Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Kedves Nyanyuska és Icus!
Nem irigyellek Titeket ebben a hőségben, pocakkal. Mindig is attól rettegtem, csak ne nyáron kelljen szülnöm, én még télen se fázom soha.
Azért küldök Nektek valami hideg fuvallatot, amit a LÉGKONDI BOCSÁT MAGÁBÓL:fffffffuuuuuuuu :lol: , én ugyanis azalatt hüsölök :D
Abban kell bizni, hogy kitombolja magát a hőség a jövő héten, ugyse igértek több nyarat idénre. Vagy már a meteorológusok is hazudnak :lol:
Ancsi kedves, biztos hogy vége a projektnek?
Icus, milyen ügyes vagy, hogy ennyi mindent varrogatsz! Szerintem bébiruhát is lehetne könnyebben varrni, egyszerübb szabással inkább mintás anyagot, akkor dekorativ. Ha varrsz, vagy veszel, és adhatok 1 jó tanácsot, próbálj szükebb fenekü-lábszáru darabokat keresni, mostanában olyan széles ruhákat csinálnak, és abból a bébi ügyesen ki tudja huzni a lábát a hasához, a ruha meg lifeg magában. Ha szük az alja, akkor kicselezed a babát, és csinosan áll rajta. Szerintem a legjobbak az olyan fazonok, amik teljesen egyszerüek, egybe van végig az egész minden varrás nélkül, a lába között meg a vállán patenttal, ezek állnak a legszebben, a többit leugrálják magukról. Ja és talpas, mert a zoknit is lerugják ügyesen.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Vagyok, de nagyrészt olvasó üzemmódban. Tegnap óta szörnyű net-ellenes dolog történt itt. A férjem összekötötte a két gépet hálózatba és most, hogy nyári szünet van, mindig van itt valaki a fiamnál és engem kitúrnak, hogy játszani tudjanak.
De igyekszünk megegyezni, hogy mindenki ide férjen.

Eltűnődtem azon, hogy bő 2 hete mi még fűtöttünk, mert éjjel 7-8 fok volt. Most viszont megy a klíma és kókadozunk a melegtől.

KISMAMÁKNAK kitartást kívánok, pihenjetek sokat, a házimunka ráér, megvár. A baba mindennél fontosabb!!!

Paga, Fermel
A tali óta sikerült összehozni a srácokat?
Ti olyan közel laktok egymáshoz és a fiaitok is egyidősek, úgyhogy ez egy nagyon szerencsés felállás.

Melcsi
Sok-sok drukk!!! Ha jól követtem az eseményeket, akkor holnap teszt?!

SZÜCSI
Mi újság a névválasztással?
Amikor itt téma volt, én nem szóltam hozzá, de a talin említettem, hogy nekem az Emese picit jobban tetszik. De a másik név is szép, úgyhogy tényleg nehéz választani.
Aztán eltűnődtem és nekem a vezetéknevetekhez sokkal jobban passzol az Emese. Sokkal dallamosabb. Ráadásul a családnév majdnem teljesen mélyhangrendű, és az Anna Dóra pedig teljesen az; míg az Emese magas hangrendű - tehát hangzásban hangtanilag is harmonikusabb.(legalábbis az én fülemnek) De ezt csak érdekességképpen írtam le. (mert mindig nagyon szerettem a hangtant)

A táblázatba légyszi írd be, hogy a babaprojekt folyamatban.
Sajnos az első próbálkozás nem sikerült, most tartunk a második ciklus közepénél, tehát esélyes napokat élünk. Próbálok bizakodni.

Gyorsan leírom a muffin receptet, mert aztán tutira elfelejtődik.
Én alapreceptet használok, amit bármivel ízesíteni lehet tetszés szerint.

I. 1 tojás, 1 vaniliás cukor, 10-12 dkg cukor, 80 ml olaj,
280 ml tej (ha szükséges, kicsit több is lehet)
II. 25 dkg liszt (fele sima, fel teljes kiörlésű) 1 sütőpor vagy 2 kk szódabikarbóna
III. ízesítők (dió, mák, kakaó, kókusz, mazsola és egyéb aszalékok, banán, meggy, mézes fűszerkeverék stb.)

Az I. hozzávalókat a fele rész tejjel kikeverni, utána II. hozzávalók és a tej másik fele, majd a III. hozzávalók.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 20-25 perc sütési idő, illetve tűpróba.

Én többnyire teljes kiörlésű lisztet használok teljes egészében, de ettől egy picit szárazabb lesz a süti.

Mindenkinek jó pihenést a nyárra. (Mi a héten elutazunk a Mátrába, de utána jövök majd.)
regina3

Regi!

De jó nektek, hogy már most utaztok nyaralni. Hová mentek a Mátrába? Nézzetek nekünk is a Mátrában egy jó kis horgászhelyet. Augusztusban (akkor jár le a próbaidőm) mennénk mi is nyaralni belföldön valahova, ami horgászhely - a férjem kedvéért, de jó lenne, ha hegyvidék lenne, a többiek, mi kedvünkért.

Érezzétek nagyon jól magatokat!

A fiúk még nem találkoztak, de remélhetőleg nemsokára sikerül összehozni őket is.

Muffin receptet köszönöm. Én ki fogom próbálni!

Melcsi!

Már én is izgatottan várom a holnapi jó híreket!

Szép napot mindenkinek!

Remélem mindenki bírja ezt a bolondos időjárást!

Gabi
paga

Helló Lányok!

Bocs mindenkitől, most visszaolvasni még nincs időm, de gyors segítségre lenne szükségem.
Lassan elviselhetelenül fáj a jobb hónom alatt, és kisugárzik a mellembe. Felhívtam délután a legközelebbi mammográfiát, de csak júl. 14 -re adtak időpontot.
Ha van vkinek ötlete, kit tudnék holnap felhívni, az sokat segítene! Jöhet privi is!

Ha nagy gond van, az fáj? Terhes nem lehettek, most vagyok a 11cn-on.

Melcsi!
Nagyon szorítok holnapra!

Legyetek jók, a segítséget előre is köszönöm!
Jövök majd sűrűbben, holnap végre évzáró!

Sziasztok!

R.Kriszta
Vendég

Sziasztok Lányok!
Azt hiszem nem hallották meg a kérlelést... Valószinü megjött, felhivtam Krizsa dokimat, aki azt mondta, hogy valószinü hogy akkor nem jött össze, de holnapig ne csináljak tesztet. De én már felkészültem a rosszra, és csoda lenne, ha holnap zebrát látnánk. Dezső ugyan még reménykedik, szerinte nem fujták még le a meccset. Hát holnap reggel eldől :cry:
Rabkri kedves, mióta fáj az Neked? Bár ugy tudom a rák nem fáj, de azért sürgősséggel be kéne jutni, a körzeti dokid nem tud ebben segiteni? Maszek mammográfust sajnos nem ismerek, a mi rendelőnkben is 3-4 hét előjegyzés volt tavalyelőtt legalábbis. De lehet hogy a sebészeten is tudnának valami okosat mondani, éd az a valószinü hogy valami máshonnan eredő fájdalom sugárzik oda. Szerintem menj el a sebészetre.
Kedves Regina!
Már azt hittem elvesztél... Akkor most Rajtad a világ szeme! Előre a babáért! Valaki már elindithatná a következő szériát!
Kedve Paga!
Hogy lehetne lekerülni a myvip-ről? Mindenféle kamaszgyerek irogat, Melinda clubok meg ilyesmi, sőt még Bin Laden is ismerősnek jelölt tegnap :lol: Azt meg se néztem már.
Holnap jelentkezem a biztos hirrel!
Jó éjt mindenkinek!

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi drága! Nem ezt a hírt vártam :cry: ! Azért egy picit én is reménykedek még :) ! És ha most nem sikerült akkor mikor lehet megint beültetés? Sajnálom Máténak a bukást, remélem nem viseli meg nagyon! Szerintem jól csináltátok nem kell mindentől eltiltani! Sajnos nálunk sem lesz olyan jó a bizi, sajnos mindkét gyereknek 2 hármasa lesz :( !

Rabkri! Legalább a nőgyógyászodgoz menj el, hátha ő mond valami okosat! Én nem tudok segíteni, de remélem nem lesz semmi komoly!

Regina! Nagyon régen nem írtál már, örülök, hogy újra itt vagy :) ! Remélem hamar sikerül a baba, én drukkolok nagyon! Ha végre elköltözünk és lesz rendes sütőm akkor kipróbálom a muffint!
Nagyon jó pihenést kívánok nektek :!: :!:

Remélem a jóidő még kitart egy darabig, a lányom csütörtöktől megy egy hétre a Velencei tóra.

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Rabkri!
Remélem nincs baj. Azért rákerestem a neten a mammográfiára, érdemes minél előbb elmenni. Én is azt hittem, hogy nem fáj a rák, de a második linkben amit ideollóztam azt írják, hogy fáj.

http://72.14.221.104/search?q=cache:DfB ... lr=lang_hu

http://72.14.221.104/search?q=cache:zLw ... lr=lang_hu

http://72.14.221.104/search?q=cache:Y8v ... lr=lang_hu

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi!
Köszi a varrós ötleteket.
Nekem aznap, mikor pozitív lett a HCG, reggel valami véres nyák jött ( bocsi), úgy mentem a dokihoz mint a halálraítélt, el sem akartam hinni hogy sikerült... Szóval még akármi lehet. :!: :!: :!:

Regina!
A névválasztással ugyan ott tartunk... Az Anna Dóra az esélyesebb, mert ha valaki kérdezi, mindig ez jut először eszembe, aztán hozzáteszem hogy esetleg Emese... de tényleg mind tetszik. A hozzászólók fele fele arányban szavaznak... Van akinek pont a mélyhangrendű nevek hangzanak jobban, hát ez tényleg egyéni. A férjem sem tud dönteni, pedig ez az a ritka eset lehetne amikor nem vitatkoznék vele :D

Köszi a muffin receptet :D

Rabkri!
Sajnos nem tudok segíteni, de mielőbbi gyógyulást!

A vérnyomásom megint fenn van, illetve ingadozik naponta többször fel-le, a kezem-lábom vizesedik... A vizeletvizsgálat holnapra lesz kész, remélem nem lesz benne fehérje :?
NEM AKAROK TOXÉMIÁT!!!

Kép
szücsi_66

Rabkri!
Az első linknél vannak telefonszámok, valamelyiken csak el tudod érni, hogy egy szakorvos telefonon mondjon erre valamit, vagy itt a babaneten is van orvos válaszol rovat. Vagy menj be a konzíliumra
http://www.konzilium.hu/emlo/index.htm

Melcsi!
Tőled is jobb híreket vártam :( Azért még drukkolok.

Icus!
Régen én is nagyon szerettem varni, de mostanában annyira nincs kedvem, hogy csak kényszerből varrok, mert olcsóbb és már csak függönyt, párnahuzatot meg egyéb egyszerű dolgokat. Pedig régen ruhát meg gatyát is varrtam magamnak. Balázsnak még vartam egy gatyót, de ezzel ki is merült a kedvem. Talán egyszer visszatér a vágy, a varrógép itt van mindig szem előtt.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Nekem meg pont a fehérje sok, de nem vizesedem és jó a vérnyomásom. Ugye ez még nem lehet toxémia? Remélem nem. Én is ma adtam le a 24 órás vizeletet, de 1 hét mire kész lesz. Addig izgulhatok

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi!

Azért remélem tévedsz, és mégis jó híreket kapunk ma.
A Myvip-ről nem tudom hogyan lehet törölni. Talán ha bemész az adatlaphoz, és ott az adatlap törlését választod.

Krisztanyanya, Icus!

Még egy kis kitartás!! Nem lehet könnyű nektek ebben a nagy melegben. Azért remélem nem lesz baj, jók lesznek az eredmények. Pihenjetek sokat. Nem tudom, hogy van-e klímátok, de egy ventilátor is nagyon kellemes tud lenni ebben a nagy melegben.

Rabkri!

Segíteni én sem tudok, de tényleg jó ötlet, hogy hátha a nőgyógyász tud segíteni. Azt azért nagyon felháborítónak találom, hogy probléma esetén is ennyit kell várni a vizsgálatra. Az OK, hogy ha valaki, csak szűrésre megy, az várjon, de ha már tünetek vannak, akkor fontos, hogy mielőbb megtörténjen a mamográfiai szűrés. Próbálj minél hamarabb a dolog végére járni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy talán nyáron több időd lesz utánajárni a dolgoknak, és foglalkozni magaddal. Reméljük a legjobbakat, hogy nincs semmi baj!!

Nálunk is Barna összeszedett valami kórságot. Hányt reggel, és fájlalja a derekát. Holnap reggel indulna táborozni Sarkadra. Remélem, csak futó rosszullét, és tud menni holnap. Nagyon rosszul esne neki, ha mégsem. Még szerncse, hogy belföldi nyaralásra megy, mert így még el is engedem, mert pár óra alatt ott tudunk lenni érte, ha mégis rosszul lenne, na meg orvos ott is van, ezért ha úgy látom jobban van, akkor mehet, és majd felhívom a tanár figyelmét rá, hogy egy kicsit jobban figyeljen rá.

Mindenkinek szép napot!

Gabi
paga

Paga!
Sajnos csak ventillátor van, de már tárgyalás alatt a klima, csak eddig mindig volt fontosabb, amire költöttünk. Na majd jövőre.
Viszont a kocsiban van, úgyhogy mostanában imádok vezetni és nem is sietek, hogy sokáig ülhessek a hűsben :) Balázsnak meg oviszünet és szegényke mindig le akar menni a homokozóhoz, de én nem bírok ott ülni, mert hőgutát kapok. Tegnep is 7 után mentünk le és 9-ig homokoztunk. Olyan kellemes idő volt.
Ma voltam vérvételen és olyan aranyos volt Balázs, hogy mindenki Őt csodálta. Puszilgatta és símogatta a hasamat és kérdezte, hogy Blankát is megvizsgálják e. Végig mosolygott és nagyon kedves volt. Mintha kicserélték volna. Nagyon megdícsértem. :) Azért megvolt mára a hiszti is, mert utána felmentünk a barátjához és 2 órát játszottak, majd nem akart hazajönni. Verekedett, hisztizett borzalmas volt. Most megint aranyos, csak éppen lefeküdni nem hajlandó.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Gyors leszek!

Rabkri!
Ezt most tényleg vedd komolyan, bár ezt biztosan nem kell mondani Neked :) ! Minden esetben a legjobb, ha hamar fény derül a fájdalom okára. Addig is reméljük, nincsen semmi baj :!: :!: :!:

Melcsikém!

Én a lombikoshoz nem értek, de még reménykedjünk! De talán már Te tudsz is mindent :?: :!: Irj, ha kiderül mi a helyzet!

Kismamák!
KITARTÁS! :D
Kriszta,
örömmel olvastam Balázs népszerűségét a rendelőben
:lol: !

Icus,
szeretnélek megkérni Téged, hogy töröld légyszi a "bizonytalant" a táblázatunkból, ha esedékes, Mi feladtuk, de már nem szomorkodom, hiszen itt van a három gyönyörű gyerkőm :lol: ! Köszi!

A betegeskedő manóknak jobbulást, a nyaralni készülő manóknak pedig hétágra sütő napocskát kívánok!

Üdv: Ancsi
ancsi65

Sziasztok Lányok!
Sajnos tényleg nem :cry: :cry: :cry:
Máté azt mondta, ugy látszik nekem minden 2. sikerül, tehát a következő biztosan. Csak az a baj, hogy eltelik megint fél év, és az már az 5. lombik lesz.
Pörike megértően hallgatta a sirdogálásomat, ami kitartott szinte egész nap. Olyan édesen mosolygott rám, mintha azt akarná mondani, hogy ne szomorkodjak, hiszen Ő itt van. De főleg Miatta szomorkodom, mert nem akarom kistestvér nélkül felnevelni, és most valahogy megint elérhetetlennek érzem.
Nagyon mellbevágott a sikertelenség, hiszen maximális jókedvvel és bizakodással csináltam végig, és nem készültem fel erre az eshetőségre. Talán tulzottan magabiztos voltam, és most a sors beintett, hogy nem vagyok a magam ura.
Most, hogy már nem feküdtem, szinte meglepett, milyen eleven lett Pöri 2 hét alatt. Teljesen négykézlábal, ringatózik előre-hátra, és mindent elér, amit akar. Bejárja az egész lakást, persze ahova megyek, viszem magammal és ott teszem a földre, de mindenhol talál Magának valami érdekességet, amivel elbabrál. Egész nap, mikor ébren van, beszélget, kurjongat,visongat, vagy suttog, élvezi a saját hangját. De ha neszt hall a lépcső felől, feszülten figyelni kezd, indul az ajtó felé, és boldogan kacag, ha meglátja az apját. Nagyon összeszoktak, most szinte furcsa volt Neki megint velem lenni egész nap. Alig várja,hogy Apa felvegye. Plusz még Máté is sokkal többet feltünik mint suliidőben, na akkor kész a boldogság, vigyorog meg produkálja Magát, a bátyja meg nem győzi puszilgatni, csikizni. Rengeteget fejlődött, és szinte észre sem vettem. Most visszaállnak a jól megszokott hétköznapok, minden rosszban van valami jó, legalább emelgethetem, szeretgethetem ujra bármikor. Azért igy más még a kudarc is.
Dezsővel azt beszéltük, hogy a jövő februárt tüzzük ki, Pöri is akkor sikerült. Kár volt ez a junius, most lenne 2 éves az elvesztett babám,eleve szerencsétlen hónap nekem... Krizsa meg azt mondta, augusztusban találkozzunk. Nem mondtam neki nemet, de azt hiszem, majd felhivom akkortájt, ugy érzem, a február lesz nekünk jó. De még meglátom, a mióma miatt meg az idő miatt sietni kell tényleg.
Kedves Nyanyuskám!
Az irásod elején már azt hittem, Balázsra az ovi hat negativan. Sajnálom hogy estére megint hiszti lett. Talán csak elfáradt addigra.
Hogy-hogy 1 hét mire az a vizsgálat megvan? Hát 1 hét alatt meg is halhat valaki!!!
Icuskám, ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj, csak ez a meleg nem jó.
Kismamik, nem lesz semmi baj, a toxémiához a három tünet kóros együttállása kell, az meg Nálatok nincs!
Kedves Paga!
Barnának jobbulást, remélem holnapra már kutyabaja sem lesz, és vigan élvezi majd a tábort!
Rabkri, remélem csináltál már ma valamit, és ezért nem irsz!
lÁNYOK, MÉGEGYSZER KÖSZI MINDENKINEK A SOK BIZTATÁST! Sajnos kell futnunk még 1 kört ezügyben, de most is arra gondolok, amire Pöri előtt, hogy minden nap eggyel közelebb visz ahhoz, hogy babám legyen. És ha erre gondolok, akkor már nem is olyan szörnyü.

melcsi1967

Icuskám, légyszi töröld a táblából a beültetést :cry:
Irjuk inkább, hogy folyamatban.

melcsi1967

Melcsi!

Nagyon sajnálom. Nem hiszem, hogy bármi olyant tudnék írni, ami most megvigasztalna téged. Nagyon megérdemeltétek volna azokat a babákat. Vannak az életben megmagyarázhatatlan, és ettől még nehezebben elfogadható dolgok. Kívánom, hogy minél hamarabb kistesói szülessenek Pöri babának. Pöri most jó gyógyír, a vele való foglalatosságok biztosan segítenek hamarabb átvészelni ezt a számotokra nehéz időszakot.

Azért ugye jössz ide is, úgy mint eddig?! Mert nekünk is nagyon kellesz ide! Az élménybeszámolóid Emese fejlődéséről, az optimizmusod, hogy mindenkihez van jó szavad.

Vigyázz nagyon magadra!

Gabi
paga

Sziasztok!

Melcsi! Fel a fejjel, sajna tényleg beint néha a sors :( ! De majd a következő sikerül :lol: ! Igen, addig is többet tudsz foglalkozni Emesével, Ő segít neked, hogy ne szomorkodj! Olyan hihetetlen, hogy Pöri már mászik, még most született! És tényleg várjuk továbbra is a beszámolókat a fejlődéséről :) !

Paga! Hogy van Barna? El tudott menni táborozni?

Nyanyus! Látod, azért a hisztik miatt kárpótol Balázs :) ! Biztos nagyon aranyos lehetett! Te már kórházbn vagy?
Azt szeretném tőled kérdezni, hogy az amnio előtt az AFP-t az a kórház vette le ahol csinálták, vagy elég volt az eredményt vinni?

Ancsi! Sajnálom, hogy nem lesz több baba, de gondolom így is boldogok lesztek/vagytok!

Rabkri! Hogy vagy? Voltál orvosnál?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!
Nekem az amnio illetve most a chorion biopszia független volt az AFP-től. Már Balázsnál se kérték, most meg előbb meg volt a biopsia, mint az AFP.
Amúgy az AFP-t a kezelőorvosod írja ki, így ott csinálják, ahol szülsz. Nekem ez most egybe esett a magzatvízvétel helyszínével, de ez csak a véletlen. Ja és nincs is AFP eredményem mert a labor elhagyta.
Szerintem AFP papírok csak annak kell, aki nem múlt el 35 éves és rossz lett az AFP-je ez meg ugye nem egy megismételhető vizsgálat, mivel pontosan a 16. héten kell levenni. Vagyis vinni kell az eredményt.
Hú de kacifántosan írtam, de mentségemre szóljon, hogy iszonyú meleg van.

Kép

KépKép
nyanya67

Mandula!

Igen elindult a fiam, és már meg is érkeztek Sarkadra. Most az előbb beszéltem vele. Jól van! Remélem már nem is lesz semmi gond! Azért reggel még kapott B6 vitamint, és azt mondtuk is neki, hogy ma még szedje, és a buszra meg Daedalont, de már este sem volt hányingere, és reggel sem, ezeket ma már csak a biztonság kedvéért kapta. Szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj. AMúgy olyan jól érzi magát, hogy nem is nagyon volt ideje velem beszélni telefonon, fél mondatonként elbúcsúzott, alig tudtam valamit kihúzni belőle.

Zsengével mi lehet, már egy ideje nem jelentkezett!

Rabkri!

Remélem van valami előrelépés nálad is betegség ügyben!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Kriszta!

Köszönöm a választ! Igen, már ki van írva a vérvétel időpontja, csak tavaly debrecenben is csináltak AFP-t. De szóltam a sógornőmnek, hogy kérdezze meg a korházat. (az Ő ismerőse fogja csinálni)

Paga! Örülök, hogy elment Barna, gondolom nem lesz már beteg! Nálunk is mindíg így van, ha valamelyik gyerkő nyaral, hogy én már alig várom az estét, hogy beszéljünk, erre két mondat után le is teszi :lol: !

Ezt a meleget én is nehezen viselem (nem panaszkodom, én jobban szeretem mint a hideget), délután már csak pihengetek. Biztos fogok most hízni jó sokat :( !

Tegnap voltam először tanácsadáson, kaptam beutalókat, vérvétel stb.... Ma meg már jött is a védőnő, hozta a terheskönyvemet.
Jövőhéten megyek genetikai UH-ra, már nagyon várom, de izgulok is. Most hirtelen minden hétre lett valami vizsgálat, én meg még mindíg nem érzem magam terhesnek :lol: !

Kitti megy holnap a Velencei tóra (nem tudom így kell-e írni?) , ne tudjátok meg mennyi cuccot visz. Már a felét ki is pakoltattam vele, de így is alig lehetett bezárni a bőröndöt :) . Hiába, igazi nő......

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsi!

Nagyon sajnálom... :( ! Minden nap egyre jobban leszel majd, ott van Veled Emese és a többiek, és megújult erővel készültök majd az újabb babavárásra :) ! Vigyázz Magadra!

Paga!

Örülök, hogy a fiacskád egészségesen indult el nyaralni :D !

Mandula!

Igen, talán nem lesz több baba...De már nem szomorúság van bennem, hiszen a nagyoknak is szükségük van rám, és Lucával is "babázhatok" még. Azt sem szabad elfelejtenem, hogy nem volt kis dolog 38 évesen Lucuskát világrahozni, ekkora nagy korkülönbséggel, a nagyok után. A nagy vágy helyébe új tervek lépnek, legalább több jut belőlem a Többieknek is, és számomra kicsit kinyílik a világ... :)

Én is nagyon kíváncsi vagyok, mi lehet Rabkrivel :!: :?:

A kismamáknak, no és a Többieknek is jó hűsölést kívánnék :lol:

Üdv:Ancsi
ancsi65

A pakolás, autómosás meg egyebek között gyorsan írok pár sort.

Melcsi :( :( :( No komment.
Pedig sokan szurkoltunk.

Paga
Füredre megyünk. Sokadszor. Az a terület számunkra mesésen szép.

Rabkri
Én sem tudok mit mondani. Lehet komoly probléma is, de akár banális dolog is. Kívánom az utóbbit. És ahogy a többiek is mondták, minél gyorsabban ki kell deríteni, mi is ez. Nagyon várom a fejleményeket!!!

Icus
A vizesedés nagyon kellemetlen dolog lehet, de biztos igyekszel sokat pihenni.

Mi látogatást tettünk az ortopédián a "művésznővel" (lánykámat hívom így. ) Óvodai szűrés kapcsán utaltak be rossz tartás miatt. Pedig nagyon szép nyúlánk alkata van és semmi jele problémának. Aztán a szakember szerint "egyenes, lapos hát" lett a diagnózis, ami pont ellentéte a rossz tartásnak. (???)
Rákerestem a neten, hogy képben legyek, mert eddig ilyet nem hallottam. Végülis ez is egyfajta gerincferdülés, vagy ahhoz vezető elváltozás.
Hát majd próbálkozunk az úszással meg tornával, bár eddig is járt úszni és kétféle tornára is...
Ha lesz időm és sikerül, akkor teszek majd fel képet a kisasszonyról vagy ide, vagy a másik oldalra.
regina3

Mandula!
Tavaly decemberi AFP egy másik babára vonatkozott. Annak az eredménye most nem számít.
De jó dolgod van, hogy a védőnő házhoz viszi a kiskönyved :)
Addig örülj, míg nem érzed magad terhesnek. Az elején én sem éreztem.

Paga!
Jó, hogy végül el tudott menni a fiad, remélem sok élménnyel jön haza.

Regina!
Jó hogy időben kiszúrták a rossz (vagy túl jó:)) testtartást. Bárcsak nálam is észrevették volna. Olyan görbe a tartásom, mint egy öregasszonynak. Na nem is járok más messze :)

Rabkri!
Jelentkezz légyszi, úgy izgulok, hogy mi van veled.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Hőség: nincs légkondink, de nem is nagyon bírom, csak ha nagyon enyhén és messziről fúj. Ventillátorunk van, de azt sem nagyon szeretem, a huzat nem esik jól. Most még elvagyok a meleggel, csak az a baj hogy lassan már a falak is átforrósodnak és ha már éjjel is csak a meleget ontják, onnantól fogom nagyon utálni.
Ma egy strand mellett jöttem el, s ahogy néztem a gyönyörű tiszta vizet, úgy vágytam egy picit pancsizni... de hát az idén marad a kád.
Tegnap színházban voltunk, megnéztük a Rómeó és Júlia musicel változatát. Imádom a zenéjét, jó volt az előadás, de hogy Rómeó miért akasztja fel magát a végén??? Shakespeare meg foroghat a sírjában...
A színházzal kapcsolatban az volt a gondom, hogy a megdagadt lábommal újabban csak papucsban járok, de hát az mégsem színházba való... így hát beleerőszakoltam egy szandiba, hát nem volt túl kényelmes :(

Szerencsére jó lett a labor, nincs fehérje a vizeletben, ez megnyugtató. A dokimat hétfő óta nem tudtam elérni a mobilján, a recepción se vették fel a telefont ezért ma bementem a kórházba hogy beszéljek vele, mit gondol a vérnyomásról, esetleg kell-e szedni rá valamit. Közölték hogy egész héten Prágában van valami konferencián... de mondták hogy ha már ott vagyok beszéljek egy másik orvossal. Az megnyugtatott, azt mondta ez a vérnyomás még nem kóros, és a vizeletet kérdezte rögtön hogy nézték-e. Mondtam hogy negatív, azt mondta akkor ne aggódjak. Szóval ez megnyugtató.

Kriszta
Szerintem ha a másik két tünet nem jelentkezik, nincs toxémia.
1 hét míg elkészül az eredmény? Mi a fene tart annyi ideig? A sima vizeletvizsgálat nálunk másnapra kész van. A 24 órást másképp vizsgálják? Mondta a doki, mitől lehet a fehérje?
Látod, Balázs angyal is tud lenni, mi is ezt láttuk. Na jó, néha kibújik a kisördög... Örül hogy nem kell oviba mennie, vagy hiányolja?
A homokozónál nincs árnyék? Erkélyetek van? Homokozás helyett az erkélyen egy kis pancsi pl. felfújható medencében?

Melcsi
Tudom, mit érzel... de azt mondják, semmi sem véletlen.
Így minden szeretetedet most Pörire tudod fordítani, és neki (egyenlőre!) nem kell osztoznia rajtad egy kistesóval, csak ha majd kicsit nagyobb lesz és érettebb erre.

Ancsi
Törölve...
Ha így döntöttetek, így lesz jó... az érem másik oldalának is vannak előnyei, ahogy Te is írtad. 3 gyerkőcöt felnevelni nagyon szép dolog, és ez már több mint amit sokan kapnak az élettől.

Paga
Biztos jól van a fiad, ha ilyen gyorsan búcsúzkodott. Jó táborozást neki.

Mandula
Hozzátok házhoz megy a védőnő? Mások is írnak ilyesmit itt a neten. Hát mifelénk ez nem szokás.
Jól tetted hogy kipakoltattad a lányoddal a bőröndjét. Én hetedikes koromban egyszer két nagy táskányi cuccal indultam el iskolai táborba az NDK-ba. Azt hittem, belehalok a pályaudvaron az átszállásoknál a két bőrönd cipelésébe. Az én anyukám biztos úgy gondolta, majd a saját káromon rájövök...

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Icus kedves!
Örülök hogy csak a vizesedés van, az már igy a végefelé szinte természetes, főleg ebben a melegben.
Én is szeretném megnézni azt a Rómeót, mivel olyan szép a zenéje, de az a fafej uram azt mondja, vidámat akar látni, Máté se kiváncsi rá sajnos, egyedül mégse mehetek. Na majd Pörivel, hátha játszák még akkor is :lol:
Kedves Mandula!
Hogy milyen uri kiszolgálás van Felétek :D Minálunk Pöri születése óta azt hiszem már 4x is volt itt a védőnő!
Ez a mostani AFP és minden egyéb rendben lesz! Kislányt vagy kisfiut szeretnétek?
Tényleg Zsenge, mi van Veletek? Még meg se köszöntem a fuvarozást, olyan kedves vagy, hogy elvittél, kár lett volna kihagyni a talit. A lánykád pedig olyan édes, és gyönyörü kék szemei vannak!
Kedves Ancsi!
Én is elgondolkoztam, mi is lenne, ha nem kapnék több gyermekáldást. Akkor is szerencsés vagyok, mert van 2 csodálatos gyerekem. Biztos Te is megtalálod majd Bennük a lelki békédet.
Regina kedves!
A tul jó tartás is rossz? Nem is gondoltam. De mitől lehet oviskorban ilyet kapni? Még nem cipel táskát.
Kedves Paga és Mindenki!
Köszönöm hogy velem vagytok. Tényleg mennyien drukkoltatok, hát nem volt szép tőlük hogy cserbenhagytak itt minket :cry:
Még mindig olyan hihetetlen :cry: Meg se fordult a fejemben, hogy igy is lehet. Pedig erre van nagyobb esély, statisztikailag. És mégis, vakon biztam. Épp azt beszéltük ma is Dezsővel, Ő is annyira bizott ebben. Ma is sokat sirtam, bár Pörivel nagyon sokat dolgoztunk egész nap, és még uszni is voltunk. Annyit fejlődött! Megnézett Magának 1 másfél éves kislányt, aki nagy ficánka, és elkezdte utánozni! Ugyanugy rugdossa páros lábbal a vizet, mint az a lányka. Még a multkor ezt nem is csinálta. Végig, a medence hosszát végigrugdossa a lábával, páros lábbal, mint a pillangó uszást. Már nagyon jól merül, egész messziről eluszik hozzám, és tiszta boldog az arca, ahogy felhuzom a viz alól. Nagyot játszottunk, Neki még tényleg annyira szüksége van rám. Aztán mostunk, vasaltunk, vásárolni voltunk, be kell hozni a két heti lemaradást. Ő uj aspektusból, a földről nézte végig a vasalás nevü mutatványt. Megvizsgálta a vasalódeszka lábát és ámulva nézte ahogy az ingeket huzkodom le-föl.
Apja tanitja kijönni a szobából, ami eddig még nem ment. Ma ugy csalogatta, hogy a falhoz lapult, hogy Pöri ne lássa, hivta, igy Bébi mindig mászott egyet, hogy meglássa. És egyszercsak kiért a szobából. Egyre ügyesebb. Apja felállit Neki 1 csomó müanyag palackot (imádja borogatni őket), Ő meg mindegyikhez odamászik és felboritja, aztán jót nevet ahogy zörögnek a parkettán.
Feltettem a két hét alatt készült képeket, majd kicsinyitek és ideteszek párat.
Igazatok van, az optimizmusom nem törhet meg ezen a sikertelenségen. Hiszen mindennap eggyel közelebb kerülök a megoldáshoz, csak ezek az akadályok nekem közbejönnek, hogy ne legyen olyan egyszerü. :cry:

melcsi1967

Kép

melcsi1967

Kép
Kép
Kép
Kép

melcsi1967

Kép

melcsi1967

Melcsi!
Csak nem a nagyfiad ott Pörivel az a helyes srác? Amindenit ilyenkor bánom, hogy nem vagyok 20 évvel fiatalabb. Nem csodálom, hogy ennyire igyekeztek, ha csak ilyen szép gyerekeket tudtok összehozni. Drukkolok a következő projecthez. Ne szomorkodj össze fog jönni csak még egy kicsit várat magára.

Icus!
Balázs még 1x sem említette az ovit. Azért biztos hiányoznak neki a gyerekek, bár most is mindjárt indulunk a barátjához játszani egy kicsit. Aztán a nyagyihoz, mert diab palacsintát süt :) Én inkább megyek ide-oda, mert az egyetlen hűvös hely a kocsi. Csak ott van légkondink. Én imádom. Örülök, hogy nálad minden ok. Szerintem nálam sincs gond, úgy érzem, de már nagyon várom a vizelet eredményét. Lehet, hogy be is telefonálok.

Mi lehet Zsengével?

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Melcsi! Ha meglátom Emesét mindíg az jut eszembe, hogy tökéletes :lol: ! Most már ne sírdogálj, ott van Neked ez a kis tündér, és biztos már meg is vígasztalt! A következő pedig biztos sikerül :) !

Regina! Jó nyaralást nektek, kicsit írigykedem :lol: !

Icus! Örülök, hogy jók az eredmények. Ez a meleg engem is kikészít, bár jobb mint a hideg! Nem merek strandra v. tópartra menni, inkább ezt a nyarat kihagyom :( .
Én tavaly hagytam rá Kittire a pakolást, de sajna nem tanult belőle. Képzelheted, mikor most megláttam a 11 db (!) rövidujjú és 6 db hosszúujjú felsőt :shock: !

Úgy látom mindenki csodálkozik a védőnénin, de nálunk ez a szokás, hogy havonta házhoz jön.

Paga! Küldtél nekem emailt?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
Hát sajnos nem lett jó a vizelet eredmény. Sok a fehérje ezért megismétlik. Rákérdeztem a toxémiára. Ez még nem az de már lehet az előjele. Majd hétfőn erre még visszatérek a dokinál, hogy mit jelent pontosan. Mennyi idő alatt alakul ki ebből toxémia. Jó lenne még legalább 2 hetet várni a szüléssel. Hétfőn kezdem a 35. hetemet. Mondjuk nagy baj már nem lehet, akkor sem ha megszületik, de azért mégis.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Nyanyuskám, remélem azért még nem vészes a fehérjeszinted! De mindenképp figyelmet érdemel, bár a három tünet együttállása lehet a toxémia.
Bizony, a képen Máté látható, a fekete pamacs Freddy, Pöri csodálatának tárgya. Minden beképzeltség nélkül mondhatom, hogy valóban gyönyörü gyerekeim vannak :lol:
De ha az 1. képre gondolsz, kalapban Pörivel, az a férjem. Ő se olyan csunya :lol:
Tudnál segiteni abban, hogy ha emilre jön melléklettel levél, hogy a fenébe tudnám a mellékletet elolvasni? Elmentettem az asztalra, de amikor meg akarom jeleniteni, kiirja hogy a keresett fájl nem található. Nagyon fontos lenne, mert kötöttünk 1 bartelt (ha jól irtam), butort utazásra cseréltünk, és a mellékleten vannak az ajánlatok weboldalai. Nem akartuk az idén felhasználni, de a helyzet alakulása miatt ugy döntöttünk, akkor nyaralunk 1 rendeset.
Kedves Mandula!
Bár sirdogáltam már ma is, Pöri azért mindig megvigasztal a kedves mosolyával, amit áraszt felém egész nap.
Jól teszed, ha az idén a strandolást kihagyod. Ugyan azt mondják, lehet fürdeni, de azt is mondják, hogy mennyi bacit lehet elkapni a vizben, ugyhogy fürödj a kádban otthon, és majd jövőre mehetsz.
Nyanyuska, még 1 kérdés, hogy lehet a privibe jött üzenetet elolvasni? Az sem megy. Bocs hogy ennyit foglalkoztatlak, de olyan béna vagyok!
Más is válaszolhat aki tudja a megfejtéseket :lol:

melcsi1967

Melcsi!
Outlooknál ráböksz a gémkapocsra és próbáld meg ne az asztalra menteni, hanem Te add meg a könyvtárat, ahova mentse. Vagy még egyszerűbb, ha megnyitod (egyszerűen ráböksz a fájlra és felkínálja a megnyitást) és csak ez után mented save as parancssal.

Freemail-nél a csatolt fájl a levél végén alul található és ott böksz rá.

Ki a szolgáltató, mert aszerint változik, de ha látod a csatolt fájlt és ráböksz, akkor szerintem mindegyik felkínálja a megnyitást és utána már könnyű elmenteni.

Privi üzenet megnézése: Vissza a lap elejére és ott a
Van privid? -re bökj.

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Lányok, mindenki nyaral?
Dezső megint elment az apjához, vitte Mátét is, aki ottmarad 1 hétre. Én nem akartam elmenni ebben a hőségben, Pöri se birja a meleget. Amugyis ugy megjött hogy csak na. Inkább hüsölünk a légkondi alatt.

melcsi1967

Hú, tényleg milyen nagy a csend itt.

Kismamik remélem jól vagytok, és nem viselitek nehezen ezt a hőséget!

Én kijöttem a kórházból. Nem volt vészes! Rendes szobatársak voltak. Csak egy nemzetiségi csajjal , illetve az ő látogatóival gyűlt meg a bajunk egy kicsit, mert amikortól kitoltak minket a műtőből, ez kb. du 2-kor volt, ott voltak, s este fél hatkor meg mertem kérdezni őket, hogy mikor óhajtanak elmenni, mert szeretnénk magunkat rendbe tenni, azértnőgyógyászati műtét után voltunk ott négyen is, véresen, bugyi nélkül, stb. Erre közölték, hogy én milyen durva vagyok, hogy kérdezhetek ilyent, ez szemtelenség, és egyénbként is ők hosszú ideig kórházban dolgoztak, és láttak ők már ilyent, nyugodtan előttük is felkelhetünk. Na rendesen felhúztam magam, mert már csak nem idegen, cigány pasik és nők előtt szeretnénk így felkelni. Na nagy nehezen kimentek, a nőket külön többször kellett megkérni, hogy menjenek ki, mert ők miért is menjenek ki, amikor ők is nők. Na olyan szinten megsértődtek, hogy utána, amikor vacsoráztam, az egyik folyamatosan azt suttogta, de úgy hogy azért halljam, hogy "fulladj meg, fulladj meg". Hát nagy élmény volt, de nem csak én, hanem pl. a hangoskósádukért másik szobatársnőm is rendesen összeszólalkozott velük, aztán én este hazajöhettem, nem tudom meddig voltak a kedves sorstársnak látogatói, de előző este állítólag 1/2 10-kor mentek haza. Egyébként, valahogy nem férek a bőrömbe, nem erőltetem magam, de nem tudtam sokat pihenni, mert nem ment a dolog, próbáltam néha lefeküdni, de nem sokáig bírtam. Még holnap azért kímélem magam, aztán hétfőn meg irány dolgozóba.

Vigyázzatok magatokra!

Gabi
paga

Kedves Paga!
Hát én a nagy önsajnálatomban teljesen elfelejtettem hogy Téged mütenek! Végül rendes eü.küret volt? Dokid látott valamit, vagy a szövettanra kell várni?
Hát a szobatárs nem volt irigylésre méltó! Még örülhetsz hogy nem lopták el semmidet. De hogy ne legyen személyzet, aki hazaküld 1 ilyen népes látogató bandát!
Amugyis felmegy a pumpám a kisebbségtől. Lassan ők lesznek többen... Nem tudom, a magyaroknak a magyarságuk okán miért nem lehet 2 szavazati joguk, mert ugyebár a nem magyaroknak 2 van. Na nem folytatom.
Azért csak óvatosan mozogj, ne feledd, hogy a lehetséges babáért volt a mütét, és vigyáznod kell Magadra!

melcsi1967

Sziasztok!
Egy órája jöttünk haza a Múzeumok Éjszakájáról. Benji is nagyon élvezte. 11 körül elaludt a babakocsiban, arra sem ébredt fel, hogy az autóba raktuk, hazajöttünk és itthon lefektettük. Három helyen voltunk. Az Iparművészeti Múzeumban, a Közlekedési Múzeumban és a Millenáris Parkban. Legérdekesebb az utóbbi volt. Még egy félórás bemutatót is megnéztünk érdekes fizikai kísérletekről. Sajnos a hostess robot annyira "kifáradt" már az egész napi hajtástól, hogy nekünk már nem tudta bemutatni a tudományát.

Péter a héten "érett" lett. Matematikából négyest kapott, a többiből pedig közepest. Szerdán szóbelizett. Aznap én is ott voltam az iskolában, mert segítettem az érettségi büfében. Akkor lettem igazán ideges, amikor azt láttam, hogy minden gyerek tételeket olvasgat, Péternek pedig még azért is szólni kellett, hogy talán tollat vigyen magával. Mivel aznap ő volt az utolsó, így amíg be nem ment, a többiek tételeit nézegette. Utólag azt mondta, hogy mégis jobb lett volna tanulni, mert nagyon megszenvedett bent a vizsgán. Szerencsére ugyanis a tanárok nem hagyták és kihúzták belőle,amit tudott.

Benjinek a héten levágattam a haját. Már nagyon izzadt ebben a melegben és egyre többen lánynak nézték. Már nagyon fürge, csak győzzük utolérni.

Melcsi!
Nagyon sajnálom, hogy most nem sikerült. Nem szabad feladni, legközelebb biztos sikerül!!!

Paga!
Örülök, hogy minden rendben ment, eltekintve a kellemetlen szobatárstól. Fiad milyen szervezéssel ment Sarkadra? Azért kérdezem, mert az édesanyám nővére évtizedekig lakott ott, mivel a férje odavalósi volt. Bence jövő héten szombaton megy táborba egy hétre. Utána szívesen látjuk nálunk Barnabást.

Mindenkinek jó éjszakát! (Vagy inkább már jó reggelt?)

Melinda
fermel

Paga!
Jó hogy túlvagy a műtéten. Remélem most már hamar zöld utat kapsz. Nekem holnap derül ki, hogy melyik nap fektetnek be, de az már biztos, hogy a jövő héten, csak még a napokon alkudozom, ha már a hetet nem sikerült eltolni. Felmerült bennem is, hogy mi van, ha nemzetiségi szobatársat kapok, mert elég hosszú időt fogok bent tölteni. Hát nagyon nem örülnék neki. Nem irigyellek érte, hogy el kellett viselned. Amikor inzulin beállításon voltam, akkor volt egy ilyen a szobában, de szerencsére normális volt, csak nagyon butuska, de legalább nem volt ott a népes családja. Tényleg érdekes, hogy a személyzet nem küldte haza őket, hisz ez is az Ő dolguk lett volna. Írnék ám én cifrákat ezekről, de inkább visszafogom magam.

Kép

KépKép
nyanya67

Lányok, él olyan magyar ember a Földön aki nem irna cifrákat ezekről?
Nyanyuska kedves, pedig sajna jó esélyed van, ugy láttam mikor ott jártam a Hajdu dr.nőnél, hogy azt a kórházat előszeretettel választják.
Amikor még Bébit vártam, az idő lejárta után be kellett feküdnöm nekem is, négyágyasba raktak a szülésig, ott is volt 1. De a Tétényiben nem lehet a szobákban látogatni, igy ki kellett mennie a folyosóra. Szinte egész napra lepasszolta a babáját (örülhettek a csecsemősök), hogy fogadni tudja a családot. Annyi kaját odahordtak neki, hogy amikor épp nem a folyosón volt, állandóan evett, és a hazahurcolkodása kész cirkusz volt, mint 1 költözés.
De pelenkát nem hoztak be neki, ott viszont kérnek pelust, ha anyuka teszi tisztába. (lehet hogy ezért üdült a baba egész nap a megőrzőben :lol: )
Kedves Druszám!
Azt a szép hajat levágattad! Egy pici farkincát se hagytál Neki?Azt mondod, nem okozott problémát hogy nem otthon aludt el? Ilyet csináltál már Vele?
Én is azon gondolkozom, ha megyünk nyaralni, előfordulhat, hogy elmennénk késő este kicsit sétálni, és vajon aludna-e, ha toljuk magunkkal, hiszen az már Neki éjszaka. Egyszer Mátéval is voltunk valahol, el is aludt, és a ki-bepakolásra sem ébredt fel. De Bébi olyan éberalvó, lehet hogy felébredne.
Gratulálok Péternek! Látod, minden simán ment. Az utolsó pillanatban már ugysem ér semmit a tételnézegetés, ha nem tanulta meg idejében.
Nálunk pénteken volt az évzáró, és Máté tényleg megbukott irodalomból. A tanerő a kezébe nyomta a pótvizsga témáit, oda van irva a papirra aláirásként: Jó felkészülést! Marha jó lesz. :?
Abban maradtunk, hogy augsztusig nem foglalkozunk a témával. Akkor viszont kemény tanulás.
Rabkri, voltál orvosnál?
A Kaális topicon egy csajnak szinte reménytelen helyzetből a 4.lombik sikerült. A sikerek hallatán az ember mindig ujra elhiszi, hogy csak kitartás kérdése. De mi kitartunk amellett, hogy Bébinek kistestvért kell adnunk, és ezért mindent megteszünk.

melcsi1967

Sziasztok!

Melinda!

Irigy vagyok nagyon! Én sem szerettem volna kihagyni a múzumok éjszakáját, csak ez a kórházasdi egy kicsit keresztülhúzta a számításaimat. Más téren is, hiszen tudod, hogy a jövő héten nálunk lomtalanítás lesz, és terveim szerint rengeteg, pincében, padláson, garázsban található lomtól akartam megszabadulni, de most az előzmények miatt, nem vállalkoztam a az átválogatásra, kipakolásra. Ezért most legalább egy évig lomosak maradunk, de hát ez nem nagy baj.

A Barna iskolai szervezésű táborba ment Sarkadra, és kollégiumban laknak. Jól érzi magát nagyon. Szerda este jön haza, aztán szombaton, 1-én már utazik is tovább Görögországba anyósommal, két hétre, onnan 14-én jön haza, aztán 17-én már megy Gyékényesre 1 hétre. Aztán még megy anyukámhoz vidékre egy-két hétre, de azért össze fogjuk hozni a gyerekeink találkozását, mert Barna is nagyon szeretne találkozni Bencével.

Nagyfiadnak gratula a megéréshez. Lehet, hogy írtad, csak elfelejtettem, hogy hogyan tovább?

Beniről rakhatnál fel fodrászkodás utáni képet, bár nagyon édes volt a nagy frizurájával, biztosan jól áll neki a rövid is, na meg praktikusabb is nyáron. Biztos nagyon aranyos ahogyan szedi az apró lábait. Ez a gyengém amilyen tündéri, babásan mennek ezek az apróságok, hát meg tudnám zabálni őket.

Nyanyus!

Hátha szerencsésebb leszel szobatársak terén, nekem szerencsére csak egy délutánt kellett velük kibírni, de neked ez hosszú hetek lesznek, és az azért nem semmi lenne. Amúgy is olyan jó lenne hallani rólad, meg arról is hogy ha megérkezik Blanka. Próbálj valami módon néha hírt adni magatokról majd!

Melcsi!

Hát műtét után csak telefonon beszéltem a dokival, azt mondta, hogy a polipot eltávolította, mást nem. de csütörtökön megyek hozzá ellenőrzésre, azt mondta, hogy meg szeretné nézni, hogy a műtét miatti méhszáj tágítás után minden visszarendeződött-e. AZtán meg várjuk a szövettani eredményt, ami kb. 2-3 hét. És remélem azzal minden rendben lesz. Amúgy ma kezdtem el szedni a Clostilbegyt-et, ezt kaptam az alacsony progeszteron szintem beállítására, 5 napig kell reggel és este szednem. Aztán a következő ciklus 3-7. napjában ismért ugyanígy. És utána lesz egy ellenőrző hormonszint mérés, hogy rendbe jött-e. Pöri hogy bírja ezt a nagy meleget? Habár a ti lakásotok klímás, és gondolom a nagy melegben ha csak lehet nem mentek ki. És te hogy vagy?

Zsenge még mindig sehol!

A nyaralóknak a legjobb!

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Kedves Paga!
Megvagyok, már nem sirdogálok. Csak van itt még az is, hogy az elment babám most lenne 2 éves :cry:
De Pöri ad nekem erőt, és Dezső is biztosit folyamtaosan, hogy a következő lesz a miénk. Talán még tényleg korai volt Bébi után, de annyira akartam. Mert szorit az idő. Micsoda hülyeség, voltak évek, amikor szinte azt gondoltam, ha nem hát nem, és amikor 35 éves lettem, hirtelen azt éreztem, hogy nem halhatok meg ugy hogy csak 1 gyerekem van! És a halogatásnak az az ára, hogy most reszketnem kell hogy versenyt futhassak az idővel.
Mi most ugy éldegélünk Bébivel, hogy reggel kimegyünk meg estefelé, napközben hüsölünk idebent, áldásos.
Az uram a multkor átment a barátjához meccset nézni. Másnap kérdeztem, ma is mész? Azt mondta, inkább nem, mert hőség volt náluk, itthon meg hüsi van. Csakhát Bébi miatt it nem szoktunk hangoskodni este, ezért nem Ő hiv másokat.
Zsenge biztos a meccsek miatt nem ér rá jelentkezni :D
Én már eléggé unom, de legalább netezek addig békében.

melcsi1967

Paga!
Megvan a telszámod, mindenképp adok hírt, ha Blanka megérkezik. Icussal kb egyszerre fogunk szülni. Sajnos az Ő híreit így nem tudom olvasni.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska, talán cseréljetek tel.számot, és akkor dobhattok pár sms-t egymásnak.
Paga, szóval Te leszel a hircsatorna!
Hogy milyen sürü nyara lesz Barnusnak! Nálunk is vmi ilyesmi lett volna...

melcsi1967

Melcsi!
Ha Icusra gondolsz az Ő száma megvan. Azért az elején ki-ki lógok a kórházból és akkor itt is adok hírt magamról, de olvasni már nem foglak titeket, mert azt a kevés időt inkább Balázzsal töltöm.

De hiányzik most egy légkondi.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Paga
Jó hogy túl vagy a műtéten :) A Costilbegittel biztos a hormonok is hamar rendbe jönnek, vigyázz magadra.
A szobatárs miatt nem irigyellek, engem is nagyon idegesít mások tapintatlansága. Bosszantó, egyesek mennyire nincsenek tekintettel másokra...

Kicsit tartok én is attól nehogy szülés után hasonlót fogjak ki arra a 4-5 napra a kisbabával, szoptatás, gyermekágy mégiscsak intim dolgok. Bár a János kórház és vonzáskörzete talán nem túl "veszélyeztetett" ebből a szempontból. Lehetne fizetős egy ágyas szobát is kérni, de abban sem vagyok biztos hogy jó lenne, most úgy gondolom hogy szívesen megbeszélném a tapasztalataimat a szobatársakkal, feltéve hogy normálisak, egyágyasban meg ez ugye nehéz lenne.

Tapintat: képzeljétek, egyik nap a buszon a dupla ülésen a külső székről felállt egy középkorú nő, átadta a helyét. Megköszöntem, de mielőtt leültem volna, felnézett az újságjából és felpattant a belső ülésről egy fiatal, 20 év körüli srác, azért, hogy ne a nőnek kelljen átadni a helyét, hanem majd ő. Teljesen meghatódtam, mert abban a néhány esetben amikor valaki átadta a helyét, kizárólag idősebbek és zömében nők voltak akik ezt megtették. Fiatalokra, pláne fiúkra ez egyáltalán nem jellemző, végignéznek rajtam aztán bámulnak ki tovább az ablakon... Szóval ez nagyon kellemes meglepetés volt, hogy azért ilyen is van.

Kriszta
Kitartás a kórházhoz, ha valami lesz küldök SMS-t illetve Te is küldj légyszi. Azért jó lenne még pár hetet kihúzni.

A héten lomtalanítunk, aztán várjuk az új bútorokat a gyerekszobába. Aztán még baldachint is szeretnék varrni. Most a Brendonban láttam hogy az az új módi hogy muszlinból van a baldachin, csak a széle és a felső fodor van tarka vászonból. Tudom hogy a gyerek szempontjából gyakorlati haszna nincs, de szép, nekem legalábbis tetszik... Csak kapnék valami jó kis anyagot, amiből ágyneműt is lehetne majd varrni ha a baba kinövi a hálózsákot.
szücsi_66

Icus!
OK, akkor sms megy :)
A hálózsákba még 2-3 évesen is belefér, de Balázs nem szerette. Ezért mikor már próbált felállni rá sem adtam. Alig használtuk. Talán Blanka szeretni fogja.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok.....

Aranyosak vagytok,hogy hiányoltok :lol:
Jelentem minden a legnagyobb rendben.Alig gyözöm vissza olvasni a hozzászolásaitokat.

Egyszerü oka van annak,hogy nem irok (nem jutok géphez)
:twisted:
itt a szünet ugyibár,fiam is gépezik,párom is gépezik egész nap Nekem meg marad a hajnal szokás szerint,már amikor van kdvem irni,Nagyon meleg van felénk persze ez nem ujdonság.
Annyi azért változott,hogy Nikimtöl egy lépést se és ezt szo szerint vegyétek nem tok tenni :)

Annyira anyás lett,hihetetlen se az apjához se a bátyokhoz nem megy,lépni nem tok töle :lol:

Már olyan szinten tartunk,hogy az apját is kiturta a franciaágybol (kettesben bitoroljuk) apja ment a nagy fiam szobájába.

És dumál a kiscsaj :P lelönni se lehet.mindig is azt vallottam ez a két év körüli idö a legaranyosabb korszakok egyike.
vettünk egy felfujhato medencét akkora még Én is beleférek,na ebben áztatjuk magunkat egész nap(egésznap éri a nap).

Melcsi sajnálom,hogy most nem jött össze :cry:

Paga Neked meg mielöbbi felépülést kivánok.

Kismamik nem annyira vészes a nagy meleg (mondom én aki augusztus közepén szültem).Nyanyuska ,mikor bent feküdtem már a reggeli után kimentem a parkban,sok árnyékos fa van .fülemre a rádiot,kezembe egy könyvet és ebéd idöig be se mentem a szobába( sose találtak ott viziten) Na erröl egy édi story......
Egyik nap épp bent voltam mikor jött a vizit,Zsirai doki meglátva annyit kérdezett Nincs semmi dolga? nem kell mennie sehova? :lol:
Minekköszönhetjuk,hogy körunkben tartozkodik? ( egész szoba dölt a nevetéstöl)

Szal nyugi ki lehet birni a meleget :wink:
Toxémiára vissza térve nekem a hárombol kettö tünetem meg volt,lábam mint egy elefántté,vizeletembe fehérje dömping,egyedül a vérnyomásom volt rendben,amit alig akartak elhinni ezért kétszer is volt rajtam 24orás vérnyomásmérö,legmagasabb érték 135/80 volt :lol: Mégse könyveltek el toxémiásnak ,max gyanusnak.
nyanyuska ha adhatok egy tanácsot Kérd Magad a fsz 14es szobába (én is ott feküdtem) 4 ágyas szoba ugynevezett elitt betegek kerülnek oda,oda nem tesznek be a kisebbség csoportjába tartozokat.az olyanokat a 11esbe teszik abban van vagy 9 ágy.
Annyi biztos,hogy nagyon tudja befolyásolni a lakotársak közege a bent lévö idödet.

Habár most magam ellen beszélek de mikor bent voltam volt két kisebbségi csaj is bent ( na nem a mi szobánkban) oda csak átjártak és ha hiszitek hanem annyira rendesek, kedvesek voltak sok fehérrel cserélhettek volna,pl viselkedétanbol, hozzááállásbol. Szoval itt is tisztelet a kivételnek.

Na remélem eleget irtam (kellet ez Nektek?)

Vigyázzatok Magatokra......
pápuszka zsenge

Kép
zsenge

Sziasztok!

megjöttünk a nyaralásból. Tegnap végig olvastalak Benneteket, egy csomó mindenhez hozzá is akartam szólni, de most nincs időm, mert rengeteg dolog felhalmozódott itt a munkahelyemen mióta nem voltam!
Azért egy szó erejéig: Melcsi nagyon sajnálom a dolgot, mert érezni lehetett, hogy nagyon beleélted magad. ( mi nam nagyon hajtottunk rá Spanyolországban a babaprojektre, mert állati fárasztó nyaralni, úgyhogy szerintem ebben a hónapban nem is jött össze) Bár ahogy elnéztem a kislányod fotóit igazából én is úgy érzem, hogy korai lett volna még (az idő sürgetését leszámítva), olyan édes az a baba, élvezd ki ezt az időt. Nem is tudom elképzelni, hogy ha sikerült volna, hogy bírnád a pici babát, a terhességet, az újszülöttkort végig csinálni(plána ha ikrek kettek volna!!!) Tudom, hogy ez téged nem vígasztal, de az ész érvek alapján talán jobb is így.
Én pont az ellenkezőjét élem meg annak amit Te írtál gyerek ügyben. Nálam ahogy telnek a hónapok egyre bizonytalanabb vagyok, biztos, hogy kell ez nekem? Titeket nem rémíszt el hogy mi lesz 5-10 év múlva ( a mostani poitikai-gazdasági fejleményeket figyelve) Biztos, hogy lesz állásom, ki fogom tudni fizetni az építési hitelt, autóhitelt, víz, gáz díjakat, taníttatni a gyerekemet, többeteknél olvastam, hogy szintén vállakozó a férj, vagy mindketten, mindig menni fog az üzlet? stb. Nem tudom miért én régebben nem voltam ilyen aggályoskodó, de most nagyon el vagyok bizonytalanodva. Na, megyek a dolgomra, mert ha tudnátok, hogy milyen intézkedésket hoztak, amíg szabin voltam, Ti sem lennétek ilyen nyugodtak. Majd jövök.
Üdv:Fanny
fanny01

Sziasztok!

Kismamák, Kriszta, Icus!

Nemsokára a célban vagytok, meglesz az eredménye a gondoskodó várakozásotoknak :lol: ! Addig is, ki így ki úgy,- kórházban, otthon, -érezzétek nagyon jól Magatokat! A híreket pedig én is nagyon várom :lol: !

Mandula!

Te is érezd jól Magad, tényleg, ilyen melegben inkább ne menj közös fürdőhelyre. Ha tenger környékén járnátok, azt tudnám ajánlani, én Lucussal 5 hónapos várandósan nagyon jókat úszkáltam Tunéziában :D .

Zsenge!

Ilyen "anyáskodáson" 2 éves kor körül mi is átestünk Lucussal, sőt még néha most is. Mostanában vettem észre, hogy "direkt" figyeli a női szerepeket, legjobban hölgyek társaságában érzi magát, utánozza a nővérét, engem. Hát ez genetika, kislánynak született :lol: !

Paga!

A closti állítólag "csodákra" képes! Persze azért Apa is kell hozzá :lol: ! Drukkolok Neked :!: Minél hamarabb legyél jól :) !

Fanny!

Szia! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás :) ! Képeket láthatunk majd, Mi szegények akik eddig itthon pácolódtunk :lol: ?
A babavállalásról: Ha visszaolvastál, mint ahogyan írtad, akkor olvashattad az én döntésemet is. Az én esetemben az ok az eü. problémám, de téged is megértelek, hogy elbizonytalanodtál. A mi korunkban ez igencsak előfordul, néha még fiatalabb korban is. Most hogy döntöttem, egyszeriben jobban érzem magam, és örülök a "meglévőknek" és megpróbálok jobban közös hulláhosszra kerülni Velük. Elég sok időt töltöttem mostanában a magam megfigyelésével, tépelődéssel, önbántalmazással. önsajnálattal, hogy miért nem esek ismét teherbe... Nem is értem már magam, mi volt az a nagy kétségbeesés, hiszen hárman Vannak... :lol: És ezért nagyon hálás vagyok :) !
A megszorításokról, intézkedésekről azt hiszem Mindannyian hallunk, és tudunk, és sokunkat szorongással tölt el. :( Tényleg nem nézünk könnyű idők elé :( . De a babavállalóknak ez soha nem volt akadály, lásd a háborús idők körüli születések megugrását stb... :) Az ember már csak ilyen túlélő fajta, azt gondolom szerencsére :D !

Rabkri!

Jó lenne, ha írnál, hogy vagy :) :?: :!:

Üdv: Ancsi
ancsi65

Sziasztok!
Majd próbálok képeket felrakni. Egyébként nagyon jó volt kikapcsolódni, az itthoni dolgokból. A repülés odafelé elég risztó élmény volt. De visszafele már simábban jöttünk, így már holnap felülnék egy gépre, ha arról lenne szó, hogy mehetek nyaralni, valahogy könnyű belejönni a nyaralásba...
Ancsi!
Persze, tudom én, hogy mindig volt valahogy jó példa rá az én anyukám, aki a háború után volt fiatalasszony, többször volt terhes, de mindig volt valami indok (háború, szegénység, '56, stb) hogy ne tartsa meg a babát, aztán mikor már volt kis ház, kis kereset, viszonylagos nyugalom akkor már a sok mindenféle terhesség megszakításnak köszönhetően nem lett terhes. Pedig ők 9-en voltak testvérek és volt akinek 3 gyereke is lett, pedig ők is ugyanabban a szegényes világban éltek. Tudom én ezt csak hát gyarló az ember és a megszokott életminőségéből nem szívesen adna lejjebb. Bár azért még én is nehezen igazodom el magamon, mert pont a napokban döntöttem el, hogy ha most sem sikerül azért felkeresek egy dokit, akit ajánlottak, hogy itt a kórházban a meddőségi centrum vezetője, szóval rutinja van az ilyesmiben. Hátha...
Üdv:Fanny
fanny01

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?