Sziasztok!
Andi!
Beszéltem ma a hármasikres ismerősömmel, megkérdeztem nekik hogy volt annak idején. Nekik is lombik hármas, így ő is éveket várt a babára. Azt mondta neki az elején azt mondta a dokija hogy előre döntse el hány babát szeretne, mert ő nem híve a redukciónak, szerinte ha nem akar hármas ikreket ne is tegyenek vissza csak kettőt. Persze ő nem akart hármat de egyet meg mindeképp így azt mondták legyen három, biztos ami bizutos, nem hittek benen hogy mind megtapad. Harmadik próbálkozásra sikerült és akkor mind a három megmaradt. (meg is ijedt rendesen
)Persze felajánlották nekik is hogy lehet egyet elvenni, ők is sokat rágódtak rajta de azt mondta rá nagyon hatottak a doki szavai aki azt mondta hogy örüljön hogy végre terhes és ne kísértse a sorsot. (Mondott valamit hogy a TB hányat finanszíroz és mi van ha legközelebb se sikerül mint az első kettő és akkor neki sosem lenne gyereke, de ezt nem tudom pontosan) Így aztán úgy volt vele hogy a természet ha úgy gondolja akkor majd megoldja, de nem történt semmi baj, megmaradt mind a három baba, az egyik 2 kilóval, a másik kettő 1700 körülivel született. A közepétől már sokat feküdt, 34. héten születtek meg a babák, persze császárral. Nehéz volt az első év, de szerinte utána már könnyebb, meg az elején jár hozzájuk valaki akit adtak segítségnek, azért nem kellett fizetni. 13 hónapos korukig szoptak a babák (2 lány, 1 fiú
), persze tápszer is kellett mellé.
Elmondtam Neki hogy Nálatok mi a helyzet, ő azt mondta hogy szerinte mindig az agyadban lenne ha ránéznél a két gyerekre hogy ott kellene lennie egy harmadiknak ... És ha már megvannak melyikre tudnád azt mondani hogy ő nem kell? Ugye egyikre sem?
Na jó, nem dönthetek helyetted, nem is akarok, csak elmondtam ő mit mondott és ahogy olvasom mindenki ezen a véleményen van. Itt a fórumon mindenkinek van legalább kettes ikerbabái és mégis mindenki meg akar győzni hogy nem olyan vészes ez, hidd el akkor csak van benne igazság! Tény hogy vannak koraszülött, beteg babák és hogy a hármasikrek hajlamosabbak erre, de semmi garancia nincs arra hogy kettő ne lenne korababa, Petra nekem 1550 gr-mal született és makk egészséges, még okosabb mint a tesó aki 2 kg volt
Sőt, az egyik ismerősömnek sima terhesség, egy baba, mégis a 31. hétre született. A redukció egyáltalán nem garancia semmire.
Azt hiszem most jó sok véleményt kaphattál a kül. fórumokon pro-és kontra, lesz min rágódni, de remélem segítünk a döntésben. Ne feledd, ez a Ti döntésetek, senkinek sincs joga ítélkezni fölöttetek, csak a szívetekre hallgassatok!
Ja, a Megne B6-ot én marokszámra szedtem naponta, szerintem Te is kezdd el nyugodtan, ártani nem árt:)
Edit!
Barikák
Most döntöttem el hogy én beoltatom őket. Ha mégis elkapják akkor ugyanott vagyok mintha nem oltattam volna, de ha megúsznám az csodálatos lenne. Gondolom ebben a melegben még szörnyebb:(
Brigi!
Szívesen küldök mintát, de scennelni sajna nem tudok így marad a posta. Tényleg, a borítékomat megkaptad?
Nekem is volt hogy kidőltek evés helyett, én nem adtam ébredés után enni csak mokor jött a következő evés, nem borítottam fel a napirendet, különben teljesen összevissza ettek volna. Aludni viszont hagytam, had aludjon, áldott csend addig is
Ja, és akartam kérdezni, van köztetek több lombikos is. Egy barátnőm most volt az elsőn (sajna nem sikerült) és tőlem kérdezte hogy hogy van ennek a fizetős oldala de sajna fogalmam sincs. Annyit tudok (talán) hogy öt beavatkozást finanszíroz a TB, utána teljesen/részben (?) saját zsebből kell fizetni? Gondolom az egy kisebb vagyon. És azt kérdezi még hogy ha fagyasztanak le embriót akkor mikor azt visszaültetik akkor az is egy beavatkozásnak számít vagy az nem számít bele az ötbe? (mondtam hogy kérdezze meg a dokiját, de azt mondja megkérdezte de az olyan bonyolult magyarázatba kezdett a számokkal hogy nem értette de szégyellte megkérdezni megint
)
Jó éjt!
Ditke