Új privát üzeneted érkezett!

Lilla!

Tündériek a gyerkőcök! Igazán, olyan kis husis pofijuk van, hogy csak na!

Utólag is boldog szülinapot nekik!

Nettke!
Neked boldog névnapot!
Írj pár sort a gyerekekről! Kíváncsi vagyok. Tüneményesek a gyerekek mind azokon a képeken, amelyeket Edit tett fel.

Nálunk sok újdonság nincs, a fiúk is járnak már. Ádám másfél hónapja, Gergő csak vagy 3 hete. Pakolnak ezerrel, megállíthatatlanok. Ádámnak bújnak a rágófogai, rettenetesen nyűgös. De majd túlleszünk ezen is.
9, illetve 9,5 kilósak, azt nem tudom, hogy milyen magasak,de egyik-másik 80-as rucijukat kinőtték, úgyhogy gondolom, közelítik a 80 centit. Még mindig szopiznak, a kajamennyiség kb felét még szopizzák, a többit szilárdból eszik.
28-án megyünk 15 hós oltásra. Ettől most tartok, azt hallottam, ez viseli meg legjobban a gyerkőcöket.

Na, ennyi, mert Apa megint morrog, hogy itt vagyok:(

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Lilla!

Nagyon aranyosak a gyerekeitek!Akkor gondolom ízlet nekik a torta.

A Fenistilt tavaly adtam neki,csökkentette is a viszketekséget,de a csípés helye ugyanolyan csúnya maradt.
Emína.

Kép
emina

Annamari!

Biztosan minden gyereknél változó,de a mi esetünkben a 15 hónapos oltásnál semmi gond nem volt.A szúrásnál természetesen sírtak,de mikor felvettem őket már el is halgattak.Nem volt lázuk és a hangulatukra sem volt hatással.

Emína.

Kép
emina

Sziasztok

Rég nem jártam erre. Voltunk anyukáméknál, most meg anyósomékat boldogítjuk. :) Mindenki nagyon örül nekünk, csak egy kicsit fárasztó az utazgatás. De azért már nagyságrendekkel jobb, mint néhány hónapja volt, mert már járnak a lányok. Most legalább nincsenek külön, hanem jöhetnek velem a konyhába, meg mindenhová. Most inkább az a gond, hogy ha egyedül vagyok, akkor kicsit félő, hogy az egyik kipakolja a konyhaszekrényt, amíg tisztába teszem a másikat. Eddig szerencsére ez nem fordult elő. (kop-kop-kop) :lol:
Na és hogy én milyen büszke voltam, hogy az én gyerekeim milyen jól elvannak nélkülem. Hát mostmár nem vagyok. Borókám, ha fáradt, üvölt, mint a veszedelem, amint kiteszem a lábam. "ana-ana-ana"
Mindkét csajszi elég biztosan jár már, Réka már szinte szalad. És ha van mit rámolni, akkor egy hangjuk nincs. Persze utána pakolni kell, hogy újra legyen mit kiszedni. Sajna anyósoméknál még nem túl bababarát a kert, mert kétméteres támfal van korlát nélkül, de azért így is sokat vagyunk kint. Már persze, amikor nem zuhog. :roll: Anyuéknál egy hét alatt két napot tudtunk a kertben lenni. :( De ez a hét már bíztatóbbnak ígérkezik. Most csak reggel zuhogott. :)
És már csak két hét és vége apa vizsgaidőszakának. Már nagyon várom.

Lilla
Nagyon helyesek a gyerekek. Biztos nagy csibészek. Gratula az első szülinaphoz.

Mindenkinek szép napot. Báránykásoknak jobbulást.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok Ikresek!

Már régóta olvasgatlak Benneteket, de csak most jutottam el odáig, hogy írjak is (gyűjtöttem a bátorságot hozzá). Eddig sok hasznosat tanultam Tőletek, és ezért fordulok most is Hozzátok.

Lényeg a lényeg én is ikres anyuka vagyok, a 8 hónapos Lucával és Bencével töltöm napjaimat.

Nézegetve az írásaitokat, na meg a kapcsolódó fényképeket nagyon megtetszett egy kerítésszerű valami, amit többek otthonában is láttam a fotókon. Megpróbáltam beszerezni, de eddig nem sikerült. (Ehhez Cateye segített már eddig, most is köszi Neki érte!). Szeretném tudni, hogy valaki tud-e beszerzési forrást, illetve ha neki van, és esetleg már nem kell továbbpasszolja-e nekem.

Köszi, Vikóka
vikóka

Sziasztok Lányok!

Cateye :lol:
Én vagyok az a 122-es hcg-s. Nemtom emlékszel-e?
Szóval mégiscsak ikrek lettek. :wink:
Tegnap voltam 8 hetes.
Majd még jövök ide kérdezgetni, mindenféle praktikákat tőletek, ha lehet. :D

Hali
nviki
Budapest III. kerület

Viki :)
Óriási gratuláció!!!!!! :D Ma derült ki? Mikor volt az első Uh amin látták őket? Hogy vagy Gyere mesélj!!!!

Vikóka :)
Remélem sikerül szerezni karámot valahonnan. Ha látok a babaszobán eladót, akkor szólok.

Cat
Kép
cateye

Viki!

Gratulálok és nagyon vigyázz magatokra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Tudja valaki,hogy ikrek esetében hány éves korukig jár a gyes?És hogy ha hat évig akkor addig duplán fizetik,vagy 3 éves kortól csak egy gyerekre fizetik?

Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Végre idejutottam a géphez! apa nagyon belemerült a tudományába és alig engedett ide:(

Remélem már nem olyan pöttyösek a barikák!

Emina!

6 éves korukig jár, illetve az iskolakötelessé válás évének végéig:) A gyed csak szimpla, de a gyes már dupla:) Na nem mintha sok lenne:(

Viki!

Gratulálok, csak így tovább és gyere nyugodtan :)

Végre megcsináltam a fotókat a hímzéseimről :)

Kiselefánt:

Kép

Amit most csinálok, egy barátomnak kislánya született, ő fogja kapni, még másfél lepke és a név hiányzik:

Kép

Ezek a goblenek még folyamatban vannak, bár mindegyikhez csak egy ici-pici hiányzik :) Ahol elfolyt a festék ott a csajok megették :(
De ha kész lesz úgysem látszik.

Kép

Ez meg az ami sosem fog elkészülni: :(

Kép

Tűgoblen. Mikor megvettem még nem gondoltam hogy ilyen gyilkos dolog :( Megvakulok mire megcsinálom...

Jó éjt és szép napokat mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok,

Cateye :) Emina :) Ditke62 :)
Köszönöm a gratulációkat meg a fogadtatást. Arik vagytok :lol:
Az első UH máj.30-án volt a legutóbbi meg tegnap előtt. :)
Az elsőnél az egyikük még sokkal kisebbnek látszódott, így a doki nem bíztatott, hogy kettő lesz. Majd a tegnapelőttin már konkrétan lehetett látni mind a kettőt. Az egyikük 13 a másik 16mm-es és jól működő szívhangokat láttunk. Úgyhogy tök jó minden. :)
Az álomkóróm már kezd elmúlni, hányiger még mindig működik elég intenzíven. :cry: A B6 vitamin jó erre úgy tűnik. :)
Ezek a tünetek valóban a 12.hétig tartanak?

Emina :lol:
Itt találsz választ a kérdésedre:
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... ertam/gyes
nviki
Budapest III. kerület

Ditke!

Van egy hármas ikres ismerősöm,és ő azt mondja,hogy utánnaérdeklődött,és 3-8 éves korukig csak egy gyerek után fogja kapni a gyest.Ezért érdekel,hogy valaki tud-e erről valamit.

emína.

Kép
emina

Hali,

Már megint én. :)

Ti mikortól nem dolgoztatok? Az orvos mondta meg, hogy mikortól nem kellene vagy magatok éreztétek úgy?
nviki
Budapest III. kerület

Nekem a rosszullétek a 16. hétig tartottak. Nem hánytam, de folyamatos hányinger gyötört. A jeges gyömbér ital segített a legtöbbet. A 14. héttől nem dolgoztam, mert kinyílt kúphegynyire a külső méhszájam. Mint utólag kiderült csak izom renyheség volt, nem méhtevékenység okozta, de a dokim már nem engedett dolgozni utána. Nem is bántam, mert a 20. héttől már elég sokat keményedtem.

Emina :)
Iskolakötelességi korukig jár a dupla gyes ikreknél, ez tuti info, de 3-as ikreseknél is csak dupla gyes jár nem tripla.

Cat
Kép
cateye

Cateye :lol:
A 16. hétig!!!!!!!!!! Áááááááááááááááááá
Miért keményedtél a 20.héttől?

Fogok még hülyéket kérdezni :wink:

Köszi a gyors választ.

Hali
nviki
Budapest III. kerület

Ditke!
Nagyon szépek a kézimunkáid!

Cat!
Köszi a választ.

Viki!
Én mikor megtudtam,hogy ikrek nem dolgoztam tovább.Az orvosom javasolta,hogy inkább sokat pihenjek,mivel nagyon nehezen jött össze és elég magas volt a vérnyomásom az első négy hónapban.Én úgy éreztem,hogy tudnék dolgozni,de a párom nem engedte.A magas vérnyomás miatt szigorú sómentes diétán voltam,még kenyeret sem ettem és mindent,de tényleg mindent egy szem só nélkül főztem.Ekkor a hányinger,hányás is megszűnt.
A keményedés nálam is állandóan jelen volt,még a 20.hét előtt elkezdődött.Rendszeresen ittam a magneB6-ot.
Melyik dokihoz jársz?

Emína.

Kép
emina

Emina :)

Nekünk is elég nehezen jött össze, a harmadik lombikra.
A BMC-be /Budai Meddőségi Centrum/ jártam a Wiegandt dokihoz, de most kedden voltam ott utoljára. "Elkergetett".
Még nincsen dokim, de valószínű mivel III.ker.-i vagyok a Margitban fogok szülni.
nviki
Budapest III. kerület

Sajnos a méh keményedését Te is fogod érezni, senki nem ússza meg. Elég ijesztő dolog, pedig ha nincs túl sok, akkor természetes méhtevékenység. Olyan mintha egy lufit fújnának benned és az egyre keményebb. Nagyon jó rá a magnézium, ahogy Emina is írta, és a sok-sok pihenés. Amint érzed a keményedéseket, akkor tegyél le tollat-kapát, és maradj otthon betegácsiban.

A Margitot nem ajánlom ikerszülésre. Nagyon sok panaszt hallottam róluk az ikres fórumon. A www.ikresek.hu oldalon kérdezz rá Orsiborsinál, Ő szegény majdnem elveszítette az egyik kisfiát a Margitban. Szerintem olyan kórházat válassz, ahol van koraszülött intenzív PIC. Pl. Sote I v. Sote II. Schöpf Mérei vagy a Szabolcs utca.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni töletek valami nagyon fontos dolgot!
7 hetes,3-as ikerterhes kismama vagyok.Kaáli intézetben fogantak.Az orvosom javasolja az embrióredukciót a másik két baba egészsége érdekében,mi is erre hajlunk.
Az 1.számú Nőin lenne a beavatkozés.
Ha volt valakinek ilyen beavatkozásban része közületek,akkor légyszives irja meg a tapasztalatát minél hamarabb!

Elöre is köszönöm a segítségeteket!
Andi
aanda

Sziasztok!

Ditke!

Ezek gyönyörű munkák!Irigyellek a kitartásodért és a szorgalmadért!!!
Báránykák egy része elvonulóban.Oli jobban (túl jól is néha).Még azért vannnak rajta sebek,főleg a hajas rászen,mert ott rengeteg volt neki. Hétfő-keddre várjuk a következő "nyájat"!

Viki!

Én is üdvözöllek közöttünk!Kérdezz bátran,itt sok segítő szándékú embert találsz!Én is rengeteget tanultam/tanulok az ittlévőktől!

Andi!

Én ezt nem értem!Mi az hogy a másik 2baba egészsége érdekében vetesd el a harmadikat?Honnan tudod,hogy melyik egészséges?!
3 baba minden további nélkül kihordható,ha megtalálod hozzá a megfelelő orvost.Redukcióval pedig ugyanannyi kockázatot vállalsz,mint a kihordásukkal. De ezt biztosan elmondták nektek is!
Ti miért döntöttetek a redukció mellett?
Csatolok egy képet a mi 13hónaposainkról:

Kép

meg egy olyat,ami másik 3ikres családdal vagyunk:

Kép

Nem gyönyörűek???

Edit
edit73

Viki!

Nekem egyáltalán nem volt semmilyen rosszullétem, azt sem tudom milyen az. Még mondtam is hogy más legalább hányogat egy kicsit :lol: én meg két babával azt sem venném észre hogy terhes vagyok :D

Amint megtudtam hogy terhes vagyok csak azt a hónapot ügyeltem le, éjszaka utána már nem dolgoztam, nappal még a 20. hétig, utána szabi utána meg táppénz. Igaz, én renitens kismama voltam, egy napot sem feküldtem pedig már szinte az elejétől keményedtem, csak építkeztünk és nekem kellett intézni mindent mert a férjem dolgozott. (20 hetesen még 3 raklap térkövet pakoltam át egyik kupacból a másikba, de ezt nem árultam el a dokimnak mert kihajított volna:( ) Még a kórházban is nálam volt a kocsikulcs a szekrényemben, ha hívtak a munkások mert bajuk volt egyszerűen kilógtam:( Igaz, tökéletes volt a méhszájam végig. Persze nem ajánlom követendő példaként!!

Andi!

Először is gratulálok!!

Nekem is van hármasikres ismerősöm, nekem a két baba közül az egyik kisebb súllyal született mint neki bármelyik a háromból! Gyönyörű, egészséges babák. Neki is felajánlották a redukciót de nem fogadta el és mai napig azt mondja hogy jól döntött. Ha Kaálisok vagytok akkor gondolom sokat vártatok a babákra. Hidd el hármasikreket is ki lehet hordani, Editnek még egy nagyfia is van a 3 pici mellett , ha olvasgatod ő majd Önt egy kis erőt beléd.
Persze a Te döntésed, én csak azt akartam írni, hogy nem kell annyira megijedni attól hogy három...

Ditke
ditke62

Szia Edit!
Köszönöm,hogy írtál nekem!
Gyönyörüek a gyermekeid!Összeszorúlt a szívem!

Az orvosom szerint nagyon kockázatos megtartani mindhárom babát,mert pici súllyal és fejletlen szervekkel születnének,és nem biztos,hogy egészségesek lennének.
Minket a döntésben inkább ez irányba terel.Azért írtam nektek,mert szeretném tudni,hogy ez tényleg így van-e.
A doki szerint 7-8%az esély a redukcio után a vetélésre,ezt magas számnak tartom.Nagyon félek,még nem döntöttünk 100%-ban a redukcio mellett.

Szeretném megkérdezni töled,hogy milyen volt a terhességed,mekkora súllyal születtek a gyerekeid,hol és melyik orvosnál szültél?Az orvosodnak mi a véleménye és a tapasztalata a redukcióról?
Sajnos a neten nem találtam semmit a témáról,ezért jó lenne,ha tudnál nekem segíteni a döntésben.
Nagyon-nagyon köszönöm elöre is,és szeretném,ha más is hozzászólna a témához,mert már eléggé magam alatt vagyok.

Köszönöm elöre is!
Andi
aanda

Szia Ditke!
Köszi,hogy írtál!
aanda

Nviki!
Ami a szüléshelyszínt illeti én a SOTE II.-ről tudom azt mondani, hogy teljesen OK. Nekem a dokim oda tartozik, de nagyon megnyugtató volt ikerterhesként a tudat, hogy olyan helyen fogok szülni, ahol van koraszülött intenzívosztály (végül szerencsére nem volt szükség rá, mert a Babók a 38. héten szép súllyal születtek meg). A SOTE II.-n a terhespatológia is OK, bár én csak pár napot töltöttem ott, de szerintem nagyon nem mindegy, hogy ha netán be kell feküdni előtte, akkor hova. Ha érdekel info a SOTE II.-ról kérdezz bátran!

Cateye!
Köszi ha szólsz karám ügyben. Én is elég sok net-es oldalon nézem, de már kezdek letenni róla, pedig nagyon szeretnék beszerezni ilyet.

Vikóka
vikóka

Szia Andi!

Az első ultrahangon nálam is azt mondta a dokim,hogy lát egy harmadikat is,de az még annyira pici,hogy nem biztos,hogy megmarad.Egy hét múlva csinált ismét uh-ot és akkor mondta,hogy tuti kettő.Mikor belegondoltam a háromba én is nagyon megijedtem de a redukció meg sem fordult a fejemben.Ezt nektek kell eldönteni,biztos,hogy kisebb súllyal fognak születni,mint az egyes babák,de az nem azt jelenti,hogy nem lesznek egészségesek.Az én orvosom nem mondott %-ot a redukcióra,de azt mondta,hogy kockázatos.Nekem is van ismerősöm,akinek hármasikrei vannak.A 34.héten születtek elég szép súllyal(pontosan nem tudom most megmondani).
Kitartás,és na idegeskedj.Esetleg kérd ki másik nőgyógyász véleményét is.

Emína.

Kép
emina

Cateye :)
Köszi a tanácsokat, még meggondolom.

Edit73 :lol:
Ezektől a fotóktól borzasztó jó kedvem lett :lol:

Ditke62 :)
Te aztán f@sza csajszi vagy! :wink:
Én úgy olvastam valahol, hogy a 29.héttől nem ajánlatos dolgozni, de valószínű, hogy mamája meg babája válogatja. :P

Vikóka:)
Asszem ezt a koraszülött intenzíves történetet megbeszélem a védőnővel. :D

Drágák vagytok, hogy ilyen gyorsan reagáltatok.

Jó hétvégét!

Hali :wink:
nviki
Budapest III. kerület

Szia Emina!
Köszi,hogy írtál!
aanda

Viki!
Szerintem is fontold meg,hogy olyan kórházat válassz,ahol van PIC!!!Ikreknél sosem lehet tudni és az nagyon fontos,hogy ha beüt e mennykő,akkor legalább az ismert személy kezébe kerülsz!

Andi!
Mindjárt írok csak kész a vacsorám!Apa kényeztet.

Edit
edit73

Andi!

Nekem természetes módon fogantak az ikreim:Marci és a Benike egypetéjű ikrek,Olivér másik petéből fejlődött. Több mint 2 év után maradtam terhes. A terhesség problémamentes volt,de végig feküdtem a 8.héttől (ekkor derült ki,hogy hárman vannak).Semmi munka,még itthon sem. A férjem főzött,takarított,mosott,teregetett,vasalt.És ez főleg a terhesség második felére igaz! Én sokat olvastam,neteztem (ha nem keményedtem),tévéztem ágyból. Az össz mozgás annyi volt,hogy ha megfelelő idő volt (főleg télen),elsétáltam a fiam elé a suliba.Ő most 9 éves.
A kezdetektől szedtem az aspirint,hogy megfelelően erezett legyen a méhlepány (ezt nem minden orvos gondolja így)+elevit+ magne B6,majd magnesii citrici legnagyobb dózisban és a maltofer fol nevű vaskészítményt.
34 hétre születtek a fiúk: Oli 1960gr,Marci 1770gr és Benike 1700gr volt.Össz 15kilót híztam a terhesség alatt. Teljesen egészségesek,3hét PIC után jöttünk haza 2kilós testsúllya. Én Győrben szültem.
Az én dokim,akihez 16éve járok,teljesen ellenzi a redukciót.Szerinte amikor párok éveket várnak babára, akkor nem véletlen,ha 3 baba fogan meg. Amennyiben nincs egészségügyi indok (fejlődési rendellenesség),akkor nem szabad a terhességet bántani.
Sokszor ezsembe jut,hogy vajon másképp döntöttünk volna,ha olyan orvosom van,aki redukció párti. Aztán ránézek a gyerekeimre és belesajdul a szívem,ha arra gondolok,hogy most valamelyik nem lenne. Szép és nehéz így az élet,de nem kell naponta a lelkiismeretemmel megküzdenem.Mert mi lenne,ha elvették volna valamelyiket és akik megmaradtak,azok közül valamelyik beteg lenne? vagy pl. nálunk én bizti arra gondolnék,hogy aki nem született meg,ő lett volna a kislány (én nagyon szerettem volna 1 lányt).
Én a sorsra (vagy a jó Istenre?) és az orvosomra bíztam magunkat!!!Lám jól döntöttem!
Szerintem keress egy olyan orvost,aki a ti döntésetek mellé áll és nem akarja megmondani,hogy nektek mi a jó. Ez önbizalmat ad és hitet,hogy igenis képes leszel őket kihordani.
Ma már több olyan ismerősöm is van,akinek hármasikrei vannak,de még senkitől nem hallottam,hogy megbánta volna,hogyí megszülte mindhármat.

Edit
edit73

Lányok!

Barikák után mikor lehet fürdeni? Olin még van néhány seb,de ebben a melegben olyan szívesen kitenném nekik itthon a kismedencét.Csak nem tudom,hogy nem ártanék-e vele.Elfertőződhetnek még ilyenkor is ezek a hegek?Meg kell várni,hogy az összes leszáradjon és teljesen eltűnjön?

Edit
edit73

Edit!

Olvasva a soraidat,könnyes lett a szemem.Minden elismerésem a tiétek?
Emína.

Kép
emina

Emina!
Kösz!!!

Andi!
Olvastam,amit a kaális topicban írtál és ott láttam,hogy Győrbe jártok. Ha szeretnétek olyan orvossal és családdal találkozni,akik más szemszögből látják ezt a helyzetet,ajánlom az én orvosomat illetve egy házaspárt (ismerősök) tudok ajánlani,akiknek 2fia és 1 lánya van (4 évesek). E-mailben meg tudom adni az adatokat!!!
Persze nem szeretnélek rábeszélni arra,hogy megtartsd mindhárom babát. Csak az jutott eszembe,hogy milyen fájdalmat éreznél,ha a redukció miatt mindhármat elvesztenéd?!

Edit
edit73

Sziasztok! Rég jártam erre, mert már sajna kinőttük a két év alatti kort, meg közben doktorit védte, meg ilyenek. De most gyorsan "beledumálok" pár dologba.
Bárányhimlő (és más viszketeg cuccok): nálunk az aloe first volt a nyerő, meg rus toxicodendron homeo golyók. Hamar ment, nyom nélkül, kicsiknél is, nagyoknál is. Bár ez nem kizárólag a kezelésen múlik. A first más viszketős izékre is jó, gyerekorvosunk is ajánlotta.
Andi! Marha nehéz döntés előtt állsz. Szerintem is neked, illetve nektek kell kiküzdeni a saját döntéseteket, nem orvosi receptre dönteni. Nekem "csak" kettes ikreim vannak, ezzel együtt, aki meghallotta, hogy ikerterhes vagyok, az nekilátott a rémtörténeteknek, melyből kiderült: az ikrek mind császárral, koraszülötten, fejletlenül jönnek a világra, ha egyáltalán ki tudom hordani őket, és ha mázlim van, akkor talán 3-4 éves korukra utolérik a korosztályukat. Szerencsére a családom, meg én bíztunk a dologban. Az ikreink természetes úton, 39. héten, nagy súllyal születtek (3240, 3310g), most voltak 2 évesek, nagyobbak, mint a két nagy volt ennyi idősen.... Most mit mondja. És nem hiszem, hogy én vagyok a csoda. Itt is olvashatsz, ismerkedhetsz sok + példával. Persze a 3-as terhesség még komplikáltabb, és jó tudni a veszélyeket. De azért sok 3as iker van ahhoz, miért pont neked ne lehetne, főként, hogy ilyen rég vársz rájuk. Érdemes lenne megkérdezned, hogy ha később tűnik úgy, hogy vmelyik nem jól fejlődik, akkor mik a lehetőségek.
Különben én nem gondoltam ikrekre, nálnuk is spontán lettek, de amikortól tudtam, már nagyon drukkoltam, hogy mindkettő megmaradjon, stb.
Tájékozódj, keress fel más dokit is, pl akit itt Edit ajánlott, és bízz magadban! Drukkolok: Claire
claire

Sziasztok!
Claire!Köszönöm,hogy írtál!

Edit!
Nagyon-nagyon köszönöm,hogy írtál!Annyira igazad van!
Szeretnék írni neked priviben,mert annyi minden érdekelne még!Meg akarom keresni az orvosodat,beszélnem kell vele!
Érdekes,hogy az én dokim a vitaminpótlásról nem is beszélt,magamtól kezdtem el szedni az elevitet még a lombik előtt 1 hónappal.Napi 1 elevit mellé még 1 folsavat is szedek,de pl.a Magne B6-ot még a védőnő sem említette,pedig néha már most keményedik a hasam!
Légyszi írd meg priviben a dokid nevét és elérhetőségét.
Köszi,Andi.
anda78@vipmail.hu
aanda

Andi!

Küldtem e-mailt!!!

Claire!
Gratula a doktorihoz!!!

Edit
edit73

sziasztok

Végre itthon vagyunk. Már nagyon vártam. Remélem a lányok is örülnek, habár így kicsit kevesebbet tudunk kint lenni a levegőn. Ti mit csináltok olyankor, ha a gyerekek már olyan fáradtak, hogy nem akarnak enni? Néha egyik pillanataról a másikra kidőlnek és olyankor nem tudok nekik ebédet adni, mert olyan hisztisek. Ma sem ebédeltek, helyette alszanak. Persze adok nekik, amikor felébrednek, de akkor nem uzsiznak, vagy nem vacsiznak rendesen.

Ditke
Nagyon jók a kézimunkák. Majd lehet, hogy kérek mintát.

Viki
Kórházválasztás: én csak saját tapasztalatot tudok írni. Én olyan kórházban akartam szülni, ahol nincs koraszülött osztály, koraszülött intenzív meg végképp nincs. Nagyon korán, már 26. hét körül be kellett feküdnöm kisebb vérzés és keményedés miatt. Aztán a 33. hét körül fájásaim voltak, amiket ők már nem tudtak visszatartani, és mivel így nagyon is korák lettek volna a babák, átküldtek a SOTÉ-ra, a Baross utcában. Ugyanis, ha megszülsz a saját kórházadban és a babákat ott nem tudják ellátni, akkor őket átviszik máshová, Te viszont maradsz a régi helyen, amíg fel nem épülsz. Az orvosom úgy gondolta (sztem nagyon helyesen), hogy inkább legyünk egy helyen még akkor is, ha akkor nem nála szülök. Végül a SOTÉ-n még sokáig húztam, így ott is több mint 3 hetet töltöttem. Szóval az is fontos, hogy a babákat el tudják látni rendesen, meg az is, hogy esetleg Te milyen helyen vagy kénytelen feküdni. De mint az én példám is mutatja, és sok szobatársammal is ez volt a helyzet, ha szükséges az áttelepedés sem olyan vészes. Csak jó orvost kell találni az új helyen is.

Andi
Szorítok, hogy jó döntést hozzatok, akármi legyen is az. Az én hármasikres ismerősöm ugyan nagyon sokat feküdt kórházban, de csak óvatosságból. Fele annyi problémája nem volt mint nekem.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szia Brigi!
Köszi,hogy írtál!
Gyönyörüek a gyermekeid!
Még van 2 hetünk dönteni,addig végigjárjuk alaposan mindét lehetöséget.
Andi
aanda

Brigi!

Nálunk is már előfordult olyan eset,hogy ebéd előtt Dominik annyira elfáradt,hogy nem akart enni.Olyankor keresek valami olyan dolgot,ami nagyon érdekli.Általában apa elektromos fúrógépét veszem elő ilyenkor.Mikor meglátja mindjárt életre kel.Amíg nézegeti én gyorsan kanalazok neki.Már olyan is előfordult,hogy etetés közben észrevettem,hogy egyre kisebbek a szemei és minden falat után lecsukódtak.Mikor befelyeztük,amíg Zsaklint megmozsdattam ő ráborult az etetőszék tálcájára és elaludt.
Megbarátkoztak már a lányok a bébiszitterrel?

Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Még mindig betegen, úh csak röviden...

Andi

Nekem rögtön az a sztori jutott az eszembe, amit a Várva várt babákban írtak le. Ez lombikos könyv... Szóval: 3-as ikreket várt a nő, 1 egypetéjű párt, meg egy másikat külön. Az orvos ott is próbálta rábeszélni őket a redukcióra. Végül nem úgy döntöttek. És a tizenpáradik hétre az egypetéjű ikerpár felszívódott. A redukció során ugye a külön babkát bántották volna, az ikerpár maradt volna meg. De így akkor valószínűleg egy se maradt volna a 3-ból. Szerintem sem véletlen sem az iker-, sem a 3-as ikerterhesség.

Még egy érv: az én babáim is koraszülöttek, a kórházban találkoztam 3-asikressel, még a legkisebb is nagyobb súlyú volt, mint a legtöbb baba volt az osztályon. 8)

puszi

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Annyira örülök,hogy itt mindenki azon a véleményen van,hogy az Andi tartsa meg a 3babát. Én is szeretném,ha ezt a lehetőséget nagyon komolyan mérlegelné. Pontosan azért,mert szerintem annál jobban,hogy lombikban fogan a baba,nem szabad beleavatkozni a természet dolgába. Ez mondhatnám,Isten feladata (bár nem vagyok vallásos).Nehogy megbüntessen azért,mert "kis isteneket" játszunk!!!
Olyan érdekes,a kaális topicban mindenki le akarja beszélni a 3 babáról az Andit. Nem igazán értem,hogy miből gondolják,hogy tudják,hogy miről beszélnek.

Más:
Megérkezett a nyáj!!!Marci és a Benike is megkapta a maga báránykáit!

Lilla!
Jobbulást nektek!Most mi a helyzet betegség fronton?

Edit
edit73

Óh, Istenem, nem lehet könnyű nekd. Sőt, gondolom, nagyon nehéz a két báránykásat ápolgatni. Meg írtad, hogy Olin még mindig van, akkor meg hárommal. Hát, nem irigyellek. Kitartást tudok kívánni neked. A szegény piciknek meg nagyon rossz lehet ebben a kánikulában.

Andi!
A lányok minden szavával egyetértek, szerintem is símán ki lehet hordani a három babát is. Én csak szép történeteket hallottam hármasikrekről. Amúgy az én fiaim is koraszülöttek voltak, másfél kilósak fejenként, de makkegészségesek szerencsére. És a kórházban töltött hetek ellenére nagyon szépen alakult minden körülöttünk. Én kifejezetten örülök, hogy ketten vannak. Minket is riogatott a doki az elején - mikor bevéreztem-, hogy egyikük fel fog szívódni. Hát, most hogy látom őket, összeszorul a szívem, ha arra gondolok, hogy valamelyikük nem lenne.
Na, szóval csak oda akartam kilyukadni, hogy attól még nem kell megriadni, hogy netán koraszülöttek lesznek. Itt a fórumon is elég sok korababa van, és mind egészségesek!

Más: van valaki, aki 15 hónapos ikreket elkezdett biliztetni? Nekünk még bilink sincs, de ma amikor délben levettem Ádámról a pelust, bevonult a kisszoba sarkába és odapisilt meg odakakilt. Nem tudom, tudotos-e ez részéről? Én úgy terveztem, hogy csak a jövő nyáron kezdünk el szobatisztaságra törekedni. Lehet, hogy hamarabb kellene?

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Andi!

Beszéltem ma a hármasikres ismerősömmel, megkérdeztem nekik hogy volt annak idején. Nekik is lombik hármas, így ő is éveket várt a babára. Azt mondta neki az elején azt mondta a dokija hogy előre döntse el hány babát szeretne, mert ő nem híve a redukciónak, szerinte ha nem akar hármas ikreket ne is tegyenek vissza csak kettőt. Persze ő nem akart hármat de egyet meg mindeképp így azt mondták legyen három, biztos ami bizutos, nem hittek benen hogy mind megtapad. Harmadik próbálkozásra sikerült és akkor mind a három megmaradt. (meg is ijedt rendesen :) )Persze felajánlották nekik is hogy lehet egyet elvenni, ők is sokat rágódtak rajta de azt mondta rá nagyon hatottak a doki szavai aki azt mondta hogy örüljön hogy végre terhes és ne kísértse a sorsot. (Mondott valamit hogy a TB hányat finanszíroz és mi van ha legközelebb se sikerül mint az első kettő és akkor neki sosem lenne gyereke, de ezt nem tudom pontosan) Így aztán úgy volt vele hogy a természet ha úgy gondolja akkor majd megoldja, de nem történt semmi baj, megmaradt mind a három baba, az egyik 2 kilóval, a másik kettő 1700 körülivel született. A közepétől már sokat feküdt, 34. héten születtek meg a babák, persze császárral. Nehéz volt az első év, de szerinte utána már könnyebb, meg az elején jár hozzájuk valaki akit adtak segítségnek, azért nem kellett fizetni. 13 hónapos korukig szoptak a babák (2 lány, 1 fiú :) ), persze tápszer is kellett mellé.
Elmondtam Neki hogy Nálatok mi a helyzet, ő azt mondta hogy szerinte mindig az agyadban lenne ha ránéznél a két gyerekre hogy ott kellene lennie egy harmadiknak ... És ha már megvannak melyikre tudnád azt mondani hogy ő nem kell? Ugye egyikre sem?
Na jó, nem dönthetek helyetted, nem is akarok, csak elmondtam ő mit mondott és ahogy olvasom mindenki ezen a véleményen van. Itt a fórumon mindenkinek van legalább kettes ikerbabái és mégis mindenki meg akar győzni hogy nem olyan vészes ez, hidd el akkor csak van benne igazság! Tény hogy vannak koraszülött, beteg babák és hogy a hármasikrek hajlamosabbak erre, de semmi garancia nincs arra hogy kettő ne lenne korababa, Petra nekem 1550 gr-mal született és makk egészséges, még okosabb mint a tesó aki 2 kg volt :P
Sőt, az egyik ismerősömnek sima terhesség, egy baba, mégis a 31. hétre született. A redukció egyáltalán nem garancia semmire.

Azt hiszem most jó sok véleményt kaphattál a kül. fórumokon pro-és kontra, lesz min rágódni, de remélem segítünk a döntésben. Ne feledd, ez a Ti döntésetek, senkinek sincs joga ítélkezni fölöttetek, csak a szívetekre hallgassatok!
Ja, a Megne B6-ot én marokszámra szedtem naponta, szerintem Te is kezdd el nyugodtan, ártani nem árt:)

Edit!

Barikák :(
Most döntöttem el hogy én beoltatom őket. Ha mégis elkapják akkor ugyanott vagyok mintha nem oltattam volna, de ha megúsznám az csodálatos lenne. Gondolom ebben a melegben még szörnyebb:(

Brigi!

Szívesen küldök mintát, de scennelni sajna nem tudok így marad a posta. Tényleg, a borítékomat megkaptad?

Nekem is volt hogy kidőltek evés helyett, én nem adtam ébredés után enni csak mokor jött a következő evés, nem borítottam fel a napirendet, különben teljesen összevissza ettek volna. Aludni viszont hagytam, had aludjon, áldott csend addig is :D

Ja, és akartam kérdezni, van köztetek több lombikos is. Egy barátnőm most volt az elsőn (sajna nem sikerült) és tőlem kérdezte hogy hogy van ennek a fizetős oldala de sajna fogalmam sincs. Annyit tudok (talán) hogy öt beavatkozást finanszíroz a TB, utána teljesen/részben (?) saját zsebből kell fizetni? Gondolom az egy kisebb vagyon. És azt kérdezi még hogy ha fagyasztanak le embriót akkor mikor azt visszaültetik akkor az is egy beavatkozásnak számít vagy az nem számít bele az ötbe? (mondtam hogy kérdezze meg a dokiját, de azt mondja megkérdezte de az olyan bonyolult magyarázatba kezdett a számokkal hogy nem értette de szégyellte megkérdezni megint :oops: )

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok Lányok!
Szeretném megköszönni,hogy ennyien írtatok nekem.
Sokat segítettetek,nem bántam meg,hogy a fél világ tud a dilemmánkról.BÍztam benne,hogy megértö és tapasztalt anyukákkal tudok majd beszélgetni,és így is lett.
Mi is nagyon hiszünk a férjemmel a sorsban,szerintünk sem kellene megbojgatni.Edittel sokat beszélgetünk priviben,az ö orvosához fogunk elmenni.Már csak az ö véleménye fog dönteni.

Lombikról:az elsö 5 beavatkozást állja a tb.,de a gyógyszereket,szurikat fizetni kell,ami egyénektöl függ,de kb.150.000 ft.A fagyasztásért is fizetni kell,és a kiolvasztásért is,ami asszem 35.000 ft.Ha fagyibabákat raknak vissza,akkor is kell valami hormonális támogatás,de ez nem számít bele az 5-be.Én így tudom,ha nem így van,akkor javítsatok.
Ditke!És mondd meg a barátnödnek,hogy bátran kérdezzen,én még listát is szoktam vinni magammal,volt,hogy valamiröl 3x is visszakérdeztem,mert nem értettem.Ezek az orvosok nagyon túlterheltek,nincs idejük beszélgetni,de a kérdésekre szívesen válaszolnak(legalább is az én dokim ilyen).

Sziasztok,majd jövök a hírekkel.
Andi
aanda

Sziasztok Lányok,

Ditke62 :)
Kiegészíteném azt amit Andi írt a lombikos dologról annyival, hogy ahová én jártam /Budai Meddőségi Centrum-János Kórház/ ott nem kellett fizetni a fagyasztásért sem a kiolvasztásért. És a fagyibaba akkor nem számít bele az ötbe, ha sikertelen, ha sikerült akkor természetesen beleszámít, de akkor már tökmindegy. :lol:
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Lombik:Én másként tudom.Az én dokim azt mondta,hogy mikor ültetnek vissza embriót az számít bele az ötbe.Ha csak leszívják és lefagyasztják az még nem,majd csak akkor ha vissza is ültetik.Persze ez kb.három évvel ezelőtt volt,azóta már változhattak is a dolgok.

Hogy viselik a gyerekek ezt a hőséget.Nálunk Dominik teljesen kicsattogott.A nyaka és a popsija feletti rész,amelyet pelus takar szörnyü.Nagyon viszket is neki mert állandóan kapargatja.Hiába hintőporozom meg naponta háromszor letusolom.Nagyon vártuk a jó időt,de azért ez sem jó.

Emína

Kép
emina

Sziasztok!

Andi

Remélem minden rendben lesz és Edit dokija meg tud majd nyugtatni. Szerintem próbáljatok meg olyan döntést hozni, ami mellett 100%-ig ki tudtok állni, mert különben mindig ott lesz egy rossz érzés bennetek. És ha döntöttetek, többet ne is gondoljatok a dilemmára, ne filózzatok azon, hogy vajon helyesen döntöttetek-e.

Edit

Zavarjátok le minél hamarabb a bégetést, aztán tali! Nagyfiú hogy van? Ő még nem béget? Mi már egész jól vagyunk, Dávid teljesen meggyógyult, Nikinek még kell szívni az orrát, meg kicsit rekedt.

A nagy bajom az, hogy totál felborult a napirendünk ezzel a betegséggel. Reggel aludnának néha 10-ig is, aztán este meg csak 11-kor lehet őket lerakni. Eddig 2-szer aludtak napközben, azóta nem akarnak néha csak egyszer, de kiszámíthatatlanul, egyszer 3 órát, máskor másfelet. Ilyenkor persze estére használhatatlanok. Niki étvágya se az igazi még, egész karcsú lett deréktájt. :wink:

Lombik: sztem ez változó hogy van, intézménytől is függ. Nekünk csak sima inszem volt, de az is másképp van mindenhol.

Ditke

Nálunk is a kisebb az okosabb sok dologban, mindenesetre kisebb korában sokkal életrevalóbb volt. Na persze Dávid se volt egy zsírgolyó a maga 1340-ével. :?

Emina

Mi egyelőre örülünk a melegnek. Itt a kert, minden nap kint vagyunk mióta Nici nem lázas. Ha teljesen meggyógyul lesz majd pancsi is. Egyelőre nem szenvednek a melegtől szerencsére, bár estére elég ragacsosak szoktak lenni a naptej + izzadtság kombinációtól.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Andi!
nem írom le h. velünk mi történt, de mikor én voltam a Sote-n redukció ügyben azt mondta az orvos 100%-ig akarni kell, 100%.
különben nem fogod tudni kibírni, nem teszed magad rajta túl sohasem.
Vendég

még annyi, h. én sem csináltattam meg.
Vendég

Sziasztok!

Köszi a lombikos válaszokat. A barátosném ide jár Debrecenbe, itt Kaáli van, de lehet hogy ez akkor intézményfüggő hogy hol fizettetnek és miért meg mi minek számít. Az a rossz hogy azt hiszik ha orvos vagyok akkor én ezeket tudom és mindent inkább tőlem kérdeznek :? Hát nem :( Csak a saját szakterületen, a szülészethez semmi közöm - bár szerettem volna szülész lenni de ez más tészta :wink:

a csajok már lassan csokibarnák, egész nap kint lógnának. Van egy felfújható kismedencék, abban pancsolnak. Mondjuk mikor fel kellett fújni rájöttem hogy nem is olyan kicsi, pumpával fújtam, de csak kézi van, hátr majdnem beledőltem a végére, a két csaj meg ott toporgott körülöttem és nevette ahogy csinálom és ha fél percre megálltam volna hát azonnal mutatták hogy nyomjam :P

Csináltam fényképet is de fáradt vagyoki kicsinyítgetni, majd legközelebb. Délután felmentünk a főtérre, a két gyerek galambokat kergetett, nagyon élvezték, sajnáltam hogy nem volt nálunk videó :(

Lilla!

Egy éves koruk körül náluk is volt ilyen napirend felborulás, azt hittem eljött a napi egy alvás ideje, de néhány hét alatt helyreállt és a mai napig kétszer alszanak. Este én lefekvésnél születésük óta következetes vagyok, 7-kor fürdés, fél8-8-ig, aztán alvás. Nem érdekel hogy álmos-e vagy sem, menni kell az ágyba, ott addig forgolódik amíg jól esik neki. Így van ez nappal is, mostanában többször is előfordult hogy Csenge délután nem aludt, csak ült az ágyában és dumált, zoknit húzgált fel-le, jól elvolt amíg Pepe aludt. Megszokták hogy ha egyszer betettem őket a kiságyba onnan egy ideig nincs visszaút és kész :D (Persze kellene neki is a második alvás így rendszeresen a babakocsiban alszik el a délutáni séta alatt, aminek nem örülök mert így meg este megint nem álmos)

Ja, és nem is újságoltam, kb. 1 hete már a lányaim is mondják végre az anyát :D !!!! Igaz, Pepe nyanyának hív :oops: , (a férjemnek elégtétel amiért ő meg papa) de ennek is örülök! Olyan jó hallani :D Persze azóta naponta százszor hallom :shock:

Ditke
Csajok 19 hó :) :)
ditke62

Sziasztok!

Hát én szenvedek ettől a melegtől,mint a kutya.Mennék a víz közelébe,de a fiúk miatt nem lehet.De úúútálom!!!
Úgy néz ki Benikénél vaklárma volt a bárányhimlő.Valami(k) nagyon összecsipkedhetté(k),mert mai is csak ugyanannyi kiütés szerű valami van rajta.
Marci viszont már mindenhol pöttyös,de szerencsére láza (még) nincs. Így se ő,se az Oli nem fürödhet.Nagyon hülyén néz rám szegénykém,mikor egy gyors zuhany után kiveszem a kádból.

Lilla!
A nagyfiú Dávid még nem béget,ő majd a végén.Ijeszgetem is vele!:-))) Nincs nekem olyan szerencsém,hogy egyszerre legyenek betegek!Jó lenne már talizni,de ha így haladunk,akkor augusztus lesz belőle!

Ditke!
Érdekes lehetett mendencét pumpálni két lánykával a nyakadon! Élvezték a pancsolást?Egész nap kint vagytok vagy délidőben bementek?

Emina!
Jobbulást Dominiknak! remélem,hamar rendbejönnek a kiütései!!

Edit
edit73

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?