Új privát üzeneted érkezett!

Lányok

Elfelejtettem kérni Tőletek, hogy akinek megvan a lista a szoptatás alatt ehető és nem ehető ételekről, az légyszi küldje el nekem, vagy tegye fel ide az oldalra!
A Huginak kellene és én nem tudom, hova tüntettem el, de nem találom.Kép

Előre is köszi!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok,vagyis ahogy látom jó reggeltKép

Orsi, Eszter születéstörténete itt van az oldalon egy kicsit feljebb.Május 8.-án 17:32-kor írtaKép
Ölelgetés. puszilgatás, imádoooooom és közben mondja, hogy anyuci szeretKép
Ez a világ legjobb érzése, elolvad a szívem.
Kajalistám nekem nincsKép

Kriszti, Egcsinek teljesen igaza van, egyáltalán nem kell próbálkoznod, vagy erőltetni a bilit.Teljesen gyerekfüggő a dolog, és nem jelent semmit, ha egy kicsit kézőbb kezdi el.A kerifiam is már elmúlt 3 éves, és csak most lett szobatiszta, viszont már teljesen, éjszakára is. Mindezt egy hét alattKépDe neked szerintem amúgy sem kell semmit tenned, mert most olvaslak csak, hogy bölcsisek vagytok.Nem tudtam.Akkor meg ez mindenképp előny a bölcsiből, hogy ne izgulj ők ott rászoktatják majd nekedKép
Nagyon szép az ágyikótok, nem csodálom, hogy szeret ott lenni MátéKép
Õrbottyán nekem nagyon ismerős, nincs véletlenül ott valami eü-is gyermekotthon?

Lányok, nem szült valaki véletlen közületek a Máv kórházban?
manóci

Manó
Köszi, hogy elirányítottál, így már megtaláltam. Enyhén fáradt lehettem, hogy átmentem rajta, de tényleg nem vettem észre.Kép

Eszter
Megkönnyeztem a végét!Kép Nagyon jól leírtad! Mégegyszer (már nem is számolom hanyadszor íromKép) gratula!

Most mennem kell, mert Gergő megint hisztirohamot kapott. Egyelőre én jól bírom, de nem tudom, hogy fog megnyugodni.KépKép

PusziKép

Orsi

avocado

SziasztokKép

Na, most jöttem rá, hogy tegnap kihagytam pár hozzászólást, így maradt ki az Eszteré is.

Rita
Köszi a gratulát a Huginak!Kép Nagyon kis ügyi volt! A vajúdás szinte percre pontosan annyi volt, mint nekem Gergővel, az első fájástól a szülésig 9,5 óra. Náluk annyi volt más, hogy nem folyt el magától a magzatvíz és aztán a burokrepesztés után a doki úgy látta, hogy nem tágul eléggé és kapott egy kis oxitocint. Nálam meg nem volt semmi. De a többi nagyon hasonlított. Anyukám is így volt, úgyhogy ez nálunk vlszleg családi dolog.Kép
Gergő már ok.Kép
Mázlid van az egyedül elalvással, nálunk nem menne a dolog. Eleve néha nem is akar du. aludni, nemhogy egyedül! Én is bajban leszek majd, ha itt lesz a kicsi, de valami rendszert csak kibírunk alakítani! Azért az jó, hogy Gergő még szopizik, elég sokszor azzal alszik el ebéd előtt, így remélem az majd akkor is segít!

Manó
Szopi: igen, Gergő még 2x szopizik, igaz egyre kevesebbet, szóval szerintem leszokóban van. Én is imádom, hogy még szopizik és nagyon szeretném, ha addig még így tenne, amíg megszületik a kistesó. De persze rajta is múlik! Azt veszem észre, hogy pár korty után már abbahagyja, főleg este, így már mi is mesélünk és most már az is leköti, eddig nem érdekelte.

Na, megpróbálok képet kicsinyíteni.

Íme, a picurka unokaöcsém:
Kép

Itt látszik, milyen kis piszeKép, mint az AnyukájaKép
Kép

Na, mennem kell.

PusziKép

Orsi

avocado

OrsiKép
Nagyon aranyos Bercel, nem is látszik megviseltenek egyáltalán.Kép Szép kisfiú, rengeteg hajjal.Kép

Tegnap Berci nagyon áthúzta a számításaimat. Kicsit később feküdt le délben, mert ügyeket intéztem, 3 órát aludt, 4-kor kelt fel. Este meg nem akart kidőlni. Fél 11 volt, mire bedobta a törölközőt.Semmit nem tudtam csinálni, amit egyébként szoktam.(pl.babanet) Ma már visszatért a rendes kerékvágásba.Kép
Látom a topik sem izzott tegnap délután óta.
Mire felkelek írjatok ám!!!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Tegnap hosszu napom volt, mert egesz delelott voltunk az Auchanban. Vasaroltam ajandekokat, mert holnap jon ide az egesz csalad szulinapokat es nevnapokat unnepelni. Viszont vegig fajdogaltam es kemenyedtem a vasarlas alatt es hazafele az autoban voltak josloim is, igy azt hiszem ez volt az utolso bevasarlasom a szulesig. Ejszaka es reggel is volt menstruacios gorcs szeruseg, de ahogy felkeltem emult. Azota semmi. Azert meg 2 hetet adok Kitty-nek, de lehet, hogy elobb fog jonni. Kép majd meglatjuk.
Lili most alszik. Kép Delutan megyek pedikuroshoz. Kép Mar alig varom. Addig beadom a kocsimat a mosodaba es kivul-belul fenyesre suvickoljak. Kép Delelott mar megvolt a teli gumik lecserelese nyarira. Kép Tudom, egy kicsit keson..
Ma nagyon elenk Kitty a pocakomban. Csak ugy izeg-mozog idebent.

Macs: orulok, hogy jelentkeztel. nem semmi, amiket te intezel egy orokmozgo Lili mellett. Kép

Anita: ne aggodj. En se a sajat dokimnal szultem. Pont kulfoldon volt, amikor Lili szuletett. Es nem bantam meg. Nagyon jo fej es kedves volt a helyettese.

Mano: Nem is probaltuk a bokdosest. Nem volt ra ido. Nekem is sietnem kellett. Mas az, ha mar ott vagy rakotve a ctg-n es alszik a baba. Akkor megprobalhatjak felebreszteni, de nem mindenkinek sikerul. A kola tuti biztos. Kép
Eszti is nagyon ugyes. Kép Lili inkabb azt szereti tanulni amit en tanitok neki verseket es dalokat. A Halasz judit zeneket csak tancra hasznalja. Kép
Nalunk ha cseng a telefon, maris szol nekem, hogy "Mama, telefon!". Kép Igy tudom, hogy szol a telefon, kulonben en nem hallom.

Malna: Szep helyen lakhattok. Most mar tudom hol van. Nem lehettek olyan messze tolunk. Mi God-on lakunk. Kép
A fiuknal a beszedkeszseg eleve is kesobb alakul ki. Nagyon sok Lilivel egyidos kisfiu meg nem tud beszelni, ugyhogy nem vagy lemaradva. Majd meglatod elobb-utobb mar annyit fog beszelni, hogy visszasirod ezt az idoszakot. Kép
Bilizes: szerintem nalunk ez ki fog maradni. Lili utalja a bilit. De nyaron a melegben le fogom rola venni a pelenkat es csak bugyiban lesz. Meglatjuk akkor mi lesz. Amugy minden gyerek megerik idovel a szobatisztassagra csak turelemmel kell lenni.

Orsi: Ugy latszik a korankeles most minden gyereknel igy van. Lili is koran kel. Kép Minden nap 6 korul mar melletunk kukorekol. Kép
Hugod kisfia nagyon szep kis formas baba. Valahogy, talan a szeme, egy kicsit hasonlit Gergoere.
Hogy zajlik nalatok egy hisztiroham?
Lili ma ebed utan attol hisztizett az etetoszekben, hogy amikor kibontta a pudingjat, beletettem a kanalat. O akarta beletenni. Orulet, hogy a ygerekek mikre kepesek. Ha en bontom ki a pudingot, ha en eszek eloszor, ha atolel apa, vagy forditva, ha nem ugy tortennek a dolgok, ahogy o akarja maris jon a hiszti. Kép

Egcsi: Lili esti lefekvese, fuggetlen, hogy mennyit es meddig alszik delutan. Minden nap 8-9 korul alszik el este. Csak elofordul, hogy nem 10 percet kell neki meselni, hanem 40 oercet. Kép

Na, megyek is. Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok,

hát nem surun járok erre, de most benéztem és megakadt a szemem Orsin, amit az egyedul elalvásróol írt.
Orsi, próbáld meg Gergot megtanítani egyedul elaludni még most, hogy nincs nagyonnagy pocakod/a kistesó kint! Hihetetlenul leegyszerusíti az életet ha így megy, és rengeteget számít mikor ott van egy pici baba is. A cicin altatást 2 évesen már biztosan ki lehetne váltani..de persze te tudod, csak gondoltam leírom, én nem is tudom mi lenne velem, ha Martinnal altatósdit kellene játszani ebéd után vagy este. . Ehelyett csak felhúzzuk a zenélojét, o befordul és alszik.

Csak jókat mindenkinek
Soraya
soraya

Sziasztok!

Manóci
De van.Azt hiszem értelmi fogyatékos gyerekek részére van fenntartva.

Nekem is csokit kellett ennem a ctg elött.Imádtam járniKép

Jaj lányok,szőrnyű éjszakánk voltKép
Fél 4 kor értünk haza a Madarász utcai ügyeletről.
Máté megint hányt.Teljesen kész vagyok/voltam.Már egy hete semmi baja nem volt,két napja megint ment bölcsibe.Evett rendesen ott is.Tegnap hazajöttünk,kint voltunk egész sokáig az udvaron .Játszott,motorozott,semmi baja nem volt.Rendesen vacsorázott,fürdött és egy másodperc alatt el is aludt.Arra mentem be hozzá hogy sír.De nem volt fent,csak álmában.Odabújtam hozzá,hogy hátha megnyugszi.Összevissza forgolódott.Erre anélkül,hogy felébredt volna és kinyitotta volna a szemét elkezdett sugárban hányni.(szépen néztem ki...de az a legkevesebb)Aztán mégvagy 4 -szer.Utánna meg már csak erőlködött de semmi nem jött.Nem akart inni sem semmit.Ez ment hajnali 2-ig.Utánna bevittük mert már attól féltem hogy kiszárad,szinte már alig volt benne erő.Persze nem lettünk okosabbak azt mondta az ügyeletes doktornő(volt vagy 80 éves)hogy valamilyen vírus.Már megint,vagy ugyanaz maiből múlt héten mászott ki.
Szerencsére az éjszaka hátralévő részét átaludta és nem volt semmi gond.
Azt hittem hogy esetleg ételmérgezés,vagy elcsapta a pocakját a bölcsibe.De ma mikor betelefonáltam,hogy nem megyünk egy szóval sem említették,hogy valalaki másnak is ilyen problémája lett volna.
Elgondolkodtam, vajon érdemes -e erőltetni ezt a bölcsi dolgot?!Muszály kitennem mindenféle nyavajának?!Ráér még megerősödni,de nem így.
Meg az egész család kész van.Ma vizsgáznom kellett volna.De azt sem tudom hogy fiú vagyok e vagy lány?!Úgy érzem magam mintha egész éjjel ittam meg cigiztem volna.

Orsi
Milyen ez a zenebölcsi?Ez az ami a Brendonban működik?

málna2162

KrisztiKép
Sajnálom, hogy visszatért a nyavalya, nálunk ugyanez volt.Kép Pár nap szünet, megint hányás és vagy egy hétig hasmenés, de nem ám csak kicsit, bokáig és hónaljig.Kép Túl lesztek rajta, csak itasd a kis mazsolát, nehogy kiszáradjon.
Jobbulást!Kép
A bölcsit gondold át, ha úgy érzed több a hátrány mint az előny, akkor ne eröltesd. Viszont, ha szeret járni, akkor én hagynám.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok,

Orsi, jaj de édes az a piciKépHát már én is egyre jobban várom, hogy újra babás legyekKép
SzopiKépha így jó nektek akkor szerintem addig add neki amíg igényli.
Viszont az altatást tényleg jobb lenne mielőbb rendezni, mert az biztos, hogy naggyon nehéz lesz majd a picurival együtt.

Rita,vásárlásKépazért mostmár tényleg vigyázz magadra, elhiszem, hogy fárasztó.Ma mi is nagybevásárolni voltunk, és ugyan rajtam max a fölös kilóim vannakKépmégis jó volt másfél óra után kijönni a Corából, és beülni a kocsiba.
PedikűrösKépaz jó program, én is holnap megyek.
Ctg, nekem mindíg aludt amikor beültem a fotelba, és rámkötötték a gépet.Így nálunk a "bökdösés"már menetrendszerinti volt.

Kriszti, nagyon sajnálom, ez szörnyű éjszaka lehettKépDe szerencs, hogy akkor semmi komoly, ezek szerint.
Mindenesetre jobbulást kívánok nektek.Bölcsit meg, ha jólérzi magát, akkor szerintem hagyjad, mert ha más gyerek nem lett rosszul akkor tuti nem a kaja volt!
Igen fogyi gyerekeknek a nevelőintézete van ott.Akkor jól emlékeztem, a munkahelyemmel/amikor fogyi gyerekeknél dolgoztam/ott is voltunk intézetlátogatásonKépilyen tanárok közti tapasztalatcsere programon.Õk meg jöttek hozzánk.És tényleg szép helyKép

Egcsi, nálatok most május 12 nappal van még, vagy már május 13 reggel?Ezen gondolkoztamKép

Jó 7végét mindenkinek,puszi
manóci

MónikaKép
Ti 9 órával előrébb jártok mint mi. Amikor itt este 9, nálatok másnap reggel 6.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Na mi lett veletek lányok! Mindenki nagyon hallgat.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hahó!
Átköltöztetek másik topikba, nekem meg nem szóltatok?Kép
Hol van indenki?Kép
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Hali,

Nem költöztünkKép Én itt vagyok csak teljesen lemerülve. Csütörtök óta éjjel-nappal írom a szakdolimat, manót szinte nem is láttam. Tegnap este 9-re lettem kész, utána rohantunk a céghez nyomtatni . Mire a színes képeket is megcsináltuk éjfél lett. Most készülödök, megyünk Pestre 10-re a nyomdába ahol 1 óra alatt bekötik, aztán rohanok Győrbe leadni. Úgyanis péntek volt a határidő Kép
Amúgy lánykám szerencsére jól viselte h a mami vigyázott rá, délelött és du is sokat voltak a játszón. Hihetetlenül sokat fejlődött a mozgása, egy hete még nem mert felmászni és lecsúszni a csúzdán, most meg rohan oda, egyedül felmászik és csúszik mint a golyó! Csak ámulok és bámulok néha h milyen ügyes.
Na rohanok készülödni, puszi mindenkinek
A.

Kép[
Kép[
kostyika

SziasztokKép

Épp a pihenőidőmet töltenémKép, mert végre Mókuska nagy nehezen elaludt (persze ma is csak a hintaágyban sikerültKép), de muszáj már írnom Nektek, nehogy azt gondoljátok, hogy teljesen elvesztem.
Tegnap nekiálltam írni (akkor még a Hugiéknál voltunk), de persze nem sikerült befejezni, így elküldeni sem. Na mindegy.

Jól vagyunk, ma jöttünk meg a hétvégi kiruccanásból, pontosabban babanézőből. Hugi picurkája tüneményes, meg kell zabálni! És annyira szép gyerek, hogy az hihetetlen! Egyelőre minden ok, csak eszik, alszik, kakál, pisil és néha kicsit nyekereg a poci miatt, de nem vészes. És éjszaka is alszik, csak 2x kel fel cicizni. Nagyon édesek voltak, jó volt már menni! És azért is jó volt, mert megint fogtam, éreztem egy ilyen picurka babát, így már elkezdtem készíteni magam a szeptemberre, főleg ami a két gyereket illeti. Meg kell mondja mőszintén, most egy kicsit be is paráztam, de addig még van időm rákészülni.Kép

Rita
Azóta megint 7-ig alszik Gergő, nem tudom mi lehetett vele?
Hiszti: Õ is akkor csinálja, ha valami nem az Õ elképzelése szerint alakul. És piszokul be bírja magát hergelni, de én már elég jól bírom, így csak leszokik róla!

Kriszti
Ez egy helyi zenebölcsi.

Manó
Szopi: én is szeretem, hogy még idebújik, így addig marad a dolog, amíg Õ akarja. De már szinte csak este kéri.

Soraya
Remélem nem haragszol meg azért, amit írni fogok és remélem sikerül normálisan megfogalmaznom!
Hidd el, hogy szerencséd van Martinnal! Én is tisztában vagyok vele, hogy sokkal egyszerűbb lenne minden, ha Gergő elaludna egyedül, de nálunk sokszor még maga az elalvás is probléma! Értem ezt a napközbenire, mert este általában 10 perc alatt elalszik, így az sem gond, hogy cicin, főleg hogy akkor itthon van Karcsi, így a kicsivel nem lesz gond az esti elalvásnál. Nappal viszont Gergő sokszor egyáltalán nem akar aludni, hiába szédeleg már.Kép Ezzel sok mindent nem lehet tenni, nem szoktatás kérdése a dolog, hanem gyerekfüggő. Szerencsére most már itt a hintaágy, így abban azért 10 perc hintáztatással el lehet altatni, a lényeg, hogy már jó fáradt legyen, így majd mikor épp a kicsi is nyugiban van, akkor így elaltatom. De sajna készülök rá, hogy 3 évesen már nem fog nappal aludni, én is ilyen voltam.
Azért sokan azt hiszik (általában azok, akiknek nincs gond a gyerek alvásával), hogy az egész csak szoktatáson múlik. Ezeknek ajánlanám, hogy beszélgessenek el Lindával (nem tudom emlékeztek-e még rá?), mert Õ volt az, aki a második kisfiánál jött rá, hogy bizony nagyon sok mindent nem lehet szoktatással befolyásolni! Annak a jó, akinek a második gyereknél jön ez ki, mert van összehasonlítás! Nekem viszont vannak érzéseim, megérzéseim, amikre most már nagyban hagyatkozom. Vannak, akiknek erről biztosan megvan a véleményük, azoknak csak azt kívánom, hogy ne legyenek hasonló cipőben! Vagy inkább azt kéne kívánnom, hogy legyenek? Mert akkor valószínűleg nem ítélkeznének olyan könnyen!

Remélem nem lett bántó, mert nem akart az lenni, csak leírtam, hogy én hogy érzek ez ügyben.

Most megyek, pihenek egy kicsit, mielőtt futom tovább Gergő után a kilómétereimet.Kép

JA!!!
Pénteken voltunk a Baross utcában genetikei UH-n és minden teljesen ok, 100% lett az ultrahang! Viszont kicsikém nagyon titkolja, hogy ki!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Orsi,

ítélkezés 1 betu nem volt a soraimban, szerintem olvasd vissza. Mindösszesen jótanács, mert én már 2 picivel nyomom a mindennapokat és ezt látom/tapasztalom. Szerencsém pedig nincs, hanem mi így szoktattuk Martint, 7 és fél hós koráig o sem tudott egyedul elaludni, aztán megtanulta, méghozzá sírni hagyás nélkul, de tényleg te tudod.
Mondjuk neked van segítséged nem is kevés, biztos nem lesz ebbol az alvás dologból problémád.

Udv.
soraya

Soraya
Az ítélkezést nem is Rád értettem, bocs ha félreérthető volt! A Te részedről tényleg jótanácsnak vettem a dolgot, csak vannak jópáran (nem kifejezetten a mi topikunkra értem), akik könnyen ítélnek!
Ezt a sírnihagyás nélkül szoktatás dolgot elmeséled? Mondjuk biztos, hogy egy 7 hónapos gyerkőcöt jóval könnyebb, mint egy 2 évest. Gergő sajna fogja magát és lemászik az ágyról és kijön, de mondom este nincs gond, mert 10 perc alatt elalszik. Igazándiból már a cici is csak lelki dolog, 2-3 slukk után bedugja a cumit és befordul. A nappali nemalvásával meg nem tudom, mit lehetne kezdeni, én azt gondolom semmit.Kép Én sem voltam hajlandó 3 éves koromtól nap közben aludni.Kép

Orsi

avocado

OrsiKép
Az elég gáz, ha nem fog Gergő aludni délben, mi lesz az oviban? Ott biztos van csendespihenő.
Szerencsére nálunk nincs gond az alvással, de ha egyszer úgy dönt, hogy nem alszik, akkor is lesz egy időszak amikor a szobájában kell csendben játszania. Ennyi nyugi nekem is kell.Kép
Hát ez a kismanó nagyon titokzatos! Most várhatunk a 4D-re.Kép

Velünk minden rendben, itt vannak a lányaim is. Tegnap volt itt Anyák Napja, tőlük is kaptam egy lapot, nagyon jól esett. Elvégre én vagyok a pótmama.Kép
Majd még jövök, de nagy a nyüzsi, félek, hogy fellökik a kicsit. Most tanul járni-9 hónapos!- nem szeretném, ha kék-zöld foltokkal menne haza.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Én sem költöztem csak nálunk bolondokháza volt/van/lesz is júliusig.
Kezdődött minden 2 hete.Akkor kitalálták húgomék hogy öszeházasodnak.Július 1-én lesz a nagy napKépPersze ők is kertipartisat szerveznek most folyik a tereprendezés ezerrel,meg a meghívógyártás stb... 1hete szóltak öcsémnek szombaton irány Svédország.Ugyanis most ott fog dolgozni remélhetőleg sokáigKép
Közben hogy ne unatkozzak én sem kitaláltam h. barátnőm esküvőjére varrok magamnak ruhát,Robinak meg inget.Szabásmintát nem lelvén ami kedvemre vaéló lett volna kénytelen voltam megszerkezteni,kimodellezni magamnak.Még kiszabva nincsen de szombatig el kell készülnöm vele különben nagy gáz lesz mert MÍra meg koszorúslány lesz.no persze a csajszi ruhája miatt is rohagálni kellett mert kék koszorúslány ruci alig van(vagy mi kerestük rossz helyeken).
Ja és varrom öcs barátnőjének+barátnő táncos fellépő ruháját is annak is péntekre kész kell lennie.vasárnapot alig várom kis pihi leszKép

Kostyika!
igen lméletileg megy bölcsibe gyakorlatilag kiderül aug.végén,utána beszoktatás.Sok a jelentkező hely alig,ha van munkaszerződésem akkor nagyobb az esély arra hogy felveszik.De amiatt be kellene mennem tárgyalni,metr 2004 dec-ben lejárt,meg nem hossszabítottuk.Mi lesz,még nem tudom majd kiderül.

Orsi!
Gratulálok a tesódéknak nagyon édi BercelKép
Gergő reggelente mikor kel fel?Mert nálunk aza módi járja hogy ha 8-1/2 9 közt vagy után kel fel akkor napközben nincs alvás ha 7 körül akkor el tudom altatni.Mondjuk az este nálunk is gáz mert csak velem hajlandó,kivéve mikor este ritán programom van ami sajna nem sűrűKépDe előre félek mert júni 12-én megyünk Depeche Mode koncertre és a nagyira +papára marad...

Egcsi!
Már eszembe volt párszor:ti hazajöhettek bármikor vagy csak bizonyos idő elteltével?

Soraya!

Hogy van ez a sírni hagyás nélküli elaltatás?Pár szóval le tudod írni?

Anikó!
Írj nekem emilt mikor legyen Robi msn közelben hogy az objektív választásában segíteni tudjonKép
Kata lába gyógyulgat?Bence hogy alszik mostanság?

nandával beszéltem még múltkor:jól voltak épp költözködés kellő közepén mindenkit puszil,neki nincs semi baja vszínű nagyon felment a vérnyomása és ezért volt rosszul.

No lépek is mert hív a varrógépKép

Pusz mindenkinekKép

vera

KépKép
viranka

VeraKép
Nagyon ügyi vagy, hogy ennyi mindent meg tudsz varrni!Kép
Bármikor hazamehetünk, csak 6 hónapnál tovább nem nagyon lehet országon kívül lenni, mert bekavar majd, ha állampolgárságra jelentkezünk.Kép
Õszintén szólva én nem tervezem a hazautat, otthonról egyszerűbb a nagyszülőknek kijönni.Kép
Jönnek is aug. végén az egyik páros, novemberben a másik.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

SziasztokKép

Egcsi
Én is ilyen voltam sajnos, velem az óvónéni elvolt, amíg a többiek aludtak.Kép Símogatta a hátamat és mesélt nekem. Jó dolgom volt.Kép

Vera
Nálunk is volt ilyen, hogy egy párszor kelt 8-kor és akkor nem aludt napközben. Viszont ez elmúlt, most volt egy koránkelős időszak, de most visszaállt 7-re. De nála a nem akarok aludni nem csak ettől függ! És sajnos nem tudom mitől.Kép De ez a hintaágyas dolog úgy néz ki ok lesz.Kép Végül is nem olyan sűrűn csinálja ezt, az is lehet, hogy frontra reagál így. Mindenesetre hintáztatással 10 perc és alszik.Kép
Majd megoldom, végül is nem egy rossz gyerek, más sokkal nehezebb helyzetben van. És eleve 4 hónap alatt még ANNYIT változik majd!!!

Na, most húzok hímezni, sürget a határidő!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Helló Lányok!

Olvasok ám rendületlenül, csak írni nincs időm. Tanulok ezerrel. Jövő héten hat vizsgám lesz...

Orsi,

Nálunk is így volt, mikro már Lilla kit tudott mászni az ágyából. (az ajtó nincs rázárva) Bepróbálkozott párszor, hogy mindig jött vigyorogva, de mikor századszorra csúnyán néztem, akkor visszament, és lefeküdt aludni. Kép De volt oylan időszak is, mikor nem akart egyáltalán aludni, de akkor tudta, hogy játszhat, de csak csendben a szobájában. Így legalább két órát eltöltött rajzolással, építéssel nyafi nélkül. Kép

Na, lépek...

Pussz Mindenkinek!

Timi (15+3)

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok,

Mi is ittKép
Csak hétvégén jó idő is volt, meg általában jövés-menés szokott nálunk lenni, így nem naon érek rá géphez jönni.

Egcsi, köszi a felvilágosítástKép

Orsi, hát igen azért ez az alvás dolog nagyban gyerekfüggő is!Én az aludj jól gyermekem című könyvből tanítottam meg Esztit, amikor már 3 hónapos korára kikészültem a fáradságtól.De nekünk valóban pár nap alatt sikerült, és azóta is működik szerencsére.Ha gondolod esetleg nézd meg ezt a könyvet, mert van olyan fejezete is van ahol már az idősebb gyerek elaltatásában ad segítséget.Csak egy 5let volt, de esetleg egy próbát megér, háthaKép
Hugod picijével jó lehetett babázniKépolyan jóérzés egy ilyen kis csecsemőt magadhoz ölelniKép

Timi, vizsgákhoz megy a sok +++++++++++++++++++++energiaKép

Vera, de ügyes vagyKépEnnyi mindent meg tudsz varrni, ez tök jó!Majd kérünk képet a ruhádról,légyszilégyszilégysziKép

Soraya, az a sírás nélküli alvástanítás azért érdekelne engem is, hátha a köv. babámat azzal próbálomKépMert mint mondtam nekem nagyon bevált ez a könyv, de ez sajna sírással járt.Legalább is az első 2 nap, a harmadikon már semmi nem volt csendben nézelődött, és 10' múlva elaludt.
De ha van más kíméletesebb tuti módszer?!!

Jelentem csajok a játszónkon nő a füvünkKépKépKéppedig azt mondták, hogy kb. 10 nap, de nekünk már a 7.-ik napon elkezdett nőni.Olyan jóóóóóóKépKép
manóci

Hali,

Manóci,
Mi is kipróbáltuk az Aludj jólt de nálunk sajnos sokkal több sírással járt mint két nap. Akkor mondjuk át is állt aztán amikor jöttek a fogai, felborult és nem is tudtam visszaszoktatni. Így mi is szívesen meghallgatnánk h hogyan lehet sírás nélkül megtanítani egyedül aludni.

Orsi,
Egyébként én is veled értek egyet, egyre inkább azt látom h csak gyerekfüggő ez az alvás, tök mindegy h mi mint szülők mit csinálunk. Persze az is tény h én "rontottam" el az elején, hogy állandóan ringatva altattam el. De akkor még olyan jó volt és úgy éreztem h neki is erre van szüksége. Persze ahogy teltek a hónapok és egyre hosszabb ideig kellett ringatni már nem volt olyan jó KépAbban is hasonlít Veronika Gergőhöz h már majd kidől de nem akar lefeküdni. Csak nálunk ez este van. Közben anyukám felvilágosított h a folyton kiugrálás is azért van, mert h ő érzi h "ki tud játszani" és ha elég ideig nyafog akkor eléri h csak még egyszer megnézze a halakat v stb. Nagyon leleményes kifogásai voltak törpömnek, h miért kell még egyszer felkelni. Amióta viszont "beszigorítottam" h lefekvés után nincs felkelés, lassan megszüntek a kiugrálások és a hisztik. Persze időről időre próbálkozik, de én már jobban vissza tudom verni ezeket.

Vera,
De jó, ha Míra is megy bölcsibe, lesz kivel megosztanom az ezzel kapcsolatos igen kusza gondolataimat KépItt nálunk alapfeltétel volt a munkáltatói igazolás h mész vissza dolgozni. Milyen ruhája lesz Mírának?

Rita,
Hogy vagytok? Már nincs sok a hátra az emlegetett két hétbőlKép Te kinek fogsz szólni a nagy eseményről?

Timi,
Én is sok energiát küldök neked a vizsgákhoz. Nekem már csak a két kemény szigorlat van hátra. Az biztos h én is csak úgy tudtam megoldani h anyu itt volt egész múlt héten és vigyázott a manóra.

Kriszti,
Azt hiszem én nem is tudtam volna hirtelen h mit csináljak ha manó elkezdett volna hányni. Nagyon ügyes voltál, remélem már jobban is vagytok.

Megyek tanulni Kép

Andi

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Na, megjottem a dokitol es UH-rol. Kisse el vagyok keseredve. Kép Igaz a babaval minden rendben 3300 gr korul van, a fej kormerete 33 cm. Kb. akkora lesz mint Lili. Kép Csakhogy az elmult par napban megfordult, tehat most farfekveses. Kép A doki szerint ha nem fordul vissza, akkor csaszar lesz. Kép Kép Nagyon nem szeretnem, ugyhogy most imadkozom, hogy forduljon vissza. Mehszajamat nem vizsgalta meg, majd Vasarnap, mert akkor megvizsgal megegyszer hiszen ugyeletes es nyugodtabban meg tudunk beszelni mindent, hogy mi lesz ha..

Orsi: Altatas ugyileg en is ugy vagyok vele, hogy szoktatastol fugg. Kép De vegul is azt is tudom, hogy ahany haz annyi szokas. Kép Nalam is elalszik Lili ebed utan, mert igy szoktattam meg. Az elejen nyafizott, hogy nem akar aludni, de en hajlhatatlan voltam. Aztan megszokta, hogy neki muszaj ebed utan aludnia, meg ha csak egy fel orat is, de kell. Azert irom, hogy szoktatastol fugg, mert ez a sajat tapasztalatom. Az elejen megszokta, hogy en olvasok neki az ebed utani alvasnal es igy alszik el, de aztan rajottem, hogy ez nem lesz jo, ha Kitty is itt lesz, igy megtanitottam neki, hogy nem a mama fog olvasni, hanem a neni a radiobol. Ugy tunik sikerrel.
Szoktatasoknal Lili is szokott sirni, de az valojaban nem fajdalmas siras, hanem hisztizes.
A lenyeg az, hogy a legfontosabb, hogy tegy ugy ahogy nektek jo. Ha te birod es birni is fogod a masik baba mellett, akkor nem lesz gond. Es szerintem, es ez csak az en velemenyem, ha te nem tudtal aludni ovis korodban, az nem biztos, hogy igy kell lennie Gergonel is. De ugy van ahogy irod, honaprol honapra valtoznak a gyerekek! Kép

Moni: Azert meg ne hasznaljatok a fuvet. Kép Meg nem eleg eros ahhoz, hogy lehessen rajta jatszani, konnyen tonkremehet.

Na megyek magamat vigasztalni es szoktatni a gondolathoz, hogy lehet, hogy csaszar lesz. Kép

Puszi nektek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok

Túl vagyunk mindenen.Máténak már péntek reggel semmi baja nem voltKép
Beigazolódott a gyanu:gyomorrontás.
Két hétig itthon volt,kapott egy csomó gyógyszert meg diétán is volt.A bölcsiben meg milánói makaróni volt az ebéd és valószínüleg az feküdhette meg a gyomrát.
Ma voltunk oltáson de holnap már megy bölcsibeKép

Kostyika

Először én is lefagytam mint a windows.Még jó,hogy apa is ott volt.

Rita

Még bármi lehet!Én júli 30.-án voltam az utolsó vizsgálaton(persze ezt akkor még nem tudtamKéphisz még két hetem volt hátra)Akkor még Máté csücsült.Vasárnap mentem be a kórházba és hétfőn megszületett Máté fejjel előre.

Lekopogom hogy nálunk az alvással mostmár nincsenek nagy problémák.Mielőtt elkezdett volna járni a bölcsibe akkor is próbáltam úgy alakítani a programot,hogy mindig ugyanabban az időben legyen az ebéd és az alvás.
Délutáni alvásnál hozza a mesekönyvet(persze nem érdekli amit olvasok neki,jobban szeretné szétcincálni)és pár perc után már alszik is.kb1/2 1-től 3-ig 1/2 4-ig.
Szerencsére az esti alvás is ilyen gyorsan megy.
Viszont én soha nem hagytam sírni.Mindig bementem hozzá vagy kivettem a kiságyból ha sírt.Próbálkoztam vele hogy hagyom de én nem bírtam hallgatniKép
Előfordul mostanában is ,hogy néha felsír éjszaka de mire odaérek az szobájához már alszik,de akkor is bemegyek és megnézem hogy minden rendben van-e.
Vannak a környezetemben olyan lányok akik megvannak győződve arról,hogy hülyeség minden egyes alkalommal amikor sír bemenni hozzá.Szerintük elrontom a gyereket,és ezt fogja megszokni.Ja azt elfejtettem hozzátenni hogy egyiknek sincs gyereke...Jók az ilyen tanácsadók.
Bele sem merek gondolni mi lett volna pénteken ha hagyom hogy sírjon...

málna2162

Rita!

Beszéld meg Kittyvel hogy forduljon visszaKép
Drukkolok nektekKép
vera

KépKép
viranka

RitaKép
Ne szomorkodj a császár miatt, ha esetleg az lesz, egyáltalán nem vészes!Kép Nekem az volt, mert nem voltak fájásaim egyáltalán (reggel 9-től este 5-ig szűk egy ujjnyiról bő egy ujjnyira tágultam.Kép) És én is nagyon csalódott voltam, mikor a dokim mondta, hogy ebből császár lesz. Bőgtem is egy kicsinykét, de így utólag nem bánom. Legalább a gátmetszést megúszod.Kép Az első nap nagyon sz@r volt, mert fájt a varrat, nem tudtam kiegyenesedni, kicsit csípett mikor pisiltem a katéter miatt, de szerintem a gátmetszés se lett volna kellemesebb.
Szóval no para! Ha Kitty nem fordul meg, akkor se legyél elkenődve, nem mindig úgy mennek a dolgok ahogy az ember lánya eltervezi, rugalmasnak kell lenni.Kép

KrisztiKép
Örülök, hogy jobban vagytok.Kép
Én sem tudom hallgatni, mikor Berci sír...a lányokra meg ne haragudj, majd rájönnek, ha nekik is lesz Duracell elemes törpéjük, hogy az elmélet és a gyakorlat nem mindig találkozik.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Rita, drukkolok hogy Kitti forduljon vissza és elkerüld a császárt! Nekem mind a három az volt és én nagyon rosszul viseltem.

Orsi, örülök hogy kismanóval minden rendben van!
Altatás: én egyiket sem hagytam sírni, mindig is altattuk a gyerekeket.
Dáviddal elég könnyű, mert ebéd után és este mondja hogy "Dávidka alszik" és már megy is az ágyába. 5 perc alatt elalszik, közben nekem a "Mókuskát" kell énekelnem. Eközben Apa mesél a nagyoknak és ők is mennek az ágyukba aludni. Biztos lesz aki felhördül de a nagyok is kb. 2 hete alszanak így, előtte meg kellett várni hogy elaludjanak és csak utána lehetett kijönni a szobából.
Igazából mi nem bánjuk, olyan hamar felnőnek, hamar elmúlik a gyerekkor. De ezek mi vagyunk.
És igazad van, hétről-hétre változnak a gyerekek, ki tudja mit hoz a szeptember.
Se Marci se Balázs nem alszik itthon délután 3 éves kora óta, de mind a kettő aludt (ill. Balázs még mindig) az oviban.

Andi, jó tanulást!

Vera, ügyes vagy hogy ennyi mindent meg tudsz varrni!

Kriszti, örülök hogy Máté már meggyógyult! Jó hogy elvittétek a kórházba! Én is voltam a nagyokkal a Szent Lászlóban még márciusban, de nekik rota vírus volt a baj oka.

Anikó, hogy vagytok?

Három hónapja még azon aggódtam hogy Dávid nem akar beszélni, de most már nagyon sokat tud. Annyira édes mikor azt mondja hogy: "Anya, légy szíves!". Ha hintázik, a "Hinta, palintát" mondogatja egyfolytában. Még mindig imádja az autókat, buszokat, délelőttönként rójuk az utcákat és szájtátva bámulja az autókat.Kép

Hétfőn viszem Balázst nevelési tanácsadóba az ovi javaslatára mivel beilleszkedési zavarai vannak (szorongó, visszahúzódó). Ezt sehol máshol nem tapasztaljuk, életemben nem láttam még a Balázst visszahúzódónak. Valószínű az ovival lesz gond.

Sziasztok
Andrea
tandrea

Elfelejtettem megkérdezni hogy járt valaki közületek a H&M-ben, ha igen, milyen? Adott már valaki epret a gyerekeknek?
tandrea

AndreaKép
Berci nagyon szereti az epret, két pofra eszi.Kép Először csak keveset adj, nézd meg nem allergiás-e rá.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok,
csak beugrottam,hogy jelentsem,végre kiköltöztünk,és van net.
Millio pusszancs mindenkinek,holnap már olvasni is tudok!

puszi,Szilva(Nanda)
nanda

NandaKép

Gratula a költözéshez!Kép Gondolom megkönnyebbültél, hogy túl vagy rajta.Kép Milyen az új hely?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Orsi Kép

de Gergo még nincs 2 éves, nem ovis! Kép
Tudom, hogy vannak rosszabbul alvó gyerekek, de azt nem tudom, hogy ez mennyiben genetika és mennyiben szoktatás eredménye. Magunkon azt tapasztaltam, hogy mikor minden nyekkre ugrottunk éjjel, mindig cicit kapott Martin, akkor ehhez szokott, ezt követelte és egyre surubben. Aztán mikor leszoktattuk a majdnem 10 kilos 7 és fél hónapost az óránkénti evésrol (sírni hagyás nélkul=apa ment be hozzá, o ringatta, dúdolt neki éjjel) akkor meg ez elmúlt, szépen aludt eleinte 5-ig, aztán már végig reggelig. Szóval van a szoktatásnak is jócskán szerepe, persze messze nem 100%, tudom jól.
A délutáni alvás is kuzdos volt, hisz mindig cicivel altattam el (nem is tudom miért találtam ezt ki) aztán mikor terhes lettem a picivel és elkezdtem görcsölni, muszáj volt elválasztani, úgyhogy maradt a ringatás, éneklés. O persze sírt. Kép Viszont 1-2 nap alatt megszokta, kapott cumit és azóta ölelkezunk, megbeszéljuk hogy o most megy aludni, leteszem, o befordul és kész.
A másik fontos dolog szerintem, a napirend, ahogy Rita is írja. Ezek a kis manók nagyon szeretik a kiszámítható napokat, nálunk is pihenoido van ebéd után, már 1 éve így megy. Martin szinte sosem ásít, nem álmos, de ha leteszem mégis elalszik, igaz néha dumálgat akár fél óráig is.

Na, ez most bo lé volt, meg kusza is, meg rajtad nem is segít, Gergo már nagyfiú és tényleg lehet hogy nincs igénye túl sok nappali alvásra. De én tényleg jószándékkal írtam amit, mert nekem most itt egy pici 2 hónapos, és látom mennyire nagyon fontos a mindennapjainkban a napirend, már csak magam miatt is. Most próbálom, hogy Dominik ne mindig a cicin aludjon el és muködni látszik, evés után játék, ha ásítozik be az ágyba és simogatom, elalszik, van már hogy akár egyedul is, hát hihetetlen könnyebbség ez igy.
Suttogot ajánlom olvasni egyébként, sok gyakorlati tanács, ötlet van benne.(és nem a sírni hagyás a módszere, én is azt hittem régebben, de ez félreértés)

és igen, pár hónap alatt sokat változnak, de mi is terelgethetjuk oket finoman Kép

udv.
Kriszta
soraya

KrisztaKép
Szia!Kép

AnikóKép
Mi újság nálatok? Hogy van Kata lába?Kép

MindenkiKép
Szép jó napot! Nem akarok aludni.Kép Majd nyavalygok holnap reggel.Kép KV vénásan és egyebek.Kép
Ma a fiam új játékot talált ki.Minden este elalvás előtt szaladgálnak a kiscsajjal vagy 15 percet, de pihi nélkül ám, fel-le a lakásban. Ma nekem is csatlakoznom kellett. A 3. kör után úgy gondoltam, nekem elég is, de a fiatalúr nem engedett leülni. Löködött le az ágyról és futnom kellett, ők meg viháncolva utánam. Ha ez így megy, hamar jó kondim lesz.Kép Berci a szőrösszívű fittneszedző.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

sziasztokKép

Még csak félig kipakolva,zsákok között keresgélve,de végre egész jól belaktuk a mi kis birodalmunkat.Itt a gyerekek egész nap kint lehetnek a kertben,és játszhatnak,kiabálhatnak...stb..A másik helyen állandóan szóltak valamiértKép
Még mindig csak részben olvastam vissza,de látom az alvás sokaknak nehéz napokat okoz.Nálunk is voltak borzalmas éjszakák,-szerintem sokak emlékeznek rá-amikor a Maxit vártam,akkor kezdődött a Mayánál egy korszak amikor éjjel fél óránként kellett feleklni hozzá,és ez addig ment amíg végül átvittük magunkhoz.Ott meg is szűntek az álmatlan éjszakák,és amikor a Maxi megszületett,újból próbálkoztunk a saját szobába alvással,hogy a kicsinek nyugalma legyen,megint kezdődtek a nem alvások,a félórás kelésekkel.Maya újra vissza hozzánk,végülis a Maxit raktuk külön szobába.De elmúlt ez a korszak,és ma már a saját szobájába alszik mind a két gyerkőc.De tényleg igaz az,hogy mindegyik gyereknek más az alvás igénye.
A délutáni alvással sosem volt gond egyikkel sem.A Maya viszont kb 1 éve ,ha itthon van nem nagyon alszik délután.Oviban viszont 2 órákat is aludt.De ez is mindenkinél más,mert pl. az unokatesó-annyi idős mint a Maya-2 éve egyáltalán nem alszik délután,sőt este 9-kor fekszik le,és reggel 6-kor már kel,tehát neki nem nagyon van alvásigényeKépMindenkinél más ez ,sőt mondhatom,hogy időszakonként változik is.Van amikor jobb,van amikor nagyon rosszKépNálunk is így voltKépDe azt hiszem nekem nagy szerencsém van mert mind a ketten nagyon jó alvó gyerekekKép

OrsiKép
Ne stresszelj előre ,az eljén bizony igen nagy volt a felfordulás,nehéz volt a 2 gyerek igényeit összeegyeztetni,aztán végüli csomó mindent közös időpontra tettem,pl.Eszteréknék a fürdetés mindig együtt volt,meseolvasás közben a Maxi cicizett,és így el is aludtak.Könnyebbségemre legyen mondva,a második gyerekkel már nem idegeskedtem,és az altatással sem bajlódtam sokáig.Maxit cici után letettem ,és aludt.Nagyon jó gyerek voltKépMayával mér az elején elszúrtam az állandó altatgatással,énekléssel,meséléssel-ez sokszor több volt mint 1 óra-de később ez is megváltozott,szerencséreKép

Mennem kell,majd igyekszem még jönni,
puszi,Szilvi
nanda

Sziasztok!

Látom még mindig az alvás van napirenden.
Amit tegnap írtam az nálunk megállja a helyét.Most az utóbbi időben az a probléma (hálistennek nagyon ritkán fordul elő),hogyha nem alszik vissza a saját ágyába akkor átviszem magunkhoz.Ez még nem is akkor a "baj".Csakhogy az uraság ilyenkor alvásközben rugdos,tépi a hajam,vagy apa mellén szőrt(neki nincs hajaKép),karmol,rám fekszik.
Szóval elég rumlis.De Õ sem alszik rendesen,reggel amikor meg fel kell kelni addigra alszik el.Remélem egyszer majdcsak elmúlik ez az időszak...
Ez a ma reggeli kakaózás közben készült...
Kép

málna2162

Sziasztok,

Rita, ez nem jó hír de nagyon drukkolok, hogy megforduljon még KittyKép
Amúgy édes ez a név.Mindíg a Hello Kitty-s dolgok jutnak eszembe.Eszti imádja őket, van is egy -két ilyen cucca.A camponában nyílt ilyen bolt, és minden HK-isKépKép
Füvet kösziKéptudom vigyázunk is, de már annyit nőtt, tök szép!Főleg ma az esőtől tuti.Csak majd vigyáznunk kell, mert most 7végén jönnek hozzánk hússütésre barátaink gyerekekkel, hm....szóval nemtom mi lesz!

Andi,KépKép

Vera, el is felejtettem lereagálni a múltkor a DM-koncertet!!!!Naggyon jó, hogy mentek, én is módos voltam, és még imádom is őket!irigyirigyKép

Kriszti, kakaós képKépörülök, hogy minden megoldódott a hányás ügyébenKép
Profi voltál tényleg, és teljesen igazad van, hogy ahányszor hallod, hogy megnyekken berohansz.Én is így vagyok, mi még a mai napig, ha tv-ünk és Eszti már alszik benézegetünk rá, és ha bármit hallok a babaőrön már megyek is!Sose lehet tudni!

Andrea,én már próbálkoztam az eperrel, de Eszti nagy bánatomra nem eszik se gyümölcsöket, se zöldségeketKépPedig én nagyon szeretem, és eszünk is itthon sokat, de valahogy ő mégse.Nemtom mi lesz, apa szerint majd ha kicsit nagyobb lesz biztos megkóstolja őket!
Joghurtba viszont szereti mindegyiket, a kiwistől kezdve ananász mindet!Ugyhogy azt kap sokatKép
H&M nagyon jóóóóó!Olyasmi ruhák vannak mint a C&A-ban de olcsóbb!Pl. kis jogging alsó 1200Ft. ilyesmi, nem drága, és cukikKépKép

Csajok, voltunk tegnap dokinéninél mert Eszti úgy kicumizza az újjacskáját, hogy teljesen kiszáradt rajta már a bőr, és be is repedt egy helyen.A múltkor már vérzett isKép
Kezelgetnem kell Betadinnal, meg a popsikenőccsel kenegetni.Van valaki még ilyen helyzetben??Vagy általában cumisok vagytok?
manóci

SziasztokKép

Gyorsan írok, sajna nem nagyon jutok ide. És félek, mi lesz a 2 gyerkőccel.Kép De azért ne felejtsetek el, olvasni próbálok, csak írni nem sikeül.

Rita
Ne aggódj a szülés miatt, gondolj arra, hogy ha nem is fordul meg, akkor is jó kezekben leszel és a kicsi egészsége az első! De szurkolok, hogy megforduljon!

Soraya
Igen, sok múlik a szoktatáson is, de sajna Gergőnél az eleinte tök simán elalvó gyerekből lett az egyre nehezebben alvó és nem éreztem úgy, hogy ez rajtunk múlott volna. A napirendben egyetértek, nekünk is megvan már egész kicsi kora óta, és eddig be is vált, csak láttam rajta, hogy a szokott időben álmosodik, bementünk cicizni és elaludt. De most már nagyon leszokóban van a ciciről és gondolom ez is az oka a dolognak. A cicin elalvás meg sajna nem rajtam múlott, Õ mindig elaludt rajta, csecsemő kora óta és felkelteni meg nem akartam. Így most a délutáni alvással szívok, mert persze sokkal könnyebb lett volna, ha nem a cicin alszik és azt szokja meg. Ma az Apja altatta el vállon, hát remélem, hogy szeptember végére megoldódik a dolog!

Nanda
Gratula a költözéshez!Kép Azért jó lenne egyszer megnézni Titeket, még mielőtt lebabázok.Kép
Stresszelés: nem, azért nem olyan komoly a dolog, de azért jó már felkészülni fejben. Persze tuti, hogy mint mindenki, a másodikkal már nem fogok annyit parázni, nem is lesz rá időm Gergő mellett!
Amúgy ez a kis prüntyike a pocimban tök nyugisnak tűnik, úgy veszem észre sokkal kevesebbet randalírozik odabent. Vagy csak még sok a helye?Kép

Andrea
Köszi, aranyos vagy!Kép

Anikó
Puszika Nektek, mindjárt Rád is csörgök!Kép

Na, mennem kell vissza Mókuskához.Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

sziasztok,
előre is bocsánat, ha kusza leszek, nem tudtam rendesen visszaolvasni, csak bele-belelapoztam az elmúlt napokba.

Rita,
ne szomorkodj előre a császár miatt, bármi lehet még, és ha mégis faros marad Kitty, mindkét szülésfajtáról lesz élményed Kép és majd összehasonlítod nekünk Kép

Tandrea,
Mesélj majd, mire jutottak a tanácsadóban. Érdekes, hogy máshol nem ilyen Balázs, csak pont ott gyerekek között?
kérdezted a H&M-et, én a múlt héten végre elmentem az Árkádba, nekem nagy csalódás volt, bár a gyerekholmik között egy-két aranyos darabot láttam, de egyiket sem kívántam meg végzetesen Kép, magamnak meg egyszerűen nem találtam egy árva bokazoknin kívül semmit KépKép messze van ez az én stílusomtól...pedig annyira készültem rá, a babaholmikat, amiket a börzén vettem, mind imádom, de ezek az üzletben most nem olyanok voltak Kép talán egyszer eljutok egy bécsi boltjukba...
eper: én pont ma vettem az első epernek nevezhető adagot, ennek még az illata is csodálatos, Pest környékéről hozták, meg is lehetett kóstolni - Dorka amint meglátta, mondogatta, hogy kéri, kéri, de egy-két darabka után elfordult, pedig tényleg nagyon kellemes az aromája. Nem baj, majd Dani megeszi, mert ő viszont imádjaKép
miért szülted a srácokat császárral? elmeséled?

Orsi,
alvástémához csatlakozva: szerintem is érdemes két hetet rászánni a szoktatásra, mi megcsináltuk Dorkával, bár nem sok reményt fűztem hozzá Kép, most mégis ott tartunk már, hogy este 3/4 9 felé elalszik, és reggel fél 6-fél 7 között kel.

Nanda,
de jó, hogy már túl vagytok a költözésen Képmajd mutass képeket, ha lesz rá időd!
új ovi mikor indul be?

Egcsi,
jó kondiban tart a fiacskád Kép
szép dolog, hogy kaptál anyáknapi lapot a többi gyerekedtől Kép
(írtam neked mailt arra a címre, amiről te írtál, de visszadobta)

Kriszti,
jó, hogy már múltté a betegségKép
aranyos a fotó, kakaóval altatta el magát, ugye?
az én gyerekeimmel sem lehet együtt aludni Kép még Danival sem Kép

Kostyika,
drukkolok továbbra is az iskoládhoz Kép a szakdolgozat leadása jó finisesre sikerült Képanyukád nagyon rendes, ennyit tud segíteni Kép

Vera,
olvastam, mire készülsz a varrógépeddel. Kalapomat megemelem Kép feltétlenül fotózz majd, ha kész vagy a ruhákkal, jó?

A bilitémához: Dorka egyáltalán nem hajlandó még belepisilni, sőt az esetek 90%-ban még ráülni sem hajlandó (fürdés előtt próbálkozunk) Viszont imád pucérkodni, tegnap Ráckevén több mint 2 órát pelus nélkül volt, és megúsztuk pisi nélkül.

Soraya,
sziaKép
hogy bírod a hétköznapokat a két manóval?
mi van Ildikóval? tartjátok a kapcsolatot?
mlyen idő van Helsinkiben? ott is késlekedik még a tartós jó idő?
(eszembe jut néha a nyolcszögletű pupillád Kép rendben van már vele minden?)

ezt most elküldöm, mert már órák óta itt tartok...

puszi mindenkinek

Anitabori
Kép
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia ManóciKép
Maya is ujjcumis,a mai napig,de szerencsére ilyen súlyosan még nem cumizta ki az ujját.Azt viszont észrevettem,hogy ha lelkileg rosszabb állapotban van,valami megviseli,akkor többet van a szájában az ujja,de nagyon figyelek,és ilyenkor igyekszem valamivel lefoglalni,hogy ne az ujjával foglalkozzon.Szerencsére viszont ő inkább este lefekvéskor,altatónak használja.Kép

RitaKép
A barátnőm kislánya a 39.héten fordult be,addig végig farfekvéses volt a baba.Csak tanács,pont a dokim mondta nekem,amikor a Maxi 2 hetet késett,hogy fejben dőlnek el a dolgok,csak utána történnek meg.Vagyis nekem a Maya miatt nagyon lelkiismeret furdalásom volt,hogy otthon hagyom és nem lesz velem 1 hétig,úgyhogy valószínüleg tudatosan visszatartottam a Maxit,ezért késett annyit.Sztem ne törődj bele a császárba,hanem arra gondolj esténként mondjuk elalvás előtt,hogy úgyis meg fog fordulni,amikor kell,mert neki is,és persze neked is így lesz jobb!!!Kép

EgcsiKép
köszi a bíztatást,nektek biztosan sokkal nehezebb volt a költözés.Nem is írtad,ti innen vittetek mindent? Vagy ott vettetek bútorokat?

Szia KrisztiKép
,sztem mi még nem ismerjük egymást,látom,nemrég csatlakoztál a csapathoz,örülök,hogy gyarapodunk.Kép

VeraKép
nagyon ügyi vagy,hogy tudsz varrni.Én még suliban is tanultam,de sajnos a szabáshoz nagyon béna vagyok.Varrni még ok,de bonyolult dolgok nem igazán sikerültek.Ágynemű az menne simánKép
Köszi a tudósítást!Kép

Soraya,Kép
Szia,Gartula a kistesóhoz,jó hogy te is jössz újraKép

Nem tudtam még mindenkire reagálni,ezért bocsi,puszi,
Szilvi
nanda

NandaKép
Dehogy hoztunk bútorokat!Kép 4 bőrönd, 5 kézipoggyász és egy esernyőre csukható babakocsi volt az összes cuccunk.Kép
Ehhez képest nagyon ügyesek voltunk, mert 4 nap alatt volt berendezett lakásunk és autónk.Kép Sokat számított a helyismeret és volt barát is aki segített.Kép
A ti ügyetek hogy áll?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok :D

Na, hogy tetszik az új babanet? :lol:
Én ma délután próbáltam belépni, de nem sikerült, erre most egy teljesen új oldal fogad, de nekem nagyon tetszik! :P

Az első, amit már délután el akartam Nektek újságolni, a ma ebéd utáni elalvásunk volt.
Mókuskám jól bekajált, már az etetőszékben láttam, hogy kókadozik, gondoltam biztos rögtön elalszik. Persze nem! Befeküdtünk az ágyikójába, cicit próbáltam, de nem kellett (különben ma már este sem, még cumizásra sem, így azt hiszem kicsikém leszokott :cry: :roll: ), de nem kezdett el lemászni az ágyról, mint máskor, így gondoltam meglátjuk. Énekeltem, meg meséltem és magamat szépen elaltattam :lol: . Gergő a nyuszijával játszott közben. Szunyókálás közben egyszer csak érzem, hogy odadől mellém, átöleli a nyakamat és már aludt is! Kb. 15-20 perc volt az egész. Szóval valószínűleg csak átmeneti volt a nagyon nem alvós időszak, én arra tippelek, hogy a ciciről leszokás játszhatott közre nála. Mindenesetre este sem kérte a cicit és 5 perc alatt elaludt. Persze kellekk, mert közben öleli a nyakamat, de én ezt nem is bánom, mert amúgy nagy lenne a hiány bennem, hogy már nem szopizik. így legalább az összebújás megvan.:)

Bori
Aranyos vagy, de szerencsére az éjszakák már 1,5 hónapja rendben vanak. igaz mostanában felsír és alig lehet megnyugtatni, de ezt leszámítva Ő is alszik 9- fél 7-ig.
Dorkáról a kép szuper!!!:)

Na, most csak ennyire futotta, mert ma tanári koncert volt és Karcsival mind a ketten játszottunk, viszont Gergőre senki nem tudott vigyázni, így Ő is jött velünk. Szerencsére szuperül bírta és 1/4 10-kor, mikor jöttünk el, még tök jókedvű volt!:) Szóval most én is elteszem magam, mert azért pocakkal kissé fársztó volt ez az este. :oops:

Puszi mindenkinek:)

Orsi
21+2
avocado

Sziasztok,

Orsi, az igen, akkor jól bírtátok mind a hárman:O
Alvás:):)tök jó, örülök.Akkor biztos nem lesz gond a tesónál már.
Új babanet, hááát tetszik, csak még meg kell szokni, meg vannak azért új dolgok, én meg nem vagyok az a nagy zseni az ilyenekben!Pl:hogy rakod át az irományodba az emotikonokat?Vagy, hogy tudsz színesen írni?Hiába klikkelek én bármire, nem megy:(Biztos béna vagyok nagyon:(Köszi előre is, ha tudod ezeket.

Szilvi,:)de jó, hogy megvagytok már az új fészekben.Sarkokat megszámoltátok?:)
Újjszopi:(hát igen elég csúnya, de már javul mert bőszen kenegetem.Már kentem neki a Neutrogénával is, az nagyon simává teszi a bőrt, szóval lehet attól jobb neki is.Eszti is ha bánatos cumikázik, de általában ő is az elalváshoz használja.

Egcsi, de majd haza már nem ennyi cuccal jöttök,mi??:O:O:Oaz tuti:ONekem a barátaim voltak kint másfél és kétésfél évíg dolgozni.Ők is csak egy bőrönddel mentek, de visszafele már hajón adták fel a cuccok nagyját:)

Ma kikészültem mert az új füvezéses részen lett egy vakondunk:(Szóval nem is a gyerekektől kell féltenem, hanem a vakondtól!Hülyét kapok már tőle, már 8 heyen feltúrta!!!!De ma vettem írtót, kiváncsi leszek hatásos-e!Egész nap hajkurásztam szerencsétlent:(
Rita, Orsi nem tudtok valami praktikát?Mert ti is kertészkedtek, gondoltam hátha jártatok már így!

Jó hétvégét mindenkinek, pussz

manóci

Mónika :)

Vakond :shock:
Hát hazafelé sem megyünk sokkal több cuccal, ugyanis csak látogatóba érkezünk. :D Legalábbis terveink szerint.

Orsi :)
Alvás :)
Nagyon jól bírta Gergő, tényleg. Ki vigyázott rá, amíg ti koncerteztetek?

Én is szeretem az új babanetet. Tudok képet feltenni és ezzel nálam eldőlt a dolog. :P
Itt is van egy, Berci "olvas" :)

Egcsi Kép 1148009010.3.jpg
egcsi

Sziasztok!

Nagyon régen nem voltam, tegnap akartam, erre nem ment ez az egész.

Velünk minden rendben, csajok mind jól vannak, legnagyobbam 6 éves lett már, szeptembertől suliba megy… Lett közben egy kutyánk, imádják :), köszi Rita a segítséget :)!!!

Rita: és ha faros marad, akkor mindenképpen császár? Kata a 37. hét után fordult csak be, drukkolok nektek!

Nanda:
örülök, hogy sikeresen elköltöztetek, mi már csak másfél hetet megyünk oviba, utána mindenképp megyünk! :)

Egcsi: látom mostanában sokat vagy, tök jó :), örülök, hogy jól vagytok!!! Ksifiad meg nagyon szép! :)

Soraya: örülök, hogy minden rendben nálatok :)

Bori: Dorka nagyon édes :)

Orsi: gratulálok a nyereményhez :), meg a szépülő kerthez :)

Pár napot visszaolvasva, látom megint alvásról van szó. Semmiről sincs sarkos véleményem, van 3 teljesen különböző természetű, más-más alvásigényű gyerekem. Az első kettőéről sokat írtam itt régen, most csak Katáról. Nálunk a tavalyi kórházmenet tett be az alvásnak. Sokáig arra ébredtem, hogy megint azt álmodtam, hogy bent vagyunk, és így akárhányszor csak megnyösszent, mentem, vittem át magunkhoz. Ez egy idő után igen elharapózott, rengeteget kelt. Nyilván jobb volt mellettem, cicin aludni, mint egyedül. De ezt nem lehet bírni az idők végezetéig, én legalábbis nem bírtam. Persze voltak jobb periódusok is, de egyre ritkábban aludt jól. Most márciusban elutaztunk 3 napra Velencébe gyerekek nélkül, és mikor hazajöttünk, mondtam Katának, hogy elfogyott a tej anya cicijéből. (igazából én szeretek nagyon szoptatni, de 17+25+21 hó után úgy gondoltam itt a vége). Így hogy nem volt cici, ki kellett találni egy más altatásmódot. Nem ment gyorsan, de minden este könnyebb volt. Először ott voltam mellette végig, amíg elaludt, délután is, este is, mindig énekelni kellett neki. Aztán ezek az idők egyre rövidültek. Nekünk egy hónapba telt, hogy eljutottunk oda, hogy este (egy szobában vannak mind a hárman) egy mese és egy ének után puszikat dobálnak mind, és szépen elalszik most már Kata is. Délután meg szinte percre pontosan ugyanakkor jön KisKata: anyuci lepihenek kicsit :), fog egy könyvet, befekszik az ágyába, én betakarom, kimegyek, lapozgatja egy percig a könyvét, és elalszik egyedül. Persze voltak visszaesések, meg amikor nehezen ment, és már előre utáltam az egész altatási hercehurcát, és majdnem meginogtam, de túléltük, mindenféle sírnihagyás nélkül (azt nem bírom hallgatni…). Persze most is előfordul, hogy 5-6 közt felébred, átjön mellém, bebújik, átölel és alszik tovább, de ez nekem belefér. :) Na ebből az egész kisregényből azt akartam kihozni csak, hogy Orsi, lehet hogy könnyebb lenne most egy hónapot rászánni, mint később, ha megvan a kistesó, és ott állsz majd tanácstalanul, hogy most kihez is rohanj altatni. Gondolkodtam, hogy leírjam-e ezt, semmiképpen nem akarok rossz perceket okozni neked vele, csak, mint a többiek, megpróbálok segíteni vele. Lehet, hogy nálatok ez nem járható út, de úgy gondolom, hogy minden gyerek formálható, ki könnyebben, ki nehezebben, persze csak ha te is akarod. Én spec rettenetesen fáradt voltam, egyre nehezebben ment a majd félórás altatás. És kérdés, hogy magától mikor változott volna a helyzet.

Na tessék, most olvasom, hogy nálatok is így alakul :lol: Hurrá!, kitartás! És mindjárt itt a kistesó, és majd ő szopizik újra :)

Minden pocakosnak gratulálok, meg a már megszületett kistesóhoz is :)

Pussz:
Szilvi
Kép 1148016943.57.jpg
lino

Lino :)

Köszi a dicséretet. :) A te liscsajod is nagyon tündér és rengeteg haja van! Nekünk még jó ideig nem kell fodrászhoz menni. :lol:
Nemrégen tértem vissza a babanetre és azért jövök ilyen gyakran, hogy behozzam a másfél éves kihagyást. :)

Nem tudom ki nézi a Vészhelyzetet és mennyire tart lépést az otthoni sorozat az ittenivel, de ma volt a szezonzáró rész. Nagyon izgire sikerült a vége, most szeptemberig rághatom a körmöm, hogy mi lesz....
Nézem a Helyszínelőket is, mind a 3-at.(Miami, Nyew York és persze a vegasi) eddig egyiknek sem volt nagy durranás a szezonzárója.
No, ennyit a tv nézős szokásaimról. :)

Egcsi
egcsi

Liscsajod=kiscsajod :lol: Bocsi
egcsi

Sziasztok!
Az elsőre elszállt az egész amit írtam :x

Orsi

Örülök,hogy nálatok is alakul az alvás.Neked is "könnyebb"lesz ha megszületik a pici.
Biztos, hogy sok minden befolyásolja Őket az alvásban.Mióta Máté megyógyult és minden rendben azóta nálunk is rendezödni látszik a helyzet.Igaz megpróbálom minél több időt kinn tartani a kertben,hogy attól is jobban fáradjon.Szerencsére nem kerül nagy erőfeszítésembe,inkább akkor van gond amikor bekell jönni :D
Varrtam neki a szobájába egy új sötétítő függönyt,az előző nem volt az igazi.Most aztán olyan sötét van még reggel is mint a néger fenekében.Legalább nem zavarja a napfelkelte.

Manóci

Vakondok :evil:
Nekem is voltak velük problémáim.Milyen vakondírtót vettél?
Én tudok neked ajánlani egy nagyon jót!!
1200nm a kert...Van fű bőven.Apa imádja,főleg nyírni :lol:
Amit én vettem az 2 ceruza vagy egy góliát elemmel működő szerkentyű.Vízálló!!Lekell dugni a földbe és 1 másfél percenkét magasfrekvenciájú hangot ad ki.Nem csípik a kis dögök.
4 db-ot tettünk így le és kb 1 hét alatt eltüntek.Igaz tavasszal megint visszapróbáltak költözni,de miután kiraktuk a risztót azóta nincsenek.
Lehet kapni a Praktikerben.De ne ott vegyél mert 8000.- ft-ot kérnek darabjárét.Rablók!
Gazdaboltban,Mezőgazdasági boltban érdemes venni.Én Őrbottyánban vettem elemmel együtt volt 5100.-

Nanda

Szia

Bori

Nem elaltatta a kakó,hanem felsem ébredt úgy itta...

Egcsi

Bevallom én Vészhelyzet függő vagyok... :oops:
Még mindig jobb mintha valami Brazil szappanoprát bámulnék :roll:

málna2162

Jééé, az 1500. belépésre sikerült. :)

Majd jövök, ha Lillát megetettem, és letettem.
bnéhtimi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?