Új privát üzeneted érkezett!

Joe!
Gratulálok a fogacskákhoz!!! Egyszerre kettő! Az igen! Szerintem próbált meg a szopizást mellbimbóvédővel. Hátha nem fog annyira fájni.

Ebben a hőségben nekem is kevesebb a tejem, hiába iszok rengeteget. Nyilván kiizzadom a nagy részét és kevesebb marad a tejcsire. De talán a babáknak sincs akkora étvágyuk ilyen időben (emiatt gondolom nem is fognak olyan gyors ütemben fejlődni, mint az elmúlt hetekben). Majd meglátjuk.

Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Huncut!

Köszi a tippet, bár bevallom én picit idegenkedek ettől a bimbóvédőtől. De valszeg megváltozik a véleményem egy fájdalmas szopi után. :(

Az a baj, hogy már pszichésen rettegek előre. Pedig most este minden simán ment.
Azt hiszem holnap felkeressük a védőnéninket, kiváncsi vagyok mit javasol.

Egyébként valamenniyre bízom a Gyermekemben és hiszem, hogy meg lehet tanítani arra, hogy ne harapjon. De hogy???

......fogacskája mint a penge, simán ki tud szerintem még egy darabot is harapni belőlem..... :? Főleg ahogy újabban hirtelen megrántja a fejecskéjét ellentétes irányba mellbimbóm 10 cm-re megnyúlik. Ugyan ez a mutatvány fogacskával? Hát nem tudom. Egy horror film ehhez képest számomra Kis Miska. :)

Majd az elkövetkező napokban kiderül.
Egyenlőre nincs negatív tapasztalatom, teljesen új a hír! :)

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!


Rita 81


Olvasom hogy kicsi babád nagyon hasfájós. Tulajdonképpen azért írok mert a hasfájásnak rendkívül sok oka lehet és nem biztos hogy bele kellen csak úgy nyugodnod, és várnod a 3. hónap végét amikor is nagy álatalánosságban elmúlik. A háziorvosok és a védőnők szeretnik azzal nyugtatnina kismamákat hogy türelem ez egy ilyen időszak.....Ezt nem kell feltétlenül elhinned. Lehet hogy a gyereked egyszerűen csak tejcukorérzékeny, ami nagyon egyszerűen orvosolható, és nem kell tovább szenvednetek és ebben az esetben nem is segít semmilyen szer(infacol, gripp water, espumisan)
Ami a lényeg: a hasfájós babákat minden esetben el kell vinni egy gasztroeneorológiai szakrendelésre hisz ő a specialista. A legtöbb esetben kapnak a picik egy tabletták amit szopi előtt kell beadni és csodák csodájára volt hasfájás nincs hasfájás :D . Persze több oka is lehet de a SPACIALSTA tud segíteni. Tapasztalatból beszélek ha kell egy jó gasztroeneorológus elérhetősége írj nekem az edinatothegykukactkötőjelonline email-címre és szívesen megadom az elérhetőségét. Több barátnőm picijének segített és nagyon rendes aranyos több gyermekes családapa. Ha döntöttél minnél hamarabb, mert ha jól tudom júliusban szabin van, mert születik a harmadik babája.

Üdv

Edina
rochas
 
 

 
 

Szia Joe!

Én bimbóvédővel szoptatok már a kezdetektől, mert az első alkalmakkor nagyon fájt és akkor próbáltam ki. Azóta használom. Egyszer megpróbáltam anélkül, kb. másfél hónapja és rettentően fájt. A doktor nénink azt mondta, hogy lehet vele szoptatni akár végig is, annyi hátránya van összesen, hogy talán egy kicsit több levegőt nyel vele és azt kell valahogy lekezelni (én többször is szoktam büfiztetni egy szopizás alatt).

Ne félj tőle előre és ha mégis fájna, akkor használj bimbóvédőt és bőszen kenegesd Garmastan-nel. Legalábbis szerintem.

Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Joe, fog ügyben nem igazán tudok hozzá szolni, mert még nem volt foga a Jencikének, mikor abbahagytuk a szopizást. De szerintem ők tudják, hogy azt nem kéne. Legalább is legtöbbször. Na jó csak találgatok, a tapasztaltak biztos adnak ötletet, de a bimbóvédőt én elvetném.

Mosás ügyben én Huncut példáját követem, én még mindig külön mosok, pedig már 17 hónapos a drágám. Mostanában kezdtem el gondolkodni, hogy lehet hogy már együtt kéne csinálnom.

A légzésfigyelőt mi 1 éves korában vettük ki a lurkó alól. Nekem nagy biztonság volt, hogy ott volt alatta, de régebben is írtam, hogy mint ahogy Timi is javasolta jó lenne elvégezni egy tanfolyamot, arra az esetre, ha tényleg baj van.
Timi, egyébként nekem írtál levelet az iwiwen, csak nem értettem, hogy azt tudod, hogy a babanetről, de azt nem hogy ki :D

Prücsök, Joe, nem meggondolni magatokat a talival kapcsolatban! Addig úgyis meglátjuk, hogy milyen idő lesz, és akkor eldöntjük mi legyen.

Lilla, küldtem neked mail-t.

Puszi

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok :)

Joe

Gratula a fogacskákhoz. Ne parázz, nem fog harapni, tudja nagyon jól, hogy hogy kell szopizni továbbra is. Gondold el, hogy Dani 21 hónapos koráig szopizott , akkor már 16 foga volt és soha nem harapta meg a mellemet. Pepe a fogatlan kis inyével sokszor erősebben megfogja, mint anno a bátyja fogakkal.

Bimbóvédőt éppe ezért fölöslegesnek tartom, szükségtelen, a lényeg na félj tőle előre, tudod a babók érzik hogy bizonytalan vagy.

Talival kapcsolatban van még egy bő hetünk, a fene se tudja hogy milyen idő lesz akkor, de ha ilyen kánikula akkor tudom javasolni a szigetet, mert ott rengeteg fás és hűvös rész van, de szerintem elég lesz jövőhéten gondolkodnunk rajta.

Huncut :)

Jól teszed, egy kicsivel kell probálkozni és ha nem lesz tőle probléma akkor mehet, na persze ne kamionnyi mennyiséget :wink: :wink:


Mosás:
Én nem válogatom külön a ruhákat, egybe mosok, de igy is van hogy minden nap megy a gép, sőt van hogy egynap több adag is.
Természetesen apa melos ruháit nem mosom össze a gyerek szines holmiaival, az külön megy. Mondjuk nekem egyszerű a dolgom abból kifolyólag hogy apának munkahelyi fehér ingei vannak és fekete nadrágban jár, Pepének nincsenek fekete dolgai még, Daninak is egy két nacija az, igy nincs mit összemosnom :) Én meg itthon nem nagyon variálom, főleg most ebben a 320 fokban, van hogy a lakásban bugyi és melltartó és kifujt, mert igy is megfőlök.

Mosószernél egyedül az öblitőt cseréltem le anno, cocolino sensitivre.

Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát :)

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Joe: Bimbóvédő ügyben annyit tudok Neked segíteni, hogy elmondom a tapasztalatomat, mert sajnos nekünk használni kellett több, mitn egy hónapig, mert Bálint nem tudott anélkül szopizni. A lényeg: nagyon sok levegőt nyelt mellette a gyerek, és sokat nyöszörgött szopizás közben, meg utána is sokszor nagyon sírt, és bántották a szelek. Többször meg kellett szakítani a szopizást, hogy büfiztessem. Aztán egyszer magától leverte rólam a védőt és bekapta anélkül, azóta nincs ilyen problémánk. Ha nem muszáj ne használjátok. Remélem nem fog harapni enélkül sem Boti. Drukkolok Nektek!

Kérdés mindenkihez: Mikor hagytátok abba a gyógyszertári fürdető ragacs használatát és tértetek át a rendes babafürdetőre?

Görögdinnye: Én napi felet megeszek, és semmi baja tőle Bálintnak. A cseresznyét is ettem, attól sincs semmi baja.

Angyalka: Megkaptam a mailt, akkor majd várom a fejleményeket! :)

Ági: Mai menü sült karaj, sült krumplival.

A kismamiknak további kitartást!!! Mennek a drukkok!

Sára: Eltűntél! Mi újság?

Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Ma már túl vagyunk 2 "fogas" szopin.
Nem is olyan rossz, ha nem koncentrálnék minden idegszálammal az érzésre. Próbálok lazítani, mert tiszta görcsben vagyok, ugrásra készen szopi közben. Meg kell tanulnom hinni benne hogy nem fog fájni.... :)

Ági! Tényleg nem harap, de karcolni karcol.
Szopi után néztem a mellbimbóm alját, hááát elég vörös érzékeny lett. Szóval azért valamit csinál vele.
Ez igen! Gartulálok, hogy ilyen sokáig tudtad Danit szoptatni! Ez nem semi! :D Én is szeretném minél tovább Botit.

Lilló! Miért akarod abbahagyni a gyógyszertári fürdetőzést?
Én megmondom őszintén, hogy tökre rászoktam. Tudod milyen simis lesz tőle a bőröd? :lol:
Bekenem magam (mintha testápoló lenne) aztán be a tusolóba. Végeredmény meg extra simis bőr! :))
Még egyik alkalommal férjuram is megjegyezte, észrevette! Persze a titkot nem árultam el neki.

Bimbóvédő
Köszönöm a tanácsokat vele kapcsolatban.
Egyenlőre ale natur próbálkozunk.

Védőnőt felhívtam sok okosat nem mondott, csak hogy ha harap vegyem el tőle a cicit és akkor előbb utóbb rájön, hogy nem kell harapni? Hmmm? Szerintem ez hülyeség. Meg elvenni is lehetetlen ha nem akarja adni, úgy mégjobban fáj ha rászorít.

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Angyalka,
a nevedből nem tudtam,hogy ki lehetsz,csak megnéztem az ismerőseidet,és ott találtam babaneteseket,ebből következtettem,hogy te is ide tartozol!Arra meg nem vettem a fáradságot,hogy megnézzem az Ági által küldött táblázatot és megkeressem az eredeti névhez tartozó nicket! :roll: Egyszerübb volt mailt írni! :)


Joe,
gratula a fogacskához.Mi még mindig kinlódunk azzal az eggyel.Nem akar kibújni,pedig már látjuk a fehér végét!Már a másik-a mellette lévő-iny is kezd dagadni,úgyhogy fogzás terén nem igazán lesz szünetünk!

Üdv.

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Ma nem vagytok túl grafománok!

Ági! Köszi a tippet hordozóügyben. És megihlettél a kakukkfüves csirkével, ma az lesz pukifőzelék helyett :wink: . Ráadásul ma van a negyedik házassági évfordulónk is, úgyhogy komplett háromfogásos menü lesz.
Sztriptíz a lakásban, miközben ott dógoznak a mesterek???

Legyen már Margitsziget a tali :roll: :P ! Nekem az közelebb lenne. Én is valóban tartok a hőgutától.

Képzeljétek már 29 fok van a lakásban. Még 2 nappal ezelőtt 27 volt. Negyed ötkor volt ma utoljára jó idő, de az is csak az ablakon keresztül szivárgott be! Ez a meleg büntiből azok miatt van, akik 17 fokban fűtöttek! :twisted:

Toreau

KépKép
toreau
 
 


Hellóka!

Mi próbáljuk túlélni ezt a rohadt meleget!

Van egy kis problémám! Valaki adjon megoldást! Mivel elég nagy ahasam és ha ülök összeér a combommal a combom tövében megjelentek piros pici, néha fehét tetejű hólyagok, körülöttük piros a bőröm, fáj, h abármi hozzáér. Próbálom szárazon tartani, meg hintőporozni, de ha semmi sincs rajtam akkr is izzadok! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Enni már alig eszem ebben a nagy melegben, de nem bírom! A jövő hét is ilyen lesz?
anid
 
 


Sziasztok!

A mai menü nálunk brokkolikrém leves volt és a tegnapi maradék. A leves nagyon jó lett, pedig először csináltunk ilyet - vagyis anyósom, mert én elmentem shoppingolni (rájöttem, hogy csak irodai szövetnaciim vannak, amit nem szeretnék most nyáron hordani) míg ő főzött és őrizte Blanka álmát.

És ma elment anyósom, marad az édeskettes napközben és az édeshármas estére apával. Mostantól mindent együtt mosok (na jó, azért a színeset és a fehéret különválogatom :wink: ).
Csak ez a hőség ne lenne. :oops: Huzatot a picur miatt nem lehet csinálni és áll a levegő a lakásban: 28,5 fok. Légkondit akarok!!!

Toreau,
Gratula a házassági évfordulótokhoz! :)

Joe,
Gratula a fogacsakákhoz és további sok sikert a szopizáshoz! :)
Nálunk még nincsenek fogak, de Blanka olyan furán cuppan rá a mellbimbómra, hogy az első pár másodperc iszonyú. De aztán minden oké és végülis nem sebes.
Az elején én is bimbóvédővel szoptattam, mert a kórházban (hála a "segítőkész" nővéreknek) már a 2. napra kisebesítette a picur. Aztán meggyógyult és azóta natur szopi van, sokkal ügyesebb is így.

Ugye jól emlékszem, hogy azt mondtátok a Karolina úton pikk-pakk lehet intézni a csípőszűrést?
Anyósom ma azt mondta, hogy oda + majd a koponya vizsgálatra nem mehetek egyedül, mert a gyerek meg az a rengeteg cucc... stb... Meg is kérdeztem milyen "cuccra" gondol, hát pelusra, cumisüvegre + egyéb haszontalanságokra, amit gyakorló kismama a babakocsiban tart. Vagy tévedek és ez valóban 2 emberes tor-túra :? lenne?
Ja és javasolta, hogy feltétlenül hívjam fel a sógornőmet. Mintha a soproni tapasztalatok érdemi segítséget nyújtanának a pesti csípőszűrést illetően...

A Margit-szigetet illetően: hol van a környéken árnyékos parkoló? Csak mert a kocsiban nincs légkondi és a szellőzőt mégsem állíthatom kakaóra a kicsi mellett, de ha felforr a napon, még nekem is kemény a szellőző maxra állítása mellett is benne lennem, nemhogy neki. :roll:
A millenáris parkban nincsenek fák?

Prücsök

prucsok
 
 


Prücsök: Minket azonnal behívtak a Karolina úton a csípőszűrésre. Bejelentkezel a betegfelvételi ablaknál, aztán a beutalót be kell dobni a földszint 2-es szoba ajtaján egy kis résen. Aztán ilyen hangszórón kiszólnak, hogy ki menjen be. Mi voltunk az elsők, ahogy elkezdődött a rendelés. Hétfőtől- csütörtökig van 10-14-ig gyerekrendelés.
Mi ketten mentünk a párommal.
Mikor mentek? Mi Július 6.-án megyünk vissza kontrollra.

lilló
 
 


Sziasztok,

Anid
Egyél dinnyét és kefírbe vágd fel apróra a petrezselymet, ezek vízhajtóak, hidegek is, talán segít valamit.
És kitartás :wink:

Joe
Gratula a fogacskákhoz, és hogy mindenféle nyűgösség nélkül megúsztátok ez kész csoda!! :D
Miattunk igazán ne aggódj :lol: , a tápszert megvettük, de porosodik a polcon. :roll:

Hát a Millenárisban valóban nincs sok fa, de ma meg az eső is esett, úgyhogy még bármi lehet jövő csütörtökig!

Mi külön mossuk a Gergő cuccait, így azoknak sokkal jobb illatuk lesz az öblítőtől :)

A gyümölcsös turmixban legyen egy kis banán, mert az jó édes, egy kis víz hogy legyen hígabb, utána pedig azt raksz bele ami éppen van otthon. Vagy a már nem szép gyümölcsöket így nagyon jól fel lehet hasznosítani. Én még szoktam bele tenni kivit, mert abban nagyon sok a C vitamin.

Mi holnap megyünk csípőszűrésre, tényleg fel kell magam pakolni? Ez lesz Gergővel az első közös kocsis utunk, kicsit parázok :shock:

Üdva,

Gabi+Gergő

Kép

Kép
gabek
 
 


Lilló,
Blanka 6-án még csak 5 hetes lesz, úgyhogy valószínűleg utána héten megyünk. Nem is tudtam, hogy kontroll is van... :roll:
Tényleg, akartam kérdezni, hogy Bálintkával ugye a kórházi sztori óta nem volt légzésprobléma!? Mert tudom, te akkor és azért vettél légzésfigyelőt.

Pesten esett ma az eső? Még irigylem is kicsit. Nálunk is elkélne egy kis felfrissülés. :shock: Éjszaka eshetne.

Na, megyünk fürcsizni a legkisebbel. :)
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Csak megtaláltam az új fellelhetőséget! :lol: :lol:

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Hát mi már nem panaszkodunk a melegre. Délután tojásnagyságú jégdarabok estek az égből, és egy órán keresztűl ömlött a víz. Szegény falucskánk igencsak elázott. Jöttek a tűzoltók, a szippantós autók, és szívták a vízet az utakról, pincékből. Hát a veteményes az idénre ennyi volt. :( De persze itt a lakásban még mindig meg lehet sülni. :( :(

Timi, cseles vagy, az ismerőseimből gondoltad. :D Azért örülök, hogy most már tudjuk, hogy ki kicsoda.

Ma lecso volt nálunk. Nagyon elcsendesedtetek, gyerünk csak vissza.

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Sziasztok!
Csak táviratstílusban.

Timi!
Köszi a receptet még egyszer!

Toreau!
Boldog házassági évfordulót! Kendő:

Anid!
Tarts ki, már nincs sok vissza!

Manikűr:
én is vagdosom a körmét, de érdekes, nem karmagolja magát már annyira, mint az első hetekben.

Mosás:
mi egyben mosunk.

Tali:
nekünk a sziget messzebb van, és én is félek a hőségtől. Hmmm. Mi lesz???

Edina(Rochas)!

Köszi az ötletet. Most egyelőre úgy néz ki, a Gripe Water sokat segít. De egy emailt lehet, hogy dobok Neked!

Probléma:
Segítsetek!!! Ti mit hordtatok a szülés után? A kismamaruháim mind téli, kordbársony álmok :lol: :lol: , az most nem igazán jön be. Voltam ma én is shoppingolni (Prücsök után szabadon), de elhűltem, hogy S meg M helyett L és XL lett a méretem... pedig csak 3-4 kiló maradt rajtam, de az mind a derekamon. Szóval az egyberuhákban tiszta nagymamának nézek ki. :evil: A kérdés: mi az, ami ilyenkor jól áll (alacsony alkatnak)?
(Ráadásul megfogadtam, hogy fürdeni csak sötétben fogok :wink: --- a fürdőruhapróba sem emelte az önbizalmam, most, hogy be kell ruháznom egyberészesbe...) :roll:
Üdv,
Rita
rita81
 
 


Hellóka!
Köszi a biztatást mindenkinek!
Pöttyökre nincs ötletetek? :D
anid
 
 


Sziasztok!

Anid! Az összeérő combokra (nem tudom a pöttyökre jó-e) használj hintőpor helyett secret deo sticket, az olyan krémes, hintőporos valami, ami folyamatosan nedves marad, és mintegy kenőanyag funkcionál. A hintőpor csak addig jó, míg száraz, utána felvizesedik, és mintha nem is használtad volna.

Rita! Ez a ruhakérdés engem is kicsit aggaszt. Tavaly fogyi előtt voltam ugyanannyi kiló, mint most szülés után, viszont a jó kis nyári gatyáim, nyári ingblúzaim egy se jó, ami akkor rámjött. A nyúlós sztrecs felsők meg jók, de azokat inkább mégse. Itt valószínű nem a kilók döntenek, hanem, hogy mind cicire, és csípőre vándorolt. Emiatt tűnik úgy, mintha 2 mérettel nagyobb lennél. Szoptatás után elvileg a cicik is visszazsugorodnak, a csontok nem tudom mennyire, azután, hogy a kilók lementek. (Van olyan közöttetek, aki már nem szoptat, és megélte ezt az átváltozást?)
Úgyhogy a ruhatáramban szereplő összes lenblúz, ami idáig inkább mint kényelmi, nem mint hódító darab szerepelt, most bazi nagy jelentőséget nyert. És kéne még vagy két lenszoknya, persze hosszú fazonban, mert az slankít. Én is próbálok nő maradni szülés után, de talán itt is bejön Vicky Iovine (Rita te utaltál rá?) mondókája, hogy 9 hónap oda, 9 hónap vissza!

Pesten esett az eső?? Mikor?? Nálunk (XIII. ker) csak marha nagy felhők vonultak az égen, amiből SEMMI NEM ESETT! :cry: Ma talán már 30 fok is lesz a lakásban. van egy klímánk is...
dobozban :(
T.

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!

Na, most megint itt vagyok. Egy kicsit elfoglalt lettem, Bence nem hajlandó aludni napközben, így nagyjából egész nap van valami a két gyerkőccel. Próbálok izgi :) programokat szervezni, de ebben a melegben elég hamar kifogyok az ötletekből.... Túlvagyunk a szokásos félévenkénti fülmosáson is és tegnap megvolt az első fejreesés is. Szerencsére semmi vészes... Most épp Mirr-Murr besegít egy kicsit :wink:

A IX. kerületben esett tegnap, és nagyon jó levegő volt este, sikerült lehűteni a lakást, de ma reggelre mintha nyoma sem lenne :( De amit Angyalka írt a jégesőről, az durva.

Rita, hát ez a súly- és testgyarapodás nálam mindennapos probléma. Szerintem a környéken lakók már azt gondolják, hogy "na, itt jön az lány, akinek 3 ruhája van..." :):) Mondjuk számomra ez nem újdonság, mert egész életemben küzdöttem magammal... A lengatyók és egyenes szabású felsők valóban a legjobb megoldás. Én még ezenkívül hordok egy terhesruhámat is... :)

Muter, de jó, hogy bejelentkeztél! Nem akarsz mesélni egy kicsit? Hogy álltok a fejlesztővel? És Te hogy vagy?

Joe, gratula a fogakhoz! Amúgy nem hülyeség, amit a védőnő tanácsolt, nálunk kétszer fordult elő, hogy Dorka harapott, és a fent leírt módszer abszolut bejött. Soha többet nem csinálta.

Üdv mindenkinek!

Jutka

KépKép
KépKép
tjutka
 
 


Sziasztok!

Hozzánk csak a felhők értek ide tegnap estére, de nem facsarodtak ki, tehát nem esett. Pedig szedtem a lábam az esti sétánál, nehogy elkapjon minket. :roll: Éjszaka még kevésbé is hűlt le a levegő, ma reggel járt erre néhány kóbor esőcsepp, de semmi egyéb. Azért ma mintha kicsit frissebb lenne a levegő...

Blanka is kevesebbet alszik, inkább csak minden 2. szopi után és többet kéredzkedik mellre, bár kevesebbet is szopizik. De végülis sok kicsi sokra megy. :)

A shoppingolással nekem szerencsém volt, bár én is leginkább L-es és 40-es méreteket vettem, de szerintem el vannak méretezve, mert kilóra egyelőre a régi a súlyom. Az Invázió nevű csodahálózatban tök jó pamut nacikat és szoknyákat lehet venni 1-2000 Ft-ért.
De ha így folytatom... Tegnap egész nap csokit, sütit és fagyit ettem, miután az kevésbé van korlátozva, mint a gyümölcsök... 8) Viszont a sütéskényszeres családtagok elmentek, így mostantól max hétvégére sütök, ha hagyja a legkisebb. Inkább csinálok egy jó kis gyümölcssalit.

Ez az idő lenne tökéletes a jövő heti talihoz. Nem túl meleg, nem túl hideg, kis szellő... Reménykedem. :wink:

prucsok
 
 


Sziasztok!

Nálunk tegnap 10 kerek percig tartott a csoda... Nagy dirr-durral, széllel jött, majd esett pár csepp eső és vége. Hogy honnan tudom ilyen pontosan az időtartamát? Pont az olasz-cseh meccs utsó tíz perce volt, és elment a UPC... Azt hittem idegbajt kapok. Pont akkor jött vissza, mikor lefújták a meccset.
De legalább lett egy kis friss levegőnk. Azonnal kitártunk mindent, hogy átjárja a lakást. De reggelre újra szauna volt a lakás. Viszont reggel ki tudtunk menni kicsit sétálni, mert már nem volt az a sátáni hőség reggel.

Prücsök: Nem, szerencsére azóta nem volt Bálintkával légzési probléma, de nagyon sokszor felriadok, ha az ágyában alszik, hogy bekapcsoltam-e a légzésfigyelőt, és bemegyek megnézni. Hiába, az a két kórházi eset belémültette a kisördögöt.

Rita: Én a tavalyi ruháimat hordom. (Most biztos utálsz...) Tavaly nyáron bevásároltam az Invázióban - amit Prücsök említett - és azok a cuccok feljönnek. Amik tavaly nyáron már épp passzosak voltak, azok nem. Na meg a férjem hozott egy halom ruhát nekem a nagy útról, azokat is hordom.

Gabek: Jól hangzik a turmix, én még várandós koromban ittam ilyen vitamin mixeket, mikor lebetegedtem, de most is azt hiszem gyártok ilyet.
Most hőség ellen a limonádé a szomjoltó. Napi 3-4 kancsó elmegy nálunk, nem győzöm a citromot venni. Szerintem a kisboltban már csak úgy hívnak, hogy a "citromos csaj".

Joe: Nagyon nem szeretem azt a ragacsos fürdetőt. Folyton kis hurkákban úszik a vízben, nehezen kezelhető. De azt mondod, hogy ilyen jó hatással van a bőrre? Lehet kipróbálom akkor én is és megszeretem... :roll:

Anid: További kitartást! Már csak kicsi van hátra! Szorítunk!!! Már nagyon várjuk azt a bizonyos sms-t! :lol:

Na megyek főzni. (Áginak: krumplis tészta)
Lilla

lilló
 
 


Hellóka!

Nálunk most mintha hűvösebb lenne! A tesómék fel is hívtak reggel, hogy megszültem e a nagy vihar hatására! Mondtam nekik, hogy azért mert 280 km-re esett, itt ennek nyoma sem volt! csak 2-3 órán át dörgött az ég és passz!

Apum meg azért hívott tegnap, hogy szorítsam a lábam, nehogy akkor jöjjön Kata kifelé, amikor Bush itt szambázik, mert nem jutunk el a korházig! Mondtam neki majd megbeszélem a csajszival!

Lilla nálunk is krumplistészta lesz, koviubival és tejföllel!
:oops: A férjem szerint lehetetlen dolgokat eszem össze! Ami szép a dologban az az, hogy gyerkőc előtt is így ettem! :P :P :P

TureauLégkondi dobozban? :P
anid
 
 


Joe
Te tényleg Te is a gyerek fürdőkrémjét használod? Nahát és olyan a bőröd , mint neki? De jó :-)

Lilló
Limonádéééé, imádom, na én is veszek citromot, már olyan régen ittam

Ja és tegnap főztem, a tojásos nokedlit kívántam meg.

Megjártuk a csípőszűrést. Nem szidtek le, hogy későn mentünk, és nagyon rendes volt a doktpr bácsi.

Nálunk felhős az ég, jó hűs van,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Valamiért nem engedett fel...

Főzés: hát bevallom nőiesen, én nem nagyon szeretek főzni, de muszáj!Apa 1 napot dolgozik, kettőt itthon van, és ráadásul szereti a hasát, úgyhogy minden nap kell valamit alkotnom :twisted:

Mosás:külön mosok én is,mert Apa ruháit a galambok miatt nem akarom összemosni a Norbiéval, én meg nem sok vizet zavarok, úgy mint Ági :lol:

Lilló: köszi most már kezdek jobban lenni, most azért vagyok fáradt, mert egész nap pörgök.
Két fiam lett nagy hirtelen.
Apa itthon nyomja az ágyat, és nagyon rossz beteg.

Ruhákkal, főleg a nadrágokkal hadilábon állok én is!
Nem jön rám semmi! :(
50 kiló voltam kb. 15 éves koromtól, most meg 60-an vagyok :cry: :cry:
De főleg csípőben és mellben erősödtem, na meg hasban.

A gyerek krémjével fürdök én is. Szerintem is tök jó.
Igaz az nekem sem tetszik, hogy úszkál a víz tetején, de ebben legalább nincs annyi sz..r, mint a boltiakban.

Ivás: annyit iszom, amennyit kívánok. De a napi 3 liter kb meg van.
Abból 2 liter házi bocitej.

Tegnap én is ettem végre egy jó görögdinnyét!
Tavaly olyan pocsékokat fogtam ki, vagy lehet a terhesség miatt nem jött be?!
Inkább a paradicsomot zabáltam, most meg az nem ízlik.

Anid Kitartás!
Pöttyökre fenistil?
Vagy popsikenőcs?
Amikor hazajöttem a kórházból, nekem a hasleszorító bugyitól pattogott ki a bőrőm. Akkor én is szellőztettem és kentem a gyerek kenőcsével.

Botinak gratula a fogacskáihoz!

Bocsi, ha valaki kimaradt!

Puszi

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Sziasztok!

Fürdetőkrém
Többen is írtátok, hogy úszkál cafatokban.
Én úgy csinálom, hogy egy pohár vizet berakok a mikroba, felforr beleteszem a fürdetőkenőcsöt és szépen elolvad. Aztán ezt öntöm a kiskádba. :lol:

Gabek! :)
A csíkokat leszámítva, igen! 8)

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok Lányok!

Ismét bekukkantok Hozzátok, hamarosan "eljön az én időm is", ezért kérem a segítségeteket:

meg tudnátok osztani velem császárral kapcsolatos tudnivalókat a SOTE II-n? (merthogy egyelőre nagyon úgy néz, ki császár lesz :( ...)
mire kell vigyázni, előtte, utána, mire készüljek? ha elaltatnak, akkor csak 24 óra múlva kaphatom meg a babát? Szerintetek érdemes rooming-in -es szobába menni, vagy Nektek inkább a nappal együtt- éjszaka külön módszer vált be?

Jó babázást, a várandósoknak pedig kitartást!!!


(Anid - a kígyóuborka is nagyon jó vízhajtó, a háziorvosom ajánlotta!)

sziasztok,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Bocs, hogy kotnyeleskedek :lol: Lilla, el tudnád nekem is küldeni a listát krhorvathkukacfreemailponthu. Nagyon köszi!

Piros, a PP Veneziára lehet hordozót csatlakoztatni? Miben különbözik a Pramette-től?

Csíkok: akinek esetleg van, mikor - kb hányadik héten - jött ki?

(Azt olvastam, hogy a "vörös fázisban" még hatékonyabban lehet kezelni, akár otthon, akár szalonban - eltűnni biztosan nem fog, de - állítólag - ilyenkor még van esély van arra, hogy nagyon keskeny, gyöngyházfényű :lol: csík maradjon utána... )

mosás:A SOTE II felkészítőn azt mondták, hogy nemhogy mosni nem szabad a szülők cuccával együtt, de külön is kell gyűjteni a baba szennyesét... nem tudom, nekem ez kicsit túlzónak tűnik.

Jó éjszakát Nektek!
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Sziasztok!!

Tegnap megvolt a nagy nap, gyönyörűű volt, ha ma nem de holnap biztos küldök körlevelet mindenkinek:-))

Csajok én is rettentően vízesedem majd látni is lehet a képeken. És a bal lábam sokszor görcsöl arra tudtok valamit?


És most azoktól az anyukáktól akik mostanában szültek a klinikán: én úgye 7 évvel ezelőtt szültem a klinikán akkor a pelenkán, mellszívón, és popsitörlőn nem igazán klellett bevinni mást. Most ez hogy van, miket kell bevinni? csak azért kérdezem mert a hugoméknak kell bevinni kombidresszt, rugit, takarót, popsitörlőt, pelust a 4 napra. És amikor megyek szülni a házassági anyakönyvikivonatot is kell vinnünk a többi papíron kivül?

Kitartás mindenkinek a meleg miatt!!!:-)
Puszi nektek!!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok :)

Brigi :)

Most ha másért nem a poén kedvéért megkérdezném ám, hogy eddig melyik topicot olvastad? :wink: :lol: :lol: :lol:

Szal: ruha nem kell a babónak semmi, mert korházit adnak, csak mikor viszitek haza akkorra hozzatok be neki hazamenős rucit.

Kapsz majd ajándék csomagot, amiben van popsitörlő csomag, pelus minta , krém minta... Pelust adnak minden nap reggel egész napi adagot, viszont szerintem érdemes bevinni popsitörlőt, mert nem biztos hogy elég a mintacsomag, főleg ha jó nagyokat alkot a bébi :wink: Valamint ha nem tul nagy súllyas születik a babó akkor az én tapasztalatom szerint jobb a pampers new born pelusa, mint amit bent adnak liberot, mert az elég nagy, volt olyan babó akinek a hónaaljáig felért és elveszett bennen :P :P :P
Érdemes még bevinned textil pelust, ugyan adnak minden reggel ha kérsz, csak hát ha mondjuk többször bukik a baba, akkor hamar bekoszolódik.

Igen vigyél be egy házassági anyakönyvit mikor mész szülni, mert kérni fogják majd. (remélem kettőt kaptatok most az esküvő után már eleve, hogy ne kelljen bemenned egy hivatalos másolatért )

Lábgörcsre a kalcium pezsgőtabletta és a magnézium ami jó és használhat.

Várjuk a képeket a nagy eseményről ám :)

Hu most csak ennyire futotta mert Pepe közölte hogy halaszhatatlan talija van a cicimmel :) jövök majd és folytatom...


puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ismét hőségre ébredtünk,pedig már 6 kor fenn voltam!

Hallottam a reggeli hírekben,hogy nálatok Pestieknél mekkora felhőszakadások voltak,legalább lehült egy kis időre lehült a levegő.Nálunk még felhősem volt,nemhogy eső!

Brigi, :)
szívből gratulálok a nagy naphoz!
A lábgörcsökre a gyógyírt már Ági leírta! :D
A vizesedésre oda kell figyelni,mert még odébb van a szülés és nehogy toxémia alakuljon ki!Kevésbé sós ételeket egyél ill.csökkentsd a sóbevitelt!


Na,ami a fogyást illeti nem állok jól! :(
Ha csak azt írnám mennyit fogytam szülés után azt mondanátok,hogy hű-ha! :lol:
Szóval a terhességei alatt 8-9-9-10kg híztam,már az első héten a kiindulásnál voltam!De számomra nem nagy szenzáció,mert nem igazán modell alkatról keztem egyik terhességemet sem.
Sajnos már az első terhességemet is 78kg-val kezdtem,most nagyon örülnék ennek is! :oops:
5 év alatt sikerült 15 kg magamra szedni,amitől nem tudok megvállni és egyszer sem maradt rajtam több a szülések után,úgyhogy most is ezt tartom sajnos!Még szerencse,hogy rólam lement mindig a terhesség alatt feljött kg,mert mostmár akkor gurulnék. :oops:
Szóval legalább 15kg-tól kéne megszabadulnom és még akkor sem lennék "csontkollekció"!különben 176cm vagyok,de 78 kg-val már kibékülnék! :lol:
Sajnos asztmás is vagyok,úgyhogy nem igazán tudok nagyobb sportolást kialakítani,mert ettől is na meg a plusz kilóktól hamar fulladok!szerencsére az asztmám allergiás jellegű,tehát gyógyszerrel jól kordában tudom tartani,azt se kell állandóan szedni,csak ilyenkor amikor minden virágzik!

Tehát,ha valaki tud valami jó csodaszert a fogyásra,kérem közölje! :D

Mindenkinek szép napot,aki teheti vonuljon víz közelbe!
Kép
timiban
 
 


Szia Krisszi! :)

Nagyjából egyidős pocakosok vagyunk? Ti is kisfiút vártok, és Richárd lesz a neve?
Nekünk is kisfiúnk lesz és apa a Richárd nevet választotta.
Ezt a véletlent. :lol:
Én már sajnos biztos, hogy császáros leszek egy régi autóbaleset miatt.

A PP Veneziára lehet hordozót tenni, de azt hiszem a saját PP hordozóját. Brendonos újságban ezt olvastam.

Most olvasom, hogy miben különbözik a két babakocsi.
PP Venezia:
könnyű, ellenálló lakkozott aluminiumváz, 3 fokozatba, vízszintes pozícióig dönthető háttámla, 2 pozícióba állíthatü lábtartó, kerekei bolygósíthatóak, illetve egyenként is fékezhetők, állítható magasságú tolókar, lapra csukható össze, súlya 10,3 kg.
Felszereltsége:
télitető és lábzsák, ötpontos biztonsági öv, cumisüvegtartó, meghosszabbítható vagy levehető karfa, tágas, leereszthető vagy felemelhető alsó kosár, oldalsó fogantyúk a könnyebb szállításhoz, PP biztonsági autósülés és hordozó a babakocsiban biztonságosan helyezhető el. Ha jól tudom, mindkét irányból tolható.

Pramette
Elég néhány mozdulat, hogy a Pramette mélykocsi sportkocsivá alakuljon, ovális keresztmetszetű könnyű ellenálló lakkozott alumíniumváz, 4 fokozatba közel vízszintes pozícióig dönthető háttámla, 3 pozícióba állítható lábtartó, első kerekei bolygósíthatóak, a hátsók fékezhetőek, állítható magasságú tolókar, esernyő alakúra csukható össze, súlya 9,9 kg.
Felszereltsége:
télitető és lábzsák, ötpontos biztonsági öv, fellépő a nagyobb testvér szállításához, cumisüvegtartó, nyitható/zárható karfa, tágas alsó kosár, PP biztonsáőgi autósülés és hordozó a babakocsiban biztonságosan helyezhető el.

Nekünk a PP Venezia tetszett meg.

Szóval te is jártál felkészítőre? :)

Lányok!
Engem is érdekelne, hogy csaszi után ti együtt voltatok a babóval éjjel-nappal vagy más megoldást választottatok?

Anid, Krisszi kitartás nektek is! :)

Puszi: Évi

KépKép
ranpo
 
 


Sziasztok!

Anid, pöttyökre próbáld ki a Neogranormon-t. Az gyulladáscsökkentő és szárít is. Én is kipöttyösödtem a terhesség végén, de nekem más jellegű volt (valószínű túl hirtelen lettem nagyon!!! vizes, egyik napról a másikra) és nagyon viszkettek a pöttyeim. Ez és a hintőpor ami elég jól helyrehozta. Esetleg rakjál a combod és a hasad közé vékony rongyot vagy textílzsepit.

Brik, SOK BOLDOGSÁGOT!!! Képeket várjuk. Én is egyetértek Ágival a Pampers New Born pelus az tényleg jó. Az enyémeknek is a hónaljáig ért, a Liberoba kb. egy hónaposan nőttek bele. Vagy még később.

Joe, gratula a fogacskákhoz és tök jó, hogy ilyen észrevétlenül bújt ki. Remélem elmúlik majd a görcsösséged és Boti is ügyes marad!!!

Akit kihagytam ne haragudjon, még olvasgatok visszafele.

Hát nálunk csütörtökön és pénteken is SZAKADT az eső. Csütin még a jég is. Féltem, hogy az erkélyről lefujja a szél a bőröndöt (épp ott száradt!), de nem bírtam kimenni érte mert annyira fújt a szél és féltem, hogy rámcsapja az ajtót a gyerekek meg egyedül bent a lakásban... Úgyhogy itt szurkoltam a bőröndnek. Persze ma azért ütjük a 30 fokot a lakásban.
Fogyás. Most tuti elítéltek, de én úgy megnyugodtam, hogy másoknak is van súlyproblémája! Nem mások kárának örülök, csak hogy vannak ilyen gondok és nem vagyok egyedül. Én néha már tiszta depi vagyok ha tükörbe nézek. Erre a megoldás: minél messzebb elkerülni :D . Persze ettől nem érzem jobban magam. Azt hittem csak én vagyok ilyen cikis, hogy boldog anyuka létemre kesergek az "alakomon" (már ami megmaradt). Tornára a két csaj mellet nincs időm, na meg erőm se. De elhatároztam, hogy ősztől el fogok járni valami szakemberhez aki megmondja hogyan fogyjak le célirányosan. Ha csak átalakulok már az is siker. Sőt ha teszek érte valamit akkor a lelkem asszem máris megnyugodna.

A fürdetőkrémet kipróbálom! :lol: :lol: :lol:

Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet venni Pierre Cardin kengurut viszonylag olcsón. Nem a magasított kéne (az újszülöttkortól használható) hanem a "nagyobbacskáknak" fajta. Mivel kettő kéne :D és elég húzós az ára. Elmászkáni sajnos nem tudok, csak telefonálgatok és a netet böngészem. Csak sajna arra sincs sok időm, mert az új szokásuk a lányoknak: FELVÁLTVA ALSZANAK!!! :x :cry: Ami azért jó, mert szinte semmire sincs időm. Nem is kéne feltétlen PC , de ezt ismerem, mert ennek van az újszülöttes változata, ami jó is volt (iszonyat könnyű felcsatoni, fél kézzel is, ami 2 gyereknél megint előny), de lassasn már ki akarnak látni, viszont ebben nem a gyereket kell megfordítani, hanem a kengurut. Így viszont nem látok a gyerekből semmit (a magas háttámla miatt) és ettől megőrülök. Ha van más ilyen könnyen felvehetős tapasztalatotok szívesen veszem. Ha találtatok valamilyen bevált márkát írjátok meg, léci.

Szép és kellemes hétvégét mindenkinek!!!

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok!!

Ági: Ezt a fórumot olvastam, csak a biztonság kedvéért rákérdeztem:-))))Köszi a tanácsokat és, hogy lertad. Csak egy házassági anyakönyvi kaptunk, mit tegyünk?Az nem jó ha le fénymásoljuk, vagy az már nem hivatalos?

Mindenkinek köszönjük a jó kivánságokat:-))

Timiban ennek a toxémiának vannak jelei? Mondjuk lábon?

Puszi nektek!:-)

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Brik,
Ismét gratula a nagy naphoz! :D :D :D És tényleg várjuk a képeket.
A klinikára bevivendő dolgokat Ági mind megírta.

Tegnap estére ideért az eső, de nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Azt hittem egész éjjel esni fog, ehhez képest volt fél óra felhőszakadás és 1 óra csendes eső. Mindenesetre az esti séta nekünk és a kutyáknak is elmaradt, utóbbiak viszont kivételesen bejöhettek a lakásba. Nagyon értékelték. :) Bendegúz egyből Blankát akarta nyalogatni, de még korainak ítéltem. :lol:
Viszont ma minden tárva-nyitva, nincs huzat és a meleg ellenére egész kellemes idebent az idő. :P

A mai ebéd: hideg almaleves, tepsis csigatészta és gyümölcstorta. Tegnap akkorát aludt Blanka délután, hogy ezt mind meg tudtam csinálni előre. :)

Évi,
Én 4 éjszakát voltam bent a kórházban (protekciós voltam :wink: ), ebből ugyebár 1-et az őrzőben, oda 2x hozták fel a babát. A többi 3 napból éjszaka bevallom csak 1-et volt velem a rooming-inben, de aznap annak ellenére sem aludtam semmit, hogy ő volt a legjobb gyerek és csak etetni kellett felkelnem, mert minden moccanására és szusszanására felkaptam a fejem. :) Így aztán gondoltam még 2 éjszakát alszom, otthon úgysem kel fel helyettem senki szoptatni.
Napközben persze mindig velem volt.

Más: Blanka nagyon hullámzóan eszik, ami a mennyiséget illeti. Tegnap este 6-ra jutottunk el a 240g-ig, ma pedig már túl vagyunk 190g-on délig. :roll: Ez utóbbi eredménynek jobban örülök, mert tegnap kicsit aggódtam, de hiába raktam mellre, nem szopizott többet.
Van valami minimum, amit meg kéne ennie egy nap?

Szép napot!
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok,

Brigi,
igen ez a toxémia első jele, a lábszár és boka ödéma.Igaz a szakmában a toxémia kifejezés bővült már,de az új név alatt is ez a tünetegyüttes szerepel!
Szóval a vizesedés,tehát az ödéma megjelenése kóros lehet,ha már a második trimeszterben jelentkezik.Legelőször az alsó végtagokon,utána alakulnak ki a rejtett vizesedések,amik azt a rengeteg plusz kilót okozzák!Szóval,ha a láb dagad és az éjszaka alatt sem apad le,akkor oda kell rá figyelni,és többször kell elenőrizni a vérnyomást és a vizelet fehérjét,mert az ödéma magával viszi a vérnyomás emelkedést és a fehérje vizelést.
Különböző súlyossági fokozatot különböztetünk meg,attól függ hány kg hízik hetente a kismama-ez utalhat a vizesedésre-,milyen magas a vérnyomása,és mennyi fehérjét ürít!Ezek ellenőrzése a védőnők dolga és ha eltérést vagyis kóros dolgot észlelnek,akkor orvoshoz küldik a kismamát!
Ennek a három tünetnek nem kell egyszerre meg lennie,már ha kettő párosul,akkor is szorosabb gondozásra szorul.Súlyos esetben kórház,és ha nem sikerül a vérnyomást uralni szülés!Tehát oda kell rá figyelni!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


folyt.köv


Krisszie

Csaszinál altatás szükséges nálatok? Mert ha már tuti a csaszi és programozott lesz ezek szerint, akkor megbeszélheted a dokiddal, hogy ha nincs eü akadálya akkor lehet gerincérzéstelenítés is, és akkor végig fent vagy, rögtön láthatod a picurt, meg még egy előnye van a programozott csaszinak, legtöbbször reggel végzik ezeket a műtéteket elsőnek, persze ha nincs más életmentő mütét ami közbeszólna. A reggel 9 es műtét után már a délutáni szopihoz fel is hozzák neked a babót, igy hamar vele lehetsz.
Altatásos csaszi után is megkapod a babót délután, csak ugye akkor a mütét után felpofoznak és vagy emlékszel a picire vagy nem (anno Daninál csak egy folt maradt meg nekem róla, fehér foltban rózsaszin mocorgó folt:))

Most is két napot voltam fent az örzőben, mint Daninál, csak hogy Pepénél nem azért mert nem volt lent hely, hanem azért mert hétvégére esett és alig voltak az osztályon, nem volt telt ház és igy jobban tudtak ránk figyelni fent (ketten voltunk szombat-vasárnap összesen ), a babókat felhozták és mivel nem volt iszonyatosan sok babó, igy több idejük jutott a csecsemősöknek ránk is, elég sokáig ott is hagyták nekünk a babákat, igy élvezkedhettünk nem csak a szopival, hanem az együtt alvás, szuszogás és társaiban :)
Mikor lekerültünk, akkor is ketten maradtunk egy szobára még egy nap, és bevallom nőiesen mind a ketten visszatoltuk estére a babókat és "utoljára" aludtunk egy jót, nagyon sokat jelentett, sok energiám maradt és nem éreztem magam annyira fáradtnak.

A mütét utánra tudom javasolni a haskötő használatát, nagyon sokat segitett, könnyebben tudtam mozogni.

Prücsök

A "nagykönyv" azt mondja hogy a napi megehendő mennyiség kbra a baba súlya szorozva 0,15 tel, vagyis testsúly kgmonként 150 ml. De ez a nagykönyv, ne felejtsd el hogy te se eszel mindennap ugyanannyit, és ebben a dög melegben a felnöttek is kevesebb élelmet visznek be, inkább isznak, vagyis a babók most szivesebben csak az előtejet iszogatják, ezért szokott rövidebb ideig tartani a szopi is mint általában .

Tepsis csigatészta mit takar? elárulod? :wink: Amugy gratula ügyi vagy hogy előre meloztál vele:)

Brigi

Akkor kérni kell egy másolatot bent az önkormányzatnál, nem fogadják el a fénymásolatot. (lehet hogy ha szóltál volna akkor rögtön kettőt adnak, sogornőmék februárban házasodtok és az anyakönyvezető a pocak láttán automatica kettőt adott már nekik, mivel 300 napnál nem régebbi kell, igy nem volt probléma a kiadása)

Remélem vetted az adást, hgoy csak poént irtam, de olyan magas labdát dobtál fel, hgoy kénytelen voltam leütni :oops: :wink: :P

Toxémia jelei: magas vérnyomás, vizesedés, fehérje a vizeletben ezt mondanám elsőkörben, de Timi majd megerősit és kijavit :)

Timi

Nah most nem akarom Norbit reklámozni, de ezzel a kajálós dolgával tényleg nem talált ki hülyeséget, nem probáltad még? Én most aktivizálom magam és probálok utána tanulmányozni, végig gondolni, hogy tudnám megváltoztatni a kajálási szokásainkat. Nálunk nem én vagyok a szük keresztmetszet, hanem apa, mert elég egyoldaluan kajál : hús legyen és köretnek meg jó a kenyér is.... igy elég nehéz főznöm is változatosan, de megoldomén, max ő mindig ugy kapja hogy ne vegye észre :wink: :wink:

Most is csináltam valami nagyn fini desszertet a gyereknek és magamnak: nagyon régen vettem egy olyan rudmixert ami nagyon gyors fordulaton müködik és akár a forró, fővő ételbe is belelehet helyezni (nem rég láttam hogy a zepter is árul ilyet, jó drágán....)
Ez tud olyat hogy a fagyos, jégkásás 1,5% os tejből habot készit, mintha tejszint vertél volna fel habnak. Nah fogtam magam és két deci tejkását felhabositottam, tettem bele édesitőt, kicsi citromhéjat reszelve és most érik nálunk a málna, igy szedtem egy adagot, azt is beleküldtem: igy lett málnahab, ami jó hideg, szinte fagyos volt mint a fagyi és alig van benne szénhidrát, sőt mondhatni egészségesebb mint a fagyi ami tiszta cukor és minden féle álagjavitó...

Évi

Megvettétetek már a babakocsit? csak azért kérdem mert Pirus most akarja eladni az ő vadi úját, mert az ő terepükre sajnos nem jött be a kereke, két hetet használta összesen., szal még bőven garanciális és nem is agyonhasznált ugyebár :P


Kgiulia

Hu én még a vásáron vettem az én PC kengurum, de pontosan olyat amit mostmár nektek sem jó, szal magas támlás. Tegnap probáltam meg hogy kifelé forditom benne Petit, de valahogy az én testi adottságaim miatt valahogy nekünk nem nyerő az a póz (túl nagyok a lökháritóim és a hasamon is van bőven úszógumi).
A kendő nem jönne be esetleg, mert ugye abban is rakhatod az előlkeresztezett pozicióban kifelé a babót?


Ugy látszik ez a mai nap már csak ilyen, megint lépek... csinálják a padlópontozást és kellek valamiért... Ugy várom már hogy jövőhéten kész legyünk a laminált padló lerakással, akkor nekieshetek takaritani és költözhetünk felfelééééééééé, már látom a fényt az alagut végén...

puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Tepsis csigatészta: zsírjára sütött szalonna kocka, mellette megpirítani a hagymát, aztán rá egy ksi gomba, fedő alatt puhára párolni, rá még egy kis kockára vágott párizsi. (Sózni nem szoktam, mert a konzerv gomba és a szalonna is sós.) Ha ez kész, rátenni még 1-2 zúzott fokhagyma gerezdet, 1 kis paradicsompürét, 2 db tejfölt és 2 felvert tojást. Az egészet összekeverni, ráborítani a kifőzött tésztára, azzal is jól összekeverni, és uccu be a sütőbe. :wink:

Köszi az etetési infót. Utána is járok mennyit nyom a picur, bár tegnap hitelét vesztette a digitális mérleg. Fürdés után meztelenül 3240g-ot mutatott, majd felöltöztetve, pelusozva szintén. :roll: Na azért nem vetkőztettem le újra. Szóval no komment, utálom a mérlegeket, de másként nem tudom mennyit eszik...

Prücsök

prucsok
 
 


Ági

Vettem a poént:-) Valószinű elkerülte a figyelmemet:-))) A vérnyomásom eddig jó volt, de mindegy még lejjebb viszem a sóbevitelt:-)


Ezt a másolatot rokonnak is kiadják? Vagy nekünk kell személyesen bemenni?

Ági köszi:-))

Timi köszi, hogy leírtad, odafigyelek jobban:-)) Köszönöm!!

Prücsök köszi a jókivánságokat:-)))

Puszi nektek!

Brigi

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Ja a tejfül nem 2 db, hanem 2 dl. :P

prucsok
 
 


Sziasztok!

Évi: Mi amint felkerültem a gyerekágyra az első éjszaka kivételével végig együtt voltunk Bálinttal non-stop. Én tök jókat aludtam úgy, hogy mindenkinél ott volt a babája éjszakára (egy lány kivételévek, neki ikrei voltak a koraszülöttön). Azt vettem észre, hogy mindenki csak a saját gyerekére ébredt meg, és egyébként sem volt a nagy sírás nálunk jellemző a szobában, főleg nem éjszaka. Lehet jól kifogtam, és szerencsés vagyok, de nekem tök jó volt így. Persze néha én is csak úgy felriadtam, hogy minden rendben van-e, de a kisfiam aludt békésen.
Szerintem próbáld ki, hogy ott van Veled, aztán majd meglátod, éjszakára bármikor áttolhatod a csecsemősökhöz. Bár ha eleve rosszalvó vagy tök mindegy, hogy a saját gyerekedet áttolod és a többieké meg ott van, azokra úgyis felébredsz.
Én másodszorra sem csinálnám másképp.

Prücsök: Köszi a receptet. Ez saját? Lehet kipróbálom a jövő héten vmelyik nap.


Brigi: Éljen a nagy nap! Sok boldogságot Nektek!

Jó hétvégét mindenkinek!
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok!

Ruha ügyben óriásit léptünk tegnap előre: a Lurdy házban van egy „Ártörő” nevű bolt, ahol 1-2 ezer forintért lehet mindenféle cuccot venni. Nem egy magas minőség, de egy nyárra a ruhatár szélesítéséhez épp jó. És találtam például tök jó farmer rövidnacit, ami ápol és eltakar... Igen, Toreau, én utaltam Vicky Iovine-re. Már többször igaza lett. Állítom, hogy az a legjobb, leghitelesebb könyv a terhességről, ráadásul úgy, hogy nem kap frászt tőle az ember. Kguila: igen, ismerem az érzést, hogy jó sorstársakra lelni. Bevallom, engem is eléggé idegesítettek azok a gondolatok, amik a próbafülkében, magam láttán felmerültek bennem. De súlykolom magamba, hogy ettől nem vagyok rossz anya --- de az ember persze, hogy ledöbben, ha világéletében 36-os méretet hordott, és most hoppá, 42 lett hirtelen. :shock: Ráadásul pont nyáron, amikor nem lehet úgy beöltözni, hogy takarjon. 8)

Fürdető:
nekem a védőnő javasolta, hogy fürdés előtt, még szárazon kenjük be a gyereket, és a vízben csak mossuk le. Ezt is csináljuk, és eddig én nagyon praktikusnak tartom a rendszert! Nem kell a csúszós gyereket fél kézzel kenegetni.

Dorka!

Nekem a tehéntejet nagyon nem ajánlották, nehogy allergia alakuljon ki a gyerekben. Nehogy bajotok legyen!

Krisszi!
Csíkok: nekem a 37-38. héten szakadt szét a pocakom, de teljesen. A cicim már a terhesség felétől...
Érdekes, hogy a felkészítőn változik a „tananyag” – nem emlékszem, hogy nekünk mondták volna, hogy külön mossunk (többiek, javítsatok ki). Mi egyben mosunk, és semmi baj nincs belőle.
Nekünk Venezia van, a Pramette 1 kg-val könnyebb. Mi azért a Veneziát választottuk, mert apa stabilabbnak találta, a fekvőfelülete jobban „egyben van”. Nekem nagyon bejött eddig a kocsi, igaz, hogy rossz útviszonyokra nem a legideálisabb, de ha fixálod mind a négy kerekét, akkor egész jó. Az uramnak az is nagyon tetszett, hogy ennek mind a négy kereke bolygósítható. És igen, lehet rá a Peg Pérego hordozóját csatlakoztatni.
Császár: engem du. 4-kor császároztak meg (nem programozott volt), és még este felhozták a babát, amikor már magamnál voltam. Szopizott is a babám. Másnap reggel kerültem le a gyerekágyra, és aznap egész nap velem volt. Éjjelre még betoltam, de azzal kéréssel, hogy hozzák ki, ha nagyon éhes. Ki is hozták, és sikerült megnyugtatni, azzal, hogy mellre tettem. Másnap reggeltől végig, éjjel-nappal velem volt, és nem volt túl fárasztó. A szobatársaim viszont azok voltak, de őket nem lehetett sajna áttolni a csecsemősökhöz... :lol: :lol:

Prücsök!
Köszi a receptet!

Lilla!
Biztos a te receptedet is megkaptam, de lusta voltam megnyitni a másik gépet, amiről elérem azt a emailrendszert... ráadásul Tamás megette az összes újhagymát. De nem csüggedek, eljön még az én időm! :) :)

Brik!Közeli hozzátartozónak is kiadják –nekem anyukám ment be érte.
Gratula még egyszer!!!
rita81
 
 


Sziasztok!

Lilla, Ágiboszi! Köszi a tippeket és az infókat! (A gerincsérvem miatt sajnos nem tudom, hogy kaphatok-e spinált. Attól tartok, nem, de majd beszélek a dokimmal.)

Ranpo, ez tényleg nagy véletlen :lol: két nappal előbbre vagy kiírva, mint én, Te is csaszi és Ricsi :lol: Ezek szerint Te is jártál felkészülni, voltál a legutolsón? Tudod, a babaápolásos téma, amikor szegény kis újszülöttön demonstrálták a köldökcsonk ápolást :)

Amúgy ki a dokid?
A Pramette kontra Venezia kérdéskört csak azért feszegettem, mert engem lehet, h érdekelne Pirus eladó járgánya. Pirus, jelentkezz pls, ha még aktuális!

Kitartás Mindenkinek a kánikulában :) !

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi
 
 


Rita,
Úgy tűnik valami jó csecsemősbrigádot találtál éjszaka. Amikor én 2. éjszaka bevittem, mondtam hogy már szoptatok, mert akkor már megindult a tejem és kértem, hogy hozzák ki éjszaka, ha sír. Fel is írték a járgányára, hogy "szopik" és ehhez képest jól nem hozták ki egyszer sem éjszaka, hogy megetessem... :( No komment.
Fürdés előtt min kened be a babát a fürdetővel? Csak mert én valószínűleg minden textilneműt összekennék közben :roll: , pedig a dézsában nehezebben férek hozzá Blankához. :)

Ja, a recept 250g tésztához van. jó szórakozást hozzá mindenkinek. :wink:

Prücsök

prucsok
 
 


Krisszie

Hogy tovább fokozzam a véletleneiteket :wink: Pirus már eladta a babakocsit és nem fogod kitalálni, ki vette meg: ranpo :P :P :P :P

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ui: direkt felhivtam őt, hogy meg van e még, mert Téged érdekelne.

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Brik: Gratulálunk, és sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak!

Krisszi:nekem pontban a 28. héten kezdett repedni a hasam.
Nekem is az volt, nem kaphattam gerincbe semmit, és ezért kellett a csaszi is, altatással.

Pampers: Lányok tudnátok nekem 4 és 9 kg-os vonalkódot gyűjteni?Kb. egy 10db kellene.

Csaszi után az első éjszaka az őrzőben voltam, uána lekerültem a gyerekágyra másnap délelőtt.Akkor odahozták a Norbit, de éjszakára visszavittük a szobatársammal a gyerkőcöket.Másnap is, és harmad nap maradt velem éjszaka is.
Nagyon rendes manó volt, éjszaka csak egyszer kelt fel.
Azért választottam ezt a megolást, mert baromi fáradt voltam és alig tudtam felkelni pisilni, nemhogy a babóhoz ugrálni.
Volt lelkiismeret furdalásom, hogy itt az én picim és "leadom" éjszakára, ezért ki is buktam, de egy kicsit így tudtam pihizni és regenerálódni.

6kg- ok táborába csatlakoztunk! És már 62 cm-ek vagyunk!

Alvás:mostanában, kb 3 napja a fiam egész nap csak 2X fél órát alszik.Viszont kb du. 5 óra körül bealszik és alszik...
Nem tudom, hogy mit csináljak?!
Keltsem fel fürödni?
Mert így most reggel pancsizunk.
És az is rossz, hogy már hajnal 4 körül beszélget.

Kaja:Apa nálunk is nagy húsos.Az nem kaja, amiben nincs hús.
Úgyhogy "sajna" csirkét- csirkével a menü.
Ma gombapörit csináltam :lol:

Ági: laminált padlót ragasszátok!
Mi csak pattintottuk és már néhol rések alakultak ki a toldásoknál.

Jó hétvégét!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Kép Kép

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Sziasztok!!

Bocsi a képek elöbb jöttek:-)) Még teszek: Kép Kép Kép

Azért tettem a fórumra mert nem tudom mindenkinek a mail címét:-))

Köszönjük mindenkinek a jókivánságokat!!!!!:-))) ű

Puszi nektek!!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?