Sziasztok lányok,
hű, milyen meleg van ma is, még a gép elé ülni sincs kedvem... nem csoda, ha a kutyám is csak fekszik egész nap a hüvös kövön a folyosón. Olvasom, hogy Ti is nagyon szenvedtek a melegben szegénykék, és a mindennapos kismamákat főleg sajnálom, mert Nektek különösen nehéz lehet... Én is alig alszom a hőség miatt, ráadásul még az esti kutyasétáltalás is nehezemre esik, pedig mindig olyan jókat mászkálunk a párommal és a kutymorgóval esténként. Most viszont alig vonszolom magam, a hasam is nagyon sokat nőtt mostanában, a lábam az olyan estére, mint aki egész nap egy forró csizmában volt, pedig mezítláb vagyok itthon mindig. A babának sem lehet túl jó, mert tegnap egész nap keményedett a hasam... Főleg este mikor lefekszem, szinte 5 percenként. Nem fájt, de azért azt olvastam, hogy 30 percenként kellene jelentkeznie. Nálatok mi a helyzet a méhösszehúzódásokkal?
Frusi: tényleg jó az a Balea-s hűsítő krém, én is ilyen használok, érdemes utána nyomozni. Az Avonnak is volt hasonló, de sajnos az utóbbi katalógusaikban nem láttam, pedig az tényleg szuper hűsítős volt.
Persela: Én is kérdeztem már az orvosomat a fürdésről, hiszen még most jön a nyár és most menne az ember kicsit pancsolni. Nekem is azt tanácsolta az doktronő és a védőnő is, hogy természetes vizekbe lehet menni nyugodtan, főleg, ha a méhszáj zárt, de legjobb a tenger (ez idén nálunk is elmarad), a strandot és a wellness fürdőket nem nagyon ajánlották, mert hogy ezeken a helyeken nagyon sokféle ember fürdik és a kismamák hajlamosabbak a fertőzések begyűjtésére, mert ilyenkor nem olyan stabil a hüvelyben a védekező-rendszer.
Ildi: én is a sok rostos gyümölcsöt ajánlom, aszalt szilvát, szilvalekvárt, és sok-sok főzeléket.
Tündi: a kiskönyvben a gondozó orvos nevét nekem is a védőnő töltötte ki, szerintem a pecsétek úgyis benne vannak a könyvedben, meg szerintem akár Te is bele írhatod a nevét, ha fontosnak tartod.
Képzeljétek én már beszereztem a házassági anyakönyvi kivonatot (mivel az autómat úgyis át kellett írni, ezt is elintéztem egyúttal), azt mondta az anyakönyvvezető, hogy 300 napnál nem régebbi kell a baba anyakönyvi kivonatához, amit az a kerület önkormányzata állít ki, ahol a baba születik. Ti már lehet, hogy ezeket mind tudjátok, de nekem újdonság volt, ezért inkább leírom, hátha másnak is új. Nekem a TB-s papírokkal szerencsém van, a munkahelyemen a bérszámfejtő mindent beszerzett és majd ad belőle meg mindent elmagyaráz, ha legközelebb megyek be hozzá. Ennek nagyon örülök, mert utálom a papírügyek intézését, annyi szabály, feltétel, kitöltenivaló...., ráadásul ebben a melegben..
Szép délutánt mindenkinek:
Szilvi és