Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Köszi Indigo!! Örülök, hogy jól vagytok!!! :-)) És hogy van még tejcsid. Hát igen jövőhéten 30. hét olyan gyorsan telik az időő!! Gyönyörűűű gyermekeid vannak:-)))))

Ági nagyon jó a kép, szerintem a jobb oldali baba a csikos ruciba Szabi. És a bal oldali bébi a te Pepéd:-))
Gyönyörűűek:-))

Nagyon szépek voltatok:-))

Puszi nektek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Köszi a dicsérő szavakat. És a vigaszokat is. Remélem azért hamarosan kinőljük ezt a séta korszakot. Legalábbis én bízom benne, hogy ha majd már érdekli a világ akkor jobban el lehet terelni a figyelmét miközben Ő fekszik az ágyon.

Márti, nem Fanni mindig barna volt. Lehet, hogy a fényképen a fényhatás miatt lehetett azt vélni, hogy szőke. De a szentem mindig is barna volt. Mint az anyja.

Brik, köszi. Egyenlőre én is örülök, hogy van tejem, bár bevallom a Fannival könnyebb volt. 4 óránként evett mindig tudtam mennyit evett. Most viszont van, hogy óránként kér Áron enni, és ha nem mérem mindig azt hiszem, hogy nem evett eleget és biztos nem elég neki a tejem. :( Azt hiszem ezt sosem fogom kinőni. Ja és előre sem tudok tervezni, mert Áron nem óra szerint eszik. Van, hogy alszik 3 órát, van, hogy egy szemet sem. Így mindig félve indulok el a játszótérre, hogy vajon mikor kér enni.

Ági, a profilomban van a mail megdobsz a képekkel. Ja és az én tippem is a jobb oldali Szabi, a bal oldali Pepe.

Lányok, Ti hogyan tervezitek a nagy bevásárlásokat a picikkel? Én nem merek elindulni, mert a nagy bevásárlóközpont közepén nem tudok leülni és megszoptatni. Ti ezt hogyan oldjátok meg?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Indigo, nagyon szépek a kölkök!! Kitartás, biztos, hogy könnyebb lesz, amikor Áron már többet fog a világból, a nézelődés megváltás lesz!! A bevásárlóközpontokban általában van pelenkázó, ahol megszoptathatod, ha nincs, akkor én bevallom őszintén a mozgássérült vécében szoktam leülni, ott elég nagy a hely... Hát, ez van.

Márti, szerintem sajnos normális, hogy egyszerre ennyi fog jön, dehát lehet, hogy most hirtelen mindenét növeszti! A haja nem lett hosszabb?! :):)

Lányok, nagyon jó volt találkozni!! Olyan szuper, hogy Ti ilyen normálisak vagytok!!! :):):):) Én nagyon jól éreztem magam! És még Bence sem fázott meg a nagy átázástól... :wink:

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 

 
 

Sziasztok :)

Ez az átok babanet tegnap nem engedett, hogy irjak nektek, brühühühü...

Szal a megfejtés: az elefántos szerkóban van PEpe és a csikosban van Szabi, csak azért dobtam fel a képet, mert még Pirus párja is hirtelen gondolkodóba esett, amikor hátulról látta a babókat a pokrócon, hogy melyik is az ővé :P :P

Márti :)
Chamomilla fél óráként adható, amig szükséges, szal nincs meghatározva hogy max mennyi, amig fáj addig adható.
Sajnálom, hogy igy megszenvedteti a lányodat a sok fogacska, nem lehet egyszerű 5 öt növeszteni egyszerre.

Indigó :)
Én bevallom, ha kocsival megyünk, akkor még mielött bemegyünk vásárolni megszoptatom Pepét és igy bent általában nincs balhé. De ha szükséges akkor bemegyek a pelenkázóba és kap enni, vagy ha más nincs ott vannak a padok és ott megetetem, általában a kutya sem veszi észre hogy éppen szopizik a babó, csak azt látják hogy a karomban van. Volt már hogy jött egy nénike és ábrándosan nézte a fiam, hogy milyen szép, milyen édi, észre sem vette hogy cuppog a cicin :)

Jutka :)

Én is nagyon örültem hogy végre személyesen is taliztunk. Csodálom a nyugodtságodat, és remélem Bence már elfelejtette Dani harapását. Még egyszer köszönöm a belépőt.

Többi lányka hova lett??? vagy még nem hevertétek ki a talit?? :wink: :P :P

Látatok már ilen hüle időt, hétfőn még 40 fok, ma meg jó ha van tiz kint, brrrrrrrrrr, és hiába van reggel olyan sötét van kint, mintha este lenne.

Mai menű: keltpalacsinta és palóc leves lesz

A többiek is irhatnátok ám :)

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Szupi volt találkozni!
Csak azok a fránya felhők ne jöttek volna.

Mi mindíg az Auchanba, vagy Tescoba megyünk, vagy előtte, vagy utána van a szopi közvetlenül a kocsiban.
Múltkor a Kikában kellett a női wc-ben.
Szerintem ha a picur éhes tök mindegy hogy hol vagyunk, na jó ha el lehet valahova vonulni az más!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok! :)

Nah itt vagyok én is, csak tegnap nagyszülőztünk, na meg nagyban készítem Bálint oldalát, na meg a házimunka is... szóval nem volt időm.

Nagyon jó volt a tali, mi is élveztük. :)
Rita, Gabek, Dorka, Ági: Nagyon jó volt Benneteket újra látni és beszélgetni kicsit.
A többieknek pedig nagyon örültem, hogy megismerhettelek Benneteket.
Sajnálom, hogy ez a nyavalyás időjárás így kitolt velünk, és nem tudtunk tovább maradni, jól ellettünk volna még.
A babák teljesen elbájoltak. :) Bencébe és Daniba beleszerettem :) De mindenki tündérséges volt.

Indigo: Nekünk a bevásárlással szerencsénk van, mert 5 percre lakunk az Auchantól, 10 percre a Tesco-tól, szóval bárhová megyünk és előtte szoptatok akkor utána 3 óra hosszat ellehetünk, és hazaérünk a következő szopira.
Szépek a gyermekek!

Ági: Tegnap kínait kajáltam (anyukám főzte wok-ban, nem kínaiaknál vettünk, azt nem merem bepróbálni, míg szoptatok) páromnak fasírt volt sült krumplival, ma rizottó lesz.

Jutka/Ági: nagyon jó képeket csináltatok!

Vigasztalhatatlan vagyok, tegnap kiestek az argentínok :cry: , számomra véget ért a VB.

Puszi
Lilla

lilló
 
 


Lilla :)

Gyere akkor szipogjunk együtt az Argentinokért :) Én az Ikeában néztem végig a mecs végét, még a személyzet is ott drukkolt, hogy ne essenek ki.....

A te képeid is nagyon jók lettek :)

Talival kapcsolatban, tényleg komolyan gondoltam hogy akár 2 hetente feldobhatunk egy napot és egy helyet, aki tud jön és ott lesz, akinek nem jó az jön a következőre :)

Pl, talizhatunk aki ráér a jövőhéten csütörtökön: július 6án a Ligetben, megnéztem az időjárás előrejelzést és napos, derült idő várható.

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!!

Igy a 30. héthez közeledve, nektek is sokszor keményedett felül a pocitok? Ti éreztétek amikor a gyermeketek megfordult?

Nálunk a mai menű: töltött káposzta, töltött paprika pariszósszal és nasinak most csak dinnye, de az sok:-)))

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Brik! Én egyáltalán nem éreztem, hogy megfordult a babó, egyszer csak úgy volt, a hasam pedig keményedett, de nem felül, hanem középen éreztem.

Anid! Hova tűntél??Csak nem itt a babó? E hétvégére tervezted nem? Most jött is egy jó kis hidegfront :(

No megyek, mert "szopitime" van! :)

Pussz

KépKép
toreau
 
 


Szia Toreau!

Elírtam, bocsánatot kérek:-)) Azt szerettem volna írni középen:-))

Akkor ilyenkor ez már természetes:-))

Puszi!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Fantasztikusak a képek!!!!!!

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók lettek a képek, köszi hogy csináltatok és feltettétek a netre! Néhány arc ismerős a felkészítőről és mostmár össze tudom rakni a nevekkel :)

Mi a hőségre tekintettel meghosszabbítjuk az itthoni tartózkodásunkat, azaz itt maradunk anyuéknál, itt vidéken jobb egy kicsit a levegő és nem kell a panelban főnünk. Igaz, a jövő hétre már nem mondanak hőséget, de azért maradunk. Még jó hogy van net itt is :)

Brikancs! Én egyszer éreztem, hogy megfordult a baba, sokkal erősebben rugdosott, mint máskor és szinte hullámzott a hasam. Kicsit megijedtem, de elég gyorsan elmúlt és utána ismét a megszokott módon rugdosott. A keményedés szerintem is természetes.

A bevásárlást én úgy szoktam megoldani, hogy közvetlen szopi után indulunk és igyekszünk 3 óra múlva hazaérni. Addig pedig kap egy kis teát ha már nagy a gáz.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Ági: Nekem a július 6 kifejezetten jó, mert aznap megyünk a csípőszűrés kontrollra 9,30-ra a Karolina útra, ha ott végeztünk átballagnánk a Ligetbe, ha tényleg jó idő lesz. :)

Mi itthon néztük a meccset, párom, apukám meg én, közben anya dajkálta Bálintot. Szegény úgy felsírt, mikor egyszerre felkiáltottunk a kihagyott 11-esnél. :( Könnyű volt a németeknek, 12-en voltak, a szlovák ember melléjük csapódott :(
Ma nagyon nehéz helyzetben vagyok, mert a portugálokat és az angolokat is szeretem. Nah de offtopic vége!

Brik:Bennem egyszer Bálint bukfencezett egyet. Nah azt megéreztem... Keményedésem nagyon-nagyon ritkán volt.

Lilla

lilló
 
 


Brik :)

Nekem végig voltak keményedések, igy szinte fel se tünt amikor forgolódott, de amikor keresztben állt egy napig, nah azt megéreztem, mert hirtelenjében kiszélesedtem :P :P :P :P

Lilla :)

Cegény manócska, tuti nem tudta hova tenni a zsivalyt :) :)
Nah a 17 órás mecsnél én is igy vagyok, de végül is már tökös mákos, csak legyen jó meccs :)
Akkor a 6. a már kettőnknek jó, igy lehet csatlakozni, sőt a 11 körüli időpont is jó lesz ezek szerint, ha 9,30ra mentek :)


Indigó :)

A következőre téged is szivesen látunk, ha van kedved belevágni két babóval :)

Móni/Huncut :)

Hm itthon most nincs aztán nagy hőség, kb lehet ugy 18-20 fok, szal nem éppen gatyaszaggató a meleg.
Nálunk is van mindig vásárlásra időzitve egy kis babavíz, csak egy bajom van vele, nem lehet becsapni vele Pepét, furmányos egy kölök, tudja hogy ez nem anyatej :P :P :P

Hu lányok már majdnem kész a laminált lerakása, már annyira várom hogy azt mondják kész, mehetek takaritani :), ha elkészül majd rakok fel fotót hogy milyen lett :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!
Ket eve szultem a klinikan, akkoriban irogattam ide a topikba tanacsokert. Akkor sok segitseget kaptam toletek. Most megint keszulodom, jon a masodik szeptemberben. Szeretnem megkerdezni, hogy van-e olyan kismama kozottetek, aki valamilyen fajdalomcsillapito modszerrel szult, illetve volt-e kozuletek barki egyagyas szobaban es meg tudna-e osztani velem a tapasztalatait?
Elore is koszi:
P
panzej
 
 


Sziasztok!

Kedves argentín szurkoló testvéreim! :) Nálunk is nagy ma a bánat. De ahogy most nézem a meccset, lassan Timi is kezd elszomorodni. Ha jól emlékszem, ő írta, hogy nagy brazil fan... Már értem miért nem reagált akkor erre senki: sok itt az argentín drukker... :wink: :wink:

Szóval, köszi lányok, Bencének is nagyon tetszett a találkozó, azt mondta, hogy "nagyon kedvesek a lányok". Amúgy imádja az összes barátnőmet, akik idejárnak hozzánk babázni, és ettől ők persze folyton a lábai előtt hevernek... :):) Ági, ne izgulj, Bence már nem is emlékszik a harapásra (pontosabban nem emlegeti...:)), az a gyógypuszi elég hatásos volt! :) Azért vicces, hogy Dani hogy lenyomta Bencét kétszer is!!! Belevaló kis kölyök! És a szeme... :) Imádom. :D

Nekünk is jó lenne a hatodika!

Brik, én éreztem amikor megfordult Dorka, épp befordultam a Ferenc tér sarkán... igaz ez a 36. héten történt, és addig végig haránt feküdt. :lol:

Panzej, üdv újra köztünk és gratula az újabb gyerkőchöz! Sajnos a feltett kérdésekben nem tudok segíteni, de ha jól emlékszem volt itt valaki egyszobásban.

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Ja, azt elfelejtettem Ági, hogy szívesen a belépőt, és még azt is akartam írni, hogy persze-persze nyugodtság, de azért természetesen Bence is ki tud hozni a sodromból, mint ahogy minden gyerek teszi ezt a szüleivel. Azt hiszem ez teljsen rendben van így. Humorérzék a kulcsszó szerintem. Dehát Neked magyarázom?? :wink:

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Most olvastam, hogy Anidnak megszületett a kislánya.

Anid
Gratulálok a pici Katához! :D
Kívánok nektek jó egészséget és sok tejcsit! :D :D :D
Várom a képeket a picurról és remélem majd leírod a szüléstörténeted, ha már kint lesztek. :)

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Anid

Nagyon sok boldogságot kivánunk az egész családnak.
Pici lánynak meg sok sok tejcsit.

Várjuk a részletes beszámolót és persze egy képet is ám :)

Párodnak meg macskajajj mentes napot :P :P :P

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Panzej

Gratula az új pocaklakóhoz :) Tudjátok már hogy kisfiú vagy kislány?
Ha gondolod, irj emailt Indigónak és betesz a táblába, igy tudjuk, hogy mikorrra vagy kiirva és tudunk neked külön is drukkolni :P :P

Sajnos én mindkétszer altatásos csasziban részesültem, valamint 5 ágyasba voltam, igy egyik kérdésedre se tudok válaszolni igazán. Az egy ágyas szoba már fizetős kategória azt tudom, és márciusban 8 rugó volt egy éjszaka.


Timi

Nah azt hiszem a tegnapi esti meccs után Brik is a szomik közé állt.
Örülök, hogy Bence kiheverte Danit. Nagyon nagy erő van benne, tiszta Benőke a Flinstone családból. Jah és ha ránézel tényleg az az első ami eszedbejut, hogy: a szeme se áll jól :wink: :P :P :P :P

Nah ma kipihenhetem magam, mert a nagypapi elviszi kicsit Danit, igy lesz időm ablakot pucolni :)
Ma kész lesz a padlóburkolás, hurrá, visont a vizszerelőt hivhatom vissza mert trágya munkát csinált :evil: :evil: :evil:

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Anid! Szívből gratulálunk Neked és a kislányodnak is!! Sok boldogságot!!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!!

ANID SOK BOLDOGSÁGOT? JÓ EGÉSZSÉGET ÉS RENGETEG TEJCSIT NEKTEK!!! GRATULÁLOK :)

Köszi mindenkinek, hogy megosztottátok hogy nektek hogy volt szerintem Ákos még nem fordult be:-)) Mondjuk még ráér:-))

Puszi nektek!!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Szevasztok!

Megszületetett Anid kislanya??? SMS-t kapott valaki?? Ha igen akkor nagy gratula!

.... én a franciaknak drukkolok! Timi, Brik, bocs :D! Akkorat tomboltunk tegnam este a hugommal, hogy csak NA :D :D!

Jutka, Agi, Lilla, köszi a képeket, nagyon rendesek vagytok, hogy csinaltatok!
Ugy néz ki, 6-an sem leszünk még Pesten, megint lemaradunk a talirol :(! Remélem lesz még!

Panzej szia! Gratula a pocaklakohoz! Sajna én sem tudok segiteni egyik kérdésben sem, viszont engem is érdekelne egyszobas tapasztalat, ha talalsz egy olyan lanyt a forumon kivül...

Toreau a turikrol még annyi, hogy 11-töl vannak nyitva. Parszor mar megszivtam... :mrgreen:

Dorka, mar többször akartam irni: KÖSZI a kendös maileket!

Bevasarlas: mi is a kocsiban szoptatos modszert alkalmazzuk, ha mindkettönknek be kell mennie az adott boltba. De olyat is szoktunk, hogy Apa a kocsiban marad a gyerköccel vagy sétal vele a parkoloban és riadot fujt, ha éhség tamadt.

Hat mi is teljesen belejöttünk a vidéki életbe, Vince profi fütépö kispasi lett, lassan fesleges lesz a fünyiro is..:D Bevallom nem sok kedvem van hazamenni ugyhogy egyelöre itt maradunk aztan majd meglatjuk, ha Apa hazajött.... Addig nagyüzemben gyartom a lekvarokat, most a malna következik, nyam nyam :)!
A cseresznye evéssel viszont kicsit lealltam, mult éjszaka fél 3-tol 6-ig üvöltés volt+hasmenés. Fura, mert az elözö napokban is ettem, de ettöl semmi baja nem lett Vincusnak. Ezt az adagot este küldtem le, lehet, ez volt a gond :roll: ?
saara
 
 


Halihó!

Anid: Gratulálok a kislányod születéséhez! Jó egészséget, sok tejcsit és jó babázást Nektek!

Panzej: Gratulálok én is a testvérkéhez! Én kaptam EDA-t, de császárom volt. Mi érdekel konkrétan az EDA-val kapcsolatban?

Sára: Most nagyon klassz lehet Nektek. És milyen ügyi vagy, hogy tudsz lekvárt csinálni. :) Ez azt jelenti, hogy mire Bálint is annyi idős lesz, mint most Vince akkor nekem is lesz időm ilyesmire??? :roll:
Tegnap én is a franciák oldalán álltam :wink:

Puszi
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Brik, én szerintem éreztem, mikor a Norbi befordult, eléggé fájt.
Ő már elég hamar a helyén volt.
A vége felé már elég kényelmetlen volt és a Barbi tornákon.

Nekem nagyon sokat keményedett az egész pocakom.
Magne B6-ot kellett szednem rá.

Még nem tudom, hogy jó- e a 6-a.

Köszi lyányok a képeket!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Anid! Gratulálok, jó egészséget, sok tejcsit és sok mosolyt kívánok!!!

Puszi,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Na most megnéztem az e-mailjeimet és akkor még egyszer...

.. Anid, gratulalok és sok tejcsit, sok-sok boldogsagot, türelmet és jo egészséget kivanok :D!

Lilla, köszi, kedves vagy.
Amugy a napi menüket azért nem szoktam leirni, mert kicsit monoton: kenyér, sajt, paradicsom, kefir, tehat igen kiegyensulyozott diéta :wink:. DE, sajat kenyér!
Le a kalappal elöttetek, nekem sokszor se kedvem, se idöm :oops: (föleg az elöbbi :mrgreen:).
Szoval beszéld meg a paroddal: vagy leki vagy ebéd :D!

Egyébként tényleg több idöd lesz, ha Balintka elkezd egyedül is jatszani. Nalunk a sztar elfoglaltsag most a vezetékes telefon bizgeralasa. Teljesen odavan a gyerek, félorakat is elszorakozik a gombok nyomogatasaval.
A mult héten a müanyagdoboz+fedél volt. Csupa draga jaték :D
saara
 
 


Sziasztok!

Ma mi is nagyszülőztünk, úgyhogy csak egy gyors bekukk.

Szuper volt a tali, igen, legyen máskor is! A Liget az Nektek Nép- vagy Város-? Nekünk a Népliget sokkal közelebb lenne, arra szavazok. A Városligethez hogyan tudok eljutni? Ha oda kell menni, akkor Ági, légyszi segíts!

Menük a hétvégén: tepsis penne Prücsök módra, :lol: , grillezett husi (fokhagymás, petreselymes, mustáros pácban - és nem fájt tőle a Mátém hasa!! :) ), puding, poharas süti.
Anyósoméknál: valami ragu, meg ribizlis süti, meg az elmaradhatatlan húsleves.

Mi van Prücsökkel, régen írt!
Üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Koszonom a gratulakat! Nagyon jolestek!

Igazabol azert erdekelne a fajdalomcsillapitas, mert az elozo szulesemnel valahogy ugy ereztem, a korhaz se nem nagyon tamogatja, se nincs igazan felkeszulve arra, hogy egy kismama fajdalomcsillapitast kapjon, ha akar. En ejszaka szultem, eleg gyors szulesem volt, megis volt olyan pillanat, amikor ugy dontottem, oke, most akkor mar johet a szuri. A valasz az volt, hogy most mar keso, mindjart jon a baba, kulonben sincs ejszaka erre lehetoseg. Ugyan igy utolag persze mar minden jo, es nem banom a dolgot, tenyleg jobban ereznem magam attol, ha valaszthatnank, akarunk-e fajdalomcsillapitassal szulni. Ha jol tudom, EDA-n kivul
egyebre amugy sem volna lehetoseg, pedig pl. a kejgaz azt hiszem kulfoldon elegge elterjedt.
Felek a szulestol, gondolom ezzel nem vagyok egyedul, plane, hogy masodik, es sokkal nyugodtabban vagnek neki, ha tudnam, hogy nem kell mindenkepp szenvednem, ha (mar) nem birom vagy nem akarok...
Hat mindegy, igazabol csak arra lennek kivancsi, hogy volt-e kozottetek olyan, aki kert es kapott is valamilyen fajdalomcsillapitast, es ezzel kapcsolatban milyen tapasztalatai vannak.
Lillo, pl. voltak-e mellekhatasai az eda-nak, es odafigyeltek-e erre a szules utan az osztalyon?
Indigonak irok, az egyagyas mamak tapasztalataira meg tovabbra is kivancsi vagyok!!!

Sziasztok, jo ejszakat mindenkinek!

P
panzej
 
 


Sziasztok,

Nagyon jó volt a találka, legyen máskor iiiiiissss :) :D :D
Akkor majd jut időm azokkal is beszélgetni, akikkel most nem sikerült :-(
Pl. nagyon irigyeltem azokat az Anyukákat akiknek már futkározós gyerekük és van és nagyon várom azt, amikor Gergő is már majd eljut oda, no de hol vagyunk még atól!!!

Anid
Gratula nektek, várjuk a beszámolót!!!

Panzej
Én is kaptam fájdalomcsillapítót. Elmondják a mellékhatásait, pl. bágyadt leszel, viszkedhetsz tőle stb. Nekem pl. az arcom viszketett nagyon, és félálmomban mindig megvakargattam. egy kicsit. De nem olyan, mint a szúnyog csípés, hanem inkább olyan érzés volt, mintha pl. bogár mászkálna rajtam és mindig kicsit odakapsz, hogy menjen el, és aztán persze visszajön.
Odafigyelnek rád, ez nem kérdés, én délben szültem, délután is, este is, másnap reggel is meglátogatott az altató orvos, kérdezte hogy vagyok, kérek-e még stb.
Az osztályon is odafigyelnek rád, hiszen más kezelést kapnak a császárosok és a nem császárosok, ill. más gyógyszereket kapnak az alatatottak és az EDA-sok is.
Egyágyasról nem tudok nyilatkozni, én örülök, hogy nem ott voltam.

Tegnap Anyukám pesztrálta Gergőt, ma pedig extra nyugis vasárnapunk volt. Azt hiszem ez volt az első alkalom, hogy egybe tudtam több, mint 6 órát aludni napközben :)

Ja és azt írtam már, hogy elértük a 4 kg-ot??!!! :P


Ági
Állatkertes belépőt ugyan nem tudok adni, de a Minimax Magazinban mindig van egy 10 év alatti gyereknek belépő, és ha már ott vagytok akkor az ottani játszóházba is van benne egy bón, amiért fél óra ingyen játszást kaptok.
A Magazin ára nincs 400 Ft, így még mindig olcsóbb, mint az állatkerti belépő. De ha gondolod viszek neked a következő találkára, vagy másnak is ha szeretne :lol:

A Liget nekem sem egyértelmű :oops: a Petőfi Csarnok környékére gondoltok?

Köszi a képeket mindenkinek!! :lol:

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok

Anid, gratula a bébihez!

Panzej
én EDA-val szültem egy éve. Bevallom, hogy nagyon féltem a szüléstől és a fájdalomtól. Nem vagyok rá büszke, de azt hiszem, hogy legközelebb is kérném. Azt hallottam, hogy ma már éjszaka is van orvos, aki beadhatja, ha szükség van rá. Amikor kértem, arra kért az orvos, hogy várjunk még egy órát. Ezután minden további nélkül beadta. Korábban már írtam, hogy nagyon kedves volt a doki (Fontányi Zoltán), végig ott volt velem, mindig elmagyarázta, hogy mit kell és mit fogok érezni. A szülés után még 2x-3x feljött hozzám. Én semmi mellékhatását nem éreztem...sőt azt sem, amikor beadta. Az egész szülés szinte fájdalommentes volt. Azt mondta, hogy maguk között csak happydurálisnak nevezik....ma már tudom, hogy miért. :D

Hédi
gyurmanó
 
 


Sziasztok!

Hédi, nagyon tetszik a happyduralis :lol:!
Azért fura, hogy itthon még nem annyira elterjedt az EDA. Szerintem eléggé extra kérdésnek tekintik, ha egy kismami happyvel akar szülni, és az az igazi, ha "a la nature" megy a dolog, nem?
Timi, ez azért van, mert rossz befolyasa lehet a szülésre?
Franciaorszagban szinte minden nö EDA-val szül. Az a mazoista allat, aki nem :?!
Emlékszem a felkészitön is volt erröl elöadas és azért elgondolkodtam a dolgon, nyilvan nem tudtam mennyire fogom birni a fajdalmat és amikor legközelebb elmentem a dokimhoz megkérdeztem, mit gondol erröl. Valasz: ki lehet birni nélküle. Tehat nem igazan tamogatta az ötletet. Amugy birom, mikor ezt pasik jelentik ki...

Panzej, nagyon édi a kép a profilodban! Spenot :) ?

Na jo éjt mindenkinek!
saara
 
 


Panzej: Én előre elhatároztam, hogy semmilyen fájdalomcsillapítást nem fogok kérni, elveim voltak ezzel kapcsolatban, és ezt le is dumáltam előre a szülésznővel. Én kis naív, akkor még nem tudtam mi vár rám... Aztán mikor arra került a sor, és kimondta a dokim a szót, hogy műtét és felajánlotta az EDA lehetőségét azonnal igent mondtam, persze akkor már jópár órája vajúdtam, akkor már szinte szünet nélküli fájásaim voltak, azt hittem belehalok a fájdalomba. De ezt gondolom nem kell magyarázni egy már szült anyukának... Meg egyébként se akartam altatást.
A lényeg, hogy mikor beadták az EDA-t egy nehéz dolog volt benne, hogy nyugton maradjak, hiszen iszonyatos méhösszehúzódásaim voltak, és az EDA beadásánál nem szabadott mozogni. Nagyon hamar megvolt a beadása, iszonyatosan ügyes volt a doki, aki adta (Gidai dr) és nagyon kedves volt, mindent elmondott, hogy mi lesz, hogy lesz, mit csinál éppen.
A beadás után/közben azt éreztem, mintha valami hideg futott volna végig a gerincemben. Aztán szép lassan elmúltak a fájásaim és tök jól éreztem magam (ez a happydurális nagyon találó :) ).
Egy tűvel szúrkáltak, de semmit nem éreztem, csak néhol mintha valaki az ujjával nyomogatott volna.
A karomat tudtam használni, mert a műtét után, mikor odaadták a babámat, akkor meg tudtam fogni.
Amúgy kaptam a katéterbe még egy adagot a műtét után is, sőt csak másnap vették ki fent a gyerekágyon, mert asszem még ott is kaptam érzéstelenítőt bele, hogy ne fájjon a császáros seb.
Nálam semmi mellékhatása nem volt.

Illetve hát a viszketés... Most, hogy Gabek írta tisztán emlékszem, hogy nagyon viszkettem másnap is meg aznap is, a hasam viszketett nekem nagyon, meg a combom. De én nem tudtam, hogy ez az EDA mellékhatása, lehet, hogy mondták csak elkerülte a figyelmemet, de én azt hittem, hogy a viszketés attól a narancssárga fertőtlenítős cucctól volt, amivel bekentek. De akkor már tudom, hogy nem. :)

Lilla

lilló
 
 


Szép hetet mindenkinek!

Nem tűntem el, csak csütörtökön délután hazavitt a párom anyuékhoz és ott nincs internet. Ez a másik ok az időjárás mellett, amiért nem mentem talizni, mert elég korán indultunk és úgy számolom kb. 1 óránk lett volna talán a szigeten... :cry: Na majd legközelebb, mert a képek láttán azért irigykedem.
A sok "lógós" :) ellenére szép számmal összejött a csapat és úgy látom az apukák is nagyon szép számmal és lelkesen megjelentek.

Mi otthon amúgy nagyon jól éreztük magunkat. Blanka az utazást és a sok jövés-menést is jól viselte. És persze mindig volt dajkája, így kicsit én is pihenhettem és a tesóm segítetett kendőt kötni. :D Ki is találtam, hogy amíg jó idő van, rendszeresítem a hazaruccanásainkat, de majd már önállóan, hogy apának ne kelljen plusz köröket tennie, hiszen azért az én öreg járgányom is elvisz minket.
Közben apa is regenerálódhat kicsit magányában. :wink: Utána annál jobban örül nekünk, mint például most is. :)

Anid,
Gratulálok a kis Katához!!! Jó egészséget és sok tejcit kívánok! :D :D :D

Panzej,
Nektek is gratula a sikeres kistesó projekthez! Sajnos a kérdéseidet illetően én sem tudok segíteni, de biztos lesz valaki, aki igen.

Olyan fura idő van ma. Nem tudom el merjek-e indulni gyalog a boltba, ugyanis nincs esővédőm... :roll:

Amúgy hétvégén próbálkoztunk az egyedül elalvással... Hááát :roll: Blanka fél órát is képes sírni alvás híre-hamva nélkül, de tegnap 5 percre átfordítottam a hátára, aztán vissza a hasára és simán elaludt altatódalok és ringatás nélkül. Szóval tesztelés alatt, drukkoljatok! :lol:

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Anid!
Mi is nagyon sok szeretettel gratulálunk Katához, jó egészséget és sok boldogságot! / mintha nem lenne igy is elég, mi? :) /

Sára!
Köszi a bio tippeket, a Frosch-t már úgy-ahogy ismertem korábban is, de nem használtam még komolyabban a termékeit. Akkor ki fogom próbálni, mert ezek szerint hatékony és környezetbarát. Egyébként tegnap gondoltam egyet és Boti gyümölcsfoltjait Domestos helyett szódabikarbónával kezeltem le, igy tettem be a mosógépbe.
Hát, teljesen nem szedte ki, de meglepően jó hatásfokkal dolgozott, alig látszik valami a foltból, szóval tényleg jó ez a szóda.

Te is Ruhagaléria-fan vagy? :) Én is sokat látogatom őket, csak én a Deák térhez közeli boltot ismerem, a Bárczy István utcában lévőt.


Ági!
Elküldöm neked az e-mail cimemet, ha van egy kis időd, átküldenéd nekem a linket a fotókhoz? Megnézném őket szivesen. Előre is köszi!


Egyébként jó ötlet a rendszeres találka. A július 6-a még talán esélyes is. Úgyanúgy 11-től találkoznánk?


Bocsánat, de mennem kell, mert vár a főzés!

Sziasztok!

Kinga

Ui: Én most Braziliát gyászolom, de nagyon! Bár objektiven belegondolva, nem játszottak olyan fergetegesen, úgyhogy Sára, szerintem Franciaország megérdemelten jutott tovább!
kgk
 
 


Sziasztok!

Panzej! Én is egyetértek a "happydurális" kifejezéssel. Én úgy indultam, hogy majd meglátom, mennyire fáj, és ha nagyon akkor kérek. Akkor döntöttem úgy, amikor már egy ideje vajúdtam, és saját magam úgy érzékeltem nem tágulok elég gyorsan, illetve már fekvő helyzetbe kényszerültem, mert a baba a magzatvízbe kakilt. Felrémlett előttem egy barátnőm, aki 12 órát vajúdott, és végül császár lett a vége, és gondoltam, ha én is úgy végzem, akkor legalább egyszerű lesz a dolog. Én is láttam némi meglepődést a személyzet arcán, amikor közöltem a kérésemet, de eleget tettek. Hát az valami megváltás volt, és ha legközelebb szülök, akkor is kérem. Talán valóban bírható lenne ez a sok fájás, ha tudnád mikor van vége, én viszont türelmetlen alkat lévén... És a végén tényleg császár lett.
Nekem Demendi adta be. Szerintem nagyon profi volt, nem sokat beszélt, de a lényeget mindig elmondta, és mivel még nem folytak össze a fájások, tudtam lazítani, mikor beadta, ráadásul elsőre oda, ahova kell. És a kanülbe kaptam 2x fájdalomcsillapítót a műtét után, ami nagy segítség volt a babázásnál. ha aggályaid vannak, szerintem fogadj anesztest, és akkor valszeg megkapod a dolgot időben, hacsak nem rohamszülésed lesz. Már a tudat is megnyugtató lenne!

Az egyágyas szobáról: én is oda szerettem volna menni, de végül a nagy forgatagban már ez volt a legutolsó, amire koncentálni tudtam, így ötágyasba kerültem. nagyon jó volt a hangulat a szobában, bár folyamatosan cserélődtek az emberek, de belengte a szolidarítás érzése, és a "közös kín". Szerintem van az orvosoknak ráhatása arra, hogy ki kivel kerül egy szobába. Erről is megosztom tapasztalataimat priviben, ha érdekel.

Üdv: Toreau

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok

Saara, Toreau én előtte nem beszéltem az orvosommal erről...mármint az eda-ról. A szülőszobán burokrepesztés után rákérdeztem és ő már küldte is az erre szakosodott dokit. Ekkor mindent elmagyarázott, aláíratott valami papírt velem....bevallom a mai napig fogalmam sincs róla, hogy akkor és ott mit írtam alá. Olvastam én, de a fájdalomtól arra sem tudtam figyelni, hogy mit. Párom elolvasta és mondta, hogy írjam alá.
Én nem vettem észre, hogy furán nézett volna rám bárki is a kívánságom miatt, bár lehet, hogy néztek ők, csak én nem vettem róla tudomást. :D
Igen, a happydurális nagyon találó...talán a gyorsan elillanó fájdalom miatt vigyorog az ember lánya.

Hédi
gyurmanó
 
 


Anid!!!! Sok-sok boldogságot kívánunk Katához. Neked gyors felépülést, Katának sok tejcsit, Apának sok örömet bennetek, nekünk meg élménybeszámolót (ha úgy gondolod). :D

Hát a tali az nagyon jó volt. Komolyan mondom nekem az egy olyan jól sikerült nap volt. Jó volt megismerni Titeket akik meg nem tudtak eljönni remélem őket is hamar megismerhetem. Tök jó ilyen normális-kedves csapathoz tartozni. A lényeg: szimpik vagytok, babástul, apástul! :lol: :lol: :lol: Utána meg Apával töltöttük az egész napot négyesben.
Ja, és a WestEnd-be (nyugatinál) olyan jó babaszoba van... Ott ért minket az etetés és így felkerestük. Két darab hintaszékkel, lábtartóval, pelenkázóval, mikróval felszerelt légkondis szoba van, takarítónénivel aki minden baba után takarít. Ha esetleg valakit arrafelé ér az etetés vagy peluscsere érdemes oda bemenni. Én is megjegyzem mert ilyen kultúrált, tiszta helyet még nem láttam. Sose lehet tudni kinek lesz ez hasznos infó, gondoltam beírom.

Panzej, üdv újra itt. Gratula az ujjabb Kismanóhoz!!!

Képekkel még lógok! Estére felrakom őket. Nem sok, de ezzel is gazdagítjuk a talis emlékeket. Szerintem nekünk a 6. nem jó. Nekem még mindig kísérő kell az utazáshoz. :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Szisztok!

Anid!
Örömteli babázást és sok-sok tejcsit kívánok! :D :D :D

Talinak nagyon örülünk! :)
Ha nem jön közbe semmi mi ott leszünk. :)

Boti baba legújabb tudománya. :)
Már 1 hete gyakorol, mostanra már 5-8 mp-ig is képes "kutyázni".
:lol:

Kép

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!!

Joe nagyon édes kisfiad van:-)) Boti gyönyörűú, ügyes kisfiú:-))

Lenne még egy kérdésem, sajnos úgy néz ki hogy mindkét kutyám beteg, vagy gombás fertőzést vagy atkás lett szerintetek elkaphattam vagy elkaphatom. A pici babámnak lesz valami baja? Totál kivagyok:-(( Itt bőgök:-) emélem nem lesz baja a babának. Olyan rossz ezzel a terhességgel minden összejön, Lilivel semmi nem volt, és tök égő hogy nem tudom mit tegyek. Ciki mert a szemetekben úgy tünhet, hogy milyen kismama lehettem anno, ha semmit nem tudok, pedig ez nem így van:-((

Puszi nektek

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Re hali!


Brik! Nagyon "hormontúltengéses" ez a beírásod. :wink: Nem hiszem, hogy a kutyák baja átterjedhet rád, és igaz én még csak egy gyereket szültem, de a harmadikat várók állítják, mindent elfelejtettek a másodikra. Nálad meg ugye nem 10 hónap a két gyerek közötti korkülönbség. Nyugi! Ez még "csak" a 30. hét. Még van pár heted a végéig! Kitartás!

Anidnak nagyon sok örömöt, egészséget a babóhoz!!!! Mikor jött a pici, és mekkora?

T.

KépKép
toreau
 
 


Szia Toreau!

Lehet, hogy túl érzékeny és aggodó vagyok:-)) Akkor ezekszerint nem csak én vagyok feledékeny:-))

Ma megyek a dokihoz, biztos minden okés lesz:-))

Szia!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Joe,
Boti nagyon ügyes. :D Gratulálok!

Brik,
A kutyák baja szerintem sem terjedhet át rád, no para. Azért vigyázz magadra, tényleg minden kerülget ezzel a pocaklakóval.

Az én lányomnak ma nem túl jó az alvókája, napközben csak fél-egy órácskákat alszik... :? Pedig nem frontérzékeny.

Kinek van tapasztalata keresztelő ügyben? Mit szokás vinni ajándékba? :roll: Nem mi leszünk a keresztszülők, de a sógorom kisfiának lesz kb. 2 hét múlva a keresztelője...

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt, a baba még csak tervezés alatt van. Most keresgélek orvost, akihez elmehetnék az előzetes vizsgálatokra és nála szülném meg a kicsit is. Sok jót olvastam a II-es klinikáról és szinte minden orvosáról.
A problémám az, hogy nem tudom, hogy magánrendelésre érdemesebb menni, vagy próbáljam ki az ambuláns rendelést?
Friss tapasztalatok alapján esetleg tudnátok valakit ajánlani? Lehetőleg olyat, aki nem vaskalaposan ragaszkodik a három hónapos gyógyszerszünethez.
Köszönöm:

Enikő
mileni
 
 


Sziasztok!!
Voltam a dokim új rendelőjében, fantasztikus, van UH is, szép hely:-)) Képzeljétek a babám fejvégű fekvésű:-)) És megint megmutatta a kukiját:-)) Minden jó:-)) Sok pihit javasolt és azt mondta minden okés:-))

Toreau és Prücsök köszi:-)) Egy picit sikerült megnyugtatnotok:-)) Rendesek vagytok! Köszönöm:-))


Puszi mindenkinek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Koszonok minden reakciot, elegge megnyugtattatok a happydurallal :-) Hatha most majd sikerul, mindenesetre beszelni szeretnek rola megint a dokimmal. Nem mintha betegesen reszketnek, mert most mar fel sem tudom idezni azt a fajdalmat, de tudom, hogy akkor es ott.. Szoval meglatjuk.
MAgatol az erzestelenito beadasatol amugy nem feltetek? Ha felrecsuszik a tu, vagy ilyesmi, nem okozhat nagy kart az emberben?

Toreau, megkoszonnek minden privat infot is, irjal legyszi.

Saara, hat igen, spenot.. :D Eleg regi a kep, lehet, hogy frissitenem kellene, mert Lacko mar ket eves lesz, de en is ugy szeretem ezt a kepet.

Prucsok, keresztelore a hagyomanyos ajandek az ezustpohar vagy ezust evoeszkoz, ekszerboltokban lehet kapni. Lanyoknak kis aranylanc, medal, kis kereszt. Amugy meg mi is kaptunk minden elkepzelheto dolgot, foleg ruhat, nem hatrany, ha van kivansaglista. Ezeket az ertekes ezust-arany dolgokat inkabb a keresztszulok szoktak adni.

Az egyagyas szoban azert gondolkodom, mert ami engem legjobban kiboritott a korhazban az az, hogy egy szemhunyasnyit sem tudtam aludni. Negy nap alatt ha aludtam harom orat, sokat mondok. Amugy is nagy alvo vagyok, hat meg egy ejszakai szules utan..
Szoval irjatok, tovabbra is varom, hatha valakinek van tapasztalata!

Szep estet es jo ejszakat mindenkinek:
P
panzej
 
 


Sziasztok Lányok!

Sajnálom, hogy lemaradtunk a taliról. :( Köszi a képeket, nagyon jól érezhettétek megatokat. És hát a gyerkőcök! :lol: Egytől egyig csudaszépek. :lol:

Nálunk a helyzet változatlan... Apa még 3 hétig fekvőgipszben. :cry: Egész nap birtokolja a gépet, esetleg este engedi át egy kicsit, de ilyenkor már hulla vagyok. :?

Anid család! Gratulálunk, nagyon sok boldogságot kívánunk!
Brik! Szóval a fütyis fejvégű? Nagyon klassz! :lol:
Joe! Húúú! Nagyon ügyes Boti. Csak irigykedek...

Enyim gyerek csak csücsül, csücsül...
Kép

Mai kaja: gyümi leves, töltött paprika
Holnap: tökfőzi, fasírttal

Puszi Kép

szofec
 
 


Sziasztok
Szofec, édes a kis csücsülő manód :)

Panzej, én nem féltem az eda beadásától....nagyobb volt a fájdalom, mint a félelmem. Nem is éreztem, amikor beadta a doki. A rossz az volt, hogy nem szabadott mozogni és utána sem foroghattam. Kb. 10 perc múlva már semmit sem éreztem, csak jókat mosolyogtam. Viszont a párom nem annyira élvezte, amikor meglátta a tűt és azt, hogy hová közelít vele az orvos. Ez volt az egyetlen pillanat, amikor kicsit rosszul lett szegénykém. :)

Egy kérdés...a képek nem publikusak? Úgy szeretném én is megnézni őket!

Jó éjt mindenkinek
Hédi
gyurmanó
 
 


Sziasztok!

Mi lesz a talival? :?: :?: Nem írtátok még, hogy Nép- vagy Városliget! (Nép! Nép! Nép!)

Azzal együtt veszélybe került. hogy tudunk-e menni. Lehet, hogy itt lesz anyukám, és akkor lehet, hogy nem hagynám magára.
Brik, kitartás, már nincs sok vissza! (Ezek szerint szép az új rendelő? Jellemző, hogy erről én már lemaradtam.)

üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Toreau: Kipróbáltuk az apás fürdős módszereteket! Bocs a lopásért :) Nagyon élvezte mindkét pasi, úgyhogy maradunk is ennél :)

Prücs: Megnéztem a wiw-en a képeket a menyemről. Hát mit ne mondjak nagyon édes. Apa azt mondta,hogy ha felnő és olyan helyes lesz, mint az anyukája, akkor jöhet :)

Rita: Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem a "Liget" klasszikus megnevezés a Városliget. Legalábbis számomra, aztán lehet csak azért, mert sokat laktam Zuglóban. :)

Szofec: Naggyon jó kis pasi Balázs.

Panzej: Én nem féltem az EDA-tól. Lehet azért, mert ott akkor abban a pillanatban tök mindegy volt, hogy mi fog velem történni, csak múljon már az a fájdalom... Hu de gyenge vagyok.

Nah megyek, mert nagyon sírunk, majd még jövök.
Lilla

lilló
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?