Sziasztok!
Elég nyűgös két napon vagyunk túl, azért nem is tudtam írni. Most épp alszik Nyuszika, remélem jó sokáig...
Tegnap voltunk kapocsszedésen, pénteken kell újra menni kötés cserére. Remélem az lesz az uccsó, mert már rámegy a gatyánk taxira. Hazafelé BKW-val jöttem, cipeltem a kis hátsóját a hordozóban, és majd meghaltam, annyira fárasztó volt, kb. egy óra az út. Meg őt is eléggé megviseli, tegnap egy óránál többet nem aludt napközban, végül este hétkor úgy beájult, hogy- Szilvi most biztosan megbotránkozna:) -, de nem keltettük fürdetni, ill. most csak mosdatni, és éjfélig aludt. Legalább kipihente magát végre, azóta egész jól elvan, alszik szépen.
Kanyin, tejszaporító tea: kerti kakukkfű, ánizsmag, majoranna, kecskerutafű, édesköménymag, kapormag, csalánlevél. Ezekből egy-egy evőkanállal kb. 2 l felforrt vízbe, állni hagyni, majd leszűrni.
Macsek, én nem vettem észre, hogy hasfájást okozott volna a tea Julcsikánál. Nekünk már vannak játékok a kiságyában, főleg olyanok, amiket nézegetni lehet, kihajtható, színesek. Nagyon szereti nézni őket elalvás előtt, meg van egy napocska, aminek csörgős anyagból van a füle, azt szokta gyürkélni. A védőnő ajánlotta, hogy adjak neki pelust, amit foghat, hozzábújhat, nekünk nagyon bejött, sokszor azt markolva alszik el.
Doren, először a Bethesdában voltunk, ott abban maradtunk, hogy 6 hónaposan megműtik, viszont csütörtök este kizáródott neki, így S.O.S. műtét volt, és a Madarász utcai volt az ügyeletes kórház. De nem bánom, itt nagyon szimpi orvosok voltak, és úgy tűnt, hogy eléggé értik a dolgukat.
Örülök, hogy bejött szopitea!
Nekem most sajna elfogyott, és nem is kaptam az Árkádban (odáig tudok elmenni babakocsival), így majd hétvégén veszek otthon. Most rákényszerültem a Laktoherbre, de lepkefing ahhoz képest, amit eddig ittam!
Ex, szerintem neked is ki kellene próbálnod a csodateát! Nekem tök későn lett tejem, és nagyon kevés volt az elején, és azt mondom, hogy mindenkinek lehet teje, nincs 10%!
Olvastam, hogy teát adsz Petinek, én még eddig csak szoptattam, vagy tápi, azt mondták a kórházban is, hogy inkább felforralt babavizet adjunk, mert azt szokja meg a gyerek, és később sem fogja igényelni az édes löttyöket, amik rontják a fogait.
A kengerudat hol vetted, és mennyiért? Nekem is be kell szereznem egyet, talán azzal majd tudok közlekedni.
Szilvi, hát tényleg egy kicsit katonásnak tűnik a napotok!
De biztos, hogy aki meg tudja szokni, annak nagyon jó. Nálunk szerintem ez nem jönne be, egyrészt mert nem bírom hallgatni ha sír, meg nem is ajánlatos neki, másrészt meg felkelteni se tudom, mikor jót alszik. Valahogy az jut eszembe, hogy jövök én ahhoz, hogy megzavarjam, mikor ő éppen aludni akar, meg úgy is jelzi majd, ha éhes. Egyébként némi rendszert már ő maga is kialakított, nagyjából ugyanabban az időpontokban eszik. De persze ez meg nálunk van, és tényleg az a lényeg, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobb.
A tali nagyon jó ötlet!
Amint túl leszünk ezen a kórházba járós mizérián, egyeztessünk majd!
Csibemanó, Kisvirág, Satuk, Ex, nagyon aranyosak a képek!
Kisvirág, akkor Neked nagy-nagy gratula Kendéhez, tök édes, ahogy bekapja a kis ujját!
Hello, azt mondták, hogy veleszületett sérve volt Julcsikának, nincs különösebb oka, a doki úgy viccelődött a férjemmel, hogy "elrontotta", mikor csinálta, de ők helyrehozták.
Egyébként kötőszöveti gyengeség, meg valszeg a szervei gyorsabban fejlődtek, mint ahogy a hasfala bírta volna. De a későbbi életére semmilyen hatással nem lesz.
Én adok Infacolt, mert hasfájósnak tűnt, meg azért is kellett, hogy könnyebben tudjon kakilni, ha nehezen kakilt, kijött a sérve. Én könnyen a szájába tudom adni, bár néha kiköpi. Nem minden kajánál adom, csak ha tápszert kap, szerintem azt nehezebben emészti. Szerintem van is hatása, jókat púzik, meg nagyokat böfizik!
Ráadásul nem gyógyszer, fizikai úton hat, nem káros.
Én Pampers pelust használok, eddig nem is próbáltam mást, nekem bejött. Jól beszívta a kakit az 1. méret, most már a 2-et használjuk ez is jó, elég jól átfogja, még sosem csorgott ki semmi. Pedig mi naponta többször, majdnem minden kaja után rottyantunk!
Éjszaka akkor cserélem, ha szagminta alapján büdinek érzem. Éjjel 2-3 körül szopik, utána meg 6-kor, már kezdem megszokni, de az elején elég hulla voltam, sokszor elaludtam, míg a szopizott.
Popsitörlőből nekünk DM-es van, sesitive, se színe, se szaga, elég jó. Próbáltam már mást is, bevallom, én nem látok nagy különbségeket.
Azt hiszem, mindent sikerült leírnom, amit akartam, kicsit pakolászok még, kihasználom, hogy alszik.
Szép napot mindenkinek!
Andi + Julcsinyuszi
Ja, hogy csináljátok a vonalzót? Mármint hogy mindig megjelenik?