Új privát üzeneted érkezett!

Sziszike, ez már nem igazság, ami veletek történik......nem térek magamhoz :cry: :roll: Reméljük minden rendbe lesz :cry:

Andi: Gondolunk rád, én már azt hittem túl vagy rajta... :wink: Niki már bizti babázik...nagyon csöndbe van :lol:

Kati:az öltöny megvan+cipő :wink: de az ing+nyakkendő+lányomnak ruha Nincs :? :?

Adri: köszi előre is!

Frusi: köszi a címet :D

Jó ez a kis hüvi :lol:
Mindenki vigyázzon magára :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziszike! Szegény Annácska, nagyon sajnálom! :(
Jobbulást kívánok neki! És nektek kitartást!


Szilvi!
„Ráadásul a Te babád épp az én szülinapomra van kiírva.” :D

A szülésfelkészítő tanfolyamon többen is azt mondtak, hogy lesz borotválás (ha van mit borotválni) és beöntés, de ha valaki nagyon ellenzi, akkor nem muszáj ezt csinálni.


kati16
„Kátya ! Elfelejtettem írni nektek, hogy nagyon szép név az Anna !”
:D

Kép
katya
 
 


sziszike: nagyon sajnálom ami a kislányodal történt/történik. Remélem azért jól viseled, kitartást!

Beszállok én is a kiló bevallásba. Én a 37. hétben 10,5-11 kg között vagyok, attól függően milyen az időjárás és a csoki fogyasztásom. :P De ha nem eszek csokit akkor rögtön visszaállok 10-re. Mondjuk nekem nagyon pici is a hasam, de én nem éppen nádszálkarcsúan kezdtem a terhességet, talán azért nem jönnek fel rám annyira a kilók. Az orvos is és én is elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel, igy talán tartani tudom a 12 kilócskát amit ő kért.

A táblázatot átszíneztem, mert már alig vártam, hogy az én hónapom is eljöjjön, szóval a júliusiakat kipirosoztam. :twisted: :twisted: táblázat 0701

KépKép
lmarie
 
 

 
 

Sziasztok!

Azt hittem az este jobban fog már menni, de szegénykém nem volt nyugodt..:(
Kapott kúpot és Panadolt is, de a szopi miatt volt a legnehezebb, nagyon megharagudott rám-nehéz volt nemet mondani, hisz nekem is szükségem lett volna rá, de mit tehetek?

Remélem csak pár nap lesz, mert mindketten nehezen bírjuk, én fejegetek, de az ugye más.:(

Éjjel nem sokat aludtam, szegénykénknek szüksége volt rám.
Párom amiben tud segít, éjjel ő is felkellt, de Anna csak hozzám akart bújni..reggel csináltam neki piskótát teáaba áztatva, ízlett neki, majd itattam vele kamillás teát. Moat arika, beszélget.:)

Lehet hamar felejtenek a picik, de most rövid időn belül 2 altatása lesz és 2 műtétje..:( Nehéz időszak ez.
Viszont azt már tudom, hogy együtt szeretnék vele aludni műtét után, hogy vigyázhassak rá. Ez nekem és neki is sokat jelent.
Ma este lehet kint alszok vele, mert jobban tudna aludni, ha érzi vigyázok rá(én kevésbé), ma ezt láttam. Csak félek a szopi miatt. A doki azt mondta tömjem tele fájdalomcsillapítóval és akkor talán megszoptathatom, de ezt nem szeretném.
Most pohárból és kulacsból ihatja meg a tejcit.:)

Igyekszem, de kimerítő ez, de a gyermekeimre nézek és sok energiát nyerek belőlük.:)
Párom most itt játszik velük, olyan figyelmes. :P csinált nekem teát.:)

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek, akinek már megszületett a babája, a többieknek meg kitartás!

Sajnos nincs időm végigolvasni az elmúlt 6 hét levelezését, ugyanis otthon még mindig nincs internet, most a párom munkahelyére ugrottunk csak be egy kis időre, ráadásul kicsi lányom (5590 gramm volt szerdán, ekkor volt 5 hetes) itt van a karomban, ugyanis a hordozóban nem szeretem sokáig bent hagyni.

Szóval Luca 2006. május 24-én 11:12-kor született, 3800 grammal és 57 cm-el. Egy tündér a kiscsaj, nem sírós, sokat eszik és nagyon érdeklődő, ja és állandóan jár keze-lába.

Remélem, hogy mindenki jól van és mostantól igyekszem hetente 1-szer én is benézni.

Üdv.: Tündi
tündi76
 
 


Sziasztok !

bmszsz! Hát akkor talán várjuk a hó esést !! Gondolom akkor még sem lehet annyira kényelmetlen nekik odabent, mit csináljunk jól érzi magát !! :lol:
Kitartást ! Ha kibújt , majd számon kéred tőle !!

Sziszike ! Nektek is kitartást , reméljük a holnapi nap már sokkal jobb lesz !!

Tündi76 ! Örülök , hogy tudtál jelentkezni és, hogy jól vagytok !
akkor várjuk a heti jelentkezést !

Tündi(Cc67) ! És a nagy fiad miben lesz ? A lánykádnak van elképzelése ??


Puszi , Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok!

Sziszike: rémes egy történet. Jobbulást a kis lányodnak!

Beöntés, borotválás téma. Nálam volt mindkettő, de az adott helyzetben (bár előre én is paráztam, de ott ez nem érdekli az embert) nem volt sem kellemetlen, se kínos. Utána ott van egy zuhany is a WC-ben, és lehet menni fürdeni. Engem teljesen lekötöttek a fájásaim, és alig tudtam állni és zuhanyozni. A kórházi hálóing jól jön, nem szívesen véreztem volna össze egy otthonit. De mire kijössz a szülőszobából már újra a sajátodban vagy.

Nikike-ről nincsen senkinek híre? Vajon ő is a teltházat gyarapítja? :)

Vera

Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Nikike szerdán megszült. :D (szerda vagy szombat, mind a kettő sz betűs) :)
Zsombor, Dénes 54 cm, és 2950 gramm.

Vera
Vendég
 


Sziasztok!

Gratulálunk Nikikének :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jól beelőzött :lol:

Mi lehet Nikivel/venzkone/, Andival, Fkittivel/ő is jelentkezett, múltkor/ :roll: gondolok rájuk :lol:

Tündi: jó, hogy tudtál jelentkezni, gyere sűrűbben :lol:

Kati: öltöny/V. szürke/+cipő+ing/bordó/+nyakkendő-t sikerült beszerezni. :wink: A lányomnak valami egybe ruhát, bordót? Láttam csak kicsike volt :cry: ,vagy 2részes és az alja bordó+Fehér blúz?Nem tudom, de nincs semmilyen. Neki már kell 152-es, 158-as méret szerintem. Lővésem sincs, hol nézzem meg! Szerinted? :?: A fiamnak van fekete nadrág+ing, meg vettem egyszínű bordó nyakkendőt. Lehet , hogy rajta spórolok :oops:


Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok!

Sziszike, tényleg szörnyű milyen pillanatok alatt tudnak balesetek történni a picivel. Remélem Annácska már jobban van.

Nikikének nagy-nagy gratula! Most hogy olvastam, hogy 34-36. hetesek szültek a hétvégén kicsit beparáztam, hogy mi lesz, ha nálunk is hamarabb jön a bébi? Bár tulajdonképpen már majdnem mindenünk megvan, csak a csomagom nincs kész, mivel én még csak hétfőn töltöm be a 35. hetet... Utolsó hónaposok, hogy érzitek magatokat? Nekem egyre nehezebb így közeledve a vége felé...

Tündi, jó hogy benéztél, és írj ha van egy kis időd, hogy telnek a napjaitok, milyen a babázás :lol: :lol: :lol:

Többieknek kitartást! Jó ez a kis hűvös, de szerdától készüljetek, megint jön a hőség... Lehet, hogy néhányan mennek szülni? :lol:

Frusi: a hálóinget tényleg érdemes meggondolni. Egy barátnőm a sajátjában szült, mert a kórházban "elfelejtettek" ráadni bentit és ő nagyon bánta. Azt mondta anyukája sokszor mosta, fehérítette. De ha ragaszkodsz a sajátodhoz, akkor maradhatsz benne, csak lehet, hogy utána ki kell dobni...

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok Lányok, :D

Jéé, most olvasom... nagy gratula Nikikének és a kislegénynek!! :D :D

Ildi, néha én is azt érzem, hogy "hűha, lehet, hogy most kell elkezdeni időt mérni??" :roll: Aztán sosem alakul úgy, de olykor érzek furcsákat, olyan érdekes helyeken tud belémnyillalgatni ez-az, és ilyenkor tényleg olyan érzésem van, hogy lassan már nem nagyon kellene programokat szerveznem... :roll: De az is lehet, hogy ez hülyeség, és csak keverem azzal, hogy "szeretnék" is már szülni, túllenni rajta + kíváncsi vagyok a babára, stb.... s aztán én leszek az, aki majd a 42. hétig hordja Törpillust, és úgy kell majd kiimádkozni belőlem, de hát csak nem. 8)

Holnap megyek az első CTG-nkre, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre... reggel 8-ra az Örsre.

Kép
frusi
 
 


Frissítettem a táblázatunkat Nikikével. :D
babanet_0702

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Holnap mesélek doki után.

Táblázatot felrakom énis.:)
1151870482.51.xls

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Sziszike, nem is tudom, mivel vigasztalhatnálak, azért kitartás, próbálj ne sokat aggódni. Mellesleg kiskoromban én a homlokom csaptam szét a bölcsiben, amit varrtak, az öcsém meg az állát ovis korában, persze kicsit idősebben, mint Anna.

Nikike, gratulálok nektek, lehet hogy így kell ezt? Azt mondom, szerintem én hétvégén meg is szülök és akkor teljesülnek a kívánságok?!

(34-36 hetesekkkel volt tele az osztály? Azért ez nem túl jó hír. )

képzeljétek, beszéltem a főnökömmel, mondtam, h én már nem bírom, hogy fél 6-ig legyek bent, mi lenne, ha előrehozott és csökkentett munkaidőben lennék ezen az utolsó hónapon :) És semmi kifogása, úgyhogy most csak 6,5-7 órát dolgozom és 3-ig maradok du, nekem ez nagy könnyítés. Reggelente így egyedül vagyok az irodában, lesz időm visszaolvasni az előző napi hozzászólásokat :lol: És du. otthon lesz időm kismamatornának aligha hívható szerencsétlenkedésemet bepótolni, mert az utóbbi időben elhanyagoltam a mozgást. Hátha ettől kevésbé fáj majd a hátam, mert estére már alig bírom. Még jó, hogy van férjem és furcsa mód élvezi is, hogy minden este a masszírozás a program.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok !!

Nikike !! Ez igen ! GRATULÁLUNK !! Remélem jól vagytok , minden rendben !! Kép

Sziszike , várjuk a jelentkezést !!Minden rendben lesz !!

Tündi(Cc67)! Már régen voltam az Ázsia Centerben , de lehet, hogy bekukkantok ma vagy holnap , mert szerdán megyünk 1-2 hétre sátorozni , és marhára kéne valami szoknya meg fürdőruha alsó, legalább a cserélgetések miatt !
Régen láttam ott csomó ilyen habos babos menyasszonyi ruhákat + elegáns ruhákat , gondolom megfizethetőbb árban vannak , lehet, hogy nem annyira minőségi , de egy -két alkalmat biztos kibír. Majd megnézem , ha látok valami érdekest rád is csörgök .

Lányok , köszi mindenkinek a táblázat frissítéseket ! :lol:

Puszi , Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Sziasztok lányok,

Olyan jó, hogy ma nincs olyan nagy meleg. Felőlem lehetne egész nyáron ilyen idő, csak persze kicsit sütne a napocska is... :)

Tündi, Nikike: Nagyon gratulálok a babócáitokhoz, sok boldogságot és egészséget kívánok hozzájuk. Remélem mielőbb jelentkeztek és meséltek sokat!

Sziszike: nagyon sajnálom a kislányodat és titeket is. De most már biztos sokkal-sokkal jobb dolgok jönnek...

Adri: Jó ötlet volt szerintem, hogy kérted a munkaidőd csökkentését. Már így is nagyon rendes vagy a céghez szerintem, hogy még mindig dolgozol. :) Azért próbálj sokat pihenni munka után, vigyázz a derekadra, mert még most fognak a kg-k felugrani az utsó két hónapban! :)

Kati, Frusi, Persela: Köszi az infókat, erről az előadásról lemaradtam... Bocs, ha hülye a kérdés, de szerintetek elég a gáttájék részt borotválni? És ez a beöntés... hát, nekem nem valami kellemes rágondolni. És még valami eszembe jutott: katétereznek a szülés után? Vagy ez is egyedi.
Egyébként ez a kórházi hálóing tényleg olyan furcsa, nem igazán értem az okát, míg a többi, fent felsorolt szokásnak látok racionális okát. De hát végül is, lehet, hogy abban a helyzetben tök nem fog érdekelni, hogy milyen hálóing van rajtam, ráadásul nem kell rá vigyázni se... Csak olyan furcsa rágondolni, hogy abban szült más is... ű

Képzeljétek, a férjem most először magától kérte, hogy írjak össze mindent, amit még a babának meg kell vennünk és menjünk, szerezzük be. Kétszer is megemlítette tegnap. :P (Eddig mindig én noszogattam, hogy menjünk, vegyünk ezt, meg azt, ő meg mondogatta, hogy de még annyi időnk van...)

További szép napot mindenkinek:
Szilvi és Barnabás
Kép
szilvij
 
 


Sziasztok!

Itt a frissített táblázat!

1151918260.45.xls

D.u. írok mi volt a dokinál.

Pussz: Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Voltunk ctg-n de már megint nem volt hajlandó mozogni. Bár jó lett a dokibácsi azt kérte, hogy egyiknap este menjek, mert ez nem jó így, hogy csak noszogatásra reagál. Viszont már vannak összehúzódásaim, mégha nem is jelentősek, de vannak! :P
úgy néz ki hogy talán használ ez a homeopátiás bigyó.

Szilvi: A borotválásnál elég csak a gáttáj, és nincs már katéterezés, mert erre én is rákérdeztem. A beöntésnek engem a gondolata frusztrál, de szerintem ott már ez tényleg nem fog érdekelni senkit. A hálóing se zavar, mindössze én azért fogok max veszekedni bent, ha tényleg azt várják el, hogy bugyi nélkül vajúdjak akár 10-12 órát, lábamközött egy betéttel. Ez hülyeség, nem röptébe vizsgálnak, és a kényelem-szégyen érzetemet javitja, ha viselhetem. Leveszem én nekik amikor vizsgálni akar, meg szülök, de hagyon engem nyugodtan vajúdni!

Viszont ma tök jót beszélgettem a szülésznővel, és kiderült ha fizetős szobát akarok és van egészségpénztáram akkor az kifizeti!!! :P
Na ennek nagyon örülök, szóval tudjatok róla, ha valakit érdekel még.

KépKép
lmarie
 
 


Köszi Lmarie a megnyugtatást. Egyébként teljesen egyetértek veled a vajúdással kapcsolatosan. Erre nem is gondoltam, hogy nem lehet nyugodtan bugyiban vajúdani. Remélem Barnabás majd okos lesz, ahogy eddig is, és majd csak a szülés előtt nem sokkal kell bemennünk a kórházba. Inkább tűröm itthon az összehúzódásokat, a kórház úgyis nagyon közel van... (Természetesen, ha a baba, a burok, a nyákdugó és a szerencse is úgy akarja...) A lehető legtermészesetebb szülést szeretném, mint mindenki. Elhiszem, hogy minden az én és a baba egészsége érdekében történik, de azért remélem észszerű határok között...

Jaj, ezt a fizetős szobát már én is kérdeztem a doktornőmtől, csak elfelejtettem itt megírni. Én is ezt az információt kaptam: fizeti az egészségpénztár. És ennek nagyon örülök én is!
Kép
szilvij
 
 


Ja, és a kórházi hálóing nyilván a sterililtás miatt szükséges, már rájöttem, csak most a kismama-agyammal néha olyan lassan jutnak eszembe a dolgok, ráadásul mindent elfelejtek... :lol:
szilvij
 
 


Haho!

Kateterezesrol annyit, hogy ha szules utan nem produkalsz pisit, amig a szuloszoban vagy, akkor "konnyitenek rajtad" a kateterrel. De ezt csak ott, es nem hagyjak bent.

Vera

Kép
Vendég
 


Sziasztok Lányok,

Ma volt az első CTG. :D Először ment 20 percig, a kisasszony nem nagyon produkálta magát, de aztán mondta a tg-s néni, hogy na még 10 perc, akkor azért összeszedte magát, és mocorgott egy kicsit. :D :D

Méri, az, hogy nincsenek (vagy vannak) összehúzódásaid, az milyen formában jelenik meg a görbén? Ha nincs, akkor majdnemhogy egyenes a vonal kis "mozgásokkal", és ha van, akkor vannak a kiugrások? Vagy az is lehet, hogy vannak kiugrások, de ha nem ér el bizonyos %-ot, akkor az = semmi? Nekem egyszer felment 40%-ig, plusz kétszer megközelítette a 40-et.

Szilvi, nem hiszem, hogy a sterilitás miatt ragaszkodnának a kórházi hálóinghez, legalábbis én ahány más kórházban szült kismamival beszélgettem, mind azt mondta, hogy lehetett saját hálóingben szülni.... Vagy csak az Uzsoki lenne ennyire steril?...

Ja, a CTG-s füzetkébe láttam Kitti nevét beírva, hogy ma délelőtt megy, ezek szerint neki még nem született meg a babája!! (Pedig cca. 4 héttel van előttem!) Hacsaknem "miattuk" késett a dokim reggel vagy egy órát. :wink: :D :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Most csak röviden jelentkezem be,visszaolvsni még nem volt időm.

Tegnap jöttünk haza.
Kedden 27-én befeküdtem,úgy volt,hogy másnap reggel Csapó megpróbálja zselével beindítani a szülést,de szerencsére erre nem volt szükség.
Már két napja fájogattam,de abszolút bírhatóan.
Este 11-kor sűrűbbek lettek,de annyira nem fájtak,gondoltam szólok,hogy nézzenek meg,legfeljebb hülyének néznek.Megvizsgáltak ekkor már bő három ujjnyira nyitva voltam,irány a szülőszoba,hívták Csapót,hívtam a férjemet.
Nagyon gyorsan és könnyen ment az egész,01.45-kor már ott volt a hasamon Vencel Tamás 2900g,53 cm.
Mindenkinek hasonlóan könnyű szülést kívánok!
Azóta is fel vagyok dobva,nagyon jól érzem magam.

Az 5 ágyas szobában voltam Nikikével együtt,ő szerdán délben szült.Nagyon jó volt az öt nap,jó társaság jött össze.

Itthon is jó egynlőre,a lányom sem féltékeny,csak még nem tudja óvatosan fogdosni az öcsit.

Remélem mindenk i jól van,próbálok visszaolvasni,és majd jelentkezem,képeket is rakok fel,amint áttesszük a gépre.

Niki
Vendég
 


Szia Niki !!

Még egyszer gratulálunk nektek !
Örülök , hogy ilyen hamar tudtál jelentkezni , köszi !!
Gondoltunk ám rátok !!


Sok puszi nektek ! Vigyázzatok magatokra ! Köszi az infót Nikikéről ! :lol:

Várjuk a jelentkezéseteket és a képeket ! :lol:

Puszi , Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Niki, nagyon gratulálunk!! :D :D :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Niki, gratulálok a kisfiadhoz és a gyors szüléshez :) remélem nekünk is hasonló szép élményeink lesznek!

Méri a homeopátiás bigyó csak a málnalevél tea vagy van más is amit szedsz?

Frusi mikor jelentkeztél be CTG-re? Nekem jövő héten kell majd az elsőre menni és előtte szerinted hány nappal érdemes telefonálni? Ma is volt fájásom és tegnap este azt hittem leszakad a derekam, meg a bal oldalam. Neked is ilyesmik vannak? Tisztára, mintha menstruáció előtt állnék... Na mindegy szerdán majd megmondja a dokim mi ez?!

Ildi

Kép
mildiko
 
 


Ildi, nekem nem kellett külön bejelentkezni ctg-re, nekem az Örsre kellett menni ugyanúgy a tg-ra, csak még előző alkalommal beírtak egy füzetbe időpontra, meg persze a jövő hetit beírták most. Szerintem ha a kórházba mész, akkor jó minél előbb telefonálni, abból nem lehet gond. :D

Bár Kittiről nem tudunk semmit, nagyon úgy néz ki, Méri, Ildi, hogy TOP3 lettünk. :D :D :D

Valószínű, hogy Te is jóslófájásokat érzel, de szerintem ez is olyan, hogy elég egyéni, hogy ki mit és hol érez, de nekem egyébként pont ma mondta a tg-s néni, hogy menstruációs görcsökhöz hasonló fájdalmakat bizony érezhet az ember mostanság, aztán ez majd fokozatosan erősödni fog... Mondjuk én itt meg vagyok lőve, mert szinte sose voltak menstruációs görcseim, persze ez valahol szerencse :D ...vagyis néha persze, nagyon ritkán, így valami halovány elképzelésem van róla, de nekem ez soha nem olyan egyértelmű. Azért néha én is olyanokat érzek, hogy elkezdek gondolkodni, hogy nem kéne-e kezdenem időt mérni... Igaz, aztán eddig még nem volt szükség rá.

Mostmár azért szülnék lassan... :D

Sziszike, mint fő-fő-táblázat-frissítő, visszaírsz engem 07.31-re? mert legalábbis a"hivatalos" uh-k alapján nem módosították nekem a szülés időpontját. (ezt a júl. 23-at a 4D-n mérték).

Kép
frusi
 
 


De jó! Micsoda hírek! Nagy gratula Nikinek és Nikikének! A babáknak sok-sok egészséget kívánok!

Frissítettem a táblázatot.
tablazat

Kép
katya
 
 


Gratula Nikinek a babához, gyors szüléshez.
Jó kis hely az az ötös szoba. :) Én az 5/3-ka voltam. :)

Frusi, a CTG-én a %-os érték mutatja, hogy vannak-e összehúzódások. Minél erősebb az összehúzódás annál jobban felmegy. Szülésnél van, hogy 100-ra is felmegy.
Egyébként azért nézik, hogy lássák hogyan reagál a baba szívhangja az összehúzódásra. Az a "jó" ha összehúzódáskor emelekedik a baba pulzusa.
Vendég
 


Tényleg, mi lehet Andival?? :lol: (Bmszsz)

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Niki: Nagy-nagy Gratula nektek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És milyen gyors voltál, ez igen. Mi is, így szeretnénk :wink:

Frusi: Már túl vagy az első ctg-n :lol: De jó :lol: Most lehet drukkolni Andinak, Mérinek és neked is nem sokára :lol: Nagyon megy az idő...

Ildikó: Már te is mész a jövő héten ctg-re? Atya ég :lol:

Adri. De jó, hogy nem kell olyan sokáig dolgozni. :wink: Ari a férjed, hogy minden este masziroz :lol:

Kati: voltál vásárolni? Hova utaztok? Mikor jötök haza? :lol: :lol:

Tők mérges vagyok! :evil: 16 órára elmentem a Schöpfibe az ellenőrző UH-ra. Pár perc múlva közölték, hogy elromlott a gép. Most beírt péntek este fél hétre, én már akkor a vonaton szerettem volna ülni… útban hazafelé. :cry: Mondtam neki, nekem jó a jövő hét is, azt mondta az nem jó… Valahogy nekem nincs szerencsém azzal a kórházzal. :evil:
Holnap fél ötre megyek a Lukácshoz! Remélem ’hazai’ pályán több szerencsém lesz! :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindenkinek kosz a gratulaciokat! Ma jottunk haza, most olvastam vgig az egy hetet, adtatok feladatatot, megőrpbalok minden tapasztalatot leirni, foleg, ha erdekli a meg meg nem szulteket es Lukacsosokat!
Elore bocsatom, hogy Mindenkinek minimum olyan szulest kivanok, mint a magame, vagy meg jobbat, szebbet, gyorsabba, egeszsegesebbet!

Nos, mi is a kedd ejjeli vihar "aldozatai" vagyunk! Bar en kezdetben azt hittem, hogy csak a rengeteg meggy rontotta el a gyomromat, amit elozo nap ettem nagyanyamnal! Ez volt a fixa ideam!
Nos a kedd ejjelt vegig gorcsolgettem (gyomorrontas) orankent 1-2 fajassal, azert figyyeltem az orat es wc-re jartam gyakran! Gondoltam hagyom aludni a ferjemet ezek olyan viselhetoek, hogy tuti meg nem az, meg meg csak a 38. het, stb... Reggel majd bemegyek Lukihoz a HErminara, hogy nezze meg mi van! Igy is lett, autoba ultem, nogyogyi rendeles, felora varakozas utan Lukacs meg sehol, gondoltam, hogy a korhazban van, de akkor mar 6-7 perces fajasokkal, nah mondom jo lesz hazamenni. Hivtam hugomat, hogy azonnal jojjon ertem, mert valami van! 10 perc alatt itt volt a Kalvin terrol, labborotvalas utan kocsiba ultunk, de meg rohogtem, hogy nem akarok feleslegesen ott maradni 10-12 orakat, meg nem kell a ferjemet sem hivni! Szegeny kozben pont fontos hivast kapott a munkahelyerol, igy rohant edzes helyett Obudara.
Beertunk a korhazba, Magosanyi doktorno volt az ugyeletes, eloadtam, hogy mi a szitu, megvizsgalt, azt mondja, bo ketujjnyi, itt ma baba lesz, itt kezdtem felfogni, hogy mi a palya! Kb. 10 ora volt!
A szulesznovel elkezdtuk az adminisztraciot, kb. 1 ora, addig fajogattam, "kellemesen":)! MEg allva! Egyszercsak leultem a dokinovel is egyeztetni par dolgot, elfolyt a magzatviz! Hoppa mondom nincs visszaut! A szuleszno, Andi, szupi volt vegig, kb. egyidosek lehettunk, nagyon jo fej, de szegenynek 4 fele kellett szaladnia, mert en voltam aznap a 4. a szuloszoban (halkan mondom elsonek jottem ki :)! Nos onnantol kezdve mondjuk csak velem, velunk foglalkozott, mert eleg gyorsan kovettek egymast az esemenyek! Majdnem 3 ujjnyi voltam mire ferjem megerkezett, atoltozott es engem mar borotvaltak, semmi kulonos, pedig egesz kulturaltan mentem be. Beontes, komolyan mondom feludules volt, megkonnyebbules, pedig en nagyon tartottam tole! De ott akkor mar nagyon gorcsoltem egyre erosodtek, tusolas Ember segitsegevel, vissza a haloing es mar kisert is hatra.

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Bocs folytatom!
Szoval megkaptam a leghatso agyat, de akkor mar csak tamaszkodtam par percet es mondtam ferjemnek, hogy le kell fekudnom, mert nem birom tovabb, mindjart bekakilok! Orvos meg sehol, ha jol emlekszem Andi akkor hivta!
Innentol kezdve szamomra eleg zavaros a dolog, reszletekre emlekszem, mert csodalatos elmenykent, mintha nem is lettem volna a testemben, de megis uraltam azt. Egyszercsak meglattam Luki dokit, nagyon megorultem, onnantol kezdve nem tudom miert, de csak az o hangja jutott el hozzam! Eleg sok tolofajast kellett ellihegnem, ez nehez volt, de megoldottuk! Aztan egyszercsak mondta a doki, hogy most nagy levego, es mehet, nyogtem, akkor azt kerte, hogy hang nelkul, mert az is energia veszteseg, kb. 2-3 utan kint volt Baboca! Neha apa arca is bevillant, nagyon meg volt lepodve, neha az ijedtseg jeleit is felfedeztem rajta. Kesobb kiderult miert is:a legvegen leesett a gyerek pulzusa 120 rol 50-60ra ezert kellett minimalis vakuummal rasegiteni! Szalonvakuumnak neveztek kesobb a szuleszno! De mar gyonyoru a bébi! Kepek: dudkin.hu/files/ZsomborDenes oldalon!

Nah kesobb visszajovok!

csok mindenkinek!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


sziasztok

Kattinthatoan a cim:
http://dudkin.hu/files/ZsomborDenes

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Te Nikike, ez a bébi gyönyörűűűű!!!! És már a kórházban is a saját ruhájában volt, vagy ilyen kis vagány bodyt és zoknit adnak most bent? A szüléshez gratulálok, örülök, hogy jó volt Lukács dokival szülni még ilyen csúcsforgalomban is!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Ja, és ha van egy kis időd, cseréld ki a Lilypie-os vonalzódat egy újra! :D :D :D

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Nikike! Még egyszer gratula neked és koszi szépen a beszámolódért! :)
Most már biztos vagyok abban, hogy te voltál az az anyuka akiről mesélt nekünk Lukács a szerdai UH-n. Akkor kezdtem gyanúsítani, amikor lányok írtak, hogy szerdán szültél, de most, hogy végig olvastam a te kis beszámolódat, ez már 100% mert a doki mesélt nekünk hogy volt egy kis vákuum a szülés végén és a többi részlet amit megemlített a doki megegyezik. És mondta hogy nagyon ügyes volt az anyuka és gyönyörű lett a baba! :)
Sok-sok puszi nektek!!! :D :D :D

Kép
katya
 
 


Sziasztok !

Nikike ! Sok, sok gratula , még egyszer!! Gyönyörűek vagytok !!

Köszi a beszámolót ! A kórházi napok gyorsan elteltek ?? :lol:

Tündi (Cc67) : Hát voltam vásárolni , tök jó cuccok vannak , szerintem nézzél be az Ázsiába !A bal oldali bejárati ajtón bemész és szerintem indulj el jobbra nagy körben és majd meglátod (nem emlékszem, hogy balra vagy jobbra volt ,de megfogod látni) , ahol vannak az esküvői ruhaszerüségek ott vannak kiegészítők is rózsát is láttam a hajba (bordót is ) szerintem a lányodnak is fogsz valamit találni ! Elösszőr szaladj körbe mindenhol a másik oldalt is és kérdezgesd az árakat Én 17 óra fele voltam de akkor már elég sokan zárva voltak , ha tudsz menj előbb .

frusi !! neked is írom nagyon jó szoknyákat láttam a jobb oldali bejáratnál kell bemenni egy kicsit jobbra előre haladva és majd bal oldalt lesz 5000.- körül vannak a jobbak , és elég sok féle van !! :lol:


Puszi nektek !

Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Nikike, olyan kis angyalarca van ennek a bébinek!! :D :D :D

Kati, köszi a tippet, lehet, hogy megpróbálom rávenni Apát egy kis bevásárlótúrára. Ő nehezen viseli az ilyeneket 8) :wink: (ugye mégiscsak férfiből van) :D de az is tény, hogy szerencséjére mostmár én sem bírom sokáig... :D :D :D

Én meg 1-2 napja azon kezdtem izgulni, hogy úúúúristen, hogyan fogok én rájönni, hogy mikor kell menni a kórházba?? :roll: Persze ez hülyeség, mert mindenki rájön előbb-utóbb, de azért mégis. :D
Vagy ha bemegyünk, és mégse kellett volna még, milyen ciki, ha hazaküldik az embert. :lol: OK, nem ciki, nyilván nem én lennék az első hazaküldött kismama, de akkor is. :lol:

Csajok, kicsit OFF leszek: nem tud valamelyikőtök jófej, rugalmas, diplomás, fiatal angoltanárnőt errefelé? (IV, XV ker, esetleg XIV ker-nek mondjuk az Uzsokiig eső része, vagy XIII ker DunaPlázáig?) Férjemnek keresünk tanárnénit, olyat aki hétköznap este vagy hétvégén is tud órákat tartani, és tényleg ügyes?... Nagyon keresgélünk, én azt hittem, majd dúskálni fogunk a lehetőségekben, de nem.... :( Képzeljétek, tegnap felhívott egy tanárnőt a férjem, mondta, hogy hááát neki inkább beszédcentrikus órákra lenne szüksége. Erre a néni asszongya: "rendben, akkor hozza magával az 1000 kérdés, 1000 választ, és abból majd kérdezgetek". úúúúristen!!!!!!! :shock: :shock: :shock: Hát ehhez miért kell tanári diploma, ezt én is meg tudnám vele csinálni, de nem ez a cél... atyaéééég. :? Ráadásul neki nem is a nyelvvizsga a cél, hanem hogy a munkahelyén meg tudjon szólalni, ha a külföldi partner hívja telefonon... Áááhhhh...

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Persela: ezek nem sajat ruhak, korhaziak! Ezen kivul volt meg masik ketto, mikor hidegebb lett, azok is szuperek voltak, komolyan sajnalom, hogy nem keszult fenykep bennuk.

Tundi! Gratula az eskuvohoz!
Szilvike: Nem lesz baj a babaval! Azert ma mar az orvostudomany eleg jo alapokon all! Meg a novernek tenyleg igaza lehet!

Niki: Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megkoszonjem a sok szoptatassal kapcsolatos segitseget, nekem Te peldakep vagy, meg amellett is, hogy ez adottsag is! Meg a jokedvu napokat is koszi!
Jo egeszseget Nektek!

Az 5os szoba tenyleg favorit, de neha takarithatnanak! Nah mennem kell a fonok szolit!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok !!

frusi! Szinte lehetetlent kérsz ! Mi is a férjemnek keresgéltünk semmi sikerrel ! Beszéd centrikusat meg egyáltalán nem találtunk !

Úgy-hogy maradt a RELAXA ! Gyors talpalón volt (intenzív 2 hét) Marha jó volt , kicsit fárasztó ugyan de nagyon jó ! Már azt hiszem a második nap anyanyelvű emberkével beszélgettek !Ha jól emlékszem vannak csak beszélgetős órák is (szinten tartó).
Viszont egy hátul ütője van (kettő), drága és be kell bumlizni a Boráros térre , ahhoz esik közel. Viszont megéri , főleg ha használja az ember nap mint nap ! Amit mag. tanárnál tanul az ember nemtudom hány év alatt, itt 2 hét intenzív vagy ezt elhuzzák valamennyi hónapra . Interneten megtalálod Őket.

(csak zárójelben jegyzem meg szinte semmit nem beszélt , csak annyit amennyi kint ráragadt kb. egy év alatt Magyarok közt )

Nézi az angol adásokat és szinte mindent megért , fordít !!Na még nem villám gyorsan , de szerintem marha jó!

Tündi (Cc67) : Ha jól emlékszem , Háromfára megyünk és elvileg jövőhéten Csüt. körül jövünk haza .
Remélem eső mentes lesz !! :lol:

Addig még bekukantok hozzátok , de azért most mondom, hogy mindenki vigyázzon magára ! Sziszike, ti duplán is !!

Puszi , Kati és

Kép


Kép
kati16
 
 


Most igazából kipróbálom, h tudok-e írni, mert az előbb inaktív felhasználóvá tettem magam :? és nem tudtam belépni.
De remélem most már menni fog.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Ok, rendbejött(em).

Angoltanár: nekem volt egy csomó tanárkollégám, de most gondolkodok, h kit is ajánlhatnék. Ugyanabban a nyelvsuliban tanítottak, mint én, és elég sok órájuk volt anno, így nem tudom, magántanítványokat vállalnak-e :?
Egy fiatal csajszira gondolok most, megkérdezem, vállal-e magánt a kérdéses időpontokban, és szólok, ha igen.

És ha jól emlékszem, a Tudomány nyelviskolában szoktak indítani (meg a Katedrában is, de szerintem az nagyon drága) csak beszélgetésre orientálódó csoportokat, esetleg ott érdeklődjetek. A Tudomány a Flórián tér közelében van.

De ha akarod, az 1000 kérdés 1000 válaszból én is kérdezgethetem a férjed....na jó, csak viccelek, ez tényleg nem tanári hozzáállás, amit az a nő mondott.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

Friss gyerekes anyukáktól kérdezem: Hogyan telt az első éjszaka otthon?
Nem "sírtátok vissza" a csecsemőosztályt? :)
A takarításról annyit, hogy mi komolyan fontolóra vettük, hogy az 5 ágyasban lévő zuhanyfüggönyt lecseréljük és ezt adjuk "ajándékba" a bent töltött napokért.

Üdv:

Vera
Vendég
 


Sziasztok Csajok!

Most olvastam vissza magam, bocs, ha kicsit tul kozlekeny voltam es kozszemlere tettem az egesz mindenseget, de annyira az esemenyek hatasa alatt vagyok-voltam, hogy nem tudom magam visszafogni meg most sem neha. Bocs ha valakinek tul szemelyes voltam.
Vera:az elso ejszaka tenyleg meglepoen sz...ul, mert a gyonyoru nyugodt kellemes nappalhoz kepest egy szemhunyasnyit annyit nem aludtam. Vegen mar nem hallottam meg, hogy sir, Zoli ebredt fel, o hozta az agyamba. Remelem ma jobb lesz! De megint tok jo gyerek napkozben! Trukkos kis ficko!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Nicsak, nocsak, Nikikének új tickere van!! :D :D :D

Nikike, szerintem egyáltalán nem baj, hogy ilyen részletesen számoltál be a történtekről, én nagyon szívesen olvastam!!

Adri, előre is köszi, ha megkérdezed az ismerősödet! Sajnos a nyelviskolák kiesnek, mert olyan a munkája a férjemnek, hogy sokszor előfordulhat, hogy közbejön valami, és mondjuk nem tud aznap menni, stb...

Kati, Neked is köszi! ...hát azért még javíthatatlan optimista módjára reménykedek... 8)

Kép
frusi
 
 


Nikike, szerintem sem volt túl személyes a beszámolód. Itt különben is mindenki vagy szült már vagy szülni fog... :)
Az első éjszaka nálunk is szar volt, a második is annak indult egészen addig, amíg magamra nem fektettem. És akkor végre aludt mindenki.
Nálunk is volt olyan már, hogy a síró gyerek mellett aludtam el, Még szerencse, hogy apja ébren volt és az utolsó pár kortyot a cuclisüvegből odaadta neki. Én meg nem értettem, mert általában az első nyikkanására ébredek, pedig 1 szobával odébb alszik. :)
Vera
Vendég
 


Csajok!

Segitsetek legyszi, tegnap fejt tejet ma egyszer mar felmelegitettem kicsi maradt belole. vissza tettem a hutobe. most fejtem megint. Ti hozzaontenetek a tegnapi, felmelegitettet es eltennetek a melyhutobe, vagy inkabb boritsam ki?

koszi

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Nikike, öntsd ki! Én úgy tanultam, ha a tejet egyszer már felmelegítetted, és utána még maradt, az mehet a csapba... A frisset meg mélyhűtsd le (már ha nem kell a babócának).

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Nikike! Szerintem pont jó volt, hogy részletesen leírtad mindent. :)

Nem tudom miért, de tegnap este két órán keresztül a kisbabám megszakítás nélkül rugdalt erősen és annyira nyomkodta minden irányba mintha azt akarta hogy szétszakadjon a pocakom. :( Hiába lefeküdtem, felálltam, sétáltam a lakásban, a lányom nem akarta abbahagyni. Kezdett borzasztóan fájni a derekam és a pocakom. Mire hazajött a férjem már majdnem sírtam. :cry:
Aztán a férjem rátette a kézét a pocakomra és szigorúan mondta „Tessék azonnal abbahagyni ezt!” és képzeljetek azonnal megszűnt minden!!! Én magam sem hiszem el, hogy ilyen létezik! :shock: Pedig én is beszeltem a babámhoz és kértem és könyörögtem, de hiába... Rémelem amikor megszületik a lányunk ugyan úgy fog szót fogadni az apjának. :D

Kép
katya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?