Új privát üzeneted érkezett!

Csilla, köszönöm a gratulációt! Jó olvasni, hogy jól mennek a dolgok a lányokkal!
Zita jó baba, így tudok vele pihenni, bár én úgy érzem, nem eleget. :wink:

Zsu, ne haragudj, hogy belekotyogok, de sztem nem teszel jót Krisznek a feles tejjel. Nem véletlenül nem ajánlják 2 éves korig a tehéntejet a babáknak. Tesómnak van egy ismerőse, aki szintén feles tejet adott a gyerekének 1 éves kora előtt, mondván, hogy mi is ezen nőttünk fel. Akkor nem is volt baja a kisfiúnak, de mostanra (5 év körül van) annyira tejallergiás, hogy semmi, de semmi tejterméket nem ehet, de mégcsak olyan felvágottat sem, amiben tejpor van. És persze társtünetnek tiszta ekcéma az egész gyerek.
Egyébként Te miért adod Krisznek?
Vendég

Norwell még 2 in 1 :)
A másik topicban jön róla híradó ahogy sms-ezik valakinek, majd írok ha jelentkezne.

kancellárka

Sziasztok!

Ráhel!
Érdekes, hogy a fészekrakási ösztön kb. a 37. hét tájékán jött rám iszonyú erővel, annyi mindent csináltam, hogy csak na… Most már annyira nem érzem, hogy takarítanom kéne :D, meg aztán nagyon hamar el is fáradok és akkor a lelkesedésnek annyi… :wink:

Csilla!
Aranyos vagy, hogy érdeklődsz, még egyben vagyunk! :D Azért jövögetek ám ide is, meg majd hozom a híreket (vagy Kancellárka hozza helyettem…:D)

Orsi!
De édes Zselyke ebben a rózsaszín szoknyában! :)

Tündi!
Rókakomák hanyagolnak azért, vagy szenvedsz velük? :roll:

Mi még mindig 2in1, asszem, Kende baba nagyon élvezi a benti helyzetet… Nem baj, most már tényleg nem sok idő, és babázhatunk. Nem tudom egyébként, mire föl ez a nagy türelem, de jobban élvezem, mint amikor tűkön ültem… Csütörtökön megyünk újra nst-re meg amnioszkópiára is már, úgyhogy talán akkor többet tud a doki mondani, hogy esetleg nyíltam-e valamennyit. Mondjuk amennyit a tegnapi (nem minden hátsó szándéktól mentes :twisted: ) mászkálás-vásárlás közben szúrt odalenn, azt gondolnám, hogy már kicsit nyitva vagyok, de csalódni nem szeretnék.

Sziasztok!

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Tünde!
Én is adok mindegyik gyereknek tehéntejet. Az összes tápszer tejalapú, és gondolhatod, hogy nem anya-, és nem juh-, vagy kecsketej alapú.
Nekem a barátnőmnek mindegyik kisfia tejallergiás, és egyik sem kapott soha tehéntejet. Az egyik a tejcukorra, a másik a tejfehérjére allergiás. Ráadásul ők anyatejesek voltak.

Szóval ez az allergia dolog nagyban függ attól, hogy ki milyen géneket örökölt, van-e a caaládban allergiás, stb.
És valószínű, hogy az ismerősöd ismerősénél már kis korban jelentkeztek bizonyos tünetek, csak nem a tejnek tudták be. Pl. laza, hasmenéses széklet, stb.

Nekem mindegyik kapott egy éves kora előtt tehéntejet, sőt, ha megmondom, hogy tejbedara formában, ami még gluténnal is tele van, lehet, a fejemet veszik érte.

Nem tudom miért vagyok ennyire ellene ezeknek az újfajta "kutatásoknak", de nekem eszem ágában nincs kiválogatni azokat az élelmiszereket, amikben tej van.
Pl. a Danonino, puding, stb.

Holnap lesz body, akit érdekel, délután jöhet, csak hívjon fel!

Puszi: Bogi
farkasbogi

Bogi, persze, mindenki azt ad a gyerekének, amit jónak lát, és tudom, hogy a tápszer is tehénből van. :wink: Én mindenesetre a fokozottan allergén élelmiszereket egyelőre kerülöm, ehet, ihat még eleget.
Lesz szoknyás body? Most arra vagyok beizgulva! :oops:

Kép Kép

Topictali Pesten:
Kép Kép
Vendég

Ja, egyébként egyenesen ül Zita, de az első képen nagyon koncentrál a cseresznyére, a másodikon pedig tüsszentésből egyenesedik éppen fel.
Vendég

JAJ AZ A CSERESZNYÉS KÉP!!! Nagyon tündéri ez a csajszi!
Amúgy jó a háttér is ;)
a sorminta is édes, egyszerűen el tudok alélni az ilyen képeken.

Szép napot mindenkinek!

kancellárka

Szia Tünde!

Azért bízom benne, hogy nem darálják bele az egész tehenet :)

Nem tudom lesz-e szoknyás body, Lilinek van egy.
Ma kapom meg az árut, és a partnerre bíztam, hogy válogasson :)

Már van megrendelésem, és annyi volt a kikötés, hogy fiús legyen :)

Tényleg édesek a képek!
Zita úgyis a kedvencem marad mindig :)

Na megyek, mert még postára is kell mennem.

Szia mindenkinek, és ha body vagy pelus kell, hívjatok, bár itthon vagyok!

Puszi
farkasbogi

Megjöttek a bodyk, a hordozókendő, és minden más.

Puszi
farkasbogi

Jut eszembe Lányok, Erzsi ma megy Telkibe? Vagy már császározzák?
Vendég

Tünde!

Erzsi pénteken szül csak. Tej dologban gyakorlatilag Bogi leírta a véleményemet. De nyugodtan "kotyogj " bele! :) Nem is baj, jó megvitatni néhány dolgot. Nagyon aranyos Zita a fotókon. A pesti topikbulin egyidősek voltak a bébik,ugye?
Amúgy mit szeretnél második babónak, fiút, lányt?

Orsi!

Hogy döntöttél torna ügyben? Szerintem mi megyünk holnap!

Kriszi,Bea!
Vettem ám mondókáskönyveket! Weröres Sándortól a Bóbitát, és a Népszerű mondókák 2. részét! Nagyon jók!

Mindenkinek szép napot.

Kép
Kép
deaknezsu

Basszus, Lányok, mit csináljak?
Elromlott a vízóránk, nem teker, így kb 2 hónapja vagy még régebb óta u.ott áll a mérő. Az addig oké, hogy így legalább nem kell fizetni, de mit csináljak? Gondolom jelentsem le, de mit mondjak? Nem akarok büntit fizetni.
Vendég

Zsu, igen, egyidősek, ill. 1 nap eltérés van. :lol:
Én lányt szeretnék, apa természetesen fiút. :lol: :lol:
Vendég

Tünde!

Jelentsd be, és mondd azt, hogy most vettétek észre.
Ennyi az egész.
Ha büntit akarnak fizettetni, úgyis megteszik.
De ha a plomba ép, akkor nem büntetnek, hanem kiszámolnak egy átlagfogyasztást, és azt kell befizetni!

Puszi
farkasbogi

Sziasztok,
hát igen ketyeg az órám, de már jó is lesz ha kibujik ez a picur, mert már alig pihegek ebben a melegben, ahogy gondolom ti is..
gyerekek már beüzemelték a kismedencéjüket, tegnap abban mászkáltam, hogy kicsit lehüljek:)
mindenkinek szép napokat, ha még tudok jelentkezem
puszi
Erzsi Kép
erzsi100

Tünde!
Jelentsd be, nem fognak büntit fizettetni, csak átlagfogyasztást fognak számolni a nem működő időszakra az előző időszakot alapul véve.

Erzsi!
Na egy olyan medencét most én is bírnék a popóm alá :)

kancellárka

Na hát ez a másik dolog, hogy 1 éve lakunk itt, azóta csak én olvastam le, 2x, vmikor tavaly nyáron, és most májusban. Így eddig azt fizettük, ami az első leolvasás után kijött. Fúúú, de rendetlen háziasszony vagyok! Így gőzöm sincs, mióta nem teker az óra, de sztem túlfizetésünk van, mert marha sokat fizettünk eddig.
Vendég

Sziasztok!

Orsi!
Megnéztem a helyet ahova mentek nyaralni. Tényleg nagyon jól néz ki, igényes. A környék is szép. Biztos jól fogjátok érezni magatokat.
Ha sikerülne eladni a lakásunkat, valahol itt Csanak környékén szeretnénk nagyobbat venni.

Niki!
Sajna itt a környéken hiába raknánk ki cédulákat, nagyon sok az eladó ingatlan. Most egyébként ott tartunk, hogy nem is foglalkozunk vele, olyan pangás van az ingatlanpiacon.

Csilla!
Jó,hogy Panna ennyire szereti a babákat. Szólj csak nyugodtan, ha segítség kell.

Tünde!
Édesek a babák. Zita meg is eszi a cseresznyét, vagy csak játszik vele?
Kyrának én adtam 10 hónaposan higított tehéntejet, mivel nem ette meg a tápszereket. Én is egyetértek Bogival. Nagyon nehéz lenne 2 éves korig teljesen mellőzni a tejtermékeket.

Mi nagyon szenvedünk a melegtől. Betegek a kicsik, nem merem bekapcsolni a klímát. Lehet, hogy a medencében fáztak meg, vagy vírus, vagy a klíma. Nem tudom mi a helyes ilyenkor.

Kép
Kép
Kép
beátab

Sziasztok!

Tündi

Zita nagyon aranyos. Elég felnőttesen koncentrál!!!

Bogi

Ma már nem megyünk. A délutáni sétával nagyon kiszurtam magunkkal. Mikor hazajöttünk beálltam Zselykével a zuhany alá, igy most birunk levegőt venni. :) Igy nincs kedvem beülni a 200 fokos autóba.

Zsu

Mennénk, csak még életem párját meg kell győzni, hogy holnap is hagyja itt a kocsit. Hova kell menni és mit kell vinni?

Norwell

Köszi. :) Zselyke is jól érezte magát odabennt. Én a 3.-ra mentem fel, egy ismerősünkhöz. Másnap hajnalban megszületett a kisasszony. :D

Niki

Nem a ti házatokat láttam, mert én a Sugár utcában mentem.

Bea

Remélem nem csak a képek szépek. De már mindegy, mert lefoglaltuk.
Jobbulást a kicsiknek! Hátha jön már az eső.

Csók: Orsi

Kép
sorsoly

Orsi!

Liget utca nem tudom hány,pont a síneknél,hozni semmit nem kell.Bodyban mezítláb vannak a bébik. Nem tudom,mi lehet hogy úszni megyünk helyette.

Krisz is náthás lett.Úgyhogy ma már pancsolni se mertünk. Baromira szenvedünk a melegtől. Krisz tegnap óta nagykádban fürdik. Nem tudom, kinek mi a tapasztalata, de én vettem tegnap csúszásgátlót a kád aljába,és egy katasztrófa !!!! Nagyon csúszik!

Sziasztok!

Ja! Mi lenne, ha többen együtt járnánk egy esőtáncot?!

Pusz:

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!
Megint lemaradtam egy kicsit :( Norwell remélem neked jobb lesz az amniod, mint az enyém! Tegnap próbálkozott az orvos vele, de még teljesen zárt vagyok. Pedig aztán voltak joslófájások már rendesen... El is keseredtem, hogy kismanó még nem akar kijönni :( Mondjuk az NST megint 10 pontos lett, tehát gond nincs vele, csak megszületni nem akar. Mi már örökké így kmaradunk... :(
Nézegetem a képeket, és úgy irigyelek már mindenkit, akinek megvan a picur! Hogy bírják a meleget?
Kép
osia

Orsi!
Sugár utca nincs már messze, de arról asszem még nem látni rá, de majd ha felépül lesz nálunk is babazsúr aztán majd jól meg lehet nézni élőben is :)

Bea!
Jópofa az a medence, de sajnlom a gyerkőcöket, jobbulást nekik.

Osia!
Lehet Ákos és Kende is érzik, hogy túl meleg van még idekinn és inkább maradnának odabenn :)

Üdv mindenkinek!

kancellárka

Sziasztok,
hát igen, sztem sem kivánkoznak a babák ebbe a melegbe...
de én már csak ma jöttem közétek pocakosan, holnap már megölelhetem a kicsikémet :D remélem ő is örül neki, igaz h idő előtt kiveszik, de hát ez van...két héttel előbb tán csak nem okoz gondot neki..
a gyerkőcök már nagyon várják ŐT :) simogatják a hasam, és mondogatják neki, h holnap találkozunk ám!!! :) kislányom még nem volt tőlem távol soha éjszakára, nemtom h fogja viselni, próbálom adagolni neki a dolgokat, de kicsit mindig legörbül a szája :(
reggel úgy ébredtem h holnaptól 3gyerekes anyuka leszek és olyan öröm tölt el ha rá gondolok :) de igazából még nem is birom felfogni...

minden kismamának kitartást ezen a meleg nyáron!!!
a beteg gyerkőcöknek jobbulást!!!!

azért aki tud az örüljön a melegnek, mert most van nyár!! télen meg úgyis a hideget szidjuk és erre a meleg nyárra vágyódunk.. :lol:

puszi mindenkinek, és amint tudok jelentkezem!
Erzsi
erzsi100

Bea, de szuper ez a medencebuli! Nálatok van a kertben?
Gyerkőcöknek jobbulást kívánok!

Osia, Niki, kitartás, bent nem marad a baba! Én mindig a frontokat vártam, de nem jött be. :lol:
Magzatvízvizsgálatot utáltam, nekem mindig fájt, vagyis 1x nem, amikor az én dokim csinálta. Nem akarom borzolni a kedélyeket, de amikor szülni mentem, akkor egy elég szerencsétlen fiatal doki volt, és 4. nekifutásra se tudta megnézni a magzatvizet, és akkor is én szóltam, hogy talán akkor már hagyja abba. Kínjában még azt is megkérdezte, hogy fejvégű-e a babám...
De persze Nektek nem lesz semmi ilyen! :wink:

Bogi, holnap kimehetek bodyért?
Vendég

Tünde!
Azért az én Babám még maradhat benn egy jó ideig :)

Erzsi!
Ezt olyan furi olvasni, hogy te már reggel tudtad, hogy ez az utolsó 2 in 1 napod. Amúgy tuti minden rendben lesz, én sokat gondolok majd rád, ha csuklanál én vagyok ;)

kancellárka

Erzsi, holnapra megy a drukk! Ott lesztek mind a 4-en Telkin?

Niki, jaj, ne haragudj, Norwell-re gondoltam! :oops: :shock: :? :roll: :evil:
Vendég

Tünde, nem haragszom! Rád!? Amúgy sejtettem, hogy Norwellre gondolsz, de nem hagyhattam ki :) kismamáknak ilyeneket meg lehet bocsátani ;)

kancellárka

Sziasztok!

Orsi,Niki,Tünde!
KÖszönjük,már javulgatnak a manók, remélem hétvégére elmúlik a köhögés is.
A medencés fotók nálunk készültek az udvaron, a hatalmas udvarunkon, ami akkora kb.,mint amit a fotókon láttok belőle. :D
De legalább van.

Osia!
Teljesen megértelek, ezek az utolsó napok a legrosszabbak. Főleg ilyen melegben. Az pedig, hogy teljesen zárt vagy, nem jelent semmit, mert pár óra alatt változhat a helyzet. Kitartás.

Erzsi!
Jajj, úgy izgulok már érted! Alig várom, hogy itthon legyetek a babóval. Holnap egész nap szorítok Neked!!
beátab

Sziasztok!

Erzsi!
Nagyon-nagyon drukkolok Neked!!!!! Tök jó lesz már a holnapi napod...

Tündi!
Bejátszott a szitaagy-effektus? :lol: Nálam is szokott, keverem a szezont a fazonnal. A múltkor apa jól kiröhögött, mert valamit el akartam neki magyarázni, és egyszerűen nem találtam a megfelelő kifejezést, csak mondtam, mondtam.... :lol:
A vizsgálat nekem is fájt... Persze mondta a doki, hogy lazítsak meg minden, de hát köszi... Aztán szerencsére hamar vége lett.

Bea!
Tök jók a képek a pancsiról!

Osia!
Ne keseredj el!!! Tudod, baba még nem maradt benn! Iszol málnalevél-teát?

És a mai eredmények: reggel öttől kb. 8-ig először félórás, aztán 10 perces jóslóim voltak, de felkeltem, tettem-vettem, és elmúltak. Azért volt némi értelmük: egy ujjnyira kinyíltam!!! Szerintem a málnalevél-tea hatása is egyébként... A magzatvíz tiszta, az NST tíz pontos lett, úgyhogy minden oké. A doki mondta, hogy bármikor mehetek...

Sziasztok, pusszantás mindenkinek!

Kép
Kép
norwell

Kép
Marcus az erkélyen az új kismedencében

Szia Mindenkinek!
Bár nem szoktam túl gyakran jelentkezni,ne haragudjatok némaságomért.Magával ragadott a nyári hangulat,alig vagyunk itthon,és a gépünkkel is problémák voltak.Tehát minden és mindenki más hibás a környezetemből távolmaradásomért... :D
Döbbenetes,hogy szinte átmenet nélkül hőségriadós meleg lett.
Mindenki igyon ám annyit,amennyit csak bír.Lehet,hogy nem normális,de én már a napi négy és fél,öt liter folyadéknál tartok (levessel együtt).Marci babinti is szokatlanul sokat kér cicit vagy vizet.Újra olyan kemények és óriásiak a melleim,mint az első hónapokban...(apa nagy örömére) :oops: :)

Erzsi!Sokat gondolunk rátok.Izgulunk értetek.Irigykedünk ám a párommal...Gáborom néha-néha,szégyellősen,de egyértelműen utalgat a második babára.Örülne,ha már most eggyel többen lennénk.Még várnia kell kicsit,de már nem sokáig... :)
Jó egészséget,sok örömet picúrkátokhoz!

Zsu!Nagyon örülök,hogy sikerült verses,mondókás könyvet venned.Ugye milyen jók?!A Bóbita nekünk is megvan.Azt el is felejtettem említeni,és még sok-sok más könyvet.Öt testvér hagyatéka,hogy roskadásig tele vannak a könyvespolcaink gyerekkönyvekkel.
Én is adok tejterméket babintimnek.Már említettem korábban.Savanyított tej alapú bébiételeket,babajoghurtokat.A védőnőnk se ellenzi,a gyermekorvosunknak sincs kifogása.És Marcinak mind nagyon ízlik.mostanában a túróért rajog.
Anyukám mesélte,hogy a hugaimnak is feles tejjel összeforralt Orizát adott.Nem volt más.Nincs semmi bajuk,és ma is imádják a tejterméeket.Sajtevők... :) Ugyanakkor valóban előfordulhat,hogy egy-egy kisgyerek tejérzékeny lesz.Sajnos,előfordul.

Húúú,annyi hozzászólás hangzott el,mióta utoljára bekukkantottam,hogy most nem is tudom,kinek írjak még.Legközelebb jobban megjegyzem a dolgokat...

Képzeljétek,Marci ma már úgy lépett két embereset,hogy nem átvetette magát két bútordarab között,hanem el akarta érni apát.Megkönnyeztem a nagy eseményt.Kíváncsi vagyok,mikor indul el,de úgy igazán...

Puszilunk benneteket!Most már elnémulok. :D
Kép
Marcus a pancsolás után a fürdőkádban

KépKép
KépKép
babinti

Bogi, tuti nem megyek ki holnap, lusta dög vagyok. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák!!! Látszik hogy élvezik a jóidőt! A beteg csemetéknek jobbulást!

Csak most tűnt fel hogy a pocakosok milyen jól bírják, én már a 36. héten is tiszta nyűgös voltam, hát még a 38-on! Én nem bírtam volna ki a 40. hétig, de így utólag visszagondolva lehet hogy Annának jobb lett volna, talán akkor kevesebb bömbivel úsztuk volna meg ezt az időszakot. Úgyhogy kitartást, bár ez baromi nehéz lehet, főleg ilyen időben!!! Szorítok nagyon, most már bármelyik pillanatban jöhetnek a bébik!
Persze nem Nikinél és Tündinél :D

Úgy tűnik hogy alakulnak nálunk a dolgok és egy kis szigor segített. Most biztos gyilkos szemekkel néznétek rám, de bizony mi hagytuk sírni Annácskát. Persz ha nagyon sírt akkor felvettem, megnyugtattam és letettem megint. Iszonyú kemény, nem mondom, kegyetlennek érzem magam és lelkiismeret furdalásom is van, de hatásosnak tűnik a módszer. Mostanában sokkal többet és jobban alszik, így napközben és kiegyensúlyozottabb, vigyorgósabb :D Bezzeg amint felveszem, elhallgat, nuku sírás :) Ez már nagy haladás, de ilyenkor látom rajta igazán hogy fáradt, szeretne aludni, de nem megy. Ha egy kicsit hagyom sírni akkor meg simán bealszik. Egyébként hiába rázom a fenekét, vagy sétálok vele, akkor nem alszik. Furcsa, a legtöbb babót el lehet altatni, Kannust meg így a legnehezebb.

Bea (Ráhel) szívesen találkoznék Veled, biztos tudnál sok jó tanácsot adni. Ha megadod a mailcímed, akkor írnék neked, OK? Az én címem: pindur.pandur@citromail.hu

Puszilunk mindenkit! Kép Apura figyelek Kép Hason :)) Kép Anya vállán Kép Imááádoom

Kép
Kép
esther1000

Erzsinek meg megy a drukk ezerrel!!!! :wink:

Kép
Kép
esther1000

Eszti, nem nézünk Rád gyilkos szemekkel! Sőt, én azt mondom, végre megvan a megoldás! Egyébként Zita se tudott kézben elaludni.
Vendég

Szia Eszti!

Örülök, hogy javul a helyzet. Szerintem mindenki úgy oldja meg a dolgokat ahogy jónak látja. A lényeg az, hogy mindegyikőtöknek jó legyen. Én nem voltam soha híve az álomba ringatásnak. És mivel egyik gyerkőcöt sem szoktattam ehhez, nem is lehetett őket így elaltatni. Bár bevallom néha próbálkoztam nyügösebb időszakban ringatással,de Marcell csak jobban üvöltött tőle :(
Figyeld meg egyre jobb lesz a helyzet. Ahogy nő, szépen kinövi a sírást is.
beátab

Eszti!

Nálam sincsenek gyilkos szemek!
:lol:
Örülök hogy haladtok,látod lassan megoldod a helyzetet! Csak így tovább!
Amúgy én nagyon sokáig ringattam Krisztofert,és a végén alig bírtam leszoktatni. Jó lecke volt, hogy ezt így többet soha...

Talán ma nem lesz olyan forróság, remélem a bébik is érzik, és végre megszületnek! REMÉLEM NEM IZGULTOK !!!

Szia mindenkinek!

Kép
Kép
deaknezsu

Babinti-Maminti!
Ugye jól emlékszem, Te írtad, hogy használjátok az ujjra húzhatós fogmosó cuccot Marcusnál?
Mi a tapasztalatod? Szted jó? Gondolom nem kell kiöblíteni a fogkrémet a baba szájából, de akkor nem zavarja?
Többiek, akinek van hasonló tapasztalata?
Hugod készül az esküvőre? :D

Hahó, Nicsi/Ági, hol bújkálsz? Ezer éve nem írtál!

Zsu, ezek szerint lesz Kistesó? :wink:
Nekem eszembe se jutott, de igazad van, lehet, hogy ma nem csak Erzsinél lesz baba? :D
Vendég

Sziasztok!

Most csak gyors elköszönni ugrottam be másfél hétig nem leszek netközelben, megyünk Egerbe nyaralni.
Viszont így nem tudok Norwellről híradózni sajna. Viszont ezerrel drukkolok nekik, meg Erzsiéknek és Osianak is!

Mindenkinek szép napokat, jók legyetek, a gyerekek meg rosszak :)
Üdv

kancellárka

NIKI!

JÓ NYARALÁST NEKTEK!!!!!!!
beátab

Niki!

Micsoda jó kívánságok! :twisted: de azért jó nyaralást neked!

Tünde!

Neeem,egyenlőre biztos nem jön újabb bébi!
Amúgy mi is az ujjra húzható Nenedent Baby-t használjuk, szerintem jó! Én azért próbálom kicsit kiöblíteni a száját Krisznek- nem sok sikerrel! Néha tök jól tűri a fogmosást, néha össze harapdál,és jól mulat rajta! :lol:

Erzsi babája már megvan, többiek, mi lesz?

pusz:

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Niki

Jó nyaralást!

Erzsi már lehet, hogy öleli a kisfiát! :D

Eszti

Ügyes vagy. Anna nagyon édesen néz ki. Én is szoktam Zselykét sírni hagyni, de ettől még ugyanúgy szeretjük egymást.

Norwell, Osia

Én is inkább hüsölnék a pocakban, mint, hogy kinnt legyek. :D

Zsu

Voltatok tornázni? Mi nem, mert apa elvitte az autót. :cry

Szép arnyékos napot mindenkinek.

Kép
sorsoly

Sziasztok!

Niki

Jó nyaralást!

Erzsi már lehet, hogy öleli a kisfiát! :D

Eszti

Ügyes vagy. Anna nagyon édesen néz ki. Én is szoktam Zselykét sírni hagyni, de ettől még ugyanúgy szeretjük egymást.

Norwell, Osia

Én is inkább hüsölnék a pocakban, mint, hogy kinnt legyek. :D

Zsu

Voltatok tornázni? Mi nem, mert apa elvitte az autót. :cry

Szép arnyékos napot mindenkinek.

Kép
sorsoly

Bocs a duplicitásért. A rendszer lassú volt én meg türelmetlen. :)

Kép
sorsoly

Van már híretek Erzsiről? Kíváncsi vagyok hogy mi van velük!

Örülök hogy nem néztek rám gyilkos szemekkel :lol: Már elkönyveltem magam szenya szülőnek. Már 3x szóltak rám amikor sírt Anna a babakocsiban, hogy miért nem veszem fel, akkor biztos megnyugodna... Miért venném ki? Akkor hogy tolnám a babakocsit? :?: Egyébként meg már egyre kevésbé sír, rájött hogy felesleges, nem kapkodom ki, úgyhogy remélem lassan inkább feladja. Viszont a pocakja egyre jobban fáj, már kajálás közben is, szegényt úgy sajnálom. Össze vissza tekereg. Már csak 1-2 hónap, aztán ez is elmarad remélem!

Tőlünk is már kérdezik hogy mikor jön a köv. gyerek! :D Hát tök kivagyok ettől a kérdéstől! Annával sem bírok, nemhogy még egyet bevállaljak :D És én még egy kazal gyereket szerettem volna :lol: :roll:

Kép
Kép
esther1000

Szia Mindeninek!

Erzsiék már biztos babáznak...:gratulálunk nekik! :)

Babavárók!Kitartást ebben nagy kánikulában! :)

Tünde!Igen,mi is az ujjra húzható Nenedent baby fogápoló családot használjuk.Nagyon jó.Főleg fogzás idején látom,hogy megkönnyebbülést hoz Marcinak.Miután megmostam a fogacskáit,odaadom a kezébe,hogy egyedül is próbálkozzon.Annyira édesen igyekszik utánozni a mozdulataimat.Ezt nem kell kiöblíteni.
Másféle csecsemő fogkefék is vannak.Mi majd másfél éves korában váltunk pálcásra,de úgy hogy egyidőben mosunk majd fogat.Lássa,hogy anyusa miként csinálja.Persze i lehet próbálni hamarabb is,csak gondoltam,hogy másfél évesen már könnyebben utánoz majd.Tudatosabbak lesznek a mozdulatai.

Zsu!Nekünk is van csúszásgátlónk a nagy kádba.Már a kis kádba is használtuk.Meglepve olvastam,hogy nektek síkos a felszíne.mi meg vagyunk elégedve.Van rajta egy kis terület,ami megváltoztatja a színét a víz hőjének hatására.Egészen fehér,ha forró a víz,világoskék,ha megfelelő.
Bébé Comfort csúszásgátló;58×36cm;8 hónapos kortól ajánlott.A Brendonban kapható.Lehet,hogy a tiéteknek sincs semmi baja,csak mosd le használat előtt valamilyen tisztítószerrel.

Eszti!Megnyugtató,hogy Kannus nem beteg.A pocifájás pedig tényleg nemsokára elmúlik nála.Azon gondolkodtam,hogy Marcimat rázogattuk-e.Néha,nem volt jellemző.Mi,ha sírt,kivétel nélkül felvettük,még séta közben is.Engem pedig ezért szóltak/szidtak meg idegenek.Éjjel pedig egy ideig velünk aludt,hisz'többször szopizott.Mára semmi gond.Annak ellenére,hogy mindig felvettük,nem lett követelőző.Igaz,hogy mostanában,ha felébred éjjel látszik rajta,hogy fél,és már nem elég a hátsimogatás,de számunkra ez nem teher.nem hagyom félni.
Ugyanakkor Ti sem követtek el hibát,hiszen írásaidból kitűnik,hogy minden gondolatod picúrkád.Minden erőddel azon vagy,hogy boldog,kiegyensúlyozott baba legyen.Ez számít igazán.Neked is jár némi pihenés,Kanna meg fogja érteni.Csoda sokmindent megértenek ezek a picik,csak a "rend" kedvéért pityereg.Tudod még szoiztatni?

Niki!Mi is jó nyaralást kívánunk!Mi majd köv. hó 10-én megyünk Balcsizni.

Orsi!A szép,árnyékos napért cserébe lágy fuvallatoktól enyhe levegőt kívánunk viszont! :)

Ma van a Győri nyár megnyitója.Mi nemsokára indulun.Marcussal.Nagyon izgulok.késő estig mulatunk...Utcabál is lesz.A Cotton Club Singersre vagyok a legkíváncsibb.Aki tud,csatlaozzon az ünneplő tömeghez...

Puszi mindenkinek!
Kép

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Ma délelőtt megszületett Erzsi kisfia, Barnabás. Súlya 3050g, hossza 53 cm. Mindketten jól vannak. Holnap beszélek vele telefonon,majd informállak Benneteket is.

Kriszi!
Jó szórakozást Nektek! Mi is elmennék, de a két kicsi sajna este 7-kor már nagyon fáradt. Imádnivaló kis srác a fotókon Marci.
Van egy kis gondom a szopizással. Hátha Te tudsz segíteni nekem. Úgye Marcell nem túl régóta kap már főzeléket, gyümölcsöt, tejpépet, enyhe izesítésű teát. És persze naponta 4x szopizott. Tegnapig. Tegnap kínkeservesen sikerült csak megszoptatnom 2x. Nem akar szopizni, elfordul, megfeszíti a hátát, és el kezd üvölteni. Ma már érzem kevesebb a tejem. :(
Nálatok nem volt ilyen helyzet? Nem tudom mit csináljak.

Ha van valakinek valami jó ötlete, szívesen fogadnám.
beátab

Szia Mindeninek!

Bea!Ne ijedj meg,de amikor olvastam kérdésedet,azonnal az ugrott be,hogy újra babát vársz. :) Aztán eszembe jutott,hogy már Marcival is előfordult hasonló (pedig én még nem vagyok pocakos).Amikor nagyon jóllakott volt,vagy nagyon fáradt,de a mostani melegben is előfordult már,hogy elutasította a cicimet.Mióta nem kér szopit Marcell?Lehet,hogy olyan élelmiszert ettél,amitől megváltozott az íze.Sajnos több ötletem nincs.Tanácsolni sem tudok mit,talán annyit,hogy próbálkozz még.Ha mégsem kéri,akkor neki ennyi anyatejecske elég volt.Nagy fiú már... :)

Eszti! Tegnap elfelejtettem írni,hogy engem is kiborítottak a már néhány napos anyaságom idején feltett bárgyú kérdések.Például,Marci jó baba?-mi az,hogy jó?!!!Minden baba jó.Még akkor is,ha sírósabb,panaszkodósabb;és Mikor jön a kistestvér?-bocsi,de most szültem,várjun még...
Ennek ellenére mostanában már,amint említettem,én is szívesen belevágnék újra,a várandósság minden nyűgével együtt,csodás volt pocakosnak lenni.Biztos Te is átéled majd újra a "kazal gyereket szeretnék" érzést. :D

Lányok!Nem írtatok a Telki magánklinikáról.Csak Erzsi említette,hogy magánklinika...Ez olyan hely,ahol egyszemélyesek a szobák,mely szobák szállodai szobának is beillenének?És az egész család ott lehet az anyukával és a kis jövevénnyel?Olyan hely,ahol a szülő nő születéstervét a legvégsőkig figyelembe veszik,és dúla is csatlakozhat a vajúdás idején?Azt hiszem,rákeresek a neten.Azért Ráhel,ha írnál erről a helyről,megköszönném.Neked dolgozik ott ismerősöd,igaz?

Tegnap egész sokáig kint voltunk a Győri Nyár megnyitóján.Csodás volt!Izgalmas,és felejthetetlen.Igaz,hogy Marcus néha megijedt a zajoktól,nagyon érzékeny a hangokra-zenész lesz belőle :) -,de ő is szemmel láthatóan,füllel hallhatóan élvezte.A Cotton Clubosok Abba jazz koncertjét végigtáncolta.A tüzijátékot pedig megbabonázva nézte.Néha kacagva sikongatott.Majd teszek fel róla képet,csak még nem telepítettük a fotóapparát letöltőprogramját.Utálom,amikor bebolondul a gépünk.Utána még hetekig gondok vannak.

Puszi Mindenkinek!
Jó hűsölést!

KépKép
KépKép
babinti

Sziasztok!

Erzsinek gratula! Állítólag tegnap volt a legboldogabb nap. Na neki biztosan!! :D
Norwell! Iszom a málnalevél teát már egy ideje, most már talán hatása is van. A második amniot már sikerült megcsinálni, a víz tiszta, NST 10 pont :) Azóta görcsöltem rendesen, főleg tegnap este. Már azt hittem... de mégsem :( De lehet hogy ez már valami kezdete? :D Még mindíg olyan érzésem van, hogy mi már tényleg örökre így maradunk :D
Tegnap kint voltunk a megnyitón, sétáltam is sokat, már csak táncolnunk kellett volna, aztán már lehet, hogy nem irogatnék itt... :D
Köszi mindenkinek a bíztatást!
Eszti! Lehet, hogy hülyeség, de próbáltad már a babahordozó kendőt? Hátha segít. Vagy ahogy a párom nagymamája mondta: Hagyni kell sírni, hadd táguljon a tüdeje :D :wink: :P
Puszi mindenkinek: Zsófi

Kép
osia

Kaszás Barnabás 3450 g és 53 cm-el 06.23-án megszületett.
Tesók, apa, anya nagyon boldogok!

GRATULÁLUNK ERZSIÉKNEK!!

Sziasztok!
Csak ezt a hírt akartam gyorsan megírni.
Sajnos már jópár napja kűzdünk Lilivel, most neki van 40 fokos láza, torokgyulladás, és hányás-hasmenés. :( :(

Babinti!
:) Mióta ezt használod, senki nem hív a rendes neveden :)

A Telkinek van honlapja, ha gondoljátok, nézzétek meg!

http://www.telkimagankorhaz.hu/

Ja, most láttam, hogy Bea már írta Erzsiéket. De nekem 3450 g-ot írt.

Eszti!
Kipróbáltátok már a hordozókendőt?
Amúgy Katica sem aludt el kézben!

Tünde!
Nem is voltunk itthon!
Lilivel rohantam orvoshoz.
De jövő héten kijöhettek valamikor!

Puszi: Bogi
farkasbogi

Sziasztok!

Kriszi!
Hát terhességről szó sem lehet,már csak az hiányozna. :evil:
Marcell 3 napja sztrájkol. Azért én folyamatosan próbálkozom. Amikor úgy gondolom szomjas lehet, mellre teszem és akkor azért szív párat, de ha nem ömlik belőle, már fordul is el. Viszont ezt elég sűrűn játszuk, hátha így több tej termelődik. Azért nem szeretném, ha vége lenne a szopizásnak. A "nagytudású" pszihológus szomszédom azt mondta, ha nem akar, hagyjam, ne erőltessem, mert az nem tesz jót a személyiségfejlődésének. Na szép lenne ha mindent ráhagynánk a gyerekekre nehogy sérüljenek. Akkor fegyelmezni sem lehet a gyereket? Érdekes.

Bogi!
Hát biztos Neked írta Erzsi a jó súlyt, mert nekem akkor írt, amikor felébredt és még nem volt benne teljesen biztos. Még csodálkoztam is, hogy nem is lett olyan nagy. :)
Szegény Lili, jól benyalt valami vírust. Jobbulást neki.
Az enyémeknek légcsőhurutjuk van. Talán már kifelé megyünk belőle. Kiderült, hogy apa hozta ránk a betegséget.
Bocsi, hogy nem mentünk, de nem akartam vinni a beteg gyerekeket, és nem láttalak az Msn-en, hogy megbeszéljük.
Majd jövő héten, ha Ti is meggyógyultok átmegyünk.

Osia!
Remélem hamarosan Te is azzal a hírrel jelentkezel, hogy meszületett Ákos, vagy megüzened valakivel. Addig is türelem. :)

Bea
beátab

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?