Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jó napja volt!
Én lekopogom.....

Edit:
Tényleg szinte napra pontosan egyyeezik a korkülönbség. Hogy ,hogy birom? Sokszor úgy érzem már sehogy. Pedig tényleg hálás lehetek mert nincs sok gonom velük. A gond inkább velem van. mármint azzal,hogy túl fiatal vagyok még(ez nem azt jelenti,hogy megbántam agyerekvállalást),és két kicsivel az ember be van zárva a 4fal közé. Abban bízok ha az Alper nagyobb lesz,könnyebb is lesz a kimozdulás. Egyébként még nem vagyok 25. Segítségem nem sok van. Anyukám(most ment el) hetente egyszer tud jönni mert vidéki és dolgozik. Anyosomék meg 2000 km-re vannak. Most mikor szültem itt voltak 3hetet.
A Törökországi nyaralásról annyit,hogy hál istennek gyönyörű helyen laknak. Tengerparti nagyvárosban, de fenn a hegyen. Az ablakból nézve a lábunk előtt heveer Trabzon és a tenger. Augusztus elején megyünk egyhónapra.
ÉS TE HOGY BIROD? SZOKTATOD MÁR SZOBATISZTASÁGRA BÁLINTOT?Simán szültél vagy császárral, Én a szembetegségem miatt császárral.

Nikk. Nállunk a fűtéssel van gond. tudom milyen rossz az kicsi gyerek mellett. pPláne ebben a nyárnak nevezett télben. Remélem azért nem fáztatok meg emiatt.

Megyek apázok egy kicsit. Remélem még fenn van. Ha nem az se baj. Felbirizgálom.

SZIESZTOK,JÓ ÉJT!

Kép Kép Kép
asiye

Móni, én pár napig (3-4-5) adnék napi 2x fél ampulla kalciumot (receptre lehet kapni), hátha segít, ha pedig mégsem, ártani nem tud.

Ani, ezt a "legtürelmesebb anyuka" jelzőt külön köszönöm neked, mert annyira igyekszem az lenni, és mert egy csomó egyéb dologban meg annyira türelmetlen vagyok...

Liv
liv

Hali :)

Liv, Reditke,
Kalcium alatt a Calcimusc-ot értitek? Az van a kórházban, tudok hozni :)

Tontica :)
Nem tudom, bari e, ezt igyekszem kideríteni...2 hete pöttyök jönnek-mennek, de passz, hogy mi ez, himlő vagy sem.
Nálunk se láz, se levertség, étvágy van, kis nyügi, de a foga is jön.
Egyébként elméletileg láz és általános sz.r közérzet jellemzi a barit.
Ezt pl Pocó tudná elmesélni, a lányok nemrég voltak. Ja, és Anyamanya Kata gyerekek most volt, van barihimlős.

Móni
sunimum

Nalunk mindket gyereknek hoemelkedes volt csak, laz nem barihimlonel. Dori elegge kedvetlen volt, de csak hullamoban. Volt olyan, hogy egy oran keresztul csak fekudt az olemben, aztan mikor magahoz tert, akkor olyan "normal" volt. Fannit nem viselte meg annyira hangulatilag, de ot egyebkent sem szoktak a betegsegek.

Poco
poco

Sziasztok!

Asiye,
én is üdvözöllek közöttünk. Én is hasonló cipőben, mint te, Benedek 2004.08.25. és Levente 2006.02.19. A hogy bírod kérdésre adott sokszor sehogy válasz ismerős. Mi már ott tartunk, hogy már a párom is beismerte, hogy nem is lesz rossz az, hogy Levente keresztelője (most lesz 25-én) után Benedeket kb egy hónapra elviszik a nagyszülők. Pedig én még elég szerencsés is vagyok, Levente egy kisangyal, egy vidám, békés baba, aki egész sokáig elnézelődik egyedül. Általában. Tegnap egész nap ha háromszor fél órát aludt, a többit szórakozta, s társaságot igényelt.
Ami engem kikészít, az Benedek nonstop kajával kapcsolatos hisztije. Azt hiszem, a témában elkényeztettük. Mondjuk tud ő mindenért hisztizni. De a kedves új dokinőnk, amikor mondtam, hogy Benedeknél tombol a dackorszak megkérdezte, hogy mennyi idős, s megnyugtatott, hogy lesz ez még rosszabb is. :wink:
Törökországi tengerparti nagyszülőkért a párom biztos irígykedne, mióta egyszer Bodrumban volt konferencián, Törökország a nagy álma (nekem meg Spanyolország, hogy mit meg nem tettem egyetemistaként, hogy kijussak oda szakmai gyakorlatra...)
Szobatisztaság: mi ott tarunk, hogy most nagy sláger lett hirtelen a bili, Benedek időnként rohamszerűen kijelenti a pelust markolászva, hogy kaka, hozza a bilit meg a kisautókat, s a tv előtt ücsörög rajta. Időnként feláll, megnézi, hogy van-e kaki, de azt még nem érti, hogy annak honnan kellene jönnie. Eddig kétszer sikerült belepisilnie. Viszont anyámék nagy fogadalma, hogy majd ők szobatisztaságra tanítják, amíg ott van náluk (meg leszoktatják a hisztiről, s megtanítják normálisan enni... aztán majd felébrednek...). Mondjuk jópéldának náluk ott lakik Csilla, a nővérem kislánya, aki Benedeknél 6 héttel fiatalabb, s gyakorlatilag hónapok óta szobatiszta.

A frisspocakosoknak még nem is gratuláltam :lol: !!! Bori, nem szoktatok a Lenhossek parkba járni? Mi délelőtt gyakran kötünk ki ott nálatok.

Lányok, nem tudok képeket feltenni :cry: Ha rákattintok a melléklet feltöltése gombra, majd a browse után a megtalált filenévvel a feltöltés gombra, nagy piros betűkkel kijelenti, hogy nem adtál meg fáljnevet. Járt már így valaki? Valami gond van nálam a gépen, mert pl több levelező rendszerrel (pl vipmail) csak üres leveleket küldök, valahogy eltűnik az, amit a böngészőbe írok. Lehet, hogy a rejtély oka Benedek, igen gyakran ül itt a gép alatt, mindenfélére összevissza kattintgatva, sokszor elállítja az X-emet.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Móni, Calcimusc, igen.

Kormi, tök jó fej lehet Benedek, ahogy nézi, hogy van-e már kaka a biliben - bárhonnan jön is az. :D
liv

Sziasztok,

Látom minden gyermek igyekszik maradandót alkotni. Enyém fiam ma a szennyestartóban csücsült és közölte, hogy esze ágában sincs kimászni. Félelmetes dolgokat művel. Férjem ma biciklivekl ment melóba( hétvégén vettük neki) és gyorsabb volt vagy 10 perccel, mint a BKV. Nagyon vicces szerintem. Bár most a metrófelújítás miatt valszeg egyébként is durva a közlekedés.

Hopsz, rohanok, mert el kell hárítanom egy újabb katasztrófát.

Vera

Kép
hvera

Sziasztok :)
Jöttem kicsit kotnyeleskedni, mert azon ritka alkalmak egyike van, amikor a két törp egyidőben dobta be a szunyát :D

Asiye :) csak dióhéjban. Hüvelyi úton szültem, Bálint 30 órás vajúdással, Milán 3 órás. Összehasonlíthatatlan volt a kettő.
Szobatisztaság: Szoktatni még nem szoktatom Bálintot, bár már van bilink, meg WC szűkítőnk, de erőltetni nem lehet. Mindig szól kaki előtt és kiküld a szobából, hogy egyedül nyomhassa tele a pelust. Én mindig rákérdezek, hogy levegyük-e a nadrágot és a pelust, ő 99%-ban tiltakozik, akkor hagyom, amikor meg engedi, akkor ráül a bilire vagy WC-re, de kakilni csk és kizárólag a pelusba. Pisi már ment ide is oda is. Vártam a jó meleg nyarat, hogy majd sokat pucérkodunk kinn az udvaron (mármint a gyerkőc, én azért nem :oops: ), de tartós meleget nem ígérnek.
Bírom-e? Vannak órák, amikor kivagyok, de soxor nagyon élvezem. Néha tényleg úgy érzem, hogy a 2-vel könnyebb, mint azt eggyel, amikor kicsi volt. Ehhez tartozik, Hogy Bálint kegyetlen sírós gyerek volt (most már nem sírós, hanem erőszakos üvöltős akarnok).
Szóval összességében jobban bírom, mint ahogy vártam hogy bírni fogom. A nagymama segítség nagyon hiányzik, az a sok hogy hétközben általában reggel 7-8tól este kb 1/2 8-ig egyedül vagyok, de soxor van, hogy mire párom hazaér, már mindkettő szunyál. Hétvégén meg ha jó idő van soxor motorozni megy, de nem panaszkodom.
Tengerpart - legalább ez jó a nyaralásban.
Hogy ismerkedtetek meg? Itt tanult/dolgozott ember vagy te voltál kinn?
Merre laktok Bp-en belül?

Legtürelmesebb anyuka alias Liv :) Milyen volt az aszaltszilvás cucc? megetted a főztödet???

Móni :) Írj, ha voltatok bőrgyogyinál.

Tontica :) Alvás témában már nem akarom szaporítani a szót, de én biztos vagyok benne, ha nekem Bálint mellett akár csak 5-10 percet is kellene ülnöm elalvás előtt, az soxor nagyon durva lenne most így hogy megvan Milán. Szóval jótanácsként próbáld meg rászoktatni a teljesen egyedül elalvásra és az sem árt, ha pl enni is tud valamennyire magától, mert az igazi kihívás, mikor egyszerre üvöltenek pl délben az ebédért. Nem egyszer etettem már úgy, hogy közben pici meg csüngött a cicin :lol:

Kormi :) Egy hónapra???!!! Az igen, nem semmi. Nekem is könyörögnek a nagyik, hogy küldjem le Bálintot nyaralni (főleg anyósék, mnert ők nyugdíjasok és ráérnek). Én küldeném is meg nem is, szerintem fél nap után megdöglenék úgy hiányozna, de pár napra kipróbáljuk, mert az sem akarom, hogy csak anya szoknyája mellett legyen el.
Dackorszak: egyik barátosném fia 3 éves. beszélgettünk telefonon és mondtam neki, hogy én tök kivagyok, mert Bálint nagyon keményen benne van így még 2 éves kor előtt a hisztis időszakban. Mondta hagyjam már, ez még tuti nem az. Nna, erre múlt héten itt voltak és Bálintot épp (ahogy az napjában általában 5-10 alkalommal) megint elkapta a gépszíj :roll: . Ahogy azt tanítják, Sikítás-visítás-üvöltés teljes hangerős kombinációja, földhöz verődés, ajtó csapkodás, kisautó tv-nek nekihajítás, étkező székek földhöz dobása majd megrúgdosása kb 10-15 percen keresztül. Erre barátnőm: tévedtem a telefonban, ez rosszabb már nem lehet :twisted:
Tegnap párom is tapasztalt egy ilyet a keményebb fajtából, úgy kiakadt hogy Bálintot úgy ahogy volt kabátostól bevágta a jéghideg maximumra megnyitott zuhanyzó alá (az én végtelenül türelmes emberem), csak azért vette ki, mert én szóltam, hogy szerintem meg fog fázni a gyerek a jéghideg víztől, csuromvíz ruhában. Persze ez sem hűtötte le. Mindenesetre emberem megemelte előttem a nem létező kalapját, majd hozzátette, hogy kicsim tudom hogy egyikünk sem híve az erőszaknak, de meg fogom érteni, ha ennek a gyereknek rásózol majd a fenekére...

Levente játszik: Milán is, akár 1,5 órán keresztül képes elsikongatni a kis bigyóknak, amik lógnak a feje fölött. Úgy látszik ezek a 2. babák már a pocakban megtanulták mi az a türelem :D Muszáj nekik.

Na lépek.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke:
De jot nevettem! Elkepzeltem az azott-fazott uvolto Balintot a kadban!!! :mrgreen:
Hat ilyen:
"Sikítás-visítás-üvöltés teljes hangerős kombinációja, földhöz verődés, ajtó csapkodás, kisautó tv-nek nekihajítás, étkező székek földhöz dobása majd megrúgdosása kb 10-15 percen keresztül." nalunk is van es nemreg mondtam is valakinek hogy ez jobban kiakaszt mint amikor meg ujszulottkent masfel orankent sikitott a kaja utan. :lol:

Alvas ugyben: teljesen igazad van es koszi hogy megerositettel mert ez nem mehet igy tovabb, mindig megsajnalom es felborul az egesz addig elert eredmeny. Par napja mar szepen elaludt egyedul, most du. bentmaradtam vele hogy ne sirjon, szepen kiosontam amikor mar melyen aludt es 10 perc mulva mar uvoltott hogy most meg hova tunt az anya??? :evil: Szoval most aztan mar tenyleg nagyon bekemenyitek!!! :twisted:
Kaja ugyben haladunk csak nagyon lassan de meg van 7 es fel honap! :lol:

Nekem Te is hosnek tunsz, nem tudom hogy birod egyedul, le a kalappal, komolyan mondom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
tontica

Tontica(Anita) :)
Aranyos vagy, de semmi hősiesség nincs ebben, ha lenne itt nagyi, vagy a férjem többet tudna velünk lenni, lepasszolnám a tökiket pikk-pakk, de így egyedül kell megoldanom, mert ugye tudjuk, hogy a kényszer nagy úr :lol:

Hiszti : Mindig jó ha valaki megerősíti, ő gyereke is ezt csinálja, semmi extra nincs Bálint viselkedésében. Ez megnyugtat :)

Alvás: én nagyon jól tudom milyen rossz sírni hagyni, de pont ez az, hogy ha megébred azt a körülményt keresi amivel elaludt, ha ott voltál akkor téged. nekünk az egyik legdurvább időszak volt, amikor csak úgy tudott elaludni, ha feküdt rácsoa ágyban, simogattuk a hátát, de csak úgy lehetett, hogy állva és mélyre behajolva hozzá. Ahogy leguggoltam vagy leültem ágy mellé és úgy simogattam már sírt. Aztán pár hónapos terhesen mondtam, hogy elég, ez nagy pocakkal nem fog menni és akkor jött a keménykedés. Egyébként ez a jön 2. baba komoly indok arra, hogy az ember kicsit megpróbálja időben rászoktatni a gyereket a kicsit nagyobb önállóságra (alvás, evés), hogy ne akkor kelljen ha már megvan a pici, mert azt a nagy is érvágásnak venné és jobban kialakulhatna a féltékenység is. Szóval szorítok, gondolj arra, milyen jó lesz utána, ha azt a pár napot kibírod.

Nem is mondtam, már picike is olyan öreglegény, ma már megkapta a 3 hós oltását :D

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke leirod nekem hogy nalatok hogy volt mert peldaul most delutani alvasnal 10 percet alszik fel orat ordit. :cry: Ilyen meg nem is volt, ez nagyon durva!!! Mennyi ido mulva sikerult Nektek?
Nalunk detto ez volt, simizni kellett a hatat, annyi konnyites volt hogy megengedte hogy leuljek melle. :lol:
Egyutt alszanak a gyerekek, ugy emlekszem, ugye? Jobban alszik azota Balint is? Lehet hogy nem fel mert nincs egyedul.

Nekem sincs segitsegem, mindenki 3000 km-re lakik innen. :lol: :(
Milyen konnyu is lenne ha atsetalhatnek anyuekhoz vagy a nagyihoz vagy a hugomekhoz stb. sosem lennek egyedul! :cry: Ha egy kicsit lepasszolhatnam a gyereket es elmehetnek moziba peldaul ... na jo almodik a nyomor!!! :lol:
De Rate szeptembertol megy bolcsibe 4 orara, az is valami! :D

KépKép
KépKép
tontica

Nem bírok privátot küldeni, úgyhogy mindenki mástól bocs, de bemásolom ide Bálint babanaplójából az altatásra vonatkozó részleteket. Hogy érthető legyen a naplót úgy írom, mintha ő írná.
Bálint 2004.08.18-án született (csakhogy lásd a megadott dátumokon mennyi idős volt pontosan).
Először mikor rászoktattuk, az volt júniusban, majd voltunk kórházban november elején arcüreggyulladással és akkor megint megborult az alvása, így a novemberi események ezért voltak szükségesek.

Szóval a naplóból:
2005.06.22 szerdától
Fő téma az elalvás és az éjszaka átalvása. Ezt kell megtanulnom.
Rövid összefoglaló:
06.22 szerda este: 45 perc ordítás, 5 óra alvás, kb fél óra sírás, 1 óra nyugtalan alvás, majd 3 óra nyugodt alvás
06.23 csüt délelőtt: 40 perc ordítás, 2,5 óra alvás
06.23 csüt este: 20 perc ordítás, 3 óra alvás, 5 perc sírdogálás, 6 óra alvás
06.24 péntek délután: 15 perc ordítás, 2 óra alvás
06.24 péntek este: egy másodperc sírás nélkül elaludtam az ágyban és aludtam egyhuzamban 10 órát
06.25 szombat délelőtt: kb. 2 perc erős sírás, majd csend és pár perc múlva édes gügyögés, magyarázás, dumálgatás egymagamban zárt ajtó mögött, aztán elaludtam és 1,5 óra múlva ébredtem fel
06.25 szombat este: szopizás közben elaludtam, anya próbált felébreszteni, hiszen az altatási tanító módszer egyik feltétele, hogy cicin nem lehet elaludni. Egy pillanatra kinyitottam a szemem és már aludtam is 8 órán keresztül. Hajnal 5-kor felsírtam, kicsit sírtam pár percet, aztán ¾ 6-ig nyugtalanul, de elvoltam az ágyamban. Akkor reggeli cicizés, majd mivel nyűgi álmos voltam, anya visszatett aludni, de csak 20 percet sikerült.
06.26 vasárnap délelőtt: 20 perc gügyörgős dumálgatás a kiságyban fekvő pozícióban, majd 1-2 perc erőteljesebb sírás, közben fel is álltam, anya visszafektetett és el is aludtam. Aludtam órát.
06.26 vasárnap este: cicizés közben bealvás ½ 9-kor és aludtam reggel 6-ig. Közben négykor felsírtam, de mire anya átjött volna, már aludtam újra. Reggel hatkor reggeli szopi és aludtam 8-ig.

2005.11.29 kedd
Még mindig nem törtek át a hátsó örlőfogak, de már nagyon durvák az éjszakák, a nappali nyűgök és nagyon be van dagadva az ínyem, fehér, kemény és fájdalmas.
Tegnap újra elkezdték a szüleim az elaltatásos módszert, mert ez a nem akarok elaludni és ahogy elalszom, de kilépnek a szobából nagyon sírok állapot már nem volt tartható.
Sikerült 1 óra 50 percet üvöltenem. Fél 11-kor aludtam el, de reggel 7-ig nem ébredtem meg egyszer sem.

2005.12.06 kedd
Az altatásos módszer bejött koppp-kopp. 2 nap üvöltöttem és most már több mint egy hete egy mukkanás nélkül elalszom napközben is és este is. Éjjel 8tól reggel 7-1/2 8-ig meg alszom, mint a bunda. Mindenki csak remélni tudja, hogy ez az állapot marad.

Ennyi

Edit
Kép

Kép
reditke

És igen együtt alszanak, de Bálint alszik el előbb, így mikor ő megy este 8-kor aludni, akkor Milán még kinn van a nappaliban. Ő olyankor fenn van (apázik) és 9-10 között szopizik, utána megy szunyálni.
Hát hogy nem fél-e azut nem tudom, szerintem előtte sem félelem volt ez, meg igazából november vége óta egy szavam sem lehet az alvására, így ez nincs összefüggésben szerintem a picike érkezésével.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke, koszi, akkor ez meg egy hetig se tartott, az jo!!! :D
A delutani alvasnal ugyanaz volt, orditas? Szerintem nalunk delutan gazosabb mint az esti, lehet hogy nincs kifaradva annyira.

Reggel a ket fiu egyutt kel?

KépKép
KépKép
tontica

Nem jellemző.
Soxor mikor Milán 5-kor aszik, utána nem teszem be a szobába, nehogy B felébredjen rá.
Bálint 6 körül kel, Milán 7 körül, de nem törvényszerű.
Egyébként pici nem nagyon szokott nagyra felébredni, tudod ő még csecsemő, ha álmos, bárhol elalszik. Később lesz izgi....

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Reditke,
nálunk Benedek már nagyon megszokott a nagyszülőknél, ugye amikor Levente született, akkor is három hétig ott volt. Sokszor unatkozik itthon, főleg ahhoz képest, hogy Kecskeméten azért minden a gyerekek körül forog, lesik szinte a kivánságaikat.

Dac: ma is nagyon kikészültem, mire elértünk délben az Orczy-kertbe, ahol István kórházas babanetes talin voltunk. Kb fele úton a hónom alatt cipeltem az üvöltő gyereket. Ráadásul belefutottunk olyan felbontott járdaszakaszba az Üllői úton, ahol alig (egy ponton meg sehogyse) fért el a babakocsi. Aranyosak voltak a szembejövők, amikor bocsánatot kértem az üvöltő-rugkapáló Benedekkel, mert se én nem haladtam, se ők nem tudtak, szóval a pasi csak elmosolyodott, majd annyit mondott, hogy ismerős helyzet. Egyfelől megnyugatat, hogy más gyereke is csinálja, de ha benne vagyunk épp, akkor alig bírom elviselni.
A parkban meg rosszul lettem, szóltam a páromnak, hogy jöjjön értünk, mert nem bírom hazacipelni a kölköket. Most mindkettő benyomta a szunyát, azt hiszem mára borul majd a szunyarend.
Azért hiába angyalka Levente, valamelyik este küldtem egy körsms-t a szeretteimnek, kb fél 9-kor, mely így szólt: "Idilli állapot = nincs gyerek ébren a lakásban."

Együttalvás: Levente még a mi szobánkban alszik, nyár végére tervezem az összeköltöztetésüket. Benedek annyira éberen alszik, hogy már arra is felpattan, ha holtcsendesen nyílik az ajtaja, így nem akartam összerakni őket.

Leventének tegnap este vettünk egy Chicco babatornáztatót, aminek van lábbal rugdosható pedálrésze is. Ma újfent rá kellett jönnöm, hogy Levente nem szabvány méret, ha úgy rakom fölé a babatornáztatót, hogy viszonylag normálisan elférjenek a lábai, akkor nem éri el a kezével a csörgőket. Őkelme 5 perc alatt feltalálta magát, a lábával rugdosva működteti a játékot. Mondjuk én a kézkoordinációja javítása címszóval vettem ezt, de így is remekül elszórakozik. Természetesen most még Benedeknél is nagy sláger az új játék.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Edit, kaja nagyon finom lett, és annak ellenére, hogy én nem szeretem, én is jól bezabáltam belőle. :)

Most, hogy olvaslak titeket, úgy irigylem saját magunkat. :D :D (Nők Lapja-olvasók, ugye, "meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk".) Nálunk semmi hiszti nincs! De semmi! Tisztára boldog vagyok. :)

Anyabanya (Dávidom így hív) :D
liv

Liv :) hisztimentességért irigy-irigy, én ma már reggel 3/4 6-kor padlón voltam Bálinttól. Most bezzeg hangosan röhécsel kinn a teraszon a kutyával :D

Én tegnap olyat műveltem a konyhában, amit még soha. vagy egy Tefal teflon serpenyőm, elég nagy méret, de nincs fedő hozzá. Egy másik fazék fedőjét szoktam használni, de az kicsit kisebb, így pont úgy kell elképzelni, hogy nem a serpenyő peremén támaszkodik fel, hanem beleesik, de úgy épp teljesen lefedi. Hát én készítem szépen mára a kapribogyós marhatokány című ebédet, aminek egyik fázisában nagy húspuhítás zajlik, sok-sok gőz képződéssel.
Otthagytam a gázon, tettem-vettem, majd mikor odamentem megkavarni nem tudtam levenni a tetőt, mert olyan vákum keletkezett benne, hogy a fém tetőt teljesen beszippantotta és a közepe egy 5 csillag formában lenyomódott a serpenyő aljáig. Persze sehogy nem sikerült kifeszíteni. Párom éjfél után ért haza munkából, persze rögtön megmutattam neki. Mondta 2 lehetőség szerinte, vagy kezdjem el melegíteni és kicsit oldódik és kiszedhető lesz (vagy odaég a cucc és felrobban az egész :twisted: ) vagy kifúrja a fedőt és így leszedjük.
Melegítettem, közben késsel feszítettem és lejött. persze tető került a kukába. Érdekes mutatvány volt.

Kormi :) Hogyhogy rosszul lettél? Mi a baj? A hónaljalatt cipelem az üvöltő gyereket kategória ismerős....

Tontica :) Hogy telt az alvás?

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,
Ha minden igaz, akkor a mai program állatkert nekünk, mert már ezer éve el akarok menni, és most talán már Kornél is értékelné.

Hős anyáknak grat, Reditke tesóprojekt ügyben idéztelek enyém férjnek( kettővel könnyebb:))
Liv:) Mázlista. A többieknek kitartás, ma nálunk is kiakasztás ment. Fiam éjjel nappal enne( Kormi:):) nyugi) így folyton etetni kellene. Tudom, hogy fő a rendszeresség, de Kornél olyan sovány, hogy rülök, ha kéri.

Igazándiból megosztani jöttem apósomék tuti és olcsó gyurma receptjét.

Íme:

Gyurma

A kovetkezoket egy labosban kell osszekeverni:
250 g liszt
2 kaveskanal citromsav
125 g so
250 ml viz
2 kaveskanal olaj
etelfestek
Szinezni lehet temperaval, vagy fuszerekkel (kave, paprika,
kakaopor, curry, stb.)
Addig fozzuk, allando keveres mellett, amig labda formaju lesz. A
labasbol kiveve hulni hagyjuk 5 percig. Utana osszegyurjuk, hogy
egyenletes legyen. Teljesen kihulve mar hasznalhato is.
Margarinos dobozokban tartva nem szarad ki.Vigyazni kell, hogy
legmentesen zarva legyen, de nem kell peldaul a hutoben tartani.
Megjegyzes: az elejen -amikor csomosodni kezdene - a drotos
reszenel megmarkolt habverovel keverem simara, amikor mar
kemenyebb lesz, lapos fakanallal folytatom, amig elkeszul.

Erdemes egyszerre ket adagot szoktam kesziteni es ebbol ebbol 4
szint csinalunk. A szinezeken kivul egy nagy talban
osszekeverjuk az anyagokat, erdemes egy kis "szagositot" is
hozzaadni, mentakivonatot vagy valami hasonlot, nagyon kellemes
illatu lesz tole a gyurma. Ezutan kimerjuk a negyedet egy
teflonos edenybe, hozzaadjuk az etelfesteket, vagy mas
szinezoanyagot, kozepmeleg tuzon folyamatos keveres mellett par
percig fozzuk. A meleg hatasara azonnal csomosodni kezd, ezert
kell a szint hidegen hozzakeverni. Nagyon hamar elkeszul, es
kisertetiesen hasonlit a play-doh-hoz, nagyon puha, konnyen
formazhato, egyaltalan nem ragad, sokaig elall, nagyon ajanlom
mindenkinek, tuti recept.

A spórolás jegyében:)

Vera

hvera

Sziasztok lányok!

Hogy vagytok? Talán végre lesz pár szép napunk és a gyerkőcökkel ki lehet vonulni a szabadba. Reméljük!

Kormi:
Tényleg veletek is nagy a hasonlóság ami a korkülönbséget illeti. Meghát ugye nállatok is Edittéknél is és nállunk is férfiuralom van, de keményen. Bár így kilehet élvezni az egyszem nő szerepét!
Jó neked,hogy megtudod oldani a nagyyobbik "szünidejét". Én erről álmodni sem merek még legalább 10-12évig.
Szobatisztaság terén hasonló cipőben járunk. Hamza is szól ha szükségét észi,majd elbujik valahova és onnan csak a hangok jönnek. Pár perc múlva már a szagok is. De et így van jól. Ez már a szobatisztaság előszele.
Alvással kapcs.-ban annyit,hogy nállunk is külön vannak még. Az egész család össze vissza. A férjem( Ibó) hálóban, a Hamza a gyerekszobiban, én az Alperrel a nappaliban. Ugyan azért mint nállatok. A Hamza a légy fingra is felkel. Ha pedig apával szeretnénk egy kicsit összebújni, irány a vendégszoba.

Edit:

A 30 órás vajúdá szép munka. Minden tiszteletem,hódolatom a tied és sorstársaidé. Azért én sem sírom vissza aa műtétet meg ami előtte van. előkészítésre, hátbaszúrásra gondolok. De azt sem amit műtét után éreztem, és érzek még ma is. Bár most már 6 órával a műtét után már elmentem zuhanyozni. És összességében jobban viselem mint az első gyereknél. És azt is amit te írtál. Én is jobban bírom kettővel mint eggyel. Talán a tapasztalat és az ebből fakadó magabiztosság teszi.
Kérdéseddre,hogy hogy ismerkedtünk meg a párommal. Tanulni jött ide. Az ELTE jogi karára. De nem ott taliztunk. Egy közös ismerős álltal. Ő mint külföldi egyetemista nem volt egy pénzes ember. Én meg sosem voltam igazán az. Ahoz ,hogy összebútorozzunk először átment levelező tagozatra. Így tudott dolgozni. Aztán sunyiban azt is abbahagyta. A mai napig szapulom ezért. Most a nagybáttyával egy fehérnemű-és fürdőruha alapanyag nagykert csinál.
Budapesten belül pedig a XVI-ban lakunk. Most február elején költöztünk ide. Ez végre kertes.
Amit írtál Anitának(Tontica) alvással kapcsolatbaan,azon mi is átmentünk a Haamzával kb. mikor 10hós volt. Arra gondolok ,hogy behajolni hozzá az ágyba. SZörnyű volt. Aztán Németországból küldtek neki rokrnék egy kb. 20 cm. magas plüss jegesmedvét. Ő LETT A PÓTMAMA. A ZÓTA IS MINDENHOVÁ VISSZI, DE NEM ÉRDEKEL. Legalább elalszik vele. Még oltásraa is vittük . Így nem volt olyan szörnyű. Egyébként nekem is szerencsém van. Este a kicsi fél hétkor a nagy fél nyolckor alszik . Beteeszem őket a helyükre és alszanak. Ritka ha Hamza felkel. A kicsi 1-2-szer. Persze vannak kivételes esetek.

M ég szerettem volna másnak is írni( Tonticának a naplóval kapcs.-ban),de mennem kell. Majd máskor. Bocsi a terjedeleméret.

Sziasztok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Vera!

Nagyon édes a kisfiad a képen! :D :D
És mindenki nevében köszi a gyurma receptet.

Egyébként akartam írni,hogy minden kicssi nagyyon aranyos a képeken,csaak kár hogy némelyik olyan kicsi.

PÁ-PÁ!! :lol: :lol:

Kép Kép Kép
asiye

Vera :)
Jó állatkertezést. Mi voltunk kb 2 hete, Bálint már nagyon élvezte, csak én nem annyira, mikor ő megindult, a pici meg épp szopizni kezdett az egyik padon :lol:
Egy manóval azért biztos izgi. Állatsimogató nagy sláger volt, meg az épp hatalmasat pisilő elefánt és a zsiráf, akit azóta is emleget, hogy milyen hosszú a nyaka.

Gyurmát köszi, kipróbáljuk.

Asiye :) 30 óra - nem volt más választásom, gondolhatod, hogy én sem kértem volna, ha nem muszáj :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Csak gyorsan!

Reditke:

Tegnap este egy mukkanas nelkul elaludt es ma delutan is.
Most viszont negyed oraja ordit! :cry: De ki kell tartanom!

Jo Ejszakat!

KépKép
KépKép
tontica

Kitartás!
Tényleg az utolsó megjegyzésem alvás témában, de a könyv is írja és én is tapasztaltam Bálintnál, hogy téli időszakban 8-1/2 9 nyári időszakban 1/2 9 - 9 óra körül tudnak legkönnyebben elaludni a gyerekek. Később sokkal nyűgösebbek, bár józan paraszti ésszel azt hinnénk, akkor sokkal fáradtabbak és könnyebben bedobják a szunyát. Hát nálunk a könyvszerinti időpontok állnak (bár nyáron is inkább a 8, mint a 9 óra), hiába alszik sokszor délután 6-ig....

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

A tegnapi állatkertezés nálunk is jól sikereült, meg is lepődtem, hogy milyen jól bírja a törpe. Minden állatot megnéztünk( tigris és leopárs " szisz szisz" felkiáltásokkal a kedvenc) . Hát igen, egy törpével tényleg lényegesen könnyebb volt, pláne ugye babakocsival. Néha kijött, és játszott is, de főleg benn csücsült mivel sajna nagy volt a tömeg és rengeteg a csoport.

Alvás téma: nálunk elég változó. Érdekes módon a délutáni alvás a problémamentesebb. Max pár perc visítás és béke van. Este problémásabb, mert mióta nagy követeli, hogy ott legyünk vele kicsit. Nálunk az ágy mellé tett szivacs volt a nyerő megoldás, no meg főleg a szelíd rábeszélés, plusz esti vers meg mese. Így asszem már tesóprojekt esetén sem lesz gond. Mondjuk nem tudom mi lesz, ha megkapja a gyerekágyat a rácsos helyett. Időben Reditkével értek egyet szakkönyvtől függetlenül is. Muszáj letenni 8 óra fele. Nálunk max ágyban dumálás van fél9 9-ig ilyenkor. Mostanában fürdés után engedem 10 percig levezetőjátszani, így viszonylag nyugisabb az ágyba tevés. Visítás így is van, de van, hogy elmarad. Tekintve a napközbeni sikítozást, a dolog nem olyan vészes.

Sajna ma reggelre csúnya ekcéma jött ki Kornél lábán,vissza kell térnünk a gyógyszertári fürdetőhöz me krémhez :(

Asiye:) Mi az Örshöz közel lakunk Zuglóban , ti merre a XVI. kerben?
Szerntem tök jó dolog korán szülni, bár a szüleink világában persze te számítottál volna a normál kategóriának. Szabadidő...mozi...egyéb álmodozások. Nem tudom mikor lesz rá időm, meg főleg energiám. Estére már az ágyba bemászás is problémás néha.

Remélem mindenki kint van a kertben, téren, játszón, vízparton:)

A szobatisztasági projektekre irigy. Nálunk Kornél csak kaka után szól hogy kér újabb pelust és eddig kb. 4 alkalommal kért bilit a pisiléshez.

Vera

hvera

Hali

Tegnap meglett az utsó vizsgám is 8) :lol:
jövő 7-en már nyaralni szeretnénk, remélem jó idő lesz :roll:

alvás: nálunk az elalvás nem gáz, Kisgé max egy kicsit még dumálgat az ágyban. de néha felsír éjszaka, viz, cumi, aztán szerencsére nem balhézik tovább.
a nagyobbikkal több nyüglődés kell, este mesélni neki, meg víz, meg az összes plüssállat....de aztán könnyen elalszik.

szobatisztaság: én abszolút nem izgatom vele magamat, a nagy is 2,5 évesen lett az nappalra, de akkor mindenféle erőltzetés és nyüglődés neélkül gyakorlatice egy nap alatt. meg kell érniük rá agyban is meg valami hormon is kell asszem.

7végén megint báloztunk 8) 8) és nyertem a tombolán egy alkalmi rucit, ami jó is mértere, megint el kell menni valahová 8) 8)

volt az oviban is családi nap, szupi volt, kint az udvaron, volt kézművesség, játékok, Kolompos együttes...apa is beállt a bográcsozók közé. ő pincepörit készített.
a 4 bográcsból 3 elfogyott 10 perc alatt, pedig ott volt az összes ovis egész pereputtya 8) 8) 8) bezzeg a biogulyásleves megmaradt :lol: :lol: csak a pörkölt meg a salmbuc kellett a népnek :wink:

ja, Liv irigy a hisztimentességért a kicsi nálunk hardcore-ban nyomja, pünkösdkor Kenesén az üdülőben még a szájából is ömlött a vér egy hiszti kapcsán :twisted: :twisted: nekem is furi, mert Nagygé nem volt ilyen elvetemült :roll:

juti

na puszó
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy, gratula a vizsgákhoz, és jó nyaralást!

Tcis, Maccs, Inimma, Pledit, és még egy csomóan, nem tudok mindenkit felsorolni, merre vagytok?
liv

Hihetetlenül fel vagyok háborodva.
Voltunk ma kukikontrollon. Dávid kukija okés, nem fáj a pisilés, nincs gyulladás, szűkület van, de oldódott a kenőcs hatására, berepedések elmúltak. Mi volt a kontrollon? Berepesztették a kukiját x helyen, azóta sír újra a pisiléseknél, aztán útnak eresztettek minket. Most mondjátok, normális az ilyen orvos? Most még jobban be fog szűkülni, megint fertőtleníteni kell, megint fáj neki! Egyszerűen nem fogom fel, hogy ezt miért csinálják. Felhívtama péterfys gyerekorvosunkat, majdnem elájult, amikor meghallotta, milyen tortúrát csinálnak velünk már hetek, hónapok óta, hányszor repesztették már be Dávid kukiját fölöslegesen.
Azt mondta, legközelebb az I. sz. gyermekklinikára menjünk. Arról tud valaki valamit?

Liv
liv

Sziasztok!

Liv!
Nagyon sajnálom Dávid kukacát :( Tényleg szörnyű, hogy milyen figyelmetlenek, óvatlanok tudnak lenni a dokik. Nekünk a Heim Pál urológiáján voltak rossz tapasztalataink: Marci egyik herécskéje még fenn volt a hasüregben, amit a doki olyan "ügyesen" megnyomkodott, hogy 3 napra rá már a SOTE I-en voltunk kizáródott herével.
Végül így kerültünk kapcsolatba a SOTE I-sel, ahol csak jó tapasztalatokat szereztünk (talán az ügyeletes dokit kivéve). Az I. csecsemőosztályon voltunk, ahol mindenki nagyon kedves, segítőkész volt orvosoktól elkezdve a nővérekig mindenki. A sebészorvossal is teljesen meg voltunk/vagyunk elégedve, hisz azóta is járunk vissza kontrollra. Ambulánsan az uh-on, röntgenen, EKG-n voltunk még, ahol szintén tündéri volt a személyzet. Talán ez az egész kórház hozzállását, színvonalát tükrözi :D Én személy szerint ajánlom őket.
Nektek urológiára vagy sebészetre kell menni a kukaccal?

Drukkolok, hogy ezentúl ne legyen semmi probléma és dokik is odafigyeljenek Rátok!

Melinda (a Friss kismamáktól)

KépKép

KépKép
bujka

Liv :)
Ez a fütyi macera nagyon durva. Nagyon sajnálom Dávidot. Én biztos felrobbannék az idegtől.
Légyszi majd írd meg, ha mentek a SOTE-ra a tapasztalatokat meg hogy kinél voltatok.
Bálintnak augusztusban 2 évesen kell menni a köldöksérv miatt vissza a Heim Pálba a sebészetre és gondoltam, hogy akkor egy kalap alatt a 'vissza egyáltalán nem húzható fütyijét' is megmutatom, de ezek után egyáltalán nem biztos.

Judy :) gratu a vizsgákhoz, akkor most alszol is egy kicsit éjszakánként vagy te nem úgy nyomod, mint Macs?
Jó időt mondanak, úgyhogy jó nyaralást!!!
Plüssállat be az ágyba ismerős, néha már én is azt hiszem, hogy a gyerek nem fog elférni tőlük.

Vera :) Jó kis hely ez az állatkert, de most belegondoltam, hogy ebben a melegben milyen szagok lehetnek ott....
Ekcéma :( mi is még gyógyszertárizunk, és amíg pici azt használja, addig Bálintnak is azt fogom, főleg ezek után, amit írsz.
Nos? Családi ház projekt? Nem engedsz?

Edit
Kép

Kép
reditke

Liv
kukiügy :( :x :evil: hol csinálták most ezt?
SOTE 1-en Nagygé töltött egy napot megfigyelésen amikor belenyúlt a konnektorba, apa volt vele, de jókat mondott ő is, rendesek voltak.

Melinda
Most látom csak Ketteskét az aláírásodban. jól látom? eddig elkerülhette a figyelmemet. Gratula :) jó pocakosodást.

megyek mert Kisgé nyíg.
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Edit
sajna én képtelen vagyok éjszakázni. többször is koppant a fejem a könyvön, tömény jogi anyagokon :mrgreen:
úgyhogy akkor próbáltam memorizálni amikor aludtak délután, meg este kb 9-12 között. így viszont a ház futott, most nem győzök takizni levezetésképpen :lol: :roll:

juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Macsek köszönjük a hiányolást, vagyunk csak takarékllángon babanetezem.

Május közepén leadtam a szakdolgozatom, addig azzal voltam elfoglalva, azóta rákattantam az iwiw-re, ahol régi osztálytársakkal levelezem. Pocakom szépen kikerekedett, kb. 10 hét van még hátra. Napról napra lomhábbnak érzem magam, annak ellenére hogy eddig csak 7 kg híztam. UH-ra holnap megyek, régen láttam már a kis pöcsöst. Kíváncsi vagyok hogyan fekszik, néha napokig úgy érzem, hogy egy mázsát cipelek a hasamban, határozottan kelllemetlen, majd megszűnik. Kb. három hete összeszedtem egy tüszös mandulát, amire Augmentint szedtem. Az antibigyó hatásaként kaptam egy másodlagos gombás fertőzést, az érzést inkább nem részletezem... Már minden ok, remélem ezt a doki is megreősíti holnap, mivel kedden nyaralni megyünk repülővel.

Önző módon eddig csak magamról írtam, jöjjön Áron. Igazi kis tünemény, akibe néha belebújik a kisördög. Napokban lesz 19 hónapos és rendesen eresztgeti a körmeit a kismacskám. Hiszti még nem az a földhöz verős, de van nagy sírás, rúgás, kézrángatás. Ha rászólok kinevet és cseszik betartani amit szeretnék Inkább azért is, minél jobban következik. Pl. Ne tépjük a virágokat, ne dobjunk ki a cseresznyemagot az erkélyről... Ennek ellenére rém jó gyerek, imád aludni és enni. Éjszaka kb. 11 órát alszik nyikannás nélkül, majd délután is kb. 2,5-3 órát. Altatni este még sosem kellett :D. Ebéd után sokszor hallom hogy játszik az ágyban, kidobálja a játékait, kirámolja a fiókot, dumál, de nem megyek be hozzá, elalszik magától egy fél órán belül. Tartok is Simontól, mi lesz ha ő apjára üt és éjjeli bagoly típus lesz.

Áron fütyije le van tapadva, dokinénk a héten szerette volna megcsinálni, de nekem elég volt mostanában a saját nyavalyám. Nyaralás után elkezdem krémezni és a dokinénink lidokain mellett visszafejti a bőrt. Remélem sikerül és nem kell urulógiára mennünk.

Liv:D
Ez nem hagzik túl jól. Muszáj kontrollra a kórházba menni, a háziorvos nem elég? Idióta orvosok vannak, el tudom képzelni mennyire csípheti a pisi a berepedéseket.

Juti :D
Gratula a vizsgákhoz és nektek is jó nyaralást kívánok! KIsG-t, NagyG-t kerülje el minden nyavalya, rendesen kijutott belőle neki a télen.

Reditke :D
Tök jó, hogy mostanában ennyit fórumozol. Ez azt jelenti, hogy egy háromhós babával már nem is olyan vészesek a mindennapok? Ugye, igen a válasz.

Vera :D
A patikaitól elmúlik? Mivel fürdettétek eddig? A szobatisztaság miatt kár aggódni, fiúknál 2,5 év alatt elég gyakori. Mondjuk én nem is eröltetem, Simon mellett egyszerűbb lesz pelusozni, mint bili-nem bili témázni.

Tontica, Bori :D
Gratulálok a kistesóhoz!

Áron felébredt, megyünk játszóra!
Andrea
Áron

Sziasztok!

Áron-Andi,
jó, hogy előkerültél! :D Bátor vagy, hogy repcsivel mentek nyaralni 10 héttel a kiírás előtt! Érezzétek jól magatokat, remélem a nyavalyák elmúlnak és nem is jönnek vissza!

Nálatok miért akarja piszkálni dokinéni a kukacot? Ha nincs probléma, "csak" le van tapadva, akkor miért nem hagyják békén a dokik 2-3 éves korig??? Nem azt mondják, hogy addig ráér?
Nálunk doki nézegeti időnként, de nem erőlteti, kb. félig húzható hátra.

Liv,
ez tényleg szörnyű!! :( Ismerősöm anno a Heim Pálban volt a kisfiával urulógián, azt nagyon dícsérte. Ti most sebészeten voltatok vagy urulógián?

Judy,
Kenesén melyik üdülőben voltatok? T-Com esetleg? Ügyi vagy, hogy megcsináltad a vizsgákat.

Tontica,
alvás project hogy megy?

Most csak ennyit..

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Hali

Andi
Üdv Újra:) gyere azért, én is tegnap gondoltam Rád, voltam a közös dokkerunknál :)

Macsek
Igen T-com :) ismered? 8)

kukiügy: nekünk szűkület van a nagynak, mégis ráért idáig, igaz neki semmi gondja vele. de ezen a nyáron már túl kell esnünk ezen is :? :(

pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti!

Köszönöm a gratut pocakügyben :D Már én is visszafelé számolok, ahogy Andi... :D

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Asiye! :) Üdv köztünk. :)

Kata! Örülökk hogy felszívódott a csomó. :D

Magi! Nagyon ügyi vagy - vizsgák, és repülő foglalás-! Sok sikert a szigorlathoz! :!:

Kormi! Szerintem nem az a léányeg mennyire keresztelői a kisruha. Bár Vikinek egy szép, de egyszerű fehéret vettünk.

Alvás: Nekem az aludj velem módosított módszere jött be. KB 10perc mire este elaszik, de egyre többször nem kell fel éjszaka. Bár most éjjel közel 2 órát volt fenn, csak nem tudom miért. Ha sikerül kiválasztania mivel alszik, akkor hamar becsukódnak a szemei, de addig néha kínszenvedés lebeszélni a játékról. :twisted:

Szobatisztaság: Viki nem jelzi, hogy bármi van a pelusban.
REditke lépcsős ülő szűkítőd van? Ha igen hol vetted?

Hiszti: Nálunk is van, de nem olyan erős mint Bálintnál. Csapkod, dühében földhöz vág dolgokat, de szerencsére hamar lenyugszik. :?

Tonica! Kitartás, és meg lesz a gyümölcse. :D

Iwiw: Én is fenn vagyok ezerrel, mert fősulis tali szervezek, és keresem a régi ismerősöket. ÁronaAndi, te milyen névvel. becenévvel vagy megtalálható? Én Illésné Orosz Gyöngyi vagyok. Van még fenn valaki?

Rólunk: Viki most mászik kifelé egy megfázásból. Remélem hétvégre ki is ér, mert nem lenne jó beteg gyerekkel ballagóra menni. :?
Lassan de biztosan kezd beszélni, de leginkább hangutánzókat. Végre elértem, hogy ha inni kér, mondja, hogy inni, és ne azt, hogy hamm. (Mikor neki álltam "átnevelni", akkor már mondta, hogy inni, csak sokszor lusta :lol: volt jól használni.)

KépKép
Kép
moszmota

Bujka (Judy, Macsek, meg mindenki, aki kérdezte), a Heim Pál urológiáján csinálták velünk, Dáviddal ezt a dolgot. Nálatok melyik orvos volt a ludas? Vagy ne kezdjünk "személyeskedni"? Végül is mindegy... (Bár nem mindegy, egyáltalán nem, mert nagyon bosszantó, hogy pont egy urológus csinál ilyet.)
Az I. Gyerekklinikán esetleg személy szerint is tudsz ajánlani valakit?
A péterfys doktornőnk ott ajánlott néhány sebészt, de igazából nem tudom, hogy mi a különbség, ha sebész vagy urológus csinálja a műtétet. (?)

Áron-Andi, jó, hogy jelentkeztél, szia. :) A háziorvosok nagy része nem ért a kukidologhoz (de mint kiderült, az urológusok sem feltétlen), így azért vigyázzatok ti is, nehogy berepessze Áron fütyijét, mert abból lehet a szűkület. (Nálunk pontosan ez történt.)

Én is fenn vagyok a wiwen, tessék bejelölni! :):)

Liv
liv

Sziasztok!
Alvás témában szeretnék írni mert nekem nagyon más a vélaményem.
Én mind a két lányt altatom.A nagyot altattam.Mert bizony eljön az az idő amikor már ő nem akarja,hogy ringassam,simogassam,ott legyek vel.És én azt vallom,hogy minden pillanatot ki kell használni amikor ENGEDI,hogy kényeztessem.Nem szeretném ha félre értenétek.Én imádom ha rajtam szuszog a kicsi és kis idő múlva érzem az elalélt testét mert szundít.Minden pillanatot kihasználok, mert tudom,hogy ha a munka elkezdődik ilyenekre nem nagyon lesz idő.Természetesen mindenki úgy csinlja ahogy neki a legjobb.Nekem így jó.Sokszor van olyan,hogy én is a délutáni alvás alkalmával alszok egyet.Reggel korán kelek.Így aztán délre minden kész.Nálunk ez így van és ez (szerintem) a lányoknak és nekünk is jó.
Más!
Adrienn napok óta nagyon köhög.Mivel a köhögés csillapító kúp sem használt neki elvittem a doki nénihez aki közölte,hogy valamire allergiás a lányka.Erre én azt mondta,hogy jó vizsgáltassa ki,hogy mire.A válasza meglepő volt.Nincs ilyen kicsiknek allergia vizsgálat csak hat éves kortól csinálják.Majd megkérdeztem,hogy akkor mi tehetünk?Szinte semmit csak enni kell a tüneteket elnyomó általános gyógyszereket.Hát ez szép mondhatom.Javasolták még a sólámpát.Ti mit tudtok róla?
Megint más.Megyünk a keresztlányom nyolcadikos ballagására.De az édesanyám és tesóm megbolondult .Arannyakláncot,aranygyűrűt,mobiltelefont vettel a gyerknek.Én jelezve,hogy ez túlzás mert a csupán egy álltalános iskola befejezéséről van szó és majd mit vesznek a későbbi ballagásra,(esetleg)diplomaosztóra?Vettem egy parfümöt és kap egy csokor virágot.Szerintem ez bőven elég egy 14 éves gyereknek.Mi a véleményetek.(nem arról van szó,hogy nem tundnék drágább ajándékot venni.Csupán csak arról,hogy az álltalános iskola befejezése természetes dolog és nem más.)
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!
Vagyok en is, ha mar Andi jelentkezett:)
Nagy tohonya diszno lettem, csak fekszem egesz nap, Miki meg ugral rajtam. Akkora hegy lehetek szamara, amit orakig kepes megmaszni. Hiszti ugyben detto mint Reditkeek, kezelhetetlen. Olyan duhrohamok, hogy mar nem viszem boltba. (ez az elso nap)

Kisfiut mar nagyon varom, hogy ujra babazzak, meg ne kelljen cipelni a terhet...

Velunk sok minden nem toirtent, felek en is a kukacbantalmaktol, nem tudom van e egyatalan valaki, akinek csak ugy semm extra nelkul minden oke....Liv, sajnalom hogy igy megjartatok, tenyleg nem tudom mit lehet tenni hogy elkerulje az ember az ilyeneket.

Kriszti, meg jo hogy nem kocsit vettek neki. Szerintem is tulzas egy nyolcadikosnak.....

Mikit kezdenem en is szobatisztasagra nevelni, vagyis nem csinalok semmit, csak pelus nelkul ki az udvarra, es akar napi 50szer kisbugyi csere. Aztan ha rajon hogy a viz, az o muve akkor esetleg hozok egy bilit, de addig az csak egy vicces kisauto.

csengo 31+1
Vendég

Sziasztok!

Juti,
igen ismerem, férjem e cégnél dolgozik, tavaly is voltunk ott, idénre is kaptunk beutalót.

Kriszti,
szerintem is túlzás, amit ma a ballagásokkal művelnek, én múltkor azt láttam, hogy ovis ballagásra micsoda virághegyekkel és lufikkal mentek!

Ma indulunk Horvátországbam remélem a nyár kitart most egy ideig, mindenki vigyázzon magára!

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Melinda
Akkor tényleg jól lemaradtam, ha már visszafelé számolsz :)

Moszi
Én is fent vagyok a wiwen :)

Kriszti
Mi használtunk sólámpát, amikor Gergő 1 éves volt és kruppja volt.
ballagás tényleg röhej. már a bölcsiből is ballagnak :roll: :roll:

Macsek
Jó utat :) :) amikor mi két éve voltunk Horvátországba, Nagygé volt ekkora mint most a kicsi. ő meg a pocakban volt 8) 8)
Nálunk én vagyok a cégnél. Párod milyen területen dolgozik?
Mikor mentek Kenesére? akkor még lehet, hogy összefutunk ott egyszer :wink:

mi kint pancsiztunk a kertben, ki sem lehetett húzni Gellértet a vízből. aztán amikor meztelenül rohangált, észrevette hogy a járdára pisilt. teljesen fel volt háborodva :lol: :lol:

jó 7végét

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Köszi lányok, hogy hiányoltok. Nagyon jól esett.

Most értünk haza az UH-ról, minden ok. Teljesen szerelmes lettem a kisöcsibe, olyan édes arca van :D.

Sólámpát nekünk is ajánlották anno, amikor Áron éjszaka köhögött. Végül nem vettünk, mert kiderült hogy tüdőgyuszi okozta és nem allergia.

Ballagás szerintem is nevetséges, főleg vidéken. Én sem vinném túlzásba az ajándékozást, akármekkora lányok is már a mai tizenévesek.

Eddig vártam a nyarat, na tessék itt van :D Most bezzeg nem is esik olyan jól. Ha lesz harmadik baba, akkor tavaszra tervezzük. Ez a nyári hőség plusz kilókkal nem a legjobban esik.

Akartam írni, hogy a profilomaban megtalálható a nevem, de látom az új rendszerben hiányoznak a személyes mezők. Tószegi Andrea néven iwiwezem.

A fütykös macerát én kértem a dokinénitől. Teljesen le van tapadva, mozdíthatatlan, tisztíthatatlan. Dokker szerint ilyen mértékű letapadás magától nem szokott oldódni. Véleményem szerint jobb hamarabb túlesni a macerán, mivel már most olyan fütyi tudatuk van.

Andrea
Áron

GnéKriszti, altatás-alvás témában tökéletesen egyetértek veled.
Ballagás: én minden ilyen alkalomra az olyan ajándék adásának híve marad, ami megmarad emlékbe. Lehet, hogy most még nem értékeli a 14 éves, de húsz év múlva örömmel fog ránézni arra az x tárgyra, hogy jéé, ezt még a ballagásomra kaptam... (Persze egy 14 éves fiúnál nyilván nem Herendi vázára gondolok, hanem olyasmire, aminek örül is.) Aranyékszereket szerintem azért vesznek a legtöbben, mert így szokás, ballagásra aranycucc, ha örül a gyerek, ha nem. Gyereknek mobiltelefon: ez külön vitatéma lehetne. Ha a szülők úgy gondolják, hogy a gyerek most távolabbi suliba fog járni, és legyen egy állandó elérhetőség, tehát praktikus dolog a mobiltelefon, hiszen ők is nyugodtabbak, ha a gyereket bármikor el tudják érni, és az is őket, akkor a ballagás szerintem jó alkalom arra, hogy ezt az ajándékot átadják neki.
Allergia: tuti ez, hogy ilyen kicsiket nem vizsgálnak ki? Én erről biztos megkérdeznék más orvost is. A hazipatika.com-on szoktam az orvoskeresőben néhány orvosnak írni, ha egy témában bizonytalan vagyok, és akkor e-mailben érkezik néhány válasz, álláspont, az is valami.

Csengő, azt írod, hogy "van e egyatalan valaki, akinek csak ugy semm extra nelkul minden oke....Liv, sajnalom hogy igy megjartatok, tenyleg nem tudom mit lehet tenni hogy elkerulje az ember az ilyeneket. " Szinte teljesen biztos, hogy ha nem nyúlunk Dávid kukijához, se én, se a gyerekorvos, nem húzogatjuk, békén hagyjuk, akkor nincs szűkület! Letapadás lehet, de az vagy megoldódik magától, vagy az orvos megoldja 2 perc alatt. Műtétre szinte biztosan nem került volna sor. A második fiamnál - hacsak nem lányom lesz - már okosabb leszek ebben a témában.

Nyaralóknak jó nyaralást!

Liv
liv

Sziasztok!

Liv!
A Heim Pál-os urológus nevét átküldtem emilben...
A SOTE-n Marcinak dr. Kálmán Attila csinálta a műtétet, 40 év körüli szimpatikus pasi. Őt tényleg merem ajánlani. Ő sebész és ha belegondolok, nekünk is kifejezetten urológiás problémánk volt és ennek ellenére sebész csinálta a műtétet, úgyhogy végiggondolva, Nálatok is az lesz.
Drukkok mennek ezerrel! Nem lesz semmi baj!!!
http://www.gyer1.sote.hu/ Itt esetleg találhatsz még infot, vagy legalább tel.számokat.

Pusz: Melinda (31+0)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok: )

Jó sokat írtatok, alig győzöm olvasni, pláne, hogy utsó hsz-im, önzőek voltak...

Friss pocakosoknak gratula!

Nyaralósoknak jó nyaralást(mi is tervezzük Horvátországot, de csak szept. környékén)

Voltunk bőrgyógyásznál Lili pöttyeivel, amik azóta sem múlnak csak a "szokásos" mértékben, ő azt mondta, hogy ezek szőrtüszőkhöz kötött gyulladások, aminek az oka rejtett bakteriális fertőzés lehet. Azért nem jön ki egyéb módon, mert erős az immunrendszere. rendelt orr-garat váladék vizsgálatot, és pisi tenyésztést, és majd meglátjuk.
Mondjuk tény és való, hogy bármit haza hurcibálhatunk apájával a kórházból, csak jó lenne, ha valami könnyen kezelhető baci lenne, nem valami keményebb fajta...
A pisi vétel izgi, ma nem sikerült a zacsiba tenni semmit, majd hétfőn próbálkozunk még, illetve ma kapott egy bilit(sosem szól se pisi, se kaki előtt, néha kaki után), hátha hétfőig megszereti annyira, hogy belepisil-csodát persze nem várok, de ma már ráült többször is, és követeli, hogy akkor le a pelust!

Liv: )
Dávidot nagyon sajnálom, bízunk benne, hogy megtaláljátok a legjobb szakembert, és könnyen átvészelitek majd a műtétet!

Alvás, altatás:
Nálunk a délutáni alvás abszolút együtt történik, így én(mi) is pihenünk, és Lili is jól alszik. Esti alvás sima ügy, megeszi a tápszert, és vagy belealszik, vagy elbúcsúzunk apától, tőlem, jó éjt puszi, be a kiságyba, Zsuzsi baba, Mikiegér átkarol, betakar, még egy puszi, jó éjt kicsim, és én ki a szobából. Ajtó nyitva, élet zajlik, Lili elalszik. Hajnalban megébred, magunkhoz veszem, és alszik tovább legkorábban 8kor kel, de ma negyed tízig húztuk a lóbőrt.

Hónom alatt cipelem hisztiző gyereket: ismerős :)
Ha nem úgy van, ahogy ő akarja kitör a világháború. Szerencsére nem dobál semmit, és ha elkezdek duruzsolni neki egy róla szóló mesét, megnyugszik :)(kicsit sem önző a lelkem).

Wiwen én is fent vagyok, Riffer Mónika néven

Sok sok puszi mindenkinek!

Móni
sunimum

Tonyo!
Nem tudom, hogy ma tartotta e a nevenapjat, de sokat gondolok Laura! Fiuknak puszi,

Beatrix
Vendég

Nekem is épp az előbb jutott eszembe Lau.
Nem hiszem, hogy Tonyó olvas minket, pedig jó lenne tudni, jól vannak-e, mi van a fiúkkal.
liv

Kriszti!
Nekem igaz, hogy 10 éve, de a fiaim voltak allergia miatt kivisgáláson a Hárshegyen. A kicsi akkor múlt kettő. És voltak ott kisebbek is. Valahol megvan még a dokinéni száma, megkeresem és megírom. Nem hiszem, hogy a gyógyszerrel tömés az egyetlen megoldás. A sólámpa jó, esetleg ha van a közeletekben sóbarlang, még jobb. Érdemes kipróbálni. Léteznek allergiára homeopátiás szerek, illtve a tünetek kezelésére gyógynövény alapú gyógyszer, amit már ezek a picúrok is szedhetnek.

Most ennyi, de jövök még
anyuszi3

MAGIKA ITT VAGY VALAHOL? OLVASOL MINKET? NAGYON FONTOS LENNE VALAMIT KERDEZNEM TOLED VAGYIS A FERJEDTOL! LEGYSZI JELENTKEZZ!!!

KépKép
KépKép
tontica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?