Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Kép

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Alíz baba olyan édes vagy!!!!!!!!!!!!!!
Szenzációsak ezek a képek!
Olyan furi nekem a fürdős kép, hogy nem a kuki van ott...mert ugye én minden nap azt látom.

Remélem alvás problémák megoldóban vannak.
Nálunk Artúr ma aludta végig az éjszakát először.
21.30-5.30-ig aludt.
Persze nappal szinte semmit sem aludt. De jobb ez így.
Úgyhogy lányok minden idők kérdése, kitartás.

Ez a rossz idő nagyon megviselt minket, elég sokat nyügösködött a kicsi, gondolom hasonló helyzet lehetett nálatok is.

Múlt hét pénteken voltunk az utolsó babamasszázson, akkor kezdődött a nyügössége, még gondolkodtam is, hogy elvigyem e egyáltalán.
Gondoltam majd az megnyugtatja. Hát képzeljétek a többi baba is nyügös volt, úgyhogy volt hangzavar. Néha olyan érzésünk volt, hogy értik egymást és egymást hergelik, sőt volt olyan is, mintha veszekedtek volna...de azért jó volt.
Készültek a masszázson képek, majd ha megkapom CD-n, akkor felteszem.

A feliratos cuccot nem tudom hol lehet kapni, mert mi is kaptuk, nem vettük, de majd megérdeklődöm.

Mi újság Zazi sárgaságával? Én át tudom érezni a félelmedet.De ne aggódj, minden rendben lesz.

Ildikó, köszönöm a bókot, ami a gombóckát illeti. Hát igen, csak a várandósság alatt illet rám a gombócka kifejezés, de most már megszoktam, úgyhogy maradok ennél.
A piros szerintünk is nagyon jól áll neki, úgyhogy próbálok még beszerezni neki ilyen cuccokat. Bár nyárra már annyi cuccot kapott, rokonoktól barátoktól, hogy csak na. Már gondoltam, hogy valahogy lefényképezem őket, mert olyan arik, főleg a rövidgatyák.

Szeee!
neked kitartás, nyugi eljön a te/ti időtök is, ne aggódj.és várjuk a beszámolót.

Most mennem kell
puszi mindkinek

Gombócka

Kép
gombocka

Sziasztok!

Gombocka:
Hát köszönjük a bókot Alízzal! Nekem is furcsa lenne ha kukis képet nézni.
Az alvás nagyjából rendben van.Igen a rossz idő nálunk sem múlt el észrevétlenül. Nálunk vasárnap este kezdödött a nyügösség. Éjjel nem aludt egy percet sem, hétfőn délelőtt sem, hanem csak 2-kor aludt el 3 órára. Ráadásul szinte semmit nem szopizott. Viszont rengeteget bukott és ment a hasa is. Ma már valamivel jobb volt , de még mindig nem az igazi. Holnap megyünk a dokihoz. Majd kiderül mi van vele.

Ma hagytam először egyedül, amíg elmentem ügyet intézni. Elég hideg volt és nem akartam így magammal cipelni, ezért bevittem az apja melóhelyére. Kb 3 órát voltam távol, de egy évnek tünt. Tök furcsa volt azt érezni, hogy hiányzik mellőlem Alizbaba. De nagyon hiányzott. Legközelebb inkább magammal viszem. Kép

Elneveztem Alizt tök hülye neveken. Dömpernek szoktam hívni, mert olyan jó húsban van. Vagy pl kisbékának hívom. A leghülyébb név amit adtam neki pogácsképü (nem tudom miért).
Úgye ez nem kóros? Más is szokta ilyen hülye nevekkel szadizni szegény babákat?

Többiek hogy vagytok? Hogy telt a hétvége?

Na most megyek. Pusz.

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Gombócka: ma reggel nagy kálváriát jártunk be, nem részletezem, jól megszivattak minket a Madarászban, de végül egy nagyon aranyos doktornőnél kötöttünk ki, aki olyan ügyesen levette a kézfejéből a vért, hogy emiatt tudtuk megúszni a koponyából való vérlevételt!!! Zalán egy hős volt, alig sírt, pedig most jól jött volna, mert akkor jobban lejött volna a vér, de mindegy, túl vagyunk rajta. Holnap megyünk az eredményért, de a doktornőnk nem tudom, mikor tudja megnézni, hogy rendben van-e. Csak reménykedni tudok...

A ma reggelünk elég viccesen indult, a fiús anyukák gondolom már átélték a pelenkázás közbeni lepisilést, de ma új élménnyel ajándékozott meg a pici fiam! Bocs, hogy vulgáris leszek, de szó szerint telibe fosott :-) persze tusolás után voltam, egy mázlim volt, hogy még melltartóban (persze fehér) és nem öltöztem még fel... Mindezt a vérvételre való indulás előtt fél órával, amikor amúgy is tiszta ideg voltam... Mire lepucoltam mindent, megkoronázta Zalán még ezt a műveletét egy pisiléssel is, naná, hogy még nem raktam alá a pelust, úgyhogy úszott az egész pelenkázó... Így indultunk a kórházba... No comment! Mindenesetre a férjem elzavart lottózni!!! Ja, és egy életre megfogadtam, hogy ha lázmérőzöm kakilás céljából a gyereket, akkor nem hajolok oda, ahogy eddig tettem... :-))))))))))

Kicsilány: nyugi, én is szoktam szegényt Gyíkocskának, meg Dínónak hívni, mert néha úgy nyújtogatja a nyakát, mintha épp egy tojásból kikelő gyík, vagy dinoszaurusz lenne :-)))KépKép

Kép
szabus

Sziasztok!

Talán lesz egy kis szuszanásnyi időm és be tudok jelentkezni egy csöppet.

Na szóval, a rossz idő ellenére nagyon jól telt a hétvégénk,lent voltunk a Balcsin anyósomék nyaralójában. Dávidnak is jót tett a levegőváltozás,rólunk nem is beszélve.

Hétfőn átruccantubk Veszprémbe az állatkertbe,annak ellenére ,hogy reggel óta zuhogott az eső. Persze esernyőt nem vittünk magunkkal,gondolván,úgyis eláll,mire odaérünk.
Dávid szépen bealudt a kocsiba egy félórával azelőtt,hogy megérkeztünk volna a tett színhelyére,így nem zargattuk,hadd aludja ki magát alapon...Kép

Apa elsétált esernyőért az állatkert előtt ácsorgó,fázó árusokhoz.......,bőrig ázva vissza is érkezett kis idő múlva hozzánk szerencsésen egy hatalmas nagy kockás esernyővel és egy nagyon aranyos kis babáknak való esőkabáttal.
Szóval felvértezve az eső ellen vártuk,hogy a mi kis babánk felébredjen,hogy bevezethessük őt az állatok birodalmába.
Nem sokat kellett várni a mi édesünk ébredezni kezdett és meglepődve vette tudomásul,hogy nem az ágyikójában alukált,hamarosan és csodák csodájára az eső elállt,a nap kisütött (először aznap)

Kicsit félve indultunk neki az utnak,de szerencsére csalódnom kellett jó irányba,a kis 19 hónapos kópém nagyon odavolt az összes állatért,de főleg a "cicák" érdekelték.Kép
Minden cica volt a tigris az oroszlán,a puma, a leopárd,szóval minden ami kicsit hasonlított a kis házi kedvenc macskához,sőt az is cica volt,ami nem hasonlított.Szóval volt sok cica,és cica.És még több cica.
Puszilkodós cicák
Kép
Fánülő,mintás cica
Kép
Ormányos cica:

Csíkos cica:
Kép
Aranyos földetúró cica:
Kép

Na ennyit a cicákról-----

Most egy kicsit visszafelé megyek az időben...
szombaton délelőtt a kedvenc dokinknál voltam és úgynéz ki,hogy sikerült összehoznunk egy kis pocaklakót,kistesót a Dávidnak.Már kb.8 hetesek vagyunk,jövőhét kedden megyek ultrahangra,és akkor többminden kiderül.Már most kaptam egy csomó beutalót,papírt...amit annyira nem várok,de ezzel jár,és a picurkám kárpótolni fog ezért a sok hűhóértKép

Mostmár nem lógók ki annyira a sorból,remélhetőleg Niki is hamarosan csatlakozni fog!

A család örömmel fogadta a hírt,és már most elkényeztetnek minden finomsággal,aminek persze nem tudok ellenállni,így akkora a valagam mint egy ház,és a pocakom is hatalmas,állandó puffadással küzdök,és az émelygés is rámtört egy pár napja.Ez elég kellemetlen,mert Dávidnál nem voltak ilyen tűneteim,az aluszékonyság és fáradtság és a farkasétvágy is elég sűrű vendégeim,úgyhogy ne lepődjetek meg,ha elalszom írás közben és valami kimarad,nem direkt lesz.

Kicsilány!
Megnéztem Aliz baba fríssített oldalát,látszik,hgoy értő kezekben van az oldal,napról napra szebb és szebb,persze Alizkával együtt!
Itt a link,ha gondolod,nagyon aranyos vagy,hogy kiteszed!
http://www.gportal.hu/portal/davidbaba/

Tényleg nekem is fura,hogy nem kukacka van Alizka lába között,pedig előtte el se tudtam volna képzelni én sem ,hogy milyen egy kukis baba,most meg egy lány lenne furaKép

Aranyos az alvós kép,de miért van felhuzva rajta a ruha? És body-t nem szoktál rá adni?Én olyan fázós vagyok,hogy meg is borzongtam......

Én sem szeretem másra hagyni még most se a Dávidot,és az első időkben főleg nagyon hiányzott,ha el kellett mennem valahova,de később higgyétek el,kell a kikapcsolódás,még ha csak egy órára is ,de ott kell hagyni a nagyszülőkre,apára,barátnőre is ki kell kapcsolni,még ha csak egy séta erejéig is,én se hittem ebben,de ha a mama megnyugszik agyilag,lelkileg,a baba is megérzi,és kell a feltöltődés,akár egy fodrász,vagy kozmetikus formájában.

Mi van a csincsikkel?Megszokták már az új "jövevényt"?

Gombocka!
Gratula Artúrkának az átaludt éjszakához,csak így tovább!Nagyon ügyeske!

Várjuk a fényképeket a masszázsról és a rucikról is! Sokat!
Én elképzeltem a veszekedős babákat,olyan kis édesek,biztos is,hogy értik egymást......

Szabus!
Örülök,hogy raktál fel képet magadról!Zalán baba tiszta anyukája!(Apuka kép hiányában,de nem .....tényleg hasonlít,mostmár összetudnám pározni a babákat,ha lenne egy olyan feladat,hogy ki kinek a babájaKépKépKép)

Ez a sztori a kaikról és a pisiről annyira ismerős....KépKépKép De még mindig olyan jót tudtam nevetni,mint akkor mikor velünk esett meg...KépKépKép Szakadtam a nevetéstől,mikor Dávid eljátszotta ezt velünk,sőt kicsit kárörvendő módon nálunk az anyósom volt közelebb,hát spriccelt rendesen jó sokat,ahoyg kihuztuk a lázmérőt,úgye a pelenkázó pont hasmagasságban van,így szépen telibe talált minket is,arról nem is beszélve,hogy fel pisilt a falra a pelenkázó mögé,az még egy csúcs volt,hát ilyen helyzetekre az ember nem tud felkészülni,de szép emlék az biztos,ha még bosszús is,mikor megtörtént.Kép

Remélem nyertek a lottónKép

És puszikálom a kis spriccelős hőst,nagyon ügyes volt a vérvételnél!!!

És olyan édesen alszik,miért ilyen cukik?????Imádom őket!

Na megyek aludni,mert eléggé elzsibbadtam,jók legyetek!
ilgya1

Sziasztok!

Ildikó:
Gratula a pocaklakóhoz! Most majd kiderül fura lenne egy lány vagy nem. Kép
Várom majd a fejleményeket.

A csinik jól vannak. Nekik még nem mutattam meg Alízt várok még egy-két hónapot csak akkor ismertetem össze őket.
Örülök, hogy jól telt a hétvégétek. Nagyon jók a képek és Dávid is édes ahogy alszik.

Gombocka:
Nagyon ügyes volt a vérvételnél.Remélem minden rendben lesz.
Sztem is hasonlít rád Zalán. Kép
Ez a pisis story velünk is megesett ma pont ugyanúgy dokihoz menetel elött. Csak ő nem kakilt, hanem bukott mellé. Mondjuk Aliz a pisilést rendszeresen eljátssza velem. Mindig akkor jön rá amikor már levan véve róla a pelus. Akkor nem szokott izgani mikor fürdés elött csinálja. Kakis story csak egyszer volt, de annak nem örültem meg is fogadtam, hogy inkább veszek lázmérős cumit és úgy mérem a lázát. Kép

Hál isten a hétvégi rosszulét nem hagyott nyomokat Lizuskán. Még 2-3 napi alig evés után is hizott 20-22 grammot. Úgyhogy azt mondta a doktornő hogy neki meg van engedve egy-két nap nem evés, és sok bukás is.
Nálunk lassan használni kéne orrszívó porszívot mert kezdünk megfázni, neketek milyen élményeitek vannak, hogy viselik a babócák a kínzást?

Pussz:
Anna & Lizi

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

CSak beköszönni jöttem,nem leszek pár napig,megyünk a Tiszára egy pár napra,a Holt Tiszánál van nyaralónk,és apának lesz egy pár nap szabija,kihasználjuk és dolgozgatunk egy kicsit. Mindenkit sokszor puszilok,vigyázzatok magatokra és a babókra!
ilgya1

Sziasztok!

Ildikó,
Gratulálunk a pocaklakóhoz. Jujj, úgy örülök, teljesen megborzongtam amikor olvastam. És eddig csak úgy magadban tartottad? Na jó, megértelek.

másfelől is irigyellek. Remélem a dolgozgatás mellett pihiztek is egy kicsit.
Majd kérjük a beszámolót.

Kakilós, pisilős story nálunk is van, de a pisilős napjában többször is előfordul, de már kezdek rutinos lenni. Amikor leveszem róla a rugit, várok egy kicsit és amikor látom, hogy a peluson, hogy friss a pisi, akkor veszem csak le. Persze ezt csak akkor tudom megtenni, amikor nem reklamál, hogy éhen akar halni. Falra pisilés nálunk is volt, sőt kétszer saját buksiját is lepisilte. Ugyanis amikor felemeljük a popsiját, felfelé áll a kukija...

Kicsilány, ne aggódj, a névadás nem kóros, csak pl. eddig én se reklámoztam, hogy mi: teknősnek (mert ő meg úgy emelgeti a fejét, mint egy teknős), puki gyárosnak, kaka-matyinak (amikor még a hasa is kakás), és kis békának mi is szoktuk hívni. Meg még biztos máshogy is, szóval szerintem nem kóros, vagy ha igen, akkor én is elkaptam ezt a kórt. Kép

Ma én is egyedül hagytam a pindurt, mert vérvételre kellett mennem. Anyósomék vigyáztak rá. Hát, nekem is furcsa volt. Ráadásul szombaton osztálytalálkozóm lenne. A párom biztat, hogy menjek, majd ő megeteti Mincsit (ja, ez a Minikéből adódik, mert hát olyam pindur volt amikor született, és ez rajta maradt) ha fejek le tejcsit. Mondjuk csak 1 etetést kellene megoldani, az estit, mert utána hajnalig alszik, addigra meg úgyis otthon vagyok.
Vacilálok, de szerintem elmegyek.

Képzeljétek, tökre kibuktam tegnap már megint. Elhoztam Artúr baba leleteit a kórházból, a prof. megnyugtatott, hogy minden oké, oltásokat is megkaphatja, mivel még a 2 hónaposat sem kapta meg. Felhívtam a házidokit, mire ő közölte, hogy ezek az eredmények még mindig nem jók, vigyem el az oltási tanácsadóba. Na jól felidegesített, ugyanis oda nem lehet időpontot kérni és nagyon sokan vannak, mert egy héten egyszer van a László kórházban.
Azon buktam ki, hogy szegény gyereket már annyi helyre vittük, hogy többet volt kórházban mint én.
Fogtam magam, felhívtam a prof.-t, hogy nem kaphatná e meg ott a klinikán. Dehogynem, hangzott a válasz, úgyhogy tegnap este még bevittük és meg is kapta.
Kezd a háziorvosból elegem lenni, olyan érzésem van, mintha nem vállalná semmiért a felelősséget, csak küldözget össze vissza, ráaadásul ez a prof. azt mondta, hogy a Mincsinek semmi olyan betegsége nincs és nem is volt, ami miatt nem kaphatta volna meg az oltást. Ja és a prof. írt egy levelet a háziorvosnak, hogy gyógyult állapotú a gyerkőc, erre meg azt mondta, hogy még mindig nem érte el a minimum szintet a fehér vérsejt száma (5-től jó, most 4,6 volt először pedig 2,92). Csakhogy ez a minimum érték nem egy 3 hónapos csecsemőre vonatkozik...
na, mindegy azt hiszem váltok dokit.

Szabus, nálatok mi újság? Milyen lett az eredmény. Remélem minden ok. Én tényleg átérzem ezeket a dolgokat.
A koponyából való vérvételt majdnem mi is átéltük, de mivel megszopiztattam, így könyebben jött neki.

Puszikálunk mindenkit

Gombócka

Kép
gombocka

Sziasztok.

Ildikó:
Érezzétek jól magatok.

Gombocka:
Hát én is azt mondanám nem ártana dokit váltanod, nem semmi milyen "hülye" (bocs a szóért). Örülök, hogy végre megkaptátok az oltást.

Hát tegnap kicsit elszámolta magát a dokim, kicsit aggodom is emiatt. Múlthét szerdán 3920g volt Lizi most szerdán 4015g. Ez akárhogy számolom is csak 9,5 dkg nem 20. Vagyis csak van jele annak hogy két három napig szinte nem evett.
Szerintetek ez mekkora gond?

Szabus veletek minden rendben?

Puszi Anna&Lizi

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Kicsilány,
szerintem ne aggódj, nekem mindig azt mondták, hogy a 150 gramm körül a "normális", de az a lényeg, hogy hízzon. Akkor van gond, ha veszít a súlyából.
Nálunk Artúr baba változóan hízott. Pl amikor a kórházban voltunk tartotta a súlyát, semmit sem hízott.
Én úgy vagyok vele, hogy annyit eszik amennyire szüksége van. Mióta nem mérem mennyit eszik, gyakran gondoltam arra, hogy nem eszik valami sokat, mert ő általában 10 perc alatt lerendezi a szopizást, max. negyed óra. Én próbáltam még "erőltetni", hogy szopizzon de azt mindig visszabukta.
Szóval nekem a kórházban azt mondták, hogy akkor van gond, ha veszít a súlyából. Amíg hízik akár mennyi is az, addig nincs baj.
Remélem, sikerült kicsit megnyugtatnom téged, de ha gondolod hívd fel a dokidat.

puszi
Gombócka

ui: a "hülye" kifejezéssel még finom is voltál!

Kép
gombocka

Gombocka:

Valamelyest igen megnyugodtam csak igazából az aggaszt, hogy az első héten 40dkg a másodikon 20dkg most meg 9,5 dkg hízott. Ez nekem rohamos csökkenésnek tünik, és ez ijeszt meg.
Nálunk is max 1/4 óra a szopizás. És még abból is bukik vissza.

Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Kicsilány: szerintem ne izgulj a hízás mértéke miatt, egyrészt, mert nem fogyott Lizi, másrészt nekünk is ilyen csökkenő ütemben hízott Zazi, harmadrészt meg az első heti 40 dkg az elvárt 150-200-hoz képest elég sok, és ha átlagban nézed a 3 hetet, simán kijön a "normális" hízási ütem. Egyébként én ezért nem szeretem ezeket a "normális" értékeket, mert az emberre a frászt hozzák! De a lényeg, hogy nem fogy Alíz, és ezek a kis emberek úgyis tudják, hogy mennyit kell enniük, bízzunk bennük!

Tegnap visszavittem a leletet a doktornőnek, a lényeg, hogy nagyon kicsit több a billirubin a - már megint - normálisnál, és látványosan fehéredik Zalán, jövő héten még megnézi őt, és akkor meglátjuk, de egyelőre minden jel arra mutat, hogy rendben vannak a dolgok.

Gombócka: egyébként a mi leletünkön is a vérkép adataiból a legtöbb eltérést mutatott, én egyből agyvérzést kaptam, de a védőnőnk és a doktornőnk is azt mondta, hogy ezt nem kell komolyan venni, ne foglalkozzak vele. Ebből gondolom, hogy ilyen piciknél más az arány a fehér és a vörösvérsejtek megoszlásánál. El sem tudom hinni, hogy elképzelhető, hogy emiatt küldözgettek titeket ennyi helyre, és okoztak ideges napokat???!!!! Ez nagyon durva, mert ha u.ez volt nálatok is, akkor ezt kb. 1 perc alatt lerendezhette volna a dokitok!!!! Õ gyerekorvos egyébként?????

Ildikó: kicsit én is irigykedek ám :-)))))))) pedig még csak 1 hónapos Zazus :-))) Nagyon sok szeretettel gratulálok!!!!!!!!!!!!

Kép
szabus

Sziasztok!

Szabus, ami igaz az igaz, Artúr babának nagyon alacsony volt a fehér ill. vörös vérsejt száma, ami már a duplájára nőtt, szóval valami vírusfertőzése tényleg volt, de a házidoki nagyon beparáztatott.
Mindegy túl vagyunk rajta úgy néz ki és hamarosan a dokinőn is túl leszünk, mert keresem a másikat. Már ajánlottak kettőt is.

Kicsilány,
ne aggódj, ezek a kis emberkék tényleg tudják, hogy mennyi kell nekik. Hányszor szopizik egy nap? MErt ha megvan a 6-7 kajcsi akkor biztos, hogy nem éhezik, és ne feledd, hogy hasmenése is volt, ez is biztos közrejátszott, hogy nem gyarapodott annyit.

Ildikó, te pedig csak élvezd a "szabadságot"...

Puszi mindenkinek és jó hétvégét.
(Idén már minket is érint az anyák napja Kép )

Gombócka

Fürcsi után talptörölgetés közben:

Kép

Kép
gombocka

Sziasztok!

Én is itt vagyok még és még egybenKép Lassan túlhordom ezt a gyerkőcöt. Vasárnapra vagyok kiírva, de se jóslófájás, se különösebb méhtevékenység a CTG szerint, totál zárt méhszáj, szóval semmi jele, hogy szülni akarnék...

Gombócka,
Változatlanul el vagyok ájulva Artúrtól, nagyon cuki kis mosolygós és szép gömbölyű, sokat változottKép Nekünk is ilyen pelenkázónk vanKép

Szabus,
Jól emlékszem, hogy Te még nem írtad le, hogy Nálad hogyan zajlott a szülés? Kíváncsi vagyok nagyon, főleg hogy ugyanabban a kórházban, orvosnál fogok én is. Zalán szerintem igazi kis pasi, le se tagadhatná, hogy fiú, nagyon édesKép

Kicsilány,
Nincsenek újabb képek Alízról? A honlapján nem nagyon látok újakat, pedig várom őketKép

Ildikó,
Micsoda hírek!!! Gratulálok az újabb babához!!! Most gondolom nagyon boldog vagyKép

Remélem nemsokára én is szolgálhatok hírekkel!

Üdv Nektek, jó babázást:
Szeee

Kép
szeee

Sziasztok:

Szeee:
Nyugi lassan már te is babázni fogsz tuti!
Vannak új képek csak apa szinte minden nap késő estig dolgozik és még nem volt idő rá hogy feltöltsük, de most a hétvégén minden pótolva lesz.

Gombocka:
Nagyon édes Artúr. Tényleg mindig mosolygós. Kép
Változoan szopizik van amikor 4-5 ször máskor 7-8 szor eszik egy nap.
De már megnyugodtam a barátnőmmel is beszéltem és ő is azt mondta kicsit túllihegem a dolgot. Szóval inkább nem parázok tovább.

Mint ahogy már Gombocka is említette idén már minket is érint az anyák napja tehát minden pindur nevében:
BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDENKINEK!

Beney Zsuzsa: Anya dúdolja

Azt kérdezed tõlem
hogyan vártalak?

Mint az éjszakára
fölvirrad a nap,
mint a délutánra
jön az alkonyat,
mint ha szellõ jelzi
a förgeteget-
ezer pici jelbõl
tudtam jöttödet.

Mint tavaszi reggel
a nap sugarát,
fagyos téli este
jégcsap illatát,
mint az alma ízét,
tejet, kenyeret-
pedig nem is láttalak még,
úgy ismertelek.

Mint a fény az árnyat,
záport a virág,
mint patak a medrét,
madarat az ág,
mint sóhajos nyári éjjel
a fák az eget-
mindenkinél jobban téged
így szerettelek.

Csorba Piroska: Mesélj rólam

Mesélj anya,
milyen voltam,
amikor még kicsi voltam?
Az öledbe hogyan bújtam?
És tehozzád hogyan szóltam,
amikor nem volt beszédem?
Honnan tudtad, mit kívánok?
Megmutattam a kezemmel?

Mesélj rólam!
Hogy szerettél?
Engem is karodba vettél,
meleg tejeddel etettél?
Akárcsak a testvéremet?
Gyönyörködtél akkor bennem?
Úgy neveztél: kicsi lelkem?

És amikor még nem voltam,
a hasadban rugdalóztam,
tudtad-e, hogy milyen leszek,
milyen szépen énekelek?
Sejtetted, hogy kislány leszek?

Mesélj anya,
mesélj rólam!
Milyen lettem,
amikor már megszülettem?
Sokat sírtam
vagy nevettem?
Tényleg nem volt egy fogam sem?

Ha én nem én lettem volna,
akkor is szerettél volna

Donászy Magda: Ajándék

Színes ceruzával
rajzoltam egy képet,
anyák napján reggel,
Édesanyám néked.

Lerajzoltam én egy
aranyos madarat,
aranyos madárra
aranyos tollakat.

Elkészült a madár,
Nem mozdul a szárnya…
Pedig hogyha tudna,
a válladra szállna.

Eldalolná csöndben
tenéked egy dalban,
amit anyák napján
mondani akartam
Kép
Kép
Kép

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Halihó!

Én is azt hittem korábban, hogy már anya leszek idén anyák napján, aztán tessék... Bár még van egy kis idő addigKép

Azt elfelejtettem kérdezni lányok, hogy valamelyikőtök itta a málnalevél teát, illetve szedett szülésre felkészítő homeopátiás bogyókat szülés előtt? Ha igen, volt szerintetek ezeknek hatása? Csak mert én már kb. 4 hete nyomatom ezeket, kíváncsi vagyok könnyebben szülök-e tőlük.
Vagy lehet, hogy ezektől nem szülök még???

Szép anyák napját NektekKép

Üdv:
Szeee

Kép
szeee

Sziasztok!

Szeee, Rád való tekintettel, összeszedem magam, és megpróbálom leírni a szülésem történetét, de haragudjatok rám, ha nem tudom olyan jól leírni, mint Ti. Szóval március 29-én, szerdán, délelőtt még a nagybátyám temetésén voltunk, 30-ra voltam kiírva. Kedden még megbeszéltem Zalánnal, hogy csüt-ön, 30-án megszületik, mondtam neki, hogy jöjjön már, mert mindenki tűkön ül, főként én, amilyen türelmetlen vagyok, és ha egyetért, akkor rúgjon egyet. És rúgott is ez a kis huncut, persze a család röhögött rajtam, de azért én bizakodtam! Szerda lévén a Született feleségeket néztem :-) és a szünetben rámjött a hasmenés... Még "anyáztam" is, hogy a 2. részt hogy fogom látni, aztán amikor a nyákdugó is elment, már valahogy nem érdekelt a film. Két 10 perces után felhívtam a szülésznőmet, hogy mit csináljak, azt mondta, hogy az még semmi, ha legalább 2 órán át 5 perceseim vannak, akkor induljak el a kórházba. Na, elkezdtem nézni az órát, több 10 perces nem is volt, egyből meglett a 2 órányi 5 perces, közben a férjem jókat aludt :-) mondtam neki, hogy nem tudom, kell-e menni, de szólok, ha van valami. Mindketten hulla fáradtak voltunk a temetés miatt, meg korán is keltünk, stb., én persze semmit nem aludtam. Kb. 3-ra értünk be a kórházba, úgy, hogy én már gyakorlatilag 2 napja nem aludtam, de nem éreztem magam fáradtnak. Egyből megvizsgált az ügyeletes doki, meg az ügyeletes szülésznő is, mondták, hogy 4-5 cm a méhszáj, elfoglalatam a szülőszobámat, átöltöztem, és mondta az ügyeletes szülészcsaj, hogy sétálgassak és hívja az én szülésznőmet, aki szintén megvizsgál, és ő hívja majd a dokimat. Az egészben az volt a poén, hogy a szülésznőm szerdánként nem ér rá, így totál jó volt az időzítés, napra pontos és még a szülésznőt is kivárta Zalán, amellett, hogy előre megdumcsiztuk, hogy aznap érkezik. Na, megérkezett kis családom is, Anya, Apa, Tesóm, kint izgultak a váróban :-) Aztán pár óra múlva, pontosan nem tudom, jöttek a tolófájások, a doki és a szülésznő, és mivel a csípőm elég kötött, úgy kellett nyomnom, hogy jobbra 3 fájás, balra 3 fájás, ezt 3-szor!!! Eközben csak a férjemmel voltam, a dokim kiment, úgyhogy ebben a kb. (szerintem) 1,5-2 órában csak ketten voltunk Tomival, én azt hittem, meghalok, ha ő nincs ott, annyira gáz volt, hogy 3-ig egyedül el sem tudtam volna számolni... Szó szerint, nem tudtam követni, hogy hol tartunk. Szerintem a doki kintről figyelt, mert mindig akkor érkezett, amikor lement a 3 ide-3 oda :-) Aztán megnézte, hogy hogy állunk, majd a nemtudom már hanyadik ilyen után sokan lettek körülöttem, gondoltam, hogy mostmár lesz valami, aztán vártuk a fájásokat, nyomtunk, stb. Szerintem ők sem gondolták, hogy ekkora Zalán, mert egy héttel előtte 3500 gr-ot mért az UH, és hát 4320 gr-mal, 60 centivel született... Szegénykének a feje megakadt 2x, emiatt bevérzett a szeme, és elég lila volt a feje sokáig... Úgy nézett ki, mintha a feje nem is a testéhez tartozna, mert a teste meg olyan szép fehér volt! Na, szóval este kb. 10-11 órától kezdve végül reggel 7.42-kor, miután mindketten jól megkínlódtunk, megszületett Õ!!! Az volt a durva, hogy a szülésznő tökre bíztatott, és amikor kicsit már kint volt a feje teteje, mondta, hogy fogjam meg, én meg nem mertem!!! Tökre csodálkozott mindenki, hogy miért, én sem értem, még most sem, de azért megérintettem, de olyan "iszonyodós" érzés volt. Ez nagyon fura. Persze ahogy kibújt, odatették a hasamra, nagyon édes volt, én meg csak remegtem, mint a nyárfalevél! És egy biztos, hogy a férjem nélkül nem tudtam volna megszülni így, semmi nélkül egy ekkora bébit! Összeségében elég tipikus első szülés szerintem, bár azért büszke vagyok magamra, hogy nem kellett EDA és semmi "segédeszköz" És itt azért a férjemnek is megköszönöm, bár sztem soha nem fogja ezt olvasni, de mondhatom, hogy Zalán az első pillanatától fogva közös "munka" volt :-))))

Hát ennyi Lányok, remélem, hogy nem gáz, amit írtam, és minden benne volt, amire kíváncsiak voltatok!

Szee, még annyit, hogy a csecsmős nővérek is nagyon rendesek voltak velem, annyi a "titok" hogy menni kell, és kérni segítséget, bármi van, én pl. szinte minden szoptatásnál mentem, mert annyira pici volt a mellbimbóm, hogy nem tudtam cicire rakni Zalánt. Sokan panaszkodnak rájuk, de nekem sokat segítettek nagyon!!!KépKépKép

Kép
szabus

Bocsi, ezt kicsit elszúrtam, szétesett a szöveg, és az egyik duplán ment... (szőke vagyok, értsetek meg)

Kép
szabus

Sziasztok,

Szabus, köszi a beszámolót, nekem tetszettKép
Teljesen átlagos szülésnek tűnik nekem, remélem nekem sem lesz rosszabb.
Zalán változatlanul nagyon aranyos, tök jó, hogy ilyen kis vidám a képekenKép

Mi ma voltunk először a kórházban fenn a másodikon CTG-n a vajúdóban, teljesen el voltam ájulva, hogy milyen megnyugtató és szép a környezet ott fenn az alagsorral ellentétben, ami hát olyan tipikus kórház.

Különben nálunk úgy néz ki, még mindig semmi, lehet, nekem is meg kéne beszélnem a kiscsajjal pontosan, hogy mikor jöjjön????Kép

Üdv:
Szeee

Kép
szeee

Szeee, szerintem mindenképp beszélj Vele, látod, nálunk bejött :-))) Szorítok érted, hogy minden rendben menjen, és főleg, hogy szép élmény legyen!!!

Mindenki: természetesen az első sorban azt akartam írni, hogy "NE haragudjatok rám, ha..." ma ilyen napom van :-)

Boldog Anyák Napját Lányok!!! Olyan jó, hogy mostmár mi is ünnepeltek vagyunk!!! Én egy két perces vigyorgást kaptam ma reggel ajándékba, hajnali 6-kor ébredésnél! Ennél több nem is kell :-)))) (meg Apukától virágot is :-) ) Remélem, hogy nektek is ilyen szép ez a mai nap!!!

Kép
szabus

Sziasztok!

Először is köszike mindenkinek a gratukat,nagyon drágák vagytok!

Kép

Gombócka!
Remélem sűrgősen orvost váltottál! Most mér kell paráztatni a szülőket,nem eleget aggódunk anélkül is????

Artúr baba továbbra is tűneményes,és az állandó mosolygásával rögtön jó kedvre derít.Kép

Kicsilány!
Igazat adok Gombóckának és Szabusnak is,felejtsd el a méricskélést!
Tudom,hogy aggasztó látni ha nem gyarapodik a nagykönyv szerint a babóka,de hidd el,ha nem fogy és tényleg mosolygós,akkor nem lehet gond.Kép

Olyan szép képeket tettél fel anyáknapjára és a vers is tetszik (oldalunkon a kezdetektől ez rajta van a nyitóoldalon,nekem is a szívemhez olyan közel áll)
Köszi linket,láttam,hogy kiraktad,szuper továbbra is az oldalatok,apa számítástechnikus,igaz?

Szeee!
Én is kitartást kivánok ,vagy már lehet,hogy meg is van a picurid? Nagyon várom a fejleményeket!

Én nem szedtem se homeós bogyókat,se málnalevél teát nem ittam,de lehet,hogy kellett volnaKép

Majd azért kiváncsi vagyok,hogy tényleg olyan a hatása???

Szabus!
A te szüléstörténeted is megható,és mégis egyedi.Köszi,hogy megosztottad velünk!

Ez a napszemüveges kép,ez haláli! Eszméletlen,nem is tudom fokozni.....Kép

Miért ne haraudjunk rád???? Most én vok a szőke,sorry!

Itt vannak a képek, a Tiszai kirándulás címszó alatt.
2006 májusTiszai kirándulás

De ezt muszály felraknom ide is:

Kép

Reggel voltam vérvételen és vittem vízeletet ,már holnap meg is lesz az eredmény,a doki megvizsgált és az Uh szerint 8+5 vagyok,május végén megyek genetikai (12 hetes uh-ra).
Jelenleg 22mm a magzatocskám,és december 14-re vagyok kiírva.Gyorsan végeztem,ez a doki egy angyal.Kép
A forgalom is tűrhető volt 20 perc alatt beértem a kórházba.
Dávidra anyósom vigyázott,szegénykémnek jönnek a szemfogai sorban,életében nem nyálzott ennyit,mint a napokban,csurog a nyála és mindent rág,de főleg a keze van állandóan a szájában.

Na tsók!

Kép
Ildikó(8+5)
ilgya1

1
ilgya1

Sziasztok.

Sajna a gépünk megkotlott így most kicsit ritkábban tudok majd jönni. (Már orvosoljuk a probélmát)

Ildikó:
Nem a párom müszerész, köze sincs a számítástechnikához. Kép
A képek nagyon jók, főleg a naplementés és az árvizes tetszik.
Most ahogy olvasom gyermekvárásod örömeit, szülni szeretnék egy kistesót Aliznak. Kár hogy erre még várni kell.

Szabus:
Nekem nagyon tetszett a szüléstörténeted. Jó érzés lehet hogy melletted volt a párod.
Zalán nagyon cuki.

Szeee:
Én hiába beszéltem Aliznak mikor jöjjön, már akkor sem hallgatott rám. Nálunk a márc 31. lett volna a legjobb, de még az sem hatotta meg mikor könyörögtem, vagy fenyegetőztem. Így utolag már nem bánom, hogy később jött a lényeg hogy minden rendben volt. Úgyhogy ha nem hallgat rád, semmi baj a lényeg hogy előbb utobb úgyis kijön. Kép

Kép

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok:

Voltunk méricskélésen és végre megnyugodhatok mert most 4330g azaz hízott 30dkg-t. Végre teljesen megnyugodtam. Kép
Most már csak az a gondunk, hogy "szájpenészünk" van. Remélem hamar elmúlik.

Ildikó:
MEGNÉZTEM A POCAKLAKÓ OLDALÁT NEKEM TETSZIK. :o

Üdv: Anna & Pogácsa(Lizus)

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Ildikó,
Megnéztem a tiszai képeket, nagyon klassz lehetett! Na meg a kistesó oldalát is. Csak nem kislányra számítasz?Kép

Képzeljétek tegnapra beszéltem meg a lányommal, hogy megszületik, de nem, esze ágában sincs... Ma olyan lapos "méhösszehúzódásokat" - már ha ezeket lehet annak nevezni - produkáltam a CTG-n, mint még soha, magyarul semmi jele, hogy jönne a lány...

Úgyhogy a sztorink kezd kísértetiesen hasonlítani AlízékéraKép Úgy néz ki ezek a csajok szeretnek magukra váratniKép Anna, örülök, hogy megnyugodtatok a baba súlya miatt. Nem úgy néz ki Alíz a képeken sem, mint akiért aggódni kelleneKép

Nektek mindenesetre jó babázást!

Üdv:
Szeee

Kép
szeee

Szeee:

Hát úgy látszik a lányaink már most szeretnek "késni a randiról". Ne szomorkodj biztos neked is most már hamar meglesz. Én sztem szombaton fogsz szülni. Nem tudom miért, de most így érzem.Remélem nem tévedek sokat. Kép

Hál isten tényleg nem úgy néz ki mint akiért komolyan aggódni kéne. De én már csak ilyen aggódó anyuka vagyok.

Tegnap voltunk családit...stb intézni. Hát nem semmi kis körút volt. Szegény Alíz 2 etetést is kihagyott, de elég jól viselte. 1-7-ig rohangásztunk és végre sikerült mindent elintézni. Nagyon fárasztó nap volt, meg is fogadtam többet nem viszem magammal, mert ez így nem jó. Csak sajna nem volt kire hagyni.

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Jajj azt elfelejtettem mondani, hogy hétvégén frissitjük Alíz oldalát és hétfőre meglesznek a szülés utáni képek is amiket a barátnőm fényképezett. Sajna csak most tudta kiirni cd-re és hétfőn kapjuk meg. Már ali várom, még nem is láttam a képeket.

Üdv: Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok Csajszik!

Hú, belendültetek, mióta nem jártam itt. Kép

Szeee,
hol tartasz?
Remélem már babázol.
Köszi amit Artúr babáról írtál, igen szépen kigömbölyödött, már 5420 gramm és 62 cm volt kedden.
Ne aggódj a babus lassan biztosan előbújik, én 2 hetet késtem...jó az 28 évvel ezelőtt volt. Úgy látszik a lányok ráérősek...

Szabus,
Zalán baba...hát...írtó aranyos. Nekem nagyon tetszik!
Mi lett a sárgasággal?
És a szülés történet nekem is tetszik.
Nekem pl. nem mondták, hogy fogjam meg a fejét, sőt rám lett parancsolva, hogy csukjam be a szemem, az erölködés miatt, pedig én látni szerettem volna ahogy kibújik. Na mindegy, Apa látta. Nekem is sokat segítet, hogy ott volt velem a párom és szinte mi is végig kettesben voltunk, csak a végén volt ott az orvosi, szülésznői segítség. Egyébként nekem azt mondta a szülésznő, hogy ne aggódjak, a kiszűrődő hangokból ők tudják, hogy kb. hol tartunk és mikor kell bejönni. Ugyanis azon én is meglepődtem, hogy mindig akkor jöttek amikor kellett.

Kicsilány,
Alíz baba is nagyon aranyos, szerintem inkább rád hasonlít.
Én szerencsére megúsztam ezeket az ügyintézős dolgokat, mert a párom elintézgeti, ehelyett a kórházasdi jutott.
Egyébként próbáltam Alíz baba oldalára rámenni, de nem engedett.

Ildikó,
nagyon jók a képek, Dávid baba is nagyon cuki. Itt minden baba édes, de komolyan.
Jártam Dávid baba oldalán, de nem volt túl sok időm, majd még benézek. A "tesónál" is jártam.

Most mennem kell, este még benézek

Puszi

Gombócka

Kép
gombocka

Sziasztok,

Képzeljétek, én még mindig itt, egyben. Az orvosunk holnaptól szerdáig igazoltan távol van, és átadott egy másik orvosnak...Kép
Elég nagy pech, hiszen már az 5. túlhordott napon vagyok, ráadásul ma először voltak rendszertelen jóslófájásaim. Úgyhogy lehet, hogy másnál fogok szülni, ha meg nem, akkor szerdán be kell feküdnöm a kórházba és a 2. túlhordott hetet betöltve megindítják a szülést.
Nem is tudom melyik jobb vagy rosszabb. Kicsit be vagyok parázva...

Nektek mindenesetre jó babázást!

Üdv:
Szeee

Kép
szeee

Sziasztok!

Eddig nem mertem feltenni, de megnéztem Alízbaba oldalát, hát........

Kép

Kép
gombocka

Szóval,

Szeee:
ne aggódj, én úgy vagyok vele, mindennek oka van. Tehát ennek is biztos így kell lennie. Kinek adott át?
Rengeteg orvos van az Istvánban, de nekem eddig egyikkel sem volt rossz tapasztalatom. Tudod én a szülés előtt 2 napot benn töltöttem, így megvizsgált egy pár doki, de tényleg rendesek voltak.
jó tudom, könnyű mondani, de mi drukkolunk és minden rendben lesz!!!!!!!!!

Most Rólunk egy kicsit.
Még Szabus kérdezte azt hiszem, hogy Artúr baba szokott e sírni. Hát szokott. Mondjuk nem panaszkodom, de azért van hangja...lassan kezd elmúlni ez az este 6 körüli bömbölés, és már kb. 3 hete átalussza az éjszakát, ami azt jelenti, hogy kb. 9 körül elalszik és 4 után kel, ez változó,hogy mikor. Szóval nagyon rendes gyerkőc.
Ma előbb elaludt, mert apa nincs itthon, én fürdettem és így jött ki a kajcsi.

Képzeljétek, múlt hét szombaton elmentem az érettségi találkozónkra. Apa maradt itthon a pindurral. Nagyon ügyesek voltak. Fejtem le tejcsit és azt kapta meg este. Kicsit paráztam, hogy nem fog cici nélkül elaludni, de mondtam a páromnak akkor adja oda a "műcicit" (=cumi), de nem kellett neki. Benyomta a tejcsit, aztán aludt mint a bunda. Jó volt egy kicsit kimozdulni, de azért fél vagy inkább háromnegyed aggyal otthon jártam.

Most a kaki-val küzdünk. Olyan változó, hogy mikor van neki. A héten volt, hogy egy nap kétszer is kakilt, most meg 3 napja semmi. Hiába hőmérőzöm akkor se. De nincs a hasa felpuffadva, nem is kemény, de akkor is jó lenne, ha jönne. Tudom, hogy előfordul, hogy akár 5 napig sincs székletük és még az is normálisnak számít anyatejes babáknál, de akkor is aggaszt egy kicsit.

A másik problémánk, hogy a fiatal ember utál hason lenni, üvölt szó szerint és így a buksikáját se akarja emelgetni, azaz csak kinlódik. Ha felveszem büfiztetni, akkor meg olyan szépen nézelődik. Na mindegy, azért próbálkozom tovább csak szegényt úgy sajnálom.
Azért remélem meg fogja tartani a fejét.
Ja, meg azzal nyugtatom magam, hogy igazából ő még csak 2 hónapos lenne és úgy tudom, hogy akik korábban születnek, őket nem lehet összehasonlítani azokkal akik időben születtek. Na, mindegy, értitek. Kép

Anyák napjára én is kaptam virágot. Nagyon arik voltak a pasijaim. Lementek vásárolni vasárnap és a babakocsiban Artúr baba lába között volt a virágocskám.
Jól eső érzés volt nagyon. Olyan jó anyukának lenni.

Jó éjszakát minden anyukának, babaának és leendő anyukának.

Ja, Ildikó!
Egyszer csináltál egy táblázatt. Esetleg az azóta hiányzó adatokkal ki tudnád bővíteni és feltenni újra. Persze csak ha időd engedi.

Puszi mindenkinek

Gombócka

Kép
gombocka

Sziasztok!

Már megint levagyok maradva ez nem igazság.....

Nem voltunk itthon a hétvégén,de ez nálunk eléggé megszokott,így jobb,ha hozzászoktok az eltűnedezéseimhez,így nyár időbenKép

Gombocka!
Hogy te mennyire aranyos csajszi vagy!Kép

A táblit annyira sajnálom,de az előző gépemen volt,ami bedöglött,és elfelejtettem szólni a számítástechnikusnak,hogy azt is töltse le,így csak a képeket töltötte,és csak jpg formátumban van meg a tábli,amit nem tudok szerkezteni,sajnos. Újra kell csinálnom,de szándékomban áll mindenképpen.

Örülök,hogy elmentél az osztálytalálkozóra,és ez a legtermészetesebb,hogy háromnegyed részben a kicsikédre gondoltál,de jó kezekben volt,és kell neked is a kikapcsolódás,biztos feltöltödtél egy kicsit.

Nagyon rendes gyerkőc tényleg Artúrka,hogy átalussza az éjszakákat,irigykedhetek????

Dávid is utált hason lenni,de egyszer ráérzett,hogy milyen jó is az,mert akkor fel tudja emelni a fejét és jobban tud nézelődni,onnantól kezdve nem lehetett bírni vele,még éjjel is csak hason aludt,ettől pedig teljesen kivoltam,nagyon féltem...(bölcsőhalál meg ilyenek,manapság csak oldalt fekve,hátukat kicsit kitámasztva kell aludniuk,mert ezt is az egyik kockázataként említi a szakirodalom-gondolom ezt tudjátok)
Ha pedig nem szeret hason lenni, nem kell erőltetni,bűfizés közben eléggé erősödik a nyakizma,később meg majd emelgeti a fejecskéjét egyedül is,ne aggódj.Nincs lemaradva egyáltalán!

És tényleg jó anyának lenni,még akkor is,ha rólam el feledkeztek az idén(virág)KépKépKép Nektek nagyon rendes férjeitek vannak!

Kaki
Próbálj meg széklet lazító kajcsikat enni,ha ennyire aggódsz,de tényleg normális dolog,ha nincs pár napig kaki,ismerős a helyzet különben,majd megörültem az aggódalomtól,hogy szegény gyerekkkel mi lesz,ha nem jön ki az a sok tejcsike,ami bement,de megnyugtattak,hogy mind felszívódik,mind hasznosul nincs "melléktermék" feldolgozza a baba.

Kicsilány!
Apás kép nagyon cuki,ez a kislány nagyon tűndéri!

Aranyos kis beceneve vn "Pogácsa"Kép

Köszike neked is,hogy megnézted az oldalt,még nem tökéletes,de majd lassan apránként kialakul,ne nem lesz sose olyan profi,mint a tiétek,de próbálkozom.

Szájpenészünk sosem volt szerencsére,ezen csodálkoztam is,de ezt szerencsésen megúsztuk,így ebben nem tudok semmi "okosságot" mondani,gondolom az orvos írt fel ecsetelőt.Esetleg,még azt,hgy sűrűbben főzd ki Alizka cuccait (cumi,cumisüveg,játékok....)
Én elég sokáig fertőtlenítettem így a cuccokat,majd egy éves koráig.....

Szeee!

Jól megvárakoztat titeket(minket) ez a babóca!

Már most igazi kislány,úgy ahogy mondjátok!
Sajnálom,hogy nem jön össze a szülés a doktor úrral,de igaza van Gombóckának,tényleg mindegyik orvos elég rendesnek tűnik. Mondjuk tényleg más,és bizalmassabb a sajátoddal,de ha már így alakult,ne bánkódj!
Minden rendben lesz!

Ari vagy!
Miből gondolod,hogy kislányt szeretnék???KépKépKép

Szabus drága,merre vagytok?

Puszilok mindenkit,vigyázzatok magatokra!

Ildikó
ilgya1

Sziasztok.

Gombocka:

Most derült ki, hogy nekünk is osztálytalcsink lesz 26.-án. Én viszont nem megyek el, lemondtam.
Nem érezném jól magam és ez nem lenne jó. Kicsit parásabb vagyok az átlagnál.
Biztos megfogja tartani a fejét. Nálunk hason fekve már szépen emelgeti, néha úgy tünik meg is tartja. Aliz nagyon szeret hason lenni. Kicsit én is tarok tőle mint Ildikó.

Szeee:
Remélem már babázol. Kép

Ildikó:
Hát igen most gyakrabban fertötlenitek. Szerencsére úgy tünik már múló félben van a szájpenész.

Hát sajna lehet hogy nálunk lesz egy kis gáz. Majd szerdán derül ki. Remélem csak túllihegem a dolgot szokásomhoz híven, mert ha nem nagyon szomorú lennék. Történt úgyanis, hogy lementünk vidékre hétvégén egy nagyon hangos kocsival. Azóta nekem úgy tünik nem hall rendesen. Már nem figyel a hangokra. Kép
Remélem nincs igazam. Szerintetek okozhatott halláskárosodást a hangos kocsi?

Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok !

Lányok, kérek egy kis szorítást a mai napra.
Az a nagy helyzet ugyanis, hogy 6+3 napos kismama vagyok Kép csak így, spontán KépKép
Viszont eléggé görcsölget a bal oldalam (tavaly ott volt a méhenkívüli) és nagyon beparáztam.
A dokit ma nem tudtam elérni, így elmegyek az SZTK-ba és megpróbálok kicsikarni egy UH-t...

Ildikó : ez fantasztikus, most olvasom, hogy Te is kisbabát vársz Kép

Puszillak benneteket, este jövök - remélem- jó hírrel !!
Niki

mniki

Természetesen 6 hét + 3 nap akart lenni KépKép

mniki

Újra én Kép A kispesti SZTK-ban voltam, a Turányi doki vizsgált és az UH-n talált egy 0.65 cm átmérőjű petezsákot, méhen belül Kép

Nagyon boldog vagyok, attól tartottam, hogy megint méhenkívüli..
Szombaton bemegyünk a Kaális dokimhoz, hiszen neki köszönhetem a babát, ő írta fel a gyógyszert az inzulinproblémára, ami után 2.5 hónappal babás lettem.
Lányok, 4 éve vártunk erre.... Na, megint itt bőgök.

Fazekashoz is bejelentkezek majd Kép

Puszi Nektek !
Niki

mniki

Niki

Nagyon Gratula a kispocaklakóhoz.

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Niki,
most és is bőgök!

G R A T U L Á L U N K ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Gombóckáék

Kép
gombocka

Kicsilány,

a halláskárosodáshoz sajnos nem tudok hozzászólni, fogalmam sincs, hogy lehet e valami baja.
Próbáld meg, hogy ha leejtesz valamit összerezzen e. Ha igen, akkor szerintem nagy baj nem lehet.
De lehet, hogy ez hülye ötlet?
Mindenesetre szorítok, hogy ne legyen gond.
Én holnap csípőszűrésre viszem a Mincsit, remélem minden rendben lesz vele.
Képzeljétek, már 68-as cuccokat hordunk...olyan hosszú az én Drágám.

Most megyek, mert a munkahelyemről kértek egy kis segítséget, úgyhogy még dolgozom egy kicsit, de azért nem viszem túlzásba. Persze a 2 pasim meg már szunyókál.

Jó éjt mindenkinek!!!!!!!!!!!

Kép
gombocka

ja, úgy izgulok még Szeee miatt. Mi lehet vele? Remélem babázik!

Kép
gombocka

Sziasztok!

Micsoda jó hírek!

Niki!!!!!!!!!!!!!Úgy örülök!!!!!ÉS
Kép

Kicsilány!
Jó ötlet,amit Gombócka írt,próbálj meg zörögni a füle mellett,sőt emlékeztek a korházba milyen hangosan kolompoltak egy csengővel szegény fülecskéjükbe?KépHát ha attól nem süketültek meg,ettől nem hiszem...

Gombócka!
Mit csinálsz Artúr babával? Nyújtod?Kép
Nagyot nőtt a drága!

Nyugika,minden rendben lesz!Mindkettőtöknek íromKép

Na pusszancs,(mostmár lassan átvehetem a nevedet, Gombócka!Kép)

Jó éjt!

Holnap megírni,hogy mi volt a dokiknál!

Szeee már sztem is babázik,és Szabusról tud valaki valamit?

pusz!

Ildikó
ilgya1

Sziasztok:
Gombocka:
Már nem is olyan "mincsi"! Csípőszürésre mi 30-án megyünk. Köszi az ötletet kiprobálom holnap.

Na egy két kép a "friss" Alizbabáról. Végre megkaptam a képeket a barátnőmtől.

Kép
Kép
Kép

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Sziasztok!

Hát tegnap Lányok, olyan napunk volt, mint még soha, fél órás szünet volt a legtöbb, hogy Zazi nem ordított. Vasárnap autóztunk vagy fél napot, szerintem attól készült ki ennyire, meg talán az idő is. Annyira kiakadt, hogy nem tudott elaludni, szóval ördögi kör, még ma reggel 9-is is nyomott egy kis parádét, de most alszik, remélem már visszaállunk a rendes kerékvágásba, mert nem ismertem rá a fiamra!!!

Niki, nagyon gratulálunk :-))) Élvezd a terhességed minden percét :-)))

Kicsilány, ne parázz, szerintem Gombócka ötlete jó, ejts le mellette valamit, ami jó hangos, ha frászt kap,nincs gáz!!! Amúgy nem hiszem, hogy egy autó halláskárosodást okozhat!!! Majd számolj be a fejleményekről!!!

Gombócka: mi csüt-ön megyünk UH szűrésre, remélem, és neked is drukkolok, hogy minden oké legyen!!!! Írjd meg majd, hogy mi volt! Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesznek pontosak, mert nekem a lelkemre kötötték, hogy ne késsünk 2 percet sem! Mi is 68-as hordunk, képzeld, a talpa akkora, hogy kicsi a 62-es :-))))

Ildi: Hogy vagy? hogy viseled a terhességet? Remélem nem úgy mint én, aki 5 hónapig hányt...

Szombatra bejelentkeztem a Dokihoz, erősítsetek meg, hogy KELL menni, ha letelt a 6 hét. Nekem nem volt ez egyértelmű, ezért inkább kértem időpontot!

Puszi Mindenkinek, ha Zazus kiheverte a nyűgjeit, akkor jövök, ha eltűntem, akkor dajkálok...

Kép
szabus

SZiasztok!

Kicsilány!
de jó,hogy készültek Alizról ilyen véres képek,én annyira bánom,hogy nálunk nem. Apa nem nagyon szeret fotózni,én úgye mással voltam elfoglalva,és mire beért a rokonság,már szépen le volt tisztítva.

Szia Szabus!
Örülök,hogy jöttél!
Szegénykém,jobb,ha ehhez hozzászoksz,csak rosszabb lesz,nem akarlak elkeseríteni,ha jön a front gyerek nyügike lesz,ha jön a fog,gyerek nyügike lesz,ha fáj a poci a gyerek nyügike lesz,sorolhatnám...Nézd a jó oldalát,mi lenne veled ez a gyönyörű,édes,kis picur nélkül?????sivárság...
Na nem kell megjedni,vannak átmenetekKépKépKép

Megerősítelek,kell menni 6 hetes kontrollra!

Köszönöm kérdésed,szerencsére nem hányok,de hányingerem az van sajnos elég gyakran,sőt sokszor émelygek is mellé,de érdekes,hogy vannak olyan napok,amikor kevésbé,ma például három alkalommal is majd elájultam,elég fura,mert Dávidnál semmi bajom nem volt soha.(Vízesedésen kivül)

Amúgy meg elvagyogatok,nem hagyhatom el magam,mivel Dávid igényel a nap 24 órájában.Túlleszek rajta,próbálom élvezni minden percét!

Gombócka!
Na mi volt a csipőszűrésen?

Kaki????Kép

Niki!
Mi újság? Újabb hírek?

Szeee!
Mostmár nem kétséges,hogy babázol!

Egy majdnem 10 hetes pocak.

Kép

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Hát, nem gondoltam volna, hogy valaha ilyen későn a gép elé fogok ülni.
Most lettem kész a munkával, amire megkértek...
gondoltam még benézek, és ha már benéztem, írok is.

A csipőszűrés rendben volt hál Istennek.
Elég múmia dokinő volt, se egy mosoly, se semmi...na mindegy őskövület, volt vagy 100 éves.

Nagyon édi a pocid Kedves Ildikó!

Egyébként ma Artúr baba sem aludt napközben egy percet sem, de szó szerint. Néha elbóbiskolt, azthittem végre elalszik, és a következő pillanatban nagy tágranyílt szemekkel nézett rám, és görbült le a szája. Szóval ma én is sokat dajkáltam,de néha az sem volt jó neki.Most szerencsére alszik, remélem reggelig. Kép

Kicsilány, feltétlen írd meg mit mondott a doki!

Szabus,
én is megerősítelek, menni kell a kontrollra.

Egyébként én még mindig szenvedek "ott lenn", de a doktor úr szerint nincs semmi baj, csak valami rossz beidegződésem van. Hát nem tudom...

A várandósságom elején 3 hónapig én minden reggel fejjel köszöntöttem a WC kagylót és egy falat édességet se tudtam megenni, mert az rögtön kijött.Tudom nem kérdezte senki, csak úgy eszembe jutott.

Na jó, megyek aludni, mert már csak hülyeségekez zagyválok.

puszi és küldök álommanókat minden bbusnak, anyusnak

Szeeeeeeeeeee!UUUUUUUUGGGGGGGGGYYYYYYYYEEEEEEE BBBBBBBBAAAAAAAAABBBBBBBBBBÁÁÁÁÁÁÁÁÁZZZZZZZZZZOOOOOOOOOOLLLLLLLLL??????????????? ??????????????

Kép
Sziasztok

Kép
gombocka

Sziasztok!

Ildikó:
Én is örülök a képeknek. Nagyonjó volt hogy ott volt a barátnőm. Csak azt mondta, hogy nem engedték neki, hogy meztelenül lefotozza. Kép
Nekem is nagyon tetszik a pocid, újra kezdek irigykedni. Kép

Szabus:
Pogi is nagyon nyügi szokott lenni. De én már lassan hozzászoktam. Mondjuk éjjel felkelt enni 3-kor és nem aludt vissza, ez kicsit idegesített, mert így én se mertem elaludni. Így most álmos vagyok. De az volt a szerencse, hogy nem üvöltötte végig azt a 3 órát a köv. etetésig.
Mi kedden voltunk UH-on. Hál isten minden O.K. Biztos nektek is így lesz.

Gombocka:
Mindjárt megyünk a dokihoz aztán majd beszámolok mi volt. De úgy tünik tényleg csak én paráztam túl a dolgot. De jobb félni, mint megijedninem igaz?
Mit csináltak a csípőszürésen? Mi 30-án megyünk oda.

Ugy látszik mindenki szenved valamivel az első pár hónapban, csak én játram úgy hogy 24 hetesen derült ki, hogy terhes vagyok?

Majd a doki után még benézek.

Puszi: Anna+Pogi

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Helló Lányok!

Ildikó, szuper aranyos a pocakod :-))))) Sajnálom, hogy hányingerkedsz, én tudom, milyen sz.r az! Gombócka, úgy látszik, mi Szabinák ilyenek vagyunk :-) Kicsilány nagy mázlista, de az vigasztal, hogy nem minden terhesség egyforma, hátha a következőt jobban bírom majd! :-) Tegnap majdnem dobtam egy hátast, a férjem közölte, hogy minek védekezünk, jöhet a köv. baba!!! Hát, azért ilyen gyorsan nem merném bevállalni, de teljesen meglepett, hogy még ő nézett rám furcsán, hogy miért nem akarom... (látszik, hogy én vagyok fent éjjelente :-)) )

Továbbra sem ismerek rá a fiamra, lehet, hogy valaki éjjel elcserélte, mert tegnap is nyűglődött, bár a hétfőinél azért jobb volt a helyzet. Pedig én olyan büszke voltam, hogy csak akkor sír, ha valami konkrét baja van, most meg olyanokat csinál, hogy szopi közben egyszercsak lecuppan, és 1 mp alatt lilára ordítja a fejét! És úgy ficánkol, mint egy partravetett hal! Lehet, hogy fáj a hasa és a Grippe waterről vissza kéne térni az Infacolra? Hát nem tudom, már mindenen gondolkodom. Vagy egyszerűen csak az a baj, hogy egész héten jönnek-mennek a frontok???? Nem bánom, ha bőg, csak tudjam, hogy miért...

Bocs, hogy itt elmélkedek, mentségemre szolgáljon, hogy a férjem akkor jött haza tegnap, mikor már aludni mentem,úgyhogy szinte két napja nem beszéltem senkivel, lehet, hogy beszédkényszerem van???????!!!!!!! :-))))

Kicsilány, írd meg, hogy mi volt az orvosnál!

Pussz, Sz.

Kép
szabus

Sziasztok!

Szabus:
Nálunk Aliz ilyet akkor csinál mikor fáj a hasa. Tegnap is csinálta, mert pont elfogyott az infacol. Nekünk nagyon bevált.
Voltunk a dokinál, azt mondta tuti nincs baj a fülével. Azért hogy ne legyen minden rendben, van egy kis gombás bőrkiütése. Remélem hamar elmúlik.

Gombocka:
Milyen volt az érettségi talid lelkileg. Teljesen feltudtál oldodni? Csak mert én azért nem merek elmenni nehogy ne tudjak feloldodni és elrontsam a többiek estéjét is. Arra gondoltam elviszem Alizt is és akkor 1-2 óra múlva eljövök. Mégis ott voltam, és őt sem kellett egyedül hagyni. Vagy ez hülyeség?

Rákérdeztem a babamasszázsra, de azt mondták várjam meg míg betölti a 2 hónapot. Sajnos nem mehetünk még pedig annyira vártam.

Majd este még benézek.
Sziasztok

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Kicsilány, nem semmi, valami mindig van, de azért jobb ez a bőrkiütés, mint akármi más, ennél nagyobb baj ne legyen!! Asszem, én is visszatérek az Infacolra, már eldöntöttem, nekünk is az vált be leginkább, csak sajna az pár napig eltart, míg átáll arra, és hatni kezd. Remélem, holnap az UH-n nem fog ordítani nekem...

Nem akarok okoskodni, de szerintem Alíz pici még ahhoz, hogy elvidd, bár nem tudom, hogy hol tartjátok. Nyílvános helyre én tuti nem vinném, inkább maradnék 1 órát, az nem sok, de mégis ott vagy, és haza is érsz a köv. etetésre. Én 3 hetes korában hagytam itthon, míg elmentem az Auchanba, ez kb. 1,5 óra volt, de száguldottam haza, annyira hiányzott :-)))) De ez csak az én véleményem ám :-))))

Puszi

Kép
szabus

Sziasztok!

NA hogy tetszik az új felület? :D

Gombocka!

Ne viccelj már,én örülök,ha leírjátok a tapasztalataitokat a terhességgel kapcsolatbanKép
Vedd úgy,hogy kérdeztem!oké?Kép

Örülök,hogy minden rendben volt csipőszűrésnél.

Nekem is több idő kellett a regenerálódáshoz,lehet,hogy tényleg rossz beidegződés. :oops: Mostmár nem tudom pontosan mennyi ideig "szenvedtem",de tudom,hogy elég sok idő eltelt,.ire visszatért minden a régi kerékvágásba.

Kicsilány!
Nem értem,hogy miért nem engedték meztelenül fotózni Alízkát, Képde mindegyj így ruhában is aranyos,és már az első pillanatokban van róla sztárfotó.Én meg ezért irigykedem..... :D

24 hetesen derült ki?Kép Te jó ég,azt hogy csináltad? És mi volt a mensivel?

Szegény babóca,vajon mitől lett ez a kiütés?de azért örülök,hogy a fülével minden rendben!

Szabus!
Hajrá kistesó!!!!!!Kép
A férfiak már csak ilyenek,de azért ez jó nem?(hogy így gondolja) Fordított esetben sokkal rosszabb lenne,mert azért egy nő inkább benne van....

Mi örülünk a beszédkényszerednek!Kép
Törhetne rád sűrűbben!!!

Én is úgy voltam a Dávidnál,hogy nem érdekel ha sír,csak tudjam,hogy miért,hogy tudjak rajta segíteni....
A frontok minket is érzékenyen érintettek mindig,sőt a mai napig megérzi,főleg a hideget..

Jó lett az infacol?

Ó,én olyan büszke vagyok az én picikémre(Dávidkára)!!!Olyan aranyosan beszél mostanában,igaz még csak szavakat,de azt egyre többet,és olyan szépen.Majd felveszem videóra,megpróbálom.....
A nevét is megmondja,és azt is hogy hány éves.
A könyvekben rámutat a dolgokra és mondja a nevüket.

Na jól kidícsekedtem magam,mostmár mehetek ebédelni!

Niki!Szeee!Jelentkezzetek,amint tudtok,puszika nektek!!

Sziasztok!

Ildikó
ilgya1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?