Új privát üzeneted érkezett!

Ti hányadik héten mentek, mentetek a házassági papírért? Fogalmam sincs mikor szülök és ugye 1 hónapnál nem lehet régebbi. Viszont jövő héten be kell feküdnöm. A szülés meg lehet akár 6 hét is. Ezt a marhaságot, legalább adhatnának több időt és nem a finisben ilyennel foglalkoztatni egy kismamát. Mert ugye a kispapák dolgoznak, vakinek lóvét is kell hazahozni. Már ez eljárás is bosszant, hogy alapból feltételezik, hogy a második gyerek nem a férjemtől van akitől az első is és nekem kell bizonygatni, hogy Ő az apa. És akinél koraszülött és még nem intézte el, mondván, hogy ráér ill ne avuljon el megint, az mi a fenét csinál?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól. Igaz már pár órája itthon vagyunk, de annyira kinyúltam, hogy le kellett pihennem. Annyira melegem van, hogy majd megpusztulok. Ezt leszámítva elvagyunk. A helyzet nem változott. Legalábbis nem mondta a doki, hogy tovább nyíltam volna. Csütörtök reggel kell újra mennem hozzá. Remélem akkor is hazaenged, mert nincs kedvem a kórházba még bemenni. CTG-n is voltunk és kicsikém sikeresen végig aludta. Nagyon nehezen mozgott egy kicsit. Hát remélem csütörtökön azért ugrándozni fog.

Ex: remélem Mogyika sem akar még kijönni :)

Mézgombi: olyan édes Julcsi ezzel a nagy hajjal :)

Encus: mi az RS-be vettünk Faktumos kiságyat. 140*70-est pelenkázó nélkülit. Holnap megy érte a párom :-D alig várom már.
A kórházi csomag nekem is kész. Tényleg furi, hogy most már mi következünk :)
A festéssel kapcsolatos aggódalmad teljesen átérzem. Én is paráztam, hogy nem leszünk kész a babáig, de azért nagyjából már megvagyunk. Bizti ti is kész leszek.

Csibemanó: jó kis kalandotok volt :) a fiad meg csak röhögött a pocakban.

Zsu: nálunk a védőnő adja át majd a választott doktornőnek a papírokat. Annyit kell majd tennem, hogy egy sms-t küldök a védőnőnek, hogy megszületett a pici. Utána a párom már mehet is a receptekért a doktornőhöz. Sztem kérdezd meg a védőnőd, hogy ott mi a szokás.

Jurem: szép nagy már a babód. És szupi, hogy rendben van minden. Én sajna nem tudom mekkora a babám, mert már nem megyek ilyen UH-ra. :(

Kanyin: szerintem, ha nem vagy megnyílva és tényleg nem lennél bent csak mondjuk bokáig akkor nyugodtan mehetsz :) De a doki véleményét fogadd el ne a miénket!!!

Mári: mi van veletek? Mi van a férjeddel????

Pil: mikor lenne a tali???

Most megyek eszek egy kis dinnyét és kinyúlok
Kisvirág
kisvirág_30
 
 


Nyanya: mi ma akartunk menni a papírért és kiderült, hogy ma nincs ügyfélfogadás. Holnap vannak 8-16-ig csak a a párom pont dolgozik. Csütörtökön megint nincs ügyfélfogadás, pénteken meg csak délig, amikor persze megint melózik a párom. Úgyhogy nekünk marad a jövő hét. De mi van, ha addig megszülök??? Nem írják a férjem nevére. Vicces lenne.
Úgyhogy én is hülyeségnek tartom ezt a házzassági papír mizériát.

Ja egyébként az anyakönyvi hivatalban vagy az okmányirodában kell kiváltani? Mert mi az anyakönyvibe voltunk.
kisvirág_30
 
 

 
 

sziasztok! csak helyzetjelentés: férjem jól van, holnap lesznek még kivizsgálások, de vérnyomásprobléma valószínű "csak". Még a rossz élmény hatása alatt vagyunk, de más gond nincs. Most filmeket nézünk stb. Puszi mindenkinek és minden jót!!!!
Mári
mári
 
 


Lányok (akinek esetleg még aktuális)! :wink:

Én a házassági papír ügyében felhívtam az anyakönyvvezetőnket. Amikor mondtam, hogy kellene egy igazolás a kórházba a házasságunkról, azt kérdezte, "miért, elveszett az eredeti?" Vagyis csak annak kell ilyen igazolás, akinek a második férjétől van a babója, ezzel azt akarják ugye kizárni, hogy az ember lánya az első férje nevére irassa a gyereket (nagy baromság, az anyakönyvvezető szerint is, hiszen nyilván nem akarja az ember...). Tehát akinek az első házassága, annak jó az eredeti házassági anyakönyvi kivonat is, nem kell semmiféle igazolás, akkor sem, ha mondjuk öt éve kötöttek házasságot.
Mondtam már, hogy imádom a bürokráciát?!?!?! :evil:

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell
 
 


Norwell!
Ezt nem értem. Nekem az első házasságom és megvan az eredeti papír, de ettől még akármi lehet, mert ha el is váltam volna attól még a papír nálam lehet. És én úgy hallottam, hogy nem lehet 1 hónapnál régebbi. Akkor most mi van? Lehet, hogy mégse kell.

Kisvirág!
Én úgy tudom az anyakönyvi hivatalba és csakis oda, ahol a házasságot kötöttétek.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Nyanya!
Azt mondta az anyakönyvvezető, hogy elfogadják az eredeti házassági anyakönyvi kivonatot, nem kell semmiféle másolat, hiszen ez ugyanolyan, mint mondjuk a személyid, hogy abból egy van és nincs több. Mondta, hogy nyugodtan vigyük az eredeti okmányt, és aszerint fogják anyakönyvezni a gyerkőcöt. Hát, remélem, tényleg így lesz... :D

Kép
Kép
norwell
 
 


És én sem értem.

Kép
Kép
norwell
 
 


Norwell!
Hát legyen igazad, de azért járjunk utána, mert ha mégsem akkor nagy bajban leszek, leszünk.

Többiek, akik már szültetek! Nálatok hogy volt ez az anyakönyvi kivonat téma. Vittétek a régit? Vagy friss kellett? És a babát simán apuci nevére írták?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Halihó!
Anyakönyvi kivonat: nekünk csak apasági papír kellett hozzá, mert nem vagyunk házasok.. lehet, hgoy jobban jártunk ezzel, itt nem nézik a dátumot.. :)
Egyébként úgy tudom, hogy ez kórház függő, ott kell megkérdeznetek.. nálunk a kútvölgyiben talán 30 napnál nem régebbi kellett, de rugalamsak voltak,, valahol úgy hallottam, hogy 300 nap, valahol meg elég az eredeti.. Lehet, hogy a legjobb, ha abban a hónapban házasodsz, mikor szülsz :) Na jó, rossz poén volt..

Babások.. hogy bírta a csemetétek ezt az időt??? mi nem tudom, lehet, hogy szokjuk, de talán jobban.. kop-kop-... de most próbáltam ki a hordozót is.. hááát annyira imádja a kisember, hogy ebben tud aludni.. tényleg, miért nem ajánlják??? Van benne szűkítő, meg az anyaméhben még jobban össze volt paszírozva.. mit tudtok erről???

Majd még jövök.. asszem :)

Puszi!
JA, Mári! férjednek jobbulást!! pihizzen.. és nem csodálom ebben az időben, ha beszédül..

satuk
 
 


Nyanya, Ákos addig intézte a házasságit amíg kh-ban voltam, nem hisztiztek miatta, mert csak a végén kellett.

pogacsa
 
 


Satuk, azért nem ajánlják hosszú időre a hordozót, mert abban nagyobb teher van a gerincen, mintha feküdne.

Bocsi, h mostanában ilyen rövidke vagyok... :oops:

pogacsa
 
 


Satuk, Pogácsa!
köszi a válaszokat. Akkor a kórházban megkérdezem, hátha nálunk nem is kell, bár pont ott hallottam az UH-on várakozva a lányoktól. 3 és fél éve a fiamnál még nem volt ez a macera, legalábbis nem emlékszem. Szegény férjeknek nem elég a nagyobbik gyerek meg az állandó látogatás plusz meló és háztartás, de még ezért is ők rohangáljanak, mikor nekünk rengeteg időnk lenne a terhesség alatt, csak épp nem az utolsó 30 napon. De melyik is az utolsó 30 nap? :) Én legalább is azt már kórházban töltöm, de amúgy is már nehezebb a közlekedés. Na mindegy nem bosszankodom tovább.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Hali

Mi csütörtökön kértük ki a házassági anyakönyvi kivonat másolatát, a kórházban 300 napnál nem régebbit kérnek, szóval nekünk kell, a lányomnál is kellett, de illetékmentes. E nélkül nem is adják ki a baba anyakönyvi kivonatát. Ha itthon (Tbányán) szülnék, akkor nem kellene, itt elég lenne az eredeti. Szóval ahány kórház és város annyi szokás.

Mári
Jobbulást a férjednek!

Kisvirág
Mi is így jártunk, hogy csütörtökön nem volt ügyfélfogadás, de rendes volt a nőci és megcsinálta, szóval vannak még csodák :)

Ma többször is éreztem a hegemet tompán fájdogálni, de szerencsére nem folyamatosan, ha ez így megy fájások nélkül indulunk a kórházba, ugyanis a lelkemre kötötték, hogy ha valami furát érzek azonnal menjünk. A lányommal nem volt ekkora hasam és ő ilyenkor már megszületett, szóval nagyobb teher van most a méhemen, lehet, hogy nem húzzuk sokáig.

Na megyek a zuhany alá kell egy kis felfrissülés, remélem tudok normálisan aludni ebben a hőségben. De igazatok van, inkább a meleg, mint fűteni kelljen :lol:

Üdv:

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


Sziasztok!

Régen voltam, olvaslak benneteket, de válaszolni nincs időm.

Nagyon nehezen bírjuk a meleget, Gergő egyik nap átalussza az egész napot, tegnap meg nagyon nyügi volt.

Babakötvény: nekünk már megvan, hát nem volt semmi kiváltani. Tényleg meg kell várni, míg megérkezik a papir a magyar állam kincstártól, azzal beméssz az Apehba, ott csinálnak a gyerköcnek kártyát, arról kapsz igazolást, ezzel az igazolással és a szül any kivonattal, és egy igazolással, hogy te kapod a családi potlékot, beméssz a bankba, és röpke fél óra alatt meg is van. Persze ha szerencséd van, én az egyik bank fiókot azért hagytam ott, mert azt mondta a pasi, hogy ő még ilyet nem csinált, és legalább másfél óra.......

A gyerekorvos, még aznap jön amikor hazajössz, vagy legfeljebb másnap, a D.és K vitamint, kenőcsöket nekünk a korházba írták fel. Gergőnek, speciális koraszülött tápszer kell, a dokinő nem is ismerte, jó mi?! Sok korababával volt dolga...., biztató a jövőre nézve, nekünk az oltások is el vannak csúszva, azt mondta, kérdezzem meg a SOTE-n, hogy adja be, a SOTE-n, meg hülyének neznek....
Na mindegy....De legalább egy ideig nem kell tanácsadásra járnunk, ő jön ki házhoz.

Mézgombi, de jó, hogy juliusban már fent leszel, talizunk majd?
Gyönyörű a babád!!!! :D

Pil, azért nem írok tali ügyben, mert elég bizonytalan, lehet, hogy akkor tájt műtik Gergő sérvjét, és nem tudom....
Nekem bármi jó, ha el tudunk menni, bárhova elmegyünk.....

Jaj, képzeljétek, szörnyű két napunk volt, jó párszor beriasztott a légzés figyelőnk, nekünk ugye alapban "kötelező" volt, elég rendesen rizikó faktorba tartozunk. Meg is vettük, a SOTE is ezt használja, gondoltam minden ok. Három hétig nem is volt gond, na szombaton el kezdett szirénázni, rohantam az ágyhoz, felkaptam a gyereket, hál istennek összerezzent, és semmi gond nem volt, na ezt eljátszottuk egy párszor, volt ugy, hogy fent volt Gergő és nézelődött amikor beriasztott, na tegnap kicserélték az egész gépet, Tökre félek...... bár inkább, száz vak riasztás, mint egy igazi.......

Kitartás a pocakosoknak, és persze a mamiknak, gratulálok az uj babáknak.
:D

Bocs, hogy ilyen hosszu voltam.....

Ja, Gergő tegnap 2840 gramm volt.....(minden nap mérjük.... :D :D )

Puszi Andi
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 


Üdv!
Csandy, rossz riasztások miatt :(. Én nem tudom, de itt nálunk az Álomvirágot ajánlják, ennek nincsenek téves riasztásai infoim szerint.
Gratula az egyre szebb súlyhoz! Mi ma fogjuk Petit mázsálni, ugye pont ma 4 hetes.
Szilvi, boldog hétfordulót nektek is!
Satuk, Peti is szereti a hordozót. Az nekem is magas, hogy miért nem ajánlják...főleg, hogy Peti ebben is tud olyan idétlen pózokat felvenni, hogy öröm nézni. :D
Nyanya, én bevittem a mi eredetinket, akkor el is kérték, de nálunk a kórházban őgy van, hogy ha Szegeden házasodott a pár, akkor nem is fontos...
Na most ennyi.
Vigyázzatok magatokra!
Puszi. Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Hogy telt az éjszakátok?
Én legszívesebben kiköltöztem volna az erekélyre, mert kint azért frissült a levegő, de a lakásban bentrekedt a meleg :(

Szerintem is kórházfüggő ez a házassági anyakönyvi kivonat dolog. Nekünk kell, így mi már kikértük, mikor legutóbb otthon jártunk, mert ugye mi 135 km innen házasodtunk, és az utolsó időben már nem nagyon ugrálunk.

Csandy szépen növekedtek :) Téves riasztások miatt :(

Mári férjednek jobbulást, talán megnyugodhattok!

Csibemanó, izgalmakból akkor most kijut Nektek. Nem semmi a pocaklakód :)

zsu 34+5
zsu11
 
 


Sziasztok!
Köszi az érdeklődést mindenkinek!
Ma van kivizsgáláson, reméljem minden rendben lesz és csak összejátszottak a körülmények, meleg izgalom, vérnyomi és nem lesz semmi baj.
Érdekes módon én meg szuperül vagyok, alig keményedek. Úgy látszik, a meleg nekem jobb pocakilag. Na majd csütörtöki hidegfront meglássuk mit csinál, mostmár kíváncsi vagyok, vajon az időjárás befojásolja-e ennyire? Mert a lelkiállapotot kizárhatjuk... Olyan toleráns volt manócskám meg a méhecském, hogy míg apukávért izgultam és a szirénázó mentőkocsi majd kilökte belőlem a gyereket, egyet sem keményedtem :D

Már recseg a bordám olykor, mikor belerúg a kis édeském! Fáj, de élvezem!!!! Amúgy én is alig híztam, 7 kilót összesen meg vékony is vagyok, ezért van úgy, hogy olyan a pocim, mintha kis Élien járna odabenn, 5 cm-re is kidudorodik a lábikája :D Eleinte íjjesztő volt kicsit :D

A házasságit én a 34. héten kértem ki, illetve anyós, mondtam, hogy jöhet előbb a baba telefonban az anyakönyvezetőnek-, így júli 13-ig érvényes és még egyet ad majd, ha mégis benn marad a kiírt időpontig, 25.-ig. Elég nagy hülyeség szerintem is, de kórház függő, nekünk 30 napnál nem régebbi kell. Legalább 3 hónaposat kérnének, nem? Mire jó ez?

Puszi mindenkinek:Mári
mári
 
 


Csandi, én is kérdeztem a gyerekorvost, h akkor csúszunk-e oltásilag, és hülyének nézett, h miért csúsznánk... meg kérdeztem, h akkor most mihez képest várjam a fejlődésbeli jeleket, a korrigálthoz-e, és akkor is hasonló választ kaptam, hogy dehogyis, miért... Szóval nem értem...
Légzésfigyelő: :( bakker... én kikészülnék teljesen idegileg... Ex, minden légzésfigyelő beriaszt néha, az is. A súlyhoz gratula!!! :) Mi is hízunk ezerrel, már 3,5kg!

Amúgy tegnap voltam 6hetes, de persze doki szabadságon :( most várhatom míg visszajön, mert ragaszkodott hozzá a SOTÉs doki h megnézhesse, mit alkotott. A saját dokimhoz már régen mehettem volna :(. (Ákos persze lassan hülyét kap, már 4 hónapja, hogy...)

pogacsa
 
 


Kisvirág:22-ére tervezzük a találkozót.

Ameli náthás,elkapta Petitől,úgy köhög szegénykém mint egy kiskutya.Nagyon rossz hallgatni.Alig aludt éjszaka,igy persze én is. :( :( :( A lábam szakad el a sok állástól. :(
Nekem fájt a torkom ,de a homeopatia most is hamar segitett. :)

Nekünk angel care.os légzésfigyelő van,és ki vagyok akdva mert értelmetlen a leirása.nem is tudom mikor figyeli a légzését!Már elolvastam a papirt 100 x,de nem jövök rá.biztos én vagyok a buta liba.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Felhívtam az Önkormányzatot és postán is el tudják küldeni az anyakönyvit, nem kell bemenni személyesen. Csak le kell írni a házasság időpontját és hogy miért kell a papír. Tök jó:) Ők egyébként azt mondták, hogy 300nap, de szerintem a mi kórházunkban is 30nap.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok Lányok!

Csandy: örülök, hogy ilyen szépen fejlődik a baba :) . A légzésfigyelővel kapcsolatos sztori nem semmi :( . Sajnálom.

Mári: jobbulást a férjednek, Te pedig vigyázz magadra.

Csibemanó: már nagyon a végén vagy :) , ne vidd túlzásba az idegeskedést :) .

Házassági anyakönyvi kivonattal kapcsolatban még nekem is el kell engednem egy telefont, de úgy emlékszem, ha abban a városban szülsz, ahol összeházasodtatok, akkor jó az eredeti. Már előkerestem. Tegnap nagyjából összepakoltam a kórházi cuccot, már csak néhány dolog hiányzik :lol: .

Ma megint kiakadtam! Nem tudom, hogy csak mi vagyunk-e idiótákkal körülvéve :x , de kezdem ezt hinni. Mint már írtam, múlt héten javíttatuk a mosógépet és a garanciajegy mellé kellett a számla másolata is. De mivel csak egy példány volt belőle, ezért a szerelő azt mondta, hogy elviszi, lefénymásolja a szervizben és holnap mehetek érte. Múlt héten voltam bent az üzletben, egy fiatal gyerek volt ott, aki nem tudott semmit. Ma beszéltünk a szerelővel, aki azt mondta, hogy Én ígértem azt, hogy másnap beviszem a másolatot!!! Teljesen kiakadtam, hiszen hogy bizonyítsam be, hogy elvitte a számlát. Mivel sok hasonló tapasztalatunk volt, ezért előző este készítettünk a papírokról fényképet, de azért az nem ugyanaz!!! Nem tudom mit kellene tenni, hogy megváltozzon az embereknek a munkához való viszonya és a mentalitás!
Jól felhúztam magam, de a férjem mondta, hogy majd Ő elintézi ezt a dolgot, ne idegesítsem magam, de nem tudok nem gondolni rá :x .

Remélem nektek kellemesebb a napotok!

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Eni!
Én már alapból bizalmatlan vagyok az emberekkel, pont az ilyenek miatt, ezért oda sem adtam volna. Keresd meg a www.fvf.hu oldalon a fogyasztóvédelem telefonszámát és kérdezz rá mi a teendő ilyenkor. Ők tuti melletted állnak. Amúgy nem is értem milyen alapon kérik el az eredetit ill. miért tőled akarnak másolatot, ha ők nem adtak. Miért nem elég bemutatni. Na mindegy, ne hagyd annyiban és a szervizest is intézd el. Remélem tudod legalább a nevét. A mentalitásukon nem tudsz változtatni, max Te leszel elővigyázatosabb. Máskor írass alá egy papírt, hogy elvitte, akkor nem tudja letagadni.

Kép

KépKép
nyanya67
 
 


Sziasztok!

Ki vagyok, mint a liba ettől a melegtől, nagyon fülledt idő van. Mostmár ez a harmadik nap, hogy a lányom hisztizik az ebéd utáni alvással, szegénykémnek melege van nagyon, de azért sikerül elaltatni. Éjszaka jól aludt, egy szál pelus volt rajta, se takaró se más, így aludt reggel 8h-ig ami nála nagy szó, ugyanis általában 6-7h között szokott ébredni.

Marcy
A pofám leszakad, nem semmi ez a szerelő, még jó, hogy előrelátóak voltatok. Remélem a férjed helyreteszi rendesen, abban meg igaza van, hogy Te most ne idegeskedj ilyeneken.

Pilchard
Jobbulást kívánok a Kistigrisnek. Sajnos az ilyet nem lehet kivédeni, bármennyire is szeretnénk.

Mári
Mi volt a kivizsgáláson.
Biztos az idő és az izgalmak is közrejátszanak. Az én párom is parázik ezerrel, minden kis rezdülésemet lesi és kérdezi, hogy rosszul vagy? Menni kell?

Zsu
Hát én is gondolkodtam rajta, hogy kiköltözök a teraszra, de akkor meg a szúnyogok keserítik meg az életemet.

Csandy
Légzésfigyelő: :x
Babakötvény: nehogy már valami simán menjen. Azért nem semmi, hogy kismillió kört kell érte futni az anyukának mire el tudja intézni a dolgot, nem hiszem el, hogy nem lehetett volna ezt egyszerűbben megoldani.
Nagyon szépen alakul a súlyotok, ügyesek vagytok.

Pogi
Ti is szépen gyarapodtok. Én a helyedben a saját dokimhoz mennék vissza, mégiscsak jobban "helyzetben" van veled, na de te tudod.

Üdv mindenkinek:

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


még csak annyit, mert amikor írtam, 1x elszállt, és kimaradt, Csibemanó, Csandy, Pilchard nektek is rossz éjszakátok volt! SajnálomFérj hazajött, szív, szem ok, de ott is szédelgett, eddig aludt-egyedül nem mert- most pihizünk. Puszi
mári
 
 


Sziasztok!!!:)

Ez a meleg....Ki készít!

Ma vagyunk 4-hetesek hurrá!!!:)

Exdeus!!!gratula nektek is!:)Látszuk már Petinek a szurija???Nekünk még semmi!
Mi is ma mázsálunk!Múltkor 3700g volt!

Csandy!Légzésfigyelő :(Sajnálom!Próbáld kicsrélni!
De szépen gyarapszik a babótok!!!Örülök neki!!!:)

Marcy!Sajnálom ezt az affért!adjon neki a férjed!Te most ne idegeskedj!Könnyen beszélek én!....

Pogi!Szépen gyarapodtok ti is!
Én szerintem nem mindegyik légzésfigyelő riaszt be,ált. a fő ok,hogy az érzékelő lapról lecsúsznak!
A mienk valami nanny márka (aputól kaptuk)és az már az egész matracot figyeli!Nagyon jó!!!Eddig!
Sanyin is uralkodik már a kangörcs :lol: !:)És a mi dokink is elhalasztott 4.-e helyett 11.-re!
Ez van!Várnak akkor még!Szegények :roll:

Pilchard!Szegény tigriske!Pont ebben a melegben!Jobbulást neki,és neked meg jó pihit,majd ha tudsz!
Elvileg,nekem ok a 22.-e és a kajcsis hely!
De mehetnénk Görögországba is vagy Balira!!!! :lol:
de jó lenne!Mi???

Ti babátokon most mi van???Enyémen csak egy pelus,és este egy atlétás body+kiszokni és kész!De még így is izzad a drágám!
Szegénykék!

Mindenkinek puszika!!!

Volt már valamelyikötök egzotikus helyen,ahol fehér homok van???
És milyen volt???nagyon érdekel az ilyemi,mert tenger buzi vagyok!:)

Pusszantás!

Kép
szgoron
 
 


Üdv!

Mári, férjednek jobbulást!
Szilvi, enyém gyereken egész nap egy kombi van (na meg pelus), kis zokni éjszaka se!
Eni, szerelő...hát inkább nem írok semmit.
Zsu, nem tudom, nálunk este egész jó idő volt...annyira fújt a szél, hogy úgy is huzat volt, hogy csak az egy falon levő ablakok voltak nyitva.
Pogi, nem tudom, de ezt egy rakat helyen tesztelték, és kizárólag akkor jelzett, amikor a kórházi gépezetek! Most nincs nálam a papírja, de úgy tudom, hogy a SOTE-n is volt ilyen teszt... (ha az emlékezetem nem csal).
Szilvi, mi a múltkor 3710-ek voltunk...kivi vagyok, hogy most hol tartunk. Persze Peti most bealudt...várjuk haza apát...nem tudom, mikor kel fel pancsira, aztán meg elkocsizunk a Tescoba. A szuriját őszintén én még nem néztem, de majd ma!
Kontroll: hát ugye mi 2,5 hétig bírtuk, persze azóta semmi...azóta valahogy nem kívánom annyira. :D Persze mondtam a férjemnek, hogy a kontroll után le se tud majd vakarni magáról... :)

Na most ennyi.
Puszi. Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!!!!

Mári:tök jó hogy férj jobban.én még nem is láttalak Téged,akkor csatlakozhattál mikor szültem.nem tudsz képet feltenni?

Marcy:sajnos rengeteg ilyen idióta van,sajnálom hogy megint kifogtad.Téged sem láttalak

Mindkettőtök:ill,talán vmelyikőtök rakott fel múltkor pocakos képet,de a nevetek miatt úgy keverlek Titeket :oops: :oops: :oops: Bocsi

satuk:igen,érdekes dolgok ezek,a hordozó nem jó,a kendőt viszont ajánlják,holott sztem abban is kb igy megtörik,jó függ a kötéstől,de talán a pocakban azért más mert ott a magzatviz?nem tudom,csak hangosan gondolkodom.
Válasz:Ameli birja ameleget,én kevésbé

Szilvi:álom édes álom :D :D :D
én még tengerben sem voltam,nemhogy fehérhomokon :D

Képzeljétek,tavaly júliusig még a balatonon sem voltam,aztán akkor voltunk lagziba pécsen,hazafelé elugrottunk hogy legalább 28 évesen megismerkedjek vele,hát nem fogjátok elhinni de szédültem benne,nekem annyira hullámzott :D :D ,a barátaink röhögtek rajtam,Peti meg azt mondta,jó hogy eljöttünk,igy már tudja hogy nem kell tengerhez menni nyaralni..
Persze azóta sem találkoztam olyannal akinek nem jön be a Balaton.Biztos ufó vagyok.

A tigris annyit tüsszög,meg köhög,tök piros a szeme.Viszont látom az éjszakánk nem lesz egy fáklyás menet,mert ahogy köhög,cumi repül,ő megébred és kezdjük elölről.Amikor nemrég aludt egy hosszabbat,kb.50x raktam vissza a cumit.

kisvirág:amint lesz autónk irok,és talizhatunk egy nagy adag fagyi mellett. :D :D

Anyóst megkértem süssön palacsint,már csorog a nyálam,de ahogy elmegyek a tükör előtt akkor meg elkap a hányinger.
A szülés előtthöz képest csak két kiló plussz van rajtam,de a versenysúlyomhoz képest 8!!!!!!!!!!mikor fog ez lemenni??
ÁÁáÁÁ,szörnyű..


Szilvi:képzeld vettem két vékony gatyót,1200/darabját.ügyi voltam?


Olyan kár hogy nincs sokatoknak képe a bal felső sarokban.
Tudom én képmániás,meg sokat irjatok mániás vagyok.Ez van.

KépKép

KépKép
pilchard
 
 


Ex!ti már voltatok együtt????De komoly?Nem volt gáz,mármint nemlesz bajod?Vagy ez a CSÁSZÁRNŐKNÉL szabad???:):):)
Majd írd meg a szurit és a súlyt!Oksa???

Pilchard!Én nem szeretem a Balcsit,és én is kb.4x voltam!akkor szép mikor nem látom a túlpartot mert akkor olyan mint a tenger!
Menjetek egyszer tengerhez az tutkó tetszeni fog!
Olyan szép amikor látod a kristákytiszta vízben a halakat!
Én nagyon vízimádó vagyok,és búvárkodom mindíg!Csak a seggem van kint a vízből! :lol:
Ügyes vagy gatya ügyben!!!
Hányinger?Hasonló tünetek,de azért egy doboz vanilliáskarika lecsúszott!:) :lol:
UPdate!Vagy mi???
Nem vagyunk mi Rubint Rékák!Nem?
Folyik a tigris orra???Ha igen kérj Fiziológiás Sóoldatot!Az nagyon jó,és oldja a cuccot és ki tudod szívni a nózikát!
Adj neki kamilla teát,az jó!!!

Puszika

Kép
szgoron
 
 


Sziasztok!

Pil!
Szegény Kistigris!!! :( Remélem, minél hamarabb kilábal belőle Ameli!!! Tesóméknál a picur meg képzeld, hörghurutos lett, a fene tudja, mitől, és most ő is kap valamit, de nem tudom, mit... A súly miatt meg ne aggódj, le fog menni Rólad! Hiszen még csak másfél hónapja, hogy szültél. :wink:

Mári!
Örülök, hogy a férjed jobban van. Vigyázz Rá! :)

Csandi!
Szépen gyarapodtok Ti is!!! :)

Marcy!
Sajnos ezt és hasonlókat nálunk még mindig megtehetnek... Az ember meg csak dühöng, és úgy érzi, hogy teljesen tehetetlen. Magyarország, EU, 2006... :?

Pogi!
Megint meglestem Gergőt. Hát, az a babakocsiban alvós-mosolygós kép... Behaltam tőle... Imádnivaló!!! :D

A mai meleg (meg az, hogy délelőtt főztem, most meg borsót fejtettem :wink: ) azért megtette a hatását, egy picit megdagadt a lábfejem, de nem olyan vészes. Láttam már rosszabbat is... Ma nagyon aktív volt Kende baba, most is csinálja a púpokat a hasamon... :D Holnap NST, meg amnioszkópia, kíváncsi leszek az eredményre, amint tudok, jövök (de azt sem bánnám, ha híradózni kéne... :D).

Pusszantás mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell
 
 


Üdv!
Szilvi, igen. :) Igaz, azóta se, de az akkor jól esett, igaz, nem tartott sokáig...nem mondom, hogy fájt, de addig volt jó... :) Tény, hogy egyébként nem lehetne...de bajom nem lett tőle...gondohatod, ha fájt volna, vagy ilyesmi, akkor nem lett volna belőle az ami. :D
Pilchard, jó ez a Balatonos sztori... Én egyébként még sose voltam (vagy talán egyszer?) a Balatonban, engem irritál a természetes víz...
Peti jól bealudt, elvileg öt körül kellett volna ennie. Erre négykor beszunyált az ágyikónkban. Most várom, hogy keljen, orrszívás, pancsi, etetés, aztán elirányolunk a Tescoba.
Pusz. Ági

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Üdv!
Szilvi, én mintha látnám a szuri hegét! De majd holnap rákérdezek a doktornőtől, hogy az az-e. :)
Mérlegelés: 3920 gramm ma Peti, ami azt jelenti, hogy egy hét alatt hízott 210 grammot! :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Pil, Kistigrisnek javulást!!!!

Én sokáig már nem bírom ezt a meleget. Délután csak elugrottam a gyerekorvoshoz, ami kb. 5 perc autóval, ott ültem, aztán haza. Ezután a férjemmel elugrottunk szintén autóval bevásárolni, és rövidre fogtuk, de mire hazaértünk én olyan rosszul lettem. Szédültem, hányingerem volt....gyorsan vérnyomást mértem, de az teljesen ok. Nem tudom hova tenni...

Ja, ma sem lesz jobb éjszakánk...fülledt meleg van :(

Jobb, ha most befejezem, mert nagyon negatív vagyok........ :roll:

zsu 34+5
zsu11
 
 


Ex!!!
Mi is megvolnánk:Most 3780g-ok vagyunk,és mi egyhét alatt 80g!Ez nem tudom jó e,a lényeg hízott!Én meg csak anyatejezem!:)
Én nem látom a heget!:(Lehet újra kell oltani?Azt hallottam,hogy ha nem jön ki újjat kap!
Majd mi is holnap megyünk az orvoshoz,és ő megmondja!!!

Puszi

Kép
szgoron
 
 


Hi csajok!!

Tegnap voltam utsó felkészítőn. Túl sok újat nem tanultam. Ma de. voltunk vérvételen az ellenanyaghoz. A néni csúnyán letólt, hogy ha januárban állapították meg, hogy van ellenanyagom, akkor miért csak most megyek, hogy megnézzék. Én mondtam, hogy nekem a doki azt mondta, hogy bármikor, mert csak a szüléshez kell, oda is csak ha komplikáció van. Szóval jól rám hozta a frászt, oszt bocsánytot kért, hogy megijesztett. Jövő héten lesz eredmény.

Holnap reggel ELSŐ CTG. Dokim azt mondta, hogy ha már megyek akkor megcsinálják az utsó vérvizsgálatot is...A 32 hetit...a 35-dik héten :D. Ennyi rólunk...most válaszolgatni nincs erőm..megyek csicsika

Pusza mindenkinek

Enci

Enci és Eperke
Kép
encus
 
 


Üdv!
Szilvi, jó az a 80 g is, a lényeg, hogy legyen e mellett kakis-pisis pelus elég. :D
Egyébként én arra is kivi vagyok, hogy vajon nyúlt-e Peti, azzal ma már nem akartam kínozni.
Egyébként jól tudod, ha nincs heg, akkor jön az új oltás. Úgy is van a kiskönyvbe...
Enci, majd írd meg, hogy milyen volt a CTG!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Satuk, Ex, Pil
Köszi a babaruhás infókat.

Nyanya, Kisvirág
Nálunk azt mondták, 300 napnál nem régebbi házassági a. kiv. kell, az is azért hogy bizonyitsd, házas voltál amikor a gyerek fogant, tehát ( elvileg :D ) a férjtől van a gyerek. Így van joguk a férj nevére anyakönyvezni.
Azért furi hogy ilyen eltérések vannak kórházak között.

Satuk
A hordozót azért nem ajánlják hosszabb tartózkodásra mert hiába van benne gerinckiemelő, még így is túl meredeken van benne a baba, és ez nem tesz jót a hátának míg nem tud ülni mert túl nagy a teher a gerincen.

Hordozók, ha valakinek még kell, a Soroksári Baby Outletben jó árengedménnyel vannak, pl. Römer 39 e.-ről 28-ra, mi is most vettünk.

Csandy
Milyen légzésfigyelőtök van? Mi Angelcare-t vettünk, nálunk a kórházban ezt használják, állítólag jó...
Szépen gyarapodik a kisfiad!

Pil
Én még nem olvastam el a légzésfigyelő papírját, de most hogy írod... majd csak megértem valahogy...

Gyakorló anyukák
Ti miben fagyasztjátok a lefejt anyatejet? Állítólag csak steril anyatejgyüjtő pohárba vagy anyatejgyüjtő zacskóban szabad. Ma néztem: a Madela egyszer használatos anyatejgyüjtő zacskója 150 ft./ db. Hát ezen el vagyok képedve. Nem hiszem, hogy a tárolásra ennyit kell költeni. Főleg ha egyszerre csak kevés tej van pl. 10-20 ml, azt minden fejés után külön külön egy ilyen zacskóba tárolni...? Egy adagra való tej 3-4 zacskóban, mert összeönteni állítólag nem szabad amit később fejek. Hát az rengeteg pénz, biztos van más megoldás is, de a könyvek szerint csak ebben szabad... Szerintetek? Az anyatejgyüjtő poharakat kb. 3-4x lehet sterilizálni mert utána eldeformálódik, így az se olcsó.
Kinek van jól bevált ötlete? ( Persze még kérdés, lesz-e mit fagyasztani... csak tájékozódom )
szücsi_66
 
 


Napsütéses szép jó reggelt Mindenkinek :) ! Vagy inkább mégsem :lol: ???

Enci: majd írd meg, milyen volt a CTG, nagyon kiváncsi vagyok rá. Engem csak a 37. hétre hívtak vissza, akkor lesz az első, ugyhogy most irigyellek :) .

Olyan régen volt már, amikor a többiek (Mézgombi, Szőkemelinda, Exdeus, Pilchard a teljesség igénye nélkül) írták, hogy lesz az első CTG vizsgálat. Az első babások és köztünk (júliusban babázók) volt egy pár hónap eltérés. Olyan jó, hogy már mi is itt tartunk. Készülődés a kórházba, babaruhák mosása-vasalása, babaszoba berendezése (ezt várom a legjobban) :P .

Úgy néz ki, hogy nálunk egy kicsit ma talán néhány fokkal hűvösebb lesz, egy kicsit lengedezik a szél és felhős van, de szerintem így is lesz min. 25 fok.

Úgy sajnálom a pici babákat, írtátok, hogy szinte semmi nincs rajtuk mégis izzad a kis testük :cry: .

Mivel töltitek a napot? Én már reggeliztem, megnézem a Mokkát, utána Rubint Rékával formálom magam egy kicsit :lol: :lol: :lol: , aztán pihi :wink: .

Üdv.:
Eni

Kép
marcy
 
 


Szücsi: én sima uzsis-zacsiban fagyasztom a tejet: mivel nem hőrelágyuló mműanyag, szépen kifordítva beteszem a mikrós sterilizálóba előtte, ha megszáradt visszafordítom, és legumizom a száját. Kb ingyen van. De van aki nem is sterilizálja, mondván, h ez amúgy is tiszta.
Nekem kb egy nap alatt gyűlik össze olyan 60-80g, amit a sima hűtőben gyüjtök (24 óráig lehet ott tárolni), de a védőnő szerint hozzá lehet önteni a fagyott tejhez is nem túl nagy mennyiséget (hogy ne olvassza fel).
Anyatejgyüjtő poharakat ha eldeformálódnak a melegtől, ne forrald, hanem vegyél Neomagnolt, és abban sterilizáld. Az, h ki kell dobni 3-4 használat után csak marketing fogás.

pogacsa
 
 


Szió, lányok!

Nagyon jó lenne már tudni, hogy mi van odabenn… Reggel ötkor jóslóim voltak, először csak félórás, húszperces, aztán többször is volt tízperces (amolyan jó erős mensis fájdalom). Érdekes, hogy közben Kende baba lapított, mint az állat, nem is nagyon mocorgott, pedig reggeli ébresztőt szokott tartani. Aztán azóta tettem-vettem, most kb. fél órája volt egy, de annyira nem fájt, mondjuk azért megéreztem, meg közben jól keményedtem is… Azóta semmi, és egy kicsit többet is dudorít a drágám… Kíváncsi leszek a délutáni vizsgálatra (hacsak nem megyünk előbb), biztos, ami sicher alapon a csomagot visszük magunkkal… Lehet, hogy ideért a hidegfront??? :D

Most rohanok, fél egyre kell menni NST-re, aztán amnioszkópia, és ki tudja... :D De jó is lenne...

Pusszantás mindenkinek!

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell
 
 


Sziasztok!

Enci én is irigyellek a CTG miatt, én szintén majd csak a 37. héten megyek az elsőre...

Szücsi a sogornőm sima eldobható műanyag poharakba folpackkal a tetején fagyasztotta az anyatejet a védőnő tudtával, és semmi baja nem lett.

Marcy: én ma már kiaktívkodtam magam :) Korán fél hatkor keltem, elmosogattam, királyi lakomát csináltam a férjemnek reggelire :)
aztán besétáltam a központba (röpke 1,5 óra :)), bevásároltam, majd haza (de azt már busszal). Most lassan ebédet készítek, és szerintem utána alvás lesz :) Délután meg majd még jövök hozzátok :)

Norwell, majd írd meg mi volt, kíváncsi vagyok!

Zsu 34+6
zsu11
 
 


Sziasztok!

Nowell
Úgy látszik egy hullámhosszon vagyunk. Reggel fél 5h óta kisebb nagyobb kihagyásokkal vannak fájásaim és igen szép keményedéseim, a fekvés abszolút nem esik jól, és a hegem is szurkál, szóval kivácsni leszek. Biztos, hogy front van.
A lányom most alszik, aztán ha felkelt megy a sógornőmkhez, mi meg irány Bp-re a kórházba NST-re, kiváncsi leszek mi lesz.

Szücsi
Nem szabad és nem is kell a sterilizálást annyira komolyan venni. Én is úgy tudom - ahogy Pogi - hogy 24 órán belül összeönthető, annyi, hogy a frissen lefejt tejcit először külön rakd, hogy kihüljön és utána öntsd össze őket. Nekem a lányomnál sajnos nem volt a fagyasztgatással gondom, mert amit lefejtem azt vacsira be is vágta.

Zsu
Hát te tényleg aktív vagy nagyon. Én a házban alig bírok vánszorogni a melegtől, te meg kirándulásokat teszel :lol:

Marcy
A 25 fokot küld erre légyszi, cserébe adok egy "kis" 30-at :lol:
Én délelőtt a lányommal játszottam, apa addig főzött, aztán ebédeltünk, a Réka most alszik, én nekiálltam vasalni, de nem bírtam befejezni a derekam le akart szakadni a helyéről és a melegtől már szédölgök, így most pihi, bár a derekam továbbra is fáj, plusz keményedek, plusz fájdogálok, nekem most ezzel telik.

Encus
Nem volt szép a nőcitől, hogy a frászt hozta rád, de azért rendi volt, hogy utána bocsánatot kért. Milyen volt az első CTG?

Ex
Kis türelmetlenek :lol: Egyébként mi sem bírtuk ki anno, hozzáteszem az elejétől fogva veszélyeztetett terhes voltam és az egész terhesség alatt le voltunk tiltva a szexről
:cry:

Na megyek zuhanyozni, nemsokára kel a Réka, aztán készülünk és megyünk.

Üdv mindenkinek:

KépKép
KépKép
*csibemanó*
 
 


Sziasztok!
Kismuki nagon nyügi, de azért remélem megengedi, hogy feltegyek egy képet róla.. :)
Egy lábán meg lehet számolni, hány hetes volt tegnap.. :)
Kép Végre alszunk!

Siker!
Puszi.. Mindenkinek drukk!!, és kitartás..

satuk
 
 


Sziasztok Csajszik!

Jó régen jártam erre felé, de Domi leköti szinte minden időmet. :)

Rólunk pár szóban:

Voltunk a múlt héten újabb súlymérésen, de a korához képest nem úgy gyapodott ahogy kellett volna, ezért kaptunk tápszert pótlásnak.3400gr-ot mértek. Azt mondták először cici majd utána tápszer, ha még kér enni.
Elküldtek orthopediára is, mert kötött csípőt allápítottak meg. (nincs elvileg semmi, csak minden pelenkázásnál jól meg kell tornáztatni, így megúsztuk a terpesz pelust egyenlőre) :lol:

Csak nagyon felületesen olvasgattam vissza, de látom szervezitek a találkozót. Hol és mikor lesz? :oops:

Ebben a melegben nagyon nehezen viseljük a napokat, Dominik nagyon nyügi, pedig szinte alig van rajta ruha, csak a pelus meg egy trikó jellegű body. Így is leizzad szegénykém. (egy picit lehetne hűvösebb)

Most így hirtelen ennyi.
Próbálok sűrűbben jönni, amennyire engedi a baba.

Kérdés: ti milyen gyakran keltek éjszakánként?

Kép Domi amikor jól alszik


Puszika mindenkinek:
Annamari+ Dominik
pannamari
 
 


sziasztok!
most sem reagálok a hozzászólásokhoz, csak életjelet küldök. Férjecskémet pátyolgatom-gatjuk hugival. Elvileg tényleg nincs szervi baja, de tegnap is nagyon szédelgős volt, szúrt a szive stb. Most elmentek boltba, de félve. De hugi meg nem bírja a sok vizet elcipelni. Szóval bizti a nagy meleg, csak eddig még nem viselte meg a szervezetét, most beáll a sorba. Amúgy jön a front, keményedek is jobban...
Hát, a héten már meglett volna a digigép és raktam volna fel fotót, de....majd ha férj erőre kap és megveszi, meg megtanít felrakni, nyomok jó sokat, hogy megunjátok :D
Ti babával mentek Tescoba stb?
Hol lehet lepedőt kapni, aminek gumis az alja?

puszi: Mári és már én is lassan a finisben :D
mári
 
 


Pannamari, Satuk, édesek a babák nagyon!!! :D :D :D

pogacsa
 
 


Pogi!! Én pont azon gondolkodtam, hogy mostanában olyan kevés képet látni, mire rájöttem, hogy a honlapotokat simán meg tudom nézni, és gyönyörködni Gergőben.. :) nagyon szép kis Klambó.. :)
Pannamari! Éjjel mi a fürdetés utáni kajától számolva 6óra-majd 3óra múlva kelünk.. aztán ha sikerül, még van 2,vagy 3 órás alvás lehetőség.. de ez kérdédes ált. szerencsére még anyuméknál vagyunk, és ilyenkor leadom a bébit, és rohanok vissza aludni, a köv. etetésig.. ilyenkorra már beájulok.. egyébként elég gyorsan visszaalszik.. kop-kop.. de csak éjszakára jellemzőek a fenti állításaim.. akkor nincs dög meleg.. bár most csak egy pelusban aludt Olivér..
De jó kérdés, kíváncsi vagyok másokra is!!
Egyébként édes Dominik.. Ti hogy vagytok? alvás nálatok hogy megy? Nincs túlöltöztetve, ha nem alszik???
Puszi!

satuk
 
 


Sziasztok, csajok!

Pannamari és Satuk!
Ezek a skacok nagyon zabálnivalóak!!!

Csibemanó!
Gyere Te is az eredménnyel, ha tudsz!!!

Megjöttünk a doktor bácsitól. Bár a fájások délelőtt teljesen elmúltak, de azért egy hasznuk volt: a doktor bácsi azt mondta, hogy egy ujjnyira nyitva vagyok!!!! Legalább egy kicsit előbbre vagyunk... A magzatvíz tiszta (az amnioszkópia baromi fájdalmas volt... :cry: ), az NST 10-es lett, jobb nem is lehetne. Most már remélem, hogy tényleg záros határidőn belül megindul Kende baba... A doki szerint akármikor, de hát ugye ki tudja???

No, pusszantás és hűvös délutánt mindenkinek...

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell
 
 


sziasztok!

Hajrá Norvell, hajrá csibemanó!!!

anyatej gyüjtés : az első gyereknél naponta összegyüjtöttem kb200 ml-t és egy sima műanyag 2 dl-s pohárba tettem aminek a tetejére alufóliát raktam.

Most Avent anyatejgyüjtő pohárba( 160 ml) fagyasztom le ami kb 2 nap alatt telik meg.
Egyébként sima hűtőbe 48 óráig áll el az anyatej és nyugodtan össze lehet önteni.
Akkor nem szokták ezt javasolni ha az anyuka nem a saját babájának adja a tejet hanem eladásra feji.

A mi babánk nappal bodyba van éjjel pedig pólyába mert nálunk nyitva van az ablak és nagyon lehül a levegő a 7. emeleti panelba.

Pil!
Milyen találkozóról van szó? Valamiről lemaradtam?

Együttérzek a kismamikkal ebbe a nagy melegbe bár én nem érzékelem mert nem megyek ki a lakásból. Még eléggé fáj a vágás a hasamon.

Jelentem meggyógyult a sebesedés mindkét mellbimbómon így mostmár mindkettőből tudok szoptatni és még utána le tudok fejni 40-80 ml-t. Persze nem minden alkalommal mert lusta disznó vagyok.

Lányok nektek nem fájt a szoptatás elején amikor bekapja a mellbimból a kicsi?

fogyás: 72 kg mentem be szülni, 67-el jöttem haza , 2 nap múlva 65 a mai napon ( 2 nappal később) 63 vagyok. A versenysúlyom 55 kg.

Na megyek mert szoptatni kell.
katus73
 
 


Katus73!
És tudni, hogy mitől sebesedett? Vagy csak egyszerűen elmúlt?

Kép

KépKép
nyanya67
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?