Új privát üzeneted érkezett!

Kati, ha megkérdezted a Lukácsot, oszd meg velünk légyszi, hogy mit mondott!!!:-))) Megvadulok ebben a melegben víz nélkül, már tiszta tócsa a lakás, ahogy csuromvizesen cammogok ki a zuhany alól a kertbe:-))
Köszi!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok !

Persela ! Persze írom , ahogy hazaértem !

Nikikének Én is ajánlottam volna az internetet,mit mászkál feleslegesen azokért a papírokért !!

Ui.: de azért kíváncsi vagyok mit mondanak ???

Teve u. ? Mi van ott? Nekem csak rendőrség ugrik be , de az is asszem a XIII.ker.

Lányok tök jó nektek , nem sokat híztatok ahogy olvasgattam !Irígy vagyok , megint!

Puszka, Kati
kati16
 
 


Sziasztok Lányok!

De jo nektek, hogy kertben vagytok! Inkabb ott izzadnek, mert nalunk a lakasban meg eleg huvos von, tudjatok ezek regi vastag falak, meg at kell melegedniuk, de amint kimegyek, akkor meg megvadulni a forrosagtol, tehat nem egyenletes a homerseklet.
Nekem Lukacs, ha jol emlekszem december-marciust mondott szabinak, de a szeptember is realis lehet! Nekem a vedono irta be a nevet, amikor donottem!

Nah a papirokat viszonylag gyorsan, osszeszedtem (masfel ora, ket helyrol). Azert mentem el ertuk szemelyesen, mert a baratnom meselte, hogy anyukajanak 3x kellett visszamennie ugyintezni, az egyik alkalommal azert, mert az ugyintezo elkuldte ot, mert nem jo a nyomtatvany. Vegul kiderult, hogy jo lett volna, de mivel a netrol toltottek le nem volt szines, szoval nem sikerult felismernie az illetekes elvtarsnak (az olvasas asszem alapkovetelmeny). Szoval ezt gondoltam nem jatszom el a csaladommal, meg kerdeztem is!
A Teve utcaban van az OEP Igazgatosag, Lőportar utcaban meg a MAgyar Államkincstar itt lehet a csaladipotlekot, egyszeri anyasagi tamogatast kerni. Itt a neni, olyanokat kerdezett tolem, hogy a hajam egnek allt! Volt e legalabb 180 nap munkaviszonyom? Dunnyogtem magamban, csak 10 ev, nem eleg? Pihennek most 2-ot? Lehet? Nah ehhez nem is fuzok kommentart, mert nyilik a bicska a zsebemben! De azert eleg stresszmentesen megusztam, meg meg a meleget is!

Utana delutan 3 orat ucsorogtem a kutyaval, meg idos kutyas baratnommel es az o tarsaival a Lizseben! Szupi volt az arnyekban, Bogyo meg legalabb jol kifaradt, most koptatja az agyat! Besz...k a rohogestol, ha ranezek, fekszik az oldalan, mint egy bebi, imadom. Raadasul tegnap gyonyoru uj kabatot csinalt neki a kozmetikus! Finom illatos, selymike!!:)

Csutortokon kimegyek Szentendrere, megprobalom elintezni a hazassagi anyakonyvit! Kertem idopontot, meglatjuk!

Csok mindenkinek! A zuhany is kellemes azert!:)

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 

 
 

Sziasztok,

kezd izgi lenni a helyzet, mostantól már csak egy hetünk van 2in1 helyzetben...:)
Csapó csak úgy elengedte a múltkor, hogy ő nem akar jósolni, de...
Szerintem még a csütörtöki napot várja meg a lányom, utána jöhet.

Eddig azt hittem, hogy megúszom a terhességet mindenféle "szokásos" tünetek nélkül, erre tegnap délután akkor cölöp lábaim lettek, hogy csak na. Ezekről nem esem le, az tuti! :)
Ráadásul ma azt mondta a főnököm, hogy ha van kedvem és erőm, akkor dolgozhatok otthonról továbbra is, az első időben meg amit lehet, levesznek a vállamról.

Kezdem átértékelni az utolsó napokat! :)

Napsütéses vidám napot mindenkinek!

Bmszsz
bmszsz
 
 


Szia Bmszsz!
Akkor már nem is kell sokat várnod, és láthatod a jövevényt!
És csak hogy megemlítsem, ma nekem is cölöp lábaim lettek a sok üléstől, pedig nem most fogok szülni :(
Vigyázz magadra és ugye már nem dolgozol?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok !

Meg jöttem ! Na , szóval mindent lehet ! Úszni nyugottan amennyit akkarok , a tamponért megdícsért !
Arra kell csak figyelni , hogy ne rajtunk száradjon meg a fürdőruha !!

Sátorozni is mehetek ! A fityfene !

mildiko, üdv. otthon !!

Ja, a vitamint is megkérdeztem, asztmondja hagyam abba nyugottan kéthétre és nézzem meg a kílók változnak-e.
Bár hozzá tette ő is, nem hiszi, hogy a vitaminoktól hízok ! Sajna.


Puszi, Kati
kati16
 
 


Kati! Tóban, usziban, kerti medencében??? Tényleg??? Ez lenne az év híre!!!
Persze tudom, hogy ez állapottól is függ - méhszáj, egyebek - úgyhogy azért én is megkérdezem tőle jövő héten, de addig is kicsit nyugodtabban lubickolok a kerti pancsoldában...

Köszi az infót!!!:-)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok !

persela!
Szivesen , mindenhol lehet, gondolom a fürdőruha csere inkább a tavas dologhoz alkalmazandó, de nem tart semmiből lecserélni otthon sem.

Üdv. Kati
kati16
 
 


Na hello.

Még mindig itt... A kedélyállapotom az álmodozótól a drámaiig szánkázott ma többször oda-vissza. Babával minden ok, én vagyok csak kipurcanva. Holnap ismétlése következik... A legjobb a napban az volt, hogy elaludtam :D De tényleg: mikor a párom indult, gondoltam, visszacsukom még a szemem, úgyis kevés jutott ma éjjel, az is csak olyan félálomban. Na... az éjszaka legjobb két és fél óráját durmoltam végig - sajna már inkább délelőtt, és el is késtem az uh-időpontról (de nemigen számított, ahogy figyeltem). Szerintem megérte :wink:

Összevissza húz a hasam már délután óta, de fityiszt nem fáj, azt kell mondjam - márpedig így nem lehet szülni, nemdebár?

Niki (venczkone): talán versenyezzünk! :P (Attól félek, könnyű dolgod lesz velem.) Ugye, hogy milyen bőszítő néha? Nem tudom miért, de kifejezetten bosszús tudok lenni hosszabb-rövidebb időkre erre a kiskrampóra, hogy ilyeneket viccel velem. Fura, amit az ember érzelmi hullámzásban mind átél egy terhesség 9 hónapja alatt! Nem gondoltam volna. Holnap dél körülre megyek - Te nem?? Hülye kérdés, biztos nem nézed meg ma már. Holnapután meg talán 9 vagy mikorra. Na??? Majd lesek, hátha felismerlek valamiről.

Persela: ugye milyen rémes a kukkolás?? És azt is elárulnád, hogy milyen módszerrel győzted meg a gyermeket, hogy kijöjjön? Ez a legérdekfeszítőbb kérdés a világon mostanában számomra... Minthogy holnap itt a remek újabb kukkolás :cry:

Frusi: aranyos vagy, bár a papírok szerencsére nem nekem kellettek, hanem Nikikének - de már megcsípte őket, ahogy látom. Ezzel együtt gondolom másoknak hasznos lesz még bőven. Az én munkahelyem szerencsére tb-kifizetőhely, ezért nem kell ezzel szöszölnöm, viszont cserébe az amúgy is szemérmetlenül magas közalkalmazotti fizetésem után bááázikus méretű pénzeket fogok leakasztani mindenféle gyermek-juttatások címén - majd legfeljebb utána leadózom őket :lol: Minden esetre jó tudni ezt a magyarorszagos portált. Erről tényleg ki is lehet nyomtatni mindenféle formanyomtatványt? És működik is (ezek szerint a színeket leszámítva)? Csuda...

Jó pancsizást mindenkinek! Én már a hathetes kontrollt várom 8)

Zsolka
zsolka
 
 


Sziasztok!

Még én is itt vagyok!
Az én napom nem volt valami jó,kezdődött azzal,hogy reggel mielőtt elindultam vollna a kislányom belázasodott+hasmenés,így csak két órával később indultam,fél egyre értem a kórházba.Minden ok volt,volt egy két összehúzódás,de elég minimálisak.
Zsolka:inkább nem szállnék be a versenybe,nem lennék jó partner,az elsőt simán 10 nappal túlhordtam.
Legközelebb csütörtökön megyek 11-re,mert nem kell mindennap mennem.
Ma nem türelmetlenkedtem annyira,mert idegeskedtem a kis betegem miatt,szerencsére már jobban van,remélem marad is,nem hiányzik,hogy most betegedjen le.

Na megyek,kipihenem a napot,már ha a 28 fokban sikerül!

Jó éjt!

NIki
Vendég
 


Sziasztok Csajszik, :D

Zsolka, nekem nem olyan rég (úgy december környékén) működött az internetről letöltött nyomtatvány, még akkor is, ha nem volt színes. :D Mivel én a házasságkötéskor felvettem férjem vezetéknevét, ezért csináltattam új TB-kártyát. Pedig ott az ügyfélszolgálaton is volt nyomtatvány, és egy kicsit máshogy nézett ki. :D

Na jártam ma DM-ben, és vettem egy Baleás lábcuccot, de attól félek, hogy nem ez az igazi, mert nincs olyan ütős hatása, OK, kellemes-kellemes, de igazából mondhatni, hogy hatástalan... Mondjuk gyanús is volt, mert 1 sor üres volt ott a lábápolóknál, de persze címke se volt ott, csak egy üres papírfecni, szóval nem tudom, lehet, hogy az lett volna?? Amit én vettem, annak narancssárga a tubusa, a kupak része zöldes, és az van ráírva, hogy "Fuss Lotion" meg hogy "Grapefruit & Minze". Ti valamilyen ICE-os dolgot említettetek... akkor ezt most bebuktam? :( :evil: :D Nem is tudom, másik DM közelében mikor fogok mostanság járni... :(

Kép
frusi
 
 


Niki, jobbulást a kismanónak!!

Kép
frusi
 
 


Frusi:
a tegnapi üzenetek hatására én is bementem a DM-be, és megvettem, amit ajánlottak a többiek: ez nem narancssárgás, hanem valami mentolos és a neve fuss eisgel, vagy mi a fene, 329 körül volt. Láttam ugyanilyen tubusokat legalább 3 fajtát, szerintem te egy másikat vettél meg. Szerintem elég jó, mert mikor hazaértem, merő görcs és ólom volt a lábam és miután bekentem, egész lenyugodott és már menni is tudtam:-)
Egy hátránya volt: annyira erős mentol szagot árasztott, hogy nem éreztem, h odaégettem a mexikói chilis tortillákat :( :lol:
Ok, azért még meg lehetett enni :?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Köszi Adri, akkor megnézem máshol is. Esetleg ugyanott mégegyszer, hátha tegnap óta kaptak, vagy vmi. ... hát igen, a "fuss" az stimmel (dehogy futok! :D :D :D hö-hö, oké, gyenge volt.... :D ), de akkor nem a "lotion" kell, hanem az "eisgel". Mostmár mindenképp beszerzem, a föld alól is, annyira dícséritek. :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok!

Kati, nagyon klassz, hogy engednek fürdeni. Nekem csak a tampon volt meglepő, mert eddig én mindenhol azt olvastam, hogy terhes nőnek tilos a tampon? De ha a dokid rábólintott, akkor az a tuti :lol:

Zsolka, Niki nagyon drukkolok nektek. Ez a meleg és a várakozás hozzá kiborító lehet. Ma én is nagyon rosszul voltam délelőtt, nem tudom, hogy a melegtől, vagy mert kis bébim annyira ugrált, hogy meg kellett állnom gyaloglás közben, de szabályosan szakadt rólam a víz és nem kaptam levegőt. Ismerősöm egy hétig hordta túl a babáját, nála a fűszeres indiai vacsi hozta meg a hatást :lol: :lol: Ő is rettenetes érzelmi hullámokat élt át és azt mondta senkinek sem kívánja! De most már egy gyönyörű, két hónapos kisfiú boldog anyukája :lol:

Na kitartást mindenkinek ebben a hőségben! Lassan elérjük a 29 fokot a lakásban :?

Sziasztok
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Sziasztok lányok,

hű, milyen meleg van ma is, még a gép elé ülni sincs kedvem... nem csoda, ha a kutyám is csak fekszik egész nap a hüvös kövön a folyosón. Olvasom, hogy Ti is nagyon szenvedtek a melegben szegénykék, és a mindennapos kismamákat főleg sajnálom, mert Nektek különösen nehéz lehet... Én is alig alszom a hőség miatt, ráadásul még az esti kutyasétáltalás is nehezemre esik, pedig mindig olyan jókat mászkálunk a párommal és a kutymorgóval esténként. Most viszont alig vonszolom magam, a hasam is nagyon sokat nőtt mostanában, a lábam az olyan estére, mint aki egész nap egy forró csizmában volt, pedig mezítláb vagyok itthon mindig. A babának sem lehet túl jó, mert tegnap egész nap keményedett a hasam... Főleg este mikor lefekszem, szinte 5 percenként. Nem fájt, de azért azt olvastam, hogy 30 percenként kellene jelentkeznie. Nálatok mi a helyzet a méhösszehúzódásokkal?
Frusi: tényleg jó az a Balea-s hűsítő krém, én is ilyen használok, érdemes utána nyomozni. Az Avonnak is volt hasonló, de sajnos az utóbbi katalógusaikban nem láttam, pedig az tényleg szuper hűsítős volt.
Persela: Én is kérdeztem már az orvosomat a fürdésről, hiszen még most jön a nyár és most menne az ember kicsit pancsolni. Nekem is azt tanácsolta az doktronő és a védőnő is, hogy természetes vizekbe lehet menni nyugodtan, főleg, ha a méhszáj zárt, de legjobb a tenger (ez idén nálunk is elmarad), a strandot és a wellness fürdőket nem nagyon ajánlották, mert hogy ezeken a helyeken nagyon sokféle ember fürdik és a kismamák hajlamosabbak a fertőzések begyűjtésére, mert ilyenkor nem olyan stabil a hüvelyben a védekező-rendszer.
Ildi: én is a sok rostos gyümölcsöt ajánlom, aszalt szilvát, szilvalekvárt, és sok-sok főzeléket.
Tündi: a kiskönyvben a gondozó orvos nevét nekem is a védőnő töltötte ki, szerintem a pecsétek úgyis benne vannak a könyvedben, meg szerintem akár Te is bele írhatod a nevét, ha fontosnak tartod.
Képzeljétek én már beszereztem a házassági anyakönyvi kivonatot (mivel az autómat úgyis át kellett írni, ezt is elintéztem egyúttal), azt mondta az anyakönyvvezető, hogy 300 napnál nem régebbi kell a baba anyakönyvi kivonatához, amit az a kerület önkormányzata állít ki, ahol a baba születik. Ti már lehet, hogy ezeket mind tudjátok, de nekem újdonság volt, ezért inkább leírom, hátha másnak is új. Nekem a TB-s papírokkal szerencsém van, a munkahelyemen a bérszámfejtő mindent beszerzett és majd ad belőle meg mindent elmagyaráz, ha legközelebb megyek be hozzá. Ennek nagyon örülök, mert utálom a papírügyek intézését, annyi szabály, feltétel, kitöltenivaló...., ráadásul ebben a melegben..
Szép délutánt mindenkinek:
Szilvi és
Kép
szilvij
 
 


Sziasztok Lányok! :D

Alszik Benedek,úgyhogy gyorsan beugrottam ide :)

Olvasgatom néha a fórumot,csak írni nincs energiám soxor..

Hihetetlen,milyen gyorsan megy az idő,Benedek pénteken már 4 hetes lesz!!
Nagyon édes baba,szopizik rendesen,de szegényt megviseli ez a kánikula(kit nem..),és éjjel is 3 óránként fölébred :? Így mi sem vagyunk túlságosan pihentek,mondanom sem kell :shock:
Pedig 2 hetesen már 7 és fél órákat is aludt éjszaka,úgyhogy reménykedünk,hogy ez a mostani állapot tényleg a hőség számlájára írható. :roll:

Az "időn túli" kismamáknak nagyon drukkolok,hogy mielőbb meglegyenek a Bébik!!Ugye,Zsolka,Niki?!!Nem irigyellek Benneteket.. :roll: Főleg ez a minden napos ctg-re járás.. :(

Remélem a hőség ellenére mindenki jól van!
Aki teheti,menjen nyaralni!!!És pihenjen jóelőre!(bár ilyet úgysem lehet :? )

Puszi
Lufi és Benedek
lufi
 
 


Sziasztok!

Kepzeljetek ma is mentem egy csomot! Ez rosszabb, mint amikor dolgozik az ember, de kozben folyton ledolok, mert mar nalunk is kezd meleg lenni a lakasban!

Szilvij: en ma hivtam az anyakonyvi hivatalt itt a XIV. keruletben, azt mondtak, hogy nem ragaszkodnak a 300 napnal nem regebbihez! Ezek utan ha megszivatjak az Embert, tuti rajuk boritja az asztalt, mert hogy o ezert nem fog kibumlizni Szentendrere az tuti! Es ha nem O intezi ez azt jelenti, hogy nekem kell, de akkor idegbeteg leszek!

En mondjuk jol birom viszonylag a meleget, mert legalabb jo kedvem van a napsutestol, a hideg-esot nem birtam mert akkor folyton feszult voltam es ideges, minden nehezemre esett!

Azt akartam kerdezni - foleg a masodik gyerekes mamiktol (persze az elso babasokat is erinti), hogy amikor az elsot vartatok, akkor nektek is fontos volt a szep kornyezet kialakitasa, minosegi cuccok, stb... idoben meg legyen minden - feszekrakas para? Kicsit ugy erzem hogy tulzasokba esem. Meg mindig diszitgetem a szobat, pedig mar gyakorlatilag kesz van minden, ami szukseges, de tenyleg csak a szuksegesek! Szoval azert ne nezzetek divatanyukanak, csak lehet hogy ez annyira nem normalis! Szinben passzoljon a baldachin, stb... Persze tudom, hogy nem ettol lesz jobb a gyereknek, de ugy szeretnem, ha tokeletes lenne minden. Egyszoval normalis ez? Azert igyekszem nem az agyara menni a csaladomnak! Meg persze az anyagi lehetosegek is vegesek! Nem kell kuporgatnunk, de azert igyekszem praktikus maradni.

Adri: jo lehet a chilis tortilla, Te ilyeneket tudsz otthon csinalni? Nem semmi!

Valaki reszt vesz a 24-i muzeumok ejszakajan? En tervezem, de majd meglatjuk milyen allapotban leszek! Mindig imadtam menni!

Holnap megyek babazni a baratnomhoz, akinek mar 3 honapos a bebije!

Lehet hogy en is veszek egy ilyen labjeget!

Szep napot!

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!
Főként Nikike dilemmájára reagálnék: szerintem minden első gyerekes kismama abba a "hibába" esik, mint te. (Már ha az hiba, h szeretnéd, h minden tökéletes legyen.) Úgy gondolom, normális reakció, hogy ilyen nagy figyelmet fordítasz a kis részletekre is, én is ilyen vagyok. Perzse már "javulok": kezdetben mindenből vadiújat akartam beszerezni, mindent 2 színre hangolni, ha nem kapok olyan színű baldachint, majd én megvarrom...gondolom néhányotoknak ismerős. Hogy őszinte legyek, én is érzem, h ez kicsit túlzás, mert a babát nem igazán fogja érdekelni, h a kesztyűje színben illik-e a sapijához, vagy hogy Micimackós paplanhuzattal takarom-e be, esetleg csak egyszínűvel. Úgyhogy pl. fejlődésem jeléül elfogadtam egy barátnőm felajánlását: nekünk adják a kiságyat, mert nekik már nem kell. (azért hezitáltam, h elfogadjam-e, mert az fenyő és a parketta meg juhar színű - most nyugodtan kiröhöghettek :lol: ). Ráadásul minden olyan drága, hogy úgysem tudunk majd mindent újonnan venni, legalább ennyi költséggel is kevesebb. Nehéz megállni, mert ha nagyon akarnánk, lenne mindenre pénz, nem kellene spórolnom nagyon,de rájöttem, hogy nem kell túlzásokba esnem, nem ettől lesz boldog a baba.
Hú, a lábam megint beállt, elefántlábhoz hasonlíthat, de mindjárt megyek haza.
Ja, a tortilla tök egyszerű, most lelövöm a titkom: a lepényt veszem boltban, a tölteléknek alapul a Knorr mexikói chilis babos-tasakos izét használom, onnan nagyon egyszerű már: darálthús, kukorica, bab és ki mit szeret. :)

Adri és

Kép
adri29
 
 


Hali!

Adri: en sem azt modnom, hogy minden uj, mert peldaula babakocsi+horodozo a kollegameke, a ketto egyutt csak 25 e volt, nem is akartam jobbat, mert tudom, hogy rovid ideig fogjuk hasznalni, aztan mar majd masik kell, stb... Meg van egy csomo hasznalt kisruhank is, amik majd kesobb jok lesznek, meg most is. Szoval annyira azert nem vadultam el, de tenyleg inkabb a reszletekre nagyon figyeltem! A kisagy uj, mert nem volt ismeros korben elado, ami igen az meg draga volt, meg akkor mar ujat! Remelem egyszer meg a hugom is fogja hasznalni!

kepzeljetek mar csak 2 het! Azert ez sem semmi! Ha belegondolok, kicsit betojok!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Zsolkának ma déli 1 körül megszületett a kisfia,Andris!!!3200 g és 52 cm :lol:

Sok boldogságot nekik!

Császár lett a vége,de részleteket nem tudok.Reméljük,hamar fölépül a boldog Mami és majd mesél nekünk!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Üdv Mindenkinek

Lufi és Benedek
lufi
 
 


Sziasztok!

Zsolka: nagyon-nagyon gratulálunk!!!!!

Kép

Remélem hamarosan hozzánk is ellátogat a gólya a babával.:)

Táblázat, újra!!!
1150956946.84.xls

Sok pussziiii

(Szonja)
Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Ma megyek a másik gyerkőccel UH-ra, hogy nincs-e neki is veseköve-ezt a doki kérte(urológus).
D.u. írok.
Annának nem lehet porlasztani, még kicsi hozzá, ma beszéljük meg mi lesz.

Most rohanok, szép napot.

Sziszike.

Kép

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Zsolka! Gratula! Vegre egy uj baba!:)

Sziszike! Kitartas! Minden rendben lesz a babakkal!
Kosz a tablazatot!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike
 
 


Sziasztok!

VÉGRE, túl van Zsolka is! Gratulálunk neki! :P :P :P :P

Niki és Andi a következők! Izgi... :lol:

Mindenkinek köszi az infót a kiskönyvvel kapcsolatba! :)
Olyan tunya vagyok ebbe a melegbe, csak lézengek.
Holnap reggel hívom a genetikát az eredmény reményében, de nem álltatom magam, hogy kész lesz már! Valami közelebbit legalább mondanak...remélem! :wink:
Holnap este haza kéne már mennünk a szülőkhöz is! A született 'balatoni' gyerekeim nagyon nehezen bírják már víz nélkül :D Én is!! Most akkor tényleg lehet fürödni??? :lol:

Én még soha nem voltam nyáron terhes :lol: :lol: :lol: Szándékosan elkerültem! :lol: Így olcsóbb is volt, nem kellett pici ruhákból sok meg, vastag meleg holmi se. Én most a babakocsival is bajba vagyok, mert hát olyan kell, ami jól zárt de fogalmam sincs milyen, legyen. Nyári babával ez is egyszerűbb… de hát ne nyavalyogjak, ez van és kész!! :wink:

Aki járna az Évához relaxálni annak új infó, hogy szerdán 10-kor van! :)

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Én is gratulálok Zsolkáéknak, olyan furcsa, egyik nap még azt írja, hogy még mindig semmi, másik nap meg jön a hír, hogy már meg is van a baba!
Na, örülök, h itt van Bush: a belvárosi irodánkból órák óta nem lehet Budára átjutni. A taxitársaság azt mondta, ne is álmodjak arról, h tudnak jönni, a garázsból nem állhatunk ki a céges kocsival, és a tömegközlekedés eddig is elég problémás volt.
Remélem nem kapok a titkosszolgálattól mindjárt egy hívást, hogy miért keltem itt a pánikhangulatot :lol:

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sok boldogságot a kicsihez, Zsolka!

Szép napot mindenkinek!

Üdv
Kinga&Ádi


Kép
kinga75
 
 


Naháááát!! :D :D :D

Nagy gratula Zsolkának és a kislegénynek!!! :D :D :D

Tényleg, én is azt néztem, hogy előző nap még azt írta Zsolka, hogy egy darab fájása nincs, meg semmi... aztán tessék! :D :D :D

Kép
frusi
 
 


Sziasztok !

Most van egy kis időm , és micsoda hírek !!!

Zsolka !!!! Gratulálunk nektek !!! Várjuk majd a beszámolót !
Akkor csak nem olyan sokat késett ez a babóca, rendes volt !
Kép

lufi !! Köszi a remek híreket, de mostmár Te is írhatnál nekünk bővebben! Legalább azt, hogy rendben beértetek-e a kórházba Gödről , ha egyáltalán otthon voltatok !

Én reggel voltam vérvételen az Örsön, az antites miatt, de egyben levették a terheléses vércukrot is , hát rengetegen voltak !

Most a lányom szórakozik velem, szombaton megy tánc táborba egy hétre és most variál , mégsem vonattal megy a többiekkel, hanem vigyük le a Papáékhoz és majd Ők átviszik a táborba !! De ezt már vagy háromszor eljátszottuk, remélem ez a végső döntés
mert utálom a változásokat! Mondjuk Én nem bánom , ha szombaton nem kell bebumliznom vele a Délibe! De ha még is !!!

Tündi, Ti, hogy álltok a táborokkal ? Gondolom így nyáron jobban hiányzik nektek is a kis megszokott Balcsis környék !Amin persze nem csodálkozom !! Apuék is ha már jobb az idő tavasszal, már lent vannak csak egy napra ugranak fel . (amikor jön a nyugdíj)

Lányok vettem Én is a lábamra egy vadgesztenye krémet , kipróbálom és majd beszámolok! Gyógynövény boltba vettem de lehet kapni gyógyszertárban is , azt írja visszérgyulladás, véraláfutás köv. kialakuló kellemetlen bőrtünetek, valamint fáradt és feszülő lábak ápolására + A és E vit. (585.-)
Majd meglátjuk mit tud !


Na , most kicsit untattalak benneteket ebben a hőgutában !

Puszi, Kati
kati16
 
 


Ismét , Én !

Sziszike ! Nem is írtad, hogy ki válalja egyáltalán, mert mi még ott levagyunk maradva !

Du. várjuk a jelentkezésedet !


Puszi , Kati
kati16
 
 


Sziasztok lányok!
De sokat írtatok amíg nem voltam itt!

Zsolka: nagyon-nagyon gratulálok!!!!! :D :D :D

Niki, itt vagy még? Nagyon drukkolok neked!

Sziszike! Hogy vagytok?
Köszi a táblázatot!

Nikike! Nagyon szívesen találkozom veled és a többiekkel is. Jó lenne majd együtt sétálni a babakocsikkal.

kati16
„Ti hogy álltok a honvággyal ? Szülőknek van internet ? Legalább MSN-en látjátok egymást ?”
Hat, már megszoktunk, hogy ilyen messze vagyunk a szüleinktől, de persze nagyon hiányoznak. Nagyon gyakran szoktunk felhívni egymást, interneten keresztül küldjük egymásnak legújabb fotókat.

ccuncogó67
„Lukácsos kismamik: hátha tudja valaki, mikor megy szabira a dokink? A kiskönyv első oldalára beírta nektek hogy ő a gondozó orvos? Vagy ez nem lényeges? „
Én úgy tudom hogy szept. közepén megy szabira a dokink.
Nekem ő nem írta be semmit az első oldalra. Szerintem ez nem olyan fontos.

Kép
katya
 
 


Üdvözlök mindenkit!

Kedves Adri29!

Remélem ezt olvasod és válaszolsz is rá.
Látom nagyon egyedül vagy Mecsér doktorral.
Én is hozzá járok terhesgondozásra az Örsre, és a véleményem pont olyan, mint a tied. Nekem szimpatikus, normális, kérdezi, hogy van-e kérdésem, és szerintem sok időt tölt velem (cca 20/30 perc mindig). Egy csomó ideig nézegeti az UH-t, és úgy tűnik, mintha ő is élvezné ezt, és szívesen nézegetné a babát.
Nem tűnik "számítónak", én is felvetettem a magánt, de mindig az Örsre hív vissza. Nekem pl. a Hajdú régen így mondta: "Akkor diktálom, írja a magánrendelő telefonszámát!"

Nekem sincs semmi gondom a terhességgel, most a 19. héten vagyok, úgyhogy te hamarabb fogod megtapasztalni, hogy milyen is akció közben :)

Nekem a fogorvosom ajánlotta (neki meg a mamája, aki szintén orvos és régóta ismeri Mecsér dokit), majd kikérdezem részletesebben a szülésről, stb.

Igazán jó lenne, ha valaki tudna valami konkrétat írni róla, aki már szült nála....

Sziasztok: Kavics
kavicsgym
 
 


Sziasztok!

Még mindig itt vagyok.Ma is megyek ctg-re.Már nyakamon a hétfő,és még mindig semmi jele,hogy előjönne a bébim.Bár tegnap este azt hittem elindul,de aztán abbamaradt minden.
Most már kb világvége hangulatom van,egyszerűen nincs kedvem semmihez.
Ma megpróbálok Csapóval beszélni,hogy hétfő helyett inkább kedden mennék be,mert szerdáig úgysem csinálna semmit,és nekem jobb itthon.
Persze tudom,hogy legkésőbb a jövőhéten már a kezemben lesz a babám,de ez most fényéveknek tűnik,ráadásul előttem van az első szülésem,amit szintén indítottak,és hát nem volt egyszerű.

Na nem panaszkodom tovább.
Nektek szép napot,állítólag ma nem lesz olyan meleg.

Este jelentkezem.

Niki
Vendég
 


Sziasztok !

Niki ! Kitartás !! Csak kíváncsi lesz már Vencelkém, hogy mi van ide kint!!! :lol:

Képzeljétek, hát nem bumlizhatok be holnap a Délibe !! :?

Nem tudja valaki , hol a túróba tudom ott lerakni a kocsit ?? :roll:

A Margit híd-on megyek át, onnan Moszkva tér ott balra el (nem tom milyen úton) odajutok a Délihez .

kavicsgym ! Üdv. köztünk !

Kátya ! Akkor legalább képeken látjátok egymást, ez is több a semminél !! :lol:


További szép napot nektek !!

Puszi, Kati
kati16
 
 


Sziasztok!

Tegnap 10-kor indultunk itthonról és 3kor végeztünk ott, majd Örs felé vettük az írányt(Bank)..párom jött értünk végül 6óra volt mire haza értünk.
Nagyon elfáradtam.:(

Doki:Zsolinak van kisebb köve 1-2mm szóval nem veszélyes, de figyelni kell rá.:)
Anna: végül megcsinálják..találtak vkit, aki vállalja, de én attól tartok ez kísérletezés, mert eddig 20 hónapos volt a legfiatalabb baba, akinél csináltak porlasztást.
Tegnap voltunk aneszteziólógusnál is..Annát altatni fogják, mivel kicsi azt mondják nevetőgázzal.
Sok minden volt még, de a lényeg, hogy végül jövőhét csütörtök lesz a porlasztás napja.:(
Nagyon félek tőle!!!
Utánna még 3 napig bent kell maradni a kórházban megfigyelés alatt. 4éjszaka, s talán hétfőn reggel mehetünk is, ha minden rendben van.
Ha egy szobában szeretnék lenni a picivel az ágy 2500/nap.:( 10 000-
Két doki műti-végzi a porlasztást+az anesztes..Nem kis pénz lesz a vége és azt sem tudom mit illik ilyenkor adni.:(
De nem a pénz a lényeg a kicsikém!!! Féltem őt nagyon!! :?

Porlasztás után a Heim Pál-ba hoznak vissza mentővel, s ott leszünk kb.hétfő reggelig.
Majd írok, most még sok mindenen izgulok, vérvétel lesz-e(biztos), mikor a vércsoportját meg kellene nézni..Az mennyi idő alatt derül ki? Egy pillanat alatt? ....

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Sziasztok!

Hú de sokat írtatok, alig győzöm visszaolvasni :)

Zsolka nagyon sok örömöt, boldogságot, jó egészséget! Niki kitartást, csak meglesz már ez a kis bébi.

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én nem igazán érzékelem, hogy most nincs annyira meleg, mindösszesen 1 fokot hűlt a szoba, bár tegnap itt jó kis zuhi volt. A párom elém is jött a buszmegállóba, mert persze pont akkor értem haza, mikor a legnagyobb zuhi volt, vadi új frizurával :lol: :lol: :lol:

Még csak pár napja vagyok itthon, de én is tényleg folyton rohangálok, ügyintézek, teszek-veszek a lakásban, aztán meg csodálkozom, hogy elfáradok.

Lenne egy kérdésem. Nem tudjátok, a területileg illetékes védőnőt le lehet cserélni? Tegnap voltam nála és ahányszor találkozunk, mindig olyan furcsa érzésem van vele kapcsolatban. Mintha nem lenne teljesen önmaga, nagyon szétszórt, néha össze-vissza kapkod és olyan, mint akinek komoly lelki gondjai vannak... Ráadásul amiket mondott, hogy mit vegyek a baba kelengyébe, meg mit nem, az sem tetszett annyira. A kórházi előadás ennél százszor jobb volt! Na meg nem magyarázta, hogy miért vegyem, vagy ne vegyem. Utóbbi esetben legtöbbször közölte, hogy ő azt nem szereti ezért ne vegyek???? De könyörgöm kit érdekel, hogy ő mit szeret? Akkor inkább magyarázza meg az okát. Tényleg én is úgy vagyok vele, hogy első baba, legyen meg mindene, de mi sem estünk túlzásokba. Próbáltunk használt dolgokat venni, csak sajna körülöttem nincs bébis, vagy még pici szintén, így örökölni nem tudunk :? Viszont, ha valami a kényelmünket szolgálja és ennek következtében többet tudok a bébivel vagy magammal törődni, akkor azt meg fogom venni. Ilyen pl. a sterilizáló szemben a félórás főzőgetéssel a gázon... (ezt is az Interneten vettem féláron) Na bocs, hogy így kiöntöttem a bajom, de tényleg azon gondolkodom, hogyan tudnám a védőnőt lecserélni? Valakinek van valami tapasztalata?

Sziszike, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen Annával!

Üdv.
Ildi

Kép
mildiko
 
 


Szia Ildi!

Köszi.

Persze dokinőt, védőnőt is tetszőlegesen lehet választani.
Én az Örsre jártam terhesgondozásra, ott aranyos védőnők vannak.:)
Akkori védőnőnk nem volt szimpi..azóta már nekem is más van!
A Thököly úti rendelőben sok szimpi van...

Sziszi.

Kép
sziszike1000
 
 


Ildi, én úgy tudom, hogy nincsen szabad védőnőválasztás! :cry: Elvileg azért, hogy egy gyerkőc se "tűnhessen el" a rendszerből. Vagy nem tudom, hogy ez kerületenként változhat-e, de én tényleg úgy tudom, hogy dokit, gyerekdokit szabadon választhattok, de a védőnőt nem....

Sziszike, a vércsoport szerintem kiderülhet egy pillanat alatt, mert pl. amikor vért adni megy az ember, akkor is ott rögtön megmondják! Tehát az elvi lehetőség adott, bár valószínűleg ők vmi laborba továbbküldik a vért (vagy később elemzik ki ott helyben), aztán egyszercsak megjön az eredmény... legalábbis ha a saját kismamás vérvételeinkre gondolok...

Kati, a Déli oldalában van egy parkoló, de azt hiszem, fizetős... :evil: Bár szombaton talán csak nem...

Kép
frusi
 
 


Kavics, érdekes amit írsz, mert én is Hajdúhoz járok, és soha, még csak halvány célzás szinten sem említette egyetlen egyszer sem, hogy neki magánrendelése is lenne.... illetve másoktól is azt hallottam, hogy nem "pénzéhes" doki.

Kép
frusi
 
 


Szia Kavics, köszi, hogy megírtad a tapasztalataid Mecsérrel kapcsolatban. Én sem ismerek senkit, aki nála szült volna, de bízom a legjobbakban. Miért lenne bármi gond is?! Szóval ha én túl vagyok rajta, elmesélem az észrevételeim, dehát mint tudjuk, minden szülés más, lehet, h erre sem lehet nagyon alapozni. Max. benyomás.
Szisz, ne aggódj nagyon - csak amennyi szükséges :lol: - remélhetőleg tudják az orvosok, mit miért tesznek. Ha nem lennének biztosak a sikerben, nem vállalnák el.

Adri és

Kép
adri29
 
 


Ildi:Én nem tudom, h lehet-e védőnőt választani, csak annyit tudok, h dokit tényleg lehet. Az enyém elég szimpatikus, kedves, jön is majd előtte "lakásnézőbe", és akkor mindent elmond, ami fürdetéssel, stb. kapcsolatos. Persze könnyű a helyzetem, mert felettünk is lakik egy védőnő, most 3-4 hónapos a kisfia, ha valamit nem értek, nem tudok, majd felrohanok hozzá. :D Meg mellette lakik egy háromgyerekes anyuka, szintén pár hónapos gyerekkel, tartok tőle, hogy neki is van már annyi tapasztalata, mint egy védőnőnek... Sok mindenkit hallottam már védőnőre panaszkodni, anyukám anno totál kiborult attól, amit neki mondott, nem is fogadta meg a tanácsait. És lám, van 3 egészséges gyereke. Ez is egy megoldás. Ha nem lehet lecserélni, fenntartásokkal kezeld a tanácsait, és kérd ki más, tapasztalt ember véleményét :?

Adri és

Kép
adri29
 
 


Sziasztok!

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Megjöttem a genetikáról, megvan az eredmény!

NINCS KROMOSZÓMA ELTÉRÉS és 100% KISLÁNY :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Helló-helló !!

Hát már megint micsoda hírek !!! Tündi , mondtam Én , hogy nem lehet semmi !!
Nagyon örülök, végre vége a találgatásoknak , félelmeknek !! :lol: :lol:

frusi !! Köszi , de melyik oldalában ?? Ahonnan Én megyek ?

Ildi !! Szerintem a védőnőnek köze nincs , hogy mit veszel és mit nem veszel meg !!!
Az a dolga , hogy néha kimegy amikor már otthon vagytok és ránéz a babára minden rendben van-e, eleget eszik-e, nem beteg-e, .....stb.
DURVÁN NAGY VONALAKBAN ENNYI !


Puszi, Kati
kati16
 
 


Kati: igen, a Krisztina krt. felőli oldalán van parkoló! 8)

Tündi, nagyon gratulálok, SZUPER HÍREKET HOZTÁL!!! :D :D :D

Kép
frusi
 
 


Csak gyorsan:
Zsolkának nagy-nagy gratula, hát így kell megbeszélni a babával, hogy bújjon már ki!!! :D :D :D

Tündi, neked is gratula, akkor most nagy a boldogság!

Védőnőt tudtommal sem lehet választani, én szerettem volna anno, bár ma már nagyon kedvelem a mienket, de az első terhességem alatt még nem így volt. Háziorvost, gyerekorvost viszont lehet.

Na most megyek gyereket altatni, imádom ezt az időt, ő is nyügi, én is az vagyok...:-(

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


frusi !

Köszi ! :lol:
kati16
 
 


Nagyon boldog vagyok most :lol:

Délután indulunk haza a szülőkhöz. Hétfőn bemegyünk Siófokon az anyakönyvvezetőhöz bejelentkezni. Remélem sikerül.. Kedden este már leszek! :lol:

Sziszi: Nagyon drukkolunk, hogy minden jó legyen Annával. Elhiszem, hogy ideges vagy azért vigyázz magadra! Biztos minden rendbe fog jönni :wink:

Kavics: üdv. közöttünk!! :lol:

Niki: Mikorra én haza érek, te már biztos babázol! Kitartás már cél egyenesbe vagy :lol: :lol: Még Andival is összefuthatsz a kórházba és akkor a kis Vencelnek egyből lesz barátnője is :lol: :lol:
Vigyázzatok magatokra, finiselők!!! :wink:

Ildikó: Én is úgy tudom a védőnőt, nem lehet választani :cry: De tojd le, ne szórakozzon már! :lol:

Kati: A délibe felpattansz a vonatra és jössz utánam, talizunk Zamárdiban, a parton :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Mérivel mi lehet? Régen nem írt! :roll:

Mindenkinek köszönöm a drukkot! :P :P

Vigyázzatok magatokra csajok, szép hétvégét… :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67
 
 


Tündi !
Gratulálok! Szuper!
:D :D :D

Kép
katya
 
 


Sziszike, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen Annával!

Kép
katya
 
 


Sziasztok!

Akkor leszek nyugodt, ha túl leszünk rajta..még most sem hiszem el és olyan közel van a "nagy" nap..:(
Nincs időm igazán lelkileg rákészülni, de igyekszem.

Tündi: gratulálok az eredményhez.

Sziszike.

Kép
sziszike1000
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?