Sziasztok lányok!
Jadey!
Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok én is nektek!
Viola!
Nagyon jó a babakocsi, mi a márkája? Nem Pierre Cardin? Mert azok vannak ilyen jó árban. Nekünk is az van, igaz mi használtan kaptuk, de semmi baja.
Ákata!
Minden elismerésem, hogy ilyen vállalkozószellemmel áldott meg az ég, hogy varrógép nélkül neki mersz állni ilyesminek...
Én nem mernék rá vállalkozni...
Ja és természetesen nagyon örülök, hogy nem kellett bent maradnod a kórházban! Amit régebben írtál, hogy a 35. héten be kell feküdnöd, ez tuti?
Képzeljétek, tegnap olyan jó napunk volt a Párommal, nyakunkba vettük a várost (mindenféle ügyintézések miatt), és többek között voltunk megismerkedni a szülésznővel a kórházban, és körbevezetett minket az egész szülészeten!!! Hatalmas élmény volt, ezerrel vert a szívem, mintha már most mennék szülni.
Éppen nyugi volt, nem szült senki, és egyáltalán az osztályon is csönd volt, csak egy takarítónéni lézengett fel-alá. Szóval a szülészeten láttuk a vajúdót, ahol van labda, és sarokkád is, mondta a csaj hogy nagyon szeretik a nők a kádat, mert a jó meleg víz kicsit tompítja a fájásokat, és segít a tágulásban. Van egy "kis szülőszoba" hagyományos magas ággyal, azaz nem lábtartós, hanem csak sima ágy. Van egy "kisműtő" a császárhoz, ami nem nagyon emlékeztetett műtőre, ott is egy sima ágyat láttam. Aztán van a "nagy szülőszoba", ahol lábtartós ágy van, de inkább széknek felel meg, mert fenéktől lefelé rövid, és majdnem derékszögbe dönthető. Meg ott van egy CTG készülék és vizsgáló is. Páromnak is nagyon tetszett, persze nem a leghipermodernebb felszerelést kell elképzelni, de van minden, és a célnak megfelel. Láttuk a babafürdető-mérő helyiséget is, meg a vendég öltözőt. Sok jó tanácsot is kaptunk, hogy a Kispapa mit hozzon, meg hogy én mit tehetek vajúdás alatt (ásványvíz-szőlőcukor stb.). Aztán megtudtuk, hogy a hagyományos szüléshez nem adnak EDA-t és semmit, csak fájdalomcsillapító szurit kérhetek. De ez engem nem nagyon zavar, ígyis-úgyis fájni fog, és ki fogom bírni!
Az esetleges császárhoz adnak gerincközeli érzéstelenítést vagy altatást, attól függ mit kérek, ill. a helyzet adja. Mi persze az érzéstelenítést fogjuk kérni (ha netán császárra kerül sor). Ez egy kb. 3/4 órás műtét, ezért ennyi ideig altatva lenni nem valami szerencsés dolog szerintem, a baba miatt.
Hát nagyjából ennyi, és a szülésznő is nagyon-nagyon szimpi volt, magabiztosnak és felkészültnek tűnt, nem volt unott, szóval csupa jó benyomást keltett minden. Majd csak a 36. hét után talizom vele legközelebb, akkortól kell majd rendszeresen járni a CTG-re, amit majd ő csinál.
Aztán voltunk vásárolni, és mindenkinek a figyelmét felhívom (aki még nem tudná...
) hogy az Auchan-ban most jó kis babaholmi akciók vannak, amit Ákata is írt, igaz ő Budaörsön volt, mi pedig Csömörön, de ugyanazt lehet minden Auchan-ban kapni.
Vettünk 4 db-os kombidresszt 999 Ft-ért, és 6 db-ost 1499 Ft-ért. A 6 db-osban 3 db pántos és 3 db ujjas kis ruha van, tündéri mintákkal! Van külön kislánynak, és kisfiúnak való. Nagyon jó minőség! A 4 db-osban csak ujjas van. A méretezése mondjuk nekünk eléggé furának tűnt, mi 18 és 24 hónaposra valót vettünk, de szerintem ez nem mérvadó mert elég kicsik ahhoz képest. Próbálok majd képet felrakni róla!
Szóval nagyon jó napunk volt tegnap, még kanapét is vettünk, és most már kezd nagyon jól kinézni a gyerekszoba!
Próbálok visszaolvasni, és még jövök!