Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsófi beszélj a dokiddal hogy ő mit javasol.Szerintem akinek lepaszol az is lesz olyan jó mint ő.Bár én nem tartom szép dolognak hogy lelép ha a terhesség elején közli hogy ő pont nem lesz a te szülésed idejébe akkor még eldönthetted volna hogy így is hozzá akarsz e járni.Igazábol az ember azért választ orvost hogy mire a szülésre kerül az idő ne egy vadidegen ember kezébe kerüljön.A terhesgondozásra meg bárkihez mehet az ember.

Doren köszi hogy leirtad a szüléstörténetedet mégegyszer gratula Virághoz.

Melinda sikerült bejelentkeznem juli 5.re,már alig várom.Én is a Győrfyhez kaptam időpontot,remélem én is ugyanolyan szép élményekkel jövök majd haza mint Te is.
Szerintem a baba imádatod meg teljesen természetes,az lenne a baj ha nem így éreznél.

Lányok jön ma valaki a szülésfelkészítőre?

yniki
 
 


Szia Zsófi,

Örülök, hogy találkoztunk vasárnap és ügyesek vagytok, hogy mindent megvettetek. Az Ikeával szerencsétek volt, mi két hete vettük meg a u.azt a pelenkázót teljes áron :twisted:
Köszi a jótanácsokat, bele is húztunk a baba-holmi beszerzésbe. legalább odáig el kellene jutnunk, hogy végig járjuk a boltokat, hogy mit-hol érdemes.

A szülés miatt szerintem ne aggódj, tényleg jók a dokik a Jánosban és a szülésznők is kedvesek. Egyébként is Samu majd tudja a dolgát :lol:

Szia Melba!!!!!

KépKép
inari
 
 


Sziasztok!

Niki, mi megyünk a párommal ma. :wink:

Üdv. itt Inari! :wink: Bababoltokat járni nagyon-nagyon jó dolog... :lol:

KépKép
melba
 
 

 
 

Köszönöm a sok infót meg segítséget lányok!!

Én is megyek az előkészítőre, de ma férjetlenül barátnőstül.

Majd este hosszabban.

Zsófi
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Én eddig csak olvastalak benneteket, de mostmár nem birtam tovább és regisztráltam.

Én elvileg holnap fogok szülni, gyakorlatilag meg nem érzek semmit. CTG sem mutat fájásokat, még aprókat sem. Fogadott szülésnőm nincs, mivel én is mindig mindenhonnan azt hallottam, hogy valamennyi ott dolgozó annyira kedves és rendes. Meg hogy a János kórházban nem is igazán szokás. Varga doktor az orvosom és nagyon szeretem. És ő sosem megy szabira. Illetve akárhol is legyen, max. 2 óra múlva a szülőszobán van.

A szülésfelkészitő nekem nagyon hasznos volt. A 30. héttől a 35-ig jártam és tök jó volt, hogy még viszonylag kis hassal elkezdtem. Igy volt időm bőven végighallgatni:)

Nos, hirtelen ennyit. Szép napot Mindenkinek!
Enci
sthlm
 
 


sziasztok lányok!

Zsófi, Inari! melyik pelenkázót vettétek meg? Mi is ikeáztunk a hétvégén és nézegettük szintén pelenkázót meg kiságyat.

Szia Sthlm, első babátok? kislány, kisfiú?

Zsófi, mikor mész dokihoz, kiváncsi leszek, hogy ő kit fog ajánlani, de amúgy szerintem se izgúlj, bár azt hiszem én is paráznék egy kicsit ha nem ő lenne ott, vagy ki tudja :)
mangó
 
 


Mangó,

a Diktad nevűt, ami antik fenyő és később, ha már nincs rá szükség, mint pelenkázóra, akkor felhajtod a pelenkázórész és kapsz egy klassz kis komódot. Nem ez a legolcsóbb, de szerintem hosszú távon a legjobb.

Enci,
a barátnőmmel a kiirt szülési időpont előtt egy nappal még órákat vihogtunk, ő is azt mondta, hogy ő tuti nem szül másnap, aztán mégis :lol: Ha jön egy jó kis hidegfront, márpedig csütörtökre igérik, akkor biztos beindul nálad is. Kisfiatok lesz, vagy kislány?

Melba,
ha nem bánod, akkor a babás dolgok nagyját megdumálhatnánk itt inkább. Nem akarom most ezzel fájdítani a csajok szívét odaát, így is nagyon nehéz nekik.
A bababoltokat járni tényleg klassz, de elég fárasztó. Mivel én nagyon rosszul türöm a meleget ezért inkább már most elkezdtük. A kiságy, pelenkázó, meg néhány apróság (törcsi, pléd, függöny) már megvan. Végre azt hiszem megtaláltuk a megfelelő babakocsit is, ez volt talán a legnehezebb :twisted:
Még a babaruhákkal lesz gondom, mert ugye nekünk már a téli cuccok kellenének, itthon meg vagy irtó drága, vagy nem tetszik, rossz minőségű. Szeptemberben, ha birom, akkor még lehet, hogy kimegyünk mi is Bécsbe, mint Zsófiék. Ti hogy álltok:
Te mész majd ilyen előkészítőre? Ha valaki a következő kurzus kezdetét tudja, légyszives írjátok meg.

KépKép
inari
 
 


Sziasztok Lányok!

Inari valóban Diktadot vettünk, mázlink volt. Most tart a 2. résznél a szüléselőkészítő- jövő héten lesz az újszülött a téma. nagyon javaslom- akár most is becsatlakozhatsz mert körbe körbe mennek a témák. ma a relaxáció-légzés volt terítéken és nagyon sajnálom hogy pont most nem volt ott a férjem, mert ezt nagyon kellett volna hallania. irtó hasznos volt. tényleg járjatok!

Judit (a szülésznő, aki tartotta) azt mondta, hogy mindenképpen fogadjam el és kérjem, hogy ajánljon vkit maga helyett, ne szüljek az ügyeletesnél.

Inari melyik babakocsi mellett döntöttetek végül?

Mangó hát igyekszem nem parázni, de azért... nem véletlenül választ az ember orvost, ugye - pont azért hogy legyen egy ismerős, megbízható arc a szülésnél és valszín ő már sokkal régebb óta tudja, hogy nem biztos hogy ott lesz. szerintem az lett volna a korrekt ha azt mondja, hogy járhat hozzám terhesrendelésre, de a szülést nem tudom vállalni. ha ezt már mondjuk februárban tudom akkor esetleg választok mást. nem biztos, de lehet. mindenesetre ez a korrekt eljárás. szerintem. szóval igyekszem nem izhulni.

baromi fáradt vagyok mert nagyobb a pörgés a munkahelyemen mint valaha és még szombatig ki kellene bírni- akkor van vége a dolgos hétköznapoknak. jöhet a fordítás pluszmunka... na mindegy nem sírok itt, csak ezt a hetet bírjam ki.

Samu nagyon aranyos, kimostuk a pellusait meg a ruháit és most minden babaszagú. elkezdtük intenzíven takarítani a lakást-autót stb hogy aztán már csak szintentartani kelljen. remélem azért még 5és fél hétig bent marad..

puszi nektek

írjatok

Zsófi
kerekpocak
 
 


Enci!

Tényleg judit azt mondta, hogy nem kell szülésznőt választani, mert úgyis mindenki tök jó arc! szóval biztos minden ok lesz. drukkolunk hogy könnyű szülés legyen, jó?

ja és írj, hogy még egyben vagytok e, és ha szültél feltétlen kérjük a sztorit, hogy milyen volt!!

Zsófi
kerekpocak
 
 


Sziasztok,
A Judit azt mondta (és azt mondja változatlanul), h. a szülésznők mindegyike " tök jó arc", és szakmailag is tökéletesek. De ha bárki szeretné ismerni a óriási eseménynél neki segítőket: az orvoson kivül szülésznőt is lehet választani. Pro: jó, h. már találkoztunk egyszer -kétszer szülés előtt. Kontra nincs, az is pro, h. ha ott a szülőszobán találkozol először az éppen műszakban levővel, pár perc után azt fogod érezni, h. jó helyen vagy, figyelnek rád!

Mindenkinek könnyű, gyors szülést, gyönyörű babával!
HJosta, azaz Judit :wink:
hjosta
 
 


Sziasztok!

Tegnap én is voltam a felkészítőn de még nem tudom hogy fogadjak e szülésznőt vagy sem.Majd rákérdezek a dokimtól hogy ő mit gondol.

yniki
 
 


Zsófi,

Azt hiszem nekem még kicsit korai az előkészítő, még "csak" a 21.héten vagyunk, szeptember köryékén ráérek. A lényeg, hogy a szülésnél ott legyen a férjed :lol:
Babakocsi ügyben: Valószínű, hogy Jané tipusút veszünk. Ez szinvonalban és kinézetben is igen hasonló a BBComforttal csak nem francia, hanem spanyol. Minőségben ugyanaz, megoldásokban és árban viszont sokkal jobb. Aluvázas, Így könnyebb, mint a trophy. Esernyőre csukható, jók a kerekei, ugyanugy egyszerű szét és összerakni, mint a francia vetélytársat, sőt egy kicsit könnyebb is. És van egy spéci Mátrix nevű mózese, ami dönthető 138 fokig és tényleg rendes hordozóvá lehet átalakítani (2in1) A sportülés is benne van az árban és ez is elég jó, ráadásul vizszintesig dönthető. Mindez tokkal vonóval 125 e. Ja és igen klassz színekben van. Még kicsit emésztjük, aztán legkésőbb a jövő hónapban megvesszük.
Ha valaki ismeri és tud mellette pro és kontra érveket az érdekelne.
Ti végülis már megvettétek a BBComfortot?

KépKép
inari
 
 


Sziasztok!

Enci, akkor ez már nagyon izgi időszak! :wink: Drukkolok, hogy Dorenhez hasonló szép szülésed legyen! :wink: Jó Neked, mindjárt találkozhatsz a pocaklakóddal! Jó kíváncsi vagy már, mi? Elcsöndesedett már? Kisfiú, kislány lesz vagy még meglepi? :wink: Aztán jelentkezz ám, imádjuk a szüléstörténeteket! Jó megkönnyezni őket!

Zsófi, miért mondta a Judit, hogy ne szülj az ügyeletesnél? Vagy nem indokolt? Szorítok, hogy találj egy rendes, megbízható helyettest. De azért inkább annak szorítok legjobban, hogy a dokidnál tudj szülni. Beszéld meg Samuval, jó? Miért ne maradna még benn 5 és fél hétig? Még az is lehet, hogy a szülinapomon fog születni a fiad? :wink:
Részvétem, hogy még mindig melóznod kell... :cry: :cry: :cry: Hogy bírod, nem is értem!

Niki, voltál végül Te is tegnap?

Inari, mi járunk már az előkészítőre. :wink: Most voltunk másodszor. Szerintem nagyon klasz, jó az előadó és a férjemnek is nagyon hasznos volt. Nagyon ajánlom Nektek is! Ugyan nekem van ott most az egyik legkisebb pocakom, de nem bánom és senkit nem zavar. Így is meleg van a könyvtárban, nem akarom megvárni ezzel a kánikulát. Akkor rosszabb lesz végigülni, meg felmászni a Jánoshoz. Így 30 hetes korunkra befejezzük. Most meg egészen jól vagyok, ezt gyorsan kihasználom. A tegnapi is szuper volt. :wink: Gyere Te is, akár már a jövő héten! Bármikor becsatlakozhatsz. És kb. 3 hét múlva benézünk a szülőszobára is. És hát az sem mellékes, hogy megismered a Jánosos szokásokat és a helyszínt.
Én is mindig zavarban vagyok a másik topikban, hogy jó-e, ha leírom babás élményeimet... Annyi fájdalom jutott ott most sokaknak. :cry:
Egyébként ha van kedved, nézz be a 2006 őszi babás topikba is, nagyon jó fejek a csajok és rengeteg infot kicserélünk, mit, hol, mennyiért lehet kapni, szülésfelkészítős tapasztalatok, stb. :wink:
Azért akkor már szépen alakultok babacucc ügyileg Ti is. :wink: Nekünk pelenkázós kombi kiságyunk van, családi örökség. Meg sok mindent kapunk a húgoméktól: kád, állvány, mérleg, apróságok féső, kisolló, hőmérő, stb. A múlt héten sikeresen megvettük a babakocsinkat is: végül Pierre Cardint vettünk 25000-ért. Nagyon örülök neki, kétfunkciós, mindent tud, ami nekünk kell: átfordítható kar, bolygós kerék, vízszintesig fektethető, stb. Csak 10 kg, könnyen összecsukható és bár nem ez a legfontosabb, de még szép is. :wink: Javaslom, nézz el a Lehel úti Babadiszkontba, sok minden van olcsón. Mondjuk elég kicsi és zsúfolt üzlet, de lehet jó babarucikat találni olcsón. Pl. én ott vettem galléros kisingeket 800-ért. Máshol hiába kerestem hasonlót égre-földre. A babaruhákat hajkurászom egyfolytában, amíg még könnyű a mozgás. Már sok minden van, kombidresszek és rugik már nagyjából megvannak. A C&A-ban is ki lehet fogni akciósan szép cuccokat, pl a múltkor 2 kombidresszt kaptam 1000-ért és szépek, jók. És irtó aranyos rugik is voltak. Amivel bajban vagyok, hiába keresek olyan őszre való kiskabátot, amit elképzeltem. Kapucnisat és ujjnál jól bevarrtat, hogy ne csússzon fel. Egyelőre nem találtam. Persze még van időm. :wink: Itt Budaörsön a Kenguruban is szoktak lenni jó akciók, szép plüss hosszú ujjú rugikkal... Ja van játszószőnyegünk is, a Baby Outletben sikerült kifognunk 4900-ért akciósan. Most ugyanaz 8000 még mindig akcióban. No azt sem hagytuk ott. Tudom tök hülye vagyok, de annyira élvezem, azt szeretném, ha mindene meglenne! :wink: Remélem, nem untattalak!
Sajnos bébiruhákat nem nagyon tudunk a húgoméktól kapni, mert ott két kislány van, nekünk meg ugye fiúcskánk érkezik. De jó befektetés, mert úgyis 3 gyereket szeretnénk, és a tesóméknál is most készülődik a harmadik. :wink:
Ez a bécsi dolog az én fantáziámat is mozgatja. :wink:
Ja komód helyett végül párocskám épít egy szekrényt a babánknak, nagyon aktív munkában van, remélem csoda szép lesz! :wink:
Meséljetek Ti is!

Zsófi, ez a bécsi üzlet ez mindig olcsóbb vagy most akciók voltak és azt kell figyelni?

No befejezem, mert nagyon hosszú lettem.

Szép napot Nektek sok napsütéssel és sok babamozgással!

Melinda

KépKép
melba
 
 


Inari, sikerült ismét egyszerre írnunk. :lol:

KépKép
melba
 
 


Inari, mi is a Jané-t nézegettük nagyon! :lol: Nagyon klasszak, csak nekünk iszonytatóan drága. Meg hát nekünk van bébihordozónk és autósülésünk a húgoméktól, szóval felesleges beruháznunk egy másikra. De mindenki eddig nagyon dicsérte a Jané-t. Szuperek és 7-8 kg csak. :lol:
Csak nehogy úgy járj az előkészítővel, mint az egyik csaj a múltkor. Megkérdezte, hogy milyen légzéstechnikák vannak, a Judit meg mondta, hogy majd a jövő héten, a csaj meg: akkor már késő... :wink: Meg mi van, ha forró lesz a szeptember? Vigyázz, sokan vannak az előkészítőn és meleg a könyvtár.

Niki, hoyg tetszett a felkészítő?

KépKép
melba
 
 


Melba én tegnap voltam elöször és tetszett nagyon. Jó dolognak tartom hogy sok mindent elmondanak.

Ti már nagyon vásároltok én még nem iagazán vettem semmit,csak egy pár rugdalózót.
De már megvárom mit mondanak a 4D-én és utána elkezdek nézelődni.Már csak 3 hét.

yniki
 
 


Sziasztok,

Jól esik, hogy ennyire drukkoltok nekünk :) Voltam reggel CTG-n, de még mindig semmi. Legközelebb péntek reggel megyek, hacsak igaza nem lesz Inarinak és a holnapi front meghozza Bálintot. Állitólag a fiúk lusták és késve jönnek.

Én már annyira várom, hogy leirhassam szülésem történetét! Annyira jó másokét olvasni.

Lányok! Ti szedtek homeopátiás dolgokat? Nekem ajánlotta az orvosom, hogy a 35. héttől lehet (ártani biztosan nem árt). Igy iszom a málnalevél teát meg szedem a caulophyllum 5ch bogyót. Nagyon hiszek benne, hogy felgyorsitja a szülést, ha eljön az ideje. Majd erről is beszámolok:)
sthlm
 
 


Sziasztok,

Enci nagy drukkok neked! Hááát babafüggő inkább, hogy mikor akar kibújni. Neked már bizti nagyon nagy várakozás, de tudja ő mikor kell jönnie. Mi a lánykánkat 20-a körülre vártuk, de többen, köztük a férjem is korábbra saccolta, mert nagy volt a pocim. Aztán ugye 30-án magától elindult... És az utolsó pillanatig nekem sem mutatott semmit a ctg.
A homeós bogyókban én is hiszek és szedtem is. A málnalevél teát is ittam a 36.héttől, de egy könyvben olvastam, hogy méregtelenítő hatása is van, és előfordulhat, hogy megjelennek kis kiütések a pocakon. Meg is jelentek, és nagyon viszketett a pocakom, ezért a napi egy litert lecsökkentettem, és kb. kétnaponta ittam egy-két pohárral. Gyorsan ment a tágulás, utólag ki tudja miért, de szerintem használtak ezek a dolgok...

A felkészítőt én két éve csináltam végig, a fiammal, nekem is nagyon tetszett akkor. Akkor a szülőszoba látogatást azon a kedden ejtettem meg én is mikor a többiek, csak épp élesben, és kicsit később :lol:
A szülésznőválasztás szerintem tényleg felesleges, valóban mindenki nagyon aranyos, nyugodtan bízhattok ebben.

Ébred a lányom, mennem kell
Doren
doren
 
 


Niki, nekem is nagyon tetszett az előkészítő. Nagyon klasz ez a Judit. :wink: Csak szegény fiúk állhattak...
Nagyon vásárolunk, de ennek több oka is van:
1. nekünk mindkét 4d-n tutira mondták, 150 %-ra, hogy kisfiú, és még fotónk is van a kukacáról - ezek után csak nem lesz kislány? - ennek ismeretében könnyebb a dolgunk
2. úgy volt, hogy házfelújításba fogunk a nyáron és 3 hónap alatt le kell zavarnunk. Sajnos ebből már csak kicsit tudunk megvalósítani, mert első körben elutasították az építési engedélyünket. :cry: Szemétség, de minél több pénzt akarnak bezsebelni érte. De ettől még lesznek nagy munkák itt a nyáron, pl. nyílászáró-cserék, fűtési rendszer átalakítás, ... Így időben kell vásárolgatnom, mert aztán nem érek majd rá. Szeptemberre meg nem akarom hagyni, akkor már csak a babasarok szépítgetésével akarok foglalkozni, ruhácskák kimosása, stb.
3. Az első 5 hónapban nagyon rosszul voltam, most végre rámmosolygott ez a boldog második trimeszter. Ki tudja, meddig tart ez a nyugis állapot? Azt mondják, a harmadik trimeszter már nem ennyire jó... Majd meglátjuk. :wink:
Egyébként anyósommal emiatt elég nagy konfliktusaink vannak, mert szerinte a gyerek születéséig nem szabadna semmit sem vásárolni. :cry:

Enci, szép neve van a fiadnak! :wink: Tudja ő, mikor akar kijönni. Én is hiszek ezekben a homeos bigyókban, fogom is használni. :wink: Remélem használ Neked is majd, és könnyít a tágulásnál. :wink: Drukkok mennek.

Doren, mesélj a lányodról, ha lesz rá érkezésed! :wink:

KépKép
melba
 
 


Enci ha hiszel a homeós bogyokban akkor biztos jó lesz.Én nem nagyon hiszek benne de a málnalevél teát inni fogom az ártani nem árthat. Drukkolok neked hogy gyors és könnyű szülésed legyen.

Doren jó hallani rólatok majd képeket is tegyél fel Virágról.

Melba a mi épitési engedélyünket is elutasították a szomszéd miatt. Én azóta még csak nem is köszönök nekik.

yniki
 
 


Sziasztok!

Húha, de jól felpörögtünk. Két napig nem jártam erre, s alig győztem visszaolvsani. :D De ez olyan jó!!! Szinte újra átélem veletek a pocakosodást, s a vásárlási izgalmakat :P , lelkesedést. Én annyira imádtam :)

Zsófi!
Szegénykém! Én attól, hogy a dokim szabin lesz akkor, amikor szülni megyünk, szinte jobban féltem, mint a szüléstől, úgyhogy átérzem aggodalmad. Ennek ellenére a szülésem 3/4 részét az ügyeletes dokikkal töltöttem, mert lassan haladtunk, s a dokimmal már csak a műtétkor találkoztunk, ugyanis császároztak. S nagyon aranyosak, rendesek, tapintatosak, figyelmesek, s szakmailag is toppon voltak az ügyeletes dokik. Viszont azt hiszem, elfogadnám a dokim tanácsát, hogy kit javasol. Beszélj a dokival erről, aztán biztos találsz itt valakit közülünk, aki ahhoz a dokihoz jár(t), akit javasol, s így informálódhatsz a "pót" dokiról. Egyébként a túlhordásom miatt benttöltött időm alatt szinte mindegyik dokival találkoztam, s tényleg profinak tűnt mindegyik. Egy dokiról írt valaki egyszer nagyon negatívan, de azt is cáfolta más.

Enci!
Üdv közöttünk, s hajrá! Nagyon szurkolunk! Baba még nem maradt odabent :D.
A Caulophylum5ch bogyót hogyan kell szedned? Ki a dokid (van egy tippem :) )?
A következő szülésem miatt kérdem. Szerintem nagyon hasznosak a homeo dolgok. A tejcsi termelésnél nekem ez segített a legjobban, úsztam a tejben, pedig nem volt sok esélyem rá, hogy lesz tejcsim, s a homeobogyó segített. A picúrnak is segített a fogzásnál. Meg most is segített, hogy talpon maradjak Bala és APa mellett, amikor ők betegek voltak.

Melba!
Olyan jót nevettem az írásodon :) A tesódtól kapott cuccok között elírtad a fésűt fésőnek, én pedig vésőnek olvastam. S komolyan filóztam rajta, hogy minek kell egy picihez véső :shock: ??? Aztán jöttem rá, hogy elírás, meg félreolvasás kettős áldozata lettem. :lol:

S íme egy huncut Bala:
Kép
Üdv mindenkinek, s jó pocakosodást!!!

Kép

Kép
timtom
 
 


Timtom

Nagyon édi Bala és látom szeret ujságot olvasni. :lol:

yniki
 
 


Timtom,
Bala nagyon aranyos, itt már a foci Vb programját állÍtotta össze apának? :lol:

Melba,
Tudnál Írni erről az előkészÍtőről bővebben, pontosan hol, mikor, be lekk-e jelentkezni, vagy csak úgy odamész? Lehet, hogy a jövőhéten mégiscsak elmennék, ha sikerül összeszervezni, tudod mivel itthon vagyok vidéken, azért már nem utazgatók fel Pestre olyan gyakran.
Hát tényleg húzósak ezek a babakocsi árak, de mi nem nagyon öröklünk meg semmit a családból, úgyhogy ha már veszünk, akkor jó lenne, ha a 2. babát is kibírná majd. Ezért inkább most áldozunk rá többet.

Enci,
azt hiszem a hidegfront elmarad, de azért biztos nem marad már bent túl sokáig a babád. Épp tegnap olvastam, hogy csak 4%-uk születik pontosan időre, a többiek előbb, vagy később egy héttel.

KépKép
inari
 
 


sziasztok Lányok!

Inari, Zsófi, mi is azt a pelenkázót néztük ki :) Van hozzá színben illő kiságy is. Pelenkázó tényleg nagyon jó praktikus, később jó kis komód :lol:

Csajok, én is gondolkodom a szülésnőn, de most arra hajlok, hogy majd aki ott lesz, de azért én még a dokitól is megkérdezem, hogy ő mit mond erre.

Zsófi, teljesen megértelek, amúgy nekem amikor kiderült, hogy babás vagyok egyből megkérdeztem tőle, hogy mikor szokott szabira menni, erre persze mosolygott és mondta, hogy nyáron, így remélem tényleg nem fog októberben elutazni sehová.

Lassan összeszedem magam és Apával elnézünk mi is az előkészítőre :)
mangó
 
 


Sziasztok,

Timtom,

Varga Antal az orvosom. A férjem kolléganője ajánlotta még korábban, igy hozzá jártam már a terhesség előtt is. Sőt azóta az én barátnőim is hozzá járnak. Beszélgettem más kismamákkal, akik szintén nála fognak szülni és mindannyian szedjük a homeos bogyókat és isszuk a málnalevél teát. Az igazsághoz tartozik, hogy olyanokkal viszont nem volt szerencsém beszélni, akik már szültek nála. Pontosabban egyszer egy "nagymama" mesélte, hogy a lánya 4 éve nála szült és végig vele volt és elég hamar megvolt a baba.
A caulopyllumot én ugy szedem, hogy napi 1x5 bogyó. Bár tegnap egy másik lány azt mondta, hogy ő 5x1-et szed, szóval éppen forditva. A lényeg, hogy napi 5 (ami egyenlő 1 adaggal). Aztán majd vajúdáskor félóránként kell az 1 adagot elszopogatni. kaptam egy homeos füzetecskét a gyógyszertárban és abból okositottam magam :) Van egy gyógyszerész barátnőm, vele szoktam konzultálni ilyen témákban (is) és ő is nagyon javasolta, hogy szedjem. Én hiszek benne :D

Inari,

A felkészitő minden kedden délután 5-kor van a könyvtárban (11-es épület - szülészet, első emelet, lépcsővel szemben a folyosón, jobbra az x. ajtó). Ahol kb. 30 pocakos várakozik. Nem lehet eltéveszteni :lol: Egy foglalkozás kb. 2 óra hossza, van, hogy kicsit hosszabb is. Párszor van videofilm (pl. légzés, szülés, szoptatás). Apa is mehet, de ha sokan vannak, akkor szegényeknek állni kell. Az én férjem csak a légzés, relaxáció témakörre jött el (ezt is 3 héttel korábban beirattam a naptárába, nehogy rászervezzen). Neki is hasznos volt, azóta is emlegeti és néha gyakorolunk :)
sthlm
 
 


Sziasztok!

Niki, nálunk is a szomszéd a hunyó, de csak szemétkedik az önkormányzat, hogy minél több pénzt kihúzzon belőlünk. Szóval fellebbezünk. Csak hát így ugrott idénre az egész, ami rémesen bosszantó. :cry: Ti nem fellebbeztetek?

Timtom, én is imádom ezt az időszakot! :wink: Ma hajnali ötkor babámra ébredtem. Összegömbölyödve befúrta magát a bal oldalamra a bordáim alá és a köldököm fölé. És ott szurkálódott, forgolódott a drágám. Tüneményes volt! :wink: Máshol a hasam tök lapos volt, ott meg valami óriási kidudorodás... :wink: Csak nem volt szívem felébreszteni az apját egy fotó kedvéért.
Véső :lol: :lol: :lol:
Bala nagyon édi, látom már semmi sincs biztonságban! :wink:

Inari, szerintem a Jané a legjobb választás! :wink: Így összetevőkkel nem sokkal drágább a többinél, viszont sokkal jobb. :wink: Ha mi nem kapnánk cuccot a húgoméktól, tuti ezt vennénk.
Az őszi babás topikban már ketten írták, hogy a második gyerkőcöt is klasszul bírja. És ők csak dicsérték... :wink: Nézzétek meg az Új Udvar bevásárló központban a Babycentert, nemrég nyílt, hátha még tartanak a nyitási akciók...
Az előkészítőről írt már Enci. Még annyi, hogy nem kell előre bejelentkezni, csak úgy gyere oda. Ha kocsival jösz, akkor a Diós Árok útra ha rákanyarodsz kocsival, akkor az első kapunál van rögtön a Szülészet és annak a környékén ingyenes is a parkolás. Bocs, ha már tudod. :wink:

Enci és Neked tetszik a dokid? Mármint elégedett vagy vele? :wink: Írj már légyszi róla, mert nekem meg helyettesítő doki kell majd, mert a sajátom csak kb. 80 %-ban tud vállalni. :cry:

Hurrá, itt a nyár!!! :lol:
Melinda

KépKép
melba
 
 


Sziasztok Csajok!!

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én kicsit visszasírom a hideget, nekem az sokkal kellemesebb volt! Főleg így, hogy egész héten vadállat pörgés volt a suliban, három napon át fél nyolctól ötig meg sem álltunk. Persze itthon aztán alig bírok fennmaradni, már tízkor alszom mint a bunda. Megyek is mindjárt, csak gyorsan írok pár sort. plusz a sok rohangálástól és melegtől bedagadt a bokám!!!! eddig egyáltalán nem vizesedtem, bezzeg most hajdan kecses gazellához hasonlatos bokám, nem más mint egy vaskos vizestömlő :(

Ma elkezdtük a kórházi csomag összeállítását (vettem szoptatós melltartót, ne akarjátok tudni a méretét..., hajdan 75 B-C voltam, most meg...) viszont olyan gondban vagyok az elölgombos 3 db hálóinggel, tekintve hogy én nem hordok hálóinget, elölgombost pláne nem, pénzkidobás erre a kórházi 5 napra venni 3-at, amit sose fogok hordani. ráadásul RÉMESEN RONDÁK vannak!!! van valakinek valami ötlete????

Egy barátnőm (3 héttel terhesebb mint én) tegnap megszült. tehát akár 3 hét múlva... Úristen, nekem még kell az idő!! annyi mindent kell még csinálnom, pl kipihennem magamat. szombaton tanévzáró, aztán alszom!!!!

na puszi mindenkinek, Timtom nagyon cuki a babád és köszönöm a megnyugtató sorokat. Inari gyere szüléselőkészítőre, tök jó!

pusz mindenkineki

Zsófi
kerekpocak
 
 


Melinda,

Én csak a legjobbakat tudom elmondani Varga doktorról. Lelkes, alapos, kedves és óvatosan vizsgál. Olyan 60 év körüli, szóval sokat tapasztalt és ettől annyira nyugalmat áraszt és adok a szavára. Majd szülés után mesélek, hogy ott milyen. Egyébként szülés-nőgyógyász és onkológus. Ő a vezetője a János kórház onkológiának. Itt a váróban már beszélgettem olyanokkal, akik több évtizede járnak hozzá. Ez azért jót jelent!
sthlm
 
 


Sziasztok!

Zsófi, én is úúútálom a hálóinget, pláne ezeket az elölgombos rémségeket. Én csak pizsiket vittem, rövidujjúakat. A pizsinél nem fontos, hogy gombos legyen, mert szopinál csak felhúzod és már kajálhat is a bébi.
Szóval nekem bevált! :)

Minden maminak és babinak szép napot!!! 8)

KépKép
logi
 
 


Szép nyári napot Lányok!

Hu, hát valóban ez a meleg :) bár azért valahol örülök is neki, csak hát tegnap is már inkább árnyékba vágytam, amikor kimentem fél órára :) meg a kismamatornán is pihegtünk, pedig hát nem csinálunk megterhelő gyakorlatokat :wink:

Hétvégén mi is megyünk babakocsi nézőbe, remélem látunk valami igazán jót.

Zsófi, én is utálom a hálóinget, de Logi ötletére felcsillant a szemem, köszi Logi!!! :)
Amúgy az egyik kollaganőm éppen ma ment be szülni és azt mondta, hogy ő vett 3 db-ot a kínainál, mert olcsó, és korház után nem fogja sajnálni kidobni, viszont pamutból vannak.

Kellemes pihenést Babáknak és Mamáknak :)

p.s. Lányok olyan édesek a Babáitok!!! :lol:
mangó
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Bala dícséretét!

Képzeljétek! Újra szültem álmomban, de most természetesen! :lol:

Zsófi!
Annak ellenére, hogy én is utálom a hálóingeket, egyet találtam, ami tetszett is (márkás, így nem is volt olcsó :? ). Aztán Anyumnak eszébe jutott, hogy neki, meg a Nagyinak is voltak hasonló hálóingei anno, s azokat előkotorta valahonnan, s azok is teljesen jók voltak arra a pár napra. Szülni is Anyum hálóingében szültem :) ,márameddig rajtam volt. Arra nem emlékszem, hogy ki és mikor vette le rólam :shock: Viszont elég szörnyű állapotban kaptam vissza, de mindent ki tudtunk mosni belőle.
Amit vettem, azt meg sajnáltam befogni a kórházban, nehogy véres legyen, úgyhogy az még vadiújként pihen a szekrényben. :), eltettem legközelebbre.
Én is jobban bírtam a hűvösebb napokat, főleg pocakosan. Kitartás, s tényleg pihenj sokat! Most még lehet :lol:

Enci!
Köszi a homeobogyós leírást!
Nem a Te dokidra tippeltem, ezek szerint más is homeopárti a Jánosban. :)
Hogy vagytok? Még 2in1? Szurkolok!!! EZ a hirtelen jött nagy meleg lehet, hogy útnak indítja a gólyákat?

Jó hétvégét mindenkinek, vigyázzatok magatokra, s a picúrokra!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok,

Enci, a homeós bogyókból 1*5- kell szedni.

Timtom, édes a nagyfiad. Neked is legalább az egyik szemednek mindig rajta kell lenni :D Már tervezitek a tesót? Az álmod valóra válhat, és lehet, hogy a másodikat természetesen szülöd...

Egy-két friss kép Virágról:

Kép

Kép

Pocakosoknak kitartást ebben a melegben :D

Doren
doren
 
 


dagad a bokááááááááám!!!

ide nekem a hidegfrontot!

viszont holnap van az utolsó munkanapom, azután már csak itthon fordítgatok! sokat fogok aludni, hogy kipihenjem magamat mire Samu jön!

kitartást nektek is

a lány, aki Eszkimó(ka) szeretne momentán lenni
kerekpocak
 
 


Doren! Nagyon édi mosolygós baba! :)

Kerekpocak! Annó én is vettem egy darabot a piacon, az első két napra remek volt, hiszen azt se tudtam fiú vagyok vagy lány, nemhogy azt, hogy mi van rajtam :)
Bár én hálóinges vagyok. Ma már úgy szoptatok (mivel azt az elölgombolós kínait nem hordom), hogy az egészet feltűröm :) Igaz, hogy az egy évesem éjjel már csak ritkán kér cicit, ezért napközben már mindig póló van rajtam, és azt tűröm fel :)
Szóval ha nagyon nem akarsz hálóinget, akkor bármi jó, amit könnyen fel tudsz tűrni és nem sajnálod kidobni esetleg a fürdésnél a kukába még a kórházban :)

Bugyikat is olyanokat vigyetek szerintem, ami mehet a kukába rögtön. Nem vagyok egy kidobós típus, van jó mosógépem is, de ezekre a dolgokra sok pénzt nem érdemes kidobni :)
mircike
 
 


Azt hiszem eldöntöttem, veszek három marha olcsó kínai hálóinget, aztán úgy ahogy van dobom ki a kukába őket. valszín olyan állapotban lesznek majd, hogy kidobásra lesznek majd csak alkalmasak és kész.

ma volt a tanévzáró és ballagás, az osztályomtól el kellett válnunk, szétbőgtük az agyunkat, nagyon de nagyon szomorú volt.

na mindegy, most jön majd kb a pihenés és egészen új kihívások.

jó vasárnapot és kitartást a hőséghez.
kerekpocak
 
 


Sziasztok Lányok!

Hogy bírjátok a meleget?

Kérdésem lenne, Ti mentek nyaralni? Ugye jól tudom, hogy a pocit védeni kell a napsütéstől. Van ötletetek hol lehet jó és nem túl drága kismama fürdőrucit venni, vagy valami jó kis ötletetek van?

köszönöm
Mangó
mangó
 
 


Sziasztok!
Nagy a csend... Kifeküdtetek ettől a nagy kánikulától, mi? Nekem sincs semmihez sem energiám...
Enci már valószínűleg meg is szült... :wink: Várjuk kíváncsian a szüléstörténetet! :wink:

Zsófi, az elválás mindig nehéz. :cry: De milyen jó lesz Neked pár hét múlva! Találkozhatsz pocaklakóddal! :wink: Pihenj nagyokat!
Eper, dinnye vízhajtó hatásúak és még fincsik is. Jót tesznek a bokádnak. Meg persze a sok-sok pihi. :wink:

Doren, hát ez a csaj gyönyörű!!! :wink: Félthetitek majd pár év múlva a fiúktól!

Mangó, mi lett a babakocsis körutatok vége? Vagy lettetetek róla ebben a hőségben?

Szép napot Nektek valami hűvös helyen!
Melinda

KépKép
melba
 
 


szia Melinda!

Szómbaton is nézelődtünk, egyre tisztább a kép, hogy milyen babakocsi kellene, mert ugye az én picim október végén érkezik, és hát olyan kocsi kell, amiben télen is tudunk sétálni. De még nem döntöttünk, még keresünk :)

Ti hogy vagytok?
mangó
 
 


Szia Mangó!
Nem is láttam, hogy írtál előttem! :cry:
Sajnos fürdőruci ügyben nem tudok segíteni, én nem tervezek venni. :cry: Bocs. Jó lenne, de drága ahhoz képest, hogy nem sokszor lesz rajtam.
A nyaralást még nem tudom, szívesen kimennék a családi hegyi házunkba. Csak az a "baj" vele, hogy Zalában egy eldugott helyen van, távol mindentől. Nem tudom, merjek-e kockáztatni... És Ti?
Merre nézelődtetek?
Köszi megvagyunk. Most éppen megint savbajaim vannak, de nem annyira vészes. Meg beállt nálam is egy hete a Zsófi féle nem tudok aludni állapot. Hajnalban óránként felébredek és nem tudok visszaaludni. Pedig most kéne, amíg a bébi odabenn van. Remélem, ez csak átmeneti lesz, és hamar megint fogok tudni aludni! És Veletek mi újság?
Ja a babám 3 napja bulizik odabenn, szereti a meleget. Tiszta anyja! :wink:
Melinda

KépKép
melba
 
 


Sziasztok Lányok

Őrjítő a hőség! sajna valszín sokáig ilyen is marad..

Mi (érthető módon) nem megyünk nyaralni, voltunk ugye hoszúhétvégézni, de már arra se nagyon vállalkoznék, minden kezd egy kicsit kényelmetlenné válni.

Tegnap is vettünk babacucokat: beszereztük végre a babakádat állvánnyal, meg vettünk még pelust is. persze még mindig vannak apróságok, de azokat már a férjem akár egyedül is be tudná szerezni ha idő előtt beindulna a szülés. ami aggasztóbb hogy még sürgősen fordítgatnom kellene, de annyira álmos meg fáradt stb vagyok, hogy egyelőre nem vitt rá a lélek. az időjárás felezi az amúgy is csökkent aktivitásomat. viszont mostanában nem híztam és mivel már csak kb 5 hét van valszín nem is fogok elbánásodni nagyon. szerintem a hasam sem ölt hihetetlen méreteket én egész normális nagyságunak látom- persze terhes viszonylatban.
terhesfürdőruha az anitában van jó, de nagyon drága- szóval én nem vettem, úgyse nagyon hordanám. mondjuk ha most lennék kb félidős azt hiszem vennék.

mindenkinek puszi
holnap előkészítő!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok,

Nem Melba, még nem szültem meg :? Napról napra egyre jobban várjuk, hogy történjen már valami. De semmi. Ma reggel is hazaküldtek, hogy akkor szerdán találkozunk legközelebb. Majd akkor megbeszéljük, hogy hogyan és meddig tovább.

Nehéz elviselni ezt a meleget. És még biztos lesz durvább is. Jó lenne sétálni, attól állitólag megindulhat, de hát inkább egész nap bent vagyok a házban. Jól jönne egy kis hidegfront :)

Zsófi,
A lábam, leginkább a lábfejem és a bokám nekem is dagad. Ez is normális, majd szülés után elmúlik. Csak hát érzem, hogy fogja a papucs rendesen.
sthlm
 
 


SZiasztok!

Sthlm!
Húha! Már én is azt ittem, hogy ekkorra a szüléstörténttel jössz :?
Nem irigyellek ilyen melegben. Én anno jól elvoltam a pocakommal a túlhordás idején is, hiszen nem volt ilyen meleg. De ez a meleg! Szörnyű elviselni. Egész nap csak döglene az ember, ha nem pörögne ezerrel Bala :D :) :lol: . Próbálom altatgatni, de fel van pörögve. Mondjuk neki könnyű, délelőtt pancsizott egy nagyott a kismedencében a kertben :P Nagyon élvezi. Nagyokat csapkod a vízben, s már előre hunyorog, hogy fröcsköl a víz. :lol: :lol: :lol:

Kép


Találtam egy aktuális receptet a babaneten bóklászva. Mindjárt felteszem neked!

Zsófi!
Kitartás neked is!
Nekem az epret anno nem javasolta a védőnő, mert allergizálhatja a picit már magzati korban is. De ki tudja lehet, hogy semmi gond nem lesz, ha eszel belőle. Én azért elkerültem tavaly az összes kismagvas ggyümölcsöt. Szenvedtem is tőle! De idén bepótolom, most, hogy már nem szoptatok. :lol:

Mangó!
Én alapban nem vagyok egy nagy fürdőruhás alkat, így ebben a témában nem tudok segíteni. Ötlet esetleg annyi, hogy egy vékony nyári ruha is elég lehet a strandra. Fürdeni nem is mertem volna a fertőzés miatt, pedig állítólag lehet, amíg nem tilt le a dokid róla. De azért jobb az elővigyázatosság. Mondjuk én alapban mindig elkaptam valamit, ha usziba mentem, még a terhesség előtt is :x :evil:, így nem mertem kockáztatni. Pedig csábítóak voltak a kismamaúszások is.

További jó napot neketek!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Íme a recept!

Azoknak, akik már nagyon szeretnének szülni: találtam egy érdekes sztorit és hozzá egy receptet, bemásolom ide is, hátha valakit érdekel.

"Parmezános padlizsán Scalini módra

Majd 300 babakép disziti Scalini régimódi olasz éttermét Cobb megyében, Georgiában.

Az olasz étterem falán szereplő babák mindannyian azután születtek, hogy anyukájuk Scalini parmezános padlizsánját ették. A 9,95 USD (1890 HUF) árú főétel ? rántott padlizsán sajttal és sűrű paradicsomszósszal elárasztva ? ?garantáltan? beinditja a szülést az étterem szerint.

A padlizsán legenda nem sokkal az étterem nyitása után kezdődött, 23 évvel ezelőtt.

?Két-három évvel nyitásunk után páran megemlitették mikor visszatértek, hogy bejöttek hozzánk terhesen, ettek a padlizsánból, és röviddel azután megszületett a babájuk? ? mondta John Bogino, aki a fiával, Bobby-val együtt vezeti az éttermet. ?Egyik elmondta a másiknak, és szájról szájra terjedt.?

Máig több mint 300 terhes nő szült 48 órán belül miután a padlizsánt rendelte, és az étterem ?padlizsán bébinek? hivja ezeket a csecsemőket. Ha nem válik be két napon belül, akkor a kismamák ajándékutalványt kapnak még egy étkezésre.

Mi nem igérünk semmit, de az étterem nagylelkűen megosztotta velünk a receptet:

Hozzávalók

3 közepes méretű padlizsán
240 ml liszt
6 felkevert tojás
960 ml olasz fűszerezésű kenyérmorzsa
oliva olaj
1920 ml marinara szósz (recept lejjebb)
120 ml reszelt romano sajt
120 ml reszelt parmezán sajt
454 gramm reszelt mozzarella sajt
240 ml ricotta sajt

Elkészités:

1. Félcenti vastag karikákra szeletelni a padlizsánt. Nem muszáj meghámozni, a héjában van a legtöbb vitamin.

2. A szeleteket papirszalvétára teregetni, megsózni, még egy papirréteggel betakarni, és valami nehezebb tárggyal lenyomni hogy kinyomja belőle a felesleges levet. Egy óráig állni hagyni.

3. A szeleteket egyenként bepanirozni.

4. Előmelegitett oliva olajban kisütni..

5. Sütőedényben rétegenként lerakni egy réteg marinara szószt, padlizsán szeleteket, ricotta, parmezán és romano sajtokat, amig meg nem telik. Mozzarella sajttal betakarni és 25 percig sütni 190 fokos sütőben, majd 10 percig állni hagyni tálalás előtt.


Marinara szósz Scalini módra

Hozzávalók

2 evőkanál reszelt fokhagyma
3 evőkanál oliva olaj
1920 ml darabolt paradicsom (friss vagy konzerv)
240 ml apróra vágott vöröshagyma
120 ml apróra vágott friss petrezselyem
1 teáskanál oregano
1 teáskanál morzsolt erős paprika
30 ml friss apróra vágott bazsalikom
egy csipet kakukkfű
egy csipet rozmaring
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt feketebors

Elkészités:

1. Hagymát az olajon üvegesre melegiteni.

2. Fokhagymát hozzáadni.

3. Paradicsomot hozzáadni, felforralni, majd alacsonyra venni a lángot.

4. Maradék hozzávalókat beleraktni, kavarni, és alacsony tűzön rötyögni hagyni egy órát, néha megkeverve."

Ha valakinél bejön, kérünk róla híradást!

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Doren!

Tündéri Virágszálatok van! Nagyon szép leányzó!

Úgy legyen!
Tervezni tervezzük, de majd egy kicsit későbbre. Most az építkezés meg egy gyerkőc éppen elég. Majd ha már felépült a házikó, s egyenesbe kerültünk, akkor jöhet a tesó.

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Lányok köszönöm szépen a tippeket!

Ma úgy voltam vele, hogy benézek az Anitába, de képzeljétek 17.25-kor már bezártak, elvileg 17.30-ig vannak nyitva, jó elhiszem az az 5 perc nem sok mindenre lett volna elég, csak mégis rosszul esett, hogy pont hogy odaértem, (mert előtte tornáztam) és mégsem értem oda :(
Az eladó lány kinézett és mondta, hogy már lezárta a kasszát :(
Lehet, hogy ez így jó, mert több helyről is azt hallottam, hogy elég drága és igazán nem sokszor használnám ki. Csak kiváncsi voltam arra, hogy milyen rucik vannak, na mindegy.

Melinda, hát mi sem túl messze gondoltunk, pl. egy hosszú hétvége Horvatországban, de még semmi sem konkrét. Amúgy képzeld nekem is kezd előjönni a nem alvás időszaka. Hm, de hát van kiért, és így már nem olyan vészes.
Most megyek, majd még írok!

Mangó
mangó
 
 


Sziasztok!

Hát nem gondoltam volna Enci, hogy még mindig kettő az egyben vagytok! :wink: Kitartás! Hidegfrontot nem kívánok bocs, mert akkor mindig nagyon görcsölök. De egy hirtelen jött jégeső is segíthet Rajtatok. Meg hát ugye a padlizsánrecept, ha van erőd elkészíteni... :wink: Állítólag a lépcsőzés, a forró fürdő és egy jó szex is sokat segít. Hát irányítsd tevékenységeidet estére, mert szörnyű ez a hőség. :cry:
Köszi az infókat a dokidról, megadhatnád az elérhetőségét is. Előre is köszi. :wink: Meg persze nagyon várom a szüléstörténetedet is. Bár tudom, ez a Te várakozásodhoz képest semmi. :wink:

Timi, de jó Balának! Most irigykedek egy kicsit. :lol:

Hát igen, Mangó, sajnos még mindig Magyarországon vagyunk. Itt még mindig nem a vevő a legfontosabb. :cry: Részvétem.

Zsófi, kitartás Nektek is! :wink: Jó, hogy már nem kell nagyon vásárolnotok. Ügyik vagytok! :wink:

Szép napot Nektek! Mi ma megyünk dokihoz, remélem minden ok.
Melba

KépKép
melba
 
 


Sziasztok!

Szóval tegnap még azt akartam írni, hogy
Doren, annyira édes ez a kicsi mosolygós leányzó :)
Timi, Balát én is irigylem, most jól beülnék egy ilyen kis medencébe :) és a recept is tök guszta :lol:
Enci, kitartás!!
Melba, biztos minden ok, majd jelentkezzél!

sziasztok!

M.
mangó
 
 


Sziasztok,

Timtom,
Köszi a receptet. Jó sok minden kell hozzá :? Szerintem a sok fűszerben van az ereje.

Melba,
Szóval a dokim elérhetősége:
Dr. Varga Antal privat rendelés: hétfő, szerda: 16-19h (de van barátnőm, aki este fél10-re kapott időpontot) XII. ker. Csörsz utca 23-25 I/11. 202-2479 (rendelési időn kivül:20/3831185)
Illetve a János kórházban: 18. épület (onkológia) hétfő, szerda: 7-11h 450-4593

Mangó és Mindenki
Köszi a biztatást! Remélem, ma nem miattam marad el a szülőszoba látogatás :D
sthlm
 
 


Sziasztok Lányok!

hihetetlen meleg van, én Melba nem bánnám a hidegfrontot, görcsölés ide vagy oda majd legföljebb csak fekszem az ágyban magnéziumot eszem és olvasok, de ez a hőség kb elviselhetetlen. sajna azonban nem lesz lehülés úgy tudom.

az este szuper akkor el szoktunk menni sétálni meg fagyizni, de a lakásban is rettenetes hőség van. lehet hogy hirtelen venni kellene egy hordozható légkondit? igaziba nem érdemes most pénzt feccolnunk, mert szeptember környékén költözünk nagyobb lakásba (2 utcára tőlünk) inkább majd oda. viszont így meghalok.

Enci pontosan mikorra voltál kiírva? mióta "csúszik" a babád?

Timtom és a többi fürdőző, lehet nyugodtan fürdeni, ha esetleg féltek vmilyen fertőzéstől akkor "pimafucin"-t (jó neve van mi?) kúpot irassatok fel, ez teljesen ártalmatlan terhesség alatt kifejezetten alkalmazható kúp, ami visszaállítja a hüvely természetes flóráját és megakadályozza a fertőzést. nem árt ha van otthon, mert ha úgy érzed gáz van akkor csak "felhelyezel" egyet. ez nem ilyen baktérium-gombaölő izé, illetve igen de alkalomszerűen fürdés, szex stb után lehet hasznáni. ja és feliratás nélkül is lehet venni asszem. nekem a doki mindig ilyet ír föl- mert úgy nem 300 hanem 250 ft kb. nekem nagyon bevált, semmi fertőzést nem kaptam el, pedig néha úsztam.

ki mit tud melyik a legjobb kenguru? én a baby björn-ről hallottam nagyon nagyon jókat, de nem tudom van e más is? pl olyan amit előre és hátra is lehet kötni. vagy ilyen nem létezik?

ma előkészítő téma az újszülött.

megyek zuhanyozni

Zsófi
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Na megjöttünka dokitól. Egy kissé sokat várakoztam, de megérte. :wink: Méhszáj ok és még kukucskáltunk is. Baba szépen fejlődik, pont akkora, amekkorának lennie kell. És a dokim szerint is kisfiú, meglestük kukacát. :wink: Nagyon aktív volt, mindenáron el akarta rúgni a vizsgálófejet a pocimról. Elvégre az az ő területe. :lol: Most meg egy kicsit görcsölgetek, ez volt a legutóbbi 5 héttel ezelőtti uh után is. Úgyhogy azt hiszem, ki kellene hagynunk az utoljára általunk betervezett 4d-set a 30. hét környékén, mert a babánk nem nagyon szereti. :cry: Majd meglessük idekinn. :wink: Egyébként minden rendben, csak hát még mindig csak plusz másfél kilónál tartok. :cry: A doki azt mondta, azért nézzek el a belgyógyászhoz, mert ugyan a baba jól fejlődik, de mi van velem?

Zsófi, köszi a fürdő-infót. :wink: Sajna kenguru ügyben nem tudok tanáccsal szolgálni, húgom egyik gyereknél sem használt.

Enci, köszi a doki elérhetőségét. :wink: Reméled, ma nem miattad marad el a szülőszoba-látogatás? Azt hittem, már nagyon várod a pillanatotokat! :wink: Persze jó lenne látni a szülőszobát, de elég gáz lehet így a végén már ez a hőség. Legalábbis én 25 hetesen is nehezen viselem. :cry: Szóval ezen ne múljon, mi meg tudjuk lesni még legközelebb is. Zsófinak is mindegy lesz, mert addig még pihizni szeretne, szóval Samu még benn marad legalább 4 hétig. Úgyhogy a jövő hét is belefér. :wink:

Niki, rég adtál hírt magadról...

Sziasztok, mert az előkészítőig még meg kellene csinálnom ezt-azt.
Melba

KépKép
melba
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?