Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Új vagyok itt. Jó, hogy ráleltem erre a fórumra. Én nov. elejére várom a kis trónörököst, és van egy 2 éves fiam is.

Su!
Láttalak itt a fórumon, nyugodtan kérdezz!

Lányok! Hogy lehet ilyen aláírásokat készíteni?

Orsi
osoa75

Sziasztok lányok!

Jadey!
Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok én is nektek!

Viola!
Nagyon jó a babakocsi, mi a márkája? Nem Pierre Cardin? Mert azok vannak ilyen jó árban. Nekünk is az van, igaz mi használtan kaptuk, de semmi baja. :wink:

Ákata!
Minden elismerésem, hogy ilyen vállalkozószellemmel áldott meg az ég, hogy varrógép nélkül neki mersz állni ilyesminek... :lol: Én nem mernék rá vállalkozni... :oops:
Ja és természetesen nagyon örülök, hogy nem kellett bent maradnod a kórházban! Amit régebben írtál, hogy a 35. héten be kell feküdnöd, ez tuti?

Képzeljétek, tegnap olyan jó napunk volt a Párommal, nyakunkba vettük a várost (mindenféle ügyintézések miatt), és többek között voltunk megismerkedni a szülésznővel a kórházban, és körbevezetett minket az egész szülészeten!!! Hatalmas élmény volt, ezerrel vert a szívem, mintha már most mennék szülni. :lol: Éppen nyugi volt, nem szült senki, és egyáltalán az osztályon is csönd volt, csak egy takarítónéni lézengett fel-alá. Szóval a szülészeten láttuk a vajúdót, ahol van labda, és sarokkád is, mondta a csaj hogy nagyon szeretik a nők a kádat, mert a jó meleg víz kicsit tompítja a fájásokat, és segít a tágulásban. Van egy "kis szülőszoba" hagyományos magas ággyal, azaz nem lábtartós, hanem csak sima ágy. Van egy "kisműtő" a császárhoz, ami nem nagyon emlékeztetett műtőre, ott is egy sima ágyat láttam. Aztán van a "nagy szülőszoba", ahol lábtartós ágy van, de inkább széknek felel meg, mert fenéktől lefelé rövid, és majdnem derékszögbe dönthető. Meg ott van egy CTG készülék és vizsgáló is. Páromnak is nagyon tetszett, persze nem a leghipermodernebb felszerelést kell elképzelni, de van minden, és a célnak megfelel. Láttuk a babafürdető-mérő helyiséget is, meg a vendég öltözőt. Sok jó tanácsot is kaptunk, hogy a Kispapa mit hozzon, meg hogy én mit tehetek vajúdás alatt (ásványvíz-szőlőcukor stb.). Aztán megtudtuk, hogy a hagyományos szüléshez nem adnak EDA-t és semmit, csak fájdalomcsillapító szurit kérhetek. De ez engem nem nagyon zavar, ígyis-úgyis fájni fog, és ki fogom bírni! :wink: Az esetleges császárhoz adnak gerincközeli érzéstelenítést vagy altatást, attól függ mit kérek, ill. a helyzet adja. Mi persze az érzéstelenítést fogjuk kérni (ha netán császárra kerül sor). Ez egy kb. 3/4 órás műtét, ezért ennyi ideig altatva lenni nem valami szerencsés dolog szerintem, a baba miatt.
Hát nagyjából ennyi, és a szülésznő is nagyon-nagyon szimpi volt, magabiztosnak és felkészültnek tűnt, nem volt unott, szóval csupa jó benyomást keltett minden. Majd csak a 36. hét után talizom vele legközelebb, akkortól kell majd rendszeresen járni a CTG-re, amit majd ő csinál.
Aztán voltunk vásárolni, és mindenkinek a figyelmét felhívom (aki még nem tudná... :wink: ) hogy az Auchan-ban most jó kis babaholmi akciók vannak, amit Ákata is írt, igaz ő Budaörsön volt, mi pedig Csömörön, de ugyanazt lehet minden Auchan-ban kapni.
Vettünk 4 db-os kombidresszt 999 Ft-ért, és 6 db-ost 1499 Ft-ért. A 6 db-osban 3 db pántos és 3 db ujjas kis ruha van, tündéri mintákkal! Van külön kislánynak, és kisfiúnak való. Nagyon jó minőség! A 4 db-osban csak ujjas van. A méretezése mondjuk nekünk eléggé furának tűnt, mi 18 és 24 hónaposra valót vettünk, de szerintem ez nem mérvadó mert elég kicsik ahhoz képest. Próbálok majd képet felrakni róla!
Szóval nagyon jó napunk volt tegnap, még kanapét is vettünk, és most már kezd nagyon jól kinézni a gyerekszoba! :lol:

Próbálok visszaolvasni, és még jövök! :wink:

Kép
mamy

Szia Orsi!

Üdv a csapatban!
Vonalzót többféleképpen is tudsz csinálni, több oldal van. Én a lilypie-t ismerem leginkább (www.lilypie.com). Ott bekéri a baba születésével kapcsolatos dátumot, kiválasztod a vonalzólécet és a figurát rajta, írhatsz hozzá pár szavas szöveget (pl. a baba nevét), és mikor elkészült, kiadja a hozzá tartozó hivatkozásokat. A középső sort kell bemásolni egy az egyben az aláírásodba itt a babaneten, és automatikusan megjeleníti minden hozzászólásodnál. Nem is kell frissíteni, minden nap az aktuális időt írja ki!
Sok sikert a próbálkozáshoz! (Remélem érthetően írtam le... :roll: )

Kép
mamy

Rolex!

Nagyon rossz lehetett a nővéreddel összeveszni, bár nekem húgom van, de néha olyan, mintha a nővérem lenne. Úgy értem, sokkal határozottabb egyéniség, mint én... :oops: a természetünk pedig totálisan különböző, és néha nagyon kioszt, bár véleményem szerint fölöslegesen, és olyankor a tudtára adom hogy nem egészen van igaza. De ő már csak ilyen, én azért imádom őt, az életünkben sok minden történt ami összekovácsolt minket. Természetesen nálatok nyilván más a helyzet, nem is akarom összehasonlítani, és csak azt kívánom, hogy tedd túl magad rajta (legalábbis próbáld meg...) és csak a saját boldogságodra összpontosíts!
Szokták mondani, hogy minden csoda 3 napig tart... Kívánom hogy nálatok is rendeződjön a dolog!

Kép
mamy

Szia Mamy!

Köszi az infokat, közben én is próbálkoztam és úgy tűnik, sikerült.

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Megpróbálom feltenni a képeket a kombidresszekről, remélem sikerül... :?
Szerintem nagyon szépek, jó puha anyaguk van. Azt hiszem, Ákata is ilyet vett?... Kép Kép Kép

Kép
mamy

Ákata!

Visszanéztem, Te is ugyanilyen babarucikat vettél! És milyen méretet? Elég furán van méretezve, nem? Mi 18-ast és 24-est vettünk, ha netán nagy lenne akkor jó lesz jövő tavaszra (talán... :? )
De nem hiszem, hogy a 18-as nagy lenne. Amilyen ütemben Gesztike növöget odabent!... :wink:
Ja, és még babaágyneműt is vettünk, azt az Ikeában. Külön paplant, párnát (pihekönnyűek!) és huzatot hozzájuk. Tudom, hogy párnát még nem szabad használni, de azért megvettük. :wink:

Kép
mamy

Sziasztok,
rohamtempóban kell írnom, férjem mindkét gépet használja :cry:

Viola,
gyönyörű a bkocsi. Milyen márkájú is és hol is vetted? (Bocs, ha már írtad...) Felkészítő :(, de megértem... Aranyos a bébiszoba (gondolom, ott készültek a felvételek.

Mamy,
igen, a 4 db-os ujjast vettük, 60-as méret (én kezdő cuccnak 56-osat vettem, mosásban úgyis összemegy kicsit. Meg van egy-egy 52-es rugink is.) Faliszőnyeg: hát még én sem kezdtem neki... De ma még feltétlenül...

Most megyek, hadd jöjjön a férjem... De még visszatérek! :wink:

ákata2

Mamy,
lemaradt: a befekvés tuti - régen az volt a gyakorlat, hogy már a 24. (!) héten befektettek... Ez ahhoz képest elég jó, nem igaz?!

ákata2

Mamy,
Igyekszem szebb dolgokra gondolni. Van bőven szerencsére! Szép ruhákat vettetek. Én is kaptam az egyik tanítványomtól egy csodaszép chicco ruhát. De sajnos annyira felvilágosulatlan vagyok, h azt sem tudom, h ez rugdalózó vagy kombidressz, a többi szakkifejezést nem is említem.:) Majd veszek órákat a védőnőtől. Jó volt olvasni a "szép napotokról". Úgy vásárolgatnék már én is, de esküvőig nem lehet/merek..

Sz.Kata,
Mit szólt a párod a meglepihez?
Nővér téma: Egyébként furi a helyzetünk, mert 2 szép gyereke van+ midene!!! Egyedül annyi for-om van Vele szemben, h nekem nem maradtak ki a 20-as éveim...

Jadey,
Nagyon sokat gondolok Rád, Rátok.

Sue,
Szép a hasad és a virágok is. Nekem is vége a sulinak. Még 1 hétig be kell menni takarítani, pakolni. Részemről csak megmutatom magam..A te sulid intéz mindent? Nekem azt mondták, h csak a baba születése után kezdik el az "ügyintézést" ha lesz tajszáma....

Ákata,
Hajrá varrás! Még a végén én is kedvet kapok...:)

Viola,
Minket is érdekelne a bkocsi paraméterei..

Rolex
rolex

Helló lányok!

Ákata!
Hát a 24. hétnél lényegesen jobb, hogy "csak" a 35. héten kell befeküdni... Az igaz, hogy jobb az óvatosság, ilyen szempontból biztos, hogy te is nyugodtabb leszel. Remélem, eseménytelenül telnek majd a napok :wink: amíg eljön a Nagy Nap.
Babaruha: a miénken az volt a csomagoláson, hogy 3-36 hónapig, és alatta nagyobb számokkal, hogy 18H vagy 24H (gondolom, ez a hónapot jelenti? :roll: ). Magán a ruhán a címkén az van, hogy 84 és 92. Ez lehet a mérete?... Hát ahhoz képest elég kicsi. 56-ost és 60-ast nem is láttam.

Rolex!
Megmondom őszintén, én sem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy mi a különbség a rugdalózó és a kombidressz között?... :oops: Szerintem nagyjából ugyanaz... Vagy nem?... :roll: A lényeg, hogy alul patentos, a könnyű pelenkázás miatt, és lehet ujjas vagy ujjatlan, egyberuha.
Én is tervezem, hogy kifaggatom a védőnőt, eddig még úgysem adta sok jelét annak, hogy védőnő. Szóval érted... :roll: Utoljára május 3-án találkoztunk amikor jött környezettanulmányra. Aztán elvonult szabira, és azt mondta hogy június közepén lesz, majd menjek le és megbeszéljük a következő alkalmat. Szerdán lementem, ott volt éppen, de nem ért rá velem foglalkozni, így a jövő hét szerdában maradtunk. Hát most majd rázúdítom a kérdéseimet, többek között a leglényegesebbet, a HBSAG leletem sorsát illetően?...

Lányok, mit szóltok a kánikulához?... Én totál ki vagyok purcanva, olyan bágyadt vagyok, csak kóválygok napok óta. Viszont hálistennek nem vizesedek (kopp-kopp), legalábbis nem tűnt fel, nyomogattam a bokámat, de nem maradt bent az ujjnyomom. Gesztikém is megérzi szerintem a meleget, mert ma és tegnap is nagyon nyugis volt, alig-alig mocorgott, néha rúg egy-kettőt, de azt is csak úgy "lájtosan". Hát nem is csodálom, ebben a hőségben kinek van kedve fetrengeni?... :wink: De azért remélem, estefelé majd felélénkül, azt úgy szeretem! :lol:

Kép
mamy

Sziasztok,

igen, igazatok van, a babakocsirol elfelejtettem megirni, hogy ARTI SCART tipusu, lengyel gyartmany es a Kenguru Gold uzleteiben ebben a honapban akcios. En honap elejen a Dunakeszi Auchan melletti uj uzletukben voltam, akkor volt vagy 12 db belole, de a parom nelkul nem mertem donteni, es amikor visszamentunk 3 nap mulva, akkor mar csak szamomra nagyon vad szinekben volt. Azt igertek, hogy ezen a het elejen rendelnek meg es csutortokre ott lesznek a kocsik az uzletben. De aztan nem mentem oda vissza, mert idokozben beneztem az Arkadban az uzletukbe (Baby Bell a legalso szinten), es ott volt egy db zold, amilyet egyebkent is akartam volna, ugyhogy gyorsan lecsaptam ra. A honlapjukon es a Kismama magazinban benne vannak az uzletek cimei, telefonszamai, erdemes esetleg odatelefonalni, hogy van-e nekik belole.

Remelem valakinek en is segitettem ezzel az infoval. Egyebkent en is ugy ertesultem rola, hogy valaki irt rola valamelyik forumban, talan eppen itt, mar nem emlekszem.

Viola
fj35

Ja, az igazsaghoz meg az is hozza tartozik, hogy hatranya, hogy nem a legkonnyebb tipus, szoval van egy kis sulya, de mi csaladi hazban lakunk es nem kell majd hurcolnom fel-le, meg BKV-zni sem fogunk vele.
fj35

Az Auchan-ban en is vettem kombidresszeket, 4 db-ot 999 Ft-ert, jo szinekben voltak es jo minosegunek tunnek. Szerintem ennyi penzert erdemes bevasarolni beloluk.
A kombidressz az, amit a rugdalozo ala kell adni, nem??? Ez altalaban vekony, 100 % pamut, vagy ujjatlan vagy rovid ujju, de labresze nincsen, patenban vegzodik. A rugdalozo altalaban vastagabb anyagbol keszult, es nagyreszt hosszuujju es labresze is van, ezt adjuk a kombidressz fele.
10 evvel ezelott babysitter voltam Becsben, ott meg a kisebbik gyereket pelenkaztam, oltoztettem, de megmondom oszinten, nem nagyon emlekszem a mesterfogasokra...

Viola
fj35

Jadey sok boldogsagot! Mar remelem legalabb 3x elmentel pihizni egyet.

Orsi udv itt!

onzo modon csak egy gyors kerdes. Volt mar valaki szulesi tervvel a dokinal, vagy meg csak terv hogy megbeszelik? Bocsi ha volt rola szo, de a nyaralas alatti termest meg nem olvastam vissza.

csengo 31+2
Vendég

Ami a ruhaügyet illeti, asszem, úgy van, ahogy Viola mondja. A rugdalózó mindenképp olyan, aminek lábrésze van, a dressznek (én bodynak hívom) meg nincs, és azt szokták a rugi alá adni. Mamy, úgy tudom, az újszülöttméret 50-esnél kezdődik, de az nagyon apró. A legtöbb bébi kinövi, mire a kórházból hazakerül. Mi nem is vettünk belőle...
A számozás egyébként télleg hülye... Van, hogy I-es, II-es vagy III-as jelölik az életkort... máshol hónapra, megint máshol centire (ez az 50-től X-ig).

Viola,
nagyon klassz ez a b.kocsi. Jó lenne ikerben... Azt nem láttál véletlenül? De majd megnézem a honlapjukon.

Csengo,
én nem készítettem tervet, hanem szóban beszéltem meg az orvossal, hogy mit szeretnék, illetve ikres szülés esetén mit ajánl. A védőnővel is átbeszéltük a dolgot. Így ismerik az igényeimet.

ákata2

Ákata!

Köszi a felhomályosítást babaruha-ügyben... :roll:
Tehát akkor mi kombidresszt (body-t) vettünk.
A méretezést értem ugyan, de szerintem közel sincs akkora, mint amekkorának jelezték.

Kép
mamy

Orsi!

Hu, de jó hogy itt vagy,már irogatom a kérdéseket ne aggódj, de akkor ha ide is jössz, többször tudunk majd beszélni!
Novemberi baba?Mikor látogatod meg leközelebb Dokibácsinkat?
hétfőn kell mennem cukorra és lehet ,hogy 26-án megyek hozzá ,mert akkor látott 4 hete, de lehet kihúzom júli 3ig, mert akkor meg uh-ra is kell mennem.Így is nagy a pocakom és ha marad ez a kánikula nehéz bemennem Kesziről.
Neked nem mondta véletlenül ,mikor megy szabira?És ilyenkor ki helyettesíti?Látos már két fontos kérdést fel is tettem
:)

VIOLA!
Nem hiszed el ,de mikor megláttam a kocsitokat azt mondtam ilyen nincs.
történet a következő.Ja igen én írtam Róla ,és ebben a fórumban... :)
Dunakeszin lakunk és kb. április óta minden héten benéztünk a kenguruba babakocsi ügyben,hiszen mi is zöld színű babakocsit szerettünk volna,semleges szín miatt,hátha második baba fiú lesz.
Megtaláltuk a tökéletes babakocsit, Arti Scarti de borzalmas színekben volt.Öszeismerkedtünk az ottani eladóval Szilvivel ,felírta a telefonszámunkat mikor már látta nem tágítunk a babakocsitól és meglepetésünkre rendelt kifejezetten Nekünk ZÖLD színben.Na ,telefonált örömmel a meglepetés miatt ,hiszen akkor már vagy az 5.hete tapostuk szegény fejét, jött 1db zöld színű kocsi.Mit se mondjak rohantunk az akkor még 36.990ft-os kocsiért,de mikor megláttuk majdnem elsírtuk magunkat.Ha voltál Keszin akkor biztos láttad oliva zöld,fos zöld /bocsi kifejezésért/ és PIROS.na ekkor szegény Szilvi még nem sajnált minket annyira ,de Ő is nevetett a színeken és azt mondta ,Neki azt mondták nem is lesz másmilyen zöld.
na jól van, viszont Arti márkától jöttek másfajták, szintén ennyi pénzért és vettünk egyet, mondván lányka lesz nem várunk tovább.Felrakom én is a képet.
Aztán, anyukámmal befutottunk valamiért a kenguruba köv hét csütörtökön és egy kismama egy nagyon szép színű rozsdabarna Scarti kocsit vitt a pénztárhoz.Mondom anyának, ugorjunk fel hátha hoztak más színben.Következő volt, mikor Szilvi meglátott lesápadt ugyanis 6db gyönyörű színű Zöld babakocsi volt fent és ami még ráadásul 29.900ért.
lefagytam, és életemben nem káromkodtam még ,de most kicsúszott egy szép szó a számon.Gergőnek el se mertem itthon mondani de úgy felhuztam magamat ,hogy kicsit idegbeteg stílusom volt aznap és megkérdezte mi bajom.elmondtam Neki,elmentünk megnéztük közösen is, és a végén megállapodtunk abban ,hogy a mi kicsit türelmetlenek voltunk.
azért megmutatom Neki a Ti babakocsitokat is ha hazajön
:D
Egyébként Gergő annyira körbejárta ezt a babakocsis témát és ez a fajta tűnt a legjobbnak a legjobb áron.
úgyhogy tutti jó vásárt csináltatok.
Valóban, a miénk is nehéz, de majd kitalálom hogy lehet levinni az első emeletről.

Rolex!
Igen a suli intéz minden papírmunkát de csak a baba születése után
su
Kép Kép
suezika

Su,

Hihetetlen ez a babakocsis sztori. Ezek szerint akkor toled kaptam az egesz otletet. Amikor eloszor voltam, akkor volt 4 vagy 5 db szep zold, a tobbi meg lila-citromsarga meg hasonlo neon szinekben. Bar volt egy sotetkek-sarga kombinacio, ami a paromnak tetszett volna, de en a zoldre voltam beallitodva. (Egyebkent eloben szebb, mint a kepen. ) De a Tietek is izleses a kep alapjan. Orulok, hogy azt irtad, hogy jo vasart csinaltunk vele, remelem tenyleg igy lesz.

Akata2,

Iker verziorol nem tudok, bar lehet hogy van nekik, csak tudod, ami engem nem erint, azt nem is figyelem. A Kenguru Gold honlapjan egyebkent nulla info van, a gyarto honlapja www.arti.pl, ami lengyelul jon be, de valthatsz nemetre vagy angolra.

Viola
fj35

Sziasztok Lányok!

Vajon hogy "bírja" Jadey az esküvőt? Remélem, tesz fel majd képeket róluk.

"Táppénz helyett tgyást" nem értem, légyszi magyarázzátok el! Miért jobb?

Mamy!

Ügyesen vásároltatok. Mi csak most kezdünk el nézelődni, ma például Ikeában voltunk, a babrészlegen, de minek?! Ötleteket kerestem volna...

Viola!
BAbakocsi nagyon tetszik, nálunk is fontos a masszív kerék. Azt hiszem, ez döntőbb érv lesz, mint a súlya.

Bunny!
Írtó cuki babád van, a többi uh-on is általában szégyenlős volt? Én hálát adhatok Ákosnak, mert eddig még mindig megmutatta pofiját, ébren volt, molt legutóbb az ujját is szopizta. Amikor meg arra voltunk kíváncsiak, fiú-e, széttárt lábakkal ült.

Magnézium:
Én is szedem, de nem minden nap, a görcsök, keményedések ellen.
Kullancs milyen üvegben úszkál a hűtőben? Nehogy felhasználásra kerüljön!!!

Lámpa: mit lehet tudni a cégről, hol van boltjuk?

Ákata!
Én kezem is dagad, piros, viszket pár napja, mindenem. Gondoltam eperre, egyéb piros gyümikre, meg házi tehénsajra. Tegnap óta pedig calcium sandoz pezsgőtablettát iszom napi egyet, azóta a kezem sem dagad úgy.
varrás:
én jövő héten kezdek utána nézni, többek között takarót szeretnék foltvarrni, úgy hogy most csinálom először. Varrógépem van, ha van kedved, csatlakozom hozzád.

Sue!
Üdv, nekem tegnaptól van szabi, mindent elintéztem bent, így nem járok be, még jövő héten vagy egy értekezletünk.
Engem nem igazán búcsúztattak el a gyerekek sem, volt olyan, aki az évzárón kérdezte meg, tényleg babát várok? Mit gondoltak, azt a 8 kg-t meg a nagy pocakot csak úgy passzióból növesztettem?
Amikor a termem ajtaját zártam, kicsit elérzékenyültem, de ennyi.

Így én is most kezdek igazán utána járni a dolgoknak, most pl. a babakelengyés és egyéb listát Melindától (Bujkától) fogom megkapni, az alapján indulok neki. Ha megkapom, szívesen átküldöm neked is.
Cukorterhelés miatt ne aggódj, semmi különös, citromot vigyél magaddal meg olvasnivalót.
Hogy mennyire más a pocakunk! Egyidősek vagyunk, de nekem a köldököm fölött is ugyanolyan kerek, mint egy szabályos hordó.
Babakocsi miatt ne aggódj, ez mindig így van, mást meg szuper áron fogtok majd megvenni. Egyébként nagyon tetszik a babakocsi, tökjó színe van.

Simigabi!

Peti fiad mekkora volt, mikor megszületett?
Erika
27+6
piciri

Piciri,

a tappenz es a tgyas osszege tulajdonkeppen megegyezik, a tgyas-t megkezdheted a szules varhato idopontja elott 1 honappal. De ha ezt valasztod, akkor a 168 napod 1 honappal elobb fog letelni es az utana jovo gyed vagy gyes osszege sokkal alacsonyabb lesz. Ha viszont tappenzen maradsz egeszen a szulesig, akkor a tgyas csak a szules napjatol szamit es kitart 168 napig, amivel idot nyersz mielott az alacsonyabb osszegu gyed vagy gyes megkezdodik.
Nekem is azt tanacsolta a konyvelo, hogy ne kezdjem meg a tgyast a szules elott, mert ezzel penzt dobnek el magamtol.
Remelem, mar ertheto.

Viola
fj35

Köszi Viola a gyors választ. Szerinted ha én szept11-re vagyok kiírva, de mivel tanár vagyok, most nyári szabin leszek, mikortól menjek, ill. kell elmennem táppénzre?
Erika
piciri

Viola,
sztem mindkettőtök bkocsija nagyon-nagyon szép! Én nem is tudnék választani közülük... A linket köszönöm, megnézem. A helyzet az, hogy nekem n. fontos a súly is, mivel két babát - főleg, ha már nagyobbak - elég nehéz tologatni. De szívesen megnézném ezt a márkát, nagyon tetszik. (Az ikerkocsik egyébként 14-18 kiló között vannak.)

Piciri,
nekem ma OK volt a tenyerem (kopp-kopp). Nem szedek rá semmit. Nemtom, mitől jöhetett elő... Varrás: alakítsunk érdi varróklubot :lol: Tegnap Melindának még azt írtam, hogy kézzel szeretném, és ma hajnalban még bennem is volt a lendület, de ehhez képest hozzá se kezdtem :oops: (Igaz, a rajz már megvan, sz'al legalább tudom, mit akarok.) Demoralizál a nagy meleg. Csak heverek, mint a béka. A nap fénypontja az esti kertlocsolás volt, az olyan kellemes... Még a kutyák is döglenek egész nap, pedig a dalmata nem az a kimondottan heverészős fajta... Visszatérve az alaptémára: anyagod van már?
Gratula az évzáráshoz! Legalább most már pihenhetsz kicsit...

Megpróbálok még ma este jönni, de még mindig férjemé a gép...

ákata2

Piciri,

Hat az az igazsag, hogy a helyedben en mar most elmennek tappenzre. Merthogy a fel nem hasznalt szabadsagot majd kiveheted gyed, gyes utan is, miert pazarolnad el most az ertekes szabadsag napokat? Persze a tappenz csak 70 %, a szabadsag alatt meg 100 %-ot kapsz, szoval ha most ebben a pillanatban fontos nektek ez a kulonbozet, akkor maradj szabadsagon. Az en orvosom a Sote I-en a legelejen megkerdezte, hogy akarom-e, hogy tappenzre irjon. Aztan irt egy par sort egy receptes papirra, hogy keri a korzeti orvostol a tappenzre irast, es ezt kellett odaadni a korzeti orvosnak, hogy elinditsa a tappenzt.

Viola
fj35

Sziasztok!

Pénteken tele voltam munkával, így nem tudtam fellépni, de most visszaolvastam a lemaradást. Ma már egy órácskát kimentem a napra is öt óra körül, hogy lassan szoktassam magam a napozáshoz. Túlzásba biztos nem fogom vinni, mert a végén úgy fogok kinézni a májfoltoktól, mint egy foltos tehénke :lol: Egyébként nagyon jól esett és a babus is végig mozgolódott. Végülis kell egy kis D vitamin is a szervezetnek.

Rolex!
Szerintem csak irigykedik a tesód, hogy jól érzed magad. Egyébként pedig mindenki el tudja dönteni, hogy kit választ a párjának és nem kéne beleütni az orrukat a választásodba.

Suezika!
Gratula a vakáció kezdetéhez és most próbáld meg jól kihasználni a szabadidőd. Szép pocid van és gyönyörű virágokat kaptál. Ugye milyen jó érzés, ha gondolnak az emberre és egy pár szál virág milyen sokat jelent (mármint a gesztus).

Sz_kata!
Örülök, hogy jól sikerült az ajándékozás és a párod is boldog volt. Azért remélhetőleg ott fog előtte lebegni a születendő baba is és akkor talán jobban vigyázz majd magára.

Jadey!
Mostanra már biztos vége a szertartásnak, így szeretnék gratulálni az újdonsült fiatal párnak. Kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok, szeressétek egymást és a gyerekeket. Vigyázzatok egymásra, mert a szeretet nagy kincs, amit érdemes egy életre megőrizni.
Én is kíváncsian várom a fényképeket :lol:

Mindenkinek jó éjszakát és szép álmokat!!!!

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Mostanában inkább csak olvasó üzemmódban voltam erre...

Ákata
A fehérje és a fehérvérsejt két különböző dolog....
Ha fehérje van a vizeletben az minden esetben kóros... terheseknél ez leginkább toxaemiát jelez a magasabb vérnyomással és a vizesedéssel együtt.
Fehérvérsejt gyakori... kicsi felfázásnál is lehet...
Vendég

PICIRI!
VÉGIG NAGYBETŰVEL ÍROK NEKED MERT FRÁSZT KAPTAM MIKOR MEGLÁTTAM ,HOGY ELAKARSZ MENNI TÁPPÉNZRE!
MINEK?
KINEVEZETT TANÁR VAGY VAGY CSAK SZERZŐDÉSBEN VAGY?
REMÉLEM AZ ELSŐ UGYANIS AKKOR NEM KELL ELMENNI TÁPPÉNZRE HISZEN KETYEG A NAPOK SZÁMA.
ENNEK GYORSAN JÁRJ UTÁNA ,MERT NEM EMLÉKSZEM ANNO MIKOR ÍRTAD ,HOGY TE IS OKÍTASZ DE NEM MINDEGY HOGYAN.
AMIKOR BETEG VLTAM FEBRUÁRBA AZT MONDTÁK A MUNKAÜGYISEK HÚZZAM KI JUNI ELEJÉIG A TÁPPÉNZT ÉS UTÁNA MÁR NEM KELL.
MOST MILYEN JÓ MERT CAK 1 HÓNAPOT VOLTAM ITTHON AZ EGÉSZ TERHESSÉG ALATT ÉS ÍGY SOKKAL TÖBB LESZ A PÉNZEM .SZÓVAL HA KINEVEZVE VAGY NE TÖRŐDJ SEMMIVEL NEM KELL MENNED TÁPPÉNZRE MAJD HA MEGSZÜLETIK BABA VINNI KELL MUNKÁLTATÓHOZ MINDEN PAPÍRT.NEKEM BABA ANYAKÖNYVÉT TAJSZÁMÁT ÉS A DOKITÓL EGY ORVOSI IGAZOLÁS HAT ALKALOMRÓL DE FONTOS AZ IGAZOLÁS NEM ELÉG A TERHES KISKÖNYV.
SZERZŐDÉSBEN VAGY AZ MEDDIG TART AZ A LEGFONTOSABB.ESETLEG HA CSAK JUNI VÉGÉIG MEGKÉRDEZHETNÉD IGAZGATÓTOKAT NEM E LEHETNE MEGHOSSZABBÍTANI AUG VÉGÉIG.
GYORSAN NÉZD MEG MILYEN SZERZŐDÉSED VAN KÉRLEK NEHOGY VALAMI BUTASÁGOT CSINÁLJ VÉLETLENÜL HA VAN KINEVEZÉSED.ÉS HA NEM TALÁLOD PAPÍRODOM HOGY MI A HELYZET,HA NYÁRRA KAPSZ UGYAN UGY PÉNZT AKKOR KINEVEZETT VAGY,HA NEM KAPSZ CSAK SZERZŐDÉSES.REMÉNYKEDJÜNK A ÉEGJOBBAN...
Ign egyébként Nekem fura hasam van de most egy hét alatt megint hatalmasat nőt.Neked is 8kg jött fel eddig?Akkor megnyugodtam,kicsit sokallom de ezt kell szeretni,reménykedem nem haladjuk meg a 12kg.

na most megyek mert zöldségeshez kell futnom.
su
suezika

Gigi,
köszönöm :) Most elővettem a leletet, de nem tudok kiigazodni rajta (eddig kétoldalas volt, külön a fehérje kiemelve egy mínusz jellel, de most egyoldalas, és ez nincs feltüntetve. Lehet, csak az egyik oldalt kaptam meg :? ). A doki egyébként fehérvérsejtről beszélt és antibiotikumot írt fel. Én viszont fehérjéről beszéltem neki, és nem javított ki... Sz'al nemtom. Kedden megyek vérnyomásmérésre.
Hogy vagytok? Zajlik a költözés? Nem irigyellek ezért a melegért... Még régebben írtam, hogy esőben ocsmányabb költözködni, de revideálom e véleményemet - terhesen a hőség - úgy látom - rosszabb...

ákata2

Gigi,
asszem, tudom, miért nem a szokásos leletet kaptam. A dokinál nem volt beutaló, csak receptre írta a múltkor a vér- és vizeletvételt. És ilyenkor nem csinálnak meg sztem annyi mindent, mint amikor külön-külön beixelgeti a papíron... :? Francba.

ákata2

Sue,

Ha ilyen tájékozott vagy, had kérdezzem meg mi a helyzet akkor, ha nem szeretném értelemszerűen megkezdeni a szeptembert de október közepére vagyunk kiírva. Akkor táppénzre kell menni? Én kinevezett tanár vagyok.

Ákata,

Helyedben csináltatnék másik vizelet labort is!! Máshol. Egy lelet nem lelet. Mielőtt antibiotikumot szednél.

Gesztenye,
Remélem minden rendben. Jó volna már beszélgetni a Liszten.:)

Sok puszi,
Roller
rolex

Jadey,

Milyen érzés férjezettnek lenni?
R
rolex

sziasztok,

Jadey,

Remélem, jól sikerült a tegnapi nap, gond nélkül kimondtátok a boldogító igent!! :lol: :lol: Nászút lesz?

Rolex,

A párom július közepén húz el a haverokkal raftingolni, már most nagyon készül. Volt egy olyan ötlete, hogy setleg én is mehetnék, és akkor Szlovéniából továbbhúznánk a tengerpartra. Fúú, teljesen beindultam ettől, a zabszem ott van a fenekemben :lol: Nagyon mehetnékem van, főleg ebben a melegben, legszívesebben egész nap pancsolnék. (fincsi tengervíz, ááááá) Csak hát akkor ugye én már a 33 hétet leszek, és mégiscsak 7 óra az út. Szóval, nem biztos, hogy mennem kellene, de azért olyan jó lenne....

Viola,

Nagyon szép a babakocsi, lehet mi is ilyet veszünk. Mondjuk, nekem probléma a súly, mert az elsőről kell lecipelnem. Majd a boltban megemelem :wink:

Ákata,

Osztom Rolex véleményét.

Már most szólok, hogy tudjátok, jövő hét pénteken megint lesz várandós klub! :) Ha ráértek, találkozzunk ott.

Csengő,

Én már megbeszéltem a dokival a szülési tervet. Fontos, hogy hogyan reagál rá. mondjuk, legközelebb még belekérdezek egy-két dologba nehogy félreértések legyenek. pl: azt mondta, alapból gátvédelemmel szülnek nála a nők, de én nem kérdeztem rá, hogy ez azt jelenti-e, hogy a kitolási szakaszban is felvehetek bármilyen pózt, attól függően, hogy mi esik jól. Mert ha nem a válasz, akkor inkább nem ragaszkodom a gátvédelemhez. a doki egyébként azt mondta, hogy a szülési terv ellenére is, mindig mindent jelezzek felé a szülés alatt is, fontos hogy folyamatosan kommunikáljunk. Hát ennyi, remélem, Te is sikerrel jársz :lol:

Na, megyünk kúpcserepet venni, mert kevés lett :evil:

Puszi,
Kata
sz_kata

Ja, és még annyit, hogy reggel, ahogy a hátamon feküdtem, a hasam kinyomódott az egyik oldalon: Petike feje volt :lol: :lol: Jól megsimiztem a buksiját :lol:
sz_kata

Rolex!
Most kérdeztem meg a barátnőmet ,mert ő novemberben szült szintén tanár.
Igen szepttől ki kell íratni magunkat, Nekem is, mert ugyi Én 11re várom Vikit.Tehát,ha a diri felvett helyetted egy helyettesítő tanárt ,akkortól kell kiiratni magadat ,de lehet hogy csak szept.illetve bocsi ,ha álltalános suliba dolgozol vagy gimibe, már nem emlékszem,akkor aug.21-től kell mennetek addig vagytok szabin onnantól be kell járnotok.De beszéld meg a dirivel első tanítási naptól vagy aug.21től menjél táppénzre.Nekünk zenesulis tanároknak szept 1-én lesz az első értekezlet és utána szept 6 az első tanítási napunk....
egy nagyon fontos dolgot ne felejts el, ezt a lelkemre kötötték odabent,ne kérdezd miért ,én se értem ,TILOS úgy elmenni táppénzre ,hogy a terhességgel vesz fel a doki, mert a 168 napodból elkezdenek peregni a napok.....
tudom, ezen most sokan felkapják a fejüket és néznek nagyokat ,de ne haragudjatok én se értem ez mivel van.
Ha kórházba kerülsz, akkor se vegyenek fel terhességel táppénzre ,hanem mint fekvő beteg.ezt vagy 20X elmondták nekem,mert már sokan szívtak emiatt.
ennyit tudtam most hirtelen mondani....
remélem érthető volt,ha nem bocsi és kérdezz...
su
27+6
suezika

Suezika,

Ha nem terhességgel, akkor mivel mással tud a doki kiírni hónapokra? Sajnos, az én dokim nem rugalmas annyira, hogy mással írjon ki.. :cry: De azért ez érdekes. Meg kezdem megint nem érteni a táppénz-gyed-tgys dolgokat :oops: :oops:
sz_kata

Sz_Kata, Rolex,
alapból igazatok van a vizeletlelettel kapcsolatban, csak sajnos az a baj, hogy én - mint gyakorlott felfázós :( - sajna már a minta leadásakor láttam a színén, hogy nem kóser. Sz'al télleg felfáztam, amire kell az antibájotikum. De még nem kezdtem el szedni :oops: fosok azért :oops: :oops:

Sz_Kata,
tenger... ahh... óóóó... de jó is lenne... Mindazonáltal gondold meg alaposan, elég előrehaladott terhes leszel addigra. Kérdezd meg az orvosodat is, hogy mit mond.

Táppénz:
azt el tudom képzelni, hogy akinek csak két hétre kell a papír, azt kiírják egy náthával. De hosszabb időre biztos ez nem megy így, csak veszélyeztetett terhességet igazoló nőgyógy papírral. Hogy ez mennyire hátrányos a "nátha-papírhoz" képest, azt nemtom. Javaslom (már asszem, írtam), hogy a babafalva.hu-n írjatok a tébészakértőnek, nagyon hamar válaszol és sztem érti a dolgát. (És még a válasz is érthető :wink:)

ákata2

Rolex!
Én is szívesen taliznék, de a jövő hét elég zsúfolt, mert elvileg szombaton megcélozzuk a Szombathelyi rokonságot és addig még egy csomó mindent el kell intézni. Kb. 1 hétig leszünk távol, amiből 3 éjszakát Szombathelyen, 4 éjszakát pedig Sopronban fogunk tölteni. Természetesen, ha már ott vagyunk, akkor átnézünk Ausztriába is ruhanézőbe, hátha beleszeretünk valamibe :) Ha hazajöttünk akkor már bárkire és szinte bármikor ráérek és akkor bepótoljuk majd a dumapartit. Azért még a jövő héten megpróbállak felcsörögni, hogy mi van veletek.

Sz_Kata!
Látom nálatok is beindult a lurkó és mindenhol megpróbál kitüremkedni :lol: Én mostanában sokáig nem tudok egy helyben ülni, mert akkor olyan szépen befészkelődik valamelyik szervemre, hogy amikor felállok pokolian nyilal. Az UH-s nő azt ajánlotta, hogy ilyenkor támaszkodjak egy asztalra vagy álljak négykézláb és mozgassam meg a csípőmet. Ez pedig mosolyra fakasztott minket a párommal, mert amikor lenéztem a pocimra (négykézláb), akkor ahol a babus volt teljesen kidudorodott a poci, a másik oldalon pedig lapos volt. Ha máshogy nem is, így biztos tudjuk, hogy éppen hol tartózkodik :lol:
Lehet, hogy én nem tudok menni pénteken, mert akkor már csomagolunk az útra, de lélekben veletek leszek és júliustól már megpróbálok én is megjelenni a várandósok klubjában.

Gesztenye
gesztenye78

Sz_Kata, Gesztenye,
nekem az a bébi, amelyik faros (Lili, jobb oldalon) szokta a fejecskéjét az oldalamhoz nyomni, és olyankor a hasam, akár egy oldalára fektetett tojás :D Liza fejvégű, ő nem "dudorodik". Mivel a bébik nem egyformán fexenek, nekem alapból nem szimmetrikus a hasam (ez mondjuk csak meztelenül látszik). Imént a férjem megsimogatta Lili fejecskéjét, erre Liza is mozdult egyet a buksijával :lol: Néha (ha középen van rugdosás) magam se tudom, melyik melyik :wink:
Azért nekem ez a négykézlábon való riszálás elég meredeknek tűnik. Nekem pl. leérne a hasam a földig (na jó, ez vicc volt, de már nem sok hiányzik hozzá :roll:).

ákata2

Gesztenye,
nagyon jó nyaralást nektek! Irigyellek... :wink:

ákata2

Sziasztok,

Elnezest, hogy esetleg rossz tanacsot irtam a tappenz ugyeben, de nem tudtam, hogy tanaroknal ez mashogy van. En mar januartol tappenzen vagyok, mert az orvos kiirt veszelyeztetett terheskent, de ennek semmi koze nincs a tgyas-hoz, azt majd csak akkor kezdem, amikor megszuletik a kisbaba.
Bocsi megegyszer, nem akartam senkit felrevezetni. Egyebkent a www.magyarorszag.hu oldalon a tappenz, a gyes, a gyed, a tgyas mind le vannak irva, eleg alaposan utananeztem a dolgoknak, mert en sem voltam tisztaban meg a fogalmakkal sem.

Viola
fj35

A táppénzel kapcsolatos dolgok Nekem is érthetetlen és tényleg igaz ,hogy nem lehet sokáig felvenni mással.
Holnap megy Gergő dolgozni és bemegy megkérdezni ott mit mondanak a munkaügyisek.Kíváncsi leszek én is.
megyek pihenni, mert most jöttünk haza telekről és szedtünk 6 kg cseresznyét és kipurcantam.
Multkor nem tudtam ellenállni a cserinek 6 szemtől csikart a hasam.Most van 6 kg.Megtudná azt valaki magyarázni ,hogy a kompóttol miért nincs semmi bajom ,a nyers gyümiktől meg fetrengek????????
Lányok ha valaki szopiztat, lehet enni cserit?
su
suezika

Su,
azt tudom, hogy most lehet cseresznyét enni (megkérdeztem a dokitól - mondjuk addig is ettem :wink:). Tulképp miért ne lehetne?
Nekünk is van egyébként két fánk, és minden nap eszegetek... Nekem a lecsó tett be a múltkor, amit egyébként imádok. Nemtom, merjek-e még próbálkozni... :?
Ez a csikarás nálad csak a terhesség alatt jött elő v. már korábban is? Ha meg a befőttől nem jön elő, megpróbálkozhatsz a cseresznyével... (mármint eltenni.) Már én is gondoltam rá, de sztem elfogy nálunk nyersen is...

Lányok, Ti is olyanok vagytok, mint a zombi? Csak kóválygok... A fülledtség jobban zavar, mint a meleg...

ákata2

Lányok, ez nagyon klassz!!!!!

http://babyfun.fw.hu/

ákata2

Tanarak!

Elmondom, nekem mit mondtak bent, hogy a legjobb. ugyanazt, mint Fj-nek.

Su!
Én majdnem 7 hónapot leszek táppénzen, ezt mással nem lehet, csak terhességgel ilyen sokáig kiírni. nem pereg a 168 napod, azt külön kell megkezdeni, és szülés előtt egy hónappal kezdheted meg legkorábban, vagy szülés után, szülési szabadságnak hívják. (ha ez peregne táppénz helyett, nekem gyakorlatilag akkor már rég lejárt volna a 168 napom, azaz a szülési szabadságom, pedig még csak októberben fogok szülni. Innentől mire vennének, GYED-re, gyerek nélkül???)

Én is bementem megkérdezni, ne szakítsam-e meg most nyárra a táppénzt, és menjek szabira, azt mondták ne, mert a szabadságok összaadódnak és halmozódnak, majd GYED után vegyem ki őket, GYES helyett, mert a GYES csak huszonvalahányezer fornit. Ott jól fog jönni, GYES helyett, vagy után a teljes pénz, most mégis többet kapok mint a GYES.

Ráadásul mindegy, ebben az évben mennyit vagyok táppénzen, mert ha jól tudom, a bruttó fizetésedből számítják ki a GYEDET, ami még az én esetemben is maximum GYED lesz, és nem a táppénzes netto pénzedet veszik alapul.

Kép

Kép
rejo

Rejo,

koszonom a megerositest. Gyakorlatilag eddig en is egesz evben tappenzen vagyok, egeszen a szulesig (kb aug 6). Ha valakinek folyamatos a munkaviszonya, vagyis vegig egy munkahelyen volt vagy munkahelyvaltas kozott nem telt el tobb mint 30 nap, akkor a szulest megelozo naptari ev atlagkeresete alapjan szamolnak mindent. Szoval en most a tappenzt is 2005 alapjan kapom es majd a tgyast is szules utan, szoval a mostani folyamatos tappenz semmit nem ront a tgyas osszegen majd.

Viola
fj35

Sziasztok,

Nekem van még egy kérdésem a Tgyás-sal kapcsolatban: azt tudom, hogy azt is a szülést megelőző naptári év átlagkersete alapján adják. Ha én szeptember 7-én szülök, akkor a 2005. szeptemberétől kapott fizu alapján számolják a pénzt, vagy 2005. januártól? (bocsi, de nem ismerem a naptári év pontos jelentését)
Nekem sajnos nagyon nem mindegy, mert 2005. januártól augusztusig minimálbéren voltam bejelentve, utána viszont munkahelyet váltottam, és ott már jó pénzre voltam bejelentve.
És tényleg igaz, hogy ha nem volt két év folyamatos munkaviszonyom a szülés előtt, akkor csak 60%-ot kapok? A két év folyamatos munkaviszonyt a szülés napjától visszafelé számolják, vagy másképp?

Ooopsz, ez már több kérdés is volt

:oops:

Kata
sz_kata

Sz_kata,

igen, jol tudod, hogy a 2005-os ev atlagkeresete alapjan szamolnak, de a naptari ev jan 1-tol dec 31-ig tart, szoval a te esetedben ez nem tul szerencses, de sajnos abbol fognak szamolni. Nem a munkaviszonynak kell lennie 2 ev folyamatosnak, hanem a szules napjatol visszafele szamitott elmult ket 2 evben kell legalabb 180 nap munkaviszonyodnak lennie, amikor fizettek utanad tb-t. Ezek az altalanos szabalyok, de ha valakinek specialis esete van, akkor talan belep a 60 %, de arrol nem tudok semmit.

Egyebkent en bementem a Teve utcaban a TB-hez es utanaerdeklodtem, nagyon pozitivan csalodtam, mert roppant segitokeszek es turelmesek voltak, mindent elmagyaraztak. Szoval ha valakinek ketsegei vannak, akkor tudom ajanlani az utanajarast, mert megeri.

Viola
fj35

Ugy latom tgyas, gyed stb dolgaban kavarodnak a dolgok.
A biztositott az a szulest megelozo ket evben jelent 180 napot. Tehat ha fel eve dolgozol is kapsz mindent.
Kata a te esetedben, mivel az iden tappenzen vagy, mar nem jon ossze a 180 nap. Igy a tavalyi ev (jan-dec)atlagabol veszik a tgyas es gyed alapjat. A tgyas nincs maximalizalva, igy ott nagyon sokat szamit egy jo kis premium vagy jutalom, es mivel kevesebbet vonnak belole, mindig magasabbra jon ki mint a fizu volt. Ezert kiszuras a minimalberes bejelentes, mert a mukaltato nem sokat sporol rajtad, de te evekig szivsz miatta. A gyed az ugyis maximalizalva van es egy 120 koruli atlag fizuval mar kijon. (bocsi de nem szamoltam ki potosan, mert nalunk magasabb a besorolasi illetmeny). Tehat ha a tavalyi ev atlagat veszed es megvan a szazhusz, akkor csak felevig szivsz....utana igy is ugy a max gyed van.
Olyanrol en nem hallottam, hogy ne terhesseggel vegyenek tappenzre. Arra kell csak figyelni, hogy az ugyintezo ne inditsa el automatikusan a szules varhato idotartama elott 1 honappal a tgyast!Ha valakinek nagyon szamit hogy az idei fizuja legyen, akkor kell tappenz helyett a szabikat kivenni es minden ugyeskedes, hogy mert a tappenz nem szamit bele a 180 berezett napba. Es ha csak 179 van, mar ugrott az egesz.

A szabikat tenyleg azert jo tartalekolni, mert ha nem akarsz visszamenni, de elvileg keves a gyes, akkor meg jo sokat ra lehet huzni hogy nagyobb penzzel legy otthon a gyermek harmadik eveben. Felteve hogy nem jon a kisteso:)

Megyek mert a nagyfiu mindenre feltekeny.

csajk en mar pakoltam a korhazi taskat.
Holnap megyek a dokimhoz, viszem a dulamat is. Kivancsi leszek mit mond a szulesi tervemre.
Kata, te tudod miert van a mintaba irva, hogy legalabb 20 centis legyen a koldokcsonk? Ezt en nem tudom elkepzelni miert kell.

Tobbieknek bocsi, hogy nem reagalok, szepek a babakocsik (nekem a bordo jobban tetszik) es kivanom mindenkinek hogy elviselje az igazi nyarat...

Beatrix
Vendég

Viola, latom egyszerre irtunk.

Beatrix
Vendég

Tanulok, de pihenésképp néha benézek :lol:

Csengő,

Azért írja a köldökcsonk 20 cm-re hagyását, mert állítólag ennyi a személyes aura távolsága. vagy valami ilyesmi, és nem akarják hogy az sérüljön. Nekem azonban fontosabb az, hogy a hosszúra hagyott köldökcsonk állítólag szebben és gyorsabban gyógyul. De nem tudom, ez igaz-e. asszem, én nem is írtam be a tervembe. Várom a beszámolót az orvos-dúla találkozóról! Melyik szervezettől választottál?

Tgyás: hát, ez szívás :cry: A bérszámfejtő mondta is, hogy várhattam volna egy évet, mert jobb feltételekkel indulnék :roll: Ennyire azért nem voltunk előrelátóak, csak úgy ereszd el a hajam módján belevágtunk :wink: :lol:
sz_kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?