Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lanyok!

EN most olyan boldog vagyok. sikerult talalni egy jo kis takaritonot. Tegnap volt itt es kitakaritott. 4000 ft-ot kert es meg ki is vasal.

Olyan szepen takaritott, hogy ilyen meg nem volt. A sutot, mikrot belulrol csoveket stb...
A vasalasa is szupi lett. Igy mar nem kell tobbet takaritanom es vasalnom, mert jonni fog minden szerdan. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A hetvegen most megyek utoljara suliba. Lesz ket vizsgam es igy meglesz a 10 db vizsga. Utana mar csak 2 db vizsga es a szigorlat. :P
Mar alig varom, hogy vege legyen.

Kepzeljetek. A joidore felbuzdulva Zolirol levettem a kertbe a pelust. Csak kis alsonaci volt rajta. Mutattam neki, hogy hol a bili es hogy oda kell pisilni meg kakilni, mondjuk ezt mar hetek ota mondogatom neki.
Eloszor raultettem es mondtam, hogy most kell pisilni meg kakilni, de semmi. Delelott vagy 5x pisilt be. Delutan miutan felkelt le a pelus. Raultettem a bilire es mondtam neki, hogy pisi, kaki. Lass csodat belepisilt. Egyutt orultunk neki. :P
Majd 1 ora mulva rohant keresni a bilit es uvolt hogy kaka, kaka, kaka. Le a gyatyo es ra a bilire. Elmentem mosogatni stb... A gyerek meg mindig a bilin. Kerdezem, hogy vegeztel. Erre csak kiabal, hogy NE mergesen. Ezt akkor szokta, mikor jon a kaka, mert nem szereti, ha nezzuk, vagy ha ott vagyunk.
Majd hallom a konyhaba hogy kiabal Zoli, hogy anu (anyu). Kimegyek es jo nagy kaka es sok pisi a bilibe.
Na hat azote elvagyok alelva. Most ugyan nem szol, de 30 percenkent ul a bilire, mert raultetem es mindig megy bele pisi. Pelusba meg nincs semmi.
Tehat szolni meg azert nem tud, de tudja, hogy a bilibe kell csinalni a kisebb nagyonbb dolgokat.

Magi
Vendég

Dino, köszönöm! :)

értekeztem az orvossal: ha a fütyit és a sérvet is műteni kell (kérdés, hogy mindlettőt kell-e, és ha igen, mikor), egyszerre elvégezhető a kettő, és 24 órát kell benn maradnunk utána megfigyelésen. remélem, ha netán műtétre kerül sor, folyamatosan Dávid mellett lehetek abban a 24 órában, ez nagyon fontos, mert éjjel többször ébred (szopizik is), és el se tudom képzelni, milyen kétségbeesett és ijedt lenne, ha nem lennék ott. ennek a menetrendjéről tud valaki valamit?
liv

Liv :)
Mint írtam ebben a hónapban tanfolyamra jártam, és többek között a betegek jogairól is tartottak előadást, így ez a téma is szóba került. A lényeg, hogy a gyermek mellett a nap 24 órájában vele lehet a szülő. Ezt senki sem tilthatja meg neki. Akár a műtéten való bentlétet is biztosítani kell, amennyiben a szülő ehhez ragaszkodik. A törvényes képviselője Te vagy. Az más kérdés, hogy milyen módon tudnak neked elhelyezést biztosítani. Lehet kapsz egy széket, amint eltöltheted az éjszakát, lehet tudnak biztosítani ágyat, ezeket kórháza válogatja. Bármiben akadékoskodnának, tudnod kell, hogy minden kórháznak van betegjogi képviselője, akivel fel lehet venni a kapcsolatot. Valahol biztosan megtalálod az elérhetőségét a kórházban. Azt gondolom, hogy a műtét alatt azonban jobb, ha nincsen bent a szülő, mind a műtő team számára, mind a szülőnek. De ezt eldöntheted.

Magi :)
gratulálunk az első lépésekhez a szobatisztasághoz vezető úton!

Viola :)
Tényleg nem lazsáltok. :D Remélem nemsokára az épülő házatokról írsz majd!

Csengő :)
Szép neveket találtatok! :) Kuki ügyben meg ne izgulj, majd ha elviszitek dokihoz, biztosan megmonja mennyire komoly az ügy.

Dino
dino

A műtét miatt próbálj nem aggódni, ez biztos rutinműtétnek számít, hamar túlestek rajta, aztán Dávid sem fog tovább szenvedni.

Takcsinő tuti jó lehet, én is sokszor gondolok rá, hogy milyen jó lenne nekem is, aztán mikor rá kellene szánnom magam a keresgélésre, akkor mindig arra jutok, hogy milyen ciki lenne nekünk a 2 és fél szobára valakit megbízni :?
Szobatisztaságra szoktatást mi is próbálgatjuk, több-kevesebb (még inkább kevesebb) sikerrel.

De jó Nektek, hogy építkeztek! Milyen házat szeretnétek?

Nálunk a helyzet eléggé lehangoló :( Hannát iszonyatosan megviseli a himlő, egész nap visít, hogy mindenhol viszket neki, és a legnagyobb szívás az, hogy még mindig folyamatosan jönnek a pöttyök, hiába száradnak a korábbiak, mindig van olyan, ami még nagyon apró, tehát a viszketés még el fog tartani egy jó darabig. Én meg nem tudom vígasztalni, mikor kérdezi, hogy holnapra jobban lesz-e, hogy mondjam neki, hogy sajnos nem valószínű, hiszen annyi még a kezdődő kiütés :(
Arról meg már nem is beszélek, hogy szobafogság van (mondjuk Hannának most kedve sincs egy pillanatra sem kimozdulni), így a 4fal közé bezárva a két gyerekkel nem egy irigylésre méltó állapot :cry:

Most megyek, én is szunyok, tegnap éjjel is szinte végig fent voltam, annyit kínlódott álmában is Hanna

Kata

Kép

Kép
anyamanya

most csak annyi, hogy Dino, köszönöm!!!!!!! :)
liv

Sziasztok!

Liv en is nagyon sajnalom es csak biztatni tudlak hogy igenis tarts ki amellett hogy Daviddal maradhass vegig. Minden rendben lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Magika: ez a takaritono egy kincs, nalunk egyszer volt egy lany festes utan de nekem utana megegyszer vegig kellett sikalnom mindent annyira sz@rul csinalta. Akkor most gozerovel a vizsgakra! Zolika nagyon ugyes, irigy miatta mert Rate fel a bilitol es ha meglatja mar menekul. :( Nem tudom miert Isten bizony nem ijesztgettuk vele.

Anyamanya mindket lany himlos vagy csak Hanna? Hogyan birod ravenni hogy ne vakarodzon? En azt hallottam hogy a kicsi gyerekekre kesztyut huznak de nem tudom hogy mukodik ez. Sok erot kuldok Nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dino milyen tanfolyam? De jo Neked! En juniusban kezdek egy angol tanfolyamot. Mar nagyon remfer egy kis szellemi felfrissules.

Kepzeljetek tegnapelott kozolte velem a bolcsode tulaja hogy vegleg bezar juniusban persze aprilisban mar betoltottek a legtobb helyet a tobbi bocsiben igy eszeveszettul kerestem es megtalaltam. Ugy orulok neki mert sokkal kozelebb van mint a mostani es sokkal szebb, a tulaj is szimpatikus es nem is draga. :)
Jovo honapban mar ott kezd es egesz nyaron nyitva van tehat megis mehetek tanfolyamra. :)

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok Lányok!
Mi ez a pangás?
Hol vagytok?
Jó híreim vannak és szeretném megosztani veletek.
Apukám most volt ellenőrzésen és a sugárkezelésnek köszönhetően már csak egy daganata van a pajzsmirígyen és az műthető.Még egy hónapot várnak és megnézik mennyire zsugorodott össze,majd jöhet a műtét.Ez azért csoda mert Szolnokon azt mondták,hogy csak szintentartani tudják az állapotát.
Mi ez ha nem csoda??
Most mennem kell mertviszem a lánykát oviba:
GnéKriszti
gnékriszti

Bocsi!Nincs is pangás csak nekem nem adta be az új hozzászólásokat!
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok

Liv
Drukk Nektek. Biztosan minden rendben lesz:) Tudom, könnyű mondani de ne aggódd túl:)

Kriszti
Jó hírek:)

Kata
Azért jobbulást Hannának:)

Magika
miknek nem tud örülni egy anyuka :lol: kitakizott lakás, kaka a biliben :lol: :lol:

Gergő már meggyógyult, 7végén utazunk nagyszülőzni. még 2 vizsgám van, ha a keddi 2 írásbeli sikeres volt.

jó 7végét

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Tontica :)
Most csak Hanna himlős, ő már elmúlt 6 éves, így vele már szépen meg lehet beszélni, hogy ne vakarja a kiütéseit. Az viszont már egy másik dolog, hogy már második éjszaka mellettem alszik (vagyis inkább csak kínlódunk), és azt vettem észre, hogy álmában azért sajnos vakarja :(
Marcin még nem jöttek elő a pöttyök, de bőszen vizsgálgatom őt is, mert tuti ő is el fogja kapni, csak napok kérdése.

Már megint mennem kell,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Próba :D
macsek11

Sziasztok!

Előkerültem én is!
Márk kedden délután belázasodott tök váratlanul, másnap reggelre már csak hőemelkedése volt, délutánra az sem. Levittem dokihoz, semmit nem talált, adott beutalót vizeletvizsgálatra. Este és éjszaka Márk 20 percenként sírt, a hasára és a pelusra mutogatott, nem tudtuk, hogy a pisilés fáj-e neki vagy a hasa. Másnap reggel vizeletgyűjtés elég érdekes volt a felragasztható zacsival, 2 körben kellett csinálni, mert elsőre nem gyűlt össze elég sok pisi, pedig sokat itattuk és mindkétszer a kakából kellett kihámozni a steril zacsit! :shock: Végül sikerült, vieletvizsgálat eredménye negatív lett. Gyereknek egész nap kutya baja volt. Ma vittem kontrollra, doki szerint egy könnyedebb vírus szaladt át rajta. Ma kicsit fosizott, remélem ez már az utózengéje. Hasmenésre Smectát javasolt a doki, de olyan pocsék az íze, hogy még reszelt almában is köpködi ki a gyerek, szerencsére estére már szilárd lett a kakija. Gyógyszertárban kérdeztem, hogy van-e más gyógyszer hasmenésre ilyen korú gyereknek, de állítólag nincs. Valaki nem tud mégis ilyenről? Dinó? Te mindig annyi okosságot tudsz! Ezt a Smectát még én sem innám meg túl szívesen. Ja és persze aznap kellett volna gasztróra menni, amikor lebetegedett a gyerek, így lemondtam, legközelebb 1 hónap múlva lenne időpont, akkor nyaralunk, tehát utána kell majd telefonálnom. :evil: Szerintem hagyom az egészet a fenébe, most 1 hónap alatt hízott Márk 800 gr-ot, mit izélgetnek a súlyával???
Na ennyit a mi mizériánkról...

Kata,
remélem hamar elmúlik barihimlő! Legalább védettek lesztek ezután!

Kriszti,
jó hír az apukádról!!! :D

Magi,
szerencséd van takinővel és Zoli is nagyon ügyi. Mi 1 hete vettünk bilit, egyelőre Macika ül rajta, néha Márk is ráül ruhástul. Az már nagyon érdekli, hogy mi mit csinálunk a WC-be. :)

Anita,
bölcsi hírek :D Angolt nekem is kéne tanulnom.

Viola,
tök jó, hogy jelentkeztél és hogy kikerültetek a hullámvölgyből! :D

Liv,
ne félj, minden rendben lesz Dáviddal!!! Tényleg nem szabad minden apró részlettel foglalkozni, mert beleőrül az ember, csak a pozitívra tessék gondolni! :)

Hú, ne haragudjatok, de most ennyire futotta, mindenki másnak mukk!!! Szép hétvégét!

Macsek
macsek11

Kriszti :)
Tényleg csodálatos dolog történik az Apukáddal. Remélem továbbra is ilyen jól fog alakulni a helyzet.

Kata :)
Jobbulást Hannának! Legalább egy életre letudjátok ezt a betegséget! Kitartás!

Macsek:)
Márknak jobbulást. A gyógyszertárban lehet kapni, HIPP által gyártott sárgarépalé és rizsnyák keverékét, amit hasmenésre szoktak adni. Ez is receptköteles, de ha egy jóérzésű patikussal találkoztok, és elég könyörgően néztek rá, biztosan kiadja recept nélkül is. Egy fokkal jobb, mint a Smecta, de azért ez sem egy fincsi baracklé. Viszont lehet ízesíteni, mondjuk cukorral, de azt sem sokat és csak akkor, ha másképpen nem issza meg a gyerkőc. Egyébről én sem tudok. Mellette diéta. Remélem hamar meggyógyultok!!!! Jobbulást!!!!

Juti :)
vizsgákhoz további sok sikert!

Tontica :)
Ezt a tanfolyamot eü. dolgozóknak találták ki, akik Gyesen stb., otthon vannak a gyerekekkel. Az a címe, hogy Újra eséllyel. Segíti az anyukák visszatérését az eü. munkába. Az elmélméleti részén túl vagyok, a további része ősszel indul, addig szünet.
Angol tanfolyamra én is mennék szívesen. Biztos jó lesz neked.
Bölcsi :) Hogy van Rate?

Dino
dino

Sziasztok, csak gyorsan bejelentkezem. Liv vbolt olyan aranyos és email útján érdeklődött felőlünk, mert rég írtam.
Nem nagyon volt időm mostanában, mert amikor nem esik kint lógunk a friss levegőn, ha meg benn vagyunk, akkor nagyon leköt a két töki+a házimunka, főzés stb.
Szóval alapban minden szép és vidám, fiúk nőnek, fejlődnek, csak bekaptunk valami kórt, mert nekem fáj a torkom, Bálint meg taknyol és köhög. Tegnap volt hőemelkedése is, így a 2 srác megint el van különítve, én meg szakadok szét, hogy mindkettővel legyek és egyik se sírjon túl sokat. Csak a ciki, hogy tegnap pl mindkettő nonstop anya kezében akart lenni, de azt 2 kézzel, külön szobában elég nehéz megvalósítani.
Na szóval jó, hogy jött a hétvége, így apájával könnyebb ezt megoldani, (bár holnap megy motorozni, úgyhogy nekem holnap is hétköznap lesz).
De nem sírunk, élünk és örülünk és bízunk benne, hogy Milán nem betegszik meg a bratyustól.
Most csak ennyi, megyek főzök (paprikás csirkesz, nokedlivel).
Ti miket főztök? Nekem már az a nehéz, hogy kitaláljak valamit, mondtam is a férjermnrk, ha nem mond legalább heti 7 napból 3-t, akkor 3 nap nem fogok főzni. A mai ő találta ki.
Mindenkinek MUKKMUKKMUKK.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, remélem, Milán nem kapja el Bálinttól a betegséget.
Kajaötlet: én épp kelkáposzta-főzeléket csinálok sült hússal, tegnap bajor csirke volt rizzsel, holnap pedig epres gombóc lesz. Dávidnak még tervezem a köv. napokban a cukkinit és a brokkolit.

Lányok, köszi a sok jó szót, de nem aggódom ám annyira. Mármint egy kicsit igen, persze, de nem is maga a műtét aggaszt, hanem az altatás, de az is csak miattatok. :)

Liv
liv

Sziasztok.

Néha bekukkanok.
Liv: A lágyéksérv az az, mikor az a kis nyílás nem záródik be, ami a herének a zacsibajutására szolgált. A fiamnak is volt..olyan éves korában. Sőt neki ködöksérve is volt, na azt nem tudom mitől. Mindkettőt egyszere csinálták meg.
Mütét után egy napot volt még bent és hozhattam haza.
Semmi baj nem volt..csak roppantúl nem bírta, ha segíteni akartam felülni, vagy bármi.

Visszagondolva.....ő fizikailag szenvedett én meg lelkileg.

a gerincműtétet már nem is mondom..

Kajaötlet: spenótos, tejszínes penne,
csirkemelszeletek orly módra,
rántott tonhalfilé,
spárgaleves, karfiolleves, sóskaleves
spenót

Most ennyi...a karalábét nem szeretem :)
de aki szereti, főzheti levesnek, főzeléknek.

Mindenkinek minden jót kívánok:

Titanilla
titanilla

Három éves korában...nem nyomtam num-t.. :(

Titanilla
titanilla

Sziasztok :)

Reditke :)
Nagyon vigyázzatok Magatokra, azt mondjuk fel sem tudom fogni, hogy tudod megoldani a két gyerkőc elszeparálását. Azt is csak csodálom, hogy Milán eddig még nem volt beteg, pedig mostanában aztán tényleg jönnek-mennek a vírusok.

Jobbulást kívánok Apukádnak továbbra is, remélem ezek után is jó hírekkel tudsz jönni.

Hanna úgy tűnik kezd jobban lenni, az éjjel még mellettem volt, de már szépen végig tudta aludni az éjszakát. És egyre kevesebbet panaszkodik a viszketésre. Vagy azért, mert kezd hozzászokni, vagy azért, mert tényleg lecsengőben van a betegség.

Kajaötlet:
Pld. zöldborsófőzi, tojásos nokedli, paprikás krumpli.
Mi sem voltunk nagyon karalábé rajongók, de mostanában a karalábé levest úgy készítem, hogy nagyobb lyukú reszelőn lereszelem a karalábét is, sárgarépát is, így nagyon jól meg tud puhulni, és imádják a gyerekek. Korábban, amikor kockáztam, volt olyan, hogy kicsit kemény maradt, akkor nem igazán akarták megenni.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Anyamanya: Ha jól emlékszem anyúm nem kockázta, deolyan vékony szeletekre vágta és utána kis csíkokra. Főzeléknek is csinálta, sőt a gyenge karalábét kivájta és megtöltötte, mint a káposztát, csak kevesebb pirospaprikával.

Csak egy a gond...sosem voltam karalábé imádó. Max nyersen.

A karfiolt csak levesnek szeretem. Fiam imádja hússal rakva...

Néha neki főzők. néha magamnak.

Estére magam és neki is fogáravaló lesz.

Rántott máááj....Nyaammmmmm

Imádom enni, de úúúútálok panirni... :cry:

Titanilla
titanilla

Sziasztok!

Kata :)
Örülök, hogy Hanna jobban van, nagyon rossz lehetett neki is ez a viszketés.

Képzeljétek, nálunk is volt bari gyanú, de szerdán jöttek az első pöttyök, és azóta még nincs tele a teste, de kb 15 pötty van, múlik is, és jön is új, de nem hólyagos, nem pörkös, nincs láz, van étvágy, szóval valszeg nem bari. Pedig az oltás pártolásom mellett kezdtem örülni, hogy túl leszünk rajta, és nem kell vacillálnom, hogy oltassam, vagy ne...

Nagyon jó hír Apukádról, csak így tovább, sok erőt és kitartást a további gyógyuláshoz, műtéthez!

Mi a helyzet "bünti" téren? Fütykös és sérv bajokat sajnálom, remélem hamar túl lesztek rajta. Jobb most, amíg talán nem emlékszik annyira.

Reditke :)
Nem is tudom, hogy tudod megoldani az elszeparálást, Lili megbolondulna, ha el lenne zárva. Mondjuk nagy úr a muszáj. Milán gondolom fejlődik rendesen? Képet teszel?

Kormi :)
Rég voltál! Vagy nagyszülőknél jártok, csak az én eszem rövid?

Judy :)
Vizsgákhoz nagy drukk!
Fülecskék? Ha már írtad, bocs, majd még mindjárt visszaolvasok.

Ezt most elküldöm, aztán asszem folytatom :)
sunimum

Sziasztok!

Na végre be tudok lépni, el sem hiszem :D

Reditke, kitartás. Bár tudom, nagyon nehéz lehet :(

Mi is összeszedtük ezt a taknyos-torokfájós-köhögős vírust ( vírusos torokgyulladást mondott a doki ). És azért "örülök" neki kifejezetten, mert Dóri már másfél hete beteg, és még mindig nem úgy tűnik, hogy 2 nap alatt kigyógyul. Fanni most kezdte, ma este már összehányta a szobát, annyira köhögött :( És a hab a tortán, hogy csütörtökön utazom Dórival. Ja, a férjem is ugyanúgy beteg, őt is ápolgatni kéne, pasíból van a lelkem :) Sík ideg vagyok :(

Pocó
pocó

Móni, a "büntinél" arra gondolsz, hogy múltkor kiborultam, és becsuktam Dávidot 10 mp-re a szobába? Ha igen: egyszeri eset volt, nem ismétlődik meg, nem is fog, Dávid nagyon jó kisfiú, tüneményes, tehát nem kell hozzá extratürelem, csak aznap nem volt túl jó napunk.
liv

Folyt.

Takarítónő ide is jöhetne!
Azt a pénzet mennyi munkáért kérte? Mit csinált?
Bilizés :) Ügyesek vagytok!

Jó hírek! Jaj de jó! Sok sikert az építkezéshez!

Dino :)
Ezt a tanfolyamot ki szervezte? Nem tudsz róla, hogy indítanak majd még? Én nem is tudtam róla, hogy létezik ilyen. Mondjuk nálunk "elvesznek" ezek a "körözvények", ha nem túrom fel az üzenőfalat, nem derül ki a pszichiátriai kongresszus sem, amire mondjuk szívesen mennék, csak már nem finanszírozzák. Szóval simán lehet, hogy ki volt tűzve ilyesmi nálunk is, csak a kutya nem szólt az érintetteknek...

Na megyek, még a konyhában van egy kis dolgom, aztán szunya.

Ja, tök jó kajákat csináltok.
Én ma egy kis ragulevest csináltam, és hortobágyi palacsintát.
Töltött karalábé :D Imádom!

Jó éjt!
Puszi:
Móni
sunimum

Arra gondoltam :)
Jó neked, irigykedem :)
Lili néha idegtépő...

Pocó :)
Gyógyulást nektek!
Köhögős-taknyos-torokfájós nekem van, ez a kombináció nagyon sz.r.

M.
sunimum

Sziasztok!

Macsek!
Nem tudom, hogy aktuális-e még, de később is jól jöhet. Mi mindig Normaflore nevezetű szert használunk fosi (vírus, antibiotikum miatti híg széklet) esetén, aminek semmilyen íze nincs, Marcim simán megeszi kiskanálból, sőt még a száját is tátja rá :D Nem vényköteles! Jobbulást Márknak!

Liv!
Ne aggódj a műtét, az altatás miatt! Nem lesz semmi baja Dávidnak, nagyon figyelnek a törpökre! Marcimat épp féléves korában műtötték a SOTE-n, és a műtét (1 órás volt) után negyedórával már ébredezett, 1 óra múlva már vigyorgott :D Persze a szülőnek nem könnyű látni a törpöket ilyen körülmények között, de aminek meg kell lennie... Minden jót és sok erőt kívánok!

Minden gyerkőcnek jobbulást, aki éppen betegeskedik, az egészségeseknek pedig további jó egészséget! Minden gyerkőc nagyon helyes!

Puszi: Melinda, a Friss kismamáktól

KépKép

KépKép
bujka

Lányok, olyan jólesik ám ez a sok biztató szó...
:)
liv

[quote="liv"]L írta:liványok, olyan jólesik ám ez a sok biztató szó...
:)

ez a hozzászólásom semmi, csak kipróbálom, mit csinál az "idézet" ikon...
liv

áhá
liv

Bocsánat, de ezt ki kell próbálnom :D :

KépKép
KépKép
pocó

Na most lesz jó :)

KépKép
KépKép
pocó

Sziasztok,

hónapok óta nem írtam, talán még emlékeztek ránk. Eszter 19 hónapos, nagyon jó fej, dumál, gyakorlatilag mindent ismétel utánunk, nagyon édes, ahogy próbálkozik, mi meg jókat mulatunk rájta, vele. Jön a kistesó is, ugyan még nem tudom mikor, mert dokinál még nem voltam, de egy + tesztem már van. Na meg a tünetek: émelygés, fáradtság.
Eszterről egy kép:

Kép

Üdv mindenkinek: Bori
lbori

Sziasztok :) !

Hétvégén végre Apa nem dolgozott ezért csak most jutottam el a visszaolvasásig.Most azért nincs olyan nagy pörgés(bagoly mondja...)

Az összes beteg babónak és szüleiknek is rengeteg gyógypuszit küldünk!!!

Maccs :D

Nagyon köszönöm,bár mindenképp helyi vállalkozót keresünk de lehet hogy felhívom Ildikót infókért...Az a baj,hogy mivel András nonstop melózik én meg hiába állnék ott az építkezésen nem értek hozzá ezért valami közeli és megbízható kivitelező kell.Eddig br:170-180ezer ajánlatunk van,de ez sok keresek tovább.Villanyóraszekrényünk már van,héten ássák a vízóraaknát is olyan jó lenne már ott karácsonyozni :lol: !!!Ti hogy álltok,mikor lesz az átadás a lakásnak?Különben meg le a kalappal,hogy a munkába állás is simán ment,bár a magánbölcsi árak elrettentőek :evil: . Tartom magam a reklám "szlogenhez"...

Bori :D

Gratula a kistesóhoz,nagyon jó a kép Eszterről!Míra is mindent utánoz,bizony már pár cifra dolgot is mondott utánam :oops: .Most már kezd 3-4 szavas mondatokban mesélni pl:Micu cica itta víz stb,meg kell zabálni.Azért én most nem vállalnék kistesót,mert továbbra is tart dac és hiszti korszak,talán majd 3 éves kora körül :oops: ...

Liv :D

Dávid tényleg egy angyalka,nálunk sajna olyan napok vannak mint amikor bezártad a szobába,de ezen is túl leszünk egyszer.Semmi,de semmi baj nem lesz ha majd egyszer sor kerül az altatásra!!!

Móni :D

Kiváncsi leszek,hogy bari vagy nem?!Én már általánosba jártam mikor elkaptam,életem első táborozása hiúsult meg a bárányhimlő miatt ezért emlékszem rá élénken :evil: .Ragu leves,hortobágyi IMÁDOM!!!

Pocó :D

Drukk,hogy minden renben legyen és nyugodtan tudjál utazni!Gyógypuszik!

Anita :D

Merre vagy kismama,teljesen eltüntél :( .Remélem minden rendben,Esztinek utólag is nagyon boldog névnapot!!!

Csengo :D

Augusztus utolsó hetére kaptunk beutalót,majd egyeztetünk már tavaly is hívtál csak akkor elmaradt.Remélem Te is jól érzed magad,Miki ördögfiókának is sok puszi.

Kormi :D

Nem tudom Benedek vőlegényünk is hasonló Duracell nyuszi mostanság mint Mírám,ha igen pont összeillenek :lol:

Reditke :D

Nagyon ügyi vagy dupla anyukaként,előtted is emelem kalapom :lol: .Talán nem kell sokáig szeparálni a picúrokat egymástól.Kitartás...

Nikk,Dinó,Macsek,Magika,Maccs,Reditke,Kormi :D

Veletek tudtam tavaly személyesen is találkozni az állatkerti játszóházban,(meg Rubint Rékával :lol: )remélem idén is sikerül a csapat egy részével összefutnunk!!!Augusztus 29-től szeptember 4-ig leszünk megint Leányfalun talán sikerül megint egy mini tali.

Tonyó :D

Változatlanul sokat gondolok Rátok,ha időd engedi jelentkezz pár sorral...

Elkészült végre a kocsink amit Míra összetört,persze most még egy fék probléma is előjött de Maccs szavaihoz tartom magam:Csak pozitívan...

Akinek most nem írtam MUKK,megyek nyamizni...

Viola
h_viola

Sziasztok!

Dinó, Melinda, :)
köszönöm a gyógyszer válaszokat! Végül banánba keverve sok bohóckodással megette Márk a Smectát, talán mára már túl van ezen a nyavalyán kopp-kopp.

Viola,
remélem mintali összejön! :)

Lakásunk átalakításával 90%-ban megvagyunk, már csak kisebb dolgok vannak hátra, végeredmény nagyon tetszik.
Most állásvadászaton vagyok, interjúkra járok, eddig nem kaptak frászt a munkáltatók egy kisgyerekes anyától. :shock: Izgatottan várom a végkifejletet.

Most sajna mennem kell.

Ja, Bori, persze, hogy emlékszünk rád, nagyon nőtt a leányod, gratula a második jövevényhez!!! :D
macsek11

Sziasztok Lanyok!

MOst csak gyorsan bejelentkezem, mert tanulok.

Mar csak egy vizsgam van + egy szigorlat.
A tobbi mind sikerult. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jovo heten kedden van az utolso vizsga. Utana meg nem tudom, hogy mikor, de valamelyik hetfon szigorlatozom is es talan vege lesz.

Valaki kerdezte, hogy mit csinal a takcsineni.
Hat kitakarit. :D Na jo. Mindent, csak ablakot nem pucol. 150 nm-nyit takarit. Meg a sutot es a mikort is kitakaritja belulrol. Letorli a csiveket is. De nagyreszt porttorol, porszivoz, felmos, fudot es wc takarit. Ezek mellett meg ki is vasal.
9-tol 3-ig van es fizettem neki 5000 ft-ot. 4000-ben egyeztunk meg, de akkor ugy volt, hogy 1-ig marad. De annyira alapos, hogy 3-ig volt, igy nem volt kepem neki 4000-et adi, adtam 5-ot. Nem akarta elfogadni, de aztan csak ratukmaltam en zizi. :roll:
Gyonyoruen vasal!!!!
Vendég

Bori, gratula a kistesóhoz, Magi, neked pedig a vizsgákhoz!
liv

Sziasztok,

Ez az új felhasználói interface nem nagyon segíti elő a babanetezésemet, mert nem tudok melóidőben jönni /most is csak gyorsan nagy sutyiban - alt tab-on a kezem.. :lol: /

Szóval csak annyit akartam, hogy jól vagyunk, de mivel hajnal 5kor kelek - régen volt amikor ilyenkor feküdtem le, este kidőlök 11kor és sokszor még a mosogatásra sem jut energiám.. :)

Tanulnom kéne, de nem nagyon tudom odahergelni magamat a könyv mellé, marad a relaxa-módszer: hurcolom a magammal a könyvet, mint a jó gyerekek mindenhova, hátha átszáll a tudomány a fejembe...

Éjjelente Lili 3x-4x ébreszt, nagyon kiborít, ma éjjel majdnem megtakartam, mert hiába vettem magunk közé egyre csak műsírdogál, aztán hisztizett, meg rugdosott, meg cici kellett, meg inni kell, aztán megint cici, aztán a kis nem létező f.szom tudja mi nem.. szóval kiakasztott rendesen. És úgy amúgy egyéb baja nincs, szóval nem értem mire fel a fesztiválozás éjjel.
A 4 nagyörlőnek mikor kell kibújnia, nem tudjátok? Lehet hogy az miatt van cirkusz?

Mennem kell, bocsi

Puszi Mindenkinek és nagy mukk

Macs
maccs

A múlt héten voltam rákszűrésen, nemrég telefonáltam az eredményért.
Majdnem minden rendben.
HPV-gyanú.
Utánaolvastam a neten.
Jól meg vagyok ijedve.
liv

Sziasztok!

Olvasok-olvasok én nagyon lelkiismeretesen, de a lustaságom is legalább olyan erős, mint a kíváncsiságom :D , úgyhogy az írásig már nem szoktam eljutni :oops: :) . Most is csak gyors leszek.

Vagyunk ám mi is, és általában nagyon jól, tehát a frissen (félig)elkészült kertünkben homokozással és fűben hengergéssel múlatjuk a napjainkat. Ma délelőtt óta viszont Zsombi minden pisilésnél rettenetesen sír ("anyucíí-neee-anyucíí-neee"), és görcsösen kapaszkodik a nyakamba :cry: :cry: :cry: Ahogy visszaolvastam gyorsan, teljesen ugyanúgy, ahogy Liv Dávidja pár hete. Voltunk a dokinéninknél, vittünk pisit, de úgy tűnik, semmi fertőzés, mert baktérium nuku, egy-egy fehérvérsejt és vörösvértest, de a normál határérték alatt... Holnap reggel újabb vizeletmintát kell vinnünk, kamillás vízbe kell ültetgetnem, Canestennel kenegetni a fütyi végét, és kaptunk két homeós bogyót. Viszont az egész lehet, hogy azért van, mert olyan szűk a cerka vége :( Ami -remélem, még nem most- eléggé műtétre esélyessé tesz minket is :( :( (Mintha amúgy nem jutott volna már elég belőle az én kis makikámnak :( )

És még egy kérdésem lenne: nem tud valamelyikőtök egy lelkiismeretes, jó és nagyon kedves gyermek nőgyógyász nőt Budapesten vagy környékén? Egy barátnőm 8 éves kislányának lenne rá sürgősen szüksége :(

Előre is köszi a válaszokat!

Majd még jövök, de Zsombóc éppen pisil (messziről hallani :cry: ), úgyhogy futok hozzá.

Erika

Kép

Kép
zsombi

Liv!

Mit mondott a nőgyógyid, ilyenkor mi a teendő? Vagy vele még nem tudtál beszélni? :(

Más: Te tudtad valahogy enyhíteni Dávid fájdalmait? Iszonyú rossz nézni, ahogy szenved pisilés közben :cry:

Erika

Kép

Kép
zsombi

Zsombi :)
Sajnálom, hogy Ti is így kínlódtok a fütyikével :(

Macs :)
Éjszakázások :( Bízom benne, hogy ez azért nem folytatódik huzamosabb ideig és a közeljövőben Te is végig tudod aludni az éjszakát.

Hirtelen felindulásból én is rákerestem erre vírusra, annyit gyorsan sikerült kisilabizálni, hogy ezt a vírust különböző osztályokba szokták sorolni. Neked erről mondtak valamit, hogy Neked ez pontosan milyen típusú? És még sok múlik azon a P1, P2, P3-as besoroláson is.
Nekem is egyébként egyből az ugrott be, hogy a nőgyógyiddal beszéltél-e már.
Remélem azért nem kell nagyon megijedni és Veled is minden rendben lesz vagy rendben is van.

Nálunk tegnap volt az első szülői a suliban. Meg is kaptunk a jó hosszú listát, azokról a dolgokról, amik a szeptemberi kezdéshez majd kellenek.
Nyomban melegében neki is indultunk az éjszakának, hogy elkezdjük a beszerzést, egyrészt mert nem akarunk mindent az utolsó pillanatra hagyni, másrészt utáljuk a tömeghisztériát, ami a sulikezdést úgy általában megelőzi, harmadrészt nem egyszerre kell megszabadulnunk egy halomnyi pénzikétől.
Este 11 órára értünk haza, a dolgok több, mint felével végeztünk is és kb. 15e forinttal lettünk kevesebbek :(

Na megyek fektetni, pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

este bővebben, most csak egy gyors kérdés:

pü-t akartam küldeni (nna, kellett nekem beszélni a múltkor...), de küldés után nem az elküldöttekhez, hanem a kimenőkhöz került az üzenet. miért? mi a teendő ilyenkor?

köszi!
liv

Erika, ha esetleg gyulladás van, azért sír a pisilésnél, akkor az csak akkor derül ki, ha hátrahúzzák a bőrt, kívülről az nem látszik, illetve egy idő után lehet, hogy megduzzad és kívülről is piros lesz a fütyije. Majd írd meg, javul-e a kuki.

Nálunk a napi 3x-i Betadine-ozás segített, a gyulladt részre kellett csöpögtetni.

GYermekorvos: a Péterfyben kapásból kettőt tudok ajánlani: dr. Ádám Marianne, dr. Kiss Eleonóra.

Az orvosom azt mondta, fél év múlva kontroll; ha nem szoptatnék, adna gyógyszert, így nem.
Nem tudom, zavaros az egész, annyi mindent írnak a neten...
(Nincs kezelési mód, remélhetőleg a szervezet legyőzi a vírust, máshol egy újfajta gyógyszerről írnak stb.)

Kata, nálam - tudtommal és szerintem - nincs ilyen besorolás, mert ez még csak "gyanú". (Bár a neten egy helyen azt olvastam, hogy ha gyanú fennáll, azt szinte biztosra lehet venni.)
liv

Liv

Köszi a sok infót! Ha belegondolok, hogy mennyire sajnáltam Dávidot, amikor az ő mizériájáról írtál... Nem gondoltam, hogy velünk is ugyanez fog történni pár hét múlva...

Most fürdéskor már dagadtabb és pirosabb volt Zsombóc kukija, és Apa látta, ahogy pisilés közben először totál megduzzadt a fütyi vége, és csak aztán folydogált ki a pisi... :cry: :cry: Ez szerintem tuti a szűk kijárat miatt lehet, és a gyulladással járó duzzanat csak jobban beszűkíti. Azért remélem, hogy holnapra javul majd a helyzet. Viszont ma éjszaka nem számítok sok alvásra...

Dávid letapadása-szűkülete javult valamit a krémezés hatására?

HPV: én is utána olvasgattam a neten és tényleg nem igazán lehet kiigazodni a sok infón, de annyi biztos, hogy nekem valami hasonló kinézetű (sajnos, nem találom a zárójelentésemet) méhszájelváltozásom volt (P2 értékkel) 23 éves koromban. Akkor negyed évente jártam szűrésre, és amikor ez romlott (25 évesen, P3 értékkel), akkor egy ambuláns méhszájplasztikát végeztek nálam a Szent István kórházban. Kb. 20 perc volt az egész, és azóta sem volt semmi gondom ezzel. Épp a múlt kedden kérdeztem rá a rákszűrésem eredményére, és teljesen rendben volt :) . Úgyhogy, csak ne aggódj előre :) , bár tényleg nem játék (azért kell most gyakrabban menned kontrollra).

A dokinénik, akiket írtál, gyermek nőgyógyászok?

Kata :D
Hát, lesztek még Ti ennél is könnyebbek :D :D . De ügyesen csináljátok a vásárlás ütemezését.

Na, most szunyok egyet, ki tudja, mikor ébred Pocok...

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
zsombi

Hali

Mi is megvagyunk, Gergő már meggyógyult jár az oviba. holnap lesz az évzáró, meg anyáknapja. kiváncsi leszek 8)
meg holnap vizsgám is lesz, tanulni kéne.

Liv
remélem minden rendben lesz, mi is ez a HPV?
nekem is már el kell mennem dokkerhoz.

Erika
Zsombikukkernak is jobbulást :)
sajna női dokit nem ismerek. de az én dokibácsim gyereknőgyógyász is, de persze megértem, ha inkább nőit kerestek.

Gelli továbbra is nagyon eleven, mindig kint lenne, csak sajna az idő nem engedi. továbbra sem beszél, csak kb 5 szót :lol:
az egyik nap egy csigát szedtem ki a szájából :shock: francia az ízlése a drágámnak.
szenvedünk a szemölcsével, már elvittem bőrgyógyihoz is, talán az új kence használni fog.

többiek merre vagytok?

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Erika, krémezünk, és nem fáj neki a pisilés, nincs probléma, de a műtétet elkerülni biztosan nem tudjuk, mert a szűkületet meg nem oldja semmiféle kenőcs.

Jaj, bocs, nem nőgyógyászok, figyelmetlen vagyok, sima gyerekorvosok! Sorry!
liv

Judy, ez egy vírusfertőzés, és mindenhol azt olavsom, hogy 90 százalékban spontán gyógyul, az immunrendszer legyőzi, nálam semmi elváltozást nem okoz, hála Istennek, remélem, nem is fog. (néhány százaléknál méhnyakrákot okozhat, az azt megelőző állapotot viszont már nyilván kezelni kell, amikor tünetek is vannak)
Gyógyszer nincs rá, ezt olvasom 10-ből 9 helyen, de az én orvosom meg még egy netes orvos mégis gyógyszert akart adni. (????????) Csak arra lennék kíváncsi, hog ymilyet. amikor mondtam az orvosomnak, hogy szoptatok, mondta, hogy akkor hagyjuk a gyógyszert, térjünk vissza rá fél év múlva, a köv. kontrollon. nagyon remélem, hogy nem lesz semmi gond, mert szeretnénk kistesókat hamarosan, másrészt azért az egészségemről van szó, nem mindegy.
De meg vagyok ijedve, nem tudom, mikor nem lesz gyomorgörcsöm. Pénteken azért kifaggatom az orvosomat bővebben is.
liv

Sziasztok!

Csak gyorsan.
A HPV=humán papilloma vírus. Rákmegelőző állapotot takar(hat), de mindenképp hajlamosít. Nem csak szexuális úton terjed...

Liv!!!!
Nekem is van/volt. Ne aggódj!
Először is tipizálni kell, hogy valóban azok közé tartozik e a te fajtád, mely erősen hajlamosít.
Aztán. Amikor nekem volt, az én dokim nem adott semmi gyógyszert. Félévente kontroll szükséges.
Én azóta a mensinél nem használok tampnot, csak betétet, mert az sem tesz jót. Általában a higiéniára kell figyelni, én mondjuk nem csináltam hüvelyöblítést, vagy ilyesmit, de csak intim mosakodóval mosakszom ott, hogy a savköpeny ne sérüljön.
Nekem volt hámhiányom is a méhnyakon. Mindez szülés előtt volt, és azt mondta a dokim, ne is reménykedjek abban, hogy a terhesség alatt elmúlik.
Na elmúlt. A terhesség/szülés utáni kenetnél már nem volt semmi, teljesen negatív lett a kenet, és azóta is az(Mivel félévente kell menni, már voltam háromszor). Hámsérülés is nuku.
Azt magyarázta a nődokim, amit elhiszek neki, hogy olyan mint a herpesz vírus. Ha meggyengül az immunrendszered előjön, aztán ha erősebb, visszahúzódik.

Járj utána persze, de szerintem nem kell annyira megijedni. Tudod, a szűrés a legfontosabb!!!

Puszi:
Móni

Magi:) Én kérdeztem a takinőt. Nem küldenéd el hozzám is? Jól hangzik amit csinált. Ti merre is laktok?
sunimum

Zsombi-Erikához hasonlóan, én is lelkesen olvasok, de írni általában már nem jut időm.

Bálint még náthás és köhécsel, de most nem tűnik túl vészesnek, dokinál egyelőre nem is voltunk, "házi praktikákat" használunk.
2 fiú elkülönítése úgy ahogy működik, pár napig bírtam idegileg, aztán azt mondtam, ha el kell kapnia Milánnak elfogja, nem hagyom hogy Bálint puszilgassa, letüsszentse meg ilyenek, de azért pl ha a kezemben van, akkor már kihozom a külön szobából, tehát vannak 1 légtérben.
Válasz a "nem tudom hogy tudod megoldani a szeparálást"-ra: hogy mivel Milán még csak fekszik, természetesen őt rakom külön szobába (ami a mi hálónk), ahova Bálint egyébként sem szokott bejárni, így Bálint élette nem szűkült csak rengeteget hiányolta az öcsit. Ha meg én mentem be szoptatni, akkor előtte Bálintnak betettem valami mesefilmet vagy ilyenek. mondjuk mázlim volt annyiból, hogy Milán irtó jó baba, órákig képes elütögetni a babatornázón fityegő kis biszbaszokat egyedül.
Ja, és este 9-tól alszik reggel 6-7ig. Pedig nem szoktattam, de ha felborul a rendszere, akkor fogom szoktatni, ugyanis 1 hét múlva 3 hónapos és onnéttól lehet alkalmazni a horrorrterror módszert.
Egyszerűen kell a 2 manó mellett, hogy én is aludjak éjszaka.

Bálint heteken keresztül kényeztetett, ugyanis délutánonként 4 órát aludt (fél 2-től fél 6-ig) és aztán este 8-tól megint tudott, de most 1 hete vége a jó világnak, már csak 2-2,5 órát alszik.

Utálom ezt a szeles időt, nem nagyon merek így kimenni velük, főleg mert taknyol a nagy.

Kuki-gondok: annyira ráz a hideg, ha olvasom őket. Nagyon félek, hogy nekünk is műtét lesz, én semennyire nem tudom már visszahúzni neki, mert ahogy közeledek felé, már mondja hogy nem. Sőt, ha Milánnak tisztítom, akkor is mondja, hogy "Jujjujjj fáj nagyon".

HPV: Liv, ahogy a lányok is írták. Kontroll-kontroll. Barátnőmnek is volt, most nincs. Semmit nem kapott rá.

Vizsgázók: hajrá és gratula. Hogy van erőtök??!! Le a kalappal.

Képzeljétek, ma Bálint mondta, hogy kaki (ezt mindig mondja, de bilire WCre mostanában nem akar ülni) és hozta a bilit, hogy csüccs.
Persze Milán pont a cicin lógott, őt gyorsan lecsatlakoztattam, Bálintról letéptem a nadrágot, body kikapcs, pelenkát leszakít, hogy ráüljön, persze akkor már jött kifelé a cucc, ami a parketta közepén landolt, persze Bálint jó kakis fenékkel ráült a bilire félig-meddig azt is összekenve, majd rögtön felugrott és nekitolatott a műanayag járókakeretnek azt is összekenve. Mindeközben Milán torkaszakadtából fuldokolva üvölt, mert éhes. És akkor gondoltam én, hogy Ide nekem még egy babát, de gyorsan ám!!!! :roll:
Ja, sose alszanak délután egyidőben.

Most megyek, mert Milán megunta a kisegér-szivecske-micimackó lelógó kombinációt, rakok neki valami frisstíést :)
Képet dobok mindjárt, ha hagynak.

Edit
Kép

Kép
reditke

Előre is bocs, sok kép lesz, de aztán hetekig megint nem rakok fel, ígérem :P

Mire jó a csúszda??!!

Kép

Izzadt ördögfióka:

Kép

Pihi az ugrálóvárban.

Kép

Játék kicsiknek és kicsit nagyobbaknak.

Kép

Az elmaradhatatlan puszi.

Kép

Milán nagyon figyel.
Kép

Bálint valami nagy rosszcsontságon töri a fejét.

Kép

Bocs, bocs, bocs...de nem bírtam választani.[/img]

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke!

Most csak neked irok, mert megyek pihizni nagyon faradt vagyok, szerintem az ido miatt es mar csak ket oram maradt, amig fel nem ebred Zoli.

A csuszdas kep nagyon ismeros. Tok ilyen csuszink van es ugyan igy nez ki a kertbe, csak nekunk kerti jatekok vannak elotte, mert azt csusztatja le rajta.

Minden elismeresem a tied, hogy ilyen jol birod ket gyerkoccel. Nekem egy is sok, meg ugy is, hogy delutan 4-5 orat alszik. :oops:

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?