Új privát üzeneted érkezett!

Cat!
Olyan keson repeszt??? :shock: Biztos voltam benne, hogy 12-24 ora korul. Akkor azert nem nogatott meg ezerrel a doki sexre, biztos majd holnap mondja el, akkor ezek szerint holnap meg megnezi uh-n mi a helyzet...(azert mi tegnap este megszeretgettuk egymast :oops: ). Es hany mm-esen szoktak ezek erettek lenni? (vmi olyamire emlekszem, hogy 2 mm-t nonek naponta?)

Arra, amit te mondasz, hogy ne repedjenek koran a tuszok (esetleg meg eretlen allapotban) vasarnap reggel kaptam egy Ceclotryde-ot (remelem jol irom). Azt hittem a deca repesztonek lesz, a doki szerint ugyanaz lesz a hatasa, mint a hcg-nek. Tudom, hogy amugy az a leallito, a bartnom pl vegig szedte. De pl a gonal papirjan olvastam, hogy ha fennallhat a tulstimulalas eselye, akkor mar hcg-t nem szabad adni....

Szted akkor most a decatol nem lesz tobbes terhesseg? vagy hogy van ez????

Errol jut eszembe, az a baratnom, akirol multkor beszeltem most volt a 4.-ik lombikjan, eppen tegnap volt a punkcio, 9 db petesejtet szivtak le neki , ebbol 8 erett volt, es egyetlen egy sem termekenyult meg :shock: . Annyira sajnalom oket, mar masodjara vagy harmadjara jarnak igy, azt sem tudjak mar hova menjenek... :( Nem is tudtam mit mondani szegenynek.

Stella!
Meg lehet, hogy megismerem ezt az elmenyt en is, nem is tudom minek szurkolok igazan :roll: .

szoszi
szoszmosz

Szöszi :)
Hát 24-36 óra a repesztés. Például ha ma este 10-kor adom be a repesztőt, akkor mehetek holnapután reggel leszívásra lombikon.

De ha tegnap hancúroztatok, akkor ma este ne legyen semmiképpen hancúr. A tüszőknek nem a mérete, hanem az érettsége számít. Ezt vérből nézik, az estradiol hormon értéke mutatja. Kb 20-24 mm-esek szoktak már ekkor lenni. Ezután adják a repesztő HCG szurit. Ennek tényleg az a veszélye, hogy még ennek hatására is nőnek a tüszők, és könnyen túlstimulálódik az az ember, aki erre érzékeny.

Szerintem neked ezért nem repesztenek, csak a visszafogó szurit a Decát kell abbahagynod, hogy maguktól repedjenek. De biztos a holnapi UH-n fog látszani, hogy mi a helyzet. Szerintem még nem fognak repedni.

Nagyon sajnálom a barátnődet! Valami más protokollt kellene választaniuk, mert ezekre a gyógyszerekre akkor nem jól reagál, nem lesznek egészségesek a sejtek, vagy az Apuka spermájával van gond. De így, hogy nincs beültetés, legalább nem játszotta el a TB finanszírozott lehetőségét. Ilyenkor legalább ez nyugtassa.
Én a helyében Intézetet váltanék.pl. Dévai

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Meg tudja nekem valaki mondani, hogy ha a menstruáció előtt 2-3 nappal a nőgyógyász megvizsgál és azt mondja, hogy "az is előfordulhat, hogy terhes, mivel vastag a méhnyálkahártya (17 mm)", azt mégis mennyire vegyem komolyan? Tapasztalat?

Köszi:
krumpli
kopasz12

Ma voltam magzatvíz vizsgálaton. Szorítsatok, hogy ne legyen gond. Eredményért majd csak júni.29-én kell menni.Most két napig szigorú pihi, úgyhogy megyek is visszabújni az ágyba.
Lujza
lujza

Haho!
Voltam ma dokinal, vettek mintat ilyen immunologiara (nem is tudom mi az pontosan), oooriasi tuszoim vannak allitolag, a doki nagyon lelkes volt. KErdeztem ikreink lesznek-e, azt mondta 4-es ikrek :shock: . REmelem ezt poennak szanta...

Most viszont annyira, de annyira faj mindket petefeszkem, hogy jarni is alig birok,36 ora telt el a decapeptyl ota (cat, en csak egyetlen darabot kaptam!!!), meg a professzorasszonyunknak igaza lesz.... :lol: A doki megkonyorult rajtunk, azt mondta elfogadja a ma ejfeli egyuttletet is, 12 ora meg belefer, bar az a maximum...ma keson fekszunk...vagy koran :roll: ?

Szoval, termeszetes ez, hogy ennyire faj nekem ????

Krumpli!
Sajnos nem tudom mit jelenthet amit a dokid mondott, minden esetre ugyes, ha mar ilyenkor tudja....

szoszi

u.i:Cat! Mondd, hogy sikerul ebben a honapban...keeeeerlek!
szoszmosz

Sziasztok Csajszik,

Alena, Cat: köszönettel magunkra vettük Ádámbucira vonatkozó pozitív megnyilvánulásaitokat! :lol:

Cat: te elmehetnél sajtófigyelőnek (is). Képeken sajátmagamat "stylingoltam" 8) Mészáros Rékát most már ismerem, csak azt nem tudom elhinni A. hogy hordott ki és szült meg 2 ikerpárt ilyen filigrán termettel B. hogy bír 4 gyerekkel ennyi edzés + munka mellett C. hova lettek a várandósságok nyomai

Szöszi: hajrá Magyarok vagy húzzatok bele - ahogy tetszik, csak ügyesen! :twisted:

Most már jobb hangulatban és állapotban vagyok, de képzeljétek vasárnap rémes hasgörcsökkel a kórházban kötöttem ki, és csak tegnap jöttem haza. A vajúdást megúsztam, helyette most kaptam az arcomba rendesen 24 órán át jöttek a rohadt erős görcsök, az infúziók sem segítettek.
A hab a tortán, hogy másfél napig fogalmuk sem volt mi a bajom, pedig szanaszét vizsgáltak. Végül kiderült, hogy ún. bélelzáródást megelőző állapot - a hasi műtét (császár után mióma) "mellékhatásaként" letapadt a vékonybél egy szakasza. Állítólag gyakori. Az a gáz, hogyha nem jön rendbe magától, akkor műteni kell, mert ha elzáródik, életveszélyes.
Ádám úgy hiányzott, hogy majd megbolondultam - apukája viszont csillagos ötösre vizsgázott bébigondozásból (mondjuk jól el is fáradt :D )
Na megyek, mert fellőték a pizsit.

KépKép
virág33

Sziasztok kismamik!

Eltűntem kicsit, de jól vagyunk, holnap betöltjük (illetve már ma :)) a 31. hetet. Dani baba hétfőn volt kb. 2000 gr, BPD 87 mm, nagyobb ez a gyerek, mint kellene, az most már tuti. De nem baj, még simán csökkenhet a gyarapodás. Hasam 105 cm. ÉS folyton hullámzik, ez viszont új :O.
Ja, és visszafordult farfekvésbe a héten, úgyhogy megint csücsül. A doki megnyugtatott, hogy van még bőven helye, úgyhogy még simán visszafordulhat, úgylátszik megúnta a fejjel lefelét :).

Stella :) csodás a két kissrác, hihetetlenek, hogy ilyen angyalok. Remélem Cat ezúttal nem jósol igazi dzsamburit nektek, :) csak úgy viccből egy kicsit :O. Jól bírom a finist, megálltam a hízásban, most vagyok 10 kilónál, dokim nagy-nagy örömére. Hihetetlen, hogy minek tudok még örülni :O. Már nagyon várjuk a picit. Számolom a napokat a heteket. :). De ti már úgyis ismeritek ezt az érzést :).

Cat :) nagyon helyesek a fiúk, sokszor meglesem ám még mindig az újszülőtt képeiket, belopták a szívembe magukat akkor, és már mekkorát nőttek, gratulálok!

Szöszi :) egy kis - illetve hatalmas - drukkot küldök nektek!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jovi :) Berci nagyon édes, de miért kell neki vas? Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem :(.

Lujza :) gratula a kislányhoz! Szívből örülök nektek! Te tényleg csodaszámba mész, ugye tudod, hogy dolga van veled valakinek odafenn??? További csodás pocakosodást kívánok!

Most muszáj lefeküdnöm, holnap megint korán kell kelni, de jövök a hétvégén. Igyekszem majd bepótolni ami most lemaradt.

Pusz
Noémi és Dani-baba
31+0 :O
Vendég

Virág :)
Nem tudom, hogy ki az a Mészáros Réka, de szerencsés alkata lehet. Ráadásul baromira irigylem ismeretlenül is az ikerpárjai miatt. Legalább az egyik miatt. :D
Hú, elég rázós napjaitok voltak... :shock: Még jó, hogy nem kerültél kés alá! Nálunk nem tudom mi lenne, ha napokig nem lennék. Ha néha elmegyek 2 óra hosszára, a gyerekem kakaót kap ebédre(mert azt kért!), jobb esetben kap hozzá pattogatott kukoricát vagy virslit... :roll: Inkább nem hagyom napokra itt a fiúkat. :P

Noémi :)
Már 31? Mindjárt babázol! :D Csak nyugisan és élvezd ki a pocakosságodat. :)

Velünk semmi új, néha beesnek a lányok, aminek szívből örülök, mert akkor végre nem nekem kell szaladnom és ugrálnom, bár a testedzés nagyon is rámférne... :?
Ma beléptem a hálószobánkba és ezt sikerült lencsvégre kapnom. :lol:
Úgy ültek ott mint akiket rajtakaptak valami huncutságon. Korán kezdik a mai fiatalok. :oops: Kép

Mindenkinek szép napot!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nagyon drukkolok, hogy 4-es ikrek legyenek! :D De én inkább megszavazok 2 babát, jó? :D
Azért majd holnap reggel is dolgozzatok rá, mert nem biztos, hogy megrepedtek még a tüszők, de ha UH-z a doki, azt látni fogja.

Krumpli :)
Szerintem vegyél egy terhességi tesztet, valami nagy érzékenységűt, és ha terhes vagy, akkor az mutatni fogja már.

Ti Guiness rekord Dani babát szeretnétek? Ne csodálkozz ha 10 kilót híztál már ekkora fiúval. :D Én 93mm-es BPD-vel már szültem a 39. héten. :shock: Lassan csalogasd vissza Dani babát fejvégűbe, csiklandozzátok a talpát. :lol: :lol: :lol:

Ez szörnyen hangzik ez a kórházosdi! Rémálom! :shock: Ha bármi ilyen van, és nincs Berci, akkor szívesen vállalom Ádám babaát. Még emlékszem 1-2 fogásra. :lol: :wink: De azért ne legyen sosem ilyen, csak tudd, hogy szívesen segítek. Legfeljebb megfogom a 3 gyerkőcöt, azt átmegyünk Beáékhoz vendégségbe. Csenge cica biztos örülne.:lol: :lol:

Egcsi :)
Húú az a nézés Bercitől, elég rosszat sejtet. :lol: Nemrég hallottam férfi erényövről, jó lesz beszerezni! :D

Lujza :)
Nem lesz semmi gond, ne izgulj! Nektek mindig csodababáitok vannak. De ha lenne bármi gond, már észrevették volna a 4D UH-n. Én ezekben nagyon bízom.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Lujza, ha olvasol néha: Ha a Schöpfben voltál, próbálj odatelefonálni két hét múlva (én a méhszájzáró műtét miatt előbb odaszóltam, már rég kész volt az eredmény, pedig nyár közepe volt), hátha! És persze drukk megy :) , pihizz, amennyit bírsz!

Virág: jajj, te szegény. Neked is ezer drukk, hogy ne nyiszáljanak! :D

Egcsi: ejnye, milyen kis rámenős pasid van :lol: Édesek nagyon :)

Noémi: Berci nekem is faros volt még a 32. héten is, simán van ideje megfordulni Danibabának is :)

Szöszi: igen, sajnos "természetes", hogy ennyire fáj :( És persze nem is vmi nagy élmény ilyenkor a kötelező szex, de evvan :oops:
Nagyon kíváncsi vagyok, hány baba lesz ebből :twisted:

Úgy néz ki, perceken belül lesz egy fogasBercink! Lehet, ha fémkanállal etetném, már csikorogna, de max. a hegye van még kint. :D

Puszi:

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Noémi! jut eszembe: hol vannak a babacuccok, amiket varrtál? Fotót kérek! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Köszi a tippet, volt otthon egy Gabriel márkájú tesztem, ma reggel megcsináltam, és pozitív lett!!! A nőgyógyászhoz csak 2 hét múlva kellene visszamenjek, nem tudom, hogy így a teszteredmény ismeretében érdemes-e odamennem hamarabb...lehet, hogy még nem is látszik semmi...

krumpli
kopasz12

sziasztok
vagyok ám folyamatosan olvasó üzemmódban.
az írásra általában már nem jut erőm, de inkább időm

épp büfiztetek, úgyhogy csak jelek és nagybetűk nélkül 1 kézzel.

virág remélem elmúlik magától és nem kell műteni

szoszi nagyon szurkolok, hogy megtapasztald milyen legalább két ilyen kis tökmaggal mint az enyémek. zárójelben elárulom, hogy nem egy méznyalás

cat nagyon jóképűek a fiúk, gondolom belevaló rosszcsontok. hogy állnak a dumálással?

egcsi. a kép király, meg a pattogatott kukorica ebédre is nagyon

noémi lassan finis, élvezd ki a pocakos időszakot

krumpli gratula....

lujza: szorítok, de nem hiszem hogy szükség van rá

jovika, hogy rohan az idő, már a fogak jönnek - hihetetlen

magunkról: Bálint egy hete kicsit megfázós tüneteket produkál, úgyhogy napokig ment megint a szeparáció, amitől kiborultam idegileg. Most már soxor egy légtérben vannak nap közben, egyszerűen nem bírom. Milán egy tünemény, nagyon, sőt néha úgy érzem, hogy túl jó baba. Fekszik, játszik, gügyög, sikongat, alszik. Nem is tudtam, hogy ilyen is létezik. És!!! éjszaka alszik 9-től 6-7ig.

Most csak ennyi. Új képek az albumban:

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=8995&page=1

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke :)
Nagyon helyesek a fiúk a képeken, és Milán nagyon hasonlít Bálintra. A legédesebb kép, amikor Bálint lefekszik a gimnasztika alá a tesóval játszani. Zabálnivalóak!

Nagyon megérdemeltétek, hogy Milán ilyen jófiú legyen. Emlékszem Bálinttal mit küzdöttetek az alvással, amíg végül a Ferber módszer segített.

A fiaim még nem kényeztetnek el túl sok beszéddel, csak pár szót mondanak. Bezzeg a hülyeségeket megtanulják rögtön, hogy például hogy csinálnak az indiánok, mega a barom Raiffeisen reklámot, amikor az ügyintéző üti kétoldalt a füleit, és mondja, hogy pak-pak-pak, azt mindkét gyermekem remekül utánozza. :lol: :lol:

Krumpli :)
Gratulálok! Szerintem felesleges most még dokihz menni, úgyis csak a megvastagodott nyálkahártyát látja csak UH-n. 2 hét múlva már lesz petezsák is.

Cat
Kép
cateye

Egcsi: ez a Berci gyerek rendkívül szemrevaló! Lennék harminccal fiatalabb, kitúrnám a kiscsajt mellőle! :lol:

Lujza: nyugi, a csodababák makkegészségesek! :P

Cat: jó ötlet, Bea biztos értékelné! :wink: Azért köszi a felajánlást, de reméljük soha többet nem fordul elő!
A fiaidat együtt játszani eddig még csak a képeken láttam! Lehet hogy beállított fotók? :twisted:

Edit: nagggyon édesek a srácok! Jól tudsz 1 kézzel gépelni! :lol:

Krumpli: gratulálok és csatlakozom Cat-hez! Addig is vigyázz magatokra!

Virág

KépKép
virág33

Egyre többet együtt játszanak a fiúk, minden nap van kis birkózás, egymás nyüstölése. Ilyen vidáman indul mint a képen, aztán mindig bőgés a vége. :lol: :lol: Samuba jó kis agresszió szorult, állandóan birkózni akar mindenkivel, de csak az Apja partner benne. Most olyan dzsúdó edzést keresek, ahová 1,5 éves kortól lehet vinni a kölköket. :lol: :lol: Amíg viszem Samut dzsúdóra, Olit viszi a bébiszittyó tücsökzenére. :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Virag!
Minthogy professzor sajtoreferensunk szolt, en is gyorsan megvettem a Kismamat, amit ujabban mar nem szoktam (de hatha hamarosan ujra vehetem) es megneztelek...igaza volt, jol nezel ki! A korhazasdit sajnalom, remelem magatol javul!
Drukkokat koszi!

Noemi!
Neked is koszi! Jeee, mar befordultatok a celegyenesbe Ti is, kezdesz turelmetlen lenni???EN nagyon az voltam anno.

Reditke!
Mi az a Ferber modszer? :shock: MEgneztem a fiaidat: edesek, aranyosak, remlem nekem is hamarosan lesz! Az elkuloniteshez kitartast, sajnalom, hogy kenytelenek vagytok neha...biztos szegeny Balintnak is rossz lehet, de hatha nem sokszor lesz szukseg ra. Segitseged semmi nincs meg most sem? Aranyos volt az egykezesed :lol:

Cat!
Mondtam mar, hogy hasonlo lesz a jarolapunk, mint a tietek? :D Majd en is csinalok kepet az ikrekrol ott, jo? :lol: Jooooooo???? :wink:
Amugy neztuk ma uh-n a tuszoket, mar volt ami megrepedt (gondolom tegnap, mikor annyira fajt) es volt ami meg nem...A PCT vizsgalatunk remek lett, meg 40 fickandozo kisfiut talaltak/vizsgalt egyseg. Az immunologia (vmi zona p....) viszont pozitiv. 1;50es higitasban pozitiv. Allitolag 1;200-asnal mondjak, hogy lombik, mert ugye, ezen az inszem nem segit, hiszen a petesejt odzkodik a dologtol, hiaba jutnak el a fiuk a megfelelo helyre... Azert a doki biztatott, hatha sikerul, meg semmikepp nem gondolkodunk lombikban, meg adunk par eselyt magunknak. Bar, jo lenne nem kiserletezgetni, hanem egybol terhesnek lenni...

Jovika!
Gratula a fogacskahoz!

Egcsi!
VAsarnap este lesz csomagom!

MOst mennem kell furdetni...
szoszi
szoszmosz

Cat :)
beszéd nálunk sem megy igazán. Pár szó van, amit mondanak (kb. 10 a kettőre együtt).
Mutogatós dolgokat ők is hamar megtanulják, de a TV egyáltalán nem köti le őket.

Utolsó próbának megszereztem a teletubbies-t, mert hogy az minden gyereknek bejött... enyimek 2 percig nézték, majd mentek a dolgukra :D
TVrezisztensek :D
mondjuk amikor ők ébren vannak, sosincs bekapcsolva :D

drukkolok Nektek a tesóhoz...
mi már a 11. ciklust kezdtük....

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lemaradtam. Benne voltál a Kismamában? :) Hogyan, miért? Ne tarts homályban, itt nem lehet megvenni! :cry:

Edit :)
Kitartás! :) Nagyon jól csinálod a dolgokat! Ne aggódj, az én fiam is tünemény jó baba volt picinek, éppen mint Milán fiad, azért 1 éves kora után összeszedte a csibészséget. Szerintem te sem úszod meg :wink:
Mi az a Ferber módszer?

Na, végre!(csomi) :) Hajrá az ikrekhez! Követlek abban is! :)
Egy ismerősnek most születtek az iker fiai, amerikai a férje. Lombikos babák. A férjecském erre megjegyezte, hogy nem kell ahhoz lombik, hogy ikrek legyenek, csak az amerikaiak nem értenek hozzá. :P Na, nemsokára bizonyíthatja, hogy ő lombik nélkül is produkál ikreket. Egy fiú és egy lány rendel. :lol:

Orsi :)
Az én fiam is csak mostanában mutat hajlandóságot a beszédre. Próbál mindent ismételni. Eddig elég metakommunkatív volt a társalgásunk. Most már reménykedek, hogy elhagyja a Maugli nyelvet és redesen is fog beszélni. Aztán meg majd győzzük hallgatni és válaszolni a kérdésekre... :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok,

De jó, hogy megint beindult a topic. Igaz, én is lusti vagyok írni, de olyan jó olvasgatni. :D

Stella :)
Nagyon helyesek a fiúk.

Nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb ikreket fényképezhess!

Jovi :)
Helyes ez a maszat-Berci. Jó dolga lehet, hogy ennyien kényeztetik a családban.

Lujza :)
Nem lesz semmi gond a babával, csak pihenjél sokat. Bár nem tudom, Boti mellett ezt hogy tudod megoldani.

Szörnyű, amit írsz. A szomszéd néninek volt ilyen bélelzáródása, és persze részletesen elmesélte. :) Nem egy leányálom. Remélem, magától megoldódik a helyzet, és nem kell többet kórházba menni. Bercinek meg gratula, hogy ilyen ügyesen ellátta Ádám-bucit.

Noémi-pocaktárs :)
De jó, hogy jól vagytok. Nagyon kíváncsi vagyok, mekkora lesz Dani baba. Én még soha nem mértem meg a pocakom, de az írásodon felbuzdulva most megtettem, csak 100 cm.:( Baba méretet nem tudom, mert nekem csak a kötelező időkben szoktak ultrahangot csinálni. Így a következő majd 4 hét múlva lesz, a 36 hetes. Viszont akkor már CTG is lesz. Hogy megy az idő, nem? Zalán is nagyon élénk, állandóan ugrál és táncol a pocakban.

Tündéri ez a kép, nagyon jópofák a srácok rajta. Bercinek tényleg veszélyesen huncut a nézése, én nem engedném, hogy magukra csukják az ajtót. :D

Vicces lehet, ahogy a reklámot utánozzák. Naná, hogy a hülyeséget tanulják meg legkönnyebben, melyik gyerek nem? :D

Reditke :)
Bevallom, már az őszi topicon is megkukkoltam tegnap a képeidet tegnap. Annyira helyesek a fiúk! Alig várom, hogy én is lássam, mit szól Zéti a babához. Előtted meg le a kalappal, hogy képes vagy a két fiút szeparálni. Na meg Milán előtt is, hogy ilyen jó baba.
Képzeld, Arni július 17-től szabin lesz. Úgyhogy mondta, szüljek előbb.:) 25-re vagyok kiírva, úgyhogy kíváncsi vagyok, mi lesz. Majd lehet, hogy lesz kérdésem a helyettesítő dokival kapcsolatban. Úgy emlékszem, végül meg voltál elégedve.

Mi jól vagyunk, csak ebben a vacak időben nehezebb lekötni Zétit, aki állandóan menni akar. Így délelőtt-délután sétálunk. Nem baj, legalább nem hízok el. :) Mostanában kicsi nyűgösebb volt a foga miatt, úgyhogy jobb is volt, ha kimozdultunk. A játszótéren elmúlnak a gondjai.
Beszélni nem beszél ő sem, de elég sokat dumál halandzsa nyelven, és a szavakból is mostanában majdnem minden napra jut egy új. Persze ehhez még kell "anya a kódfejtő", de azért jópofa. Ma az ablak szót kezdte mondogatni: aba. Ami tisztán és jól kivehetően megy: Apa, Kaka. :)
Pocaklakó is jól van, ahogy már írtam, egyre mozgékonyabb. Hihetetlen volt, mikor a doki mondta, hogy hónap végén már CTG is lesz! Úgy várom már, hogy lássam a fiút!

Puszi, Alena Kép
alena9

Cat, Virág :wink:

Jöhettek, pasikra már most vevők vagyunk!

Egcsi :P
a két kis ártatlan

Alena :)

irtó gyorsan megy az idő. Hétfőn megszületett a hugom második babája. Képzeljétek a Schöpfben nagy változások vannak. Először is festenek a folyosókon. Ami itt nagy szó.
Az újszülötteknél megkérdezik, hogy tápit, vagy tejet adjanak nekik a csecsemősök. Plusz a gyerekdoki fennt vizitel, nem kell levinni a babákat.

Mi jól vagyunk, Csenge egész napra leköt, mindennél felkapaszkodik, tojik rá, hogy ha elesik, esetleg kőre, vagy a szekrényre. Amúgy egész nap dumál, nevet, igazi kiscsaj.

Bea
bocs, a profilomat még csak most fogom megcsinálni[/url]
regibeus

Jujj, ez már nagyon izgi! :) Nagyon a finisben vagy. :) Zétinek gyönyörű szemei vannak! :) Neked is őrködnöd kell, mert a lányok kapkodni fognak utána. :P

Bea :)
Ez az elesés nagyon ismerős, a 1O hónapos kiscsaj akire vigyázok most indult el...minden napra jut izgalom. Tegnap a száját ütötte be-ömlött a vér, ma nekiesett az asztal szélének, szép kék folt lett a pofiján. :shock:
Gratula a húgodéknak! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Látom a rossz idő ideültetett mindenkit a gép elé :)

Egcsi, szöszi: Ferber-módszer (Cat jót vigyorogtam rajta!): a Vejedre ütök (eredeti címét nem tom) című filmben Mr. Ferber (R. De Niro) az unokáját "ferberizálta". Vagyis nem fölvenni ha sír, nem beszélni vele babául, nem beszélni előtte csúnyán, stb. :lol:

Alena: Zéti nagyon huncut...ez a grimasz! Petinek is nagyon tetszett a srác:) A sok sétárt nem irigyellek, nekem nem esett jól a végén kutyagolni (pedig az igazi végét meg sem értem egyben!).

Szólít a kis fogasbabám:)

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Jovika!
Az apadra utok-ben volt unokaja De Nironak??? :roll: Hmmm, en arra nem is emlekszem. Ertem akkor a modszer lenyeget, nem nekem valo. Meg szerencsere mar nincs is ra szukseg, alszik a kolok.

Orsi!
11.-ik ciklus? Probalkoztok spontan??? Nem lombik lesz ujra? Mennyi ideje is volt nektek a sikertelen?
En gyerekem se kattan a tv-re (pedig elvek ide vagy oda, gondoltam neha jol jonne :oops: ), mi is a teletubbiest probaltuk nem erdekelte. Mar nem is probalkozunk, igaz, mi se nagyon kapcsoljuk be napkozben.

Egcsi!
Ahogy mondod, lesz meg kerdes-ozon ! :lol: . Balazs hamar kezdett dumalni, edes nagyon, de egy meseles kb igy jatszodik este: Hol van a kiralyfi? Palotaban. Hol van a palota? A Varosban. Hol van a varos? Az orszagban. Hol van az orszag? Na, mostmar maradj csendben es aludj ! :P
Ma reggel mikor azt mondta az apja, hogy mutassa meg a betonkeveros autojat, azt mondta "szo se lehet rola" :shock: .

Alena!
Edes az a lavor gyerek!!!!! :lol: CTG??? :shock: Hogy csinaljatok, hogy mindenkinek egybol ekkora a gyerek a pocakjaban??? :wink:

szoszi
szoszmosz

Nagyon helyes ez a lavóros kisfickó! :) Ma mi is esőben sétáltunk, mert sajnos nem maradnak meg a fiúk már a lakásban, és nem értik mi az a rossz idő. Miért is ? :lol:

Na azért Zéti élen jár a beszédben az én fiaimhoz képest. Például Ők nem szólítják keresztnevükön az Apjukat. :lol: :lol:

Beus :)
Várható volt, hogy feláll a kiscsaj, már nagyon huzakodta magát. Hát ez sem egy irigylésreméltó korszak, mert hatalmasakat tudnak esni. :?

A Teletubbiest az enyémek sem nézik meg, pedig próbálkoztam vele, sőt egyéb mesefilmeket sem. Csak a Simi-Manó megy még mindig ezerrel, én már marhára unom, de Ők nem. Samu már pár gyerekdalt felismerhetően dúdol belőle, és mindenhol felismerik az összes gyerekdalt, és ismert klasszikus zenét, ennyi haszna van azért. A reklámokat szeretik még, mert az esti híradó előtt azt nézik, rá vannak tapadva. Hamar meg is tanulják a hülyeségeket belőle. :P Pedig néha úúúgy örülnék, ha néznének nyugiban egy mesefilmet 30 percig!

Ferber módszer: A gyereket önálló alvásra, elalvásra szoktatása.Az elalvásnál sírni hagyás. Amikor 5-10-15 percenként bemegy az ember, és nyugodt hangon elmondja a gyereknek ugyanazt a monoton beszédet, hogy most aludni kell, éjszaka van stb. Nincs cicin elalvás, ringatás stb.

Jovi :)
Én is röhögtem egy jót. :lol: Dr Ferber egy élő gyerekorvos, és alvásszakértő, elismert szaktekintély. Sokan vitatják a módszerét, de nekünk nagyon bejött, és Reditkééknek is, viszont emlékszem, hogy Szösziéknek nem. Szóval a filmben innen vették a nevet és a módszert.

Jöhet a kép a járólapról! :) Jó ízlésetek van! :lol: Igaz a miénket nem mi választottuk, a régi tulaj, csak nem volt időnk már felszedetni, mást rakatni. A színe nekem is tetszik, de nem pepitában raktam volna le. Na nagyobb bajunk sose legyen!

Drukkolok, hogy Balázzsal együtt 3 rosszcsont koptassa majd el a követeket! :P Az immunizációt nem teljesen értem, amit írtál, de nekem is lehetnek fekete lukak a témában. :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat: basszus, én műveletlen műtyúk! :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Szöszi: az Apádra ütöknek lett folytatása...a Vejedre ütök. Szvsz jobb, mint az első rész:)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok
Én olyan tanácstalan vagyok engem állandóan a sírógörcs kerülget már komolyan nem tudom mit csináljak. A pici ha nem alszik akkor állandóan sír, de végülis nem a hasfájás miatt csak úgy most is itt van az ölemben félálomban és neki fél percenként eszébe jut hogy sírnia kell. Most csak azért tudok írni mert a nagyobbik alszik. Állandóan csak a cicin lógna a nagy meg azért nyaggat hogy tegyem le és vele foglalkozzak, ő azért sír, én meg már az egésztől sírok. A nagyobbik tegnap is míg én szoptatok mászik fel a komódra meg a szék tetejére elmondom neki vagy 20-szor hogy ne másszon mert leesik mint aki ott sincs és süket akkor is csinálja hát persze meg is van az eredménye le is esett. Egy 5 perc múlva meg dugja fel a ceruzáit az orrába meg ilyeneket csinál. Mondjátok ez a testvérféltékenység megnyilvánulása vagy minek tulajdonítsam? Ti ilyen esetben mit tesztek ha semmiben sem hallgat rátok a gyereketek mert az enyém nagyon nem hallgat rám. Odaütöttök neki vagy mit tegyek? Az éjszakáink meg abból állnak hogy a pici amint megéhezik (ez olyan 2 óránként van) nem nyöszörög vagy hasonló hanem egyből ordít hogy felordítja a másikat is. (egy szobában vagyunk még anyósoméknál lakunk az idén év végén fogunk különköltözni). Ti hogy oldanátok meg ezeket a dolgokat? Bocs hogy hosszú voltam de már az idegeim végénél tartok, egyszerűen már nincs türelmem egyikőjükhöz sem.
Köszi
cinci

Kedves Cinci!

Olyan elkeseredettseget olvasok a soraidbol, hogy rogton belepofazok, holott nincs is csak 1 gyerekem. Az volt meg ilyen siros, cicinlogos az elejen, en is csak sirni tudtam es ment a hasam, lenyelni semmit, emlekszem...(allitolag nagy trauma nekik megszokni az eletet)
Szoval, szerintem kerj egy kis segitseget valahonnan, hacsak lehet, pl 2*fel orara menj el vasarolni (annyit kibir a kicsi massal-bar ezt anno en sem hittem el), vagy vhova egyedul, esetleg furodj habos vizben egy szaftos pletykalappal.Sztem ezek a dolgok be tudnak ugy gyuruzni, hogy az ember azt hiszi nincs is kiut, pedig igen...az idojaras sem kegyes veletek, de a nagyot jo lenne elvinni vhova, jatszohaz, kisgyerekes barati csalad, stb, ahol feltoltodhet kicsit, biztos neki se jo az egy szobaban bezarva. En semmikepp sem utnek oda, maskor sem, de most vegkepp nem. Es Neked is jot tenne beszelgetni vmi hasonlo helyzetben levo kismamaval , a "mashol is van igy" erzes talan segit. A kicsinek meg mindegy hol van, ha a cici vele van, esetleg meg el is nezelodik o is...

Bocs, ha tudalekos vagyok, csak en is megjartam anno a hormonokkal, azt hittem belehal a gyerek, ha nem az en olemben van 5 percet...

Drukkolok Nektek!
szoszi
szoszmosz

Cinci :)

Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzet alakult ki nálatok. Az enyémek is sírósak voltak az első időben, mert nekik alkalmazkodni kell a külvilághoz, és ez nagyon nehéz. Melletted érzi biztonságban magát, igényli a közelségedet, megnyugtatja a szopi. Persze a nagyra is kell időt szakítani. Próbálj vele legalább hétvégente kettesben csinálni programot. Együtt menjetek el valahová egy rövid időre, csináljátok azt amit Ő szeretne. Addig Apa pátyolgathatja a picit. A hétköznapokban meg jó lenne valaki, aki elvinné a nagyot egy kicsit, ahogy Szöszi is írja. Anyósodék nem tudnak segíteni, ha már ott laktok?

Az ikresek között van egy lány, ahol a 15 hós kislány mellé születtek ikrek. Ő is teljesen ebben a cipőben volt mint Te, a pici mindig borsot tört az orra alá féltékenységből, amíg Ő az ikrekkel foglalkozott, rosszalkodott, felmászott mindenre. Nekik a bölcsi oldotta meg a problémát, a kislányt bölcsibe adták, így mindenkinek sokkal jobb most, és a kiscsaj is nagyon élvezi a bölcsit.

Szerintem Reditke tud még gyakorlati tanácsokat adni, mert hasonló cipőben van.

Remélem sikerül megoldani a problémát, de fel a fejjel, mert itt a hétvége!

Cat
Kép
cateye

Cinci,

1.május 27 szombat 10.31-kor írtam neked itt egy hozzászólást a kicsi-pici témában.
Próbáltad, hogy szopizásnál magad mellé hívod a nagyot, hogy együtt etessétek a picit.
Nálam az vált be, ha Bálint épp nem tesz-vesz és Milánnak szopiidő van, hogy odahívomBálintot, hozzon egy könyvet és miközben pici eszik olvassunk neki.Ezzel ő nincs kizárva a dologból, hanem segít nekem, mert azt gondolja picinek jó, hogy ő ott van.
Mindig mondom neki, hogy látod milyen nyugodt Muilán és mennyire örül, hogy te is itt vagy stb, és enneknagyfiú is nagyon örül.

2. nagyon nehéz, de próbáld meg nagylányt úgy kezelni, hogy ne érezze, ő nem olyan fontos mint a pici. Kérd a segítségét mindenben, mi együtt fürdetünk, együtt pelenkázunk, együtt szoptatunk stb. és Bálint élvezi, fontosnak tartja magát.
ebből adódóan nem ütném meg, mert az picivel szembeni fpéltékenységet-agressziót válthat ki.

3. amit Szöszi és Cat is írt, próbálj meg kicsit kiszakadni az anya szerepkörből.Irtó nehéz, de tényleg csodákra képes. Én lefejek egy kis tejet, itt hagyom bébiszittyót pár órára a piciven vagy néha mindkettővel és elmegyek. Vásárolok, vagy kirakatot nézek vagy beülök egy kávézóba meginni egy forró csokit és elolvasni valami könnyű újságot.

4. üvöltős, sírós, sűrűn szopizós baba. Nekem Bálint volt ilyen 4 hónapos koráig. Éjt nappallá téve üvöltött, kézben, ágyban, mindenütt. Nagyon nehéz én néha azon voltam, hogy kihajítom az ablakon és utána ugrok, de mivel földszintes a ház, semmi értelme nem lett volna.
Olyan viszont volt, hogy már annyira kiborultam a tehetetlenségtől, hogy kimentem a hideg esőre lehülni, miközben ő benn ordított. Az a pár perc is teljesen megváltoztatott.

Tudom milyen volt számolni a perceket, órákat, hogy teljenek a napok...aztán elteltek.
Vége lesz ennek a szörnyű nehéz időszaknak.
Szinte lehetetlennek tűnik, de próbáld derűvel kezelni, azt a manók is megértik....

Anyósodék, párod, barátnők? Kérj segítséget, nem szégyen az!!!!

Nem tudom a leírtak segítenek-e, de remélem.

Merre laktok?

Edit
Kép

Kép
reditke

Alena,
de jó hogy írtál. Mindjárt szülsz. de fura. rohan az idő, csak mi nem öregszünk :oops:
Zéti nagyon pasi és már egyáltalán nem baba.

Ferber-módszert Cat :) elmagyarázta, de én nem tudtam hogy ez a neve. Az aludj jól gyermekem könyvet olvastam és azt alkalmaztuk. Király!!!

Egcsi :) az 1 éves kor után összeszedett csibészség az szükséges, de legyen bármilyen csibész, azért az, hogy az elején nem üvölt nonstop hónapokon keresztül az megfizethetetlen.

Cat :) már csak halkan kérdezem. Létezik ilyen dzsúdó? vagy vicces kedvedben vagy :lol:

Edit
Kép

Kép
reditke

lombik lesz :D csak éppen építkezünk :D így a célzott gyerekgyártás tolódik... de hát én kis balga bíztam a csodában, hogy majd a lombik után mi is azok leszünk, akiknek spontán jönnek a tesók :D
asszem ez nem így lesz :wink:
sebaj :twisted:

egyébként a biokémiais lombik dec.ben volt... már jó régen.

velünk semmi extra :D esik az eső....

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Hja, azt ismerem :lol: , engem is azzal etettek, hogy majd pont a szules lesz az a hormonbomba, amitol helyrejovok, csak 1-et sikeruljon szulni...Aztan tessek, gyogyi nelkul mar nem is menstrualok, nesze neked hormonbomba :cry:
Mi is koltozunk, az elejen arra is gondoltunk, hogy nem is jo honapban fogtunk hozza, minden osszejott, dehat, mivel evente kb 5 mensim van ki tudja mikor lett volna a kov alkalom... :roll:

Lehet, hogy 40 evesen, mikor mar 3-4 gyerekunk lesz, akkor meg helyreall, aztan folyamatosan kell vedekezni...Anyam is mondta, hogy mit izgulok, neki is volt igy evekig, hogy hebe-hoba menstrualt, mondtam is, hogy jo-jo, majd ha lesz 3 gyerekunk engem se fog izgatni a dolog, de egyelore csak oregszunk (persze nem en, csak Laci :wink: ) a gyerekek legyartasa meg egyre tobb idot vesz igenybe...

itt is folyton esik, mar nagyon unom... nem halad a melo a haznal, gyereket nem lehet kivinni, tegnap meg futottunk is :( tenyleg azt mondtak, hogy ilyen lesz egesz junius??? :shock:

szoszi
szoszmosz

Lányok köszönöm szépen mindenkinek a bíztatását hát a helyzet nem javult koránt sem. Anyósomék próbálnak segíteni de ők sem tudnak túl sokat ők is dolgoznak, a férjem is csak akkor tud amikor hazaér a munkából. Nálam most mindennapossá vált hogy én is sírok a picivel kicsit megnyugszom utánna ha kisírom magam. Sajnos a nagynak a mai nap odaütöttem már dühömben nem nagyot csak inkább megsértődött aztán együtt sírtunk én megbántam ő meg a sértődés miatt. Még az alakult ki nálunk hogy ha van is egy pici időm rá szinte elutasít engem. Majd még írok mert megint sír a pici köszi mindenkinek hát remélem túléljük valahogy
cinci

no, akkor nálatok is van mit tenni :D
ha mminden jól megy 2 hét múlva csinálják a kerítést, és aug. elejére meg lesz az ép.engedély, és elindulhat a meló :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Halihó!

Mi ez a pangás? :(

Hol építkeztek? Minden elismerésem...én nem mernék belevágni... :roll: Építettővel csináltatjátok vagy ti szervezitek a dolgokat?

Megkaptad a mailt?

Cinci :)
Kitartás! Jobban menek majd a dolgok idővel! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

a balaton partján egy kis faluban. Mi szervezzük, nem lesz kiadva 1 cégnek, de édesqpám az éíptőiparban dolgozik, így van már jó pár részterület, amire megvan a megfelelő ember.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Nem kaptam meg a mailt! Átküldenéd megint?

Köszi

Cat
Kép
cateye

Háát...így még inkább azt mondom, hogy bátrak vagytok. De hát valamit valamiért. :) Biztosan élvezni fogjátok a családi ház előnyeit, a fiúk jól ellesznek az udvaron stb. :) És nem utolsó sorban, ha hazamegyünk mehetünk a Balatonpartra vendégségbe. :D Ne ijedj meg, csak vicc volt. :lol:

Ismét küldöm. :)

Velünk minden OK, olyan meleg van, hogy kisül a béka szeme. Tegnap du. 38 fok volt. A gyerkőcök pancsolnak az udvaron egész délután és egy kicsit délelőtt is.
Bercinek vettem fakocka készletet, betűk, számok és mindenféle figurák vannak rajta. Sokat segít a beszédben és persze építkezik is. :)
Tegnap kérdeztem tőle:Szereted anyát? fejrázás vigyorogva.
Szereted Apát? fejrázás vigyorogva
Szereted Bercit? Csak vigyor volt, arra már nem rázta a fejét. :wink:
Mindenkinek jó éjszakát!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok Mamik!

Lemaradt a hétvégi bejelentkezés, volt egy kis zűr, remélem több nem lesz. Jól bepánikoltam, lezsibbadt a jobb oldalam, beszélni se tudtam. Na, nyomás a kórházba, most ott tartunk, hogy túl vagyok ma az EEG vizsgálaton, jövő héten MRI-re kell menni.
Neurológus ki volt bukva, hogy a prolaktin miatt nem csináltak MRI-t nekem, meg a migrének miatt se. Volt itt valakinek? Én úgy tudtam, hogy "csak" gyógyszerezik a prolaktint, az okát sose vizsgálják ki. Na, a lényeg, hogy jól vagyunk. ÉS jól is leszünk, punk-tum. :O Remélem az MRI is negatív lesz. Drukkoljatok plíz. :)

Nettke :) ha erre jársz, kérlek csörögj már rám, mert elszórtam a számod a noteszommal együtt és a telefonomba nem vagy benne. Nem tudlak felhívni, pedig nagyon szeretnélek. Nagyon köszi.
Ha nincs + a számom, akkor megadom, vagy írj is akár.
Remélem jól vagytok.

Orsi :) drukk az építkezéshez, meg a csodatesóhoz is, csodababák pedig vannak. :)

Alena :) mindjárt szülünk!!!!! :):):):):):):) De tiéd az első, az idősebb baba jogán :) A hasad pedig egyáltalán nem mérvadó!!! Ezt verd ki a fejedből! Az enyém különben is ki van párnázva :). Nem is kicsit :).

Cat :) nagyon köszi amit írtál, közben megnéztem a babó adatait, tényleg 87-es a BPDje és 31 cm a fejkörfogata. Ez volt egy hete :), és már úgy várjuk őfelségét! Jó volna kihasználni az időt a pihenésre, de ekkora hassal? Reménytelennek tűnik :O

Lujza :) ti hogy vagytok? Mocorgásokat érzed már?

Egcsi :) nem ér 15 fokban júniusban a 38 fokról zengedezni, ez nem szép dolog :P , még a kabátomat is elő kellett szedni :roll: .

Puszi

Noémi és Dani baba
31+5
Vendég

valamikor a 29-30. hét környékén nekem is volt egy ilyen zsibbadásos bénulásos tünetem.
és se előtte se utána nem jött elő. Nem tudjuk az okát. Elkezdtem zsibbadni, majd sem fogni sem állni nem tudtam.
A dokim szerint idegnyomás is lehetett.

Én már nagyon várom az építkezést, no, meg a végét :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!:)
Jó, hogy fellendült egy kicsit a topic.
Édesek a gyerkőcök (lavórosok és nászágyban fekvők, de a többi is)!

Egcsi!:)
38 fok?! Itt csak a fele van. :( Inkább ne is írj róla, én már úgy várom, hogy pancsizni lehessen a kertben! De úgy hírlik a nyáron csak 2 hétig lesz folyamatosan meleg, július utolsó és augusztus első hetén. Meg talán még szeptemberben huzamosabb ideig jó idő.
A mailt majd írom. Már legalább 20 embernek tartozom e-mailel, de egyszerűen nem jut rá idő.

Dana másfél hete mindig csak vinnyog, a szobából sem lehet tőle kimenni. Szinte minden nap úgy főzök, hogy a végére a nadrágomba kapaszkodva zokog. Idegileg én is teljesen ki vagyok merülve. A házimunka is csak nehezen halad így. Oka több is lehet, a rossz idő, hogy most tört át az egyik szemfoga és napokon belül meglesz a következő is, hogy náthás és állandóan folyik az orra, meg most kezdődött el a hiszti korszak is. Ma pl. azért bőgött, mert nem tudott masnit kötni, ha én akartam segíteni meg azért.

Szöszi!:)
Én is nagyon drukkolok! Egyébként nem vagy egyedül, nekünk sem jön össze a második, most voltam dokinál, van egy csomó tüszőm, egy oldalon 5-6, de 6 mm-nél egy sem nagyobb. Lehet nem is volt rendes peteérésem mióta abbahagytam a szoptatást. Hormont most fognak nézni. Úgyhogy szeptembertől valószínűleg újra kell majd kezdeni mindent. :(

Közben megszületett a húgom 3. gyereke, és ma (illetve már tegnap) az öcséméknél a második. Akkor estek teherbe amikor én is pont elválasztottam Danát, és kezdtük a kistesó projectet, úgyhogy azt gondoltam mire megszületnek a babák az én pocakomban is fog lakni valaki. Most teljesen le vagyok lombozódva. :cry:

Cinci!:)
El tudom képzelni milyen rossz lehet, úúúgy szeretnék segíteni, de csak te tudsz magadon segíteni. Ahogy a többiek is írták, bárhogy, de meg kell találnod a módját, hogy kiszakadj egy kicsit és megnyugodj, feltöltődj, hogy maradjon türelmed a lányokhoz. Ez az ő érdekük is. Ha ez megvan, akkor megpróbálhatod Esztert valahogy megszelidíteni, de addig szerintem annyira érzi a feszültséget benned, hogy ez még jobban adja alá a lovat. Csak türelemmel lehet szerintem célt érni, módszer pedig több féle lehet, egyiknek nagyon jó amit Reditke írt. Ha szeretnél profibb véleményt hallani, szerintem írj az origón a babázóban a pszichológus lányoknak, szoktam őket olvasni, nagyon jónak tűnnek a válaszaik. Kitartás!

Nekem meg jó éjt, lőjetek le, nincs időm írni, ha meg belekezdek abba sem tudom hagyni. Holnap megint nagyon kipihent és türelmes leszek. :twisted:

Pussza, Leone

KépKép
leone

Noémi!:)
Nekem volt MRI vizsgálat a prolaktinom miatt, nem találtak semmit, nagyon ritkán találnak valamit, ne aggódj! Okát emg tényleg csak ritkán vizsgálják, mert nem tudják, csak bizonyos okokat lehet kizárni, megmondani nem lehet mitől magas.

Leone
leone

Cinci!
Nem lehet könnyü neked! El is hiszem, hogy kiborulsz és Te is sírsz a picivel együtt!
Remélem, hogy hamar elmúlik nála ez a sírós korszak és akkor könnyebb lesz valamivel!
Szerintem a nagytesó tutira féltékeny. Jó lenne kitalálni valami olyan játékot, ami a picit megnyugtatja és a nagyot is elszórakoztatja.
Drukkolok nektek!

Virág!
Hogy vagy? Voltak újabb görcsök?
Remélem rendbejön ott bent minden és nem kell müteni!

Kismamik!
Szeretnék tanácsot, vélemény kérni!
A srácokat kb. 1 hete mintha kicserélték volna. Eddig szopiztak, aztán kapták a tápit, mert a tejcsi nem elég (persze mérlegünk nincs, csak az ösztöneimre hallgatok és eddig el is találtam a tápszeres pótlás mennyiségét).
1 hete viszont az Olivér nem vagy alig fogadja el a cumisüveget és ezt a Botond is eltanulta tőle.
Tekergőznek, fáj a pocakjuk és sokkal kevesebbet kakilnak, mint korábban.
Most próbáljuk igény szerint kajáltatni őket. Úgy vettem észre, hogy talán áttérnek a napi 5 evésre a 6-ról, de az elfogyasztott mennyiség nem nőtt, sőt inkább csökkent.
Tökre beparáztam, hogy most mi van??!!
A dokinéni szerint nem kell aggódni, mert szépen gyarapszanak. Persze, mikor mérte őket még csak pár napja "nem ettek".

Írt fel új tápit, hátha attól nem lesznek szorulásosak. Persze csak Olivérnek vannak ilyen gondjai, Botond, ha ritkábban is, de azért rendesen telerakja a pelust.

szerintetek ez normális? Mennyit kéne ennie egy 2 hónapos babának? Azt nem tudom elképzelni, hogy most hirtelen elég lenne nekik a tejcsi, pláne úgy, hogy eggyel kevesebbszer esznek naponta.
HELP ME, PLEASE, mert totál be vagyok parázva.
Ja, és többet is alszanak, de ha fennt vannak és éppen nem a pocakjuk fáj, akkor vidámak és vigyorognak.
Előre is köszi!

Kép
stella9

Stella: kösz az érdeklődést, azóta jól vagyok. Holnap még elmegyek röntgenre, hátha látni valami változást (bárcsak oldódott volna!). Szerintem ne parázz a srácok miatt - tudom könnyű mondani - de nem mindig esznek egyforma elánnal, ez mindig változni fog. Ők pontosan tudják, mennyi kajára van szükségük! Azért megnéztem Ádám mennyit evett 2 hósan (800 gramm körül), bár őt nem érdemes alapul venni, mert egy zabagép. Elvileg 150grammX a súlyukkal (kilogrammban) vagyis 4 kilósnak 600 gramm/nap.

Virág

KépKép
virág33

Sziasztok! :D

Én is vagyok ám, bár inkább a másik topikba kellene irogatnom, sajnos nekem is. :cry:
Fel a fejjel babára váró lányok, én is ezt próbálom magamnak mondogatni, pedig én még a ciklusokat sem tudom már számolni, 2 hónapja nincs, és ebben az évben valószinű nem is lesz a szurik miatt, amit az endóra kapok. :( Lassan munkát kellene keresnem, mert nekem ugye már a gyes is lejár októberben. (régi mhelyem pedig megszünt. )

Minden baba, kiscsaj, kissrác gyönyörű. :lol: Gyakran olvasok, csak irással nem akarom rontani a topik vidám hangulatát!

Andi
andi28

Andi :)

Ne keseredj el, fel a fejjel! Próbáld valamivel elterelni a gondolataidat, meg a várakozás hónapjait.

Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön ez a szurikúra! Szerintem már karácsonyra babás leszel. :P :wink:

Cat
Kép
cateye

Catboszi! Hát legyen igazad! :roll:

Andi
andi28

Orsi:)
Jó építkezést!
Mik a tervek, ha aug végén meglesz az engedély kb mikorra lesztek készen és költözőképesen? Azért az biztos jó lesz, hogy nagyi közel lesz, ez nekem annyira nagyon hiányzik, hogy ha bármelyik nagyszülőkhöz el akarunk menni az kb 200 km és egy egész hétvégés program.

SZöszi, Orsi, Andi, Hurki, Leone :) és mindenki más, aki a kistesóra vár. Szurkolok nagyon, hogy megtudjátok milyen a kis korkülönbség :lol:

Cinci :) Mi újság? Így ismeretlenül is rengetegszer eszembe jutsz, amikor egyedül szívok :oops: a 2 gyerekkel :lol:

Stella :) Hogy esznek a srácok? Nekem Milán most volt 3 hónapos és 2 héttel ezelőtt elkezdett nagyon kevésszer (24 óra alatt 4-5 kaja) és nagyon keveset enni, volt olyan nap, hogy napi 400 gramm, pedig már 6 kiló és olyan 900 gramm lenne az adagja. Gondolhatod mennyire aggódtam, mert neki a kevés evés a szív problémájának rosszabbodását is jelezheti. De 1 hétig tartott, most megint napi 6-7x eszik és 7-800 grammot kb/nap. Én 2 nap után rögtön hívtam a kardiológust, azt mondta, hogy hetente nőjön a súlya, de leginkább a havi 40 deka ami most nekünk a mérőszám. Ha az nincs meg, akkor lehet gond.

Egcsi :) küldj egy kis jó időt csomagban please!!!

Virág :) remélem azóta tényleg jól vagy és semmi gond nem lesz. Neked Ádi tápizik? Teljesen leálltatok a szopival?

Noémi :) rossz volt olvasni a rosszullétet, remélem nem ismétlődik meg. Nekem volt MRI már többször is a migrén miatt. Kibírható, de nem kellemes, illetve Hűvösvölgyben nem volt túl hangos, de a 13 kerületi Podmaniczky utcai rendelőben őrületes volt. A határán voltam, hogy kiugrok a gépből, csak az tartott vissza, hogy akkor újra kezdenék.
Tájékoztass minket mi volt!!!

Cat :) túl halkan kérdeztem a judot?? :lol:

kezd kisütni a nap eső közben, hurrá!!!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?