Új privát üzeneted érkezett!

Bodza,
üdv itt is! Kép
Vendég

Sziasztok!

Gyugyi! Kép Üdv. itt Kép

Mi most mondtuk el a szülőknek. Jól fogadták, örültek neki. Kép

Itt a képe:

Kép

Még 9+1 napos állapot Kép Következő a tarkóredő lesz.

Tünde! Én szedek vitamint! Grat a kislányodhoz. Kép

Szamy! Nem semmi volt ez a procedúra az Afp-vel. Nekem is eltérő adataim vannak. Mesi szerint ma vagyok 10+4, uh szerint 10+0. Már előre rettegek az Afp-től. A dokimmal úgy beszéltük meg, hogy olyan időpontot ad majd, mikor mindkét számítás szerint betöltöttem a 16-ot. Meg a súlyt is rá kell írni, állítólag az is befolyásolja.

Kata! Sajnálom, ha elkeserítettelek. Én csak a személyes tapasztalatot írtam le. Lehet úgy gondolták a csecsemősök, hogy nem is kell segítség, mert ömlik a tejem, vagy valami.. Kép Szerintem a császárosokra jobban odafigyelnek. Neked miért lesz császár?

Üdv. Cic
cicmerák

Szamy,
nekem az első 2 hétben hiányzott a munka, de állítom, csak azért, mert mindenki azt mondta, hogy milyen uncsi lesz otthon.
Azóta (már 1 éve és 1 hónapja) egyáltalán nem hiányzik. Kép
Vendég

Sziasztok Csajok!

Rég nem jöttem, de a költözés megszervezése Jázi mellett nem egyszerűKép Vagy inkább Kép

Először is üdv az újabb pocakosoknak!

Anita!
Megnéztem mit ír a lakcímváltozásról a magyarorszag.hu, az ottaniak alapján az önkormányzat jegyzőjéhez kell fordulni. Na, majd kiderül egy hónap múlva, hogy hova kell rohangálnom....
11 nappal túlhortad Nimródot? Gondolom ez idegőrlő lehetett. Szép nagy súllyal született kicsi fiadKép
Voltál dokinál? Nem jól hangzik ez a görcsölés!!!

Niki!
Már rég kérdezted, de nekem a Kismamák nagykönyve van meg, abban szoktam nézegetni a dolgokat, na meg az interneten (főleg babanet, de pl. http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm
http://www.babazo.hu/index.html
http://gportal.hu/portal/kismamalap/
http://www.fw.hu/nlctb/
http://www.gabimamiklub.hu/
http://www.otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm
http://www.okosbaba.hu/index.html
http://www.babafalva.hu/portal/index.php
http://babavaro.linkcenter.hu/
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Na, nagyjából ennyi. Van, ahol nem a kezdőlapot másoltam be)

Egyébként fogalmam sincs, hogy férfi vagy női szülészdoki e a jobb. Eddig én csak férfival találkoztam, szóval passz. De attól, hogy egy női doki esetleg már átélte azt, amit te (vagyis a szülést), nem biztos, hogy emberségesebben viselkedik veled. (szerintem...)

Cicmerák!
Nem írogattál anno a 2005.tavaszi babákhoz? Annyira ismerősnek tűnszKép

Szamy!
Nem semmi volt a vérvételes sztori! Én a jövő héten megyek. Meg tudnád mondani, hogy éhgyomorra kell-e menni? Elfelejtettem megkérdezni a védőnőt, bár addig még megyek a dokimhoz is. Ja, és nálunk töltenek ki papírt, még azt is ráírják, hogy hány kg vagyok, mert ugye a kalkuláláshoz az is kell. Jázival tavalyelőtt nem volt ilyen.

Nekünk kétfunkciós Pierre Cardin babakocsi volt, én nagyon szerettem. Most a sportkocsi is ilyen márka, bár már nem is nagyon használjuk, mert Jázi eléggé önállósítja magát, és mindenhová gyalog szeretne menni. És olyan barnás-bézses színű, szóval nem feketeKép

Tényleg jó ötlet a táblázatKép

Réka!
A képet nem tudod felrakni? Gyönyörködnénk benneKép

Timi!
Akkor egy helyen, egy időben?Kép

Tünde!
Én szedek Elevitet.

Na, és akkor magunkról. A héten voltam védőnőnél, minden rendben, egy hónap alatt fogytam egy kilót (Jázi mellett nem csoda), pedig nem is hánytam, meg ilyenek. Jövő hét doki, plusz AFP. Elég fáradt tudok néha lenni, de közel sem annyira, mint az első harmadban.
Próbálom Jázit minél kevesebbszer emelgetni, nehogy baj legyen. Majd érdeklődöm már egy-két ismerősömnél, hogy ők hogyan oldják meg, ugyanis most rengetegen vannak körülöttem, akik kis korkülönbséggel babát várnak.
Ha minden jól megy, egy hónap múlva költözünk. Hurrá!!!!

Szép napokat nektek, majd igyekszek gyakrabban jönni!

Pá,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó,
csak a vércukor-terhelésre kell éhgyomorral menni.

Rólunk még annyit, hogy Győrben lakunk, tehát itt is fogok újra szülni.
Vendég

Cic!
Nagyon édes a babóca!Kép

Tünde!
Köszi! Már olyan "rég" volt, hogy nem emlékszem rá. Kép

Jó éjt!

Kép

Kép
brigó

Sziasztok,

Bringó, nem tudom, hogy ez csak egy egyszerű lakcímváltozás lesz-e, de én az elnmúlt 4 évben, kb 3-szor vagy négyszer váltottam, állandó lakcímet, és én csak bementem az önkormányzathoz a személyimmel a régi lakcímkártyámmal, meg az új lakásnál a szerződéssel,meghatalmazással, amely igazolta , hogy jogosan lakhatok ott, és azonnal megcsinálták az új kártyát.

Mára ennyi, mindjárt frissítenek.

Niki

csernusn

Sziasztok!

Kataa!

A mellszívót tekintve az lenne a legjobb, ha a kórházban lenne ilyen és kipróbálnád. Ha új típusú kézi Medelád van, akkor csak a kiegészítőjét kell megvenni, hogy használhasd a gépivel. Ha bevált, akkor bérelhetsz is utána. Van olyan, aki azt mondja, hogy az ipari jobban bejön nála, mint a kézi elektromos pl elemmel....
De miért is kell mellszívó? Alapkiszerelésben a babánál jobb mellszívó nincs is. Az embernek a babától pont annyi teje lesz, mint amennyire a babának szüksége van.....

Holnap három napra szegedre megyek kongresszust hallgatni. (Az egyik téma a szülészeti fájdalomcsillapítás! :D ). Majd figyelek! :D
A legfrissebb eredményeket hallhatjátok majd tőlem. :)

Addig is szép napot!

Snoopy
11+4
snoopy

Megizzasztott ez az új babanet :lol:

Tünde :)
Elevite szedek. Este meg bekapok egy folsavat, ha eszembe jut.
Én is Győr!!! :wink:
Vendég

próba :wink:
cicmerák

Sziasztok!

Brigó! Jól emlékszel! Irogattam a tavasziakhoz, meg a téliekhez is. Végül amikor olyan sokat vacakolt a babanet, akkor elköltöztünk a téliekkel egy zárt fórumra.

Nekem ismerős ez a felület. Mondjuk egyedül az volt a fura, hogy a nickem kisbetűvel van, csak így engedett be, holott régen nagybetűvel kezdődött. :roll:

Cic
:lol:
cicmerák

Sziasztok!

Bejelentkeznék én is hozzátok!
A csíkomból látszik, hogy remélhetőleg én is a téli babások táborát fogom gyarapítani.
A babánk a 20. ciklusban fogant, természetes úton, de előtte volt pár dolog amit ki kellett küszöbölnünk a cél érdekében, ezért tartott ilyen sokáig.
Én is Szent Imrés lennék majd (láttam van már más is).

Voltam már 2 UH-n, az egyiken még csak pici petezsák volt, a következőn pedig már egy 6-7 mm nagyságú dobogó szívű kis embrió. Következő UH jövő hét pénteken lesz, majd a rákövetkezendő héten megyek a Szent Imrés dokihoz (egyenlőre meddőségis dokihoz járok).

Megpróbálok gyakran jönni, de egyenlőre semmit sem ígérhetek :)

Dorka

Kép
szdorka

Dorka, üdv itt! És boldog babavárást!
cicmerák

Sziasztok Lányok!

Akkor most már hivatalosan is itt. :) Tegnapelôtt voltam nôgyógyásznál, és uh-on is láttuk Pocakbébi szívdobogását. Másodjára is megható... :) Nem tudja valaki, olyankor mi a teendô, ha a menzi totál kaotikus volt, és ez alapján nem lehet megbecsülni a fogamzás idôpontját? Abszolút a gépre (és a méretekre) kell hagyatkozni? Ezek szerint most 9 hetes 4 naposak vagyunk, dec 18-ra vagyok kiírva.

Kórházakról volt szó, én Pannát a MÁV-ban szültem, szülôszoba nagyon jó, csecsemôs rész már kicsit kevésbé, de mindent összevetve csak ajánlani tudom.

Képzeljétek, már látszik is a pocakom... Ez nekem nagyon furcsa, mert elsô alkalommal kb 5 hónaposan volt ekkora a hasam, mint most! (Most sem nagy, csak látszik. Tényleg JÓVAL hamarabb megy ez a másodiknál...)

Brigó,
A második pocaklakóddal egyáltalán nem volt hányingered? Most sincs? Nagyon irigyellek...!

Cic,
Üdv neked is! :) Nekem is a 2005 tavasziaktól vagy akkor ismerôs...

Mindenkinek kellemes babavárást!

Borbolya
9+4
borbolya

Sziasztok Lányok!

Akkor most már hivatalosan is itt. :) Tegnapelôtt voltam nôgyógyásznál, és uh-on is láttuk Pocakbébi szívdobogását. Másodjára is megható... :) Nem tudja valaki, olyankor mi a teendô, ha a menzi totál kaotikus volt, és ez alapján nem lehet megbecsülni a fogamzás idôpontját? Abszolút a gépre (és a méretekre) kell hagyatkozni? Ezek szerint most 9 hetes 4 naposak vagyunk, dec 18-ra vagyok kiírva.

Kórházakról volt szó, én Pannát a MÁV-ban szültem, szülôszoba nagyon jó, csecsemôs rész már kicsit kevésbé, de mindent összevetve csak ajánlani tudom.

Képzeljétek, már látszik is a pocakom... Ez nekem nagyon furcsa, mert elsô alkalommal kb 5 hónaposan volt ekkora a hasam, mint most! (Most sem nagy, csak látszik. Tényleg JÓVAL hamarabb megy ez a másodiknál...)

Brigó,
A második pocaklakóddal egyáltalán nem volt hányingered? Most sincs? Nagyon irigyellek...!

Cic,
Üdv neked is! :) Nekem is a 2005 tavasziaktól vagy akkor ismerôs...

Mindenkinek kellemes babavárást!

Borbolya
9+4
borbolya

Bocs a duplázásért. Kissé lassú itt minden... :(
borbolya

Gyugyi,
első babát várod? Ki az orvosod?

Dorka,
üdv!
Vendég

Sziasztok!

Havtunde
Nekem azt hiszem, lelkiismeret furdalásom van, hogy lelépek pihenni, amikor mindenki más húzza az igát :)

Cic
Miért rettegsz az AFP-től?

Brigó
Nem semmi ez a linkgyűjtemény :) Éppen tegnap este gondoltam rá, hogy csinálni kellene weblapot, és gyűjtögetni a hasznos linkeket :)
Papírt nekem is írtak, de csak utólag, amikor vittem a kis fiolámat leadni :) Kg-ot nekem is írtak rá.
A lakcímváltozással kapcsolatban én annyit tudok, hogy a kerületi okmányirodában kell intézni. (ez az egy, amit muszáj ott, mert pl szem.igazolványt bárhol lehet, nem csak a lakóhely szerit illetékesnél) Emlékeim szerint (kb 2 éve) nekem pillanatok alatt megvolt, azonnal oda is adják.

Snoopy
Jegyzetelj sokat, aztán számolj be :lol:

Dorka, Borbolya
Üdv itt

Borbolya
Irigyellek :) Úgy szeretném már, ha látszana a hasam :) Nálam ez nem egyszerű, mert elég kövér vagyok, a babának sok meló lesz, mire akkora hasat csinál nekem, hogy lehessen látni, hogy ez nem csak a kövérség :lol: Bár egy picit már látszik, más a formája.

Nektek az elsőnél mikor kezdett el látszani?

szamy
17+5
(mennyivel gyorsabban telik az idő, mint az első harmadban :P )
szamy

Sziasztok :)

Tündi :)
Harmadik baba lesz!
Likár Zsolt az orvosom. Neked a második lesz, ugye? Ha jól emlékszem Zita a leánykád :) Szoktam olvasgatni a győri topikot is, talán be is köszöntem már egyszer.

Mindekinek üdv, uh után már "bátrabb" leszek. :wink:
Vendég

Szamy,
Te mikorra várod a babát? Nekem Zita kb 12 hetesen látszott ruha nélkül, ruhában később, de nem emlékszem.
Hát jó nagy eltérések vannak itt a hetekkel, Te pl már 18 hetes vagy, én meg csak 4, és még dokinál se voltam... :)

Gyugyi,
de jó, 3 baba, én is annyit szeretnék! Igen, Zita az első csemete. :)
Vendég

Sziasztok!

Egyenlőre csak beköszönnék egy-(két -három) kétcsíkos teszt boldog tulajdonosaként, még csak 4+2-n vagyok. Igazából azt szerettem volna megkérdezni, hogy a menstr. elmaradása után görcsölt- e hasatok? Illetve nekem a peteérés utáni 8. naptól itt-ott, tehát már egy hete. De meglehetősen ijesztő, napi 3-4 nagyobb görcs van, kb ugyanennyi enyhe és csak pár percig tart. Eleinte csak pisilés után volt, most általában 11től, gondolom, addigra már fáradok. Előre is köszi a választ és mindenkinek boldog pocakosodást!
nolina 25

Sziasztok,

Egész hétvégén nem láttam a mi topicunkat, már azt hittem, hogy elveszett az összes üzenetünk.:( Milyen furcsa, csak a 2006/2007 téli babaák topicot nem találtam!
De most már megvan:)

Látom sok új kismama csatlakozott hozzánk, Üdv nektek a körünkben.

Nolina,

Nekem semmi görcsöm nem volt, sőt az egyetlen bizonyítékom az volt hogy nem jött meg. Másnao meg is csináltam a tesztet és 2 csíkos lett.:) Voltál már orvosnál?

Nekem még mindig nem látszik, majden hogy ruha nélkül sem a pocim. Kedden megyek a 12. hetes UH-ra, már annyira várom.:) Remélem felveszik vidora, vagy CD-re.

Niki
csernusn

Sziasztok :) Végre előkerült a topik! :lol:

Pocakméret:
Én elég régen voltam terhes utoljára, de az biztos hogy a másodikkal előbb látszott. :) Sőt, a baba mocorgását is előbb éreztem.
Most 5 hetes vagyok és "látszik" :lol: . Illetve 10 kg-val több vagyok, mint akkor és már nem húzom be a hájhurkáimat :lol: :lol: :?

A neveket ki kell jegyzetelnem, mert még nem tudom ki kicsoda... :)

Nolina :)
Görcseim nem voltak csak szúrkált kétoldalt. Neha meg kicsit "nehéznek" érzem az alhasam. Kérdezd meg a dokit! :)

További szép napot :!:
Vendég

Helló LÁnyok!

Eddig el voltatok tűnve (mármint az egész topic), vagy csak én voltam a vak?

Majd jövök eccercsak, ha túlélem a hetet...

Sziasztok!

Timi
bnéhtimi

Nolina,
nekem is vannak mensiszerű görcseim, az első babával is voltak, szóval ne aggódj, de azért persze menj el dikohoz!

Gyugyi,
de jó, lehet, hogy együtt fogunk szülni itt Győrben? Én 4+4 vagyok. :D És nekem is látszik, mert már nem húzom be.
:lol: :lol: :lol:
Vendég

Szamy,
Az elsôvel én sem dolgoztam a 3. hónap után, és naggggyon nem bánom!! :) Mondjuk nem én terveztem így, hanem a munkaadóm volt oly kedves, de utólag azt mondom, ezer hála neki! :D :D :D Szóval szerintem ne legyen lelkiismeretfurid! :)

Amúgy köszi az üdvözlést! :) A barátnôm azzal "vígasztal", hogy ami most látszik (pocak), az még csak attól van, hogy felpuffadtak a beleim. Nem valami romantikus elképzelés, de sajna igaza van. Elsônél nekem ruhában csak az 5. hónaptól látszott, persze korábban is láttam azért a jeleket magamon, de azt senki más nem vette észre. Vagy ezt már írtam? Akkor bocsi. :)

Nolina,
Nekem sem voltak görcseim eddig. Pannánál volt némi vérezgetés, de semmi komoly szerencsére.

Gyugyi,
A második terhességednél mikor érezted elôször a magzatmozgásokat? Ez olyan izgi! :)

Borbolya
10+0
borbolya

Sziasztok,

Tul vagyok a 12.heti UH-n :D Minden rendben a babaval nyaki redo fronton :lol: 67mm komoly merettel redelkezik :P Doki mondott a nemere is valamit,de szerintem majd hiszem ha latom a kovetkezo UH-n ami ugye a 18.heti genetikai lesz.
Ugy orulok ,hogy minden OK.Hanyingerem az megint elojott,minden masnap egy-egy alkalommal...Hat remelem elmulik lassan mar igy a 14.het vege fele :roll:

Szamy
Szolj,ha bombazhatunk a tablazathoz szukseges adatokkal.
PErsze ha nem erzed magad biztonsagban az autoban akkor nem szabad eroltetni.En vezettem Alexxal a 30.hetig,most is vezetek (igaz mar ovterelovel,mert szoritot az ov ),kell is mert az ovi messze lenne gyalog,plane a munkahely.
En most ugy vagyok vele,hogy amiglehet dolzom,mert mar tudom milyen lesz otthon a babaval es hogy neha visszasirom majd a benti letet,ugyhogy meg elvezem kicsit :lol:

Tucsok
Udv itt es gratulalaok a babahoz.Latom Ti is a kicsi korkulonbsegre edzettetek :lol:

Gyugyi
Udv a 3.babahoz,minden jot kivanok nektek:)

Havtunde
Gratulalaok neked is a tesohoz:)
En szedek vitamint,mert az elejen nem tudtam tul vitamindusakat enni.Nagyon rossz lenyelni az Elevitet,de hat mindent a babaert :)

Cic
Nekem a csipoproblemam miatt elsz csszar,Alexis az volt,igy is szerettem volna ugyhogy jol jott ki.Masodik napon siman jottem mentem mint aki huvelyi utan szult es semmivel nem volt tobb fajdalmam.
Remelem igazad lesz es jobban odafigyelnek majd.
Egyebkent az UH-t Lazar doki csinalta.Hat a stilusa nagyon durva volt...Te ismered???

Brigo
Drukk a koltozeshez:) az tuti hogyehgyomorra kell menni a vervetelre.Utalom is kellokeppen.

Snoopy
Igen uj tipusuvan 3 eve vettem,van kezi es az elekromos adapterrel.Tehat ket komplett szett.Mindent bevetettem anno...
Igazad van,kiprobalom majd a korhazban es meglatjuk hogy mi lesz.
Hat az elejer gondoltam a mellszivot,mint tej szaportio eszkozt,de persze egy szivattyu babaval is kiegyezek :):)

Dorka
Gratulalok a sikerhez,gondolom duplan orulsz a hosszu ut utan :wink:

Borbolya
Szuper hogy minden OK volt az UH.Hat mast nem tehetsz mint hogy a gepre hagyatkozol,a nem tudod a mensidet beloni.
Igaza van a baratnodnek nekem is a puffadastol volt nagy pocim az elmult hetekben..De most mar hogy ez megszunt olyan babas poci lett:)

Szep estet mindenkinek :lol:
Kata

Kép
Kép
kataa

Szép jó estét! :)

Ez a topik hol van, meg hol nincs! Ti se találjátok néha?

Borbolya :)
Már a 13-14 hét körül pukkantak a buborékok odalent :D Apró kis pattogásokat éreztem :)

Mikor mész dokihoz? Nekem holnap UH. Izgulok....
Ime a "pocakom" :lol: :lol:
Kép
Vendég

Kataa,
köszi! :)

Gyugyi,
én jövő héten megyek orvoshoz, és gondolom utána hétre ad beutalót uh-ra. De aztán lehet, hogy nem bírok majd magammal, és csüt. elnézek hozzá. :?
Háát, ez a pocak még nem az a pocak. :oops:
Szorítok a holnapi uh miatt, majd írd ám meg, mi volt!

A topicot én se látom mindig. :(
Vendég

Sziasztok!

Már azt hittem, én tűntettem el a topikot! :oops:
De szerencsére meglett!
Köszi a fogadtatást és a segítséget. Hétvégén pihentem és szinte teljesen elmúltak a görcsök, szombat este volt 1-2 , azóta semmi. Felhívtam a dokim, aki magne B6-t és utrogestan hüvelykapszulát mondott, hogy használjak. Ja, és pénteken UH. Szerintem korai kicsit, csak jövő hét végefelé akartam menni, pénteken 5+2 leszek csak. Szerintetek látszani fog petezsák, meg, hogy egy van, vagy kettő? Izgulok!
Gyugyi :) Látom, Te holnap mész. Szorítok! Amúgy ma vagyok 4+5, tehát pont Te és Tünde közt járok. bár ma már a 37. napon vagyok, csak 4 nappal később volt peteérés. Gondolom ez számít,főleg az elején, nem? Van vmilyen tünetetek?

Dorka :) Te mikor voltál az első UH-on és a 2.on? Mekkora volt a baba?

Jó sokan vagytok már a topikban. Ha jól láttam, már tervben van a tábla? Sokat segítene legalábbis számomra az ismerkedésben :)
nolina 25

Nolina,
esetleg a petezsák méretéből lehet következtetni, de ilyenkor még elég nagy eltérések lehetnek. miért gondolod, hogy esetleg ikrek? Lombikbabád van?

Sztem is jó ötlet a tábla!
Vendég

Tünde :) , clostyt szedtem és két tüsző növekedett, csak nagyon lassan , így a doki azt mondta, ugrott a hónap, de 4 nap késéssel volt tüszőrepi és elvileg sztem csak a jobboldali repedt meg. Azért tartok az ikerterhességtől, mert kétszarvú méhhel egyet is nehéz lesz kihordani. De én úgy érzem, egy baba van :)
nolina 25

Jó reggelt :!:

Tünetem nem sok van. A cicim myomásérzékeny, kellemetlem hasra feküdni. Két hete még elég gyakran szúrkált az alhasam, de már megszűnt. Az előző terhességeimnél is így volt. A 6. hét után jött a hányinger... :? " Már alig várom" :wink:

Kihez jársz dokihoz?
Mi 15 hónapig "küzdöttünk" a babaáért, ezért a 4.(!) pozitív tesztem után felhívtam a dokit. Ez volt a 28.cn. :D Valószínű ezért akar ilyen korán megnézni. Remélem tényleg van ott valaki...
Vendég

Sziasztok!
Látom sok új kismama van:) Jól van,kell az országot gyarapítani:)
Most egy darabig hol leszek hol nem,meg a topic is hol van hol nincs:)
Megyünk Erdélybe nyaralni végül is ,sikerült szállást találnom az utolsó pillanatban.De viszont így nem tudok elmenni a 12 hetes uh-ra.Szerintetek leharapja a dokim a fejem?Persze csak egy hetet fogok késni,de ez az utolsó alkalom,hogy így el tudunk menni egy gyerekkel nyaralni.Ki kell használni.
Képzeljétek,tegnap este 9-kor képes voltam elmenni jégkrémért a boltba.Ez kész agybaj :D És mi lesz még?
Tegnap Nimród pelus nélkül volt este ,kétszer sikerült a bilibe pisilni,de 3 rövidgatyája bánta utánna a dolgot:) Olyan aranyos ahogy szól,hogy pisilnie kell.Viszont elkezdett állandóan levetkőzni,tök meztelenre,korán kezdi a drágám,mégcsak 23 hónapos.Így ma megyek veszek neki pár kantáros nacit,hogy ne vetkőzzön.
Na eldugulok.Szép napot!
Anita
( 9+ 5)
anita23

Anita!

Beszélj a dokiddal, mert lehet, hogy az utazas előtt nézne meg. Az enyém 11+2 v. 11+3-an fog megnézni, mert mi is elutazunk (ha minden rendben lesz, és ő is rábólint) pont azon a héten.

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Gyugyi,
én a Krekóhoz járok. Ez mit jelent?: "Ez volt a 28.cn"
Akkor mégjobban drukkolok, hogy minden rendben legyen az uh-n!

Anita,
hát vhogy csak megoldjátok azt az uh-t!
Én meg pont az AFP idején megyek nyaralni...

Beszti,
Ti aztán növelitek a lakosságot, de jó!
Vendég

Sziasztok!

Én is üdvözlöm az újonnan csatlakozókat!

Látom a pociméret az egyik téma......én azoknak a táborát kell megerősítsem,aki arra szavaznak,hogy a második előbb látszik. :oops:

Cicmerák!
Nagyon édi az első képed a picikédről,olyan jó neked! nekem még nem adtak,remélem a 12 hetesen már bőkezübbek lesznek.....

Brigó!
Köszi a sok linket,amit felraktál,jókat lehet belőle mazsolázgatni!

Egyetértek a szülészdokikról alkotott véleményedről,teljesen mindegyj,csak emberséges legyen...

Irigyellek,hogy nem hízol,én már két kilót simán fölszedtem,pedig szoktam émelyegni,sőt hányingerem is van,de az étvágyam ettől ugyanolyan .

Snoopy!
Mi volt Szegeden?

Nolina!
Üdv!Örülök,hogy megszüntek a görcsök.Kiderült már,hogy mitől voltak?

Gyugyi!
Én is gratulálok harmadik babához!A többiek mekkorkák?
És jó a pocakod!Azért már látszik,ahhoz képest,hogy csak 5 hetes körül van.

Szdorka!
Üdvözöllek! Gyere amint tudsz!

Bnéhtimi!
Szia és gratulálok!

Csernusn!
Megvolt az uh? És nálatok felveszik videóra már most? Melyik kórházba?

Borbolya!
Az én pocim is előbb látszik most,nemcsak a puffadás miatt,teljesen átalakul az ember formája,nemcsak a belei...Igaz a picike még nagyon pinduri,de körülötte már kezdenek kialakulni a dolgok.
Kislányod miket tud már?

Szamy!
A tábla az jó ötlet!

Az elsőnél elég későn látszott a pocak,kb. olyan 3-4 hónaposan,és akkor is inkább úgy lehetett észrevenni,hogy eltűnt a derekam. Igaz akkor 55 kg-ról indultam,most meg 62-ről.

Ki mennyiről indult? Csak kíváncsiságból,.... :roll:

Kataa!
Nem semmi méretei vannak már a picurkádnak!Örülök,hogy minden rendben van nyaki redő fronton!

Akartam is kérdezni,hogy nálatok is van olyan,hogy egyik nap szinte semmi émelygés,másnap meg van mikor többször is.De akkor másnál is előfordul. :cry:
Most a 18. heti a genetikai Uh? Nem a 12???Én idáig teljesen azt hittem,hogy a 12.i az.

Én hétfőn megyek a 12.uh-ra.

Te fogsz még az Istvánban szülni,igaz?

Havtünde!
Üdvözöllek!

Anita!
Jó nyaralást! Az imélkét elküldöm mégegyszer,nem tudom miért nem sikerült. (Pdf formátumú volt-lehet,hogy azért?)
Mikor indultok?

Beszti!
Gratulálok a csemetékhez!Nagyon szép neveik vannak!
Hanna majdnem az én Dávidkámmal egyidős.
Hogy fogadták a kistesó hírét?

Marica,Zsike,Ldanita,Réka??????????

Remélem senki nem maradt ki!

Én is úgy érzem különben,hogy nagyon nagy a hasam,ahhoz képest,hogy csak 10+5 vagyok.
Itt egy kép: Kép
Igaz ez még csak 9+5.

További szép napot!

Ildikó
ilgya1

Sziasztok

Remelem felgyorsu a Babanet,mert akkor hiaba volt minden designe valtas, ha hasznalni meg nem tudjuk :shock:

Gyugyi
Nagyon kek csikot gyartottal :lol: Kisfiut szeretnetek? Tenyleg mesélj a nagyokrol is.Drukk a mai UH-hoz :!:

Tunde
Zita egy igaz kis holgyike a kepen :)

Nolina
Ilyenkor ,nagyon az elejen termeszetesek a mensi szeru gorcsok,nekem is voltak,majd par nap es elmulik. Egyebkent a Magne B6 jo lesz majd a hanyingerre is,ugyhogy csak szedd nyugodtan.En ugy tudom csak veteles gyanuval adjak a az Utrogestant,jobb ha elotte lat az orvos.
En 5+6 nal voltam eloszor dokinal es csinalt is UH-t,akkoregy petzsak latszott de baba meg nem volt benne.A 9.heten mar volt baba es dobogo szivecske is.Altalaban mar a 7-8.heten dobog a baba szive,ugyhogy akkor javasolt az UH is.
Szamit hogy mikor volt peteerees,nekem is kesobb volt az tuti,ugyhogy nem kell meg sietned.En most a 35.napon csinaltam a tesztet,es akkor volt csak halvany csik.a 7.hetig semmi tunetem nem volt csak par gorcs meg cici fajas :lol: Na aztan jott a hanyinger,annyira nem vartam :? De az elso terhessegnel mar ateszt utan volt hanyingerem a 12.hetig egyfolytaban...

Anita
Varhatsz is az UH-al,en a 13+0-n voltam most,pont azert mert kesobb volt a peteeres a doki szerint.Az UH-s ,mondta hogy a nyaki redot a 14.hetig biztonsaggal merik,ugyhogy utazas utan sem vagy elkesve.PErsze adoki majd biztos mondaj szerinte mi a jobb.
Nimrod ugyi,szerintem ha szol hogy kell pisilnie kell akkor ez mar az elso jeel a szobatisztasagnak.Most jo a nyar siman sikerulhet neki.Alex 26 hosan lett telkozepen egyik naprol a masikra pelus nelkul.

Ilgya
Nagyon csini pocid van mar :lol: Hat igen plane akkor latszik hamarabb ha keves ido telik el a ket babassag kozott :)
En is 2kg plusznal tartok,50kg-rol indultam. Alexnal is 50-rol indultam de ott lefogytam az elejen 2-t es a vegen 59-el mentem szulni.Remelem most is tartom ezt a tendenciat :shock:
Mindketto genetika UH,mert tobb mindent neznek a babanal.az AFP utanit(18.,hetit )hivjak annak inkabb.
Igen en fogok meg ott szulni.Te kihez is jarsz?
Ismered a Lazar dokit?most O csinalta az UH-t.Hat a modora kicst fura....Meg jo hogy edzett kismama vagyok es nem hagytam magam :lol: :lol:

Mi most megkerdezzuk a baba nemet,elsore nem akartuk, de most mar nem birok magammal :lol: :lol: :lol: Most is mondott valamit mar a doki,szerintetek van valosagalapja igy a 13.heten???

Pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

Megvolt a 12. heti uh. Méretek: CRL:67mm, BPD: 22 ,Trakó: 1,6mm, orrcsont látható.
Azt mondta az UH dokinő, hogy szép baba:) Olyan büszke vagyok és rettenetesen izgultam. de most már megnyugodtam.

Kata,

Ez a CRL nagynak számít? Én ma vagyok 12+3.
Egyébként az szokatlan, hogy egy méretű a kisbabánk?

Nolina,

Nekem is 5 hete Uh volt az első, majd 8 hetesen szívhangot néztek, most meg 12 hetes volt. Igazából nem tudom melyik nem kellett volna, mert az elsőnél a terhességet állapították meg, hogy az Utrogestant belőjék, a másodiknál szívhangot nézett a doki.

Anita,

A jégkrémmel kapcsolatban.... Kipróbáltam, a Magnum dupla csoki (Izlelj!) változatot. Én imádom a csoki jégkrémet, és az valami mesés. Kívül csoki réteg belül csoki fagyi, és a kettő között sötét csoki folyékony réteg, amit ahogyan eszel megkeményedik, és második rétegként jön rá a fagyira.Isteni!!! Mindig ennék ilyet.:)

Az én súlyom egyébként 67 (170cm-hez), remélem nem fogok meghízni nagyon.:)

Ildikó, hát nagyon irígylem a pocidat, mert nekem 12 hetesen, semmi nem látszik:( Bár a párom már beleképzeli:)

A táblázatot én is várom, és ha kell valami segítség akkor szívesen segítek.:)

Üdv:Niki
csernusn

Sziasztok!

Most kicsit össze-vissza leszek, melóhelyen vagyok még :)

Nekem elég hosszú volt a ciklusom (34 nap), és a 6. héten csináltam a tesztet (amikor már szinte biztos volt, hogy pozitív lesz :lol: ) 7. hét elején voltam dokinál, akkor már látszott a szívdobogása is. T
ünetem nekem kb. a 10. hétig összesen annyi volt, hogy nem tudtam behúzni rendesen a hasamat :) Utána viszont 3-4 hétig szinte folyamatos hányinger, émelygés (de szerencsére csak háromszor hánytam), aztán egyik héten olyan öklendezéses hányinger jött rám, úgyhogy ki is írattam magam egy hétre, mert melóhelyen ez azért elég ciki :)
Viszont tiszta átverés, hogy a második harmadra elmúlik a hányinger :) Nekem még most is van szinte minden nap, bár teljesen elviselhető szinten már.
Menstruáció-szerű görcseim voltak néhányszor, de szerencsére nagyon gyengék, és csak néhány másodpercig. De ezek is jól megijesztettek. Azóta meg szurkál a hasam, néha egészen olyan, mintha késszúrások lennének.

Niki
Én 13+4-en voltam a 12 hetes UH-n, akkor a crl-re 50-et írt a doki, bpd-re semmit. Nekem nagy valószínűséggel kb. 1 héttel fiatalabb a baba, mint a számított kora (a 34 napos ciklus miatt) Örülök, hogy megnyugodtál :) Nekem a 12 hetes UH után már teljesen másképp telik az idő :) Addig minden nap egy gyomorgörcs volt :)

Kata
nem tudom, hogy van-e alapja, én még a 14. héten is csak foltokat láttam :) Bár valószínűleg a doki magánrendelőjében nincs túl nagy teljesítményű UH.

Ildikó
Szép nagy pocid van :) Nekem nem látszik ilyen szépen a kövérség miatt :) Irigyellek :lol: Én 102-ről indultam, most 98 vagyok :) Eredetileg úgy terveztem, hogy a teherbe esés előtt kellene lefogyni, de így sem rossz :lol:

Táblázat:
ha minden jól megy, hétvégén elkezdem megcsinálni a táblázatot :) Ha megvan az alap, utána lehet "pofozgatni" :)

Mindenkinek további szép napot, dolgozok még egy kicsit :)

szamy
18+2
szamy

Sziasztok Kismamaik :!:

Hát nem lettem nyugodt az UH-n. nem találták meg a babát. :cry:
Vagy túl pici még, vagy méhenkivüli. :(
Ti mikor voltatok az első UH-n? Nem volt nekem korai ? (5+1, 37.cn.)
Ijedtemben csináltam egy tesztet. Pozitív. Nem értem. Aggódam.

Ilgya :)
Az első kettőnél 50 kg-ról indultam. Most 65 vagyok :oops:
Ja, és híztam az elsővel 35 kg-ot, a másodikkal "csak" 26-ot. De fél év alatt le is ment. :)

Táblázat jó ötlet :!:
Vendég

Sziasztok!

Gyugyi :) Alig vártam , hogy hazaérjek és megnézzem, mi volt UH-n. Nagyon sajnálom! Szerintem túl korai volt. Pont ma mondta egy lány, hogy Uh-on csak 6 hetesen látszott neki a baba és azóta már ma, vagy holnap szül. De a méhnyálkahártyára nem mondta , hogy megvastagodott . Meg azt hiszem a méhen is érezni már. Ilyesmit nem mondott a doki? Én is úgy szeretném már látni és én is a 37. napon mennék(számolás szerint) UH-ra pénteken, de lehet, hogy megkérem a dokit,hogy inkább kedd-szerdán nézzen meg. Egy hülye kérdés: ha 37. napon vagy, az nem 5+2?
nolina 25

Tegnap volt az 5+0, ma meg az 5+1. :)
A doki a mnyh-ra azt mondta, hogy az rendben van (13mm).
Menj el nyugodtan uh-ra, lehet, hogy Neked már látszik. :) Legalább össze tudjuk hasonlítani :wink:

Valaki kérdezte, hány évesek a gyerekeim. A lányom 12, a fiam 10. "Vének"
Vendég

Sziasztok, szép estét!

Köszi a válaszokat kg. ügyben..... :) :) :) :)

Kataa!
Nagyon szuperül csináltad,hogy csak ilyen keveset híztál,de jó neked,nem kellett szenvedned,hogy le tudd adni....
Hú,de irigy vagyok..... :oops:

Eszel egyáltalán????? :D :wink:

Nekem dr. Fazekas Ferenc a dokim,a Dávidot is nála szültem,már vagy 10 éve ő a nőgyógyászom.

Nem ismerem a Lázár dokit,de ha ilyen modortalan,meg se szeretném ismerni.Nem tudom ki lesz hétfő délután az ügyeletes ultrahangos (mivel ezt specialisták ,és nem a saját doki csinálja,igaz?),én akkor megyek,de velem legyen normális. Én sajnos nem vagyok olyan bátor,mint te.........Most rámijesztettél.....

Hu,de izgi,hogy már a baba neme a téma.....nekemolyan korainak tűnik,nem? Aztán lehet,hogy már annyira fejlett a technika,hogy ezt is megtudják mondani,akár a 13 héten is,nem tudom....

Én a 22. héten tudtam meg,hogy fiam lesz;igaz a 4 d uh-án mondta meg a doktor néni,mert a saját orvosom nem szereti elkiabálni,pedig egyértelműen ott volt a kis kukac... :D
Akkor ezek szerint a tesónál nem tudtátok előre,hogy mi lesz? :D

Küldök egy linket a kórházról,ha érdekel:
http://www.boldogszuletesert.hu/index_szekhelyunk.html

Csernusn!
Én kikerestem Dávd 12 hetes uh adatait:
CRL:67 mm
Bpd:-
Nyaki redő: 1,5 mm

Az első babánál nekem se látszott a pocak,akkor pedig annyira akartam,hogy minél előbb látszon......
Tudom,hogy ez nem a baba még,de mégis olyan terhes has,nem a kövérségem miatt van,remélem :cry:
A párod biztos nemcsak beképzeli,szerintem biztos megváltozott valamennyire az alakod,és ő mindennap lát,jobban észreveszi.... :)

Szamy!

Nagyon rendes vagy,hogy elvállalod a táblázatot!Köszike!

Meddig fogsz dolgozni? (bocs,ha már irtad....)

É s mit dolgzol?

Nem rossz az a 98 kg......

Gyugyu!

Biztos csak nagyon pici,de ott kell lennie,ne aggódj!Ha a teszt pozítiv,akkor nem értem,hogy nem látszik legalább a petezsák???

Én kb. 6 hetesen voltam a Dáviddal,és akkor már szabályos petezsák volt látható és a Crl:3mm

Mi is az a cn?A ciklusnap talán? :oops: :oops: :oops: Kicsit soknak találom a 37 napot,de biztos csak tudatlan vagyok..... :oops:

Akkor te is szerencsés vagy,hogy fél év alatt lement....

Szorítok,hogy tényleg pocilakód legyen.!!!

Szép estét mindenkinek!

Ildikó
ilgya1

Tünde!

Ha jó a mérőkéd,akkor sok bodog hófordulót kívánunk a 8 hós Zitának!

Kép

Ildikó&Dávid
ilgya1

Ildikó :)
Igen szép a pocakod!

Igen a cn.= ciklusnap. Az utolsó mensi óta telt el ennyi. Vagyis nem jött meg a 28.cn.-en. :) A dpo pedig az ovuláció óta eltelt napok, azt a fertility szerint "szoktam" számolni. De most inkább az eltelt heteket számolnam, ha hajlandó lenne megmutatni magát a kis piszok :lol: ( Biztos fiú, már most szivat :lol: :lol: )
Vendég

Gyugyi!

Ez attól is függ, hogy hüvelyi vagy hssi UH-t csinálnak, ill. az UH felbontóképességétől is.
Én 6+0-án voltam először (mezesz szerint 7+0), és akkor elsőre nekem is azt monda, hogy petezsák van, babát még nem lát. Aztán 2-szeres nagyításon látott babácskát, de nagyon kis maszat volt.
Ma tökéletes 11 hetes mocorgó csöppség.

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni, ha lehetséges.
Van már egy majdnem másfél éves kisfiam, és nemrég derült ki, hogy újra terhes vagyok. :D
Nagyon örültünk neki.

KépKép

KépKép
balázs_Éva

Sziasztok!
Hívtam dokimat,szerencsére nem baj hogy halasztjuk az uh-t.Azt mondta egy hét még belefér.Mert én hozzá járok uh-ra is a kórházban,nem az ügyeleteshez.
Rosszullétek múlnak,csak délután,este vagyok vacakul.Nimród azért bemegy néha öklendezni a wc-be és mondja,hogy anya csinál így:) Piszok kölyök.
Kilók:
Nimróddal 20 kilót híztam,de egyből lement szinte szülés után az egész,most 50 kiló vagyok a majd 170 centimhez és még szerencsére nem híztam.
Ildikó!
Június 1-én indulunk és 7.-én jövünk haza.Már alig várom.Végül is tegnap nem mentünk el vásárolni,mert nem indult be egész nap az autóm.Persze este a párom beindította egyből beindult.Tök mérges voltam.Nem szereti a meleget az autó.
Lehet megyünk ma tücsökzenére,majd meglátom,nem szeretek esőben vezetni,ráadásul 4-re memgyek fogorvoshoz a Nimróddal a nyugatihoz.Muszáj vagyok őt is vinni mert nincs kire itthon hagynom sajna.Persze kocsi nélkül,remélem a jégeső kikerül minket.
Na megyek,jönek a szomszédék az oviból visszafele.Nimród már ott kiabál a kapuban:)

Szép napot mindenkinek!
Anita
anita23

Sziasztok!

Gyugyi,
sajnálom, hogy nem látszik a baba. Én Zitával 6+3-kor voltam, és akkor volt 3 mm a CRL.
Mikor lesz a következő uh?

Ilgya,
de figyelmes vagy, köszi a hófordulós jókívánságot! :P

Kilók:
Zitával 50-el kezdtem, és 65 lett a vége, szülés után 60 voltam. Most pedig 55kg vagyok, és nem szeretnék megint 15-öt hízni. :cry:

Éva,
üdv a csapatban!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?