Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon jól érezték magukat a gyerekek a nagyiéknál.Igyekeztek nekik mindig érdekes programokat csinálni.Mikor megláttak nagyon megörültek nekem.Ugráltak örömükben.Pár napig meg sem tudtam szökni tőlük,mindig a sarkamban lógtak.

Ditke!
Gyönyörűek a lányok.

Brigi!
Zsaklint én is vittem szakorvoshoz.Neki o lábai vannak.Mikor megkérdezte a doktornő miért hoztam és elmondtam,hogy mert o lábai vannak,annyi volt a válasza,hogy lesz az még x is.
A gyerekorvosunk azzal vígasztal,hogy ezt biztos ki fogja nőni,és valóban úgy veszem észre mintha kicsit javult volna.Sőt,most,hogy otthon voltunk páran meg is jegyezték,hogy már nem annyira görbék.Bízom benne,hogy valóban ki fogja nőni.

Viki!
Szorítok neked!

Emina
19 hó :):)
emina

Sziasztok Lanyok!

Mar reg nem tudtam irni, de azert probaltam olvasgatni.
Neztem a szebbnel szebb gyerkocoket es persze szavaztam is a szepsegversenyen, ahogy azt illik. :)

A skacok szepen fejlodnek es jo nagyok. Mindent amit a nagy konyv szerint csinalniuk kene azt nagyjabol csinaljak is. Pl. nyalzas, kanallal eves, nyervakolas... :D :D

Anyatejet mar egyaltalan nem hajlandok enni, ugyhogy le is mondtuk. Tapszert is csak modjaval eszik, foleg hajnalban es este. Most a repas cuccok a slager. Minden amiben repa van az johet! :lol: Tud valaki egy jo folteltuntetesi modot :?: Nem mindent lehet belerakni Cloroxba es hat a repa ugye foltot hagy. Ti hogy csinaljatok? A ferjem a vakumcsomagolasra eskuszik :lol:

Mindenkinek tusszoges mentes szep napot,
Heszter

KépKép
heszter

Ja, majd elfelejtettem: Megvolt a keresztelo! Nagyon jol sikerult. Koszi szepen a jo tanacsokat!
Heszter

Itt az elso csaladi kepunk :arrow:[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 374689.jpg[/img]

KépKép
heszter

Kép

Na szoval, ez vagyunk mi. En Markot fogom, a ferjem meg Annat.[/img]

KépKép
heszter

Heszter!

Hogy kell ilyen vonalzót felrakni ide? Már tudom, hogy hol kell csinálni, azt is, hogy hogyan, de utána mi a teendő, hogy ide felkerüljön? El kell menteni valahova és onnan ide? Vagy be kell másolni valami hosszú linket ide és akkor idekerül? :oops: Már vagy 2 napja nézegetem, de akkor sem tudok rájönni. :oops: :oops:

Légyszi-légyszi segíts :)

Andi
gandi75

Andi!

A lap legtetején van SEGÉDLETEK,oda kattints rá.Keresd meg PROFIL.És itt az aláíráshoz kell bemásolni a vonalzó kódját.Majd elküldésre kattints.
Sok sikert.

Emina.
19 hó :lol: :lol:

Kép
emina

emina! én is köszi!!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Emina!

Köszi-köszi!! Sikerült! Hogy lehetek ilyen béna? Tök egyszerű volt :) , én meg 2 napig itt szerencsétlenkedtem vele :oops:

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!
Olvasok ám, de napok óta nem akarja megjeleníteni a babanet amit írok:(
Úgyhogy most csak röviden, hátha mégis elmegy :P

Köszi a szavazatokat!

Annamari!

Megkaptam a csomit, nagyon szépen köszönöm!

Folteltávolítás: Dr. Beckmann folttisztító.

Én a Corában szoktam venni, kicsi sárga flakonja van, meg van egy hosszúkás tubusos fajta is, az is Dr. Beckmann valami előkezelő zselé vagy mi a neve, ennek fehér a tubusa, ezek elég jók, van sokféle belőle:)

Ma voltunk 18 hós oltáson, remélem nem lesz semmi bajuk tőle..

Megyek, a férjem látni óhajt ha már végre hazajött:))

Ditke
ditke62

Sziasztok Lanyok!!

Az utobbi idoben tisztara megborult az eletunk. Igazabol semmi kulonos nem tortent, de valahogy egy perc szabad idonk nem volt. Ma a vacak, esos idojaras miatt alszanak a torpok, ugyhogy van idom e-milezni, babanetezni... Tok jo!! :D

Ditke,
Koszi a fottisztito markat. Valamit mar muszaly tenni az ugy erdekeben, mert a cuccaik mar katasztrofalisak. Pl. Mark eloszeretettel duga be az ujjat a szajaba etetes kozben is. Ettol persze az egesz kis keze spenotos, sargarepas, oszibarackos lesz. Mielott meg letorolhetnem, elkezdi csapkodni a terdet. Eleg muris, hogy a gyereknek csak az egyik terde "szines", de az nagyon! :lol:

Gandi,
Megeloztek. :) Nagyon edes a csikod a gyerekek fotojaval. En is gondolkoztam rajta, hogy fotot is tegyek az enyemre, de van olyan e-mail rendszer, ami azt mar nem engedi. Vagy rosszul tudom?

Sok-sok alvast mamanak, babanak,
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok!

Szeretnénk venni sportbabakocsit.Eddig ikerkocsink volt melletti,de én most két különállót szeretnék,ikerkepoccsal.Volt vagy van valakinek ilyen?Azt szeretném megtudni,hogy a bolygókerekek így hogyan férnek el egymás mellett?Tud valaki segíteni?

Emina.

Kép
emina

Heszter!

Képet a vonalzóra ott lehet tenni, ahol a vonalzót megcsináltad. Van egy olyan ikon, hogy tallózás, és a saját gépeden lévő képekből választhatsz (csak ne legyen túl nagy felbontású, mert akkor nem engedi felrakni, vagy sokáig tölti, valamit írtak erről) Akkora kép jó, amiket ide a babanetre is fel lehet rakni. Szóval kiválasztod a képet, megcsinálod a vonalzót, és bemásolod a profilodba. Ennyi az egész. Könnyen beszélek most már, pedig én is itt szerencsétlenkedtem vele sokáig. :P :P

Andi

Kép
gandi75

Emina

Nekem két egyes sportkocsim van ikerkapoccsal, de azért szerintem az ikerkocsi jobb megoldás, mert jobban kezelhető. Nálunk ez muszáj megoldás. Az én ikerkapcsom olyan hosszú, hogy a bolygókerekek elfordulnak egymás mellett. Csak így nagyon széles az egész kóceráj. Szóval csak sétálni jó, és keskeny utcában, vagy ahol parkolnak a járdán nem lehet vele elférni. Padkákon is nehezebb felmenni vele, de nálunk azért egész tűrhetően működik. Csak tisztában kell lenni a korlátaival. Ha még érdekel vmi kérdezz nyugodtan, mert nekem már elég sok tapasztalatom van.

Brigi
12 és fél hó
pbrigi

Brigi!

Köszi az infót.Pontosan nem tudnád megmondani az ikerkapocs hosszát?Meg még olyan kérdésem is lenne,hogy mennyi ideig tart összeszerelni,és hány kapoccsal kell?Előre is köszönöm a választ.

Emina.

Kép
emina

Sziasztok!

Ditke!
Bocs, hogy csak most küldtem, egyszerűen nem mentem hamarabb postaközelbe. Havonta egyszer befizetjük az összes csekket és kész. Annyian vannak mindig, h ha nem eltétlenül kell, nem megyek.

Ikerkapocs engem is érdekel, nekünk is két sportkocsink van, de általában úgy sétálunk, hogy egyik gyerek a kocsiban, a másik a kengurúban. Szóval jó lenne az ikerkapocs, mert rettenetesen fáj séta után a hátam legalább 2 napig.

A fiúk jól vannak, szerencsére koraszülöttségük ellenére igen masszívak, elkerülnek bennünket a betegségek. Most gyorsan le is kopogom. Ádám már nagyon szépen megy, Gergő még nem megy sokat, csak néhány lépést, de arra nagyon büszke, és persze én is rá. Szinte egy hónap különbséggel indultak el.
Viszont mostanában állandóan nyafi van, mert mindketten ugyanazt akarják. Főleg a bébitaxira gondolok. Ráülnek az autóra és már hajtják lábbal magukat.
Ádám állandóan pakol, a fürdőkádba mindent beledobál, mindegy, hogy van-e benne víz. Rendszeresen beledobálja a szennyest a vízzel teli kádba.
Amúgy remek kisfickók, tulajdonképpen Gergő nagyon jó kisfiú, sőt Ádám sem rossz, csak nem annyira nyugis. Mindig valami csintalanságon jár az esze.

Na, nekem ma ennyire futotta, bocs.

Puszi:
Annamari
(2*14 hó)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!

Még egyszer köszi a csomit, nem sürgetni akartalak, csak sajna volt már több levelem ami eltűnt a postán és ezért kérdeztem.

Ikerkapocs:

Nekünk csak két esernyőre csukható kocsink van, de nincs kapcsunk mert inkább csak akkor használom amikor együtt vagyunk a férjemmel így nem kell. Viszont van egy barátnőm akinek van, az ő tapasztalatait le tudom írni.
Azt mondta hogy legalább 3, de inkább 4 kapocs az ami rendesen összefogja a kocsikat, különben csúszkálnak egymás mellett és nem lehet rendesen tolni. Egyébként ha jól vannak összefogatva nincs gond a kerekekkel, nem akadnak össze, kicsit nehéz vele fordulni mert jó széles, nagy ívben kell, de meg lehet szokni. Mondjuk a kapcsok elég drágák, ha jól emlékszem 1000/db, így 3-4 már elég sok. Ő eredetileg egy kapcsot vett, azt hitte elég lesz, aztán meg már nem akart annyit költeni még rá, úgyhogy úgy oldotta meg hogy több helyen a kocsik vázát összefogatta szigetelőszalaggal, úgyanúgy megtartja mint az ikerkapocs. Igaz nem szedi szét sosem a kocsikat, ez csak így működik.

A szépségversenyen köszi a szavazatokat, bejutottak a lányok az első 10-be, innentől már a zsűri döntésén múlik. Délutánra lesz eredmény :roll:

Cat
Irigykedem a bébiszittered miatt:)) Én annak is örülnék ha a férjem minden nap hazajönne :(

Brigi

Nekem is ugyanígy van, reggel 6 előtt kelnek, aztán 10.kor már alszanak, pedig sokan mondják hogy lassan 19 hósan már elég lenne egy alvás is (mondjuk én nem bánom, legalább van nappal is egy kis időm:)
A falatkák egy ideje nálunk sem mennek, ahogy odaadom a földön köt ki. Most a gabonapehely a sláger, csinálok nekik babatejet, abba teszem a gabonapelyhet és azt kanalazom, meg borítok eléjük a tálcára és azt csipegetik. Mindig kitalálnak valamit...

Mostanában nekem az ültetéssel van bajom, sehol nem hajlandóak megülni. Már az etetőszékben is felállnak, hiába a biztonsági öv meg a hám amit vettem, már abból is ki tudnak mászni:( A kocsiban is kimásznak az övből. Csenge csak a válláról veszi le azonnal ahogy beültetem, Petra viszont kimászik, feláll, néz ki hátrafelé. Így már egyedül nem lehet velük menni, ha a férjem vezet én beülök hátra és pakolom vissza a gyereket az ülésbe, persze nagyordítások közepette. Mit lehet ilyenkor csinálni?! Hogy a fenébe kötözzem oda, akármit kitalálok mindig kimászik mindenből (szabadulóművész a lekem:()

Mindenkinek jó gyereknapozást hétvégén!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!

Köszi a kapocs információt!
Egy időben mi is küzdöttünk a felállással(főleg Zsaklinnal),de mára már megszokták.Mikor beleültetem őket az etetőszékbe és elfelejtem lekötni,mutassák az övet.Az autóban ha hosszabb útra megyünk Zsaklin szokott sírdogálni,párszor megpróbál felállni,de belenyugszik mikor látja,hogy nem megy.Dominikkal sosem volt gond az autóban,ő mindig nyugodtan ül,nézelődik.Mi kicsit megemeltük az üléseiket,hogy rendesen ki tudjanak látni(a hóláncot tettük az ülés alá).

Az egész család meg van fázva.Szörnyű éjszakánk volt.Hol Domi hol Zsaklin ébredt fel.Nem kaptak levegőt az orrukon hiába cseppentettem orrcseppet.Alig tudtam megfőzni,Dominik nagyon nyűgös volt.Aztán 10 órakor mind a ketten elaludtak és 12 után ébredtek fel.Remélem holnapra kicsit jobban lesznek.
A megfázást leszámítva elég jó nálunk a helyzet.Dominik mostanában nem verekszik,jól kijönnek egymással.Minden nap egy szóval többet mondanak.Az étvágyukra sem panaszkodhatom.Remélem nem kiabáltal el a dolgot.

Pusz Emina.

Kép
emina

Sziasztok

Ikerkapocs: mienk teljes hossza 24 cm, tengelytáv. kb. 21 cm. Mint írtam nálunk elfordulnak egymás mellett a belső kerekek, úgyhogy fordulni ugyanolyan jó vele, mint a sima kocsival. Nekünk két kapcsunk van, a erős rögzítéshez 3-at ajánlanak. De én csak egyet használok. Összeszerelni kb. 2-3 perc / kapocs. Nem vészes.

Borókám is kezd elindulni. Itthon már egész ügyes, de a játszón még csak kézenfogva akar menni. Réka meg már kavar a játszón is, mehetek után, hogy ki ne menjen a kapun. Most rengeteget nyűglődnek egyébként, alig van időm valamire. De azért remélem javul a helyzet. Ma már egész jó volt.

Szép estét.

Brigi
12 és fél
pbrigi

Még az jutott eszembe, hogy az ikerkapocshossz nagyon kocsifüggő lehet, és az, hogy elfordul-e a bolygókerék a kerékméreten is múlik. Szóval ki kell próbálni. Nekünk kibontották a boltban, hogy kipróbáljuk.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

[quote="pbrigi"] írta:pbrigi
Lányok
Tud nekem valaki bébiszittert ajánlani a 11. kerületbe.

Szia!
a mi bébiszitterünk július 1-gyel szabadul fel, és a 11. kerületben egészen biztosan vállal babát.
Ha érdekel, szívesen megadom az elérhetőségét.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Csak beugrotam hogy megköszönjem mindenkinek a szavazatokat, bejutottunk az első 10-be és mára meglett a zsűri döntése is, a két lányomé az első két hely!!:):)

http://www.haon.hu/engine.aspx/page/hao ... m:haon:kid

Vasárnap lesz a díjátadás. Olyan büszke vagyok rájuk!

Még egyszer köszi mindenkinek!

Ditke és a csajok ( 18 hó:):) )
ditke62

lehetsz is, gyönyörűek. én mindig megcsodálom, hogy milyen szépek

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Ditke

Gratula. Mondtam én, hogy nyerők vagytok! :D
Küldöm a címkéket.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke!

Gratulálok a lányokhoz. Tényleg tüneményesek. :D

Majd a díjátadóról is tudósíts! :D

Andi

Kép
gandi75

Ditke :)

Gratulálok a lányokhoz, és persze a nyeréshez! Tényleg nagyon szépek azokon a képeken, nem kétséges, hogy a legszebbek, jól választott a zsűri! Mi volt a nyeremény?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke!
Gratula az 1-2. helyhez!Tényleg nagyon szépeken a lányok,ezeken a képeken meg kimondottan tüneményesek!
Hű az apjuknak lesz gondja 10-15év múlva!!!

Lányok!
Tapasztalatok iránt érdeklődnék!A fiúknak valami úszógumi-félét szeretnék venni a nyárra,de nem tudom,mi lenne a jó megoldás. A nagyfiamnak olyan beleülős úszógumija volt anno,amiből a 2lába kilógott.Az jó is volt,csak ha nagyon ficánkolt,akkor volt olyan,hogy úszógumival együtt belefordult a vízbe,mint kacsa.
Úszómellényről meg nincs tapasztalatom.
Ki mit vesz vagy használ strandon vagy vízközelben?

Edit
edit73

Sziasztok!

Cat: az első díj Lego Ville- Lego farm, Megablocks építőjáték, a második pizzakészítő fa játék (na erre kíváncsi vagyok, fogalmam sincs milyen lehet...)
Holnap délután lesz a vidámparkban a díjkiosztó, majd meglátjuk:)
Az első helyezettek ma megjelentek a megyei lapban is:)
Csak azt sajnálom hogy így Pepe benne van, Cseni meg nincs:( Olyan nehéz az ikrekkel, az ember mindig szeretne mindent egyformán, aztán meg rá kell jönni hogy mégsem lehet:( Különböző korú testvéreknél ez nem olyan feltűnő, de így:(

Edit

Sajna nem tudok segíteni, nekünnk eddig semmilyen úszógumink nem violt, a nyáron én még nem is gondolkodtam, majd csaj július végén megyünk a Balatonra, gondoltam ott majd vesze valamit.

Egyébként ma újítottam, leszedtem az etetőszékről a tálcákat és odatoltam az asztalhoz. Nem tudom hogy csak az újdonság varázsa volt-e, de kicsit talán normálisabban ültek, nem akartak folyton felállni, kimászni. Pluasz nincs tálca amire felülhet így nem hozza rám állandóan a szívbajt egyik sem.
Este viszont katasztrófális volt a fürdetés. A férjem szokás szerint nincs itthon, egyedül fürdettem, erre alig tettam be a gyerekeket a vízbe Csenge belekakilt. Gyorsan kikaptam mindkettőt, persze így csöpögött róluk a víz, az egész padló vizes lett. Beállítottam őket a zuhanykabinba hogy ott legalább száraz, ott majd felöltöztetem őket. Csenge már kész volt, Petrát öltöztettem , mikor addig kaparászott hogy elérte a zuhany nyitócsapját és megnyitotta a vizet:( Mindkettő egy pillanat alatt elázott, úgyhogy kezdhettem előlről :cry:
Viszont néhány nap alatt simán elértem azt hogy nem kell Csenge kezét fogni elalváskor, már az is elég ha ülök a kanapén, olvasok és úgy is elalszanak. De még mindig nem mehetek ki a szobából míg ébren vannak:( Remélem ezt is megérem azért 18 éves koruk előtt:))

Jó éjt mindenkinek és jó gyereknapozást!

Ditke
18 hó
ditke62

Ditke!

Belekakilos sztori ismerős.Ez nálunk is megtörtént néhány napja.Csak a Marci rendes volt,mert akkor csinálta amikor már a másik kettő kint volt.Oli éppen evett anyóssal,Benikét öltöztettem,az apja készítette a vacsoráját. De így is hirtelen azt se tudtam,hova kapjak,mert képes lett volna újra beleülni a vízbe (felállt a kakiláshoz) és tovább játszani. Csak egy fogkefénk bánta,mert már addigra minden mást kidobált a Marci a földre.Azt meg nem volt kedvem sterilizálgatni,kidobtam és kapott helyette mást.

Edit
edit73

edit,
léteznek olyan úszógumik, amikben alul kereszt alakban ülőke taláható. minden nagyobb strandon, vagy fürdőhelyen lehet kapni. nekünk van, vagy volt :oops: azt nem tudom, hogy hány kg-tól használható, de ha megtaláljátok, akkor úgyis látszik rögtön. igen, ezek a kishajó féle lyukas fenekű szerkentyűk elég borulékonyak. olyat is kaptunk.
marcsi :roll:

KépKép

KépKép
2in1

Ditke!

Gratulálok a lányokhoz!!!!!

Emina

Kép
emina

Edit :)
nekünk ilyen sárga volt, ami egy dupla úszógumi és alul kereszt van.
A fiúk 6 kg körül lehettek tavaly nyáron, amikor már használtuk.
Nem borul fel, nem tudnak kiesni belőle... nagyon bevált.

Kép
Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok

Hát nem nagyon volt időm írogatni mostanában. Valahogy hiába a bébiszitter, még nem jöttem rá, hogy hogyan bízzam rá úgy a dolgokat, hogy nekem több időm legyen.
Bár most szerintem az is bezavar a képbe, hogy végre hétvégéken itthon van a férjem és elmegyünk ide-oda. :D Szombaton a Vácrátóti botanikus kertben voltunk. Réka egy csomót gyalogolt. Még én is elfáradtam. Azt hittem beájul a kocsiban, erre hazáig nyomta a dumát. :)
Meg elválltam egy pici munkát, és rájöttem, hogy nehezen tudok visszarázódni a normális életbe. Kicsit lelassultam, meg átértékelődtek a dolgok. Nem adok fel egy sétát, mert határidő van, inkább kések. És teljesen elhülyültem, percekig keresem a gombokat a programban, meg elfelejtettem parancsokat. Szóval lesz bajom a visszatéréssel rendesen.
A kajálás nálunk továbbra sem megy rendesen, azt hiszem bele kell nyugodnom, hogy annyit esznek amennyit, és majd esznek ha éhesek. Csak bírjam a nyüszit, mert azt nem akarom, hogy délben nem eszik, aztán egy óra múlva kér. Szerintem már elég idősek, hogy megtanulják, hogy mikor van hami, nem?
Nálunk soha nem volt tálca az etetőszéken, mert olyan típust vettünk. Ez először nem zavart, mert úgysem teszem oda a tányérjukat, de most látom a hátrányait. Hiába tolom őket az asztalhoz, mindig egy fél méterrel távolabb ülnek, ugyanis eltolják magukat a lábukkal. Már egészen hosszúak a kezeim a nyújtózkodástól, hogy elérjem a szájukat. :lol: :roll: Nem is tudom, hogy a saját kanállal evést hogyan fogjuk próbálgatni. Kaptunk ajándékba lecuppanós tányért, de kb. fél perc alatt rájöttek, hogy lehet leszedni az asztalról. :roll: Lehet, hogy a gyereket a székbe kell kötöznöm, néhány napja már Borókámat is, a széket meg az asztalhoz, hogy ne tudják magukat eltolni. Jó kis móka lesz.
A lányok (lekopogom) visszatértek az egyedül elalváshoz, de napközben most rengeteg a nyüszi. Azért azt hiszem javul a néhány héttel ezelőttihez képest.
Rékának kijött a harmadik foga, hát ez sem volt egy gyors menet. Sztem most küzd a negyedikkel, mert reggelente kicsit sírdogál álmában.
Jó nektek, hogy már a nyárra készültök. Nálunk férjemnek még vizsgaidőszak, meg leadások, de azért reménykedem, hogy nálunk is lesz nyár.
Na mára elég is ennyi belőlünk.

Szép estét, és jó éjszakát.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Rég voltam...
Jövök én is kicsit dicsekedni: Niki nagyon gyakorolja a lépegetést, múltkor áttolt egy széket a fél nappalin, de minden mással is halad, gurulós játéktartóval, még a sima babatornátató állvánnyal is- tisztára mint a járókeretes öregasszonyok:) Meg kell zabálni.

Ahogy haladunk az 1 év felé, egyre jobban lehet bírni velük, pl a sógornőméknél képes voltam kultúráltan, asztalnál, egy huzamban megebédelni, ők meg elkolbászoltak körülöttünk, semmi nyafogás.:)

Hisztit azért ők is produkálnak, a napokban rendszeresen összevesznek egy tusfürdős flakonon. Niki emeli a feje fölé és vörös fejjel ordít, Dávid meg csak elveszi tőle.:) Nem tehetek róla, én is fetrengtem a röhögéstől, olyan viccesek.

Vízbekakilás nekünk még soha nem volt, apjuk meg is halna szívrohamban, azt hiszem. :lol:

puszi, Lilla

1 hét és 12 hó :D :shock:
Kép

Úgy látom, végre sikerül megint képet feltenni magunkról :D :!: :!: :!:
cicamica

Cicamica

Nagyon bájosak a gyerekek. A képen is látszik, hogy jó fejek.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ditke!
Gratulálok a lányokhoz! :) Gyönyörűek! :)

Eri
simones

Sziasztok Lanyok!!

Ditke,
Gratula a gyonyoru lanyokhoz! Tenyleg megerdemlik az elso helyet!

Lilla,
Jo fejek lehetnek a gyerkoceid!! A "szeme sem all jol" mondast azt hiszem a tieidre talaltak ki. :D Jo otlet a kantaros gatya/szoknya kombinacio, majd az enyemeken is kiprobalom.
Nem tudom Nikivel megtortent-e, de nalunk siman fiunak nezik az Annat. Ilyenkor probalok nyugodt hangon valami olyat mondani, hogy "Nem, nem. A rozsaszin ruhaba oltoztetett baba, kiskendovel, masnival, fodorral...stb kislany." :P

Edit,
Nekem meg nem vagtaznak egyedul a strandon a gyerkocok, de a kisocsemnel ezt mar ateltem. Mi karuszot adtunk ra es azzal rohangaszott ha vizkozelben voltunk. Ha beesett volna a vizbe (ami soha nem fordult elo), akkor se lett volna semmi gond. Amikor bementunk a vizbe, raadtunk egy mezei uszo gumit is. Igy nem tudott kicsuszni az uszogumibol, lent volt a sulypontja es igy felborulni sem tudott. Persze vigyazni kell, mert ha kicsi a viz, akkor siman fejre all a gyerek es a vedofelszereles meg meg is neheziti a visszafordulast :!:

A tobbszoros vedelem (karuszo + uszogumi) azert is volt jo, mert azert ezek eleg vacak muanyagbol keszultek es barmikor elkezdhetett ereszteni az egyik, de nem mind a 3. Nem tudom, a maiak biztos jobbak. A fura lesulest elkerulendo sokat vittuk homokozoba, csuzdazni... szoval el a vizpartrol, ahol nem kellett karuszo. :wink:

Na megyek frudetni. Nagyon remelem, hogy minket elkerul a vizbe kakalas reme, mert az apjuk biztos kiter a hitebol. :lol:
Heszter

KépKép
heszter

Sziasztok!

Icsilya,Heszter!

Kösz a választ!

Cicamica!
Tüneményes ez a vegyes páros!és nagyon ügyes Nikike!Ez a széktologatósdi nálunk is megy.Főleg a Marci "nyomja".Észnél is kell lenni,mert rátolja a többiekre is,ha azok útban vannak.

Én is hadd dicsekedjek: az elmúlt 1hétben megtanultunk berregni, pá-pá-t inteni, puszit küldeni, hintalovat és libikókat hajtani illetve leszállni róla.Bár ezeket lehet hogy eddig is tudták,csak nem akarták bemutatni.De most minden nap produkáltak valamit és szinte egyszerre mutatták be mindhárman.Olyan édesek!Meg tudnám zabaálni az okos kis fejüket! Ezek az apróságok elfeledtetik velünk az elmúlt 1év fáradalmait és bosszúságait!!!

Heszter!
Mellesleg tegnap másodszor is belekakilt a Marci a fürdővízbe!Igaz még csak ő volt benne, a többiek még vetkőzés közben voltak.De azért ez is elég "gáz" volt!

Edit
edit73

Sziasztok!

Lilla!
Édesek a gyerekek!

Mondja már meg valaki hol lehet ikerkapcsot venni?Még a Brendonban sem kaptunk.Egyet sikerült venni az Elefániban de kellena még egy mert így nehéz tolni.

Emina

Kép
emina

Sziasztik! Kép

Kép

Kép

Kép
emina

Sikerült nekem is pár képet felraknom.Igaz,hogy helyesírási hibával,
meg a sorrend sem tökéletes de már ennek is örülök.

Kép
emina

Heszter!

Engem is a sírba visznek azzal rendszeresen, hogy mindkettőt fiúnak ill. lánynak nézik, vagy legalábbis felcserélik a tiipet, hogy meylik lehet a fiú/lány.:twisted: :roll: A rózsaszín vagy a sötétkék öltözék fel se tűnik nekik, nem is értem miért. Pedig egy babáról ha nem tudom eldönteni, hogy fiú v lány, egyből nézem miloyen ruhában van, van-e fülbevalója,stb...

Edit! :D

Tök ügyik a fiúkák!!! Berregni mi már hónapok óta tudunk, pápázni is, ha akarunk. Libikókát még nem próbáltuk, bár van- sztem nekik még túl magas. Nikinek még a bébitaxiról se ér le a lába :lol: . Arról viszont ügyesen leszállnak már, de fel még nem és hajtani se tudják. (Nikinek kockafaló vízilova van, arról jól leér a lába) Amire én nagyon büszke vagyok, az az, hogy Dávid már többször mondta a macskára, hogy "tita", Niki pedig egyszer csak úgy maga elé, tök tisztán kimondta, hogy Dávid. Nem akart vele semmit mondani, csak úgy kimondta magának, de nagyon ari volt. A barátnőmmel csak néztünk nagyokat. :) És mindketten mondják, hogy anya. :D

Ma voltunk a SOTE-n kontrollon, el voltak ájulva tőlük, hogy mennyire ügyesen ácsorognak, meg szépek is. 8) Meg is mérték őket, Niki majdnem 7200, Dávid 7300valamennyi kiló. 8) Hát, nem kell félnem, hogy hamar kihízzák a cuccaikat. Nem néznek ki soványnak, formásak és mennyivel könnyebb 7 kilót emelgetni, mint 9-10-et! :D
Egy év távlatában is emlékeznek ránk a szülésznők is, meg a koraszülöttesek is, még arra is, hogy hányadik héten születtek, mennyivel és hogy a Niki miatt kellett kiszedni őket. Híresek vagyunk. :wink: 8) Nagyon jó oda visszajárni velük és dicsekedni, hogy milyen szépek és ügyesek lettek, ilyenkor még hálásabb vagyok a Sorsnak, hogy ilyen jól megúsztuk a koraszülést.

Emina

Milyen nagynak néznek ki a gyerkőcök, inkább ovisnak, mint másfél évesnek. :)

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Ez a kérdés nekem is nagyon ismerős: Fiúk?Nálunk általában Zsaklint nézték fiúnak.Neki még egy éves korában is alig volt haja,és nagyon bosszantott mikor a nagy kopasz fejen nem látták a fülbevalókat.Meg mikor szoknyában volt és megkérdezték:Mind a kettő kisfiú?

Emina

Kép
emina

Sziasztok!

Kinek mennyi ideig tartott, amíg a gyerekek megszokták a bébiszittert? Nálunk az első pár alkalommal úgy nézett ki, hogy minden ok. Elmentem vásárolni, még sírás sem volt. Aztán Boróka elkezdett hisztizni a múltkor. Pedig otthon voltam, csak nem én csináltam a pelenkázást. Ma meg hiába voltam én is ugyanabban a szobában, nem volt hajlandó elfogadni a kaját a bébiszittertől. Sőt, bár másfél méterre álltam tőle üvöltött, mint akit nyúznak. :roll: :roll: Csak az használt, ha odamentem hozzá játszani. Ez meg ugye így nekem nem nagy segítség. Aztán kimentünk a játszóra, hátha ott jól eljátszik, de amikor elmentem vásárolni, utánam kellett szólni, hogy egyfolytában bőg. Egyébként mostanában enélkül is nagyon hisztis / anyás lett. Ha kiteszem a lábam és kicsit is rosszabb napja van, üvölt. :( Mondjuk ez az utóbbi időben javult, mert nem tudok állandóan csak vele lenni, ezért edződik. Legalábbis remélem.
Van valakinek ötlete? Egy kicsit tartok tőle, hogy ha állandóan ugrok, ha őnagyságának anyához van kedve, akkor hozzászokik. Másrészt meg valahogy úgy érzem biztos van jobb módja is a leszoktatásnak, mint bedobni a mélyvízbe és elmenni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Zsaklin is nagyon anyás.Ha valahová el akarok menni,csak úgy lehet,hogy ő ne vegye észre.Volt már olyan eset,hogy lementem boltba és ő látta mikor kimentem az ajtón,addig üvöltött míg haza nem értem hiába csinált vele az apja bármit.De ha nem látja mikor elmegyek nincs is gond.Esetleg körbejárja a lakást mondogatva:anya, és játszik tovább.
Az evésnél is voltak hasonló problémáink.Pontosan nem tudom megmondani milyen idős koráig(de már betöltötte az egy évet),senkitől nem fogadta el a kaját csak tőlem.Ha más próbálta etetni,nem nyitotta ki a száját,rázta a fejét,hisztizett.Mostanra javult a helyzet,apa meg anyukám meg tudják etetni.Zsaklin az a típus akit nagyon le kell foglalni,mindig valami nagyon érdekeset kell neki mutatni,hogy ne legyen sírás evés közben.
Hány alkalommal találkoztak a bébiszitterrel?Már említettem,hogy mi ritkán látjuk a nagyiékat.Az én gyerekeim nem félősek,nem azok a típusok,akik sírva fakadnak ha idegen szól hozzájuk,17 hónapos korukig bármikor mentünk haza nem ismerték meg a nagyiékat.Úgy néztek rájuk,mint az idegenekre,mintha akkor látták volna őket először.Mindig kellet egy kis idő,hogy felszabaduljanak.Lehet,hogy Borókának is időre van szüksége,hogy jobban megismerje.Lehet,ha több időt tölt a gyerekekkel megváltozik a helyzet.
Üdv.Emina.

Kép
emina

Sziasztok!

Heszter!

Ez a kisfiú-ugye? sztorti ismerős. Nem tudom írtam-e korábban de egyszer gyalog sétáltunnk kb.2 hónapja a csajokkal, mindkettő szoknyásan, rózsaszín kalapban, stb. Erre jön egy nő: Jaj de édesek, egy fiú-egy lány? Én meg visszakérdeztem hogy mégis melyiket gondolja fiúnak?! Mivel nem hasonlítanak sokan csodálkoznak hogy ikrek, Csenge nagyobb is, azt hiszik csak nagyon kicsi a korkülönbség, bár azért min. 9 hónapnak lenni kellene és azért az szerintem jobban látszana) Volt egy néni aki mikor mondtam hogy ikrek, visszakérdezett hogy biztos??
Mit lehet ilyen hülyeségekre mondani??!

Emina!

Nagyon helyesek a gyerekek! Tényleg idősebbnek néznek ki, olyan nagyfiús-nagylányosok! A kertetekben van az a sok gyönyörű zöld? Nálunk sajna még csak a gyomírtózás folyik:( befejezték a kerítést, de lenne még egy szalonnasütő aminek az alját le kellenebetonozni, erre eltűntek a kőművesek. Mondjuk esik is rendesen az eső, úgysem tudnának dolgozni. Szerintem náluk csak jövőre lesz fű:(

Befejeztem a keresztszemes kiselefántot (na nem mintha nagy meló lett volna :), majd felteszem a képet de már nincs erőm ma fotózni ). Találtam a neten két magasságmérőt, azokat akarom majd megcsinálni a csajoknak. Lenne egy-két technikai kérdésem, írhatok majd privit :oops: ?

Edit!

Tök ügyik a fiúk!:)
Az Icsilya-féle úszógumit én néztem, de az van ráírva hogy 11 kg-ig, úgyhogy mi sajna már kinőttük, pedig nagyon megtetszett:( bár lehet hogy több méret is van belőle.

Lilla!

Úgy irigykedem! Az enyémek már 18 (lassan 19) hónaposak és még mindig nem mondják hogy anya :cry:
Bezzeg reggel felkelnek és első szavuk hogy papa (=apa), menni kell velük a hálószobába megnézni (ált. azt hogy nincs itthon:( )
Ha cseng a telefon, rohan mind a kettő, hogy Papa!! hiába mondom hogy most nem ő hív:( Ha telefonál, puszilgatják a telefont:) Nagyon keveset látják és gondolom hiányzik nagyon nekik:( Mostanában ha megkaparintják a mobilomat már hozzák is és tartják hogy "papa", aza hogy hívjam fel:) Ki szoktam hangosítani , látom rajtuk hogy nem igazán értik hogy hallják, de nem látják, nézik a telefont hogy hol lehet:)

Brigi!

Nálunk nincs bébiszitter, de ha itthon vagyok folyton rajtam lógnak (egy ismerős ugrott be a múltkor pár percre, persze csak nézett ,hogy hogy szaladgálok az ölemben két ekkora gyerekkel), mert persze nem ismerték és azonnal mind a kettő a nyakamban lógott, mondta is hogy olyanok mint a kullancsok:)
Ha elmegyek a nagyival vagy a hugommal maradnak, de ha látják hogy elmegyek nagy sírás van. Petra hamar megnyugszik, Csenge viszont volt hogy fél óráig bömbölt és állt az ajtónál. Ő akkor is rákezd ha már megnyugodott, eszébe jutok, megy az ajtóhoz és sír:( Így aztán egyre kevesebbet megyek el:( Most hogy suliba járok, szombatonként a férjemmel vagy a nagyival voltak, csak fél napra de utána 2 napig le sem tudtam vakarni őket, mindig a sarkamban voltak. Szerintem ez egy ilyen korszak, majd elmúlik. Ha gyakran jön a bébiszitter majd megszokják és akkor biztos nem lesz sírás. Nálunk az a baj hogy anyósomék max. havonta egyszer jönnek (őket meg sem ismerik), anyumékat is jó ha heti 1x sikerül befogni, úgyhogy inkább azért van ez a sírás mert nem szokták meg hogy mással vannak. Gyakorlatilag szinte egész héten hármasban vagyunk.

Na, elteszem magam holnapra (mára), mert már megint korán fekszem :roll:

Ditke
ditke62

sziasztok!
nekünk is pont ilyen úszógumink volt. a kép azért többet mond :)

jók ezek a hülye kérdések. tőünk egyszer azt kérdezték még a fiúkkal: ikrek? fiúk? a nevük is egyfoma?
most meg a leghülyébb: bulcsúnak vettetek új babakocsit vagy az ikreset használod :twisted: ?

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Emina :)
Tényleg nagyon nagyfiús-nagylányosok a gyermekeid! :) Szép helyen laktok!

Brigi :)
Nálunk az első bébiszitterüket 12 hósan kapták a fiúk. Kb 2 hónap volt mire egyedül mertem hagyni őket, és annyira paráztam, hogy jól bánik-e velük, hogy bírják stb. Amikor elmentem, akkor mindig ordítás volt, de hallgatóztam az ajtónál, és 3 perc után elhallgattak, és élték a maguk kis nyugodt életét. Bettire már 2. alkalommal itthagytam a fiúkat, és a kezdeti sírás után tök jól elvoltak. Mai napig sírva integetnek amikor megyek el. Az érdekes, hogy Őt nem ölelgetik annyira mint a régi bébiszittert, pedig az Ő munkájával sokkal jobban meg vagyok elégedve. Más típus mint a régi volt, de nagyobb biztonságban érzem vele a fiúkat. Viszont amikor hazajövök mindig megkergülnek. Addig tök jól elvannak, utána viszont már rosszak lesznek. :D Szerintem most kell a lányokat a mélyvízbe dobni, és szoktatni, hogy Anya nincs mindig ott. Na meg ezért van ugye a bébiszitter, hogy levegyen a válladról terhet. Egyébként hosszabb időre én sosem megyek el, ha itt van, max 2 óra amit ilyenkor távol töltök.

Cicamica :)
Nagyon helyes a 2 kis kópé! Nikiből nagy zsivány lesz, azt már látom! :lol: Kedvemre való a kiscsaj. 8)

Edit :)
Nekünk is az Orsi féle úszógumi van, mivel Orsi vette nekünk. Nagyon szerettem, szerintem nagyon praktikus. Sajnos tényleg 11 kg-ig jó, így idén már nem lesz jó, de amint nézem az időjárást nem is lesz rá szükség. :(

Ditke :)
Nálunk is Apa az Isten, de szerencsére az első szavuk az Aja (Anya) volt, Samunak már 10 hósan. Azóta lelkesen Ajáznak, ha bármi bajuk van, de hízelegni inkább Apának szoktak, és körbezsongják minden hazaérkezéskor. Sokszor már a lépcsőházban várjuk Apát haza, mert azt akarják. :) Az esti fürdetés is Apa reszortja, én nem vehetem ki a kádból őket, és reggel is csak Apa öltöztethet. Ezeknek felettébb örülök, mert ilyenkor nyugiban megkávézom. :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Milyen érdekes,nálunk apa a "szeretet-periféria" széléra van helyezve.Nem tudom,miért.A kezdetektől foglalkozik velük,eteti őket,játszanak.Igaz pelenkázni meg fürdetni nem szokta őket. Ha megjön,ritkán vesznek róla tudomást,nem lógnak rajta.Még akkor sem,ha az én kezem már teli és még valaki szeretgetésre vágyik.

Bébiszitter: én bármikor rámerem bízni a fiúkat a bébiszitterünkre.Igaz 2hónapos koruk óta velünk van.Nagyon ügyes,találékony és néha még nálam is türelmesebb.Az sem okoz neki gondot,ha hárman 3felé vannak a lakásban.Mindenféle sírás és ellenkezés nélkül össze tudja őket terelni. Bár hosszú időre még én sem hagytam őket együtt és az nálunk is fontos,hogy ne lássanak elmenni.

Úszogumi: az én fiaim 10-10,5kilósak.Lehet,hogy már nem érdemes nekik venni?

Edit
edit73

Sziasztok

KÖszi a választ a bébiszitter problémára. Remélem azért hamar megoldódik. Most azt találtuk ki, hogy minden nap jön egy kicsit a lány, hátha a folyamatos jelenlét miatt jobban megszokják. Én azt hiszem nem vagyok idegeskedős típus, bennem fel sem merült, hogy ne bánna jól a választottam a gyerekekkel. Lehet hogy óvatlan vagyok?
Hosszú időre én sem hagyom őket egyedül, még ismerőssel sem, max. egy bevásárlás erejéig. Nálunk apával ugyan jól elvannak, de ő nem túl türelmes pl. etetés ügyben. NIncs akkora rutinja abban, hogy mivel lehet lekötni őket úgy, hogy egyenek is. Inkább abbahagyja és azt mondja, hogy nem kérnek többet.

Irígykedem a beszélő gyerekeitekre. Nálunk még csak kezdemények vannak. Néha egy-egy utánzás. Ha jól értelmeztem, pá-pá (mondva is), va-va (vau-vau) már volt, de anyának, apának nyoma sincs. Apa-szerűket mondanak, de nem biztos, hogy arra. Réka kedvenc szava a "tettő", de azt mindenre mondja. Semmire nem tudtam eddig ráfogni. Remélem azért hamarosan nálunk is menni fog a duma, mármint az olyan amit én is értek. Mert egyébként komoly párbeszédeket is tudnak folytatni. Mi meg csak nézünk a férjemmel, hogy milyen helyesek.

Nálunk Rékát mindig fiúnak nézik. Kicsit fiúsabban is öltöztetem néha, az tény, de akkor is fiúnak nézték, amikor rózsaszín, fodros kisruha volt rajta. Rövid a haja, Borókának sokkal hosszabb és lányosabb. Szerintem ezért lehet, meg persze ha két gyereket látnak, akkor automatikusan az egyiknek fiúnak, a másiknak lánynak kell lenni. A barátnőm mondta, hogy ne vegyek unisex cipőt Rékának, mert így is mindig fiúnak nézik. Mondanom sem kell, hogy semmit nem számít mi van rajta.

Na megyek, és csinálok valami hasznosat.
Szép napot Mindenkinek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok Lanyok!

Megnyugtat, hogy nem csak az en lanyomat nezik fiunak. :D En egyaltalan nem szeretem a rozsaszint es szivem szerint fiusan oltoztetnem Pannat, de amikor olyan jol all neki a csajszis ruha... A hab feher borehez, meg a nagy szempillaihoz jol all a fodros, huzott, rozsaszirom kalapka. Sose hittem volna, hogy baba-oltoztetoset fogok jatszani a tulajdon gyerekemmel, de toredelmesen be kell vallanom: nagyon elvezem, hogy lanyom van. :oops: A parom azt mondja, hogy most oltoztessem, amig nem tud ellenallni, mert aztan ugy is O dont majd.

En siman itthagyom a gyerekeket a bebiszitterrel 3-4 orara is. Nagyon ugyes es tulajdon keppen szuletesuk ota melletuk van. Sajnos junius 9-evel visszamegy a regi csaladjahoz, ugyhogy kereshetek mast. Nehez lesz. Ha valaki tud jo bebiszittert, akkor legyszives szoljatok :!: :!:

Koszi,
Heszter

KépKép
heszter

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?