Új privát üzeneted érkezett!

Bunny,

Rendicsek!!! Várom a hívásod!!

Bujka,

Kedves vagy.. Nem tudom a saját ÉDESTESTVÉREM-en túltenni magam. Pont én, akinek iszonyú fontos a család! Igy jártam. Az átlagember csak a barátait tudja megválogatni, az én nővérem a cstagjait is.
:!:
rolex

Rolex,

mi van? lecsúsztam.. miért sírtál a tesód miatt?

Orrszívó: porszívó a legjobb.... hát ordítás az van, de jobb mint az arcüreggyuszi....

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny,
Majd....tök ciki. Családi szennyes..Nem szeretnék senkit sem untatni.
rolex

Bunny,
Kemény 18 nap van közöttünk...:))Hányra mész védőnőhöz?
rolex

Kullancscsípés:

Mivel a magzatra nézve a fel nem ismert Lyme fertőzés kockázatos, minden terhes nőt megvizsgálunk. Veszünk vért a kullancscsípés után közvetlenül (helyesebben a jelentkezés idején) és 3-4 hét múlva. A savómintákat lefagyasztjuk (és 10 évig megőrizzük). Az első minta (gyakran a második is) még „negatív”, vagyis nem termelődött annyi ellenanyag, hogy elérje a pozitivitás határértékét. A két vérminta (nem az eredmény!!!) összeméréséből tudunk következtetni a fertőződés tényére. Még a negatív tartományon belül is lehet látni a változást az ilyen összehasonlító, vagy ún. savópár-vizsgálatokkal. (Hasonlót rajtunk kívül az országban rutinszerűen más nem végez.)

A csípés helyén néha látható egy lencsényi pír vagy csomó. Ha pár nap alatt eltűnik, nincs jelentősége. Amennyiben növekedésnek indul, vagy tartósan megmarad, már érdemes megvizsgálni. Ilyenkor is többnyire idegentest-reakcióról van szó, (tehát a kullancs szájszervéből maradt a bőrben néhány mikroszkopikus méretű tüske), de ennek eldöntése már járatos szakember feladata.

Mit csináljak???

KépKép
KépKép
bunny75

Rolex!

Én is szívesen venném, a untatnál... :) Panaszkodd ki magad asszony, hátha jól esik....

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Rolex

na akkor majd együtt nyomunk :-) így vagy úgy megszüljük azt a babócát :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Rolex!
Most már inkább tényleg add ki magadból és ne emészd magad. Egyébként annál jobban érdekel mindenkit, minél jobban ódzkodsz :) Úgyhogy elő a litániával és szabadulj meg a rossz érzéstől. Esetleg felajánlhatom magam, mint fogadott tesót, mivel én úgyis egyedül vagyok :(

Bujka!
Megpróbálok majd a fotókról is gondoskodni, de előbb még be kell őket szkenelni és az a párom asztala. Sőt, ha tudok akkor pocisat is felteszek, mert most már nagyon megindultunk a növésben :)

Úgy érzem én is légzésfigyelő párti lettem, mert nagyon félteném az én kicsikémet azok után amin együtt átmentünk és még várni is kellett a jövetelére. Egy kis pénzt és tanulást megér a nyugalmunk, de azért lelkesen várom a leírásokat a különböző típusokról és tapasztalatokról, hogy könnyebb legyen dönteni.

Gesztenye
gesztenye78

Rolex,
bár tudnék vmi vigasztalót írni... Ne kímélj minket, ha meg akarod osztani a gondot/bajt.

Melinda,
én is a Baby Controlt néztem ki :lol: Nektek melyik fajta van? Jó az oktató CD? Volt téves riasztásotok?

Bunny,
sztem mindenképp vizsgáltasd meg magad és a kullancsot. Már csak a megnyugvás kedvééért is. Egyébként nem mindegyik kullancs fertőz, úgyhogy nyugi!

Livi, Melinda,
ez az orrporszívózás iszony lehet. Hajat legfeljebb ritkábban vág az ember, ha a gyerkőc nagyon utálja, de a taknyosságot nem lehet csak úgy hagyni... (Én egyébként a zuhanytól kaptam sikítófrászt. Ennek az az oka, hogy mikor először próbálták ki rajtam, nagyon megijedtem. Szóval nálunk a hajmosás is kész tortúra volt, bögrével (!) kellett a fejemre csurgatni a vizet kábé három éves koromig. Nem lehettem 1*ű...)

Livi,
igen, köszönöm a felvidítást :lol: :lol:

Kezdődik a meccs, megyek a kertbe... még kábé 40 hátravan :cry:

ákata2

Sziasztok!

Bujka!
Köszi szépen a Baby Control oldalt, Ákatához hasonlóan nekem is ez a legszimpatikusabb. Valószínűleg ennél maradunk.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ma egész nap olyan vagyok mint a chemotoxos légy, kóválygok ide-oda (de nem szédülök, csak olyan álmos vagyok), Gesztikém bezzeg elemében van, olyanokat rúg, hogy a hasam őrülten hullámzik. :lol:
A visszaolvasásra sem volt még energiám... :oops:
De az a lényeg, hogy minden baba és mama jól van :wink:

Kép
mamy

Mamy,
én is ilyen vagyok... Majdnem elaludtam egy órája, de erőt vettem magamon - ez garantált hajnali kelés lett volna... Inkább vasaltam kicsit... :? Most megyek muskátlikat locsolni.

Képzeljétek, Karácsonyra kertészetben vettünk egy szép ezüstfenyőt, kiültetőst. A kertész ültette ki a május elsejei hétvégén, és aszonta, nem sok reményt fűz a dologhoz, mivel nincsenek rajta friss hajtások (pedig addigra bőven kellett volna lenniük). Képzeljétek, MOST viszont telis-teli van! Gondolom, az esős idő meghozta gyümölcsét. Úgy másfél hete még semmi sem volt rajta... Annyira örülök, úgy néz ki, megmarad :lol:

A jó idővel kezd bedagadni a bokám... Egyelőre nem vészes, az őzike és az igásló közti átmenetet nézve még az előbbi felé billen a mérleg, de azért nem neveznék be karcsú boka versenybe :(

ákata2

Sziasztok!

Bunny!
A képet jpg formátumban lehet felrakni, max. 600X600 pixel méretben. Resize-zal kell lekicsinyíteni (én Adope Photoshop-ot használok) és utána a Melléklet feltöltéssel beszúrni. Ha nem megy, nyugodtan küldd át nekem és én felrakom :D
Nézd meg esetleg a www.kullancs.hu oldalt, igaz, hogy magándokinak tűnik, de van telefonszám, hátha tudnak segíteni. Találtam még valamit: www.kullancsinfo.hu
De ne izgulj!!! Pirosodik, viszket a helye?

Bali!
Arra a kézi kis biszbaszra gondolsz? Na abból én is bevásároltam Marcinál :oops: Az maximum a fürdőkádba jó játéknak :lol: Én elemesre gondoltam, mert mástól hallottam, hogy az is egész jó...

Rolex!
Megértem, ha nem akarod "kiteregetni a szennyest". Sajnos nálunk is vannak gondok (szerencsére nem a Párommal), de az igazat megvallva, én sem szívesen "reklámozom" a dolgot :(

Kata!
A Baby Controlból nekünk a 3 érzékelőlapos van, ha erre gondolsz. Gyorsan megnéztem a honlapot, a BC-130-as. A tájékoztató film (nekünk még videokazit adtak) közepesnek mondható. Nekem azért jó volt, hogy előtte elmentünk a Madarászba is a személyes oktatásra (a sok rizsa mellett a gyakorlati bemutató, magyarázat jó volt). A film így az oktatás és a Madarászban vett könyv elolvasásával okés volt.
Mi 28eFt-ért vettük a Brendonban, egész jó ára van most is.
Téves riasztás... Ez fogós kérdés, hogy mi nevezhető tévesnek. A szerkezet a légzés kb. 14 mp-es kimaradását követően elkezd aprókat csipogni 3-szor, hogy a babót egy kicsit "ébresztgesse", aztán ha ennek ellenére sem lélegzik, akkor folyamatosan sípol. Nálunk előfordult olyan, hogy aprókat csipogott és mire Marci épp felébredt volna jött a sípolás. Persze ijesztő volt, de láttuk, hogy teljesen jó a bőrszíne, úgyhogy tudtuk, hogy csak nagyon mélyen aludt, ami előfordul. Később, amikor már kúszott-mászott az ágyban, volt olyan eset, hogy teljesen "rákente" magát a rácsra, ahol épp nem érzékel a szerkentyű. De lényegében igazán téves riasztásnak ezeket nem nevezném, mert ezeket a tényezőket semelyik gép sem tudja kiküszöbölni.
Az orrszívásnál csak az ember esze kerekedik felül a szívén, mert tényleg az lebeg előttem, hogy ha nem szívom, vagy nem alaposan, akkor arcüreggyuszi, tüdőgyuszi és egyéb nyalánkságok. Nálunk is horror a hajmosás is :cry: Gábor szokta fürdetni mostanság már Marcit (hasammal már nincs kedvem hajolgatni a kádba) és mindig szívinfarktust kapok, amikor elkezd ordítani. Aztán Gábor felvilágosít, hogy "csak" hajat mosnak :(
Ezüstfenyő :D Nekünk tavaly lett egy ültetve, és csak idén jöttek rajta új hajtások, úgyhogy mi is reménykedünk :D
Sajnos én is észrevettem a napokban, hogy a kezem kezd vizesedni. Marcinál ilyenkor már vígan dagadtam, sőt a kezem zsibbadt is, amivel még neurológiára is el kellett mennem. De végülis kis odafigyeléssel (kevés só, sok folyadék) tartható a dolog. Ne izgulj!

Gesztenye!
Akkor várjuk a pocak és Babó fotókat :D Lehet, hogy én is csináltatok magamról egy pocakosat...

Mamy!
Nem csak Te vagy hulla, én már napok óta kóválygok otthon. De. 10-kor már olyan érzésem van, hogy simán vissza tudnék feküdni az ágyba és aludnék, de ugye Marcikám mellett ez lehetetlen :roll: Pihenj, amíg megteheted!!!

Mindenkinek jó éjszakát!
Pusz: Melinda (30+6)

KépKép

KépKép
bujka

Kép

Na akkor a kép Andriskáról :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok, Lányok!

Bunny,
Andriska nagggyon édes! Lám-lám, ő sem szereti mutogatni magát (mint ahogy az én Lili lányom sem :lol:). Van egy olyan érzésem, hogy a bébik nem rajonganak az ultrahangért...

Melinda,
köszönöm szépen az adatokat, asszem mi majd a 110-es variációjút vesszük (2 érzékelős). Persze 2 példányban :wink:

Le vagyok lombozva, uis a dagadó bokám mellé égni kezdett a tenyerem, mintha csalánba nyúltam volna, és piros és kicsit dagadt (értehetetlen), plusz felhívtam a dokit a vér- és vizeleteredményért, és kiderült, hogy fehérvérsejteket találtak a pisimben. Baktérium nuku. Úgyhogy délután bemegyünk. Drukkoljatok lécci, hogy ne kelljen befeküdnök a kórházba, annyira utálnám... Főleg, hogy akkor már ki se engednének szülésig :cry: :cry: :cry: Azért igyexem optimista lenni, a vérnyomásom uis OK...

ákata2

Bunny!
Jaja, de jók!!!!!!!!!! :D :D :D

Bujka!

Azt talán nem kell az orrába dugni? :)

Livi

bali78

Ákata!

Gondoltam is rád :-) ANdriska is úgy döntött nem mutatkozik... Kedden mutatta a pofiját, de X-akta, szerdán meg úgy döntött, hogy felejtsetek el, nem minden nap van bemutatkozó. De így doki bácsi mindent jobban látott :-)

Livi!

Köszi, mi is nagyon örülünk a képeknek, országnak világnak elküldtem :-)

Képzeljétek, tegnap voltam védőnéninél, már a másodiknál és legközelebb a harmadikhoz kell mennem... 8 védőnő van a körzetben, ebből 3 már ismerek :-) A lényeg a lényeg, hogy nagyon édes volt... Jót dumáltunk, tanácsokat adott, mondta, ha úszni járok, akkor hátúszást most már felejtsem el, mert attól bekeményedik a hasam... Kullanccsal kapcsolatban is beszéltem vele, azt mondta, hogy csak figyelni kell a helyét, ahol megcsípett és ha nincs elváltozás, akkor felejtsem el. Persze az élősködő dög még ott van a hűtőben, és még él... Nem dobom ki egy darabig, hátha be kell vizsgálni. Ja amúgy van valami bevizsgáló csomag, amit patikában lehet kapni.

Rolex!

Tegnap küldtem sms*t, de nem reagáltál... Neked info, hogy a védőnéni azt mondta, hogy nem a bejelentett címed alapján tartozol védőnőhöz, hanem ahol tartózkodsz... Szóval lassan Te is megismerheted a 8 védőnéniből az egyiket :-) Én már hármat ismerek, és eddig nagyon pozitív a véleményem :-)

CSak általános info: Drága volt a védőnéni, azt javasolta, ha jó kapcsolatban vagytok a házidokival, próbáljátok elintézni, hogy szülésig téppénzen legyetek, mert akkor egy hónappal tovább kapjátok a tgyást. Ja és azt is mondta, hogy élvezzük az utolsó szabad nyarunkat. Ennek örömére, úgy döntöttem, hogy júliustól lelépek :-)

Még egy valami: magnézium... Azt minek is kell szednünk? És mi a dózis... Akinek van tapasztalata, várom, hogy elmondja :-)

Bunny

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Jó sokat írtatok :lol:
((Most jöttem ki a polgári jog vizsgámról, egy hét múlva eredmény. Kicsit elkeserítő, hogy két hétig tanulok mint egy őrült, aztán a kettesnek is örülni kell. bezzeg régen 3 nap tanulással évfolyamelső voltam, persze az mondjuk gazdasági főiskola volt, nem a jog. A családom meg húzza a száját, ha bejelentem, hogy ismét kettest kaptam. :evil: Elég bosszantó.... Na ennyit így hirtelen felindulásból :lol: ))

Szóval tényleg a rugalmasság a lényeg, az persze nagyon jó, ha nem tudatlan hülyeként fekszik be valaki szülni és tisztában van azzal, hogy mi miért történik vele.

Amúgy sztem nagyon kevés helyen van az manapság, hogy megérkezés a kórházba, burokrepesztés, oxytocin, leszíjazás az ágyra és addig így maradás míg nincs kint a baba. Ennek utána lehet kérdezni és ha valaki gyanítja, hogy ez fog vele történni - akár a doki, akár a kórház miatt - az menjen máshova.

Kata, képzeld, a szülésznőm Margit is mondta, hogy minden lehetséges és természetes dologgal igyekeznek elviselhetővé tenni a szülést, akár illóolajas masszázs, akár otthonról hozott lila takaró szivecskés betéttel, zene, homeopátiás cuccok. Pedig az a SOTE II. Szóval sztem az sem igaz, hogy elfelejtjük az ősi bába- bölcsességeket, ez inkább az elmúlt 40 év "vívmánya". Manapság egyre inkább fordulunk a természetes eszközökhöz.

Nekem elég könnyű a helyzetem, farfekvéses a baba, eddgi minden vizsgálatnál az volt és valahol érzem is, hogy nem fog megfordulni. szóval nem is paráztatom magam a továbbiakon. Lélekben készülök a császárra... :)

Rejo, hívlak kora délután, jó? Nem vagyok annyira offon, csinálhatunk valamit!

Pusz,
Krisszi

ui: jó lenne, ha sikerülne megőrizni itt a fórumon az eddigi intelligens és szívélyes hangnemet, más topicokban folyik a vér és veszekedés van, kíméljük meg ettől magunkat :lol:

Reditke, szerintem semmi gond nem volt a hozzászólásoddal, szerintem teljesen félreérthetetlne volt és normális hangvételű :lol:

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Krisszi!

Ne izgulj, biztos sikerült a vizsgád :-) Apu szerint e legjobb jegy a 2, mert azt a legnehezebb megszerezni :-)

Megy a harc más topilolban... Milyen hülyeség... Hát nem azért vagyunk itt, hogy megbeszéljük tapasztalatainkat és aggodalmainkat, tanácsokat kérjünk, stb... Hát ez érdekes....

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Csinalom a szulesi tervet, de egyre inkabb az az erzesem van, hogy legyunk tul rajta es hadd vigyem haza a kisfiunkat :lol:

Nagyfiu hofeher ruhaban ribizlit szedett, majd elultette a foldbe. Most eleg mokasan nez ki. Mindennap megfogadom, hogy nem viszem tobbet boltba, mert iszonyu cirkuszt levag (uvegeket dobal foldhoz) es ahhoz mar eleg nagy a pocim, hogy meg tudjam fekezni...Ma mar csak itthon leszunk. Amugy a szomszed hazban is van egy kisbolt, de ott minden draga. Lehet hogy igy fogok sporolni.
Szegyellem, de en mar csak azon vagyok hogy mindenen tul legyek. Mar pakolom a korhazas cuccot (csak ugy fejbol), aztan lefekszem es varom a szulest. Mindennap ugy erzem, hogy nincs erom felkelni. Aztan a nagyfiu meg itt rohangal, ugyhogy ossze kell szednem magam. Anyam minden esetre jon a jovo heten vasalni, mert mar nem birom. MEg a hasamtol elfernek, de allni nem igen tudok.
Nem tudom, hogy Bujka es a tobbiek, akiknek meg viszonylag kicsi a gyerekuk, hogy oldjak meg, de nekem mar nehez felemelni nagyot. Vagyis faj a pocim es nem akaromhogy a kisbabamnak legyen baja, vagy ido elott jojjon.

Reditke es Szkata beszelgetese, szerintem sem volt egyatalan kirohanas, persze en mindketojuket ismerem. Jo ha masok is leirjak, mi a helyzet, mert en a szules elott almomban nem gondoltam volna, hogy nem lesz szuloszoba, azaz hiaba megyek a !biztonsagos! korhazba, telthaz eseten otthoni korulmenyek vannak ott is:)

mennem kell mert a kisfiam szetpakolta a mosogatogepet...

csengo
Vendég

Jaj Lányok!

Ha lámpát kerestek, akkor szóljatok... van egy teljes katalógusom a gabeliztől... Nagyon cuki dolgok :-) Van közte lámpa, asztali lámpa, bútordízs, fogas, stb... A tulaj is nagyon drága... Igaz az árak, mint a brendonban, de nagy a választék és minőségi :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Kép

KépKép
KépKép
bunny75

Kép

KépKép
KépKép
bunny75

Ez a két lámpa, amit mi vettünk meg. Kőrisből van :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny,

Klasszak a lámpák :lol: Jó kis fiús mintával :wink:

magnézium: az izomműködés szabályozására adják, sportolóknak és hát bizony várandós anyukáknak is. az utóbbiaknál a haskeményedésekre és a vádligörcsökre szokták javasolni. Általában azok a típusok jók, amelyek B6 vitaminnal kombináltak, mert a B6 segíti a magnézium felszívódását.

Csengő,

Aztamindenit, Te már nem sokára szülsz!!! Addig is kitartás! :)

Eddig annyira vártam a nyarat, most meg úgy érzem néha, hogy nem kapok levegőt. És nem tudom, hogy ez a gyerektől van, vagy a melegtől. Esetleg mindkettő. Pedig most ülhetnék a kertben, de megdöglök ettől a fülledt levegőtől :lol:

Ákata,

Én sem szándékozom visszamenni a mostani melóhelyemre. Úgyhogy most van egy kis időm, agyalni, hogy mire vállalkozzam :wink:
Azért is tuti, hogy nem megyek vissza, mert főnököm, amikor erről kérdeztem, közölte, hogy persze, visszavárnak, de nekem kell megoldanom, hogy legyen aki vigyáz a gyerekre, meg elmegy érte bölcsibe, mert ez nem az a hely, ahonnan én ötkor leléphetek. Szóval, egyeztessek a nagyszülőkkel. Én erre mondtam neki, hogy nem szeretném, ha a gyerekemet a nagyszülők nevelnék, úgyhogy, valami más megoldást keresek. :evil:

Ma van a férjem szülinapja! Reggel odaadtam neki az utalványt a két raftingos, kanyoningos kalandra. Aaannnyira örült, és így én is! Már előre irígylem :wink: :lol: :lol: Annyit kötöttem csak ki, hogy az utalványt még augusztus közepe előtt használja fel. Elvégre, utána már bármikor szükségem lehet rá :lol:

Pusszancs
sz_kata

Bunny,

azt a katalógust hol lehet megtekinteni?
sz_kata

Gesztenye,

Gratula a kis kukishoz. Úgy látszik, ez az ősz most nagyon fiús lesz :wink:
sz_kata

Hogy Ti milyen kedvesek vagytok! Akkor itt most legyen mindenki a testvérem: :)))
Adva vagyon egy jó nagy korkülönbség és egy még nagyobb személyiségbeli különbség köztünk. Ennyit előzetesként..
A pláne az, h nem hajlandó eljönni az esküvőnkre..Mert nem ért vele egyet és nem akar jópofit vágni...Na, ezért, és a többi megjegyzéséért sikerült kiborulnom tegnap.(pl.felelőtlen aki ennyi idősen szül,-májusban voltam 30 és a szüleimet fogom ezzel is terhelni, akik mondanom sem kell iszonyúan boldogok) Az bánt, h a szüleim h dolgozzák ezt fel. Leginkább sehogy. Egyébként hosszabb a "love story", csak tényleg nem akarok untatni senkit.
Ez történt röviden. De hála Istennek, van egy szerető párom, egy babám, mamám, papám és pár jóbarátom. És most már Ti is! :)
rolex

Bunny,

Ne haragudj, nem vettem észre az sms-t. Amikor eszméltem, már 10 volt..Én voltam az a p. aki olyan későn zargatott. Bocsi!
Ma évzáróm lesz 6-kor, de esetleg este jó nekem. Ha neked is.
Sok puszi Mindenkinek,
Roller
rolex

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:54-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:54-kor.
Vendég

sziasztok!
VAKÁCIÓ VAKÁCIÓ VAKÁCIÓ!!!!!!
:D
Nem kell többet mennem dolgozni egy darabig.
Mostmár tudok jönni megint Hozzátok ha visszafogadtok.
ja és képzeljétek végre van egy normális kép rólam amit felmerek Nektek tenni.

ma volt az utolsó értekezlet utána elment a tanári gárda ebédelni.Mindenki mondta ne sajnáljam a bébitől a finom falatokat adtam is neki,halászlé meg finom sülthusik csak salátákkal.Utána egy óriási adag somlói.gurultam hazafelé és mire Vácról hazavonatoztam csorgott rólam a víz.Még jó,hogy reggel besötétítettem a szobákat így itthon finom hűvös várt.

Én is voltam teljes vérképen tegnap,ma megvannak az eredmények csomo csillaggal.Ami kicsit aggaszt.aztán tegnap végre valahára eljutottam a SOTE anyasági tanfolyamára terhesség élettana fél órában.ezért utaztam 1 órát ,hogy utána fél órát ücsörögjek egy fülledt teremben ahol olyanokat mondanak amiket így is tudunk.Bár voltak érdekes dolgok is pl.méhlepény hossza 20cm de felszíne 15m2!akkora mint a mi kisszobánkkicsit hihetetlen de ezt mondta a doki.

kilehet bírni a cukros vizet?
Nekem hétfőn kell mennem reggel 8ra de már vasárnap nem ehetek este 8 után semmit csak vizet ihatok.
nem is a szúrástól félek hanem az éhezéstől,de ha kibírtátok Ti is akkor hátha én is.
most megyek mert megyünk auchanba.
Ti már beszereztétek a babakelengyés holmikat???
Én azt se tudom miket kéne venni mert védőnéni még semmit sem mondott csak lesz valahogy.
na rakom a képet,az egyiken nagyobbnak nézek ki de a valóság gigantikus méretek és csak szörnyűlködöm rajta,pláne mert megkérdezték kettő van bent????? :shock:
na ez ciki nem tudom lekicsinyíteni a képet de ha Gergő hazajön segít és rakom fel
su
suezika

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.20 07:53-kor.
Vendég

Sziasztok, Lányok!

Újra itthon! :lol: :lol: :lol:
A doki kiröhögte a bokámat (szerinte ez semmi), és megnyugtatott, hogy - ha van is egy kis fehérje a vizeletemben - a véreredmény OK - és ha toxémiám lenne, annak ott is lennének árulkodó jelei. Meg ugye a vérnyomásom is rendben volt kedden... Szóval bumlizhattam haza, ami nem volt egyszerű BKV-val. (Azért kaptam Augmentint.) Viszont: találtam a M. Zs. körtéren egy méteráru-boltot, ahol hihetetlenül aranyos báránykás anyagot vettem, több színben, és most megpróbálok foltvarrott faliszőnyeget fabrikálni a bébiknek. Életembe nem varrtam még, de vmikor el kell kezdeni :lol: Már csak ollóm nincs meg varrógépem, de előbbit majd kerítek, utóbbit meg kiváltja a két kis kacsóm... Időmből kitelik...

Simigabi,
nem lehet egyszerű ilyenkor beteget ápolni. Kitartás, és gyors gyógyulást!

Csengo,
nem csoda, ha alig bírod - ebben a melegben csak dögleni lehet. Vasalás: én ülve csinálom, az étkezőasztalnál. Sokkal egyszerűbb.

Sz_Kata,
légzés: a tüdődnek kevesebb a helye, a levegő meg fullasztó ilyen hőségben. Sztem csak ennyi a magyarázat. Most én is alábbadnám úgy 5 fokkal... :wink:

Krisszi,
várandósan egy kettes is gyönyörű teljesítmény jogból! Az én felmenőim jogászok, sok szép vizsgatörténetet hallottam :wink: Nem véletlenül nem választottam ezt a pályát :wink: :wink: (Hozzáteszem: nekem a közgáz tárgyak se csúsztak volna le...)

Bunny,
nagyon aranyosak a lámpák... :lol: A bébik egy éves korukig velünk egy szobában lesznek, addig nem vennénk hasznát, de utána... Lehet letölteni katalógust a netről is?

Su,
örülök, hogy újra itt vagy és jól vagy :lol:
Akkor sulinak annyi?
Várjuk a képeket!

Most pihenek egyet. Ez a buszozás kimerített - komolyan, a lovaglás szerintem veszélytelenebb, mint a 3-assal végigdöcögni az iszonyú állapotú Budafoki úton. A bébik úgy kalimpáltak, hogy az csak na...

ákata2

Véreredmények:
az analizáló gép nem tudja, hogy terhes vagy, ezért rak csillagot. Ami nem terhesen határértéken túli, az terhesen még (akár bőven) belefér. Ezt pont most olvastam a Kismama júniusi számában.

Mint ahogy azt is, hogy a bébiszobát nem szabad a gyerek érkezése előtt egy évig felújítani, mert a festékek/lakkok kipárolgása elég sokáig tart. Ez kicsit lelombzott...

ákata2

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:04-kor.
Vendég

Halihó!

Én most kezdek életre kelni :lol: Tényleg jobb így, pár fokkal hűvösebben. Ma nem is nagyon bírtam enni, csak jégkrémet és dinnyét, kicsit aggódok is, hogy Petike nem éhezik-e odabent. (a kis ügyes, most mintha a bordámat rugdosná)

Na, majd estére befalok valamit :lol:

terheléses cukor: nekem nem mondta a doki, hogy mennem kéne. Ez a vizsgálat kötelező, vagy csak akkor kell menni, ha valami gáz van? (vércukrom nekem 4,5 volt)

Ákata,

Jó hogy minden rendben veletek.
vasalás: én nem vasalok :roll: :oops: Anyós megcsinálja, úgyis a főleg a kisfia ingeiről van szó

babaszoba-felújítás: Ne mond már...Most mi lesz :roll: :lol:
varrás: majd tegyél fel képet a munkádról. Nagyon kíváncsi vagyok az anyagra is.

Puszi
sz_kata

Rolex,

Úgy látszik, mindig vannak irígykedők. Kár, hogy az pont a tesód. (nálunk a nagyim játszotta el ugyanezt: mikor nagy boldogan felhívtam, hogy elújságoljam, megkérték a kezem, elsírta magát, hogy nem tud ennek örülni, nem jól válsztottam) :(

Gondolj arra, hogy a nővérednek valószínűleg van valami mgánéleti problémája, azért zavarja a te boldogságod.
Neki van gyereke, egyébként?
sz_kata

Sz_Kata,
csak azóta vasalok, hogy itthon vagyok :oops: Különben ki a fenének van ideje rá, nem igaz?! Építő jelleg munkákat (pl. kertészkedés) sajna nem végezhetek, így marad a könnyed házimeló...
Gyerekszoba-felújítás: hát én is így látom :wink:
Varrás: az anyag... hm... vmi természetes. És vékony. (Értek hozzá, mi?! :lol:) A boltos ajánlotta, mikor mondtam, hogy bébiknek lesz. Ki lesz bélelve, hogy falvédő-hatása legyen. A kész munka odébb van kissé - egyelőre az anyag kimosásánál tartok (beavatás?), hogy lehetőleg most menjen össze, ha akar. Nem lesz könnyű dolgom, mivel a falvédő hossza két és fél méter lesz (a két ágyikó hossza), úgyhogy valszeg ki kell terítenem a földön és úgy ügyködnöm rajta... Próba cseresznye...
Jaj, az előbb lemaradt: boldog szülinapot a férjednek! És klassz, hogy úgy örült az ajándéknak :D
A nagymamád reakciója elég szomorú... Nekem az egyik nagyim folyton azt mondogatja, hogy sajnál engem az ikrek miatt. Nem nekem mondja ugyan, de az ilyesmi mindig visszajut... Én ezen csak vigyorgok... A bébiáldásnak örül egyébként a nagymamád?

ákata2

Ákata,

annak bezzeg örül :roll: Csak nemtom mi lesz, ha a gyerek az apjára fog hasonlítani :lol:

én nagyon szeretném, ha ügyes kezem lenne, de sajnos nem így van. Úgyhogy inkább kertészkedem :wink:
Pedig nagyon szeretnék egy olyan szobányi játszószőnyeget, amelyen vegy egész város, meg erdő, meg mezők vannak. (hú, ez most így nagyzolósan hangzik!) Nekünk volt ilyen, még anyukám készítette maradék anyagokból, iszonyatos türelemmel. Sajnos, már a szeme sem a régi, meg türelme sincs hozzá. Én meg béna vagyok. Pedig olyan klasz lenne..
sz_kata

Sziasztok!

Bunny!
Nagyon édes Andriska ezzel a hátmutogatással :lol: Szép férfias háta van :D És nagyon szépen kivenni a részleteket, pl. az 5 ujjacskát a kezén!
3 védőnőci, ez tényleg nem semmi :lol: Drukk, hogy a 3. is normális legyen!
A magnézium a görcsöket, a keményedéseket, méhösszehúzódásokat csökkenti. Én a Béres féle Mg+B6-ot szedem, fél vagy 1 szemet. 1 szem 250 mg Mg-ot tartalmaz. A dokim szerint többet is szedhetek, ha érzem, hogy gond van.

Kata!
Kézviszketés :( Sajnos pocakosan ez sem ritkaság, hogy nem csak a pocak, hanem a test bármely területe elkezd viszketni.
A vizeletben a fehérje a rossz és az jelenti a toxémiát, mert szerintem most attól ijedtél meg. A fehérvérsejtről nem tudok semmit, de a doki majd úgyis figyel Rátok. Ne izgulj!!!
Most látom, hogy minden oké! Ugye?! :D Most akkor a fehérvérsejt és a fehérje egy és ugyanaz? Szerintem nem! Most akkor Neked fehérje vagy fehérvérsejt volt a pisiben?
Jó varrogatást!!! :D Jesszus, 2,5 méter? Nekem van egy tuti varrógépem, szerintem egyszer ugorj fel és megvarrjuk kb. félóra alatt. Bár én elég kétbalkéz vagyok, de egyenesen már nagyjából megtanultam varrni :lol: Kézzel a Babók talán 1 éves korára kész is leszel :lol: Bocsi!

Bali!
Jóvanna!!! :lol:

Krisszi!
Drukk, hogy görbüljön! Mármint a vizsgaeredmény :lol:
Dokkerom a 30. heti uh-on felvilágosított, hogy még ilyenkor is simán forognak a babók, úgyhogy csak nyugi. De azért jó, ha lélekben felkészülsz a csaszira is. Nekem ez megy baromi nehezen.

Csengő!
Nagyon hasonlóan érzek, mint Te! Valahogy én is már nagyon várom, hogy túllegyek az egészen és itthon legyek a két kukacosommal. Persze a másik pillanatban rájövök, hogy valszeg -ill. terveink szerint - több babánk nem lesz, így életem utolsó két várandós hónapját kezdem és élveznem kéne, amennyire a körülmények engedik.
Én is elaludnék a nap bármely pillanatában, de a következőben meg Marci ugrál a fejemen...
Nekem is egyre nehezebb Marci emelgetése (13 kilót súrolja, szerencsére még alulról :lol: ), sokszor meghúzom a hátamat, pocakomat, derekamat. Próbálom minimalizálni az emelgetést, de az ágyába, etetőszékbe be kell raknom ill. ki kell vennem... Én parázok is az elkövetkező 2 hónaptól emiatt.
Kitartást!!! Valahogy csak lesz! Próbálok arra gondolni, hogy más is megcsinálta, hát akkor én miért ne tudnám :wink:

Rolex!
Őszinte részvétem a nővéredért :(

Gabi!
Hú, nem irigyellek Benneteket ezért a sok nyavajáért! Most viszont megy a drukk, hogy egy jó időre semmi betegség ne járjon Felétek! Marci láza eddig 39 fok körül mozgott max, én totál pánikba esnék a 40 körülinél :(
Ezentúl gyere gyakrabban! :D
Én is hasonlítgatom Marci és Beni uh-os méreteit és nálunk is 1-1 mm-es eltérések vannak :D A konklúziója nálam is ugyanaz: ismét nagybébink lesz. Peti mekkora súllyal született?
Köszi az orrszívó tippet. Azt hiszem maradunk ennél a porszívósnál, különösen azért, mert Marcinak iszonyat mennyiségű trutyi tud termelődni az orrában és az az igazi jó sűrű (már bocsi).
A terheléses cukor tudtommal kötelező a 24. hét környékén.

Suezika!
Mostantól pihenj sokat-sokat! A kajcsikat még olvasni is jó volt, hát még megenni :lol:
A cukros lötyi iható, de mindenképp vigyél magaddal citromlevet, mert azt mellé keverve, egész limonádéfilingje van az egésznek. Nekem a 2 óra alatt is lehetett vizet innom, ami ebben a melegben szerintem pláne elkerülhetetlen.
Mi nem veszünk sok babacuccot, hisz megvannak Marcitól. Viszont a hiányzókat szinte mind megvettük már, de én már a 32. hetet kezdem holnap :shock: Én a neten keresgéltem kelengyelista után és abból állítottam össze egy számunkra elfogadhatót, nekem a védőnő ilyesmiben nem segített, ill. nem is kérdeztem őt.

Pár hete, napja rinyáltunk a hidegtől, most meg nesze nekünk itt a kánikula. Ez már nekem is sok. Marcival max. 1 órát vagyok képes kinn tölteni a kertben, aztán iszkiri be.

Mindenkinek szép estét!
Pusz: Melinda (31+0)

KépKép

KépKép
bujka

Sz_Kata!

Én eddig úgy tudtam kötelező vizsgálat... hmmm, eszembe se jutott kételkedni..., pedig de sz*r volt :evil: :D

Rolex!
Szegénykém! Ilyenkor szerencsésnek érzem magam, amiért annak idején beköltöztem a gyivibe az öcsémmel, mert azóta sincs senki a kerek világon, akinek elszámolással tartoznék... legalábbis úgy érzem. Ezért könyebben lepereg rólam a kritika... Ha pletyózni szeretnél e-mailben és msn-en is állok rendelkezésedre! :)

Ákata!

Nem hívott még a Takács? Kezdek izgulni a parafád miatt... :)

Puszi a többieknek is! :D

Livi

bali78

Sz_Kata,
én egy fakéz vagyok, de nem érdekel, a bébiknek csakazértis megcsinálom! :lol: Nagyi: sztem akkor is imádni fogja...
Juteszembe: ha van, ami kiborít, az az, ha a félnapos csecsemőket a szüleikhez hasonlítgatják. Anyukám ezt eljátszotta az öcsémék babájával (aki mára kiköpött az öcsém, de ezt két éve még bajosan lehetett tudni). Úgyhogy én csírájában fogom elfojtani a "na-kire-hasonlít"-kezdeményeket - úgy gondolom, még szülés előtt körbemordulok a családban. Varrás: nálunk a nagymamám a varró ász - szigorúan kézzel, csodálatosan varr. És még türelme is van hozzá... (vagy hogy stílszerűen fogalmazzak, cérnája :D). Imént felhívtam, elújságolni a fát meg a fejszét. Annyira nem döbbent meg, mint vártam...

Melinda,
asszem, a fehérje és a fehérvérsejt ugyanaz (legalábbis mintha a doki hol így mondta volna, hol úgy). De ez jelezhet ám mást is! (Mint utóbb megtudtam). Köszönöm, hogy felajánlod a varrógéped. Sztem megpróbálkozom először kézzel, és ha nagyon nem megy, igénybe veszem a segítséged :lol: (Kíváncsi vagyok, képes vagyok-e erre a babramunkára. Nem akarom rögtön feladni...)

Livi,
sajna, nem hívott. De úgy egyeztünk meg, ha nem talál senkit, aki elvállalna minket, nem hív vissza. Elvileg még tegnap kellett volna visszaszólnia (a megbeszéltek szerint). Hétfőn próbálkozom tovább. De nagyon köszönöm még1* :lol:
Gyivi :cry:

ákata2

Sziasztok,

Ezer bocs, hogy eddig nem jöttem és mégtöbb, hogy nem reagálok a fel-feldobott témákra, de: Holnap lesz a nagy nap!!!! Ezeregy elintéznivaló volt még és már hullák vagyunk... Remélem jól fog sikerülni a holnap, lágyszi drukkoljatok!!! ígérem, hamarosan képekkel és sztorikkal is beszámolok az esküvőmről!!! Jujjjjjjj de izgulok!!!

Millió puszi Nektek!!! :lol:

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
naná ,hogy gondolunk Rátok!
Még nem aludtál olyan későn?
Emlékszem ,mi előtte lévő nap 11 körül fejeztük be a szalvéta készítést ,kicsit macerás volt amit kitaláltam ,de sikere volt,aztán bevágtunk egy nagy adag pizzát, elmentünk hajat mosni ,majd 1 körül ágyba is kerültem....
na, másnap mosott rongy voltam
:)
milyen szép meleg nap lesz,bár lehet,hogy most Nektek nem ártana egy kis hideg?
akkor megprobálok egy képet felrakni
az a sok virág meg ajándék a tanévzáró biziosztásra kaptam.
és meg is bőgettek a gyerekek,pedig nem akartam, csak fura és sajnáltam Őket otthagyni ,mert ki tudja milyen helyettest kapnak.
Na de ez van ,Szerintem elmúlik ez a szorongás ,mikor Viki karjaimban lesz.

Ti féltek attól a naptól?
Nekem vegyesek az érzéseim, hol rettegek, hol meg nem érdekel.
SOTE fórumon végre van egy lány aki a dokimnál már szült úgyhogy most megbeszélem Vele a tapasztalatait.Csak annyi kérdésem lesz hozzá, remélem nem akad majd ki.

Na megyek, mert megyünk ma minimanóba ,ja meg éhes vagyok, tegnap óta nem ettem semmit.
mindenkinek szép napot
JADEY NEKED KÜLÖNÖSEN!

Su
27+6
Kép
suezika

na és sikerült a másikat is amin oldalról látszunk,ez már nagyobb ugye????
su
Kép
suezika

Sziasztok,

Ballagason voltunk, ezert irok csak ilyen sokara, csutortok del ota nem neztem bele a forumba, azota megint nagyon minden sok mindenrol irtatok.

Akata,

Ballagas miatt csak most irok, bocsi. Latom mar tul vagy az anyagvasarlason. En a 100 % pamutot reszesitem elonyben, ha lehet, kerulom a muszalasokat, foleg mivel gyerekszobarol van szo. A beavatas tenyleg fontos, mert altalaban ezek osszemennek valamennyit, szoval varras elott jo magas hofokon mosni kell. Ha tobb kulonbozo anyagbol varrsz, akkor mindegyik legyen azonos anyagbol, mert ha mashogyan nyulnak, akkor nem lesz szep a munkad, meg nehezebb is varrni oket. Egyebkent vannak speci foltvarras boltok, pl egy az uj Nemzeti Szinhazzal majdnem szemben, meg van nehany az Ulloi ut Kalvin ter es korut koze eso reszen, ahol az eladok ertenek is hozza, mindig tudnak jo tanaccsal szolgalni. Sok sikert a varrogatashoz!!! Ja es a tervezesre, szabasra hagyj magadnak eleg idot, inkabb szamold at ketszer, gondold at nyugodt korulmenyek kozott tobbszor a tervet, mert ha elszabod az anyagot, akkor utana mar nem tudsz tul sok mindent kezdeni vele, kuka. A beleleshez pedig mindenfele vastagsagu habszivacsot lehet kapni, a 2 mm-estol a tobb cm-esig, attol fugg, hogy mibe kell. En a foldre lerakhato jatszoszonyegbe es a kisagy racsara valo fejvedobe 2 cm-eset raktam.

Bujka,

Aug 6 ra vagyok kiirva, Godollon lakunk, Sote I, elso baba, fiu, de nevunk meg nincsen. Nagyon koszonom, hogy beraksz a tablazatba.

Su,

En is jarok a csutortoki elokeszitokre, de a heten nem tudtam elmenni. Egyebkent altalaban 1 oras szokott lenni, ha sok kerdes van, akkor hosszabbra is nyulik. En nagyon erdekes dolgokat hallottam, sajnalom, hogy pont egy olyat fogtal ki, ami nem erte meg annyira. Megkerdezhetem, hogy kihez jarsz a Sote I-en? En Rab doktorhoz.

Viola

(Koszonom az otletet, most mar en is word-ben irom meg a hozzaszolast, igy biztosan nem szall el. )
fj35

Viola!
aug.6 az nemsokára itt van
Hidvégi János adjunktus úr az én dokim...alig ismerem pedig már 2002 óta hozzá járok.

talán azért nem volt számomra érdekes ,mert a terhesség élettanáról volt szó és ugye mi már jócskán benne vagyunk.
meg én olyan típus vagyok ,aki bújja a könyveket és interneten hozzánéz dolgokat .de már várom a következőt remélem találkozunk.
kép alapján felismersz majd?
csak vágattam a hajamból és lehet szemüvegben leszek.....
su
suezika

Jadey,
nagyon-nagyon sok boldogságot nektek, és minden jót a Nagy Napon! Sajna, nem tudom, hány órakor lesz az esemény, de majd gondolok rátok gyakran :lol: Gondolom, lesznek digiképek, lőj majd fel 1-2-t, ha időd engedi...

Su,
szép kismami vagy :D Meglátod, a szorongás nem Viki érkezésére, de jövő szombatra elszáll - amint belejössz az otthoni nyugalomba... Én is nehezen hagytam ott a melót (egy hónapig még dologzni akartam), és végül is így utólag örülök neki...

Su és Viola,
felkészítő: a SOTE II tanfolyását merem ajánlani (bárki jöhet), másfél óra, informativ és jó. Most már ugyan a vége felé jár, de pont kedden lesz egy számunkra igen érdekes téma: csecsemőápolás otthon. Ha van kedvetek, fél háromkor kezdődik. Krisszi és én szoktunk járni, írjatok, ha jönnétek... Ez persze mindenkinek szól :lol:

Viola,
nagyon köszönöm a tanácsokat :D Egyfajta anyagot vettem, uazzal a báránykás mintával, csak 3 színben. Nem műszálas anyag, az biztos (elfelejtettem :oops:). Ami a mintát illeti: vonat lesz rajta, a kocsik zsebek lesznek, mindenféle kisebb játékoknak. A férjemmel papíron előrajzoljuk, és csak aztán kezdek neki. Bőven hagyok rá időt, nem akarom elbaltázni. Kösz a boltok címét, ha megint Pesten járok (ésnem lesz 30 fok), körülnézek majd :D

ákata2

Su,

szerintem fel foglak ismerni a kep alapjan, jovo csutortokon akkor majd kereslek. Nekem egyebkent egyre nehezebben megy a bejaras Godollorol, akar kocsival megyek, akar tomegkozlekedessel, mindketto maceras es mostanaban olyan nagyot nott a pocakom, hogy egyre nehezebben megy a mozgas. Ebben a nagy melegben meg csak vonszolom magam...

Akata2,

koszonom az invitalast a sote2 felkeszitojere, de en nem hiszem hogy mar be tudok vallalni egy ujabb bejarast, az elobb emlitett okok miatt.

Lanyok,

egy kicsit el vagyok veszve itt az orrtisztito temaban, olyan sok szo volt rola, de valahogy nekem nem jott le a lenyeg, hogy akkor most melyik tipus szerintetek a legjobb? Mar a 32. het vegen vagyok es jovo heten el akarok intezni minden ilyen jellegu bevasarlast.

Koszonom,

Viola
fj35

Sziasztok,

igertem kepeket a babakocsirol. Nekem nagyon tetszik, azert is vettem meg. Es most juniusban akciosan 29.900 Ft. Csecsemokortol hasznalhato, sportkocsiva alakithato, van hozza mozeskosar, szunyoghalo, labzsak, mindket iranybol tolhato. Parom gepeszmernok, szoval o megszakertette muszakilag, azt mondta hogy egy gyereket ki fog szolgalni es ennyi penzert megeri. Nekem egyebkent is elvem volt, hogy 50.000 Ft-nal nem vagyok tobbet hajlando kiadni egy babakocsiert es most nagyon orulok, hogy talaltam olyat ami tenyleg tetszik es jo arban is van.

Viola Kép Kép
fj35

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?