Új privát üzeneted érkezett!

Livi, ne őrjíts már meg, ne törődj a járókelőkkel. Nekem hányszor beszóltak már öreg mamák, hogy "mikorra várja, egy hónap múlva?" Mondom: "Augusztusban." Erre: "Jézusmária, akkor biztos óriási lesz. És biztosan lány, olyan lányos hasa van." :evil:

Mostmár azonnal küldj egy képet magadról! Majd mi megnyugtatunk. :)

Tényleg megyek, pusz!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Krisszi!
Nagyon helyes a pocakod, hát rajtad is szerintem csak oldalról látni, hogy álldott állapotban vagy!
Te mennyit híztál?

Ákata!
Nekem most az orvosnál 112 haskörtérfogatot mértek. Egész egyszerre fejlődünk :lol:
Örülök, így legalább van viszonyítási alapom és nem kapok sokkot!!
A cukrom egyenlőre jó, csak akkor megy fel, ha extrém cukrosat eszem. Pl.: mákosguba irdatlan mennyiségű cukorral! Kipróbáltam.
Néha rákívánok ilyenekre. Ma például tejberizs volt terítéken. De megpróbálok ilyeneket is inkább édesítővel enni.

Melba!
Köszi a gratulációt, én is örülök, hogy ilyen szép ütemben fejlődnek, még így is, hogy ketten vannak. :lol:

KépKép
napraforgo13

Krisszi,
köszönöm, abszolút képben vagyok az IKEA-bútorokkal (mostmár szinte mindenünk onnan való - könyvespolc, asztal, szekrény, konyha... Dehát láttad is :lol:), tudom, melyiket vettétek. Nekem is tetszik, annyira kedves formája van, finom és romantikus, és az ára is nagyon kedvező - csak a színe... Évtizedekig éltem fehér bútorok között, és egy életre megutáltam őket... :oops: Most a fenyő a nagy szerelmem, a bébiknek is azt szeretnék. A kép pedig - rólad - teljesen valósághű!!!! A hasad abszolút OK!!!! :lol:

Bali,
te se írj már ilyeneket, az a nő csak bunkó volt és kész! :wink:

Napraforgó,
örülök, hogy OK a cukrod :lol: Tényleg, ha a bébik Ausztriában születnek, akkor osztrák állampolgárok lesznek? És át kell íratni őket? Vagy ez hogy működik? És - bocsánat a kérdésért - nem drágább odakint szülni? (Vagy ott tán nincs is jatt...)

ákata2

Egy kis extra...

http://www.takoo.hu/

ákata2

Ez még jobb...

http://www.foltbolt.unas.hu/

Ja, a linkeket a http://gyerekszoba.lap.hu/ honlapról vettem. A bútorboltok szerintem drágák, a többit most mazsolázom...

ákata2

Ákata!
Nem lesznek osztrák állampolgárok, mivel én is magyar vagyok, így autómatikusan ők is magyarok lesznek.
A szül. anyakönyvi kivonatot amit ausztriában kapok, le kell majd fordíttatnom és magyarországon ismét anyakönyveztetni őket.

Ausztriában külön vannak nőgyógyászok, akikhez a terhesség alatt jársz és külön szülészek a korházban ahol majd szülsz. Itt nem lehet a szülésre orvost választani, mert annál szülsz, aki éppen bent van.
De egy korház jóhíre múlik azon, hogy milyenek például a szülészek, ezért nagyon lelkiismeretesek.
A genetikai UHU- ra például időpontot kellett kérni és kb 45 percig tüzetesen nézték mind a két babát.
Ami mondjuk sopronban vetkőzéssel és öltözéssel együt kb 8 perc volt.

Na jó, sopronban nincs is választott orvosom, csak a kötelező vizsgálatokra járok.

Ja és jatt nincsen. Ha egy orvos hálapénzt mer elfogadni, akkor az állását kockáztatja és ezt nagyon szigorúan veszik!

Azért kicsit extrém, hogy itthon ötven-százezer forintot elkérnek egy szülésért.
Mennyi mindent tudnál abból venni a babádnak!

Ui.: Olyan boxmeccs van jelenleg a pocakomba, hogy szinte teljesen eltorzult a hasam. Már-már kellemetlen :?

KépKép
napraforgo13

Hmm, na jó! :) Kép

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Napraforgó,
itt egy győrújbaráti bababútorgyár:

http://web.axelero.hu/kitti1993/

Nemtom, mennyire van tőled, de Diósdnál szerintem közelebb... :wink: És van fehér bútoruk...

ákata2

Napraforgó,
hát igen... Ez azért egy kicsit más rendszer... szimpatikusan hangzik :lol: Tök fura, hogy az állampolgársággal így megy...
Nekem néha olyan, mintha egy tojás gurulna lefelé a hasamban, máskor meg nagyon csiklandós :lol: Vannak orvul nagy rúgások is, de én vigyorgok ezen :lol:

Bali,
mi a fenét akarsz, édes lányom! Abszolúte csinos kismama vagy! Úgyhogy lehet abbahagyni a nyafogás! :lol: :wink:

Érdekes, hogy ti tudtok ilyen lent záródó gatyákat hordani - ahogy a képeken látom -, én csak azt szeretem, ami köldök fölött záródik. (Persze nem bugyira gondolok :roll:) És ez a terhesség legelejétől így van, szóval én semmilyen régi gatyámat nem tudom felvenni - már a macinacikból is újakat hordok...

ákata2

Kata!
köszi az oldalt, megnéztem, nagyon édes bútoraik vannak, csak az árakat illetően nem igazodtam ki. Elég tág fogalom pl., hogy babaágy 10000- 39000-ig.
De majd holnap felhívom őket és kérek egy árajánlatot.

A mozgásokkal csak az a baj, hogy miútán fejvégűek, a négy db lábacska úgy préseli fel a gyomromat a torkomba, hogy az már tényleg kellemetlen.
És nekem rengeteget feszítenek. A hasam felső részén rendszeresen kidudorodik valami, gondolom lábacska és így marad percekig, majd lassan leapad és jön máshol. :roll:

KépKép
napraforgo13

Bali!
Én sem értem mi zavar téged!?
Igazán nagyon csini kismami vagy! :wink:

KépKép
napraforgo13

Szép estét mindenkinek!

Napraforgó,

De jó hogy újra otthon lehetsz! Az a hordozó-babakocsi, amit feltettél, nekem is megmozgatta a fantáziámat. Ezt csak Ausztriában lehet kapni?

Boróka,

Tök jó volt talizni a klubban. Annyira hülye vagyok, hogy nem esett le elsőre, miért kérdezed, hogy milyen fórumba írogatok :lol:

gyerekszoba: szerintem, én is ravasz leszek, és "suttyomban" kifestek én :wink:

Bujka,

az idősebbik gyereknek ajándékot venni, szerintem nagyon jó ötlet!!

Jadey, Boróka,

Tök jó volt ez a mai várandós klub, bár igazán szólhattak volna, hogy százas zsepit készítsünk be a film nézése alatt. Én meg már féltem, hogy csak én vagyok ilyen érzelgős marha, hogy nem bírok a könnyeimmel. Alig mertem oldalranézni, aztán meg Jadey kért egy zsepit :oops: :lol:

Lányok,

Két hét múlva, pénteken öttől újra lesz várandós klub, jöjjön, akit érdekel!

Puszi
Kata

Ja, és voltam dokinál, azt mondta, hogy nagyon fitt kismama vagyok :) Minden nagyon rendebn volt, és még s szülésterv részét is meg tudtuk beszélni. A vércukor vizsgálat eredménye pedig, a doki szerint annyira jó, hogy egy kicsit sem emelkedett. Mondtam neki, hogy naná, csak sósat kívánok :lol:
aztán a nagy örömben el is felejtettem megkérni, hogy ugyan írjon már ki veszélyeztetett terhesnek, hogy a körzeti orvosnak vihessem a papírt és intézhessem a visszamenőleges táppénzt. Egy ökör vagyok :oops:
sz_kata

Napraforgó,

ez a babybuy oldal nagyon tuti, csak sajnos én angolul és franciául nyomom, egy kumma szót nem tudok németül (csak azt hogy ich ferstehe nicht :oops: ) Van nekik boltjuk is, vagy ez egy internetes csomagküldő portál? Jók az árak és jók a cuccok is egyébként
sz_kata

Napraforgó,

Mindig azt hittem, hogy a franciák a világ legnacionalistább népe, de ezt az oldalt nézegetve, rá kell döbbennem, hogy a németek (bocsi, osztrákok) sem jobbak. Keresgéltem a honlap nagol nyelvű verzióját, de sehol semmi :x
sz_kata

Sz_Kata,
jó lehetett ez a felkészítő, még ha szipogósra is sikerült :wink: Dokid mit mondott a szüléstervre? Bólogatott, vagy javaslatokat is tett stb. Az meg már a szombati talin is látszott, hogy fitt vagy :lol: Fura, hogy csak sósat kívánsz, én mióta terhes vagyok, egyáltalán nem ennék sósat, pedig előtte nagyon bejött. Bezzeg az édes! Papír táppénzhez: hívd fel sztem, biztos hagy neked az asszisztensénél. Ezt talán a legegyszerűbb.

Napraforgó,
nekem teljesen máshol öklöznek-rugdosnak. Pl. egyikük a bal oldalamnál, másikuk a jobb combomnál :D Gyakran, ha oldalt fexem, az azon az oldalon fekvő bébi finoman kaparászik az oldalamon - gondolom, nem tetszik a pozíció :lol:

Felfedezés:
a szénsavas ásványvíz is savat okoz. Ezt most érzem. Áttérek asszem a mentesre. Pedig az szerintem olyan punnyadt ízű
:?

ákata2

Sziasztok!

Krisszi!
Köszönöm a hiányolást! :D
Jó, hogy a 4D ilyen pozitív hatással van a Párodra :D Egyébként is megérte, pláne így!
Őszintén szólva én is sírva könyörögtem Marci születésekor a természetes szülésért, mivel a végén meg akartak császározni. Akkor valahogy úgy éreztem, hogy megérdemlem, hogy félnapos vajúdás, kínszenvedés után természetes úton szüljek. Valahogy most is így gondolom, de természetesen a baba egészsége mindennél fontosabb. Azért csökkent képességűnek talán én sem éreztem volna magam, vagy csillapodott volna bennem ez az érzés. Az igazat megvallva, nem tudom... (Na ezt aztán jól levezettem, mi?! :shock: )
Helyes a pocakod! És tényleg nem nézel ki 75-nél többnek :lol:

Bali!
Kriston Andrea csinálja profi szinten az intimtornát, vezet tanfolyamokat, könyve is megjelent. Többet sajna én sem tudok. www.intimtorna.hu
Tojni az idegenekre. Én sosem fogom elfelejteni, amikor Marcival a pocakban dec. 5-én szavazni mentünk és ott megkérdezte az egyik szavatszámlálós nőci, hogy mennyi van még hátra, ugye még 1 hónap?! Erre én: éppenséggel 5. napja túlhordom. Látni kellett volna az elképedt arcát :lol: Azóta is csak röhögök az ilyen beszólásokon, tojni kell rájuk magasról!!!
Apropó, csini kismama vagy!!!

Napraforgó!
Nagyon jól nézel ki!!! Csodaszép a pocakod és tényleg csak pocakra "híztál". De 12-őt? Szerintem sokat nőtt a hajad! :lol: Bocsi a hülye viccért, de tényleg nem látni Rajtad a pluszt. Ja és lesz még bizony nagyobb is az a pocak :D (Most olvasom, hogy Bali is a frizurád felé kapisgál :lol: )
Érdekes, mármint a magyar viszonyokhoz képest az osztrák "szülési" rendszer. De mintha ott Európában élnének, vagy mi?! :roll:

Melba!
A Pierre Cardin-es pelenkázótáska az a fajta volt ott, amin valami papagáj-féle van? Az nekem sem jön be így képről. Holnap úgyis Dél-Pestre, meg Budaörsre megyünk nézelődni, most a 13. kerületet kihagyjuk. Majd beszámolok a vásárlásról :D

Sz_Kata!
Fitt kismama! Ez aztán a bók, pláne az orvosodtól :D Táppénzes papír :(

Kata!
Gatyákban én is inkább azokat preferálom, amik az egész pocakomat beteríti, bár a tréningnacóim a régiek. Nem semmi a hasad mérete! Nekem 102 körül mozog még mindig, de így is úgy érzem néha, hogy megszakadok :roll:

Valami biztos van a levegőben, mert én késő délután, meg most este teljesen frászban voltam, hogy mi van velem és Bencével. Iszonyatosan rosszul éreztem magam, fájt a derekam, mintha keményedett volna a hasam, a köldököm alatt ki akart volna szakadni és szúrkált is. Ha az utolsó hetekben lennék, tutira azt gondoltam volna, hogy szülni fogok. Aztán az előbb gyorsan lezuhiztam, hátha a meleg víz megnyugtatja a pocakot és bevettem az újabb adag magnéziumot és most úgy tűnik elmúlt. Ja és hogy jobban frászoljam magam, eszembe jutott, hogy a nap első felében feltűnően csendben volt Bence és rögtön az jutott eszembe, hogy a születésük előtt szoktak nagyon nyugisok lenni a babók :roll:

Szép álmokat!
Puszi: Melinda (30+0)

KépKép

KépKép
bujka

Melinda,
nekem melegfront előtt voltak ezek a tüneteim. És én is frászt kaptam. Ne tedd, főleg, hogy elmúlt. Remélem, elolvasod még ezt elalvás előtt, és megnyugszol. Nem is szaporítom tovább a szót.

Jó éjt mindenkinek!

Holnap jövök a shoppingolós élménybeszámolókkal - Melinda, tőled is várjuk! :lol:

ákata2

Napraforgó!

A barátnőm ikreket vár, és most van a 26. héten. Mivel elkezdett nyílni a méhszája és rövidülni a méhnyaka, ezért már a 23. héten kapott tüdőérlelő injekciót. Ez azzal járt, hogy három napra be kellett feküdnie a kórházba. Remélem minnél tovább húzza, de már most is előfordul, hogy komoly fájásai vannak…
Az édesítőszerekről: a legtöbben fenil-analin forrás, azaz aszpartám van, amiről egyes szakemberek azt írják, hogy egyenesen rákkeltő, mások szerint nincs semmilyen káros hatása, de kismamáknak még ők sem ajánlják! Ez csak azért tudom, mert most két hétig cukordiétán voltam, és utánajártam a lehetőségeknek…Egyébként aszpartám nagyon sok mindenben van, szinte mindenben, ami light, de a rágóban, sőt némely joghurtban is, természetesen a kólában is…Én az édességhiányomat gyümölcsökkel próbálom csökkenteni…van amikor elég, van amikor nem...és fehér kenyér helyett teljes kiörlésűt eszek, ez sem növeli annyira a cukorszintet.
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubi,

Egyszer én is voltam cukordiétán, és bár alapból nem vagyok édesszájú, engem is meglepett, mennyi mindenben van cukor. De ezek szerint Te is túlélted :) Állítólag, betegség idején könnyebben gyógyul az ember, ha kihagyja a cukrot az étkezéseiből. Nem tudom, van-e ennek alapja.

babamozgás: én néha majd megőrülök, akkorákat bukfencezik Peti odabent, máskor meg, mintha nem is lenne bent senki.. :roll:

időjárás: Tegnap már reménykedtem, hogy elér ide a nyár. Tévedtem :evil: Persze, az ácsok megint hazamentek, még mindig nem haladunk.
Piacra akartam menni gyümiért, de még attól is elment a kedvem :( Tuti, hogy ma ki sem dugom az orrom. Valaki mondja meg, mikor lesz nyár?! :?:
sz_kata

Ákata,

Dokibácsival most csak végigfutottuk az igényeim listáját, mert nem akartam feltartani (szülés miatt csúszott az egész rendelés, egy csomó kismama tobzódott a váróteremben) Az igényeimre azt mondta, hogy nincs benne semmi extra. Ami jó hír. Sőt, azt is mondta, hogy teljesen egyetért a háborítatlan, gyengéd szülés módszerével, és mindenben hagyni fogja, hogy azt csináljam, ami nekem jól esik. Majd azért ebbe még belekérdezek :wink: A gátmetszésre azt mondta, hogy mindig gátvédelemmel szülnek nála az anyukák, de még nem kérdeztem bele, hogy pontosan mit jelent nála a gátvédelem.
Ja, és megint azt éreztem, amíg nála voltam, hogy ebben a dokiban megbízom. És ez a legfontosabb. :lol:

Tegnap megvettem az Útmutató a szüléshez című könyvet. Nagyon klassz, legszívesebben le sem tenném, de hát vár rám a közgazdaságtan :roll: (igaz, egyre esélytelenebbül indulok a hétfői szigorlaton, mert mindig máshol jár az eszem :oops: )
sz_kata

Sziasztok!

Sz_Kata!

Én ilyen hordozót, eddig csak itt láttam, máshol nem. Sajnos boltjuk nincsen, csak rendelni lehet tőlük.
Néztem én is, de nem találtam más nyelvet az oldalukon, csak németül nyomják.
Hát elég furi nép, én személy szerint nem csípem őket.

Ákata!
Oldalt nekem is jönnek, de ugyanúgy mint felül és akkor az oldalam dudorodik ki. Nagyon furcsa alakokat ölt a pocakom néha.

Bujka!
Köszönöm szépen a bókot! :lol:
de ez tényleg 12 kg..... :oops:
De végülis tényleg nőtt a hajam, vagy másfél- két centit!

Egyébként tényleg lehet valami a levegőben, mert tegnap én sem voltam valami jól. Nem tudtam volna megmondani, hogy mi bajom van, de a hasam alul görcsölgetett meg olyan furi volt az egész.
De ez lehetett a hidegfront is, mert most ismét hideg van és esik az eső :cry:

Juborka!
Köszi az infót!
Akkor ezt ilyen méhszáj-nyílásoknál alkalmazhatják, biztos ami biztos alapon.
Majd meglátjuk, mi lesz két hét mulva....ha mennem kell kontrollra!

KépKép
napraforgo13

Sz_Kata!
Én néztem a met.hu-t... Nos a jövő héten még bizti nem lesz nyár, legalábbis felénk nem... :cry:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok lányok!

Hát másfél nap alatt annyit termeltetek, hogy nem győzök visszaolvasni. Most csak átfutottam, de még át kell olvasnom rendesen.

Bujka!
Teljesen komolyan gondoltam, hogy légyszíves javítsd át a nevet Gesztenyére! Van ilyen név, bár az utónévkönyvben nincs még benne, de az MTA-tól már megkaptam az engedélyt, mindenféle kötözködés nélkül. :lol:

Sz_Kata!
Milyen szüléstervet készítettél? Saját elgondolás alapján, vagy van valami séma hozzá?
Legközelebb ha megyek a dokihoz (30-án) már én is szeretnék vinni egy tervet, az elképzeléseimről, mivel egyre fogytán az idő, jó lenne már megbeszélni ezeket a dolgokat.

Babamozgás:
Tegnap biztos, hogy volt valami a levegőben, mert egész nap szinte alig moccant meg Gesztikém, és a fejem is fájt... Aztán délután-estefelé kezdett mocorogni, és ma már sokkal élénkebb. :lol:

Kép
mamy

Sz_Kata!

Én sem vagyok édesszájú, de amikor azt mondták, hogy nem lehet édességet ennem, akkor ezerrel cukrot és csokit zabáltam volna…
Én is érdeklődtem az orvosomtól, de én inkább azt szerettem volna tudni, hogy a kórházban töltendő 5 napot nem lehet-e leredukálni…Azt mondta, hogy nem rajta múlik, ő már másnap hazaengedne – és visszamennék varratszedésre -, viszont a kórházi gyerekorvos dönt az ügyben….és ő az esetek 90%-ban azt mondja, hogy nem.
Én a gátmetszés gondolatába már belenyugodtam, hiszen az előző két szülésemnél is csináltak, és még így is szétrepedtem, és belül is össze kellett varrni, szóval én nem is számítok rá, hogy gátmetszés nélkül kiférne Jázmin. Egyébként egyik alkalommal sem vettem észre magát a gátmetszést, mindig jókor csinálta a doki, sőt az első alkalommal a varrást sem éreztem, másodjára is csak egy kicsit volt kellemetlen. A varratszedés pedig szerintem semmiség…és azóta sincs semmilyen következménye a gátmetszésnek. Te miért tartasz tőle?
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok, Lányok!

Jöjjön az élménybeszámoló :lol:

A diósdi cég sztem jó, családi vállalkozásban működik, három hét alatt kívánságra is legyártanak cuccokat. Amit mi rendelünk: egy fenyő komód (90 centi széles), aminek a teteje egy mozdulattal pelenkázóvá alakítható (le lehet csukni), ha már nem kell a pelenkázó rész, ez polcként funkcionál. Ikeás antik páccal lesz kezelve, és kábé 40 ezer forintba fog kerülni. A komódban fiókok lesznek, meg egy szabad polc. Ezt kép alapján rendeltük, mert sajna lapraszerelt a legtöbb bútoruk, így sokat nem lehet nézelődni. Viszont láttam gesztenyére pácolt borovi fenyő ágyat, 3 magasságban emelhető, 60X120-as, 12 ezer forint. Azt szeretném összeszerelve látni, úgyhogy holnap felhívom őket, és megbeszéljük (el kellett rohannunk, várt a következő program). Ja, és vannak bébiruhák is, meg ágyneműk, ilyesmik, érdemes tán megnézni azt is.

Voltunk még a börsi auchanban, ahol megvettük a kádba való bébitartót, illetve 8 body-t cuzammen kétezer (!) forintért, valamint egy-egy csodálatosan édes pamut hálózsákot, rugdalózóval (fejenként kétezerért), képet rakok fel róla... nagyon jó anyag, és szerintem hihetetlenül jó árban volt. Tök véletlenül szúrtam ki, már a sorban álltunk, és lecsaptam az utolsó két legkisebbre. Lányok, számozással vigyázzatok, szerintem tök össze-vissza, most 60-as bodykat vettem, de nem hinném, hogy 56-osnál nagyobbak lennének...

Jönnek majd ám a képek is!

Szép, napos, nyári időt mindenkinek! (Ma vettünk volna vmi ócsított műanyag kertibútort is, de vhogy eszembe se jutott, mikor rákerült volna a sor... vajh miért?! :twisted:)

ákata2

Elkészültek egyébként végre a talis képek, férjem tegnap átküldte őket mélen a laptopjáról. Egy se érkezett meg, és most is hiába próbálta átmélezni őket. Sajna, a meccs végéig (most kezdődött :cry:) várnom kell :cry: :cry:

ákata2

Juborka,

Két gyerek után, szerintem már gond nélkül választhatod az ambuláns szülést is. Már ha tényleg nem szeretnél a kórházban maradni. Az ambuláns szülésnél, szülés után néhány órával már haza is mehettek.
gátmetszés: félnék tőle? nem erről van szó. De minek vessem magam olyan beavakozásoknak alá, amire semmi szükség nincs. És azt ne mondja nekem senki, hogy nem jár kellemetlenséggel. Mégiscsak egy vágás, és nem is akárhol! Ne értsd félre, nem vagyok teljesen ellene, de ha nincs rá komoly indok, akkor köszönöm szépen, de nem kérem. Nálam pedig a komoly indok az, ha farfekvéses a baba, vagy ha a baba szívhangja leesik és nincs már idő még két hárommal többet nyomni. Egyébként pedig, a megvágott anyag is könnyebben reped...szóval én nem félek az olyan legenáktól, hogy "majd végbélig fogsz repedni" Csak mert a statisztikák sem ezt mutatják!

Ákata,

Ha majd esetleg lesz képed az ágyról, azt is rakd fel, így elég barátságosnak hangzik az ára. Az oldalán a rács leengedhető?

Puszi
Kata
sz_kata

Mamy,

szülési terv: van egy csomó "szabvány", én is kaptam ilyet. De azért némelyik túlzás (pl egyáltalán nem igényem, hogy csak a saját ruhámban akarok vajúdni) Ezért ezt a szbaványt jól átírtam, sőt, azt is belevettem, hogy mikor milyen beavatkozásokat látok én elfogadhatónak (természetesen, ha minden normális mederben zajlik) Mert szerintem az nem normális, hogy minden szüléstörténet úgy kezdődik, hogy "bementem a kórházba, bekötötték az oxitocin infúziót és burkot repesztettek". Szóval, én leírtam azt, hogy mikor minek van itt az ideje, hogy tudják, nem vagyok teljesen hülye. Pl: semmi értelme sincs három ujjnyi tágulásnál burkot repeszteni, leszámítva azt az egyet, hogy így felgyorsul a szülés. Viszont akkor valószínűleg már a gátmetszést sem kerülöd el. Az egyik beavatkozás magával vonzza a másikat. És én nem szeretném éltünk legszebb családi élményét kórházi eseménnyé degradálni.
Amúgy, születési terv készítéséhez van fent egy tanácsadó rész a www.születeshete.hu portálon.
sz_kata

Sz_Kata!
Köszi szépen! Hú, te ilyen tájékozott vagy?... De jó neked. Mármint, ami a "mikor minek van itt az ideje" részt illeti.
Teljesen igazad van, hogy az az esemény a legszebb családi élmény, és az ember mindent megtesz, hogy valóban élmény maradjon. Én is összeszedtem már a gondolataimat nagyjából, meg a Párommal is sokat beszélgettünk ezen, és remélem még 30-áig megszületik a mi tervünk is. Mindenképpen szeretném ezeket megbeszélni a dokimmal.

Ákata!
Hihetetlen, de egyre inkább kívánom a tejes dolgokat. Most pl. tejbegrízt falok nyuszis kakaóval (jó vastagon :wink: ). Nem bírtam ellenállni. Mióta eszembe jutott, másra sem tudtam gondolni. Ezért megcsináltam, és most falom. :oops:

Bébimozgás:
Gesztikém kb. fél órával ezelőtt olyan rodeót vágott le a hasamban, hogy csak néztem a hasamat, ami hullámzott fel-alá, oda-vissza, előre-hátra... :wink: :lol: Fantasztikus volt! Vajon mit csinálhatott?... Kb. 20 percig tartott szinte egyfolytában. Tündéri volt! :lol:

Kép
mamy

Sziasztok lányok!

Ákata:
MI is voltunk a budaörsi auchanban, nem sok mindent kaptunk(bár sok minden már meg is van),de a pelenkázo táskát igen jo árban kaptuk meg.És van benne egy pár dolog is.A hálozsákbol én is vettem gyorsan kettöt.Szoval megérte kimenni.

Mi a 13-ban lakunk igy a dunakeszi auchanban vásárolunk többnyire,ott vettünk bodykat és rugikat 999-2100-ft-ig.Nagyon cukik.

A lehel téren viszont kaptunk nagyon jo árban utazoágyat még pelenkázo is van rajta (mamához jo lessz.)és végre párommal megtaláltuk a közös hangot babakocsi téren is eggyenlöre :D
Ismeri valaki az oregon 6-os babakocsit rola lenne szo:http://www.yatego.com/kinderwagen/p,44228d8d48ee3,4353653679e413_7,kombikinderwagen-oregon-6?sid=8Y1149873045Y8e9c198e99023d9e032

És végre megérkezett az ajánlott levél is amire annyira vártunk...a fiam nevét anyakönyvezhetjük..Hurráá

További szép napot mindenkinek..
Lányom most csinált nekem egy kis csokival töltött gombocot hát nem tudok neki ellenállni pedig már olyan vagyok mint egy bálna
:D
Vendég

Sz_Kata,
az ágynak fokozatmentesen állítható a fekvőfelülete (ezt én nem értem pontosan), és kivehető pálcája van. Asszem, az oldala nem leszerelhető, legalábbis erről nem írnak. Ugye, ez a vékony rácsos alj nem szakadhat le a bébi alatt?! A férjem szerint nem :lol:

Szülész: télleg a bizalom a legfontosabb :lol: És a lényeg, hogy pozitívan állt hozzá az elképzeléseidhez, a részletek tényleg ráérnek. Én hétfőn megyek a dokimhoz, összeírom a kérdéseket, nehogy kimaradjon vmi... és nemcsak a szüléssel magával kapcsolatban. Például ti tudjátok, hogy a kórházba milyen régi házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni? Az anyakönyvezéshez a IX. kerületben (tehát ahol a bébik születnek) 300 naposnál nem régebbi kell, de biztos a kórházba is kell vmilyen igazolás (és gondolom, friss). Mivel én nem vettem fel a férjem nevét, hiába is tologatnám a személyimet :roll:

Mamy,
én imént becseresznyéztem, aztán aludtam egy jót :lol: De már fáj a fogam egy kis eperfagyira :lol: Még halogatom...

ákata2

Kicsit sz*rakodik a képfeltöltés :cry:

Na, megint megpróbálom:

Kép agyiko

ákata2

Tina,
gratula az anyakönyvezéshez! :lol: Auchan: a hálózsákért odáig vagyok, annyira édes... Mi túlzottan (még) nem akartunk vásárolgatni, mert egy csomó dologról még lövésem nincs (pl. pelenkázótáska - két gyerekhez vmi nagy kell, nem?! De azt se tudom, a normál méret mekkora :roll:)
Oregon bbkocsi aranyos - én még nem hallottam róla...

ákata2

Ákata2:
Szerintem nem tulzottan kell nagyobb bár nem voltak még ikreim :wink:
Én amit vettem az tényleg nagyon édes és lecipzározhato a hátulja amit pelenkázonak is használhatsz pléd helyett ha olyan helyen vagy és vizállo..6900 volt de van benne: 1 sampon 1 olaj 1 fürdetö 1 hintöpor 1 popsi kenöcs 1 -72 darabos vastag popsitörlö(nem utántöltöhanem adagolos)1 szappan.és minden termék Johnsonns a táska is.
Szerintem nagyon megérte..Szinte ingyen volt a táska.
Vendég

Tina,
ez télleg nagyon jól hangzik :lol: Ilyet nem láttam ma, bár sajna nem is néztem...

Krisszi,
a keddi monstre felkészítő előtt nincs kedved megnézni a Lehel úti babadiszkontot? Vagy te már voltál ott?... (Bocsánat, már keveredik bennem...)

ákata2

Végre képek a múlt szombati találkáról :lol: Kép 1

Kép 2

Kép 3

Kép 4

Kép 5

Kép 6

Kép 7

Kép 8

ákata2

... és itt vannak a ruhácskák az Auchanból. A hálózsáknak életben persze sokkal szebb színe van...

Kép 1

Kép 2

ákata2

Végre Napsütéses Szép Jó Reggelt!!!

A pénteki Várandósok klubja rám is nagy hatással volt. Főleg a film:
Alternatív szüléseket láttunk, igazi érzelmekkel, ritkaság ilyet látni. Néha az volt az érzésem, hogy titokban belelestem valaki homevideójába, annyira bensőséges volt. Nekem az egyik születés kifejezetten tetszett, a baba első pillanata az volt (sírás nélkül),hogy az anyukája szemébe nézett mélyen és ismerkedett vele. Még most is könnyes lett a szemem, ahogy visszagondsoltam rá. Nekem is hasonló volt a lányommal, csak annyi külömbséggel, hogy őt előtte megfürdették és csak utána adták oda Nekem. Most "harcolni" fogok azért, hogy rögtön rám tegyék.

Bár Kata már elsütötte a poént :lol: : tényleg ott bőgtünk, mint két kisgyerek :lol:
Rolex: kár, hogy nem jöttél, Te is tuti könnyben úsztál volna.

Bujka: Már hiányoztál!!! Én ugyanazt éreztem, mint Te, tegnap ijesztően görcsölt a hasam és már én is azt hittem, hogy gáz van... De ma reggelre lekopogom, jól vagyunk! Arra ébredtem, hogy Bencus ezerrel döngeti a hasamat, hogy anyu, kelj már fel :) :D :lol:

Ákata: Nagyon szép az ágy, jó színe van. A rugik szuperédik és a hálózsák is, lehet, hogx mi is kinézünk... A talis fotók jól sikerültek, lassan megpróbálom feltenni én is, amit kjészítettem, de a nagygépünket még mindig szereli a párom, mert rendetlenkedik.

A C&A-ban is vannak akciós bodyk, szinte mindig. Néha gyönyörű kis ruhácskákat is kifoghat az ember olcsón. Én már vettem ott egy vagány farmergatyót, olyan igazán hapsisat (furi a lányom után) :lol:

Tina: csokival töltött gombik: Nyami-nyami!!! :wink:

Kellemes és gyönyörű, főként pihizős napot Nektek!

KépKép
Kép
jadey

Jadey,
én is éreztem tegnap este a hasam - szerintem a frontot jelezzük így. Furcsa... Ahogy nézem, sokunknál ugyanazok a tünetek. Napsütés boldogító :lol: C&A nagyon klassz, én is vettem ott body-kat. A szüléses film nagy élmény lehetett - sajna, ez a várandósok klubja nekem nehezen megoldható Érdről kocsi nélkül, pedig ahogy írjátok, nagyon jó előadások vannak. De legalább a kórházi felkészítőket meg tudom oldani vhogy...

További gyönyörű időt! :lol:

ákata2

Sz_Kata!

Ne érts félre, én nem akartalak rábeszélni a gátmetszésre, csak kíváncsi voltam, hogy miért nem akarod. De persze megértelek, az a lényeg, hogy minden úgy történjen, ahogy neked a legjobb :)

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Sokáig nem jelentkeztem, ugyanis már nem dolgozom és itthon nem volt időm a géphez jönni a felgyorsult költözési hadműveletek előkészítése miatt.
Viszont voltunk uh-n és kaptunk egy új képet a kislányunkról, ha sikerül fel is teszem. http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 799.47.jpg[/img] [/img]

KépKép
manka22

Hát ez nem sikerült, az itthoni gépen ugyanis nincs képszerkesztő, olyan mint ami az irodában volt és nem tudom lekicsinyíteni.

KépKép
manka22

Sziasztok!

A netem megadta magát, de végre életre kelt!

Napraforgó, ari vagy, köszi a bókot, 6 kilónál tartok (de magamhoz képest sokkal - téli súllyal - kezdtem :lol:
112 cm? Az nem is tűnik annyira soknak, hisz két pici van benned!

Lányok, nektek mennyi a haskörfogatotok?

Kata - voltunk fagyizni Érden, kiharcoltam :) igaz, most a Patakiban, de sütit az Osváthból szoktunk hozni. Nekem is jobban tetszik a natúr fenyő vagy az antikra pácolt, de mivel kaptunk egy fehér kiságyat, inkább ennél maradtunk (meg a beépített szekrény is fehér...). A nappaliban Markör szekrényünk van, antik pácolású és ahhoz vettünk - hogy ne legyen túl egyforma, unalmas - Hensvik tv állványt. Meg Ektorp kanapénk van, piros. Mostmár mindent tudsz a lakásunkról :lol:
(ari vagy, hogy azt mondod: valósághű a képem, de felpróbáltam egy fehér rövidujjút és leírhatatlanul sz-rul néztem ki benne...)

Annyira jók ezek a site-ok meg tippek, amiket küldesz!!! A Lehel úti diszkontba már nagyon régen készülök menni, akkor már be kéne ugranunk a Mária nagykerbe is (Westend mellett van) viszont kedden jött a párom is, nem akarom megőrjíteni a boltjárással :lol: Örülök, h egyáltalán a felkészítőt bevállalja... Utálja a kórházakat, a műtéteket, a vért meg minden ezzel kapcsolatos dolgot.
Mi lenne, ha csinálnánk egy csajos programot és elmennénk ketten?
Vizsgák után ráérek bármikor. (Elvileg jún 29. lesz az utolsó kemény vizsgám. Persze fél napra el tudok lógni azelőtt is.)

Bali - nagyon csini vagy!!!! Nem értelek, inkább vékonynak mondanálak, torzít otthon a tükrötök, vagy mi? :lol:

SzKata - gratula a vizsgákhoz, kitartás és kalappal a hétfőire!!!

Megnéztem a Bergon egyik lerakatát az Örsön (Örs vezér tér 12.) babakocsik szerintem nem túl nyerők, de vannak 4-részes ágynemúk 7e, kád 2e, állvány 3e Ft-ért, illetve vannak etetőszékek, fa 6e Ft, szétszedhető asztalnak és széknek.

Ha valakit érdekel, a XI. kerületben van egy csaj, aki 3-4 ezerért varr terhesgatyókat, többféle anyagból, fazonban. Tudom ajánlani, nagyon korrekt.

Vár a polgári jog, puszi Mindenkinek!

Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Krisszi,
Nekem július is OK, amíg még mozogni tudok. Sajna, elvágtam a kezemet, nehezen tudok írni, így röviden. Kedden mi is megyünk, ill. én 1-re, férjem fél 3-kor csatlakozik (megnézzük a szülőszobákat, gondolom, Ti is.) Férjem egyébként uaúgy áll a dolgokhoz, mint a Tiéd :lol: Akkor kedden!
Örs vezér tér: jól hangzik... Nahát, én a Mária nagykerről azt hittem, a Mária utcában van :oops: Még panaszkodtam is vkinek, hogy ott nem lehet parkolni :roll:
Lakásotok klassz lehet, ahogy így leírod. Markör polcot már én is kinéztem magunknak :lol:

Ha kicsit jobb lesz az ujjam, és levehetem a bumszli kötést, jövök még :lol:

ákata2

Sziasztok,

Nem nagyon írtatok ma, biztosan mindenki a ránkszakad remek időt élvezte. :lol:

Engem is elcsábított a férjem a széchenyi fürdőbe. Jól befoglaltuk magunknak az egyik olyan bugyborékolót :lol: :lol:

Viszont így ma sem tanultam, úgyhogy holnap csak bemegyek, megnézem, mik a minimumkérdések és utána megyek UV-ra. :roll: Ez van és kész. De júliusra szebed vagyok!! Remélem, addigra végleg megérkezik a nyár és lehet élvezni a napsütést, fagyizást, balcsizást stb.
Tavaly a nagy kánikulában, amikor a jónép a strandon tobzódott, kitaláltam, hogy csináljunk egy saját, különbejáratú strandot, otthon. Vettünk egy 180x300-as felfújható gumimedencét, elbattyogtunk vele a benzinkútra, és ott, a kerékpumpával 10 percig fújtuk. Aztán a hatalmas medencét felpakoltuk a kocsink tetejére, minden oldalon lógott le a cucc. Alig bírtuk a kádat betuszkolni a nappaliba... Egy órán keresztül csak hordtuk bele a vizet, de amikor kész lett, akkor a saját, jól besötétített nappalink közepén volt egy medence :lol: :lol: A hűs vízből, hideg limonádét iszogatva néztük a jóbarátokat, és nagyokat röhögtünk saját idiotizmusunkon. :lol: De elkerültük a tömeget! :wink: Idén, hogy megcsináltuk a kertet, már "normális" emberekehz méltóan, a kertben fogunk lubickolni :lol:

Puszi
sz_kata

Kata,
nagyon jó ez a sztori a saját stranddal! :lol: Sajna, tavaly nemigen volt kánikula, eddig idén sem - igaz, most nekem elég a huszonpárhány fok is - csak lenne már annyi... Én már azt várom, hogy a bébikkel lubickolhassak egy naaaagy felfújható medanszéban :lol: Télleg, szomszédok nem szólnak be, ha kint pancsoltok? ("Ránk fröcskölik a vizet, tűrhetetlen!", vagy "Még belefullad a macskánk!") UV: azért próba cseresznye... Hátha sikerül a honapi is - ha már odamész, érdemes megpróbálni, nem?

ákata2

Ja: és hogy engedtétek le a medencéből a vizet (mármint a nappaliban)? Kimertétek? Ez valahogy mozgatja a fantáziámat :wink:

ákata2

Napraforgó!
Jó, hogy újra otthon vagy! Mitől lehetett a méhszáj kinyílva? Vagy nem is volt, csak doki rosszul látta?
Férjem is soproni :P Melyik városba jársz át vizsgálatokra?

Melba!
Intimtorna tényleg ingyenes? Hány alkalom? Jánosba mikor mész legközelebb?

Ákata!
hagyma tényleg galibát okoz, nekem rendszeresen. Ügyesen vásároltatok. Képzeld, pont tegnap jött rám a foltvarrás és egyéb gyerekszoba díszítés utáni keresés, akkor, maikor te is írtad és feltettél honlap címeket. Egyenlőre ötleteket gyűjtök és szeretnék belőle minél többet jómagam kivitelezni. Meglátjuk, sikerül-e.
HA van kedved, 2 hét múlva együtt elmegyünk a várandósok klubjába. Autósdit megbeszéljük.

Szkata!
2 hét múlva már én is ráérek a várandósok klubjára. Jövök. Vizsgádra hajrá!
Az Útmutató a szüléshez tényleg jó? Érdemes megvenni? Praktikus vagy lelki oldalról közelíti meg inkább a szülést?
Kádjelenet nagyon aranyos! Olyan kandikamerás, kíváncsi lettem volna, hogy a járókelők meg szomszédok mit szólnak hozzá.

Krisszi!
Terhesgatyó érdekekelne!!! Megadod a számát?
Erika
piciri

Piciri,
két hét múlva nagyon jó lenne a várandósok klubja, köszönöm :lol:
Foltvarrás: ügyes vagy :lol: én bezzeg kétbalkéz, se varrógépem, se tudásom... Pedig jó lenne. Talán gyes alatt megpróbálkozom vmi gyorstalpalóval...
Ha nem baj, hogy én válaszolok, itt a terhesruha varró csaj elérhetősége:
http://www.kep.tar.hu/lorro/50230970#2
van telefonszám is. (Én is eltetettem egy nadrágot, de eddig sajna nem tudtunk érte menni. Remélem, a héten már sikerül :oops:)

ákata2

Ákata,

Háát, amikor pár nap után meguntuk a házistrandot (ill.azt, hogy nem fértünk eltőle) akkor szembesültünk a vízleengedés problematikájával. :oops: Szóval, kimertük.... :lol:

Amúgy, a szomszéd néni látta, amikor felügyeskedtük a medencét, és majd szívinfarktust kapott. Szerinte mi orvul el akartuk őt áztatni....Nem tudom, most mi lesz, ha akertben állítjuk fel, de ha bárki beszól, én lefröcskölöm!

Piciri,

De jó, a végére egyre többen leszünk a klubban! :lol: A könyv nagyon jó, szüléstörténetek vannakaz elején (a szülésfarmon történt szülések) és utána pedig a szülés fizikai és pszichikai oldalát mutatja be, sok példával és sok megdöbbentő érdekességgel. Nekem nagyon tetszik. Mióta olvasom, minden félelmem elszállt (mondjuk, nem is nagyon volt) mert tudom, hogy a testem arra lett kitalálva, hogy szüljek, szóval, magától is tudja a dolgát. A modern civilizáció és aszülések kórháziasításának köszönhető, hogy a legtöbb nő, azt hiszi, orvosi segítség nélkül, nem tudja megszülni a babáját.

Ja, és lehet hogy a könyvnek is köszönhetően, de tegnap azt álmodtam, hogy otthon szültem. És rájöttem, hogy a lelkem mélyén ezt szeretném. Nagyon szöget ütött a fejembe ez a gondolat.....
sz_kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?