Anyapoc: hát én speciel eleve nem hiszek abban, hogy valaki ha kiderül, hogy zebrás, egyszerűen letesz mindent és új életet kezd.... Hát nagyon nem hiszek ebben...
Én még januárban csináltam egy 21 napos méregtelenítőkúrát... (akkoriban elmentünk egy pránanadi hétvégére és kiadták, hogy kéne egy 21 napos... csak, hogy egyszer megérezze mindenki, milyen érzés "tisztának" lenni...) A méregtelenítés a következőket jelentette: semmi hús, tej, tojás vagy állati fehérje, semmi kávé, alkohol, drog vagy ilyesmi ... asszem ennyi....
Hát én előtte sem ittam, húst iszonyú ritkán eszek, de szerintem életem végéig el lennék nélküle, ha nem tudnám, hogy néha kéne. Sajtot eleve ritkán eszek, tojást is jó ha 2-3 havonta, a tejről is leszoktam akkor már jó ideje (soha nem esett jól... úgy éreztem, beleül a gyomromba..)...
Szóval én ilyen alapokkal indultam... és az első héten majdnem behaltam... mindössze amiatt, mert ki kellett hagynom a reggeli kávészertartást... A férjem túlélte a húsmentességet, de a sajthiánytól a 2. hét végén már a falat kaparta... a többi neki is ment. Mi mind a ketten tudtuk, hogy ez csak 3 hétig tart...
A 3. héten mind a ketten elkezdtük érezni, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben... a 4. héten a férjem bevásárolt egy zsák sajtot... addig bírta
Én még 3 hónapig bírtam KV nélkül.... aztán feladtam...
Ezek csak piszlicsáré baromságok, de szerintem pokollá tud tenni egy terhességet, ha az embernek abban a pillanatban kell MINDENT feladnia....
(nekem speciel az lesz kínszenvedés, hogy hirtelen el kell majd kezdenem fehérjét enni - sok halat pl., tojást és hasonlókat... mert azt én is tudom, hogy a baba fejlődéséhez vegyes étrend kell... a KV-t majd megoldom... vettem pótkávét és már szoktatom magam az új ízre... reggel igazi, délután pót... meg kell, hogy mondjam, hogy ízre tök ugyanaz
)
(ja... lehet mondani, hogy túlspilázom, de mi tényleg így élünk... bűnözni szoktunk -csoki, tejes capuccino stb.- méghozzá lelkiismeretfurdalás nélkül - merthát ez kell néha az ember lelkének
viszont odafigyelünk arra, hogy durva szemeteket ne együnk/igyunk - pl. kóla, chips ... ja.. és én nem egészségügyi stb. megfontolásból nem eszek húst/sajtot/tojást, hanem mert nem kívánja a szervezetem.... aztán ha kiürülnek a tartalékok, akkor én is benyomok egy fél grillpipit
aztán jó ideig semmi ingerencia a húsevésre...)