Új privát üzeneted érkezett!

Alexa: Az az igazság,hogy nálam laparoscopiát sem tudtak csinálni,annyira össze van nőve minden,bár tavaly augusztusban (más ügyben,sürgősségi műtéttel) megint "megcsinálták", és hátha kicsit le lehet lassítani az újratermelődést.Fájdalmaim nem nagyon vannak,vagy csak hozzá vagyok szokva?

Gilice: A lányok egyre gyönyörűbbek!(ezt már nem is lehet fokozni!)

Kép
csöpke
 
 


Csöpke! GnRh kezelésed nem volt? Per pillanat az a legkorszerűbb ellenszere (és a terhesség :-(() az endónak! Én épp egy ilyenen veszek részt. Csodálatos...
alexa78
 
 


Alexa: De volt, 4 éve, de utána sem lettem terhes és szépen "visszanőtt az egész cucc". Most már inkább az egészségem miatt aggódom, a terhesség elég reménytelen, úgyhogy orvoshoz nem megyek. A tavaly nyarat a klinikán töltöttem, rémálmomban se jöjjön elő,ha meglátom az épületet, a gyomrom icipicire zsugorodik...Neked kitartást,még emlékszem a hőhullámokra és egyebekre, én egyáltalán nem tudtam enni,szóval az jó kis fogyókúra is volt.Szóval drukkolok,hogy hamar túl legyél rajta!Téged a baba miatt kezelnek?

Kép
csöpke
 
 

 
 

Szegénykém! :-((( Nekem is rémálmom, hogy felesleges ez az egész kezelés mert terhes nem leszek és visszanő az endó. Igen, 1 év sikertelen próbálkozás után mentünk el orvoshoz, de még egy év eltelt, mire jó orvoshoz kerültem, aki felismerte, mi a bajom. Addig félrekezelgettek, stimuláltak feleslegesen stb. Sajnos nekem nem csak az endó a baba akadálya, PCO-m is van, hátrahajló méhem (normál esetben ez nem gond, de ilyen halmozottan hátrányosban igen) és a férjemmel immunológiai összeférhetetlenségünk. Azóta már megműtöttek endóval, de olyan sok van nekem is és olyan kényes helyeken (belek stb) hogy alig 40%-át tudták kiszedni, így most december óta GnRh kezelésen vagyok. Én is sokat fogytam, de azt hiszem inkább a diéta miatt, aminek köszönhetően remélem talán lassabban újul ki ez a cucc (abban hogy végleg elmúlik, nem hiszek). A dokim szerint az utolsó injekció után (május 24), lesz kb 8 hónaposm hogy teherbe essek, ha nem sikerül, keresztet vethetek arra, hogy szüljek. De a sok halmozott gond miatt ennek sem sok esélyt ad. Próba cseresznye alapon (és a lelkiismeretem megnyugtatása miatt) belevágunk, de megindítottuk sz örökbefogadást is, így nagyobb eséllyel leszünk mi is egy "kerek" család. Hát ez az én történetem.

Fülöp doktor mesélte szerdán nekem, hogy most írnak egy kollégával könyvet az endóról, a címe a Civilizált nő betegsége lesz, és majd hamarosan kapható lesz. Szerintem fontos, hogy a nők akik kihúzzák a gyermekvállalást ilyen sokáig mint én (mondjuk én 25 voltam mikor elkezdtük és mindjárt töltöm a 28-at), tisztában legyenek vele, hogy létezik egy ilyen betegség, és időben felismerjék.

Sziasztok, jó reggelt!
alexa78
 
 


Szia Alexa!

Az endo témához csatlakozva- nekem pont 20 éve diagnosztizálták, sajna akkor még nem volt GnRh. Még a laparoszkópiát se csinálták rutinból. Évekig elvoltam vele, a fájdalommal megtanultam együtt élni, aztán babát szerettünk volna és akkor kezdődtek a kezelések. Jó, hogy időben felismerték a betegséged, nagyon szorítok, hogy a legjobb gyógymód sikerűljön!
A Szabolcs utcai Fülöp dokihoz jársz?
Az immunológiai összeférhetetlenségre kaptok valamit?

KépKép
gilice
 
 


Alexa: Az immunológiai összeférhetetlenséget leszámítva nagyon hasonló a kórképünk. Nekünk még a lombik is "sikerült", minden jól ment a beültetésig,volt három szép embriónk, kettőt vissza is tettek,az egyiket méhen kívülre sikerült...nem akarok vádolni senkit,de azt hiszem felelős érte az orvos,aki csinálta.Na mindegy, neked nagyon drukkolok és kitartást a kezeléshez!

Kép
csöpke
 
 


Gilice! 20 éve??? Akkor te igazi "kuriózum" vagy, abban az értelemben, hogy nekem a dokim azt mondta tizen pár éve foglalkozik ezzel mint betegséggel! Hát, hogy időben felismerték, abban nem vagyok biztos, nagyon régóta éltem már fájdalommal és vérezgettem, de sosem tudta senki megmondani, mi bajom. Ráfogták, hogy nem bírom a fogamzásgátlót. Igen, a Szabolcs utcai Fülöp dokihoz járok, ismered talán?
Az immunológiai összeférhetetlenségre nem kapunk semmit, annak végül is nincs gyógyszere, csak az inszem vagy a lombik. Illetve kaptam egy gyógyszert (az is csak immunerősítő), de a GnRh óta nem szedem.

Csöpke! És a másik embrió, aki jó helyre került? Vele mi lett? Nem volt több beültetésetek? 5-öt áll a TB, ha jól tudom.
alexa78
 
 


Hirtelen azt hittem a lombikos topikba csöppentem!!!!KépKépKépKép
Sajnálom, hogy az élet ilyen kegyetlen! Nekem sohasem volt beültetésem és ennek örülök, nem tudtam volna végigcsinálni! Ehhez nagyon meg kell erősíteni a lelket!Kép

Hajrá csajok!!!

Kép

Kép
rayo
 
 


Alexa: A másik embrió jó helyen volt, a műtét után még egy hétig azt hitték,hogy él, mert gyanús volt a méhem, én akkor már azt kívántam,hogy ne így legyen,mert vért is kaptam, meg minden,aztán szépen lassan visszament a Hcg szintem.Na mindegy, most már jól vagyok és nem próbálkozunk többet.

A többieknek:bocs,hogy erről írtam, most már ígérem vidámabb témákat feszegetek!

Rayo: ma már én is úgy gondolom,hogy jobb lett volna, ha nem kezdjük el, de most már mindegy, elindultunk egy szép úton és annak örülök, meg hogy titeket megismertelek!!!
A lelkem meg szépen erősödik,ezért nektek is hálás vagyok ám!!!
Olvastalak a régi topikon,amikor a babát vártátok,olyan furcsa,hogy már el sem tudlak képzelni várakozós, szorongós leendő kismamiként,mert egy gyögyörű csöppség boldog anyukája vagy és az olyan jó!!!!!

Kép
csöpke
 
 


Csöpke!
Ha lenne rá időm, én is visszaolvasnám magam!Kép
Tudod, nem is volt az olyan régen!
Azt mondják az élethez kell egy kis szerencse, hát én megkaptam. 57cm volt és 3650gramm!

Kívánom, hogy mindenkinek része legyen benne!!!

Kép

Kép
rayo
 
 


Csöpke! Mi elhatároztuk, hogy a lombikkal valószínű meg sem próbálkozunk, vagy inszem vagy semmi. Anyagilag és fizikailag / lelkileg túl megterhelő lenne és nem szeretnénk rámenni (házasság, anyagilag). Amink most van (anyagiak + sok felesleges szeretet) inkább egy olyan kis jövevénynek szánjuk, akit az igazi édesanyja nem tud felnevelni.

Más: ahhoz képest hogy milyen csúnya időt mondtak mára, itt csodaszépen süt a nap!!!!
alexa78
 
 


Atan Petijének boldog névnapot!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Hahó csajok!

Én nem erősítem az endós tábort, nekem PCO-m van. Kép De már nem lényeges a dolog. Kép

Gilice!
A csajok nagyon édesek. Hihetetlen, mennyire hasonlítanak egymásra. Annyira kikerekedtek.
Micsoda boldogság két ilyen szépség. Kép
És ahogy olvastalak Téged, látom, a boldogságért Te is rendesen megszenvedtél.

Gabszi: fél óráig vihogtunk a férjemmel az ovónéni felvilágosításán. KépKépKép
Az ovónéni vagy tájékozatlan, de rendesen, vagy gátlásait leküzdendő nem ártana neki egy önismereti tréning.

Arra lennék kíváncsi, hogy mindezt az "értékes" infót hogyan fogjátik törölni Balázs agyából és Balázs mit érez majd,ha kiderül, hogy egy felnőtt, akiben valószinüleg bízik, nem az igazat mondta.

Még jó, hogy jön a suli lassan, mert ki tudja még, miféle tudásra tenne szert a fiad az ovónéni által.

Süni, Naninga, Zsussi, napsi, Cirbi, mi van veletek?




Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Én is sok boldog névnapot kívánok a Petiknek!
Kép

kizsó
 
 


Kelimoni! Elárulod honnét szeded ezeket a tündéri mozgó, táncoló kis figurákat? Mindig olyan jókat nevetek rajtuk! ;o)))
alexa78
 
 


Találtam is! Nézzétek milyen aranyosak! (bocs a lelkendezésér, csak most fedeztem ezt fel)
Kép
Kép
alexa78
 
 


Alexa: Süni vagy Ildikó adta linket, de már sajna nem emlékszem rá, akkortájt mentegettem párat. Azóta abból élek. Kép
Ám, ha a keresőbe beírod, hogy animált gif, animációk, kiad néhány oldalt. Kép

És ez csak Neked. Kép Ha sokáig, merően nézed, megjelenik valami középen Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Sziasztok!

Visszaolvastam, de csak rövid leszek, mert most lett időm, mivel mindkét manónk beteg lett. Kép

Lányok, nagyon aranyosak vagytok, hogy érdeklődtetek a történések felől! Sajna jó hirrel nem tudok szolgálni, ott sem tudnak segiteni a szememen. Nagyon rossz állapotban van. Legalább a lehetőséget megadtam magamnak, hátha... De azért még reménykedem..., tudjátok a remény hal meg utoljára.

Ettől eltekintve nagyon szuper volt minden, csodás város Berlin! Lesznek majd képek, mutatok majd. Nagyon sok élmény ért, és teljesen más világ van ott, mint itthon.
Sok nevezetességet láttunk, de még igy is sok látnivaló maradt. Tényleg igaz, aki egyszer járt ott, visszahúzza a város hangulata!

Nekem legnagyobb élményem a helyi magyar követség, illetve az, hogy onnan nem messze van a brandenburgi kapu, és kézenfogva sétáltunk át alatta a párommal. Kép
Jövök még majd mesélni, ha nem baj. Mindenkinek jó éjt!
Vendég
 


Kizsó!

Boldog Születésnapot!Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


GILICE! Ez a két kiscsaj olyan, mint két kis tündérke. Nagy boldogság lehet a szüleiknek lenni!
ALEXA!A fórumon korábban ezeket a képforrásokat adták meg: http://natloz.znet.hu www.gifplaaljes.nl babanet-erről-arról- gifek és feltöltések topik
Én még csak az elsőt néztem ezek közül, nagyon jó helyes képek vannak, de sajna azt nem tudom, hogy lehet áthozni őket ide a fórumra.

MATIBA! Sajnálom, hogy nem tudnak segíteni a szemeden. De igazad van tényleg nem szabad feladni,reménykedni kell, mert vannak csodák...

LÁNYOK! A fórumosok szülinapját is abból a bizonyos táblázatból lehet megtudni?

KIZSÓ! BOLDOG SZÜLINAPOT!
Szuperek a gyerekszoba dekorációk! Kingus és Zsófi biztos nagyon jól érzik magukat Kis vakond és Micimackó társaságában. Nekem is a kedvenceim! Már alig várom, hogy én is ilyeneket vásárolhassak...

Szép vasárnapot kívánok mindenkinek! Az előrejelzések ellenére nálunk gyönyörű idő van!

Kép
mirosz
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors jelentkezés. Dóri jól van, már kihagy egy etetést éjszaka, és biztos megérezte hogy ennyien gondoltatok rá, mert azóta nem fáj a pocija. Kép 100-110-et eszik és a kevesebbel már be sem éri. Kép A papírjaink sajnos még nem rendeződtek, de a lényeg hogy Dóri itthon van. Azért nem mondom hogy néha nem jut eszembe, hogy minden rendbe menjen...

Az ok, hogy most írtam Kizsónak szól:
Kép

KépKép
jiny
 
 


Sziasztok!
Először is szertenék Atan Petijének boldog névnapot kívánniKép
Majd csatlakozva az előttem szólókhoz Kizsó nagyon boldog szülinapot kívánokKép
Kép

És aprókánknak van új szava: ENYÉM (Még csak 19 hónaposKép És már van tulajdontudataKép Ja és az enyém Antónia babájának szólt, amit megszerzett magánakKép

Jó pihenést mindenkinek erre a szép borongós napra, jobb híján végigalusszuk az egész hosszú hétvégét, mint valami mormoták.
szuperboszi
 
 


Köszönöm a linkeket! Át fogom böngészni őket!

Addig is Isten éltessen minden szülinapost!

Kép

Kép
alexa78
 
 


Alexa

Én egy másik topik olvasója-tagja vagyok, de azért néha hozzátok is benézek, veletek nevetek-sírok így távolból, most arról szeretnék kérdezni, hogy milyen betegség az endó, egy pár sort tudnál nekem írni e-mailban? címem: gemini2002@freemail.hu

Előre is köszi a segítséget!!!

Üdv.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Kizsó!
Isten éltessen sokáig!!!
Kép

Ma elmentünk a szájsebészeti ügyeletre, ahol felvágták az ínyemet! Mikor kiment a zsibbasztó hatása úgyéreztem belehalok a fájdalomba, pedig a fizikait elég jól tűröm! Aztán egyre jobban lettem és most már tudok beszélni és enni is! Férjem legnagyobb bánatáraKépKépKép

Itt van a Cirkusz nálunk és képzeljétek, az elefánt a gátoldalon van kipányvázva! El fogjuk vinni Regit, hogy lássa! Bár gondolom, érteni nem fogja, hogy mi ez a nagy valami, de le szeretném fényképezni! Ha már nálunk nincs ÁllatkertKép

PusziKép

Kép
rayo
 
 


Sziasztok!

Húú, Rayo, nem irigyellek. Kép Mihamarabb gyógyuljon meg a seb a szádban, ennél alig tudok kellemetlenebbet elképzelni. Szörnyen hangzik még leírva is. Kép

Segítsetek már nekem lécci.KépKét dolog foglalkoztat.
Az egyik:
Milyen gyerekülést vegyünk. Melyik fajta jó, mit kell nézni, stb.
Hordozóból nem választottunk drágát, tudtuk, hogy nem sokáig kell. De a gyerekülés évekre szól.

A másik:
Van köztünk olyan, aki valami módon előtakarékoskodik a gyermekének? Nem életbiztosításra gondolok. Hanem valami másra.

Szóval várom a tippeket. Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Kelimoni!
MI épp most vettünk ülést!
Ramatti Venus komfort, 30ezer Ft volt, de nagyon biztonságos. Barátnőm nem vett drágát, mert szerinte mindegyiknek meg kell felelnie a szabványnak, ami igaz is! Ebben nincs külön fejpárna, de kényelmes. Egy kar segítségével állítható 5fokozatba, tehát döntheted, nagyon könnyen!9-18kilóig jó, Regi jót alszik benne!
De nagyon sokféle van!
Nem lesz könnyű választani!!!Kép

Sikerült a "kipárnázás" a forgás miatt?????Kép

Kép
rayo
 
 


Szegény,szegény Rayo!

Remélem már jobban vagy és hamar elmúlik a fájdalom!

Csúf időjárás van felénk, még jó,hogy itt a hosszú hétvége...! Mindenkinek szép május 1-jét kívánok!

Kép
csöpke
 
 


RAYO!Hát ez nem a legjobb vasárnapi program... még olvasni is rossz érzés volt. Reginek jó randizást az elefánttal!
Sajnálom, hogy nem mindenki élvezhette ezt a szép időt, ami ma felénk volt. Lehet hogy holnap már ide is elér a rossz idő...? Sajnos,mert virágokat szeretnék ültetni.
KELIMONI! Sajnos a kérdéseidre nem tudok válaszolni. De már nagyon- nagyon várom, hogy nálunk is aktuálisak legyenek ezek a kérdések.
Annyira jó lehet a babókáknak mindenfélét vásárolni...

Kép
mirosz
 
 


Rayo! Szegénykém, nagyon sajnállak! Jobbulást! :-(((
alexa78
 
 


Drága Kizsó!Kép

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Neked! Kép
Szívből kívánjuk: hozzon az élet Neked annyi jót és szépet, amennyit te sugárzol mások életébe!
Köszönünk mindent!!!!

Amneris, AmnerisApu és Zitus

Kép

KépKép
amneris
 
 


Kizsó!
Boldog szülinapot kívánok!

Petinek pedig boldog névnapot!<!--attachment: sz_linapra-420943.txt*mime_txt.gif*text/plain*0.8**sz%26uuml%3blinapra%2ehtm --><center><pre>
Kép
szülinapra.htm (0.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Rayo!
Remélem már nem fáj a szád és Reginek tetszett az elefánt.
Most értem haza a dolgozóból és egy kissé fáradt vagyok.
Mindenkinek vidám május elsejét kívánok!
simineni
 
 


sziasztok Lányok!

Óriási dolog történt: végre megtranultam fényképeket átméretezni!!
Köszi Rayom a jótanácsokat - rátaláltam végre arra "resize"-izére. Így már minden könyebb lesz...
Meg is osztok veletek gyorsan néhány mai képet:

Kép Kép

Kép

Jó éjt mindenkinek! - Amneris -

KépKép
amneris
 
 


Sziasztok!

Kizsó! Boldog születésnapot!

Atan Petijének nagyon boldog névnapot!

Amneris! Tündéri Zituska! Neki is nagyon boldog névnapot, és bocsánat, hogy utólag!

Gilice! Tündériek a lányok! E-mailben majd lehetne egy foggal kapcsolatos kérdésem?

Niko! Hogy vagy, kis pocaklakóvalés veled minden rendben? Legkisebbnek rendbejött a fogacskája?

Rayo! Jobbulást kivánok neked! Borzalmas kinokat élhettél át, brrr.... Vigyázz magadra!

Gabszi! Tündéri Balázs, nekem nagyon tetszik a szemüvege! Nagyon helyes benne! Kép

Mindenkinek sok puszit küldök, megyek aludni. Jaj még gyorsan elmesélem, hogy Dancsim milyen ügyes. Kép Ma mindenáron ő szeretett volna porszivózni. Meg is tette a nagyszobával és az előszobával. Na azért nem engedtük, hogy egyszerre csinálja meg a kettőt, az túl sok lett volna. Nagyon büszke vagyok rá! Kép
Vendég
 


Amneris, gyönyörű ez a porcelánbabaKép
Milyen érzés otthon lenni? Fáradt vagy-é???Kép

Névnaposoknak, szülinaposoknak minden jót kívánok én is! (bocs, de Peti nem nyáron van?)

Rayo, ezt a szegény elefánit tavaly mi is megcsodáltuk, sőt, elveimmel ellentétben a cirkuszba is elvittem a gyereketKép

Ma esti: - Anya, én akkor is szeretlek, amikor rendetlenkedek!
mera
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a jó kívánságaitokat, nagyon jól esett! Kép
Teszek fel pár képet:
A tortám:
Kép

Zsófi alszik kitekeredve:
Kép

Zsófitól ezt kaptam szülinapomra: SÉTÁL!!!
Kép

Csajok! Nincs valami jó tippetek szunyogcsípés bedagadásra? Zsófi arcát megcsípte egy szunyog és másnapra bedagadt. Kapott kalcimuskot meg kenem fenistillel. Íme a kép:
Kép

kizsó
 
 


Sziasztok!
Amneris, nagyon szép a csöpp lánykaKép Hogy telnek a napjaitok?

Rayo, jobban vagy már? Elefánt hogy tetszett? Azt hiszem, mi is becélozzuk az állatkertet, biztosan tetszene már Bobinak.

Kelimoni! Nekünk 2 ülésünk van, az egyik valami noname, a másik, amit gyakran használunk, az Brendonos Concord (kuponakciós volt, szerintem erre érdemes figyelniKép A különbség annyi, hogy bár azonos súlyra írják, a Concord háttámlája magasabb, így még egy jóideig használhatjuk (0-18 kg), míg a noname alacsonyabb, Bobi feje eléri a tetejét, így most lecseréljük egy 15-36 kg-osra (az is van kuponakcióbanKép

Matiba, köszi kérdésedet, megvagyunk, lassan Bobinak is tanítgatjuk, hogy baba van a pocakban, simogatja is, de azt hiszem még nem érti igazán...
(Viszont Antónia is elkezdett játékbabát pelenkázni, tologatni, cumisüvegezni, na ezen nagyon meglepődött, aztán kisajátította a babátKép
Foga még néha bevérzik, ha játékrepülőt rág pl., de a duzzanat már eltünt. Kedden megyünk vissza a doki nénihez.

Nem baj, ha a fiúk segítenek a házimunkábanKép Örül majd a feleségükKépKépKép Igen hamar mosogatni is tudnak ámKép (Antónia ezt szerette nagyon, ha rájön, még most is elmosogat mindentKép

Mera, jók ezek a beszólások, mindig figyelem őket, Marci_anyut is, aztán várom, mikor jön nálunkKép A mai: NÉZD

Mirosz, élvezzétek a szép időt, ma itt megint teljesen beborult, szegény nagyfiam nem tud menni evezni, pedig ma egyedül mehetett volna egy hajóban, így sajna várnia kell csütörtökig.
Na ballagok, elég hosszú lettem...

Boszi
szuperboszi
 
 


Rayo milyen volt elefáni?Hogy érzed magad?
Mera na ilyen szolásokert erdemes élni.
Amneris nagyon jo hogy megtanultad mert minden nap kerunk Zitus képeket!!!!!
Matiba! Dancsi még egy kicsit gyakorol és johet hozánk is.Várom szeretettel egy jo nagy takaritasra.Elkel a segidtseg.
Gabszi szepek a fotok!Jo pasi lesz Balázs!
KIZSO!!!!!BOLDOG SZULINAPOT!!!!!
Simineni pihiztél?
Mirosz én tegnap kerteszkedtem faj is a derekam.
Jiny puszilom DORIKÁT!Szoritok hogy minden rendben menyen a papirok miatt!
Kelimoni na a zsiráf haláli!
Matiba sajnalom a szemedel kapcsolatos hireket de szoritok a csoda miat!t
Atan PETIKÉNEK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!
Mi jol vagyunk a parom termeszetes megy dolgozni mint minden unnepnap en meg mindig meg fffogadom hogy ha egyedul vagyok itthon nem dolgozom agyon magam ,na kivancsi vagyok a mai napra.Udv Móncsi3.
móncsi3
 
 


Kizsó, esetleg ha vakarja, akkor van valami kámforos stift, az hűti. Meg azzal szeretik magukat kenegetni (bár ez az arcon ehhez nem jó helyen van, de gondolom lábra is jutott).
szuperboszi
 
 


Kizsó!
Fenistil cseppet adj neki, ahány kiló annyi csepp. Ezt nem árt bekészíteni a táskádba, mert lehet, hogy ő is allergiás lesz a csípésekre.
Nyáron a barátnőm rémülten telefonált a táborból, hogy a lányomnak kétszeresére dagadt a lába, mert megcsípte valami, még jó, hogy tettem be neki ilyeneket, mert 2 nap alatt elmúlt.
Boszi!
Örülök, hogy Bobi foga kezd rendbejönni. Ezekkel a gyerekekkel mindíg történik valami. Az enyimek valamelyik nap azon versenyeztek, hogy kinek van több kék-zöld foltja. Szandi nyert 17-tel.
Az arca szerencsére már rendbejött, nem is tudom, hogy képes ennyit esni. De hát ilyen ez a fránya gravitáció.
Kelimóni!
Nekünk már csak teljesen egyszerű gyerekülésünk van, de abból kettő is. Úgyhogy ha nagyobb lesz Gergő, mondjuk 3-4 éves nekedadom az egyiket.
Amneris!
Zitus tényleg olyan mint egy kis porcelánbaba. Kérünk még képeket.
Süni!
Ma megyünk felétek, mert Berkenyén lesz családnap a munkahelyemen. Remélem nem ázunk el.
szép napot mindenkinek!
simineni
 
 


Sziasztok!

Kizsó
Boldog Születésnapot! Látod, a gyerekek is gondoltak rádKép

Atan
Petikének Boldog Névnapot!

Alexa, Gilice
milyen kicsi a világ! Nekem a hysteroscopyát csinálta a Fülöp doktor!

Rayo
jobban vagy már? Sikerült átvészelni a nehezét?

Matiba
a remény hal meg utoljára, az orvostudomány folyamatosan fejlődik. Rajtad is tudnak majd segíteni.

Amneris
Zita baba nagyon édesKép Csatlakozom az előttem szólókhoz.

Kelimoni
egész hétvégén nem kaptunk képet Gergőről! Hiányzik.

Gilice
a lányok édesek, számomra hihetetlen, hogy nem egypetéjűek!

Rólunk annyit, hogy pénteken voltunk orvosnál és kezd kinyilni a méhszáj. Én egyre jobban izgulok az életet adó tök nyugis. Ez így rendjén van? Legközelebb csütörtökön megyünk orvoshoz, bár az orvos szerint a szülés még "messze" van.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
madri
 
 


Kizsó! Boldog szülinapot! Szép kerek szám!
Kép

Madri! Hát igen, kicsi a világ! Az sem lehetett túl kellemes... :-(((

Zitus tényleg olyan gyönyörű, mint egy porcelánbaba! Nagyon büszke lehetsz rá!

Szép napot!

alexa
alexa78
 
 


Sziasztok Lányok! Kép

Jöttem kicsit mesélni Nektek mirólunk! KépKépKép

Szóval a kórházban egy egész hónapot kellett eltöltenünk.
Bár első pillanatban még egészséges babusnak tűnt Zitácska, alig egy órásan nyögni és szürkülni kezdett. Másnap már az intenzíven kezdték kezelni - mi ott találkoztunk vele először.

Ahogy megláttuk, éreztük, hogy a mi lányunk: gyönyörű volt, mindene olyan, mint álmaimban láttam.
De nagyon beteg lett szegénykém - kétoldali tüdőgyulladás blokkolta a légzését, ami azért alakult ki, mert szennyezett magzatvizet lélegzett be a pocakban. Túlhordás eredménye lehetett, hisz a vér szerinti anyukája titkolta az állapotát, nem tudhatta pontosan, hogy néhány napja már megfigyelésen kéne lenni ezzel a remek kis babócával...

Kép

Szerencsére beköltözhettem a kórház anyaszállójára, így együtt vészeltük át a betegség nehéz heteit.

Kép

Aztán végül eljött a nagy nap! Múlt csütörtökön hazabocsátottak minket a kórházból! Kép
gyönyörűen meggyógyult Kicsi Zita tüdeje, jó étvággyal, sújgyarapodással indulhattunk az igazi életünkbe, ide haza!

Kép

Mikor a kórházban búcsúzkodtunk, viccelődtek a nővérkék a férjecskémmel: "Kialudta magát, Apuka? Mert nagy szájú ám a kicsi lánya - volt benne részünk!"
És én tudtam, hogy nem viccelnek: a háromóránkénti etetésre gyülekezve egyetlen anyukát hívtak be mindíg hamarabb: engem. Kép
Fantasztikus akarással hangoztatta mindíg, hogy "ami jár, az jár".
Olyan híreket is meséltek, hogy evés után meg akkor kezdte rá, mikor kimentem tőle - mert "anyu is jár!!!" Kép

Kép

Szóval fel voltam vértezve mindenre...

De a kislányunk idehaza valahogy megváltozott!!
Nagyokat alszik, jól eszik, evés után csendben szuszog, nézeget - végül csendben elalszik.
Mikor felébred nem sírva riad fel: nyogdicsél, forgatja a kis fejét, tömködi a szájába a kis öklét - kéri a kajcsit.
Este pedig alszunk! Kép Már a kórházban kihagyott egy kajálást az alvás kedvéért, és ezt a jó szokását nem adta fel idehaza sem.
Alszunk éjjel 11-től kb 5-ig, aztán kb fél hattól fél 9-ig, 9-ig.
Hogy én ennek hogy örülök!! Kép

Féltem tőle: én, a nagy alvó - hogy fogom bírni, ha zaklatottak lesznek az éjszakáink?
Hát remekül bírom. Ki tudom aludni magam, mert Zita Baba toleráns és jó evő gyermek. Nem kunszt neki átaludni ezeket a hasznos órákat!

Kép

Egy valamit viszont sehogy se tolerál: Sír, mikor fürdünk!
Kapaszkodik a ruhám ujjába, szétveti a kezeit - úgy érzem, hogy fél. Pedig próbálok biztonságot adni közben, de lehet, hogy neki az nem is biztonság...
Azért már szokni látszik a dolgot, csak azért megszakad a szívem, hogy így felzaklatja a víz, és a fürdéshez készükődés - tényleg szinte előre érzi...

Kép

Hát: így éldegélünk mi idehaza! Kép

A zaklatott, sírós baba a múlté: megnyugodott, magára talált a mi Kicsikénk.
Itt bem szúrkálják, nem rázzák föl, mert vizit van,meg gyógyszer, meg vérvétel... És ő meghálálja a nyugalmatr és a szeretet!

Óriási boldogsák a kis Porcelán Baba hatalmas Porcelán Anyukájának lenni!!Kép


Drága Várakozók! Eljön még a Ti időtök is!!
Megéri!!!!!!!!!! KépKépKépKép

Sok-sok ölelés! - Amnerisék -

KépKép
amneris
 
 


Sziasztok!

Sajnos egy jó ideje már, hogy itt jártam rengeteg a visszaolvasnivalóm de elkezdem hamarosan. Nagyon sok a munkám, az Anyósom kórházban volt, közben kertrendezés..........

Alexa barátosném örülök, hogy írtál a fórumra. Nagyon kedves, összetartó a csapat én nagyon szeretek itt lenni.

Kizsó boldog születésnapot!!!!!

Remélem mindenki jól van!!!!!!

Amneris csodaszép a kis Zita!!!! Neki utólag is boldog névnapot!!! Sajnos erről is lemaradtam.

Sok puszi mindenkinek!!!!

Vicki
vicki
 
 


Zitus egy igazi hős! Szép és egészséges baba és érzi, hazatalált a szüleihez ezért olyan nyugodt, kiegyensúlyozott baba! Legyetek nagyon boldogok!

Kép
alexa78
 
 


Amneris, van olyan baba, amelyik nem szeret fürdeni, nem szeret meztelenkedni, aztán ez majd később változikKép (Főképp ha a kórházban sokszor mosdatták ezzel a hasa alá nyúlok, betartom a víz alá fürdetéssel.)
Valahol olvastam, hogy néha elég, ha fentről lentig áttörölgeted, miközben hol fent, hol lent van rajta valami ruhaféleség, lehet, akkor nem ellenkezik ennyireKép
De hát majd úgyis kitapasztalodKép
Köszi a beszámolót.
Boszi
szuperboszi
 
 


Köszi Lányok!
Máris jobban vagyok!
Bár kicsit még fáj, de nem lehet a tegnapihoz hasonlítani!

Amneris!
Jobb szót én sem találnék a Porcelán Babánál! Fantasztikus, mennyire kis törékeny, fehér bőrű, gyönyörű arcvonású kislányotok van!
Megérte várni!!!!!KépKépKép

Sajna az elefániból csak kicsit láttunk, de a zebrák teljesen lekötötték a figyelmét Reginek! Nem is tudtam lefényképezni, mert forgott vissza nézni őket! Hátha ma sikerül!
Csak az idő nem túl jó!!! Kép
Puszi
Kép

Kép
rayo
 
 


Sziasztok!

Rayo: Nincs már szükség a kiságy körbe bástyázására, Gergő ügyesedett, kihúzza a kezét, lábát, ha beszorul a rácsok közé. Csak nagyon "szorult" helyzetben kér és kap segítséget.

Amneris: Gyönyörű a kislányod. Kép És elől a fejecskéjén forgója van?
Az én kisfiam is utálta a fürdést. Nálunk az volt az ok, hogy a kórházban pillanatok alatt benyomták a sugárban folyó víz alá. Persze nem nagyon figyeltek arra, hogy a víz éppen a pocóját vagy az arcocskáját veri . Kép

Ám sokat segített a fürdifotel Kép Ez a babakádba is belefér, ha a kádatok nem eleve ilyen. Kezdetben pedig az, ha arccal lefelé nézett, amikor fürödtünk.
Tudom, milyen nehéz, én is számtalanszor leizzadtam, sajnáltam a gyermekemet, hogy félnie kell. Ja! És mi a szobahőmérsékletet is jelentősen megemeltük, így a ruha nélküliség nem volt olyan nagy gond neki.

http://bebibolt.hu/index.php?main_page=index&cPath=78_156&sort=20a&page=2&zenid= 96c93519f69000c5071729b3a03918b5

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 


Lányok, eszembe jutott valami:
Használt valamelyikőtök mosható nadrágpelenkát (Kushies, Monapel, Pampolino)? Ha igen, érdekelnének a tapasztalatok.
szuperboszi
 
 


Szia Csajok!

Ma rövid időre kiruccantunk horgászni. Mi Gergővel a jó melegben töltöttük az időt, amíg apáék horgásztak.
Fogtak is egy halom halat. Kép

Nekem elég uncsi volt, mivel Gergőt a levegő elnyomta rendesen, folyamatosan aludt. A neten pedig alig volt valaki elérhető. Kép De a friss levegő jólesett. Kép

Boszi: Én sosem használtam mosható pelust, én valahogy idegenkedem tőle. Pedig lehet, hogy jó dolog.

KépKép
KépKép
kelimoni
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?