Új privát üzeneted érkezett!

Tücsökmami!

Iszonyúan kíváncsivá és érdeklődővé tettél. Na akkor:
Mint nem orvost, hanem tapasztalt embert kérdezlek.

A Heim pálban az ügyeleten voltunk, tehát egy belgyógyász vizsgálta meg a gyereket. Gondolom ő is tudja, hogy hogy néz ki egy csalánkiütés, mert én sajnos nem. Szóval ez hatalmas területen fekszik és sok-sok piros folt szinte összeolvadva, máshol meg pöttyszerúen vannak, de azok is foltokban. Ez a csalán? És miért nem kell kenni semmivel? Belősleg kap rá fenistilt, de akkor ez magától el fog múlni???

Daninak a karján (meg a hasán, meg a lábán) vannak kiütések. Voltunk vele bőrgyógyásznál, de a felnőtt szakrendelésen, itt helyben. Azzal, hogy ott voltunk nem lettem okosabb, diagnózist nem hallottam, papírt nem kaptunk, csak receptet. Úgy képzeld el a drnőt, hogy ahogy én a karomban fogtam a msáfél évest és dumáltam neki halkan, hogy ne akarjon elrohanni "rendet rakni" az aszisztense már nem hallotta, hogy mit mond!!! Szóval nagyon oda kellett volna figyelnem, hogy meghalljam mi a latin diagnózis, úgyhogy én kérdeztem rá, hogy akkor ez most ekcéma??? Valami olyasmi volta a válasz némi fejbillegtetéssel oldal irányba. Durva volt. Aztán másnap menni kellett a 2 hónapos oltásra a háziorvoshoz és vittem a receptet is, hogy mondja már meg mi a szösz az. Egy hűsítő mentolos folyós krém. Viszketésre semmi.
na ez meg úgy néz ki (tudom látni kéne), hogy sok apró testszínű apró pontszerű pöttyök sokasága amik viszketnek és ahogy vakarja bepirosodtak, majd összeáltak egy gyulladtnak kinéző bőrfelületté ami kifehéredett a többi közül. A hasiján és a combján még mindig testszínű püttyöcskék, azok érdekes módon nem viszketnek, csak a karja csúnya, ja és terjed. Már nem csak a hajlat környékén, de a könyökénél és a karja majdnem egészén csúnya viszkető pöttyök vannak a kézfejétől a válláig... majdnem. Ez ekcéma és igényelne még valami kezelést??? Tervezek ugyan egy Heim pálos bőrgyógyászat látogatást, de azért az embert nem hagyja nyugodni.

Ja ez a csalánkiütéses dologhoz. Hogy értetted azt, hogy mérgez??? A Danit is bekentem vele és rajta nincs semmi. Az ekcéma az már megvolt előbb. A Gabi érzékenyebb lenne erre? Elképzelhető, hogy a napfény okozta és nem is a lejárt naptej? Ma is a tűző napon volt és nem lettek durvábbak a kiütései ugyan, (csak kicsit leégett) de azért megkérdezem gondoltam.
Lehet, hogy kiütésekre nem jó a nap, de sajnos nem tudtam mit tenni. Itt áll a medence a teraszon és hát az anyai szív az igen lágy is tud lenni, ha akar:):( De nem kaptam erre vonatkozóan instrukciót, úgyhogy latolgattam és döntöttem. Remélem jól.

Vuka!
Én Tropicana 45-ös-t használtam, azzal kentem őket be, tavaly amíg még nem járt le nem len volt tőle semmi bajuk.

Ja és árulja már el valaki, hogy egy naptej miért áprilisban jár le??? Télen ki a fene kenegeti magát naptejjel??? (coolasa, nem kell válaszolni :lol: )

Coolasa! Teccet a hozzászólásod, de ki szereti a mogyorókrémes kolbászt??? Én szertem mindkettőt, csak éppen külön-külön :lol:

remélem megint jó a net picit még, amig elmegy az üzim

Kép
sasha

Nna, jól elment az előző üzim, így kaptok képeket is.

Ez itt a vadiúj teraszunk, látjátok, még a zsaluzó deszkák sincsenek leszedve, kész életveszélyes, pláne, akkor kapok frászt, ha a Dani a szélén csámpázik, pláne amikor vizes minden. Lesz korlát is, a helye megvan, az a sok üdítős flakon pl pont 1-1 vas zárszelvényt tartalmaz, csak jól lefedtük, hogyha mégis valamelyik beleesne, ne hasítsa fel a bőrét. Pl, ha lefejelne egy ilyet valamelyik, az biztos nem lenne mókás:( Persze, gondolom kitaláltátok már, hogy Danika kedvenc játéka a flakon eldobálása.. (anyós csak véletlen tévedt oda, nem őt kell nézni:))))
Kép

A pancsi, ezen a napn kentem be a Gabit azzal a sz@rral. Ez a mendence nincs tele engedve, de ma már tele engedtük:) Szuper volt, egészen a mellemig ér a víz. Azért engedtük tele, mert a gyerekek akkor se mehetnek bele felügyelet nélkül, ha kevés van benne, így miért is ne lehetne sok?:)
Kép

Pancsi-pancsi
Kép

A nélkülözhetetlen flakonok...
Kép

Gabcsi rohan...
Kép

Ja és tök jó buli ez a medence dolog több okból is. Az első, hogy víztisztító készülék járt hozzá, így sokáig nem kell leengedni, tehát mindig van. A másik tök jó dolog meg az, hogy a nap végén is tiszták a gyerekeim!!! Péntek óta nem mentek le a teraszról, mert nem akartak! Minek? Úgyhogy egyelőre örülök, főleg a mai tikkasztó meleg után amit félig itt töltöttünk:)

Kép
sasha

Na akkor:

Köszönjük szépen a köszöntéseket!

Livikének nagyon boldog 10 hónapos szülinapot!

(Amúgy Gabiék jól vannak, keddig bizti nem tud jönni)

Szonjának boldog 4 hónapos szülinapot!

Szilvikének boldog 11 hónapos szülinapot!

Andrisnak boldog 7 hónapos szülinapot!

Mancs,
talis képeket naná, hogy megnéztem, ez volt az első, amit csináltam és nagyon-nagyon irigykedem, szuper lehetett. Na majd legközelebb mi is ott leszünk. Mikor is lesz???

Beszámoló? Mit is írjak?
Itt voltunk:
http://www.udulesijog.hu/serenia.htm
Ez a Balatontól kb. 10-15 perc sétára van. 2 apartmanunk volt, egymás mellett, hatalmas teraszokkal, kertkapcsolattal. Anyós és Após volt lent felváltva (ügyeiket intézték közben), a másikban meg mi voltunk.
Sokat segítettek, Benivel sokat volt foglalkozva (szép magyarosan).
Nagyon féltem, hogy hogyan fog aludni idegen helyen, hát jelentem jól aludt (én sem kevésbé :lol: ) általában fél10-kor keltünk. Aztán reggeli és utána mentünk vagy Balatonhoz, vagy sétálni be Siófok központba (ami nagyon szép lett). Beni ebéd és utána mi az étteremben. A délutáni alvását a fiatalúr általában kihagyta, így mentünk megint Balatonra, vagy a szállásnál medencéztünk és este úgy 6 felé aludt másfél órát. Ilyenkor mindig sétáltunk valamerre. Aztán este 10 után feküdtünk.

Mivel ugye még mindig csak tejcsit kap Beni, így elég fárasztó volt a fejés és kajálás, mindig csak épp másfél óránk maradt a következőig. Szóval pihenni nem nagyon tudtam, de mondom, így is nagyon-nagyon jó volt!

Most hulla vagyok, még két kép a mai napról, jó éjt! :wink:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, üdv itt újra! :)

Jelentem, mi is pénteken reggel lementünk a Balatonra, ezért hagytam ki az értekezést, holmi sünikről, töpörtyűkrémekről, úszásokról, furcsa nevetésekről, és egyebekről.

A héten lesz tali??? Lehetne..... :)

Hoztam én is pár képet, a Balcsi szuper meleg lett, lubickoltunk is rendesen.

Puszi

Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

hali!!!!

egész éjjel fenn voltam, nehogy megfulladjon a gyerekem, úgyhogy most nagyon fitt vagyok. :D

Mancs:
de, nagyon utállak :D :D na jó nem is :lol: ha megmondanám mennyi az én versenysúlyom... hát az én normál súlyom 48-50 kg. ugyebár a 155 cm-emhez :D ennyi is voltam évekig, amíg meg nem ismerkedtem jelenlegi párocskámmal, aki bevezetett engem a szalonnák, rakottkrumplik, pörik világába.... egyébként a terhességi súlyom alakulása pont úgy történt ahogy a tied :P csak az a kb. 25 cm van köztünk haha :D

Sasha:
én nem vagyok eü-s, úgyhogy fogadd fenntartással szavaimat. amire emlékszem: szóval a csalánkiütés latin neve: urticaria, a kh-ban külsőleg semmit sem adnak, csak belsőleg Fenistilt, vagy más antihisztamint, aminek pl. mellékhatása az álmosság, továbbá megfigyelés alatt van a gyerek, mert ugye ez az ödéma a belső szervekre is fennállhat, és akkor komolyabb kezelést kell adni. de ilyen általában gyógyszertől vagy olyan kajától lehet amire erősen allergiás a gyerek.
az ekcémát bizony kezelni kell (én tapasztalatból nagyon tudom 4 éves korom óta az vagyok) annál is inkább mert ott ugye felülfertőződhet mindenféle kellemes dolgokkal, úgy mint baci, gomba, herpes stb.
a diagnosztizálástól mint őspénzügyes azért távoltartanám magam :D :D szerintem Sajtine inkább illetékes mint én :lol: Bár úgy tudom totál kicserélődött a gárda a bőrosztályon azóta, de akkoriban nagyon jó orvosok voltak ott, szóval ajánlom, hogy tényleg nézesd meg. Annak idején beutaló kellett a rendelőbe, hogy most mi a szokás nem tudom.

Ilba:
de örülök hogy itt vagytok, már csak a Gabus hiányzik.

hát sajnos mennünk kell az orvoshoz, hogy a fene enné meg. anyám mindjárt itthon lesz Németből, nem tudom, hogy viszem le Szentesre, ha beteg lesz a kölök.

További szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Sasha,
annyira azért nem vagyok elvetemült, hogy a csirke szemét is, én is csak az eszét...
Még nem is dícsértem meg az orgonasípodat, ezen felbuzdulva én is csináltam egy képet a pasijaimról, csak a párom elvitte a gépet vidékre...
De nem emiatt akartam írni neked. Hála az én lökött szervezetemnek, igen nagy tapasztalatom van csalánkiütések, ekcéma, egyéb allergiák témában. Pl. amikor először mentem el akkor még apósjelöltemék szigligeti nyaralójába, segítettem az őszibarack szüretelésében. Na, akkor derült ki, hogy allergiás vagyok az őszibarack héjának szöszeire, ahol csak hozzáért a bőrömhöz, csalánkiütéses lettem. Mivel a nagy meleg miatt minimálruhában voltam, így a teljes börfelületem tele lett nagyon apró piros pöttyökkel, olyan sűrűn, hogy sehol se látszott az eredeti bőr. Ja, és mivel akkor még igyekeztem jó színben feltűnni elöttük, igyekeztük ezt eltitkolni. A csalánkiütés piszkosul tud viszketni. Anyám Panthenol sprayt szokott rá fújni, ami ugyan elvileg égési sebek kezelésére való (s nem árt, ha van otthon, bárki bármikor megégetheti magát), de anyám azt mondja, a csalánkiütés is egyfajta égés (meg ezt használtuk, ha valaki leégett a napon). Hűsít is, meg gyorsan gyógyul tőle a bőr.
Ekcéma: szintén allergiás tünet, de máshogy néz ki, talán nem annyira viszket, viszont ezerszer makacsabb, ha nem jössz rá a kiváltó okra, szinte eltűntethetetlen. (lásd arcom közepe, fülem...) Ez nem kiütésszerű, hanem többnyire pirosas, hámló, nagyon száraz foltok. Erre szoktak szteroidos krémet adni, többnyire Elocomot. (arcon nem használható) Ennek kiváltására én Elidelt használok, ami már gyerekeknek is adható, nem szteroidos, s bár én másfél éve még kb 5000 Ft-ért vettem, úgy hallottam, azóta bekerült a támogatott gyógyszerek közé. Nekem anno a védőnő ajánlotta.
Szénanátha, esetleg asztmás allergiás reakciók:
bocs, valaki kérdezte, már nem emlékszem ki: sokféle homeopátiás bogyó van allergiára, érdemes rákeresni a neten, ill. vannak homeoptiás gyerekorvosok, elvinni hozzá a babát. Én évekig Luffielt szedtem, többnyire hatott, csak épp a legdurvább pollenes időszakban nem, most a Hisztaminum CH30 és Pollens CH30 kombinációjával próbálkozom, most még jól tűröm a nyarat.

Tali:
Lányok, szervezhetnétek egy talit 25-e utánra, vasárnaptól ugyanis kb egy hónapra újra egygyerekes anya leszek, Benedeket a keresztelő után leviszik vidékre a nagyszülők. Akkor jobban oda tudnék figyelni rátok, nem kellene folyton Benedeken tartani az egyik szemem (s tekintve, hogy csak egy szememet használom, ez teljesen leköt...) Viszont ilyen időben a déli időpontot nem tartom túl jó ötletnek, ilyenkor nem is szabad kivinni a babákat, no meg én is megdöglök a melegtől.
Nagyon szeretnék egy olyan képet Leventéről, ahol együtt van a kortársaival, pl Eszti Bencéje és közte kb 1 nap különbség van, ha jól emlékszem. Már a kórházban is szerettem volna egy olyan képet, ahol látszik, hogy mekkorka a drágám a kortársaihoz képest, hogy ha majd idétlen kamasz lesz, az orra alá dörgölhessem, hogy már picurként is milyen nagy lakli volt.

Pancsis, Balatonos pillanatokért irigykedem, és örülök, hogy ilyen jó időt fogtak ki azok, akik most voltak a Balcsinál.

Lakáscsere: halkan mondom, mi is nézelődünk. Csak a hülye szocpolnak ne lennének ilyen hülye követelményei... (két gyerekre max. 4 szoba max 24.5 Millióig, hol kap az ember ebben a városban ennyiért újépítésű lakást? Ja, és miért van az, hogy ha az embernek van egy gyereke, bevállalhat a szocpolhoz még egyet, de ha kettő van, s amúgy is hármat akarunk, azt már nem támogatja az állambácsi?)

Már megint hosszú lettem, befogom...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

S[b]z[b][b]iasztok![/b]
[/b]
Senki nem ajánla szívesen a dokiját, vagy csak azoknak segítetek, akik rendszeres látogatók? :-([/b]

[quote="joophe"]S írta:joopheziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. 8 hetes terhes vagyok, és orvosválasztás előtt állok még. Ha tudtok ajánlani valakit a Szt. Istvánban, akivel nagyon meg voltatok elégedve mind szakmailag, mind emberileg, és akihez tudnék magánrendelésre járni (5-7 ezer körüli vizsgálati tarifával), kérlek küldjétek el a nevét és elérhetőségét e-mailben. vitaking@freemail.hu

Nagyon szépen köszönöm előre is!
joophe

Sziasztok!

Senki nem ajánla szívesen a dokiját, vagy csak azoknak segítetek, akik rendszeres látogatók? :-(

[quote="joophe"]S írta:joopheziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. 8 hetes terhes vagyok, és orvosválasztás előtt állok még. Ha tudtok ajánlani valakit a Szt. Istvánban, akivel nagyon meg voltatok elégedve mind szakmailag, mind emberileg, és akihez tudnék magánrendelésre járni (5-7 ezer körüli vizsgálati tarifával), kérlek küldjétek el a nevét és elérhetőségét e-mailben. vitaking@freemail.hu

Nagyon szépen köszönöm előre is!
[/quote]
joophe

Sziasztok!

Mindenki mennyire érzi a nyarat!!!! Pancsi, Balcsi, miegymás.
Tök jók a képek, Ilba!
Szerintem a tejcit meg ne bánd, attól lesz a Manócsek később jó erős. Ilyen melegben, meg nem csodálom, ha csak ez ízlik neki! :D :lol:

Tali:
én már kérdeztem a többieket múlt héten, hogy ehét péntekhez mit szólnának, mert akkor már Natasa is lesz, ti is itt lesztek Gabussal, és akkor talizhatnánk. Persze egy vak hangot nem szólt rá senki...háááát, biztos nem volt elég nagybetűs... :cry: :cry: :cry: :roll: :twisted: :evil:

Kormi javaslatát én is díjjazom, mi szerint ne dél környékén legyen. én benne lennék egy 3h - 4h körüli időpontban. Még akkor is iszonyat meleg szokott lenni. Holnap kivételével nekünk bármikor jó....

Töpörtyűkrém...de régen ettem...!!!!!

Mancs
szegény sünik. :cry: Nekünk is van a kertben, egyet láttam, mindjárt vittem neki almahéjat! (Marci eszi a belsejét, a süni meg a héjját. Tiszta biohasznosítás, vagy mi.... :lol: )

Képzeljétek, tegnap dőlt belőlem a tejci, ma meg alig van... :(
Hogy a túróban van ez, hogy egyik nap sok, a másik nap meg tök kevés...elő kell vegyek fagyasztottat megint....

Na jól van, megyek mert egy csomó dolog van megint ami hétvégéről maradt megcsinálandó. Ilba, akkor lécci szervezz talit, mert nekem nem válaszolnak a csajszik...:wink: :roll: :evil:

Kép
----------------
B&M
bubek

Joophe,

én nagyon szívesen ajánlkom a dokimat. Dr. Ruttner Zoltán. Itt rátalálsz. www.examed.hu nagyon kedves, aranyos, és sokat köszönhet neki a kisfiam is, én is, mert nehéz szülésünk volt. asszem 5000-es a tarifája a magánrendelésen. A rendedlője a Kossuth térnél van.
Még vagyunk itt páran akik nála szültek, de a többieknek is mind jó tapasztalataik vannak a dokijukkal. És bocsesz, ha nem írtunk, hétvégén egy kcisit mindig másképp olvassunk a netet, meg ritkábban is írunk, főleg hogy ilyen meleg van. :)
De a többiek is biztos segítenek. :lol:

Kép
----------------
B&M
bubek

Joophe bocsi, hogy nem válaszoltunk.
Mindenki nagyon meg van elégedve a dokijával és mindenki a sajátját szokta ajánlani. Én (+ Ilba, Gabuska ...) Gajdos Editnél szültem és rettentően meg vagyok vele elégedve. Fiatal hölgy, mindent elmond, kedves, nagyon jól vizsgál és még sorolhatnám a jó tulajdonságait. A tarifája beleesik az általad megjelölt keretbe. A rendelője azt hiszem átköltözött, mobilszáma: 30/2010-685

Bubek nekem sajnos nem lesz jó a péntek du.

Hogy bírják a gyerkőcök ezt a meleget????

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Esztpeszti, az az utolsó kép az ágyonfekvő Bencéről felettébb mamackás!!!
(azért írom kisbetűvel, mert most ez a név mint termékminőség jelző jelenik meg a szövegben, szóval Mamacka Copyright-ként kell értelmezni..)

Kép Kép
coolasa

jaj Bubek, én gondolatban válaszoltam a talizós felvetésre csak épp elmulasztottam papírra is vetni, hát milyen babanetes vagy te, hogy nem olvasol az agyakban. Nekem a péntek délután kétséges, mert ha minden igaz, e héten kezdődik a védőnőnk babamösszázs tanfolyama, amire vip meghívót adott nekünk, pedig nem is fér be mindenki a képzésbe a környélbeli babák közül, ennek az időpontja viszont csak e hét szerdán lesz ismeretes...de amint megvan, kiáltok!

Joophe: én olvastam segélykiáltásod, és itt úgy vagyunk vele, hogy ezek a boldog magyar anyák itt egy kupacon mind-mind ajánlanák a saját orvosukat, mert meg vannak vele elégedve....viszont te írtál egy anyagi tól-ig határt is, na ennek az én orvosom a 9e ftos vizitdíjával már nem igazán felel meg.....többiek, van vkinek olyan orvosa, aki mlg foglalkozik a kedves pácienssel 7e huf alatt?

Kormi: szénanátha: én eddig érintett ismerőseimnél azt láttam, hogy lényeg a megelőzés. Vagyis érdemes a természetősanya virágbaborulása előtt már 2-3 héttel elkezdeni allergia elleni gyógyszert szedni, és akkor átvészelhető a nyár..

Bubek, hozamnövelésre tudok egy csodaszert, egy ismerősöm ajánlotta a babaneten, nagyon jó fej, vidám, szóval ő mondta, hogy egy biz. minerál aktiív....jó, abbahagyom.

Kép Kép
coolasa

Köszönöm a segítséget Mindenkinek!!!
joophe

Coolasa, ez a mamackás tulajdonképpen mit jelent? Ennyire jó kép lett, vagy esetleg a reggeli fények sikerültek jól, vagy....???? :)

Joophe, én és Mamacka Ujvári dokinál szültünk, mi is melegen tudjuk ajánlani saját doktorunkat, felettébb emberséges, szakmailag is csupa jót hallottunk róla, szóval hajrá hajrá! :)

Szóval minerál aktív? Na majdén is kipróbálom ezt a tudodmit... :lol:

Egyébként ezt én sem értem, tegnap nekem is dőlt a tejcsi, ma meg éppenhogyan. Kezet foghatunk Bubek! :?

Ti kiviszitek a bébiket ebben a nagymelegben, vagy csak majd késő délután??
Vendég

Halihó!

Tali: abban van valami, hogy dél körül nem a legjobb (árnyékban mondjuk szerintem tűrhető), de aki BKV-val közlekedik, annak pont az volt a jó, hogy hazafelé még pont a csúcs előtt tudtak utazni. Szerintem Gabiék, Timiék, Diáék így nem nagyon tudnák megoldani.
Vagy lehet, hogy rosszul gondolom. Szóval tessék megírni!!!! :D

Mit szólnátok csütörtökhöz? Mert a péntek többeknek nem jó, ez már most kiderült.
És Városliget, vagy Orczy kert?

Tücsökmami,
Jobbulást Gergőnek ééééés boldog fél éves szülinapot!

Marcinak is boldog fél éves szülinapot!

Levinek boldog 4 hónapos szülinapot!

Joophe,
Vuka már leírta, szóval Gajdos, magánrendelő új a Lövőház utcában.

Kép
Kép
Kép
ilba

Eszti,
kérdésedre a válasz, egy most készült képpel:

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, nekem a csüt jó. (KEDVES BUBEK! NEKEM A CSÜT JÓÓÓ!)

Én még nem voltam Noémivel a városligetben, de így számolgatva időben talán még takarékosabb is, mint az orczy kert. (Viszont nem tudtok bennünket kicselezni azzal, hogy mégis az Orczyt szavazzátok meg, mert oda is elszántan eljutunk! Uff! Én beszéltem!)

Csúcsforgalom elkerülendő nem volna jó terv vmi olyasmi, hogy 3 kor gyülekezünk a tetthelyen és így kb 6-7kor távozunk a színről? Akkor még/már nincs annyira beállva a forgalom, avagy de?

Kép Kép
coolasa

A csütörtök nekem is jó. Az időpont meg mindegy, szerintem árnyékban kint lehet lenni kora du. is. A helyszínt pedig szavazzátok meg!
Aztán majd kíváncsi leszek mi lesz belőle mire visszajövök, mert ma este kiköltözöm Pátyra a hugomhoz és csak szerda este jövök vissza. Sajnos netezni nem igen fogok tudni. Már annyi programot terveztem, hogy ki mindenkit látogatok meg, pancsolunk Petrával stb..., hogy nem is fog beleférni ebbe a két napba.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Nekem jó a csütörtök, és én inkább a korábbi időpontot pártolom, de csakis önző indokból, Bence 6 után felettébb nyűgi tud lenni, és ilyenkor leginkább a cickóimat részesíti előnyben, amúgy meg sajna 6-7 kor is meglehetősen nagy a dzsuva a városban....

Nekem jó mindkét helyszín, most már azt is tudom, hogy nagyon jó helyen parkoltam a múltkor, szóval királyság.

Ilba, szóval igen. Na jó, akkor délután mi is megpróbálkozunk, bár Benyókám a babakocsiban jól befülled, de majd viszünk hálózsákot, és úgy talán jobb lesz.

Minerál aktív helyett egyelőre 100%-os multivitamint iszom, túúúúúúdom, ez nem az igazi, de hátha. Ja, és fincsi.... :)
Vendég

Már hogy nem bugyolálom be még a hálózsákba is, hanem majd leterítem a földre, és ott lesz, nem a babakocsiba.
Ezt főként Coolasa miatt írtam, mert tuti megjegyezte volna, hogy ha még hálózsákba is teszem Benyót, tuti befülled.... :lol:
Vendég

Akkor én is szavazok :D
csötörtök, Városliget, 12 óra árnyékban a szokásos fa alatt.

Kép
Kép
Kép
ilba

Esztipeszti, még hogy én megjegyeztem volna bármit a hálózsákkal kapcsolatban?!
A múltkoriban Sasha is kimondottan felhívta a figyelmem, hogy nem kell válaszolnom a "ki használ naptejet télen" típusú kérdésére, mert azt költőinek szánta.... Hát, lányok meg vagyok döbbenve, miket feltételeztek rólam. Csak mert Esztipeszti 40 fokban hálózsákot emleget, én dehogy ironizálnék ezen, távol álljon tőlem az efffajta viselkedés..

Kép Kép
coolasa

Ilba, a "szokásos fa" kérgébe remélem belekarcoltátok a neveteket a fényképetekkel, máskülönben nem biztos, hogy eme leírás alapján éjfél előtt odatalálok.....

Kép Kép
coolasa

Kiismertünk már Coolasa!!! De pont ezért szeretünk :lol:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka....örülök a vallomásodnak nagyon, megtisztelő, igazán....de .... izééé...már férjnél vagyok. Bizony. De tudod mit? Maradjunk barátok...

Kép Kép
coolasa

Coolasa, akkor délben a Pecsa előtt, de akkor még ne keress fát, majd megmutatjuk utána. :)
Vendég

Coolasa, hogy Te mindig találsz valamit az ember hozzászólásában, amit másképp értelmezhetsz! :twisted: :wink: :lol: :shock:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka, nade mért, most akkor nem szeretsz? Kérlek döntsd el! (Fene se érti ezt..)

Esztipeszti, oké! (Látod Vuka? itt most semmit nem értelmeztem félre! Világos az üzenet: Esztipeszti vár engem kedden este 8kor meccset nézni a Pecsa nevű sörözőben Miskolctapolcán. Még hogy én félreérteémezek dolgokat...már mért tenném?)

Kép Kép
coolasa

Coolasa nagyon szeretlek, de ahogy gyerekként szoktuk mondani, nem szerelemmel szeretlek, csak úgy, baráti szeretettel! :roll: :P

Esztipeszti majd kérem a beszámolót a Coolassával való Miskolctapolcai találkáról. Azt hiszem én azt kihagyom.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sajnos most mennem kell sétálni, hátha alszik Petra 2-ig egy kicsit, akkor benézek az itteni baba-mama klubba. Igen csajok megcsallak Titeket (főleg Coolasát)! :oops:

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Na most jó ellentmondásba kerültem, hogy nem vagyok szerelmes Coolassába, de megcsalom. :wink:
Megyek is inkább, pá!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Ülök a gép előtt, és folyamatosan rötyögök.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Coolasa,
ha én vidám vagyok, akkor magadat minek is neveznéd....? :wink:
Amúgy tegnap tényleg kevesebb tudodmit ittam, lehet ez volt a a baj...

Én benne vagyok a Városliget csüt. déli dologban is (légkondis az autó :wink: ), nekünk az sokkal közelebb van! Akkor csütörtökön?

Tücsökmami, addig gyógyuljatok meg!

Én csak 4h után viszem ki Marcit, mert nagyon szokott izzadni a babakocsiban is, meg a hálózsákon is. pedig csak egy kis vékony újjatlan body van rajta egész nap. Szóval mi 4h-től este 7h-ig vagyunk kint. (és így mindig látom egy-egy meccsnek egy-egy részét :wink: :) )

Kép
----------------
B&M
bubek

Én már betáraztam eperből estére, a meccsre. Igenis szeretek focimeccset nézni, ha jó csapatok játszanak. :)

Most azért diókrémes piskótát eszegetek, made by my anyós. Fííííííííncsi... :)
Vendég

Bubek, magamat sehogy nem nevezem, mert magammal igyekszem roppant tapintatosnak lenni.

Esztipeszti, én cseresznyefanatikus vagyok. Hogy? Ja diókrémes csodát is eszel?? Nooooorbiiiiiii, Nooooorbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép
coolasa

Én is cseresznyepárti is vagyok, de ma a piacon igen gyér volt a felhozatal.
Na mondjuk nálam az alap a kb. 3 cm átmérőjű cseresznyeszem, aminek a típusa asszem Germesdorfi. Na ilyet, nem lehet kapni, csak piciket, narancssárgákat, félig éretteket, szotyósokat, és még sorolhatnám a jelzőket.

Marad az eper....... :lol:
Vendég

Ja, képzeljétek, nálunk is megtörtént a nagy újság!!!
Marci 2 napja kuszik. a mászás még nem igazán megy, mert orra bukik, ezért megoldja mászás helyett a kúszással. Annyira jó! Végre elér mindet, és nem kell állandóan mozogni vele. Mert meg tudja oldani saját maga.
Megmutatom, most így el van barikádozva az ágy, hogy tudjon forogni, meg kúszni.
Kép Kép

Ja a másik: az éjjel már a kiságyban aludt. Kivettük az ágyunk felőli oldalán a rácsot, alulra tettük a matracot, és így ha fel is ébred, ott vagyok mellette. :D

Persze most megint szopizik éjjel, mert nagyon meleg van, és biztos szomjas....de lassan - lassan már 10h - fél5 -5 h-ig alszunk szopi nélkül. Ilyen másfél -két hónapos korában volt utoljára...

Kép
----------------
B&M
bubek

Neeeeee Bubeeeeek! Az összes álmom épp most zúztad szét....Noémi épp 2 hete alussza át a teljes éjszakákat, aminek én nagyon örültem, és véglegesnek tartottam...eddig...aztán jössz te, és felvilágosítasz, hogy kipihentségem csupán egy rövidke átmeneti intermezzo...

Kép Kép
coolasa

képzeljétek, Noémi már érdeklődéssel figyeli, hogy miket mondok neki (tudom, ez az utolsó ilyen időszak) így ezt megpróbálom gyorsan ki is használni: napok óta a Rém rendes család c. szappanopera betétdalával szórakoztatom, hogy még időben felmérhesse: a házasság sötét verem..

Kép Kép
coolasa

Halihó!

Mi is benne vagyunk a taliban, bár ha nagyon kuka meleg lesz, nem bizti, hogy bevállalom. Petike nagyon nem bírja ezt a hőséget, a babakocsi meg olyan ilyenkor, mint egy kazán :shock: NApközben is ki szoktunk menni az udvarra, a kintlét ideje attól függ, hogy bírja. Most 15 perc volt a hintázás, ennyi idő alatt besokallt a melegtől. Este majd hosszabb időre kimegyünk. Fent viszont jókat durmol az ágyikójában.

Én nem merem megkockáztatni az epret se és a cserkót se. A védőnő szerint az eper kiüti a gyereket, a cserkótól meg fosizni fog és hascsikarása lesz :shock: Nem tom, mit csináljak, imádom ezeket a gyümiket, és este tv-zés közben olyan jó lenne egy nagy tállal az ölemben eszegetni... :cry: :evil:

Ma sztem nem lesznek annyira jó meccsek, talán a Sapnyolo.-Tunézia...

Épp egy "véreshurka" nevű süticsodát eszegetek. Annyi köze van a hurkához, hogy olyan az alakja. De nincs benne vér :lol: Csak kakaó, dió, cukor meg egyéb nyalánkságok... Nyamíííí!

Már szuperül megy a fejtartás!
Kép

Kép
mancs

Mancs:
Petike ezen a képen olyan zsarus arcot vág.... pont most jött rá ki a tettes :D :D

Bubek:

gratula a kúszáshoz, Gergő ilyet nem csinál, csak az égnek emeli a popóját :D :D egy párszor már orra esett, de sebaj. szóval ha meggyógyulunk, megyünk, egyébként majd jelentkezem nálad.

Jó végülis a Városliget, úgy látszik csak én vagyok ilyen kényes az ott időnként meglibbenő tömény kutyaszarszagra :oops: :oops:

Eszti:
páromnak van Fóton egy igen elhanyagolt telke rajta sok-sok biogyümölccsel. (ez azt jelenti, hogy senki sem gondozza, abszolút nem kap permetet, vegyszert semmi :D :D ) Na most hétvégén hoztak onnan germersdorfit, majdnem feketére érve, még most is van belőle, majd gondolok rád, amikor eszem :P
Vendég

Mancs, lehet, hogy a tankönyvgyereknek árt az eper és a cseresznye, de gondolom Esztipesztivel mi semm falnánk ezeket, ha nem úgy tapasztalnánk, hogy nincsenek semmilyen negatív hatással a töpörtyűkre....kipróbáltad már Petikén ezeket?

Kép Kép
coolasa

Mancs, én is azt javaslom, hogy ki kell próbálni. Ha pöttyös lesz az epertől, akkor nem kell enni, de legalább tudod, hogy érzékeny rá. Ha meg nem lesz pöttyös, akkor hajrá eper!!! :) A pöttyök pedig elmúlnak, és nem lesz egész életében eperérzékeny.
Uez. a cserkóra is. Bár ez fújhat is, szóval ha Petike hasfájós, akkor talán óvatosan. Benyó nem volt hasfájós, és semmire nem is érzékeny, éppen ma ebédeltem rakott kelt. :lol: :lol:

Basszus, Tücsökmami, de jóóóóóóó neked. Nekem ezek a cserkók csak gyermekkorom szép emlékei.....mily régen is volt.... :oops:

Bubek, hát tényleg ügyi fiacskád, és akkor van remény, hogy Benyó megint majd egyszer átalussza az éjszakát, mint ezt tette egy hónapon át, majd most megint úgy gondolja, hogy milyen jó éjszaka enni... :shock:

Puszi
Vendég

Sziasztok!

Az éjszaka nem sokat aludtam,mert Fanninak fájt a füle,igy el kellett mennünk az ügyeletre éjszaka.Perzse az egész család útnak indult,mert én egyedül nem mertem nekivágni Fannival az éjszakának,Szilvit pedig nem hagyhattuk egyedül.Tehát éjjel fél 12-kor felszálltunk az éjszakai járatra és irány a Heim Pál,ahol kiderült,hogy az ügyeletes kórház a Madarász,ezért taxi keresés és fél 1-re oda is értünk.A doki megnézte,közölte középfülgyulladás,és lész,adjak fájdalomcsillapitót.Mondtam,hogy nemrég kapott,de közölte,hogy kapjon mégegyet és reggel irány a dokink.Vagyis a semmiért mentünk :x
Szilvi nagyon élvezte az éjszakai utazgatást,hazafelé a buszon aludt el,és 7-kor már ébredt!Úgyhogy most indulunk a dokihoz,mert csak most rendel.Remélem péntekre rendbe jön,mert utazik Horvátországba 1 hétre.

Tali:A csütörtök eddig úgy néz ki jó,bár én a közelebbi Orczy kertre szavazok,hogy ebbe a melegbe ne kelljen utazgatni,de a többség dönt :D

Gabus irt sms-t,hogy már takaritanak,még egy pár napig nem netezik,de puszil mindenkit!!!!

Eszti:
Nagyon csúcs szerkóba van Bence az utolsó képen!!!

Ilba:
Látom jól sikerült a pihenés,Beni jót fürdött a kiskádjában!

Eszti,Ilba?
Ti fürödtetek már a Balcsiban?Nem volt hideg?

Bubek:
Ez a megoldás már nekem is eszembe jutott/mármint a kiságy a nagyágy mellett/,de még nem mertem megvalósitani.Most kaptam egy kis bátoritást,hogy ezek szerint még be is vállhat!

Különben Szilvi se nagyon akar mostanában enni,csak szopizni,én pedig szeretném,ha már csak reggel és este kérné a tejcit,de napközben is odajön és gyűri fel a polóm,hogy szopizni akar.

És most a köszöntések:

Wolga:

Andrisnak boldog hófordulót!
Remélem már jól vagy?

Natasa:
Szonjának boldog hófordulót!

Bubek,Tücsimami,Kormi:
A fiúknak boldog hófordulót!

Vuka:
Már akartam kérdezni,hogy a babaúszáson miért olyan hideg vizben kell a piciknek úszkálniuk?Esetleges bacifertőzések kizárása végett?

Na most megyünk a dokihoz!Majd még jelentkezem!

Kép

Kép
novum

Úgy tűnik, csütörtökön megyünk foglalózni meg szerződést kötni.

De gondolom ez a talit nem befolyásolja. Úgysem maradunk 6-ig igaz? Nekünk akkor 4-5 körül haza kellene érnünk.
Bubek jó így neked? vagy inkább hagyjuk ki?
Vendég

Coolasa, Tücsökmami, Eszti, Timi

olyankor írtok, amikor épp a milánói bordámat eszem.....ejnye-bejnye. Tiszta trutyi a kezem, és így kell gépelnem. Merhogy rendelt kaja, a dobozából eszem, és persze csak egy db villával. :lol: )

Mint azt a mellékelt ábra mutatja, még nem mentünk ki, mert Marci elaludt....

Na szóval,
Coolasa, Eszti
ez az éjszaka átalvás tök fokozatosan jött, mindig egy kicsivel később ébredt Marci. először fél2h-kor, aztán egy félórával mindig tolta kifelé úgy kb 2 hetente. Most 10h után még egyszer ált. felébred 11h-kor félig, és még szopizik egy jó adagot, és utána alszik fél5h-ig. (nem most de kb 2 hete így csinálta már)

Coolasa, Eszti, egyébként nekem is 3 - 3,5 hós kora körül kezdte megint a nem akarok éjjel végig aludni hanem inkább szopizzunk - ot újra Marci.

Timi, még nem nagy a tapasztalat az ágyból kifolyólag, de majd időnként referálok, mi a helyzet. Eddig jó. :)

Tücsökmami, persze hogy jó. akkor 4h-re visszajövünk.

Te jó ég, tényleg ma féléves Gergő meg Marci!!!! Pedig mintha csak most lett volna az, hogy találkoztunk a szülőszoba folyósóján Tücsökmamival...
A többieknek is boldog hófordulókat!!!

Zsófi gyógyulj meg! Jó lesz az a Horvátország!!!

Én is imádom az epret!!!

Mancs, ne izgulj, ha Petike 3 - 3,5 hónapos lesz, úgy eltűnik a hasfájás, mintha nem is lett volna.

Kép
----------------
B&M
bubek

Boldog hófordulókat kívánok Gergőnek és Marcinak!!! :lol: :lol: :lol:

Bubek,
igazából nem tudom, hogy nagyon hasfájós-e, sztem egyáltalán nem vészes. Inkább akkor szokott küszködni, amikor nehezen jön ki neki a puki. Mérgelődik és összevissza mocorog, dobálja magát, mint egy őrült :lol:

Tücsökmami, Vuka
tudom, hogy Ti jártok babaúszásra, így egyből Rátok gondoltam... Van DM-es kuponom, amivel 2 féle méretű Huggies úszópelenkát 300 Ft-al olcsóbban meg lehet venni a DM-ben. Felajánlom Nektek (akár el is oszthatjátok), mert nekünk nem kell. Szóljatok, és postázom, mert a csütörtöki tali még kétséges nekünk. Július 31-ig váltható be a kupon. Ha kell, e-mailben küldjetek címet, és holnap fel is adom.

Ilba,
:oops: :oops: :oops: múlthét csütörtökön jutottam el a DM-be leadni a kupont :oops: :oops: :oops:. Nem kellettek az adataitok, azt mondták, hogy a cetlin lévő kód alapján tudják, hogy Tőled kaptam.

Vuka,
tényleg, ezt én is akartam kérdezni, hogy miért ez a hideg víz... :shock: A védőnőm mondta, hgy Budán vhol az Osztyapenkó környékén is van babaúszás, ahol az anyukáktól nőgyógyászati igazolást kérnek...

Kép
mancs

Jaj :oops: :oops:
Szilvinek is boldogságos hófordulót kívánok!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
mancs

Tücsökmami,
melyik kégli lett a befutó? :lol:

Kép
mancs

Én is eszem cseresznyét, tegnap szedtük sk., ez is bio. :lol:
Sőt, akarok is fagyasztani, jól jöhet még télen is. :D

Tali: akkor most ez a csütörtök 12:00 PECSA előtt tuti???
Mert akkor szólok Diának meg Gabinak is.

Bubek,
Gratula Svarci-Marcinak!!! :P

Timi,
Mi volt a dokinál? Jobbulást Fanninak!
Balcsiban nem fürödtem, csak combig merészkedtem.

Tücsimami,
Foglalóztok??? Tök jó! Hol? Milyen?

Kép
Kép
Kép
ilba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?