Új privát üzeneted érkezett!

Toreau: Még reggel akartam Neked írni, csak kimaradt, hogy nyugodtan mehetsz strandra. Én most rákérdeztem a 6 hetes kontrollon, és azt mondta a dokim, hogy minden további nélkül. Sőt a kádban fürdést nekem már a varratszedés után egy héttel engedte.
Szerintem ha nem egész nap a medencében vagy tóban ücsörögsz akkor nem lehet semmi baja a sebednek, pláne, ha olyan szép, mint az enyém, hogy már nem is látszik, csak egy nagyon halvány csík.
Igen, ami lejött mind víz volt szerintem, na meg a baba és tartozékai.

Prücsök: Én is reggel viszem ki Bálintot ebben a melegben. Most voltunk boltban, aztán felhoztam és most itt alszik a nappaliban. Majd délután 3 után kiviszem az erkélyre babakocsiban napernyő alatt, szunyoghálós védelemmel ellátva :)
A receptet küldöm mailben.

Ági: Ezt elfelejtettem, a hétvégi menü (anyukáméknál) szombat: borsóleves, sajtos pulykamell újkrumplival, vegyes sali, kókusz kocka / vasárnap: sertésragu leves, sült csirkecomb illetve Budapest szelet rizzsel, párolt zöldség, csalamádé, krémes
Ma tegnapi maradék, hoztunk.
Köszi a segítséget, hívott Évi.

Anid: Szívesen. Nagyon sajnállak a dagadt láb miatt, hidd el veled érzek! Kitartás! Megy a drukk ezerrel, aztán ha van valami hír Rólad dobj ám egy sms-t valakinek a táblából! Akár nekem is küldhetsz :)

Tényleg tök jó, hogy már szinte mindenkinek van vonalzója, így nagyon jó nyomon követni a babák korát. :)

Nah megyek teregetni.

lilló
 
 


Sziasztok!!

Köszi a gratulációkat!!! Küldök egy körmailt képekkel:-))

Lagzi most nem lesz szerintem nászút se, majd bepótoljuk amikor Ákos megszületik és eltelik egy pár hónap:-))

Köszi a dicséretet Lilire:-))

Csajok alig birom ezt a meleget:-((Igaz már csak 2 napot dolgozom egy héten, de ma ilyen melegben nem volt kellemes:-((

Na és aludni nem tudok:-(((
Indigo köszi a táblát hogy átírtad:-))

Megpróbálok többször jönni, csak most leköt az esküvő, meg a lakás.
Ne haragudjatok!!

Sok puszi!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs
 
 


Ma lefőztem egy lábos teát, meglátjuk elfogy-e estére... :wink:

És végre 5 nap után megjavult az e-mailem, így mindenkit visszaigazoltam az iwiw-en.
Látom Timi is már kapott meghívót és nyomul ezerrel. :D Kell még valakit meghívni? Mert most látom, hogy újra kaptam egy meghívót én is! :wink:

Lilla,
Receptet megkaptam.
Bálintot természetesen felvesszük a potenciális férj jelöltek közé. :) Jól állunk, az utóbbi időben mintha fiúból születne több. :lol:
És örülök, hogy megerősítítted a fürdéssel és strandolással kapcsolatos elképzeléseimet. :wink: Annak meg pláne, hogy elvileg alig fog látszani a sebem! Hihetetlen, hogy ti már milyen nagyok vagytok, pedig még csak most találkoztunk a kórházban szinte. :)

Brik,
Jó készülődést! :D
Meddig dolgozol még? A napi 8 óra már tényleg sok, nem csodálom, hogy nem bírod. És az utolsó hónapban már csak nap 4-6 órát dolgoztam (kedvem szerint), igaz minden nap, de már az is sok volt.

prucsok
 
 

 
 

Sziasztok lyányok!

Mi annnyira megszívjuk ezt a hasfájást. Szegény Mátém egész nap ordít, kivéve, amikor a cicin van. Most is elaludt végre fél háromkor, na háromnegyedkor ordítva ébredt. Most itt alszik a hordozókendőben a pocakomon – egyedül itt nyugszik meg. Így viszont én nem tudok aludni. :( :oops:

Azt hiszem, azért ez még nem az elkényeztetés kategória, mert ha viszont nem fáj a hasa, elvan egyedül is. Illetve, ha fáj a hasa, nem nyugszik meg a kezemben sem, csak ha felkötöm a kendőbe, és jól rázogatom (ld. szamba :) :)).

Toreau!
Ti milyen oltást kaptok 1 hónaposan? Mi ma voltunk a dokinál, de most még nem kapott semmit a manó, majd csak 2 hósan jön az első. (Illetve a második, mert ugye az elsőt megkapta a kórházban.) (na, most látom, hogy erre már válaszoltak..) :lol:
Jah, anyósomnál ez a kajafelhozatal a megszokott. :) És egyébként is egy angyal, nagyon jó anyóst fogtam ki, hála Istennek!
Én úgy irigyellek, hogy mindent eszel. Nekem nagyon szigorú férjem van ám, :( :) (hiszen láttad) :), és nem ehetek akármit. De az a baj, hogy gyakorlatilag már a semmit nem ehetek kategória kezd igaz lenni: eper, cseresznye, paradicsom, bab, borsó, majonéz, karfiol, ketchup, hagyma, tej, savanyú uborka, ------ szerintem is jobban járnék, ha ennék mindent. Ennél sokkal jobban nem hiszem, hogy tudna ordítani a Máté, mint amiket mostanában levág. :( Persze, pont ez az ordítás az, ami miatt nem is merek enni. De nagyon hiányzik már a friss zöldség, meg a főzelékek, pedig nem vagyok egy zöldséges alkat.
Ja, Prücsök, a paprikát speciel azt mondták ehetem, úgyhogy azt eszem –lehet, hogy az a baja a Máténak? (Lécci ne vegyétek el tőlem a paprikát is!!! :( :))

Szoptatás:
az én fiam nem akarja abbahagyni. Igaz, hogy egy óránál tovább még nem próbáltuk a dolgot. Az van, hogy elkezd enni, eszik gőzerővel 10-20 percig, aztán bealszik. Felébred, eszik tovább, de pár perc alatt belaszik újra. És ezt az utolsó ciklust képes lenne végtelen ideig ismételni. Nekem úgy tűnik, a lényeget kiszívja az első 10-20 percben, utána nagyrészt cumizás van. Aztán felemelem büfizni, kómásan nézeget, de ha újra a cicire teszem, nagyon lelkesen áll neki újra. Elvileg, ha jóllakott, akkor nem tudom rávenni, hogy egyen? Mert akkor Máté éhezik.. :) :( Nekem úgy tűnik, hogy mindig bírna enni, egész nap. Igaz, hogy most nagyon megugrott a súlya, biztos kell is neki a kaja.

Lilla!
Olyan mázlitok van, hogy Bálint nem hasfájós! Várom a receptet (még nem néztem a mailjeim, lehet, hogy már ott van? :)) Te hogyhogy fürödhettél már kádban a szülés után olyan hamar? Nekem kifejezetten megtiltotta a doki. Lehet, hogy azért, mert (császár dacára) teljesen kinyílt a méhszájam? Timi, te mit mondasz erre?

Üdv nektek, küldjetek nekem „kitartás-manókat” – eléggé megvisel ez a hasfájós időszak.
Rita
rita81
 
 


Sziasztok

Lilla
Kérlek a receptet küld már el nekem is , én is benne vagyok a privát Ági féle listába. Előre is köszi.

Nálunk a mai menü:Spenót sült husival. És lehet hogy apának sütök ki kruplit is. Nekem már ugy kell föznöm , hogy Laci is kaphasson belőle és ne keljen külön fözni neki.De megoldhato.

Brigi
gratulálok az esküvődhöz és sok boldogságot kívánok.

Lini
lini
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gratulációkat az átaludt éjszakával kapcsolatban! Sajnos a tegnap éjjel már nem sikerült ilyen jól... :(

Én is nagy bajban vagyok a levegőztetéssel kapcsolatban, én is legszívesebben fürdés után vinném ki, de nem merem. Pedig biztos nem lesz koszos :)

Én teát adok szomjúság ellen és naponta kb. 200 ml-t be is gyűr. Próbáltam a forralt csapvizet, de nem tetszett neki. Szerintetek a Szentkirályit lehet neki adni? Rá van írva a palackra, hogy gyerekeknek is és egy babafotó is van rajta, de nem tudom, hogy ez csak reklámfogás, vagy tényleg lehet. És fel kell forralni azt is előtte vagy mehet így ahogy van?

Lilla! Igazán irigyellek a fogyással kapcsolatban. Sajnos rólam a kórház óta nem ment le egy deka se, sőt! Diétázni nem merek a szopi miatt, úgyhogy eszek amit megkívánok. Lehet hogy rosszul csinálom?
Szerintem még vigyázz az erős hasizomgyakorlatokkal, lehet h egy kicsit még halogatnod kellene őket.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Rita,
Nekem a paprikára mondták, hoyg puffaszt és a paradicsomra, hogy nem... Ki tudja...? Én mértékkel eszegetem az előbbit és bőven az utóbbit, Blanka egyáltalán nem hasfájós. Én Milupa instant teát kaptam a szomszédoktól esetleges hasfájásra, de Bécsből hozták, így nem tudom milyen (nem beszélni deutsch)., ezt 2 hetes kortól lehet adni. Kitartás! Majdcsak elmúlik. :wink:
"majonéz, karfiol, ketchup, hagyma, tej, savanyú uborka" - ezeket miért nem lehet enni? Ez számomra új, és tej - kakaó nélkül fel sem bírok kelni. :wink: Gyerekkori "hozomány". És a madártejet is külön javallották a kórházban, azóta már 2x is volt és egyszer sem nekem kellett megcsinálnom.
Szopival kapcsolatban állítólag 80%-át az első 15-20 percben leszívják (ezt saját tapasztalataim is igazolják). Én átlag 45 perc után leveszem Blankát, max 1 óra múlva megint jelzi, hogy éhes, de addig van egy nyugis órám. De most, hogy hagyom a saját ritmusa szerint enni, már van, hoyg 20 perc alatt is végzünk az evéssel.

Huncut,
A szentkirályit állítólag forralás nélkül is lehet adni a babának (egy 2 gyerekes anyuka szerint, akivel együtt szültem). A kórházban az egyik szülésznő ezt és a theodorát ajánlotta babának-mamának is, de utóbbit biztosan kell forralni.

Mi nem iszunk az anyatej mellett. Múlt héten megtanult kanalazni, azóta cumisüvegből semmi nem megy le, csak cuppog rajta. :P

prucsok
 
 


Köszi lányok az oltásos infókat, megnyugtattatok. :lol:

Ezen a séta dolgon én is folyamatosan töröm a fejem, mert korábban 2 után mentünk, de hát most megfőlne szegény Gergő. Szerintem is fürdés után lenne a legjobb, de háta kkor már csak evés és alvás jön. :( Reggel is iszonyat meleg van, az 5 órai etetésnél meg mégsem mehetek le sétálni, nem?

Rita
Nekem az orvos azt mondta, hogy hagymát, fokhagymát és erős fűszereket ne egyek, de az én orvosom nem mérvadó :oops:

Én is fürdök már kádban, végre !!! :P

Prücsök
De jó, hogy máris visszaszedte Blanka a születési súlyát :) Elkezdted a tápszert adni neki?

Nyugalmas éjszakát mindenkinek,

Gabi

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Rita,
én úgy tudm,hogy 6 hét a fürdés tilalom.Szerintem ezt az ásztatásra értik,tehát,ha rövid időre beleül valaki a kádba attól még nem lesz semmi gond!Persze hamár nincs vérzés és kb.a 4.héten tanácsolnám.6 hét után,természetesen ha nincs gond a heggel,akkor jöhet a strand és a medence,ezerrel! :lol:
Én a szülés után is csak egy hónap múlva fürödtem. :lol: :lol: :shock:
Na de azért tusoltam!hi-hi-hi! :lol:

Prücsök,
hát persze,hogy nyomulok ezerrel,nagyon kiváncsi vagyok kiket találok meg! :roll: :)

Most megyek,mert Hannácska nem akar aludni,pedig nagyon fáradt!
Valahogy el kellene altatnom,de még most is meleg van!

TIMI

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok,

Túl vagyunk a fürdésen :) és az jutott eszembe, hogy meddig szokás/lehet a kiskádat használni, vagyis inkább az, hogy mikortól lehet a nagykádban fürdetni?

Természetesen a babákra vonatkozik a kérdésem :shock:

Ti hogy csináltátok,

köszi,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok :)

Jelentem hőguta kerülget.... áhhhh... nem nekem találták ki a 30 fokot.

Oltásra látom megtaláltátok az infókat, és remélem senkinél nem maradt ki egy sem :)

Gabek :)
Khm khm, elég laza dokid van, mit ne mondjak. Szerintem nézz jól körül a környezetedben és keress gyorsan egy olyat akiben megbizhatsz.

Prücsök :)
Gratula a súlygyarapodáshoz, csak igy tovább.

Rita :)
Hm ezek szerint nem csak terhesrendőrséged volt, hanem szoptatós maffia is körbevesz :P :P :P :P
Az infacolt evés elött kell adni, és úgy ahogy Lilla irta, egy cseppentővel a manó szájacskájába.

A kajákat meg azt mondom hogy ennyire nem szabad megszürnöd, egyél változatosan, és amire ugy gondolod hogy bántaná manó pociját azt délelött egyed hogy kiderüljön és mondjuk ne éjszaka okozzon esetleg hasfájást.

Egyes kajáknál azért már keveredik a dolog ahogy irjátok, vannak olyanok amiket a babának nem szabad még adni, de ti ehetitek ám :) Pl a paradicsomot a babáknál kell később bevezetni, de attól mi ehetjük, persze ha ugy látjuk hasfájást okozna akkor csak módjával, bár koppkoppkopp nálunk ebből nincs baj. Én imádom a paradicsomot és hála az égnek Dani is szereti nyersen csak úgy eszegetni (nem a lökött apját örökölte aki nyersen nem eszi meg) és persze só nélkül ám :)

A paprika héja az ami puffaszthat és az epét bánthatja, de akinek nem okoz gondot az nyugodtan eheti, a hagymát és a fokhagymát is lehet enni módjával.

Hu most nem tudom melyikötök irta hogy eszik mindent, nagyon jól teszi végül is, mert igy mindennel megismerkedik a manó az anyatejen keresztül, főleg ha az ember ezt módjával teszi és nem visz túlzásba semmit. Emlékezzetek hogy ezt mondták a felkészitőn is a kajákra.

Timi :)
Üdv az iwiwen, találj nagyon sok ismerőst és sok sok lehetőséget ám.

Lilla :)
Örülök, hogy tudtatok beszélni. Az a leves receptet nekem is elküldheted, mert imádom a krumplit minden formában :)

Hu lányok egyre izgibb ez az épitkezés vége, ma este pakoltuk kifelé a szobákat apával és Danival, hogy tudjon a kőmüves majd padlópontozni, hogy lehessen lerakni a laminált lapot, hát egész jól állunk már. Viszont most hivhatunk egy konténert majd, majd annyi szemét gyült össze hogy már hegyekben áll. Ne tudjátok meg milyen fekete vizet mostam le magamról, az a töménytelen por és az izzadtság nem kis egyveleget alkotot rajtam :wink: :lol: :lol:

Jut eszembe, nem tud valaki olcsó konténerest esetleg???

Dorka :)
Elfelejtettem irni, de most potlom, mi is a diegoban néztük ki a lamináltat, csütörtökön fogjuk megvenni. Köszi a felajánlást, ha még szükségem lesz valamire tuti élek vele és kérdezlek hogy mit ajánlasz.

Most butorokat keresünk, mert a felső szintre a gyerekek ágyán kivül semmink sincs, bőszen bujom pl az iwiw hirdetéseit hátha kifogok valami jót.

Most megyek mert Dani nem hajlandó nélkülem aludni és már fél 11 van... holnap majd folytatom....

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Folyt.öv :wink: :wink:

Sétálni én is legszívesebben, most indulnék el, mert a nap hátralévő része szinte alkalmatlan rá, max vízparton lehetne elviselni.

Vízre azt mondják, hogy 6 hónapos korig érdemes és szükséges is forralni a manófalviaknak. Utána már nem vacakoltam vele én se, bébivezet simán adtam neki.

Csaszi után a fürdést a fertőzések elkerülése végett nem ajánlják, meg a gyorsabb sebgyógyulás miatt. 6 hét után már simán lehet, sőt a "dagonya" is belefér a strandon :wink: :)

Viszont egyre figyeljetek, hogy a pocin, vagy a cicic kialakult csikokat ne napoztassátok vagy fél évig, főleg ha még esetleg pirosas színűek, ha már gyöngyházfényűek, akkor nincs gáz.

Gabek :)
Mi még kiskádazunk, de ez nem igazán mérvadó, mert egyszerre fürdetem a két fiút és Danié a nagykád vagy egy fél kamionnyi játékkal és oda már Pepe el se férne. Viszont Danit mi már 3v. 4 hónaposan megfürdettük apával a nagykádban ugy hogy apa ült benne és vele fürdött a poronty :)

Toreau:)
Túl estetek a szurin? Végül is most mit kapott?

Pirus :)
Azta, nem semmi súlya van Szabikának.

Anid :)
Só nélkül próbálj meg kajálni és kerülni a sok tartósitószert tartalmazó élelmiszereket is. Amit Lilla irt krumpli diéta az segíthet, a lényege, hogy azt is só nélkül kell enni. Fogyassz sok gyümit, meg petrezselymet (vizhajtó hatása van). Viszont a gyógyteákkal vigyázni kell, mert terhesség alatt kevés fogyasztása megengedett.

Sára :)
Hol tartotok az úk kajcsikkal? Találtál már következő gyorsan lecsuszót? :lol: :lol:

Lini :)
Olyan régen láttunk képet Lacikáról :cry: tegyél már fel egy két újat. A spenóttal tök jó ötletet adtál, úgy is rég volt már készítve.

Mai menűt még nem találtam ki 100 % de a spenót az tuti egyik főszereplő lesz :)

MAjdnem elfelejtetem újságolni: tegnap este Pepe végre átfordult hasról hátra. Kisgombocot letettem hasra, hogy úgy talán jobban alszik majd, mert háton folyton megébredt, (mellettem aludt a picur, mert a bátyja nosztalgiázni akart és elfoglalta a kiságyát) lenyultam az ágy mellé hogy felvegyem a vizemet inni, mire érzem hogy egy kezecske ütödik a combomhoz, nézem háton a gyerek, bevallom először még gondolkodtam hogy tuti hasra raktam le :oops: :P :P , de miután visszaforditottam őkelmét fogta magát és újra hátrafordult, akkor már megnyugodtam :) A nagy popója eddig visszatartotta :wink: :wink: .

Mindenkinek elviselhető szép napot mára :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Az én kis Hősöm ezt az éjszakát is átaludta a dögmeleg ellenére. Viszont nappal nagyon nyöszörög szegény, pedig már csak egy ujjatlan kis napozóban van. Amennyit csak lehet mellre rakom, nehogy kiszáradjon, ilyenkor csak néhány percig szopizik, de utána megnyugszik. Remélem nem rontom el.

Lini, Ági: Ma nálunk is spenót lesz :) Jó, hogy eszembe juttattátok. Hétvégén hoztunk anyukáméktól spenótot is, sóskát is, de ma inkább a spenótot csinálom.

Rita: Szerintem már célbaért a recept. Nem a hotmail-edre küldtem, hanem a másikra.
Az én dokim semmiből nem csinál nagy problémát, azt mondta a varratszedésen, hogy "zuhanyzás aznap, fürdés kádban egy hét múlva, szex hat hét múlva, ha találkoztunk". Többek között ezért is szeretem, mert nem egy parázós, paráztatós. Gondolom úgy itélte meg, hogy semmi nem zárja ki, hogy egy hét múlva fürödjek. A terhességem alatt is mindig azt mondta, hogy ami jól esik azt csináljam. :)
Nem lehet egyszerű Nektek ezzel a hasfájással együttélni. Semmi módszer nem segít a kis Máténak? Biztos nagyon rossz lehet neki, na meg Neked sem lehet könnyű, mert így folyton dajkálni kell, illetve nézni sem lehet egyszerű, ahogy a kis imádott szenved. Remélem 3 hónaposan tényleg elmúlik majd ez.

Ági: Gratulálok Pepének az átforduláshoz!!! Nagyon ügyik vagytok. Nagyon kiváncsi vagyok már Pepére, olyan régen láttam. Majd a talin megdögönyözöm :) már ha hagyja magát...
Nem irigyellek az építkezés miatt Titeket, főleg ebben a melegben. De biztos nagyon szépek lesztek majd, meg a srácok is el tudnak különülni. Nemsokára úgyis hozzák a csajokat. :)

Gabek: Bálint már kinőtte a kiskádját, szegény csak nagyon összekuporodva fér bele. Szóval most vagy veszünk egy nagyobb kiskádat, vagy nagykádazunk, és leszakad a derekunk. Szóval inkább beszerzünk egy nagyobb kiskádat. Pedig amikor ezt a kiskádat kaptuk hugoméktól ajándékba, olyan nagynak tűnt.

Huncut: Szerintem nem csinálod rosszul, egyél amit megkívánsz. Én is azt teszem. Majd szoptatás után lefogysz, hacsak nem jön a következő Kishuncut :)

Prücsök: Én is úgy veszem észre, hogy mostanában fiúból van több, ezért is foglaltam le magunknak Blankát :) szegény fiam nehogy egyedül maradjon. Bár most a férjem jóbarátjának is kislánya fog születni...
Én is néha elcsodálkozom mekkora már Bálint, pedig alig pár hete volt, hogy még kézbe se mertem venni szinte, olyan kicsike volt. De a kinőtt rugikon észreveszem hogyan nő. Már az egész ruhatára lecserélődött. Már hetente át kell válogatnom a kis szekrényét.

Szép napot Mindenkinek!
Lilla

lilló
 
 


Hellóka!

A láb és kéz vizesedésem nem annyira borzasztó,csak a láb és kézfejemet érinti, inkább csak az a gáz, hogy nincs kényelmes papucsom, cipőm. de apa nyári szandálja okés! nagyon elegánd vagyok benne! :?

Nemktek is ennyire nyügös volt az utolsó szakasz? Kiborít, hogy minden zavar, idegesít, nem alszom, pocaklakó figurázik, mivel már nem sok helye van csak tekereg, ami baromira fáj! :x

A doki szerint méhnyak puhulása elkezdődött, és ez tök jó. Nem baj, hogy már most puhul? Még csak ma töltöm a 37. hetet!

Lilló!
Jól emlékszem, hogy nektek van légzésfigyelőtök? Használjátok? Tanfolyamot is végeztetek hozáá?
Én most ezen filózok, hogy a jövőhéten bérelnénk egyet.
Nem olyan egyszrűen jött össze ez a pocaklakó, s én egy kicsit félek. Biztos,ami biztos alapon gondolkodunk!
anid
 
 


Szép jó napot mindenkinek!


Köszi a hozzászólásokat fürdés ügyben! Meg vagyok nyugodva, szóval mehetünk majd strandolni a 6 hét letelte után.

Gabi! Mi a picivel máris kipróbáltuk a kádas fürdést! Apa egyik délután odavette fürdéskor maga mellé a kádba. Nagyon élvezte! Egy kicsit le is hűtötte a testét, és jól esett neki a közelség. Ez amolyan élményfürdő volt, utána este még saját kiskádas fürcsit is kapott. Állítólag fejleszti is a gyereket ez a testi kontaktus.

Séta: 1/2 8- 1/2 9 között sétálunk. Ekkor már apa is itthon van, és együtt megyünk le. Jó hűs a levegő, és a fürdetés előtt nem árt ha lefárad a gyerek. Utána jól eszik, és jól elalszik. tegnap éjszaka viszont átlagon felüli számban ébredt meg a gyermek, és reggel 1/2 6-tól kb. 10-ig lehetetlen elaltatni. Azt hittem, hogy majd szép nyugis gyerekünk lesz, aki vagy 20 órát alszik naponta. Hát tévedtem! Nem tudom melyik izgága ősünk génjei ütköztek ki rajta! És amikor nagyon fel van pörögve, képes átfordulni is, pedig állítólag ez 3-4 hónapos korban szokás. Igaz, Ági? :wink:

Huncut! a dokink szerint margitszigeti+szentkirályi víz a jó. a felkészítős dietetikus szerint adható sima csapvíz is, hiszen mindegyiket fel kell forralni. szerintem te döntöd el mit adsz, és meddig forralgatod.

Kitartást mindenkinek a kánikulához!

Toreau

KépKép
toreau
 
 


Gabek,
Végül nem kezdtem tápszert adni Blankának, mert mire tápszerre került volna a sor, elaludt a szentem és felkelteni lehetetlen volt. :D Ezt úgy csináltuk, hogy hagytam a maga tempójában enni és aludni, szóval tápszer egyelőre a kamra polcán figyel és vár az ő sorára. :wink:
Kiskádból nekünk nagyobb fajta van, de Blanka nagyon utál fürdeni benne, fél - úgy kapaszkodik belém a kis kezével és ordít végig. :cry: Tökre sajnálom, de most már begyógyult a köldöke és a héten kipróbálom a Tummy Tubot, hátha abban már jól érzi majd magát.

Timiban,
A nyáron biztos megyünk le Almádiba a nyaralóba, esetleg jó lenne akkor összefutni, hiszen Szentkirályszabdja csak egy ugrás onnan. :wink:

Tegnap nem volt túl jó esténk. A délutáni kajcsi után el kellett mennem vásárolni, amit még egész jól bírt Blanka, de hazatérve már etetésidő volt és jól is evett, de aztán minden kijött belőle fél órán belül. :( Ezek után 2 óránként kb. 40 percet cicin volt és igyekezett bepótolni az elveszett menyniséget :wink: , ami tök jó, csak így éjjel 1 óra volt mire végleg elaludt. Szvóal ma kicsit fáradt vagyok.

Viszont :!: a kisasszony tegnap este 3x egymás után megfordult a hasáról a hátára!!!! :lol: Azt hittem rosszul látok, hiszen még csak holnap lesz 3 hetes.

Anid,
Még szerencse, hogy ezek szerint nincs túl nagy különbség a lábméretetek közt apával. :wink: Kitartás, már csak 3-4 hét.
A 37. heti puhulás amúgy nem baj szerintem, ilyenkor már nem lehet koraszülött a pici és a dokim is folyton azért drukkolt, hogy kezdjek már el tágulni és puhulni.

Szép napot mindenkinek!

prucsok
 
 


Sziasztok!

Gabek,
úgy szeretnék nektek segíteni hasfájás ügyben.Nekem van egy jó receptem rá,de nem tudom,hogy,ha nem a te gyerekorvosod írja fel akkor is beadod e a picinek.Ez egy gyógyszer por,patika készíti görcsoldó és nyugtató van benne.Már ajánlottam az ismerőseimnek,náluk is bevált,igaz mindig én írattam a biankó receptet,mert az ő dokiaik nem ismerték.Mint már írtam az én imádott dokinénim nagyon profi és állandóan képzi magát!Ezt a receptet még az Áki fiamnak adta,és mindig felírattatam vele a többi gyereknél is,amint hazajöttünk a kórházból.
Sajnos messze vagy,de ha érdekel íratok egy biankó receptet és elküldöm postán,mondjuk ezzel még el kell menned a dokidhoz,mert ezen csak az összetétel van,más nincs.De ha nagyon macerás lenne magyarázkodni az orvosodnál akkor felíratam magunknak és kiváltom,beboríttékolom és feladom!OK?Lehet,hogy mire megkapod már el is múlik a hasifájás! :)

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Timi
Nekünk a hasfájással nincs olyan nagy gondunk, az Ritáéknál van, összekevertél minket :wink: nekünk az orvosunkkal van probléma, ha tudsz egy jót felírni receptre azt szívesen venném :lol:

anid
Nekünk is van légzésfigyelőnk, szerintem jó dolog, biztonságot nyújt. Főleg ilyen melegben jó és akkor is ha szeretnéd hason altatni a babádat, ha jól tudom ez a két leggyakoribb okaa bölcsőhalálnak.
Annál nagyobb para nincs, mikor megszólal és a 2 másodperc mire beérsz a gyerekhez, na az nagyon borzasztó, közben lepörög előtted minden, ő pedig édesen alszik az ágy szélén, vagyis csak épp lemászott róla.

Szenvedünk a melegtől :x

Gabi és Gergő

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Mi is vagyunk, ha csak ritkán is.

Prücsök! :)
Nagyon ügyes a kis Blanka!
Boti is 2 hetesen fordult meg először, csinálta kb 2 hónapos koráig aztán abbamaradt. 2 hó szünet és újra forog, csak a technika változott. Blanka is úgy csinálja, hogy a fejét kidobja az egyik irányba ellentétes lábbal rugdos és már meg is fordult?
a 4 hónapos technika meg így néz ki: fej középen, vagy oldalra fordulva simul a talajhoz, popsi az égben, lábujjhegyen áll és úgy fordul. Tehát a súlypont áttevődött a fejről a popsira. :))

Lányok kibírhatatlan ez a meleg! Én utálom nyarat, kövezettek meg de én már alíg várom, hogy vége legyen.

Boti ismét kel éjszaka. HOgy miért? Fogalmam sincs.
Hason alszik általában aztán elkezd üvölteni hajnali 1 kor, megyek be hanyatt fekszik a Drágám kap cicit, mint aki szomjan akar halni.
U.e következik 3-kor és 5-kor. :( Hulla vagyok. 28 fok van itt a panelben 8.emelet sehol egy fa sehol semmi ami árnyékolna.

Biztos a meleg is az oka, de szerintem leginkább azért ébred fel mert megfordul.
Ti mit csináltok? Most hogy ezerrel forog ne is álmodjak átalvós éjszakáról?

Ja, még a kilókról. Nem tudom ki mondta azt az ökörséget, hogy a szoptatás alatt olvadnak le a kilók. Nekem mikor sok tejem volt (napi 2-3,5 deci plusz) akkor egy fél disznót is meg bírtam volna enni óránként. A nagy étvágynak meg is lett az eredménye 6 kiló plusz jött fel. Én szülés után 15 kilót fogytam a kórházból kijöve, 9 et híztam össz-vissz a terhesség alatt. Szóval szupi jó éreztem magam, mostmeg mint egy bálna ismét....:(

Tejci, én nem bírok naponta 6 litert meginni, viszont egész nap izzadok mint a ló. Eredmény : a tejtől feszülő cicik már a múlté. :(
Boti napközben is fél óránként óránként cicizik, most nem tudom azért mert csak simán szomjs/éhes vagy mert kevés neki és nem tud jóllakni? Fejni nem is bírok, csak összemaszatolom a gépet.

Anid!
Kitartás, együttérzek Veled!
Én soha nem vállalnék nyári babát, anélkül is húzós kibírni.
Januárban nekem semmi nyűgöm nem volt az utolsó hetekben sem, az utolsó pillnatig élveztem pocakosságom.
És örülj neki hogy már puhulsz! :)

Ági!
Gratula Pepének!

Joe & Boti

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Bocsi, pontosítok. Nem terveznék nyári babát.
Ez olyan durván hangzott. Ha becsúszna persze megtartanám!

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Ez a nagy meleg már az agyamra ment!Tényleg a Ritánál olvastam a pocifájást! :oops:

Rita,
szóval a feljebb leírtak alpján,ha tudok segítek,csak jelezd köszi!

Gabi,
akkor azért küldjek neked is recepted?
Kár,hogy nem vagyok orvos,akkor lenne nálam azonnal recept. :lol:

Ági,
gratulálok Pepe teljesítményéhez!Náluk 4 hónaposan sikerült,igaz a hátáról a hasára.Most már minden irányba megy,sőt már a kúszással próbálkozunk.Amikor hasra fordul,akkor elvándorol arról a helyről.Egy nagy plédet terítek le neki,természetesen felhuzatolva,hogy ne menjen szösz a szájába,és csak azt veszem észre,hogy a szőnyegen van. :shock:


Prücsök,
szólj ha jöttök szeretettel várlak,akár nálunk is összefuthatunk! :lol:


Mi már 3 hónapos kortól a nagy kádban fürdünk!Már a baba kádban nem fért el a Hanna,meg imád fürdeni és rugdalózik a vízben,szóval már az ágyunk úszott amikor fürdettem a kisasszonyt. :lol:
A derekam nekem is leszakad ilyenkor,de nekem szerencsémre a férjem lánya,aki sokat itt van-most meg mindig-ő szokott fürdeni a Hannával!Így a kédvére lubickolhat a drágám!
Képzeljétek ma fél éves a kisasszony!

Küldök nektek vizecskét!


Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Anid! Egyetértek Gabekkel! Nekünk is van légzésfigyelőnk és teljesen meg vagyok vele elégedve. Még egyszer sem riasztott tévesen, csak akkor szokott sípolni ha kiveszem a gyereket az ágyából és elfelejtem kikapcsolni :)
Főleg az elején nagy megnyugvást adott, amikor éjszaka felriadtam, hogy vajon lélegzik-e a gyerek és csak ránéztem és rögtön megnyugodtam. Napközben is csak rápillantok és rögtön megnyugszom, hogy minden rendben (főleg ha már régóta alszik a bébi).
Én a klinikán vettem (Angelcare) 22 ezerért és ha jól emlékszem 8 ezer lett volna a bérleti díja. Mivel a kis Huncut már 3 hónapos lesz lassan és még mindig használjuk, ezért érdemesebb volt megvenni, mint bérelni (nem is beszélve a leendő kistesóról). Egyébként adnak egészségpénztári számlát ha kérsz.
Tanfolyam nem kell hozzá, csak a használati utasítást kell elolvasni, abban le van írva minden.

A kis Huncut is megfordult pár hetesen a hasáról a hátára, nagyon örültünk is neki, aztán felvilágosítottak, hogy ez még egy kicsit korai, egy későbbi fejlődési szakaszban kellene ezt csinálnia. Valószínűleg azért csinálta, mert nagyon fájt a hasa. Akkor megcsinálta háromszor egymás után, azóta sem láttunk tőle ilyet.

Ági! Minden elismerésem, hogy ilyen hőségben képesek vagytok építkezni, pakolni, takarítani! Gratula Pepének az átforduláshoz! Nagy taps neki!

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Anid: Igen, nekünk is van légzésfigyelőnk. Én is - Huncuthoz hasonlóan - a Klinikán vettem. Angel Care típusú és még nálunk sem volt téves riasztás (szerencsére rendes sem), de nagyon megnyugtat, hogy ott van Bálint alatt, főleg hogy a saját szobájában alszik, és nem velünk. Ha kiveszem a kicsit az ágyából és nem kapcsolom ki, akkor azonnal megszólal, tehát elvileg működik.
Tanfolyamot nem végeztem hozzá, de van ilyen, azt hiszem a Madarász utcai klinikán tartanak ilyeneket.
Viszont - ha jól emlékszem - Nobilis doktor volt az a doktor, aki elmondott néhány dolgot. De az útmutató hozzá is elég alapos.

lilló
 
 


Hali ismét!

Rita! Van egy olyan pocakkenőcs, hogy babynos. Azt próbáltad már? És egy könyvben azt olvastam, hogy legalább két óra szünetnek meg kell lenni két szopcsi között, mert ennyi idő, míg áthalad a kaja a baba tápcsatornáján. És ott van még a Timi féle por, és több ötletem nincsen...

Gabi vicces lány vagy :lol: ! Ez a doki nénis is jó volt.

Joe! Boti ügyi fiú, ami az átfordulást illeti! És ugyanazt a mintát produkálja éjszakai ébredésben, mint az én fiam.

Kilók: én 13 kilót szedtem fel, és 8-at adtam le. Érzem én is, hogy jobb az étvágyam, mint a férjemé, de egyelőre arra koncentrálok, hogy ne hízzak hozzá a meglévő kilóimhoz. Remélem ezzel sikerül kihúzni a babúszás, babatorna, és egyéb sportok megkezdéséig, aztán hátha fogyok. Szerintem is nagy baromság ez a szoptatással távozó kilók teória.

Anid! Nem csodálom, hogy nincs kedved talira jönni, és punnyadt vagy. Én nagyon untam már a terhesség végét, és kb. nyolc hónapos kortól baromira lelessultnak éreztem magam. Én minden riogatás ellenére, tízezerszer jobban éreztem magam attól a perctől, hogy megszültem. Császárt, éjaszakai ébredéseket, és mindent félretéve, milliószor energikusabb vagyok, és ez veled is így lesz. Fel a fejjel, már nem sok van hátra!

Mai menu: lencsefőzelék tükörtojásal. (Utálom a lecsót :cry: )

Pussz

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok, néha... Borzalmas ez a hőség! Szegény csajok egész nap pelusban vannak, meg állottvizes ronggyal törölgetem őket. Sokszor annyira forrónak érzem a testüket.

Timi, szívesen a meghívót.

Rita, kitarás a pocifájáshoz. Nagyon nehéz a szülőnek is végignézni a pici kínlódását. Reméljük hamar túllesztek rajta.

Gabek, szerintem minél előbb keress új dokit. Próbálj meg a többi anyukával dumálni. Én nem is tudom mit csinálnék ha nem lenne normális a gyerekdokink. Mondjuk ő már kipróbált doki, a férjemet és az öccsét is ő "növesztette" fel.

Anid, nekünk is van légzésfigyink (Angel Care) és teljesen megnyugtat. Nálunk nem is volt kérdés, hogy veszünk-e (esetleges koraszülés, kissebb súly stb.). Még mindig használjuk és tuti fogjuk is egy ideig. Első a biztonság. Nagyon drukkolok, hogy minél könnyebben viseld a hátralévő időt. Én is tudom milyen igazán szenvedni. Én az utsó másfél hónapot végigbőgtem. Mondjuk én 5. hónaptól ágyra lettem ítélve a végén meg már nem bírtam menni a súlytól. A lábamra a férjem 3 számmal nagyobb cipője jött csak rá, annyira vizes voltam(pedig nem is volt meleg). Végig azt mondogattam magamnak, hogy a szülés után két hét alatt minden nagyobb nyűg elmúlik. Így is lett. Maradtak az éjszakázások, de az a sok éjszakai toaletttúrám után meg se kottyant. :lol: Le a kalappal a mostani pocakosoknak. Én asszem most nem bírnám ki. Legalábbis ahogy akkor éreztem magam, ahhoz hozzáteszem ezt a buggyant meleget... Jaj!

Ági, hajrá Pepe!!! :lol:


Mi is a nagykádban fürdünk. Illetve már a lányok is. :lol: Muszály volt kipróbálni, mert a Livi elkezdett valamitől félni a ksikádban. Egyszer magam mellé vettem őket a nagykádba és azóta jó nagyokat pancsiznak. A derekamat/hátamat meg hagyjuk. :D
Prücsök, ha a Tummy Tub nem válna be (szerintem be fog), próbáljátok meg, hogy mondjuk Apával fürdik. Mert az ő kezében biztonságban érezné magát tuti és próbáljátok meg megszerettetni vele a fürcsit. Te is bemehetnél vele, de szerintem te még regenerálódsz. Nálunk is ez vált be. Lesz itt még nagy pancsizás, csak győzzetek romokat eltakarítani. :lol:

Tetszik ez a menü átadás. :lol: Én most rossz anya vagyok, ill. feleség. Napok óta hideget eszünk. Apa eszik meleget a munkahelyén, én meg örülök ha a lányoknak megcsinálom a hamiját a tűzhely mellett. A lakásban 30 fok van (éljen a panel!!!), a konyha egy pici luk, pici ablakkal. Ha főznék szerintem még 40 fok is lenne. Azért jó, hogy már nem kell fűteni, de ez már nagyon túlzás!!!
Tök jó olvasgatni, hogy milyen szépen fejlődnek a babák. Nálunk is már a Kissebbem is követte a Nagytesót. Lazán megy a hátról hasra fordulás. A visszafordulást még gyakorolják. Habár érdekes mert úgy látom, hogy a különböző fordulási technika miatt a Kicsinek jobban megy. Ha elfárad lefekszik az oldalára és már vissza is emeli a lábát. A Nagyobbom pedig leteszi az ORRÁT és üvölt. De már ő is párszor sikeresen visszahempergett. :lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Sziasztok

Mai menü: Cigánypecseny (csirkéből jó füszeresen és természetesen szalonnával :lol: :lol: ) Tavaszi zöldségleves

Joe
Ne aggodj én is egész nap szoptatok pedig 1 éves a fiam és hizom mint a malac. Szerintem alkat kérdése hogy ki az aki fogy és ki az aki hizik a szopi alatt.
Én jelentem hizok :( :)
Tej szerintem beált neked a kereslet kinálat és ezért nem feszüla melled.Velem is igy volt. Ilyesztő amikor nem tudsz fejni de ne törödj vele, mert tuti beált az ideális mennyiség. Biztos elég a fiadnak amúgy mérd hetente és látni fogod.

Lini
lini
 
 


Sziasztok,

Már Gergő is megfordult kétszer :P . Egyszer nagy sírásra mentem be hozzá, mert ez neki is nagyon fura volt, hogy hason tettem le és háton volt mikor bementem, ezen persze ő csodálkozott a legjobban, hogy teljesen más dolgokat lát :roll:

Joe
Jobban vagy már? Minden OK?

Én a melegre most még rátettem egy kis vasalást is, tehát még jobban sültem :x közben pedig azon gondolkoztam, hogy valami nem stimmel velem, vagyis az időbeosztásommal, mert én ugyebár Gergőnek megcsinálok mindent, meg még az alap háztartási dolgokat is, de főzni...no hát arra nincs időm. Csak este valami gyorsat összedobni apának, de van hogy én napközben nem is eszem csak bekapok gyorsan valamit.
Hogy jut nekek erre időtök??!! :shock:

Ágiról persze nem is beszélve, aki még közben a 2 gyerkőc mellett építkezik is, azt hiszem át kell gondolnom a napjaimat.

Kgiulia
Köszi, hogy megnyugtattál, hogy nem vagyok egyedül a "nem főzök" kategóriában

Mert a terhesség alatt imádtam mindenféle finomságokat készíteni, de akkor volt időm, ráértem stb. Főző-sütő lányok elismerésem :lol:

Ja és még a vasalás közben még az is eszembe jutott, hogy biztos jó a 11 óra találkának? Nem lesznek nagyon nyűgösek a gyerekek, no meg mi is?

Azt hiszem estefele 6-7 körül elmegyünk sétálni :lol: , biztos unja a bezártságot, inkább eltoljuk a fürdést.

Ébredezik,

Sziasztok,

Gabek

Kép

Kép
gabek
 
 


Sziasztok!

Igen, mi is megsülünk, csatlakozom a hőgutás táborba.
Boti épp artikulátlanul nyávog, miközben halálra püföli a kisvonatát.
Képzeljétek, a csemete ebédre marhapörkölt szaftját ette főtt krumlpival! :) A kis disznócska, nem fogadta el a neki készült lightos babakaját, bezzeg a pöri, az tetszett! :) :)

A terhesség utáni fogyás stb.-vel kapcsolatban nekem nagyon bevált az Elevit. Nem tudom, ti szedtek-e vitamint a szoptatás ideje alatt, én szerintem nagyon sokat számitott , hogy amit Boti kikajált belőlem, azt visszapótoltam vitaminnal.
Annyit enni szerintem nem lehet, amennyit a tejtermelés kivesz egy szervezetből.

Légzésfigyelő: nekünk is van Baby Control márkájú.
A férjem azért ezt vette, mert ehhez lehetett egyedül kapni tájékoztató videokazettát, hogy mit kell tenni, ha riaszt a légzésfigyelő!
Bocsánat, hogy ilyenekkel ijesztgetlek titeket, de ezt mindenképpen fontosnak tartottam elmondani.
Egyébként ez is megbizhatóan működik, nem volt még téves riasztása.



Javaslom mindenkinek a langyos zuhanyt, azt hiszem, benevezek egy körre!

Kinga
kgk
 
 


Hellóka!

Köszi az infókat a légzésfigyelőről! Szerintm beruházunk! Nálunk is külön szobája van - lesz! Legalábbis úgy indítunk!
Két napj nem voltam kint rendes mennyiséget! Tegnap lemenet a boltba, 1 óra alatt tettem meg, ja a bolt a ház végében van! Néha úgy beáll a hasam, hogy van olyan gondolatom, hogy menten szülünk, akkor állok az utcán és kész! Vicces.

Lelki erőm végén vagyok, néha sirdogálok, kétségbeesek, de ezt akartuk!
anid
 
 


Sziasztok!

Bocsi, most csak egy gyors bekukk.

Timiban, tudnál ajánlani egy jó nőgyógyászt aki mondjuk fiatal és jó humorú? :)
Úgy néz ki a 6 hetes kontrollra már Veszprémben kerül sor. :) Az elérhetőségét, és magánrendelés helyét időpontját is meg tudnád adni? Email a profilomban.
Ja és egy jó gyerekorvost is keresek. Azt is tudsz ajánlani?
A másik kérdésem az lenne, hogy a gyermekágyi folyásnak mikorra kell elmúlnia? Még mindig van és egyáltalán nem barnás, hanem élénk piros. A mennyisége meg olyan 3. napos menszeszhez hasonló. Szerinted van valami gondom, amiért még nem akar múlni?

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hát eltelt a mai meleg nap is.holnap folyt.köv. :)

Indigo,
elment a mail a freemailedre!Remélem megkapod!

Nekünk is van légzés figyelőnk.Eddig nem volt,de most beruháztunk rá,igaz még tavaly,lehet,hogy ez is drágult!Nekünk is Baby Controll van,biztos megbizható,szerencsére még nem riasztott,csak akkor,ha elfelejtem kikapcsolni,amikor kiveszem a Hannát! :)

Holnap megint vasalnom kéne,de szerintem várhat még pár napot,most még nincs sok,mint a múltkor! :oops:
Talán vmelyik reggel 6kor neki állok,talán akkor még nem kapok hőgutát! :lol:

Szép hűvös estét mindenkinek!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok!

Kguilia, Gabek!
Csatlakozom a "nem főzők" táborához, én alig főztem, mióta megszületett Sanyika. Férjecském eszik ebédre meleget, én pedig hozatok magamnak kaját, befizettem egy jó kis helyre. Olvasván a többi ügyes anyukákat, tisztára lelkifurdalásom lett és nekiduráltam magam és főztem vacsorát.
Szóval nálunk a mai menü: sárgagomba leves és paprikáskrumpli.

Ma rekordot döntöttünk: 29 fokot mértem a szobában! Állítom kint jobb idő volt...

Kgk! Jó ötlet a langyos zuhany, csak sajnos nálunk most két napig nincs melegvíz, úgyhogy marad a jéghideg. Brrr...

Anid! Kitartás, kitartás, kitartás! Próbálj meg vizes ruhát a tarkódra, kezedre tenni, hátha segít valamit. Ja és egyél fagyit! Egyrészt hideg, másrészt egy kis boldogsághormon sosem árt :)

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 


Sziasztok!

Olyan jó olvasni, hogy ennyien együttéreztek velünk hasfájás ügyben. Képzeljétek, ma „kirándultam” manókával az Europarkba, és nagyon jól viselkedett – aludt. Úgy tűnik, a babakocsi ringatása elaltatja. :)

Prücsök!
majonéz, karfiol – puffaszt, ketchup – paradicsom van benne, tej – allergizálhatja a manót, savanyú uborka – magam sem tudom, miért nem lehet enni. Úgyhogy eszem. És kezdtek meggyőzni, lassan eszem mindent, Na jó, nem mindent, de ma már ettem paradicsomot – meghámozva. :lol: A védőnő azt mondta, napi két deci, max fél liter tej mehet. Úgyhogy végülis a tej sem tilos.

Lilló!
Az ötlet teszik, akkor Blanka megy hozzátok, de akkor a férjeink közös jóbarátjának Dalmája stipistopp Máténak..! :lol: :lol: (Szegény Józsikáék még nem is tudnak róla...) :lol:


Ági!
Köszi a figyelmeztetést a csíkok napoztatásáról. Nem tudtam, hogy nem szabad, és eddig csak bikinit hordtam. Azt hiszem, annak búcsút mondhatok. Tetszik a megfogalmazás „gyöngyházfényű.” :lol: Mintha valami kincsünk lenne.... (van is, de nem a hason...)

Timi!
Köszi, hogy segíteni akarsz. Ha meg tudod szerezni, hogy mik a pontos összetevők, akkor anyukám fel tudná írni receptre (ő háziorvos). Csak akkor nem jó, ha kizárólag gyereknek adható a dolog, akkor ő ugye felnőttorvosként nem írhatja fel. Úgyhogy akkor valami más megoldás kellene, ami neked a legjobb. Mindenesetre most kipróbáljuk a Gripe Watert, hátha az beválik.

Toreau!
Köszi neked is a segítséget. Arról a kenőcsről még nem hallottam. Lehet, hogy az is megér egy próbát. Igen, azt tudom, hogy két órát illik várni, próbáljuk is tartani.

Kilók: én is hasonló cipőben járok: 12 jött fel, 8-9 ment le, és igyexem ezt tartani, de kétlem, hogy sikerül. :shock: Éhségem határtalan, és így, hogy a zöldségeket kivonta a szoptatós maffia (nagyon tetszett, Ági!), nem tudom, mi lesz. Egyébként a Barátnőim a terhességről c. könyv ebben is őszinte: le van írva, hogy ne számítsunk rá, hogy a kilók leröppennek a szoptatás alatt. Pont amiatt fog 3-5 kg maradni, hogy legyen tartalék zsír. Egyébként Ti nem izzadtok szoptatás alatt? Oké, hogy az ember mindenhogyan izzad ebben az időben, de szoptatás alatt határozottan kiver a víz. És baromira elálmosodok. De az a hormonok miatt van. :) :)

Gabek!
Nekem semmire nincs időm. Ha itthon vagyunk: vagy cicin van, vagy üvölt, vagy a kezemben... Úgyhogy nálunk apa vasal este, és a maradék meg megvárja a nagymamát hétvégén... Fórumozni is csak azért tudok, mert az egeret lehet egy kézzel kezelni. (meg hát a netfüggőség nagy úr... ) De hát főzni, azt én se...

Huncut(Móni)!
Nálunk is 28-29C van, pedig elvileg téglaház. Mi lesz augusztusban? :shock: :x

Kismamik!
Kitartás nektek! Biztos, hogy nagyon nehéz ebben a melegben. De bíztasson a tudat, hogy a szülés után tényleg könnyebben fogjátok magatokat érezni! Így visszatekintve már értem, miért hívják terhességnek. (Bár nem teszik a kifejezés.)

Üdv,
Rita
rita81
 
 


Sziasztok!

Nem tudom magam utolérni.

Vasárnap voltunk Apával kettesben kirándulni, libegőztünk.
Jó volt kimozdulni!
A nagyi meg vigyázott a Norbira.
Adtam le neki tejcsit és elvoltak.
De estére olyan didkóim lettek! Egész este azokat fejtem.

Ez a meleg minket is kiborít, de ez van. Nyár.

Gratula mindenkinek a forgolódáshoz!

Nálunk is a paprika csinálta a gondokat, úgyhogy lecsó kilőve.

Terhesség alatt 20 kg-ot szedtem fel, szülésnél lement 15, és 3 hónap alatt visszajött 5 kg. Úgyhogy plusz 10 kg a mérlegem.

Apa beteg és ápolom őt is.
Csak egy férfi ne legyen beteg!
Közben a Norbi nyüglődik a melegtől, nem tud aludni.
Ma is csak egy szál pelusban volt.

Na megyek én is aludni, mert a Norbi ebben a melegben felébred cicizni éjjel is.
Nappal meg cumizik rajta és amikor kiveszem a szájából elkezd visítani.
Úgy sajnálom szegényt.De a végén már a hasamig fognak érni a bimbóim.

Jó éjt!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24
 
 


Hello lányok!

Mi is megvagyunk, próbállak visszaolvasni titeket. :D

Tetszik az ötlet, hogy beírjátok a kajákat. Ma nem főztem, mert apa este jött, és a munkahelyén evett, holnap tésztasaláta lesz. Nálunk is úgy van, hogy a férjem délben a munkahelyén eszik, estére meg valami lightosat csinálok. Persze a manócskámnak mindig főzők. :D

Prücsök, örülök hogy szépen haladtok a kilókkal. Be fog ez állni, a tápszer meg hagy porosodjon. :wink:

Lilla, azt találtam ki, hogy a férjemmel megbeszéltem, hogy vegyen ki szabit a találka napjára, mert úgy is kell csinálni a telken a dolgokat, és akkor el tudnánk menni kocsival. Mert egy kicsit én is parázok a 13 kg-os lurkommal átszerlni a várost a BKV-n. Mit szólsz?
Ügyesek vagytok alvás ügyben. A leves receptet nekem is átküldenéd? :oops: Egyszerűbb lett volna, ha ide felrakod.

Rita, nem felejtettelek ám el, csak hát tudod hogy van ez. De rászánom magam, ígérem. :oops:

Bocsi, most csak ennyi volt, még olvasgatok

Pusz

Kép
Kép
angyalka2
 
 


Szia Rita!

Már hívtam a dokinénimet,felírja.Akkor könnyebb dolgom van,ha anyukád orvos,mert ha jól tudom a családtagjainak felírhat majdnem mindent,kivéve azokat amelyeket csak bizonyos szakorvosok rendelhetnek.Szóval nem hiszem,hogy gond lenne,mert a görcsoldóból és nyugtatóból álló porról nem hinném,hogy csak gyerekeknek adható. :)
Bocsi,hogy okoskodok,de dolgoztam felnőtt háziorvos mellett mellékállásban,és ő is írt fel gyerek gyógyszereket a családjába.Egyszer nekem is,mert hétvégén fogyott el a lázcsill.kup a gyerekeké,és gyorsan őt hívtam fel,hogy beugrok a rendelőbe és kiírom a fiamnak,mert nem akartam ügyeletre menni vele.Igaz az ügyeletes patikában a hölgy kihívta a főnökét,de ő felvilágosította,hogy sűrgősségi gyógyszert ő is felírhat gyerekeknek!

Egy szónak is száz a vége,du-ra meg lesz a recept és akkor felviszem a gépre.
Megbizhatsz bennem,már sok gyógyszert vittem fel és figyelmes leszek a pontos mennyiségre!De anyukád le is tud ellenőrizni! :lol:

Puszi

Timi
timiban
 
 


Sziasztok,

megint én vagyok!

Szóval én sem igen főzök ebben a nagy melegben.Nekünk van két adag kaja befizetve Zsoltika bölcsijébe,igaz az csak két v.három gyereknek elég,de amikor "lájtosabb"idő van akkor estére általában meleg kaja van.Tegnap a páromnak volt kedve főzni,így a vacsi milánói makaróni volt,azt mindegyik gyerek szereti. :lol: Ebédre is maradt!
Ma szerintem a befizetett ebéd mellé vacsira töltött virslit csinálok!
Holnapra valami ebédet mégis alkotnom kéne,mert ugyebár a nagyok itt vannak és azért ebédelniük csak kéne! :roll:
Majd kitalálok vmi egyszerűt és gyorsat!

Kellemes napot mindenkinek!

Timi

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban
 
 


Sziasztok,

Nálunk a tegnapi + mai menü: sajtkrémleves és vadas tésztával. Amúgy én sem főzök, csak itt van anyósom. Valószínűleg ez az utolsó "megszállós" hetünk, péntektől már csak 3-asban leszünk, nagyik mostanáig babázhattak, ezután a távolság és mi diktáljuk a tempót. Az ebédet meg majd hozza az ételfutár. :)

Most megyek ügyintézni az önkoriba, míg alszik a minimanóm.
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Vett nekünk apa nandu kendőt. Most próbálgatom Robival a lakásban. Szerintetek egy 4 hetes pici babábak melyik megkötési mód a legideálisabb? Most elől keresztkötésben van rajtam, de nem tapasztalom a végtelen megnyugvást, amire a délelőtti nyűglődés helyett számítottam :oops:
Ha a teste velem szemben van, akkor a nyakát kifelé tekergeti, mint aki ki szeretne tekintgetni. Ha megfordítom, akkor ki tud nézni, de így meg magának kell tartania a fejét valamennyire.
Van ennél jobb is? Ti mit tapasztaltatok?

KépKép
toreau
 
 


Sziasztok :)

Egy egy kukk és már megyek is :P :P

Toreau :)

Nem lett baj a lencséből?????? Csak ezért kérdem, mert anno Daninál szilveszterkor kiment a fejemből hogy szoptatok (3 hetes volt Dani) és ettem egy nagy tányérral, nah az éjszakánk az egész kacifántos lett tőle, a hintaszékben kötöttünk ki és ott aludtunk el kettesben hajnalban, addig vonaglott és sirt szegény.


Mai menű:
csirkecombot sütök ujrkrumpliágyon kakukkfűvel és rozmaringgal, kovi ubi lesz mellé.

Sajnos a levesek nagy részét csak én eszem meg és Dani, apája nem komálja nagyon, kb három fajtát szeret: gyümi, gulyás és bab...


Főzés témához még: nah azért én se vagyok az a konyhatündér tipus ám, sokszor van nálunk is hogy lightos a vacsi, pontosan azért, mert apa a munkahelyén eszik meleget, én elvagyok nélküle, Daninak meg mindig össze tudok dobni annyi kajcsit amennyit ő megeszik, nem egy nagy evő, főleg a fött kajákban nem.

Légzésfigyelőt mi Daninál nem tudtunk anyagi okokból venni igy maradt a mechanikus légzésfigyelés: felkeltem és lestem őt a kiságyban :) Pepénél meg már ugy voltunk vele, hogy ugy is ott alszik mellettem igy marad a bevált módszer:) Bevallom még a mai napid is van hogy éjjel felébredek és megnézem hogy Dani lélegzik e és hogy minden rendben.

Rita a tejet én még hanyagolnám, sokszor kiderül hogy az a ludas a pocifájásnál, tejtermékek közül minden más mehet, csak a boci tejet hanyagold még egy kicsit.

Tegnap nagyjából lerámoltuk a tetőteret, már csak egy kevés cuccot kell Dani leendő szobájából lehozni és mehet a padlópontozás (jah elötte azért azt a vackot meg is kell vennünk :oops: :wink: ). Már nagyon várom ogy egyszer rend legyen a házban....

Most mentem, mert Daninak fürödhetnéke támadt és rángat hogy aja gyeeee

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ma végre a doktornéni is elégedetten konstatálta Blanka gyarapodását :D, úgyhogy tápszer tényleg pihenhet a kamrában. Majd megnézem meddig jó - pláne, hogy az egyik csomag fel lett bontva, aztán kitalálom a hasznosítását.

Huncut,
Nálunk is 29 fok van napközben, éjszaka "csak" 26. :( Tikkasztó, az esti szopihoz mindig neki is vetkőzöm.

Toreau,
Nagyon helyes Robika! És hihetetlen milyen sok haja van! :wink: Igazi kis vagány már most, nagyon édes. :)

Indigo, Timi,
A végén még akár 3-asban is talizhatunk a nyáron, ha lejutunk a nyaralóba. :wink:

Rita,
Sok sikert a mindenevéshez. Azért csak apránként és egyszerre csak egyfélét, nehogy sokkolja a kis Mátét. Én csak hüvelyeseket nem eszem egyáltalán + kukoricát, a többinek azért nem mondok nemet.
Amúgy hasfájásra úgy tudom a Weleda-nak is van valami hatékony masszázsolaja. Egy ismerősöm próbálta és javallotta, bár nekünk nincs se olaj, se hasfájás szerencsére. :roll:

Rita, Lilló,
Jól kiházasítottuk a porontyokat. :lol: ezek után le sem moshatjuk magunkról a kerítőnőséget. :P Azért lányfronton kicsit bele kell húznia apukáknak, mert a végén sok lesz az agglegény. :wink:

Fürdés: Tegnap kipróbáltuk a Tummy Tubot és Blanka maga volt a megtestesült nyugalom és béke. Öröm volt nézni! :) Sajnos az apával való nagykádas fürdés nálunk nem annyira nyerő, mert Bálintomnak van némi fejlődési problémája bal kézfejileg és azért egy ilyen pici babát még meg kell fogni rendesen, pláne ha vízben van és csúszkál. Majd ha nagyobb lesz + babaúszásnál már igénybeveszem - végülis ő az úszó a családban. :) Én meg még nagyon ad-hoc jelleggel vérezgetek + nem is szoktam kádazni, így maradunk a Tummynál. Igaz a feje még nagyon nyetlik-nyaklik :roll: , úgyhogy figyelni kell.
És tegnap a sétát is fürdés után ejtettük meg fél 8-kor. Isteni idő volt és Blanka tök jót aludt közben, úgy keltettem fel az esti etetésre.

Kérdés: ti külön mossátok a babók ruháit + a textilpelusokat?
Anyósom szerint külön kéne, de így hogy itthon vagyok, némileg kevesebb ruhát fogyasztok, mint aktív dolgozó koromban és sokszor még félig sincs a mosógép.
Én nem vagyok egy megszállott környezetvédő, de a külön mosást azért pazarlásnak tartanám. Meg nem is hiszem, hogy annyira sterilnek kell lennie a gyerek ruháinak, végülis mi sem a porban hempergünk naphosszat...

A talit illetően kicsit tartok tőle, mert úgy tűnik túl rövid az idő a 2 evés között a kocsikázáshoz és olyankor mindig bukik Blanka rendesen. És aztán éjszaka is nyűgösebb :( Bár végülis úgyis meg kell szoknia, hiszen majd nemsokára haza is megyünk, hogy a dédi is lássa és az egy másfél órás út.
A ti babáitok hogy bírják az autókázást evésileg? Mert nem magával az autózással van gond, ott tök jól elvan a picur, csak az emésztéssel előtte, evéssel utána...

Kitartás a kismamáknak!
Anid,
Ne add fel! Pihenj, hűtsd magad, próbálj meg besötétíteni, bár ez nem túl könnyű a 8.-on, tudom.
Nekünk amúgy nincs légzésfigyelőnk, azaz én szerény személyem testesíti meg. :D Úgyis többször ébredek, mint Blanka, mindig megnézem inkább magam.

Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok!

Reggel elmentünk Bálinttal a boltba és mire hazajöttünk ő üvöltött, én meg úsztam az izzadságban, szóval a reggeli sétánk is ugrott egyelőre. Marad az esti, fürdés előtti.

Toreau: Nagyon meglepődtem, mikor írtad, hogy apával fürdik a babátok. Mondtam is apának este, hogy próbáljuk ki mi is, de azt mondja, hogy ő még nem meri. Aztán győzködtem, hogy a Ti babátok sokkal kisebb és Ti is így csináljátok, erre azt mondta, hogy meggondolja :)Nagyon vagányak vagytok!
Tök nagy haja van Robikának, nagyon édes.

Rita, Prücsök: Olyanok vagyunk, mint egyes kultúrákban, ahol már a gyerekeket születésük előtt/után összeházasítják. :) Nem tudom mit fognak szólni a srácaink, ha nagyok lesznek :)
Jól van Rita, Tiétek akkor Dalma, de azért ezt beszéld meg Józsiékkal is :)

Prücsök: Én eleinte külön mostam, de aztán rájöttem, hogy semmi értelme féltölteten járatni folyton a mosógépet, viszont, ha nem mostam minden másnap, akkor elfogytak a textilpelusok. Szóval mostmár együtt mosom Bálint ruháit a mieinkkel. Fehéret és pelust a fehérrel, színeset a szinessel. Végülis nem lesz semmi baja, ugyanazt a mosóport, öblítőt, hőfokot használom.
Bevallom, amennyire parás voltam az elején, most annyira nem vagyok az, nem lettem az az agyonfertőtlenítgetős anyuka.

A párod Bálint? Nem is tudtam. Először meglepődtem, mikor írod, hogy Bálint, mondom ez biztos valami elírás, de aztán rájöttem, hogy a párodról van szó. :lol:

Angyalka: Hu, hát az nagyon jó lenne, ha így mennénk. :) Főleg ha ilyen meleg lesz, mert akkor nem tudom hogy bírnánk a Bkv-t, azért nagyon remélem, hogy kicsit tényleg csak kicsit csökkenne addigra a hőmérséklet. Írok Neked mailt, küldöm a receptet is.

Tényleg Lányok, ha a tali napján is ilyen 40 fok lesz, azt hogy fogjuk bírni? Na meg a babák hogy bírják majd?
Nemrég még azon aggódtunk, hogy mi lesz ha esik az eső... Hihetetlen ez az időjárás.

A mi lakásunk félig tetőteres, sejthetitek akkor hogy milyen hőfok van. Pedig nyitva minden erkélyajtó, ablakok, tetőtéri ablakok. De áll a levegő. Két hete még fűtöttünk...

Dorka: Tök jó, hogy így el tudtatok menni kettesben. Egyébként már helyre jöttél lelkileg, fáradtságbelileg?
Ne aggódj, nálunk is ugyanez van szopinál, ha tehetné egész nap rajta lógna. Biztos szomjaznak szegénykék, de valahol szabni kell egy határt. A fő étkezéseit megtartotta 6-9-12-15-18-21 órakor (ébredéstől függően van néha félóra csúszás), és ezek között még kétszer-háromszor felkéreszkedik "inni", de ilyenkor csak 5-10 perceket szopik, amikor már csak cumizik, akkor leszedem.

Ági: A mai menü nálunk rakott tészta lesz.

Indigo: Veszprémbe költöztök?

Akik meg nem főznek azok nem rosszak ettől. Én meg nem vasalok, mert azt utálok, ezt apa csinálja és cserébe kap meleg vacsit minden este. :) Ja, mosogatni is utálok, de azt meg muszáj, mert azzal mégse várhatok estig.

Jó szaunázást mindenkinek!
Lilla

lilló
 
 


Sziasztok,

Tegnap 7 körül elmentünk sétálni, annyira jó volt :) kellemes hőmérséklet, kicsit lengedez a szellő... azt hiszem ezt bevezetjük.
Az ok igazából az volt, hogy benézek a zöldségeshez és veszek barackot, de az nagyon nyomott volt, ezért dinnyét vettem. Behűtöttem, és most ebédre is azt ettem, nagyon jó, mert: hideg, nem kell vele vacakolni, sok víz van benne, és nagyon fimom. Anid ajánlom neked is, hiszen adinnye jó vízhajtó!

Timi
Köszi, én nem kérek hasfájós receptet, szerencsére nincs rá szükségünk.

Még az eperrel az jutott eszembe, hogy én összeturmixoltam egy kis vízzel és más gyümölcsökkel, így nagyon jó kis vitamin-mixet ittam, és az aljára leülepednek a magok, és nem árt a bébinek, legalábbis nálunk.

Toreau
Aranyos Robika, jó nagy haja van. Úgy látom a kesztyűs divatot követitek ti is :wink: Gergő is mindig megkarmolta az arcát, de aztán kb. a 2. héten fogtam és levágtam a körmeit. Először nagyon féltem, hogy belevágok az ujjába, de most már jól megy. Sőt olyan gyorsan nő a körme, hogy kb. 3 naponta vágjuk.
Gondolj bele, hogy még a kesztyű is melegíti szegényt, le vele!! :x

Amíg Gergő alszik megpróbálok letusolni gyorsan,

Üdv,

Gabek+Gergő

Kép

Kép
gabek
 
 


Nekünk a kesztyűra ezt mondták a kórházban (Eta), hogy csak mértékkel, mert a tapintás érzéküknek is ki kell alakulni. Én azóta nem használom, énis manikűrözök inkább. :)

Lilló,
Igen, a párom is Bálint.

Gabek,
Nekem a védőnő azt mondta, hogy a dinnye is puffaszt, főleg a sárga. Na de azért erről sem fogok lemondani teljesen. Max nem eszek majd meg egy felet egyszerre. :D De a turmix jó ötlet. Milyen gyümiket raktál bele?

Na, kicsit elteszem magam, mindjárt etetés.
Prücsök

prucsok
 
 


Sziasztok,

hát én külön mosok,de nálam mindig sok a szennyes.Minden másnap mosok,most,hogy jó idő van.Az elmúlt öt napban minden nap mostam,még mára is maradt egy adag,de majd holnap,mert a picire is mosnom kell már.
Amikor egy gyerekem volt,akkor én is egy ideig külön mostam,aztán rájöttem,hogy felesleges a fél adag mosás!
Most csak Hanna sötét ruháit mosom a mienkével,mert abból nagyon kevés van.(pár bady,meg egy kardigán)A többit a ruha pelussal mosom,amit előtte oxyba áztatok,mert a baba ruháit csak 30 fokon mosom!A mienkét 40 ill.50 fokon,és más öblítőt használok.A babának a Lenor sensitívet,magunknak simát.

Na,ennyit a mosásról.

Timi
timiban
 
 


Hali!

Kösz a bókokat Robika nevében is, bár én egylőre még nem boronálom őt össze egyikőtök lyányával se. (Bár nagy a kísértés...) Már a kórházban is feltűnt ez a fiú dömping. Volt olyan este, hogy 19 gyerekből három volt lány. Ebből 2 a mi kórtermünkben, no fel is hívták a helyzet komolyságára az anyukák a figyelmünket!
A zoknit első héten hordtuk mi is itthon, azóta nem, próbáltam már vágni a körmét, egyszer már félig sikerült, de még hagyom egy kicsit erősödni, hisz itthon többnyire leszokott az arccsikarásról.

Mosás: én kezdettől fogva a takarékosság jegyében mosok, színek, és nem ruhatulajdonos szerint szeparálva, 50, és 60 fokon. Szerintem az elég magas hőmérséklet, kiöli a bacikat, ami életben marad, az megérdemli!

Juj, nagyon jókat írtok, itt dinnyékről, és miegymásról! Azt hiszem a mai bevásárlás projekt részévé kell tenni!

Még mindig várom a megkötési javaslatokat Nandu témában, 4 hetes kistökös számára!

Ciao

KépKép
toreau
 
 


Toreau :)

Szerintem probáld ki a fekvő poziciót, bár ebben a dög melegben nem biztos hogy díjazza a kendőbe dugási kisérletedet :) :)

Nekem vékony vászon kendőm van, de szombaton klasszul összeizzadtunk Pepével mig beértem az apja munkahelyére vele, pedig csak egy bady volt rajta.

Otthon probáld meg csak egy pelusban belerakni, hátha ug ynem lesz annyira melege

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Rita!

Apa meghozta a receptet,leírtam a táblázatban szereplő mailedre!

Pussz!
timiban
 
 


Sziasztok!

Jelentem Botinak kibújt a két alsó fogacskája! 8)

Apával együtt fürödtek és épp a szájába tömte a műanyag kacsáját mire kocogásra figyeltünk fel. Benéztünk a szájába és ott figyelt két kicsi fogacska. Igazából nem tudom, hogy most sírjak vagy nevessek??? félek a szopitól.....:(

Milyen gyorsan nő ki teljesen?

Épphogy csak a hegye van kinnt, ujjal megtapogatva vág, hegyes mint a penge. Akarom mondani éles.
Igazából megúsztuk minden nemű nyüglődés nélkül, leszámítva az éjszakai keléseket. Amit én a forgolódásra fogok még mindig.

Szóval huhh. :)

Gabek!
Továbbra is necces a helyzet. Óránként szopizunk napközben,
5x fejek ebből 1-et éjszaka és így tudom teljesíteni az 1 decit. :(
Sokszor annyira elkeseredek mikor csak összemaszatolom a gépet. :((
Szóval nem tudom miért nem használnak most a jól bevált praktikák. Eddig mindig működött. Szerintem a meleg tesz be, rólam folyamatosan szakad a víz.
Sajnálom, hogy már nem tudok segíteni. :cry:
Ti hogy álltok tejügyileg? Sikerül tápszer nélkül kihúznotok?

Kendő
mi is próbáltuk 1*-2* ilyen melegben de nem jött be. Üvöltött benne, meg totál összeizzadtunk. Facsarni lehetett belőlünk a vizet.

Találka
Hát lyányok én nem tudom, nem érzem magam elég vagánynak ahhoz, hogy be merjem tenni a gyermekem a 100 fokos autóba (klima nincs) és a legnagyobb nappali hőségben kimerészkedjünk a szabadba. :(
Ha a kölyök nem én biztos hőgutát kapok. :(

Bocsánat ha valakit kifelejtettem.


Jó éjt mindenkinek!

Joe és

Joe

Kép

Kép
joe
 
 


Sziasztok!

Mosás témában én (még) a külön mosás híve vagyok. Egyenlőre van annyi "koszos" cucca a gyerkőcnek, hogy összejöjjön egy adag, illetve akkor mosok ha összejön. Egyedül a textilpelusok okoztak problémát, abból kevés volt, ezért vettem még 10 db-ot, így nem kell annyira kicentizni a dolgot. Egyébként súlyautomatikás gépem van, bár még nem kaptuk meg az első három személyes vízszámlát... :)

Dinnye témában jelentem valamelyik nap megkívántam egy kis sárgadinnyét és este benyomtam egy teljes egészet. Nem lett semmi baja Sanyikának! A görögdinnyét még nem próbáltam, de ami késik, nem múlik!

A múltkor ugyancsak este megettem 5-6 szem epret, attól sem lett semmi baja a babónak. A cseresznye viszont nem jött be neki :)

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?