Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Örülök, hogy megújult a Babanet, de én ilyenkor valahogy mindig kizáródok. Mindegy, már tudok végre írni.

Amúgy elégé pangás van errefelé, mi van veletek? Vagy más is hasonlóan járt mint én?

Niki:
Ez a videós babamutatás tényleg nem a legideálisabb a nézőközönség számára, ráadásul pontosan is kell érkezni, mert minden nap ugyanakkor van babamutatás. Ha lemaradtál, akkor annyi.
Persze végülis a látogatási időben illetve előtte valamivel van fürcsi, meg átöltözés, meg gondolom "statisztika írás (pl.: súly)", szóval van mit csinálni ilyenkor a gyerkőcökkel, s ha véletlenül ép sokan vannak, akkor biztosan így könnyebb, mintha percenként jönnének kikérni egy babát. Egy előnye van azért ennek a módszernek, nem kell tolakodni, hogy lásson az ember.
Meghát végülis csak néhány nap az egész és mindenki annyit nézi őkelméket, amennyit csak akarja. Szóval szerintem ez bőven az elfogadható szigorúságon belül van.

És még egy személyes megjegyzés, nekem a Szülőotthon látogatási szigorával kapcsolatosan is nagyon jók a tapasztalataim. Higgyétek el, hogy nagyon jó az, hogyha a baba ép szundizik, hogy lehet pihenni. Vikivel a Szabolcsból kimerülten jöttem haza, mert ott állandóan voltak látogatók, főleg az egyik szobatársam rokonai kész tatárjárást vittek véghez abban a pár napban, s én örültem, hogy Viki inkább a korára került, mert onnan nem hozták fel. Meghát nem olyan vicces idegenek előtt szoptatni, fejni, mosakodni, meg maszírozni... S erre a kedves látogatók nemigen voltak tekintettel... Szóval én inkább a szigorúságra szavazok.

Szamy:
Azért vannak olyan elemi dolgok, amik tényleg jók, ha egy elvárható szintet megütnek, pl.: illemhelység, fürdő. Amikor az ember szülés után van azért megnőnek az igényei ezekkel kapcsolatban. Ha nem is extrát szeretne, de legyen tiszta, legyen hely mondjuk néhány dolog lepakolására, s főleg ne legyen túl messze. De lehet, hogy ez csak nekem volt fontos.

Azért ne most kezdj nagytakarításba!

Krisztocs:
Pont ilyen pillanatokra gondoltam, mikor Sziromnak a többgyerekes témát feszegettem, mint amilyenek látszanak a képeken.

Amúgy azzal kapcsolatban, hogy kilógunk már ebből a topic-ból nekem is hasonló a véleményem.
Gondolom, hogy pl.: ovigondjaim nem igazán villanyozzák fel a topic kismamáit, meghát nem is ezért indult ez a topic. Viszont itt jöttünk össze, itt beszéltük meg anno ügyes-bajos dolgainkat, míg pocakosak voltunk és az örömeinket, nyűgjeinket ahogy cseperedtek a kismanók. Most mit csináljunk? Vagy jövünk és mesélünk vagy nem és akkor elveszítjük ezt a szerintem jól összejött kis csoportosulást, ami nekem bevallom hiányozna.
Meg talán azért annyi haszna lehet, hogy itt vagyunk, hogy ha szükség van rá lehet kitől kérdezni. Biztosan tudtunk már segíteni egy-egy tanáccsal egymásnak. Szerintem ez fontos. S amíg nincs kérdés végülis el-el fecserészünk a már komoly korral rendelkező csemetéinkről.

Azt azért hozzátenném még, hogy bár nem mindennaposak az események már, azért mindig akad olyan, amit érdemes lehet megosztani másokkal is, mint pl.: Regi nagy szereplését. Amihez megy ám a drukk! Ja, és ha lesznek képek tegyél ám fel! Had lássuk azt az élemedett korú kiscsajszit legalább képen balettozni! OK?! :)

Mindenkinek:
Klasszak a gyerkőcök!

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok,

amióta megújult most először írok, nekem nem ismeretlen, szerintem a régi céges fórumunk is hasonló volt.

Egyébként Marycus és Krisztocs az a véleményem, hogy neketek ez a fórum olyan mint egy barátit társaság, és a barátok, barátnők igenis elmesélik egymásnak az ügyes bajos dolgikat, az hogy ovis a gyerkőcs, hogy viseli, stb.... Szerintem tök természetes hogy ilyen dolgokról írtok, és ahogyan a beszédben is elhangzanak ezek a témák, úgy írásban is elhangozhatnak. (lehet, hogy leírva másként néz ki, ennyi.) Az meg, hogy mi páran bekerültünk, mint kismamák (remélem nem baj:)), az meg csak annyi, hogy a tapasztalataitokkal felidézhetitek a kisgyerkőc várását. Egyébként én el szoktam olvasni, az "ovis", "beteges" bejegyzéseket is, mert nem csak terhes vagyok, de lesz kisgyermekem is, és hasznos lehet, amit másoktól hallok. Szerencsém van, hogy nagyon jó a memeóriám, s olyan dolgokra vissza tudok emlékezni, ami másoknak abszolút semmi jelentősséggel bír, így sok infó megragad a fejemben, ami az élethet kell.:) A tanulással sajna más a helyzet.:)

Szóval nem lógtok ki a topicból, hiszen ez a Ti topicotok.

Jövőhéten megyek 12-hetes Uh-ra. Már annyira várom:)

Üdv:Niki
csernusn

Sziasztok!

Marycus
Teljesen egyetértek Nikivel :) Én személy szerint örülök, hogy itt vagytok, és még jobban örülök, hogy kedvesek és nyitottak vagytok. Több helyről hallottam már, hogy a kórházas topikban az újonnan érkezőt szóra sem méltatja az összeszokott társaság. Nekünk nagyon nagy szerencsénk van, hogy ti vagytok itt, és tudunk tőletek kérdezni. Ráadásul szívesen olvasgatom, hogy mi van a gyerkőceitekkel (és irigykedek, hogy ti már túl vagytok a szülésen :lol: )

A tiszta mosdóval kapcsolatban teljesen igazad van :D Kezdem is akkor gyűjtögetni, hogy milyen igényeim vannak, bár nem sokra megyek vele, mert a dokihoz ragaszkodom, ezáltal pedig a Szülőotthonban fogok szülni olyan körülmények között, ami ott van :)

Niki
Hova mész UH-ra? Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Én iszonyúan féltem a 12 hetes UH előtt. Ezen kívül ennyire csak akkor, amikor az anyakönyvvezető előtt vártam, hogy a férjem igent fog-e mondani :lol:

szamy
szamy

Sziasztok,

A Szabolcs Utcaiba küldött az orvos, mert ott állítólag jó ultrahangos gép van.Megnéztem az időpontot, pont kedd meg csütörtök az, amikor rengetegen vannak, mert valami spec szűrés van ilyenkor. Lehet, hogy ezért küldött a doki kedden???
Rettenetesen lassan telik az idő...

Szamy, te is szoktad nézni a 2006/2007 babás topicot? Ugye hogy már megint eltűnt???

Tényleg rosszabb ez az őj fórum mint a régebbi volt, bár én tudom milyen egy átállás, és hogy mindenre odafigyeljen az ember ahhoz nagy előkészület, meg körültekintés kell. És általában az előzetes alapos felmérés is szokott hiányozni .:) Tehát most szívunk....

A babakocsival kapcsolatban, nekünk úgy néz ki, hogy kapunk egyet az unokatesóméktól. Tök jó, mert miután olvastam az egyik fórumon, hogy a sok kisbaba sír a kocsiban, és mikor kiveszik belőle akkor meg nem. Így inkább hordozóban hordják a kisbabákat. Ha pl. az enyém sem szeretné, mert mondjuk nem lát ki belőle, vagy fél benne, stb. akkor minek áldozzak annyi pénzt rá.
Azért jó ez, mert ezen kívül nem sok minden segítségre számíthatunk, ugyanis egy kisbaba sincs a közelünkben. :(Így se tapasztalat, se kinőtt babaruhák....:)

NA majd írok az UH után.Szorítsatok!!!!:)

Ps: Az esküvő!!! Mi a templomiról, meg a polgárinkról is elkéstünk, és az anyósom nagyon jól fogalmazta meg a szétszórtságunkat, hogy mi még a gyerekünket is ott fogjuk hagyni a kórházban :D
Niki
csernusn

Sziasztok lányok!
Csak egy kis reklám: Ma délután 14,30 és 17,30 között a Dalos ovi előterében leszek az angol extra ruhákkal.Csupa nyári!!
Ha valakit érdekel látogassatok meg.
Cím: Bp IV.Ugró Gyula sor 5-7
Megközelíthető a 20 busz Szérüskert u.i megálló.
Központól 10-15 perc

Kép
flocika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szamy és Niki:
Niki, hogy lenne baj, hogy jöttetek? Már nagyon hiányoztak ebből a topicból az új pocakos kismamák. Eddig aki jelentkezett itt, mindenkit szívesen fogadtunk, egyrészt mert ez egy nyílt fórum és bárki jöhet kérdéseivel, bánatával, örömével, másrészt szerintem mindannyian szívesen segítünk, mert annál jobb nincs, mikor az ember segítségre szorul és kap is. Ezt szerintem itt mindannyian megtapasztaltuk már és szeretnénk vissza is adni, amit kaptunk. Sajnos a tapasztalat viszont az, hogy többen jöttek, aztán el is tűntek. Remélem Ti itt maradtok és bővülhet az állandó topiclakók száma.
Még egy megjegyzés: Ez a topic mindenkié, aki valamilyen okból kifolyólag úgy érzi, hogy helye van itt, szerintem. Erősítsetek meg ebben a hitemben!

Ja, azért ne lepődjetek meg, ha a nyár során hasonló pangást fogtok tapasztalni. Eddig minden nyár ilyen volt. El-elutaznak a topic-osok, meg hát ezek a gyerekek kevesebbet alszanak, többet vagyunk velük levegőn, szóval jobban zajlik az élet, s nem jut annyi idő a net-re.

Remélem most inkább a babanet rakoncátlankodása okozza a pangást!

Többiek merre vagytok! Tessék jelentkezni!

Szamy:
Én is úgy voltam vele, mint, Te, hogy az orvoshoz ragaszkodtam és nem a kórházhoz. De vannak esetek, amikor ez nem elég. Én úgy kerültem ide a topic-ba, hogy az orvosom ellen semmi kifogásom nem volt, sőt, csakhogy fogta magát és elment dolgozni Aszódra, és mi egy darabig kijártunk Aszódra a terhesgondozásra, viszont ez azzal járt, hogy pl.: az első UH-ért Kistarcsáig kellett menni, aztán meg kiderült, hogy még nem döntötte el, hogy a kistarcsai vagy a hatvani kórházzal fog szerződni. Korrekten megmondta, hogy nem tudja garantálni, hogy mikor én szülök, akkor ép szerződésben lesz-e egyáltalán és hogy melyikkel. Már Aszódra, meg Kistarcsára se volt egyszerű kijutni, de Hatvan már az a kategória volt, hogy én nem vállalatam volna be, hogy vajúdás közben odáig autókázzak. Így váltani kellett és akkor kérdeztem meg itt a topic-ban, hogy van-e valakinek olyan orvosa, aki a Szülőotthonban dolgozik és meri ajánlani. Volt... és még át is vett félidőben.
A választásomat nem bántam meg. Szerencsére a Szülőotthon szerintem az állami kórházak között jó szintűnek mondható. Én alapvetően meg voltam elégedve.

Niki:
Babakocsi ügyben azt mondom, hogy a legtöbb gyerek egy bizonyos kortól szeret kilátni, nézelődni, viszont ülni még nem tud. Ez az alapvető probléma. Elég nehéz ám a nyeklő-nyakló babócával a kezedben még a babakocsit is tolni. Erre találjuk ki mi anyukák, hogy akkor jöjjön a hordozó, bele a babakocsiba és a probléma megoldódik. Egy hibája van, hogy utánna macerás a kiszoktatás, de ha következetes az ember, akkor ez is egy hét alatt megoldódik.
A baj akkor van, ha a hordozó olyanná válik a gyereknek, hogy már csak abban hajlandó elaludni, az már káros is lehet, mert ott azért össze van picit görnyedve és kevés hely van a mozgáshoz is (bár szerintem pont ezt szeretik). Szóval szerintem ez nem baj, de meg kell tartani az értelmes határokat. De ez mindennel így van.

Drukk természetesen megy!!!!!

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Igaza van Marycusnak, tényleg nagyon örülünk a pocakosoknak. Az idők során valóban szinte senki sem maradt itt, aki bekukkantott, pedig mindenkit kedvesen fogadtunk, és segíteni is próbáltunk. Csak hát valószínűleg olyan pici ez a topik, és olyan régóta vagyunk együtt (3. éve :lol: ), hogy úgy érezték, nem férnek bele. Pedig ez nem igaz. És tényleg mi is lassan kevesebbet jövünk, pedig nehogy kihaljon már :lol: Különben csodálkozom is azon, hogy jó, hogy kicsi kórház a szülőotthon, de azért annyira kevesen nem szülnek ott, hogy a topik érdeklődés hiányában csak döcögjön.

Tegnap is voltam doki bácsinál, MINDENKI pocakos volt rajtam kívül. Még az is, akin nem látszott. Róla onnét tudtam, hogy vitte be magával az urát uh-t nézni :wink: A doktor különben egy lány legyártását javasolta nekünk, amivel én teljes mértékben egyetértek :lol: Kiegészítve azzal, hogy tökmindegy, lehet fiú is. Az emberem lassan beletörődött, úgyhogy akármi is lehet velünk :wink: Aztán ha mákom van, és sikerül októberig, akkor gyarapítom a pocakosok számát, ha meg nem, akkor mégnemtom :cry: Egyelőre elképzelésem sincs, hogy oldjuk meg az ovit, de az biztos, hogy Miksa menni fog oviba. Nagyon-nagyon kell neki a gyerektársaság, a szocializálódás. Én nem tudok helyettesíteni 5 gyereket egyszerre, hiába is próbálom :wink: És már annyira összeszoktunk, hogy ha kérdez valamit, akkor még mielőtt válaszolnék rá, kimondja ő azt a választ, ami a nyelvemen volt. Mint a házasok :roll:

Most még egyébként alszik, ilyenkor, ha bejön egy ilyen esős nap, simán szunyál 10-ig is.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hajrá szirom!!!
Éljenek a pocakosok!!!

Lányok!
A tegnapi vásár után nálam maradt az angol extra gyerekruci csomag.Aki szeretne mazsolázni belőle szeretettel várom! Írjatok PÜ -t és mondom a címet. Nagyon szép babaholmik vannak!! :lol:

Kép
flocika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Tényleg nem kellene kihalnia a topicnak! Ehhez viszont az kell, hogy jöjjünk szorgalmasan.

Na, csak nem? Párod belement a kistesóba? Ez igen, akkor hajrá! Mivel győzted meg?

Mikor én voltam doki bácsinál akkor is csak pocakosok voltak és a táblákon is szépszámmal gyarapodnak a babócák képei. Mondjuk én most kicsit már mérges vagyok, mert akármikor megyek hozzá agitál egy 3. gyerekre, merthogy kell egy fiú is. Én meg már unom a témát. Három dolog miatt nem lesz 3.: egy, hogy mindkét gyerkőc 8 hónapra született és a másodiknál már vagy 2 hónapot feküdtem, meg cukor és vérnyomás gondok is voltak, nem szeretnék kockáztatni, kettő, nem csak megszülni, de felnevelni is kell a gyerekeket, látom, hogy mit össze kűzdenek a háromgyerekesek, ez a világ nem a többgyerekesek világa, mi úgy érezzük, hogy kettőre van energiánk, három világ életünkben max. kettőt terveztünk. Már sokan kérdezték tőlem, hogy Zoli sem akarna egy fiút és megdöbbennek, mikor mondom, hogy nem. Zolinak abszolút mindegy volt, a lényeg, hogy gyerek legyen és egészséges. Szóval, én kicsit ki vagyok bukva, remélem most már sikerült meggyőznöm, hogy kár erőlködnie, nem lesz 3.

Hú, de jó neked! 10-ig alszik Miksa. Mi max. fél 7-7 között felkelünk, esetleg kivételesen 8-kor, de később soha. Mondjuk ez viszont előnyös az ovi szempontjából, remélem megtartják jó szokásukat és így nem lesz gond a reggeli keléssel és beéréssel.

Egy dolgot nem értettem kristálytisztán. Miért mondod, hogy nem tdod, hogy oldjátok meg az ovit, meghogy mindenkép megy oviba Miksa? Mi a gond?

Egyébként én is ezt érzem Vikin. Én kevés vagyok neki, nagyon szeret játszani a gyerekekkel. Niki bár fejlődőképes e téren, azért még nem Viki szinvonalú. No és hát ő "csak" tesó. Azt vettem észre, hogy bárkinek szívesen odaad, visszaad bármit, kivéve Nikit. Bár a bicajával mindig mehet egy kört... Merthogy amíg nem volt neki, Ábel haverja úgy adta oda neki az övét, hogy egy kört mehet vele. Ez úgy megragadt a fejében, hogy azóta is gondol egyet és lepattan a biciről és közli Nikivel a jóhírt.
Amúgy meg úgy érzem Nikinek is jót tenne, ha kicsit vele lehetnék. Annyi mindent tud, de egyszerűen nem látszik Viki mellett. A játszóházban mikor Viki az apjával volt én meg Nikivel, akkorát játszott, hogy csak na. Semmi hiszti, pakolt, formát egyeztetett, hajtotta a kisautót, szinte mindennel tudta, hogyan kell játszani. Olyanokat tud, amiket Viki csak jóval később, de itthon nem tud kibontakozni. Inkább üldögél, figyel, megjegyzem van ennek bőven eredménye, csak mi nem látjuk. Rossz esetben pedig irtóra nyűgös, mert Viki pörög körülötte, fellöki, elvesz tőle mindent. Mindennek ellenére viszont irtó jó tesók bírnak lenni. De kell egy kis szabadság mindkettőnek.

Mi, illetve leginkább csak én még mindig őrlődöm, hogyha felveszik Vikit mindkét oviba, ahová jelentkeztünk, akkor mi legyen. Az egyik azért lenne jó, mert minden környékbeli barátja oda fog járni, márha felveszik őket, a másik meg szimpatikusabb (bár ide is jár egy helyi gyerkőc). Zoli szerint a nekünk szimpatikusabbat kellene választani, mert így inkább bővül a baráti köre, mert lesz egy ovis, meg egy itteni. Én meg félek, hogy az itteniek jobban fogják egymás ismerni, Viki pedig nem tud majd velük úgy játszani, mert nincsenek közös élmények. Zoli szerint ez a kicsiknél még nem így van. Nem tudom, még nem volt ovis gyerekem... A másik, hogy itt a környéken ez az ovibajárás amolyan kedvtelés szinten működik, ami azt jelenti, hogyha a gyerek reggel kijelenti, hogy ma nincs kedvem oviba menni, akkor nem megy és kész, ha két hétig nincs kedve, akkor két hétig nem megy, ha csak 10-re érnek be, akkor 10-re érnek be. Szóval lehet, hogy én szigorú anya vagyok, de ezzel én nem tudok azonosulni. Ha már ovis, akkor járni kell oviba és a szabályoknak meg kell felelni. Én inkább az oviban szeretném rendszerességre szoktatni őket, mint majd a suliban kínlódjunk ezzel. Na, szóval, ha az itteniekkel egy oviba jár és ők hol járnak hol nem, akkor Viki is tuti hisztizni fog, hogy de az Ábel, meg a Petike, meg a mittom én kicsoda se megy minden nap... Na, én ezt nagyon szeretném elkerülni. Gáz ez szerintetek? Mindegy, lehet, hogy eldől tök egyszerűen, mert csak egy helyre veszik fel és akkor feleslegesen agyalok.
A körzetesbe (ez a szimpibb) már megkaptuk a papírt, hogy felvették és már meg is hívták az ovis gyereknapra. Csakhát péntekig vissza kell jelezni, hogy megyünk-e, viszont mivan, ha megyünk és mégis a másik ovit választanánk, csak onnan még nincs visszajelzés? Szóval csak a nyűg van, bár Zoli szerint csak én csinálok a bolhából elefántot...

Flocika:
Sajna lehet, hogy mostanában nem fogunk élőben találkozni a játszin, mert már elég meleg van és inkább az árnyasra (Gyulai tér, meghát Ábel és tesói is oda járnak, ez is nagy vonzerő) megyünk, ha megyünk, de Viki két napja közli, hogy kis játszótérre szeretne menni az udvarba. Úgyhogy maradunk itthon, én meg tépem a hajam, mert tonnaszámra hordják be a homokot. Mondjuk pelus elhagyás szempontból meg jobb ez így. Próbálkozunk ugyanis, de csak addig hajlandó WC-be pisilni, míg Niki alszik, ha felébred az istennek nem tudom WC-re ültetni. Aztán egyszer kibökte, hogy Nikinek is WC-re kell ülni. Szóval lehet, hogy az a fő baja, hogyha neki WC-re kell menni, Nikinek miért nem... Gyanítottam én ezt, de most már tuti az ügy, úgyhogy lehet, hogy muszáj lesz Nikit is WC-re szoktatnom.

Na, jól kisírtam magam, mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Hahó!

Marycus!
Ovi: minden további nélkül felvették Miksát az oviba, nekem csak az a bajom, hogy reggel 7-től lehet vinni, és 5-ig el kell hozni, és még nem látom, ez hogyan sikerülhet. Ja, a délutáni időpont a gyakorlatban állítólag fél 5 inkább, utána már renitens a szülő. Naszóval énnekem az életemben még olyan munkahelyem nem volt, ahonnét ezeket a szintidőket teljesíteni tudtam volna. Az emberre sem jellemző, hogy mindig előre tudná, mi meddig tart, és neki is sokszor azonnal kell rohanni, meg határidős dolgai vannak. A munkái egy részét pontosan be lehet lőni, de a másik felét meg nagyon nem. Nekem meg ha visszamennék úgy lenne, hogy egy nap 6-15, következő nap 15-24-ig, aztán szabad (ami a hajnali fél kettes fekvés után ugye nem teljes szabadnap, de ne kössünk bele mindenbe), és így tovább. Hétvégén 7-22-ig mindkét nap, és egy hónap két hétvégét el kell vinni. Ez Miksának borzalmas lenne szerintem, meg nekem is. Szóval vagy maradok még itthon, vagy keresek valami mást. Dolgozgatok én most is itthonról, de ez meg azért kevés.

Meggyőzés: kell egy kis társaság itthonra is a gyereknek, ez az egyik érv :) Igazából az nagyon látványos, amikor itt vannak vendéggyerekek, és nagyon jól elvannak a kölykök. Még szót is bírunk egymással váltani. Volt hogy itt hagytak nekem három gyereket egy fél napra és simán meg tudtam mellettük főzni egy nagyobb társaságra, míg Miksa mellett ez nem könnyű. Mármint úgy, ha egyedül van. Azt is átbeszéltük, hogy talán mégse olyan kicsi a ház, mert végülis meg lehet oldani, hogy mindenkinek jó legyen. És mi se leszünk fiatalabbak, ha akarunk, akkor most kéne. Meg nem kellene veszni hagyni a jó kis bejelentett állásomat sem (nem hiszem, hogy vissza tudnék menni a munkaidőbeosztása miatt). Illetve az is érv, hogy elég nyugisan lehetne Miksát beszoktatni az oviba, ha én itthon lennék. De azért az ember nem olyan lelkes ám mint én, inkább hagyja menni a dolgokat a maguk útján. Nem jelentettük ki ünnepélyesen, hogy hajrá, inkább csak úgy vagyunk, hogy lesz, ami lesz. Nekem ez már elég :wink:

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!
Szirom!
Mi is úgy voltunk vele, hogy lesz, ami lesz. És jött Andris :lol:
Én a kereskedelemben dolgoztam,imádtam de nem gyerekeseknek való épp az időbeosztás miatt.Inkább vállaltuk Andrist és most a gyes+családi több mint a fizum volt.A kiadás pedig nem vészes.A ruhákat eltettem,ágyat kaptunk,csak pelusra költök.Majd ha nagyobbak lesznek és jön a fősuli,suli,ovi.... Az a sok,de addigra én is ismét kereső leszek.

Marycus!
Sajnálom,hogy nem jártok erre.De ha Mohamed nem megy a hegyhez..... :lol: Hol is van a Gyulai tér?
Ovival ne izgasd magad.Menjetek a majálisra,érezzétek jól magatokat.Nézd meg az óvónénit és minden mást.Aztán ha mégis a másik az igazi még szeptemberig változtathatsz rajta.Már most tudok várólistás kisgyerekről,nem fog Anikó kétségbe esni :wink:

Kép
flocika

Sziasztok,

Hát örömmel jelentem, hogy meg volt a 12+3 napon az UH vizsgálatom. ÉS mindent rendben találtak!!!! :D
A CRL 67mm, a BDP 22mm, a tarkóredő 1,6 és van orrcsontja is.
Ez engem nagyon megnyugtatott, most már nem izgulok annyira, és remélem az idő már tényleg gyorsabban fog telni. Ma reggel voltam vérvételen meg hétfőn megyek a védőnőhöz. Cska ahhoz mehetek akihez körzetileg tartozom? Mert tegnap hiába hívtam a Pocsai Jánosnét a rendelésidőben és senki nem vette fel? Ugye amikor hétfőn este odamegyek akkor ott lesz???? Egyébként ismeritek őt, aranyos?

Elvileg aznap este még megyünk 4D-s ultrahangra is, feltéve ha odaérünk. A pármon szeretne elmenni mindenáron, és akkor megbeszéltük, hogy most meg a terhesség vége felé elmegyünk még egyszer aztán ennyi.

Az én munkahelyem tök jó, csak mivel az informatikán dolgozom és pont most hosszabbítottak meg egy fiút, így nagy esélyem van, hogy átveszi a munkámat, pedig ez a hely, elég rugalmas, gyereknevelés szempontjából ideális, pesrsze, ha addig nem lesz valami nagy átszervezés, mert mindek is utol ért a centralizáció, költségcsökkentés szele, és már nem mi leszünk akik az észt osztják, hanem az osztrák anyavállalatunk.:(
Én szeretnék tanulni valami mást, amig otthon vagyok. Szerintetek lehetséges a kettőt összeegyeztetni? Mert talán nagyobb eséllyel mennénk vissza a dolgozói társadalomba, ha van valami friss tudásom. Persze legszívesebben, azt szeretném, ha a családfő tartana el minket és nekem nem is kellene dogoznom.:)Elég családszerető vagyok, csak józan paraszti ésszel megáldva, mégis tele érzelmekkel, és tudom, hogy ez most lehetetlen.de az álmaimat nem adom fel!!!:)

Na befejezetm a rizsát, örülök, hogy szerettek minket és jó veletek megosztani a gonsolataimat.

Niki
csernusn

Niki!
Szerintem még korai a 4Dre menned,nem sokat látnál.Azt szokták mondani,hogy a 20-25 hét körül érdemes.Akkor már olyan mérete van a babának,hogy mindene jól látható és a monitorra is felfér egészben.Nem csak külön-külön a részecskéi.Én a 29. héten voltam,akkor volt Andris 1470g.

Kép

Írtam neked egy maratoni Kép Megkaptad? Nem válaszoltál. :cry:

Kép
flocika

Sziasztok!

Niki
Gratula az eredményekhez :) Védőnővel egyeztettél időpontot? Nekem eddig mindig adott, és akkor ott is volt. (én máshoz tartozom) Egyébként úgy tudom, hogy a védőnő az körzetes dolgog, nem választható. (bár ha nagyon nem szimpatikus, biztos el lehet intézni, hogy máshoz kerülj)

Örülök, hogy hirtelen ilyen sokan bejelentkeztetek :) Kezdett tényleg nagyon kihaltnak tűnni a topik (bár ez még mindig sokkal jobb, mint amikor chat-ként használják, és képtelen vagyok visszaolvasni) :x

Megjött az AFP eredményem, és bármennyire is elhatároztam, hogy nem fogok foglalkozni vele, most ideges vagyok nagyon :) Majd úgy kb 1 óra múlva fogom megtudni, hogy mennyi lett, aztán megyek a dokihoz. Már 1 hónapja nem láttam a babát :)

Most csak ilyen rövid voltam, áramszünet van, azt mondták, kapcsolja ki, akinek nem feltétlen kell a gépe, hogy a szünetmentes táp minél tovább bírja :lol: Hát igen.. egy 24 órás ügyfélszolgálaton nem árt, ha van áram :lol:

szamy
szamy

Sziasztok!

Nem tudom, hogy "szokás" ezt fórumon elmondani :(
Nagyon rossz lett az AFP eredmény, doki megnézte és nincs szívhang, úgyhogy meghalt a babánk :( Holnap reggel megyek a kórházba, hogy elvegyék. :(

A doki vigasztalt, hogy valószínűleg genetikai probléma volt, és talán jobb ez így, mint egy beteg gyerek. És, hogy nagyon sokaknál van ez így, utána egészséges babájuk születik.

A férjemmel megbeszéltük, hogy amint lehet újra próbálkozunk.

Azért ha nem bánjátok, maradok itt a fórumon.

szamy
szamy

JAJ SZAMY!
De sajnálom :cry: Sajnos én is tudom milyen érzés ez,de fel a fejjel,lásd nekem azóta hárman vannak.
Természetesen maradj a topikban.Szerettel várunk.

Kép
flocika

Szamy!

Nagyon sajnálom :cry: Veled vagyunk lélekben mindannyian! Nagyon kemény dolog, de végigcsinálod, és minden rendbe jön! Mi mindenben segítünk, már amennyit egy fórumon át lehet! Maradj kérlek tényleg köztünk! Puszi!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szamy:

Nehéz megszólalni... Nagyon-nagyon sajnálom!

Maradj velünk, gyere közénk amikor csak úgy érzed, hogy szeretnél velünk megosztani valamit! Csatlakozom Sziromhoz: Mindenben segítünk, csak gyere, jó!?

Marycus
marycus

Sziasztok!

Rég nem jártam erre - írásilag -, de most nem tudom megállni szó nélkül:

Szamy,
Sajnálom, de én is azt mondom, hogy jobb, hogy így alakult. És ez még nem jelent semmi gondot veletek, úgyhogy ha feldolgoztátok a 'tragédiát", mehet az utánpótlás! Addig is kitartást és lelkiekben sok erőt!

Hanzika
hanzika

Kedves Szamy,

Nagyon sajnálom, hogy ez történt, én azt "hittem", hogy aki már ebben a korban van, az megnyugodhat végre. Nem is tudom, hogy mit mondjak... :cry:
Nálunk a vetélésem utáni harmadik hónap meghozta gyümölcsét. Remélem rátok is hamarosan új szép napok köszöntenek.

Kívánok neked minden jót, és kitartást, és pihenést!

Niki
csernusn

Kedves Flocika,

Bocsi tök bunkó vagyok :oops:, hogy nem válaszoltam, persze megkaptam az üzit, és nagyon örültem neki.:)))))

Niki
csernusn

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Aha, szóval így értetted az ovi problémát. Hát szerintem ez ma szinte mindenhol gond, ahol a szülők nem egy szoc. típusú munkahelyen dolgoznak. Már nem egy anyukától hallottam, hogy csak erre tartanak egy bébiszityót, márminthogy oviba bevigye, elhozza, meg ha beteg vele legyen, no és a szünetek. Márha nincs nagyszülő, aki már nem dolgozik és át tudja venni ezeket a terheket. Ugyanakkor az ovi is megérthető, végülis nemcsak a saját, de a gyerek érdekeit is szem előtt tartják, mert a gyereknek se jó, ha nincs rendszer az életében, megha aránytalanul hosszú időt kell az oviban lennie. Az egyik oviban mondta a vezető ovónő, hogy rugalmasak, de egy nap 12 óránál többet nem lehet bent egy gyerek sem. Az ovónők sem bírják ennyi ideig, s a gyereknek meg nem jó, ha több ovónénit is meg kell szoknia. Arról nem is beszélve, hogy valahogy mégis megoldják a családok ezt a dolgot, mert akárhol sétálunk, 4-5 óra körül tök üresek az ovik.
Nálunk is addig OK ez a dolog, amíg Nikivel itthon vagyok, utána meg meglátjuk.

Tesó: Azért egy kicsit szeretnélek lehűteni, abból a szempontból, hogy az a kistesó sajna nem 3 év feletti korral fog születni, addig meg azért sok macera van két kicsivel. Ugye Miksa vele egykorú vagy nagyobb vendéggyerekekkel volt olyan jól el? Meg a testvér az más, mindig ellopja anyát, meg apát, mindig ott van és elveszi a játékokat is... Ezt csak azért írom, nehogy túl sokat várj ettől a helyzettől. Amúgy egy picivel oviba menni sem leányálom, tuti biztos akkor kéne szopiznia, meg alszik és fel kell kelteni, piciként olyan betegségeket kap el, ami Miksánál elő se fordulhatott stb. Persze tudom, hogy ezekkel Te is tisztában vagy, csak olyan idillt festettél le, amire bizony várni kell a kistesó születésétől számítva min. 2 évet. Én már most parázok a beszoktatás miatt, mert Niki alszik még délelőtt, s tuti akkor lesz álmos, a másik, hogy fogalmam sincs hogy van ez a beszoktatás, ha a kicsi se olyan kicsi már, hogy ellegyen egy babakocsiban, ahhoz meg még kicsi, hogy akár egy órát is nyugiban ellegyen a folyosón üldögélve, amig megnézzük vajon Viki elvan-e nélkülem. Szóval elég gáz lesz az biztos.

Amúgy nagyon drukkolok kistesó ügyben! Minden nyűg ellenére nagyon jó dolog.

Niki:
Lehet tanulni, sőt érdemes is, ha nem vagy rákényszerítve arra, hogy visszamenj dolgozni. Az állam is támogatja, vagyis ingyen van (nem kell tandíjat fizetni, de ez nem mindenre érvényes, főiskolán egyetemen igaz, de rá kell kérdezni). Persze kell hozzá, hogy az ember elszánt legyen, meg hogy olyan párja legyen aki bevállalja, hogy időnként tényleg komolyan tanulni kell és ellátja a gyerek körüli teendőket. A legnagyobb macera azt megoldani, hogyha az ember be is akar járni, mert ugye akkor kell felügyelet, akár egész napra. Macerás még az is amíg a a babóca szopik. Nekem pont úgy jött ki a dolog, hogy Niki megoldotta a gondomat, mert fixen csak éjszaka szopizott 5-ször, ugyanis teljesen áttette az evését éjszakára, nappal pedig szinte semmit nem kért. Ebbe belegárgyultam, de a suli miatt viszont szuper volt. Mondjuk ezt valószínű azért csinálta, mert nem bírta, hogy szopi közben Viki a fején táncolt, többek között. Szóval működik, de azért nem mindenkinél. Vikinél nem mertem volna bevállalni, ő nagyon kimerítő csemete volt. Niki is hisztis volt (most is...), de a másodiknál már könnyedebben veszi az ember a dolgokat.

Flocika:
Ovi eldőlt, megyünk a majálisra teljesen legálisan. Mikor Zolit felhívtam, hogy nem vették fel Vikit a másik oviba, közölte: Hurrá!!! Nagyon nem bírta már a nyüglődésemet... Ráadásul örülünk, hogy végülis ez az ovi lett. Ti még jöttök a majálisra, vagy már kinőttetek Tomival?

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus! Azért azzal tisztában vagyok, hogy nem 3 éves gyereket szülök majd, ne izélj már! Az pedig még nem volt rég, amikor Miksa csecsemő volt, úgyhogy kristálytisztán emlékszem a nehézségekre, a jelenlegi korával járó gondokat (és persze szépségeket :wink: ) most érzem a bőrömön. Te azt kérdezted, mivel győztem meg az uramat: na erre írtam, hogy több gyerek látványosan jól elvan egymással. Nem hiszem, hogy idillt festettem volna. Egyébként Miksa jót játszott mostanában kétszer is az egyéves uncsitesójával, de persze tényleg a babusgatós 10 éves kislány a kedvence. Naszóval nincsenek illúzióim, át is gondoltam, és persze te tényleg többet tudsz a kétgyerekes létről, de ez most meg ne haragudjál érte, nem volt szép tőled. Eddig a kétgyerekes lét szépségeit emlegetted sokszor nekem célozva, most pedig, amikor írtam, hogy talán nálunk is lehet még egy, akkor írod, hogy nehogy azt higyjem már, hogy az olyan egyszerű. Nem hiszem. Nna. Nem szeretnék veszekedni, de ez most kijött belőlem.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Akkor én is kipróbálom ezt az új formát :) Örülök, hogy végülis mindenki úgy gondolja, hogy jól "elférünk" mindannyian ebben a topikban! :wink:

Szamy,
Így ismeretlenül is nagyon megérintett a babócád elvesztése :cry: Ilyenkor nem nagyon lehet értelmeset mondani/írni...idő, idő, idő...és ha már újrapróbálkoztok, könnyebb lesz a lelkednek is!! Próbáld tényleg azt az oldalát nézni, hogy ez mindenkinek jobb volt így, és ezt igazolja majd az egészséges babád, aki hidd el nemsokára a pocidban lesz. :wink: Vigyázz magadra, és mindenképp gyere írni!!!

Niki,
Elhiszem, hogy megnyugodtál! Egyetértek Flocikával, sztem is korai még ilyenkor a 4d, főleg, hogy minden rendben van a babóval. Mi a 25. héten voltunk, az volt a csúcs!!! Apuci még elvitt a 35. héten is, mert annyira élvezte, de ott már olyan nagy volt Máté, hogy kb csak a feje fért be a képbe :lol:

Szirom,
Nagyon örülök, hogy nálatok is indul a tesóprojekt! Szurkolunk izomból :wink:
Sztem Marycus nem megbántani akart, csak kicsit félreértettétek egymást, ne veszekedjetek már, na :shock: Nyilván van szép és nehéz oldala is, mint mindennek, és úgyis szinte mindenki másképp éli meg, nincs két egyforma szülő, se gyerek...na, milyen bölcseket tudok? :D
Az én véleményem meg az, hogy az első 2 év most úgy tűnik, könnyű volt...azt kell mondjam, a nehézségek most jönnek....Baromi nagy előny tényleg, hogy együtt elvannak már, akkor nincs is gondom...de szövetkezni is tudnak, na és akkor ember legyen a talpán, aki idegekkel sokáig bírja! De erre ugye az "ősök" figyelmeztettek mindig is, kisgyerek kis gond, nagy gyerek....tudjátok, és lőn. Hogy ezeknek az ősöknek mindig igazuk van :lol:

Hanzi,
Gyere már kicsit többet :x :wink:

Nem is tudom, mit írtam már utoljára...Mátét felvették kiscsopiba, de úgy, hogy kétszer kell majd járnia. Ezt írtam? Na mindegy, akkor ismétlek, ha igen...szóval Regivel egymás melletti csopiban lesznek egy évig, úgyhogy az udvaron is mindig együtt tudnak majd játszani. És jövőre ha Regi suliba megy (atyám!!!!!! :shock: ), akkor valszeg az ő óvónénijeihez kerülne Máté.
Persze ennek feltétele a szobatisztaság is, ami alakulgat továbbra is, de ebben a szépséges időben még mindig nem merem bugyiban hagyni. Mindenesetre a kakinál legtöbbször szól, úgyhogy nem vagyok elkeseredve :)

Marycus,
Gratula nektek is az ovihoz! :)

Flocika,
Esetleg képeket nem szoktál készíteni a rucikról? :) Mert úgy konkrétan nem kell semmi most, de tudod, ha meglát vmit az ember, ami szerelem... :lol:

Képzeljétek, múlt héten elvittük már Mátét is cirkuszba. Meglepődtem, hogy érdekelte, és végigülte a 2és fél órát. Nagyon tetszett neki, nem győzött tapsolni :) Utána még meccsre is kimentünk, aztán anyuéknál aludtak, mi meg moziztunk egyet. Ráadásul másnap meg Regit vittem moziba, úgyhogy sűrű hétvégénk volt :D

Máténak amúgy nagy dumái vannak, szinte egész nap a beszólásain vihogok magamban...vmelyik nap is olyan cuki volt, Regivel a nappaliban voltunk, ő meg rohant ki a folyosóra...és egy puffanásból ítélve jó nagyot eshetett...na, mi Regivel jól kinevettük (galád család :P ), miután hallotta, kiabált be a szobába jó mérgesen, hogy: "nem vicccssses" (nem vicces). Gondolhatjátok, hogy még jobban nevettünk :D

No megyek főzni...
Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Direkt visszaolvastam amit írtam, mert nem értem miért is mosod meg annyira a fejemet! Én most sem látom vészesnek, amit írtam, főleg, hogy nagy része, az én jövőbeli paráimról szólt ovibeszoktatás ügyileg, s egyáltalán nem érinti a meggyőzés témát, bár szerencsétlenül ahhoz sikerült fűznöm gondolatilag. A Te érzésed, amit érzel, azzal pedig vitatkozni nem lehet, egy biztos, én nem akartam soha Neked rosszat. Ma is örülök annak, hogy szeretnétek kistesót!
Amiket írtam akár jót, akár rosszat, mind fenntartom és azt nem érzem, hogy eddig csak áradoztam volna, a bánataimat épúgy leírtam, mint az örömeimet. Lehetséges, hogy a konkrétan Neked írt üzenetekben a szép részek felé billen a mérleg, de azt gondolom, hogy ezzel rosszat nem tehettem, hiszen Téged meggyőzni sohasem kellett arról, hogy érdemes egy kistesót is vállalni, legfeljebb csak támogatni, hogy érdemes kitartani az elképzelésed mellett (Azt azért el kell ismerned, hogyha Te ép azon fáradozol, hogy meggyőzd a párodat, milyen jó is a kistesó, én meg feszt azt irogatom neked, hogy így nem jó, meg úgy nem jó, az azért tényleg faramuci lett volna...). Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a jó-rossz mérlegem a topic-os hozzászólásaimban csak annyira dől egy irányba, amennyire a valóságban is, legfeljebb nem konkrétan valakinek címezve írtam meg a nem olyan jó oldalát a dolgoknak. Mivel minden hozzászólásom nyilvános volt, így azokat Te is elolvashattad, így azt gondolom, hogy amiket most írtam nem lehettek újak. Legfeljebb az ovisak, de azok még nekem is újak. :) (Most kiteszem, pedig nem szoktam.) Mindegy, lényeg, hogy nem rosz szándékkal írtam, csak belőlem meg ez jött ki, mikor elolvastam a válaszodat a kérdésemre.

Bocs', ha megbántottalak Téged, egyáltalán nem volt szándékomban! Továbbra is többgyerekes párti vagyok és nagyon drukkolok nektek kistesó ügyben!

Remélem szent a béke!

Krisztocs:
Gratula Mátéhoz cirkusz ügyileg! A dumájuk meg tényleg hihetetlen és kifogyhatatlanok, legalábbis Vikinek egész nap be nem áll a szája. Nem is csodálom, ha Niki előbb tanul meg beszélni. Mi családi alapon nem beszéltünk Vikihez annyit összesen, mint Viki egyedül most.
Ősöknek meg tényleg sokszor van igazuk. Anyu mindig azt mondogatja nekem, hogy velünk addig volt nehéz, míg suliba nem mentünk. Remélem ez Vikinél és Nikinél is így lesz. De mi még messze vagyunk ettől.
Nem emlékszem, lehet, hogy írtad, akkor bocs' a kérdésért, de Reginek mikor lesz a nagy fellépése?

Hanzi:
Tényleg jöhetnél már, kicsit mesélni, mi van Marcussal, lakásügyileg hogy álltok, stb.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus! Félreértettél teljesen, én pedig szerintem nem. Talán egy mondatot mondok még, és akkor hagyjuk is, mert nem akarom rétestészta hosszúságúra nyújtani a vitát. Szóval képzeld el, amikor épp eldől, hogy vállaltok még egy gyereket és valaki akkor neked ezeket mondja: szeretnélek lehűteni.., meg túl sokat ne várj a helyzettől..., meg idillt festettél... stb. Értem, hogy ezeket arra írtad, hogy együtt játszani majd később fognak, nem az elején, de ezt azért én is tudom. És most tényleg lezárnám a témát.

Kriszta! Nem semmi, hogy Máté végigüli a cirkuszt! Miksa a vacsorátját se üli végig :lol:
Ovi: Miksa is valszeg a kiscsopit fogja kétszer járni, úgy tűnik, itt ez a szokás. Ősszel a jelenlegi kiscsopi fele fölmegy középsőbe, a többiek maradnak az új kicsikkel. Szerintem jó lesz így.

Megyek, mert még nem kávéztam...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Jaj, lányok ne csináljátok már :roll: Azért ismerjük annyira egymást, hogy nem akarunk direkt megbántani senkit a topikosok között! :wink:

Marycus,
Júni 11-én délelőtt lesz a bemutató, csütörtökön sikerült megnéznem egy színpadi próbát....úgy bőgtem, hogy csak na :oops: :lol: Úgyhogy tuti smink nélkül megyek az előadásra! Jönnek majd anyósomék, anyuék, hugimék, aztán nálunk lesz egy kis össznépi kajálás.

Szirom,
Én is meglepődtem, de gondoltam, megkockáztatjuk, legfeljebb vmelyikünk sétál vele a ligetben egyet :D

Tegnap a gyerekek anyuval votlak, mert elmentünk Győrbe meccsre...aztán este mikor már itthon voltunk, Máté feltűnően tengett-lengett csak, majd később mondta, hogy fáj a füle. Úgyhogy újfent ügyelet...szerencsére nem gyulladt még be neki, csak erősebb náthája van. (pár napja takis) Kapta a szokásos gyógyikat, szerencsére jól aludt és ma is jól van :)

Asszem én is kv-zom egyet :mrgreen:

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Krisztocs:
Júni 11. hú, az már nagyon közel van. Elhiszem, hogy meghatódtál, nem mindennapi esemény és nem is mindenkinek adatik meg, hogy a lányát egyáltalán színpadon vagy igazi közönség előtt lássa játszani, pláne ennyi idősen. Nagyon nagy dolog. Gratulálok Regihez!
A drukk természetesen megy.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Szaisztok!
Hogy csináljátok?? Én még a netre is ritkán jövök!
Persze a szopik miatt állandó álomkórom van!!!

Üdv minden új kismamának!!!

Szamy,
borzasztóan sajnálom, ami történt!!!

Szirom,
örülök, hogy már egyre inkább beindul a kistesó projekt. Tudom, ez nem rajtad múlott eddig sem. Nekem vannak napok, amikor azt mondom, hogyha én ezt tudom, nem vállalok két gyereket. ( s ezt általában nem Tomi miatt szoktam mondani ) De valójában soha nem bántam meg, mert ez a kis boszorkány tündéri tud lenni!!!

Kriszta,
Az a cirkusz végigülés nem semmi! Apám biztosan szívesen elvinné Tomit, de nekem még eszembe sem jutott.
Regi fellépéshez gratula. Jobb ha egyik fellépésre sem sminkel az anyuka?? Én pl. már most tudom, hogy az első anyáknapin tuti sírni fogok!!

Marycus,
Amit az oviválasztási dilemmáitokról írtál, teljesen egyetértek.

Apropó ovi. Hát a Tomit majdnem nem vették fel a körzetis oviba. 35 helyre kb. 85 jelentkező volt. Teljesen kétségbe is estem az első elutasító hír hallatán.
Jövő ősszel ugyanis Julcsi bölcsibe megy, s egyszerre két gyereket kellett volna beszoktatni, betegeskedni stb. miközben elkezdek dolgozni???
Aztán mégis bekerült az oviba. Szerdán találkozom az ovónénikkel.

Tomi dackorszakát éli, rájött a nagy birtoklási vágy is. Egy párszor Julcsit is bántotta, bár hogy lekopogjam egy hete kb. semmi ilyet nem tett. Sokat dumál, énekel. Halandzsa énekére mikor megkérdeztük mi ez, azt mondta regős ének. Magas, legalább 96 cm , de még nincs 15 kg. Viszont megvettük neki az utolsó biztonsági ülést. Még ugyan nem használja, meg amíg nincs kabát addig a régi is jó lenne, de Julcsi miatt kell majd váltania. Ő sem a súlya miatt fog ülést váltani, hanem a magassága miatt. Nem mértem mostanában, de 70 cm biztos hogy megvan és 7 hónapos.
Egész más a két gyerek. Julcsi biztos hamarabb fog járni is, mert már most közlekedik. Gurul, lábát tolva kúszik, felnyomja magát négykézlábba és kutyázik. Tomi elmúlt 8 hónapos, mikor elkezdett közlekedni. S nála soha nem láttam kutyázást pl.
Még az evésük és az emésztésük is más!!!
még teszek föl képet, aztán megyek Julcsi bármikor felébredhet, s még nem ebédelt
sziasztok
Ildikó
Kép Kép
nildikoka

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az együttérző szavakat! És persze azt is, hogy maradhatok :)

Ma reggel engedtek haza a kórházból (azóta már mostam és mosogattam is :lol: ) Eredetileg úgy volt, hogy pénteken megcsinálják, de az egyik doki azt mondta, hogy jobb lenne előkészítés után. Aztán utólag kiderült, hogy mégis meg lehetett volna pénteken. Örülök, hogy az én dokimnak lett igaza :) Nagyon kellemesen csalódtam a kórházban, mindenki nagyon kedves volt és segítőkész, ráadásul nagyon jófej szobatársakat is fogtam ki, úgyhogy nem is volt olyan vészes bent lenni. (na persze, azért sokkal jobb itthon :D )
Igyekszem előre nézni, és várom, hogy leteljen a 3 hónap és újra próbálkozhassunk. Most persze még sírogatok kicsit, mert a kórházban nem hagytak, mindenki csak vigasztalt :)
Egyébként minden rendben van, nem volt semmi komplikáció, csak kék-zöld mindkét kezem a vérvételektől, infúziótól :)

Olyan bosszantó, hogy mindig utólag jutnak eszembe a kérdések, nem akkor, amikor ott van az orvos és kérdezni tudnék :) Jövő héten kell mennem a szövettani vizsgálat eredményéért. Tudja valaki, hogy ez miről szól? :)

Hmm.. kezdek éhes lenni, és ma már nekem kell ebédet csinálnom magamnak :lol:

szamy
szamy

Sziasztok!

Szamy! Örülök, hogy viszonylag rendben vagy, és hogy ilyen jól fogod fel a dolgot. És persze annak is, hogy a kórházról jók voltak a benyomásaid.
Kérdések: én annak idején mindig fölírtam a kérdéseimet, mert csak úgy tudtam elérni, hogy ne felejtsem el őket, amikor ott van a doktor. Ajánlom, esetleg próbáld ki. Még soha senki nem nevetett ki érte, hogy elővettem a listámat :wink:
Szövettanra sajnos nem tudok mit mondani. Én azt gondolom, ebből kiderülhet, hogy mi volt a baj.

Ildi! Nem semmi, hogy Tomi milyen nagyfiú és Julcsi is mekkora lett! :shock: Jöhetnél gyakrabban, és akkor nem lepődnénk meg mindig ennyire :wink:
Én általában reggel jövök a netre, amíg Miksa alszik (9 előtt szinte sosem kel), illetve délután, amikor szintén alszik. Amíg kávézom, addig netezgetek egy kicsit, aztán megyek a dolgomra. Mondjuk most megint 2-3 órákat szunyál délután, úgyhogy tulajdonképpen arany életem van. Illetve lenne, ha este sikerülne időben elaltatni :lol:
De két gyerekkel elhiszem, hogy nehezebb dolgod van, biztosan könnyebben esik szét az ember napja. Emlékszem, Miksának 7 hónaposan csak úgy nagyjából volt napirendje, mert sose azt csinálta, mint ami várható volt :wink:

Mi ma voltunk a zenebölcsiben utoljára, nyáron már nem lesz több. ha szeptemberben újra indul, akkor még megyünk szerintem, amíg Miksa nem kezdi az ovit.

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nildikóka!
Létezik,hogy ma délután a fiadat láttam a nagyival az ÁMK-nál a buszmegállónál.Az elöző képen levő kabi volt rajta csíkos sapival.Épp a nagyival huncutkodtak. Nagyon helyesek voltak :D

Sajna most rohanok,holnap du jövök.
Mindenkinak szép estét.

Kép
flocika

Sziasztok,

Ez a hetünk kész bolodnok háza volt, a fórum is alíg bírtam elolvasni. Mert sokat írtatok a hétvégén, meg a héten.

Hétfőn elmentem a Védőnőhöz (Pocsai Jánosné), aki nagyon aranyos, csak egy kicst lassúnak tűnt, főleg annak a fényében, hogy 6-tól rendel én már 1/2 6-ra ott voltam, hogy biztosan első legyek. Egy órát voltam nála, amíg felvette az adataimat, végülis semmi más nem történt. Viszont 1/4 nyolcra volt a rendelés a 4d uh-n.Mivel a párom mindenképpen szerette volna látni. Ja és az igaz, hogy nem olyan élvehető a kép, mert pl. Az ujjacsáit nem láttam tisztán, de az lehet, hogy a könnytől volt. Viszont az, hogy egyfolytában mozgott, ugy kapott a kezecskéjével a levegőben, mint a kismacska szokott a lógó madzagdarab után. A szája egyfolytában járt, kinyitotta összecsukta. Szerintünk még mosolygott is.MEg olyan kirdásokat végzett a lábaival, hogy ha nagykorában is ezt csinálja, nekem ki fog lyukadni az oldalam. :)

Nem tudom, hogy minden kismagzat ilyen virgonc-e ebben a korban, de ő ugrált, a fenekét mutatta, stb. Ja és az tetszett a legjobban, hogy hátravetette többszür is magát, mint egy kisbaba. :)

A vérképem is jó állítólag, mert a védőnő nézte meg az eredményt. Majd megyek 21-én AFP vizsgálatra. Nekem addig nyugi van, nincs több dolgom.

Csak az idegeskedésről szoknék már le! Mindenen felhúzom magam, amit igazságtalannak érzek.ÉS órákat tudok róla regélni utána.:)

Sajnos a bejegyzéseitekre később reagálok, mert egyszerűen itt bolondok háza van:(

csernusn

Sziasztok!

Flocika,
nem Tomit láttad, csak egy ugyanolyan kabátos helyes kisfiú lehetett.

Szirom,
Hanzi mesélte meddig aludt Miksa!! Hát nem semmi!!!

Nálunk úgy zajlik mostanában, hogy először kel Julcsi kb. 6-kor, utána kb fél órán belül Tomi is. Attól is függ Julcsi milyen beszédes kedvében van aznap reggel, s én milyen hamar ébredek fel rá.
Persze vannak kivételek is, amikor kéőbb kelnek. S persze volt olyan is, amikor hamarabb.Szerencse hogy olyankopr Julcsi még visszaalszik.
kb.10-ig, míg indulunk a játszótérre, szígorú napirend van, esélyem sincs azon kívül sok mindenre.
fél 1- 1 körül fekszik le Tomi utána Julcsi eszik. Ha Julcsi csúszásban van, akkor biztos hogy én is bealszom még, vagy Tomi mellett, vagy külön. Pár évvel ezelőtt nem hittem volna, hogy mennyire szükségem lesz egy kis délutáni alvásra, s mennyire megvisel ha szeretnék de nem tudok.
Én a kávé mellett a napi sajtót szoktam elolvasni, mert ha Tomi felébred, akkor semmi esélyem rá. Ha jól alszanak a gyerekek, akkor szoktam netre jönni, de csak olvasok. Írni már ritkábban van energiám, vagy közben felébrednek.
Este kb. fél tíz az, mikor a gyerekek is ágyban vannak, s a teendőimet is elvégeztem. (kivéve ha vasalni kell)
na mindegy nem panaszkodni akartam. Azért igyekszem jönni!!!! igérem!!!!
Apropó említettem az alvást. Én most a szoptatások alatt is nagyon sokszor el tudnék aludni. Ti is így voltatok???

Mint kiderült sajnos nem igaz hogy nem bántja már Julcsit Tomit. Azért nagyon remélem hogy gyorsan leszokik róla. Fogalma sincs milyen erő és súlykülönbségben vannak. Egyszer ugyanis átsétált Julcsi melkasán is.

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szamy:
A sirdogálás szerintem teljesen természetes. Nagyon jó, hogy tudsz a jövőre koncentrálni.

Nildi:
Ez nekem új, egy körzetes gyereket elutasíthat egy ovi? Mi volt az indok? Fellebbeztetek?

Végülis az a lényeg, hogy Tomi mégis bekerült, úgyhogy: Gratula ovihoz!

Én féltem attól, hogy Vikit elutasítják lévén, hogy november végi gyerkőc, akinek az anyukája otthon van a testvérrel, mondván neki nem akkora gond, ha egy évvel később kezdi az ovit, otthon meg van aki vigyázzon rá még egy évig. Amúgy én is így gondoltam, csakhát Viki annyira szeretné ezt az ovi dolgot. Én valószínű maradok itthon Nikivel 3 éves koráig, annyi különbséggel Vikihez képest, hogy szeretnék mellette dolgozni. Szóval Nikinél is kihagynánk ezt a bölcsi dolgot, úgyhogy végülis nem lett volna nagyobb macera a jövő évi ovikezdés. Azt viszont megértem, hogy nem nagyon fűlik a fogad a kettős beszoktatáshoz. Pláne, ha nem egy helyen van a bölcsi meg az ovi. Nálunk ez lenne, mert a körzetes ovi mellett nincs bölcsi. Bár két helyre vinni a két gyereket reggelente az se semmi dolog, meló mellett. Nálatok legalább egymás mellett van a két intézmény?

Nálunk csütörtökön megvolt az első szülői értekezlet. Olyan furcsa volt ott ülni. Amúgy talán még életemben nem izgultam annyira, mint az értekezlet előtt, pedig semmi tétje nem volt. Megismerkedtünk az ovónénikkel, akik meglepően fiatalok. Hogy ez jó-e vagy nem azt majd meglátjuk. Így elsőre bizakodóak vagyunk. Június 10-én megyünk a gyereknapi kirándulásra, ahol majd kiválaszthatja Viki a jelét, megismerheti az ovónéniket, meg a csoporttársait.
Aztán augusztus végén lesz 3 nap amikor be lehet vinni egy kis ismerkedésre 1-1 órácskára és szeptember 1-től van a beszoktatás.
Amin teljesen meglepődtünk, hogy minden gyerek szüleitől várnak egy leírást a gyerekről, mit szeret játszani, mi a kedvenc játéka, mit szeret enni, mit nem eszik meg, mire figyeljenek az ovónők stb. Meglepődtünk, de szimpatikus a dolog.

Azt viszont ugyanúgy mint a beiratkozáskor most is hangsúlyozták, hogy a reggel 8-ra való beérkezés az nagyon szigorú időpont. Remélem nem lesz túl nagy gond felébreszteni őket, bár szerencse (ami eddig nem volt az), hogy korán kelnek reggel. Ez ahogy olvastam nálatok se lesz gond.

Bántás:
Az az igazság, hogy szerintem sokszor nem is igazán bántani akarják a kicsit a nagyobbak, csak tényleg nincsenek tisztában azzal, hogy micsoda különbség van közöttük. Nálunk tanán csak egyszer volt, hogy Viki valóban fejbevágta Nikit valamiért. A többi "csak" játék, de tényleg durva dolgok. Nálunk most sűrűsödnek az események, mert Niki már jár és Viki nem tudja felfogni, hogy ő még ettől futni nem tud. Megfogja a kezét és vonszolja magával, Niki pedig mindegy hol, vágódik el, mint a krumpliszsák. Volt már emiatt elég súlyos kobakütés is. De persze Viki se mindig ússza meg, mert ha nem engedi el a kezét, akkor ő is elvágódik, még most is lila az arca egy ilyen eset miatt. A másik, hogy Niki bármit megszerez, másodperceken belül nincs nála, mert Viki kikapja a kezéből. eddig csak üvöltés volt belőle, verekedés nem, de szerintem csak addig ilyen békés ez a dolog, amíg Niki nem érzi úgy, hogy ki tud állni a jogaiért. Bár a békésségről annyit, hogy egy ilyen eset miatt kékült el, meg akadt fen még a szeme is Nikinek, úgy felhúzta magát.
Szóval, amíg nem konkrétan üt, addig szerintem nem szándékos a bántás, de attól még nagyon kell figyelni. Én mindig rá is szólok Vikire, de elég kevés sikerrel. Ha már nagyon eldurvul a helyzet, akkor még a sarok is szóba jött már.

Niki:
Örülök, hogy ilyen kis virgonc a pocaklakótok! Nagyobb korukban is tudnak virgonckodni, de azért ilyen ugrabugrálásra már a hely hiányában nincs módjuk. Szerencsére... Azért Niki egy párszor képes volt akkorát rugni, hogy csak na. Nekem azonban a legnagyobb gondom az volt, hogy mindkettő idejének nagy részét farfekvésben bírta eltölteni, s valósággal éreztem, hogy üldögélnek a hólyagomon, meg ami még kellemetlen volt, hogy nekem többször valamit a bordáim alá toltak, ami számomra elég kellemetlen volt... De mindennek ellenére jó érzés volt, főleg, hogy Nikinél a végén már feküdnöm kellett, s izgultam sokat, hogy minden rendben van-e odabent. Ez pedig mindig egy jelzés volt nekem, hogy minden OK. Egyszer olyan is volt, hogy Vikivel valami zörgő-csörgő játékkal hangoskodtunk, én ültem ő pedig a bal oldalamon pakolgatott, Nikinek meg elege lett a dolgoból és átköltözött a jobb oldalamra az egész hasamat jobbra tolva. Mikor felálltam egészen jobbra volt csúszva az egész hasam. Elég fura látványt nyújtottam...

Na, mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Aki tübbel szeretne tudni az
Újpeti szülészetről Nézze meg a noiegeszseg.atw.hu lapot
ildika

Szia Ildikó,

Megnéztem a honlapot, tök jó, hogy végre elkészült.:)

Szia Szamy,

Örülök, hogy már jobban vagy a körülméynekhez képest. Nekem annó nem csináltak szövettant, ami kideríthette volna, miért ment el a baba. Azt mondták ebben a korban nincs értelme. Viszont nálad biztosan kimutat majd valamit arra vonatkozólag, hogy mi történhetett. Majd ha meglesz az eredmény elmondod nekünk?

Marycus,

Én már várom, hogy ilyen élményeim legyenek a gyermekvárással kapcsolatban, de nekem még csak a reggelente (gondolom a nem pisiléstől), megkeményedett alső részemen kívül semmi sincs.

Érdekes hogy már most megvolt a szülői az oviban pedig még csak szeptemberben kezd. Gondolom a nyári szünetek miatt van így.

Szirom,

tök jó lenne, ha nemsokára te is pocaklakós kismama lennél!:) Igaz, jelenleg én most még azt sem tudom tudom elképzelni, egy baba mellett, hogyan lesz idő mindenre, illetve, hogy veszem majd rá magam olyan dolgokra, amikre most azt mondom: "Várhat még egy napot." gondolom ezzel mindenki így van az elején.

Nildikóka,

Szépek a gyerkőceid, mennyi idős Julcsi?

Flocika,Krisztocs,

Győzőtt bennünk a kíváncsiság, és mégis elmentünk 4d uh-ra. Hát az nagy élmény volt. Közben rájöttem, hogy erről már írtam fent. Sikerült már képeket is kivágnom a DVD-ről, ha érdekel megmutatom, bár tényleg nem olyan éles a sok nevetéstől, amit a vizsgálat közben nem tudtam visszatartani.

Kép
Kép

csernusn

Szia csernusn! Örülök, hogy tetszett remélem élőben is meglátogatsz bennünket! Hol fogsz szülni? Nagyon ari az UH képed. Üdvüzlettel Ildikó.
ildika

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok lányok!
Nem vesztem el csak mostanában olyan minimálisan tudok netezni,hogy épp csak átolvasom a hsz-okat írni alig marad időm.
Velünk minden rendben,jól vagyunk.Andris már elég stabilan áll és pakol Már nincs semmi biztonságban tőle. Most kezdik a nagyok is, hogy "Anya, vidd innen a törpét!!" :lol:

Fog ügyben nem remekelünk, még mindig csak kettő van. Bár most megint ömlik a nyála és reszeli az ínyét ezerrel.Talán nem kell a protkót megrendelnem.

Holnap ballagás az oviban.Már előre félek,hogy bőgni fogok. :cry:

Pocakosok vigyázzatok magatokra! Izgulok veletek! Barátnőmnek már csak 3 hete van. Ha épp nem nyaralunk,lehet,hogy megyek vele szülni.Annyira kiváncsi vagyok milyen lehet más szülését átélni. :?: Valaki volt már bent így?Milyen?

Na, már menem is kell,mert nyűglődik.Ma fé5-kor kelt és bár cicizés után visszaaludtunk 6-ig már megint álmos.

Szép napot mindenkinek! Jön a nyár!!! Kép

Kép
flocika

:!: Egy kedves ismerőstől kaptam a következő levelet,ha vkit érdekel írjon!!Anno vettem egy libero up and go pelust, de elfelejtettem.
> Most találtam meg a szekrény aljában, persze zsófi már
> éppen kinötte, illetve a határán van. Ez 7-11 kg-ig
> ajánlott,. Még nincs kinyitva a
> csomag.
> Nincs véletlenül olyan ismerősöd, aki ilyet használ, és
> átvenné tőlem? Ez nagy csomagos, 50db-os.
> Nekem tökéletesen megfelelne, ha egy számmal nagyobbra
> cserélném, nem akarok garasoskodni vele, de ez pont az
> nagyság, amit a szekrényben sem akarok tárolni a következő
> kistestvérig (akit még tervbe se vettünk:)), de a
> védőnénihez se viszem le adakozni. Van egy 500 Ft-os DMes
> kedvezményes kuponom libero pelushoz, azt is odaadom, hátha
> így vonzóbb… vagy természetesen kifizetem a különbséget is
> a két méret között.

Kép
flocika

Sziasztok Lányok,

Eléggé lelassultunk itt fórumon. Megértem, ahogy jön a jó idő, már lehet kimenni a szabadba. Mi is voltunk az évben először Strandon. Leányfalura mentünk, kicsi , de aranyos. :)Persze a vízbe nem mentem be, csak olvastam, meg napztam.
Most nem történik velem semmi, várom a jövőheti AFP vizsgálatot...
Kicsit lassan telik az idő, bár lehet, hogy ezt csak az elmúlt egy órában érzem így.:)

Még mindig nem szóltam a munkahelyemen, bár már ideje lenne, lehet, hogy majd ma délután...
Miért félek annyira ettől??? Bár azt gondolom, hogy mivel semmilyen tünete nincsen a terhességemnek, lehet hogy még ennyi idő után sem akarom felfogni, hogy kisbabánk lesz???

csernusn

Flocika,

Milyen volt a ballagás az oviban? Hány zsepit sírtál tele?

Ildi,

Írtam neked privi üzit.

Na legyetek jók,

csernusn

próba

Legyen szép napotok!

Nyuszi és Csenge
newsee01

Na végre!!!

Úgy néz ki, hogy az új regisztrációmba sikerült életet lehelni, de a régit alighanem fújhatom...

Sziasztok Lányok,

Voltam ám az elmúlt négy hétben felétek, de sajnos csak olvasó üzemmódban mert a régi regisztrációm valami számomra érthetetlen oknál fogva megszűnt létezni az alatt az egy hét alatt, amíg nem voltam a net közelében :( Éljen a fórum-átalakítás :evil:

Egyébként jól vagyunk, Csenge egy ideje oldalazva lépeget és vezetve jár is :wink: Le is csökkentette a torna-adagunkat a gyógytornász heti 1x fél órára, aminek nagyon örültem. Most úgy néz ki, szeptembertől meht bölcsibe, úgyhogy én is intézhetem a munka-kérdést. Kicsit izgulok a bölcsi meg a munka miatt, de majd meglátjuk...

Felétek mi újság? Nagy a csend mostanában a fórumon...

Legyen szép napotok!

Nyuszi és Csenge
newsee01

Sziasztok!

Én is régen jártam író üzemmódban erre, de most bepótolom, amennyire tudom :)

Szóval:
Marcus jól van, még tart két hétig a bölcsi, aztán szünet. Most nincs itthon, anyósom elvitte, mert én holnap három napra Győrbe megyek. Már most hiányzik, pedig sokszor az agyamra megy, mert írtó akaratos lett és sokszor hisztizik.

Bölcsivel még mindig küzdünk, minden reggel nyafog, nem akar bölcsibe menni, inkább anyuékhoz akarna menni. Fél, hogy nem megyek érte, pedig soha nem mentem későn - vagy ha én nem, anyuék mindig mentek érte időben. Viszont elhozatalkor meg még maradni akar - ki érti ezt? Még egy évet bölcsibe marad, szerintük (egyik gondozónő szerint) még éretlen lenne az ovira (én is így gondolom). Meg a csoportjából senki nem megy el, így majd együtt keresgélhetünk jövőre :)

Rettenetesen magas (szerintem) és nagyon tanulékony. Állandóan olvasni akar, a betűk nagyon érdeklik. Viszont nem nagyon rajong a rajzolásért. Olyan, mint az apukája - energikus, mozgékony, nem egy művészi alkat. A játszótéren örökké a nyomában vagyok, nem tudok pl. leülni, mint más anyuka teszi, mert vmit mindig kitalál...

Egyik nap volt bent Krisztocs Mátéval, hát Máté tök jól elvolt velem, rajzoltunk, beszélgettük stb. Marcus kb. az alatt a bő fél óra alatt már lebontotta volna a céget :D

Lakás:
Szerződést már aláírtuk, most már a hitelkérelem elbírálására várunk. Ha minden jól megy, július közepén költözünk a 15. kerületbe - konkrétan a felüljáró híd másik oldalára, kb. 5 percre jelenlegi otthonunktól :) A lakás nagyon tetszik, bár minden hátránya megvan, amit annó nem akartam: tetőtéri, belső kétszintes, 3. emeleten, ahol nincs lift. Ami nagyon fáj jelenleg, hogy nincs egyáltalán erkélye, de majd csak megszokom :) Van hozzá garázs is, benne volt az árban - ja, ami egyáltalán nem volt drága ahhoz képest, hogy a lakás nettó 92, bruttó 110 m2 (plusz a garázs 17). De már előre félek a költözéstől, mert ugye anyuékkal együtt kell költözni (egyszerre - ők a miénkbe, mi tovább).

Más különösebb nincs nálunk.

Nyuszi,
Melyik bölcsibe fog járni Csenge végül?

Niki,
Ne félj bejelenteni a babát, nem fogják a fejedet leharapni :) Szép a pocaklakód :)

Flocika,
Megszületett már a baba? Egy ismerősöm volt bent ikreknél, nagy élmény volt (a testvére egy ikerszülés "következményébe" halt bele, most ay ismerősömék nevelik az életben maradt babáját).

És egy kérés: ha lenne esetleg 98-104-es kantáros fiú farmernadrágod jó áron, szólnál?

Marycus,
Szerintem teljesen reális dolog, hogy az ovónők "jellemzést" kérnek a gyerkőcről a szülőktől, mert így legalább kicsit megismerhetik őket.

Egyébként egyre inkább az lesz a tendencia az oviban is, hogy nem mindenkit vesznek fel. A mi környékünkön jellemző már, mert nagy a helyhiány. És nem kötelező felvenni mindenkit, akkor sem, ha körzetes az ovi, csak ha iskolaköteles kor előtt van, mert akkor már kötelező az ovi (vagy valami iskolára képzés). Én már előre félek, hogy mit kell majd lobbiznom Marcusnak egy ovis helyért jövőre.

Bántás:
Szerintem minél nagyobbak lesznek a gyerekek, ez annál jellemzőbb, hisz a kicsi már elveszi a játékot, utánozza a nagyot, az nem csinálhat azt, amit akar.... meg a lelki dolgok, amiket a tapasztalt pszichológusok mondanak.

A többieknek, bocsi, de nem írok személyesen, hisz többségekkel találkoztam személyesen is (Szirom, Ildi, Krisz).

Puszi

H.
hanzika

Sziasztok,

Na a hét legnagyobb eseménye, hogy visszajött a főnököm így el mondtam neki a nagy eseményt. Teljesen jól fogadta (bár úgy tudom, mivel magánéletéről nem sokat tudunk, hogy pont a nászútján volt. A házasságot is a gyűrűjéból fedeztem fel.:)), azt mondta ez ternészetes fiatal házasoknál...., persze a jövőre nézve garantálni semmit sem tud, viszont biztosított, hogy úgy nem vesz vissza, hogy 3 hónap múlva meg kirúg. Bár most már gondolkozom rajta, hogy lehet, hogy jobb, mert akkor kapnék végkielégítést, ami nem olyan rossz.:) Szóval rendes volt.

Persze a hiénák már le is csaptak a novemberben felszabaduló helyemre, az egyik kolléga már be is akarja protezsálni a lányát.:(
Ami, azért esik rosszul, mert megtudja egyik nap, másnap meg már megy a főnökhöz, hogy tud valakit. Ja persze ezt azok után, hogy egyébként meg lenne itt cégen belül is aki átvenné a munkámat és akkor biztosabbnak látnám a visszajövetelemet.

egyébként az is kiderült, hogy ez a munkatársam (aki a lányát hozná ide), az már régebben is gondolkozott ezen. Az ő feladatköre ugyanis bizalmi és egyedi munka, amit nem mindenkire lehet rábízni, és mivel egy két évvel a nyugdíj előtt áll, szeretné olyannak átadni, akiben megbízik, stb. Szóval valójában nem is az én munkaköröm kell neki, hanem csak az hogy bekerüljön a lánya. Ja metrt egyébként nálunk is létszámstop van.

Mindezektől függetlenül azért ez rosszul esik.:(

De persze ezzel nem is kellene most foglalkoznom, csak emberből vagyok.

Hanzika,

Csak nem a Szentmihályi útra költöztök az új házakba?
A bölcsöde hol van itt Újpesten? Jó hely? Mert mi is gondolkodunk, hogy bölcsibe adjuk majd esetleg, ha nem tudnék végig itthon maradni.:(

Hova szoktatok játszótérre menni? Mert ott a piacos játszótér nekem nagyon szimpi.:)

Egyébként pont ma olvasta a D. Tóth Kriszta Nők Lapja rovatában, hogy Brüsszelben még a bölcsiért is tolonganak. Ott állítólag ha tervbe veszik a gyereket, már akkor bejelentkeznek a bölcsibe várólistára.Nem semmi!

Na mindenkinek szép napot!:)

csernusn

Sziasztok lányok!
Csak egy villanásra jöttem,sajnos :?

:!: :idea: Szombaton 99% hogy kint leszünk a T-Com Gyerekszigeten. Valaki csatlakozik???

" Május 29. és július 7. között a hétköznap (10-18 óráig) a 06-1-204-3900-es telefonszámon előjegyző ügyfeleink gyermekét, gyermekeit T-Com Gyerek Sziget pólóval ajándékozzuk meg.A telefonos regisztrációhoz kérjük, készítsenek elő egy T-Com-os telefonszámlát, amelyről az ügyfélszámot kell bediktálni diszpécsereinknek. "

Krisztocs!
Nem felejtettelek el ruha ügyben,csak most rengeteg baba méret volt. Legközelebb 28.-a után lesz nálam a csomag.Most jön frissen angliából. Ha akkor tudnánk talizni,az jó lenne.

Hanzika!
Téged is akkor várnálak kertésznaci ügyben.

Kép
flocika

Sziasztok!

Niki,
Nem csodálom, hogy elszomorodtál a hiéna-hírektől... Nagyon nehéz mostanában állást találni. Nagy az én bajom is, mert igazából tudom, jobb lenne egy olyan munkahely ami közelebb van az otthonomhoz, csak úgy szeretem a régit :( Remélem, visszavesznek valahová, a (volt) főnökömet nem érem el, benne van valami projektben és a héten éjjel-nappal tárgyalnak :?

Nekem az egyik kedvenc kollégám olyan mint a főnököd, pl. tavaly onnan tudták meg a többiek hogy megnősült, amikor a főnök bejelentette hogy csapatépítés helyett nászútra ment :lol: Megnéztem volna a fejüket, amikor ezt meghallották :wink:

Hanzika,
Gratulálok az új lakáshoz! Akkor anyukádék is a közelben maradnak, az jó! Egyébként azt hallottam a Marcus bölcsiéről hogy onnan automatikusan veszik át a gyerekeket a mellette lévő oviba (egyik volt kolléganőm kisfia jár oda, náluk még így volt).

Bölcsi-ügyben végül maradtunk a Labdarugó utcai bölcsinél. Hétfőn azt mondta a vezetőnő, hogy a jövő héttől vihetem is a lányt délelőttönként ismerkedni a bölcsis nénikkel meg a helyszínnel, egészen augusztusig (így valószínűleg megúszom a nyári játszóterezést :oops: :wink: )

Legyen szép napotok!

Nyuszi és Csenge
newsee01

Sziasztok!
Én még új vagyok itt nálatok, de remélem befogadtok :lol: . Én Dr. Hammersberg Elemérhez járok a magánrendelőjébe és nála is szeretnék szülni. Most vagyunk 7 hetesek :D . Érdekelnének tapasztalatok olyan anyukáktól akik nála szültek az Újpesti Szülőotthoba. Milyenek a körülmények???
Előre is köszi Edit
rozi79

Sziasztok!

Rozi! Én is ma vagyok 7 hetes és én is a Hammersberg dr-nál fogok szülni, de én csak a 12. hét után mehetek hozzá, addig nem is akartam ide írni. Csak megörültem, hogy egyidősek vagyunk!!
:lol: :lol:
Boldog babavárást!
alinkat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?