Sziasztok!
Visszaolvastam. Nagyon nagyot nőttek a gyerkőcök. ?) Flóra nagyon csini kislány, Márkó pedig már kész nagyfiú
A többiek is nagyon szépek
Csapvíz: én nagyon sokáig csak forralt vizet adtam a csajoknak. Addig amíg oviba nem kezdtek járni. Ott adtak nekik sima csapvizet, így már itthon sincs értelme forralni. Egyébként az enyémek nem isznak sima vizet, nagyon hamar rászoktek a szódára, úgyhogy azt isszák. A kicsi is
. A nagyapjuk csak szódát iszik, és nagyon élvezték, hogy csapolni lehet, így sokszor kóstolták, most meg már ők is azt isszák. Meg 100%-os gyümilevet, ami hozzáadott cukrot nem tartalmaz. De ha jól tudom a Humananak van kifejezett babavize, igaz méregdrágán, valamint az Óbudai gyémánt- lehet, hogy nem ez a pontos neve- abból is van babáknak való. Nem érdemes nekik sima ásványvizet adni, mert még nem elég fejlett a veséjük, és a sok ásványi anyag nagyon megterheli őket. Kb 2-3 éves kor körül már lehet.
Strand: tavaly sokat voltunk, a lányok nagyon élvezték. Én ott ültem a medence szélén, ők meg töltögették a vizet, vagy ugráltak stb. Amikor mélyebbre mentek, és vmi gondjuk volt én természetesen bemásztam utánuk, más is így tett. Kár hogy nincs egy olyan medence, ami fokozatosan mélyül a nulláról, mert tényleg nem lehet ilyen kicsi gyerekekkel mit csinálni. Sehova sem lehet bemenni együtt, mert vagy a gyereknek nem ér le a lába, vagy a felnőttet nem engedik be.
Mi azért az idén is biztos ki fogunk menni. De megbeszéltük Miklóssal, hogy amikor lehet, akkor a Tiszára megyünk, ott nagyon élvezik a homokozást, vizezést. Nem is igénylik, hogy mélyebbre menjünk.
Most jutott eszembe egy történet a nyaralásról: A vidámparkba voltunk, és a nagyok beleültek az apjukkal egy olyan csúszdába, ahol a végén vízbe csapódik a csónak, és egy kicsit vizesek lesznek. A nagyok ordítottak mikor nyakukba ment a víz, és velem már egyik sem akart lecsúszni, pedig én nagyon szeretem az ilyeneket
. Már éppen menni akartunk tovább, amikor a kicsi megszólal, hogy : ÉN is ! Erre én elmagyaráztam neki, hogy vizes lesz
-Nem baj.
-Biztos, hogy menjünk.
-Igen.
Még a csónakban ülve is magyaráztam neki, hogy vizesek leszünk, meg hogy le fogunk csúszni (a játszótéren nem igazán szereti a csúszdát) És ő mindig azt mondta, hogy nem baj. Mikor leértünk kicsit megszeppent, de azt mondta, hogy jó volt
. Azóta minden nap emlegeti ezt az élményét. Biztos, hogy mély nyomot hagyott benne.
Na jó nem untatlak tovább benneteket.
Anita!
Én nem tenném bele a fél éves gyermekemet a bébikompba, még akkor sem, ha nagyon aranyos benne. Nagyon fontos, hogy végigjárja a fejlődési fokokat, és a saját ütemében fejlődjön. Nagyon sokat olvastam a mozgásfejlődésről, annak lépcsőiről, és a nem megfelelően fejlődés következményeiről. Nálunk Alexa 7 hónaposan még nem igazán fordult meg,( egyszer már sikerült neki), ezért kezdtem utána nézni. Mivel mindenki ismerős, és akkoriban én is gyógytornászhoz jártam, őt is elvittem, majd neurolóhushoz, mindegy a vége az lett, hogy jártunk egy fél évet gyógytornára, és behozta társait
. Sőt
A gyógytornászunk azt mondta, hogy lehet, hogy nem lett volna semmi baja, csak később fejlődött volna, de az is lehet, hogy igen. Szerencsére ez már sosem fog kiderülni
. Nem akartalak megijeszteni, csak azt mondom, hhogy hagyd a saját ütemében fejlődni, ne erőltesd a függőleges testhelyzetet, a gerince még nem lakalmas rá.
Na most nagyon hosszú voltam.
Majd meglátom a kép feltevését.
Sziasztok