Új privát üzeneted érkezett!

Forti!

Az pont a büfit meg a pukit, vagyis a beszorult gázokat segíti. Egészen kicsinek is adható. Mondjuk én nem mertem a normál adagot, de a fele is elég volt.

Forti popsira: szellõztetés, kenõcsözés, esetleg másfajta pelus használata.


TKriszta!

No beszéltem velük, kiderült szopi alatt nem használható az a kenõcs.

Bocs az offért. TKrisztával az
Ilcsi kozmetikumrõl beszélünk, ami állítólag, jóval a szülés után is eltünteti a csíkokat, csak hát vérbõséget okoz, igy szopi alatt nem lehet.
Viszont kozmetikus ajánlotta, hogy hordjak haskötõt. Hord valaki? Hol vette? Please!!!

Kezd idegesíteni a hasam, nagyon csúf. A csikok hagyján, de van egy luk a köldököm alatt, pigment foltok, no meg ráncos is. Bár orvos barátnõm szerint a csikok kivételével elmulik majd, azok meg halványodnak, de azért tenni is kell érte.

Ui. Vili elõbb felriadt, hason aludt megakarta forditani a fejét, de a jobb keze a szájában volt, kicsit megsimiztem, megforditotta fejét és a balkezével is betalált! Olyan édes Kép

Norci
Norci
 


Dió,
babaúszásra általában a 3. hónapos kort ajánlják, mi is akkor kezdtük. Nagyon szereti azóta is a viuzet, imád fürdeni, pancsolni.
Kukkants bele ebbe az oldalba:
[url=http://www.babauszas.hu" TARGET="_top]Babaúszás[/url]
illetve van itt a babaneten is vhol babaúszásos csevegõ.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Forti!

Olyan piros pörsenés szerûen indult?
Nincsenek fehér foltok a szájában?
Lehet pelenkakiütés de lehet gombás fertõzéstõl is- Jó lenne ha megnézetnéd. Lilinek pelenkadermatitis-re a dokinéni Mikulitz krémet írt fel, írtó gyorsan segített. Csak ott kell bekenni vele, ahol a bibi van. Csúnya sötét színe van nem kell megijedni tõle!

Bubu
bubu
 
 

 
 

Forti -ami még lemaradt

És még persze kaki után inkább lemosni a popsit és levegõztetni se árt. Ezt imádják a babák, de azért takard le egy pelussal meg ne fázzon. Meg arra is számíts tuti fog nagy boldogan pisilni a levegõztetés alatt.

Bubu
bubu
 
 


Ilke!

Almaban, a becsukott szemmel nagyon hangosan nyogest Emese is csinalta, egy-ket hetig, aztan abbamaradt. Nem kezdett el sirni, ugyhogy nem vettuk fel. Nem tudom mi volt az oka, talan a kaki? Szerintem, ha alszik, addig nincs baj...
Kati
Névtelen
 


Norci!

Én is vettem haskötõt. Jobban mondva hasszorítós bugyit. Állítható volt. Szülés után amikor haza mentem már használtam. Lehet kapni Anita márkájút. kb 7000 ft volt.
Chicco-nak is van haskötõje a Brendonba lehet kapni.

Forti!

A lányomnak is olyan volt a popsija mint írtad. A dokinénink írt fel valamilyen csukamájolajos krémet rá. (ha jól emlékszem)
Én Alsol krémet használok most rá és nagyon bevált nekem. Nekem most 15 hónapos a lányom.


Üdv, Tkriszta
Tkriszta
 


Sziasztok!
Norci: tudom mi is hason fekve nõttünk fel, tegnap este is folyton hasra fordult. Néha hagyom, de fõleg nappal. Tényleg jó a mondás!

Az Ábelnek a Sab simplex nem segített pocifájás téren, a dokinéni írt fel vmi patikai háziszert. De végül egy gyógyvíz segített, a neve nem jut eszembe. Az jó volt plussz torna, meleg takaróba csomagoltam, ha nagyon meleg volt, akkor is a hasát melegen kell tartani, így egy kendõt szoktam rátenni.

Éjszaka nálam rendszeres volt, hogy arra ébredtem, átázott a pólóm. Sokáig melltartóban aludtam.

Az oké, hogy nincs két egyforma gyerek, de a parkban ahova járunk sétálni, csak idõsebb babák vannak és az Ábel hozzájuk ( 5-6 hónaposak) képest egyrészt jobb kondiban van- ami ugye alkati dolog, de sokkal mozgékonyabb, jobban ül, tartja magát, vhogy más. Sokkal fejlettebbnek tûnik a koránál, most 4 1/2 hónapos 70 cm, és nemtudom hány kiló, kb. 8,5 lehet, ha havi 1 kg-os gyarapodással számolunk. Egy igazi kis sajtkukac. Nagyon szereti, ha a magasba emelem, jókat kacag. A múltkor feldobtam és elengedtem egy pillanatra, kicsit meglepõdött, de bírta.
Megéhezett, úgyhogy hamizik.
Pusz
Helena
helena
 


Bubu
Igen azt hiszem úgy indult hogy pici piros pöttyök voltak a végbelénél is meg a kicsi popsiján is. Ekkor egy másik pelust használtunk. Akkor vettem Neogranormon kenõcsöt és azzal kentem be a popsit is és a végbelét is. A popsijáról elmúlt a piros pötty, de a végbelénél már nem piros pötty van, hanem olyan mint ha lehorzsolódott volna a bõre, alatta mély vörös és ez közvetlenül a bejáratnál van. A száját még nem néztem, de meglesem ma este.

No megyek mert Levike reklamál
Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!

A sima vizes lemosas es szellöztetes eleve nyerö!Szarazra törölni(leitatni a vizet) es utana 5-10 percig (ha birja) hagyni csupaszon rugdalozni.De ha szaraz a popoja es van elegendö tejed,egy kis vattaval adagolj ra a popojara es hagyd a levegön megszaradni!
Az anyatej az egy csodaszer!
Eldugult orrba is jo cseppenteni,es a szemebe is, ha valami nem stimmel!
Aaronnal eleg jol bejött.
Ha a popojan ez sem segit en INOTIOL kremet hasznalok,de ezt nem tudom,hogy lehet-e Magyaro.-n is kapni!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Köszi Kryss kipróbálom holnap az anyatejes dolgot. Úgy se nagyon voltunk még meztelenül csak fürdés elött. Kép

Jó éjszakát nektek mára

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak bekukkantottam, mint régi tag, de novembertõl újra jövök.KépKép Szóval görcsökre nekünk/nekem is/ az Espumisan-L csepp vált be. Babának 25 csepp, jóízû és 5 perc alatt hat.

Forti! Piros fenéknél, -bárhol is az- ne használj popsitörlõ kendõt, hanem vagy mosd meg csap alatt, vagy nagyon vizes, napraforgóolajos vattával törölgesd meg. Ha tudsz még kölcsönözni jó a Bioptron lámpa is 3x2 percig. Éjszakára pedig mivel ritkábban tudod pelusozni, a popsikrém alá tegyél borsavas vazelint. Lehet kapni gyógyszertárban. Véd a felmaródástól és gombaölõ hatású is.

Aki kinõtte a topicot azt várjuk a "Túl az elsõ napokon"-ban.

Üdv:Pankamama
PM
 


Forti,
nem szabad a babát sírni hagyni soha. Kép Ha érdekel, miért nem, magánba leírom. Ami apucit illeti, õ is simizhetné a kicsit, míg elalszik... Kép Közel az Árpád úthoz. Azért én azt a popsit megmutatnám gyermekorvosnak vagy bõrgyógyásznak. Lehet (és remélem!), hogy a fenti módszerek segítenek, de én félnék a baba kárára próbálkozni. Bízom benne, hogy senkit nem bántottam meg! Kiütés is ezer fajta van, én nem tudok köztük különbséget tenni, de a bõrgyógyász doktorbácsim igen. Én megnézetném azért.

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Forti!
Egyetértek Virággal! Sírás-, papa- és popsiügyben is! Azt hiszem Bubu írta, hogy lehet ám az gomba is és az tud ám fájni.

A Túl az elsõ napon... topicban van egy 3 gyerekes anyuka, Pele! Õ nagy szakértõ gyerekügyben és nem csak azért, mert 3 van neki. Ide másoslom az õ írását! Megfontolandó:

"...Rengetegszer írtam már különbözõ dolgok kapcsán, hogy ez az ún. elkényeztetés NEM LÉTEZIK!!!!! Szeretettel, odafigyeléssel NEM LEHET elkényeztetni, hanem ellenkezõleg: magában és a világban bízó emberke lesz belõle!!! Persze ha sírni hagyod a szobában, akkor valóban leszokhat pár nap alatt arról, hogy hozzád forduljon, csak éppen a bizalmát játszottad el egy életre!!! Azt tanulja meg, hogy felesleges kifejezni az igényeit, mert úgysincs senki, aki meghallgatná. Azt az érzést veszíti el, hogy élni jó, mert a világ figyel rám!!!
Az alapvetõ lelki igények kielégítése nem elkényeztetés! Elkényeztetni úgy lehet egy gyereket, hogyha nem tartatjuk be vele azokat a szabályokat, amik a család normális mûködését lehetõvé teszik, és amik másokra nézvést kötelezõek. De ez nem a 10 hónapos életkorra vonatkozik...."

Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Virág, Menta én is egyetértek. Én sosem hagyom Vilit sírni Kép, Pár napja vagy lassan egy hete egyedül alszik el, van hogy este is, hajnalban és délután most már mindig, ha látom hogy fáradt, vagy elaludt a cicin de amint elvettem tõle és felébredt próbálunk büfizni aztán berakom az ágyba (általába hasra, nappal csak azt szereti) és ilyenkor kicsit dödög (mi igy hivjuk ezt itthon), ez nem sírás, olyasmi de nem ordítás, csak pici nyafogás, és ha tényleg baja van ebbõl ordítás lesz, ha csak álmos, hát elalszik egyedül az ujját szopizva, aztánaz ujja sem kell neki. Én meg amilyen lüke vagyok, az elöbb mert lelkiismeretfurdalásom volt, mert most sokáig hagytam dödögni, kivettem az ágyból és visszatettem cicire, hogy szegénykének ne mindig az ujját kelljen szopni Kép (a cicivel csak a pocifájás miatt vagyok óvatos), de aztán persze mégis egyedül aludt el.
Õ önállósította magát, erre én meg féltékeny vagyok, vagy mi? Szabályosan hiányzik, hogy már nem akar annyit cicin
lenni mint az elején. Jó bolond vagyok, mi lesz velem, ha majd nõsül Kép ?

Norci
Norci
 


Sziasztok
Ez a bõrgyógyász dolog hogyan mûködik? Van külön a gyerekrendelõben? Most lehet hogy nagyon hülyeséget kérdeztem de nem tudom, hogy nekik van-e külön orvos vagy hogyan mûködik.
Ha a gyerekorvos szabin van akkor a helyettese jön ki szerintetek. Merthogy 6 hétig minden héten kéne hogy jöjjön, de a múlt héten közölte hogy õ szabira megy de van helyettes.

Amúgy nehogy szadistának gondoljatok, nem szoktuk sírni hagyni Levit, a szivem meg is szakadna ha hagynám. Mindig odamegyünk és ha látom hogy nincs nagyobb baj, csak "rám" vágyik hát megszerzem neki ezt az örömet és addig ott vagyok vele amig el nem alszik. De sajnos van hogy akkor is sír, ha kézben van vagy ha érzi hogy vele vagyok, ekkor kell simizni hogy el tudjon aludni. Imádom õt és nem vagyok kegyetlen.

Ma már 1x kicsit meztelenkedtünk, és nagyon tetszett Levinek, hagytam hogy szellõzzön egy picit a popsija.

Ti amúgy milyen pelust használtok, merthogy írtátok hogy lehet a pelus miatt is. Mi a Pampers Complette Care-t ami kimondottan újszülöttnek van, hogy a kaka ne érintkezzen a bõrével.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


No az lemaradt, hogy azért akadtam ki annyira dokinénire, amikor közölte, hogy (no ezt már biztos kivülrõl tudjátok), hogy a szopi nem tarthat órákig, meg hogy csak azért akar szopizni mert az reflex és nyugodtan hagyjam ordítani.
(Amikor Vili ordít azt szoktuk mondani, hogy tuti most azt kiabálja, hogy éhezzen a doktornéni)

Norci
Norci
 


Forti!

Normál gyermekorvos is eltudja ált. dönteni hogy gomba vagy mi a bibi oka. Szóval ha kell õ elküld majd bõrgyogyihoz. Elõbb õt keresd fel. Ha gomba, akkor gyakran van hozzá szájpenész is.
Lili popsija is olyen volt - mint amit írtál - mert kimarta ott a két popsi között az ottmaradt kaki. Szóval nem csak a pelus volt a hibás. Úgy indult hogy egyszer utazás közben nem vettem észre hogy bekakilt és így csak itthon derült ki, meg akkor lett hírtelen nagy meleg. Ez nem gomba volt, hanem pelenkakiütés. De a védõnéni tanácsára egyszer-kétszer bekentem Canestennel -szerinte gomba volt - hát ettõl még rosszabb lett mint volt. Ha meg gomba lenne és a szájában is van, akkor nagyon kell vigyázni - a cicin is lehet.
A Mikulitz-kence tényleg jó volt rá. Elõtte nekem is a Neo-t javasolta a dokinéni, de semmit nem ért. Egyébként akkor váltottunk popsikencét is. Most a kék-fehércsíkos tubusos boraxost használjuk és ez bevált. A másik a tégelyes boraxos nem jött be, annak más a hordozókencéje. De kipróbáltuk a legújabb kencét is amit reklámoztak, de az is csak ideig óráig segített.
Szóval tényleg nem éri meg kísérletezni, menjetek el a dokihoz, csak rátekint és már tudja is.

Bubu
bubu
 
 


Forti,
senki sem gondolt szadistának. Kép Csak megerősítettünk. Nem szokták különválasztani a gyerek- és felnőttbőrgyógyászokat. Ha a XIII. ker. környékén laksz, tudok ajánlani egy tutijó dokibácsit.

Menta,
köszi, így nem kellett a saját szavaimmal. Kép Én is Pelétől idéztem volna, csak saját szavakkal.

Norci, KépKépKép

Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Húha, Lányok, a tegnapi nap elég pörgõs volt, elolvasni is csak most tudtam.

Dió!
A táncolást nálunk is Apa csinálta még Noémivel, de zene nélkül. Máig nagyon szereti, igaz, mostanra odáig fajult a tánc, hogy õrült sebességgel száguldoznak a folyosón. A kiscsaj irtóra élvezi. Ahogy hazajön a férjem a munkából, az az elsõ szava a lánynak, hogy "Táncoljunk!"

Ilke!
Hát, nekem sose folyik ki a tej, max. néhány csepp, amikor szoptatáskor beindul a tej. Nálunk nincsenek hosszú alvások, Ádám többször alszik keveset, csak éjszaka nagy alvó. Viszont õ is nyögõs volt eleinte, annyira, hogy mindig felébredtünk rá. De mivel nem sírt, nem vettem ki az ágyából. Lehet, hogy még mundig nyögdécsel, csak egyszerûen már nem ébredek fel rá.

Forti!
Hogy vagy képes éjszaka egy órán keresztül simizni a babádat? Õszinte elismerésem! Én Noémivel csak egyszer próbáltam anno, de kipurcantam, úgyhogy azóta szopi van éjszaka is. Persze most nem õt szoptatom...
Már sok tanácsot adtak, de nálunk Johnson's pelenkakiütés elleni kréme vált be. Nagyon jó, Noéminek is volt, hogy annyira kicsípte a kaki, hogy a bõre is lejött, de 2-3 nap alatt rendbe hozta. Azóta hacsak egy picit is piros, egybõl bekenem, és másnapra semmi sem látszik.

Van valakinek használható infója a mosható nadrágpelenkáról? Mi most szeretménk venni, hogy már nincs minden szopi után kaki. Eddig csak jót hallottam róla, és az sem mindegy, hogy olcsóbb, mint az eldobható. Noémivel azt használjuk -alváshoz még mindig kell-, és eddig (27 hónap) több mint 250(!) ezer forint volt a pelus. Azt hiszem, a másik megoldás kifizetõdõbb...

Panda
Panda
 


Panda! Mi Lieselék MoNaPel-jét használjuk. Megvannak az elõnyei is és a hátrányai is. Elõny: tényleg kifizetõdõbb. Nekünk már amikor 4 hónapos volt Helena, már akkor "bejött" az ára. A csípõt nagyon ideálisan tartja, akár egy terpeszpelus. Talán azért annyira nem, de szerintem nagyon jót tesz a babák csípõjének. A nagy melegben én nem használtam külsõt, igaz, így volt, hogy fél óra múlva már cserélhettem. De sokkal szellõsebb volt így neki, mint egy eldobhatóban. Most használom a külsõt is, de abból van légáteresztõs, így az is jó. Használat után külön pisis és kakis feliratú ecetes vízbe, vödörbe teszem ázni. Nekünk 20 db van, 3 naponta mosom. (Ha használjuk a külsõt. Különben 2 naponta. Mi estére Huggiest használunk.) Öblítésnek Liesel tanácsára 2 kiskanál szódabikarbónás vizet használok, hogy ne legyen túl kemény a flanell. A vízlágyító eltömeszeli az anyagot és csökkenhet a nedvszívósága. Egyébként az a többletmunka, ami van vele, szerintem tényleg megéri, pedig én ritka lusta típus vagyok. Fõleg ha már formásat kakil majd a babád, érdemes Novotex pelenkabetétet tenni bele, mert azzal együtt ki lehet majd dobni a kakit wc-be. A hátránya a többletmunka, de, mint mondtam az minimális, ill, szerintem amíg kicsi a baba, addig elég bumfordi a pelus rajta. Mondjuk az én kislányom kimondottan sokat szokott pisilni, ezért már az elejétõl kellett használnunk a betétet is. Anélkül, nem bumfordi. Na utoljára még az internetes elérhetõség: www.babastart.hu A többiektõl bocsánat a litániáért! Kép
Menta
menta
 
 


Elért minket is a popsi pirosodás. Kiütés, hámlás és fehér foltok nincsenek, meg a száját is néztem Vilinek, de szerencsére sehol semmi. V.ki a chaten mondta, hogy bejött nekik a tesco pelus és a DM-essel egy kategória. Apa meg épp a tescoba ment vásárolni, hát onnan hozattam vele olyan pelust, gondolom az okozhatta. Vili meg naponta max. egyszer kétszre kaki és rögtön tisztába teszem olyankor. Remélem tényleg csak a pelus okozta. Kenem neogranormonnal (mondjuk eddig is rendszeresen kentem vele, csak mostanában nem minden pelusozásnál), meg szellõztetünk, meg olajoztam is. Ha hozzáérek nem nyafizik, szóval szerencsére nem fáj neki.

Norci
Norci
 


Ilke, Nyuszi
Én a mai napig fejek minden etetés után. Muszáj mert már három óra múlva annyira tele van a mellem és elkezd folyni belõle a tej. Én is megpróbáltam, hogy nem fejem ki, hogy beálljon a kereslet-kínálat viszony de akkor úgy elkezdett fájni és már éreztem a csomókat is. Így maradok a fejésnél nehogy nekem is begyulladjon. Már a fagyasztóba kb 7 liter tej van. Én is felváltva szoptatok, egyszerre csak az egyik mellembõl.

Ilke
Nekem is egész éjjel nyöszörög a kislányom. Néha olyan hülye hangokat tud kiadni de közben alszik. Szerintem neki nem fáj a hasa mert szerintem azt észrevenném.

Forti
Miért aggódsz a kiszáradás miatt ha eszik rendesen? 24 óra úgysem telik el etetés nélkül.

Mikortól lehet elhagyi az éjszakai etetést?
A Petra most egy hónapos és 2845 g.

Képzeljétek el, hogy vasárnap háromszor hányt. Annyira megijedtem, minden második kaja kijött belõle. Felhívtam az ügyeletet és egy olyan utálatos nõvel beszéltem. Azt mondta, hogy beszéljek az orvosommal vagy a védõnõmmel mert nem az õ feladatuk, hogy egészséges gyerekhez rohangáljanak ki. Én mégis kihívtam az orvost mert szerintem inkább jöjjön ki feleslegesen minthogy baj legyen. Szerencsére minden rendben volt. A baj csak az volt, hogy nem mertem aludni éjszaka minden mozdulatára ugrottam, hogy nehogy hányjon és én ne vegyem észre pedig kitámasztottam.

Ti használtok melltartót éjjel is?

Na, megyek mert eljött a szopizás ideje.

Petra
Petra
 


Sziasztok

Csak most olvastam a hozzászólásotokat, ugyanis a fél 3-as evés után úgy döntöttem (úgy látszik egyre gondoltunk) hogy felhívom a rendelõt és megkérdezem ki helyettesíti a dokinéninket, ugyanis õ a múlt héten bejelentette hogy elmegy 2 hét szabira. Holott úgy tudom hogy a gyerek 6 hetes koráig minden héten kéne hogy jöjjön. Szóval felhívtam a rendelõt megkérdeztem hogy ki a helyettes orvos, egybõl be is kapcsoltak hozzá, kérdeztem hogy õ kijön-e a héten vagy nekem kell bevinni a gyereket. Kérdezte hogy van-e valami gondom, erre mondtam neki hogy hogy állunk fenék ügyileg. Nagyon aranyos volt, mondta hogy most van tanácsadása menjünk be és megnézi. Erre összekaptam apucit és a gyereket, beviharzottunk a rendelõbe.
Meg kell hogy említsem, hogy a dokink aki ki szokott jönni, egy nagyon unszimpi nõ, az elsõ alkalommal bejött, közölte hogy õ a gyerekorvos, de se be nem mutatkozott, se meg nem kérdezte hogy van-e valami gondom vagy kérdésem, megvizsgálta Levit egy szó nélkül, egy mosoly, egy simogatás nélkül, felírta a recepteket és elment. A párommal utána csal álltunk mint a lõt medve.
Ez a doktornõ már a telefonban szimpi volt, személyesen meg egyenesen egy tündér. Azzal indított hogy megsimogatta Levit, aki akkor még aludt, finoman nyúlt hozzá, egyszerûen lesírt a nõrõl hogy szereti a gyerekeket. Nagyon sok jó tanácsot adott, kifaggatott hogy van-e elég tejem, hogy mennyit eszik Levi és milyen idõközönként. Megvizsgálta és nem csak a popóját nézte meg, hanem teljes körûen nézte a gyereket, és az elsõ kérdése az volt hogy büfizik-e rendesen. Mondtam hogy nem nagyon sikerül, erre mondta hogy igen látja mert kõ kemény a gyerek hasa, tele van levegõvel. Elkezdte maszírozni a pociját, és lázmérõvel segített is neki egy kicsit. Egy csomó kaki jött ki sok puki kiséretében. Utána megnéztük a fenekét és kérdezte hogy melyik rész nem tetszik. Mutattam neki, erre õ azt mondta hogy neki az egész nem tetszik hogy ez nagyon csúnya. Erre piszok módon bemártottam a másik orvost, mert az a múlt héten amikor mutattam neki, csak annyit mondott hogy kenegessem krémmel.
Ez a dokinéni tett rá ilyen indigókék valamit, azt mondta hogy hámosító, és pénteken kell visszamennünk, hogy megint lekezelje. Nagyon sok jó tanácsot adott, megmutatta hogy hogyan büfizzünk helyesen hogy ne a belekbe menjen le. Egyszerûen el voltam varázsolva tõle. Pénteken azt hiszem hogy megkörnyékezem hogy nem vállalna-e be minket állandóra, mert akkor én úgy lecserélem ezt az unszimpi orvost hogy csak na!!! Kép Kép
Ja és azt mondta hogy úgy látszik Levinek nagyon érzékeny a bõre és kicsit savas a széklete még, ezért lett ilyen a popója. És ha majd nem múlnak a görcsök, ad rá valamit de mondta hogy várjunk még egy pár hetet mert még nem alakult ki teljesen az emésztése.
Bocsika ha nagyon hosszú voltam, de ezt le kellett hogy írjam nektek. Én megnyugodtam, most este hála az égnek jó sokat büfiztünk és most alszunk mint a tej!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Én kipróbáltam már a huggies, libero pampers, DM-es pelust de nem találok semmi különbséget közöttük. A Petrának nagyon szép a popsija pedig egy nap kb 6-7 szer bekakil. Én Unguentum infantum krémet használok. Ez gyógyszertári a doktornõ írta fel.

Petra
Petra
 


Lányok segítsetek még valamiben. Nem tudjátok hogy kapok olyan kocsi szélvédõre való matricát (háromszög) ami figyelmezteti a többi autóst hogy babával vagyok???? Benzinkútnál nincs ott néztük. Kéne, mert elég sokat fogunk autózni, Pesten kívül is autópályán és nem szeretném ha letolnának minket az útról.
Köszi elõre is.
Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!

Légy szi ird le, hogy mit mondott a szimpi doki a helyes büfiztetésrõl!

Norci
Norci
 


Menta!

Köszi az infókat, mi is a MoNaPelt szeretnénk beszerezni. Ti hol vettétek? Érdemes telefonon rendelni, vagy inkább személyesen? Már próbáltam a neten keresztül, de az nem jött be, nem is válaszoltak. Lehet, hogy meg sem kapták a rendelést.


Petra!

Akkor hagyd el az éjszakai etetést, ha a babád már nem kel fel enni... Vagy ébreszted? Mert mintha az elején azt kellett volna, ugye? Nem akarlak megrémíteni, de Noémi amíg szopott (18 hónap), végig felkelt. Sõt, igazándiból még most sem alussza át az éjszakát. Ádám sokkal jobban alszik.

Forti!

Szabad orvosválasztás van, tehát ha nem szimpi Neked a dokinõtök, hagyd ott. Most még csak te nem kedveled, de ha így marad, késõbb Levinek sem fog tetszeni, mert ezt látja Tõled. Az meg senkinek sem jó, ha a gyerek rettegve megy orvoshoz. Ellenben egy kedves, szimpatikus orvosról nyilván Te is úgy beszélsz, mint akitõl nem kell félni, nem csinál semmi rosszat, és szereti a gyerekeket. A gyerekorvos egy életre meghatározhatja az ember orvoshoz, kórházhoz stb. való viszonyát. Tehát: hagyd ott a régit. A párod is így gondolja? Sok sikert a váltáshoz! Sajnos a matricáról nem tudok, nekünk is kellene. Úgy emlékszem, mikor Noémi kicsi volt azokban a reklámcsomagokban kaptunk, amiket postán küld mindenféle cég. Azok már nincsenek meg, és eddig még senki nem küldött.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Egy kérdés:
Kb. egy hete vasat kell szednem. Maltofer cseppet. Kicsit székrekedést csinált, de egyeltalán nem vészes. Viszont kb. azóta Dóri sem kakil minden nap többször, sõt volt olyan, hogy 2 napig semmi nem volt. Nem zavarja, nem nyûgös, nem sír, ugyanolyan mint bármikor. Egyszer vettem észre, hogy nyögött, erõlködött, és én segítettem rá lázmérõvel. Semmi mást nem kap csak anyatejet.
Szerintetek összefügg a Maltoferrel amit én szedek?

Norci!
Egy ismerõsöm szintén panaszkodott a Tesco-s pelusra. Mi pont emiatt ki sem mertük próbálni.
Szerintem tedd félre, majd ha jó idõ lesz, jó lesz csak úgy Vili alá tenni. Másra nem jó!

Forti!
Nekünk pár hete automatice küldte a Libero. Semmit nem küldtünk be, mégis jött.
Mellesleg itt Miskolcon papír-írószerben lehet kapni.

Kata és Dóri (ma 11 hetes Kép)

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Forti,
ha e-mailben megírod a címed én küldök egy Huggies-zost, van felesleges.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Kata!

Állítólag ha neked gondot okzo, okozhat a babádnak is.
Én ferofolgammát szedek, én iazt hittem az okoz gondt, de nálunk nem, meg én az elejétõl fogva szedtem és akkor nem volt gond.

Norci
Norci
 


Sziasztok Lányok!

Eddig nem volt gondunk, de most nem tudom, hogy mit csináljak. Dóri nekifogott szopizni az ujját. A Spock könyv szerint ez nem jó. Inkább adjak neki cumit. Persze a szájába be sem tudom rakni, mert rögtön tolja kifele a nyelvével. A következõ lehetõség, hogy nem evett eleget. Kínálom neki a teli cicit, mikor az egyikkel már végzett, de az se kell neki, tehát nem éhes. Viszont a mancsát csak dugdossa a szájába, meg a pelenka sarkát, meg a pólómat. Na akkor most mi van? Spock bácsi ehhez mit szól? Ez a változat nem szerepel a könyvében. Alvás közben is megtalálja a mancsát.
Eszembe jutott még, hogy talán a foga. Lehetséges lenne? Most 2 hónapos.
Mondjatok valami okosat, hogy mit tegyek?

Pucúr és Dóri (9 hetes)
Pucúr
 


Pucúr!
Hagyd, had szopja az ujját! Spock doktor véleménye csak egy vélemény. A Liga pl. kifejezetten az ujjszopást ajánlja, mert az zavarja meg legkevésbé a szopástechnikát.
Amúgy Spock doki azért javasolja a cumira szoktatást, mert szerinte arról könnyebben lemond a gyerek. No, az én nagylányom az isikezdés elõtt közvetlenül (6 és fél évesen) hagyta abba a cumizást. Egy kisebb vagyont költöttünk cumikra + hármat sterilezés közben elégettem. Ennyit dr. Spockról. Ransburg bácsi pedig azon a véleményen van, hogy az ujjszopiról könnyen leszoknak a gyerekek, mert a kezük idõvel annyi más dologra kell, hogy nem érnek rá a szájukban tartani.
Összefoglalva: tennivaló szerintem nincs, Dóri nagyon ügyes, ha már megtalálja az ujjacskáját. Megírhatná az én Lucámnak (12 hetes) a technikát!
Borcsa + Luca, aki még mindig nem tudja a szájában tartani a kezét + Réka, aki nagyon nehezen vált meg a cumitól

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok

Norci
A doktor néni elõször is megkérdezte hogy hogyan szoktam büfiztetni. Mondtam hogy a vállamra veszem és simizem a hátát. Mondta hogy az okés hogy a válladra veszed de nem mindegy hogy hogyan. Õ úgy csinálta hogy Levinek a két keze a válla felett volt, tehát a vállam a hóna alatt legyen és a simi nem mindegy, ugyanis állítólag a nyelõcsõ hátul megy a babáknál és ha lefele simized a hátát akkor a levegõ nem tud kijönni. Tehát ahogy a válladon van a baba, a fenekétõl ici-picit rányomva a tenyered a hátára felfele kell simizni a feje irányába. Nekünk ez nagyon bejött, most Levi akkorákat büfizik hogy még a konyhában is lehet hallani, és szemmel láthatóan sokkal nyugdotabb utána. Ha lefele simized akkor a belekbe megy és görcsöt csinál neki.
Van amikor egy darabig ott fent van Levi és ha esetleg nincs büfi akkor egy kicsit lejebb engedem hogy a kis feje legyen a vállamnál közben ugyan úgy felfelé simizem és akkor jön ki a büfi. Van amikor egymás után 3-4 is. Hát ennyi a trükk állítólag.
Ja azt is mutatta hogy az alkarodra fektetve is kijön a büfi ha másképp nem megy és mondta hogy a babák nagyon szeretnek ott feküdni hason, mert a kezed enyhe nyomást gyakorol a hasára és az jól esik nekik. Levi pl. tökre elvolt a kezében úgy, még vigyorogott is. Kép
Azt ismered nem? Mármint a pózt.

Panda
Pénteken megyünk vissza a dokinénihez és azt tervezzük, hogy beszélünk vele hogy vállaljon el minket. Az apuci már most nyilatkozott a régi dokiról, de szegény doktornéni csak annyit tudott mondani hogy a Szabó doktornõ nagyon jó orvos. Nyilván nem fog köpködni rá, de remélem vette az adást hogy mit akarunk. Már alig várom hogy igent mondjon, tényleg nagyon szimpi volt ahogy a gyerekkel foglalkozott.

Ágci
Köszi szépen küldöm a címem, mert én már lejártam a lábam matrica ügyben de mindenhol hülyén néznek rám hogy mit akarok.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!

Köszi én is így csinálom, de így se mindig sikerül. Azt hittem mondott a doki v.mi újabbat. -nekem még az jön be hogy hagyom a pociján feküdni és utána vagy a térdemre teszem, vagy tartom az alkaromon. Ha a térdemen van ill. alsõlábsázron és hasizomból tartom, a feje meg velem szemben, akkor még röhögünk is nagyokat Kép

Norci
Norci
 


Petra,
igény szerint szoptatunk ugyebár...Kép Ráhel 3250 g-mal született, most 5 hónapos, és bizony akár 3-4-szer is szopizik éjjel, de kétszer mindenképpen. Addig örülj, amíg szopik. Kép Hamar elszáll az az idõ, amíg szopizik, mégha 2 éven át, az is. Én magam mellé veszem éjjel, és belealszunk. Általában arra ébredek, hogy kéri a másikat. Kép És így tovább. Néha felébredek úgy, hogy õ alszik, olyankor megkérem a férjem, hogy vigye a kicsit az ágyába. Most, hogy fogzik, majdnem egész éjjel velem van. Hajnalban meg órákon keresztül cicin van.


Forti,
nagyon örülök. Kép Dobd ki a régit!

Pucúr,
egyetértek Boszorka Borcsával. Hagyd szopizni az ujját. Kép A cumi cumizavart okozhat pl. Kép Puszi:

Virág
Virág (fiore)
 


Pucúr!

Én is egyetértek az elõttem szólókkal. Vili is szopja az ujját és olyan helyes. Na és igy el tudja altatni magát, elég simizni, vagy azt se, nem kell õrákat ringatnom, azóta nem arra ébredek hajnalban, hgy sajog a hátam Kép
A környezetembõl azt veszem ki, hogy kb. enny idõsen kezdenek el enni mindent, Vili a rácsvédõvel is próbálkozik Kép
Spock könyvet is ki lehet dobni. ÉS olvasd el amit Dia meg Norcsi írtak a miért szopják az ujjukat a kisbabák topicban.
Ja és érettségizni meg majd Dóri sem úgy megy, hogy szopja az ujját.

Norci
Norci
 


Forti!

Még valami a lázmérõs dologgal kapcsolatban. Dokinéni azzal segitett be a maszírozásnál? No én errõl meg azt olvastam - ha már mindenki jön a szakirodalommal - hogy az nem túl szerencsés dolog, mert rászokik a baba arra a plusz ingerre, amit az okoz és anélkül meg majd már nem is megy. Én egyszer segítettem be azzal, no mondjuk akkor épp lázat is akartam mérni, no akkor Vilibõl is ömlött minden, de nagyon folyós volt. Errõl meg azt írta a szakirodalom, hogy ha túl folyós a kaki, akkor meg nem ingerli eléggé és azért nem tud kakilni, ilyenkor jó a lázmérõ meg a maszírozás végbél környékén. Jó de amig nem jön ki, honan tudjam, hogy folyós lesz?
Már megint jó a téma.

Norci
Norci
 


Nem akarom elvenni a kedveteket, de az ujjszopással nehezebb leállni, mert az mindig kéznél lesz, nem lehet kidobni, és ha sokáig szopizza elõreálló fogai lesznek. Pl. nekem is az volt, járhattam is fogszabályzásra.
Inkább a cicidet szopizza!!
Névtelen
 


Névtelen a nevedet azért ide írhattad volna! Szerintem a fogsk elõreállóságát a cumi meg a cumisüveg is ugyanúgy okozhtaja.

Norci
Norci
 


Szia Forti!
Az én lányomnak is ugyanolyan a popija mint a te kicsidnek!
Én már mindennel kentem, voltam gyerekbõrgyógyásznál is, de nem sokat javult. Ma megyek mégegyszer oda. Az enyém is úgy pukizik és jön valami vele, mint a tiéd. Egy egész héten nappal szellõztettük a popiját-ne tudd meg milyen fárasztó mindig törülgetni minden kaki-pisi után, de ez sem segített.
El vagyok keseredve.
A doktornõ azt mondta hogy extra érzékeny a bõre és majd kinövi. Hát nem tudom. Fölírt még egy gombaölõ-cseppet, Diflucan nevût, de szerintem ez elég erõs valami, csak a legvégsõ esetben adom neki ha már semmi sem segített.
Ja és rengeteget pelenkázom, szinte minden pisinél, 2-3 óránként még éjjel is. Pampers Sensitivvel.
Hogy van azóta a popija?
Írj, ha valami segített!
Köszi, bogi
rbogi
 
 


Forti!
Van egy ilyen topik már a Gyerekek- Kicsípett popsi címen, nézd meg!
rbogi
 
 


Csak a cumiról jutott eszembe, hogy Peti van hogy a kezét szopja van hogy a cumit, és egyiket sem cserélné fel a másikért. Akkor éppen az a nyerõ ami. Ilyenkor mi van? Kép

Zsunya, akinek cumija volt és örökölt elõreálló fogsora van. Kép

zsunya
 
 


Kata007!

A vas, ami te szedsz, nem megy át olyan mértékben a tejedbe, hogy Dórinak problémát okozzon. Napi 5-6 és 10 naponta 1 kaki csak anyatejes babánál teljesen természetes. Én csak akkor segítettem Helenán, ha láttam, hogy ettõl és tényleg nagyon szenved!
Pusza!
Menta
menta
 
 


Norci,
Köszi a tanácsot, nekünk is bejött a hason alvás! Hû, végre volt két nyugodt éjszakánk, remélem ez a késõbbiekben is mûködni fog. Viszont ma képzeljétek fél4 helyett csak 5-kor kelt fel enni hajnalban. Azon túl, hogy végre picit sikerült kialudnom magam, kicsit sokallom ezt este 10-tõl. Nem sok neki még a 7 órai alvás? Az evés miatt kérdezem, egyébként az igény szerinti etetés híve vagyok, eszem ágában sincs ébresztgetni, de nem tudom, hogy mikor lehet nyugodtan ráhagyni.
Tetszett az „Éhezzen a dokinéni csatakiáltás”!Kép

Forti,
A MegaToys az Árpád úttól 1 percre van. De 10 elõtt ne menj, mert én már 1x megjártam, sajna csak akkor nyitnak.
Jó ötlet a dokiváltás, én sem szívesen vinném egy unszimpi dokihoz a picikémet. Szerintem egy orvosnál elengedhetetlen a bizalom.

Panda,
Nekem szoptatásnál abból a mellembõl amelyik szabadon van, általában spriccel magától a tej. Ha meg nem szoptatok és érzem a mellemben, hogy kezd megtelni akkor is nagyon beindul és egy adag ki is szokott jönni, akarom mondani elég sok. Nem tudom Ti, hogy érzitek ezt a tejleadó reflexet. Állítólag van aki meg sem érzi, hát nekem egyenesen begörcsölnek a melleim, és utána pedig jön tejzuhatag.Kép

Petra,
Te nem gondoltál még arra ha ennyi tejed van, hogy leadd? Én arra gondoltam, hogy megpróbálom, mert már tényleg nem férek a fagyasztóban, kidobni meg nincs szívem amikor annyian hiányolják.
Nálunk is volt múltkor egy ilyen 3x hányós eset, de mint kiderült a fekve evés okozza ezt nálunk. Én éjszakára nem használok melltartót, csak nappal, de amikor lehet akkor még akkor sem, mert hiába megfelelõ méretûek, valahogy zavarnak. Éjszaka egy összehajtott textilpelust szoktam a hálóingembe tenni, de reggel abból is csavarom a tejet.

Mamik,
Senki sem írt nekem a tejgyüjtõ szervezetrõl. Létezik, hogy senki sem ad le tejcsit? Persze ez nem bajKép, csak olyan szívesen beszélnék olyannal akinek vannak tapasztalatai. Mert ha nagyon rugalmatlan a mûködése, akkor inkább egy alapítványhoz fordulok.

Pusz,
Ilke és az 5 hetes Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Panda! Lieselék honlapja most nem mûködik olyan szempontból, hogy most nem lehet ott rendelni. Legalábbis úgy tudom. De ami szám megvan ott adva az él, azon szoktam én is megbeszélni vele a dolgokat. Egyébként vidéki, ezért mi mindig postán bonyolítjuk a szállítást.
Sok sikert!
Menta
menta
 
 


Ilke!

Vili ma 8 és fél órát aludt át egyben. Este fél 10-tõl reggel hatig, kicsit feldödögött álmában, hasra tettem és már aludt is. Csak a fél éjszakát szereti félig háton félig az oldalán aludni.

Tegnap azt hallottam, hogy a neogranormon kenõcs hormont tartalmaz és nem szabad rendszeresen használni. V.ki tud errõl v.mit?

Nekünk eddig nagyon bejött. bár most még mindig piros szegény Vili popója.

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Ha van par jo digitalis fototok, vagy beszkenneltek nehanyat es felteszitek a babaszoba.hu album versenyebe, akkor nyerhettek egy digitalis fenykepezogepet. Itt a cime a jateknak:
www.babaszoba.hu/services/albums/vote
Névtelen
 


Sziasztok

Norci
Nem akarunk rászokni a lázmérõs dologra, az csak egy pillanatnyi segítség volt ott a rendelõben, látta hogy elég rosszul van Levi ettõl a sok gáztól és kakitól. Én nem akarom használni, inkább minden etetés elött átmaszírozom egy picit a pociját és tornázunk a lábunkkal hogy segítsek neki.
Az hogy folyós lesz nem tudod elõre, amúgy Levinek is az volt tegnap, de teljesen megkönnyebbült utána, annyira örültem neki.

Bogi
Én amúgy is 3 óránként pelusozom Levit. Tegnap óta lejött a popsijáról az a kék izé amit a dokinéni rákent, azóta kenegetem neki neogranormonnal. Egyenlõre nem látok változást, de azt mondták is hogy pikk-pakk nem javul, idõ kell neki. Holnap megint megyünk kezelésre, remélem valami bíztatót mond az orvos. Ha nem változik megyünk a jövõ héten is, nem hagyom annyiban a dolgot.

Ilke
Köszi, akkor majd elmegyek egyszer oda. De ma megint voltam a Brendonban, és láttam itt is 40 db-os zacsikészletet, csak a múltkor a hülye eladó a mellette levõ csomagból adott. Ugyan annyiba kerül.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!

Nem is gondoltam, hogy ti rá akartok szokni a lázmérõs dologra csak furi nekem, hogy a doki is rögtön azzal kezdte, pont az olvasottak miatt.

Norci
Norci
 


Ilke!

A tejzuhatag nalam is igy ugy van,mint Nalad!Es az akkor rendesen erzekennye is valik 5-10 mp-re.
Es a spriccelesnel szinte versenyt lehetne rendezni,hogy melyik mellböl es melyik sugarbol (a 4-5 közül) lö ki a tej a legmesszebbre!KépKépKép

Most csak ennyit,mert Rebeccanak megint faj a foga (ami nincsKép ) a titkos fegyverre.Ha nyugtalan,akkor persze a legjobba cicivel megnyugtatni!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?