Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!

Szia Krisszi!
Tegnap hazajöttem, Domi lent maradt Pécsen, beszélhetnénk, vagy írok neked majd mailt, ha fejszellőztetésre van szükséged. tanulással jól álllsz?
Bevirágoztathatjuk az erkélyedet, ha jól lesznek a tartók!

Savra én is ugyanazt tudom mondani mint Melba, TEJ és kaja után egy órán keresztül nem szabad vízszintesbe feküdni.

Annál a 3 gyerekes csajnál érdekelne, a 3. gyerekét mikor szülte, 23 évesen?????

Bali!
Kösz a pocakdícséretet, de te is totál vékony vagy. (élőben valszeg vékonyabb mint én) Csak pocak látszik. Bali próbálj a dokiddal beszélni a szülésről, már most!!Hátha nyugodtabb leszel, ha megegyeztek dolgokban.

Boróka!
Hát igen, Gyes betegség meg monotonitás eléri a magunkfajta "entellektülel" :lol: , pörgős nőket (elképzelem Sz Katát, ahogy a fél éves gyerkőccel raftingol :D ), Az első gyereknél én is alig bírtam ki, el is kezdtem korán bedolgozni egy fősulira, meg magántanítani. Aztán mikor Domi 3 éves lett, elkezdtem teljes állásban dolgozni, és majdnem meghaltam. Alig láttam a gyerekemet, hullafáradt voltam, nem haladt a háztartás, magamra semmi időm sem volt...szóval azóta átértékeltem a helyzetet, és most, 30 éves fejjel (akkor 24 voltam)alig várom, hogy évekig nem kelljen dolgoznom, és anya, és nő és feleség lehessek. Elvégre utáne még 30-35 évig dolgozhatok.

Sz Kata!
Egy túrázó, bulizós veszélyeztetett kismama, aki a raftingot már nem meri bevállalni! :lol: :lol:

Figyu, a gátmetszésről annyit, hogy nekem MINDENT úgy csináltak a szülésemnél ahogy kértem(fogadott szülésznő és orvos), már leírtam egyszer, gyors, könnyű szülésem volt, 3 és fél óra, amiből két óra fájt, és én magam személyesen könyörögtem a gátmetszésért a szülőágyon (doki is és szülésznő is kérdezte, ne kerüljük-e inább el), mert azt a két-három percet egyszerűen nem bírtam elviselni, amit a gát feszülése okozott. Pedig akkor már bennem volt a fájdalomcsillapító injekció, és a vágásból nem éreztem semmit!! Képzeld el, mennyire fájt akkor a feszülés, ha a vágást nem éreztem. Szóval én is nagy tervekel mentem oda (amiből szerencsére minden megvalósult), de sok minden ott dől el a pillanatnyi fájdalom hatására. Alkatilag sem biztos, hogy meg tudják csinálni minden esetben, én is végig szakadtam belül, a gátmetszés ellenére.
Ennek ellenére gátmetszés ellenes vagyok, de tényleg nem biztos, hogy mindenkinél kivitelezhető.
Minden ott dől el, mikor ott elszel!

na csajok én megyek dokihoz, sokat keményedek, görcsölgetek, szombaton volt egy kis élénkpiros váladék, ezért is jöttem fel Pécsről, remélem nem nyiltam ki jobban.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok, jo reggelt mindenkinek,

uj vagyok itt nalatok, mert eddig a 2006 nyari babakat olvasgattam, de ott jobbara mar a majusban megszuletett kisbabakrol van szo, en pedig meg csak a keszulodesnel tartok, igy nalatok tobb hasznos infot talalok, szoval szeretnek csatlakozni hozzatok. Magunkrol annyit, hogy aug 6-ra vagyok kiirva, elso kisbaba, uh szerint kisfiu, Godollon lakunk, Sote I-re jarok orvoshoz.
Eppen gyerekszoba berendezesi lazban egek es nagyon sok hasznos infot talaltam itt nalatok, nagyon halas vagyok ezert. Varrtam fuggonyt, zsebes tartot es fejvedot, meg lampat is dekoraltam, es varrtam egy jatszoszonyeget, felteszem ezeket a kepeket, merthogy olyan buszke vagyok rajuk. Eddig igazabol meg csak a kisagyunk van meg, azt kaptuk a parom hugatol, es butor keresesben eddig nem voltam igazan szerencses, mert nem talaltam semmi olyat, ami igazan tetszett volna, de hat meg van idonk, majd alakul.
Mindenkinek jo keszulodest, vigyazzatok magatokra: Viola
fj35

Sajnos a kepek feltoltese nem sikerult, tobbszor megprobaltam, de mindig azt irja ki, hogy hiba tortent. Majd megprobalom kesobb is.
fj35

Kép csillar
fj35

Kép ennyi van meg eddig a gyerekszobabol
fj35

Kép jatszoszonyeg
fj35

Kép fuggony
fj35

Sziasztok,

latom szo volt a gatmetszesrol.
A Sote I szulesfelkeszitojen az egyik eloadason errol azt mondta az egyik orvos, hogy ok azert gatmetszes partiak, mert a melyebb, sulyosabb repedes elkerulese miatt csinaljak az egeszet es a tovabbi szexualis elet zavartalansaga miatt is sokkal elonyosebb gatmetszessel szulni, mert anelkul annyira serulhet a huvely, hogy tovabbi egesz eletere megkeseritheti a not. En logikusnak talaltam a magyarazatat es elfogadtam a tenyt, hogy nagy valoszinuseggel gatmetszesre fog sor kerulni.

Szep napot mindenkinek: Viola
fj35

Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyos képek... Még jó, hogy nem mentem el a találkozóra, mert megkérdeztétek volna, hogy mit keresek ott :-) Hát rajtam sem látszik, hogy 5 hónapos terhes vagyok.... Bár a fenekem az szépen nő, de mindig is nagy volt :-(

Ti nem vagytok depressziósak... Rám néha rámtőr a sírhatnék... Tegnap elmentünk a Brendonba lámpát kerestük Andriskának, mert tudjátok, mi mindig a gombot vesszük meg előbb, aztán a kabátot és csak úgy rá akartam kérdezni a Napraforgó által küldött babahordozóra, mert az engem is érdekelt... Na persze eladó 2, kismamák meg 12... Láttam, hogy pont gondolkodik a pár, na mondom gyorsan a kérdésem felteszem... Erre a pasi, hogy nem látja, hogy ő elfoglalt... Mondtam, igen de épp gondodlkodnak és mertem kérdezni... Hát, hogy ez egy hosszabb válasz. Mondom: nekem csak egy igen, vagy nem válasz kellene... Hogy megoldható e bármelyikkel, hogy rápattintsam a hordozót, ha Andriska épp elaludt a kocsiba és nem akarom kivenni... Erre jött megint, hogy ez hosszadalmas válasz... Nekem meg felment a pumpa...

Kezdek hisztis kismama lenni :-( Borzasztó... Aztán meg jól összevesztem a párommal, mert hogy én milyen bunkó vagyok mostanában az eladókkal. De tényleg azt érzem, hogy mi vagyunk értük és nem ők értünk, pedig én hagyok ott egy vagon pénzt....

Szóval Brendonba sem megyek többet... Amúgy is szerintem nagyon drága. Max arra jó, hogy körülnézz és címeket lopj :-) Ja, találtunk aranyos mennyezeti lámpát... nézzétek meg a www.gabeliz.hu, a mintát....

Leárazás: Kikában is le van egy két dolog árazva. bodyk is 1000 forintért, utazó kiságy 12900 helyett 9900 és más egyéb is, amire már nem emlékszem...

Na ennyi hirtelen

KépKép
KépKép
bunny75

Lányok!

írtam Napraforgó által említett katalógusnak, hogy magyarországról lehet e rendelni és egyáltalán milyen feltételekkel :-) Ha kapok választ, jelzem....

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok Csajok!

Most végre remélem sikerül feltenni a képet.
Kép

Ha most sem jó, akkor nagyon mérges leszek.

KépKép
manka22

Sziasztok!

Sz_Kata + Jadey:
Hú olyan jó volt a kismama klub! A film nagyon-nagyon bensőséges volt - nekem az idős pár tetszett, ahogy a vajúdás alatt egymásra pillantottak. És egy kicsit én is pityeregtem titokban (nem szoktam amúgy)...

A könyv (Útmutató a szüléshez) nekem nagyon tetszik, sokat beszélgettünk is róla a párommal. De aki egy hagyományos szülésfelkészítő könyvre számít, az ne ezt válassza.
Nekem sok sejtésemet (pl. gátvédelem) megerősítette a könyv.
Ezért most a héten meg is írom a szülési tervemet, amit elviszek a dokimnak jövő hét hétfőn, és nagyon kiváncsi leszek a hozzáállására. Ha nem hajlandó normálisan megbeszélni és tisztázni a dolgokat, akkor szerintem megint váltani fogok.
Ja és biztosan elmegyünk a párommal a Holdudvar bemutatkozó napjára. (Holdudvar: holisztikus bábakör, szentivánéjkor tartanak bemutatkozó napot.)

Sz_Kata:
Légyszi küldd el a dokid elérhetőségét: csutorakukacfreemailponthu.

Á_kata:
Tök jó, ha el tudsz jönni a következő kismama klubra!

Rejo:
Köszi a helyzetleírást a GYESbetegség és munka viszonyáról. Majd meglátjuk, hogyan alakul. (Bár a párom, már most tervezgeti a második és harmadik babát - ami nagyon jó, csak akkor nem lesz állásom, és hosszú évekre kisesek mindenből szakmailag.)

Aszpartam:
NE EGYETEK édesítős dolgokat. Az aszpartamot eredetileg USA-ban be akarták tiltani, de akkora pénz van benne, mivel 10* édesebb mint a cukor, hogy csúnyán elhallgattatták a mellékhatásokat hangsúlyozó kutatókat és azóta megy a biznisz.
Helyette lehet használni fruktózt (gyümölcscukor) nem hízlal annyira és teljesen természetes.
Én cukormentes cukrászdában szoktam bűnözni (XII. ker Márvány utca).
A szacharin meg tananaygként szerepel az állatorvosin, mint disznóknak adagolt étvágyserkentő. (Ez komoly)

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Na végre!
Hát ő a mi kicsi lányunk, Luca Sára.
annyira örülök, hogy mosolyog, olyan édes, tündéri arcocskája van, olyan mint egy kis mese figura, kicsit talán furi is.
Jövő hét hétfőn megint megkuksizhatom majd, megyünk a praxisba 4D-re.

Tényleg Lányok! Úgy emlékeztem, hogy mentek többen is most hónap elején a Praxisba, nincsenek képeitek, vagy rosszul emlékszem?

Megnéztem a képeket a taliról, kár, hogy nem tudtam elmenni, rossz így, hogy nem tudom ki kicsoda.

A haskörméretem 95cm, kilóra pedig 9kg-ot híztam, de ez mindenhol látszik, popsi, arc, karok, combok, szóval terebélyesedek, a hasam viszont csúcsos és derékba nem sok jött fel.

KépKép
manka22

Hello Lányok!

fj35!
Üdv az oldalon! Nagyon szépen alakul a babaszobád!
Én sajnos nem tudok varni, így most anyukám bírkózik meg ezzel a feladattal, tobb kevesebb sikerrel! :lol:

Lányok!

Találtam egy oldalt, ahol ugyanolyan állványos bébihordozót lehet kapni mint amilyet én rendeltem.
persze magyar oldal és még árban is ugyanaz!! :lol:
http://www.manobolt.hu

KépKép
napraforgo13

Sziasztok!

Bujka!
Jó, hogy ismét jelentkeztél, mert már éppen hiányoltunk téged. Engem elvileg nem rughatnak ki, mert a terhesek tv. által védve vannak, de azért jelezhetik azt, hogy inkább menjek el hamarabb táppénzre, mert nem tudnak velem most mit kezdeni és státuszt adni. Pénzügyileg viszont jobb lenne, ha augusztusig még dolgoznék, mert akkor még egy kicsit félre tudnánk tenni a babucira.

Napraforgó!
Örülünk, hogy mindent rendben találtak és újra jelentkeztél. Szép nagy pocid van. Bírja még egyáltalán a növést? Nem repedeztél még be? Nekem kb. 2 napja elkezdett viszketni a köldök feletti rész és kb 10 cm széles csíkban piros és viszket. A krémektől nem lehet, mert már 2 hónapja ugyanazt használom és eddig minden rendben volt. Emiatt egy kicsit tanácstalan vagyok, de holnap jön hozzánk a védőnéni és megmutatom neki, hátha kitalál valamit rá. Esetleg valaki tapasztalt már hasonlót? (Jelenleg a 24. héten vagyok)

Krisszi, Bali!
Tökéletes pocakotok van, úgyhogy ne aggódjatok. Ez a legszebb teher a világon :)

Ákata!
Köszi a fotókat, jól sikerültek. Azért a beazonosítás végett, hogy másoknak is világos legyen én vagyok a bordó felsős és sálas kismama a ficakban.

Sz_Kata!
A Széchenyivel vigyázz, mert az egyik barátunk nemrég kapott el ott egy csúnya fertőzést és már 2 hete szenved vele. Sajnálom, hogy nem lehettem ott pénteken, de máskor megpróbálom bepótolni.

Viola!
Üdvözlünk köreinkben. Remélem hamar beilleszkedsz. Nagyon szép dolgokat csináltál már a gyerekszobába. Már táppénzen vagy és azért tudtál ennyi időt fordítani rá? Én már csak akkor fogok nekikezdeni a szépítgetésnek, ha otthon leszek, mert mostanában elég a mindennapos rendet, tisztaságot és kaját megoldani. Másra már nem is jut időm, de azért néha szorítok nektek is helyet a naptáramban :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Rejó, de jó, hogy itt vagy! Az már nem jó, h megint görcsölgetsz, PIHENJ SOKAT!!! Azért ez a két-háromszáz km-es autókázás sem biztos, hogy jót tesz...
Suli kb-ra megy, következő vizsga polgári jog - nagy mumus - pénteken. A freemailes címem ko, szóval inkább telefonon beszéljünk, hívlak, jó?
(a csaj két éve szülte a harmadikat, akkor lehetett 28-29. egy igazi barom, sajnálom, hogy én mindig tiszteletben tartom mások érzéseit és nem küldtem el melegebb éghajlat azon nyomban.)

Ma reggel már megjártuk a sotét, volt nálam sírás, kiborulás, ultrahang, szívhang - hallgatás. Ugyanis két napja meg se mozdul a baba. Nagyon megijedtem, ilyet azóta sosem csinált, legalább reggel meg este "beszélgettünk". Most úgy néz ki, minden ok, csak a front miatt lehet ilyen kis csöndes. Azért nem kívánom senkinek, amit éjszaka meg ma reggel átéltem... :cry: Tudom, tudom, ez teljesen normális, nem mozognak egyenletesen, na de két napig???

Piciri, azért átküldtem priviben a csaj elérhetőségét.

Kata, mikor is kezdődik a felkészítő? Egykor?

Bunny- hiszti, érzékenység - stimmel. Mindenen kiakadok, egy hárpia lettem :wink:

Viola, üdv a csapatban, szép a szobácska!

Pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Sziasztok,

ahogy jósoltam, a gazd. szig. bukta lett....Mondjuk nem csodálkozom, egész hétvégén az Ina May könyvet bújtam :oops:

Rejo,

görcsölés :cry: Remélem, semmi komoly és jól vagy.
gyes és otthon ülés: képzeld, én mindig azt gondoltam magamról, hogy egy karrierista nő vagyok, aztán meg most kiderül, hogy szívesebben olvasok mesét, mint hajtom magam a ranglétrán :wink: Igaz, a munka is jó, mert ad sikerélményt, de hosszú távon nem boldogít (mármint a karrier)
rafting: már intézem a túrát, alig várom a férjem arcát, amikor odaadom neki az ajit :lol: A tandem ugrásról végképp letettem, mert a haverok beszóltak, hogy ha kiderül az uramról, hogy beszari, akkor legalább lesz mivel zrikálni őt évekig. Szóval, marad inkább a rafting :wink: :lol:
gátmetszés: szerintem, az teljesen más, ha te kéred, mert érzed hogy KELL. A test jelez, hogy mire van szüksége.

Fj35,

Tök ügyi vagy! Mindig irígyeltem az ilyen ügyes kezű csajokat.
Ja, és üdv a csapatban!

Bunny,

A hormonjaid játszanak veled! :wink: :lol: Az egyik pillanatban én is nekimennék annak, aki csak csúnyán néz rám, aztán meg elbőgöm magam egy akciófilmen, mert a főhőst meglőtték, és csúnyán vérzik a lába. :roll:

eladó: hormonok ide vagy oda, engem is felhúz, ha nem szolgálnak ki tisztességesen. Én ma voltam a Lehel úti babadiszkontban, és a pasas, aki ott volt, olyan kelletlenül, szinte undorral válaszolt a kérdéseimre (babakocsival kapcsolatban, szóval nem egyszerű döntés) hogy el is ment a kedvem attól, hogy ott vásároljak. A többi cuccot inkább már meg sem néztem. :evil:

Boróka,

Küldöm a mailt. Nem felejtettem ám el, csak nekem ez a privi küldés valahogy nem jött össze.
könyv: hihetetlenül jó! és tárgyilagos, és felnyitja a szemem. És eltörli a mítoszokat.
Holdudvar: én is elmennék. Az viszont nem tiszta, hogy akkor most a holdudvar csoport is vállal otthonszülést? Mert eddig csak úgy tudtam, hogy a Geréb Ági féle vonal van rajta ezen az ügyön. Az ő információs estjük legközelebb jóni 30-án lesz, az Alma utcában. Oda is el szeretnék menni, mert körül akarom járni ezt az otthonszülés témát is. Kimondani is restellem, de ez az alternatíva egyre jobban tetszik (és már a férjem sem olyan ellenálló)

:oops:

Manka,

Jé, ez a kép tényleg olyan, mintha egy ki manócska csücsülne a hasadban :D
sz_kata

Krisszi!

Köszi, hogy megnyugtatsz... Borzasztó :-( A pasim azt mondta, hogy nem így ismert meg... Ma azt mertem mondani neki, miután közölte, hogy túl rövid a hajam a lófarokhoz... Én meg közöltem vele, hogy nekem mindig is sikerült valami hülyét kifognom pasik terén... Na azóta nem beszél velem... Persze ő az én érzékeny lelkem sértegetheti, de én az övét...

Néha a pasik akkora egok!!! :evil:

KépKép
KépKép
bunny75

SZkata,

akkor már a lehel úti diszkontba sem érdemes menni.

Ma beszéltem a lámpás hölggyel, kinéztünk egy tök cuki lámpát, a párom teljesen beleesett és mondta, ha ő kicsi lenne, ez neki nagyon tetszene... Persze azóta azon aggódik, hogy milyen égőt tegyen bele, hogy Andriskának ne zavarja majd a szemét... Mert tudjátok a falilámpáról már lebeszélte magát, mert az veszélyes, lerángatja a falról a picuri, vagy megégeti a kezét, stb... Na szóval a lényeg a lényeg, hogy a lámpás nini nagyon aranyos volt
:-)

KépKép
KépKép
bunny75

Gesztenye,

szerdán lesz még előkészítő az Istvánban, vagy már lefutott a műsor?
Mert ha nem, lehet, el tudnék menni.

a köv. Várandós Klub június 23-án lesz, a szokott helyen és időpontban! Gyere el, ha tudsz.
sz_kata

Sziasztok!

Sz_kata:
Azért hogy az ellenkező oldalt is halljuk szerintem érdemes beleolvasni a Szülészetek kórházak - negatív oldal topikba. Ott meg többen nagyon negatív tapasztalatokat szereztek az Istvánban, főleg egy bizonyos szoptatáspárti dokinővel kapcsolatban is. Szerintem mielőtt beleéljük magunkat ebbe az alternatív dologba, azért ezt is meg kell hallgatni. (Pl. a bababarát kórházakban nem biztos, hogy megvan a kellő szakértelem a nehéz esetek kezelésére pl. Istvánban nincs koraszülött intenzív). Ha valakinek nem megy magától a szoptatás, akkor sem segítenek neki érdemben, csak letolják. Olvasd el Kata! De ebben a MÁV-ot és a Szt. imrét is egy-egy ember lehordja, van akinek oxigénhiányos lett a gyereke.

Krisszi:
Ilyen balfékekkel miért állsz egyáltalán szóba?
Biztos irigykedik rád, mert fitt szép szőke kismama vagy, azért próbál lehúzni a marhaságaival.

Üdv,

Dorka

boróka1973

Bunny!

Inkább ne idegeskedj. Sajna mostanában én is érzékenyebb vagyok, de ezt a párom nem nagyon vette észre. Inkább még inkább idegesít a dolgaival. Pont most gondolkodtam el azon, hogy jó lenne egy kicsit elbeszélgetni vele, hátha akkor máshogy fogja fel a dolgokat és megpróbál egy kicsit odafigyelni arra, hogy ne bántsa meg a mostani érzékeny lelkemet.

Sz_Kata!
Elvileg július 5-én lesz az utolsó felkészítő utolsó előadása és utána szünet (az lesz a babaápolás, szoptatás témakör, amire biztosan megyek, mert az london miatt kimaradt). Május 31-én újra kezdődött a kurzus és most a 3. előadás lesz, de valahogy nem ugrik be, hogy az melyik. Lehet, hogy azon már voltatok. Egyébként, ha felhívod az István szülészeti osztályát biztos megmondják, hogy most melyik lesz éppen. Ti voltatok a május 24-i babaápolásin? Ha nem akkor mehetnénk együtt július 5-én.

Rejo!
Jobbulást és vigyázz magadra. Remélem nem komoly a dolog és hamarosan jó hírekkel szolgálhatsz.

Gesztenye
gesztenye78

Bocs, hogy idekotnyeleskedek. Nem várok őszre babát, mert van egy lassan 2 éves nagyfiam és egy 3 hónapos kisfiam, de egy barátnőm írásait szoktam itt nálatok olvasgatni :oops:

Boróka alternatív szülős hozzászólásához szeretnék szólni, mert ez engem nagyon érzékenyen érintett.
Első fiamat a Szt Imrében szültem, nagy tervekkel, alternatív álmokkal, Leboyer mindkét könyvét olvasva, doktornőmmel egyeztetve, szóval olyan pozitív hozzáállással, ahogy azt ti is teszitek és ahogy azt tenni is kell.
Ehhez képest lett egy 30 órás vajúdásom, szülőcsatornában beszoruló babám, nagyon hosszú és kemény kitolási szakaszom, természetesen hagyományos szülőágyon fekvős módszerrel, mert máshoz már erőm sem lett volna és a végén egy oxigénhiányos babám (akit szerencsére utána Dévény Annáék kikezeltek és szerencsésen megúsztuk, mert tök egészséges teljesen normális baba lett belőle).
A 2. gyermekemet már a Schöpfiben szültem, ahol hagyományos a módszer, de van koraszülött-intenzív és ahová az összes Szt imrés oxigénhiányos babát küldik kontrollra. Pozitív szülési tapasztalatokkal.

Nehogy félre értsetek, én senkit nem rémisztgetni akarok és pánikot kelteni, csak szerintem fontos tisztában lenni azzal, hogy ahogy Boróka is írta, igenis lehet hogy a komplikáltabb esetekre ha nem is szakértelem nincs meg, de mondjuk a technikai feltételek hiányoznak.
Szerintem ami fontos, hogy vajúdni engedjenek alternatív, az pedig ma már talán a legtöbb kórházban megoldható, tehát ne az legyen, hogy mondjuk elfolyik a magzatvíz, be kell feküdni a kórházba és pl 15 óra múlva jön csak kifelé a bébi, akkor 15 órát ágyon fekve kelljen elviselni a fájásokat (mint anyáink idején)
Természetesen van olyan barátnőm, aki már 2-t is szült a Szt Imrében, mind2-t az alternatív szobában és teljesen elégedett vele, mert könnyű szülései voltak, időre jöttek a babák stb.

Azért mindenkinek kívánom, hogy tényleg az álma váljon valóra és ha alternatív szeretne szülni, akkor egy komplikációmentes szülést, egy időre érkezett babával kívánok neki.

Bocs, még egyszer, nem okoskodni akartam. Egy 2x szült anyuka tapasztalatait szerettem volna csak megosztani veletek

Edit
Kép

Kép
reditke

Még egy dolog csajok, ha már így ideszakadtam.

Ha apucik nem ismerik, akkor vegyétek rá őket, hogy menjenek fel a www.apafej.hu weblapra, ahol hasznos, humoros és férfiak szájízének megfelelően leírt hasznos tanácsokkal látják el őket, mit is tehetnek pl a szülés előtt 4 hetenkénti bontásban (ott kifejtik nekik mit érez a mama, milyen hisztis, ő ezt hogy viselje el és könnyítse meg).
Talán rá tudjátok venni őket, hogy leszakadjanak egy kicsit az autós/motoros/focivb-s oldalakról :lol:
Megéri....

Edit
Kép

Kép
reditke

Na küldöm is Apát az oldalra!!! Most épp a hisztis időszakom élem, pedig ismersz, hogy nem vagyok olyan :oops:

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny-bébi :)
Mit is mondhatnék erre egy épp hisztis korszakát élő kismamának??!! :lol:
Hát persze, hogy nem vagy olyan :roll:

Na tényleg dugulok....

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Kicsit eltűntem... Hogy vagytok, Csajok? Mindenki rendben? Milyen volt a jó múltkori tali? Hányan voltatok? Gondoltam ám rátok! ;)

Anyósomnál sikerült újabb jó pontot szereznem, remélem, lesz még pár ilyen! ;) Legközelebb pénteken találkozunk, amikor megyünk az unokahugom ballagására, jön szinte az egész család. Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy hova teszem majd addig a pocakomat, de csak megoldom. :lol:
Remélem, az idő jobb lesz és nem ilyen elviselhetetlen, hol megfagyunk, hol meg nem lehet létezni a melegtől! :?

Írjatok!! :)

Pusszka

Prisz és Babuca
Kép
priszcilla

Boróka,

Keresem, de nem találom a szülészetek, kórházak negatív oldal topikot. Már százszor végigpörgettem, de sehol semmi.
sz_kata

Sziasztok Lanyok,

koszonom a meleg fogadtatast. Igen, mar a legeleje ota tappenzen vagyok, mert sajnos tavaly aprilisban volt egy spontan vetelesem 12 hetesen, igy az orvosom egybol kerdezte, hogy kiirjon-e veszelyeztetett terheskent mar az elejetol. Persze, hogy igent mondtam, borzasztoan stresszes volt a munkahelyem, viszont eleg magas osszegre voltam bejelentve, ugyhogy a tappenz is meg szep osszeg es itthon vagyok, haztartast vezetek, sokat pihenek. Szoval igy van idom a varrasra meg a keszulodesre.
Ti hogy birjatok a mai napot? Engem teljesen kiutott ez a borzaszto nagy meleg, legalabb is itt Godollon iszonyu hoseg van. Altalaban nem szoktam napkozben nagyon hevereszni, de most nem volt jo a kozerzetem es lefekudtem delutan, most keltem fel...
Nem tudjatok veletlenul, hogy a malnalevel teat mikortol lehet elkezdeni inni??? Issza valamelyikotok?

Viola
fj35

Reditke!

Én is a Szt Imrében szültem a fiamat, pozitív tapasztalatokkal, igaz, könnyű szülésem volt.

barátnőim 3-at szültek itt. Az egyiknél zöld volt a magzatvíz, és AZONNAL bekötötték neki az oxitocint, és pár óra alatt megszülte a babáját.

Én azt mondom, a doki számít, nem a kórház, és biztos vagyok benne, hogy a Schöpfiben is, és MINDEN kórházban születnek oxigénhiányos babák. Ez van, ilyen tészta a szülészet.

Sztem ezért nem jó a kórházakról kiemelni egy pozitív és egy negatív esetet, mert mindenhol van mindekettő.
Orvosra lenne érdemes statisztikát nézni, kórháztól függetlenül.
(de még ez se lenne pontos, mert nem ugyanazok a kismamák szülnek, nem ugyanolyan fekvésű babákat)

Szóval sztem szülés közeleg, ne a kórházakat minősítsük, hanem adjunk tanácsokat egymásnak, hogy figyelj, ha már 6 órája vajúdasz és még csak két ujjnyi vagy, akkor KÉRJÉL oxitocint, ha a dokid nem ad. Még ha nem így tervezted a szülésed, akkor is.

Én nem is vagyok híve a minden határon túlmenő "természetességnek" szülés terén. esetleg 3. gyereknél, két könnyű szülés után.

Krisszi!
Nálam is a hidegfront kavart be, amióta itthon vagyok jobban vagyok, pszichésen is, mert itt biztonságban érzem magam.(van doki, ismerem a kórházat)
hívj, majd ha lesz időd!

Kép

Kép
rejo

Bunny,
én is hisztis P tudok lenni az utóbbi időben, és halkan duzzogok magamban semmiségekért. Azért igyexem visszafogni, elvégre a dolgok, amelyeken nyavalygok, többnyire felnagyítottak vagy képzeltek. Szóval nyugi :wink: Erzsivel (takicsaj) beszéltem, és aszonta, menne hozzád holnap, de nem tudja, hova kell :?: úgyhogy ezt most én tolmácsoltam...

Viola,
üdv közöttünk :lol: Gyönyörű dolgokat csinálsz, annyira jó, hogy ilyen ügyes vagy... Betegállomány: teljesen igazad van... Mennyire más így babát várni, nem?! Gyere gyakran! Meleg: én jobban viselem, mint a hideget - tán mert van egy kellemes, hűs teraszunk...

Krisszi,
nagyon sajnálom a mai tortúrát :cry: Szörnyű lehetett. Megmozdult már egyébként? Nekem a hasam szúrt a melegfront miatt. Jaj, és annyiszor szerettem volna írni, hogy megköszönném, ha elhoznád az ikres Kismamát - csak mindig elfelejtettem :oops: Vigyázz magadra, és akkor holnap - mert ugye jössz/jöttök holnap?! Ja, és egykor kezdődik! (Legjobb tudomásom szerint.)

Sz_Kata,
vizsga :cry:
Az otthonszülésről korábban már megírtam a véleményemet (én nem tenném), de ez egyéni felfogás kérdése... Mindenesetre azt javaslom, érdeklődd meg, mennyi idő alatt tud kiérni hozzátok a mentő, és mennyire van a legközelebbi olyan kórház, ahol ha baj van, el tudják látni a csecsemőt - és persze téged is.

Ami a gátmetszést illeti: nekünk a felkészítőn azt mondták, hogy ez nemcsak orvos/szülésznő/gátvédelem kérdése, hanem egyéni tulajdonság is - ha a gátad nem tágul megfelelőképp, kenegethetik akármivel, szakadni fogsz. Erre azért jó felkészülni.

Rejo,
akkor minden OK?

Egyébként ma voltam dokinál, méhszáj zárt :D, kaptam szülésznőt (gátvédelmest :lol:) talán holnap már sikerül is találkoznunk vele :lol:

Most elkészült a vacsi, majd még jövök, mai kalandtúrámmal :wink:

ákata2

Rejo :)
Teljesen igazad van.
Így utólag visszaolvasva a hozzászólásomat, tényleg kórház minősítősre sikerült (azt a kis tényt leszámítva, hogy azért a szt Imréről is megjegyeztem egy rövid barátnős pozitív véleményt).
Mindenesetre tényleg nem rémisztgetés és minősítés volt a célom, bocs.
A lényeg tényleg az, amit te írsz, az pedig már teljesen egyéni döntése mindenkinek, hogy pl az orvosához ragaszkodik, vagy egy olyan kórházhoz ahol van koraszülött intenzívosztály.

Én erre azt szoktam mondani, hogy ha megfordul a fejedben annak a lehetősége, hogy korababád lesz, akkor kórházat válassz, ez ugyanolyan mint a légzésfigyelő a babáknál. Szerencsére nagyon kevés ténylegesen veszélyeztetett bébi van és kicsit nagy dobra van verve ez az eset, de ha valakinek már megfordul a fejében az, hogy akkor most vegyen vagy ne, akkor szerintem venni kell.

De most már tényleg abbahagyom, megyek vissza a "saját" topikomba, és nem kavarok itt tovább :lol:

Nagyon szép pocakosságot, szülést és gyermeknevelést kívánok mindannyiotoknak.

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke,
kösz a tanácsokat :D Én a kórház/orvos választást úgy oldottam meg, hogy eleve olyan kórházból választottam dokit, ahol van koraszülöttosztály... Sok örömöt a bébikhez! :lol:

Mai tortúrám:
házassági anyakönyvi kivonat kiváltása. Ugyanis a régi már két és fél éves, és olyan kell, ami 300 napnál nem régebbi. Hát nem mondom, hogy nem kellett sorbanállni érte! Mi a IX. kerületben házasodtunk, oda mentem vissza. Persze annál az ablaknál ügyintézik az ilyen eseteket, ahol minden mást is - ami külön van, az a házasságkötés ügyintézése, illetve a babák anyakönyvezése és az apasági igazolás - minden más két ügyintézőre jut. Egy ember negyed óra volt. Szerencsémre aztán felgyorsult az ügyintézés, és még ma sorra kerültem :twisted:
Viszont: a kivonatot ilyen esetekben ingyen adják. Ezt jó tudni (az ügyleírásban ugyanis nem ez áll). Nekem vinnem kellett a személyit és az eredeti kivonatot. És még egy: ha abban a kerületben szülsz, ahol házasodtál, nem kell kiváltani!!! Nekem legalábbis ezt mondták. Most eldugulok, egy kosárnyi gyümölcs vár arra, hogy megegyem :lol:

ákata2

Ákata,

te jó ég, még ezt is intézni kell. No nem baj, legalább kinézünk Fótra, mi ott esküdtünk. Majd nosztalgiázva falunk egy kis halászlét a tóparton :lol:

Viszont még ezzel nincs vége, mehetek TB kártyát, Adókártyát, lakcímkártyát, jogosítványt is intézni a névváltozás miatt. Jó, jó, tudom, majd egy éve volt az esküvő, de eddig nem tudtam magam rászánni, hogy hivatalokba járjak. Most is csak a gyerek miatt :wink:

Viola,

a málanlevél teát leghamarabb a 34. héttől ajánlják. Hamarabb nem, mert segíti a méhösszehúzódásokat.
sz_kata

Sziasztok!

Vagyok és élünk :lol: Azért írok csak pár sor erejéig, mert holnap sem nagyon fogok tudni jönni, mivel Marcival dokkerhez megyünk (ominózus allergiaviszgálat, amire már 1 hónapja várunk).
A hétvége szupi volt, vásárolgattunk, kerti partiztunk és minden más. A vásárlásról majd alkalomadtán beszámolok.

Az írásokat (ill. ezt az oldalt) átfutottam, de nincs energiám reagálni.

Most felmerült a házassági anyakönyvi kivonat esete. Én Marcinál felhívtam a váci anyakönyvi hivatalt, hogyan juthatnék a másolathoz. Tök kedvesek voltak és megnyugtattak, hogy nem kell személyesen elmenni, hanem ha levélben megigénylem, kipostázzák nekem. Most is így tettem. Remélem egy-két hét és megérkezik. Mielőtt bárki elrohanna az ország másik felébe, telefonáljon, hátha... :D

Valamikor majd jövök!!! Addig is mindenkinek jó pocakosodást!!!

Puszi: Melinda (30+3)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Reditke:
Tök jó, hogy hozzászóltál a témához.
Én meg először a Schöpfiben voltam, de ott annyira kiakadtam az állapotokon meg a dokimon, hogy váltottam a MÁV-ra. Érdekelne, hogy Neked ki az orvosod a Schöpfiben? (csutorakukacfreemailponthu)

Sz_Kata:
A pontos topikcím Kórházak, orvosok negatív oldal és ezt a Szülészetek kórházak cím alatt találod a társalgóban.

Á_Kata:
A repedés nem feltétlenül rosszabb, mint a vágás.
1. lehet, hogy nem is repedsz - ezt sem az orvos, sem a szülésznő nem tudhatja biztosra.
2. ha repedsz is annak mélysége a legtöbb esetben csak felületi (1-es esetleg 2-es), a 3-mas és négyes nagyon ritka
3. a vágás minimum kettes szintű szövetsérelemmel jár (bőr és izmok sértése)
4. a legtöbb 3-mas és négyes repedés az úgy keletkezik, hogy a vágás továbbreped - a sértetlen anyag sokkal erősebb és ellenállóbb, mint amibe már belevágtak.
5. a repedés, mindég a leggyengébb helyen keletkezik és jól gyógyul, míg vágni ott vágnak ahol megszokott.

Szóval én gátmetszés ellenes vagyok teljesen, inkább repedjen.
Persze a dokiknak sokszor kénylemesebb egy szép vágott sebet összevarrni, mint egy girbegurba lefutásut, de az is nagyon szépen gyógyul.

S az hogy mennyire tudsz kitágulni nagyon-nagyon múlik a szülő nő lelki hozzáállásán és a nyugodt zavartalan körülményeken.
(pl. nem jön be egy csapat orvostanhallgató - ekkor vissza is fordulhat a tágulás).

A könyv amit olvasunk katával arra bíztat, hogy igenis a legtöbb nő teste teljesen jó adottságokkal rendelkezik, hogy megszülje hüvelyi úton a babéát - ki tud tágulni hatalmasra a hüvelye és a gátja is igen rugalmas. Ezt nem szabad alábecsülni!

Bocs, hogy hosszú voltam, de nagyon-nagyon tetszett a könyv és a konkrét esetek.
Mostmár azt mondom, hogy mindekinek el kéne olvasnia - ráébreszt a női ősasszonyi mivoltunkra, és azokra a trükkökre, amik működnek akár oxtocin helyett is (csókolózás, sőt a mellbimbó ingerlése kitolás alatt).
Viszont prűdeknek nem ajánlom!

Ciao,

Dorka

boróka1973

Sziasztok!
Olvaslak ám minden nap Benneteket, de nem jutok elég időhöz mindig ahhoz, hogy írni is tudjak. Bocs. :cry: De aztán be szoktam pótolni! :wink: Remélem még ma megírom az intimtornás gyakorlatokat is, legalábbis beterveztem a mai programba. :wink:

Melinda, akkor drukkolok, hogy Marcit ne viselje meg nagyon a szurkálás és kiderüljön végre a probléma! :roll:
A bevásárlós beszámolódat szívesen olvasnám...
Igen, az a papagájos táska volt, amit néztem. Nekem nem jött be, mert már láttam a húgomét és az sokkal jobban tetszett.
Csak a frontok szórakoznak, nyugi! Remélem, azóta ismét aktív a babátok és jól vagy!
Szerintem pont ideális lenne Marcinak az a hintaló és jó ötlet is! Unokahúgicám mindjárt 2, ebből gondolom. A SoteI-gyel szemben van jó bolt fajátékokkal, nagy választékkal. Meg az Ikeás hintaszarvas is nagyon jó szerintem.

Kata, ezek szerint jobban van már a kezed... :wink:
Ügyes vagy, hogy már megvan a házassági anyakönyvi kivonat másolatod! :wink: Örülök, hogy rendben van a méhszájad, akkor talán kis időre megszabadultál ettől a parától! :wink:
Ja igen, a szénsavas ásványvíz tilos savasoknak. Csak elfelejtettem leírni, mert én alapból szénsavmenteset iszom. Bocs.

Edit, én örültem a hozzászólásodnak nagyon, köszi! :wink: És egyetértek!

Rejo, teljesen egyetértek a hozzászólásoddal! :wink:

Viola, üdv itt! Fantasztikus dolgokat csináltál már! Igazán ügyes vagy és meleg otthon várja a babádat! :wink: Egy kicsit irigykedek, mert sajnos én várhatok még egy évet a babaszoba kialakításával. Most csak babasarkot tudok csinálni. Én is kiírattam magam a kezdetektől. :wink: A lámpára miből ragasztottál képet és milyen minta alapján?

Képzeljétek, elutasították az építési engedély kérelmünket! A szemetek! :cry: Egyáltalán nincs igazuk és nem foglalkoztak két hónap alatt semmit a terveinkkel, de megint fizethetünk egy valag pénzt, hogy foglalkozzanak velünk. :cry: Úgyhogy idei felújítás ugrott. :cry: Eléggé kiborultam. De férjecském helyrepofozott, tényleg most a babánk az első, nem idegeskedhetek. Majd ő elintézi.

Bunny, engem egy csaj szolgált ki a Lehel úti babadiszkontban és nagyon segítőkész és kedves volt. :wink: A cuccaik meg jók és olcsók. Szóval azért én nem hagynám ki a helyedben!
Jó lesz, ha ráirányítod a pasid figyelmét az Edit által ajánlott apafej weboldalra... Hátha akkor megértőbb lesz az ő kismamijával. Drukkolok! :wink:
Egyébként rajtam sem látszik, hogy a hatodik hónapban vagyok! De bánja a fene, amíg ilyen aktív babánk van! Rám is rámjön sokszor a sírhatnék, máskor meg repdesek boldogságomban... Ezek a hormonok!
Megértem, hogy kiborultál a Brendonban, ezeken én is nagyon fel tudom húzni magam.
Azt a gabeliz-es oldalt nem sikerült megnyitnom...

Sz_Kata, vizsga :cry:
Örülök, hogy minden rendben Veletek! :wink:
Kívánom, hogy minden kívánságod teljesüljön a szülésnél és rendben menjen minden! Becsülöm a bátorságodat és a hozzáállásodat!
Én pl. nem ragaszkodom annyira ahhoz a gátvédelemhez. Még akkor sem, ha az én szervezetem képes rá. Mert az intimronán találkoztam két "kezdő" anyukával. Gátvédelemmel szültek kb fél éve. Megszenvedtek érte, de sikerült. Ők mesélték, hogy pl. az uszodában ha kimásznak a vízből, rengeteg víz távozik belőlük... És hát igen, a szex sem ugyanaz... Persze intimtornával ez rendbehozható, de azért most isszák a levét annak a gátvédelemnek... De lehet, hogy csak én vagyok beszari. Azt viszont tudom, hogy egy jól vágott és jól bevarrt seb mennyi idő alatt rázódik helyre és közben a babának is sokat segíthet. Bocs, ha túl maradi vagyok.
A raftink jó dolog. :wink:
A könyvet mindenképpen elolvasom, köszi a tippet. :wink:

Krisszi, akkor mennek a drukkok péntekre! :wink:
Sajnálom ezt a nagy riadalmat, nagyon gáz lehetett! Részvétem. :cry: De nekem is szinte semmit nem mozog frontok esetén, és olyankor görcsölök is. Olyankor egy dolog használ. Apa hazajön este és a meleg, megnyugtató kezét a pocimra rakja. Akkor 10 percen belül legalább egyet mozdul a drágánk. Ami mókás, hogy van, hogy én nem érzem, apa a kezével meg igen. De tudom, mennyire paráztam, amikor egész nap semmi mozgás sem volt. Reméljük, egy időre megkímélnek minket ezek a frontok!
Nekem a haskörméretem 90 cm. :roll:

Gesztenye, tuti csak a pocid nő! :wink: Mit mondott a védőnéni?

Manka, tényleg aranyos a babátok! :wink: Kíváncsian várom a 4d-s beszámolódat és képeiteket!

Rejo, örülök, hogy már jobban vagy! :wink: Doki mit mondott, méhszáj ok? Ezek a frontok... :cry:

Erika, itt Budaörsön az intimtorna ingyenes. 5*2 óra. Nagyon jó, ugyanaz, amit a Kriston Andi tart a városban. Csak az övé pénzes és 10*1 óra. Nagyon ajánlom Neked, de mielőbb hívd a védőnőt, ha szeretnél menni, mert nem tudom, mikor indul a következő.
Ma is megyünk a párommal a Jánosba, 5-7-ig van a felkészítő a Szülészet könyvtárában. Ma a vajúdás, légzéstechnikák, relaxáció lesz a téma. Ki nem hagynám...
Én is szeretnék menni 2 hét múlva a klubba...

Dorka, persze igazad van a repedéssel kapcsolatosan. De eggyel kiegészíteném. A vágás tuti egyenes, jól varrható. A repedés meg ált. girbegurba, nem varrható, így lassabban gyógyul. De lehet, hogy nincs igazam.

Mindenkinek sok puszi és szép napot kívánok!
Melba

KépKép
melba

Sziasztok!

Bocsánat, de a UPC a múlt héten 3 napig alig alig működött, a hétvégén esküvőn voltunk, meg szülinapi partin, úgyhogy jól lemaradtam.. :)

Pár konkrétumot lejegyzeteltem, de mindenkinek gratula a szép 4D képekhez és a szuper cuccokhoz, amiket vettetek a babócáknak! :)

Bujka, sajnálom a gondokat, remélem minden rendben lesz a Marcival az allergiavizsgálaton!

Ákata! Ujjad :( Ha már leveheted a kötést próbáld ki a körömvirágkrémet rá, nagyon gyorsan gyógyul tőle!

Viola! Nagyon ügyi ezermester vagy! Irigyellek! :)

Napraforgó, örülök, hogy ilyen gyorsan kiengedtek és hogy minden rendben!! :)

Kata, sajnos nem tudtam ikerkocsit sem nézni Bécsben, de látom azóta már nagyjából van képed, hogy mit szeretnél.

Bali, intimtornával kapcsolatban nagyon ajánlom neked a Kriston féle intimtorna könyvet. Én most a felén vagyok túl, de nagyon érdekes és szerintem tanfolyam nélkül is el lehet sajátítani dolgokat, az egész csak szorgalom kérdése... :)

Szkata, légyszi küldd el nekem is a szülésitervet! (basiscubakukacgmailpontcom). Köszi előre is.

Gesztenye, a Mányoki útra terveztem, hogy járok úszni, de aztán jött a gomba és nem mentem el... Az ÁF uszoda nagyon kultúrált, pici, de tiszta, szóval ajánlom, a Gellért hegyen van, a Ménesi lehet felmenni, vagy a Bartók Béláról egy kis lépcsőn.

A talis képek nagyon jók!!! Jó lenne tudni, hogy ki kicsoda! :) Kár, hogy nem tudtam ott lenni a bécsi kirándulás miatt.. Sajnos nem jártam túl sok bababoltban , mert három "nemterhes" nőcivel voltam és nem akartam erőszakoskodni, így csak a H&Met néztem végig, vettem pár cuki ruha darabot az unokaöcsémnek és Andrisunknak apróságokat ja és kismamapólókat, felsőket, szerintem megérte, bár most nem volt leárazás. (Mariahilffer középső H&Mben vannak a kismamacuccok).

Mamy, Macifülke, bocsánat, de bár tegnap voltam a Nyírőben, elfelejtettem megkérdezni a szülésfelkészítőt. Az a helyzet, hogy a Katika nevű, magát védőnőnek nevező asszony totál kiakasztott, beléptem a terheléses cukor beutalóért és szinte azonnal rámrivallt, hogy hány kiló vagyok? Száz? úgy nézek ki, mint aki mindjárt szül és még visszavan 16 hét, azonnal kezdjek diétázni, csak alma és joghurt, különben nagy baj lehet a babával stb... Totál kiakadtam és meg sem tudtam szólalni, ami nem rám vall, de tervezem, hogy valamilyen formában beolvasok, csak még nem döntöttem el, hogy hogyan. Az igazsághoz tartozik, hogy tényleg rámugrott 15 kiló, de mióta nem kell feküdnöm rendszeresen tornázok, sétálok, odafigyelek a kajára, de fogyni valóban nem fogytam az elmúlt egy hónapban (sem). Mindegy, de ez a nő nagyon a bögyömben van, bár biztos, hogy jót akar, de akkor sem ebben a stílusban kéne előadni.... :(

Mindenkinek sok puszi, vigyázzatok magatokra!
Siba

Kép
siba

Sziasztok!

Olvasgatok mindig csak nincs időm írni, de most látom, hogy
Sz_Kata és még mások is jártak a Lehel úti babadiszkontba.

Véleményem nekem is ua. mint Katának. Férjemmel voltunk ott szombaton; az egy dolog, hogy tök picike, de valóban a pasas olyan undok és olyan kelletlenül válaszol, hogy nem is kérdeztem tőle többet. :x Tisztára lenézett, hogy én nem tudom melyik babakocsi mit csinál stb. Bocsi de még nem volt babám, biztos ő már nagyon unja, akkor menjen lóidomárnak :lol:
Aztán néztünk egy pár rugdalózót, a szebbek 2000 felett voltak. Nem tudom, én láttam már olcsóbban is szebbet is. :roll:

Ráadásul a rokonoktól, anyós, szüleimtől is kivagyok mert mindenki azt hajtogatja, hogy ne vegyünk SEMMIT! Már a falra mászok tőlük. Komolyan ettől az nagy "aggódástól" leszek rosszul. Az anyósom még azt is megkérdezte, hogy minek a babakocsi??? :roll: Szerintetek minek az??? :lol: Hát nem mai felfogása van az biztos. Mert hogy ő látott már anyukát aki a hátán-hasán cipeli... Erre már nem mondtam semmit...

Bocsi hogy most itt kiöntöttem magam, de nem bírom visszafogni az indulatokat... :evil:

Holnap jön a vődőnő lakáskukkolóba. Ma majd csinosíthatom a kéglit!

Babamozgás
Most már 29 hetesek vagyunk Kittikével, néha már olyanokat rúg, hogy visszatolom mert kint felejti valamilyét :D Párom mondja, hogy ne nyomkodjam, de hát kibök :)
Most egy kicsit nyugi van 2 napja, lehet rájött hogy aludni is lehet ott bent???

Szerintetek a 30-32 hét között látványos még a 4D-s Uh????

Megyek vár a meló!!! De már csak 1 hónapig!!! Juhjjj :D
Pusz mindenkinek: Bettus
bettus79

Sziasztok,

Látom, jól felkavartam a kedélyeket ezzel a gátmetszés ellenességemmel :)

néhány dolog, amit szeretnék a dologhoz hozzátenni: sokótok írja, hogy" nekem is gátat metszettek, mégis tovább repedtem" azaz, mi lett volna ha.....
Hát lányok, vegyetek egy darab textilt, vágjatok bele ollóval, és utána kezdjétek széthúzni az anyagot. Repedni fog. Tegyétek ugyanezt egy ép textildarabbal. Ugye mennyi erő kell, hogy elkezdődjön a foszlás-repedés?
A női nemiszerv, hihetetlen tágulásra képes, ha van rá ideje. A könyvben, amit Dorka már ajánlott, és én is nagyon! a szülést sokszor, mint szexuális aktust írják le. Hogy miért? Mert a közösüléshez hasonlóan, lehet nagyon fájdalmas, és csodáatos érzés is. Ahhoz, hogy a szex jó legyen, intim hangulat, bizalom és megfelelő előjáték kell, és akkor bármekkora méretet fájdalom nélkül be tud fogadni a nő. Kb ez megy szülésnél is,csak ott nem befogadunk, hanem kinyomunk. Melba, most komolyan, hallottál már olyat, hogy egy kiadós szeretkezés után a nő "úgy" marad?
De ha túl vagyok a szülésen, majd referálok, remélem, sikerül eloszletni ezeket a misztikumokat. Ja, és még valami: arról is olvastam, hogy a kórházi gátvédelem sokszor rosszabb, mintha nem védik, csak mert tévesen fogják fel a gátvédelmet.

Aki nem hiszi, hogy a teste tökéletes, és igenis képes a gyermekszülésre mindenféle beavatkozás nélkül, azoknak ajánlom a könyvet. (Ina May Gaskin: Útmutató a szüléshez)
Meg azoknak is, akik hisznek :lol:

Puszi mindenkinek

Kata
sz_kata

Siba,

Küldök tervet.
És nehogy most kezdj el fogyózni!! A védőnénike elmehet melegebb éghajlatra!!

Bettus,

Jössz holnap előkészítőre?

És a többiek, Rolex, Gesztenye?
sz_kata

Sziasztok!

Melba!
Még csak ma jön a védőnő, de feltétlenül megmutatom neki és megkérdezem, hogy ez már így marad 3 és fél hónapig vagy lehet valamivel enyhíteni a tüneteket (viszketés és pirosság).

Siba!
Én egy sporttelepre járok úszni már évek óta, mivel éves bérletem van és eddig ott még nem kaptam el semmit (kopp-kopp). Azért a doki néha majd rámnéz, mert ilyenkor érzékenyebb a szervezet. A gellért hegyre pedig már nem nagyon tudnék felmászni, mert már pár lépcsőtől is fújtatok (pedig nem is olyan nagy a poci).
Az ilyen nőknek máshol lenne a helyük és máshol kéne osztogatniuk a hülye tanácsaikat. Ne foglalkozz vele!!! A szervezeted érzi, hogy mire van szüksége, így ha nem megy le pár kiló akkor arra is szüksége van.

Bettus!
Tájékoztasd az anyósodat, hogy a hátad pár hónap után már nem fogja bírni a terhet, ráadásul a baba nem marad örökké 3-5 kg. Talán akkor szöget üt a fejében, hogy mire is kellhet a babakocsi.
Egyébként nekem is tele van a hócipőm azokkal az emberekkel, akik mindig jobban tudnak mindent (legalábbis ezt gondolják) és osztogatják az eszes tanácsaikat. Ráadásul vagy férfiak vagy kb 20-40 éve szültek utoljára. Hát, erről ennyit.

Gesztenye
gesztenye78

Sz_Kata!

Én biztosan nem megyek szerdán, mert UH-n leszünk és már láttam azt az előadást (erről már írtam tegnap). Azért nektek jó szórakozást.

Gesztenye
gesztenye78

Siba!

Én csütörtökön töltöm a 29. hetet, és már én is 15 kilót híztam. Pedig nem zabálok, sokat mozgok, háztartást vezetek stb. Reméljük, hogy az a védőnő nem "alapból" volt ilyen durva - mert akkor pályát tévesztett -, csak rossz napja volt. Ne vedd a szívedre!! Én mindkét fiammal 20 kilót híztam, semmi bajuk nem lett, sőt én is visszafogytam utánuk 54kg-ra. Szóval ne idegesítsd magad! Inkább figyelj arra, hogy egésztségesen étkezz, és ne nasizz túl sokat. Fehér kenyér helyett egyél teljes kiörlésűt, édesség helyett pedig sok gyümölcsöt. Én pl. nagyon szeretem a reszelt almát fahéjja megszórva és egy kicsi mézet rácsorgatva. Nyammm :D

Sz_Kata!
A gátmetszés pro és kontra témához: Már írtam, hogy két fiam van, most a kislányunkat várjuk. A nagyobbik fiammal 8 órát vajúdtam, a kicsivel csak négyet. Jó volt az orvosom, mindkét szülés szép élményként maradt meg bennem, annak ellenére, hogy kórházban szűltem, hagyományos "kórházi" körülmények között, és gátmetszést is csináltak mindkét esetben. Számomra a körülmények, a gátmetszés léte vagy nem léte teljesen eltörpülnek annak a fontossága mellett, hogy mindkétszer végig mellettem volt a Párom. Nekem ez adta a legnagyobb erőt, nyugalmat és biztonságot!! Tehát tényleg szép emlékeim vannak a szüléseimről, megható, maradandó és olyan...fennkölt dolog életet adni a gyermekünknek pláne ha ezt ketten együtt tesszük (az, hogy a doki és a szülésznő is ott van, és teszi a dolgát engem nem nagyon kötött le) de ahhoz, hogy egy szülést szexuális aktushoz hasonlítsunk, nagyon-nagyon el kell vonatkoztatni a tényektől :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Gatmetszes -egy szules utan- szamomra a legborzalmasabb ami tortent velem. Nekem meg a varratszedes is ugy fajt, hogy elbogtem magam. Nembeszelve az elso ket hetrol........

Jadey, aranyos volt: felhivott! Sok boldogsagot Nektek!!!!
Es vigyazzatok a hetvegen, ne faraszd ki magad.

Mi nyaralni voltunk. Voltunk a kisfiammal a Lutzmannsburgi elmenyfurdoben. Ez kifejezetten babaknak van. Nagyon elvezte a gyerek. Mindenkinek ajanlani tudom, jovore vagy azutan....

Szkata! SOS en is kerek a szulesi tervbol!!!!!
izsak.beatrix kukac axelero pont hu
Koszi

Beatrix
Vendég

Hűha, Jadey tényleg mostanában fogja kimondani a boldogító igent :lol: Sok-sok boldogságot!!

Na és Rolex is eltűnt, biztosan ő isa nagy napot szervezi :wink:

Ákata,

Mostanában nem írsz. Csak nem a kezed?

Juborka,

én aszexualitást a hüvely működési elvével hoztam összefüggésbe. Merthogy a működési elv a szexnél és a szülésnél is azonos mechanizmusokon alapszik. Lásd fentebb, a hozzászólásomat.

Azzal pedig tökéletesen egyetértek, hogy az apával közös élmény minden mást olyan lényegtelenné tesz.
sz_kata

Siba,

a "postafiókod" visszadobja a levelem. Tele a postafiókod, vagy a rendszer sz@rakodik?
sz_kata

Hát igen!

Ez a gátmetszés dolog nem egyértelmű. Én nem tudom egyértelműen eldönteni, melyik verzió állja meg a helyét.

Sz Kata!
A textiles példád sztem nem jó, mert a hüvely rugalmas, a textil pedig nem. Régi dokim szerint (nem nála szültem) itt van a bibi, és nem az a gond szülésnél, hogy repedsz vagy nem. Hanem hogy megnyúlnak-e egy életre az izmok közti rugalmas micsodák. (Nem vagyok orvos, nem tudom a szakszavakat)

Ő úgy magyarázta nekem, hogy képzeljek el egy rugót, vagy egy sztreccs anyagot (ha már textil) vagy egy gumigyűrűt, ami a csuklódra jó. Ezt húzzd meg nagyon erősen, pl. húzdd a derekadra ami eddig a csuklódra volt jó. nem fog elszakadni, de megnyúlik a rugó is, gumi is, és soha nem megy már vissza olyanra, amilyen előtte volt. Ahhoz nagyon erősen kell húzni, hogy elszakadjon, de addigra már tropára ment mindegyik anyag. Ellenben, ha előtte elvágtad volna, és utána szépen összevarrod, akkor nem nyúlik meg az anyag, és olyan lesz mint a "műtét" előtt.

Ezt csak azért írtam le, hogy legyen egy másik szempont is, pro-és kontra.

A divat sláger "szüljünk természetesen" könyvek sztem nagyon veszélyesek.

"Természetes" az, ha minden 10. anya és minden 4. csecsemő meghal a szülés közben. (számok csak hasból, de kb. ilyen arányok lehetnek) Ahogy évezredekig volt, és ahogy a világ 3/4 részén, ahol SEMMIVEL nem avatkoznak be egy szülésbe(oxitocin, császár...stb) ez ma is történik. Szóval nem minden nő képes a gyerekszülésre úgy, hogy ne halljon bele, ha nincs modern orvostudomány.

És ezért nagyon jó, hogy Reditke is hozzászólt, mert "természetes" szülés az is, hogy 30 órát vajúdasz, mert nem kapsz oxitocint, és lesz egy oxigénhiányos babád...Akkor inkább választom a nem természetes szülést és az egészséges babát.

A természetességet sztem mint minden mást, az arany középútnál kell megélni. Azzal egyetértek, hogy ami néhány vidéki kórházban még dívik, az valami borzasztó (láb kengyelbe szíjaz, nem ihat a szülő nő, stb) de sztem ma a Bp-i kórházak többségében ma már megvalósul a normális értelemben vett természetesség.

Azért szülés és aktus tényleg nem ugyanaz, ilyet sztem csak egy férfi írhat, vagy egy nő, aki még nem szült. Hidd el akármilyen csodálatos szülésed lesz, k_rvára fog fájni. Sőt, ha hagynak időt hogy táguljál (pl. 30 órát) még jobban fog fájni. Sőt, már nem lesz erőd kinyomni. Azért nincs az a nagy f_rok (bocs), ami vetekedhet méretben egy 4 kilós gyerek 10 cm. átmérőjű fejével...

Én elhiszem, hogy a testem tökéletes, és képes gyereket szülni, de attól nem lesz kevésbé tökéletes, ha pl. burkot repesztenek (nem idő előtt!!), vagy oxitocint adnak, ha kell. Mint ahogy szemüveget is hordunk itt a világ fejlett felén, meg kontaktlencsét, meg bekapunk valami gyógyszert és megműtetjük magunkat a "természetes" betegségeink ellen. (mert "természetes" az lenne, ha meghalnánk 40 éves korunkban mint a világ másik felén)

Én annyira bíztam anno a saját testemben, annyira éreztem, hogy tudja, hogyan kell megszülni egy gyereket, hogy pl. soha semilyen szüléselőkészítő foglalkozásra, előadásra nem mentem el. Fogalmam sincs, milyen légzéstípusok vannak, mikor hányat kellett volna számolni a kitolásnál, tudtam, és éreztem mit kell csinálni, és ebben előre is biztos voltam.(Minthogy semmilyen más élettevékenységet - evés, nyelés, ürítés - nem kell megtanítani)

Remélem Kata nem voltam túl kemény, és nem bántottalak meg (nem olyan csaj vagy te :wink: ), nem is neked címzem ezt az egészet, hanem azoknak a szerzőknek, akik midenfélével hülyítik a még nem szült kismamikat. Majd térjünk vissza szülés után a témára!! :)

Kép

Kép
rejo

Csengő!

Felszívódó varrat!! Azt nem kell kiszedni.

Neked fájt a gátmetszést??? nem kaptál előtte érzéstelenítő injekciót??

nem mondom, nekem is fájt utána jó egy hétig a heg, de én úgy láttam azoknak a csajoknak is fájt a kórteremben, akiknek nem vágtak, csak repedtek...

Kép

Kép
rejo

Sz_Kata:
Újabb adalék információ az otthonszüléshez - amikor nem sikerült:
http://www.szules.hu/new/doulak/eztortent.htm

Rejo:
Szerintem tök jó, hogy te is leírod a véleményed, és abban biztos igazad van, hogy mi itt Katával álmodozhatunk a természetességről, de majd utólag lehetünk csak hitelesek.

Viszont azt azért kicsit félreértetted, hogy a természetesség azt jelenti, hogy ne avatkozzunk be és semmi modern vívmányt ne használjunk.
Arról van szó, hogy a modern orvosi módszerek közül is felhasználnak módszereket, csak ugyanakkor az ősi bábatudást is legalább annyira elismerik. És sajnos a mai nőgyógyász képzésben csak az orvosi mószrekkel ismerteteik meg a dokikat, a régi fajta bábabölcsesség lassan elfelejtődik és nem is kapja meg a maga értékét és helyét. A kórházi bábák meg sok helyen csak "gyáván" kiszolgálják az aktuális doktor urat.
(mindezt az alapján is írom, hogy voltam a kórházban és beszéltem szülésznővel, és tanúja voltam amint egy másik kismama kérdésére, hogy elképzelhető-e bármilyen más kitolási pozíció, mint a félig ülő, az azonnali válasz az volt: Kinél is fog szülni? Ja, hát jobb ha meg sem említi ezt az igényét, de tulajdonképpen egyik dokinál se nagyon feszegessük ezt a témát. És ez egy alternatív kórháznak számít.) A lány egyélbként a sok dipotriás szeme miatt szeretett volna más pózt, nem azért mert elszállt a "természetességes" könyvektől.

Uff, én beszéltem.

Dorka

boróka1973

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?