Sziasztok!
Bejelentkezem nálatok is, mifelénk zajlik az élet...
Hétfőn voltam bevásárolni. Vettem a fiúknak és Csillababának összesen 15 pólót, 4 bodyt, 1 napozót, 1 rugit, 4 sapkát, 3 nadrágot, 1 szoknyát, 1 kisbugyit, 1 úszópelust, 1 előkét és 1 kádba bevihető kiskönyvet, s az egész cuccért fizettem összesen 4311 Ft-ot. Igaz, hogy 10 perccel a bolt nyitása előtt én már kb 30. voltam a sorban, s a párom a 3 óra alatt, míg egyedül vigyázott a kicsikre, teljesen kikészült, s egész nap morcos volt, de én végre kiélhettem vásárolhatnékomat, arról nem is szólva, hogy mióta Levente megszületett, most mentem el először itthonról egyedül, totál gyerek nélkül. Azt hiszem, ezt párom nagy bánatára havonta meg fogom ismételni. Azért a cuccok neki is tetszettek, Benedek meg annyira belekesedett, hogy volt olyan póló, amit nem is lehetett elvenni tőle, mert behisztizte magát, s az egyik sapkához is igen ragaszkodott. Egyszóval turiztam egy jót.
Tegnap kiderítettem, hogy ami testvérfelállót kinéztem magunknak, nem jó a babakocsinkra. Fél nap depi után nekiestem a netnek, s találtam egy Swiss Strolli Rider nevezetű felülőt, így néz ki:
S akkora mákom volt ma, hogy nem igaz!!! Ugyanis egy babaszobás kismama felvilágosított, hogy nem kell a jövőhéten Genfbe utazó páromból kiharcolnom, hogy hozzon nekünk egy ilyet, mert a Babyoutletben féláron adják. Vettünk is egyet, Benedek már a boltban beleszerelmesedett, ma a liftnél már nagy hiszti volt, hogy miért nem ülhet rá, még mindig nagy a szerelem. Két bibi van vele: nem fér be a liftbe, tehát mindig a földszinten kell szerelnem, de ez fél perc max., a másik, hogy, ma legalábbis, Benedeket a játszóterezés helyett sokkal jobban érdekelte, tehát rávett némi túrázásra. Pár óra tapasztalattal a hátam mögött mondhatom, hogy piszkosul bejött nekünk.
Viszont nagyon kiköltekeztem ezzel, így ezerrel árulom a dolgaimat (pl babakocsi, görényketrec, ami még eszembe jut) a neten.
Vasárnap utazunk a szüleimhez egy bő hétre, mert a párom megy a Cernbe. Már nagyon várom, kissé pegyepesedett az agyam itt a lakásban a két gyerekkel.
Volt pár dolog, ami az itt mostanában olvasott dolgokról eszembe jutott:
bárányhimlő: nálunk lenne egy érv, ami miatt, ha lányom lenne, inkább a teljes védettséget adó betegségre szavaznék: nemrég mesélte el anyám, hogy a nővérem és énközöttem lett volna a családunkban még egy baba, de anyám terhesen lett bárányhimlős, s ezért elvetették.
fogsérülés: amikor kb másfél éves voltam, épp az öcsémmel jött haza anya a kórházból, az otthoni teljesen megkergült hangulatban sikerült a fürdőszoba küszöbében úgy felbuknom, hogy a teljes felső fogsorom kifordult. Anyám akkor visszanyomta a helyére, később egy fogorvos azt mondta neki, hogy ez a leghelyesebb, amit tehetett. Viszont azt gondolom, hogy ennek köszönhetem, hogy az első fogaim, ha nem is vizszintesen, de közel ahhoz, kiállnak. Kamaszként nem tudtam elviselni a fogszabályzót, az esküvői fényképeken piszok rosszul nézek ki, mert majd mindegyik beállított képen a fogaimat rejtegetem, s ma se nagyon szeretem, ha fényképen szembesülök velük. Az az egy vigaszom van, ha tényleg a baleset eredménye, akkor a fiúk nem öröklik.
Titanilla,
soha nem jártam még Újpalotán, 6 éve ferencvárosi vagyok, eredetileg meg kecskeméti.
Magi,
gratulálok a kitartásodhoz fogyókúra témában! Rajtam is van még kb 10 kiló plusz, de ha Benedek ilyen lelkes marad a távgyalogoltatásban, egy részét tutira leadom.
Jó ötlet a bölcsinyitás, nekem üzletiesebb gondolataim szoktak lenni. Amíg görényeim voltak, addig azon agyaltam, hogy kisállateledel és -felszerelés boltot kellene nyitni, mert nem igaz, hogy az emberek mi pénzt el tudnak költeni az állatukra (köztük én is). Amióta gyerekeim vannak, rájöttem, hogy ennél jobban csak a gyerekeire költ az ember, azóta bababolton gondolkodom.
Reditke,
nem hiszem, hogy a nem túl kemény testedzés elapasztaná a tejet. Elvileg én is járok Leventével baba-mama tornára (bár eddig csak egyszer jutottam el, de nagyon szeretnék rá járni). Gyógytornász tartja, s igencsak keménynek találtam több évnyi henyélés után. Ha ártana, gondolom, nem tartanák kisbabás mamáknak.
Liv,
Én is gratulálok a fogmosáshoz. Benedek is menekült a fogkefe elől régebben, de azután látta, hogy Csilla milyen lelkesen mos fogat, s ezután már őt is rá lehetett venni.
Remélem, a csípések gyorsan eltűnnek.
Anyuszi,
nyugodtan dühöngj csak, én is azt tenném. A bankok úgy látszik mindenkivel kitolnak. Na, ez is egy érv amellett, hogy én egyáltalán nem akarok építkeni, míg a páromnak az a nagy álma. No meg mi gyerekkorunkban 9 évig laktunk egy építkezésen, mert a szüleimnek is lassan csordogált a pénz...
Megyek, mert ez a kisebbik már másfél órája itt szuszog mögöttem, tudtam, hogy meglesz a böjtje annak, hogy ma alvós napja volt. Ja, rájött, hogy tudja szopizni a hüvelykujját, márha sikerül a kezével eltalálnia az arcocskáját, s olyan cuppogást levág, hogy két szobával arrébb hallani. Csak a végén mindig felhúzza magát, most is ez készülődik.
Kormi