Új privát üzeneted érkezett!

Kata,
élfutás: minden tiszteletem, és gratula a csúcstartáshoz! :lol: Meddig csináltad?
Ácsok: SOHA nem lesz kész időre semmi. És SOHA nem annyiba kerül, mint amennyi az árajánlatban szerepel. És szinte soha nem lesz olyan, mint ahogy elképzeltétek... vagy ha igen, és boldogan zsebeled be a rokonság/barátok gratulációit, később kiütköznek a rejtett hibák. Ez az én Murphy-törvényem. Kiegészítése: és akkor a mesterek már hetedhét határon túl járnak, és ki se javíttathatod velük. Fentiek alól csak azok a munkafázisok lehetnek kivételek, amelyek ócsók.
Agykontroll: nem, ezt magam fejlesztettem ki, de gondolom, nem vagyok túl eredeti vele... Lassan elkezdem gyakorolni a légzéstechnikát/ellazulást is, amit a felkészítőn tanultunk.
Pikáns részletek: a smár még OK, de a csiklóizgatás a SOTE-n kissé problémás lehet, mivel be van kamerázva a szoba :wink: :lol:

ákata2

Ákata,

:lol: :lol: :lol: ez igaz!!!

murphy: tutira bekerülhetne a legközelebbi kötetbe! :lol: Aaannnyira igaz!! :roll:

futás: 13 évesen kezdtem, és 24 évesen hagytam abba. Néhányszor körbefutottam ám a Földet :wink:
sz_kata

Sz_Kata!

A Holdudvar Bábaházról a Szülészetek, kórházak között is olvashatsz, hacsaknem már túl vagy rajta :wink:

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

SzKata!
Abból gond nem lehet, csak nehogy a dokival történjen mindez :lol:
MA jókat kacaráztunk orvosomon, mert folytonos intimitásba került velem. Mikor fiunk pisze orrát mutatta, megsimogatta az orromat. Méhszájat vizsgált a paraván mögé bújva velem, eléggé fájt, olyan erőszakos beh... volt. A bokámat fogva mutatta, hogy ott fog majd bedagadni sokszor. Egyszer a vállamra tette kezét és megsimogatott, amikor éppen azt ecseteltem, hogy múlt hétvégén alig mozgott és beparáztam :lol:
Vicces egy pasas, még jó hogy velem volt a férjem. Egyébként nagyon csípjük. Olyan laza forma. Kérdeztem őt a szülésznőválasztásról, nézett nagy szemekkel. Azt meg minek? A Jánosban 4 van, mind jó. Majd elválik, ki lesz bent pont akkor. Elfogadtam.
Ezek után szülési terven nem is gondolkodom.
Piciriről a jó hír: megfordult, nem teljesen, de a feje lejjebb van. Olyan cuki, annnyira vágytam rá, hogy ez is megtörtént. Eddig ezen izgultam, most meg már azon, mi van ha visszafordul. Még csak 28 hetes, így bármi lehet. Hogy én milyen parázós vagyok!
Ákos folyamatosan cumizta az ujját, rugkapált, izgett-mozgott, majd hátat fordított.

Rejo!
Örülök, hogy jól vagy.
Motivációs festés nekem is tetszik.

Melinda!
MArcinak jobbulást!

Betti!

Érden lakom sajn,a de azért köszönöm a hiányolást.

Egyébként holnap dolgozom utoljára, így utána jobban tudok jönni. El sem hiszem, hogy vége. Persze a gyerekek és a társa
ság hiányozni fog. Pláne, hogy mi hármat tervezünk.

Köldökzsinór-vágás:
Férjem idegenkedik tőle, szerintem a fejemnél áll majd és nekem segít, lélegezni sem fog velelm együtt. az olyan vicces, filmbe illő.

Jelenlegi terhességi-jelek:
sokkal hamarabb elfáradok én is, front okozta migrén alig van, a sok gyümi evéstől rendszeresebb széklet, visszér, vizesedés, istenien finom rugások, hasfal simmogatások belülről...

Viola!
Köszi a részletes leírást, jövő héten el is kezdek anyag után járni.

Puszi
Erika
piciri

Csajok, most olvasom, hogy gyerektől a sima vérből is tudnak őssejtet kicentrifugálni.

Sz Kata!

Ebben tökéletesen egyetértek veled. Mármint ellazulás a fájások alatt. Én a szülés alatt jöttem rá, ha "nem hagyom hogy fájjon", azaz összeszorítom a fogam-szám, megfeszítem magam, hogy kibírjam a görcsöt, nem halad a dolog. Mikor elegem lett az egészből, és ráhagytam a testemre, ha fájnia kell, hát fájjon, nem érdekel, és nem feszítettem meg magam, sokkal gyorsabban ment a dolog. Most már ezt is tudom.

Azt KIZÁRT dolognak tartom, hogy egy IGAZI fájás alatt képes legyél csókólozni, és elviseld a cskilód izgatását.
Egy bikás fájás alatt azt nem bírtam elviselni, ha a doki egy ujjal is hozzámért. Szülésznő felajánlotta a masszírozást, de mikor már előrehaladtak a dolgok, nem lehet elviselni. Amikor meg még gyengébbek a fájások, akkor meg nincs jelentősége.(én akkor, mármint a szülés elején, kb. 7 perces fájásoknál, speciel otthon szőrtelenítettem :lol: )

A fájások közti ellazulást egyébként megoldja a természet, én pl. totál delíriumban, az alvás és a kábszeres állapot közti lebegésben töltöttem a két fájás közti időt. Mondta is a szülésznő, alszom? Azt mondta ez jó, így pihentet a szervezetem. Viszont mindent hallottam, és teljesen magamnál voltam.

lányok, hétfőn megyek a Praxisba Győrffyhez, már nagyon várjuk!

Kép

Kép
rejo

Kata,
Murphy: azért nagyon kívánom nektek, hogy megdőljön ez az axióma... Futás: én képtelen vagyok rá. Mármint nem most, úgy általában. Nincs hozzá technikám, levegőm. Mindig bámultam a kocogókat... Szoktál még indulni a szabadidős futóversenyeken?

Piciri,
meglátod, milyen jó lesz nem dolgozni :wink: Feküdj majd sokat, és kevésbé fogsz vizesedni (míg ülőmunkát végeztem, gyakran volt dagadt a bokám, amióta itthon vagyok, sosem. Kopp-kopp.)
Orvos: fura lehetett ez az intimitás... Én vhogy nem csípem az ilyet, egyébként is utálom, ha mások átlépik azt a képzeletbeli intim vonalat. (Közel hajol, fogdos beszéd közben stb.) Ez persze idegenekre vonatkozik. BKV-n jelentkezik leggyakrabban az ilyesmi... Férjed mit szólt egyébként? Az enyém nem tolerálta volna... Visszér: nekem - megelőzésképp - a védőnő gesztenyés gyógykrémet ajánlott. Te kaptál rá vmit? Fekvés valszeg jót fog tenni ennek is.
Kollágéid búcsúztatnak majd? Terveid szerint visszamész?

Tényleg, Lányok,
közületek hányan tervezik, hogy uoda mennek majd vissza dolgozni? Lehet, hülye a kérdés, csak úgy eszembe jutott... (Én nem megyek vissza, nem tudnék a bébik mellett több műszakban és hétvégén is dolgozni. Nem is akarok... Önállósodni szeretnék...)

Jaj, kicsit sok jégkrémet ettem vacsora után... Szörnyű, hogy egyre többet ennék és egyre kevesebb fér... Ti hogy oldjátok fel ezt az ellentmondást? :lol:

ákata2

Rejo,
ellazulás: igen, a szervezet gondoskodik a saját fájdalomcsillapításáról :) Szőrtelenítés: ez igen! :lol: Erről jut eszembe: nekem a pedikűr egyre nehézkesebb, a férjemre viszont nem merem bízni - még nem maradna lábujjam :lol:

ákata2

Melinda,
kösz az angolpólyás infót. Anyukám aszonta, addig volt divat, amíg nem volt hálózsák a bébiknek. Ő nálunk használta sokat, és szerinte pont az a baja, hogy nehéz fogni benne a babát. Hát nemtom, vegyünk-e. Az ismeretségi körben nem használták. Egyet asszem kapunk, ha beválik, legfeljebb veszünk hozzá még. Légzésfigyelő: vhogy én is a személyes motiváltságot vettem le a honlap alapján... Amit interneten kinéztem, ahhoz van oktatófilm, és a kettő együtt kerül kábé annyiba, mint a madarászos... Orrpuceva: tán érdemes kipróbálni, ha a gyerek ennyire utálja... Orrcsepp nem segít?

OFF: kiestek a lengyelek :cry: Nekik drukkoltam.

ákata2

Hát én már megint itt vagyok nálatok, ne haragudjatok, de mivel múltkor ide kotnyeleskedtem, mindig vissza és visszatérek egy picit olvasgatni benneteket és most nagyon felkaptam a fejemet a nagyon "alteres" véleményeken, ellazuláson, gátmetszésen stb.

Remélem nem haragszotok, de szeretném leírni én mit gondolok, mit tapasztaltam illetve mit tudok tanácsolni nektek (ahogy arra múltkor Rejo felhívta a figyelmemet, inkább segítsük egymást és tanácsot adjunk, mint esetleg elrémisztó történeteket meséljünk).

Alapban kívánom, hogy mindenkinek sikerüljön úgy a szülése, ahogy el-illetve megtervezi, DE!!! nagyon rosszul sülhet el, ha ehhez görcsösen ragaszkodtok, mert ahelyett, hogy pozitívan élnétek meg azt, ami épp történik, inkább egyfajta csalódottságot, ne adj isten önvádat érezhettek.

Szerintem a vajúdás alatt nagyon fontos arra gondolni, hogy minden egyes fájás közelebbvisz ahhoz, hogy a kezedben tarthasd a kisbabádat. Ez nekem igenis erőt adott és a néha embertelenül elviselhetetlen görcsök közepette is volt egy támaszpont vagyis inkább cél, amire koncentráltam. Nagyon könnyű ám átadni magunkat a fájdalomnak és mint egy végeláthatatlan örvényben csak szenvedni.
A vajúdás közbeni légzés lényege, hogy próbálj ellazulni, a legalapabb szabály, hogy mély, hosszú be és kilégzést csinálj és a kilágzési fázis mindig hosszabb legyen, hiszen az a lazító rész. Számolni be és kilégzés közben nekem azért volt jó, mert így úgy éreztem, hogy nem a fájás uralkodik felettem, hanem én irányítom a dolgokat és igazából nem tud teljesen elhatalmasodni felettem.

Szerintem fontos, hogy egy első szülő nő egyáltalán nem tudhatja mit és hogyan fog érezni és ezt tisztázza a párjával is. A nagyon kemény fájások alatt igenis nem túlzás, de egy teljesen más dimenzióba képes kerülni a vajúdónő és kiszámíthatatlanok a reakciói. Első fiam születésénél (mint az utólag kiderült) nem egyszer nulláztam le, "nem túl kedves" szavakkal a férjemet, hogy hozzám ne merjen érni vagy fogja be a száját.
Elsőnél fájások közben beájulás, szendergés, másodiknál fájások közben humorizálás volt számomra az ellazulás, ezen sokat nem kellett irányítani, mert az olyan felüdülés az a fél-1-5 perc, hogy úgyis ellazulsz magadtól.

Ha valaki nekem a végső fázisban a nagyon sűrű, nagyon durva fájásoknál csókolózásra vagy csikló izgatásra szólított volna fel, azt tuti lerúgom (már bocs). Elég nyitott vagyok, de elképzelhetetlennek tartom (bár lehet hogy sokaknak bejönne), majd kiváncsi vagyok mit mondtok utána.

Nekem mind2-nél volt gátmetszés.
1. nem is éreztem, orvos ügysen fájás alatt vágott, észre sem vettem, varrás meg a szüléshez képest sétagalopp volt (én azt mondtam viccesen egy barátnőmnek, hogy ha neki fájt a varrás, akkor könnyű-fájdalommentes volt a szülése). Felszívódott, így nem kellett szedni.
2. vágást szintén nem éreztem, varrás altatásban volt (méhlepény töredezette volt és le kellett ellenőrizni maradt-e benn darab, ezért altattak). Szedés kellemetlen volt, de nem volt durva-olyan fájdalmasan csípkedős érzés.

És nem tudom ki írta, de igaz: Gátmetszés után is van élet :lol:

Jól beledumáltam már megint :oops:

Edit
Kép

Kép
reditke

Légzésfigyelő:
Mi voltunk anno Madarászban és vallom, ha nem tudod és nem gyakorlod be mit is kell csinálni a babával, ha ne adj isten megszólal a készülék, akkor tök felesleges venni.
Mi megvettük a BabysenseII-t, amit ők árulnak 8lehet hogy van részesedésü, de engem nem érdekel), viszont használtuk 1 évig, most meg már 3 hónapja és egyetlen téves riasztásunk sem volt. barátnőmék vettek egy másik fajtát (nem akarom leírni, de A-val kezdődik és végződik) és nekik átlagban heti két téves riasztásuk volt, amit senkinek nem kívánok az éjszaka közepén. Lehet, hogy csak hibás darabot vettek :roll: , de ez egy példa.

Pólya: én a másodiknál kaptam pólyát, de nem ezt az angolt, hanem azt a másik fajtát, alul kemény, baba belekötve és nagyon jó volt az elején (állandó melegen tartja, szorítja a babát-ezt szeretik mert méhben is szűk a helyük a végén és könnyű volt benne tartani). Kép a fotóalbumban Rendessy Milán alatt.

Na tényleg nem fárasztalak benneteket tovább.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke,

Szerintem én nem írtam semmiről azt hogy kötelező. Csak azt, hogy van ilyen is. Meg van más is. Az van, amit akarsz. De hogy felszólítani egy szülő nőt bármire? Na, ez az amit tutira nem akarok.
sz_kata

Mármint, felszólítani bármire, amit nem akar.
sz_kata

Reditke,
kösz az infót a légzésfigyelőről. Igazad van, az oktatás elengedhetetlen, maga az eszköz nem elég. Ezért választanám azt a változatot, amelyikhez CD van. Ár: ahogy látom, a legtöbb típus (érzékelőlapok számától és a gép tudásától függően) 20-40 ezer forint között van. A Madarászban kapható tényleg a legdrágább... Mi ikreket várunk, és egyáltalán nem mindegy az a több tízezer forint (hiszen nekünk kettő kell...) Remélem, nem tűnök egy anyagias dögnek (akkor meg se venném semelyiket), de nem vagyok biztos abban, hogy a legdrágább a legjobb is egyben. Úgy tudom egyébként, hogy ezek a termékek két évig garanciálisak - ha többször potyára bejelez, tuti visszavisszük...

Szép, napsütéses csütörtököt mindenkinek! :lol:

ákata2

Sz_kata :) úgy látom a hiba az én készülékemben lehet :lol: , mert ahányszor csak ideírok, mindig jön egy kicsit kioktató vagy felháborodott válasz, pedig istenbiza én csak a saját tapasztalatomat akartam leírni segítő szándékkal.
Mindenesetre úgy érzem, hogy tényleg valszeg nem jól fejezem ki magam és így 1-1 szót kiragadva a hsz-ból úgy tűnhet, hogy "Minek jön ide ez a hülye magyarázni".
Igazad van, nem felszólítás, mondjuk azt, hogy ha valaki tanácsolta volna vagy megkért volna rá, vagy megkérdezte volna, hogy akarom-e, így már jobban hangzik, de a válaszom ugyanaz, szóval a lényegen nem változtat.
És egyébként, miért írod, hogy kötelező? Az én hsz-ban látsz ilyet vagy bármi erre vonatkozó megjegyzést? Én sem írtam semmire ezt.
Szóval szeretném, ha nem hinnéd, hogy én elítélem azokat a véleményeket és megközelítéseket, amiről te is írsz én is hittem ebben és fontosnak tartottam pl a csendes szülést, de az élet mást diktált.
Mégegyszer sajnálom, ha félreérthető volt a hozzászólásom, pedig azt hiszem eléggé kihangsúlyoztam, hogy pl azért írom, hogy ha valakinek mégsem az eltervezett szülése lesz, ne essen kétségbe. Én a szülés rugalmasságát, alternatívságát abban látom, hogy merjünk menetközben is nyugodt szívvel, lélekkel változtatni és hagyjuk hogy a testünk szándékai szerint történjenek a dolgok.,
Ezek az én érzéseim és már egy kicsit sajnálom, hogy megosztottam veletek, mert csak rossz szájízt eredményez itt.

Ákata :) Nem vagy anyagias, tényleg iszonyatos pénzeket el lehet költeni a babaváráskor és remélem, hogy jól beváljon amit választotok és soha, de soha ne legyen se téves se rendes riasztásotok.

Edit, aki nem is érti mit keres itt és most már tényleg nem jön :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

olyan jo, hogy ilyen sok mindenrol szo van es mindenki oszinten leirja a velemenyet.
Legzesfigyelo: azt olvastam, hogy meg az orvosok egy resze sem kepes megbirkozni egy csecsemo ujraelesztesevel, mert a bordatores naluk vegzetes lehet, nem ugy mint egy felnottnel. Szoval alapos kikepzes nelkul nem er semmit az egesz, illetve annyira gyakori lehet a teves riasztas lehetosege is, hogy abba meg beleorul az ember, hogy allandoan riaszt a keszulek. Szoval mi a parommal ugy dontottunk, hogy inkabb nem.
Koldokzsinorver: erre is nemet mondtunk, nagyon uzleti jellege van az egesznek es meg nem kiforrott a technika.

Piciri: orulok, hogy megkaptad a leirast, egy kicsit ketsegeim voltak, mert eloszor kuldtem privi uzenetet, nem voltam benne biztos, hogy odaert hozzad. Jo varrogatast! Ha van meg kerdesed, csak irj.

Viola
fj35

A polyat egyebkent a Sote felkesziton is ajanlottak: az ujszulott hozza van szokva a szuk terhez es megriadhat, megijedhet, pl ha a kisagyban szabadon mozogva kezevel a levegobe csap es nincs korulotte semmi. Mi kaptunk egy regi feher polyat, kis feher himzes van a szelen, csak ki kell mosnom meg feheritenem, mindenkeppen hasznalni akarom a kezdeti idoszakban legalabbis. Egyebkent is parazok, hogy hogyan fogom ugyesen es szakszeruen megfogni a kisbabamat, a polya ebben is segit egy kicsit, azt olvastam.

Viola
fj35

Sziasztok,
Bocsi hogy ide jovok, de Novemberre varjuk masodik babankat, es ugyan az mar nem osz :wink: ,de keresek olyan mamikat akik az Istvanban fognak szulni. (En az elsot nem itt szultem )
Tudjatok mikor indul ujra a tanfolyam?,engem leginkabb a szuloszoba latogatas es az osztaly megnezese erdekel.

Koszi
Kata

Kép
Kép
kataa

Reditke!

Még egy adalék a pólyához, amit egyébként imádok, ,eg a fiam is szerette... A vendégek nem tudják összetörni benne! Még a férfiak sem!!! :D :D :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Lehet, hogy félelmetes, de bizony az "orrporszívótol" hatékonyabb dolgot nem is ismerek... Sajna hiába akartok kíméletesek lenni, ha félig szívjátok le az orrát, nem tud enni és órákon át üvölt, mert zavarja a takony... Nem is értem, ez a kíméletesebb? + én úgy vettem észre, hogy az igazán pici babák (fiatalok) egyáltalán nem félnek tőle... kivéve ha sötétben, éjjel kapcsolod be minden előzmény nélkül.... :D

Livi

bali78

Jó reggelt, Lányok!

Pólya: köszönöm a tanácsokat :lol: Lehet, két malomban őrölünk: én nem a rendes, szűk pólyára, hanem a hálózsákhoz hasonlítható angolpólyára gondoltam... hogy arról van-e vmi infó, tapasztalat. Érdekes, amit Viola ír a szűk térről. Anyukám mesélte, hogy anno nagyanyámtól kapott egy hímzett csodapólyát, hogy abban hozzon engem haza, és nem volt hajlandó használni, pont a kötözött sonka-effektus miatt. (Akkor sztem nem indokolták, mi miért jó, rossz, pólyát kaptál és kész...) Aztán megoldódott a dolog, mikor 1* nagymamám orvul bepólyázott, ugyanis szétpisiltem a díszes miskulanciát :lol: Körbenézek egyébként pólya ügyben...

Viola,
ezek szerint Te is a SOTE-n szülsz? Krisszi és én a II-en.
Parázni nem kell azon, hogy hogy fogod majd meg - ahogy látom, ezt minden újdonsült anyuka tudja zsigerből.
Kérdés: ha szeretnék a bébiknek - kézzel - falvédőt varrni (foltosat), milyen anyagot ajánlasz? Gondoltam, veszek vmit, beszegem, aztán rávarrok foltnapocskát, ilyesmit. Ezzel még a kórházban is bíbelődhetek (nekem az ikrekkel be kell feküdnöm a 35. hét elején). És a folt milyen anyagból legyen? Köszönöm előre is a választ :lol:

Livi,
vendégjárás: bevallom, én az újszülöttemet senki kezébe nem adnám a férjemen és az anyukámon, nagymamámon kívül... Mindent a szemnek :wink: Majd ha elmúltak bő egy hónaposak, lehet kicsit abajgatni őket.

kataa,
november azért még ősz... Úgyhogy gyere nyugodtan :D Ami a kórházakat illeti, nézz körül Bujka hozzászólásai között, ő szokott feltenni táblázatokat, abban benne van, melyikünk hol szül :lol:

Edit,
én örülök a tanácsaidnak :D

ákata2

Ákata!

Hidd el, még akkor is össze tudják törni őket! :)

Livi

bali78

...de szerintem a párom sem akarná anélkül megfogni :D

Livi

bali78

Sziasztok!

Bocs, de megint nincs időm mindenre részletesen írni, amire szeretnék, nem nagyon van időm... Remélem sikerül bepótolni. Viszont van valami, amit nem értek teljesen, vagyis értem, csak tájékozatlan vagyok. :oops:
A légzésfigyelőről van szó. Azt olvastam, hogy oktatás nélkül nem ér semmit. Ez mit jelent?... Persze, ha neadjisten megszólal, akkor tudni kell, hogy mit kell csinálni és lehetőleg nem szabad pánikba esni (ami nem könnyű gondolom). De mit jelent az, hogy oktatnak a használatára? Bocs ha nagy baromságot kérdeztem... de ennek a témának még nem néztem utána részletesen.
Ha pl. veszünk az üzletben egy ilyen készüléket, ahhoz van oktató CD vagy könyv? Vagy hogy van ez?... :roll:
Remélem, hogy soha-soha nem lesz rá szükség, de a biztonság kedvéért mindenképpen szeretnénk venni, és szeretnék felkészülni erre is.

Kép
mamy

Ákata!

Angolpólyát is használtam és a csecsemőotthonban is használtuk anno, mikor ott dolgoztam. Szerintem kellemes és kényelmes, az volt a fiam pizsamája. Valóban asonló funkciókat lát el, mint a hálózsák, csak szerintem aranyosabb :D Más fajta anyagokból készítik, többnyire vékonyabb, mint a hálózsák... De egyetlen velem egykorú ismerősöm sem használta rajtam kívül. Egyet talán érdemes kipróbálni... :)

Livi

bali78

Lányok!

Most arról a légzésfigyelőről van szó, amit a kiságyba teszek és ráfektetem a bébit?

Livi

bali78

Jó reggelt Lányok,

Reditke,

látom, most jól megsértettelek. Én igazából csak azt nem értettem, hogy te miből gondolod, hogy görcsösen ragaszkodom az elképzeléseimhez, és majd adott pillanatban nem tudok rajtuk változtatni, vagy ha igen, akkor rossz szájízzel.

Mert szerintem az, hogy valaki veszi a fárdtságot és a lehető legrészeltesebben utánajár, utánaolvas annak, hogy mi vár majd rá és ennek köszönhetően kialakul benne az elképzelés arról, hogy mit szeretne és mit nem, nem jelenti azt hogy ehhez az elképzeléshez ragaszkodik foggal-körömmel.

Mert én, pontosan az olvasmány és előadásélményeimnek köszönhetően, tudom, hogy ahány nő, annyi féle szülés, annyi féle igény. Viszont, tisztában vagyok az összes alternatívával, azaz azzal, hogy az adott szituációban mik közül választhatok.
Pl: a terhességem elején azt hittem, hogy szülni összeszorított foggal-ököllel kell, de ma már tudom, hogy el kell engednem magam, és igen, azt is tudom, hogy ehhez milyen alternatívák vannak a segítségemre. Én sem hiszem, hogy a csiklómat fogom izgatni, de örülök, hogy tudok erről is, mert egyel több lehtséges alternatívám van így.
A gátvédelemhez sem ragaszkodom foggal körömmel, de mivel én tényleg nem szeretném ha belémvágnának, igénylem, hogy csak indokolt esetben, ill. akkor tegyék, ha én kifejezetten kérem. Te például tudod, hogy miért vágtak meg? Én már csak ilyen hülye vagyok, de szeretem tudni, mit művelnek velem, és miért. És szerencsére most már a kellő tudásom is megvan ahhoz, hogy tudjam, mikor milyen beavatkpzásnak bvan értelme. Mert engem megnyugtat, hogy tudom, mikor, mi történik velem.

Továbbá, azt sem hiszem, hogy az ember nem tudja majd, mi lesz amikor majd megindul a szülés. Szerintem ez így nem pontos. Mert eddig az életemben azt tapasztaltam, hogy a hozzáállás, a tudat erősen determinálja a történéseket. Aztán persze, lehet hogy ez is túl "alternatív".

És végül, amit leírok, az mind érdekesség, egy-egy adalék információ, és nem kizárólagos igazság. Pl: a csókolózásos témánál is megjelöltem a forrásanyagot, és nem állítottam, hogy ezt kell csinálni. És azt sem, hogy én tutira ehhez tartom magam. A férjem is és én is tisztában van azzal, hogy lehet hogy el fogom őt küldeni melegebb éghajlatokra, mert én akkor tudni fogom, hogy melyik alternatívát válasszam.

Bocsi, ha kemény voltam, de muszáj volt ezt kiírnom magamból, mert úgy éreztem, totálisan félre lettem értve az írásaimnak köszönhetően. Pedig igyekeztem tisztán, értelmesen fogalmazni

Kata
sz_kata

Livi,
összetörés: meggyőztél, senki se foghatja meg őket rajtunk kívül :wink: :lol: Mikor a sógornőm az egy hónapos bébijét a kezembe akarta adni, aszittem, elájulok - persze, nem mertem megfogni... A férjem viszont gyönyörűen tartotta (neki már van 3 csemetéje). Ezen meg is döbbentem. Angolpólya: egyet kapunk, ki fogjuk próbálni, aztán ha beválik, majd apa beszerzi :wink:

Mamy,
légzésfigyelő: én eddig öt-hat típusról olvastam tájékoztató oldalakat itt a neten, kettőhöz (jobban mondva két helyen) tartanak felkészítőt, egyhez jár CD (illetve vehetsz) a mellékelt infók szerint. A többinél nem tüntettek fel semmilyen segítséget. (Megveszed, azt' bódogujj - gondolom én.) Sz'al sztem mindenképp érdemes olyat venni, amihez jár tájékoztató is, elvégre az semmi, hogy jelez a gép, azt is tudnod kell, mi a teendő. Gondolom, a gyermekorvos is tud tanácsokat adni a használathoz, őt is meg fogom kérdezni majd. De tájékoztató nélküli cuccot semmi esetre sem veszek.

ákata2

Livi,
igen, arról :D

ákata2

Ákata!
Köszi szépen, valahogy én is így gondoltam természetesen, mivel itt nem "csak" egy műszaki cikkről van szó, hanem a gyermekemről, ezért biztos hogy olyat nézek, amihez van CD vagy könyv, és persze az orvos meg a védőnő is biztos tud segíteni.
Megírnád, melyik az a típus, amihez CD vagy felkészítő van?
Most, hogy egyre fogy az idő, jövök rá igazán, hogy mennyi minden van, amire oda kell figyelni... :wink: Valahogy most kezd tudatosulni bennem, hogy már nem érek rá, nem legyinthetek, hogy "van még rá idő", mert nagyon közelít a Nagy Nap :roll: :lol:
Köszi előre is,
mindenkinek szép napot!

Kép
mamy

Az én fiam megoldotta a problémát, mivel egyfoltában üvöltött, nem volt soha a kiságyában és a hangján is kristálytisztán hallatszott, hogy lélegzik... :D

Mamy!

Szerintem az újraélesztés módszertanára gondolnak, mint okatatás... Vagy nem?

Livi

bali78

Livi,
üvöltés: akkómá' inkább a légzésfigyelő :wink:
Sztem nemcsak az újraélesztésről van szó, hanem a készülék kezeléséről is, illetve hogy milyen esetekben riszathat (elvégre vakriasztás is előfordulhat). Sz'al mindenről a cuccal kapcsolatban.
Én egyébként ragaszkodom a légzésfigyelőhöz, mivel az ikrek ált. kisebb súllyal és korábban érkeznek, és ez hajlamosító tényező lehet a statisztikai adatok szerint (más adatok ugye nincsenek, mert a bölcsőhalál okát nem ismerik. Ez annyira furcsa.).

Mamy,
a linkek:
http://www.bolcsohalal.hu/
http://babycontrol.freeweb.hu/megrendeles.html
és itt mindkét cucc kapható, és tanfolyamot is tartanak:
http://www.tiva-med.hu/babycontrol.htm
Egy Kismamában megjelent egyébként egy összehasonlító elemzés a légzésfigyelőkről, Krisszi lefénymásolta nekem. Ha megjön a férjem, megpróbálom fellőni a netre azt is, nagyon informatív. Ja, fentiektől függetlenül lehet, hogy adnak más készülésekhez is segédanyagot, csak ez nincs feltüntetve. Egy régebbi hozzászólásomnál feltettem még pár linket, ha van hozzá kapacitásod, tán érdemes visszanézni...

Szülés:
asszem - tán a gyermekes mamákat kivéve - szinte mindnyájan járunk valamilyen felkészítőre, kapunk tanácsokat, utánaolvasunk a témának. Sz'al kialakult már mindenkiben úgy nagyjából, hogy hogyan volna jó szülni - vagy az, hogy hogyan nem. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a tanultakat/olvasottakat ill. az elképzeléseket hogyan tudjuk majd hasznosítani a gyakorlatban. Javaslatom: az első fecske (mármint anyuka) ha majd ráér, nyisson egy "2006 őszi mamák szüléstörténetei" topicot, ahol leírhatja a tapasztalatait. Aztán aki akarja, elolvassa még szülés előtt más mamák történeteit, valaki csak a saját szülése után... Én télleg kíváncsi vagyok, hogy hogyan látjuk ezt az egészet majd utána... :D

ákata2

Ákata!
Köszi szépen a linkeket!!!
A szüléstörténetek nagyon jó ötlet, biztos vagyok benne, hogy az első közülünk ahogy lesz ideje, meg fogja nyitni a topikot :wink:

Kép
mamy

Mamy,
szívesen :D Örülök, hogy teccik az ötlet :lol:

Lányok, ez SOS
imént lemondta a parafásunk a burkolást, jobban mondva csak augusztus 2. felében érne rá, amikor nekünk már rég késő. Tudtok vkit, aki - mint iparos - foglalkozik parafaparketta lerakásával? A guta megüt, neten nem találok senkit, itt áll a parafa, és nem tudjuk lerakni... Ez uis nem a házilag lerakható fajta... Pest megyei v. BP-i illetőségű mester kéne. Help, plíz

ákata2

Esetleg Fejér megyei - mi Érdiek vagyunk...

ákata2

Mindjárt megkérdezem a pesti kisöcsémet, ő is épp lakásfelújít.... Hátha tud valamit...

Livi

bali78

Livi,
nagyon köszönöm! :lol:

ákata2

Ákata!

Küldtem mailt! :) Hátha.......

Livi

bali78

Livi,
köszönöm, már válaszoltam is! :lol:

ákata2

+ egy hónap múlva talán tudnék mást, de gondolom hamarabb remélted :)

Livi

bali78

Ákata
Okulva az esetedből inkább wordbe jegyzetelek, nehogy elszálljon a mondnandóm (irandóm) :?
Köszi, még jól bírom a melót, meg kell még a pénz. :oops: Már csak 1 hónap azt bizti kibírom. :lol:
Sajna nincs otthon gépünk. Talán ha rendeződünk pénzügyileg. :cry:

Gesztenye
Akkor jövő héten kipróbálhatjuk a tornát. Legalább nem leszek egyedül. Mondjuk itt senki nincs egyedül. :wink:
Védőnéni: Tetszett neki hogy süt a nap a lakásba, meg hogy meleg színek vannak. Úgyhogy biztos jó osztályzatot kaptam, főleg a férjem, ő már korán dolgozni ment, hogy legyen mit enni. :lol:
Mesélj milyen volt az UH? :?:

Sz_Kata
Puff-puff. (lelőttünk :D ) Örülünk hogy megosztod a véleményed, infóidat. Mi lesz a köv. előadás témája???
Hát lehet hogy a csiklósimit kihagyjuk a szülőszobán, de a csók az bizti belefér. :lol:
Ja, Kata a jó munkához meg idő kell. Nálunk a vizes 2 nap alatt megcsinált mindent. Aztán fogmosásnál csöpögött a lábamra a víz :shock: , akkor látom valamit nem csavart meg, másnap a férjem húzott rajta valamit, és a mosogató is csöpög. Hát vannak ilyen jó szakemberek is. :roll:

Kataa
Itt vagyunk egy páran akik az Istvánban tervezzük a szülést. És minden szerdán 3-tól van felkészítés, habár ez most az utolsó kurzus lesz, és majd nyár után újra indul. De minden tanfolyás végén lehet menni szülőszobát látogatni. Érdemes, és nagyon szép is. Én már 3* láttam. Nézdd meg te is.

Na megyek még dolgozok egy kicsit. Valaki kérdezte ki akar visszamenni a melóhelyére. Mi szerintem 2 babát szeretnénk, úgyhogy egy darabig nem gondolkozom rajta, de valószínű már teljesen megválltozna itt (ott) minden, és már nem lenne a régi. Tehát nem hiszem hogy visszajönnék.

Mindenkinek szép napot: Bettus
bettus79

Sziasztok Lányok!

Húha, volt ám itt csata... Hát a szüléssel kapcsolatban, szerintem olvashatsz bármit, az sem biztos, hogy amikor ott leszel az asztalon eszedbe jut bármi is belőle... Én igazat adok Rejonak és Reditkének... Majd lesz, ami lesz :-) A lényeg, hogy egészséges baba legyen....

Felfordulás életünkben: tegnap és tegnap előtt is dokinál voltam. Tegnap előtt a rendes dokim látta a szalagot, míg tegnap Győrfi doki bácsi azt mondta, hogy felejtsem el az egészet... Nagyon kedves orvos, megnyugtat, beszél veled, szóval mindenkinek javaslom, hogy igaz drága, de megéri....

Akkor egy kicsit ANdriskáról: Tegnap, mint írtam voltunk a Praxisba... Andriska úgy döntött, hogy két dolgon kívül mindent megmutat, kivéve a kis pofiját és az induri pinduri kukiját. Doki Bácsi próbálta bökdösni, hogy forduljon felénk, na ekkor a fiam bemutatott neki.... AZtánm integetett egy sort és utána elkezdet ötig számolni, hogy nézzétek, meg van minden ujjam...

Nagyon jó élmény volt tényleg...

AZtán jött az este és vasaltam, valami pirosat észrevettem a lábamon és mi volt az, na mi: KULLANCS.... Szomszédom, miután a kutyájából hetente 20 szed ki, sikeresen kiszedte belőlem is, beletettük egy üvegbe és most a hűtőbe őrzöm. Persze az egész nagyszülő csapat most parázik, a párom piszkál, hogy nem vigyázom a gyerekre. Pedig csak uszodában voltam....

Szóval zajlik az életünk...

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Piciri!
Irigyellek, hogy te már csak holnap dolgozol. Nekem még kb. másfél hónapom van hátra a munkából, de már most megkeserítik az életemet.

Kataa!
Én is az Istvánban fogok szülni és ahogy már Kata tájékoztatott szerdánként van 15.00 órától a tanfolyam, de új kurzust már csak szeptembertől indítanak. Egyébként bármikor be lehet csatlakozni, úgyhogy nyugodtan elmehetsz megnézni és utána bekukkantani a szülőszobákhoz. A szülészeten biztos tájékoztatnak majd a szeptemberi kezdésről, ha rájuk csörögsz.

Én elvileg visszajönnék ide dolgozni, attól függetlenül, hogy nem a legtutibb hely a világon, de amilyen peches vagyok ennél is csak rosszabbat találnék.

És most a lényegről!!! A tegnapi UH-ra szépen bealudt a kicsike és ráadásul a kezével eltakarta az arcát, így azt nem csodálhattuk meg, viszont mivel nem kalimpált a lábaival, hanem a nyakába emelte őket kiderült, hogy fütyis a kis drága. Tehát ezennel én is gyarapítom a fiús anyukák táborát, bár a nevén még elmélkedünk egy kicsit. Az UH-s megpróbálta felébreszteni (gyengéden megbökte párszor a pocit), de ő nagyban tojt ránk és tovább horpasztott :) Azért remélem, hogyha kibújik akkor már több figyelmet fogunk tőle kapni :lol: Egyébként a mensis koránál itt is 1 héttel idősebbre írták, úgyhogy inkább szept. 30-ra tippelt az Uh-s és nem okt. 6-ra. Jelenleg 24 hetesen 678 g és természetesen most éppen szétrugja a pocimat :lol:

Gesztenye
gesztenye78

Bunny,
szalag :lol: kullancs :cry:
Nézz körül a neten, van rá lehetőség, hogy a kullancsot elküldd vizsgálatra, hogy fertőzött volt-e. De nemtom, 1. élnie kell-e a dögnek, 2. mennyi idő múlva lehet beküldeni a mintát a kivételtől számítva. Ez érdekes, hogy uszodában kullancs van...

Bettus,
csöpögő csap - ha nem heroinárú csaptelepet veszel, előbb-utóbb mind felmondja a szolgálatot. Nekünk nagyon jó víz-gázszerelőnk volt/van, de a konyhai csapot a férjemnek rendszeresen szervizelnie kell, és nem a szerelő hibájából, hanem a csap maga nem a legjobb minőség. Nemtom, ez vigasztal-e :? Védőnő: a mienkre az első látogatáson a frászt hozták a kutyáink (szelíd bárány dalmaták, csak nagyon ugrálósak). A másodiknál már kirekesztettem őket... :wink:

Livi,
mail ment :lol: Egy hónap múlva télleg késő lett volna, mert júli végén be kell feküdnöm a kórházba, és addig ennek meg a festésnek le kell zajlania. A szervezés részét uis a férjem nemigen tudja megoldani (rá hárul viszont az elszámolási és a fizetési rész - én azt nem vagyok képes flottul elvégezni), nem olyan alkat, és alig van itthon.

ákata2

Gesztenye,
Ez nagyon jó hír!! Szuper! Gratulálok.
Olyan jó titeket olvasni. Az előbb sirdogáltam a hülye nővérem miatt, de már jobban vagyunk.
Bunny,
Akár ma is összefuthatnánk. Mára már nincs semmi teendőm, csak az agyam elterelése bizonyos negatív gondolatokról. Ha gondolod, bátran hívj.
Sok puszi mindenkinek.
Rolex
rolex

Sz Kata!

Ez így teljesen rendben van. Hogy utánaolvasol, mindennek utánaérdeklődsz (én is így csináltam első szülés előtt), de azért hagysz mozgásteret magadnak, magatoknak!! :)

nehéz így neten kommunikálni, valszeg neked is, nekem is, másnak is máshogy jön le egy-két dolog így írásban. :roll:

Viszont baromi érdekeseket írsz!! (még ha egyet-kettőt kivitelezhetetlennek tartok is szülés alatt), szóval nehogy lelődd magad, én pl. kiváncsi vagyok továbbra is ezekre a dolgokra, max. megírom róla a véleményem, ha nem baj.

Az a lényeg, megnyugodtam, hogy nem vagy elvakult.

OFF:
Légzésfigyelő: Nálunk Dominál nem volt, minek, több száz évig nem használták alapon, barátnőmnek nemrég halt meg a 4 hónapos kisfia az ágyában, úgyhogy most megvesszük a legjobbat...

Kép

Kép
rejo

Ez igy nagyon kemeny volt a vegen.
Gyerekek süt a nap!!!!!
rolex

Rolex!

Ma este védőnőhöz megyek... Utána felhívlak, sétálhatunk egyet, ha van kedved :-)

Rejo,

a barátnőmnek 10 hónaposan halt meg a fia... Ja és utána kijött a rendőrség, hogy megvizsgálják, nem ők ölték meg... Nagyon durva :-(

Én mindenképp használni fogom. Fiúknál fordul elő gyakrabban ez :-(

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Erika!
Érdekes lehetett az orvossal az a sok intim szitu :lol: , még szerencse, hogy Férjed Veled volt!
A szülésznő választás persze abból a szempontból is fontos lehet, hogy jó legyen, de emellett - legalábbis számomra - az a fontos, hogy ha választasz egyet, akkor Ő teljesen Veled foglalkozik a szülésed alatt (persze, ha nem épp a szolgálati idejében szülsz :roll: ). Marci születésénél pl. pont az egyetlen számunkra nagyon unszimpatikus szülésznő volt ügyeletben és áldottam az eszünket, hogy volt választottunk, aki viszont végig segítségemre volt :D Nem rábeszélni akarlak, csak érdemes lehet ilyen szempontból is megvizsgálni a dolgot.
Gratula a menetirányba forduláshoz! Két hete ugyanezen paráztam én is, mert teljesen meg voltam róla győződve, hogy farosan fekszik, erre a 30. heti uh-on a doki megállapította, hogy koponyafekvésű. Egy pillanatig meg is nyugodtam, aztán jött a köv. para: "Mi van,ha megfordul???" Ne aggasszuk magunkat, mert a babók 96%-a koponyafekvésű lesz a végére! :D
Gáborom is végig a fejemnél állt a szülés közben, persze amikor a köldökzsinórt vágta, láttam rajta, hogy belepillantott a véres részletekbe is :roll: Nálunk sem volt együtt lélegzés, lihegés, az tényleg filmszerű. Inkább a kezét szoríottam a fájások alatt, olyannyira, hogy cserélgette a kezeit, mert pihentetni kellett őket :roll:

Kata!
Én biztos nem megyek vissza dolgozni, ahonnan eljöttem szülni, mivel megszűnik a cég. Viszont abba nem merek belegondolni, hogy két kisgyerekkel hogy fogok majd munkát találni. De ez legyen a jövő problémája!
Nekem szerencsém van, én nem kívánok túl sokat enni, sőt egyre kevesebbet, de ha rám is tör az ehetnék, akkor tudom kontrollálni a dolgot!
Melyik fajtát nézted légzésfigyelőből? Nekünk a Heim Pálos van (talán Baby Control a neve) és ahhoz is kaptunk oktatófilmet. Nekem pont az anyagiak kapcsán volt fura levelezésem a Madarásszal, mert szerintem sem az a legjobb, ami a legdrágább...
Elemes orrszívót megnézegetem a neten. Köszi az infot! Orrcsepet használunk, de sajnos Marci, ha taknyos lesz, akkor fejre is állhatok ömlik belőle. De talán mára már javult a helyzet :)
Én is sajnálom a lengyeleket :cry: Annyira éreztem, hogy azoknak a hülye németeknek (bocsi attól, aki nekik szurkol) mákjuk lesz az utolsó pillanatban :(

Reditke!
Köszi a "belepoffot"! :D Egyetértek Veled és amit valamelyik nap Krisszi is írt, tényleg a szüléshez való rugalmas hozzáállás nagyon sokat számít és meglátásom szerint is elengedhetetlen. Én is így megyek neki másodjára, de az igazat megvallva az esetleges császározással még nem békültem meg igazán.
A másik topikodban még nem volt alkalmam megdicsérni, de tüneményesek a Fiacskáid! Gratula Hozzájuk!!! :D

Viola!
Megírnád, hogy mikorra vagy kiírva, hol fogsz szülni? Esetleg a baba neme, neve már ismert? Az írásodból úgy tűnik az első babátokat várjátok. Szeretnélek betenni a táblába, de visszaolvasni nincs időm sajnos.
ja és én még nem is üdvözöltelek nálunk! Üdv és gratula!!! A képeket láttam a babaszobáról, a lámpáról, a játszószőnyegről stb. ügyes vagy!!!

Bali!
Te használtál a porszívós orrszívón kívül mást? Mert nekünk az elejétől kezdve porszívós van és tudom, hogy ez nagyon hatékony, de egyre gázosabb Marcival a dolog. Elején még elvolt csak-csak, de most már olyan erő van benne, hogy félek a pocakomat üti meg egyszer szerencsétlenül. Bár már én is filóztam rajta, hogy nem is a hangja zavarja (mert egyébként imád porszívózni :lol: ), hanem az, hogy az orrába dugom és azt ugye a másiknál sem tudom elkerülni :roll:

Mamy!
A légzésfigyelőnél nem a használatára oktatnak, hanem hogy mit is kell csinálni, ha a baba légzése leáll, azaz mit kell csinálni, ha jelez a szerkezet. Amire tényleg soha ne legyen példa!
A Heim Pálos Baby Controlhoz adnak tájékoztató kazettát :) www.babycontrol.hu

Bunny!
Mi is nagyon meg vagyunk elégedve a Praxissal, ami elsősorban Győrfi doktornak köszönhető. Tényleg tüneményes!
Andriska jófej, ahogy bemutatott! Már bocsi :lol: Képeket nem tudsz felrakni? Na nem kifejezetten a beintésről :lol:
Kullancs :( Tervezed valahová elvinni megvizsgáltatni? Mert hallottam,hogy létezik ilyen, de hogy hol???

Gesztenye!
Nálunk is aludt Beni az uh-on és Ő is takarta a pofiját :D Ez van! Marci is ilyen volt és egész nyugis babóca idekinn is (hozzáteszem többnyire!) :D A lényeg, hogy egészségesek legyenek :D Fotókat NÁlad is megcsodálnám!

Rolex!
Sajnálom a negatív gondolatokat :( Próbálj felvidulni!!!

Légzésfigyelő - tanfolyam: van egy nagyon jónak tűnő tanfolyam (már az alapján, amit olvastam róla), ahol minden résztvevő begyakorolhatja próbababán az újraélesztés technikáját. www.leghajo.hu Árban elég húzós, de...

Marci ébredezik, úgyhogy a pihimnek annyi!
Mindenkinek puszi: Melinda (30+6)

KépKép

KépKép
bujka

Bujka!

Már próbáltam feltenni a Gyermekem, de nem sikerült... Tudsz segíteni???

KépKép
KépKép
bunny75

Bujka!

Szia! :D Én anno megpróbálkoztam a hagyomásnyos pumpás orrszívóval, de azóta is szégyelem magam a naivitásomért... :D Meg a csecsemőotthonban is csak az volt... Sajna másképp semmivel sem lehet orrot szívni, csak a beledugsz valamit :( :( tudom, hogy szörnyű... Nálunk a hajnyírás is hasonló tortúra volt évekig....

Livi

bali78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?