Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok mi még itthon tökölődünk... és nem igazán világos számomra, hogy pontosan hol találkozunk, de majd csak megtalálunk benneteket...

Jön a férjecske is kiváncsi leszek, hogy bírja! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Gondolom még nagyban tart a tali. Sajnálom, hogy el kellett jönnünk :(
Mamac, apa hogy bírta?
Coolasa, teljesített Noémi a védőnéni előtt vagy nem az a fajta, aki parancsra eszik?

Rakok fel pár képet,....sajnos idő előtt lemerült a gépem így nem egészen annyit fotóztam amennyit szerettem volna :cry: Ha kell akkor el tudom küldeni a normális mérete is e-mailben.

Örülök, hogy végre/ismét talákoztunk!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép
natasa1975

Natasa, jók a képek, annak ellenére, hogy én is rajtuk vagyok...
Noémi 100-at evett, juhéé. Úgyhogy most nem tudjuk mi a helyzet, ugyanúgy, mint eddig, mert ezek szerint enni eszik, csak valahol elszórja a kalóriákat, ahelyett, hogy benne tartaná a nadrágjában...

Kép Kép
coolasa

Coolasa,
lehet, hogy most még aggódtok az eltűnt kalóriák miatt, de gondolj bele, milyen jól fog jönni egy ilyen anyagcsere kamaszkorban vagy még később. A nővérem ilyen, egyszer együtt utazott vonaton egy testesebb barátnőjével, aki teljesen elképedt azon, hogy a nővérem végig evett, s hogy általában is mennyit eszik, de így is kb 45 kg vaságyastól. Na, ő az egyetlen ember a környezetemben, akinél nem merül fel időnként aggodalom és fogyókúrarohamok a súlya miatt.

Hazaértünk, kidöglöttünk, gyerekek alszanak, nem tudom, mi lesz majd az esti alvással, perpill. nem is érdekel. Jó volt a tali, bár belőlünk nem sokat láthattatok, de az ember többnyire csak rohan egy majdnem kétéves után.

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Natasa, megint én vagyok. Most jöttem meg vásárlásból, néhány doboz tutodmit szerettem volna beszerezni....de kifogyott, hiánycikk. Szóval csak azért ugrottam most be, hogy megköszönjem neked, hogy 2006-ban hiánygazdaságot idéztél elő miután felvásároltad a teljes budapesti árukészletet....

Kép Kép
coolasa

Kormi, biztos igazad van a szerencsés villámgyors anyagcsere-elmélettel, csak kezdem tapasztalni, hogy az ilyen gyerekek anyukáinak az első néhány évben az egészségesnél kissé gyakrabban kell magyarázkodniuk...

Kép Kép
coolasa

Coolasa: :D :D :D Bocsi. Akkor most már a védőnő sem agódik? Vagy hogy volt ez most? Dokik szerint OK csak ő volt bizonytalan?!
Kormi, én azért láttalak!
Lesznek még képek csak közben Szonja is aktivizálta magát pedig tali után kidöglött :)

Kép

Kép

Kép Kép
natasa1975

Coolasa, gondoltam én, hogy te nem adsz kaját Noéminek meg bezárjátok a pincébe, hogy nyugodtan tudjatok tévézni meg hasonlók. Minden esetre elég jó színész vagy, mert ez a gonoszság nem látszott rajtad a tali alatt!

Kép Kép
natasa1975

Noémi ki van ütve mióta eljöttünk, pedig nem is ő füvezett a csapatból...nyilván neki már az is elég volt, ahogy nézi Mancsék Petikéjét rossz útra tévedni.... nagyon örülök, hogy most már élő embereket tudok kapcsolni a babanetes nevekhez....érkezett még utánunk valaki a csapatból, akiről lemaradtunk?

Vuka, Petra elaludt végül, vagy megtörte anyukája akaratát e téren?

Esztipeszti ti nagyon kedvesek vagytok a fotókon (is), és kíváló a fényképarcotok, ezt már régóta gyanakodva figyelem.

Tücsökmami, ez a nyakbavevős trükk káprázatos, főleg amikor Gergő hajbakapaszkodással párosítja. Remélem Noémi épp félrenézett, és Bubekéket figyelte, mikor ezt a magánszámot adtátok elő...

Kép Kép
coolasa

Natasa, most lebuktunk, tényleg éheztetjük Nokit, de szerencsére tényleg kíváló színész vagyok, mert ezek szerint csak arra jöttél rá, hogy bezárom a pincébe, viszont az, hogy ilyenkor kipeckelem a száját, az előtted is titkoban maradt, huh. Hát most az van, hogy a védőnő repes, hogy Noémi jól eszik, és ennek örömére, ha továbbra sem hízik, bevezetődik egy kis tápszer a gyermek egészséges puffasztása érdekében..

Kép Kép
coolasa

Milyen rendes Noémi, hogy örömöt okoz a védőnőnek :)
És akkor most meddig engedett neki a nem hízás az az mikortól kell a tápszer?
Szonja az én tejemtől puffad és olykor kienged ropant büdös gázok formájában :wink:

Ti peckelni szoktatok? Mi ragasztani :oops:

Kép Kép
natasa1975

Natasa, hát jövő hét szerdáig kaptunk haladékot...akkor lesz a következő vizit a drnővel+védőnővel ugyanis, úgyhogy vagy belehúzunk vagy..

Kép Kép
coolasa

Coolasa akkor drukkolunk, hogy Noémi megtartsa azokat a kalóriákat.
Egyébként Petra csak bealudt (hiszen 2 és 3 óra között alvásidő van), de 3-kor jelzett a hasa pontosan. A vége felé (3/4 ötkor) már megint nyügi volt, mire kiértünk a parkból már aludt is a kisasszony.
Azért kihagynám ezeket a hisztiket az alvások előtt.

Natasa nagyon jók a képek, átküldöd majd e-mailen. Köszi!

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Coolasa, mi is akkor közösen szurkolunk Szonjával, hogy Noémi növesszen egy kis hájat magára! Aztán ha tápszer, akkor tápszer. Én azért nem vagyok annyira tápszerellenes. De, macerásabbnak tartom az tény.

Vuka, OK küldöm a képet. Sajnos rólatok csak ezt az egy képet csináltam, mert .....Béna vagyok és lemerült a gépem. De, reméljük Mamacka majd jön a művészi képekkel :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok,

jó volt veletek újra, és jó volt azokkal megismerkedni, akiket még nem láttam élőben!
Mancs, látod, milyen jó, hogy eljöttél, te voltál ott a legtovább! És Petike milyen kis tündér volt! :)

Coolasa, Noémi nagyon nagyon kis bájos hölgy, és egyáltalán nem látszik rajta, hogy olykor-olykor a pincében tároljátok. Vagy lehet, hogy ezért volt olyan kis jólnevelt?

Mamac, kis családod nagyon aranyos, Áron pont olyan, mint a képeken! :) Átküldöd majd mailen a képeket, amiket rólunk csináltál? Remélem olyan szépek lesznek, mint amilyeneket szoktál csinálni :lol:

Bubek, Tücsimami, pont a Bárka színház előtt álltam meg, mint utóbb most kiderült.

Én nagyon jól éreztem magam, ha jó idő lesz, talizzunk sokat, így olyan jól eltelik a nap, és klassz, hogy a gyerkők levegőn vannak. :)

Na, megyek vacsit csinálni!

Szuper nap volt!
Vendég

Eszti, meddig voltatok? Akkor lehet egymás mellett parkoltunk? Egyébként én is hazafele enet vettem észre, hogy ott a Bárka!

Psssssszt, de kicsit izgulok. Apa elment kettesben Szonjával vacsit venni :shock: Meg nekem a mentes sörömet az esti focihoz :D

Tücsökmami, egész sok nyakbanülős fotót sikerült csinálni, de nagyon sajnálom, hogy a 4 lábon hintázás már megörökítettlen maradt :cry:

Kép Kép
natasa1975

Képzeljétek Petra még mindig alszik (mióta kiléptünk az Orczy kertből). Lassacskán ébresztgetem, hiszen kajaidő van. Legalább adott egy kis időt pakolászni, hiszen tegnap este óta a bőröndök ott sorakoznak a fal mellett. Én annyira elfáradtam ma, hogy az csak na.
Natasa köszi szépen a képet, megkaptam.
Na mégsem kell ébreszteni a kiscsajt, a hasa mégiscsak jelez.

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Natasa, tán fél 4-ig voltunk, asszem. Milyen autód van? Nekem szürke Punto.

Coolasa, na, ezt még senki nem mondta, hogy nekem fényképarcom van és én sem vettem észre. De azért kedves tőled, hogy így hízelegsz :)

Vuka, mi is nagyon elfáradtunk, de Bence korántsem aludt ennyit.... :roll:
Vendég

Hali:
Nagyon jó volt megint találkozni tényleg.

Kormi, Omo gyertek ide is gyakrabban.

Nem dícsérek mindenkit külön, tényleg gyönyörű mindenki babája.

Mancsot külön irigylem, hogy nagyon szép az alakja, pedig még csak 2 hónapos Petike. Mancs a szentesi rokonságról nem is beszélgettünk :oops: :oops:

Coolasa:
a nlc-n írogat egy csajszi asszem Miciamaci a neve. Na ő hivatalos anyatejadó annyi teje van, hogy ihaj, mégis tápszert kell adni a kislányának, mert ő sem hízott. Azóta mióta azt kapja egész jól belehúzott a súlyfejlődésbe, és az anyukája egy cseppet sem aggódik.

Bubek mégegyszer köszi a fuvarozgatást, olyan rendes vagy hozzánk :P :P

Kíváncsi vagyok Mamac képeire, ahhoz mi is hozzájárultunk az elemünkkel :) :)

Eszti:
naggyon fini volt a muffin. kérem szépen a receptet, hátha egyszer megpróbálkozom.
Én is egyetértek, hogy találkozzunk gyakrabban, valóban sokkal gyorsabban telik nap, levegőn is van, mi sem unatkozunk.

Én hulla vagyok, jól elfáradtunk.

Natasa:
majd írd meg mi volt a gyógytornán. Csak készíts fel magad, ha esetleg nagyon kétségbeesetten sír.
Vendég

Sziasztok mamik! :)

Natasa
Apa jól bírta csak egy kicsit még zavarban voltunk mindhárman! :) :) :)
Olyan jó képeket csináltál! Nagyon jó érzéked van hozzá, tetszik ahogy komponálsz az enyémek egy cseppet sem, jobbak!
...amúgy mamacka is béna neki is lemerült, csak jött a felmentősereg... Tücsökmami köszi :)

Remélem majd az én fotóim is megfelelnek az elvárásoknak, éppen most töltöm őket! :)

Eszti
A süti nagyon finom volt!
...a kiscsalád köszöni a bókot!... néha nem is olyan rossz ha az ember férje munkanélküli! :) :) :) ...de azért reméljük már nem tart soká...

Tücsökmami
Mancsot én is irigylem! :) nagyon csinimami

Olyan jó volt élőben látni titeket!
Jót tett ez a fűben hempergőzés.

Kispasim már horpaszt szegény egész nap nem aludt annyira tele van az orra, alig kap levegőt. :(

pussz

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hali! :lol:

Olyan jól éreztem magam ma, hogy csak na! :lol: Mintha kicseréltek volna... Én is támogatom az ötletet, hogy ezt -már remélhetőleg jobb idő lesz- gyakrabban is csinálhatnánk! :lol:
Petike tök jól bírta a hazautat, pedig eléggé be volt állva a forgalom. Mire hazaértünk, már 4 és 1/2 órája nem evett, pedig ahogy beültünk a kocsiba, felébredt. Mégis hang nélkül elvolt :D Szopi után még játszottunk, aztán elkezdett nyűgizni, álmos lett, de nem aludt. Mancsbá felrakta a pelenkázóra, és azon szunnyadt el kb. 1/2 órára a kis drága. Lehet, hogy a füvezéstől? :lol: :lol: :lol: Ma a jobbik arcát mutatta Nektek a kis maki, tud ő más is lenni... :shock:

Bubek,
láttunk Titeket, hogy pakoltok be a Thaliába, úgyhogy gondolom, meglett a kocsikulcs :lol: Hova dugtad? :lol:

Tücsökmami,
aha, ki is ment a fejemből a szentesi rokonság :oops: Majd legközelebb :D Az alakomat nem dícsérni! :oops: Rá se merek állni a mérlegre... :oops: Pont tegnap akadtam ki, hogy nem kapok magamra farmert, csak ilyen táposcsirke-méret van mindenhol. Fejletlen kamaszlányokra való nacik mindenütt :evil:

Natasa,
nagyon tetszenek a képek! Majd írok mindenkinek, aki fényképezett, hogy mikor lesz végre gyorsabb netünk, és akor kérem szépen az összes képet mailben :D

Coolasa,
drukkolok Noéminek a hájnövesztéshez! :lol: Nem vagyok tápszerellenes, mert ha nem hízik, nem hízik... És vmit ennie kell annak a sanyargatott gyerkőcnek :D Csak kicsit macerásabb lesz, de talán a cumisüveg is belefér majd a szájába a szájpöcök mellett :twisted: :lol:

Eszti,
én is nagyon örülök, hogy ott voltunk :lol:

És úgy zusammen mindenkinek: NAGYON ÖRÜLÖK LÁNYOK, HOGY VÉGRE SZEMÉLYESEN IS TALÁLKOZTUNK!!!

Megyek fejni, aztán összekészítem holnapra a cuccunkat.... Megyünk oltásra, szurkoljatok! :cry: :shock: :roll: Totál kész vagyok, kiszívott a nap, meg a levegő.

Jó éjt mindenkinek, pusza!

Kép
mancs

Mamac,
azt elfelejtettem, hogy azért tényleg van abban vmi jó is, ha az ember férje munk nékül van... :D

Holnap megkérem Mancsbát, hogy tegye fel a képeket, ha lesz ideje. Bár én béna fotós vagyok nagyon, nem is csináltam sokat, meg asszem nincs is rajta mindenki :cry: :oops: :shock:
Az én képeim elbújhatnak a Tieitek mögött :oops:

Jól hallom? Fúj a szél, és mintha az eső is szemeregne... :evil: Mázlink volt a mai időjárással!

Kép
mancs

Eszti!!!!!!!!!!!
Sütiiiiiiii?????????????????????????????????????????????
És te készítetted? És én lemaradtam róla?? Erről jut eszembe, ha holnap is jó idő lesz, én ráérek...óriási tehetséggel tudok ugyanis süteményeket előkóstolgatni, persze szigorúan nemes célból, hiszen milyen blama, képzld csak el, ha esetleg egyszer nem sikerül olyan jól..akkor azt mégsem eheti a család. Na, ilyenkor jövök én, az önkéntes.

Kép Kép
coolasa

Coolasa,
ne nyafizz :lol: a muffint én is elszalasztottam, pedig kínálta az Eszti, csak valszeg akkor babáztunk mindketten :evil:
Én imádom a nyers sütitésztákat. Mindet. Sósat, édeset, keltet, linzereset, piskótát... Csak úgy, nyersen.

Esik az eső :evil:

Kép
mancs

Mancs
Én is szeretem nyersen! :) csak rajtam jobban meg is látszik! :)
...én egyenlőre csak a kismama gatyóimat tudom hordani...
és sajnos rá mertem állni a mérlegre... egy éve 15 kilóval voltam pont kevesebb :( de ha a pocakosodás kezdetét nézem, akkor is 10 kilót kellene leadni... :( :( :( azzal vígasztalom magam, hogy apának így is tetszem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!
Látom,jól sikerült a tali,örülök Neki! :) Bár mi megint lemaradtunk. :cry:
De azért a mi napunk is nagyon jól telt azt leszámítva,hogy délre hívtak szerepelni és fél 5-kor került ránk a sor(vagyis Domira).
Minden nagyon szupi volt az egész stáb nagyon profi,emberi,segítőkész.A gázsi mellé korlátlan étel-ital fogyasztás járt (ami szem-szájnak ingere),plusz alvós-pihi szoba a gyerkőcöknek és játszószoba.Jaaa és a fellépő ruhákat olcsóbban meg lehet vásárolni mint a boltban.(újak!!!!C&A-sak)Domi is nagyon élvezte,nem volt gond,hogy sokáig ott voltunk,tudott aludni is és szaladgált a szigeten a többi lurkóval.Az én örömöm is meg volt mert a kedvenc pasim játszotta az apukát(Kasuba L Szilárd :lol: :lol: )Nagyon szimpi,aranyos volt.Amint hazaértünk csörgött a telefon,hogy a rendezőnek annyira tetszett Domi,hogy holnap ismét mehetünk forgatni. :) E mellett még egy filmszerepet is felajálottak Dominak 2 hét múlva kezdődik a forgatás a címe Régmódi történet Bereményi Géza rendezésében.

Szóval ez történt velünk ma. :wink: Sok puszi Mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Akkor egyenlőre csak mutatóba...

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Kép Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

lldicsi
Gratulálok a kispasihoz!
Jó lesz majd felnőttkorában visszanézni ezeket a filmeket! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

...no megyek aludni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ildicsi, nahát, szerep szerep hátán, ha egy üzlet egyszer beindul!!!! Nem akarok felvágni, igazán, de az általatok a babanetre most feltett képek alapján engem is hívtak forgatásra! Steven Spielberg döntött úgy ugyanis, hogy rám osztja legújabb filmje főszerepét. Tessék? A címe? "A Mocsári Szörny Újra Szörtyög".....felesleges élcelődnötök, igenis a bibircsókos szerepeket is el kell valakinek játszania.

Kép Kép
coolasa

Jó reggelt!
Először is Mamac, azért a képeink nem indulhatnak egy kategóriában, de köszi a dícséretet!
Rajtam is még 15 kg extra van, de volt ez több is így nagyon optimista vagyok :wink:
Ildicsi, ez fantasztikus. egyrészt, hogy Domit így kiválasztották másrészt, hogy ő is élvezte a dolgokat! Nálunk apa mondta, hogy Szonja majd szépségversenyeket nyer és keres sok pénzt. De, én egyrészt anyaként nézek rá (nekem ő a legszebb) másrészt meg félek, hogy a jelenlegi temperamentumával nem lenne egy közreműködő fajta :) Csak tudnám kire ütött ez a gyerek :lol:
Eszti, ennyi diccs után legközelebb én is megkóstolom a muffinod! Nem vagyok édességkedvelő, meg most óvakodom is tőle, de nagyon jól nézett kis és ahogy olvasom az íze is hasonlóan sikeres volt!
Coolasa, mikent nem írsz :shock:

Kép Kép
natasa1975

Mamac:
nagyon jók a képek. csak magamat ne látnám. ezután engem senki ne fotózzon se közelről, se távolról ha nem akar a lelki egészségemre törni :evil:

Coolasa:
az én filmem címe " Az öreg kövér hölgy vámpírrá változott" (nézzétek csak meg a fogam) :lol: :lol:

Dia:
Ez nem semmi, tényleg sztár lesz a gyerekből. Tudnád még tartogatni a habtapikat egy kicsit? Most nemsokára elutazom egy hétre (már ha a muterom meggyógyul addig, mert betegen nem utazunk hozzá) de utána lehet hogy elmetrózunk hozzátok és beugrunk Gabushoz is a dvd-ért. Addigra már biztos nem újítanak. De az is lehet, hogy lesz addig újabb tali, és akkor tuti jönnötök kell.
Vendég

Sziasztok!

Végre én is iró üzemmódba kapcsolok,eddig csak olvastalak titeket!

A tali miatt irtó irigy vagyok,mert a képeket elnézegetve nagyon jól sikerülhetett!

És akár mit mondottatok magatokról igenis mindenki jól nézett ki rajta!
A babák meg csoda édesek!Eszti,Bubek kopasz/bocsánat/szőke kiskrapekja,Natasa,Omo hajasbabája,Vuka mosolygós Petrája,Kormi kis-és nagyfia,A csini Mancs Petikéje,Marcsi csupaszhasú babája,Coolasa tőrékeny Noémije,Tücsökmami ujját szopó Gergője.Remélem senkit se hagytam ki :D

Ezek szerint jó ez az Orczy kert?Legközelebb is itt lesz a tali?

Dia:
Gratulálok a sztár Domihoz :D
A múltkor akartam kérdezni,hogy Domi ,hogy birja a várakozást a forgatásnál,de ilyen körülmények között nem nehéz! :D

Velünk nem történt semmi különös,Szilvi továbbra is pakol,nyit,csuk mindent,próbál felmászni egyedül az ágyra,szóval zajlik az élet!
Most ennyi,mert reggelizek valamit!

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
novum

ahoj!

nemsokára felrakom a képeket, amiket Mancs kreált, csak még át köll méretezzem őket.

kár, hogy csak hármotokkal tudtam találkozni (így jár, aki a végére esik be), bár építő jellegű technikai hozzászólásom nem igazán lett volna pl. gyermektáplálás szempontjából :)

Kép
Kép
mancsbá

hmmm... mai mérésünk eredménye az, hogy csöppem 140et reggelizett, és kevesebb mint 1 hét alatt az eddigi max 10 dekához képest több mint 20at hízott......a tegnapi védőnő előtti evési mutatványa, valamint a fentiek alapján kezdem azt gondolni, hogy kedvenc utódom legszívesebben akkor produkál meggyőző eredményt, ha szorul a hurok...

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!

Olyan szép mindenki a képeken, és én olyan irigy vagyok! :oops: :lol: Csak én tartom a bálna formámat... bár tegnap is mondta a barátnőm, meg egy másik anyuci, hogy már megint eregettem a hájamból, de hát biztos kicsit elfogultak, vagy csal a szemük. Biztos vakok!

Coolasa!
Csak azért fokom most írni, minden bizonnyal nem fog tetszeni Neked, de szeretném,ha kicsit átgondolnád ezt a tápszerezést.
Azzal kezdeném, hogy a gyerek bizonyára nem olvasta a hízását latolgato okos könyvet és ezért nem hízik. (lehet fel kéne olvasnia a védőnőnek Noémi mellett, hátha)
Milyen a közérzete a babának? Sokat sír, hogy éhes? Hány pisis pelusa van, és hányszok kakil egy nap? Ezek fontos dolgok, ugyanis ugyanis csak az tud kijönni ami bement, bár egy 3 hónapos körüli babánál már előfordulhat, hogy napokig nincs széklete, amin nem szabad fennakadni. Azt is megkérdezném, hogy az átlag havi 2 cm-es nyúlás nálatok mennyi?
És mennyiket hízott, és mennyit hízott amióta megszületett? Volt már, hogy stagnált a súlya és mióta nem hízik?
Egy jó kedélyű babánál, akinek van elég vizelete, széklete miért kell adni tápszert? Azért mert nem úgy hízik, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva? Nem hiszem, hogy tudatosan éheztetné magát egy csecsemő, és ha van elég tej, akkor nem is értem a dolgot. És elküldenek valahova kivizsgálásra, mielőtt megkapjátok a tápszerreceptet, vagy csak a hasukra csaptak?
Tücsökmami írt egy anyukáról, aki anyatejadó és a gyerkőc meg tápszeres. Na ezt se értem, akkor a többi gyereknek meg jó az a tej ami a sajátjának nem volt jó? Ezt se értem. Azért a gyerekorvosokkal és a védőnőkkel szemben nekem mindig van egy fenntartásom, hogy ők megtanulták a szakkönyvekből, hogy mi az átlag, és mik lehetnek az alsó-felső határok és kész, jöhet a tápszer. (Gabinál minket is tápszerezni akartak, csak az ellentétje miatt. Gabinál túl soknak tartották a hízást és vissza akarták fogni egy kis tápszerrel!!! De könyörgöm miért is??? Aztán meg most meg mindenki elcsodálkozik, hogy milyen gebe)
Szóval én azért még utána olvsanék, meg emilben rákérdeznék pl az LLL-nél, vagy más forumokont található gyeremekorvosoknál,hogy lehet-e valami a nem hízás hátterében és hogy mennyi lehet e normális stagnálás. Azért nem írtam, hogy léci kérdezz rá, ment nincs jogom felszólítani téged ilyesmire, csak olyan macerásnak túnik a tápszer. Hogy mész utána talizni? Termosszal, meg a fél konyhával? Persze csak ha a fél gyerekszoba után az is befér a motyóba... :lol:

Tápis anyukák azért félre ne értsenek, nem a tápit szídtam, csak próbálom megérteni, hogy miért van rá szüksége egy szopó babának amikor van tejci. És Noéminak se látszanak ki a bordái, meg kell állapítanom:)

na megyekmég képeket nézegetni

Kép
sasha

Natasa
Sajnos nálam kevesebb volt szülés után közvetlen... :( így nem vagyok valami optimista... :(

Tücsökmami
Szerintem az egy nagyon jó kép rólad! Igyekeztem mindenkiről önbizalomnövelő képeket feltenni. :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka, köszönjük az önbizalomnövelő képeket, ismét remekeltél.
Megkérhetlek, hogy amin mi vagyunk, azokat küldd el nekem lécci normál méretben az e-mail címemre?
Nem mintha a többiekben nem gyönyörködnék szívesen.... :)

Az én csöppöm meg most egy hét alatt 50-et hízott, ami az eddigi teljesítményéhez képest messze alul marad, de egyelőre Sasha megállapításából és többek véleményézésből kiindulva nem aggódom. Apa tegnap azt mondta, hogy kidobja a mérleget, ha nem nyugszom meg azonnal, nézzek rá a gyerekre, majd kicsattan.
Úgyhogy én megnyugodtam, és mivel van sok pisi-kaki, ezért betudom annak, hogy most sokat fejlődik, illetve volt a múlt hét, amikor is kicsit hasmenéses volt a fogzás miatt, szóval talán ettől.
Illetve már megduplázta a súlyát, és ilyenkor is általában visszavesznek a gyarapodásból.
Na de azért remélem, hogy jövő héten ennél többet hízik, és megnyugtatja végképp az anyját.

Amúgy a gyerek, köszöni, jól van.

Coolasa, nektek meg gratula a hízáshoz, biztos a sok pincében való sanyargatástól ijedt meg Noémi, szóval ha lehet, most a jó eredmények tekintetében esetleg ma kint lehetne a levegőn. :lol: :lol:

Hát szép napot megintcsak, és örüljünk, hogy Ilbáéknak is jó idejük van Siófokon. :)

Pusssz
Vendég

Sziasztok!
Omo, mi nem nagyon csevegtünk, de meg kell hogy jegyezzem, hogy ha Szonja hajasbaba akkor a te csöpped dzsungelt növesztett a fején! Ráadásul nektem a szempilla is dominál, amit mi azért anyira nem mondhatunk.
Tücsökmami, ne már! Szerintem nagyon fotogén vagy a fiaddal együtt! Ha gondolod mehetünk együtt önbizalomépítő tanfolyamra :D
Coolasa, lehet előbb kellett volna megejteni ezeket a vizsgálatokat és akkor Noémi már gurulna, de legalábbis többet nyomna. Én bízom benne, hogy így vagy úgy tuti megoldódik a problémátok. A lényeg, hogy jókedvű, boldog baba legyen!
Hát,....én nagyon laza lehetek, de már nagyon régóta nem mérem Szonját. Max 3x mértem azt is a legelején pedig az elején nem volt se tejecske rengeteg se Szonja nem volt egy zabagép. Minden esetre én amondó vagyok, hogy egy éhes baba sír + az anyuka kell, hogy elégedett legyen ezt meg lehet mérleggel vagy nélkül, tápszerrel vagy anélkül.
Mamac, egyik barátnőm is a szopi alatt pakolt elég sokat magára, de ahogy leállt a szopival ill. már csak 2x van szopi naponta visszaállt. Szóval ne keseredj el, a hormonokat nem tudod ellenőrizni.
N

Kép Kép
natasa1975

Natasa, kaja és mérleg ügyben egyetértek. :)

Nekem meg pont a szopival mennek le a kilók, lassan, de már az összes régi nadrágom rám jön.

A héten elkezdek járni tornára, itt tartják, ahová kismama tornára is jártam, és kifejezetten szopis anyuciknak tartják, szóval nem megerőltető, de egy kicsit segít ráncba szedni a ráncba szedni valókat. :)

Én ma megyek a Margitszigetre egy szintén kéthónapos kisbabás anyucival (ő is az Istvánban szült amúgy), ha valaki arra jár, csörögjön és csatlakozzon.

Pussz
Vendég

Eszti, hol lesz Bence amíg te tornázol? Én akkor szoktam edzeni, amikor Szonja alszik, de egyedül. Én is fogyogatok főleg, hogy nézem mit eszek. De nem olyan őrületes tempóval mennek le rólam a kilók az tény. No, majd ha a gyerekek már helyváltoztatásra lesznek képesek,.....Akkor szerintem a talin csak a pokrócok jelzik majd a helyünk,...mindenki rohan majd a csemete után :D

Kép Kép
natasa1975

Sasha, dehogy haragszom, hogy hozzászóltál a témához, ami ennek a fórumnak tkp a lényege volna ugye, ha nem csini fotókkal raknánk tele, holmi jól sikerült találkozókról és MEG NEM EVETT ESZTISÜTEMÉNYEKRŐL!!! Jó, próbálok megőrizni a hidegvérem.

Többiek!
Ezt a levelet ugorjátok át, ha kedves az életetek, mert hosszú, és csak Noémi fizikális kiszerelését taglalja.
-------------------------------------------------------
Sasha, tehát a grammokra, dekákra, és kilókra, vagyis Noémi munkásságára visszatérve: adott egy mosolygós, élénk, és nagyon figyelő-tekintetű bébi, aki bár bizonyos babanetes találkozókon megpróbálja elhitetni széles néprétegekkel, hogy ő igazából csendes, ártatlan kisded, ám ez csak a látszat, a felszín alatt cseles és pajkos személyiség húzódik. Kizárólag akkor sír, ha 4 óránként megéhezik, és minden ellenkező híreszteléssel ellentétben ilyenkor valóban kap enni (persze csak egy nyirkos pincében, a szájpecek átmeneti eltávolítása mellett). 5x eszik egy nap, lelkesen. Az éjszakát átalussza kb 1 hete (éjféltől reggel 8 körülig). Pelust minden étkezés után van okom cserélni, nagyobb szeretetcsomagok 1-3 naponta várhatók. A 3 hónap alatt 2 centit nőtt a szakik szerint, bár megjegyzem, én ezt nem tartom reálisnak, nem feltétlenül a kötelező anyai elfogultság miatt, sokkal inkább objektív tényezőkre alapozva: ahol eddig elfért, most nem; amilyen helyet eddig nem töltött ki, most igen, etc. Evések után jóllakott óvodásként szemléli a világot, főleg, hogy én még a mélyhűtőnknek is tudok adományozni kb napi/2napi rendszerességgel aventes poharakat, tehát nem sír, hogy kevés lenne az eledele, sőt világosan látszik, hogy akár ki is lehetne függeszteni rá a "megtelt" táblát.
Voltunk kivizsgáláson a bethesda kórházban, ahol egy - gyermekorvosi körökben - megbecsült szaktekintélynek számító főorvosnő forgatgatta, plusz laborvizsgálatokat végeztetett, ahol mindent szemügyre vettek, ami laborvizsgálható, ha értitek mire gondolok, plusz összenézte az eddigi összes leletet a teljes vérképpel és a hasi stb ultrahanggal, majd még1x megvizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy Noémi makk egészséges, nem kórosan sovány, egyszerűen csak filigránabb alkat, aki annyit fog hízni, amennyit ő akar, és változtatni is csak akkor fog ezen a mértéken, ha a szervezete úgy gondolja, de semmi értelme tovább analizálgatni, pláne teljes kivizsgálásra küldeni, és tessék őt békénhagyni. Majd megkérdezte tőlem, hogy hány éves a gyermekorvosunk, és válaszomra, miszerint 50-es, azt hümmögte, hogy akkor érti, mért küldött minket a kórházba. Utódunk hízási tendenciájáról annyit, hogy élete eddigi 14 hete alatt egy 15 dekás és egy 5 dekás hízástól eltekintve végig heti 10-et hízott.....egészen múlt hétig, amikor viszont nullát. Ekkor támadt az orvosomnak és védőnőmnek (akiknek az alapossága egyébként számomra tiszteletre méltó) az az ötlete, hogy menjek be hozzájuk próbaevésre, hátha Noncsi keveseket eszik. Sajnos/szerencsére ez az elmélet megdőlt....de akkor mi a magyarázat? Jelenleg itt tartunk. Én nem favorizálom kifejezetten a tápszert, persze azt még én is belátom, hogy N. érettségiig nem maradhat ilyen súlyú. Ja, egyébként 3kilóval született, 2.8-cal hoztuk haza, és múlt hétig 3.9 volt. Most viszont úgy érzem, hogy valamitől meglódult, mert ilyen még sosem volt, hogy a digitális mérleg és a normál is kevesebb mint 1 hét alatt több mint 20 dekás hízást mutasson, úgyhogy azt javasoltam a drnőnek, hogy várjunk jövő hét szerdáig, az eheti vizitet hagyjuk ki, és nézzük meg ezen a 2 hetes távon, mi történikt. Biztos vagyok benne, hogy ha 2 hét alatt csak 25öt is összehoz Noki, ami a mostani tendenciát figyelembe véve egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, már nem fognak ragaszkodni a tápszerhez, eddig is csak ajánlásként lebegtette meg előttem a védőnő ezt a lehetőséget tegnap. Ő (védőnő) egyébként a kerületi anyatejes liga élharcosa, így bennem a gyanú árnyéka sem merül fel arra vonatkozóan, hogy ő tápszer-mániás volna....épp csak van egy bizonyos időtartam, ameddig lehet az ember türelmes, és maradhat várakozó állásponton, de abban egyetértek, hogy a babáknak ez a néhány kilós állapota olyan törékeny egyensúly, hogy feltétlenül meg kell erősödniük, mert egy kevesebb mint 4 kilóst jobban megvisel egy esetleges betegség is, stb....szóval egy bizonyos időn túl valamit változtatni kell, úgyhogy ez a fajta problémakezelés számomra teljességgel elfogadható.
(Persze, utánaolvastam a témának, bár erről lehet, hogy a fentiek alapján nem lehetett meggyőződni..)

Kép Kép
coolasa

Mamacka nagyon jók lettek a Te képeid is!!!!!!!!!!! Majd én is szeretném e-mailben (eredeti méretben) megkapni legalább azokat, amiken mi vagyunk.

Mancsbá hol vannak a képek??? Tán nem érsz rá kicsinyíteni, mert dolgoznod kell :lol:

Coolasa jó hosszú lett a hozzászólásod, de érdekes és a stílusod továbbra is nagyon jó!!! :wink:

Most nézem a számítógép billentyűzetét már majdnem belepték a kihullott hajszálaim. :(

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Sziasztok!

a képeket feltettem a tar.hu-ra, itt tudjátok megtekinteni

http://www.kep.tar.hu/necces77

Vuka
eddig azért nem értem rá, mert voltunk a deffenzív asszonynál mis is, egy-két kötelező szurira, méricskélésre, stb., de nem veszem el Mancs kenyerét, majd ő leírja a részleteket! :)

Ja, a kep.tar.hu-t ajánlom mindenkinek, könnyű a regisztráció és a képfeltöltés ftp-n keresztül (pl. Total Commanderrel), és tök könnyen lehet rendelni papírképeket occsóér, úgy, hogy a hozzátok legközelebb eső partnerükhöz kb. 200 Ft-ért kiviszik 1-2 napon belül.

a Bá

Kép
Kép
mancsbá

...ööö, nekem is küldhetitek a képeket ímélben a necces@citromail.hu címre, itt bent letöltém és szállítom Mancsnak :lol:

köcci :twisted:

Kép
Kép
mancsbá

Sziasztok!

Ahogy a férjuram írta, voltunk ma a védőnőnél. Kapott 2 oltást Petike. Szegényt annyira sajnáltam, mert már nagyon álmoska volt, ezért már a várakozás közben is sírt :cry: Hát még amikor mérték, meg szurizták... :cry: A súlya 5570 g, hossza 62 cm. Május 16-óta hízott 70 dekát a kis bélgép :lol: Meg nőtt 4 centit :lol: Itthon a dokinéni tanácsára adtam enki 1 kúpot kaki után, természetesen fél perc múlva kifosizta, úgyhogy jöhetett a következő :shock: :shock: Most alszik :) Szopi után kimegyünk az udvarra, remélem, nem lesz különösebb baja a szuritól :roll: :shock:

Mamacka,
nagyon tetszenek a képek! Biztos unod már a fényezést, de irtóra ráéreztek arra, hogy hogy kell valóban jó fotókat csinálni... Teljesen másak... Szinte érzem a kép hangulatát a bőrömön.
Azt elfelejettem még, hogy olyan aranyosak voltatok tegnap a férjeddel, hogy kettecskén babusgattátok Áront... :D Látszott rajtatok, hogy odavagytok érte, egymásért... Jó volt rátok nézni :)

Dia,
gratulálok Dominak-Domihoz! :lol: Micsoda kis filmsztár lett a gyerkőcből! Hol van már a Kispest Tv az oviból...? :lol: A Kasuba élőben is olyan kis aranyos, mint a tv-ben? Gondolom, megörültél, amikor megláttad... És elábrándoztál... :lol: :lol:

Na jó, az én képaláírásom: "lapátfogú véreshorrorpólós :lol: anyuka befüveztte gyerekét, ezért az kábán mered maga elé..." :lol:

Ahogy Mancsbá írta, küldjétek már át légyszi a címére a képeket! :D Ha nem gond, én szeretném, ha az összeset átküldenétek, nemcsak azokat, amin Petike meg én vagyok :) Jó lesz majd nosztalgiázni :)
Nem tudom, Mancsbá miért nem rakta fel ide a képeket? :evil: Majd jól fenéken lendítem, ha hazajön :twisted:

Ja, az oltásnál gyerekkel együtt könnyeztem én is :shock: :roll: :oops:

Kép
mancs

Sziasztok!

próbálgatom a képfeltöltés más módját, ha ez bejön, akkor személyesen bombázlak titeket az elmaradt képeinkkel, ha nem akkor majd máson keresztül, ill. szorgalmasan töltögetem fel a www.kep.tar.hu/bbabak cimre.
Szóval próbaképp: így néz ki többnyire egy egyedül evő gyerek, jól gondoljátok meg, mire vágytok (ma ezt pl meggyfőzelékkel lehet elképzelni)
Kép

Kormi

kormi

Működik!!!!
Akkor most az elmaradt képek jönnek.

Elsőre nekem is van Leventéről képsorozatom:
Én itt szépen ücsörgök anyával
Kép

Jé, már megint fényképeznek?
Kép

Na akkor tessék, fényképezzetek!
Kép

Hogy unom én ezt!
Kép

El is mentem pihizni, közben így szopizom az ujjam!
Kép

Kecskeméten többek között így lehet szórakozni az uncsitesóval:
Kép

Házias férfiembert nevelünk;cipőpucolás:
Kép

Na és most itt untam meg a képfelrakást. Most felteszem a gépemre azt a kemény 5 db képet, amit a talin sikerült készítenem, majd utána megpróbálok még jelentkezni.

Kormi

Kormi

kormi

na jó, hogy ne reklamáljon a zasszony :)

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép