Új privát üzeneted érkezett!

Zsani!Még mindíg a mandulagyulladással küszködik szegény?Nem is baj ha alszik majd az álommanók meggyógyítják.Jaj a sósornőmnek én is vettem egy olyan pamacsos bugyit,de én felvetettem vele az esküvőre.Igen muris volt.Biztos találsz valami bolondságot.

Ági!Bálintnak úgy látszik ez tetszik én meg nem bírnám enni kiköpés után,de ugye ő már csak gyerek.

Viol!Hogy telt az első éjszaka?Gábor otthon van veled?Te jól vagy?Hasid nem fáj már?
Vendég

Jaj Viol nem tudok betelni Dorkával állandóan őt nézegetem ha erre járok.Olyan gyönyörű kislány.

Merre vagytok lányok?
Vendég

én itt
Vendég

Na sziasztok!Látom talán élvezitek a jó időt.Mi is elmegyünk nemsokára egyet csavizni.

Eszti!Nagyon jó,hogy ilyen kreatív a férjed legalább nem veszik el sehol.

Na vajon Dorka baba mit csinálhat eszik v. alszik?!KépKépKép
Annyit gondolok rátok Viol.

Majd este talán ide jutok apától.

Szép napot!!KépKépKép
Vendég

Sziasztok!
Gabó épp el...
Vero üdv!
Most én is rohanok tovább, befejezem a házimunkát míg Janka alszik.
nálunk új a műsor, Janka szobatisztaságra szokik...
A pisilés hellyel-közzel megy rendben, de nem akar se a wc-be, se a bilibe kakilni..., pelust se vesz már föl!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép
Mosom a bugyikat ezerrel...

Holnap anyáknapi műsor lesz az oviban. Jankát is vinnem kell, ő szeret berohangálni márton csoportjába, remélem szereti majd az ovitKép

Mindenkinek szép délutánt!

Vettem a neten egy babkocsit, a babaszobán, mert eladtuk a nagyokét, most csak az a sport van amit folyton cipelek, de arra nem tudna fellépni Janka ezért kinéztem egyet. Este hozza a férjem.
Remélem olyan szép és ok-s amilyen a fényképen voltKép

Vero, pihizz nagyot!

Eszti, a jövő héten eljön anyukám és azt tervezem, hogy együtt egy nap alatt rendbevágjuk a lakást minden zugát. Elmeséltem neki, hogy elővettem a létrát, levettem a függönyt és mindent szépen azonnal vissza is tettemKép
A mi szüleink már idősebbek ám, anyukám a legfiatalabb, 66éves, apósom pedig már 76.
Mi annak idején késői gyerekek voltunk a férjemmel.

Viol, mindjárt sétálhattok is Dorkával. Janka már a hazahozatal másnapján kocsizott, mert a nagyokat vinni kellett sétálniKép

Este benézek.

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok! Szinti itt fekszik a karomban, a vállamra hajtja a fejét és asszem bóbiskol! 3 napja ez a mániája, előtte meg nem volt hajlandó így megmaradni!
Leírom hogy "aludt" az éjjel:
20.45-kor elaludt (fitball labdán ugrálva altatom...)
Először 23.50-kor ébredt meg, aztán
02.00
03.30
04.30
06.30
07.30
Végül 08.40-ig aludt.
10.40-11.20-ig cicivel a szájában újra elaludt.
Éjjel is sokszor csak cuminak használja a cicimet. Van hogy 1-2 órán keresztül is a szájában van a mellem. Szóval iszonyú cicimániás!
Bocsi hogy itt panaszkodok és szinte csak magammal foglalkozok, de most csak ennyi telik tőlem...
Viszont Violékra sokat gondolok! Kép Olyan szép baba Dorka. Kiváncsi vagyok milyen volt az éjszakájuk!

Szerintetek lehet a lányom nyugtalanságának az oka hogy sokat idegeskedtem a terhességem alatt?

KépKép
nicika

Sziasztok!Amica!Janka pontossan hány éves?Virág is mindig a bugyiba pisil,kakilni meg csak pelusba hajlandó.Remélem szeptemberig szobatiszta lesz,mert akkor nem mehet oviba

KépKép
kola2

Egyébként picit szerintem depis vagyok! Sok a gond is idehaza. Főleg az anyagiak, ugyanis még a szülés utáni kórházi időre járó táppénzt sem kaptam meg, TGYÁS-t meg még egyáltalán nem kaptam. Annak van valami fix időpontja a hónapot tekintve? Úgy mint pl a családipótléknak!
Már előre rettegek hogy mennyibe fog kerülni a 68-as ruhaszéria ugyanis Szinti úgy nől mint a bolondgomba! Legalábbis hosszra. Szerintem már tuti van 60cm!

Tudtol olcsó body és ruci vásárlási lehetőségekről Sopronban vagy a neten?

Olyan jó lenne kicsit vásárolgatni, de sajnos úgy tűnik Szinti utálja a boltokat. Múltkor mikor DM-ben vásároltunk iszonyú sírós volt. Nem tom mér!

KépKép
nicika

Nici!Ne légy egy kicsit se depis,mert azt megérzi a baba,.Amikor én a TGYÁS-t kaptam mindig 10-én jött.Munkahelytől kapod a pénzt vagy a tb-től?Én a tb-től kaptam mivel a munkahelyem nem volt tb kifizetőhely.A Ferenczy utca sarkán láttam olcsón kisruhákat meg a kínaiba is vannak jók.

KépKép
kola2

Kola! A TB-től kapm mert az én munkahelyem sem kifizetőhely! Szerinted ha 1 jó hónapja beadtam a papírt akkor 10-e körül már kapok pénzt?

KépKép
nicika

Nici!Szerintem igen.Virág május15-én született és június 10-én már kaptam pénzt.Családi pótlékkal együtt.

KépKép
kola2

Együtt utalták a családipótlékkal? Csak mert nekem az elején az anyaságit küldték együtt a családi pótlékkal! És az lehet hogy 2 és fél havit megkapok? Ugyanis 02.11-én szültem és még egyáltalán nem kaptam TGYÁST! Szerinted? De jó lenne...

KépKép
nicika

Sziasztok!
Nici, már 10.-e körül biztos megkapod a tgyást, ha már egy hónapja beadtad. Családi pótlékot kaptál már? Én még azt nem kaptam. Kép

Szinti a cumit nem fogadja el? Mikor éjjel ennyiszer felkel eszik is, vagy csak cumizik? Ha lerakod a kiságyba akkor bőg? Hagytad már bőgni ott? Én egyszer mértem az időt, Alíz 15 percig bírta, aztán elfáradt és elaludt. Nagyon sajnáltam, de kibírtam. Ez bejött. Előtte én is mindig a kezembe altattam.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Szerintem a tgyás az naptól jár, mikor szültél. Fél havit is kifizetnek. Biztos ha küldik, egybe küldik a 2,5 hónapot.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Lányok, elfelejtettem hány perces fájásokkal kell bemenni. Most már negyed óránként vannak...
Még nem kell az biztos de mikor is? Kép
Vendég

Sziasztok!
Letelt a mai munkaidőm!Végre!Siettem haza a kislányomhoz de anyósék kivitték a kertbe így még pár óráig nem élvezhetem a társaságát.Kép

Zsani!
Akkor a kis Virág,Szonja napon született!Kép
Szegénykém,nagyon sajnálom!Olyan rossz valakit betegen látni főleg gyereket,pláne a sajátodat!Kép
Jobbulást neki!
Milyen gyógyszereket kapott?Kép

KépKép
eszti76

Vero!
Jesszus! Csak nem szulni fogsz ma? 15 perces fajasok mar nem huzodnak napokig szerintem! Drukkk!!!

Nicika!
Nekem az itteni konyveim mind azt irjak, hogy 3 hetesen, 6 hetesen, majd 3 honaposan es 6 honaposan fejlodesi ugrason mennek keresztul a babak. Ilyenkor szinte allandoan az anyjukon lognak, igy elosegitve a tobb tejtermelest. Egy heten belul beall, hogy a szervezeted reagal a nagyobb igenyre, es tobb tejet kezd el termelni, amennyire a novekedesi ugrasukhoz szukseguk van.
SZoval kor szerint Szinti ebbe pont beleesik. Lehet, hogy csak ennyi az egesz. Azert az ejszakatok eleg durvanak hangzik, ertheto, hogy kivagy!

En is kivancsi vagyok, hogy telt Violek elso ejszakaja meg napja otthon?

Kép
Kép
agi

Nercsi! Én már kétszer is kaptam családi pótlékot, most lesz a harmadik! Te még hogyhogy nem kaptál? Mindíg pont 10-én utalják a TGYÁS-t?

KépKép
nicika

Nicika!
Írtam Kép-t

KépKép
eszti76

Sziasztok!
Ma egész nap barátnőztem.Szegényt cipeltem magammal postára meg mindenhová.
Jól tudom,hogy a TGYÁS 168 napig jár?Mert ez nekem a hónap végén letelik.A munkahelyemről utalják.Vajon szolnak,ha már a GYED-et kell intéznem?
Nicika,mintha a mi éjszakánkat irnád le...
Vero,remélem pihensz most,gyűjtsd az erődet!
Zsani,sokszor begyullad a mandulája Virágnak?Nem mondta még az orvos,hogy ki kéne venni?
Viol!Mindenki egy kis hírmorzsára vár!!!

Kép

Kép
hajnus

Végre megjött a kislányom úgyhogy mostantól csak az övé(és az apukájáé)vagyok!
Nektek jó éjt,Áginak szép napot!
Kép

KépKép
eszti76

Sziasztok!!

Nicika!!

Probalj egy kicsit megnyugodni, ha Te ideges vagy a babak azt egyböl megerzik. Laranak is volt egy idöszaka, hogy este csak kezben aludt el. Es bögött a cici utan pedig nem volt ehes. Nekem a vedönö azt ajanlotta, hogy vegyük fel azt a pozt mint a szoptatasnal es ugy dugjuk a cumit a szajaba es igy a melleddel tudod tartani a cumit nehogy kiessen. Remelem erthetö voltam! Ha gondolod probald ki, nekem bejött. Annyiszor meg olyan sokaig ne tedd mellre. Tanulja meg, hogy cici akkor van ha ehes. Nem akarlak am kioktatni, jaj remelem nem annak veszed, de ha nem tartjuk magunkat a dolgokhoz hamar megtanuljak hogyan lehet tuljarni az eszünkön. Es irtad, hogy csak parat sziv es alszik is tovabb. Vagyis ez azt jelenti, hogy nem ehes. En most voltam a gyogyszertarba es rendeltem teat a kicsinek, lehet hogy Szinti is szomjas esetleg. Itt mar kettö napja nyari kanikula van. Kép
Legy kitarto, es biztos minden rendezödik nalatok is! Es azt meg felejtsd el, hogy rossz anya vagy! Hülyeseg!! Csak kimerült es faradt! Biztos borzalmas lehet ennyiszer felkelni az ejszaka nekem oriasi szerencsem van Laraval, hogy ö mar vegig alukalja az ejszakakat. Ez a nem normails ebben a korban. De inkabb maradjon igy!
Lara kb. 3 hete kezdte el, hogyha este amikor betettem az agyba üvöltött. Na az elsö egy-par este persze annak rendje es modja szerint ki is kaptam az agybol. Es amikor felvettem meg elkezdett vigyorogni. Vagyis semmi baja nem volt! Na kb. 1 het utan hagytam bögni es csodak csodajara 4 perc utan elaludt a 2. nap ujra elkezdte akkor 7 perc utan elaludt. Azota nem volt semmi gond! Kép
Csak hat azt a par percet is kivarni iszonyu nehez majdnem a szivem szakadt meg annyira üvöltött, de bevallt. Ja es en mindig beteszem az agyaba a textil pelusat amivel napközben jatszik, ezt olvastam valahol, hogy a baboknak vagy egy ruhat az anyatol vagy valamilyen kedvenc jatekot tegyünk be az agyba este elalvaskor. Megnyugtatja öket!

Vero!!

Hogy vagy????
Csak nem holnapra lesz egy uj babanetes kisbaba??
nekem 3 hetig voltak joslo fajasaim!

Viol!!

Varjuk a beszamolot es az ujabb fenykepeket a gyönyörü kislanyodrol!! Minden jot!!!

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Utánaérdeklődtem olcsó babacucc ügyben...
Állítólag az Árkádsori új bizi jó és a Füredi sétányon az újabbik oldalon van egy angol turkáló ahol baba és gyerekruhák is vannak és nagyon szép dolgokat lehet kifogni. A jereván elején is van az egyik garázsban egy kilós méteráru és ott is árulnak ausztriai használt cuccokat kilós áron. Ott is szép bébiholmik vannak. Na meg időnként a vasárnapi bolhapiacon is lehet találni, de az lutri.

Vero, már napközben is nagyon hallgattálKép
Ügyes légy ha itt van Iván napjaKép!

Kép
Kép
Kép
amica

Niki!Látom még mindíg azon aggódsz,hogy valamit rosszul csinálsz és nem vagy jó anya.Hú jó sokat kel éjjel.A cumit már próbáltad?Veletek alszik?Nyugodtan hagyhatod egy kicsit hisztizni nem fog ártani nem.Véleményem szerint "muszáj"kicsit,mert a fejünkre nőnek.Tedd bele a kiságyba és ha nekiáll sírni ne kapd föl egyből hagyd egy jó negyed órát sírni.Ez hiszti lesz a javából.Erősödjön a kis tüdeje.Hozzá van már szokva,hogy sokat van kézbe,de ennek te fogod meginni a levét.Rafkósak ezek a kis lények tudják mi a jó nekik,de te meg így nem fogod magad soha kipihenni.Egy kis időbe biztos bele fog telni mire megtanulja,hogy nem mindíg kézben alszik el.Hidd el neked is könnyebb lesz.Igaz ilyenkor az ember szíve majdnem megszakad mikor látja sírni a babáját,de ha ez beválik az csak jó.Nálunk is vannak hisztik kő kemény hisztik ha valami nem úgy van ahogy a fiatal úr akarja,de most kell elkapnom különben később nem fogok vele bírni.Alvás előtti hiszitk is voltak régebben volt,hogy rácsuktam az ajtót bömbölt egy jó fél órát bementem odabújtam mellé és már aludt is.Tudom ez kegyetlen módszernek hangzik,de sokaknak bevált.Próbáld ki nyugottan.
Ja én sem oktatni akarlam ám csak szeretnék segíteni megosztani veled az én tapasztalataimat.

Eszti!Jó Szonjázást,de ő már biztos az igazak álmát alussza.

Vero!Csak nem lesz hamarosan babó!!!Juj,de izgi.Szorítok értetek innen a távolból.

Viol miújság?Bár gondolom nincs igen időd leülni géphez.De ez így is van rendjén az elején nekem sem volt annyi időm.De azért várjuk a a beszámolót.

Na mára ennyi aludjatok jól.

Niki csak nyugi ha ideges vagy a baba is megérzi és nyugtalan lesz.
Vendég

Nicika!

Megvalami eszembe jutott. Ha nem akarsz cumit adni neki, de nagy az igenye arra, hogy cumizzon (nekem a Bence volt ilyen), es en a sajat kisujjamat adtam neki amikor tudtam, hogy nem ehes, csak cumizna. Ugy tettem a szajaba, hogy ujjbegy felfele, a szajpadlasa fele. Nekunk bevalt, probald ki, talan nektek is.

Kép
Kép
agi

Jó reggelt!

Niki!Hogy telt az éjjel?

Vero!Mi újság fájás ügyben?

Viol!Jól vagytok?Pici Dorka jó kislány?
Vendég

Vagyok, fájások is vannak.
Maradtak 20 perc negyed óra körülinek, ez még lehet hogy így megy egy darabig, úgyhogy nem biztos hogy olyan hamar lesz valami. Megírom ha 10 percnél gyakoribbak, mert álítólag kb azután szülőfájás, addig csak jósló.
Csak az a fura hogy ezek erősebbek mint az Áronnál amikre emlékszem, nehogy nekem itt kipottyanjon... Kép Kép

Nicika!
Egyetértek a többiekkel, nekem is volt amikor rossz anyának éreztem magam, Sőt a múlt héten is volt ilyen, rákiabáltam az Áronra mert nem akarta befejezni a hülyéskedést úgy megsértődött, hogy csak na. Bevonult a szobájába, én meg úgy éreztem magam mint egy gyilkos...
Aztán kijött és elnézést kért, amiért "buta voltam anya" na, ekkor úgy éreztem magam mint egy sorozatgyilkos. Úgyhogy ezzel ne gyötörd magad, jó anyuka vagy csak még ki kell tapasztalnod, hogy kell a Te egyedi kisbabádat irányítgatni (lehet hogy művészlélek mint az apukája és nehezebb lesz vele a dolgod Kép Kép).

Még egy tanács, a többi nagyon jó mellé. Ha éjszaka felkel, az neki ne legyen úgymond "jó móka". Maradj sötétbe amennyire tudsz, ne pelenkázd át, ne is nagyon szólj neki. Ha éhes vedd ki, sötétben szó nélkül etesd meg és gyorsan vissza aludni. Nálunk ez volt a baj mikor Áron pindúr volt, sírás, kisvillany, pelenkacsere, szopi, büfi, mászkálás, a fiatalúr neg nekiállt gügyögni meg szórakoztatni magát. Akkor valaki nekem is mondta az éjszakát hogy semmi ne történjen ami neki "bulis" lehet és akkor kénytelen lesz nappal aktív lenni amitől jobban elfárad.

Remélem segítettünk Kép. A tejci igényük pedig tényleg 6 hetes és 3 hónapos korban ugrik meg. De másfél két órát azért várd meg, mert tényleg nem tudja megemészteni különben, és azért is lehet nyugtalan.

Ja, ha a cumisüveget szereti, sima forralt vizet is adhatsz neki éjjel lehet hogy szomjas de a teától fáj a pocija. Nálunk vizet ivott az első 4 hónapban...
Vendég

Elolvastam a tanácsokat, de nem tudok írni mert akisasszony felébredt! Majd jövök ha tudok! Kép

KépKép
nicika

Ja szeretnék elnézést kérni,mert még meg sem köszöntem,hogy megosztották velem a kajálási dolgogkat.Köszike!!KépKépKép

Vero!Akkor a héten nem lesz babó v. igen?Hát én ilyen fájás ügyben nem vagyok otthon,mert nekem egyből 5 és 2-percesek jöttek.
Ez az éjszakai tényleg jó ötlet ez nálunk is bevált.
Vendég

Sziasztok csajok!

Niki, remélem valamelyik ötlet beválik Szintikénél, és könnyebb lesz.!! Kép

Vero, nagyon izgulsz? Vagy nem? Ezektől a fájásoktól még azért tudsz tenni-venni? Csak az jutott eszembe, mikor nekem elkezdődtek a fájások, arra gondoltam ez gyerekjáték lesz. Aztán mikor beindultak nem hittem hogy túlélem. Főleg mikor közölte a doki, hogy még gyengék a fájások, én meg már csillagokat láttam tőlük. Kíváncsi lennék, neked milyenek ezen a skálán a fájások. Biztos nem olyan vészes, de nem lehet kellemes. Kitartás!!! Kép Kép Még jó, hogy közel laktok a kórházhoz. Kép Pihizz sokat!! Míg megteheted. Kép Kép

Gabó, ti mikor keltek? Levi ébreszt?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Mi fél 8-kor kelünk pár napja,de óramű pontossággal.Előtte fél 9 körül keltünk.Igen Levi kelt föl és a reggeleket nehezen viselem,mert éjjel többször fent vagyok és ha nem magamtól ébredek akkor dilis vagyok kicsit.
Alíz mikor kel?
Vendég

Alír ma fél 6-kor kelt. Aztán egy óráig szopizott, mert aranyom mindig elaludt. Mondtam is neki, ezért kár volt még felébrednie. Most is alszik, de ilyenkor én már nem tudok visszaaludni. De már hozzászoktam ehhez a hajnali keléshez. Bár minden este már a Barátok közt után alszok.
De nem Levi miatt vagy fenn éjjel. Vagy? Mikor alszik el?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Jó korán kel!KépKépKépNapközben mennyit alszik?
Nem levi miatt kelek nagyon hosszú évek óta nem aludtam át egy éjszakát sem legkevesebb 3* midíg felébredek ami még nem is lenne baj csak nehezen alszom vissza ami annyit jelent,hogy átlag egy órát vesz igénybe,hogy vissza altassam magam.De éjjel mindíg fittnek érzem magam.Lehet,hogy ilyen éjszakai helyre kéne mennem dolgozni.Levi mostanábanfél 9-körül alszik el.
Vendég

Gabó,
Nem tudom mi lesz, de szerintem nincs sok hátra hetek semmiképp sem, de majd meglátjuk...

Nercsi,
Izgulok nagyon Kép, de próbálok bátor lenni, én is emlékszem a "mindjárt megdöglöm" érzésre, valahogy van egy pont mikor az ember úgy érzi hogy ha ebbe nem hal bele akkor semmibe.KépDe hát ez a dolgok rendje, szenvedünk a piciért de hogy megéri, hiszen újból vállaljuk!

Nici,
Megvárunk!Kép

Gabó,
A Lackó is tiszta dilis mikor kel, ha nagyon álmos vagyok én is dilis tudok lenni olyankor.
Vendég

Gabó, ilyenkor de. alszik kb. egy órát. Már felkelt ám! Meg du. kb. kettőt. De a babakocsit annyira nem szereti, itthon nagyobbakat alszik, mint kinnt, úgyhogy tegnap is este vittem ki, miután felkelt. Ha neki ez a jó, hát legyen.

Veró, én azt mondtam akkor, soha többet nem szülök újra, de már most simán elmennék újra. Már tök szép élménnyé vált. De azért várunk még pár évet. Kép Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Na!
Éjszakai ébredései:
21.40-kor aludt el
23.20
01.40
04.00
06.40
08.15-kor kelt!
Ez a tegnapihoz képest nem rossz, csak az a gáz hogy még mindíg dög fáradt és ezért nyügi.
Jelenleg itt szunyál a karomban!

Nercsi!
Ma sem kaptál táppénzt? Én kaptam! Kép Immáron harmadszor!

Ma sikerül felhívni a TB-t és azt mondták hogy a TGYÁS igényem 04.13-mal ért oda hozzájuk, ami azt jelenti hogy 05.13 körül a szülésig visszamenően megkapom a pénzt! Kép Végre valami jó hír! Kép

Ami a cumit és cumisüveget illeti sajnos Szinti egyiket sem fogadja el, úgyhogy ha nem lenne elég a tejem fogalmam sincs hogy adhatnám neki a tápszert. Szóval az éjszakai teáztatás sem megoldás számomra. Meg a cumizás sem!

folyt. köv.

KépKép
nicika

Vero!Én is izgulok érted.KépKépKépNagyon várom a te babádat is.KépKépKépTisztára kedvet kaptam mos mégegyhez,de én még azért nem vállalkoznék arra 10-óra kín szenvedésre.A dokimnak meg is fogom monadni ha jönne a második nem szeretném ha hagynának megint annyit szenvedni ha kell császizzon meg megint,de 10-óra kín után.De elgondolkodtam és rájöttem,hogy csak 10-óra volt az életemből és megérte.De én is azt hittem ott halok meg.a Balázs meg csak mondogatta,hogy ez a fájás nem is volt akkora,mert a gép nem mutatott nagyot.Na akkor majdnem elküldtem a halál f....ra.

Akkor nem sokat alszik Alíz.Levi sem aludt sokat most is csak fél órákat alszik megint 2* délelőtt meg délután "most épp durmol",de én mondtam ha az éjszakát átalussza akkor mit bánom én mennyit van fönt napközbe.És letelt a fél óra fel is kelt.Vagy mégse csak nyögött egy nagyot.

Amica!Milyen az új babakocsi?Én ha kaptam lóvét ma magyek venni a Levinek összecsukhatót,mert amit kaptunk még nem jó neki.
Vendég

Nicika!Na ez már jobb mint a tegnapi.
Ha esetleg elmenne atejed akkor pohárból adod neki a tápit,de ne így legyen még csak szopikáljon szépen.Valahol kár,hogy nem fogadja el a cumit,mert sok gyereket megnyugtat.Levi anélkül nem is igen alszik el este őt megnyugtatja.Éjjel is kotorásznom kell érte ha megébred meg csak azzal alszik vissza.
Erről a kézben alvásról pedig jó lenne leszoktatni valahogy,mert később nekes lesz rossz mikor már nagyobbacska lesz elég nehéz lesz úgy altatni.Meg neki is megkéne szokni,hogy viszintbe aludjon el.Az sem segít ha odabújsz mellé?
Vendég

Én most elköszönök nemsokára elmegyünk csavarogni a városba.Megsasolom a jó hapsikat.

Na sziasztok!

Remélem Viol nemsokára tud jelentkezni.
Vendég

Nercsi! Nem is táppénzt akartam írni hanem családi pótlékot! Kép

KépKép
nicika

Tegnap nem kézben aludt el este, hanem szopi után a sötétben hozzá bújtam, kicsit szöszölt majd hamar elaludt!
Napközben vagy karban alszik vagy a kocsiban huzkodom idebent és abban szunyókál!
Éjjel meg velem alszik az ágyunkban. Jó lenne kiságyba szoktatni, de amíg ilyen rosszul alszik éjjel addig nem akarom mert kikészülnék a sok felkeléstől.

Vero! Már én is várom a Picurkádat! Kisfiú lesz ugye?

KépKép
nicika

Helloka!

Hja, azt ígértem, hogy minden nap írni fogok... Kicsit elhamarkodtam! Kép
Hát az első éjszakánk nem volt a legjobb, most nem tudnám leírni, hogy hánykor és hányszor ébredt. Nem azért mert olyan sokszor, hanem mert egyszerűen nem figyeltem. Viszont amikor fent volt, sokára aludt csak el, és akkor is csak cicin és nehezen. Ennek másnap délután lett meg a böjtje, amikor is szó szerint egész nap fent volt, amit úgymond "aludt" az olyan 3*20 perc volt. Rettentően fájt a hasa, kakis pelus sem volt, csak a cici volt neki jó, azon nyugodott meg úgy 5 perc alatt, közben viszont nem csak cumizott, henem evett is, mert ugye a "csapot" Kép nemtom elzárni. Szóval egész nap ment bele apránként a kaja. És ha nem cicin volt, akkor megállás nélkül sírt szegénykém. A nap végér már én is ki voltam mint a liba. Aztán szomszédunk hozott át Sab Simplex-et, újszülött kortól adható cseppeket, és attól jobb lett picit a helyzet. Így 8 kor elaludt, és mi is! Kép Aludt egészen éjjel 1-ig, volt kakis pisis pelus, evett, elaludt hamar, aztán 4-kor újra kelés, evés, végül pedig 7-kor ugyanez. Szóval ha a 7 órát reggelnek nevezzük, akkor kétszer voltunk fel az éjjel és akkor sem nyüg miatt, hanem mert éhes volt.
A mai nap is jól telik átlag 2,5 óránként eszeget, van kakis pisis pelus (jaj én ennek úgy tudok ám örülni!!) Kép
Most kb dél óta alszik, ebből kb fél órát lent voltunk a levegőn babakocsiban, és amikor feljöttünk és kicsomagoltam, csak megrezzent, pislogott, visszapakoltam az ágyába, és azóta nyomja a szuszókát. Lekopogom, remélem így folytatódik nagyjából a nap! Kép
Gáborom ügyesen levágta szopi közben a körmeit, mert akkor úgy meg van merevedve a kiscsaj, mint egy szobor, csak a cici van és semmi más! Kép
Jól alakul a fürdetés is, első nap kicsit sok olaj ment a fejére, ezért második nap kicsit besamponoztam. Jaaaj, most olyan jó illata van a kis fejénel és jó kis puha a haja! Kép
Mindjár tteszek még fel képet, ezek azóta készültek.
Bocsi ha még nem tudok visszaolvasni, de megpróbálom követni az eseményeket, és belekotyogni a dolgokba! Kép
Max bekapcsolom a gépet, megy majdnem egész nap, és néha bekukkantok, beledumálok! Kép

Addig is puszi mindenkinek, lehet (de nem biztos!) Kép hogy jövök ma még!

nadine81

Sziasztok!
Vero, az természetes, hogy most jobban fájnak a jóslók, az igazi fájások is valószínű erősebbek lesznek majd mint az első volt. De talán gyorsabban meglesz! Legalábbis nálam így volt. Arra is készülj fel, hogy már utófájásaid is leszek ahogy húzódik össze a méh, a szoptatás pedig annyira előidézi ezeket az összehúzódásokat, hogy az ember csillagokat lát...
Harmadszorra pedig ez még rosszabbbbbb...........

Még nem izgulok, de ha jóslóim lesznek és kicsit is megérzem milyen, na majd akkorKép

Egyébként már nekem is rendszeresek a keményedések ahogy neked is voltak 30 hetesen...

Azért nagyon boldog leszel biztosan ha végre megszületik, nálatok ő olyan mintha megint első gyerek lenneKépKépKép
Áron meg biztosan hamar belejön a nagytesvér szerepbeKép
Nálunk az jött be, hogy amikor a nagyszülők és egyebek elkezdték volna lerohanni a kicsit akkor mindig először Mártonhoz irányítottam őket...
Magától nem is lett volna olyan féltékeny, mert mások vezették rá, hogy ő most nem újdonság.

Nicika, az éjjellel én is úgy voltam mint Vero, sötétben, csendben, Janka még nem is mindig büzizett, de már visszatettem, mert ha kivártam addigra felélénkült.
Én sem kaptam soha 3hónapnál korábban pénzt, figyelj majd arra, hogy időben igényeld meg a gyedet is, mert az is elhúzódik. Sajna ez így megy ha nem tb kifizető a munkahelyed. Nekem mindig minden után magamnak kellett utánajárni, nem tudom megint hogy lesz kedvem hozzá, igaz ha lesz már ovi akkor csak egy gyereket kell cipelnem, de ezt is hármasban csináltam a gyerekekkel. Pedig a Kis J. utcában is van rengeteg lépcső...

Gabó,
egy pegperego veneziát vettünk. Idén januárban vette a gazdája, alig használták, mert nem bírt vele a negyedikről le-fel járkálni a csaj. Azért szerettem volna ilyet, mert ennek elég erős ahhoz a váza, hogy Janka a lábtartójára felállhasson és fel is fér úgy, hogy közben vidáman fekszik benne a baba. Én már régi motoros vagyok, volt testvérkocsink isKép
A mostani sport is olyan, hogy mihelyt Janka ülni tudott benne Márton felállhatott rá hátul és ketten megvoltak egy járgányon.
Na de ez nem olcsó mulatság, de nekem napközben nincs aki segítene, jogsi, kocsi nincs ezért boldogulnom kell a kölykökkel.
74e most a boltban, 50-ért adták, de tényleg olyan, mintha kétszer sétáltam volna vele.
Egy év múlva meg majd eladom.

Kép
Kép
Kép
amica

Így aludt kint a kocsiban Kép
(a feje elfordult, a sapi maradt, így elég fura lett... Kép)
Kép

Így van kidőlve általában az ágyban Kép
Kép

Itt pedig ahogy levettük a sapit, kócos lett a frizu, nem is mertem hozzányúlni, nehogy felébredjen, meg hát gonosz vagyok... olyan jól is néz ki!! Kép
Kép

nadine81

Szia Viol!!!

Gyönyörü a kislanyod! Föleg ez az utolso kep! Tünderi! Kép Kép Az ejszaka akkor jol telt en is igy szoktam kelni Larahoz az elejen. Remeljük nem lesz rosszabb csak jobb. Minden jot nektek! Olyan jo, hogy van meg egy anyukank!! Kép

Nicika!!

Hat az tenyleg gaz, ha nem fogad el cumit, mert azon biztossan megnyugodna. Az ejszakai etetesek nalunk is teljes csendben zajlottak nagyon pici feny mellett. Es en is sokszor büfizes nelkül tettem vissza. Ha esetleg sirt felvettem es mar tul is voltunk a böfizesen es cumi es alukalt is.
Majd nemsokara Szinti is biztosan elkezdi a kezecskejet felfedezni es akkor talan mar az ujjat fogja szopni amitöl majd megnyugszik. Lara ma 7-kor megebredt amikor a Dieternek csörgött az oraja, de nem sirt csak hallottam, hogy fenn van elkezdte az ujjat szopni en egy szot se szoltam hozza es 8.50-ig aludtunk! Kép ( Este 9.30-tol!) Imadom, hogy ennyit alszik! Biztos a mamajatol örökölte ö is imad aludni! Kép

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!Eszti!Ceclort szed meg orrcseppet kapott.Ma megint jobban van,már evett ebédet is.Remélem így is marad.
Hajni!De mondta,hogy ki kénne vetetni a manduláját ha elmúlik 3éves.15-én már 3-éves lesz.Olyan gyorsan elment ez a 3év.
Vero!Hamarossan biztos megszületik a te kisbabád is.Drukkolok ,hogy minden rendben legyen.
Viol!Nagyon édes ez a lány.Ez a kócós frizura igen jól áll neki.Te jól vagy?

KépKép
kola2

Nicika! Esetleg ha nappal nem altatod el akkor is éjszakázik? Úgy értem a babakocsiban húzkodás, meg a kézben alvás nálunk akkor volt ha mindenáron el akartam altatni. Lehet ha nappal nem alszik annyit vagy egy picit sírna tovább fáradtabb lenne éjjel. De nem biztos, ki kell figyelni...

Amica,
Erősebb fájásooooook? Úristen, mi lesz velem? Kép
Neked is rendszeresek voltak Jankánál? És ha igen, napokig? (20 perc, negyed óra, ilyesmi?)
Most milyen rendszerességgel jelentkeznek nálad? Mert én ugyan keményedtem a 30 héten de nem volt benne rendszer. Vagy nem úgy érted a rendszerest? Nekem ez a furcsa, hogy tegnap óta ilyen időközönként fájdogálok és se nem gyorsul be, se nem múlik el. ??

Viol, ééédes nagyon a Dorka!!! Nekem is a kócos kép tetszett nagyon!!!! Kép
Ez természetes hogy első éjjel felkelt, meg az is hogy a cicitől nyugszik meg, biztos ő is jó alvó lesz majd meglátod! Még a Reninél is kellett egy idő mire beállt a rend. Apuka meddig lehet otthon veletek?

Reni,
Lara mintababa, nem is tudom elképzelni, hogy egy kisbaba ilyen legyen...Éjjel alszik, nappal elvan, eszik-iszik, növöget, gratulálok hozzá!
Én nem számítok ilyen babára, nálunk senki sem egyszerű eset, miért lenne a fiunk más! Kép

Ja, igen fiú! Bár tegnap gondolkodtam rajta h csak egyszer nézték UH-n a nemét, mi lesz ha mégis kislány lesz? (Ivána! HAHA!!!)

Tényleg kicsit olyan lesz mint egy első baba, Áron pedig tényleg teljesen felfogja már a kistestvérrel járó dolgokat, nem csak csupa tök jó dologra számít, meg most is tudatosan segít mindenben. Vagyis nem azért hozza nekem a bevásárló táskákat, mert megkérem, hanem felfogja hogy babám lesz és aggódik is hogy nem legyen bajom. (olyan megható ám Kép kicsi szívem)
Vendég

Mindenkinek köszönöm a dícséreteket, büszkék is vagyunk ám!! Kép

Cumi:
én is próbáltam, először nem fogadta el, aztán közvetlen a cici mellé tettem, és hirtelen váltottam Kép, akkor egy-két percig nyommogott rajt, de aztán kiköpte és azóta sem kell neki.

Éjszakai etetés:
nálunk is kis fény mellett megy, a konyhában ég a villany és abból picike szűrődik be a szobába. Épp annyi, hogy látom mit teszek a szájába. Kép

Zsani,
köszönöm, jól vagyok, minden nap könnyebb a sebemmel. Nagyokat röhögni még nem jó, és a tüsszentés sem egy leányálom, de amúgy minden OK. Még a fáradtságot sem érzem, tudom, hogy ez csak egy darabig lesz így, mert én is be fogok sokkalni egyszer. Már az az egy éjszaka is sok volt, de a mostanin ki tudtam pihenni. Tényleg jó volt, hogy csak akkor ébredt, ha éhes volt.

Nekem most délután is kézben aludt el, de amikor láttam a kis fején, pofiján, hogy kidőlt, tettem is a kiságyba. Ez olyan 10 perc volt kb.

Vero,
Gábor szerdától vette ki az 5 napot, akkor, amikor hazajöttünk, és kedden még itthon lesz. Szóval így összességében a hétvégével együtt egy hetet itthon van velünk.

Mindjárt folytatom, csak felébredt, megnézem mit szeretne. Kép

nadine81

Hát, evett, nyafogott picit, elaludt rajtam, most meg a helyén van. Kép

nadine81

Szia Viol!!KépKépKépDe jó,hogy itt vagy.Olyan édes a képeken főleg a kócos tetszik.Lehet az első éjszaka szokatlan volt neki és azért volt fent annyit meg hát a pocifájás nem lehet kellemes,de ha amit kaptatok segít akkor minden oké és már sokat is aludt.Ügyes baba a kis Dorka.És Gábor élvezi az apuka szerepét?

Jaj terhes az egyik ismerősöm ők is itt lakanak a hegyen pár házzal lejjebb a Brúnó most másfél éves úgyhogy nemsokára jön a kistesó.Irigy vagyok modtam is neki ha tudnám,hogy nem esek teherbe azonnal akkor neki állnánk próbálkozni.Annyira megjött a kedvem a kistesóhoz.Juj!!KépKépKép

Vero!Nagyon,de nagyon izgulok érted.

Eszti!Meg tudnád nekem mondani,hogy nálatok mennyi a húzás v. tömés?Úgy néz ki jövő héten megyek haza és lehet,hogy hozzátok mennék el.Itt nálunk 5.000 a tömés.Előre is köszi.

Amica!Hú,de jó lehet az a kocsi ha ennyibe került.Én ma néztem a husinak használtan 4500-ért,de még megnézem máshol is.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?