Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kriszti!!!! Én drukkolok Nektek a hétvégi jó időjárásra, jó hangulatú keresztelő-szülinapra - de Te légyszi viszont drukkolj nekem, hogy a holnapi előadásomon legyen egy pár kismama, érdeklődő Fehérváron a Tiszti klubba. Remélem, túl élhető lesz az este a magam részéről is és annak is, aki odavetődik megnézni a Dúlafilmet és van kedve beszélgetni.
Szombaton is megyek, de akkor csak dúlaügyeletet tartok amíg a Dr. Rubliczky, meg a körzeti védőnő tart előadást.
Majd beszámolok róla milyen volt a Születés hete Székesfehérváron.

Tegnap voltam a suliba szülői értekezleten. Borzalmas belegondolni, hogy szeptembertől az iskolapadot fogja nyűni a gyermekem. Akitől még nagyon-nagyon távol áll az iskola gondolata, nem szereti az ovis feladatmegoldásokat sem szereti - mi lesz, amikor egész nap ezt kell csinálnia.
Már most megkaptuk a hosszú listát, hogy miket kell beszerezni szeptemberre. Kicsit kész vagyok! El nem tudom képzelni, hogy hogy fog működni a dolog, csak remélem, hogy jól.

Timtom! Az 1 évet érezted gyorsan elröpülőnek, én most a 6-ot érzem ugyanígy. Szívesen adnék a Bettinának még egy ovis évet, de nem tehetem, mert minden képessége megvan az iskolához. Ha másfél honappal később születik, akkor biztos, hogy nem nyomatnám suliba most. Ez van, majd megszokjuk az új helyzetet!

Claire! Jobban vagy már? Te nem aggódsz a suli miatt? Vagy most még másfelé koncentrálódnak a gondolataid?

Legyen szép a napotok!

Zsóci

Kép
zsóci

Sziasztok!
Hát még van hova javulni, de azért javul a helyzet. Nagyon köhögünk, a kicsik is, az elég vacak.
Zsóci! Ami a sulit illeti, Ábel kapott még egy évet, nem is ártott neki, de mostmár tényleg semmire nem motiválja az ovi.Persze aggódom, hogy hogy fog szuperálni neki a suli. Meg azt hiszem, normális, hogy az ember bánja, "elsiratja" az elmúló életszakaszt. Hiányozni fog az a kötetlenség, ami az ovi mellett azért még adott volt. Emlékszem, annak idején szomorú voltam attól is, amikor oviba ment. És ma is tudom, hogy nem csak pozitívumot hozott az ovi. Ábeléknek 30-án lesz "ballagás", én biztos a könnyeimmel fogok küzdeni. Claire
claire

Sziasztok!

Anna nagyon kispakolós, nehezen tudom megcsinálni utánna is a rendet és a házi munkát is..szóval kezd egyre nehezebb lenni, ami végülis jó, mert remélhetőleg nyárra fut már. Kép

Timi: a táblázatban ne legyenek benne személyes elérhetőségek, vagy max. mail cím.
Milyen formátumba csinálod meg? Én szeintem lehetne exelbe, aztán átformázni gif-be.Kép
Vagy neked, mi jutott eszedbe, kiváncsi vagyok rá!
Zsóci: nem irigylem a picilányt a suli miatt, azok a nehéz táskák..Kép
Szegények...
Bettina is nagyon kis helyes a képen, ebben volt anyáknapján?

Sziszike

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Kriszti!
BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK!
Kép
Várjuk a képeket!

Zsóci!
Sok sikert, valamint sok kismamit kívánok neked a hétvégére!
Mesélj majd nekünk, milyen volt!
Bettina élőben is ilyen huncut? A szeme se áll jól! Kép NAgyon aranyos a kép!
A sulitéma tényleg rázós egy ügy, de nem lesz semmi gond! "EZ ÍGY VAN!"
Minden szuper lesz, Bettinának tetszeni fog, s örömmel fog menni a suliba. SZeretni fogja a tanító nénit, az osztálytársakat, s a rá váró nehézségeket is könnyedén veszi majd! ...
Majd gondolok rátok alfáben (javarészt álmomban).

Claire!
Nektek is minden rendben lesz a sulival, mégha nem is úgy alakult, ahogy Te eltervezted. Ha meg mégis gondok lennének a kis gólyákkal, akkor majd együtt megoldjuk a felmerülő problémákatKép

Sziszi!
Hát igen ez a fránya házimunka engem is ellep, főleg úgy, hogy alig vagyunk otthon. Így ha egy-két napra haza is tévedünk, mosok-vasalok-rámolok..., s BAla mellett igen lassan haladok a dolgokkal.

A táblázat formátumán én is filóztam, s én is az excel-re gondoltam, de aztán kipróbáltam az itteni verziót:
<pre>
Timtom X Y Z
Név Honfi Tímea
Szülinap 1977. július 9.
Névnap május 3.
Gyerekek neve Erdei Balázs Ákos (Bala)
Gyerekek szülinapja 2005. május 12.
Gyerekek névnapja február 3.
E-mail cím honfit@t-online.hu
Egyéb http://gportal.hu/portal/balababa/
</pre>

Így is jó lesz? Bár ennek is excel az alapja, úgyhogy maradhatunk annál is.
Az adatokat a gyhonfi@axelero.hu címre tudjátok most küldeni. Ez Anyum címe, az enyémet innen most nem tudom elérni.

Remélem tényleg jó időnk lesz a hétvégén!
Mi holnap itt Anyuméknál bulizunk, szombaton meg a másik nagyiéknál. Vasárnap meg füvet nyírunk, ha jó az idő. Már nagyon ráfér a telekre. Bár ha minden igaz lassan felássák Kép, s elkezdik az alapozást.

Olyan furcsa, hogy tavaly ilyenkor már ezerrel kékre markolásztam Apa karját, majd 3:40-kor megszületett Balázs. Mintha tegnap lett volna. Kép

Timi

Kép

Kép
timtom

Timtom!
Kép
Boldog szülinapot Balababának!
Kép
Emlékszem tavaly én iylenkor azon voltam, hogy még ma ne szülessen meg Eszti, hogy el tudjak menni az évzáróra az oviba!
Annának mikor lesz a szülinapja?Vagy már volt neki?
Ugye ő is májusi Sziszi?
Na jó lesz ha tényleg meglesz ez a táblázat!
Adataimat én is küldöm!
A PS dolgozat már készen van, már nem kell segítség ! Szereztem apának egy ötöst ezzel, bár jól megszenvedtem vele a formátumok miatt.Végűl is az 5 oldalból 20 lett.
Esztikének még ma is 40 fokos láza volt. Voltunk orvosnál , piros a torka neki. Jó lenne azért a hétvégére egy kicsit helyre rázódnia!
bencze

képek:
<!--attachment: babane4-429983.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*218.1**babane4%2ebmp --><center><pre>
Kép
babane4.bmp (218.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
bencze

kép<!--attachment: babanet3-429986.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*202.6**babanet3%2ebmp --><center><pre>
Kép
babanet3.bmp (202.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
bencze

Nem értem , hogy ez most miért így van?
úgy csináltam, mint eddig, és teljesen átkutyulták ezt a babanetet?
bencze

Sziasztok!

Igazatok van, suli kérdést nem kell túllihegni! Jöjjön aminek jönni kell, vesszük a megoldandó feladatokat és kész. Csak furcsa belegondolni az egészbe a viszonylag nyugisabb óvodai élet után. És az aggaszt még egy kicsit, hogy Bettina olyan suliba fog járni, ami egyben gimnázium is - tehát együtt fog létezni a 18 évesekkel is. Nekem 6 évesen egy 14 éves is már majdnem felnőtt volt, 18 évessel pedig nem is találkoztam a suliban! Bettinának talán éppen ezért lesz megszokott és természetes. Kicsit féltem őt! Nem sok jó példát látok a mai gimnazisták között (öltözködés, viselkedés, stb).

Kép

KEDVES SZÜLINAPOS BABÁK (akik nagyon hamar 1 évesek lettetek!!!) NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!!

Kép

Mindenkinek jó bulizásokat kívánok a hétvégére, természetesen gyönyörű napsütéssel!!!

A Fehérvári Születés hetéről hétfőn beszámolok!!!!

Puszi: Zsóci

Kép
zsóci

Kriszti!

A lényeg kimaradt:

Eszterkédnek gyors jobbulást kívánok!!!! Remélem a 40 fokos láz kisütötte a nem kívánatos betolakodókat. Szegény manócska, így kifogni a szülinapján!!!!

Kép
zsóci

Sziasztok!

Timi: Balának Boldog születésnapot és naked meg gratulálok az egy évvel ezelőtti teljesítményedhez. Kép

Itteni táblázat? Ezt hol láttad?
Az exel-t, hogy raknád ide fel? Átkonvertálnád?

Esztinek, jobbulást, remélem nem kapja el a 3napos lázt..

Sziszike

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!
A mai köszöntés egy kicsit balul sült el, s most duzzogunk. Nagyon nem így akartam az első szülinapunkat megünnepeli. Na most már mindegy, csak bánt a dolog. Kép
Azért remélem, hogy nálatok jobban alakulnak a szülinapi partyk, meg a hétvégi programok, mint nálunk.

Puszi:Timi

Ui.: Az adatokat várom e-mailben a táblázathoz!
Excel táblázatot mellékletként tudom csatolni, s akkor mindenki letölti magának.
VAgy feltölthetem az adatokat a korábban bemutatott módon. Vagy így is úgy is?

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Az én hétvégém is inkább a balul sült kategória lett. A pénteki előadáson 4-en voltak (egy beszédesebb nőszemély, akinek volt dúlája a szülésnél, de ezt Pesten történt - egy kismama, aki viszont ismeri a fehérvári szülésznőket - egy olyan hölgy aki dúla szeretne lenni és egy olyan másik hölgy, aki ott értette meg, hogy ő tulajdonképpen a testvére dúlája volt). Szombaton teljesen becsődöltünk, mert alig volt érdeklődő, pedig akkor több előadási is lett volna. A szervezők az időben később levő előadókat értesítették, hogy ne jöjjenek és elmaradt a program. Nem tudom, hogy kellene érdeklődést 'szítani', meg hogy egyáltalán jövőre lesz-e valami szerveződés.
A Korona vásár (ami egy nagy kirakodóvásár Szfvár Fő utcáján) elszívta az érdeklődőket, vagy ennyire nem érdekel senkit ez a téma. Ezen most már nem tudunk változtatni! A szervezőket sajnálom nagyon, mert ők nagyon nem erre számítottak.
Szombaton vittem magammal a Bettinát is - keresztülvágtáztunk a vásáron és milyen rendes lányom van - beérte egy 150 Ft-os karkötővel!!!!! Pedig aztán volt minden! Próbálkozott is kuncsorogni, de a karkötőnél megálltunk.

Timtom! Miért volt a duzzogás? Ki sértődött meg? Elmeséled?

Adatok mennek. Szerintem ne ide tedd fel, hanem emailbe küld el az össesítettet mindenkinek. Így nem kerülnek illetéktelenek kezébe az adataink. Mindenki elraktározza magának a gépén és kész, ha változás van mehet egy kör e-mail. A többi forumozós táblázataim is így működnek!!!!

Kriszta!
Meggyógyultatok a szülinapra? Hogy viselte a kis ünnepelt?

Claire!
Nálatok mi a helyzet egészség ügyben? Jól vagytok már?

Sziszike!
Nektek is minden jót!

Kép
zsóci

Sziasztok!

A duzzogásnak vége! Kép Szent a béke, csak pont a szülinap lett elszúrva.
Az egész család készült, hogy Balát este együtt köszöntjük fel. Öcsémet nem "engedtük" el bulizni a haverokkal, Nagyapó sietett haza, hogy időben köszöntsük az uncsit. Anyuval egész nap a tortákat bütykörésztük, amikor csak lehetett (amikor Bala aludt). Apának is sütöttem egy tortát, mint egy éves apucinak, s egy kicsit előre, de készültem az Õ szülinapi ajándékjával is (jún.1. 30 éves), mert egy zalakarosi kényeztető hosszú hétvégét kap tőlem a kerek szülinapra. De mivel a szülinap elseje, az ajándékutalvány pedig 2-5-ig szól, így jól jött, hogy BAla szülinapján előre fel tudom köszönteni, hogy a szabiját el tudja intézni. Szóval az ajándékutalványt szépen becsomagoltam, a torták készen, mindenki itthon, csak Apa nem. Pedig elötte való nap megbeszéltük, hogy a lehetőségekhez képest előbb jön, kb. 7 körül. Csak hogy a munkája úgy adódott, hogy mire mindennel végzett, 22:30 lett mire hazaért. Persze Balázs addigra tiszta nyügi lett. Nem is csoda. Így mire Apa beesett, Bala már aludt. Nem is lett volna semmi gond, ha Apa hazaszól, hogy " Cica! Nem fog összejönni a korai hazamenetel, csúsztassuk el a köszöntést szombat reggelre." De tíz évi ismerettségünk alatt nem tudtam ránevelni arra, hogy ha ilyen adódik vegye kezébe a telefont, s szóljon haza. Így viszont mire hazaért, bennem felment a pumpa. Igaz, nekem is volt egy kis saram benne, mert 8-kor beszéltünk msn-en, s én már akkor pipa voltam, hogy hol van, s azt írtam neki, hogy Bala már le van fektetve, s alszik. Én ezt "poénnak" szántam, Apa viszont komolyan vette, így mondván, hogy már úgy is mindegy, dolgozik tovább. Így lett a részéről 22:30, ami lehetett volna 21:00 is, ha én nem nyögöm be a poénomat.
Persze az ajándékutalvány átadásától is el ment a kedvem aznap este, pedig már lassan egy hónapja meg van, s ezt a pillanatot már toporogva vártam, hogy mit fog hozzá szólni.
Hát szóval ez volt a duzzogás tárgya. Akkor nagyon rosszul esett, de másnap átbeszéltük, s beláttuk, hogy mind a ketten hibáztunk valahol a dologban. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy így tíz év után ezzel az esettel megtanulta volna, hogy egy telefon, s el van intézve a dolog.Valahogy így van beprogramozva. Lehet, hoyg át kellene programoznom? Kép Mindenesetre nehéz lesz, mert elég kemény a kobakja. Kép

Puszi nektek, majd még jövök képekkel: Timi

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Hétvégén mi is szülinapozunk. Kép
Mindenki vasárnap jönne, alig fogom győzni. Kép

Bala, jár már? Mióta?
az itteni táblázatot, hol találtad? Hogy csinálnád?

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Zsóci!
Sok boldog névnapot kívánunk !
Kép
bencze

Sziasztok!

Kriszti, köszönöm - nagyon szép virágot találtál!!!!

Timtom!
Ez tényleg kicsit gázos! Talán megmarad benne valami, ha utána jól átbeszéltétek. A következő szülinapon kiderül ... Azt nem írtad, hogy mit szólt a hosszú hétvégés meglepinek!!!!

Msn címet kérek magánban! Jó?

Sziszi!
Nektek kellemes szülinapozást hétvégére! Ha olyan sokan mennek hozzátok, addig gyűjtheted a pozitív energiát, hogy bírd erővel.

Legyen szép a napotok!

Zs.

Kép
zsóci

Sziasztok!

Zsóci:Boldog-boldog névnapot kívánunk neked!!

Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Zsóci!
Boldog névnapot!
Kép

Sajnálom, hogy így alakult a hétvégéd, s nem voltak érdeklődők Kép
Az adataidat megkaptam köszi. A névnapok lemaradtak. Bettina mikor tartja?

A hosszú hétvégének nagyon örül Apa. Most már nem csak egyedül vagyok besózva, hanem együtt pörgünk, s várjuk azt a négy napot Kép Remélem jó időnk lesz. Itt megnézhetitek, hova is megyünk majd: www.mendan.hu
Az egésszel csak egy gondom van. Az pedig a fürdőruha felvétele Kép NEm a fürdőruhákkal van a gond, hanem amit bele akarok paszírozni. Én meg a plusz 15 kg feleslegem.

Sziszi!
Kitartás a buli megszervezéséhez!

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

Az ígért képek:

Üvegezünk:
Kép

Teregetünk:
Kép

A kutya be akar jönni, Bala pedig ki akar menni: Kép

Anya! Az ott mi?
Kép

"Sörözés közben elintézem telefonon még ezt a fontos bizniszt!"
Kép

"Főúr! Már mióta leadtam a rendelést! Lassan éhenhalok!"
Kép

Édes álom:
Kép

Boldog szülinapot!
Kép

Hát megszűrve most ennyi, bővebben a honlapon, de nem most, mert még nem tettem fel őket.

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntőknek a köszöntést!

A névnapok lemaradtak: Bettina aug. 6., enyém máj. 15.

Timtom!
Megnéztem a linket, tök jó helyre viszed a párod!!!! Balás képek is nagyon tutik! Élmény nézni őket.
Köszönöm az msn-t is.

A fürdőruhás problémádhoz annyit, hogy próbálj meg nem azzal foglalkozni, hogy hogyan nézel ki, helyette inkább élvezd ki a mindenféle jó lehetőségeket. Aztán jövőre ha megint mentek, akkor sudár fiatal anyukaként térhetsz vissza (vagy éppen várandős kismamaként!!!). Nem tudom ez elég meggyőző érv-e az éves agykontrollos programozós fogyókúra elkezdéséhez?

Tegnap volt szülői az oviban - döntöttek a kb. 5 db tablóvázlatok közül a szűlők, így hétvégén nekifekhetem a tablógyártásnak!!!! Már most kezdem gyűjteni a kreatívitást fokozó energiákat.

Mindenkinek szép napot! A Déli pu-nál most nagyon setét van!!! Fúj!

Kép
zsóci

Sziasztok!

Nagyon fura az új rendszer..még szokni kell.
Viszont tegnap hiányzott a babanet. :)

Mi van veletek?

Timi, majd küldöm az adatokat.

Szép napot nektek. :D

Ez az eső most jókor jött, bár kint voltak a ruhák, s kicsit eláztak, de a levegő..
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszi!
Bocsi a múltkor nem hallottam a msn-t, s mire észre vettelek, már nem voltál fent, tegnap meg a babanet pihent, azaz megújúlt :D
Tényleg szokatlen, de ez az új felület, de nekem tetszik :)

Hogy hogy készült az itteni táblázat?
Az adott táblázatot megcsinálod az excelben, majd a láttatni kívánt területet kijelölöd, és kivágod.
Itt a babaneten beírod: \table{} és a két kapcsos zárójel közé beilleszted az Excelből kivágott részt.
A Nézet/Küldés gomb megnyomása után már szépen kirajzolódik a táblázat.
Azt most meg sem néztem, hogy most az újdonságokkal tuningtolt fórumon is így működik e. Ki kell majd próbálni.

timtom

Szia Timi!

Majd megpróbálom, így is..köszi.
Nekem is tetszik, de szokatlan.. :wink:

Most emgyek, s a jhétig nem ids jönnék, ígymindenkinek kellemes hétvégét.
Nagyon sok munka lesz dupla szülinap..már most kész vagyok. :D

Szép napot.

Sziszike
sziszike1000

Szia Timi!

Nekem nem jön be ez a táblázat dolog, ahogy írtad.. :(
Help!!

Sziszi.
sziszike1000

Sziasztok!

Várom az adatokat!

Sziszi!
Boldog szülinapokat nektek!
Kép 1148248392.1.gif [/img]
Hogy sikerült átvészelned a bulizást?
Hát itt az új rendszerben tényleg nem mükszik ez a táblázat dolog :(
Pedig az előzőben ment.
Lehet, hoyg ezt a táblázatgyártási lehetőséget megszüntették, mert a súgóban sem találom már meg :(

Bala holnap kapná meg a bárányhimlő elleni oltását, erre nem megfáztunk? Íg azt hiszem halasztva lesz. Pedig már szerettem vola túl lenni rajta. A dokihoz viszont ígyis-úgyis le kell mennünk, mert a szeme felett valami ekcéma félét látok. Azt hittem, hogy csak egy szúnyogcsípés, de mostanra úgy tűnik, hogy nem az.
Lassacskán, de beindul az építkezésünk :)

Puszi mindenkinek: Timi
timtom

Szia Timi!

Köszi a köszöntést, tegnap volt a nagy nép..alig győztem, estére hulla voltam(szegény párom)-de megértette. :)

Most még 1 valaki jön ma, s utánna vége!!

1éves ma Anna, hogy rohan az idő. :)

Szép napot nektek!

Sziszi.
sziszike1000

Sziasztok!

Napok óta várom, hogy írjon valaki a másik (a régi) társalgós rendszerbe. Nem mondom, hogy nem volt gyanús!

Aztán kaptam e-mailt, hogy szíveskedjek idefáradni. Jelentem, megtettem!!!

Buli a rendszer, de szokni kell.

Majd jövök a tablóképpel, lassan elkészül. Tegnap éjfélig dolgoztam rajta. Már jó lesz ha megszabadulok tőle! De azért a szívemhez is nőtt. Letöltöm a fényképeket a fényképezőről, aztán majd ide is juttatok belőle.

ANNÁNAK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!!!!! utólag

Isten éltesse a boldog anyukát is!

Legyen szép a napotok!

Ja, Isten éltesse az Esztereket!!!!
zsóci

Sziasztok!

Itt a művem! Tegnap nem haladtam vele, mert vendégeink voltak. Majd ma!!! Remélem be lesz fejezve. :lol:

Kép

Puszi: Zs.
zsóci

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Zsóci!
Nekem nagyon tetszik a tabló! ÜGYI VAGY!!!
Milyen volt a fogadtatás? Bettinának hogy tetszett?

SZiszi!
Ti is mekkorák vagytok már! NAgyon aranyos Anna!
Magától próbálkozik már a mendegéléssel vagy még csak kapaszkodva?

Bala még kapaszkodik, de szerintem hamarosan neki lódul :)
Mi jelenleg betegek vagyunk :( Takony, hurutos köhögés. SZerencsére láz az nincs. Szerdán voltunk dokinál, s mivel a takony a fülére kezdett már akkor húzódni, így antibiotikumot kapott, meg kétféle köhögésit. Az egyik gyógyszer azonban valszeg kiütötte, mert egy kicsit pöttyös a nyakánál, plusz a hasa is megy. Ennek köszönhetően továbbra sem hízunk, hanem jelenleg fogyunk :(
Remélem hamar kiheverjük ezt a göthöt.

S íme néhány mai kép. Ma nagyon fotogének voltunk :) Még így betegen is :)
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
timtom

Szia Timi!

Anna is taknyos.. :( Nyügike...

Egyedül még nem megy, de egy időre már áll egyedül is, sztem hamarosan ide is eljutunk. :)

Puszi.
sziszike1000

Sziasztok!

Jobbulást a kis betegeknek! Nagyon szép mindkét manócska!

Timtom! Nálatok fodrászkodás volt? A képeken nem is látszik a betegség, annyira jókedvű és érdeklődő fejecskéja van.

Anna meg a másik tünemény! Ahogy ott megállt, mint a kis cövek!!!!

Tabló tetszett, többnyire - még csak kevesen látták, nem közkeletű a hír, hogy készen van. Bettina és a párom is meg van vele elégedve! örülök, hogy túl vagyok rajta és nincs több éjszakázás. Hétvégén úgyahogy sikerült magam kialudni.

A gyereknapokat is túléltük - nem túl szárazon, mert elég sz.r idő volt. Szombaton Velencén volt, vasárnap meg Nyéken - Bettina duplázott belőle!!!!

Volt egy kis esős cseresznye szedésünk is. Majd rakok fel képet róla (ha letöltöttem)!

Ha bejön a meteorológiás előrejelzés akkor nem lesz túl jó hetünk. Remélem hétvégére javulgat majd kicsit, mert nem szeretném, ha befagyna a fenekünk ballagáskor.

Na puszi és minden jó mindenkinek:

Zsóci
zsóci

Sziasztok!

Szonja érkezik decemberben. :) (azt érzem lány lesz) :wink:

Kép

Annyira boldogok vagyunk, de ide is el kellett jutni, mert előszőr nagy volt az ijedség..lakás miatt, de megbeszéltünk mindent, veszünk egy nagyobb lakást..most is ezen vagyunk. Keresgetés, bár lehet megtaláltuk az igazit. :D

Puszi mindenkinek.
Zsóci ügyi voltál!!

Kép
sziszike1000

Sziszi!

Nagy-nagy gratula a kismamának, kispapának (és a tesóknak is)!!!!
De jó nektek!!!!!!
Drukkolok, hogy ilyen egyenes úton folytatódjon minden!

Legyen szép napotok!
zsóci

Sziasztok!

Köszi a gratulációt.

Agyilag is fárasztó volt ez a mai nap.
6órát voltunk ott a Heim Pál-ba Anna veseköve miatt.
D.e. röntgen 3 db, vérvétel, majd, d.u. pisiltetés.
A vérvétel miatt haragszom, mert 3 *szúrták meg, nem találta el a vénát, majd a vér csöpögött mindenfele..utánn beadott valami szérumot(jódos..), amit kicsit mellé adott, púpos lett a keze.
Azt mondták, majd estére lehúzódik.
D.u.2 fele már hatalmas volt mindkét keze, kitalálták-ödémásodik-allergiás reakció. Nem kicsit ijedtem meg!
Most CA pezsitablettát kap.
A röntgen egész jó lett, de jhét csütörtökön mondanak többet UH után.
A vizelet zacsiba nem ment, kértem megint steril bilit és sikeredet és negatív.
Kicsit nyugodtabb vagyok, holnap reggel megyek a dokimhoz 8:30-ra és kérek új időpontot UH-ra nekem.
12.hetes, miatt sűrgűs.
Csütörtökön meg a védőnővel találkozom.
Lassan megint fogok járni futni, a dokim szerint lehet. Már alig várom!

Anna egész jól van, de a mai nap mindkettőnknek hosszú volt, még a szoptatást sem hagyták.
Tejtermékeket nem fogyaszt Anna, de szoptatom.
Abból nem engedünk!
Most ennyi, majd írok!

Sziszi.
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszi!

Jó húzós napotok volt!!! Anna már ilyen pici korában vesekővel kűzd? Mióta van nála, vagyis mióta tudjátok? Van valami baráti gyógymód rá?
Jujjjj! Nem is tudom elképzelni. Szegény manócska!!!

Minden jót kívánok Nektek! Ez Neked sem egy nyugis babavárós időszak akkor.

Azóta Te is voltál dokinál. Veled és a pocaklakóval minden rendben?

Kép

Nagyon drukkolok!

Puszi: Zs.
zsóci

Szia Zsóci!

Nem voltam, kedden kellett volna mennem, de Annát választottam a tegnap nem jött össze, 4 banknál voltam a hitel miatt. Nagyon nehéz nap volt..
Jhéten kedden megyek reggel UH-ra -aztán dokihoz, mert ma megint d.e. 10:30 ig Zsolti itthon, holnap meg megyünk kirándulni.
Ovival...

Nem hiányzott most ez nekem.
Ma d.u. megyek a védőnőhöz, aztán rohanok az oviba Zsoliért.
Hiányzik egy kis pihi, de még nem lehet.
A szoptatás is sok erőmet elveszi..és mire szülnék el kellene választani, hogy a fiúknak könnyebb legyen. :)
Rossz, hogy távol lesznek tőlem, már előre hiányoznak, de karácsonyt már 5 ösben ünnepeljük és ez nagyon jó!!!

Sziszike.
sziszike1000

Sziasztok!

12 hetes UH-os eredmények.

BPd:20,2mm
AD1:19,4mm
Femur:7,6mm
OFD:26,1mm
AC:60,3mm
Bms:80gramm
HC:72,7mm
CRL:62,1mm
NT:2mm.

Élénken mozgó magzat, átlagos magzatvíz, a lepény a mellső falon kialakulóban.

Szívhangját jó volt hallani.:)

Viszont doki, úgy gondolja a vizsgálattal ráér.. :( hát nem tudom.
Azt mondta előszőr végezzem el a vérvételt, EKg-t..
Csütörtök reggel megyek vérvételre, holnap d.e. a bankokat járjuk..illetve csak kettőt, de ott részletes hitelkérelmet csinálunk végig.

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Jól eltűntem, viszont a katasztrófális idő ellenér, jól ki is pihentem magam, azaz kipihentük magunkat Apával :) Nagyon hiányzott Bala, viszont jól esett pihenni is, meg romantikázni Apával. Kényeztettük magunkat, amennyire csak lehetett. Igaz, éjszaka reflexből keltem, meg reggel 7-kor is, de jól esett visszaaludni, valamint este szokásunkhoz nem híven viszonylag korán lefeküdni.
A hely szuper volt. Termál fürdő, pezsgő fürdő, szauna, masszázsok, torna ... A kaja meg öt, sőt hat csillagos!
Amennyire hiányzott nekünk Bala, úgy tűnik Ő annyira nem hiányolt bennünket. Nagyon jól el volt a két nagyival. Ez valahol jó, de az az igazság, hogy több lelkesedést vártam a Manótól, amikor meglátott minket. Vigyorgott ugyan egy hatalmasatt, de a következő pillanatban egy pofont is kaptam, (Ugyanis most verekedős, meg rugdosós lett a Lelkem :evil: ) s a nagyihoz bújt. Szóval meg volt a véleménye: "Szia Anya! Képes voltál itt hagyni! Nesze! Akkor mostmár maradok a Nagyinál!" Aztán a következő pillanatban már nem volt semmi gond, de az első reakcióból ez érződött ki. Vagy csak a lelkiismeretem mondatta ezt. Nem tudom.

Sziszi!
Gratula a pocaklakóhoz, s sok-sok energiát a gyerkőcökhöz, így pocakosan! Szorítok nektek nagyon!

Zsóci!
Igen, fodrásznál jártunk :) Már nagyon bemelegedett a buksink, s így igazi nagy fiús lett a Manó!

Ui.: A héten elkezdődik az építkezésünk :D

Kép

Kép
timtom

Sziszi, ezt neked találtam!

Az anyuka ruhái

Első gyermek esetén (1.): Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani,amint megállapítják a terhességet.

Második gyermek esetén (2.): Ameddig csak lehet, a rendes ruháidathordod.

Harmadik gyermek esetén (3.): A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre

1.: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.

2.: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.

3.: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Babakelengye

1.: Előre kimosod, színek szerint rendezed, és precízen
összehajtogatod a babaruhákat.

2.: Ellenőrzöd, hogy még tiszták-e, és csak a legsötétebb foltokat
tartalmazóktól válsz meg.

3.: Miért NE viselhetnének a fiúk is rózsaszínűt?!

Aggódás

1.: Az első nyugtalan nyösszenésnél vagy fintornál felkapod.

2.: Akkor veszed föl, ha üvöltése felzavarná az elsőszülöttet.

3.: Megtanítod a hároméves elsőszülöttet, hogyan tologassa a
babakocsit.

Cumi

1.: Ha a cumi leesik a földre, elteszed, majd otthon elmosod és
kifőzöd.

2.: Ha a cumi leesik a földre, a cumisüvegből vett folyadékkal leöblíted.

3.: Megtörlöd a pólódban és visszadugod a szájába.

Pelenkázás

1.: Óránként bugyrot cserélsz, akár kell, akár nem.

2.: 2-3 óránként pucolod a dedet, ahogy szükség van rá.

3.: Igyekszel még azelőtt kicserélni a bugyrot, hogy a többiek a szag miatt panaszkodni kezdenének vagy kifolyna.

Pelenka tisztítás

1.: Mosás, szárítás, vasalás.

2.: Mosás, szárítás.

3.: Szárítás.

Babaprogramok

1.: Eljártok babatornára, babaúszásra, babazenére és babamese-
klubba.

2.: Eljártok babatornára.

3.: Eljártok a közértbe. Mert, kell a kimozdulás!

Kimozdulás

1.: Első alkalommal óránként rácsörögsz a bébiszitterre.

2.: Mielőtt elmennél otthonról, még meghagyod a számodat, ahol
elérhetnek.

3.: Meghagyod a bébiszitternek, hogy csak akkor hívjon, ha vér folyik .

Otthonlét

1.: Hosszú órákat töltesz el naponta csupán azzal, hogy a
gyermekben gyönyörködsz.

2.: Naponta többször rájuk nézel, nehogy az idősebb összenyomja,
böködje vagy megüsse a kicsit.

3.: Minden nap igyekszel némi időt eltölteni a gyerekek látókörén
kívül.

Lenyelt pénzérmék

1.: Ha elsőszülötted lenyel egy pénzérmét, rohantok az ügyeletre és
vered az asztalt röntgenért.

2.: Ha másodszülötted lenyel egy pénzérmét, gondosan figyeled a
pelenka tartamát, hogy távozott-e. (És csak akkor aggódsz, ha a
lenyelt 2 Ft-os helyett két 1 Ft-ost találsz.)

3.: Ha harmadszülötted lenyel egy pénzérmét, levonod a
zsebpénzéből.
timtom

Sziasztok!

Babaváráshoz, valamint az építkezéshez sok-sok pozitív energiát kívánok Nektek. Sziszinek még a sikeres és gyors banki ügyintézést is a mai napra!!!!!

Claire tegnap előtt küldött egy e-mailt (mert az új rendszerben még nem sikerült hozzászólást küldenie), hogy tegnap volt a védése. Nagyon drukkoltam neki, remélem sikerült!!!!

Timi!
Bala tényleg jól érezhette magát, ha különösebb üdvrivalgás nélkül fogadott Benneteket. Nektek meg jó erőgyűjtés volt az építkezéshez. Nagyon tudsz időzíteni!!!

Legyen szép a napotok! Majd még jövök az ovis ballagás fotóival, de előbb mentem kicsinyítgetni, mert nagyméretben fotóztam.

Na pá: Zsóci
zsóci

Sziasztok!

Claire-nek sikerült a védése!!!!!
Nagyon ügyes csaj!!!! Gratulálok innen is!!!!!

Ahogy ígértem, jöjjenek a képek ballagós Bettináról:

Kép

Kép

Kép

A kisfiú közöttünk a keresztfiúnk.

Napsugaras szép napot mindenkinek!

Zsóci
zsóci

Sziasztok!

Tegnapi UH-ról.
Annának 8,89mm-es köve van. Az Uh-szerint lehet évekig el lehetne evvel, felnőhetne vele..stb.

Az urológus szerint nem szabad megvárni a beágyzódást, mert az komoly műtét lenne-veszélyes.
Porlasztást javasolta, ami szte kíméletes.
3kórház csinál ilyet, felhívja és beszél velük vállalják-e.
Ő azt mondta csak egy 20 hónaposról tud, akinek ilyen picin porlasztottak.
Szerdán kell hívnom, az eredmények végett, ki vállalná.
Ha nem vállalják, azt javasolta Debrecenben van egy nagyon jó doki, aki egy tűszúrásnyit ejtene Pankuson, úgy venni ki-nem lenne vágás.
Természetesen ezt is vállalnánk.
Ami zavar, hogy mindenképpen altatnák őt!

A dokitól kaptunk egy időpontot, hogy nézessük meg Zsoltit is, mert lehet nálunk családban smmi, de ők öröklik vhonnan vissza.
Alapos, rendes, szimpatikus dokinak tartom, volt mindig Annához is egy pár kedves szava.

Sziszi.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Sziszi!
Ez a vesekő dolog nagyon nem hangzik jól!
S milyen nagy! Nem is tudtam, hogy egy vesekő ilyen nagyra is meg tud nőni. Főleg egy picúrban.
Drukkolok nagyon, hogy minél kevesebb rossz élménnyel megússzátok ezt az egész hercehurcát.
S mit mondanank? Azzal, hogy most ezt a követ szétporlasztják a késöbbiekben nem alalkulhat ki újabb?
Döntöttetek hitel ügyben?
Hogy van a Pocaklakó?
Zsolti mit szól, hogy lesz még egy tesó?

Zsóci!
Nagyon aranyos Bettina, s örültem, hogy rólatok is látok képet!
Clairről meg köszönjük az infót!

Claire!
Kép
Hatalmas gratuláció Neked, s le a kalappal! MEGCSINÁLTAD!!!
Kép
Mesélsz róla majd nekünk?

Kriszta!
Nagyon eltűntetek! Ugye nincs semmi gond!

Puszi mindenkinek, s jó hétvégét! [img]

Kép

Kép
timtom

S rólunk is egy hír:
Mai nappal elkezdődtek a munkálatok :D
Anyáék nagyban, Bala kicsiben homokozik :)
Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
timtom

Szia Timi!

Jó nagy munkába fogtatok...

Hitel: csak decemberben vesszük föl.
Pénteken megkötöttük a szerződést, illetve előszerződést+10%foglalót kértek.
Ügyvéd 1%-ot..nem kispénz.:(

De most ez sem számít, mert hamarosan lesz mégegy csodálatos gyermekünk és egy saját házunk.:)

Zsóci: örültünk a képeknek rólatok...

Kriszti, merre vagytok?
Claire??

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Képzeljétek: tegnap hatalmas jégeső volt Solymáron. Nagyon durva volt. Ilyet még Anyumék sem láttak.
A legérdekesebb az volt, hogy vadul zuhogott a jég, s közben szikrázó napsütés volt. S ahogy felnéztünk az égre, gyönyörű volt. Csak szegény virágokat, s fákat teljesen megtépázta ez a hülye idő. Júniusban ekkora jégeső? Amikor a legjobban szakadt, olyan dübögés volt, hogy szegény Bala el is sírta magát. Pedig az elején még neki is tetszett. Délután öt körül esett, aztán mi elmentünk otthonról, s mire hazaértünk kilenc körül, a jégkupacok még mindig ott voltak a kertben. Jó mi?
S íme néhány kép a nyári télről:
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
timtom

Sziasztok! Köszi a gratulációkat! A védés már nem volt rossz, mindenki jó indulatú volt. Nehézséget a szervezés okozott, meg az, hogy a témavezetőm elég elvislhetetlen volt előtte, és finoman szólva negatív. Aztán persze aznapra nem, de addig eljutni... Minden hülyeségbe belekötött, az sem volt mindegy neki, mi a meghívó szövege :lol:
Most igyekszem pótolni az emiatt elmaradt dolgokat, hát van bőven!
Látom mindenkinél zajlik az élet. Ez a vesekő tényleg csúnyán hangzik. Én úgy tudom, hogyha kiszedik, akkor elemzik, hogy milyen fajta kő, és aszeritn jevesolnak diétát vagy ilyesmit. Legalább is felnőtteknél. De aki erre hajlamos, annak nincs megoldva azzal, hogy szétzúzzák, vagy kiveszik. mindenesetre ha mást nem miondanak, állandóan "tisztítani" kell a vesét, sok folyadékot inni, meg víz hajtó hatású lötyiket. És rendszeresen nézetni. Az altatás nem hangzik jól, de hidd el nem olyan vészes. Unokatesómék lánya 13 hós, most műtötték a sérvét, és nálunk sem volt gond. Most ezt megpróbálom elküldeni, megtaláltam elbújva a gombot, elég fura.
Timtom! Sok erőt az építkezéshez!
Claire
claire

Sziasztok!

Uh!!! Jól belehúztatok - győzöm visszaolvasni. Még Kriszta hiányzott volna, ő is tud mennyiségeket írni. Majd az NLC-n azért meginvitálom ide.

Vesekő (ami nem kicsi), jégeső, építkezés - van itt minden. A vesekövet nagyon szívesen hanyagolnál, Timiéknek meg készen kívánnám a házikójukat. De jó lenne, ha ez így működne!!! Mindenkinek erőt, kitartást és jobbulást kívánok.

Jég és mennydörgés nálunk is volt szombaton, de nem ilyen mennyiségben. Nagyon tutik a képek, hihetetlen, hogy ennyi jég és hosszú ideig megmaradt.

Örülök, hogy tetszettünk képileg - nem ígérem, hogy sokszor okozok ilyen meglepit Nektek!

Jól végigdolgoztam a hétvégét. Főzés egy kis takarítás és előkotortam a nyári cuccokat hátha lesz nyár. A férjem szerint el is áshatom őket, mert az idén nem lesz rájuk szükség. Úgyhogy lehet, hogy a korai készülődésem miatt, most megint rossz időjárás várható! Bocs, nem akartam rosszat!!! Amit kikotortam, annak a nagyrészét ki is mostam tegnap, este meg vasalás.
Beterveztem, hogy hozzálátok a nászajándék elkészítésének, de egy fél lépést nem tettem ezügyben. Pedig már csak egy hétvégém van szabad - remélem azt sikerül kihasználnom.

Mindenkinek szép és tartalmas hetet kívánok!

zsóci

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?