Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Köszi mindenkinek a kajaötleteket.Rendeltem végül egy helyről 2400 ft 5 napra.Főétel meg deszert kiváncsi vagyok milyen lesz. :mrgreen:
Ja és rossz hírként közölték hogy 1 hetet biztos csúszik a gázvisszajövetel vagyis már 1 hónapnál tartunk :( kiváncsi vagyok mi lesz a vége :evil:

Titanilla
fürdés jó ötlet de nálunk nem megoldható :(

Judy
Fülecske :( Olyan sokat szenvedtek vele.

Macs
Nyuszik nagyon szépek és milyen gyorsan fejlődnek :O

Kata
Doki :( szorítok hogy minden oké legyen
nikk0830

Sziasztok
Köszi mindenkinek a kajaötleteket.Rendeltem végül egy helyről 2400 ft 5 napra.Főétel meg deszert kiváncsi vagyok milyen lesz. :mrgreen:
Ja és rossz hírként közölték hogy 1 hetet biztos csúszik a gázvisszajövetel vagyis már 1 hónapnál tartunk :( kiváncsi vagyok mi lesz a vége :evil:

Titanilla

Judy

Macs

Kata
nikk0830

Sziasztok

Titanilla

Judy

Macs

Kata
nikk0830

Sziasztok

Titanilla

Judy

Macs

Kata
nikk0830

Sziasztok csjok :)
Apjukom balra el, mert férfi kötelesség van (barátunkéknál megszületett a pici és az ő egészségére muszáj inni :D ), úgyhogy alvás helyett most ideszabadultam.

Beteg manóknak jobbulást, de gyorsan! Judy ez szörnyű ez a fülmizéria.

Milán névnapi köszöntést köszi, és Botinak boldogot!

Kata: szorítok én is a vizsgálathoz.

Nikk: kitartás a gázmentes időszakhoz, még jó, hogy már fűteni nem kell.

Liv: Bálintot is zabálják a szúnyogok, de nem vakarja hála égnek. Remélem a kullancsok nem fogják így szeretni (bár már 2 oltást megkapta).

Maccs: hajrá meló - írj a moderátornak, hogy nem dolgozós kismamabarát a színes megújult fórum :lol:
Ja, és meglepő hogy nem hajnali üzeneteid vannak, hanem emberi időben írsz...

Magunkról:
El kell mesélnem min röhögtünk ma nagyon-nagyon.
Mióta önveszélyes a gyerek (persze Bálintról beszélek), azóta azt csináljuk, ha megüti magát meg ilyenek, akkor hozza oda a fájó testrészét, cuppant a szájával és ez azt jelenti puszi gyógyítást kér és utána minden oké.
Szóval ma áll a fürdőkádban, egyik kezével tartja a cerkát, és kiabál anya gyeje fáj és cuppog. Azt hittük behalunk, kicsit korán kezdené a jót :P

Milán megkapta az első Prevenar oltást, elég jól viselte. Nem akarom elkiabálni, de valami nagyon jó baba. Ha Bálint fele ilyen lett volna, akkor nem mondanám utólag is, hogy az első félévet szívesen kihagytam volna.
Szóval M este kb 9-től alszik olyan hajnal 4-5ig, de volt már hogy 7-ig. Napközben már elég sokat fenn van, de ennek nagy részét le tudom tenni és eldumálgat, mosolyog, kalimpál stb a játékainak. Nagyon sokat mosolyog, ha rámosolyogsz mindig viszonozza és rengeteget kerreg, gagyog, szóval tényleg tünemény kis szaros.
Naffiú meg mint egy majdnem 2 éves eleven ördög, agyas és leállíthatatlan. De csípem.

Na, megyek kifőzöm a zsemlegombócot a holnapi vadashoz (nyamm), aztán szunya.

Edit
Kép

Kép
reditke

A francba ezzel a szarral, már elnézést. Kb. fél órája küzdök, hogy írni tudjak. Nem fogadja el a felhasználónevem meg a jelszavam, majd az ötödik próbálkozás után kiírja, hogy
"Túllépted a 5 engedélyezett belépési kísérletet. A következő 30 percben nem léphetsz be."

Úgyhogy most kicsit más néven lépek be, amíg a másikkal nem enged be, mert most van egy kis időm itt szarakodni.

Végül a szerkesztő oldalon találtam valakit, aki ugyanazzal küzd, mint én, és kiderült, hogy kisbetűvel kell beírni a felhasználónevet meg a jelszót, illetve péntek du.-tól elvileg már nem, de gyakorlatilag igen.

Leírom az eredeti üzenetemte, aztán megyek is, mert lejárt az időm, Dávid vár.

Sziasztok!

Névnaposoknak boldog névnapot!

Judy, sajnálom, hogy ennyit kínlódik Gergő a fülével, ismét jobbulást neki! Szegényke.

Csípések: minden nap van 1-2 új, Dávid nem vakarja, nem fájlalja, viszont hatalmasak. Nem tudom, mi miatt lehet ez, de legalább a Fenistil elmulasztja. Annak nincs semmi hátránya, ha minden nap Fenistillel kenegetve van?

Edit, Dávid is pont ezt csinálja: ha megüti valamijét, rámutat vagy odatartja, és cuppant a szájával. Annyira édes ilyenkor.

Új dizájn: én a megszokások embere vagyok, így kevésbé örülök, mint ti... Főleg, hogy nem tudok üzenetet küldeni. :O Jó dolog a pü, de itt most mégsem örülök neki. Tapasztaltam már néhány fórumon, hogy a pü-knek köszönhetően elveszik a nyílt fórum, társalgás sava-borsa, mindenki ott beszéli meg a dolgait, mert hogy á, ez másokat úgysem érdekel annyira... Remélem, itt nem lesz ez, én legalábbis tutira elvből nem fogok pü-t küldözgetni, hacsak nem valami nagyon-nagyon privát dologról van szó.

Üdv., Liv
livvi

A régi mosolyjelek is jobban tetszettek. Ez most olyan, mint mindenhol máshol. Na de nem akarok háborogni, úgysem ez a lényeg.
Sikerült elküldeni az üzenetet végre, hurrá.
livvi

Hogyan tudok a profilomban változtatni? Pl. e-mail címet beírni, ilyesmi.
liv

Liv :)
Az oldal tetején, ha legördíted a "Segédletek" menüt, ott megjelenik a Profil és úgy tudsz változtatni az adataidon.

Pusz,
Kata
anyamanya

Kata, köszi!

Most, igazság szerint, "aggódni jöttem".

Dávid ma semmit nem evett. Nem hiszem, hogy ennek bármi különösebb oka lenne, mert tök jókedvű, játszik, rosszalkodik, sokat szopizik, csak azért mégis, legalább azt ne köpte volna ki, amit ő maga tett a saját szájába. Ilyen még nem volt, hogy semmit ne egyen: se reggeli, se vacsi, se rántott csirke, se kuglóf... Remélem, holnap bepótolja a mai adagot is.

Másik: a tegnapi két csípése közül az egyik mára szépen elmúlt, a másik viszont - bár halványodott - hatalmas lett. Kenem Fenistillel, de kezd aggasztani, hogy miért lesz minden csípése nagyon nagy és nagyon piros.

Harmadik: ma undok és türelmetlen voltam, és úgy bánt a lelkiismeret!
Dávidnak "rosszalkodós" napja volt: mindent ledobált a földre, a kaját is, lehúzta az abroszt stb., elveszítettem a türelmem, bevittem a szobába, és rácsuktam az ajtót. Amint elkezdett sírni és kiabálni, hogy anya, azonnal kinyitottam (nem volt 3 mp az egész!), kértem, hogy viselkedjen jól, hadd egyem meg a reggelimet. Egy pillanatra megszeppent, aztán odajött, és megint elkezdte lehúzni az abroszt (rajta a tányérommal) az asztalról. Erre felálltam, és mondtam neki, hogy menjen be a szobába. Erre futva-sírva elindult a szoba felé, és nekem ettől, hogy magától bement volna, persze elkeseredetten sírva, annyira elszorult a szívem, és annyira elkezdett bántani a lelkiismeret, hogy utánanyúltam, és megöleltem, és kértem, hogy ne haragudjon. Nagyon bánt. De így telt az egész napunk, kiabálással (pedig nem szoktam), "veszekedésekkel".

Ami pedig a legjobban aggaszt (és persze mindez szombaton este!): este megint a pisilésnél elkezdte fájlalni a kukiját. Mutatott rá, hogy "kaka", és láttam, mennyire fáj neki. Később kértem, hogy próbáljon pisilni, nemet intett a fejével, de közben láttam, hogy megpróbálja, és hogy fáj neki. Aggódom, hogy egyrészt holnap hova viszem, milyen ügyeletre, kihez, másrészt hogyan (a férjem dolgozik), harmadik: újra tortúra, bőr erőltetett hátrahúzása, ami fáj, vagy műtétet javasolnak? Szóval emiatt most nagyon aggódom.

Ezt most le kellett írnom.

Liv
liv

Liv
Nekem tegnap elött volt ilyen napom és tegnap én is kész voltam lelkileg,hogy nem volt elég türelmem
Kuki :( hát ez nem hangzik vmi jól,és ha kamillás vizben fürdetnéd van csak ücsörögne benne egy kicsit?
Hát ez az új módi engem is összezavart most láttam hogy 4x küldtem el az üzenetem :) Engem igazából az zavart meg hogy nincs visszajelzés ha elküldtem az üzenetet.

Dino
Bernátnak boldog névnapot :)

Reditke
Milánnak is :) Bandó is ilyen jó alvó volt az első 7 hónapban,ő sajnos nagyon elromlott.Remélem a te Milánod nem fog

Csirkesz
Botinak is boldogot
nikk0830

Szia Mindenki!
Nem jártam itt egy hete, és rá se ismerek a babanetre :roll:
Juti! fülgondok :( :( ismerős, nekem ketteske volt fülfájós, míg 4 évesen ki nem vették a manduláját. Azóta semmi gondunk vele. OTO-therm sapkát ismered? Nekünk nagyon sokat segített.
Liv! Csípést ne is emlegesd. Ákit pók marta össze, szép hólyagos nyomat hagyva maga mögött. Közben kijött a kanyaró oltás után egy halom pötty. Doki néni két napig azt mondta barihimlő, aztán mégse, végül megtaláltuk a bűnös jószágot. Nem evés: nyugi, ilyen napok néha nálunk is vannak. Majd bepótolja. Reméljük ez nem valami betegség előjele. Fütyigondok: lehet, legjobb lenne túllenni a műtéten? Szegény kislegény olyan sokat kínlódik vele. :(
Türelmetlen, morgós napok? Mostanában nálunk is előfordul. Ebben a bolond időben kismanóm teljesen megbuggyant. Sírós, nyűgös, nem alszik és hulla fáradt, aztán reggel meg úgy kell ébreszteni és kezdődik minden előlről. Ma itthon hagytam apával, hadd tudja meg milyen "tündér" az ő fiacskája. Elmentem a nagy utolsó meccsére tök egyedül. :) Hadd dicsekedjek egy kicsit. Budapest bajnok lett a csapatuk :D :D :D , szóval volt nagy örömködés.
Egy kérdés. Ti hogy álltok a szobatisztaság felé vezető úton? Manókám jelzi, ha valami készül, de nem tudom elég gyorsan vetkőztetni. Néha órákig száraz marad a pelus, ha ilyenkor ráültetem a bilire, nem nagyon akarózzik neki termelni. Kiköveteli a pelust, aztán közli, hogy kaka és már rakja is a belevalót.

Jó hétvégét mindenkinek!!!
anyuszi3

Nikk, ha megint begyullad (de remélem, nem!), akkor nem segít a kamilla, ugyanis a gyulladás belül van, a szűkület miatt pedig semmit nem tudok csinálni, mert a bőrt abszolút nem lehet hátrahúzni, így pedig se a kamilla, se a Betadine nem jut el a gyulladt részig.

Anyuszi, szobatisztaság: sehogy, még nem próbálkozunk, Dávid egyelőre a pisi és kaki után szól, nem előtte, így még várunk.
liv

Sziasztok!

Milánnak, Botinak, Bernátnak nagyon boldog névnapot!

Kata:)
Szorítok majd, hogy minden okés legyen!

Liv:)
Kuki:(
Türelmetlenség nálam is szokott lenni, bár mostanában jobban bírom, mint pl két hónapja. Szerintem ez egyre gyakoribb lesz, hiszen ezek a kismanók most kezdik csak igazán bontogatni szárnyaikat, akaratukat próbálják érvényesíteni, és már csak azért is, vagy csak azért sem megtenni valamit...
Szerintem valamilyen mértékben büntetni igenis kell, mert tudniuk kell, hol a határ, de ilyenkor kell következetesnek, és határozottnak lenni. Ha a szép szó nem segít, szerintem rá kell tudni szólni, és az, ha bezárod két percre nem fog rá óriási tarumaként hatni, viszont elgondolkodik, hogy akkor most mi is van. Ők már nagyon okosak, tudják, hol a határ és ezt feszegetik!
Lelkifurka akkor legyen, ha ok nélkül bünteted, vagy olyan szabályokat szabsz, amik nem ésszerűek.
Szerintem minden olyan dolgot tiltani kell, ami balesetet okozhat, kárt tehet őbenne, lakásban, értékben...meg kell tranulnia vigyázni a tárgyakra. Én még a könyv rongálásáért is rászólok. Nálunk nincs könyvre állás, könyv dobálás, a játékaira is vigyáznia kell!
Én attól vagyok kiakadva, hogy manapság mindenre "nem" a válasz:) Éhes vagy? Nem. Közben meg bevág egy tányér levest, plusz a másodikat, meg még ebéd után egy kis nasi...meg ilyenek...szóval tégy belátásod szerint, de szabályok és korlátok kellenek a gyereknek, ésszerű értelmes határok között.

Anyuszi:)
Szobatisztaság: ahogy elkezdtünk gondolkodni azon, hogy vegyünk egy bilit, elfelejtett a kisasszony szólni, ha kaki van. Azelőtt általában szólt néha előtte is, de utána mindig. Most meg szívesen ül benne...pisit szerintem nem is érzi, bár ha nagyon tele van a pelus, fogdossa.

Judy:)
fülfájás nagyon nem jó. Fül orr gégész mit szól ehhez?

Noémi:)
Azt a szép tulipános fülbevalós képet tedd be a profilba Helénáról! Az úgy tetszik!!!

Macs:)
Nyuszik helyesek, tényleg sokat nőttek, nem is gondoltam volna!
Mi lesz velük?

Edit:)
Bálint fütyi puszija:)
Adtatok rá végül? :lol:
Lili is tartja az épp aktuális "szervét" gyógypuszira, és ha látja, hogy nekünk fáj valami, ő is ad gyógyítót. Sőt, ha ő csap rám, vagy harap meg, akkor a következő másodpercben jön, simi-simi-mondja, és csinálja, és adja a gyógypuszit.

Tegnap levágtam a haját géppel, de igyekeztem nem kopaszra, hanem formára vágni(ollóval nagyon béna vagyok), szerintem jó lett, majd teszek képet:)

Most megyek, millió puszi: Móni
sunimum

Most látom csak, hogy és szerűt írtam az észszerű helyett....na ennyit a helyesírásomról :oops:
Vagy mindkét forma helyes? Liv, te ezt tudod, ugye?

M.
sunimum

Sziasztok

Gergő még nincs jól, éjjel még magas láza volt:(

Liv
Türelmetlenség. ne is mondd, néha én is kivagyok, Gergő nagyon rosszul viseli a betegséget, a gyógyszereket...a kicsi meg csak egyszerűen kiakaszt olyan eleven.
szerintem ne legyen lelkifurkád, nem lehet mindenaap birkatürelme az embernek:)
kukiügy:( remélem nem lesz nagyobb gond.

Anyuszi
most már én is a mandulakivételen gondolkodom, karácsoyn óta ez a 3. vagy 4. alkalom a tüszős mandulagyuszira és mindig a fülére ment. sapink van, tényleg jó, ő maga kéri sokszor.
a műtétről írnál még:)
szobatisztaság még sehol. szerintem majd csak jövő nyáron, Gergőm is 2,5 évesen lett az, ahogy bejött a jó idő, de akkor egy nap alatt.

Móni
hát, a héten 3-szor voltunk a fülésznél. 7főn megint megyünk, megkérdezem mit javasol. télen azt mondta, még várjunk egy fél évet, mert ez még belefér.

pusz
juti
juti

Milánnak és Bernátnak is happy nameday:)

J.
juti

Sziasztok!

Mar tobbszor probaltam irni de valami baj van a geppel es magatol kikapcsol. :evil:

Liv: egyetertek anyuszival, buntetni kell de csak akkor amikor tenyleg szukseges es persze nem testi fenyitessel. Neha en is razarom az babaracsot mert egyszeruen szetrobban a fejem es mint azt Maccs is irta legszivesebben ugy megtakarnam hogy csak na ...
Inkabb a bezaras. Nalunk is nem a valasz mindenre sajnos es ez meg csak a kezdet?! :roll:

Rate megint beteg vagy meg mindig, csutortokon annyira nem kapott levegot hogy oxigenmaszkot tettek ra, 6 fele gyogyszert szed :cry: kronikus bronchitisze van, sajnos orokletes a hajlam nekem is volt es a testvereimnek is. Ki fogja majd noni.
Nagyon oda kell figyelni, ha fullad irany a korhaz!

Most mennem kell, sziasztok!

KépKép
KépKép
tontica

Juti!
Robinak a garat és orrmanduláját is kivették, így picit macerásabb volt a dolog, de szerintem totál jól átvészeltük. szerdán bementünk a kórházba, szokásos felvételi procedúra :( . Délután jött az altatóorvos, elmondott mindent töviről hegyire. Műtét eőtt kaptak a gyerekek egy szurit, amitől teljesen feldobódtak. Az egyik kislány énekelt és táncolt, az én fiókám bohóckodott ezerrel. A műtős fiú jött, megkérdezte mi a kedvenc meséje, mert azt meséli majd neki a műtőben. Altatás előtt elkezdi és amikor ébredezik a gyerkőc ott folytatja a mesét, ahol elaludt. Ölbe elvitte a manót a kedvenc játékával együtt. Kb 20 perc múlva hozták a már ébredező gyereket vissza. Az egészben ez a 20 perc volt a legborzasztóbb és a leghosszabb. Délután már ittak, este akiknek csak az orrmanduláját vették ki, ettek is. Ők másnap mentek haza, mi még maradtunk egy napot. A nyelés kicsit nehezen ment, de jött a már említett műtősfiú meg egy nővér és segítettek itatni, etetni. Trükk, ha befogod a gyerek fülét, könyebben nyel. Ez torokfájásnál, torok- és mandulagyuszinál is működik, azóta többször használtuk. Szombat reggel mi is szabadultunk. A gyerek annyira emlékezett, hogy a bácsi mesélt neki végig. Kb 1 hétig gyógyulgatott, de semmi komoly gondunk nem volt, pedig Robi rosszul viseli a macerát meg a fájdalmat. A Bajcsyban műtötték, ami ugyan nem Bp. legjobb kórháza, de a Fül-orr-gégére az egész országból jönnek.
tontica! Jobbulást!!!!
anyuszi3

Juti!
Robinak a garat és orrmanduláját is kivették, így picit macerásabb volt a dolog, de szerintem totál jól átvészeltük. szerdán bementünk a kórházba, szokásos felvételi procedúra :( . Délután jött az altatóorvos, elmondott mindent töviről hegyire. Műtét eőtt kaptak a gyerekek egy szurit, amitől teljesen feldobódtak. Az egyik kislány énekelt és táncolt, az én fiókám bohóckodott ezerrel. A műtős fiú jött, megkérdezte mi a kedvenc meséje, mert azt meséli majd neki a műtőben. Altatás előtt elkezdi és amikor ébredezik a gyerkőc ott folytatja a mesét, ahol elaludt. Ölbe elvitte a manót a kedvenc játékával együtt. Kb 20 perc múlva hozták a már ébredező gyereket vissza. Az egészben ez a 20 perc volt a legborzasztóbb és a leghosszabb. Délután már ittak, este akiknek csak az orrmanduláját vették ki, ettek is. Ők másnap mentek haza, mi még maradtunk egy napot. A nyelés kicsit nehezen ment, de jött a már említett műtősfiú meg egy nővér és segítettek itatni, etetni. Trükk, ha befogod a gyerek fülét, könyebben nyel. Ez torokfájásnál, torok- és mandulagyuszinál is működik, azóta többször használtuk. Szombat reggel mi is szabadultunk. A gyerek annyira emlékezett, hogy a bácsi mesélt neki végig. Kb 1 hétig gyógyulgatott, de semmi komoly gondunk nem volt, pedig Robi rosszul viseli a macerát meg a fájdalmat. A Bajcsyban műtötték, ami ugyan nem Bp. legjobb kórháza, de a Fül-orr-gégére az egész országból jönnek.
tontica! Jobbulást!!!!
anyuszi3

Sajnálom, hogy Dávid fütyijével megint gondok vannak!
Csak egy ötlet: van a Betadinnak folyékony változata, azt felszívni fecskenőbe és azt juttatni a fityma és a makk közé, ugyanígy a kamillával is. Így nem kell felhúzni a bőrt, de mégis bejut, ami kell. Nem tudom a folyékony Betadin nem csípné-e, meg kell kérdezni van-e benne olyan anyag, ami esetleg csípheti. De lehet a krémmel is meg lehetne ezt csinálni, csak másnap többször át kéne öblíteni kamillás vízzel, hogy kitisztuljon rendesen. Mi így csináltuk Donátnak, mikor nagyon be volt gyulladva a fütyköse. Esetleg kérdezt meg az orvostól, mit szól ehhez a módszerhez, így hátha nem kellne mindig feltépkedni neki! Kicsit kusza, de remélem érted! Jobbulás!

Juti :)
Szegény Nagygé, hogy ennyit kell szenvednie ezzel a fülecskével. A nővérem kisfiánál is a mandula kivétele oldotta meg a fülgondokat. Jobbulást!

Tontica :)
Ratenak is gyors gyógyulást kívánunk!

Köszönjük a névnapi köszöntéseket, átadtam az illetékesnek! :)

Mi is kívánunk Botinak nagyon sok boldog névnapot!

Pocakosaink merre vagytok (Anita, Áron-Andi, Csengő)?

Dino
dino

Móni: ésszerű! :)

Szegény Gergő, szegény Rate, gyógyuljanak meg gyorsan!

Épp ma olvastam, hogy teljesen normális, hogy ebben a korban minden kérdésre dacos "nem" a válasz, pl. kérsz enni? nem, majd megeszik két tányér levest.

Rólunk:
Dávid, ugye, tegnap semmit nem evett, csak szopizott. Ma reggelire evett 3 falat gyümölcsöt, du. 2 falat husit, krumplit, almát, később viszont megevett nagy örömömre egy jókora mandarint, este pedig - hú, de boldog voltam! - másfél doboz joghurtot. A nehezebb kaják - hús, kenyér, sajt - nem mennek, inkább a könnyűek esnek jól neki.
Nem tudom, van-e összefüggés a nem evés és a között, hogy kibújt a 16. foga, vagy valami kisebb gyomorrontás lehet a ludas.
Mindenesetre este már evett, és ettől máris sokkal nyugodtabb vagyok.

Fütyi: reggel láttam, hogy fájlalja pisiléskor, napközben abszolút nem, este nem tudtam eldönteni, hogy fáj-e neki, vagy csak már nagyon nyűgös, fáradt. Viszont estére már nagyon piros volt a fütyije és alatta is, bekentem Betadine-nal, holnap reggel meglátjuk, hogy mi a helyzet, és attól függ, hogy megyünk-e orvoshoz vagy nem.

Puszi.
liv

Móni: ésszerű! :)

Szegény Gergő, szegény Rate, gyógyuljanak meg gyorsan!

Épp ma olvastam, hogy teljesen normális, hogy ebben a korban minden kérdésre dacos "nem" a válasz, pl. kérsz enni? nem, majd megeszik két tányér levest.

Rólunk:
Dávid, ugye, tegnap semmit nem evett, csak szopizott. Ma reggelire evett 3 falat gyümölcsöt, du. 2 falat husit, krumplit, almát, később viszont megevett nagy örömömre egy jókora mandarint, este pedig - hú, de boldog voltam! - másfél doboz joghurtot. A nehezebb kaják - hús, kenyér, sajt - nem mennek, inkább a könnyűek esnek jól neki.
Nem tudom, van-e összefüggés a nem evés és a között, hogy kibújt a 16. foga, vagy valami kisebb gyomorrontás lehet a ludas.
Mindenesetre este már evett, és ettől máris sokkal nyugodtabb vagyok.

Fütyi: reggel láttam, hogy fájlalja pisiléskor, napközben abszolút nem, este nem tudtam eldönteni, hogy fáj-e neki, vagy csak már nagyon nyűgös, fáradt. Viszont estére már nagyon piros volt a fütyije és alatta is, bekentem Betadine-nal, holnap reggel meglátjuk, hogy mi a helyzet, és attól függ, hogy megyünk-e orvoshoz vagy nem.

Puszi.
liv

Sziasztok lanyok!

Nekem egy ora volt, mire sikerult profilt valtoztatnom. :x

Liv! Sajnalom David futyiet. :(

Most csak ugy gyorsan irok, mert mar hulla vagyok!

A hetvegen voltak vizsgaim. Szombaton 4-kor kezdodott az utolso. Utana rohantunk Szlovakiaba eskuvore a baratnomhoz. Tiszta kaosz volt a hetvegen.
Na mindegy. A lenyeg, hogy most penteken lesz meg 2 db vizsgam, majd a vizsgaidoszakban 2 db es kesz.

A fogyi jol megy. Bunoztem egy kicsit. Sot nem is kicsit. :oops:
De ami a lenyeg, hogy nem jott vissza egy kilo sem.
Most hetfon folytatom tovabb. :?

Na megyek mert leragadnak a szemeim.

Magi
Vendég

Sziasztok lanyok!

Nekem egy ora volt, mire sikerult profilt valtoztatnom. :x

Liv! Sajnalom David futyiet. :(

Most csak ugy gyorsan irok, mert mar hulla vagyok!

A hetvegen voltak vizsgaim. Szombaton 4-kor kezdodott az utolso. Utana rohantunk Szlovakiaba eskuvore a baratnomhoz. Tiszta kaosz volt a hetvegen.
Na mindegy. A lenyeg, hogy most penteken lesz meg 2 db vizsgam, majd a vizsgaidoszakban 2 db es kesz.

A fogyi jol megy. Bunoztem egy kicsit. Sot nem is kicsit. :oops:
De ami a lenyeg, hogy nem jott vissza egy kilo sem.
Most hetfon folytatom tovabb. :?

Na megyek mert leragadnak a szemeim.

Magi
Vendég

Dino, én nem is tudtam, hogy van krém is a Betadine-ből, mi is oldatot használunk. Nem tudom, fecskendővel sikerülne-e bejuttatni a Betadine-t, mert teljesen szűk a fityma. Úgyhogy azt csináltam ma fürdés után, hogy a végére csöpögtettem, de odáig biztos nem megy be, ameddig kéne szerintem. Mindenesetre ha mégis esetleg orvoshoz kell mennünk, azért megkérdezem a fecskendőzést. (És köszi az ötletet!)
Különben szerintem csíp a Betadine, mert még múltkor, amikor naponta 3x kellett a gyulladt részre csöpögtetni, többször is sírt, amikor rácsöppentettem, és látszott, hogy nem a macera miatt, hanem mert fáj neki.

Liv
liv

Sziasztok,

Látom elég vegyes az új design fogadtatása. A képek megjelenése nagyon tuti, de azért nekem is szokatlan még.

A hétvégénk elég nyűgösen telt köszönhetően a pocsék időnek.

Tontica, szégény Rate, remélem gyorsan kinövi :x

Liv :) Nekünk már megvolt a műtét, előtte egy hónapig körömvirág kenőccsel kellett minden pelusozásnál puhítani a bőrt. Az gyulladáscsökkentő is, szóval ajánlom. Egyébként fitymaszűkületnél a műtét kb. 3 perc tokkal vonóval és utána nálunk 1 napig szólt Kornél, hogy fáj a pisilés.

Judy:) Remélem hamar helyrejön Gergő fülecskéje. Annyira sajnálom ilyenkor a manókat :( :( :( :(

Reditke:) Fütykös puszi sztori :D

Maccs:) Ha Kornél csöndes lenne én is örülnék, de folyamatosan jár a szája, és most már éktelen hangon visítani is tud, ha nem tetszik valami. Szóval csak hátrányok vannak. Egyébként mindent ért és meg is csinál, csak épp mondani nem hajlandó.

Nyuszik nagyon édesek:) Melóhelyhez gratula.

Vera
hvera

VEra, Kornélt hol műtötték? Utána meddig kellett benn maradnotok a kórházban? Folyamatosan (éjjel is) mellette lehettél, a megfigyelésé időszakában?

Liv
liv

Úgy látom kihalt a net ilyen szép időben.

liv! ugyan nem engem kérdeztél, de mint triplafius anyuka fütyitémát nem úsztam meg. Bementünk, bekenték lidokainos akármivel hogy érzéstelenítsék, aztán engem kiküldtek. kb 5 perc múlva szóltak, öltöztethetem a gyereket, és jöttünk haza. Itthon egy nap ölbe, sírdogálva, aztán több gond nem is volt. Amennyire hallottam, ez mindenhol így megy, legfeljebb annyi, megkérnek fogd le a gyereket. Nemevés: bolond idő, fogak okozhatják. Ha más baja nincs, pár nap "éhezés" nem árt meg, ne aggódj! Adj neki azt, amit szívesen eszik!

Magika! Gratula az energiáidhoz. Duracelturbónyuszi :) ? Kitartást a fogyihoz!!
anyuszi3

Anyuszi:)
Köszi az infókat. majd megkérdezem én is a fülészt, hogy mit javasol.

Liv
Nálunk is ambuláns beavatkozás lesz, kijön a kórházból hetente egyszer a fütyész.

Tegnap megnézték, már szebbek a fülecskék.
Annyira stresszel már a gyerek, 3-an kellett lefogjuk, amikor belenézett a fülébe:(:( folyt a víz mindenkiről rendesen.
Ráadásula kicsit is vinnem kellett, babakocsiból nézte a bátyó kínjait:O
Viszont kellemes meglepetés, vannak még rendes emberek, előreengedett egy kedves nő:)

puszi
juti
juti

Anyuszi, a letapadás feloldása (ami nálatok volt), más, mint a szűkület miatti műtét, altatásban.
liv

Sziasztok, no igen, a szép időben a ygerek-legeltetés a legfontosabb. Pláne, hogy holnap esőt igérnek.

Liv :D

Ez ambuláns műtét, ahogy anyuszi is írta. Se kórházban benn maradás, se más nem szükséges. Nálunk végig ott voltam, mind a 2 percben. Egy pálcikaszerűséggel benyúlnak, és egy pici vágást ejtenek a fütyin és kész. Kornél a lefogást utálta jobban. A Betesdában csinálták, és én álltam a fejénél és fogtam. Ráspriccelik a lidokaint, megcsinálják és viheted is. Szerintem túl nagy feneket kerítenek a dolognak mindenütt.
Ami veszély lehet, hogy később esetleg újra letapadhat a fütykös, de ha minden fürcsinéáél visszahúzod, akkor ez nem valószínű.

Kornél 1 nap után el is felejtette a dolgot.

Judy Füleckékre gyógypuszi:) A nagyfiad egy hős, üzenem nki.Én életemben egyszer voltam fülészeten és soha többé nem szeretnék mennni. Pedig én csak csíkot kaptam...

Vera :D
hvera

Liv!

Azért a szűkületműtét sem olyan borzasztó. Egy rövid rutinműtét.
Csak tényleg altatják.
Ill. utána kb. 1 hét nagyon rossz, amíg fáj neki. Addig minden pisiléskor lidokainnal kell kenni.
De a műtétet pelusoskor vége előtt nem végzik, legalábbis Beninél akkor kellett visszamenni.
Mikor mész dokihoz vele?

KépKép
KépKépKép
beszti

Liv!

Látszik, hogy folyamatosan két dologról beszélünk.
Így könnyen ki fogsz igazodni :D .
Beninek olyan szűkülete volt (nem letapadás), ami miatt nem lehetett hátrahúzni neki, ill. ha véletlenül sikerült is (egyébként lehetett volna, mert nem volt letapadva), akkor a szűkület annyira elzárta a vér útját, hogy elszorította. (Teljesen hátrahúzott bőrnél olyan volt, mintha egy gumival szorították volna el.)
Ennek nem ambuláns megoldása van (pontosabban az, de műtét, nem kell bentmaradni). Ha az lenne, akkor nyílvánvaló, hogy a doki nem a kockázatosabb (altatásos) megoldást választotta volna.
Szabályszerű műtéti előkészítés volt (műtét előtti vérvétellel, anesztessel kellett beszélni).
Reggel éhgyomorra kellett vinni, maga a műtét kb. 20 perc volt.
Kétféle dolgot csináltak volna (plasztika, körülmetélés), minkettőnél vágnak és varrnak is. Emiatt sajnos 1 nap fájdalomnál többel jár.
Természetesen kontrollra is kellett járni.
Nátánnak is volt szűkülete, de neki azért, mert le volt tapadva (ezt én is láttam, nem jött le a makkról teljesen a bőr). Amint a letapadás oldódott, a szűkület is megszűnt.
De hogy nálatok elég-e egy 2 perces beavatkozás, vagy műtét kell, azt egy sebész tudja megmondani. (Sajnos a letapadás oldásánál keletkezett berepedések okozhatnak valódi szűkületet.)

Beszti
beszti

Még egy:

Természetesen ezután már nem kell húzkodni neki (sőt nem is lehet, az első héten a legkisebb érintés is fáj neki, ezért kell a folyamatos lidokainkenőcs), mert mint írtam, nem a letapadás a gond, a szűkületet viszont a műtét megoldja. Később persze normálisan kell kezelni, tisztítani.

Beszti
beszti

Liv
Nálunk szűkület van és mégis ambuláns lsz a dolog.
Az egyik doki mondjuk azt mondta, hogy altatásban metéltessük körül, de én ezt nem akartam. A másik viszont azt mondta elég az ambuláns eavatkozás.
mondjuk nálunk nincs fájdalom, vagy pisigond.

J
juti

Futyi tema!

Nekunk 6 hosan csinalta meg az urulogus ismeros.

Nekunk le volt tapadva es szuk is volt.
Meg kellett csinalni, mert begyult alatta nagyon a feher trutyi es felo volt, hogy begyullad.

Szoval visszahuzta, felszedte a letapadast es letorolte a trutyit.
A szukulet elegge berepedt ket harom helyen.

Az egesz beavatkozas tartott 2 percig. A gyerek teljesen kivolt lelkileg 1 napig. Masnap mar siman lehetett felhuzni es tisztitani furdesnel. Neki sem fajt, csak kicsit erzekeny volt. Betadin kremmel kellett kenni. A berepedes meggyogyult, bar nekunk azert nem volt olyan veszesen szuk. En nem banom, hogy akkor csinaltak meg, mert a gyerek tutira nem emlekszik ra.

A sogorom meg mindig emlekszik 30 ev utan, milyen rossz volt neki, mert 3 eves volt, mikor neki csinaltak. Eleg nagy nyomot hagyott benne a dolog.

:(
Magi
Vendég

Voltunk ma urológián, valószínűleg nem gyulladás miatt fáj a pisilés, hanem azért, mert olyan mértékű a szűkület, hogy nem tud rendesen távozni a pisi. 3 hétig kenegetni kell Pimafucorttal, és ha nem tágul a bőr, azt javasolta az orvos, essünk túl a műtéten.
Viszont azt mondta, van lágyéksérv is, ami nem tudom, mitől lehet, mondtam neki, hogy eddig nem mondták, hogy vna, erre azt mondta: néha van, néha nincs. Ezt nem értem. Magától elmúlhat? És az mitől van egyáltalán?

Vera, nekünk azt modnta az orvos, hogy ez a műtét úgy néz ki, hogy levágják a beteg fityma végét (a neten mindenhol azt olvastam, hogy ilyen kis gyereknél altatásban), és hogy másnapig megfigyelésen benn tartják. Amit te írsz, az más. Nálunk nem letapadás van!!!

A legtöbben,amiről írtok, az más, mint amiről én beszélek. Dávidnál, úgy néz ki, le kell vágni a fityma végét, a „beteg” részt, műtéti úton, altatásban. Tehát nem letapadásról van szó.

Beszti, nekünk is azt mondta az orvos, hogy 2,5-3 éves korban csinálják a műtétet általában, hacsak nem okoz gondot a szűkület – de nálunk sajnos okoz.
Én is arról a szűkületről írok, amiről te beszélsz, úgyhogy mi nem beszélünk el egymás mellett. :O Nálunk tehát műtétre lesz szükség, nagyon úgy néz ki, mert már nincs letapadva a bőr, hegesedés viszont sajna van.
Én pont azt olvastam, hogy az altatás miatt kell másnapig megfigyelésen benn maradni.
Köszi, hogy leírtad, mi volt nálatok a menetrend.

Mi az altatás kockázata?
liv

Liv!

Sajnalom Davidot! A pimafucort nem fogja megoldani a bajotokat.
Az gombasodas ellen van. A ferjemnek is kellett hasznalnia, mikor pottyos lett tolem, mert sok volt a Candidam. :(

Az altatas kockazata, hogy nem ebred fel.

A gerincvelos erzestelenitesnel meg lebenulhatsz.

De ezektol nem kell felni. Nem lesz semmi gond.
Csak tul kell lenni azon a par napon.

Utana nektek tuti, hogy nem lesz vele semmi gond.

Magi
Vendég

Sziasztok:)

Most csak egy gyors helyzetjelentés rólunk:
Hanna ma reggelre behimlősödött :( vagy :) Aztán az oviban kiderült, hogy a mai nappal mi vagyunk az ötödikek, akiken előjött. Szóval úgy néz ki, hogy az a pár gyerek, akik eddig kimaradtak a szórásból, most nem menekülhetnek :D Már a dokit is megjártuk, ő is megerősítette, hogy semmi kétség, ez márpedig AZ! Eddig kb. 10 pötty jött ki, hát majd meglátjuk mi vár még ránk.

Most ennyi, mennem kell, pusz,
Kata
anyamanya

Liv! :)

A többiekre értettem, hogy kétfélét beszélünk, mert (szerencsére :) ) ezzel a komolyabb fütyigonddal rajtunk kívül senkinek sem volt dolga.
Azért is írtam, hogy biztos vagyok benne, hogy nem altatnának el egy 3 éves gyereket, ha 2 perces helyi érzéstelenítésben is meg lehetne oldani...
Sajnálom, hogy végül ilyen rossz híreket kaptatok. :(
Az altatásról biztos beszélnek majd veletek, szerintem a legfőbb kockázata abban van, hogy soha nem lehet előre megmondani, hogy az egyén szervezete hogy reagál. (Igen, sajnos extrém esetben akár az is, hogy nem tudják felébreszteni.)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,
Megerkeztunk, Elisa szombat reggelre indulas elott belazasodott kapott lazcsillapitott es nekivagtunk az utnak. A repulon meg indulas elott elaludt es csak leszallaskor keltettem fel, ugyhogy megusztuk nyafi nelkul, de alvas kozben ereztem, hogy ujra megy fel a laza mire hazaertunk 39,2 volt. Voltunk orvosnal de semmit nem talaltak csak nagyon picit volt piros a torka. Tegnap es ma is csak enyhe hoemelkedese van. Kulonben szepen eszik es jokedvu. Most az alvassal kuszkodunk ejszakankent csak forog meg ebredezik, en gondolom, hogy a helyvaltoztatas vegett meg itt joval melegebb van az otthoni 20 fok helyett 23-24 van a lakasban. Most par napig modemosok lettunk mivel internet szolgalgtatot cserelunk es eleg gyatra, azert is nem irtam eddig.

Maccs :)
Orulok, hogy jol erzed magad a munkahelyeden:) Nyuszkok mostamar tenyleg nyuszikra hasonlitanak es nagyon edik, Lili gondolom dogonyozi oket:)

Tontica :)
Ratenak jobbulast, kuldunk gyogypuszikat.

Nevnapot mostanabban unneploknek gratulalunk :)

NagyG-nek is mennek a gyogypuszik, mielobbi jobbulast

Szegeny kicsi David remelem mihamarabb tul lesztek ezen, nem lehet most konnyu sem neked sem neki.

Tcis
tcis

Magi, gombásodás ellen, plusz gyulladáscsökkentő, de a bőrt is tágíthatja. Nem fűzök sok reményt hozzá, de azért hátha...

Ez a "nem ébred fel" kifejezés elég durva volt.
De ez azért nem tök komoly, ugye?
De ébredés után is még megfigyelés alatt tartják egy darabig, tehát nyilván lehet más kockázat is.

Különben a gerincbe adott érzéstelenítésről azt olvastam (nem tudom, igaz-e), hogy annyira nem lehet elrontani, hogy lebénuljon az illető.

BEszti, te is írod ezt az extrém példát, hogy esetleg nem tudják felébreszteni...

Ettől most elég pocsékul érzem magam.
liv

Liv!

Sem Magi, sem én nem ijesztegetni akartunk. Ugye nem élhetünk 100 % biztonságban, még az is veszélyes, ha az utcára lépünk. :lol:
A műtét előtti anesztes kikérdezés pont a kockázatok csökkentésére van.
Dávid gondjáról te nem tehetsz. És az életben sajnos nagyon sokszor van, hogy nem tudjuk őket mindentől megmenteni. Viszont a problémáját meg kell oldani mindenképp, ez a legfontosabb, ennek most ez az útja.
A legrosszabbra meg elvből nem gondolunk :lol: , feleslegesen minek idegesítsük magunkat, hisz amúgy úgyis minden rendben lesz. :) Ok??? :lol:

Beszti
beszti

Liv!

Nem kell aggodni. Ilyen pici babaval nem lehet semmi gond. Eros es egeszseges.
Altatas szovodmenyei lehet sok, de azok csak idosebb nem egeszseges embereknel lehet.
Pl.: tudoembolia, vagy hogy nem ebred fel, de ez nalatok nem lehetseges.
A gerincvelo erzestelenitesnel, meg nem attol benul le valaki, hogy megszurjak a gerincedben levo ideget, hanem, hogy nem jol szur es szivarogni kezd belole a viz. Amit nem vesznek eszre, mert hat abbol ugye nincs sok es eloszor lebenul az ember, amikor mar rajonnek, hogy mi a gond. Ha nem jonnek ra, akkor ott is meg lehet halni, de ilyen meg nem volt.

Szoval szerintem nem erdemes ezzel foglalkoznod. Orulj neki, hogy altatjak, igy nem lesz rossz elmenye, ha nagy lesz.
Amikor Zolinak csinaltak ugy sirt szegeny, lehetett latni rajta, hogy nagyon fajt neki.
Hazaig karomkodtam es bogtem, hogy ezt a vackot miert nem lehet boditasban vagy altatasban megcsinalni, miert kell ekkora fajdalmat kozni egy csecsemonek? Attol meg O is erez, hogy nem tud beszelni csak sirni.

Ebbol a szempontbol nagyon irigyellek. Ha lett volna valasztasi lehetosegem en kertem volna az altatast es inkabb bevonulok vele egy korhazba 1-2 napra.

Magi
Vendég

Liv, az oltasok felenek is halalos mellekhatasai vannak, megis beadatjuk .....es sorolhatnam.

Dino, itt vagyunk pocakosok is:)

Jajj csajok ugy megremiszt ez a kuki mizeria. Annyira biztam benne, hogy nalunk nem lesz gond, de egy picit sem lehet hatrahuzni, mert olyan szuk a vege. Ebbol tuti mutet lesz???? Vagy kinoheti? Furdeskor mozog neki de hatra nem megy mert szuk......

Tcis, Totica, Jutiek jobbulast a kicsiknek.
Mi neha mozdulunk csak ki, de tegnap olyan ideges lettem, mert ket anyuka is tok beteg gyereket vitt ki a homokozoba... Azonnal hazajottunk, mert most nem hianyzik semmi, de meg hallottam, hogy beszelik hogy tegnap ejjel 40 fokos laza volt a gyereknek...

Jovo heten megyek uh-ra a masodik pocsost meglesni. Most ugy nez ki Balint Vilmos lesz. De meg versenyben van az Elek, Botond, Huba, Mihaly nev.

csengo 27+6
Vendég

Liv, az oltasok felenek is halalos mellekhatasai vannak, megis beadatjuk .....es sorolhatnam.

Dino, itt vagyunk pocakosok is:)

Jajj csajok ugy megremiszt ez a kuki mizeria. Annyira biztam benne, hogy nalunk nem lesz gond, de egy picit sem lehet hatrahuzni, mert olyan szuk a vege. Ebbol tuti mutet lesz???? Vagy kinoheti? Furdeskor mozog neki de hatra nem megy mert szuk......

Tcis, Totica, Jutiek jobbulast a kicsiknek.
Mi neha mozdulunk csak ki, de tegnap olyan ideges lettem, mert ket anyuka is tok beteg gyereket vitt ki a homokozoba... Azonnal hazajottunk, mert most nem hianyzik semmi, de meg hallottam, hogy beszelik hogy tegnap ejjel 40 fokos laza volt a gyereknek...

Jovo heten megyek uh-ra a masodik pocsost meglesni. Most ugy nez ki Balint Vilmos lesz. De meg versenyben van az Elek, Botond, Huba, Mihaly nev.

csengo 27+6
Vendég

Nagyon fontos, pláne egy ilyen izgalomra okot adó beavatkozás előtt, hogy a szakemberek! véleményét kérd ki, nem jó a sok félinformációt ilyenkor magadévá tenni, mert többet árt, mint használ. A Heim Pál kórházba jártam ebben a hónapban tanfolyamra, és megkérdeztem neked van-e valami kockázata ilyenkor az altatásnak, azt mondta a 17 évet intenzív osztályon és anesztézián dolgozó igaz "csak" ápolónő, hogy szinte semmi. Minden beavatkozás rejt magában kockázatot, de nem szabad, hogy másra se tudjál gondolni. Neked most Dávid mellett kell állnod, higgadtan, a lehetőségekhez képest nyugodtan. Tudom, hogy ezt teszed. A munkámban számtalan altatással, epidurális, spinális érzéstelenítéssel találkoztam, és soha semmi komoly szövődménnyel nem járt. Minden eü-i beavatkozásnak megvannak a lehetséges veszélyei, ha mindig azok lennének az első gondolataink akkor a gyerek a védőoltását sem kapná meg. Remélem ki tudod belőle hámozni, amit mondani szerettem volna!

Dino
dino

Sziasztok,

Szegény Liv:) Ha eddig nem aggódott volna eléggé, hát most fog. ÉN komolyan mondom lányok, olyan alaposak vagytok, mint az orvosi nagy szótár.

Kornélt a ctg-hez altatták rövid ideig, amikor koponyatörése volt.A fontos,. hogy lehetőleg éhgyomorra vidd be, vagy beszélj a dokival előtte, hogy mikor várható a műtét, mert különben addig várni kell, az meg szerintem pocsékabb, mint maga a műtét. Kornélnál először gázt adtak, hogy elbóduljon, addig én is bent lehettem, majd ezután kapott injekciót. Akkor küldtek ki végül.Nem kell aggódni, ha nem hosszú műtét, akkor szerintem ti is csak ilyen rövid bódító hatásút kaptok, amihez kevesebb gyógyszer kell. Utána elég gyorsan ébredezett a törpe.

Szerintem nem szabad a kockázatokba belegondolni, emrt az ember elég gyomorgörcsös egy műtétnél egyébként is. Nagyon rendes mindenki ne aggódj, és a picicknél még ha lehet alaposabban ellenőriznek mindent.

Többieknek később, visít a főnök.

Vera
hvera

Sziasztok :D !

Mégsem tűnök el teljesen,bár a régi szolgáltató nem tudta az ideiglenes helyünkön biztosítani az internet elérhetőséget, a T-comon keresztül újra köztetek lehetek :lol:.Nagyon hiányzott a babanet ebben a két hétben is,mindjárt visszaolvasok miről maradtam le....Addig tömören rólunk:megkaptuk a lakásunk árát,Szombathelytől 7km vettünk egy 1000nm,összközműves telket,és múlt héten beadásra került az építési engedély is.Szóval nem lazsáltunk :D .Most épp kivitelezőt keresünk,az első árajánlat nagyon magas volt,jövő hétre várunk még két másikat.Valaki tud nm árakat téglaház kulcsrakész kivitelezésére esetleg?!
Más:Míra pótanyumnál(hozzá költöztünk)hamar megszokott,persze a hisztik rendületlenül megvannak.Lesz mit mesélnünk neki,elvégre nincs 2 éves és már a 4. helyen lakunk...Egyik nap elmentünk a most eladott lakás felé szegény ordított,hogy haza-haza.Ebből is látszik,hogy milyen okosak már.Nem szakadt meg a kapcsolat az ottani csapattal,sms-ben értekezünk és 1-2 alkalommal ha van kocsi visszaviszem a kis játszótársaihoz délutánonként.
Most visszaolvasok,sok puszi MINDENKINEK!!!

Viola

UI:micsoda megújulás fogadott a külsőt illetően :D
h_viola

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?