Új privát üzeneted érkezett!

Pogi, egyetértek, és mint írtam, én magam már egy csomószor láttam a gyereknél, hogy "tudja". Ha egy kicsit is "nem érzi maga alatt a talajt", rögtön "átkarol" - na szóval érted.

Sztem ne aggódj a csípőszűrés miatt, augusztusban sem lesztek lekésve róla. Ha olyan fontos lenne, biztos pontosan betartanák a 6 hetes kort mindenkinél.
hello
 
 


Hi mindenkinek!!

Norwell: csini babód van. Gratula

Mézgombi: szerintem te átverted az egész társaságot és csak 3 hónapos késéssel "jelentetted be" a babót :D :D :D

Pil: kitartás..sütögessél csak szorgalmasan...szeritnem a talit sem étteremben kellene tartani hanem szabad ég alatt és TE sütnél sok sok sütikét nekük :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (én is gonosz vagyok ma :twisted: )

Béla még bent van a vizsgán, de majd idegbajt kapok, amíg kijön. Csajok alukálnak, én meg azt hiszem megcsinálom a körmeimet, ha már ilyen jól túlvagyok mindenen. Ablakot kellene fessek, de nincs senki aki segíthetne megmozdítani, egyedül meg már nem vagánykodok :D.
Múlt csütörtökön is voltunk CTG-n, de a kiscsillag nem zavartatta magát. Megfuttattak párszor a lépcsőn, meg sétáltam, de ez sem nagyon hatott. Végül a második CTG-n elkezdtek guggoltatni. No erre rúgott néhány nagyon keményet hogy "hagyjatok békén" és visszaaludt. Persze előtte és utána majd szétrúgta a pocimat. Nem tudom, hogy írtam-e már, de kiszakadt a pocim a köldököm körül és veszettűl viszket. Már mindent rákentem, de nem segít, ha vakarom fáj, így törcsivel súrólgatom :(
Pénteken voltam utoljára védőnéninél. Legközlebb ő jön, a szülés után.
JA!! És a második CTG-t a szülőszoán csinálták, így bepótoltam az elmaradt szülőszoba látogatást is :D :D Konklúzió: van egy jó ágy, amit jó lenne kifogni, de az a három ágyas szobában van.

Nos, mostanra ennyi...

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


sziasztok!
rövid leszek, mert mire elolvastalak titeket, nagyon bekeményedtem és nem akar elmúlni. Most nincs az ágyikómban a gép, meg egy kicsit mászkáltam is ma, úgyhogy pihizek, nem akarom siettetni a dolgot, pedig mindenki alig várja, hogy szüljek...csak én érzem azt, hogy még jó neki benn...
Szóval Banya!
nagyon megértelek és sajnálom hogy te is átélted, átéled azt az aggódást...álmomban sem reméltem, hogy eddig kihúzom és mindjárt betöltöm a 37. hetet. És esze ágában sincs kijönni, pedig a 24. héttől ettől rettegtem :D
Nálatok sem lesz semmi baj, biztos vagyok benne, csak kitartás!!! És a nehezén már te is túl vagy! Én is a 34. héten könnyebbültem meg!

Encus! remélem a férjed már sikeresen túl van a vizsgán!!!
A köldökömnél nekem is viszket, de még tartja a frontot, még nincs 1 repedésem sem :D !

Norwell: örülök, hogy végre otthon vagytok!!!!Szép baba! :D

Mézgombi! Szintén szép a babus....és hát a hajcsija meg a mosolya.... :D

Minket megtámadtak a szárnyashangyák, csak úgy masíroznak felfele az emeleteken...

Puszi:Mári
mári
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Látom ma mindenki milyen aktív :lol: :lol: :lol: .

Banya: vigyázz magadra és a kis babóra, most már nem lehet semmi baj :) .

Norwell: nagyon édes a babátok, gratulálok :) .

Mézgombi: tündéri a kis Julcsika, imádom nézegetni a babás képeket. Tündériek, amikor álmukban mosolyognak :) . Most már biztos túl van a nehezén.

Encus: sajnálom a repedéseket, Én is csak azt tudom mondani, hogy sok-sok krémet használj. Én a Milupa-nak használtam a terhességi csík elleni krémjét (bevallom csak hébe-hóba), de nem lett eddig csíkos, repedezett a bőröm. Szerintem ez hajlam kérdése :( .

MA VOLTAM CTG-n :) :) :) !!!!!!!!! Készítettem a férjemnek hangfelvételt, remélem élvezhető lesz, még nem hallgattam vissza, mert most estem csak haza. Marci végig mocorgott :lol: , úgyhogy ezzel nem volt probléma, csak egy kicsit bonyolult volt fogni az egyik kezemmel a telefont, a másik kezemmel azt a nyomkodót, közben vigyázni, hogy ne nyomjam agyon a műszert... De azért megoldottam. Elég hülyén nézhettem ki :D .
Utána megnéztem azt a papírt, amit kaptam és úgy rémlett, hogy Ti valamilyen értétekről beszétetek korábban, de ezen nem volt semmi a baba szívhangján kívül + a mozgások jelzése. De lehet, hogy Én emlékszem rosszul...

34. héttől kellett volna a baba mozgását nyomonkövetnem, de nekem ezt senki nem mondta, úgyhogy holnaptól kezdem írogatni. Egy kicsit megdorgált a doktorbácsi, na de sebaj. Mondtam neki, hogy folyamatosan mozog a babi, nem is cáfolta meg magát :lol: .

Megvettem a pelenkázót is, képzeljétek olyan, hogy ha megnyomok egy gombot, akkor zenél, mint azok a forgók a kiságy felett :) . Nem nagy szám, de ez megtetszett benne.

Vettem eldogható bugyit a kórházba, szuper minőségű WC papírt csak a WC ülőke letakarására alkalmas zacsit nem találtam. Van ötletetek, hogy hol lehet venni??? Talán a DM-ben, vagy a Rossmannban?

Bocs, hogy egy kicsit hosszúra sikeredett, meg hogy hülyeségeket írogatok, de ma ez történt velem, úgyhogy gondoltam megosztom veletek.

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Sziasztok,

Hello, kitol kell kerni beutalot a 6 hetes UH-ra? Vagy anelkul is mehetunk? Te, mint korhazbelim ezt biztos tudod. :)

Enci, en a korhazba a WC-t takargatni a legolcsobb WC papirt vettem, azt hasznaltam letakargatni. Mondjuk a Budai Honved eleg tiszta volt, nem tudom a Janos milyen mostanaban. Jol lattam a tablazatban, hogy a Zsolnay dokinal fogsz szulni?(Zsolnay Csaba?, olyan nagyon jokepu urge?) Regen en is hozza jartam, de most a szulesre egy baratnom ajanlott egy dokit, akinel vegulis nem sikerult, mert elment szabira. Sebaj, majd legkozelebb! :)

Udv mindenkinek: Macsek
macsek7
 
 


Csajok!!!

SIKERÜLT A VIZSGA!!!! 4.12-ES LETT AZ ÁTLAGA!!!


Eni, Mári: Nekem is csak viszketett az elején, én is csak most repedeztem meg kb 2 hete. Addig nem volt egy sem. Én Vichy-t használok, meg testápolót, meg glicerines, szilikonos krémet, de így is viszket :( No de nem érdekel.

Én sem követem a bab mozgást. 10 percenként kellen rohangáljak jegyzetelni :) Bugyit még én is kell vegyek.WC ülöke helyett én mindig a Domestos törlőkendőt használom. Szerintem sokkal hatékonyabb, mert a papír mellett akármit is összeszedhetsz... A szülésznő is ezt ajánlotta.
Pelenkázóra meg kell venni a szivacsot, mert csak az asztal van meg.

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!!!:)

Kisvirág,Norwell!!!NAGYON DE NAGYON GRATULÁLOK NEKTEK!!!!!De jó!Végre végre már ti is babáztok!!!Úgy örülök!!!
Legyenek nagyon boldog perceitek a babókákkal!:)

Encus!!!De jó,hogy sikerült!!!Gratula!!!:)

Satuk!Édes a bébi nagyon!!!Kis szépség!!!

Mézgombi!Mekkora a babukád!A hajacska nagyon édes!Inkább titeket jellemezne a HAJAS vezetéknév! :lol:
Akkor majd szolj,ha jó nektek a tali!!!

Pilchard!!!Én raknék fel képet nagyon is,ha tudnék kicsinyíteni!De nem tudok,mert bal...sz vagyok!:)
Apa meg mindíg reggel jön haza a munkából,és fáradt!!!De igérem mihelyt lesz időnk rakok fel!:)

Puszi puszi puszi

Jó éjszakát!

Ui:láttátok a Fókuszt?A kislányt akit a szülei szétkínoztak?!Itt sírtam a tévé elött,még most is megvisel ha rá gondolok!!!
Ezért az ilyen barmok miatt állítanám vissza a halálbüntetést!!!Szörnyű!!!

Kép
szgoron
 
 


Üdv!
WC-ülőke: DM. Asszem, csak itt van, legalábbis Szegeden itt lehetett venni. Igaz, én egyetlen egyet se használtam el belőle...odaadtam minden a terhes barátnőmnek. Amikor kicsit koszos volt a WC-ülőke, én áttöröltem egy popsitörlővel.
Csípőszűrés: nálunk beutaló kell, ezt a háziorvos adja. Mi két hete voltunk tanácsadáson, akkor adta ide.
Babamozgás: nekem mondta a védőnő, hogy ha akarom számoljam...sosem tettem, mert mindig mozgott eleget. :)
Hello, én sem értem a dokitokat, ahogy írtam, nálunk csak a kórházban nézték, a doktornő már csak a többi reflexet ellenőrzite (pl. járóreflex).
Enci, gratula a férjednek!
Puszka.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Mézgombi szuper a babótok haja :D :D
Norwell, Kisvirág Nektek is gratulálok, most már akkor minden a helyére került: ki, mikor szült :)

Encus, gratulálok a férjednek!!!! Biztos megkönnyebbültetek :)

Banya, ne izgulj nem lesz semmi gond, pihenj sokat és próbálj meg nyugodt maradni.

Repedések: én eddig szerencsére megúsztam. Reggel mindig sima olivaolajjal szoktam átmasszírozni, este meg krémmel, épp amilyen van itthon. Amúgy én is azt hallottam, hogy alkati kérdés, és mindegy ki mivel keni...ki tudja.

Ma voltunk szülőszobalátogatáson....jó volt, felmértük a terepet :)

Én nem is tudtam hogy követnem kellene a babamozgást...ez mit jelent? Írni kéne mikor mozdul meg, meg hányszor? Ez szinte képtelenség! Egész nap meg sem áll :):)

Pil, köszi a felajánlást, küldeni fogom a képeket.

zsu 36+4
zsu11
 
 


sziasztok!

Encus! Nagy gratula a férjednek! Akkor ma ünnepeltek? :D

Nekem dm-es olajom van, de férj nem szereti, olajos és büdös mikor simizi a pocim, így hetente 1X kenem, de alkati dolog szerintem is. Sima testápoló is megtenné vagy az olivaolaj, de hát a kismamiknak sok mindent el lehet adni :oops:

én sem számolom a mozgásokat, de sokat mozog, nem érzem szükségét. Azért néha néha belustul, olyankor aggódom, de szerencsére ritkán ijjeszt rám.

Én a ctg-n nem hallottam semmit :? , a rossz mikrofon miatt és hát 4 óra várakozás sem volt szimpi a nagy melegben, úgyhogy a csütörtököt nem várom, akkor lesz a 2.

Mári
mári
 
 


Sziasztok,

Kisvirág, Norwell, nagy gratula nektek, sok boldogságot Kendékhez.

Colett, nekem is van hordozókendőm, eddig egyszer próbáltam, de mégnem vagyok ügyes a kötésében, és csak bénáztunk vele.
Mi is jártunk Lacival babaúszásra, 4 hónapos korától. Szerintem jó volt, bár a víz alatti úszás nekünk nem jött be.

Enci, gratulálok a férjednek az eredményes vizsgához.

Mézgombi, máris parókát adtok arra a kicsi lányra? :D Eszméletlen mennyi haja van. Erre is van recepted???

Banya, hát csak feküdj szigorúan, már nem sok van. Drukkolok, hogy minél tovább bent maradjon a babó.

Pilchard, süti képekkel ne bosszants! :D , így is állandóan édességet zabálok. Örültem, hogy alig híztam terhesen, és kevesebb voltam szülés után, mint előtte. De szépen lassan kezd a múltté lenni... :lol:

Csibemanó, nem lehet, hogy elmérték valamikor a súlyát? Ez a fogyás tényleg elég soknak tűnik. Hát a tejcsinálás tényleg elég nehéz ügy, én is próbálkozom mindennel. Homeós bogyó, Mézgombi féle tea, forró tus, minden szopi után fejés, még akkor is, ha csak pár csepp. Doktornő mondta, hogy napi kétszer másfél órát pihenjek, ha nem is alszom, de feküdjek. Na, ez az ami lehetetlenség.
A fiamnál is nagyon kevés volt, eleinte pótolnom kellett, de aztán szép lassan egymásra hangolódtunk. Kitartás.

Hello, én nem ismerem ezt az átkaroló reflexet. Hogy nézik? Nekünk is csak a járó és a mászó reflexet nézte a doki. Hozzánk kijön kéthetente. Ki a dokitok?
Nóri csudaszépen fejlődik, nem semmi a súllya. Virág ma volt öthetes, és 4150 gr (3650-el született).

Na, én is elteszem magam valameddig, mert ma már egyedül (hármasban) vagyunk, és félek az éjszakától. Mindkét gyerkőc elég nyűgösen aludt el.

Jó éjt,
Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Szép jó reggelt Mindenkinek!!!

Nagyon elfoglaltak vagytok ma reggel :)
Túl vagyok a vasaláson, megy a mosógép...."főzöm" a pelusokat...ez az utolsó dolog, ami még hiányzott.

zsu 36+5
zsu11
 
 


Jó reggelt!!

Köszönjük a gratokat a férjecskémnek. Nem volt ünneplés, csak beesett az ágyba és megpunnyadt :) Én meg megnéztem a meccset, mert nem bírtam csicsikálni.

Most meg útjára eresztettem. Nemsokára nekiállok lepingálni az ablakokat, amiket vettünk. Csak 4 db, de szombatig le kell alapozni legalább 2x, ha nem is festem le...Szombaton vagy hétfőn jönnek az emberkék szétrobbantani a házat. Nem is tudom, hogy mit csináljak, mit hova pakoljak, mert a 2 háló egyszerre lesz megcsinálva, a nappaliban meg a mamám lesz. Mi valszeg az előszobában fogunk aludni...:D :D és ez nem vicc...és mindezt kb egy hétig. Szóval beszélgetek Eperkével, hogy maradjon még, mert még nem vagyunk sehol.
Azt mondtam, hogy én akarom kipingálni az ő sarkát. pillangócskákkal meg virágocskákkal :)

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Norwell:végre,GRATULÁLOK!!!!!!!!!nAGYON SZÉP BABA!

Mézgombi:kerekedtek ti is rendesen.Lassan vihetitek fodrászhoz,hihetetlen ez a sok haj.Nekem is az utsó kép a kedvencem.

Encus:Gratulálok a Párodnak,ügyes volt!!!!!!!!!

Voltunk reggel oltáson,remélem nem lesz lázunk!!!+váladékozik a szemünk arra meg kaptunk cseppet. :(

majd még irok.

Zsuról 3 kép:
Kép

Kép

Kép

Ha jól értelmeztem az első még áprilisi,a másik kettő friss.
Nagyon helyes vagy!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Macsek: ahogy Ex is írta, a házi gyerekdoki adja a beutalót a csípő UH-ra, időpontot meg telefonon kell kérni előtte a kórházban (mindez rajta van a zárójelentésen, szerintem Nektek is rajta kell hogy legyen).

Encus, gratula Bélának! És ő nem is nézte a meccset???????????

Zsu, nagyon csini vagy, és szép ez a franciaágy, amin ülsz! :lol:

Doren: hát Nóri nem is 4x eszik naponta, mint a Te Virágod... :oops: Legalább a duplája az evéseinek száma naponta. De hát, ahány baba, annyi féle... Átkaroló reflex: korábban írtam. Mellécsap a csaj a pelenkázón, a bébi meg összerezzen, és a karjaival átkaroló mozdulatot tesz ijedtében. Mártony Éva, aki imádja mindezt elkövetni, és még élvezi is! :evil:

Szilvi, meg aki még látta tegnap a Fókuszt: nekem túl azon, hogy szintén sírhatnékom támadt, iszonyú mérges is lettem, pont azok miatt, amit korábban is írtam. Mi a fa..-nak (már bocsánat) vannak a védőnők egyáltalán, ha EZT nem veszik észre???????????? Nálam meg itt ül hetente, a nagy semmiért.... Hát ezen tényleg megint nagyon kibuktam!!! Legszívesebben a pofájukba vágnám (mármint a védőnőknek), hogy inkább oda járjanak, ahol szükség van rájuk, és vegyék észre, amit kell!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Az a kislány a poklok poklát élhette át, ártatlanul... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Hello
hello
 
 


Sziasztok CSAJOK!!!


Minden anyucinak sok - sok boldogságot kívánok, akiknél lemaradtam!!!!!!


Jól vagyok, hétfőn voltam dokihoz, még egyenlőre minden rendben. A múlt héten a nagy meleg nagyon megviselt, semmihez nem volt kedvem, gondolom, Ti is így voltatok vele és a kisbabák is.
Még egy jó hír: a dokim valszín nem megy el szabadságra, vagyis elmegy, de elérhető lesz, nem utaznak el, mivel pici babájuk van.
Ennek nagyon örültem, mondta is, ha már együtt lehúztuk a 9 hónapot, akkor már fejezzük is be együtt. Még mindig úgy látja, hogy 20-a körül szülünk. 3500 g-ot mért, Ő is elcsodálkozott, hogy elég nagy babának ígérkezik. Még a férjem is jó nagyot nézett, pedig Ő 4100 grammal született. Ma voltam védőnéninél is, minden O.K.
Egyre nehezebb a pocakom, alig bírom vinni. Na de már csak 2,5 hét!!!! Hát most már nagyon várom.


Puszi Mindenkinek : Emese
jurem
 
 


Ja, és még egy gondolat: én a szomszédokra is nagyon dühös vagyok. Én a helyükben már rég szóltam volna a gyámügynek, a rendőrségnek, vagy bárkinek!!! Tudtak róla ugyanis... Mert az nem indok, hogy féltek, és nem mertek szólni... Ők ugyanannyira kretének, mint maguk a szülők, akik elkövették ezt az egészet. Ugyanannyira felelősek a kislány haláláért, mert ők valóban megelőzhették volna a bajt. (Ha már a védőnőnek nem tűnt fel semmi.)
hello
 
 


Hi!!
Ismét dög meleg van kint. Nem bírom magam rávenni, hogy elmenjek alapozót vásárolni :( :roll: pedig ma még le kellene kenni a maradék 2 ablakot :(

Mi volt ez a sztori a Fokuszban?? Én szerencsére nem nézek TV-t így lemaradtam, de látom, hogy ti nagyon kiakadtatok...

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!

Először is a babó haja nevében mindenkinek köszi! :) A hajnövesztő szérumunk titkos, ősi receptből készül, priviben jó pénzért szívesen elárulom. :) :) :)

Encus, és is gratulálok a férjednek! Az enyém is nem rég államvizsgázott, tudom, hogy mit éltél át Te is! legalább is az biztos, hogy én jobban paráztam sokszor, mint ő...

Zsu, tök jók a képek! Nagyon tetszik a fölsőd! :)

Norwell, édibédi a kicsi! :)

Mári, pihengessél, és kitartás! :)

WC ülőkére való papírt én Rossmannban vettem, 200 Ft körül volt, és 10db-os. De nem igazán használtam, mivel eleinte nem tudom miért, de csak úgy jött meg a pisi ingerem, ha csak fölé guggoltam a wc-nek. Egy pár napig még otthon is úgy pisiltem... :)

Ma akartam lemenni átjelentkezni a gyerekorvoshoz, de mire odaértünk már elment. Elég nyűgös volt délelőtt, egyfolytában enni akart, utána meg ki is jött a fele, pedig egyáltalán nem jellemző, hogy bukna. Utána már csak keveset kapott, meg átvertem, adtam neki vizet is. Azóta alszik, de szerintem farkaséhes lesz, mire felébred.
Én nem igazán figyelem, hogy hányszor, meg mikor eszik, kb. azonos időpontokban szokott, és napont 5-6-szor.
Tegnap mértük, 4550 g, két hét alatt 500 g-ot gyarapodott. (3290-el hoztuk haza, és 3350-el született.)

Reggel még jó kedve volt, egyfolytában vigyorgott, sikerült elcsípnem, és igaz, hogy tegnap is tettem fel képet, de ezt nem bírom ki, hogy ne osszam meg veletek. :)
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Ex,
Petiben sem volt vákum, amíg ezt el nem olvastam. A kórházban is rosszul mutatták, vagy csak nekünk nem jött be. Miután elolvastam ezt elsőre összejött.
http://www.breastfeedingonline.com/31.html

Csibemanó,
ne add fel. Most ordít a fiam, de utána neked is írok. Átérzem, mi 3 hétig szenvedtünk, sírtunk.
potter_76
 
 


Sziasztok!

Már nagyon rég jelentkeztem, de az építkezés egy kicsit megvisel így a gyerek mellett. Meg mindíg kell rohangászni valami után.

Az új anyukáknak gratulálok, a kismamáknak kitartás!

Vissza nem olvastam, mert nagyon sok lenne, csak a mai termést.

A fókuszt meg fogom nézni a neten, kíváncsi vagyok.

A csípőszűrés úgy tudom akkor kötelező 6 hetesen, ha baba veszélyeztetett csípőficam miatt. Pl. a családban volt csípőficamos. Normál esetben talán 3 hónapos kor körül csinálják. Akkor is korábban csinálják, ha a gyerek vákummal született, és koponyauh-ra kell mennie 6 hetesen. Ha már ott van, megcsinálják a csípőt is. Nálunk is ez a helyzet.

Mézgombi, ez a kiscsaj, hihetetlenül édes.

Rólunk. Mi 6x eszünk naponta. Reggel 7- este 10ig 3 óránként ébred, és kéri a kaját, a fennmaradó időt 10-7 átalussza. Szerencsére :) Mi 3900g-mal születtünk, a kórházból 3450g mal jöttünk haza, és most vagyunk 4780g. :D Jó nagy adagokat eszik :)

A találkozó szervezés hogy áll? Van már időpont és helyszín? Én is szívesen csatlakoznék, ha itthon vagyunk:)
Egy mosolygós kép, csak hogy csatlakozzam. :)
Kép
Kép

Kép
Kép
szõkemelinda
 
 


Csibemanó,
én is császáros voltam, sok gyógyszert kaptam a szülésnél. A babám folyton aludt, míg a szobatársaimé folyton szopizott. Én csak 16 óra múlva tudtam (volna) mellre tenni, de eléggé lapos a mellbimbóm, Peti nem tudta bekapni. Az összes csecsemősnővér segített 5 napig, de sosem jött össze a vákum. Én is aláírtam, hogy kaphat pótlást, mégis fél kilót fogyott. Az 5. napon indult csak be a tejem, onnantól fejtem, mint állat, azt kapta cucliból, persze előtte 20 perc szerencsétlenkedés a szopival, mire már én is sírtam, Peti persze meg végigüvöltötte éhesen, elkeseredetten az egészet. Hazajöttünk, addigra már csak meglátta a mellem ordított. Férjem találta a fenti honlapot, ami azt írta, hogy a babák könnyebben csinálnak vákumot, ha a mellbimbót a felső ajak, vagy az orr felé irányítjuk, és amikor a legnagyobbra nyitja a száját, akkor sutty, beletömni. És működött, csak mindig bealudt. Kevés szopi, mérés, előzőleg lefejt tejből pótlás. Mindez 2 órát vett igénybe, majd fél óra mellszívó, és utána egy óra múlva ugyanez. Teljesen kész voltunk, pláne, hogy Peti kezdte úgy használni a mellemet, mint egy cumit. Gondoltam, cumistop, csak mellből. Na, ez mégnagyobb tortúra volt, kb 1.5 óra folyamatos "babamasszázs", hogy ébren maradjon. Aztán mindig egy kicsit többet szívott, éberebb lett. Kb 2 hete minden okés, 30 perc alatt szív annyit, amennyit akar. Persze nagyon nehéz volt, mint mondtam sokat sírtunk, sokszor fel akartam adni, hogy hagyom az egész mell dolgot, inkább tápszer, hamar megvan, jól is lakik. Párom nagyon sokat segített, meg persze nekünk nincs másik lurkó, akire figyelni kell.
Biztos nehéz neked, de még ne add fel. Ha mégis úgy gondolod, hogy maradsz a tápszernél megértem, én is sokszor gondoltam ám így. Remélem segített, amit írtam.

Ági
potter_76
 
 


Sziasztok Csajok!

Kende drágám alszik és gyorsan felugrottam hozzátok :-)

Először is köszi a gratokat. Nagyon jól esett ám :-)

Gyorsan leírom a történteket:
Szóval utoljára úgy volt, hogy megyek 28-án szerdán toxo vizsgálatra. Na ebből szülés lett :-)
Úgy indult az egész, hogy már éjszaka 1/4 2-től kóvályogtam a lakásban, mint aki a helyét keresi. Fájásaim kb. óránként kettő volt. Nem is törődtem velük, mert korábban is volt már ilyen. Reggel szépen letusoltam és elindultunk vérvételre. A kocsiban már 10 perces fájásaim voltak. Bementünk a MÁV kórházba, mert nekem ott szoktak vért venni. Az aszisztens látta rajtam, hogy elég carul nézek ki. Mondtam neki, hogy fájdogál a hasam. Azonnal hívta az orvosom. Aki már hétfőn nem nagyon akart hazaengedni a 2 ujjnyi nyitottság miatt. Szóval beszéltem az orvossal, aki azonnal átküldött a Schöfibe. Én persze tiltakoztam, hogy lehet, hogy csak jósló fájások, de a doki kiröhögött, hogy két ujjnyinál nincs már jósló fájás. Tehát átmentünk a másik kórházba. Természetesen mikor beértünk semmi bajom nem volt. A szülésznő megvizsgált és kaptam is a szobámat. Mire másodszorra vizsgáltak már 3 ujjnyira nyitva voltam. Ha jól emlékszem 10.40-kor az orvosom javaslatára burkot repesztettek. Na innentől kezdve erősödtek és sűrűsödtek a fájások. Közben az időérzékemet teljesen elveszettem. Mire a szülőszobára kerültem már 3-4 ujjnyira voltam és hát eléggé gyorsan jöttek a fájások. Az 5. ujjnyi nyílás nekem nagyon lassúnak tűnt, de akkor már mondtam, hogy adjanak valami fájdalomcsillapítót, mert nem bírom. Erre kiröhögtek, hogy már mindjárt kint lesz a baba, és nem kapok semmit. Ezt követően kaptam oxitocint vagy mit hogy a fájások ne álljanak le. Utána jöttek a tolófájások és hát nyomnom kellett. Az orvosom és a szülésznőm rengeteget segítettek. Mikor már kicsit kint volt a baba feje szépen leálltak a fájások. Így várni kellett a következő fájásra. Ekkor már mondtam a dokinak, hogy császározzon meg, vagy csináljon valamit, mert nagyon kész vagyok és nem tudom kitolni a babát. Erre megint kinevettek, hogy már látják a baba haját, így csak nyugi és várjam a fájást és nyomjak. Azt hittem sose jön az a fájás. Akkor már szó szerint vártam, a fájásra, mert már kint akartam tudni a babát. Így örültem, amikor újra jöttek és ki tudtam tolni a babót. Mikor kint volt azonnal felsírt és a mellkasomra tették. Olyan édes volt. Én meg csak öleltem őt és boldog voltam. Aztán elvitték, de hamar visszahozták. Szegénykém üvöltött, mert iszonyat éhes lehetett, mert ugye reggel vérvételre éhgyomorra mentem, így még szegényke a reggelit sem kapta meg. Az apuka végig ott volt mellettem a szülés alatt és nekem iszonyatosan jó volt, hogy biztatott közben. Így utólag visszagondolva csodálatos volt az egész és ha nem is holnap, de biztosan jönni fog majd a kistesó.
Akik még egyben vannak annak mindenkinek kívánok ilyen gyors és mondhatni könnyű szülést.

Ja és nálunk a név úgy alakult, hogy még a szülőágyon is azon meditáltunk, hogy Kende vagy Keve legyen. A szülésznőm, meg nem hitte el, hogy nincs meg a nevünk. Lehet, hogy a nevét nehezebb volt megszülni :)

Most kicsit visszaolvasok, mert kíváncsi vagyok kivel mi van. Remélem ma még tudok jönni!!! Addig is puszika!

Kisvirág + Kende baba aki ma 1 hetes :-)

Kép
kisvirág_30
 
 


Encus, itt megnézheted, ha van türlemed kivárni míg pufferol: http://www.online.rtlklub.hu/player/?vk ... dasid=1655

Én sem értem, h a védőnő hogy nem vette észre!!! A miénk még a lakást is megnézte, h jó helyre hoztuk-e.

Ági: aláírtad??? Hát engem a kutya nem kérdezett meg, h kaphat-e. Persze nyilván beleegyeztem volna én is.

pogacsa
 
 


Potter, a történetedet akár én is írhattam volna! A kórházban csak a 4. napon lett tejem, addig egy csepp sem. És persze a babó addig rá sem akart kapni a cicire, mivel nem jött belőle semmi. Pedig ő nagyon akarta. Nekem meg befelé forduló bimbóm van - állítólag - ami még nehezítette a helyzetet, alig bírtam a szájába adni, ráadásul nem is erőlködött, mivel nem látta értelmét. Már bimbóvédővel is próbáltam. Nekem az volt a szerencsém, hogy elég étkes babám van, hatalmas vákummal. Mikor lett tejem, akkor addig nyomtam össze a bimbóm, hogy végül be tudta kapni, és azóta is egyből tudja szopizni. És már normálisan áll a bimbóm is. Persze majd két hétig én is fejtem, mert kényelmesebb volt neki a lefejtet cumiból megenni. De belefáradtam, kikészültem tőle, még éjjel is kétszer fejtem, így egyik nap megelégeltem. Mikor nagyon kajás volt, addig tömködtem a szájába, mire végre sikerült szívnia. Megharcoltuk mindketten, de megérte! Azóta vígan szopizik, imádja! És nekem is sokkal könnyebb, nem beszélve arról, hogy milyen csodás érzés szoptatni! :) Majdnem sírtam örömömben, mikor először sikerült!
Szóval én is csak arra tudok biztatni mindenkit, hogy soha nem szabad feladni! Olyat is hallottam, akinek csak 3 hónaposan kezdett el szopizni a babája.

Kisvirág, nagyon aranyos a kislegény! :)

Melinda, csábos ez a mosoly, majd megmutatom Julcsinak! :)

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap nem tudtam jelentkezni, egész nap futkoztam, de ma már pihenek :) .

Zsu: szuperek a képek, amik rólad készültek :) .

Melinda: örülök, hogy jelentkeztél, Máté gyönyörű, mosolygós baba. Nagyon aranyos :) .

Kisvirág: tündéri Kende baba :) és már 1 hetes :) . Gratulálok.

Pogi: mindig megnézem Gergőcske honlapját, édes-édes-édes :) .

Olyan jó lesz nektek, ha összejön a találkozó, sok babával és hogy személyesen is megismerhetitek egymást. Sajnálom, hogy mi nem tudunk menni :( , de talán majd a következőre.

Még egy dolgot nem intéztem el Én sem. Ugyan tudom, hogy ki lesz a babám gyermekorvosa, de sajna még nem beszéltem vele... Most már azért ideje lenne, mert ha menni kell a kórházba, akkor már késő lesz.
Olyan rendes volt a barátnőm: az APEH-nál dolgozik, és már most adott egy űrlapot, amit majd a baba megszületésekor kell kitölteni az adókártyája miatt.

Még jelentkezem!

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Eni, miért lesz késő? Én csak a védőnővel beszéltem szülés előtt, és nem is tudtam, h ki a körzetink. Elég volt utána.

pogacsa
 
 


Pogi: pont az a lényeg, hogy nem csak a körzeti doki lehet a háziorvos, hanem aki szimpatikus, azt választod. Ezért jó előre tisztázni.
Ha jól tudom, a háziorvos már akkor felírja a recepteket a babának, amikor mi még kórházban vagyunk és a családtagok közül váltja valaki ki a fürdetőt, babakenőcsöt stb., hogy amikor hazaérünk, már minden meglegyen.
Ez az elmélet, aztán hogy mi a gyakorlat, az majd kiderül :lol: .
marcy
 
 


Sziasztok!

Kisvirág, hatalmas gratula. Tudtam én, hogy valami ilyesmi van. Pedig azt hittem megvársz és együtt nyomjuk a MÁV-ban. :lol: Nagyon édes a babád, és a történeted is nagyon hasonló mint nekem az első, csak nekem nem kellett burkot repeszteni. Egyébként ilyen gyorsan ment minden. :lol: Már nagyon szeretnék ezen is túl lenni.

Enci, gratula a férjednek, ügyes volt. :)

Fókuszt nem néztem, mert már hallottam a beharangozót így inkább nem is voltam rá kiváncsi. Megdöbbentő, hogy milyen emberek vannak. De az embereke érdektelensége is botrány, hiszen ha egy babát vernek annak azért nyoma van. Így aztán a védőnőnek, vagy az orvosnak észre kellett venni, hiszen vannak kötelező vizsgálatok, oltások, ahol láthatják a gyereket meztelenűl. Szóval nem is értem, hogy juthatott el idáig ez a dolog.
:twisted:

Norvellnek is hatalamas gratula, bár szerintem neki már gratuláltam. :lol:

Én ezzel tali dologgal nem foglalkozom, mert az időpont ami itt felmerült valószínű úgysem lenne jó, mert még nagyon pici lesz akkor a babám. Szóval én azért nem jeleztem az igényeimet ezzel kapcs. Talán nyár végén kéne, mikorra már mindenkinek akkora lesz a babája, hogy nyugodtan el tud jönni.

Asszem mi is 6 hetesen voltunk csipőUH-n, de már nem emlékszem. És a MÁV-ban a kontrollon csináltak koponya UH-t.

Potterági, milyenek a csecsemősök most a MÁV-ban? Akkor volt egy köztük, akit le tudtam volna csapni. Editnek hívták, mint engem, de valami borzalom. Ott van még? És a Teca, mert Ő nagyon kedves volt. A Forgács Katalin gyógytornász jár még tornáztatni a kismamikat? Nagyon szerettem őt, egyszer Ő öntött belém lelket, mikor még nem indult meg a tejem és be voltam fordulva. :?:

Zsu, nagyon helyes kismami vagy. Én már úgy érem, hogy könnyebb engem átugrani mint megkerülni, pedig nem vagyok alacson. :roll:

Mézgomb, a kislányod sérójával már a Hajas is tudna mit kezdeni. Nagyon tutti. Irtó cuki a kiscsaj. :P

WC ülőke, én is a DM-re emlékszem, de asszem gyógyszertárban is lehet kapni.

Magunkról: most mintha kevesebb lenne a babamozgás, lehet, hogy akkor lassan megszülök? Mondjátok, hogy igen. Annyira szeretnék már túl lenni rajta. Ráadásul, hogy jön vissza a hőség az erőm megint kezd elhagyni.

Ja, tegnap bemondták a Fókusz végén, hogy megszületett Marsi A. babája is.

Pusszancs mindenkinek. Edit
kanyin
 
 


Köszi mindenkinek, aki tippet adott, hogy hol tudnék venni WC ülőkére papírt, úgyhogy tegnap be is mentem a DM-be és megvettem.

Kedden a barátainktól kaptunk néhány babarucit, most azokat mosom, a többi már élére vasalva áll a szekrényben. Már várom, hogy elkészüljön a baba szekrénye és átpakolhassam. Holnap nagytakarításba kezdek, anya jön du. és segít, már várom.

A Fókuszt nem néztem, de hallottam, hogy megszült Marsi.

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Hi mindenkinek!!
Ma is voltam CTG-n. Most nem hagyott cserben a kincsem, így nem kellett rohangálnom :) Kivettem a labor leleteimet is és képzeljétek, hogy az ellenanyag vizsgálatra azt írja, hogy negatív. Ez nagyon érdekes, mert ugye most voltam a vérközpontban, és még a típusát is megállapították az ellenanyagnak. SZóval érdekes..

Tegnap este lekentem az összes (4 db.) ablakot alapozóval, de ma újra meg kellene csinálni. Úgy döntöttem, hogy most használok maszkot, mert tegnap nagymenő voltam és hanyagoltam, és estére nagyon elkezdett fájni a fejem. Végre bealudtam és fél 1 kor ismét arra ébredtem, hogy hasogat, így elvonultam olvasni egy órát, amig megszünt.
Ma már óvatosabb leszek.
Kiderült, hogy szombaton reggel jönnek betenni az ablakokat, így addig ki kell pakoljak az összes szekrényből. :( Elleszek egy ideig :D

No megyek pingálni. De lőbb még bedobok még 1-2 palacsintát :twisted: :lol: :o :D

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Sziasztok!

Votam ma nst-n, ctg-n, rendszeres méhtevékenységet mutatott, én meg sem éreztem....de mivel a dokim szabin van -szombaton viszem hozzá az eredményeket- senki nem mondott semmit, csak a szülésznő, ha rendszereződnének a fájások, menjek be...reggel kiadós hasmenésem volt...ki tudja, mi lesz ennek a vége, meg vajon mennyire nyíltam már ki. A keményedések még nem renszeresek, de nagyon sokáig, percekig tartanak. Szóval akárhogy is, most hogy közeledik a vége, kezdek berezelni...csajok, akik már "túl vagytok" a nagy eseményen, de ügyik vagytok!
Úgy várom már, hogy lássam Vencelkét, de FÉLEK :!: attól is, hogy bénázok esetleg, nem tudok nyomni, lélegezni, mert ugye nem voltam semmiféle előkészítőn, de hát régen is megszültek valahogy, meg remélem nekem is segít az orvosom, meg a szülésznő...

A tegnap lehet hogy eltörte a hugim a kislábújját :cry: , ma meg akartuk röggeneztetni, hátha kiírják táppénre, de miután kijöttem az nst-ről, nagyon rosszul lettem és tűztünk haza...lehet, még visszamegyünk, remélem csak a kislábújja miatt :lol: , olyan szépen néztünk ki, ő alig bírt a lábára állni, én is alig bírtam menni :lol:

puszi mindenkinek:
Mári
mári
 
 


Sziasztok!

Hello:Ne haragudj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Én nem tudom hogy olvasok,de most kerestem vmit,és most olvastam hogy kérdeztél,én meg nem válaszoltam!! :oops: :oops: :oops:
petinek a huga,és férje lesznek a keresztszülők,nekik még nincs baba de már tervezik.
és azt is akartam ondani Neked hogy én behúztam volna egyet a dokinak a reflex dolog miatt.hogy lehet ilyen barom :twisted: :twisted:
Amelinek még mindig megvan ez a moró,és tök rossz nézni.
A fókuszt meg sem nézem,már igy is kiakadtam hogy csak beszéltetek róla.

Melinda:ez a kispasi kész férfi!! :wink:

Encus:nagyon ügyi vagy!
palacsinta:nyami-nyami

Mári:ne félj,nem lesz semmi gond,tök ügyes leszel majd meglátod.
Én nagyon fostam a szüléstől,de a 37 hét körül vhogy ez elmúlt.
hugoddal mi a helyzet?

Kisvirág:mekkora hajatok van nektek is.nagyon cuki.
Most már tényleg talizhatnánk vmikor egy fagyi mellett,ha már jártok levegőzni,irj és megdumcsizzuk.

Norwell:nekem a 2. kép nagyon tetszett,olyan kis kómás rajta,ügyes volt a fotós.

Tegnap megmérték Amelit,5740gr!hát érezni is mikor kézben van! :D :D
most már nem kell cumitartót játszanom,mert szinte mindig az ujjával alszik el.És nagyon-nagyon sokat vigyorog,annyira cuki,de ha elkezdem fotózni legtöbbször abbahagyja.Kis huncut.
Azért jó ez a keresztelő arra,hogy kitakaritom legalább a lakást. :D
ma a spajzot pakoltam ki-be,most már átlátható legalább,az elmúlt hetekben csak bedobáltuk a cuccokat!

Találkozó
közben Pogiéknak sem jó,Szilvi is azt mondta nem valószinű,igy már alig vagyunk,ráadásul nem lettem okosabb hogy szabad vagy a trófea,7köznap vagy 7vége,mert erről nem kaptam véleményeket,igy most passz.Akartok egyáltalán?Nézzünk másik időpontot?Helyszin?Senkinek semmi új/jobb ötlete?

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Üdv!
Míg alszik Bömbi, dobok egy táblit...az üzi végére.
Marcy, jól tudod a receptes dolgot, de nálunk pl. a védőnő hozza ki a recepteket.
Vizsgálatok: Petinél a csípőszűrés csak lábátmozgatást jelent (nálunk ez már akkor is így volt, mikor én születtem). A csípője stabil, és van egy kicsi köldöksérve. A szűrés nálunk mindenkinek kötelező, és 3 hónaposan is vissza kell vinni.
Agyi és hasi UH-t Petinél ötnaposan csináltak, míg a kórházban volt.
Hello, köszi az oldalt. Sajna nem sokat segített, mert én szinte a kezdetektől így csinálom (valahogy ösztönösen), de kajálás szempontjából tényleg semmi nem ér semmit... :( Esetleg nyugtatónak jó. :D
Pil., Petinek is megvan még a Moroja...
Tegnap nagyon szar napunk volt, a férjem sikeresen túletette a gyereket...szegénynek meg csikarta a hasát, bukott is egy hatalmasat...nekem meg a vérnyomim a csillagos egekben volt.

Na gyors tábli, remélem, még futi az alvóidőből.

Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


CSajócák, csak búcsúzni kukkantok be, holnap hajnalban indulunk a Balcsira 10 napra! Drukkoljatok, h minden rendben legyen!
Puszi, megyek csomizni!

pogacsa
 
 


Sziasztok Csajszik!

Rég jelentkeztem, de itt vagyok. Visszaolvasgattam titeket, látom szépen gyarapodik a bnetes tábor.

Ezért grarulálok minden kismaminak akiknek eddig nem tudtam a baba születéséhez.

Rólunk: mi elég szépen fejlődünk, igaz kellett hozzá a tápi pótlásnak, de ha másképp nem megy akkor jó így is. De szerencsére Domi baba azért szopizik is mellette. A súlyunk hétfőn mértük 4,15kg. Szerintem ez elég jó. Kicsit sírosak vagyunk, nem tudom lehet, hogy fáj a pocikája?
A pelushoz: mi is Dm babylove-ost használtunk, az elején jó volt, de most már nem igazán vált be, kifolyik a pisi mellette. Tölőkendő Pampers-t használunk vagy Jhonnson-t.

Kérdés: a koponya és a hasi Uh-ra mikor kell elvinni a babát? Nekem nem mondták, a kórházban nem csinálták meg. De a dokim sem mondta, hogy el kell menni. Kaptam egy telcsi számot időpontot kérni amikor hazajöttünk a kórházból. Nem értem miért nem csinálták meg bennt?
Nekünk 4 hetesen nézte meg az orthopedus Domi csípőjét, mert a doki néni (aki helyettesítette a dokinkat) elküldött minket, mert kicsit feszesnek tartotta a csípőjét.

Úgy bírom ezeket az orvosokat, senki nem mond semmit, mert azt hiszik, hogy az ember már mindent tud előre, ha babája születik.

Én jövő héten megyek 6 hetes kontrollra vissza, kíváncsi vagyok mit mond a dokim. Remélem nekem nem fog fájni a vizsgálat.
Kérdés: ti meddig véreztettek szülés után? Nekem még mindig előfordul barnás esetleg pirosos vérzés.

Puszika mindenkinek:
Annamari+Dominik

KépKép
pannamari
 
 


Képek Domiról:

Kép

Kép

KépKép
pannamari
 
 


Üdv!
Pannamari, nagyon édes kisfiad van!
Én tegnap gyorsan és fájdalommentesen estem át a hathetes kontrollon: megkérdezte a doki, hogy jól vagyok-e, megnézte a hegemet, felírta a fogigátlót, azt hello. :)
Petinek én édeskömény teát adok hasfájás ellen, de ő is sírós mostanság...igaz, most épp tentizik.
Ma voltunk méretni a drágát, 4640 g és 57,5 cm...ha így haladunk, lassan a fejünkre fog nőni. :D
És képzeljétek: napra pontosan hat héttel a szülés után, tegnap megjött...
Pannamari, én kb. négy hétig véreztem, de a védőnő nekem azt mondta anno, hogy vannak anyukák, akik még a hatodik héten is barnáznak...de azért mindenféleképp említsd meg a dokidnak, nehogy valami gond legyen.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Én kezdem a napot? Olléollé! :D

Ma reggel olyan jól megszívtam...Peti felébredt fél6kor, 10 perc szopi után bealudt. Le kellett fejni a melleimet, mert nagyon feszültek. Fejés végén Peti felébred, hogy éhes. Na, pár percig csócsálta a szinte üres melleimet, majd megkapta a lefejt tejet cumisüvegből...Király!

Kanyin,
Nemtom a csecsemősök neveit, velem egy Gabi nevű fiatal lány volt nagyon rendes. Akkor kb 30 baba volt az osztályon, nagyon el voltak havazva, így a többség azárt fintorgott, de segítettek. Egy fiatal szőke lány volt a gyógytornász, de csak 1x jött 5 percre, nem emlékszem az ő nevére sem.
potter_76
 
 


Kanyin,
kedden délelőtt megyek a máv rendelőintázetébe. Nem leszel ott váletlenűl?
potter_76
 
 


véletlenül-t akartam mondani
potter_76
 
 


Sziasztok Lányok!

A mai napra tervezett nagytakarítás holnapra tolódik, úgyhogy be tudok kapcsolódni a beszélgetésekbe :lol: . Hahó, hol vagytok???

Olyan jó lesz Pogiéknak, sajnálom, hogy idén mi nem tudunk menni nyaralni, de kárpótol majd kis Marcika :) . Lehet, hogy augusztus vége felé megejtünk azért egy wellness hétvégét a kis lurkóval. Majd meglátjuk.

Én világ életemben jöttem-mentem, férjem is szerencsére hasonló beállítottságú, úgyhogy Én már a jövő évi nyaralást tervezem... Már most hoztam prospektusokat az utazási irodákból, nagyon jó érzés nézegetni őket. Jövőre anyáékkal + tesómékkal tervezünk egy babás nyaralást.
Amikor a férjem itthon lesz velünk (úgy tervezzük hogy kétszer 2 hét szabit vesz ki a kettő között 2 hét munkával), megpróbáljuk az első 2 hetet ismerkedéssel tölteni, a 2 hét szabit pedig tartalmasan, sok sétával, kirándulással. Aztán majd meglátjuk.

Bocs, hogy most ilyenekkel fárasztok mindenkit, de igazából nem történt semmi érdekes velem. Most már csak akkor mozdulok ki a lakásból, ha a szüléssel, babával kapcsolatban kell elintézni vmit.

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Sziasztok!

Ági, elvileg nem tervezem, hogy ott leszek. Ma megyek ZS-hez a magánba, majd meglátjuk mit mond. Viszont nem bánnám, ha ott lennék mondjuk a szülészeten. :lol: Érted mire gondolok? :roll:
Ha valami miatt még is arra keverednék, akkor írok neked.
Az a gyógytornász asszem barna volt.

Szasztok, mert mennem kell a dokihoz és előtte még némi tisztálkodás meg ilyesmi sem ártana.

Pusszancs,Edit
kanyin
 
 


Üdv!
Ági, hát ez tényleg elég szerencsétlenül alakult...de mindegy, a lényeg, hogy Peti jóllakott. Miénk Peti most épp szunyál, a legutóbbi etetésre béranyatejet kapott. Ha nem fog tőle nagyon fájni a hasa, akkor beszerzünk neki egyelőre 25*150 ml, mert úgy tervezem, ha beválik, akkor napi egyszer kap...elképzelésem szerint 3 hós koráig.
Marcy, csak szólok, hogy a párodnak jár öt nap apasági szabadság, amit a baba két hónapos koráig kötelezően ki kell adnia a munkálatójának egyhuzamban, és nekik a TB megtéríti ennek a költségét.
Most hirtelen ennyi.
Puszi. Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a dícséreteket (a képekről, Rólam, az ágyról, a felsőmről :D :D :D )

Most csak röviden írok, mert mennem kell lefeküdni, nem esik jól ülni...
Ma reggel elég erős mensis görcsökre ébredtem, és nem sokkal utána volt egy kis vérzés is...nem tudtam túl nyugodt maradni...felhívtam a dokit, be kellett mennünk CTG-re, UH-ra...minden rendben van a Manóval, meg a méhlepénnyel is, szóval jósló fájások vannak. a vérzés már nincs, de most is eléggé görcsölök :(
Mentem pihizni.

zsu 37+0
zsu11
 
 


sziasztok!

Olyan szépek a képek a babókról, vagyis a babók szépek! Nem is jó nézni őket :D , mer olyankor úúúúúgy babáznék!

Venci nem akar kibújni :D , ki gondolta volna ezelőtt 10 héttel. Ha ezt előre tudom, nem aggódom úgy.

Amúgy amit ma levágott a kissrác...olyan jó érezni, hogy erősödik ott benn, de fájjjj!!!! amit csinál. Tényleg örülök, de szétszakít, szétfeszít, szétrúg :D . Biztos érzi, hogy a mamija már nem stresszel a koraszülés miatt és még jobban érzi magát ott benn.

Hugi még mindíg nehezen áll a lábára, már ráállt, hogy megröntgenezzék, aztán beíjjedt, hogy kiröhögik. Pedig jól jött volna a táppénz...

Zsu! Akkor pihengess! Kíváncsi vagyok, mit mondd nekem is holnap a dokim, vinni kell neki a papírokat, de nem vizsgál meg. Ki tudja, mennyire nyíltam már ki...szerintem ha 2 héttel előrébb tartanék ugyanezekkel az eredményekkel, már nem engedtek volna haza. :D

Mári 37!!!!!Az én számításaim szerint, amúgy 37+3
mári
 
 


Hello csajok!

ti is kaptatok ilyen értesitést?
Nyári Babanet - találkozó
2006. július 29. 9.00 - 18.00-ig


Ha nem,bemásolom az egészet,sztem ez lenne a legtutibb!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Pilchard, dehogy haragszom én Rád! Gondoltam, hogy csak véletlenül átugortál a kérdésemen... Semmi baj! Doki ügyben (mármint reflex ügyben) meg én is: :evil:
Tali ügyben sajna nincs ötletem, mert továbbra sem hiszem, hogy el tudnék jutni! Bár ki tudja?

Ex, az oldalt, amit nekem köszöntél, biztos hogy én adtam Neked? Csak mert nekem nem rémlett semmi ilyesmi... Talán Potter Ági? Amúgy rádöbbentem, milyen jópofa: mindketten Ágik vagytok (mármint Potterrel) és mindkettőtök babája Peti! :) Mensi: :( (Bár lehet, hogy Te örülsz neki...) Gratula Peti gyarapodásához!

Pannamari: én épp tegnap örültem, hogy már vagy 3-4 napja nem jön semmi belőlem, erre ma megint jött valami... :( És ez nekem is már a 6. hét. Kontrollra én csak július végén megyek, mert a dokim addig szabin van. Az UH-t meg azért nem csinálták meg a kórházban, mert a bébinek ugye előbb 6 hetesnek kell lennie... :lol:

Pogi: bár már nem olvasod, de jó nyaralást!!! És nagyon irigyellek!!! Mi is mehetnénk ám, de drága anyósomék nem adják át nekünk egy hétre sem a vityillójukat... :x

Zsu! Mindent bele! Lehet, hogy ez már a baba lesz!!!

Kisvirág, gyönyörű ez a kisbaba, és nagyon formás! (Tudod, egy súlycsoportban Nórival...) :wink:

Melinda, a Te babád is édesen mosolyog, bár engem emlékeztet egy politikusra... :lol: :lol:

Marcy! Megkérdezhetem, hogy miért írod az én-t nagy É-vel :?: (Mint az angolban az I?)

Jó hétvégét mindenkinek!

Üdv, Hello
hello
 
 


Pilchard!

Én kaptam ilyen levelet! Ide talán még én is el tudnék menni... :D (Nagyon közel van hozzánk! Mármint viszonylag.)
hello
 
 


Hello: megszokásból :) .

Kép
marcy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?