Tücsökmami!
Iszonyúan kíváncsivá és érdeklődővé tettél. Na akkor:
Mint nem orvost, hanem tapasztalt embert kérdezlek.
A Heim pálban az ügyeleten voltunk, tehát egy belgyógyász vizsgálta meg a gyereket. Gondolom ő is tudja, hogy hogy néz ki egy csalánkiütés, mert én sajnos nem. Szóval ez hatalmas területen fekszik és sok-sok piros folt szinte összeolvadva, máshol meg pöttyszerúen vannak, de azok is foltokban. Ez a csalán? És miért nem kell kenni semmivel? Belősleg kap rá fenistilt, de akkor ez magától el fog múlni???
Daninak a karján (meg a hasán, meg a lábán) vannak kiütések. Voltunk vele bőrgyógyásznál, de a felnőtt szakrendelésen, itt helyben. Azzal, hogy ott voltunk nem lettem okosabb, diagnózist nem hallottam, papírt nem kaptunk, csak receptet. Úgy képzeld el a drnőt, hogy ahogy én a karomban fogtam a msáfél évest és dumáltam neki halkan, hogy ne akarjon elrohanni "rendet rakni" az aszisztense már nem hallotta, hogy mit mond!!! Szóval nagyon oda kellett volna figyelnem, hogy meghalljam mi a latin diagnózis, úgyhogy én kérdeztem rá, hogy akkor ez most ekcéma??? Valami olyasmi volta a válasz némi fejbillegtetéssel oldal irányba. Durva volt. Aztán másnap menni kellett a 2 hónapos oltásra a háziorvoshoz és vittem a receptet is, hogy mondja már meg mi a szösz az. Egy hűsítő mentolos folyós krém. Viszketésre semmi.
na ez meg úgy néz ki (tudom látni kéne), hogy sok apró testszínű apró pontszerű pöttyök sokasága amik viszketnek és ahogy vakarja bepirosodtak, majd összeáltak egy gyulladtnak kinéző bőrfelületté ami kifehéredett a többi közül. A hasiján és a combján még mindig testszínű püttyöcskék, azok érdekes módon nem viszketnek, csak a karja csúnya, ja és terjed. Már nem csak a hajlat környékén, de a könyökénél és a karja majdnem egészén csúnya viszkető pöttyök vannak a kézfejétől a válláig... majdnem. Ez ekcéma és igényelne még valami kezelést??? Tervezek ugyan egy Heim pálos bőrgyógyászat látogatást, de azért az embert nem hagyja nyugodni.
Ja ez a csalánkiütéses dologhoz. Hogy értetted azt, hogy mérgez??? A Danit is bekentem vele és rajta nincs semmi. Az ekcéma az már megvolt előbb. A Gabi érzékenyebb lenne erre? Elképzelhető, hogy a napfény okozta és nem is a lejárt naptej? Ma is a tűző napon volt és nem lettek durvábbak a kiütései ugyan, (csak kicsit leégett) de azért megkérdezem gondoltam.
Lehet, hogy kiütésekre nem jó a nap, de sajnos nem tudtam mit tenni. Itt áll a medence a teraszon és hát az anyai szív az igen lágy is tud lenni, ha akar:):( De nem kaptam erre vonatkozóan instrukciót, úgyhogy latolgattam és döntöttem. Remélem jól.
Vuka!
Én Tropicana 45-ös-t használtam, azzal kentem őket be, tavaly amíg még nem járt le nem len volt tőle semmi bajuk.
Ja és árulja már el valaki, hogy egy naptej miért áprilisban jár le??? Télen ki a fene kenegeti magát naptejjel??? (coolasa, nem kell válaszolni
)
Coolasa! Teccet a hozzászólásod, de ki szereti a mogyorókrémes kolbászt??? Én szertem mindkettőt, csak éppen külön-külön
remélem megint jó a net picit még, amig elmegy az üzim