Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mári, sajnálom, hogy megint aggódnod kell, pihenj sokat, de tudod, ha jönnie kell, már semmi gond nem lenne. Én is ma megnyugodtam, mert betöltöttük a 36. hetet, és innentől nem lenne koraszülött.
Nekem meg három napja olyan hányingerem van, hogy rosszabb mint ami az elején volt. Éjszaka is felébredek rá. A pocim is fájogat, de nem mensi szerű, így az sem biztos hogy azért....bizonytalan vagyok.

Mézgombi: nem semmi hogy éjjel kellett bemennetek, és rögtön műtét is lett belőle, de talán ezzel akkor megoldódik a dolog, és innetől nem lesz a visszapakolgatós tortúra, ami Nektek is megterhelő lehetett lelkileg.

Norwell, gratulálok a babóhoz! Minden jót kívánok Nektek!!!!!

Pogi: :D :D :D Milyen arcot vágott az eladó :?:

zsu 36+0
zsu11
 
 


sziasztok!

Ádám, Mézgombi! Nagyon együttérzek veletek! Tudom milyen az, hogy nem kívánod senkinek amit átéltetek! De ne aggódjatok nagyon, biztos minden jól alakul majd ezután! És minden rosszban van valami kics jó is, hogy megműtötték szegénykét, nem kell fél éves koráig szenvednie, szenvednetek!

jelentem, még egyben vagyunk! Bár voltak előjelek, meg reggel is, hasmenés, rendszeres keményedés menses érzéssel, de elmúlt. Még ma is volt kevés barnás alvadt vér...tegnap élénkvörös menstruációszerű és a mennyisége is olyasmi volt, minden pisi után egy adag. Mármint nekem sose volt sok...

Már írtam régebben, tanár vagyok ált. isk.-ban, köszi az infókat, akkor a suli intézi egyrészét, csak most épp szünet van, csak 1-2 ügyeleti nap van júliusban, de majdcsak kialakul ez is. utálom az ügyintézéseket, főleg ha nekem kell utánajárnom a dolgoknak és aki ért hozzá-suliban-, nem segítőkész...

kértem a férjemet, ne menjen ma be dolgozni, de jövőhéttől szabin van, csak kibírom 4-ig. Csak félek egyedül, de neki meg olyan főnökasszonya van, akinek nem lehet mondani, hogy kivesz 1 nap szabit, mert lehet szül a feleségem...

mérges vagyok, hogy mivel már érett a baba a doki szerint, ezért nyugodtan szülhetek...csak én görcsölök, hogy ne szüljek, szerintem még 2 hétig jobb neki benn, úgyhogy most behúzom fülem-farkam és lapítok-fekszem! 36 hetesen miért kell szülnöm, miért nem lehet ezt késleltetni...biztos vagyok benne, ha a tegnapi napot kihagyom, eszembe sem jut, hogy szülhetek és simán kibírom még. De most jönnek a furi érzések. A védőnőhöz kellett volna ma reggel mennem, de nem mertem. Mondta, hogy feküdjek, meg vegyek be nospát. Hát nem tudom...

Na puszi és szép napot mindenkinek!
Mári
mári
 
 


Marcy, már én se méricskélek csak pl ha elmegyünk itthonról, h tuti ne legyen éhes útközben. No meg nap végén passzióból.

Mézgombi, hú drukkolunk ezerrel, h mihamarabb otthon lehessetek egészségben!

Zsú, hát, meg volt lepődve, h visszavittem...

Mári, 36 hetes baba teljesen készen van már, és már csak hízik, de azt kint is tud, szóval ne aggódj!

pogacsa
 
 

 
 

Sziasztok!


Szilvi:ha semmi baja tőle akkor igyad nyugodtan a tejet,én meg irigykedek :) :)

Marcy:van akit jobban stresszel hha méricskél,van akit meg megnyugtat,ezt majd akkor tudod meg.Engem nem stresszelt,én örültem hogy itt van a mérleg,most jár le az ideje,két hónapig béreltük,most már nyugodt szivvel nem méregetem.

Mári:ne aggódj,ne lég yideges mert az csak árt.
Nem lesze semmi baja,már érett akkor is ha hamarabb jönne.

Mézgombi:nagyon drukkolok nektek,nem gondoltam hogy ma ilyen rossz hirek várnak itt,de most már túl lesztek rajta,és nem kell a sérvet pakolgatni,meg aggódni hogy betudsz e menni a kh-ba vagy sem,kitartás!!!

Pogi:ez a story nagyon király.

Ex:irom Neked,jól figyelj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Átestünk az elsőn!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


sziasztok!
tudom, telhetetlen vagyok, mert a 36. hét volt az utolsó célkeresztem, de azért reménykedem még! Én is megkönnyebbültem már, hisz a doki is mondta, hogy érett, ki van hordva, de még nem készültem fel a szülésre, bár nagyon várom. Az a baj, hogy most is volt barnás vér a bugyimban, de nem merem felhívni a dokit, mert akkor megint megpiszkál és akkor már tuti ott maradunk. Most azon gondolkodom, hogy biztos azért vérzek még, mert régen kicsit vérzékeny voltam, a fogorvosnál is alig szokott elállni a vérzés, lehet azért lett több a kelleténél...mindegy, csak ne ártson a babának. Még jó, hogy nem hancúroztunk, ha attól is vélreztem volna, jól berezeltünk volna és lelkiismeretfurink is lett volna...

A hugim azt mondta anno, hogy nem kell mérleg, elég ha a védőnő méri, ugyis látszik, mikor éhezik, kaki nagy rá a bőre stb. Elég akkor mérni...

Puszi Mári
mári
 
 


Üdv!
Andi és Ádám, mielőbbi gyógyulást a kislányotoknak! Én is azt gondolom, hogy talán jobb volt ez így...szvsz kevésbé fog emlékezni rá.
Pil, akkor jó!!!! Majd beszélünk MSN-en, ha eljutok odáig...
Pogi, a sztori jó... :D
Marcy, én se akartam mérleget, de mivel nem volt tejem, így inkább kölcsönöztünk, és néha mértem, hogy hátha... De egy jó ideje már nem mérem, hétfőn vissza is visszük a mérleget...
Na most megyek, elviszem Petit dédinézőbe...
Puszi.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Minekunk nagyon jol jon a merleg, mert mindig bealszik a cicimen, de a mazsalas felebreszti egy kicsit. Ilyenkor tudom a bufire is ravenni, ez nagyon nehezen megy. :-((
Ket honapra bereljuk, majd meglatom, hogy tovabb is kell-e. Azert is jo, mert igy tudom mennyit evett, es jogos-e az uvoltes, amikor visszateszem a kisagyaba.
Nekem is nehezen indult be a tejci, en legalabbis ugy erzem, de mostmar 90-150 kozott szokott szipkazni belolem.
Udv mindenkinek:
Macsek
macsek7
 
 


Sziasztok!

Csak egy rövidre ugrom be, hogy beszámoljak, HAZAJÖHETTÜNK! :)
Dél körül jöhettünk el, hétfőn szedik ki a kapcsokat. Most alszik a Kisnyuszi, és én is ledőlök, mert éjszaka virrasztottam vele, a műtét után vagy egy órát fogtam, hogy elaludjon, megnyugodjon, mert még nem lehetett ennie, ő meg már nagyon éhes volt. A műtét előtti várakozásban is az volt a legszörnyűbb, hogy szinte végig sírt, annyira kajás volt. Szörnyű volt, nem kívánok egy szűlőnek sem ilyen élményeket, amiket mi átéltünk. Végig izgultunk, hogy még időben műtik-e, míg nem károsodik a kizáródott petefészke. De úgy tűnik eddig, hogy minden OK. Az orvosok nagyon rendesek voltak, soha nem felejtem el, milyen segítőkészen, határozottan, de közben nagyon kedvesen álltak a dologhoz.
Már 5-kor szopizhatott, úgy esett neki a cicimnek, mint aki egy hete nem evett. :) Azóta még két szopi volt. De kellett is, mert már nagyon bedurrantak a melleim.
Majd még jelentkezem, köszönjük az együttérzéseteket! :)

Andi és a kis Julcsinyuszi
mézgombi
 
 


Hát halljátok, nincs ma csúcson a bnet... :( :x

Mérleg: engem személy szerint ÁLLATIRA MEGNYUGTAT. Pl ha hosszabb időre megyünk el sétálni, és előtte tudom, h eleget evett, nem parázok be útközben, h biztos éhes. Meg amúgy is. Amíg még nem evett rendesen, és pótolni kellett, nyilván muszáj is volt.

pogacsa
 
 


Sziasztok!

Mézgombi, örülök, hogy túl vagytok rajta. El tudom képzelni miken mentél keresztül. Ilyenkor jön rá az ember, hogy még életében nem élt át ekkora fájdalat. Legalább is nekem soha nem volt olyan szörnyű, mint amikor a kicsimet elesettnek láttam. De ezek szerint kajálni imád, és ez hozzá segíti a mielőbbi felépüléshez.

Norwellnek hatalmas gratula a babóhoz, sok tejcit kívánok és mielőbb szeretnék képeket és történetet. :D

Kisvirág! Merre vagy? Ugye nem szülsz még? Vagy be kellett feküdnöd?

A mérleg szerintem is nagyon megnyugtató, bár most nem tervezem, hogy bérlünk, mert már 3250 grammnak saccolta a doki a babámat, de majd meglátjuk.

Ma volt a harmadik NST, az mondta a doki, hogy rendesen működik a gyerkőc. Most úgy néz ki, ha végig kihordom nem lesz kicsi baba. Ettől kicsit beparáztam. Azért Pilt nem szeretném megelőzni. :lol:
A méhszájam mit sem változott a múlt hét óta. Pedig kicsit reménykedtem, hogy a hétvégén túl leszek a dolgon. De majd kis Csinos eldönti, hogy mikor akar előbújni.

Most morcos vagyok a hosszabbítás miatt, mert így valszeg nem lesz B.Közt. Én is szeretem a focit, de utálom, ha 11-esek döntenek. Már várom az esti meccset, de lazításként jó lett volna valami kis szappanopera.

Na lépek, mert a lányom nem igazán akar aludni. Bár apja mindennt bevet, ki tudja mikorlesz belőle valami.

Pusszancs, Edit
kanyin
 
 


Sziasztok!

Néztétek a Németország-Argentína meccset??? Én is utálom, ha 11-esek döntenek, ilyenkor mindig nagyon sajnálom a vesztes csapatot :( .

Mindjárt kezdődik a Franciaország-Brazília mérkőzés. Tök szupi lesz. Kihasználom, hogy még lelkiismeretfurdalás nélkül nézhetem a TV-t :) .

Szép estét mindenkinek :) !

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Mézgombi,
jobbulást Julcsikának.

Kanyin,
tehát most már szinte "túlhordod" a babát az első kislányodhoz képest. :D Neked milyen élmény maradt az első szülés?

Mérleg,
nekünk is muszájból kellett az elején (nem tudott még szopizni, csak minimálisat, így tudtuk csak mérni, mennyi lefejt tejet kell pótolni), most meg már csak naponta mérjük, de az is hót felesleges, látszik rajta, hogy kerekedik.
potter_76
 
 


Pil,
olvastam, hogy az elején mennyire megviselt a strapa. Ügyes csajszi vagy, hogy felülkerekedtél. Most meg én kérnék tanácsot. Peti este alszik, de nappal nem tom bevarázsolni az ágyba. Lerakom, és keze lába elkezd ezerrel járni, hiába nyugtatgatom. Cumi folyton kiesik a szájából, így csak 2-3 percre jön be. Nem alszik velünk, és rajtunk sem, bár azt nem is szereti. 3 órát egyfolytában nyugtatgatom, szinte semmi sikerrel, aztán persze kaja, megnt 3 óra sírás, kaja, és esetleg következőre beájul, vagy elmegyünk sétálni, és babakocsiban bealszik. Van esetleg vmi jó ötleted?
Persze van, hogy alszik, akkor, ha szopi végére álmos lesz. Az első 2-3 hétben nagyon aluszékony volt, így persze bealudt a szopikon. Most hogy már éberebb van ez a problem.
Bár lehet, ha többet aludna napközben akkor éjjel kukorékolna?

Ági
potter_76
 
 


Üdv!
Először is egy kép a kengurus Petiről:
Kép
Pil, megvolt a második. :oops:
Ági, nem tudom, Peti tegnap előtt extranyügi volt...a du. kettes és az esti etetés után két óra bömbi következett. Azt gondoltam, hogy ennél már nem jöhet rosszabb, erre tegnap du. kettőtől este tízig szinte nem aludt semmit. Amit igen, azt azért, mert jobb ötletem nem lévén belepakoltam a kenguruba, és elvittem egy kicsit (1 órát) buszozni. Akkor szundizott. Aztán hál' Istennek itthon is bealudt, igaz, kellett egy kicsit ringatni a fenekét...
Andi, jó, hogy hazajöhettetek, és hogy Julcsi is jól van. Peti is kis éhenkórász, már ki kellett cseréljem a tejes cumit a teásra, mert a tejessel kb. 5 perc alatt beette a 150 ml tápit a kis mohója. A teással tovább tart...én a szőrösszívű anyuka...
Na, most megyek, asszem, mindjárt kész az első adag mosás.
Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!!!

Mézgombi!!!Nagyon sajnálom,ami veletek történt,de már túl vagytok rajta!Legalább nem kell már végig idegeskedni 5hónapot!
Julcsi babának is,így a legjobb!Nagyon stramm csajszi,és hála Istennek,csak a kajcsi járt az eszében!!!Jó gyógyulgatást,s pihizzél azért te is!
Ha van kedved,és időd akkor majd(felépülgetés után)talizhatnánk!
Vagy átjönnél,vagy elboklásznánk az Árkádba vagy valami!
Te is egy kicsit kikapcsolódnál,+ én is és mi is kimozdulnánk egy kicsit!:)

Kisvirág!Remélem nem kellett befeküdnöd!

Exdeus!!!Tényleg vékonyabb vagy mint terhesség elött!:)De furi!ilyenkor hízni szoktak,nem fogyni! :lol:
Édes Peti a kengurúban!Szereti is?Én még nem próbáltam!!!:)

Mindenkinek szép napot!

Pilchard!Hol vagy????Mizujs?

Puszika

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok,

Csibemanó, Norwell, nagy-nagy gratula nektek! Sok boldogságot kívánok.

Mézgombi, drukkolok nektek. Julcsika ügyes nagylány, remélem hamar túllesztek ezen. Tényleg a világ legrosszabb dolga, mikor az ember gyermeke beteg, és szinte tehetetlenül nézi, és várja, hogy végre jobbra forduljon, illetve mindent megpróbálsz hirtelen bevetni, csak hogy ne szenvedjen szegényke. De nem a bethesdaban voltatok vizsgálaton?

Pilchard, ennek az "ott ébredjen, ahol elalszik", szerintem majd később van jelentősége, mikor már be kell az életükbe vezetni egy rendszerességet (délelőtti alvás, délutáni alvás). Bár a fiamat nagyon sokáig én is hurcoltam mindenfele, mert nem tudok a fenekemen sokáig megülni :)

Mérlegelés: Ellenőrzésképp tényleg jó ha "kéznél" van, bár akinek van elég teje, ott gondolom nem feltétlenül kell. De nekem is jó néha-néha leellenőrizni, hogy valóban eleget evett-e és én lepődöm meg a legjobban, ha a mérleg azt mutatja, hogy megette a 100-at!
Mézgombi, köszi a teakeverék receptet, rögvest ki is próbáltam, és szerintem szenzációs. Nekem mióta iszom, kb. a duplája a tejmennyiség, eddig épp cseppeket fejtem ki szopik után, ma meg pl. már ott van a hűtőben 70 ml!!! A tegnapit meg lefagyasztottam! A fiamnál még 10 ml-t sem láttam magamból egyszerre :)
Nekem most inkább az a furi, hogy a lánykám nagyon nehezen büfizik, ill.egyáltalán nem. Pedig a fiam olyan mennyiségeket "köpött" vissza régen, hogy emlékszem mindig azon poénkodtunk a hugommal, hogy kajcsi után húztuk magunk után a tejplacsnikat a földön...

Mári, a dokidnak, lehet az volt a célja ezzel a vizsgálattal, hogy beinduljon valami, de ne aggodj, most már tényleg akkora, hogy hízni kint is tud. De azért drukkolok, hogy még jó pár napot inkább a pocakban fejlődjön.

Pogi, hát nem semmi a fürdőruhás sztori :D Eladó is nézett egy nagyot, mi? fel sem tűnt neki?

Exdeus, Pilchard, nagyon rejtélyesek vagytok! :oops:
Ex, jól nézel ki, tényleg hogy lefogytál! Hogy csináltad? :D

Hello, jó hogy írtál, kitartást, én is a fiacskámat sajnálom, hogy a nap nagy részében rá van kényszerítve, hogy foglalja el magát. Ráadásul ugye még annyira más a két gyerek napirendje, hogy nem igazán tudok velük kimenni. Így meg kell szerveznem, hogy valaki vigye játszóra, vagy pl. ma apukámék elvitték magukhoz és majd du. megyek érte.

Eddig sem tudtam sűrün jönni, de a jövő hét az katasztrófa lesz nálunk. Szombaton költözünk, még semmit nem pakoltam. Ráadásul a férjemnek hétfőn este hivatalos vacsija van, kedden meg elutazik külföldre, és csütörtökön jön haza...
Ha túléltem, jelentkezem.

Doren
doren
 
 


Üdv!
Szilvi, igen, Peti odavan a kenguruért. Abban mindig bealszik...teganp is elvittem buszozni benne, mert azért nem elég csak a kenguru, kell a döc-döc is. :D
Doren, hogy csináltam????? Elhiheted, ez nekem is rejtély :shock: , mivel én olyannak gondoltam magam, aki terhesség alatt és szülés után is gurulni fog. És miért is vagyunk Pilcharddal rejtélyesek??? :lol:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok lányok!

Mézgombi!
sajnálom a műtétet de meglátod hipp-hopp rendbe jön Julcsika. Ennél nagyobb baj ne legyen.

Norvell!
Gratulálok és jó egészséget kívánok.

Ex!
Te tényleg nagyon lefogytál.Szoptatsz még?

Doren!
Én sem nagyon tudok foglalkozni a nagyobbikkal szegénykém egész nap elvan egyedül már lelkiismeret furdalásom van.
Ráadásul elég hangosan beszél és mindíg leba...., ha hangos.

mérleg: ha nekem nem lenne akkor biztosan idegbajt kapnék, hogy vajon mennyit szopott, hízott.A mi kisbabánk elég bealvós szopizás közben és nagyon megbízhatatlan.
Lányok ti akik méritek az összes szopást betartjátok, hogy 24 óra alatt testsúlykilogrammonként 150 ml.-t kell szopnia?
Az enyém most 3930 gr és nem szopik 600 gr-ot naponta csak 500-580 között.
NAponta csak 7x szopik.

Potter Ági!

Sajnos vannak ilyen gyerekek akik nappal nem nagyon alszanak bár még kellene nekik. Azért ez talán jobb mintha az egész éjszakát végig bömbölné.
katus73
 
 


Sziasztok,

Mezgombi, azt szeretnem kerdezni, hogy ez a szopis tea nem zavarja a babus hasat? Csak azert kerdem, mert allitolag a lektoherbtol hasfajosok lesznek. :(
Drukkolok a mielobbi gyogylasotokert. Szerintem hamar rendbe jon, ilyen kicsikent gyorsabban megy az ebcson beforrasa!
Nem tudom, eszre vettetek-e, hogy ami reggel karmolas latszik a babus arcan, az estere mar a multe?

Mit csinaltok a babatokkal, amikor nappal nem akar aludni? Nalunk, ha nincs a cumi a szajaban, akkor eleg nyugos, es sokszor hangosan sir. Sokat meg nem mehetunk ki, meg nem toltottuk be a 3 hetet sem. Neha enekelgetek, meg meselek neki, de cumi nelkul eselytelen vagyok. :( Azt pedig nem szeretnem, ha egesz nap karban legyen. Persze szopi kozben bealszik, de amint visszrakom az agyaba, rogton kipattan a szeme.
Ma meg csak 3x ettunk, nem jelzett tobbszor (160, 130, 120), remelem este meg sikerul egy nagy adagot belediktalni, bar altalaban reggel az elso szopira van a legtobb tejem.

Udv mindenkinek: Macsek
macsek7
 
 


Üdv!
Katus, szoptatok, de inkább kevesebb, mint több sikerrel... Én vagyok az a 10%, akinek szinte nincs teje...sajna. :( De ami van, azt kiszopizza, és még fejésre is marad. Igaz, amit kiszív, utána még jön a 150 ml tápi egésze... :D Evés: a tápi miatt Peti a 150 ml/kg-nál többet eszik, mivel napi 5*150 ml az adagja.
Macsek, háromhetesen már nyugodtan kiviheted ebben az időben. Elvileg nyáron 2 hét, télen 6 hét a várakozási idő, tehát a gyerkőcöd már bőven "levegőképes". Egyébként próbáld meg, hogy lefekszel, mellre teszed, és hagyod bealudni. Aztán kiveszed, akkor úgyis elszontyolodik (legalábbis Peti ilyen), és akkor cici vissza. Peti pár ilyen után bekómál...és akkor vissza lehet csempészni a kiságyába, persze a cumit a szájába, mert egyébként pár pillanat, és öntudatra ébred a drága.
A hasfájósság egyébként nem tea, hanem gyerekfüggő, ha nem próbálod ki, nem tudod, hogy hogyan hat a bébire...ez egy ilyen bicikli. :)
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Doren:a szexről beszéltünk Exel,de ne mondd senkinek! :D :D

Szilvi:mi volt a mérésen?két óránként szopiztok végül is?

Ex:jól nézel ki,én meg irigy-irigy(fél doboz raffaelló már a pocakomban ma :oops: )

Bocsi csajok,ne utáljatok,én imádom ha 11-eznek,az a kedvencem,én akartam tegnap is,annyira szurkoltam érte,az én bűnöm :oops: :oops:

PotterÁgi:igen vannak babák akik keveset alszanak nappal,de sztem ők vannak kevesebben.A cumi Amelitának is kiesik a szájából,de hát azért vagyok én ott hogy segitsek ezen,én odaülök a kiságy mellé és tartom amig kell,biztos ezen sokan hümmögnek de nálam ez bevált,kb.20 perc alatt szépen jó mélyen bealszik.És én hason altatom,mert igy a kezétől nem ébred meg.
Nem tudom mennyire olvastál vissza,6 hétig köztünk aludt,amint letettük az ágyába kipattant a szeme,de én vagyok az élő bizonyiték hogy át lehet szoktatni,két hete csak az ágyában alszik.Persze kitartás meg türelemjáték.DE!Én most nem szólhatok egy szót sem ,mert pár napja megtalálta az ujját is,és azzal már elaltatja magát nagyon sokszor,pl.most este is úgy aludt el.De ha már tényleg extrém nyűgös,és abszolút nem megy a kiságyban alvás-de ez csak nappal jön szóba-akkor én is babakocsizok.

Macsek:nem értek vmit.miért nem cumizhat akkor?És menjél nyugodtan,mi hazajövetel után 3 nappal már a faluban róttuk az utakat .semmi fokozatosság nem volt a kivitelben.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Ex, Pilchard, tudom én miről sumákoltok! :lol:

Katus, "CSAK" hétszer eszik a babód? Nekem volt olyan nap, hogy úgy bealudt, hogy összesen négyszer evett, 80-100 ml-t/evés. Nem ébresztettem fel. Most is max.6-szor eszik, de ma is kimaradt a hajnali :D Persze én ilyenkor is fél öt óta félóránként rákukkoltam, hogy ébred-e, de végül csak hétkor kongatott a pocak.

Macsek, én próbálgatom a cumit, de az úgy repül, hogy csak na! Néha örülnék, ha elfogadná. A fiam a mai napig cumizik, őt meg szeretném már leszoktatni :)
Szerintem is már mehettek levegőzni, sőt. Egy jó kis du-i séta jót tesz. Mindig reggelre van sok tej, estére néha én is pótolok.

Pilchard, Pogi, írtam nektek privit.

Jó éjt,
Doren
doren
 
 


Bocsi, bocsi, h nem vagyok, ma egész nap Anyuéknál voltunk, holnap meg jön Ákos családja (öccse, anyja, nagyszülei...) szóval holnap sem vagyok várható. :( Majd gondoljatok rám, sztem a földön fogok szoptatni a gyerekszobában, mert nem tudnánk őket hova rakni addig. :(
Na megyek, Bogyesz egész este ordít, Ákos türelme is kezdi a végét járni...
Doren, megérkezett, szupi!

pogacsa
 
 


Sziasztok!

PotterÁgi, igen most úgy néz ki, hogy az előzőhöz képest már túl hordom a babám. :D Ezért is fosok egy kicsit, mert az előző szülésem pikk-pakk ment. Bár közvetlenül akkor nem éreztem így, azért most is elfogadnék egy hasonló szülést. Gyakorlatilag pár órán belül megvolt. Fájásom talán ha 3 órán keresztül volt. De most már 1 kg-mal több a baba mint Csinos volt és félek, hogy nehezebben megy majd a dolog. :roll: Azért reménykedem egy hasonlóban.
Ja, egyébként a lányom sem aludt napközben, és mivel éjszaka is volt, hogy 3X etettem, így nagyon lefárasztottt. De ezt már többször is írtam, kemény dió volt Csinos. Sajnos az alvás nálunk mai napig nem százas, ma is 3/4 6-kor kelt. Kitartás, talán megváltozik a babád, de nem lesz könnyű. Az alvást nem igazán lehet erőltetni. :x

Mézgomb, ha lesz alkalmad és nem nagy kérés feltennéd még egyszer a szopis tea receptet. Mikor olvastam ki akartam nyomtatni, oszt elfelejtettem. :oops: Most meg nem lelem. Köszi.

Pil, azért este kiszurkoltam, hogy ne legyen 11 buli. Annyira fel tudom magam hergelnii rajta, hogy nem bírok utána elalduni. persze a meccsen is, ha olyan csapat játszik, aki a szívemnek kedves. A Braziloknak szurkoltam tegnap, de teljes mértékben megérdemelték, hogy kiestek. Zidane szenzációs volt Ő játszotta azt a focit amit a Ronaldonak és társainak kellett volna. Egyébként én az Olaszoknak drukkolok, még ha nem is mindig vannak a toppon. Szerelmes vagyok abba az országba, Rómába meg különösen. És hát a pasik sem elhanyagolhatók. :oops:


Na lépek, mert leég a fasírt.

Pusszancs, Edit
kanyin
 
 


Sziasztok,

Az a baj nalunk a cumival, hogy beadom a szajaba, azzal elvan egy darabig, el is szunyokal, de amikor kiesik a szajabol, felebred, es akkor jon a siras-rivas. :( En lennek a legboldogabb, ha ezzel el tudna teljesen aludni.
Arra gondoltunk a ferjemmel, hogy megcsinaljuk vele, amikor bealszik a cicimen, akkor lerakjuk, es megvarjuk, amig ujra reklamal kajaert. Csak attol felek, hogy igy meg hosszbbra fognak nyulni az etetesek.
Estere nekem is nagyon keves tejem van, pedig probalok pihengetni is napkozben, es mar tobb mint 4 liter folyadekot fogyasztok el egy nap.

Tovabbi jo vasarnapot, udv: Macsek
macsek7
 
 


Macsek:ez mennyi idő?mármint kb.mennyit alszikmikor kiesik a cumi és keresi újra?

Nekem csak a cseresznye alakú gumicumit fogadja el-azt se mindig-a fogszabályzós szilikon cumi csak úgy repült ki a szájából :D

Kanyin:én is a braziloknak szurkoltam,de jobbak voltak tegnap a franciák ez igaz.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Macsek!
Azt olvastam több helyen is, hogy a túl sok folyadék fogyasztás sem biztos, hogy jó.
Próbáltad már a szoptatós teát én abból iszom napi másfél litert + ásványvizet.
Egyébként az természetes, hogy estére lecsökken a tej mennyisége.

Doren!
Én azért keveslem a 7 evést mert mindenhol azt írják, hogy naponta 8-10 kellene enniük.
Egyébként a miénk 80-100 gr körül eszik egy alkalommal és miután most 4 kg-os (3 hetesen), 600 gr-ot kellene ennie.
katus73
 
 


Sziasztok!

Na gépközelbe kerültem egy kicsit.
Akkor gyors a szüléssztori:
Szóval csütörtökön délután NST-n voltunk, ahol mutatott már fájásokat a gép, de elég gyengéket, ettől függetlenül nekem fájdogált folyamatosan a hasam alja, tompán mensisen, de a méhösszehúzódásoknál élesebben. Mondta a szülésznőm is, hogy ez valószínü a heg, szól az ügyeletesnek, megvizsgálnak és ha nem oké a helyzet, akkor hívják a dokimat és császár. Megvizsgált a doki, mondta, hogy a cervix változatlan, a hegem szerinte oké, úgyhogy mehetünk haza. Felvilágosított, ha lenne egy-két csepp vérzésem ne ijedjek meg az a vizsgálat miatt lesz.
Éjszaka fél 1h-kor megébredt a lányom, odaadtam neki a cumiját visszafeküdtem, és egyszer csak egy pukkanást éreztem. Gyors ébresztettem a páromat, hogy szerintem folyik a magzatvíz, kirohant törülközőért én meg kivánszorogtam a budira. A gyanú beigazolódott, szerencsére a víz tiszta volt és a nyákdugó is akkor távozott (legalább már tudom milyen). Hívtuk anyukámékat és indultunk. Közben elkezdődtek a fájások is, 2-3 percenként jöttek. A párom 180nal repesztett végig az autópályán, a lüke még egy rendőrautót is leszorított, de szerencsére nem lett belőle gond. 3/4 óra alatt tettük meg az utat (amit máskor majdnem másfél óráig tart). Útközben felszedtük a szülésznőmet és együtt érkeztünk a kórházba. Ott kiderült, hogy a dokim Szegeden van és nem elérhető, kicsit kiakadtam, a végülis a szülésznőm ott volt, őt már nagyon régóta ismerem, így ő volt az aki igazán számított. Szóval rámrakták az NST-t jöttek szépen a fájások. Fél óra múlva szóltak, hogy elmegyünk UH-ra megnézik a hegemet. A kb. 100m-es utat kb. 4-szer kellett megszakítani, mert alig bírtam menni, de az már nem a fájás volt, hanem a hegfájdalom. Az UH igazolt, a hegem 2mm-es volt (5mm-től császároznak általában). Mondták, hogy gyors összeszedik a csapatot és megyünk a műtőbe. Hát az a negyed óra nekem kész horror volt, totál önkívületi állapot, azt hittem meghalok annyira fájt. A gerincérzéstelenítést is alig bírták megcsinálni, mert már szinte egyfolytában fájtam. De azért szerencsére sikerült, megváltás volt. Elkezdték a műtétet. Egyszer csak mondták, hogy mindjárt kiemelik a babát. Vártam, vártam, de semmi, aztán rápillantottam a dokira és elég rémült volt a feje, na akkor bepánikoltam, követeltem, hogy valaki mondjon valamit. Mondták, hogy van egy kis gond, be van szorulva a babának valamije, megpróbálják kiráncigálni, de készüljek, mert ez most nagyon kellemetlen lesz nekem. Hát az összes belső szervem a hátam közepén akart kijönni, levegőt nem kaptam...Aztán nem is tudom mennyi idő múlva (végtelenségnek tűnt), felsírt a Levente, egyből eleredtek a könnyeim. Utána engem befejeztek a kislegényt kivitték apának. A szülőszobán ugye 8 órás megfigyelés, beadták az ergam injekciót, amitől egyből rosszul lettem. Felment a vérnyomásom, hányingerem lett és alig kaptam levegőt, adni nem adtak semmit mondván elmúlik. Ja kb. két órát szenvedtem így. Aztán kivittek az osztályra és amikor lehetett kértem, hogy segítsenek talpra állni, akkor rögtön ki is vetettem a katétert. Aztán vígan elvoltam, mígnem éjszaka kezdtem rosszu lenni, nem tudtam wc-zni, reggelre már ott tartottam, hogy se menni, se állni, se feküdni, se létezni nem tudtam. A gyereket visszavittem a csecsemőosztályra, mert nem tudtam ellátni és egy ágyas szobában voltam. A végén berágtam, hogy hiába szólok senki nem tesz semmit, megnyomtam a vészhívót, akkor is csak értetlenül néztek rám, hogy hát miért nem tudok én pisilni, hát mit tudom én. Na nagy nehezen ráálltak, hogy megcsapolnak. Mázlimra pont akkor jött be a kórterembe az orvosom is és dobtak egy hátast az ügyeletes nővérrel, ugyanis több mint 2 liter vizeletet csapoltak le. A húgyhólyagom záróizma görcsöt kapot és ezért nem tudtam pisilni, aztán utána sem, így kaptam megint egy 24 órás katétert. Amikor azt levették még mindig nem tudtam produkálni és már bőgtem kínomban, hogy mi a fenét csináltak velem. Aztán nagy nehezen kínok közepette sikerült a dolog, de a mai napig szenvedek. Sikerült egy jó kis hólyaggyulladást összeszedni, így antibiotikumot is szendem kellett :cry: . Ma már ott tartok, hogy nem félve megyek pisilni, de még mindig nem fájdalommentes. Valószínü, hogy amikor a babát rángatták ki belőlem, akkor nyomhattak meg nagyon valamit. Van egy olyan hülye érzésem, hogy bár minden úgy működik ahogy kell (a kis fájdalmat leszámítva), mintha mégse úgy lennének a dolgok odabent mint előtte. Ha a 6 hét letelte után sem változik a helyzet akkor kényleten leszek kivizsgáltatni magamat. Szóval ez az én történetem, rossz még most is visszagondolni a szülés utáni dolgokra, iszonyat volt.

Képet majd megpróbálok, de ébredezik a kislegény.

Üdv:
Csibemanó

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


Üdv!
Csibemanó, nagyon édes ez a kislegény! Drukkolok, hogy a szüléssztoridat minél előbb "felejts el", hiszen a végeredmény tökéletes!
Katus, ha tegnap azért kérdezted, hogy szopiztatok-e, mert esetleg fogyizok, akkor megnyugtatlak, hogy nem sanyargatom magam, sőt a szülés előttihez képest "egészségtelenül" táplálkozom.
Doren, nem is sumákolunk... :oops:
Pil., nekünk meg fogszabályzós cumink van, Bömbinél ez a nyerő...egyelőre.
Két új altatási módszer:
-nem Petit ringatjuk, hanem lefektetjük, és alatta a szivacsot emelgetjük...klasszisokkal könnyebb. :lol:
-bölcsőtartás, némi ringatás, és néha egy kis fújás a szemére...ekkor behunyja, és ha jól csinálja az ember, akkor néhány fújás után csukva is marad. :)
A mai hajnalunk katasztrofális volt, Peti a hajnali etetés után az Istennek se akart visszatentizni, hatkor csukta le a szemét, addig virrasztottunk... A férjem etette...nekem eddig mindig visszaaludt. :)
Na, mára ennyi.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok,

Pil: kb. 10-20 perc amig tart a cumi a szajaban, azutan kiesik, es felebred. Nem tudom milyen a fogszabajozos cumi, egy biztos, hogy a korhazban mas alakut kapott, mint ami itthon vart ra. Mar alig varom, hogy el tudjak menni bolt kozelebe, hogy beszerezzek egy olyant, mint a korhazi.

Katus: Nekem azt mondtak, hogy minimum 3-4 liter folyadekot kell meginni. Igaz, hogy a nagy resze a WC-ben kot ki, szinte egyfolytaban jarok, ugy, mint amig terhes voltam.
Meg nem probaltam a szopis teat, felek, hogy fajni fog a hasikaja, pedig vettunk laktoherb teat. Eloszor megkerdem a dokibacsit, hogy mit csinaljak majd vele, ha tenyleg el kezd kinlodni.

Tegnap lecsot ettem, Anyosom csinalta (most O foz rank), isteni volt, de ejjel elegge csavargatta a kicsim beleit. :( Eddig szerencsere nem bizonyult hasfajosnak, mondjuk vigyazok is elegge, hogy mit eszem. Most mar tudom, hogy a lecso is tabu.
Kar, hogy estere a legkevesebb a tejci, mert azt szeretnem, ha akkor is jol belakna.
Mi orulunk, ha 5-6-szor eszik egy nap, nagy baj? Igy is olyan nehez bele lelket verni, amikor beszunyal, es ido van! Nem tudom, hogy alakitsunk ki egy napi menetrendet, pedig jo lenne. Remelem, meg nem kestunk el vele, szerdan leszunk 3 hetesek.

Majd en is irok szules sztorit, csak meg csiszolgatom egy kicsit.

Udv mindenkinek: Macsek

Csibemano, edes a pici Levi:)
macsek7
 
 


Macsek, a napirenddel még bőven ráértek. Nálunk a kezdettől fogva annyi rendszer van, hogy az esti etetésnél (ami mondjuk kb. 6-8 óra közé esik) van a fürdetés...
Egyébként Peti cumija a kórházban cseresznye alakú volt...most meg fogszabályzós...és a kórházit is szerette, és ezt is. :)
Cumi: Peti szájából is kiesik, de már rafináltak vagyunk, mert amikor kezdi kifelé lökni, mi visszatuszmákoljuk...egy idő után így nincs sírás, ha tényleg kiesik a szájából.
Pogi, megnéztem Gergőt, nagyon sokat nőtt!!!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Csibemanó! Sajnálom, hogy ilyen horrorrá fajult a szülésed, kívánom, hogy mielőbb halványuljon el Benned az emléke és csak a kisfiadra tudj koncentrálni, aki nagyon szép baba, és gratulálok hozzá!

Norwell! Neked is nagy gratula, gyere majd és mesélj Te is!

Mézgombi! Szörnyű lehetett, amin átmentetek, mielőbbi teljes felépülést kívánok Julcsikának! Mi okozta ezt az egészet? Azt lehet tudni? Ugye tudod, hogy az én Nórikám is a Julianna nevet kapta, igaz, ő csak második névnek (Anyukám után, aki sajnos már meghalt).

Doren! Bár tudom, hogy nehéz ebben a helyzetben költözködni, a két pici gyerekkel, de én még így is irigyellek érte! Bárcsak én is ott tartanék már!

Ex, tényleg jól nézel ki, és Peti is aranyos a hordozóban! A fogigátlást hogy oldjátok meg, szabad tudni? :oops:

Pogi, Tőled is ezt akartam kérdezni, minthogy Te már voltál a 6 hetes kontrollon is, mint írtad (sajnálom, hogy fájt, remélem azóta már jobban vagy). A doki mit mondott fogigátlás ügyben Neked?

Pilchard, Te is voltál már a 6 hetes kontrollon - gondolom - Neked ugye nem fájt a vizsgálat, és minden rendben van?

Kanyin, remélem, könnyű lesz ez a második szülésed is! Nagyon szép a kislányod, jók a balatoni képek!

Szgoron! Mostanában nagyon ritkán írsz! Téged is ennyire lefoglal Reni?

Szia Macsek! Jó, hogy már itt is "megjelentél"! :) Mi is próbálkoztunk a kórházban cumival, meg itthon is, de egyiket sem fogadja el Nóri! Sétálni nyugodtan mehettek már szerintem is, most ugyan kissé lehűlt a levegő, de a kánikulában én már naponta 2x is mentem sétálni (ráadásul a két gyerekkel), de előtte is, szinte amióta kijöttünk a kórházból, minden nap volt levegőn a bébi, nem is keveset! Ja, és ha nem ébred föl Andris, de szoptatni szeretnéd, megpróbálhatod álmában is mellre tenni! Nekem mindig sikerül így is szoptatni!

Körkérdés: hozzátok milyen gyakran megy ki a védőnő? Én már nagyon unom, hogy itt nyomul hetente, amikor tudja, hogy harmadik baba, nincsen semmi problémám (ezt telefonon szoktam közölni vele) és ismeri a körülményeinket, mármint hogy rendezettek! Van épp elég dolgom, semmi kedvem még ővele is csacsogni!

A másik: ad valaki Infacolt a babának? Ha igen, milyenek a tapasztalatai? Én nem tudom eldönteni, hogy jó-e Nórinak vagy sem, mert sokszor nélküle sem fáj a hasa, máskor meg akkor is, ha kapott szopi előtt belőle. Van valami egyéb hasfájás elleni szer? (Sajnos Nóri is elég hasfájós. :( )

Na, örülök, hogy végre tudtam írni, anélkül, hogy felébredt volna bármelyik gyerkőcöm. :)

Puszi Nektek, Hello
hello
 
 


Üdv!
Hello, a védőnőnek akárhanyadik gyereknél is kötelessége a baba 6 hetes koráig hetente, utána asszem egy éves koráig havonta megjelennie nálatok... http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=193 Itt találsz infot a védőnői szolgálatról.
Fogigátlás: mivel még nem voltam hathetes kontrollon (én kis lázadó nem bírtam tovább...), óvszer. Aztán asszem sárgatesthormonos tabit írnak fel, szoptatós anyukák infoim szerint csak ilyet szedhetnek.
Hasfájósság: Peti kizárólag édeskömény teát kap, jókat tud tőle pukizni. :D
Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Jut eszembe, képet még nem is láttatok rólunk...

Kép
hello
 
 


Sziasztok,

Hello, orulok, hogy volt idod egy kicsit irogatni...
Nalunk allandoan nyitva van az ablak, igy egesz nap kap friss levegot a baba. Setalni meg csak egyszer mentunk ki, de az udvaron mar mi is voltunk, csak meg eleg rendezetlen, nincsenek kint a kerti szekek, nem tudok kint maradni acsorogva tul sokaig. A nap vegere mindig erzek valami nyomast az alfelemben, nem tudom mi lehet, mert a gatsebem szepen gyogyul....
A vedono nalunk is hetente akar jonni, de ezen a heten megusztuk, mert pont szopizni kezdtunk, amikor telefonalt, hogy akkor 15 perc mulva itt van nalunk, erre a ferjem mondta neki, hogy most nem alkalmas. Erre azt mondta, hogy jo, akkor majd jon jovo heten. Az elso latogataskor is itt ult, nyomta a beszedet, en meg mar fekudtem volna le egy kicsit pihenni. Eppen csak ranezett a babara, es megkerdezte, hogy tudtam egy ekkora babat megszulni? Szerintem teljesen normalis meretu babank van (56 cm, 3.55 kg volt, 33.5 fej korterfogat).


Szopival kapcsolatban, naluk nem jon be az alvos modszer, amit emlitesz, mertolyankor teljes koma, nem csinal semmit, olyan, mint egy rongybabab.

A dokibacsi is jon hetente, tenyleg, van valami tippetek, hogy meddig fog kijonni, es mostanaban hol tart az atlagos vizitdij?
Eleg nagy gondban vagyunk, mert azt mondta, hogy neki mindegy, de nem szeretnenk a penztarcankat sem nagyon megterhelni, illetve azt sem akarjuk, hogy kevesellje a boritek tartalmat.

Udv mindenkinek: Macsek
macsek7
 
 


Hello, megkérdezte, mit akarok fogigátlás terén, mondtam, h semmit. :) Eddig se voltam hajlandó semmi izét szedni, csak gumiztunk. Ha meg becsúszik, hát jöjjön. :)
Hozzánk is hetente jön a védőnő, de engem nem zavar, sőt, örülök neki, mert mindig kitalálok kérdéseket, meg amúgy is jó beszélgetni vkivel a babán kívül hétközben.
Hasfájás: mi papaverines gyógyszertári lötyit kaptunk rá, és van, h 5 órára bealszik tőle, de van, h annyira fáj neki, h szinte hatástalan. Csodát sztem egyiktől se várj.
Nagyon édi a kiscsajszid!!! :)

Macsek, ha a dokibácsi magától jön, akkor miért is akarsz neki fizetni??? Azt csak akkor szokás, ha te hívod ki külön! Nem?

Nos elment a vendégjárás, végülis egész jó volt, ANNYI kaját hoztak, hogy csak na!!! Egy hétig nem kell főznöm...

pogacsa
 
 


Sziasztok!!

Macsek:ma egész du. szinte a cicimen lógott a csajszi,nem tudom mi volt vele,és most már baromira fáj a mellbimbóm,persze fürdés után nem akart elaludni,igy mapl.megdőlt az eddig bevált alvás,mondtam a férjemnek hogy ma engedélyt kap a ringatós-énelkős altatására,na 2 perc alatt ki is dőlt.rajtam érzi a tejcsiszagot,és sokszor ez a baj.

Hozzánk a doki sose jött,mindig nekünk kell menni,ráadásul mi választottuk,nem is ide tartoznánk.

Hello:szuper hogy irtál,tündéri Nóra baba.Te hoztad a formád látom,alig látszik belőled vmi. :D :D :D :D
Én adtam infacolt egy időben,semmi hatást nem észleltem sajnos.

Én nem szedek fogigátlót évek óta,mert akkor sose bújnék össze apával,rám rosszul hatnak a bogyók,kiölik belőlem a kedvet.

Már nagyon unom hogy nekünk mindig sütitömeget hoznak,meg nyers húst,szeretnék egy kis főtt kaját!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Csibemanó:ez embertelenség,hol művelték ezt Veled?????
Sajnálom hogy ilyen szörnyűségeket kellett átélned.
Levente nagyon aranyos,milyen kis mázas volt.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Már megint elfelejtettem vmit.Kanyin:nyugodtan lepipálhatsz minket súlyban,de nem császárral :D :D :D :D :D :D

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!!!

Hello!
Nagyon édes a kislánykád!!!!Igazából,nem foglal le,mert nagyon nyugis a babánk(átalussza az éjszakát,alszik,renszeresen betartva 3-om óránként eszik,így tudom csinálni a dolgomat!Mindíg csinálok valamit,és pikk-pakk el is ment a nap!Mostanában még kajálni is elfelejtek,úgy pörgök!!!:)

Pilchard!
Próbálnék két óránként etetni de annyira be vagyunk állva a 3-om óránkénti kajcsira, hogy nem eszik!
Majd most kiderűl szerdán mi lesz!

csibemanó!!!
Édes a picúrkád!!!:)
Nem semmi amit műveltek veled!!!De remélem a rossz emlékeket feledteti a kicsibész!:)

Én teljesen a rendszeresség híve vagyok,szerintem már elejétöl ki lehet alakítani egyfajta rendet!
Nyilván ez baba függő is!Én pl.kajakor felébresztem a kiscsajt,hogy ne boruljon fel a rend,mára már ha alszik akkor fel sem kell ébreszteni ált,10-15 percel kaja elött magátol ébred!Így hozzá tudnak állni!
Mindíg ugyanabban az időben fürdetek,20:30
21.00=ETETÉS és innentől reggelig alszik,ha esetleg felébred vagy egy kis tea vagy cici!
Már kb 10napja mindíg 12-15óráig fent van ilyenkor foglakozom vele!
Mindíg a kiságyában altatom,én nem vagyok híve a mellettünk alvásnak!
Ha elötte evett,tisztába tettem,ivott,büfizett és még mindíg sír,üvölt akkor hagyom mert ez a rafináltkodás!Ált.10perc és alszik (nehéz kibirni,de ki kell)ha 20perce sír folyamatosan akkor felveszem,és vigasztalom,+cumi!:)
Lehet,hogy kicsit katonás a dolog,de bevált,és tudok aludni.és a dolgomat csinálni rendesen!!!

Remélem nem gond,hogy így leírtam a mi napunkat!Hátha valakinek szintén be jön,és tudtam segíteni!(vagy nem)

Képzeljétek!Már vigyorog a babóka nyitott szemmel ránk!Olyan fain!:)
Ja szól neki a rádió,napközben azt mondják ez megnyugtatja!:)
(azt majd megtanúlja a híreket) :lol:

Szép estét mindenkinek!!!!

Puszi

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok,

Csibemanó, mielőbbi jobbulást neked, kivánom, hogy mielőbb el tudd felejteni ezt a rossz élményt. Nagyon édes a nagylegény, gratulálok.

Hello, hát most a hátam közepére sem kivánom a költözést. Mi nagyon szeretjük ezt a kislakást, nagyon fáj a szivünk, hogy itt kell hagynunk. Csak most már kinőttük...
Én néha adom az infacolt, kb. háromnaponta egyszer, bár nem érzem, hogy hasfájós lenne, csak ha sokáig nincs kaki, akkor én aggódom. (Remélem, hogy rosszat nem teszek).
Nagyon édes ez a Nóri baba, a férjem messziről látta a képet, mikor olvastam a netet, és azt hitte a mi lányunk! :lol:
Egyébként még van esély, hogy összefussunk, most közelebb költözünk az önkormányzathoz... :D
Hozzánk a dokinő is kéthetente, és a védőnő is kéthetente jön. "váltják" egymást, így minden hétre jut valaki :D

Pogi, most irigyellek, hogy nem kell főzzél. Én pont ma gondolkodtam azon, hogy jövő héten mit együnk, mert ugye szopik és a nagylegény szórakoztatásán kívül nekem most pakolni kell. A főzés már végképp nem fér bele. De azt hiszem a mélyhűtőt fogom kiüríteni :D

Katus, hát az én gyerekem nem könyv szerint eszik! :D Ma megint csak négyszer evett (tegnap este óta). 8-12-18-21,30 És az estit mértem, az 90 ml volt. Valamivel több volt, mint négy hetes, mikor átléptük a 4kg-ot (3,65-el született) Neki ennyi elég, nem érdeklik a könyvek :D Meg hát ha alszik, akkor nem éhes...

Jó éjt,
Doren
doren
 
 


Pilchard!!!!


AMELINEK BOLDOG KÉT HÓNAPOT!!!
Milyen nagy már!!!
Telik az idő rendesen!:):):)

Puszi!

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok Lányok!

A hétvégén nem tudtam jelentkezni, csak átfutottam, amit írtatok.

Csibemanó: nagyon sok boldogságot kívánok a kis Leventéhez :) , nagyon tündéri a képeken! Sajnálom, hogy ilyen "élményen" kellett keresztülmenned, de túl vagy rajta, remélem minden rendeződik és kárpótol a kisfiad :) .

Hello: tündéri a kislányod :) , nagyon szerencsés vagy azok alapján, amit írtál.

Ma szerettem volna menni a védőnénimhez, mert holnap megyek először NST-re, de nem vette fel a mobilját. Remélem visszahív és még ma tudunk találkozni.
Nagyon várom a holnapi napot. Egyrészt NST, másrészt anyukámmal még vásárolgatunk néhány dolgot. Szombaton megvettük a kiságyat, annyira tetszik a férjemnek és nekem is, hogy órákig tudunk gyönyörködni benne.
A babakocsi miatt még nem hívtak a boltból, de nem aggódom, szerintem 1 héten belül az is meglesz. Azt mondtam a férjemnek, hogy fel vagyok készülve, igazából most már bármikor jöhet a baba :lol: :lol: :lol: .

Szombatelyen elég szomorkás az idő, de azt jósolták, hogy ismét visszatér a meleg :) . Remélem nem bánjuk meg...

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Szilvi.köszönjük,aranyos vagy.
Az a lényeg hogy Nketek jó legyen a rendszer,a többi nem számit.
Én nem birom hallgatni ha sir,én felveszem,de ezt mindenki magának dönti el.

Szerdán megyünk az oltásra,remélem nem fog nagyon sirni,úgy izgulok.

Marcy:jó hogy ilyen jó kedved van,nem tudsz képet feltenni a szobáról?Mi is gyönyörködhessünk benne.Ha nem tudsz küldd el nekem emailban szivesen felteszem.

Voltunk boltba,kaja fő,gép mos,na milyen ügyi vagyok?persze tésztát elfelejtettem venni a levesbe. :( :(
vasárnap keresztelő,22-en leszünk,kicsit-nagyon izgulok.
megvettük a ruhát,nagyon szép,majd úgyis dobok utána sok képet.,csak győzzétek majd nézni.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Pil,
Amelinek boldog szülihónapot.

Csibemanó,
elég gáz volt ez a szülés, szerencsére a gyerek nagyon jól sikerült!

Macsek,
nagyjából Petivel is ez van alvás terén. Ha van vmi előrelépés, szólok. :roll:

Katus,
Peti 6x eszik, változó, 80-150 g közt egyszerre. Magától ébred, kb ugyanazon időpontokban. (ha elalszik...) Tehát én nem tartom a 7-8x kaját. Amikor marha meleg volt, akkor gyakrabban szopizott persze. ELején mi is próbáltuk a 8x-i szopit, de akkor mindig kelteni kellett, nagyon nyűgös volt, és általában csak 7x kajált, mert 1x tutira elaludt 2 korty után.

Ex, Pil,
a "kekszes" helyzetjelentéseket még értettem...de mi az a fogszabályzós cumi???

Kanyin,
Zs. nem megy jövő héten szabira? Akkor kéne mennem 6 hetes kontrollra. A babával mikor kell menni kontrollra? Kell egyáltalán? Mit csinálnak akkor?
Egész jó szülésed volt, bár emléxem, írtad, hogy megijedtél, hogy hamar jött. És azt mondják, másodjára még könnyebb. :lol: Amikor én feküdtem bent, volt egy lány, aki a kocsiban szült, és már a babával érkezett a szülőszobára. :wink: Na jó, ezt azért nem kívánom. :lol:
potter_76
 
 


Szivi, véleményem szerint jól csinálod. A fiamnál én is ezt csináltam, és ő is szépen hozzászokott, és én is tudtam tervezni a napjainkat.
Költözés után én is megpróbálok valami rendszert vinni az életünkbe, mert pl. tegnap du is szerettünk volna elmenni egy üzletbe, de a kicsi ugye bealudt, így mi csajok itthon maradtunk...

Pilchard, az oltás téged jobban meg fog viselni, mint kistigrist :D
Mi meg postán voltunk (két gyerekkel), és levest is főztem!
És csomagolnom kellene!
úgyhogy, pá!

Doren

Kép
Kép
doren
 
 


Potter:köszi szépen.
Csak a mi cseresznye alakú cuminkról tudok képet mutatni,a fogszabályzós cumi féloldalas,Pogi majd dob róla képet.

Kép

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


HOL VAGYTOK ??????????

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Sziasztok!

Pilchard, csatlakozom Szilvihez, tényleg nagyon repül az idő! Nem dobsz fel képet a 2 hónaposodról? :) Jó hamar sikerült megszerveznetek a keresztelőt, nekem is hozzá kéne fognom lassan! Kik lesznek Ameli keresztszülei? Ügyi vagy, hogy ennyi mident sikerült elintézned ma délelőtt! :D

Szilvi, nekem tetszik a rendszer, amit kialakítottatok, emlékeztet a régi szép időkre... :) Tudod, nekem van egy '91-ben született fiam is, és azokban az időkben pont úgy csinálta mindenki, ahogy most Te is. Legalábbis, ezt "okították" az anyukáknak. Manapság is ezzel a rendszerrel szimpatizálok, erre törekszem, csak nem mindig sikerül sajnos... Pl. éjszaka is kell szoptatnom, ha éhes Nóri, mert az igény szerinti szoptatás megy nálunk is - legalábbis egyenlőre. Meg is van az eredménye: 1 hónap alatt 1 kg gyarapodás!

Doren, nem hiszem hogy ártasz az Infacollal, ha 3 naponta adsz belőle Virágnak, viszont valszeg nem is érsz el vele semmit. Ugyanis, elvileg folyamatosan kell adni, minden étkezés előtt... Én csodálkoztam is ezen, mert olyan soknak tűnik az a mennyiség, ami abba a cseppentőbe belefér. Ha nem ordítana kaja előtt a bébi, bele sem tudnám nyomni a szájába...

Macsek, a dokinak sztem sem kell adnod lóvét, kötelességből jön ki, nem pedig azért, mert Te kihívtad. Ráérsz majd akkor perkálni neki... Bár sose legyen rá szükségetek!

Amúgy mindenkinek köszi a válaszokat, meg a Nóri-dícséreteket is! :D Ti hogy bírjátok az éjszakázást? (Már aki szoptat/etet éjszaka.) Én kezdek nagyon kinyúlni tőle... :( Próbálok nappal pihenni, de az sem jön össze mindig.

Most mennem kell, Nóri megint nem bír magától elaludni... :(

Hello
hello
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?