Sziasztok!
Olyan szép mindenki a képeken, és én olyan irigy vagyok!
Csak én tartom a bálna formámat... bár tegnap is mondta a barátnőm, meg egy másik anyuci, hogy már megint eregettem a hájamból, de hát biztos kicsit elfogultak, vagy csal a szemük. Biztos vakok!
Coolasa!
Csak azért fokom most írni, minden bizonnyal nem fog tetszeni Neked, de szeretném,ha kicsit átgondolnád ezt a tápszerezést.
Azzal kezdeném, hogy a gyerek bizonyára nem olvasta a hízását latolgato okos könyvet és ezért nem hízik. (lehet fel kéne olvasnia a védőnőnek Noémi mellett, hátha)
Milyen a közérzete a babának? Sokat sír, hogy éhes? Hány pisis pelusa van, és hányszok kakil egy nap? Ezek fontos dolgok, ugyanis ugyanis csak az tud kijönni ami bement, bár egy 3 hónapos körüli babánál már előfordulhat, hogy napokig nincs széklete, amin nem szabad fennakadni. Azt is megkérdezném, hogy az átlag havi 2 cm-es nyúlás nálatok mennyi?
És mennyiket hízott, és mennyit hízott amióta megszületett? Volt már, hogy stagnált a súlya és mióta nem hízik?
Egy jó kedélyű babánál, akinek van elég vizelete, széklete miért kell adni tápszert? Azért mert nem úgy hízik, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva? Nem hiszem, hogy tudatosan éheztetné magát egy csecsemő, és ha van elég tej, akkor nem is értem a dolgot. És elküldenek valahova kivizsgálásra, mielőtt megkapjátok a tápszerreceptet, vagy csak a hasukra csaptak?
Tücsökmami írt egy anyukáról, aki anyatejadó és a gyerkőc meg tápszeres. Na ezt se értem, akkor a többi gyereknek meg jó az a tej ami a sajátjának nem volt jó? Ezt se értem. Azért a gyerekorvosokkal és a védőnőkkel szemben nekem mindig van egy fenntartásom, hogy ők megtanulták a szakkönyvekből, hogy mi az átlag, és mik lehetnek az alsó-felső határok és kész, jöhet a tápszer. (Gabinál minket is tápszerezni akartak, csak az ellentétje miatt. Gabinál túl soknak tartották a hízást és vissza akarták fogni egy kis tápszerrel!!! De könyörgöm miért is??? Aztán meg most meg mindenki elcsodálkozik, hogy milyen gebe)
Szóval én azért még utána olvsanék, meg emilben rákérdeznék pl az LLL-nél, vagy más forumokont található gyeremekorvosoknál,hogy lehet-e valami a nem hízás hátterében és hogy mennyi lehet e normális stagnálás. Azért nem írtam, hogy léci kérdezz rá, ment nincs jogom felszólítani téged ilyesmire, csak olyan macerásnak túnik a tápszer. Hogy mész utána talizni? Termosszal, meg a fél konyhával? Persze csak ha a fél gyerekszoba után az is befér a motyóba...
Tápis anyukák azért félre ne értsenek, nem a tápit szídtam, csak próbálom megérteni, hogy miért van rá szüksége egy szopó babának amikor van tejci. És Noéminak se látszanak ki a bordái, meg kell állapítanom:)
na megyekmég képeket nézegetni