Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Doris, köszi a gratulációt. Én nagyon örülök, hogy fiú, teljesen mindegy volt, csak, egészséges legyen. Legalább jól összeszoknak majd Gergõvel.

Elkészültek már a képek? Ha nem nagy gond, én nagyon várok néhányat, mert nagyon kíváncsi vagyok ám. ííbiztos gyönyörû volt az út.

Sziasztok, Rita
ritasol

RitaKép
Igen, elkészültek és szuperül sikerültek csak nincs még scanner-ünkKép Illetve a múlt héten vettem egyet a Párom szülinapjára de azt majd csak 24.-én ünnepeljük, így Õ még nem tud rólaKépKép Ha megkapja az ajándékot, akkor megkérem, hogy küldjön Nekem néhány képet és továbbítom Neked isKép Gergõ-baba mennyi idõs? Nagyon szép neve van...Kép

Puszi: Doris
doris

SziasztokKép
Sikeresen megerkeztem a Balcsirol. Sajnos a szules elott mar nem megyunk le Kép

Rita: gratulalok az ujabb fiuhoz. "Vigasztalasul" az elnyomasrol: a Balcsin lenn volt velunk az egyik barati csalad, nekik 3 lanygyerekuk van, mind jo nagyszaju, es az anyjuk se semmi... Szegeny pasi Kép
Egy masik barati hazasparnak meg megszuletett a kisfia e het keddjen.

Doris: koszi, hogy kikerested a linkeket, igy en is megnezem Kép

Mas: jon valaki szulesfelkeszitore hetfon? Sajnos a ferjem nem tud jonni, ugyhogy egyedul kell mennem. Neki most elore kell dolgoznia, mert a szules utan itthon lesz velem egy darabig.
Kepzeljetek: tegnap kimostunk egy csomo babaruhat. "Remes", hogy egy mosasnyi kisruha ket szaritora fert csak el.

En eleg rosszul viselem a meleget, olyan vagyok, mint egy partra vetett hal. Ti hogy vagytok ezzel? Nagy torolkozo-borogatasokat teszek magamra Kép Ugy nezek ki, mint valami arab sejk. A hasam meg akkora, hogy mar nem jonnek ram a nadragok...

Jo hetveget mindenkinek, remelem ma kicsit huvosebb lesz.

zsani (35/36.)
zsani

Sziasztok!

Lányok! Lehet, hogy hülyén hangzik, de meg kell kéreeznem, hátha tudtok valamit mondani. Lehet érezni azt, hogy a méhszáj elkezd kinyílni? Nálam az elsõ gyereknél nem nyílt ki egyáltalán, így nem tudom. Akkor már a 20.héten 2000 volt a méhnyak(?), most csak a 24. héten mondott ennyit a doki. Arról nem volt szó, hogy ez azt jelenti, hogy a méhszáj is elõbb-utóbb elkezd kinyílni, most viszont valahol ezt olvastam, hogy a doki ezt mondta valakinek, akinek szintén viszonylag korán kezdett kinyílni.
Bocs, ha nagyon zagyva amit írtam, de vegyétek figyeembe, hogy mindjárt holnap vanKép

Köszi, ha tud valaki valami okosat mondani, holnap "találkozunk".
Sziasztok, Rita
ritasol

ZsaniKép
Sajna nekem még nem aktuális a szülés felkészítõ tanfolyam de remélem azért sikerült találnod valakit...Kép A meleget még pocak nélkül is nehéz elviselni, kitartás, már nincs sok hátraKép
RitaKép
Nem tudok válaszolni a kérdésedre, de emlékszem, hogy a "Friss kismamák"-nál olvastam anno valamit errõl. Ha jól emlékszem a számjegyek külön külön is jelentenek valamit. Esetleg kérdezd meg Õket, ott már rutinosak vannakKép

doris

Rita: nekem is 2000-es már, nyugi, ez nem azt jelenti, hogy nyitva van. Az elsö szám csökkenése azt jelenti, hogy a méhnyak elvékonyodik. Nekem kb. 4-5 hete van igy. Szerintem ne idegeskedj.
Egyébként én néha meg vagyok róla gyözödve, hogy nyitva van a méhszájam, és a Bubaci lába kilóg. Persze ez hülyeség, mondta a dokibácsi is KépKép

Nem voltam szülésfelkészitön, mert szerencsére jött a barátunk, akivel nyaraltunk a maradék holmijáért... Én igazából nem nagyon szeretek ilyen "ömlesztett tanfolyamokra" járni. Mindig úgy érzem magam, mint a suliban, mikor kötelezö mozizásra kellett menni.

Lányok, akik már szültek: a babának kell bevinni kenöcsöt, fürdetöt meg ilyesmit?
BMarti: a VIP szobában veled van a gyerköc? Vagy hogy van ez? Mikor adják a számlát? Kezdel izgulni az ilyen technikai részletek miatt Kép

Tegnap összepakoltuk a kórházba való holmikat, csak pár dolgot kell majd akkor betenni...

Nálatok is volt zivatar? Itt jól szakadt (persze a babaruhák ki voltak teritve...)

zsani
zsani

Ez csak egy proba...
vici

Sziasztok lanyok!

21 het + 3 nap, amit eddig betoltottunk. Mar hetek ota olvasgatom, amiket irtok, ugyhogy gondoltam mostmar en is hozzaszolok. En a masodik babat varom, van egy 16 honapos edes kislanyunk, ha doki jol latta, akkor most ocsi lesz.
Az orvosokrol keszult tablazatot is megneztem, egy-ket dolog meglepett. Szerintem nagyon kulonbozo, hogy kinek milyen orvos jo. En nem szeretem a nagy felhajtast a terhesseg korul, hiszen ez a vilag egyik legtermeszetesebb dolga, ha mar sikerult eljutni eddig. Persze ezt inkabb csak szeretnem igy megelni, mert az elso terhessegemnel cukros voltam es vegig dietaztam, most a cukrom jo, de ketszer alacsony lett az AFP-m.
Szoval az en orvosom, a Sovago pont megfelel az en elvarasaimnak. Eloszor a Gyoreyhez jartam, akit nagyon kedveltem, engem nem zavart, hogy letegezett. Kifejezetten orultem annak, hogy nem vizsgalgat allandoan, de amikor pl. duzzadtnak latta a pajzsmirigyemet, azonnal elkuldott megnezetni. Aztan bejelentette, hogy nala nem tudok szulni, es javasolta a Sovit es a Musztafat. A Sovit mar ismertem a terhespatologiarol, igy mellette dontottem. A szules elott negy hettel latott eloszor, a CTG vizsgalatok utan. Nem jartam a maganrendelesen es most is a korhazba jarok hozza. A szules vegul is egesz napos volt, es penteken este 7-ig turelmesen varta, hogy kijojjon a baba. Kozben a Musztafatol kaptam epiduralis erzestelenitest (abszolut profin csinalta) es meg jol elbeszelgettunk. Nekem abszolut megbizhatonak tunt mindig, szeretem, hogy viccelodik, es legalabb tizszer megkerdezi, hogy van-e valami kerdesem.
Szoval en elegedett vagyok Vele.
A Palffy-val is talalkoztam a korhazban tobbszor. Hallottam, amikor a kolleganojet nagyon otromban, mondhatni bunkon utasitja, es lattam mezes-mazosnak is. En jobban szeretem a kiegyensulyozott embereket. O abszolut hangulatember, meg ha kivalo orvos is.
Ennyit az orvosokrol...

Jo pocaknovesztest nektek!

Vici
vici

Szia Zsani!

A babának ruhát, pelenkát és köldökápoló cuccot adnak, popsikenõcs is volt, de azt azért nem árt, ha lesz nálad is. Amit feltétlenül vigyél, az a nedves törlõkendõ, mert azt nem adnak, és anélkül a magzatszurkot lepucolni a fenekérõl képtelenség. Szerintem vigyél teás cumisüveget is, legföljebb nem használod, ha nem akarsz neki teát adni, de ha a saját oda van készítve a kocsiba, akkor talán nem itatják meg azzal a förtelmes boci-cumival. Egyébként szvsz ebben a melegben tényleg kellhet a tea... Ja, a fürdetõt kérdezted még. Az nem kell, nem te fürdeted.
A babák a baba-mama részen (rooming in, vagy hogy is kell írni) szinte egész nap az anyukájukkal lehetnek. Reggel van egy kötelezõ vizit és este a fürdetés, amire feltétlenül be kell õket vinni. Ezen a kétszer 1-1,5 órán kívül a kisbabád akkor és annyit van veled, amikor és amennyit te akarod. Ez nem különbözik a sima kórtermek és a "luxus" szoba esetén. A gyakorlat az volt, hogy hajnalban kihoztuk õket, szopiztak, babáztunk, aztán vizitre bevittük, de már a folyosón vártuk, hogy vége legyen, és visszakapjuk a kisbabáinkat. Utána fürdetésig babáztunk, és fürdetés után még visszavittük a piciket egy esti szopira. A legtöbb anyuka 10-11 óra felé betolta a kisbabáját a "garázsba", hogy egy kicsit nyugodtan alhasson. A külön szoba ebbõl a szempontból is jó, mert nem zavar senkit, ha te éjszaka is magad mellett akarod tudni a kisbabádat. Mert ahogy én láttam, a lelküket kisírhatták a garázsban egymásnak, nem nagyon nézett feléjük senki. Kép Bár lehet, hogy ez csak az ünnep miatt volt akkor így...
A különszoba árát az utolsó nap kellett kifizetni, mikor már tuti volt, hogy hazajöhetünk. Egy nagyon kedves hölgy felhozta a számlát nekem, és a pénzt is átvette ott, hogy ne kelljen télvíz idején papucsban és köntösben átcsattognom. Egyébként a bejáratnál jobbra van a gazdasági iroda, ott kellett volna fizetnem elvileg. A különszobában töltött éjszakák számával szorozzák a szoba árát, tehát aszerint kell fizetni, ahány éjszakát ott töltöttél, és nem ahány napot.
Ha van még kérdésed, akár ide, akár az e-mail címemre írd meg nyugodtan. Gondolom a technikai részletek nem sokat változtak az elmúlt fél évben. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Idén februárban adtak már popsitörlõ kendõt is! Kép

Vici, örülök, hogy neked bejött Musztafa. Én azt hittem, lerúgom a fejét, ha még egyszer olyan hangnemben megkérdezi a görcseim között, (miközben vizsgált), hogy miért kiabál anyuka? Az sem volt kellemes, ahogy a szülésznõt kérdezte kint a folyosón, amikor õ az EDÁ-t kérte nekem, hogy: minek? Viszont valóban profi módon adta be. Eltekintve attól, hogy vagy 3x rámmordult, hogy ne ugráljak, mert épp egy bazi nagy tû áll ki a gerincembõl. Lehet, hogy õ is hangulatember, vagy épp álmos volt.

Pálffy az orvosom volt, nagyon korrekt szakembernek ismertem meg, de nem igazán mézes-mázosnak. Viszont, mikor bent voltam, minden nap bejött, megnézett hogy vagyok, erõt adok, mikor eltört nálam a mécses. Sõt, õ mászkált utánam a PIC-re is. Kép Persze ettõl függetlenül lehet õ is hangulatember.
bogyeszka

ViciKép
Gratula a kicsihez és a nagyhoz isKép Problémamentes szülést kívánokKép Egyébként Nekem is Pálffy az orvosom immáron 10 éve és nagyon szeretem õt. Tény, hogy nem egy "cseverészõ" típus, de korrekt és lényegre törõ. Ezen felül nagyon emberséges és segítõkész. Kissé talán hangulatember, de nekem sokkal fontosabb, hogy bármikor számíthatok Rá és teljesen mindegy, hogy ez hétköznap este, vagy épp vasárnap esedékes... Amikor korházban feküdtem (sajnos elég gyakran) akkor elõ nem fordult, hogy ne jött volna be megnézni, hogy hogy vagyok és minden rendben van-e...még hétvégeken is amikor nem ügyeltKép
BogyeszkaKép
Hogy vagytok? Minden rendben van? Nyaraltatok valamerre vagy otthon voltatok?Kép
doris

Bmarti: köszi az infót Kép Még biztos jut eszembe kérdés, akkor majd felteszem öket Kép

Bogyeszka: akármilyen hangulatember, akkor se legyen bunkó állat. Elég undoritó, hogy a kismama ott fekszik kiteritve, fájdalmak között (amiket persze a kedves úriember sose élt át), és még taplóskodnak is vele. Remélem, mikor én szülök, nem ö fog ügyelni. Bocs a kirohanásért, ezt nem Mr. X. ellen irtam, hanem általánosságban.

zsani (37.)
zsani

Zsani, én is remélem... Kép Késõbb egy szobában voltam egy olyan anyukával, akinek õ az orvosa, és teljesen ledöbbenve hallgatta, hogy mi történt. Õ nagyon meg volt vele elégedve. Ezért gondolom azt, (mostmár azért 5 hónap eltelt, lehiggadtam) hogy nem az õ napja volt aznap. De azért inkább ne találkozzak vele többet. Jobb a békesség.

Doris, egy-egy hétvége Balaton, talán augusztusban el tudunk menni valahova. Párom egész szépen felemésztette a szabiját a baba születése körüli idõszakban. Szóval most volt Andris 5 hónapos, már 6500 g, viszont sajnos áttértünk vegyes tüzelésre, mert a tejem nagyon csöpögõsre állitódott be és babi is szépen választja el magát. Igy most kap tejet, tápszert és gyümölcsöt is már. Három hét alatt szedett fel 1100 g-ot, elõtte való héten már csak 40 g-ot gyarapodott a tejjel. Hát, nem boldogágos, de ez van. A lényeg az egészség, és manóka úgy tûnik, az. Kép Most jöttünk a Fejlõdésneurológiáról, és a doki szerint nagyon szépen fejlõdik, már nem kell erõltetni a hasalást sem, mert úgy is visszafordul... Kép
bogyeszka

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni a tapasztaltabbaktól, hogy a romming-in szobából mindenki ki szokta vinni éjszakára a babát? Hánykor szopik utoljára este, és mikor reggel, ha külön van?
Õszintén szólva én kicsit tartok attól, hogy hiába alszik jól az egyik baba éjjel, ha a másik sír és nem hagy a szobában senkit aludni. A hagyományos osztályon este 11-kor még szopiztak a babák, és hajnali 5-kor már újra hozták õket. Persze azt nem láttuk, hogy éjjel mi történt velük.

Az én kislányom besárgult és antibiotikumot is kapott, úgyhogy átkerült az intenzívre, így nem mentem babás szobába. Aztán mire az 5. napon visszamehetett az egészséges babákhoz, már nem költöztünk át, mert két nap múlva hazamehettünk. Szerencsére semmi bajunk nem volt a szoptatással, pedig csak a negyedik napon lett tejem, és azt is elõször cumisüvegbõl kapta az intenzíven.

Remélem most másként lesz.

visszatérve az orvosokhoz: érdekes, hogy milyen különbözõ benyomásaink vannak róluk. Szerintetek másként viselkedik egy orvos azzal a betegével, aki a magánrendelésére jár, mint aki a kórházi rendelésre? Én kicsit vívódtam már az elsõ gyereknél is, hogy nem kellene inkább magánrendelésre járnom, de aztán maradtam a kórháznál, és eddig nem bántam meg. Persze a szülés után így is volt boríték.

Vici (22.)
vici

Megint eszembe jutott egy kérdés: miben hozzuk haza a babát? Hosszúujjú pamutrugiban, alatta egy ujjatlan kombidresszel v. hosszúujjú kombidresszben ujjatlan rugival? Elég komolytalannak tünhet a kérdés, de nekem fogalmam sincs. Szerintetek?

Bogyeszka: örülük, hogy jól fejlödik a baba Kép

Vici: szerintem dokija válogatja, hogy a magánrendelésre járókkal kivételez-e. Bár szerintem elképzelhetö... Végül is a pénz beszél... Kép
A különbözö benyomás meg azért is lehet, mert más-más elvárásaink vannak. Én pl. nem igénylem azt, amit sokan mondtak, hogy a doki az egész szülés alatt ott ült, és fogta a kezüket. Engem inkább hagyjanak békén kettesben a férjemmel, és csak akkor jöjjenek, ha kell. Szerintem a szülés egy olyan bensöséges, intim dolog, aminél nem kell ott lenni egy sereg felügyelönek, hanem inkább azt szeretném, ha a háttérböl vigyáznának ránk. De jó lenne, ha ezt olvasnák az illetékesek KépKép

zsani
zsani

Sziasztok LányokKép
BogyeszkaKép
Gratulálok a gyarapodásotokhoz és ne szomizz a tejci miatt... Ha a babuka elégedett és hízik akkor ez a legfontosabbKép
ViciKép
Én a közel 10 év alatt mindösszesen kétszer jártam az orvosom magánrendelõjében. Az összes többi vizsgálatot a korházban végezte, tehát nyugodtan mondhatom, hogy nem a "pénz" motíválta amikor emberségesen bánt velemKép Többször is elõfordult, hogy nem fogadott el semmit és olyan alkalmak is voltak, amikor én nem adtam semmit... Nem azért mert nem érdemelte meg, hanem mert így hozta a helyzet. Ettõl függetlenül soha, egyetlen percig sem éreztette, hogy "illett" volna adnom, vagy nem volt kevésbé körültekintõ azért, mert az elõzõ alkalommal nem adtam semmit... Ezt egyébként el sem tudom Róla képzelni. Viszont olyan elõfordult már, hogy láttam rajta a feszültséget, vagy, hogy kissé ideges volt, de ez nem a személyemmel hozható összefüggésbe, hanem azt gondolom egyéb tényezõkkel. (Pl. szülésben kellett volna lennie, mûtétek vártak Rá...stb.) Ha õszinte akarok lenni, akkor bizony velem is gyakran elõfordul, hogy nem "egyformán" kedvesen kezelek le két Ügyfelet és ennek nem az az oka, hogy egyiküket jobban, másikukat kevésbé kedvelem (hisz nem is ismerem Õket), hanem sokkal inkább az éppen aktuális állapotom, hangulatom, problémáim vagy épp jó kedvem határozza meg... Én úgy gondolom az a fontos, hogy körültekintõ, lelkiismeretes és szakmailag maximálisan felkészült legyen az orvosunk egyébként pedig fogadjuk el, hogy Õk is "emberek"KépKép Nem is akármilyenekKépKép
ZsaniKép
Hidd el olvassák Õk is ezeket a feljegyzéseketKép

doris

Doris: tudom, hogy olvassák, már jutott vissza hozzám személyesen visszajelzés (az én keresztnevem úgy látszik eléggé felismerhetö) Kép

Szóval: mit adjak a babámra, ha hozzuk haza? Tessék segiteni a dilemmámon KépKép

zsani
zsani

ZsaniKép
Ez tetszik...KépKép Sajna a babukád tekintetében nem tudok segíteni, mert még nincs babám de én valószínûleg hosszú újju body-t és ujjatlan rugit adnék ráKép Tartalékban lenne nálam kardigán és természetesen egy vékonyka pamut sapi isKép
No meg a mózeskosárkában nyilván lesz egy takaró vagy pléd is....Kép Bár ez kicsit sok leszKép
KismamákKépKép Tessék segíteniKépKépKép

doris

Sziasztok!

Vici! Amikor én benn voltam, akkor mindenki kivitte éjszakára a babáját, úgy, ahogy a hagyomásnyos osztályról írtad, éjjel 11 óra körül (fürdetés után) még megszoptattuk õket, utána 5 óra körül (vizit elõtt) hoztuk ki újra, és vizitre (már nem emlékszem pontosan, hogy hány órakor volt) visszavittük. De szerintem ez mindenkinek szive joga, hogy visszaviszi-e a babáját éjszaka. Ezért is jó a különszoba. Kép A "társas" szobában sajnos ki vagy téve a szobatársaidnak, és nem lehet elõre tudni, hogy bunkó vagy figyelmes társaság gyûlik-e össze.
Az orvosokkal kapcsolatban én azt tapasztaltam, hogy nagyon nem mindegy, hogy a saját páciensének tekint-e egy orvos, vagy nem. Ez meg attól függ, hogy magánrendelésre jársz-e hozzá. Az meg, hogy más kismamáknak más a véleménye egy orvosról nem meglepõ. Sõt, ugyanannak a kismamának is változik a véleménye. Kép

Zsani! Érdekes kérdés. Kép Én mindig inkább az alsó ruházatban adok hosszú ujjú cuccot a gyerkõcre, tehát hosszú ujjú bodyhoz ujjatlan rugit, de ez csak úgy saját érzés szerint. Talán a védõnõdet lenne érdemes megkérdezni, ha fontos neked a szakszerû válasz, de igazából szerintem tök mindegy.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Rég irtam nektek, de azért esténként néha sikerült titeket elolvasnom.
Mi szépen gyarapszunk a mult héten volt Ádám 1 honapos és 4100g.
Bogyeszka sajnos juniusra elfogyott a törlõkendö!Kép
Zsani ha mostanában szülsz szerintem rövid ujjú body és rövid pamut rugi, mi is igy jöttünk haza és igy is izzadt szegényke.
Dokikról szerinem mindnek van rossz napja, csak valamelyik ilyenkor bunko lesz valamelyik meg morcos.Szerencsére az enyém a morcos kategoriába tartozik.
Mindenkinek kellemes napokat Kato
katalinka

Zsani, mikor is hozod haza azt a babócát? Mert ha kint 40 fok lesz árnyékban, akkor nem kell ráadni az egész ruhatárat... Kép Én télen hoztam haza, elég szeles, hideg idõ is volt, igy adtam rá egy hosszú ujjú bodit, kis zoknit (ez talán felesleges volt... Kép ), hosszú ujjú rugit, kocsikabátot, vékony sapkát, vastag sapkát és overállt. Mindezt úgy, hogy ugye a kórteremben volt vagy 25 fok. Kép Szegény gyerek üvöltött. Kép S a hordozóban a kocsiig be is takartuk az arcát egy pelussal. Perpill egy ujjatlan rugi van rajta, de lehet, hogy átcserélem egy rövid ujjúra, még nemtomm, végre lehûtötte az esõ a levegõt. Az hogy utána a bodi legyen-e rövid ujjú és a rugi hosszú vagy forditva végülis mindegy, mi tavasszal hosszú ujjú bodit adtunk rá ujjatlan rugival (persze még talpassal). A lényeg, hogy a tarkóján nézd meg, melege van-e vagy fázik, a kezén-lábán nem érdemes, hiszen még nem tökéletes a vérkeringése. Ne hagyd magad befolyásolni a sikoltozó nagymamáktól, hogy jéghideg a keze, adj rá valamit! Kép A kis cérnasapit azért ajánlom, véd a naptól, széltõl, meg a kis zoknit is.
bogyeszka

Ja és köszi szépen a gratulációkat! Kép
bogyeszka

KatoKép
Szia-sziaKép Hogy repül az idõKépKép Ádám-babu már egy hónaposKép Gratulálok!!!
BogyeszkaKép
Olyan jó volt olvasni ilyen részletességgel a babukáról, meg, hogy mi mindent adtatok ráKép Kész kis "hógolyó" lett belõle mire becsomagoltátokKép

doris

Doris, el sem hiszed, mennyire szó szerint hógolyó lett belõle! Kép Tiszta fehérben volt ugyanis, csak az overall volt vizkék. Kép
bogyeszka

BogyeszkaKép Édes lehetettKépKép
doris

Bogyeszka!

Akár csak rólunk írtál volna! Kép Nálunk is szinte minden cucc fehér volt, aztán mikor a hógolyónkat belecuppantottuk az autósülésbe, akkor úgy belecsúszott csórikám a bundazsákba, hogy a feje búbja is alig látszott ki. Kép És a felöltözés a jól fûtött kórteremben is igazi horror volt! Elõször felöltöztem én, hogy inkább én izzadjak be, mint a baba. Azután hozzáfogtam felöltöztetni egy alig több mint 3 kilós nyiklõ-nyakló kis rongybabát, én, az elsõ gyermekes anyuka, aki csak könyvbõl tudtam, hogy mit kellene csinálni, és csak játékbabán próbáltam... Hosszú ujjú body, harisnya, rugi, kocsikabát, vékony és meleg sapka, bundazsák... Majdnem egy óra hosszáig kinlódtam vele, mindkettõnk hátán folyt a víz, mire végeztem. Végeztem?! Nagyjából belegyömöszöltem a gyerkõcöt a ruhákba. Persze senki nem segített. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

MártiKép
Olyan szórakoztatóan fogalmazol, bár jól tudom, hogy az adott szitu nem volt épp megmosolyogni való, de ne haragudj, így utólag csak kuncogok ezenKépKép Most már nyilván rutinos Mama vagyKép

doris

Hehe! Én nem is akartam segitséget, úgy éreztem, ha most fel tudom öltöztetni a babát, akkor késõbb sem érdemes pánikba esni. Kép Egyébként az egy óra futamidõ nálam is megvolt. Kép Anyámék meg ezalatt kint vártak az elõtérben. Kép Úgyhogy 4 óra helyett 5 órakor csurig izzadtan egy üvöltõ gyerekkel - ill. akkor már nem, mert belenyomtam a teás cumisüveget a szájába, és úgy rákapott, hogy fogni sem kellett - vonultam el. Kép Haj, régi szép idõk. Szeretnék visszamenni néha... Kép
bogyeszka

KépKépKépKép
Köszi a válaszokat Kép Ebböl már tudok választani.
BMarti: nekem a ti szakszerü válaszotok is pont jó lesz, a védönöm meg különben is elutazott Ámerikába 2 hete 2 hónapra. A helyettesét meg nem is ismerem, de nem is hiányzik öszintén szólva.

Ma egész nap folyamatosan keményedik a hasam., viszont a hüvöset naaagyon élvezem, még tudtam is aludni délután. Gondolom a Babucik is jobban birják ezt az idöt.

zsani
zsani

Sziasztok!

Doris! Utólag én is jól mulatok, és ma már a közben örökké elmászni próbáló gyerkõcöt is félkézzel pelenkázom, de akkor eléggé kétségbe voltam esve.

Bogyeszka! Engem itthon várt a védõnõvérem, és a gyorstalpaló gyakorlati babaápolási tanfolyam, így attól nem tartottam, hogy utána mi lesz, de ott, a kórházban nagyon jól jött volna, ha segít valaki felöltöztetni Nyaklikát. Kép

Zsani! Mikorra is vagy kiírva? Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Nekem egy háromgyerekes anyuka volt a szobatársam,vele beszéltem meg,hogy segit majd felöltöztetni a bébit hazamenetelkor.De éppen akkor elhivta valamiért az orvosa,igy megkértem az egyik csecsemös növért,hogy segitsen.Kis honoráriumot csusztattam a zsebébe persze:-)nagyon örült neki és totális szakszerü gyakorlati felvilágositásban részesültem,még a fürdetéskor használandó helyes tartásról is:-) (elsö bébim volt és ugye,a kórházban nem mi fürdettünk). Ugy gondoltam,elöttem egy élet az öltöztetés majdani begyakorlására,nem tulfütött helyiségben,téli ruhatárral kezdem a "gyerekkinzást":-)
puposnünüke

BMarti: aug. 15-re, de mivel elötte be kéne feküdnöm a cukor miatt, ezért megbeszéltem a Babucival, hogy megszületik 1-e körül. Már igy is alig fér el szegény odabent, legalábbis a dörömbölésböl igy érzékelem Kép)

Ma voltam még vásárolni 1-2 dolgot a gyerköcnek, de mostmár lassan minden megvan Kép Úgyhogy jöhet is lassan.

zsani
zsani

Zsani!

Szerintem ha ilyen kellemesen hûvös lesz az idõ (25 fok körül) elég egy hosszú ujjú body, egy ujjatlan rugi, egy kis kardigán és egy kis sapi. Egyébként nekünk nem is igazán az öltözködés jelentett gondot, hanem a pillanat, amikor hazaértünk.
Letettük a gyereket a mózeskosárban az ágyra, körülálltuk és tanakodtunk, hogy most mit is csináljunk. Mert ez a gyerek olyan áldott jó volt (most is az, csak nagyon eleven), hogy alig sírt, szép csöndben aludt vagy nézelõdött. Furcsa érzés volt, hogy eggyel többen lettünk, és aztán napról-napra jobb. Most pedig már (16 hónapos) nem tudunk betelni Vele.

Vici
vici

Köszi, Vici Kép)
Ma mi is azon gondolkodtunk, hogy mit is csinálunk majd egy gyerekkel Kép)) Aki úgy két hét múlva már itt is lesz... Háááát...

Ma megvettük az utolsó hiányzó dolgokat (szoptatós melltartó, -betét, cumisüveg, hasonló apróságok), és kezd olyan érzésem lenni, mint tavaly az esküvö elött, hogy folyik el a pénzünk, és sikitófrászt kapok, ha még valamit vennem kell Kép Persze azért szivesen vásárolgatok a Babucinak ;)

zsani
zsani

ViciKép
Ezt olyan jó érzés volt olvasni...mármint, hogy leteszitek a mózest az ágyra és eggyel többen vagytokKépKépKép Érdekes szitu lehet...megismételhetetlenKépKép Egy ismerõsöm az elsõ baba pelenkázását "könyvbõl" tanulta és teljesen ledöbbent, amikor rá került a sor, és végre kellet hajtani a mûveletet hisz ez a baba mozgott és sírt...ebbe valahogy bele sem gondoltakKépKépKép
ZsaniKép
Kitartást a két hétreKép

doris

BMártiKép
Boldog Névnapot kívánokKépKép

doris

Doris!

Köszönöm! Kép

Off: Levél íródik, csak nem halad. Kép PiciLaci beteg volt, de már javul, remélem hamarosan minden rendben lesz velünk. A profilomban azért már van egy új kép! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMártiKép
Remélem már jól vagytok és azóta meggyógyultatokKépKép Levél az megvár, ne is idegeskedj rajtaKépKépKép
Minden jót és sok BoldogságotKép

doris

BMárti: jobbulást, és tényleg boldog névnapot Kép
zsani

Rita!
Most lebuktál!
Nézegettem az archívot, és rájöttem,hogy ezt a nõt(mármint téged) én ismerem.
Remélem,hamarosan és is érintettként nézelõdhetek itt.
Juli
juli

Sziasztok!

Doris, Zsani! Köszönöm, köszönjük! Kép Mostmár alakul, 3 napos láza volt Lacikának, ami 3 napig magas lázat okoz, minden más tünet nélkül, a negyedik napon kijönnek a kiütések, de a láz elmúlik, és ilyenkor már nem is fertõz. Ma reggelre kijöttek a kiütések, remélem, hogy mostmár túl leszünk rajta. Állítólag a kiütések másnapra eltünnek, és akkor már teljesen gyógyultak a babucik.

BMárti

BMárti
bmárti

ZsaniKép
Mi hír Rólatok? Ugye már csak pár nap választ el a babu érkezéséig?KépKép Drukkolok Nektek nagyonKép

doris

Ma voltam CTG-n meg UH-n, minden rendben van. A baba kb. 3500 g-ra saccolódott. A doktorbácsi megvizsgált, a méhnyak elsimult, a méhszáj egyujjnyira nyitva van Kép Éljen! Már alig várom. A hivatalos kiirástól még két hét választ el, de én valahonnan úgy érzem már régóta, hogy a most csütörtök éjjel lesz a befutó. A dokibácsi mondta is, hogy ha csüt.-ön nem találkoznánk, és fájdogál a hasam akkor pénteken menjek be megint és megvizsgál, ha meg nem, akkor vasárnap. Mostmár rendszeresen és nagyon keményedik a hasam, de fájni csak néha fáj.
Na, most jól beszámoltam tömondatokban : )))
Érdekes, hogy mindenki elhiszi nekem ezt a csütörtököt... Kiváncsi vagyok, mi lesz.

Köszi a drukkolást, rám is fér Kép

zsani
zsani

ZsaniKép
Még a gyomrom is elkezdett remegni olvasva a soraidatKépKép Hogy tudsz ilyen nyugodt maradni???? Én teljesen izgalomba jöttem... Akkor csütörtökön szültök? Nagyon drukkolokKép Ha módod lesz esetleg üzend meg valahogy az eredménytKép Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden gyorsan és simán menjenKép

doris

Doris: Hogy nyugodt vagyok-e? Hát, nem is annyira : )))) De az az igazság, hogy már nagyon várom a babát is, meg már elég nyügös is vagyok. 127 cm a haskörfogatom, mindenem szúr, nyom, fáj, stb. : )
Majd megpróbálok üzenni a férjemmel, ha képes lesz megjegyezni a sok jelszót : )

BMárti: lehet, hogy már irtad, de nem találom, hogy mivel van felszerelve a külön szoba? Azt tudom, hogy van saját fürdöje, de mi van még? Hütö, esetleg rádió v. valami?

zsani
zsani

ZsaniKép
Értem, és elhiszem, hogy jó lenne már látni a ManócskátKép
Sok erõt és kitartást kívánok aztán majd ha már túljutottatok a nehezén akkor jelentkezz feltétlenKép

doris

Szia Zsani!

Itt vagy még?! Kép Jaj, ilyen sürgõs kérdés, én meg nem is jövök! Egyetlen mentségem, hogy PiciLaci beteg volt, ezért alig-alig volt idõm bármire is. Egyébként meg naná, hogy elhiszik neked a csütörtököt, ki tudhatná nálad jobban?! Én is megmondtam a 16 hetes UH elõtt, hogy kisfiú lakik a pocakomban, és lõn... Kép

A különszobához tartozik egy pici külön fürdõszoba, nem túl extra, de legalább senki nem zavar meg az intim tevékenységek közepette. Jellemzõ, hogy amikor beköltöztem, másnap reggelre sikerült a kakilás is, pedig már ígérgették a hashajtót. Bocs a témáért, de ilyen oldalai is vannak a világ legcsodálatosabb élményének! Kép
Azután van TV, egy-két adót fog nagy sisteregve, de úgyis a kisbabáját nézegeti ott az ember, nem a delejíziót. Kép Ami jó, az hogy van hûtõszekrény is, lehet hova tenni a sok kaját, amit a látogatók behoznak. Hozzanak is, mert a kórházi koszton nem lehet megélni se, nemhogy szoptatni. Kép Aztán van egy ágy neked, két fotel a látogatóknak, két kisasztal, az egyik egy hagyományos dohányzó-asztal, a másik olyan ágy fölé húzhatós, kis fiókos szekrénykével az alján. A különszobában van pelenkázó is, és mellette egy ronda, mély, fémmel borított nemistudommi, talán babakádnak szánták, mert kézmosónak irdatlanul nagy, de babát se tennék bele, meg nem is mi fürdettük õket még a kórházban. Arra jó volt, hogy kezet lehetett mosni ott rögtön a pelenkázáskor. Ja, és van egy kis szekrény is, hogy ki lehessen pakolni a táskából. Kb. ennyi, más nem jut eszembe.

Szurkolok nektek, és feltétlenül adj hírt magatokról, ha megszületik a Picikéd! Kép Írd fel a jelszókat a férjednek! Ide meg írhat jelszó nélkül is! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Ha jól sejtem néhány órán belül kibújik egy baba Zsani pocakjából!

Zsani!

Ha mégsem így történne, nehogy idegeskedj! Egyszer úgyis szûkös lesz neki odabenn.

Mi ma este próbáltuk ki elõször sátorban altatni a leányzót (16 hónapos, hogy szoktassuk az egy hét múlva esedékes sátorozáshoz. Barkácsoltam Neki egy jó kis ágyacskát, aminek álló oldalai vannak, hogy alvás közben ne vándoroljon át rajtunk. Hát juszt sem akart belefeküdni, úgyhogy most ott fekszik a sátor közepén egyedül, és még mi is mellé fogunk feküdni. A kis Pipi ma is megpuszilgatta az öcsikéjét a hasamban. Talán már valamit felfog a dologból.

Drukkolok a szüléshez Zsani.

Vici
vici

Sziasztok LányokKép
Jártam már itt pár alkalommal és szeretnék sürübben idejárni, de egyszerüen nem jut rá idöm Kép

Olvasgattam a topikot, de nem találtam túl részletes infót arról, hogy a császármetszéses szülés hogyan folyik a margitban? A férj ilyenkor hol van? Ablakból nézheti a mütétet? Vagy teljesen el van zárva a történésektöl? Nem is igazából maga a mütét menete a gond, hanem hogy utána mit érdemes csinálni? Külön szobát érdemes kérni? Ez mennyibe kerül különben? Mikor adják oda elöször a picikét, mikor szopizhat elöször? Mikortól lehet velem? Szóval ilyen kis praktikus tanácsok, infókra lenne szükségem.

Köszi
Moni
24+
mj

Ha nem is csutortokre, de pentek este 9-re megjott az uj joveveny a csaladba.
Lany lett (en mar a legelejetol foggva mondtam, de senki nem hitte el Kép ) , Julia-nak hivjak, 3400 g es 50 cm.

Zsani ferje.
zsani

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?