Új privát üzeneted érkezett!

Forti, Ilke!

Azt hiszem az ébrenléti idöszakot még szokniuk kell a babáinknak. Nátán is hasonlóan viselkedik, csak ö ált. du. 5 órától csinálja és este 9-ig. A mellbimbóm kisebesedése miatt én még nem is tudom negyedóránként mellre tenni (bár igyekszem sürün, de azért az nem menne). Ráadásul ilyenkorra sürüsödik be a vacsorafözés, a nagyobb és kisebb fürdetése, vacsora és esetleg a vásárlás is. Hát elég zürös, még az apuka segítségével is. Remélem, ha egy kicsit nagyobb lesz, akkor ebben az ébrenléti szakaszában már ellesz egyedül is valamennyit. Addig meg megy a felváltva dajkálás.

Beszti és Nátán (aki tegnap volt 1 hónapos)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Most olvastam a Spock könyvben (amit a védõnõ szerint tök feleslegesen vettem meg), hogy kb. 2 hetes korban kezdõdik a babáknál a hasfájós korszak és 3 hónapos korig tart. Kólikának írja és a tünetei azok amiket tapasztalunk a gyerekeinken. Délután majdnem ugyan abban az idõszakban jönnek a nyûglõdések, feszengések, sírás és közben a száj keresi a kaját. Azt írják hogy igazából nem tudják hogy mitõl van, majd elmúlik.
Nálunk ma bejött a hason altatás. Most a fél 3-as etetés után megint kezdõdött, már elaludt, egyszer csak elkezdett sírni feszengeni, fogtam hasra tettem, paskoltam a popóját és azóta alszik. Remélem ez beválik, nagyon nem szeretem látni ahogy szenved.
Az normális szerintetek (a védõnõ mondta hogy az újszülöttnek minden pelusban van széklete, több, kevesebb) hogy most már a második pelust veszem úgy ki alóla hogy csak egy pici puki eredménye van benne??? És az sem sárga, hanem zöld. Mitõl zöld egyáltalán? Ezt nem találtam a könyvemben, pedig bújom rendesen.

Sajnos nem tudtunk elmenni sétálni, nagyon szakadt az esõ, de majd holnap talán sikerül végre. Ma viszont azt csináltuk hogy a babakocsit odatettük az ablakhoz, kitártunk mindent és Levikét így levegõztettük amíg aludt. Remélem ez is jó volt neki mert aludt mint a tej!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Ja még valami:
A védõnõ azt is mondta (tudom hagyjam már a védõnõt) Kép Kép hogy etetésnél mindkét mellbõl szopiztassam, de most már ott tartunk hogy jól lakik csak az egyikbõl. Gondolom akkor nem érvényes amit mondott!! Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 

 
 

Forti!

Lehet attól zöld a kaki, hogy gyógyteákat (pld. laktoherb) iszol, de esetleg attól is, hogyha "túl sokat" eszik a baba! Az én Árminomnak kb. 4-5 hónapos koráig szinte minden kakija zöld volt, anélkül, hogy bármi baja is lett volna. Ugyanakkor ha nyálkás is, azért érdemes megmutatni dokinak, legfeljebb azt mondja, hogy semmi gond! Kép
A kakik számára azt mondják, hogy anyatejes babánál a napi tízszeri éppúgy normális, mint a tíznaponékni egy.

Kryss! Írtam egy hosszú mélt neked, mielõtt elkülédtem volna, lefagyott a gép, eddig még csak bosszankodtam, de nem írtam újra! SZeretnék minél többet hallani Rebeccáról! KépKépKép

Márti
márti
 
 


Forti,
az is teljesen normális, ha a baba akár 10 napon keresztül nem kakil, ha nem fáj tõle a pocija, mert vannak babák, akik annyira jól hasznosítják az anyatejet, hogy emiatt nincs mit kakilniuk. A két mellbõl való szoptatás helyes dolog. Miután Ráhel úgy fél óránként szopizik (néha több KépKép), nem erõltetem mindkét mellet. De azért érdemes mindig megkínálnod a másik cicibõl is. Ha nem kell neki, nem érdemes erõltetni. Kép Most látom, Márti hozzászólt a kakitémához. Kép Ja, Spock könyv: nagyon sok hasznos információ van benne, de az altatást ne úgy csináld. Itt vagyunk neked Spock helyett. (Sokan, sokkal több személyes tapasztalattal, ráadásul jóval frissebb pszihológiai kutatások eredményeivel, mint ami Spock doki idejében volt.) Kép

Kryss,
hallgass Mentára folyás ügyben! Kép

Menta, KépKépKép

Nyuszi,
isten ments vekkerre fejni Kép - hacsak nem muszáj. Érdemes szabadon hagyni a felsõtestedet, aztán hadd folyjon az a tejecske! Nem árt az ágynak... Kép

Örülök, ha jó mulatság volt a támadónõ napirendje. Kép Én is jót nevettem rajta. (Mindenki a maga viccén röhög a legjobban KépKépKépKépKép)

Beszti,
Ráhel is Nátán lett volna, ha fiú lett volna. Kép

A mai napon a gyerekeim nem voltak teljesen komplettek. "Kissé" lefáradtam... Olyan furi: Ráhelnek olyan magzatmáz-szerû illata van, tudjátok, mint az elsõ napokban. Fincsi. Nosztalgiázok. Kép Na pá, megyek a
Virág (fiore)
 


...az anti-antiszopis topicba. Miért is felejtettem el befejezni???

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Kryss!
Dórinak is volt ilyen, 2-3 hetes korára elmúlt! Teljesen természetes. Kép

Forti!
Ne izgasd magad, nem törvényszerû, hogy minden pelus kakis legyen. Nálunk is változó. Van, hogy csak reggel és délután van.
Ma pl. reggel úgy telerakta, hogy még a hónalja is kakis volt. Fürdetni kellett volna, de nálunk most van az egy hetes leállás a melegvíz karbantartás miatt és nincs csak hideg. Szóval mire melegítettem volna, még a nyakáig is szétmocorogta volna, így maradt a popsitörlõ. 6 db-ot használtam el a Johnsons vastag fajtából mire tiszta lett a gyerek + egy eldobható pelenkázó lap. Kép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a folyasos hozzaszolasokat,gondoltam,hogy nem lehet nagy bibi,de azert figyelem tovabbra is!

Forti!
A kaki temahoz mar sokan hozzaszoltak,a gyakorisagot tekintve en is igy tudom.
A zöld szint en a zöldsegek fogyasztasaval magyarazom.Pl. mikor meg Aaront szoptattam es brokkolit ettem,a kakija teljesen ugy nezett ki,mintha ö ette volna a brokkolit!KépKép
De mintha valami olyasmi is remlene,hogy ha levegövel erintkezik a kaki,akkor lesz zöld.De ez lehe hogy nagyon nagy zöldseg KépKépKép!

Rebecca tegnap az autos ülesben az ut vegen nagy bögest csapott le,mikor hazaertünk,es a papa kivette,mondta nekem,hogy hogy megizzadt,szegeny!
Hat annyira "megizzadt", hogy a rozsaszinü rugin meg a sarga body szine is atütött.Csak erdekes modon az elözö bögesnel ilyen nem törtentKépKép!
Hat ez az izzadtsag a nyakig terjedö kaki volt!
A mosdoban a csap ala tartottam es raengedtem a vizet.A pöttömke tökre elvezte a zuhanyozast!
Aztan jutalombol meg hamit is kapott.Bar mar ugyis esedekes volt.

Marti!
Akkor elöbb utobb fogok rolad megint hallani!Ill. olvasni!

Jo ejt,Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok

Forti
a kaki szine attól függ, hogy a babus epéje mit választ ki. Teljesen normális a zöldtõl a barnáig, s befolyásolja, hogy mit eszik. Ne aggódj!

Mikor a fiam picike volt a szokásos délutáni bõgésre egy dolog vált be, levittem sétálni fél órával elõtte, így mire elkezdte volna már javában aludt a babakocsiban. Volt, hogy 2 órát is sétáltunk aztán otthon bennthagytam a kocsiban rányitottam az ablakot, hogy ne melegedjen be (ez télen volt) s így aludt a következõ hamiig.

Kellemes babázást mindenkinek
Mona
Mona
 


Sziasztok!

A tegnap hogy telt nálatok? Mert itt bolondokháza volt. Mindkét gyerkõc megbuggyant... Noémi szinte megállás nélkül hisztizett, Ádám meg alig aludt-egyébként sem alszik valami sokat napközben-, csak kézben volt hajlandó megmaradni. Persze ott is csak pár percig, aztán újra üvöltés. Estére ki voltam, mint a liba. Ma bezzeg tök nyugis volt, mosolygott, egész délelõtt nézelõdött, délután szunyókált.
Lehet, hogy a tegnapi mákostészta hatása?

Forti!
Ádám is zöldet kakilt eleinte, aztán megváltozott. Most pl. olyanokat, hogy minden kakilás után át kell öltöztetnem, mert kifolyik a pelusból, akkora a mennyiség. Ez van.

Jó hétvégét! A ti férjetek (Férjeitek? Hogy helyes?) is dolgozik holnap? Az enyém igen, sajnos.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Igen, dolgozik. A fene enné meg. De a levegõ most olyan fincsi, olyan kellemes, hogy ez megvígasztal. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


férjeb{i}tek. Kép

Virág
Névtelen
 


A fenébe, nem jött össze. Szóval férje i tek.
Névtelen
 


Sziasztok

Köszönöm a kakis magyarázatokat!! Kép Jó témánk volt! Kép

Figyi lányok ma tényleg megyünk végre sétálni. Viszont nem tudom hogy adjak-e vékony sapit a manóra vagy sem. A védõnõ azt mondta hogy elég egy rugi és egy vékony takaró. De a fejérõl nem beszélt, nem szeretném ha megfáznánk az elsõ séta alkalmával. Válaszoljatok please, 1 óra körül mennénk és fúj a szél.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti!

Szerintem egy vékony sapit mindenképp adj rá: nemcsak a szél, a nap miatt is kellhet (ha pld. egy kicsit kiveszed a kocsiból)!

Márti
márti
 
 


Ja még valami!!
Mennyi idõvel kell kezdeni???? Fél óra?????

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Forti,
ezt igazából te látod, de az jó.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Forti!

Nátán nálunk kint alszik rendszeresen a hátsó kertben, igaz ö már "komoly"Kép 5 hetes. Még esöben is kitettem (persze az esö ellen óvintézkedve), mert ott szeret aludni (nem csodállom). Mindezzel csak azt akartam irni, hogy sétáj annyit, amennyit jólesik, neki nem lesz töle baja.
Sapka kell.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


No megjöttünk a sétából, végül majdnem 1 óra lett. Viszont szerintem egy kicsit melege volt amikor kivettem a kocsiból, de hát nem tudtam hogy milyen idõ van kint és hogy õt mennyire kell felöltöztetni. Sapi volt rajta, egy hosszú ujjú body és egy rugi meg egy kis takaró félig. Nem tudtam hogy a szélhez mit szól. Remélem túléli az elsõ sétát Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!
Virág: mikor az Ábel elmúlt 4 hónapos kipróbáltuk, mit szól hozzá, de már nem adom neki pár napja. Persze ízlett neki nagyon, jókat rötyögött közben. Most csak cicizik.
Én most lettem elõször anya, és már sokmindent másképp csinálnék. Remélem lesz rá még lehetõségem, mondjuk egy hugival. Szegény kicsi fiam kisérleti nyuszi.
Egyébként nem tudom jó helyen járok-e a 4 1/2 hónapos gyerkõcömmel, vagy van-e másik oldal ennek a korosztálynak?
Mikor mi elõször kinnt voltunk, az kb. kétszer 10 perc volt, anyósomékig és vissza, ha jól emlékszem 3 hetesen, aznap vettük a babakocsit. Elõször jókat aludt, de aztán jött a pocifájós idõszak. Ma már oldalt fekve szeret és tud is aludni. Hanyatt fekve annyira dobálja magát, hogy csak úgy reng a kiságy. Éjszaka meg hason még nem merjük, pedig sokszor hasra fordul.
Még jó sokat tudnék csicseregni, dehát órákig tartana mire mindent elmondanék amit szeretnék, de gondolom ezzel ti is így vagytok. Hiába 4 hónapos, most jövök rá hogy mégis olyan kicsi még.

Üdv!
Helena
Helena
 


Sziasztok!

Ma voltunk elõször sétálni kb 45 percet. Végig aludta az egészet és mikor felhoztuk akkor a kocsiba is tovább aludt.
Nálunk az a baj, hogy a Petra majdnem minden kaja után elkezd csuklani. Annyira sajnálom van, hogy fél órát csuklik. Probálom ilyenkor megetetni de nem kell neki.
Nektek is szokott csuklani a babátok?

Forti

A férjem Richike néven van bejelentkezve.
A sétáláshoz én is adtam rá sapit csak még egy kardigánt is + takaró.
Kaki ügyben: nálunk általában majdnem minden tisztábatevésnél van kaki. (sárgás színû)
Én is olvastam a Spock könyvet és a zöldes is teljesen normális.

Nyuszi
Jobban vagy már?

Petra
Petra
 


Sziasztok!
Helena

Van egy topic a Gyerekek részben 2002. május 31-ig született babák, biztos megtalálod az "osztálytársakat".KépKépKép
És ha nem annyira indokolt 6 hónapig csak tejci! Az a legjobb nekik!Kép

Ha jó idõ van (28-30°), ne felejtsétek el lányok, a babáknak is melegük lehet! Igaz, ugyan, hogy nekik most alakul ki a hõháztartásuk, de ha nagyon beöltöztetitek õket, nem tud rendesen alakulni, tehát fázósak lesznek (hisz rajtuk van a ruha, az melegíti õket, a szervezet pedig nem akarja "túlfûteni"...).

Petra,
az én kisfiam is sokat csuklott, hát vagy sikerült egy pár korty tejecskét itatni vele, vagy csuklott tovább. Állítólag nem zavarja õket!Kép Hát ezt csak õk tudnák megmondani.


Ágci

Kép
Ágci
 
 


Levi is nagyon sokat csuklik, õ is szinten minden etetés után, de fõleg akkor ha nem sikerült neki büfizni. Mi is kínlódunk olyankor fél órákat, már a kezem leszakad alatta õ meg csak csuklik-csuklik.
Ma mértük meg õkelmét, és 4,09 kg. Hízott a lelkem!! Kép

No jó éjszakát mindenkinek reggel jövök.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok Anyukak!

Ismet jelentkezem. Csunya mellgyulladasom volt-van, ami ugye akkor kezdodott , ahogy irtam, amikor nem fejtem rendesen ki . A bal mellem bal also fertajan keletkezett egy gyulladt terulet, ami felett meg a borom is piros volt. Kezdodott olyan 38 fokos lazzal meg a het elejen, amit meg a Panadol levitt aztan csutortok ejjelre mar az sem, az ejszakai szopinal mar 39 fokos lett a lazam, reggelre pedig felment 40-re!!!!Kép Gondolhatjatok hogy megijedtunk, a ferjem nem ment dolgozni es telefonaltunk anyunak, hogy jojjon par napra nalunk lakni megint. Ket naping kuzdottem a 40 fokos lazzal, tomtem magam gyogyszerekkel, hutottem magam vizes borogatassal meg hidegzuhannyal (nagyon finom!)de a laz meg sem mozdult.Aztan vegre a Semicillin hatni kezdett es tegnap, azaz szombat estere vegre lement a lazam. Kozben megjartuk a korhazat is, ahol azert megvizsgaltak odalent is, hogy ott minden rendben van-e, meg a csecsemosnover kicsit megnyomorgatta a beteg cicimet es ellatott tanacsokkal. Addigra mar annyira kimerultem, hogy ha nem tolnak egy szeket a fenekem ala elajulok. Volt is nagy rohanas pohar vizert.
Szoval tegnap este ota jol vagyok, de ezt a ket napot nem kivanom senkinek. Anyu szerint meg gyerekkoromban sem voltam ilyen lazas.Kép
De en gyoztem es ez a lenyeg!!!KépKépKép


Petra!

Koszi szepen az aggodast, aranyos vagy!Kép


Virag!

Sajna a korhazban is azt tanacsoltak, hogy minden kajcsi utan fejjek, de ha bealszik a Mano 4-5 orara ejjel, akkor csak az ora menthet meg a tej beragadasatol. Eleinte az volt amit Te irtal, elkezdett folyni es csatakosan ebredtem, amit nem is bantam, de emlexem egyszer arra abredtem, hogy rettenetesen faj a bal mellem es akkora mint egy tulfujt lufi.Es akar hiszed akar nem, egyetlen csepp nem folyt ejjel ki belole, teljesen szaraz volt a polom. Viszont majdnem uvoltottem annyira fajt a lufi.Na azt hiszem itt kezdodhettek a bajok.

En is azt hittem egyebkent, hogy a szoptatas termeszetes uton szabalyozza a tejtermelest es ami marad bentmaradhat, (mint ahogy Halacska is irta emilen nekem) de lehet, hogy ez nem mindenkire ervenyes.Ugy latszik en vagyok a kivetel.Pedig tok boldog lennek ,ha nem kene fejni. De megegyszer nem kockaztatom meg ezt a ket napi 40 fokos lazat. (Ja 52kg voltam terhesseg elott, most 49kg vagyok Kép)

Ja, Manoka jol van, de sajna neki is volt egy kalandja. Tegnap delutanra elfogyott a fagyasztott tejkeszletunk, mert azt kapott amig 40 fokos lazam volt ( a korhazban ezt mondtak) es gyorsan vettunk a gyogyszertarban tapszert. Na az elso keverest Kisnyuszi sugarban kihanyta, ugyhogy hagytuk a fenebe. Ti hogy tudjatok, lehet lazzal szoptatni? Errol is mindenki mast mond.A parom angol honlapokon azt talalta, hogy lehet. Ugyhogy azonnal visszatettem mellre Bogyokat, igaz kozben le is ment szerencsre a lazam.


Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszu voltam, de azt hiszem erre a kalandra eletem vegeig fogok emlekezni.


Remelem Ti mind jol vagytok!Kép

pusszancs

Nyuszi es Emilia 26 napos
Nyuszi
 


Virag!

Nagyon koszi a telefonszamot!!!Kép

puszi

Nyuszi
Nyuszi
 


Nyuszi,
Én is úy tudom, hogy lehet lázasan is szoptatni, sõt mellgyulladás esetén kell, is, hogy segítsen kiüríteni a gyulladt mellet. Nehéz lehetett ez a pár nap, pihenj sokat, és egyél! Hidd el nem vagy egyedül, én is hasonló cipõen járok, ha reggel és este nem fejem ki akkor már hajnalban jelez a szervezetem, hogy fejni kell és ilyenkor nincs mese. Igaz külön hajnalban ezért nem kell felkellnem, de reggel 6-7 körül már elég neccesen érzem magam. Hagy kérdezzem mg, hogy Te mit hazsnálsz kifejéshez? Mármint melyik mellszívót?

Forti,
Nekünk is zöldes színû a kaki, igaz nálunk minden pelusban van valami. Múltkor hallottam valahol, hogy állítólag azok a babák, akiknek nincs kakijuk napokig, azok nagyon jól tudják hasznosítani az ayatejet. Valszeg ez lehet nálatok. Sétához mi is mindíg veszünk pamutsapit, body+pamut vagy plüs rugi (idõtõl függõen) és pléd, de nagy melegekben inkáb csak egy pelus volt rajta vagy az sem.
Én nem szoktam mindkét mellbõl etetni. Mindíg felváltva és így van ideje feltöltõdni a másik mellnek a következõ kajcsiraKép.

Csuklani sajna mi is mindennap szoktunk és leginkább evés után, ezért ilyenkor bukás is van bõven, hiába tesszük le, vagy vesszük fel.Kép Én is annyira tudom sajnálni.

Jelentem mi kopaszodunk! Lili a homloka felett, (mint az idõsödõ emberek) kétoldalon erõsen kopaszodik. Tudom, hogy normális a hajhullás, és ki fog cserélõdni a haja, de azt nem hittem volna, hogy ilyen látványosan. Tapasztal valaki más is ilyet?

Pusz,
Ilke és Lili

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok

Nyuszi
Nagyon sajnálom hogy így jártál, nem lehetett semmi az a láz. Ha fejni kell, hát fejjünk. Nekem amúgy nagyon bevált a Burow nevû kenõcs, oldja a csomókat, én két etetés között szoktam bekenni a cicim ha úgy érzem hogy nagyon feszül és használni szokott. Még a kórházban ajánlották, ott használtam elõször amikor belövelt a tej. Próbáld ki szerintem.

Ilke
Nekünk is mondták hogy majd kihullik a haja, de remélem nem egyszerre mert tök sok és sötét barna a haja, nem szeretném ha kopasz lenne egy idõre.
Néha én is csinálom hogy csak 1 mellbõl eszik Levi, mert jóllakik vele, de az egyik mellemben kevesebb van és az nem szokott neki elég lenni, ilyenkor meg kell hogy kínáljam a másikból is.

Ez a hülye védõnõ teljesen beparáztatott a kiszáradás veszélyével. Azt mondta hogy 24 óra alatt ki tud száradni a baba ha nem eszik rendesen, és most állandóan azon aggódom hogy elég-e ha csak 60 grammot eszik. Tegnap éjjel viszont képzeljétek Levi 130 grammot nyomott be. Még a lélegzetem is elállt tõle. Na azóta viszont ilyen 60-70 grammok mennek és meg egyfolytában skubizom a gyereket hogy nem-e szárad ki. Tiszta hülye vagyok asszem!! Kép

Petra
Mondtam apucinak a párod nevét, de nem ugrik be neki.

Lányok viszont 2 napja hála az égnek nincs délutáni nyûgõs idõszak, gyönyörûen eszik-alszik Levike. És a kaki is megint sárga és nem nyálkás. Képzeljétek tegnap amikor megmértük fürdés elõtt meztelenül hogy mennyit hízott egy hét alatt, a mérlegrõl úgy ahogy van telibe pisilte a lábamat mint egy kutyus!!!! A lábam szárán folyt a pisi és nagy tócsa lett alattam! Kép Kép Nagyon vigyorogtunk rajta kispapával!!!

No befogom most már a számat.
Pusz: Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Ilke, Nyuszi!

Fejést nem lehet megúszni. Nekem 3 és fél hónapos a lányom és még mindig kell. Néha elégnek tûnik csak este vagy csak reggel, de aztán sajnos másnap kiderül hogy mégse mert kezdõdnek a csomók. Szóval van ilyen. Talán valamennyivel kevesebb a plussz, most hogy a babának nõ a fogyasztása, de sajnos ez is csak ideig óráig megy, mert a cici persze elkezd többet termelni. Ördögi kör, mert ha nem fejek akkor begyullad, ha fejek akkor egyre több a tejcsi ha végre a baba többet szopizna.

Bubu
bubu
 
 


Nyuszi!

Én a babám 8 hónapos koráig fejtem. De még így is 2x begyulladt. 40 fokos lázzal kovályogtam itthon, orvost hívtunk és csak utólag jöttem rá, hogy gyulladás volt. Egyébként én rendesen szoptattam közben. Ami gyógyszert felírt a körzeti orvos nem szedtem be. (Nem bízom benne.)
Csak olyan lázcsillapítót szedtem amit lehet szoptatás alatt is. Éjelente nem fejtem, csak napi 5-6x.
Kitartás!

Üdv, K
K
 


Lányok!

Ha már újra a fejés a téma, kérdeznék.
Én eddig nem nagyon fejtem, de talán kellene elrakni a fagyasztóba, mert elõfordul, hogy valakinek vigyáznia kell a babausra, és beüthet valami egészségügyi krach is, amikor esetleg nem szoptathatok. Mikor fejjek? Reggel néha kell, mert Ádám éjszaka már hetek óta csak húzza a lóbõrt, nem kel fel szopizni, csak 6-7 körül. De a reggelin kívül mikor? Rögtön szopi után? Vagy utána valamennyi idõvel? Este ált. teljesen kiszívja mindkettõt, semmi nem marad bennük, olyankor nem érdemes. (Noémi mindig hagyott jócskán. Igaz, õ nem is volt ekkora.)

Tehát, mikor? Engem nem zavar, ha több tejem lesz, nem vagyok mellgyulladásra hajlamos. Noémivel is volt rengetegszer, hogy majd' szétdurrantak, de soha nem gyulladt be egyik sem. Most nem akarak szétdurranni, de nem is fejek.

Köszi, Panda

panda
Halásztelek
 
 


Nyuszi!

A mellgyulladástól és lázzal nyugodtan lehet, söt kell is szoptatni. Ha antibiotikumot kell kapnod, akkor kaphatsz olyat, ami mellett lehet szoptatni, és a fájdalom/lázcsillapitót is be lehet venni, ha kell.
A baba nagyon jól ki tudja üriteni a mellett, ezért ha mellgyulladásod van, akkor kezdj mindig a gyulladt mellel. Mielött szoptatnál olyan meleg vizzel, amit még elbir a melled mosd meg az érintett rész (csomót), és utána kezd el a szopit. Ilyenkor nagyon fontos, hogy minél üresebbre sikerüljön a mellet szopiztatni. Jó lehet, ha ugy sikerül szoptatni, hogy a baba álla a gyulladt rész felé legyen (ezért érdemes különféle poziciókat kipróbálni).

Lehet, hogy én tudom rosszul, de önmagában sem az, hogy nagyon megtelik, sem az, hogy a szopinál nem ürül ki teljesen a mell, nem okoz mellgyulladást. Nekem pl. az egyik mellem sokszor és nagyon megtelik és nem is tudja kiszopizni (és nem is szoktam fejni), mégis a másik gyulladt be már 2-szer. De ennek az oka az, hogy azon volt egy nagyon csúnya berepedés, azon keresztül bejuthatnak bacik, és ez okozta a magas lázzal járó mellgyulladásomat (hozzá kell tegyem, hogy nekem se volt még életemben 40 fok körüli lázam, csak most).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Forti,
ne parázz. Dobd ki a mérleget az ablakon! (Nézz azért ki elõtte...Kép)

Nyuszi,
az ok, hogy köszönöd a számot, de fel is hívtad??????? Ha megkérdezted volna Ibolyt, azt mondta volna, hogy nem kell lefejni és kidobni a tejet, hanem SZOPTATNI KELL!!! Lázasan fõleg! Egészen addig, míg nem gennyes. Nekem is orvos mondta, hogy nem szabad szoptatni, de hidd el, rosszul tudják. Iboly a 2. legnagyobb tudású szopiszaki Mo-on, A Szoptatásért Liga alelnöke, várhatóan októbertõl laktációs szaktanácsadó (amibõl egy van eddig kis hazánkban), szóval jóval profibb és naprakészebb, mint bármilyen orvos. Szoptassál, de HÍVD FEL IBOLYT!!!!!!!!!! Engem is õ segített meggyógyulni a mellgyulladásból. Most olvasom, amit Beszti írt, na az ugyanaz, amit Iboly mondana.

Panda,
nincs szabály. Akkor fejj, amikor van mit. Kép

Szerintem a fejésnek semmi köze a gyulladáshoz.

bubu,
a fejést meg lehet úszni. Neked is érdemes lenne felhívnod Ibolyt, vagy írni neki ezügyben a Szoptatás topicba. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Virág!

Hát persze, hogy ugyanaz mint amit Iboly mondana. Én felhivtam!KépKép
Nálam nem elsösorban a mellgyulladás volt a baj (ugyan az is volt, de arról az LLL lapon lehet olvasni, hogy hogyan kell megoldani (pl. gyakori mellretétel), hanem az, hogy nagyon kisebesedtek a mellbimbóim, már nagyon fájdalmas volt a szopi (és igy igazán a gyakori mellretétel sem ment). Ibolyt a végsö elkeseredésemben hivtam fel és nagyon sokat segitett.KépKépKép

Forti!

Kiszáradás ellenörzésére jó jel a kutacsa. Csak akkor kell aggódni, ha nagyon besüpped. Egyébként szerintem ha te mindig megeteted amikor kell neki, akkor nem fog kiszáradni az biztos. Akármennyit is eszik. Neki annyi kell, és mint tudod a szopi eleje amugy is a vizesebb, tehát ha valamiért lehetne aggódni (persze azért sem kell, de az lenne az indokoltabb) az a súlygyarapodás és nem a kiszáradás.
A 60 g is lehet elég, föleg ha gyakran szopik. Nekem a múltkor 130 g-ot simán kiszivott, igen ám, de 4-5 órát aludt elötte és utána is. Biztos kevesebbet enne, ha 1,5-2 óránként tenné.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Virág!

Köszönöm a tanácsot. Már írtam régebben, de nem hiszem hogy értelme lenne kockáztatni a mellgyulladást, eddig még mindig sikerült megelõzni szerencsére, de csak a fejéssel megy. Különben meg talán a baba megnövekvõ fogyasztása fog javítani a helyzeten, addig meg nem is igazán akarom csökkenteni. Meg csak éjszaka fejek általában mivel a lányom 11-12 óráig nem kér enni. De így még aludni sem tudok hajnalra annyira fáj.

Bubu
bubu
 
 


Sziasztok!

Huha nagyon porog ez a topic mar megint. Alig tudtam vegig olvasni., azt is reszletekben.

Menta!

Vili bizony tenyleg raketa szopizó lett. 4 perc alatt eszik 100 grammot, utana meg nyög egésznap a lelkem, bár mintha javulna a helyzet. A hakapesziségb?l és a hasfájósságból is kezdünk kilábalni, csak el ne kiabáljam.

Kaki téma: nálunk is mindig változó, nekünk is volt már nyálkástól kezdve, zöld darokkal teli is.Én is mindig megijedek t?le, de doktornéni (aki ugyan végig se hallgatott anno) szerint az anyatejes kaki sokféle lehet, hát ez van. Ha nem görcsöl hozzá a poci nincs gond. Nálunk utóbbi id?ben gyakran görcsölt ami segített: tornáztatás, sabsimplex csepp, kamillatea (kiskanállal esszük és megy a dolog)

Forti!

A mérleget tényleg dobd ki az ablakon! Vagy csak heti egyszer használd. Én csak akkor mértem le Vilit amikor az órákig tartó szopikból hirtelen pár percesekre váltottunk, sírt gondoltam kevés volt neki mellre raktam és kiderült dehogy volt kevés, csak hát zabál.

Helena!

Myugodtan fektesd hasra a babád, ha úgy szeret aludni és nincs sem rizikó faktor a bölcs? halálra. A mi generacionk hason nott fel. Vili (10 hetes mult) hason szeret aludni, van hogy kezd ébredezni, hasra forditom é alszik is tovább). Engem kicsit megnyugtat, a kokusz matrac ez ugyben, mert hát egyik oldalr?l a másikra forditja a fejét ilyenkor meg belenyomja az orrát a matracba.

Forti, Ilke, Petra!

Ne parázzatok, ja és szerintem a Spock konyvet is ki lehet dobni, gyakorlo anyak sokkal jobban tudnak segiteni. Az elso honapban en is paraztam. Aztán valahogy éjjel félálomban voltam Vilivel a leghatékonyabb, akkor csak az osztoneim meg a tudatalatti mukodott. Kép
Ja es aposomat idezem: egyetlen konyvben sincs olyan fejezet, hogy Vilike.

Ilke!

Aszem te irtad, hogyha elmetek otthonrol viszel neki tejet cumiba. Mi a fenenek. Szoptasd meg bárhol!
Az én fiam el se fogadja a cumisuveget, meg a cumit se. Igaza van, az olyan mu dolog! Egyszer Coryval egyutt szoptattunk a lakotelep közepén a játszotéren, hát igencsak megnéztek minket, mi meg jo nagyot röhögtunk Kép

Az orákig tarto szopirol, az egyedul el nem alvasrol:
en annyit hagytam Vilit cicilni amennyit akart. Sosem hagyom sirni es elhataroztam nem gorcsolok vele semmin, semmit sem fogok eroltetni. Eredmény: még mindig dol belolem a tej, megtanult gyorsan szopizini és pár napja egyedul alszik el. (10 hetes mult)

Mára ennyit megyek szoptatni!

Norci
Norci
 


Ja azt kihagytam, hogy sokszor átalussza az éjszakát.

Norci
Norci
 


Ilke,

Én Avent mellszívót használok. Szerintem elég jó, legalább is nekem eddig bevált.

Beszti,

Szinte szóról szóra így csináltam mindent , ahogy leírtad, kivéve, hogy nem mindig melegborogatóztam. Csak mióta tudom, hogy gyulladásom van.
Érdekes, amit írtál a berepedés rõl, amin bacik juthatnak be, nekem ilyen nem volt. De valamitõl mégiscsak begyulladt a fene vinné el.Kép

Virág,

Ibolyt azért nem hívtam fel, mert 40 fokos lázasan nem olvastam az Internetet és mire olvastam az üzenetedet a számával, azt hiszem tegnap, már jól voltam. De összesen csak egy napig nem szoptattam. De ez után bármi lesz is nem állok le vele.KépÍgérem.A számot persze felírtam.
És jelentem már csak hangyányit fáj a gyulladt terület a bal mellemben...kop...kopKép

Norci,

Te mindig olyan ruhában jársz, amibõl könnyû kibújni, hogy bárhol tudsz szoptatni? Vagy simán lekapod a pólót is magadról az utcán, vagy egy bevásárló központban?Kép Mi még nem kerültünk ilyen helyzetbe, de biztosan fogunk...Kép És marha kevés a gombolós cuccom. ÉS MI A HELYZET TÉLEN????

Nyuszi
és Emília 27 napos
Nyuszi
 


Sziasztok!

Nyuszi: szoptatáshoz nekem nagyon beváltak a bõ pólók. Egyszerûen felhúzom, oda rakom Balut, és már szopizhat is Kép Ja, szoptattunk már Norcival egyszerre egy játszótéren Kép Néhányan megnéztek, de teljesen pozitívan álltak hozzánk. Mosolyogtak stb Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Nyuszi!

Az antibiotikumot akkor is szedd be végig, ha már elmúltak a tünetek!
Télen a bö pulcsi a megoldás.Kép Nálunk a nagyobbal volt olyan, hogy senki semmit nem látott a szopiból (nagyon ügyesen egyedül is el tudta a cicibevételt intézni, nekem csak a melltartó kikapcsolását kellett megtennem, aztán poló és pulcsi alá be.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Norci!

OFF:Te kerested az Ilcsi kozmetikumot?

Tkriszta
Tkriszta
 


TKriszta!

Igen és nagyon várom a jelentkezésed ezügyben! Légyszii!

Norci
Norci
 


TKriszta!

Igen és nagyon várom a jelentkezésed ezügyben! Légyszii!

Norci
Norci
 


Sziasztok!

Megpróbálkozam a fejéssel, de csak reggel volt rá idõm, mert ma voltunk a kéthónapos oltáson, és Ádám nagyon nyûgös volt. Picit több, mint 1dl-t sikerült kicsalogatni. Na, majd ha nyugisabbak lesznek a napjaim.

Szóval oltás. Szegénykémnek csupa piros volt az egész combja, de ez szerencsére elmúlt 4-5 órai borogatás után. Egész nap visított vagy aludt. De amint letetem a kezembõl, újra visítás. Biztos nagyon fájt szegénykémnek. Érdekes, mert a nagylány fel se vette egyik oltását sem. Még a helye sem látszott soha, piros meg aztán végképp nem volt. Meg is ijedtem kicsit, mert még nem láttam ilyet. Estére hõemelkedése lett, pedig ettõl az oltástól állítólag nem szokott. A kúpot meg egyszerûen nem bírtam bedugni. Én ilyet még nem láttam! Hiába nyomtam, mindig kicsúszott, pedig nem vagyok béna, a lányomnak mindig sikerült. Vagy 20-szor próbáltam, aztán hagytam az egészet a csodába. Egy fiúnak máshogy kell bedugni a kúpot mint egy kislánynak? Mert a lyukat ugyebár nem lehet eltéveszteni...
Kíváncsi leszek az éjszakánkra, mert a fiatalúr mackó módra alszik éjszaka, de lehet, hogy ez az oltás nagyon megviselte.

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Panda,
sok puszi a kicsinek! Gyógypuszi. KépKépKép Nem hiszem, hogy különbség lenne. Nem tudom. Kép

Virág
Virág (fiore)
 


Sziasztok!

Lányok, találtunk a párommal egy tuti módszert a baba megnyugtatására, elaltatására. Táncolunk vele! A párom találta ki egész véletlenül valamelyik nap, és úgy tûnik, mûködik, Peti egy 20 perc múlva már durmol is. Mindegy milyen a zene, csak te szeresd, neki is tetszeni fog. Ráadásul közben én is mozgok, és a lelkemnek is jót tesz. Szóval próbáljátok ki!Kép

Van, aki jár közületek baba-mama úszásra? Milyen idõs kortól lehet/kell elkezdeni?

Egyébként jól vagyunk, ma jön megint a védõnõ, úgy döntöttem, kap egy utolsó esélyt, megpróbálok beszélni a fejével etetés ügyben, hogy hagyjon minket békén. Kíváncsi vagyok.

Olyan rossz az idõ, már napok óta nem tudunk sétálni...Kép

Dió és az 1 hónapos Peti
Dió
 


Panda,
Szerintem akkor fejjél ha érzed, hogy jó sok van benne és egy ideig nem fog enni a picike. Nagyobb alvások elõtt szoktam én álltalában, persze azután, hogy Lili kiszivattyúzta a saját kis adagját.Kép Szerintem szerencsés dolog, hogyha amikor megtellnek a cicik, akkor a felesleg egyszerûen kifolyik. Nálam ez van, gondolom neked is így sikerül megúszni a mellgyuszikat.

Virág,
Gondolkodtam azon, hogy én is írok Ibolynak, hogy hogyan lehet ezeket a nagy fejéseket megúszni, de aztán úgy döntöttem, hogy inkább leadom ezt a sok tejcsit. Miért csökkentsem, ha másnak segíthetek vele. Nektek mi a tapasztalatok a védõnõk álltal javasolt tejgyûjtõ szervezetrõl?

Norci,
Nagyon tetszik az apósod mondása!Kép
Csak a nagyon lehetetlen helyekre vittem magammal tejcsit eddig, egyébként nekem is az a véleményem, hogy ahol lehet ott szoptatni kell. Persze azért még szokom a gondolatot, kicsit furi, meg aztán elég szégyenlõs is vagyok, de az érzés, hogy etethetem a babámat mindent elnyom. Azt hiszem lassan belejövök majd.Kép

Nyuszi,
Én is az Aventet használom, és nekem is nagyon jó. Néha belegondolok, hogy sok évvel ezelõtt amikor ezek még nem voltak, igencsak nehéz dolguk lehetett a mamáknak.

Mamik tanácsot szeretnék kérni!
Pár napja van egy olyan gondunk, hogy Lili a szokásos fél 4-es etetést követõen õrülten elkezd nyögni, nyekeregni...Lehet, hogy a pocija lenne, de büfizik az evés után. És az a furi, hogy mindezt álmában csinálja, csukott szemmel. Ha felveszem az sem segít, alszik tovább és nyög, de hihetetlen hangerõvel. Nem tudom mit tegyek vele, ez megy reggel 6-ig a következõ etetésig, akkor aztán végeszakad. SOS!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Norci!

Én az Apáczai Cs. utcában a Mariott Hotellal szemben láttam a fodrászatba. Lehet, hogy már megszûnt.
Az interneten találtam www.szepitofuvek.hu. Ott van leírás a termékekrõl is.
Ilcsi közönségszolgálat: 200-56-03.
Láttam a chat-en hagytál üzenetet de nem tudom, hogy kell válaszolni és csak itt találtalak meg. Bocsi.

Üdv, Tkriszta
Tkriszta
 


TKriszta!

Koszi. Már hivom is oket!

Dio!

Mi rossz idoben is probalkozunk a setaval, bár volt, hogy lecigoltem a babakocsit gyerekestul a lepcson és mire leertunk zuhogott, de ha nem esik mostanaban is setalunk. ha meg esik, akkor az erkelyen vagyunk, ha da épp nem ver be az es?. Az jo zajos es Vili imadja. Kép

Ilke!

Lehet diszkréten is. Én a szule utáni elsoperctol ugy ereztem, hogy innentol kezdve, a mell nem szexuális szimbolum, (nem tudok jobb szot,) hanem valamiegész más. Amugy mi a a lehetetlen hely?

Norci
Norci
 


Ilke!

Fektesd a hasára! Nekünk bejött.

Norci
Norci
 


Nálunk is beválni látszik a hason alvás nyûgõsködés idején. De mostanában az a baj, hogy van amikor annyira fáradt hogy nem tud elaludni, és egy kicsit kéne hogy sirdogáljon, de a papája nem hagyja. Ezzel csak velem cseszik ki, mert éjjel van hogy 1 órát is állok a kiságy mellett és simizem a hátát hogy elaludjon Levike. Apuci pedig addig vígan durmol. Kép

Ilke
Hova esik a MegaToys Újpesten?? Azt tudom hogy az Aradi utcában van de melyik részén?? Messze az Árpád úttól? Lehet hogy elnézek majd oda valamelyik nap és nem akarom keresgélni.

Hozzánk is jön valamelyik nap (lehet hogy ma) a védõnõ, kíváncsi vagyok mit fog kitalálni. A párom már alapból nem bírja. Mondjuk a gyerekorvos is elég unszinpi, de ez lehet hogy nem jelent semmit sem.

Norci
Mi az a sabsimplex csepp? És mikortól lehet neki adni? Pont apuci kérdezte hogy a bébiknek nem létezik valami ami oldaj a görcsöket?? Tegnap amíg én aludtam délután, õ próbálta manókát megnyugtatni és mondta hogy olyanokat pukizott hogy õ már csak vigyorgott rajta. Állítólag még cifrázta is.

Képzeljétek a popsija tök csúnya a végbelénél, olyan mintha lejött volna a bõr és egyre nagyobb helyen olyan. De csak ott, máshol tök szép a bõre. Vettem már Neogranormon kenõcsõt ami hámosít, de nem segít, mert ahogy tisztába teszem és bekenem a popóját egybõl rottyant egy kicsit és ugye a kijáratnál ott áll a kaki még ha csak egy kicsi is és annyi a krémezésnek. Nem tudom mit csináljak vele, szeretnék neki segíteni de nem tudom hogy hogyan. Fürdés elött még kamillával is lemosom neki. Segítsetek, ötleteket kérek szépen.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?