Új privát üzeneted érkezett!

Angel: ugye? :)

Egyébként meg abbahagytam a gyógyteaivást... majd ha végre megjön újra elkezdem.... addig meg xarok rá magasról...

A hőmérőzésben is lazulok ám.. (ld. 10:30 -as mérés stb.) korábban még hétvégén is beállítottam az órát 7:20-ra... most meg xarok rá magasról... többet ér nekem a nyugis alvás...
Vendég

Angel,

Abszolult nem kérdeztél hülyét!!! :-)))A kórházban az ultrhahang alapján azt mondták hogy komplett vetélés, ilyenkor nem kell műszeres beavatkozás.
Azt hogy ultrahanggal ezt hogy látják ilyen pici terhességnél , azt nem tudom.........

Azt honnan tudod hogy pont mikor van pé-d?
macspacs

Macspacs,
aha... A doktorbácsik biztos tudják!

Egyszer egy kisebb nőgyogyi műtét után, mikor először megjött, annyi vér jött, amennyit még életemben nem láttam kijönni magamból! :shock: Komolyan ijesztő volt! De normális.
Valszeg a te esetedben is az, hogy most több jön.

Valamikor érzem a PÉ-t, és ez most épp olyan ciklus volt... fáj(t) :(

Mikor még mértem, ilyenkor a hő is megugrott másnap, úgyhogy igazoltan is! :wink: Meg elég kiszámítható is a ciklusom, ez a 12. nap.

Csakegy,
jól teszed! :)

Szuper döntés volt, mikor letettem a hőmérőt, mintha egy nyűgös kötelezettségtől szabadultam volna meg! :lol:
(Jó tudom, könnyen beszélek a ciklusommal...)
angel37

Angel: hát igen... ha szabályos lenne a ciklusom kiszámítható PÉ-vel eszem ágában se lenne hőmérőzni...

így meg ez az egyetlen támpontom sajna... (nem futkoshatok hetente vérvételre...)
Vendég

Legalább akkor tényleg redukáld le napi egy mérésre! :)
angel37

Angel: hihi :) jaja :) a délutáni csak akkor megy ha reggel sokkal magasabb volt a hőm... (ld. normálisan eszem ágában sincs naponta többször mérni... )

Bevallom tegnap este engem kifejezetten megnyugtatott amikor elindult lefelé... (ld. ha PÉ van akkor az fixen magas, nem ingadozik este.. szóval nekem a délutáni hőm biztosabb jel mint a reggeli... vicces, de így van...)
Vendég

sziasztok!

Megjöttünk tegnap,buli jó volt,csak keveset aludtunk :D!Persze gyerkőcök most betegedtek le... :(

Kriszti

Eddig szuper a görbe :D!
Hát nem egyszerű a hiszti,az biztos,bár nekem Bulcsú alapjában nyugis,kisebbnek nem volt nagy gond vele,most már azért van,de most már jobban megérti,amit mondok.És bizony van bünti,ha nem tud viselkedni :roll:...Az biztos,hogy ezt a korszakot túl kell élni.. :? Hogy Villővel milyen lesz,nem tudom.De majd azért ki szeretném pihenni őket,aztán jöhet a harmadik poronty + egyéb feltételek :)!

Takido

Na majd sztorzik,ha odaértél időben :D!
és tényleg nyugi,nem lesz baj :)!

Kokusz

Akkor Te is olyan vagy,hogy nem előre esik le a hőd...vagy eddig is így volt?egyébként ha nem ilyen szokott lenni a mensi,akkor simán lehettél terhes,de ezt már valószínűleg nem tudjuk meg.Mert szt már a teszt sem mutatná ki... :roll:

Móni

Én is 17-18. napra tenném a PÉ-t :).

Athiz

nem tudom,nekem simán sikerül,de van olyan,akinek 4 is van :).Nem raksz túl sok szóközt a kettő közé?

Macs

Akciózni 2 napnál rövidebb időszakonként szt nem érdemes,mert legalább 36 óra kell a spermiumok éréséhez.Én csinálnám a PÉ előtt 2 nappal és a PÉ napján (illetve mi így is csináltuk :D),már amennyire be tudod lőni... :)
A hosszabb menses normális,bővebb vérzés is,még a barnázással együtt is.
Az UH szt látták egyébként,hogy a mnyh teljesen levált,azért mondták,hogy nem maradt semmi bent :(.

Hímivarsejtek:én úgy tudom,hogy 1-2 óra alatt teszik meg az utat,ez kb 15-20 cm,ami egy 60km/h-s sebességnek felel meg :).

anyapoc

Anyapoc,
a verziódat a 3mm/perc jobban közelíti! :)

Jobbulást a kicsiknek!

Csakegy,
gondolom a csak esti mérés ismét nem lenne elég...
angel37

Angel: őszintén? még az is lehet, hogy elég lenne... ahhoz minden este mérnem kéne és párhuzamosan vezetnem ... és akkor kiderülne... de amikor PÉ-m van, akkor a délutáni hőm tutira 36,9-37,1 között van... de akár 37,4-re is felmegy.

Olyankor a szokásos 36,1 körüli reggeli hőm 36,3-4 körül van az elején (olyankor 36,7 körül van az estim) és néhány nappal később 36,7 -36,8 körül ingadozik... mielőtt megjönne az estim lemegy 36,7-re - a reggelim meg 36,4-re...

Kivéve persze most... mert ez a ciklus tiszta hülye...a délutánim még normálisan is 36,6 körül van (bár sokszor 36,3)... a reggelit meg látjátok...
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzést ... :)

Anyapoc

Nem ilyen szokott lenni a görbém, épp ezért reménykedtem. A 12. dpo-n leesik a hőm két tizedet és a 13-on még legalább kettőt és utána jön a mensi. Most még a 14. dpo-n is fenn volt és csak este kezdtem barnázgatni. Másnap esett le a hőm. Na nem baj :) majd most.
kokusz

Te Csakegy, én ezt nem tudom követniiii! :oops: :shock:
angel37

Angel

:)...
GGondolkodtam,szt a 10 óra sok :D!

Kokusz

Neked volt már hormontükör? :)
Egyébként a leírtakból én azt mondanám,hogy ez terhesség volt.
örülök,hogy bizakodó vagy :):):):)!!!!!

anyapoc

Anyapoc

Igen volt már hormontükör, többször is .... A prolaktin volt magas, de az január óta rendben van és az összes többi hormonom is.
Én is erre gondoltam, amit írtál. Mert a hőm alapján totál nem ennek kellett volna történnie.
Na de előre nézzünk és ne hátra :)
kokusz

Angel: per pillanat én sem :)

(ld. ez a ciklus teljesen más mint az előzők... még az előző anovulációshoz képest is... a doki tagadja de szerintem az kavart be, hogy most megduplázta a vitaminadagom... vagy lehet, hogy a dupla premens kavar be... szóval a mostaniban semmi de semmi logika, semmi rendszer... még az eleje is más volt mint normálisan... pedig a 3. napi hormonjaim teljesen rendben voltak...)
Vendég

Anyapoc,
biztos vannak ráérős fickók is! :lol:
A 10 óra nekem is soknak hangzik, pedig szakirodalom írta! :wink: Egy időben ennyivel számoltam, aztán áttértem a szimpatikusabb 3mm/perc alapúra... :lol:

Csakegy,
nem kéne nézni egy későbbi hormont? Bár nem tudom nálad ez melyik nap lenne... De mikor egyszer van most mondjuk úgy, hogy egy pé-nek látszó vmi, és azután pár nappal... vagy már volt ilyen vérvétel?
angel37

Angel: sajna nem volt... de a helyzet az, hogy amire eljutnék egy ilyenre úgyis kiderül, hogy PÉ volt-e... ld. 14-17 napon belül megjönne :) Ha meg nem akkor nem volt PÉ...

(most úgy volt, hogy megyek a belgyógyászhoz vérvételre... de végül azt mondta, hogy majd aug-ban.... pedig most jó lehetőség lett volna...)

mivel nincs fix nőgyogyóm (államiból nem ismerek jót, magánra meg nem igazán futná havonta többször) ezért nehéz lenne máshogy megoldani a vérvételt... (főleg, hogy ezekhez a spéci vérvételekhez asszem izotóplabor is kell... )
Vendég

Kokusz

Nagyon ügyes vagy,hogy így a jövőbe nézel,ezt így kell csinálni!!!!
Akkor az esélyed igen nagy megint,itt bizti nem volt rendben vami.Ha a hormonok meg jók,akkor nincs is ok az aggodalomra... :)

Angel

A ráérős fickóknak úgy kell :):)!

anyapoc

Anyapoc,
Abból lesznek a lusta emberek! :lol:

Csakegy,
belgyógyászati vérvételeket nem adhat a körzeti?
Kár, hogy nincs fix nődokid... évekig nekem se volt, de sokkal jobb, hogy van! :)

Úgy gondoltam, hogy OK, hogy volt PÉ, de ha tuti, akkoris levetetni egy hormont, hátha kiderül belőle vmi...
angel37

Sziasztok!

Kerlek ne haragudjatok hogy nem irok senkinek de rohanok pihizni amig a kisfiam alszik mert az elobb amikor vecen voltam volt egy kis rozsaszin maszat a vecepapiron. :( Fajni nem faj semmi ugyhogy nem ijedek meg tulzottan, ennel sokkal nagyobb mennyisegu volt amikor a fiammal voltam terhes.

Voltam fogasznal, kiidegeltek es betomtek, most meg dagad a szam.

KépKép
KépKép
tontica

Angel: most baromira beszigorítottak... mostmár alig adhat valamit a háziorvos... ráadásul szerintem max. szakorvosi beutalót adhatna... ezek meg szerintem tényleg spéci vizsgálatok amiket nem hiszem, hogy ő bekérhetne... de azért lehet, hogy bepróbálkozom majd nála...

egyébként meg... változtatna ez valamin? :) Nálam már adott a diagnózis, a gyógyszer is megy rá.... már csak azt kell kivárnom, hogy helyrepofozódjon a hormonháztartásom...

csak zavar, hogy előjöttek a ragyáim... valszeg egy cisztát dédelgetek ott belül... (követelem, hogy mondjon le :) )
Vendég

ja... egyébként ragyaszinten babapopsi a bőröm a metformin előtti időszakhoz képest! :) szóval ez csak hiszti :) (dehát ki ne szeretne ragyamentes bőrt?)
Vendég

tontica: szegényke :( remélem mostmár javulni fog a helyzet... egy biztos: masszív babátok lesz ezek után :)
Vendég

Tontica,
szegény, de legalább megcsinálták a fogadat!

Jó, hogy nem ijedtél meg! :) De azért vigyázz magatokra! :)

Csakegy,
Akkor várjunk, jobb ötlet valóban nincs!
Ilyen esetekben milyen gyorsan szokott helyrepofozódni a hormonháztartás?
Hülye ciszta :roll: Akkor már csak azért is jöhetne a vérzés, hogy kiürüljön azzal együtt!
angel37

Angel: nem tudom... mielőtt elkezdtem a metformint, a leghosszabb ciklusom 63 napos volt.... de az is azért lett olyan hosszú, mert az 50 nap körül lett egy PÉ... az előtte lévő leghosszabb ciklus 45 napos volt....

Na ehhez képest amióta metforminozok eltűntek a ragyáim és a leghosszabb ciklus úgy lett talán 73 napos, hogy norcoluttal hoztuk meg a végén.... (utána jött az előző gyönyörű peteéréses ciklus)

szóval jó kérdés, hogy mi várható... én speciel nem tudom, mi lesz... meddig várjak a norcoluttal pl.

szerintem az 50-55. nap körül el fogok gondolkozni ezen...
Vendég

73 nap??? :shock: Jujj!

Meddig fogod szedni ezt a metformint? Vagy ehhez adna támpontot a belgyógyászat?
angel37

Angel: egész életemben...

A PCO oka inzulinrezisztencia... és ha nem szedem a gyógyszert, 50 éves koromra simán hazavágódhat a szervezetem... felmehet a vérnyomásom, meghízhatok, diabétesz stb. Na ez nekem nem hiányzik... akkor már inkább a Metformin...
Vendég

Aha :( Egész életedben... ez nem hangzik túl jól, de ha másképp hazavágódhatsz, akkor nyilván szeded, persze! Hú, én azt hittem, hogy ez egy idő után beállít, és akkor le lehet róla állni.

Lehet, hogy nekem is van inzulinrezisztenciám??? :shock:
angel37

a belgyógyászom a vérképemet lesi állandóan... szerinte az inzulinrezisztencia oka D vitamin hiány... szóval kapom a D3 vitamint is (brutál adagban) és ő emellett folyamatosan lesi a vérképem (vagyis most szeptemberig nem fogja nézni... remélem annyi idő alatt nem lesz semmi gond...)... merthát a D vitamin túladagolás igen komoly bajt is okozhat...

szóval most asszem kísérleti nyuszi vagyok:)

remélem tudja, mit csinál:)
Vendég

De akkor most miért tényleg miért kell várni augusztusig? :shock: Szabadságon lesz addig?
Csak nem lesz már baj! :wink:
angel37

angel: miből gondolod hogy lenne?????

(szerintem a szülőket kell első körben megnézni... ha az apa pirospozsgás, jó nagy sörhasú, cukor és vérnyomásproblémái vannak akkor gyanús lehet a dolog... anyukámnak mi könnyen összejöttünk de most 50 felett már neki is gondja van a vérnyomásával -világ életében alacsony volt, most meg tök magas- rossz a trigliceridszintje, stb. stb.... épp most győzködöm őket arról, hogy nézessék meg, kitől örökölhettem... valszeg mindkettőtől egy kicsit és nálam ezért ilyen gáz a helyzet és jött elő a PCO)
Vendég

Szerintem szabin lesz, azért kell várni... de sajna csak szeptemberben tudok majd menni... dehát ez van... mondjuk én sem hiszem, hogy baj lenne belőle... különben valamelyik kollégájához utalt volna asszem...
Vendég

Csak kérdeztem... ááá kicsit se vagyok hipochonder! :roll:

Szülőket elnézve nincs gond! :D Pedig már 60 felett vannak! :!:

Néztek most nemrég teljes vérképet, rendben van: cukor, koleszterin stb. mind OK! Tirgilicerinem még kevesebb is volt icikicsivel, mint az alsó referenciaérték. Hu!
angel37

Sziasztok!
Megjöttünk délelőtti csavargásunkból :D ,és szundít a leányzóm :D Tegnap strandoltunk,lehet még kihat a mai napjára is.Megyünk hlnap is. :D
Egyébként a vízbe bele kellett erőszakolni :evil: Vmi miatt fél! :oops:

Athiz
Próbáld másféle tickerrel!

Anyapoc
Én is büntizek,ha apa nincs itthon :twisted: Ő sajnos semmiféle fenyítésnek nem híve.Szte hagyni kell a gyereket,mert őt is hagyták,azt csinálni amit akar. :shock:
Fiúk és sebesség:Ügyik ezek a spermiumok! :P

Angyal
Most nekem is fájt a p.é.Egész szerdán hol az egyik,hol a másik oldalon nyilalt.Soha többet Choragon injekció! :twisted:
Neked is nagyon fáj?Én alaphelyzetben nem szoktam érezni :oops:

Csakegy
Hááát,érdekes görbe!Azért hátha p.é volt!

macspacs
Az UH-n valóban remekül látszik a nyh állapota,sőtt a méhnyak nyitottságát is meg lehet nézni.
Szuper egy műszer!
Nálam 8 napos mensi szokványos dolog,még vetélés nélkül is!Ne izgulj,nem lesz baj! :)

Tontica
Pihizz sokat!Egy kis rózsaszín nem baj még,de vigyázz magatokra!
Sztem az izgalom miatt van most ez!Nyugi!!! :)

Moni
Akkor most már drukk,hogy pozitívat tesztelj!!!!!!!!!!!!!!

Ildi,Ancsa Ritkán jöttök :cry: Tessék gyakrabban benézni!!!!!!

KépKép

KépKép
okr

akkor megnyugodhatsz :) Nálam a majdhogynem teljesen vega kajálás ellenére is magas trigliceridszint volt az első intő jel :)
Vendég

Triglicerint akaram írni! :twisted:
angel37

okr: de jóóó nektek:) én most olyan szívesen lennék kint a szabadban....
Vendég

Angyal
Ne képzelődj!Nálad hormonokkal minden rendbe,és az első lombik babát hoz,és PONT :!:

A hőmérőt kérdezte valaki ,hát az nincs!Elfelejtettem venni(remélem Ada nem pont most lesz lázas :oops: )
Egyébként felszabadító,hogy reggel a gyerek tejével,és csésze kávéval kelek,nem pedig egy vinnyogó kütyüvel! :D :D

Akit érdekel:
Voltam ma a TÁKISZ-ban(vagy TÁH)szal a GYES a gyerek 3 éves koráig JÁR!Akár dolgozol,akár szabin vagy,akár otthon.Ha a munka mellett döntesz uazon a helyen lehet egyszerre GYES-n,és munkaviszonyban.
Megnyugodtam ettől!!!Persze igényelni kell!!! :idea:
okr

Csakegy
Ella pozitívat tesztelt!Gyere nézd meg!!!!
okr

SZia Kriszta! :)
De jó, hogy jöttél!

Nem mindig érzem, és ha érzem, ált. akkoris csak a jobboldalast. Hát ez most balrul jött, de tuti az volt! 12. nap, és kb fél napig érezteti magát egyre erősebben, aztán szépen abbamarad.

Mozgáskor elég szar! De a fájdalomküszöbömre nem vagyok büszke! :oops:

Kicsit be vagyok szarva, hogy mi lesz a turbózáskor! :shock:

Ja és csak az utóbbi kb két évben van, a műtét óta, azelőtt nem volt ilyesmi! :roll:
angel37

Csakegy,
ja, azt olvastam, hogy a vegetariánusoknál szokott alacsony lenni a trig. szint... pedig én nem vagyok az!

Köszi csajok, megnyugodtam inzulinrezisztencia tekintetében! :oops:

Kriszta,
drága vagy! :D Ha bejön az a felkiáltójeles mondatod, jövök neked valamivel! :D

Tényleg topictalálkozó :?: :?:
angel37

Angyal
Nálam is így ,ahogy írod!
Sztem nem a fájdalomküszöbünkkel van a gond :wink:
Nem tudom,milyen lesz a lombik előkészület,de engem két pete is megviselt :oops: .(persze lehet Te jobban viseled majd)Ott meg többet is érlelnek.Sztem majd kiveszel egy-két nap szabit,és pihizel az ágyban.
A családineten olvastam a lombikos csajoknál,hogy így csinálták. :D
okr

okr: láttam :) tök jóóó :) ennek nagyon örülök :)

Bevallom én akkor tudok csak így örülni, ha olyan ember jelenti be, hogy babát vár akit "ismerek"... az pedig kifejezetten zavar, ha olyan valaki, akit még soha nem láttam a topikban csak úgy odajön, eldicsekszik a pozitív teszttel és utána azt ecseteli, milyen érzés terhesnek lenni... ez engem baromira irritál... így az ember nem látja mi van mögötte, csak a dicsekvés része jön át neki...

Mondjuk ez nem erre a topikra vonatkozik (mert itt igazából bárki azonnal teherbe eshet), hanem a PCO-sra....

ez nagyon gáz?
Vendég

2 pete ami fáj? Fúha...
Vendég

Kriszta,
ne ettől tojok én is! Adott esetben már egy pete is hogy tud fájni! :shock: Mi lesz ha besikerül 8-10? :shock: OK, nagyon jó lesz, csak ki ne szakadjon a hasam! :roll: Tényleg rosszul tűröm a fájdalmat... :oops:
A szabadságot meg inkább a transzfer utánra tartogatom!
angel37

Csakegy
Ja,egyből kettő!2in1! :D :D :D
Kérdezted mit vettem apának(jó,hogy egy hét múlva válaszolok :oops: )Karórát a szülinapra,könyvet az évfordulóra.
Napközbeni sétákat meg is fogod unni,ha porontyod lesz! :wink:

Angyal
Tali rendben!Mikor,Hol???? :?: Reszkessetek,mert jövök!
okr

okr: hát én tojok attól, hogy esetleg ikreim legyenek... tök pici vagyok így nálam elég gázos lenne a szitu... de nem is valószínű... nálunk a családban nem divat az ikerterhesség:)

Az óra jó ötlet :) gondolom örült neki :)

Angel: hát... szerintem 10-12 pete is van ilyenkor :) Viszont minél több, annál jobb... merthát meg is kell termékenyülni... és csak a legerősebbeket ültetik vissza... szerintem ott fogsz ujjongani ha fáj... mert akkor jó sok petéd lesz majd a beültetéshez :)
Vendég

tali: én is jövök ám:)
Vendég

Csakegy,
na ja! Mondom én, hogy nagyon jó lesz a minél több, csak a hasfalam is így gondolja! :roll:

Látom, érdeklődés az megvan a tali iránt! :lol:
Mintha arról lett volna szó, hogy Tonticához igazítjuk, mikor hazajön! De mikoris lesz az? :?:
angel37

Tontica

Pihizzél csak és ne idegeskedj!Bár szt ha "csak" rózsaszín volt,az inkább a méhnyaki nyák... :)

Angel

Lusták...hmmmm....és ha időszakos a lustaság? :D:D:D:D
Ne izgulj a stimu miatt,majd tartjuk benned az erőt! :)

Kriszti

Sajnálom,hogy fájt a tüszőrepi :(. De gondolod,ha nem injekcióval repesztitek meg,akkor két nagy tüszi nem fájt volna? :roll:
Bünti: nálunk van egyet értés,általában mindenben.Ha még sem lenne,akkor azért nem a gyerek előtt intézzük :D:D:D!
Szt ezt azért meg kéne beszélnetek a pároddal,még ha nem is tetszik neki,fogadja el,hogy Te viszont ilyen vagy.Mert előbb utóbb sajnos kihasználják a gyerekek és könnyen egymás ellen fordítják a szülőket... :?
Én egyébként mindig az állatvilággal példálózok( mivel mással :D).Mindegy,milyen állatot nézünk,csimpánzt,kutyát,macskát,bizony az anyaállat rámorog a kicsire,ha az olyan dolgot csinál,ami neki éppen nem tetszik.Sőt,oda is kap.Először lerázza magáról,ha nem használ,akkor jönnek a keményebb eszközözk.És nemhinném,hogy azoknak a kölyköknek bmiféle problémát okozna.Szt igenis szükséges,hogy a gyerkőc tudja,hogy meddig terjednek a határai,mikor gyalogol bele más lelkébe akár képletesen is,mikor megy az idegeidre.Hiszen pont az a cél,hogy ezeket a határokat megismerje.És ha nem szabsz határt,összeazavarodik és jó vége biztos nem lesz....
Hiszti:most vettem meg Vekerdynek két könyvét a témában (nagyjából),majd ha olvasok vmi hasznosat,megírom :)...
No,bocs hogy így belemásztam ám... :):):)

Csakegy

Szt normális,ha az ember nem mindenki terhességének örül... :wink:
Nem nagyon szoktam a PCO-s topikot olvasni,de eszembe jutott,talán azért mennek oda örömködni ismeretlenül,mert átérzik,hogy milyen kilátástalan tud lenni a dolog és meg akarják osztani veletek,hogy igenis sikerülhet... :) Hátha erőt ad....
Aztán ki tudja... :roll:
Én is kicsi vagyok,de simán bevállaltam volna ikreket :wink: !Csak annyiból lettem volna szomorú,hogy természetes úton nem valószínű,hogy meg tudtam volna szülni őket... :roll: ...ebből a megfontolásból viszont örülök az egykéknek :wink:

anyapoc

Ja,még valami... :)

kriszti

Olvasom ezt a GYES dolgot...azt nem tudod véletlenül,hogy akkor így is ingyenes az egyetem???Mármint munka mellett+ GYES-n? :roll:

anyapoc

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?