Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ennyi véletlent! Ez hihetetlen.

Ne haragudj Krisszi. Tényleg megvettük Pirus babakocsiját. Pont ma ütöttük nyélbe az üzletet. :roll: :oops:
Nekünk is a Venezia tetszett meg, a párom rögtön bele is szeretett. Remélem nem haragszol. :wink:

Bocsi, hogy nem szóltam előbb, de egész nap a konyhát szedtük szét. Iszonyúan szét van bombázva minden. Pár napig nem lesz se tűzhely, se mosogató. Nem vagyok egy konyhatündér, de már most hiányzik a főtt étel. Sajnos csak kedden lesz újra használható a konyha. Kedden viszont egész nap nem lesz melegvíz. :evil:

Dr. Ujvári az orvosom, hozzá járok már 5-6 éve.
A párommal együtt voltam az utolsó felkészítőn, elöl ültünk. Kiváncsiságból megnéztük a szülőszobát is. Tényleg nagyon pici volt az a babó, akit felhoztak. Viszont nagyon édes volt, majdnem elbőgtem magam. Ha minden jól megy, akkor még 2 hónap és a mi kisfiúnkat ölelhetjük magunkhoz. Számomra ez még mindig hihetetlen. :)

Brigi!
Gratulálok az esküvőtökhöz! :)
" A szerelem egy olyan ajándék, mely mindennapi örömökbe van csomagolva, a figyelmesség szalagjával van átkötve és meghittséggel, törődéssel van díszítve."
Kívánom, hogy sok örömötök legyen a házasságotokban! :D :D :D

Jó éjt mindenkinek!

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Brik, hatalmas gratula és nagyon sok boldogságot Nektek!

Évi, ez már gyanús :lol: Nem haragszom, azért is kérdezgettem errefelé, hogy melyik Peg Perego a jobb, mert nem tudom eldönteni, milyen babakocsit vegyünk. Háromkerekűt szerettem volna, de aztán kiábrándítottam magam :) belőlük, túl szélesek és azért sokkal nehezebb manőverezni velük, mint egy hagyományos négykerekűvel. tudom, biztos van, aki nem így gondolja, de a piacon fellelhető ÖSSZES háromkerekű babakocsit elvittem tesztvezetésre és össze sem lehet hasonlítani őket egy sima négykerekűvel... Viszont nekem a pramette-ben meg pont az nem tetszett, hogy nagyon picik a kerekei, szegény gyerek kileheli a lelkét ezeken a sz&r pesti utakon. Vagy nem?

(Ági, Neked meg köszi a közvetítést, legközelebb majd szemfülesebb leszek :lol: )

Évi, csak nem Te vagy az a magas szőke lány, aki a bal oldalon ült? Párod meg mögötted, mert később ért oda? Másra nem emlékszem, aki a párjával lett volna, elöl. Én egyedül voltam, szőke vagyok, elég magas, nem tudom milyen ruhában voltam, talán fekete pólóban meg khaki térdgatyában? :?

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Helló lányok!

Mi még mindig egyben, ahogy reggel hallgatttam az időjósokat a jövő hét végére ígérnek 8-10 fokos lehülést! megkérdeztem a lányom belefér e neki egy randi velünk? :P Őszintén szólva nem bánnám, akkorra már túl leszünk a 38. héten, doki bá is hazajön a nyaralásból, szóval, mehet a menet! :P

Pöttyök téma megoldva: övsömör, de elég furi, mert csak kb. az ágyéki részen (rosszul írtam a múltkor nem a combom belső oldlán ahol összeér) van úgy kb.10-15 pötyi, kicsit hólyagos, de nem viszket, nem fáj, amit a doki hiányolt! Kaptam czinkes kenceficét! Állítólag nyoma marad majd, a fene se éti, hogy miért most aktivizálódott? :cry:

Fürdetéshez!
Nekem nagyon sok ismerősöm a gyerköcöt a pelenázon lekezeli a fürdető krémmel, közben megmasszírozza és után a víben már csak locspocs van! Kell rá rendszeresíteni egy törölközőt, amit nem biztos, hogy később ki tudod mosni hófehérre!

Vizesedés nem komoly, csak a kezem és lábfejem érinti, reggelre visszahúzódik, ne napközben eszméletlen vicces. Mit Shrekké!!! :P :P :P :P :P :P
Vérnyomásom: 120/80 ,vizelet rendben! Súlyomat hagyjuk! 57kg-ról indultam ( bár már ezt is ahormonok nyomták fel), most 74-75 lehetek! Szóval bálna! De úgy gondolom, hoogy kit érdekel! Ezt akartam.

Brigi!
NAgy gratula a nagy naphoz! :P :P :P :P :P


Babakocsi nálunk Chicco lesz (ha így kell leíni),nehezen, de ezt választottuk!

programajánlat!
Martonvásár, Brunszkvik kastély: gyönyörű, a park egy élmény, utána ebéd a Postakocsi vendéglőben!
:P :P :P :P :P :P :P :P
anid
 
 

 
 

Sziasztok!

Ági,
köszi a Norbi tippet,már gondoltam rá,hogy kiprobálom,hisz már annyi embernek bevált!Igaz nem tudom,hogyan álljak neki,mi legyen az első lépés.Tudom először fejben kell hinni benne,mert annélkül nem sokat ér az egész,de ez majdnem mindennel így van.

A tésztás recept nagyon jól hangzik,bár nem tartozhat a Norbi étrendjébe :D de én is elkészítem a jövőhéten!

Nekem is van egy tésztás receptem,most hallottam a nagynéninktől:
a husit pörköltnek elkészítjük,pirospaprika nélkül,több fajta fűszerrel ízesítjűk(rozmaring,kakukkfű,szerecsendió)majd,ha kész juhtúróval összerottyantjuk.A kifőzött tésztát-fodros nagykocka-kivajazott tepsi v.hőálló tálba rakjuk,és ráborítjuk a szaftos husit,be a sütőbe,mielőtt elkészülne sajtot szórunk rá és még egy kicsit vissza,hogy a sajt beleolvadjon.
Lehet rétegezni is tésztát és tejfölös sajttal is le lehet borítani a tetejét!

Hamár itt tartunk a tegnapi menű:sült csirke comb,gyümimártás darával.
a mai:pincepörkölt sós burgonya ubi


Évi,Krisszi,
ennyi véletlent egyszerre! :roll:
Egy idős kismamák vagytok,kisfiút vártok,a Richárd név tetszik mindkettőtöknek és még a babakocsi izlésetek is megegyezik!
Most Évi gyorsabb volt,ami az eladó kocsit illeti. :)

Brigi,
köszi a képeket,mégegyszer sok boldogságot!

Legyen mindenkinek szép napja!

Üdv.

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Honnan tudja az ember lánya, hogy a gyereknek a hasa fáj?
Tegnap este tök nyügi volt Blanka, Óránként felvettem és mellre tettem, de nem evett igazán, kapott vizet - azt tök mohón itta, alig győztem a szájába kanalazni, tisztába tettem, fürödtünk... :roll: Végül a nagy ágyban mellé feküdtem és úgy aludtunk talán (de ez már nem tudatosult bennem, olyan fáradt voltam). Hajnali 2-kor betettem a kiságyba, 20 perc múlva ébren volt. Na de akkor legalább evett rendesen és vissza tudtam tenni, onnantól rendesen kelt és evett.
A dologhoz hozzátartozik, hogy tegnap megittam kb. 1 dl colát, olyan nagyon kívántam a buborékot. :oops:

Ma csavargós napunk lesz, remélem jól bírja majd (nem a suzukival megyünk :) ).

Szép napot mindenkinek!
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!!!

Nagyon köszönjük:-))

Ranpo olvastam az idézetet és öröm könnybe lábadt a szmem:-) Köszönjük!!

Prücsök, kellemes sétát nektek:-))

Mi is délután vendégségbe vagyunk hivatalosak:-))
De olyan melegem van, hogy egyenlőre nem tudom hogy megyünk e. Nagyon nem jól viselem a meleget, sajnos:-((

Puszi nektek!!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Krisszi
Jó helyen keresel minket. Pont a szőke magas lány mellett ültünk. Nekünk barna a hajunk. :lol:

Mi azért is választottuk a Veneziát, mert az összes kerék bolygósítható, így talán könnyebben tudok majd manőverezni. ( Séta alkalmával jön velem majd a 2 kutyunk is) Biztos viccesen fogunk kinézni. Egyik kezemmel a babakocsit tolom, a másikkal meg a pórázt fogom. Sajnos a nagyobbik vau szeret elcsatangolni, úgyhogy kell a póráz, de szerencsére a kicsi vau nem mászkál el, így nem kell harmadik kezet növesztenem. :lol:

Szép vasárnapot mindenkinek! :)

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Anid, melyik fajta Chicco? van egy favoritom, a CT 0,1, ami nagyon jól néz ki és az ára sem vészes...

Timi, Évi - folytatván a véletlenek sorát: nekünk is van kutyusunk, szám szerint 3 darab, a séta viszont csak kettőt érint ( a harmadikat nem lehet kivinni az utcára, fóbiás vagy mi, teljesen megbolondul a kerten kívül, fél, nyüszít. Igaz, hogy őt úgy mentettük ki a csatornából, ahová a "gazdája" bedobta szépen, ahogy az elő van írva. :evil:
Szóval ő nem sétál, de a póráz gabalyodás teljesen ismerős :lol: )

Évi, milyen színű a kocsi? :lol: ma megnéztem a Brendonban és még mindig nem tudok dönteni.

Aki teheti, pihenjen és érezze jól magát :)
(engem vár az alkotmányjog :( )

puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Tényleg, Évi, merrefelé laktok? mi a XI. kerületben... Itt a babaneten megismerkedtem egy kismamával, akivel majdnem egy utcában lakunk :lol:

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok,

Rita
Tegnap vendégségben voltunk és felvetettem a kedves szülőknek, hogy lehet hogy lecsapjuk Máté kezéről Dalmát :lol:
Azt mondták nincs akadály, a pénzen múlik minden, aki többet fizet az viheti a szeptemberi lány kezét :lol: :lol:

Ági
Amit írtál a málnás kajáról iszonyat jó, kár hogy se málnánk, se szuper mixerünk, de a szájamban összefutott a nyál :shock:

Fürdetés
Mi is előbb kenjük be a bébit a krémmel egy kis masszázzsal, és csak utána fürdetjük, ill. ott már csak le kell simogatni róla. Sőt azt is mondták, hogy fürdés után is kenjem be, mert az a krém testápolóként is funkcionál.
Ti a vízben próbáljátok rá kenni??? :roll: az elég nehéz lehet :?
És simán a fürdőszoba pulton, a fürdőlepedőn kenjük rá, mivel nem kell rá túl sok, sem vastag réteg, ezért nem lesz minden tiszta fehérség.

Krisszi
Az előkészítőn azt mondták, hogy akinek bármiféle gerinc problémája van annak nem biztos hogy hat a gerincbe kapott érzéstelenítés, mivel nekem csak gerincferdülésem van ezért tartottam ettől egy kicsit. Az orvosom azt mondta, hogy ha nem komoly akkor nem lesz semmi gond, sőt az altatóorvosnak is szóltam, de ő sem látta ezt problémának. Beadta az érzéstelenítőt, ami olyan, hogy a szúró fájdalmat nem érzed, de a finom érintést pl. simogatást az igen. A hatását úgy tesztelik, hogy injekciós tűvel megszúr néhány helyen, hogy érzed-e, nyugi csak kicsit, nem vészes.Mindegyik szúrásnál megkérdezi, hogy érezted-e, és jó esetben nem. Nekem csak az egyik oldalamat érzéstelenítette el!!! :cry: A doki alig akarta elhinni, azt hitte szórakozom vele és nézem hova szúr. Közölte, hogy ennek a valószínűsége kb. 10.000 az 1-hez, és hogy ilyennel még nem is találkozott. Gondoltam, hogy elég szar, hogy pont én vagyok ez az egy :x tehát nagyobb dózist kaptam, többet kellett várni, de utána szerencsére hatott.
A csaszi utáén még számíts arra, hogy az első 1-2 nap nagyon nehéz lesz fizikailag, de utána már napról-napra jobban leszel.

Kaja készítésről nem tudok beszámolni, de ma nálunk függönvarrás a program, mert a gyerekszobába még nem sikerült elkészítenem a sötétítő függönyt, remélem be tudom fejezni.

Üdv,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


...és persze lenne kérdésem/problémám is mégpedig a "haj kérdés" az, ami mostanában foglalkoztat.

Ugyebár újszölötteknek van egy kis hajuk, nálunk most ez már 2-3 cm ami betakarta az egész buksiját, de ez most kezd hullani. Azt hiszem ez ilyenkor normális, de mikor kezd kinőni a végleges haja? Vagy kopasz lesz a Gergő :oops:

Ja és még egy kérdés, a végleges szeme színe meddig alakul ki? Vagy ez a butaság és csak a kutyáknál van olyan, hogy mind kék szemmel születik :roll: :roll:

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Szia Krisszi!

Azt hiszem, most megtöröm a véletlenek sorozatát. Mi a XV. kerületben lakunk.

Alkotmányjogot tanulsz vagy tanulmányozol?


Íme a babakocsi:


Kép



Ők pedig a kutyuk:

Kép

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Évi,
Nagyon merész vagy, hogy bevállalod a 2 kutyát babakocsikázáshoz. A mieink nem pórázon sétálnak és egész jól nevelt mindkettő, de nálunk a reggeli séta stornó, mióta Blanka megszületett. Nem tudnék 3 felé figyelni, mivel a 2 kutya 2 külön vérmérséklet és így általában 2-500 m távolság van köztük séta közben. :lol:

Gabek,
Sok sikert függönyvaráshoz. Remélem be tudtad fejezni. :wink:

Blanka ma végigaludta a kiruccanásunkat és délután még aludni is hagyott - vagy legalábbis az'szem aludtam :roll: , de ilyen melegben ez kevésbé tudatosult bennem, mert sokszor fent voltam közben. Teszek fel róla fürdős képet, Még mindig olyan viccesen döbbent :shock: arcot tud vágni közben, de legalább nem fél és nem ordít. :lol: Kép

prucsok
 
 


Sziasztok!

Gabek, nekem két barátnőm is arról panaszkodott, hogy csak az egyik oldalát érzéstelenítette el az EDA, meg olvastam is erről sok helyen. Állítólag ez az egyetlen "mellékhatása" annak, ha rosszul adják be. De azért annyira nem ritka... Sajnálom, hogy Veled pont ez történt :(
Úgy tudom, hogy fél éves korra legkésőbb kialakul az eredeti szemszín. Anyukám mindig elmondja, hogy olyan gyönyörű tengerkék szemeim voltak babakoromban. bezzeg most. :(
Köszi az intelmeket, majd próbálok kicsit felkészülni a csaszira, lelkileg, testileg!

Prucsok - Nagyon édes baba Blanka!

Évi, az már tényleg irreális lett volna, ha esetleg egy helyen is lakunk :lol: Jópofa a kocsi, használjátok egészséggel!
Jogot tanulok amúgy, de elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy abbahagyom az egészet, nem lehet bírni...

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!

Mi is a pelenkázón kenjük be a Norbi fürdés előtt.Utána popsikrémmel az egész gyereket.

Rita:Köszi, tudom én is, hogy valamelyik babó nem bírja a boci tejet,de én egész terhesség alatt és utána is azt ittam és hál isten semmi bajunk!

Haj: Nektek milyen hosszú a hajatok?
Mit csináltok vele?
Mert5 én megőrülök az enyémtől.
Melegít, a gyerek belemarkol, ezért állandóan fel van gumizva és ezért rettenetesen hullik.
Nem tudom mit csináljak levágassam-e.Sajnálnám is, de minden az én hajammal van tele.

Pörgés:A fiam egy ringispil!
Forog a saját tengelye körül mindenfelé.És állandóan kicsavarodik,nem bír 2 percig nyugton lenni.
Hajnalban kezdi...
És állandóan a szájában van.

Brik:nagyon arik vagytok!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Prücsök
Nagyon édes a kis Blanka. :)
Kezd egyre jobban tetszeni nekem ez a fürdetővödör. Most olvastam el a Brendonos újságban, hogy mit tud. Lenne egy kérdésem. Azt írja: - két módon fürdetheti benne gyermekét. Ez mit jelent? Hogyan lehet benne kétféle módon fürdetni?

Sajnos be kell vállalnom a 2 kutyut is, mert nincs aki levigye őket napközben, viszont annyira nem szobatiszták, hogy 13-14 órát kibírjanak. :? Általában reggel 6-kor már lent vagyok velük, aztán apának kávéfőzés ébresztés (kávé nélkül nem kel fel), 7-kor Ő már indul, este általában 7-8 körül ér haza. :twisted: :(

Krisszi
Köszi :) Nektek már sikerült dönteni babakocsi ügyben? Melyik típust választjátok?

Biztos, hogy nem egyszerű jogot tanulni, de szerintem ne hagyd abba, max. függeszd fel egy időre, ha lehet. :roll:

Neked már biztos, hogy csaszi lesz? Nekem 100%, de már megbarátkoztam a gondolattal. A lányok sokat segítettek azzal, hogy elmondták a tapasztalatokat, bátorítottak. Köszönöm nektek még egyszer. :P

Jó éjt mindenkinek!

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Brik, gratula az esküvőhöz, sok boldogságot kívánok Nektek!!!

Krissz! Talán csak nem ELTE ÁJK????? ÉN elsős voltam most...túl az alkotmányjogon....Te is odajársz???? Arra nem gondoltál, hogy kevesebb tárgy felvételével csináld tovább??? Én ezt az első évet megbontottam, a harmadéves laza tárgyakkal cseréltem le a nehezeket, tekintettel a babóra....

Teljesen más. A kislányom szeméremteste tiszta vörös lett (hólyagokkal) és a fenekén is egy foltban. Elmentünk vele a dokinőnkhöz, aki phisiogel-t adott rá, ekcémának diagnosztizálta.... 3napja kenem, de úgy tűnik nem javul. Nektek van ilyen irányú tapasztalatotok??? Azt mondta egyébként dokinénink, hogy a bőrgyógyászaton rögtön szteroidos krémet írnak fel....???? Hát lehet, de most már nem bírom nézni. Azt sem értem mitől jöhetett ki, semmi új ételt nem vezettünk be, naponta 3-szor fürdetem a melegre tekintettel....

Gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Évi,
Az hogy 2 féle módon lehet fürdetni benne a gyerkőcöt, azt jelenti, hogy vagy teljesen (vállig) ellepi a víz és akkor tiszta olyan neki, mintha az anyaméhben lenne, vagy csak félig van vízben. Az első esetben"lebeg", a másodikban lesüllyed a baba az aljára. Szerintem mindenképp lesüllyed :) (vagy én vagyok béna), de a feje még lebiccen, így mi csak félig töltjük.
Amúgy a Brendonban most júniusban akciós a vödör a Baba magazinban levő kuponnal (5000 helyett csak 3500), de végül erre talán több akció szokott lenni, mert én talán áprilisban vettem meg ugyanígy.

Krisszi,
Szerintem se add fel az egyetemet! Biztos nem könnyű, de akkor ahogy Évi és Gyöngyusz írta, lazíts rajta vagy szüneteltesd. Nincs segítséged a vizsgaidőszakokban?

Dorka,
Haj fronton én éppen növesztek, hogy össze tudjam kötni és ne az arcomban legyen, így ne kapaszkodhasson majd bele a baba. De hullik így is, pedig még alig tudom összekötni, hajpántozok. És apának is elég hosszú a haja, így nem csak az enyémmel van tele minden. :)

Kérdés: A babákat, ha kiviszi az ember sétálni reggel úgy 8 körül vagy este 7-8 felé, akkor is be kell kenni napvédővel? És az arcukra is lehet kenni a kencét? Én Niveát vettem, 40-es faktort. (Türkizzöld színe van :roll: brrrr.)

A fürdetőkenőcsöt ma kipróbálom a fürdés előtti rákenéssel is. D enem csúszik ilynekor a baba? Nehogy elejtsem míg átfordulok vele a dézsáig! :roll: Aa mikrós feloldóson már túl vagyunk - az jó volt.

Ja, csütörtökre már lehűlést és esőt jósolt tegnap a meteorológia. Elég lenne egy kis lehűlés, az eső ráér péntekig. Reménykedjünk.

Szép napot,
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Évi, még nem döntöttem bkocsi ügyben... egyikbe se szerettem bele és ezért várom az igazit :lol:
Csaszi - reménykedni lehet, hogy elkerülöm, de dokim szerint szoktatnom kéne magam a gondolathoz, hogy műtét lesz: hatalmas a gyerek (a 27. héten mérték 1400 grammosnak) és faros. persze, persze, megfordulhat, de a megfordulás ellen szól, hogy végig medencevégű volt, minden vizsgálatkor. Szóval készülök lélekben mindenre. Igen, tényleg nagyon sokat segítettek a hozzászólások és
nagyon köszönöm Mindenkinek a rengeteg információt!

Prücsök, Évi - nem feltétlenül abbahagyásra csak halasztásra gondoltam, csak azt nem tudom, ha most ilyen rohadt nehéz, milyen lesz egy pici babával? Egy évfolyamtársam 1 éves babával csinálja a sulit, kínkeserves, a gyerek egyfolytában sír, hiányolja a mamát - mert a nagymama vigyáz rá, a lány meg ki van készülve.... Szal nemtudom, megéri??? :(

Gyöngyusz, igen, ELTE ÁJK. :lol: másodév, még két vizsgám van: AJ meg Nemzetközi jog. A polgárim szerencsére megvan, az volt a nagy mumus. Ha kell valami jegyzet, szívesen adok! :)
Mit nem vettél fel most? már teljesen elfelejtettem, hogy tavaly ilyenkor mit tanultunk. Tényleg, Te nem vetted észre, hogy feledékenyebb, szétszórtabb vagy és nehezebben tanulsz?

Prücsök, Gyöngyusz - sajna babaápolási kérdésekben egyáltalán nem vagyok otthon, a fényvédőt elméletben mindig kell használni, ha kitesszük a lábunkat a lakásból, még akkor is, ha nem süt a nap. De tényleg nem vagyok hozzáértő...

puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!


Kép
Ma ismét hőségre ébredtünk!

Kép


Csütörtökre tényleg hidegfrontot jósolnak,ami a lehülés szempontjából jó lesz,majd szorítok,hogy a tali idejére az eső kerüljön el titeket! :D


Gyöngyusz,
hát szerintem nem ekcémás a babád,mert nekem sajnos gyerekkorom óta az van és még egyszer sem volt hólyagos!Pirosnak piros és nagyon tud viszketni.Én szteroidos krémet használok rá,de ugye a babáknál még erre figyelni kell.
Mondjuk én nem tartok a szteroid használatától,mert ha muszáj akkor nagyon vékonyan fel lehet kenni a babáknak is és hamar hat!
De most nézem a karom,mert sajnos ebben a melegben megint ettől is szenvedek,hát bubos ott a bőröm,ahol előjött az ekcéma,lehet,hogy ezt értetted hólyagosnak?Mert akkor lehet,hogy mégis az!:oops:
Szóval,amit kaptatok rá annak azért már 3 nap alatt javítania kellene a helyzeten,lehet,hogy még is jó lenne felkeresned egy bőrgyógyászt!Bocsi,ha okoskodónak tűnök! :roll: :oops:

Üdv.mindenkinek!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok

Gyöngyusz, szerintem sem ekcémás a babád, ahogyan Timi is írta. Az én lányomnak is volt pár hete és sajnos nem egyik napról a másikra múlt el. :( Én neogranormonnal kentem be vékonyan, és a lehető legtöbbet szellőztettem. Szerintem a meleg miatt van...pelenkakiütés. Nem tudom, hogy milyen idős a kicsilányod, hogy mennyire oldható meg a mesztelenkedés, de szerintem, a legjobb gyógymód, ha nem ekcémáról van szó. :)

Áginak és mindenkinek, akit érdekel egy könnyen elkészíthető vacsi: hideg majonézes kukoricasaláta sajtgolyókkal.

További kellemes napot mindenkinek
Hédi
gyurmanó
 
 


sziasztok

Brigi nagyon sok boldogságot kívánok. Nagyon szépek voltatok :D :D

Timi

Most olvastam a receptedet a tésztásat és nagyon szeretném kipóbálni. De nagyon béna vagyok :oops: és nekem kellenek az adagok. Én csirkemellből fogom csinálni kb fék kg-ból. hhez mennyi juhturó és mennyi füszer kell. Segítenél?előre is köszi :D

Mai menü:krumpli főzelék fasirt

Lini
lini
 
 


Sziasztok!

Eltűnik az ember pár napra és egy teljes baba alvásidő kell a visszaolvasáshoz! :)

Brik! Gratulálok én is és nagyon sok boldogságot, hosszú házasságot kívánok! Kitartás ebben a nagy melegben!

A fürdetőkrém ötletet én is ki fogom próbálni, mert engem is zavar a kádban úszkáló sok fehér izé. Nekem a terhesség alatt voltak kiütéseim és ezt kellett használnom. Testápolóként is funkcionált. Kaptam külön testápolót is, de az olyan zsíros volt, hogy nem tudtam elkenni. Szóval már egy kicsit unom ezt a fürdetőkrémesdit, mert először én, aztán a babó úszik a fehér izékben. Szóval köszi az ötletet!

Épp ma 3 hónapos Sanyika, és már csapkodja a lábával a vizet a kiskádban! Tegnap tiszta víz lettem én is. :)

Kitartást mindenkinek ebben a hőségben!

Mai menü: tegnapi gulyásleves és rántott husi

Puszi mindenkinek,
Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Szia Hédi!

Még én sem csináltam meg,mint írtam a nagynénitől hallottam.
1/2kg húshoz 15dkg juhtúrót biztos tenni kell,de attól függ mennyire szeretitek + - 5dkg.Szerecsendió nagyon kevés,kb2 késhegynyi,rozmarig és kakukkfű is izlés szerint,én 1-1 kávés kanállal tennék bele.Én só helyett vegetával ízesítek,de annak a mennyiségét mindig ránézés alapján döntöm el. :lol:
Tésztából ennyi husihoz elég egy zacsi,azaz 500g.Sajt és tejfől szintén ki mennyire szereti.20dkg reszeltsajtot biztosan kell rakni rá.

Majd írd meg milyen lett!Remélem fincsi lesz!Jó étvágyat! :lol:

Timi
timiban
 
 


Szia Timi,

valaki más kérte a receptet, sajnos nem emlékszem, hogy ki. Az én figyelmemet elkerülte, de ezek után biztosan ki fogom próbálni. :D

Hédi
gyurmanó
 
 


Sziasztok!!

Köszönöm mindenki jókivánságát!! Aranyosak vagytok!!!!:-)

Gyöngyusz szerintem se ekcéma!!! Nekünk száraz ekcémás a kislány és összekutyult krémet kapok rá+zsíros kerémet. Az ekcéma nekünk se hólyagos. Irhatok mailt:-)

Ja és végre meggyógyultam:-)))Úgy örülök neki, remélem most már marad így:-))

Ranpo édesek a kutyiaid:-))

Prücsök Blanka nagyon szép kiscsaj:-))

Puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az észrevételeket pelenkakiütés/ekcéma kérdésében. Valami halvány javulás jelei mutatkoznak, ezért megpróbálok türelmesebbnek lenni. Annyi megjegyzés hozzá, hogy Babus nem vakarja, amikor meztelen van, ebből azt feltételezem, hogy nem viszket neki. Ma-holnap egy éves lesz, és iszonyatosan rajta van azon, hogy elinduljon, de természetesen nem megy minden úgy, ahogy ő akarja. "Megizzadunk" még a melegen felül is tehát....

Krisszi!

Tök jó, hogy felettem jársz, legalább jegyzeteket tudunk cserélgetni. Én a rómát hagytam és a majt-ot, de már első félévtől és helyette felvettem a jogszoc-ot, politológiát, jogi informatikát és statisztikát stb....Gyerek mellett még így sem volt egyszerű. Két pelenkacsere, etetés stb. között napközben 1-2 tételre futotta csak az időmből, aztán éjszaka tanultam, amíg bírtam...nagy mennyiségű coca-colával felszerelkezve, már-már vénásan döntöttem magamba.
Most "méregtelenítek".....és megpróbálom az alváshiányomat bepótolni...


HA már receptcsere van, nálunk ma Currys rizs volt az ebéd....Ha valaki az egyszerű elkészítési módját választja, akkor valamelyik ázsiai boltba kell vennie egy tábla csokira emlékeztető curry-t, de ki is lehet kavarni joghurtból, curry porból, fűszerekből.
Úgy készül, mint a pörkölt, hagyma pirítás, aztán bármilyen husi kockára vágva jöhet hozzá. Vízzel felengedés után az ember sorba belepakolja a kedvenc zöldségeit főzési sorrendben (répa, gomba, shiitake, padlizsán stb....és a végén krumpli, de az egyik ismerősöm banánt, mazsolát és almát is tesz bele(???)). Amikor már minden puha, akkor kell a curry táblát beletenni, ami szépen felolvad és főzelék szintűre besűríti az ételünket. RIzsre kanalazva isteni....Az illatát 3 nap múlva is lehet a lakásban érezni, de ez a legkevesebb, nálunk a nagy kedvenc.

gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Prücsök
Nagyon aranyos Blanka a fürdetőben :-)

Timiban
Olyan jó, hogy mindig megtöröd a sima szöveget és különböző vicces animált részeket szúrsz be :-)

Meddig kell még melltartó betétet hordani? Végig, amíg szoptatok fog csöpőgni a mellem, vagy ha már stabilizálódott a kereslet-kínálat akkor elmúlik?
Úgy útálom :twisted:

Ma voltak itt a munkatársaim gyereknézőbe és nagyon el voltak ragadtatva :D

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Nekem tényleg agyamra ment a hőség!Nagyon figyelmetlen vagyok,bocsi!
Szóval Lini leírtam a tészta receptet részletesen,de Hédinek címezetm! :oops: :oops: :oops: Bocsi!


Gabek,
köszi, ezt neked küldöm!

Kép

A többieknek meg jó éjszakát!

Kép

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok :)

Kirakom a lábam és a graffomán társaság annyit ir, hogy győzzem olvasni :P :P :P :P

Tök jó kaja ötleteket adtok, imádlak titeket, legalább erre nem kell elhasználnom az amúgy is alacsony számmal rendelkező agysejtjeimet :lol: :lol: :wink:

Gyöngyusz :)

Nekünk is volt ilyen Pepe szemérem dombján: a libero pelenkától kapott kiütést szegény, a doki nénink irt fel egy krémet, amitől ugy 4 nap alatt az utcsó folt is eltünt hála.

Brik :)

Nagyon szépek voltatok, vagyis ez igy hüleség, mert úgy jobb hogy vagytok :):):)
Jó hogy végre megszabadultál a baciktól, de most aztán vigyázni, hogy nehogy megint visszataláljanak.

Gabek :)
EGy idő után nem fog kelleni, mert ahogy irod is, beáll a kereslet kinálat és nem lesz tultermelési válság :)

Prücsök :)

Nagyon ééééééééééddddesek vagytok abban a fürdetőben :) :)


Timi :)
Jól hangzik ez a kajcsi is, ki is fogom probálni :)
Holnap válaszolok a leveledre, de ma nem volt időm :)


Huncut :)
Igy nagyon megértelek hogy unod a gyógyszertári fürdetőt.

Dorka :)
hátam közepéig ér a hajam, de nem szándékozom levágatni, bár most szokásához hiven a szülés utáni szindróma dul, hullik mint a hó. Én összekötöm és feltüzöm, igy kevésbé tud belemarkolni, de kitartás azt mondom, mert egy idő után leszoknak róla és nem teszi.

Évi :)
A babakocsidat láttam ám én is élőben ;) még Pirusnál. A kutyusaid olyan aranyosak, jó lehet sétálni velük :)

Annamari :)

Jó hogy megtaláltál minket újra, de eltüntél megint :( Irjál már magatokról, hogy álltok, mit csináltok mostanában?
Gyere el talizni velünk, ha van rá időtök.

Joe :)
Hogy álltok a többi szopival? Harap a kis fogas bébi? Tejed kezd visszajönni? Nálam is volt egy hirtelen csökkenés, de miután felnyomtam a folyadék bevitelt majdnem duplájára visszaállt a mennyiség.

Rita :)
Pocakfájás csökkent? Milyen kajákat engedett meg végre enni a szoptatós maffia? :) :P :wink:

Lilló :)
Megnéztem az új képeket az iwiwen, édesek vagytok nagyon.

Pirus :)
Nem irtál még, hogy akkor mi legyen a talival.


Ma kirucantam a két kölökkel egy kicsit, úgy döntöttem hogy elég a környező épitkezéseket hallgatni, meg a lakásban izzadni. Hármasban kirándultunk egyet a Margitszigetre, taliztunk babanetes csetesekkel. Kicsit tartottam tőle, hogy hogy fog menni, mert itt vinnem kellett az alvás miatt a babakocsit is, de azt kell mondanom elég jól vettük a dolgot. Ahol szükséges volt, ott kértem segitséget, hgoy vegyék le vagy adják fel nekem Danit, mig én a babakocsit tettem vagy szedtem le a bkvéról.

Kgiulianak irnám, hogy volt velünk egy ikres anyuka is, egész jól tudott közlekedni az ikerbabakocsival, ahol kellett ott mindig segitettek felrakni vagy levenni a nagy batárt.

Nagyon jól éreztük magunkat, Dani végig pacsálta az egész napot, még egy másfél órát aludt is, kellemesen elfáradtunk a nap végére, sőt nem volt hajlandó pelust felvenni hazafelé és simán kibirta minden baleset nélkül, lekopogom, koppkoppkopp, remélem haladunk a szobatisztaság felé.

Pepe csütörtökön megkapta az oltását, hála semmi baja nem lett, mázsálás eredménye: 8 és fél kiló és 64 cm, ami szerintem több, mert járt keze lába folyton :)

Ennyi már elég belőlem :wink: :wink: :lol: :lol: Talival kapcsolatban ha ekkora kánikula marad, talán tényleg el kéne gondolkodni, hogy valami hűvösebb helyen tarthatnánk, mert sajna a milienáris park nem éppen a hűslombú fákról ismert.

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Lenne egy nagy kérésem, főleg a nagyobb gyerköcös anyukákhoz: aki kapott és esetleg fölösleges lenne neki az állatkerti belépő a liberótól az odaadná nekem? :oops:

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Na, Csajok írtam egy iszonyú hosszú és elszállt! :x
Nincs erőm újra gépelni. :(
Rövéden a lényeg!

Ági, köszönjük szépen érdeklődésed, nagyon jól esik! :)
Tartjuk az óránkénti szopit, fejésnél még mindig csak maszatolok. :(
7 litert iszom, simán lecsúszik. Tudom ilyesztően soknak tűnik, de itt 31 fok van egész nap izzadok.
Éééééééés Boti nem harap! Megszűnt minden szorongásom a fogas szopival kapcsolatban. Mégiscsak rendes gyerkőc ez a Boti! :)

Baj az , hogy még mindig nem lehet abszolút hátrahúzni a fütyijét?
Minden este fürdés után próbálgatjuk nagyon óvatosan de nem jutok 1-rőla 2-re. :oops:

Kutyuk nagyon arik, Blanka meg egy kis tünemény! :)

Jó éjt kívánok mindenkinek!

Puszi,
Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Szevasztok grafomanok!

Remélem mindenki jol van és jol birja a meleget... :D !

Brik, gratula az esküvöhöz, sok boldogsagot kivanok!

Huncut, boldog hofordulot Sanyikanak!

Prücsök, szuper édes Blanka a vödörben, zabalnivalo kiscsaj! Hogy baratkoztok a tummyval?? Kicsit felelösnek érzem magam, hogy emelett döntöttetek :wink:...

Lanyok, lesz talalka csütörtökön?? Nem volt még idöm visszaolvasni :oops: , csak nagy vonalakban ezt az oldalt. Nekem kicsit merész vallalkozasnak tünik elindulni baboval a varosba ilyen dögmelegben :(

Mi még a tanyan vagyunk Vincével, itt maradtunk kettesben a nagy meleg miatt. Otthon a lapostetös déli fekvésü szauna lakasban "kicsit" meleg van, de itt egész kellemes 23-24 fok körül van a hazban. Apa ugy néz ki elutazik masfél hétre németorszagba és nagyon töröm az agyam azon, hogy mi legyen.... Itt maradjunk-e vagy menjünk haza, részben azért, hogy ott legyünk a talalkan. Nagyon szeretnénk veletek talalkozni végre :D :D, de ha marad a meleg.... :roll: :roll:
Amugy Vincus ma 8 honapos, mar 2 foga van és tovabbra is nagyon finnyas :mrgreen: Eddig ment a napi 2 kaja, de most fél adagra csusztunk vissza talan a nagy meleg miatt - remélem...!
saara
 
 


Sziasztok!

Tényleg sokat tudtok írni. :D

Brikancs, sok boldogságot, örülök, hogy végre meggyógyultál, és most már tessék vigyázni magadra.

Joe, gratula a szopihoz, ügyik vagytok. Ugye, hogy nem egy kisördög a Boti. :lol:

Nálunk tegnap brassói volt, sültkrumplival, csalival.
Ma nem főzök, mert megyünk a Margitszigetre az itteni baba-mama klubbal. Egy kicsit tartok tőle, mert már most csurom víz vagyok, de Ági egy kicsit megnyugtattál, hogy Ti is túl éltétek. Én is a nagy babakocsit viszem, hogy tudjon benne aludni a manóka.
Hát tényleg kérdés, hogy mi lesz csütörtökön, de állítólag addigra egy kicsit enyhűl az idő. Lilla, ha lesz tali, akkor még mindig áll a kocsis utazás.

Na megyek mert lassan indulunk

Puszi

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!

A babakocsival közlekedőknek szeretettel:

Kép


A pocakosoknak:

Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Ismét én,most lehet,hogy vki megharagszik,mert offolom a topikot,de megpróbáltam kisebbe küldeni a képeket,de így nem az igazi,elküldöm eredetibe és befejezem a helyfoglalást!

Tehát a kocsi:

Kép


És a pocaklakó:

Kép


Na,pá!

Timi
timiban
 
 


Ági, a mi ikres babakocsinkkal tuti nem férünk fel sehova. Akkora nagy batár... Direkt a legnagyobbat vettük, mondván, hogy sokáig akarjuk majd használni. Jól befürödtünk vele mert az nem néztük, hogy a 8. emeletről hogyan jutok le vele egyedül... De jó hír! Apa kivett egy napot és így ha nem jön közbe semmi mi is tudunk menni. Azt mondta elvisz minket és majd császkál a környéken, hogy ne lógjon ki az anyukák közül. :lol: Tök jó! Megyünk csütin!

Timi, tetszenek ezek amiket felrtaktál.

Joe, gratula Botinak ügyes "fogas" baba.

Prücs, Blanka zabálnivaló abban a vödörben!!!

Ági, sajnos nem tom odaadni a belépőt, én is kitaláltam, hogy elvisszük a lányokat az Állatkertbe. De tényleg nem értem, hogy egy gyerekre miért csak egy kísérő mehet, ill. a tesó maradjon otthon??? Azért erre gondolhattak volna!

Hétvégén kint voltunk a T-com gyerekszigeten (vagy mi a neve) és egész jó. Idén még csak terepet mértünk fel, de jövőre már biztosan aktív résztvevői lesznek a lányok is. Most aludtak egy hatalmasat, na meg ettek a jó levegőn.

Jó lenne ha csütin nem esne. Csütörtökig esőűző táncot kéne járni.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Ági, megy a belépő. Már épp fel akartam ajánlani....

Tegnap este fogtam és az ekcéma elleni kenőcs helyett sudocrem-et kentem Babus foltjaira.....és láss csodát, reggelre sokkal, de sokkal szebb lett!!!! Ennyit az ekcémáról, győzött a pelenkakiütés.....

gyöngyusz
gyöngyusz
 
 


Sára,
A vödör miatt ne aggódj, alakulunk. :wink: A kádnál mindenképp jobban szereti Blanka. Egyébként tőletek függetlenül is gondolkodtam a beszerzésén, de szerintem jó ötlet volt.
Tegnap ugyan valami nem tetszett neki, szerintem az, hoyg fürcsi előtt rákentem a fürdetőkrémet... És nem ejtettem el, míg átemeltem a pelenkázóról a vederbe! :)
Amúgy hol van az a tuti hűvös kecó, ahova mindig elmenekültök? És mi jót csinálsz ott? Mert apával nálunk is felmerült, hogy menjünk le egy hétre Almádiba a nyaralóba, de ő dolgozik, én meg egyedül mit csinálok ott lent Blankával... Még zuhanyozni is septiben kéne, ráadásul még internet sincs. :D
Viszont lehet, hogy anyuékhoz hazamegyek egy hétre. Végülis ott az egész rokonság, dédik stb..., legalább nem egy hétvége alatt kell végigjárni a babával őket bemutatkozás gyanánt.

Ági,
A találka kapcsán bennem felmerült, hogy meleg időben jó lehetne a Városmajor. Ugyan ott fizetős a parkoló (nem úgy mint a Margit-szigetnél), de árnyékos az egész park és a parkoló is...

Giulia,
Tök jó, hogy jöttök az ikrekkel! :D

Joe,
Gratula a szopihoz, Boti nagyon ügyes és látszik, hogy imád téged, hiszen figyel, hogy ne okozzon fájdalmat neked. :wink:

Nálunk ma pizza lesz és holnaptól Gastroyal menü. :lol:
Tegnap Blanka végigaludta a napot, cserébe sokkal kevesebbet evett, mint "szokott".
Kérdés: ki kelti fel éjszaka a babáját enni (vagy keltette úgy 1 hónapos korában)? Nekem még kéne keltegetnem, de miután tegnap estére csak 30-akat evett és még a lefejt pótlást is tök lassan ette meg, mert belealudt, gondoltam hagyom aludni tegnap éjszaka, ha éhes lesz, majd sír. És hajnali 4-kor ébredt, akkor evett 70-et. Ebben az éjszakai etetés kérdésben még mindig bizonytalan vagyok. :roll:
Másik kérdés: Ti hogyan altatjátok este a piciket? Tegnap azt olvastam, hogy meg kell tanítani őket egyedül elaludni és ehhez hagyni kell őket kicsit sírni. Blanka napközben sokszor elalszik egyedül, de este mindig az ölemben altatom... És tény, hogy így hamarabb elalszik ő is, meg alhatok én is. Hmmm, vélemény?

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Prücsök! :)
Jajj, olyan kedvesen írtad, hogy "Boti ....imád téged" hogy könnybe lábadt a szemem. :oops: Köszi!
Boti ma éjszaka 2 óránként kelt. :( ....szóval nyúvasztó éjszakánk volt. Este általában elalszik cicin, de van hogy nem. Akkor elkezd tök arin gőgicsélni, dumálni közben a szemembe néz. Anyája ilyenkor szokott elolvadni. :) Van, hogy szopi után berakom a kiságyába, dumál aztán 10 perc múlva megyek megnézni, hogy mi ez a csend és alszik. :lol: Szóval nálunk nincs szabály. Ahogy jön.
Ordítani sosem hagyom, max nagyon fáradtan nyekeregni 10 percig. Ha azalatt nem alszik el kiveszem és kézben vagy cicin altatom el. Viszont szigorúan mindig a kiságyban landol!!!

Annyira el vagyok szonytyolodva. :(
Tegnap leforráztam a kezem, baromira fáj. Jobb kéz mutató és középső ujj. Még pelenkázni is alig bírok. :(

Kgiulia!
Nagyon örülök, hogy jöttök! :lol:

Szerintem is jó 5let a Váromajor, csupa hűs fák, bokrok! :P

Joe

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Brik! Gratulálok, leljetek sok örömöt egymásban!

Prücsök! Nagyon ari a kiscsaj a vödörben, és tök vagányak vagytok, hogy annyit jöttök-mentek autóval, anélkül. Mi még csak mostanában voltunk tescoban, hordozókendővel sarki boltban, stb. És nagyon nyugis a babád. Még mindig átalussza az éjszakát? Hát ez meg hogy lehet? Robika az elmúlt két napban csak egyszer kelt fel éjszaka, viszont mindig 10-11 körül aludt be. Képzeljétek teljesen kiborult, mert apának dolga akadt, és nem jött velünk sétálni, illetve nem ő fürdette este. Viszont mikor hazaért, látványosan megnyugodott. Én is azt olvastam, hogy jó arra tanítani őket, hogy egyedül szundítsanak be, és a saját ágyukban. Én hiszek ezekben, hogy már ilyen kicsi korban is lehet őket szoktatni. Nálunk működik is. (Lsd apahiány, vagy a fogas szopiról való leszoktatás nagyobb korban, stb.) tetszett a múltkori poén: "sütéskényszeresek".

Sára! Olyan jó lehet a hüsi házikóban. Szerintem ne gyertek haza!

Fejés: "nagy anyukák" igaz, hogy beáll a kereslet-kínálat tejcsi ügyben? Engem az idősebb generáció tagjai avval szekálnak, hogy fejek-e. Mert ha nem, akkor nem lesz elég tejcsi. Az első 3-4 hétben fejtem, de mostanra már egyáltalán nem akar szétdurranni a cicim, ha nem fejem ki lefekvés előtt, akkor meg minek termeltessem fel a tejet. Úgyis az az igazi, amit a gyerek megeszik frissen, a hűtőben meg van már elég tartalék. Most úgy néz ki elég az ami van a cicimben, folyadékot iszom, még szoptatós teára se volt eddig szükségem. Jó lesz ez így? nyugtassatok meg!

Végnaposok! Kitartás! Nálunk tegnap már tényleg 30 fok volt a lakásban, és a klíma továbbra is pihen a dobozban.

Üdv: Toreau

KépKép
toreau
 
 


Prücs, én este etetés után jóéjtpuszit adok nekik, aztán be az ágyukba. Nekem lehet, hogy áldott jó gyerekeim vannak de elalszank egyedül is. Soha nem altattam kézben őket, inkább hagytam sírdogálni kicsit és inkább odamentem simizni őket, vagy megnyugtatni. De akkor se vettem ki, hogy majd elaltatom. Van, hogy kicsit sírdogálnak (ha nagyon fáradtak) de vagy elalszanak így vagy ha nagyon nem megy nekik akkor cumi. A végeredmény szepmotnjából ua. Mondjuk nekem lehet, hogy más a felfogásom az ikrek miatt. Képzeld el ha előbb az egyik gyereket ringatom álomba aztán a másikat. Na persze ez nem azt jelenti, hogy az elején nem próbálkoztak...
Szerintem ne keltegesd éjszaka. Legalábbis én amikor láttam, hogy nappal is megeszik amit kell- hiszen gyarapodtak, fejlődtek- már nem kínoztam őket. Ezért elég hamar átaludták az éjszakát. Persze ez nem azt jelenti, hogy én is. Hiszen valamikor jólesik egy NAGYOT fürdeni, meg hát én sok munkát este csinálok meg (vasalás). Főleg mióta ilyen dögmeleg van.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok:)

Most csak pill beugrás, mert sok a dolgom :)

A talival kapcsolatban a Városmajorral az a baj, hogy felturták a Déli punál az utat és autóval képtelenség megközelíteni normálisan, és bkvával is elég kacifántos, legalábbis nekem....

Apukák is jöjjenek bátran, mert lehet azért jókat dumcsizni, sőt ha többen jönnek akkor meg lehet vitatni a VB t is :wink: :wink: :P :P :P

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Tényleg valakivel jön Apuci is? Mert akkor a férjem nem "menekülne" el. Ő is kíváncsi rátok meg a babákra, de nem akar zavarni.

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!

Prücsök: Én soha nem keltem fel Bálintot enni, se éjszaka, se nappal. Szerintem ha éhes úgyis felkel, mintahogy amikor szopizáskor bealszik tudom, hogy még fel fog kelni büfizni, mert úgy nem alszik el, hogy bent marad a büfi.

Az altatás az nálunk úgy megy, hogy az esti szopi után ő automatikusan elalszik, aztán bevisszük a szobájába és ott alszik tovább reggelig. Így lett szoktatva. Eleinte ringattuk míg pár hetes volt, aztán rájöttünk, hogy hamarabb elalszik, ha simán letesszük és hagyjuk kicsit sírni, ilyenkor 5-10 percig sírdogált, de bealudt. Mostanra már simán elalszik egyedül és végigalussza az éjszakát. Nála egy szabály van, amit fent is írtam, ha bealszik szopinál meg kell várni, míg felkel büfizni és utána azonnal visszaalszik, na akkor szabad letenni.

Joe: Tök jó, hogy így megy Nektek a szopi fogacskákkal is! Gratulálok Botinak, nagyon ügyes!

Sára: ÚÚÚÚÚgy irigyellek a tanya miatt. Olyan jó lehet most ott Nektek! Vasárnap mi is voltunk a párom nagyszüleinek a tanyáján és nagyon klassz volt.
Már alig várom, hogy anyukám szabin legyen és mehessünk le hozzájuk Bálinttal vidékre, mert itt ebben a hőségben kibírhatatlan.

Ági: Köszi a dicséretet, ari vagy!

Toreau: Én az első hat hétben fejtem csak minden etetés után, mostmár csak reggel és este fejek, de akkor muszáj, mivel Bálint nem kel fel éjszaka szétdurrannék.

Giulia: Annyira jó, hogy jöttök Ti is!!!

Angyalka: Még mindig örülök az autós lehetőségnek, mert ebben a melegben bkv-val biztos nem mennék. Akkor a megbeszélt időpontban jöttök ide?

Lányok, most akkor végülis Millenáris vagy Városmajor vagy Margit sziget???
Csütörtökre enyhülést mondanak az időjósok!

Puszi
Lilla

lilló
 
 


Na tudtam, hogy valami kimarad:
Prücsök, Blanka nagyon édes a kis vödrében ücsörögve! Jól választottam :)

lilló
 
 


Ja, és Brik: nagyon szépek vagytok! Mégegyszer sok boldogságot Nektek!

Na jó, mostmár nyugszom, de a meleg az én agyamra is rámegy...

lilló
 
 


Sziasztok!

Prücsök! Én úgy szoktam elaltatni Sanyikát, hogy szopizás után amikor már fáradtnak tűnik, akkor leteszem a kiságyába hasra (mert mindig így alszik), és amikor már nem emelgeti a fejét, akkor be a cumit a szájába és innentől kezdve elég gyorsan elalszik. Amikor anyóséknál voltunk, ő rendszeresen ringatta, de neki sem aludt el hamarabb, és persze általában felébredt, amikor a kiságyában landolt:)
Szóval rájöttem, hogy ringatva sem könnyebb se neki, se nekünk, szóval maradt a fenti módszer. Azt azért hozzá kell tenni, hogy szopizás után még a vállunkon van egy csomó ideig, mert az a kedvenc helye, onnan sok mindent lát. :)

Mi ezen a héten anyuéknál vagyunk vidéken, a panelnál ezerszer jobb, de azért itt sem fázunk :)

Jó szórakozást nektek a találkára, érezzétek jól magatokat és ne süljetek meg!

Puszi,
Huncut

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Brigi!
Én is gratulálok a házasságkötéshez! További sok boldogságot! :)

Toreau!
Én csak akkor fejtem, ha már nagyon megteltek a melleim és kezdett féjdalmassá válni a dolog. Erre még régen volt szükség, amikor csak szoptattam, aztán tényleg beállt a kereslet-kinálat rendszere.
Én úgy gondolom, hogy ha iszol eleget és gyarapszik a baba, akkor van elég tejed és nem kell mindenáron fejni, főleg, ha a mélyhűtőben tartalékod is van.


Altatás: nálunk változtak a megoldások a hónapok során. Boti eleinte szopi közben aludt el, napk9zben pedig kifejezetten zavata, ha simogattam a fejét, csak egyedül tudott elaludni.
Mostanában viszont altatni kell, mert izgága kis kukac lett.
ezért én ringatom és énekelek neki/csóri gyerek/ , illetve séta közben tud még nagyokat aludni a babakocsiban.


Hát, nekem is sir a lelkem, mert hétvégén Balcsin voltunk és haza kellett jönni :(. Odalent egész más a klima, sokkal elviselhetőbb ez a hőség is. Boti is pancsizott a Balatonban, ha ti még gyereket láttatok visongva csapkodni! Ezt sajnos nem sikerült lefényképezni, mert csak hárman voltunk és a fényképezőgép ugye nem szereti a vizet......


Tali: csütörtökre tényleg enyhülést mondanak. Ha lehűl az idő, akkor is passzoljuk a Margitszigetet? Nekem az azért tetszik, mert nagyon sokfelől jövünk és olyan jó középen van :)

Most nagyon csúnyán hazabeszélek, de ha Buda felé kacsintgat a társaság, a MOM park szomszédságában van a Gesztenyéskert nevű park, ami hatalmas, árnyas fákkal van tele és van egy marha jó, korszerűsitett játszótere is, babahintával felszerelve.
Parkolni azt hiszem, a Kongresszusi Központnál lehet, de hogy fizetős vagy sem, azt sajnos nem tudom.

Mielőtt meglincseltek, be kell valljam, hogy ez a kis paradicsom tiz percre van tőlünk, de nem ezért ajánlom, hanem mert tényleg nagyon kellemes hely. :):)

Na, sokat ragoztam a dolgot, megyek is, mert Boti felébredt!

Sziasztok!

Kinga
kgk
 
 


Toreau, Lilló, Huncut, Giulia :)
Még nem alussza át Blanka az éjszakát, csak majdnem. :wink: Általában 11 óra van, mire elalszik és ha nem keltem fel éjjel 1-2 óra között enni, akkor magától általában csak 4-5 óra felé ébred, de azért még változó.
Érdekes, hogy napközben sokszor elalszik magától + elvan a kiságyában, de este mindig a vállamra veszem (büfi gyanánt elsősorban) és énekelek neki, néha sétálgatok vele a lakásban és úgy alszik el. De ezek szerint még van remény változtatni ezen, ugye Lilló? Amúgy az a baj, hogy nagyon zsivány a lány :roll: és van, hogy azt hiszem eszik, aztán mikor lemérem, kiderül, hogy 10g sem csúszott le, de a mérlegelés közben mindig felriad félálmából. De muszáj mérni, mert nagyon vááltozó az étvágya és valami folyadékot muszáj bevinnem a kicsi szervezetébe a hőség miatt. :oops:
A simi + cumi nálunk nem váltik be, tegnap 10 percig próbálkoztam. Amúgy sem mindig kell a cumi az elalváshoz, csak néha. De azért még próbálkozom. (Nem adom fel, míg egy darabban látsz. :P )
Ikrekként mi amúgy sorban ettünk és aludtunk, mindig én voltam az első fürdő és evő, meg persze így alvó is. :) Ügyesek a lányaid Giulia, jól csináljátok! :wink:

Ma kreatív voltam és képkereteket "dekupázsoltam" Blanka szobájába, eközben kreatívan odaégettem az ebédre szánt pizzámat, úgyhogy maradt a vajkrémes kifli + a paradicsom. :)

Ági,
Jól emlékszem, hogy azt írtad veled is jön apa a talira? Csak hogy lesz-e még férfi társaság. Bár a VB események tárgyalására Lilló is nyitott, ha jól rémlik. :wink: (Nálunk a triatlon + a kerékpár a nyerő, nem is viszem apát. Na jó, amúgy is dolgozik.)
Azért nem semmi egy nő vagy, hogy több babanetes fórumra és randira is jársz, miközben lakásfelújítasz, gyereket nevelsz, meg a többit már ne is emlegessem. Minden elismerésem.

Na megyek olvasni, tegnap megjött az újságom. :)
puszi,
prücsök

prucsok
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?