Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bea!
Katica nehéz eset. Más normális gyereknek estére megy fel a láza, neki akkor lemegy, és éjjel megy fel, hogy fel kelljen keltenem szegényt a lázcsillapítóval. A lázmérés szerencsére már csak egy mozdulat, mióta akciósan vettünk fülhőmérőt a Tesco-ba.

Ma már adtam neki a gyógyszert amit a dokinéni felírt, és mintha kicserélték volna délután. Nem üvöltött, szépen eljátszott odakinn, úgyhogy talán már javul a helyzet.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Én is mindig azt várom,hogy írjon végre Eszti,de ha belegondolok,mi volt az első napokban,hát...nem biztos hogy mostanában lesz ideje netezni.

Nekem is hiányoznak a fent említettek, plusz Marengo és Kriszi is!!!!!!!!

Bogi!

Jó,hogy javulgat Katica,reméljük mostmár hamar megy a gyógyulás!

Krisztofernek hál istennek mára előtört a 3.fogacskája,és remélem holnapra a 4.is. Ugyanis egyszerre érkeznek. Mmeg is szenvedi rendesen!
Viszont már nagyon ügyes,sokat beszélget,és már az étrendje is nagyon nagyfiús. Már húslevest is evett,és ma reggel májkrémes zsemlét csipegetett!

Dobok egy fotót a mosolygós kis bébimről!

Puszi mindenkinek,írjatok a bébikről!
ZsuKép
zsu2

Ezt a megérzést!
Jelentem itt vagyok!
Csak sajna egy kis idegeskedés miatt elhanyagoltam ezt a topicot, de jelentem jól vagyunk.
Ma már gondolkodóba estem egy kismamaruha bolt előtt, pedig nincs nagy pocakom, viszont ülni már baromi kényelmetlen a gatyáimban Kép Szoknyát meg még nem merek húzni,mert befagy a senekem Kép

Visszaolvasni nem merek elkezdeni, de azt látom, hogy Eszti megszült, nagyon sok boldogságot kívánok nekik.

Rakok egy képet Buborékról 12. hetesen:
Kép

Pusszantás mindenkinek, ígérem többször jövök már Kép

kancellárka

Sziasztok!

Tünde!
Köszi a drukkot,még két hetet szivesen húznám,ha csak rajtam múlna.

Bea!
Erzsike a védőnőnk,nem tudom ismered-e,mert ő még új itt Csanakon.
Marcell már kész férfi,mennyi idős most pontosan?
A babák most olyan 2-2,5 kg között lehetnek,és igen,van már nevük isKépLuca és Sára.

Bogi!
Jobbulást a kis Katicának,remélem már lement a láza.Lili nem kapta el?

Kancellárka!
Te hány hetes terhes vagy?Ugye nem a pici miatt idegeskedtél?Remélem nincs semmi gond.

A kis Pannát meg valami úgy megcsípte,hogy a fél kis halántéka teljesen bedagadt.Ti mivel szoktátok kenegetni a rovarcsípéseket?

További szép napot mindenkinek

Csilla
Vendég

Sziasztok!

Zsu!
Nagyon édes!

Amúgy érdekes, mert mikor Lilit szültem, szerintem nem is volt húzós az első időszak. Mondjuk nekem mindenképpen dolgoznom kellett, mert csak két hét szabit vettem ki a szülésre, így oda kellett ülnöm a gép elé. De olyankor még egész nap alszik a baba szinte. Bár az anyukának még hozzá kell szokni, hogy egész nap rendelkezésre kell állni.

Lányok!

Bár nem túl illendő, de azért értesítelek benneteket, hogy pelenkaakció van.
www.pelenkacsomagkuldo.tar.hu

Nézzétek el nekem, de a készlet véges, és ha ki akarjátok használni, akkor most lehet.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Csilla!
13 hetes múltam.
És sajna a baba miatt aggódtam, a doki 11. héten 3,5 mm-es nyaki redőt mért és nem sokmindent mondott, csak jól beparáztatott viszont elküldött magzatvízvizsgálatra, persze akkor ott beleegyeztem, de nem nagyon akartam volna megcsináltatni, hát elmenetem Bp-re ahol nagy felbontású uh-val megnéztek és csináltak egy kombinált vérvizsgálatot amiből végülis egy kockázatelemzés lett, és kiderült, hogy nagyon kicsi 1:5100-hoz az esélye a Down-kórnak és mégkisebb az egyéb kromoszómarendellenességnek. Úgyhogy visszamondtam az amniocentézist és elmentem egy másik nődokihoz itthon is.
Megtanultam legalább nem aggódni és kérdezni kérdezni kérdezni, bár amikro az embert váratlanul hidegzuhanyként ér valami akkor nem olyan egyszerű. Kép

kancellárka

Sziasztok!

Újra itt vagyok.Jelentem,aránylag minden rendben velem,és anyuval: Sokat dolgozom,és teljesen lefoglal a kis családom. De a napsütés még a jókedvem is meghozta.
Gratulálok a kismaminak!
A babák még mindig nagyon édesek!

Lányok! Nemsokára kezdhetitek újra belém beszélni a bébit!O:

Tündi!

Nagyon boldog névnapot kivánok a kis Zitának!

http://www.kepeslap.hu/cards/nevnap_old/nevnap1.jpg

Puszi:Emőke
rusnya

Hát ezt még gyakorolnom kell. Bocsánat!

Emőke
rusnya

Sziasztok!

Emőke, köszi szépen! Kép

Kancellárka,
örülök, hogy végülis rendben vagytok, és nagyon aranyos a Buborékod!
Megkérdezhetem, hogy ki volt, ill. ki lett a dokid?

Zsu,
én nem mernék még májkrémet etetni Zitával, azért abban elég sok sz@r van.

Beteg babáknak gyors gyógyulást kívánok!
Vendég

Szia Mindenkinek!

Kedves Zsu2 és Mindazok,akik hiányoltak kicsit!Köszönöm,hogy gondoltok ránk!Nagyon jól esik.Ti is hiányoztok.Három-négy naponta igyekszem visszaolvasni az elhangzottakat.Írni nemigen van erőm,sem időm,azért most,hogy hiányoltatok engem is,elcsentem magam gépelni.
Mióta nyári napsütésben úszik a város,napi kétszer sétálunk Marcimmal.Délelőtt és délután is két-három órát.Mire hazaérünk,egészen kimerülök.Amolyan jólesően,hogy folyamatosan vigyorognom kell...Kép
Pelus ügyben mi is kipróbáltunk már sokmindent (talán írtam már korábban).Elelinte a Pampers,később Huggies,most pedig a Libero a legbiztonságosabb izgő-mozgó Babintim popójára.A többitől vagy kipirosodott a hátsója,vagy a folyadékelnyelő zselé kenődött el a bőrén,vagy a ragasztás mentén szakadt a pelus.Találkoztam olyan pelussal is,ami büdös volt(!),olcsó,de büdös...Ahogy minden babának mások az igényei,úgy változik a megfelelő pelusmárka és méret.Azért fontolgatom,hogy kipróbáljuk a Bogi-féle Helen Harpert,hátha olcsóbban kijönnénk.
Ovi kérdéshez hozzászólva:Bea nagyon örülök,hogy bekerültetek a liget oviba.Ugyannakkor döbbenten olvastam,hogy protekció kellett hozzá.Mi is azt az ovit néztük ki pöttyünknek,bár gondolhatjátok,hogy még korai ebben gondolkodnunk.Valószínüleg körzetileg eleve oda tartozunk,de az olvasottakat megemésztve kidolgoztam egy bejutási stratégiát.Biztosítékként...Még a Bartók Béla zeneovit is megcéloztuk,mert a bátyám porontyai is oda járnak/jártak,és nagyon tetszett nekik,de azt hallottam,hogy oda már csak zenészek gyermekeit veszik fel.Amikor ilyeneket hallok,a döbbenettől eláll a lélegzetem.Ilyen mértékű diszkriminációt...!Persze lehet,hogy ez csak rosszindulatú híresztelés.Azért már bánom,hogy mégsem az énekesi pályát választottam...(pedig élveztem minden próbát,minden fellépéstKép ).

Eszter!Nagyon örülünk,hogy Annácskád világra jött!Jó egészséget,sok vidámságot!Remélem,nemsokára írsz magatokról,a szülésről,az első napokról,és fotókat is szívesen nézegetnék Rólatok.Kép

Kancellárka!Gyönyörű Pintyőkéd van!Nagyon szép felvétel!Egész elérzékenyültem...Kép

Rusnya!Jó hallani,hogy minden rendben Nálatok!Hajrá,hajrá a babázáshoz!Én már elkezdtem a bűvölést...KépOlyannyira,hogy egész kedvet kaptam egy második babához...KépMég korai kicsit,úgyhogy csak hirtelen fellelkesülés volt a részemről,de Nektek nagyon drukkolunk.

Csilla!Kitartás!Sokat pihizz,bár ezt biztos nem kell mondanom...Kép

Zsu!Micsoda kisherceg fiad van!Egyre szebb,és egyre morzsolgatnivalóbb...Kép
Küldök én is néhány újabb képet Marci babáról,legalábbis megkísérlem.Kép
Tünde!Én babum is előszeretettel rágogatja sapijai kötöjét,meg is örökítettem.
Sapiról jut eszembe:Marcinak szeretnénk venni karimás szövetsapkát,és égen földön nem kapni.Helyesebben elvétve akad egy-egy darab,de nem megfelelő méretben és kötő nélküli csak (kötős kell,mert Marci előszeretettel vetközik,és a masni kissé megnehezíti a műveletetKép ).Az Arrabonában lett volna,de mire elhatároztuk magunkat megvették előttünk,pedig csak 690.-ft volt,a Hofer babaházban pedig ugyanaz 3990.-ft volt.Azt pedig az ára miatt nem vettük meg.Segítsetek,hol találhatok karimás sapit picúromnak?A piacon türelemre intettek...
Micsoda gondok mi?!Kép
No,ím vala a képek:
Kép
Kép
Kép
Talán ezt a harmadik képet már felraktam,de ez a kedvencem,ezért nézéttek el ezt a kis rövidzárlatot...

Most megyek.Igyekszem többször írni,mindenesetre megígérem,hogy olvaslak Benneteket.
És nem feledtem,hogy tartozom egy "lovestoryval" Kép.

Cuppcupp Mindannyiótoknak,jobbulást a betegeknek!
Szép napot!
Kriszi
asszonyfajzat

Sziasztok
csak egy gyors bekukkra van időm,
megpróbálom felrakni a4D babófotót..remélem kivehető rajta /féloldat sikerült csak elkapni az arcocskáját, mert nagyon takargatta magát a kezeivelKép
Kép
puszi
ErzsiKép
erzsi100

Sziasztok
csak egy gyors bekukkra van időm,
megpróbálom felrakni a4D babófotót..remélem kivehető rajta /féloldat sikerült csak elkapni az arcocskáját, mert nagyon takargatta magát a kezeivel
Kép
puszi
Erzsi
erzsi100

Sziasztok!!!
Hazajöttünk! Illetve már ez a 2. napunk, de az első éjszaka nagyon húzós volt. Bezzeg a kórházban egy kis tündér volt a kiscsaj, első este meg annyira sírt szegény, hogy nem tudtunk rajta semmivel segíteni. De most már sokkal jobb, este nem volt hiszti Kép
Két óránként eszik, kicsit sárga (bár volt 1 napot kék fény alatt), meg hasfájós, jól szopizik (talán túl jól is, kis mohó, az apjától örökölte :o) de büfizni nem szokott... Pedig próbálkozunk!
Na a szüléstörténet:

A fórumról az elejét már tudjátok De az emlékek frissítése végett:

Péntek hajnali 3-tól nem aludtam, fájt a pocakom, a hátam, de gondoltam hogy megint jóslózunk csak... Délelőtt ugyanezek, időt nem mértem, úgyis mentek a dokihoz 1 órára, meg aztán nem is gondoltam volna hogy aznap már a kórházban leszek.

Megvizsgált a dokim, azt mondta nem húzom sokáig, C1111-em van, szerinte néhány nap max. Örültem a hírnek, de nem nagyon akartam elhinni, hiszen sokan vannak akiknek már ilyesmi eredményekkel rohangálnak hetekig. Aztán vizsgálat után egyre jobban fájt, de egy ideig még betudtam a kézi vizsgálatnak. Aztán egyre jobban és jobban fájt, és már éreztem hogy ebből lehet akármi is. Rendszertelenek voltak, 3 és 5 perc között jöttek, viszont egy fájás átlag 1 percig kitartott. Alul szúrkálást éreztem, de magzatvízzel és konkrét egész dugóval nem találkoztam, barnás folyásom azért volt, de nem vészes. A férjem hazajött este, addigra már erősen gondolkodtam hogy bemegyünk a kórházba, legalább egy NST-re... Fél 10-kor bent voltunk, vizsgálat alapján továbbra is 1111... Akkor azt gondoltam, hogy ha ez csak jósló, és a szülésnél rosszabb lesz, akkor bizony nem szülök, mert ez igen-igen fájt... NST jó lett, fél órán belül tágultam 2 ujjnyira, úgyhogy közölték, hogy bizony szülünk Na, értesíteni a családot, folyósón sétálgattunk, vártuk a szülésznőt... Kb. fél 12 körül előkészítettek (a beöntés nem volt gáz), és mentünk a vajúdóba. Először álltam és támaszkodtam egy magas asztalon, egyébként ez nekem nagyon bejött, jól tágultam tőle, csak a végére már a lábam nem nagyon tartott meg A burok viszont ép volt, ezért meg kellett várnunk a 3 ujjnyit, akkor repesztették meg. 3 ujjnyinál telefon a dokinak, mire beért 4 ujjnyi voltam, megrepesztette a burkot. Innentől tényleg begyorsultak az események, viszont én már egyre jobban fáradtam... Egész napi jóslók kivették az erőmet, és én a szülőcsatornás részt elég nehéznek éltem meg. Időérzékem nem volt, de az fájt a legjobban, amíg a buksija elindult lefelé a szülőcsatornán. Mint utóbb kiderült azért is fájt ez jobban, mert elég feszes a gátam, ami egyébként jó dolog (házasélet Kép) viszont szülésnél annyira nem vidám. Voltam labdán (nem jött be), szülőszéken (ez kafa volt), álltam is. Ennél a résznél lassan haladtak az események, de szerencsémre, mert ha gyorsan "kirepült" volna Kannus, akkor rendesen repedtem volna... Amikor úgy látta a szülésznő hogy eléggé lent van a buksi, akkor felfektettek. Várnom kellett az ingert, de nálam nem egymás után következtek a fájások mint másoknál. De itt is a gátam lehetett a ludas... Ha jól emlékszem 4 fájás alatt sikerült kinyomni a buksit, és utána már kicsusszant a babócánk! 4 óra 17 perc volt!

Végig nagyon jó volt a szívhangja, nem volt céklalila, nem deformálódott el a feje. Amikor a pocakomra tették, akkor abbbahagyta a sírást és nagyon figyelt. Hihetetlen érzés volt!!! A férjem egyébként végig mellettem volt, rengeteget segített! A kitolásnál teljes extázisban volt, mondta hogy milyen ügyesen csinálom. Mindent látott! És nagy élményként élte meg az egészet.

Aztán elvitték Annát, 3400 g 49 cm. Apgar: 10/10. Engem elláttak, volt gátmetszés, úgyhogy varrtak is (felszívódóval).
Mindent összevetve: simán szülnék még egy tucat gyereket is!
Szülés után egyátalán nem éreztem magam fáradtnak. Viszont csak segítséggel tudtam elmenni zuhanyozni és WC-re, a vérveszteség miatt nem bírtam állni.

Aztán csak figyeltük egymást Annával, nem aludt el 3 órán keresztül. Sírni sem sírt, csak figyelt. Szopi ment, bőven volt előtejem.

Aztán másnap már nem volt elég az előtej, így volt hiszti és ökölrágás, meg a tehetetlenség, hogy szegénynek nem tudok enni adni. Vödörszámra ittam a Laktoherbet, homeos gyogyót is szedtem, aminek meg is lett az eredménye Másnapra tejbelövellés. Hát a szopi tényleg nem egyszerű, egész nap fejni próbáltam, és hát görögdinnye méretű lett a cickóm, a tejcsatoránk bedurrantak, alig bírtam megfogni.... A szopis melltartóm nem jött rám... Szóval sok meló volt, ideges is voltam, nem aludtam sokat, és ki is borultam egy kicsit. De szerencsére most már minden okés, rengeteg tejem van, óránként kell melltartóbetét cserélnem. Üldöztem a nővéreket, hogy segítsenek a fejésben, jó-e a szopis technikám, stb. Nagyon segítőkészek voltak, így szerencsére hamar megtanultunk mindent.
Csak jó élményeim vannak a kórházzal kapcsolatban, úgyhogy ne higgyetek a rémhíreknek!
És: Miski Timi egy tündér!!! Nagyon sokat segített a szülésnél, ha ő nincs akkor tuti nem lett volna ekkora élmény a szülés, és szerintem ilyen gyors sem.
A Papp Zsolt doktor úr is nagyon profi, róla is hasonló jó a véleményem. De a legjobb az volt, amikor azt mondta: na, még két fájás, aztán meglesz a baba!!! Kép

Képek: http://www.kep.tar.hu/bogdanyt/50267415?o=0#2

Puszi Nektek, köszönjük mindenkinek a gratulációkat!!! Tündinek meg az informálást Kép

Eszti+Kannus
0+6
KépKépKépKép

Kép
Kép
esther1000

SZIA ESZTI!

De jó, hogy írtál, már sokat gondoltam Rátok!
Örülök, hogy könnyű és jó szülésed volt!
Nagyon büszkén fogjátok ám Pannit, öröm nézni a képeket!
De bocs, hogy beleszólok, de miért húztok zoknit a kezére? Sztem olyan rossz lehet Neki! Olyan fontos nekik ilyenkor a bőrérzékelés, de ez csak az én véleményem. Kép

Kriszi,
első képen Marcid olyan, mintha egy rajzfilmből másoltad volna ide! És a közös képetek is nagyon tetszik!

Kép
Vendég

Most kaptam a hírt (Olajfácska, Roen-től), hogy
május 7-én babaruhabörze lesz az egyetemi csarnokban!
Vendég

Hellóka!
Tündi, nagyon hosszúak a körmei és még nem lehet levágni, ezért van a zokni Kép Egy csomó kisgyerek összekarmolja magát ilyenkor, a húgom például olyan mély sebet ejtett anno magán, hogy vérrög keletkezett az arcán amit csak 2-3 éves korában lehetett lefagyasztatni, és több alkalom kellett hogy sikeres legyen a beavatkozás. Úgyhogy én egy kicsit féltem ettől, ezért vagyok elővigyázatos.
A babaruhabörzére mi is menni akarunk!
Pussz

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogy ki szervezte ezt a Babaruha börzét?

Eszti!
Annnnyira szuper volt olvasni, kicsit meg is könnyeztem. Én azért néha sajnálom, hogy nem lehettek ilyen élményeim.

A zoknit én sem értettem Kép Biztos azért van, hogy ne karmolja le magát, ugye?

Tünde!
Továbbra is szerelmes vagyok Zitába!

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Eszti,
nyugodtan levághatod Panni körmét!
Zitának 1 napos korában anyum vágta, és semmi baja nem volt tőle, íme:
Kép
Csak én paráztam, hogy nehogy levágja az ujját véletlenül... Kép

Na de Boogiiii!
Kép

Én nem tudom, ki szervezte. Mennél pelenkát eladni? Kép
Vendég

Gratula a gyönyörű új fórumtaghoz! A nagylányomnak is tetszett a kis névrokon (ő is Anna).

Igazán példaszerű születés. Egészen kedvet kaptam, hogy még egyet bevállaljak jómagam is, pedig nekem mindhárom császár volt. Azt hiszem egy új emberke életrehívásánál jobb dolog nincs is a világon. Kifogyhatatlan öröm.
(Meg persze iszonyú fárasztó is, de ezt ne olvasd el Eszti!).

Mi egyik kehéből a másikba esünk így inkább csak olvasgatlak titeket, de az új babát mindenképpen köszönteni akartam.

Üdv,

Piros

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!

Elég régen nem írtam ide hozzátok, általában ilyenkor "kapom meg" a gépet apától, és az olvasásig jó, ha eljutok...Kép

Először is Eszter: gratulálok a gyönyörű kislányotokhoz!!!! Nekem is könnybe lábadt a szemem, amikor olvastam a szüléstörténetedet. Nagyon jó látni a boldogságot és a büszkeséget, csak úgy sugároztok!!! Remélem, hasonló jóval jövök majd én is...Kép

Zsu!
Annyira jók ezek a mosolygós képek!!!Kép

Tündi!
Nagyon huncut Zita ezeken a képeken!Kép A legjobban az "utáloköltöznimindjárthisztizek" tetszik!!!Kép

Bogi!
Meg szabad kérdezni, hogy hol van a boltod? Ez itt a reklám helye...Kép Meglátogatnám.Kép

Erzsi!
Nagyon édes a picurod!!! Látom, ma voltatok 4D-n! Hogy vagytok?

Kriszi!
Marci pedig már kész férfi... El is hiszem, hogy elfáradsz a sok sétában! Kép

Én vettem a körmök miatt ilyen kis fehér kesztyűt (tipikus elsőbabás anyuka - mindent megvesz, amit nem kéneKép), majd meglátjuk, mennyire lesz tőle Kende baba elragadtatva...Kép Tesómék kisfia is agyon-vissza karmolgatta az arcát a kórházban, de most lesz egy hónapos, és még itthon is megesik néha, hiába vágják le a körmét.

Mi ma voltunk 32 hetes ultrahangon. Minden rendben van, Kende baba méretei a korának megfelelőek (BPD 82 mm, FL 61 mm), csak sajnos kifogtam egy iszonyú közömbös, viselkedésével majdhogynem a bunkóság határát súroló orvost, a nevét nem írom le, mert nem szeretnék senkit megbántani. 3 perc alatt végzett velem, épphogy végigszánkázott a hasamon, monoton hangon bediktálta az adatokat az asszisztensnek és slussz. Mindezt úgy, hogy a monitor teljesen felé volt fordítva, én nem láttam semmit a kisfiamból, pedig jó lett volna... Aztán amikor mondtam, hogy kérnék szépen egy képet róla (ha lehet, akkor a kis arcáról), akkor ingatta a fejét, és azt mondta: "legfeljebb a nemi szervéről" tud adni. Így, ebben a megfogalmazásban, hogy "nemi szerv"... Hát, komolyan, lányok, azt hittem, rosszul hallok. Hol van egy ekkora gyereknek NEMI SZERVE?!?!? Meg egy kis empátia a doktorbácsiból is hiányzik... esetleg kuki, vagy mogyoró vagy bármi, de nem nemi szerv... Na, mindegy, a lényeg, hogy minden rendben van, lehet, hogy csak a hormonok miatt érzem így, de azért bántott a dolog.
Főleg, hogy előtte alkalommal egy szonográfus csinálta az uh-t, és föntről lefelé mindent végigmutatott, és amikor végeztünk, még ráközelített a kis arcára, és mondta nekünk (apával voltunk), hogy "tessék, gyönyörködjenek a kisfiuk arcában egy kicsit". Ennyit számít...

Bocs a hosszúért, bár látom, hogy azért nagyon nem pörög a topik, mindenki élvezi az anyaság örömeit!Kép

Pusszantás mindenkinek!

Sziasztok

Norwell+Kende baba (32+1)

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Csilla!
A mi védőnőnk is az Erzsi lett a Tündi helyett. Aranyos csajszi csak még tapasztalatlan.
Jó súlyban lesznek a babák. Szép neveket választottál nekik.
Rovarcsípésre a Fenistil gél jó szokott lenni, mi mostanában minden sérülésre Aloe First-öt kenünk.
Sima szülésed lesz, vagy programozott császár?
Kinél fogsz szülni?

Niki!
Nagyon jó az ultrahangos kép. Hol csinálták Pesten? Jól tettétek, hogy elmentetek erre a vizsgálatra. Itt Győrben nagyon sok kismamának feleslegesen csinálják az amniot. Nekem is volt, de a korom miatt hagytam magam rábeszélni.
Akkor orvost is váltottál? Ha jól emlékszem a Nagy Mikihez jártál. Csalódtál benne?

Zsu!
Na végre, hogy kijöttek azok a fogacskák. Talán most nyugisabb éjszakáitok lesznek. Krisz nagyon édes a fotókon.

Kriszi!

Jók a fotók. Aranyosak vagytok rajta.
Az óvival kapcsolatban, havonta rendeznek Baba Mama klubbot az Erzsébet Ligeti óviban, érdemes rá elmennetek, talán már ősztől. Az Ági is volt az Annával.

Eszti!
Huu, nagyon jó volt olvasni Téged. Gyönyörű a bébitek. Szerintem nagyon szerencsés vagy, hogy első baba ilyen rövid idő alatt megszületett. Timinek én is hálával tartozom, nagyon sokat segített nekem is. Viszont azon meglepődtem, hogy az orvosod csak jóval később ment be a szülésre. Kyra születésénél még itthonról felhívtuk az orvosomat telefonon, és előbb beért a kórházba,mint mi. Marcellnél a szülészet előtt várt ránk. Mindkét gyereknél végig velünk volt csak néha ment ki a szobából. Végig beszélgettünk, próbálta elterelni a figyelmemet.
Sok örömöt kívánok Nektek babócátokhoz!!!!!

Bea
beátab

Szia Norwell!

Örülök, hogy jól vagytok. Ultrahangon én is jártam hasonlóképpen többször is. Nagyon szomorú, hogy ilyen közömbösen bánnak a kismamákkal egyes orvosok. Megértem, hogy rosszul esett. Én a helyedben ragaszkodtam volna a fotóhoz,hiszen kifizeted.
Remélem legközelebb szerencsésebb leszel.

Bea
beátab

Sziasztok!

Én sejtem melyik orvos lehetett. Magas? Fekete? Barna bőrű? Kép

Tünde!
Nem mennék pelenkát eladni Kép Csak azért kérdeztem, mert én is hallottam egy bababörzéről, azt egy Pamacsos csajszi szokta szervezni a Jókai suliban, csak csodálkoztam, hogy már kinőtték, és az egész csarnok kell nekik Kép
Ott már árul valaki pelenkát, úgyhogy csak kunkorencia lennék azt hiszem Kép

Piros!
Annyira jó, hogy írtál. Minden nap gondolok rád, hogy felhívlak, de most nagyon behavazódtam, és állandóan telefonálok amúgy is. Csoda, ha nem lesz tőle agybajom.

Norwell!
Nincs boltom, mert házhoz szállítok, de amúgy Győrújbaráton a háznál van a raktár. Ide is lehet jönni pelusért, meg megnézni.
Most éppen nincs mini pelenkám, az csak jövő héten lesz. Kép
Képzeld, az egyik terhes anyukám, aki rendelt mini pelust, ma fehívott, hogy mehet neki a pelenka, mert 1 hónappal előbb szült, mint várták. Kérdeztem mekkora lett a baba (mert azt már mondta, hogy egészséges): 3,66 kg. Húú mi lett volna, ha végig kihúzza. Nem semmi.

Niki!
Tényleg nagyon édes pici babátok van Kép Ez olyan szuper izgi.
Nálunk az apukám feleségének a huga, meg a sógornője terhes, totál egy idősek. Még nagyon az elején vannak, de ez is tök izgi Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Norwell,
nekem is az a doki ugrott be, akit Bogi írt. Nem lehet, hogy azért mondott nemi szervet, mert nem tudhatja, hogy akarjátok-e tudni a baba nemét?
Vendég

Csajok, totál kivagyok Kép Anna baba nagyon sokat sír... A szívem szakad meg érte...
Lehet hogy hasfájós, de az Infacol nem használ neki. Szopi után (ami most már 20-30 perces is, bár igaz hogy több részletben jön ez össze) büfizni nem szeret, illetve fel is ébred rá. Általában csak a cicin hajlandó elaludni, hiába vesszük fel egyébként és nyugtatgatjuk, csak 1-2 percig használ. Esténként nem nagyon alszunk, délelőtt általában nyugodt.
Szerintem rendesen eszik, jó a szopi technikája, van bőven kakis-pisis pelus, látom hogy tokásodik is...
Simogatjuk a hasát, babamasszázzsal is próbálkozunk.
Nem sikerül beállni semmilyen időközű szopira, reggel pl. 4 órán keresztül aludt, aztán 3 óra pihi, délután meg össz-vissz fél órákat aludt. Van hogy egy szopi csak 7 perc, elalszik, aztán 10 perc múlva felébred, megint kap enni, de aztán megint rövid időn belül felébred. És csak szopi után nyugszik meg, de szerintem túleszi magát és ettől még jobban fáj a pocakja. Alvás közben nyöszörög, néha fel is sír, úgyhogy erős a gyanú hogy hasfájós már most. De szegény csak 7 napos...
Most azzal próbálkozom, hogy hagyom sírni ha kell 3 órán keresztül, és csak utána kap enni, mert ez így már tényleg nem kibírható... Valami rendszer kellene neki. Csak a szívem szakad meg, mert tutira nem azért sír hogy kikészítsen minket, hanem mert valami baja van.
Tudtok tanácsot adni, hogy mit tegyek???

Kép
Kép
esther1000

Sziasztok!

Igen, ha jól emlékszem, akkor valahogy így néz ki, de őszintén megvallva nem sokat láttam belőle, mert olyan sötét volt (esett az eső is, meg el volt húzva a sötétítő). A monogramja P.G., ebből elég sok kiderül, de remélem, hogy nem bántok meg vele senkit!

Eszter!
Szegénykém... Állítólag van valamilyen homeós bogyó, amit a hasfájós kisbabáknak lehet adni, egy szem, és többször nem is szabad, de hallottam róla, hogy nagyon hatásos.

Tündi!
Nem, mert előtte már kérdezte, hogy tudjuk-e, hogy mi lesz, és mondtam, hogy igen, kisfiú. Úgyhogy simán csak nem voltam neki szimpi, vagy egyéb magánjellegű szociális problémája volt...Kép

Bogi!
Köszi az infót. Húúúúúú, egy hónappal előbb, és 3,66??? Azannya...Kép Ennyire nem számolhatták el... Óriásbébi lett volna, ha végigviszi?Kép

Bea!
Kaptam végül fotót, de csak a "nemi szervéről"...Kép Én is azt mondom, hogy az ilyen mi a fenének megy orvosnak (pláne szülész-nőgyógyásznak)???

Pusszantás mindenkinek!

Norwell+Kende baba (32+2)

Kép
Kép
norwell

Norwell,
igen, Rá gondoltam. De azért azt ne felejtsük el, hogy Õ(k) is emberek, és naponta 30 kismamához egyszerűen képtelenség jó pofát vágni. Mi se vigyorgunk minden szembejövőre az utcán. Kép

Eszti,
amit 1 hónapos kora után adhatsz: Gripe Water, babás újságokban is olvashatsz róla reklámot. Én Zitának nem egészen 4 hetesen (dátum szerint nem volt 1 hós Kép) kezdtem adni, és ez nagyon bevált, sajnos a mai napig szükség van rá, pedig már 7 hós.
Sajnos az első 1-2 hét ilyen, amíg megszokjátok egymást. Türelem. Kép
Vendég

Tündi!
Akkor ezek szerint nem én vagyok az első, akihez nem volt túl kedves. Lehet, hogy ő alapból egy mufurc ember, sok ilyen orvos is van, és hát tényleg mi sem vagyunk mindig egyformán jókedvűek.
Csak előtte már volt dolgom más orvossal is (a genetikainál a Krekó volt épp bent), és teljesen másképp állt hozzánk. Tudod, ilyenkor az ember duplán a szívére vesz mindent, pláne, ha a pocaklakóról van szó.Kép

Norwell+Kende baba

Kép
Kép
norwell

Norwell,
persze, tudom, pláne, hogy nekem a Krekó volt a dokim. Kép
Én is hiperszuperérzékeny voltam (és maradtam Kép), és amikor nem velem történik ilyen, akkor tök könnyű mondani, hogy ők is emberből vannak.
Vendég

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, jól esett, ezer éve nem voltam, de olvasni szoktam. Most épp fogat növesztünk, ilyenkor általában egyszerre négyet az őrlőkből, hát, ne tudjátok meg, aki előtte áll még a dolognak az bele se gondoljon.... Száva most tart a 16.-nál, de annyira be van duzzadva, hogy szerintem napok kérdése és áttör. Iszonyúan ömlik, nem túlzok, a nyála, elő kellett szednem a régi pamut partedliket, amiket hónapokkal ezelőtt eltettem. Szóval, mivel ez a fogzás a fő pogram, ezért nem eszik, nem alszik, úgy nagyjából minden NEM. Izgi időszak, ráadásul erősen belehúzott a hisztibe is. Az éjjelek katasztrofálisak, minimum 5-6 felriadás, ha se cumi, se víz nem kell, és nem is a takaró hiányzik, amit lerúgott, akkor felüvölti magát hajnali négykor, és hatig az istennek sem alszik vissza. Zombi vagyok.
Ja, és elkezdtem a vizsgéimat, mivel hét lesz most.
Meg itt volt egy hétig egy barátnőm, aki félidős terhes, leházasodott Somogyba, de néha hazalátogat. Nyolc év, műtétek, fél petevezeték, lombik és miegymás után természetesen fogant a babájuk. Erre akkor kezdett vérezni, mikor itt volt. Pár nap kórház, doki bácsim megint csak, sokadszor, bizonyította, hogy szuper fej, és nagyon méltó a bizalomra, mind hozzáértés, mind emberség szempontjából. Csak szavazni ugrott haza kora reggel a családi utazásról, de megnézte a barátnőmet. Vasárnap. Hétfőn reggel meg már ment hozzá, hogy na, mi volt uh-on?
Szerencsére nem volt baj, csak a méhlepény viszonylag lent tapad.
Utána jött másik barátnőm, Firenzében él, és olyan ritkán látom. Egyidős a fia a lányommal. Egy hétig szinte reggeltől estig együtt volta két bagázs, nagyon jó volt, estére nem is tudom, ki volt álmosabb, Száva vagy én. Aztán most mindenki elutazott, és úgy néz ki elvitték a jó időt is, fene egye meg.
marengo

Ja, pg-vel nekem is volt sztorim (kinek nem?). A 18 hetesen ő volt, és látott valamit a gyomorban. Mindez persze csak ő látta, mert monitort nem fordította oda. Némán nézte. aAztán, hogy három nap múlva vissza kéne jönni. Kérdezem a szonográfus hölgyet, hogy, miért??? Válasz: kérdezze a doktor urat. Na, ha eddig nem voltam besz..va, akkor most már nagyon. pg válasza: "MERT ÉN ÚGY LÁTOM JÓNAK."
No, nem ragozom, mennyire nyugodtam meg, három napig bőgtem, hogy mi lesz most, mikor a drága Bödecs doki azt modta, hogy nincs semmi baj.
Ennyit pg-ről.

DEJÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!
Új baba a topikban, Isten hozott, Anna! (Száva második neve is ez)
marengo

Eszter!

Anna, egy hete még a hasadban volt!. Hogy lehetne elvárni tőle, hogy rendszer szerint éljen!
A leggyakrabban az a gond, hogy elvárjuk egy pici újszülöttől, hogy alkalmazkodjon hozzánk! Õ eddig maximális biztonságban volt, most ez hirtelen megszünt. Az anyaméh szorosan körbeölelte és melegen tartotta. Most ugyan ezt keresi. A biztonságot számára az jelenti, ha a karodban tartod, érzi az illatodat, hallja a szívverésedet és érez TÉGED! Ugyan neked kell megtanítani őt az életre, de nem egyik napról a másikra.És ahhoz, hogy a tanításod sikeres legyen bíznia kell benned. Ez úgy lehetséges ha azt érzi, mindig mellette vagy amikor szüksége van Rád. És most szinte 24 órán keresztül szüksége van rád.
Próbáld ki mennyivel nyugodtabb lesz ha pl. egy együtt alszol vele, vagy sokat bújsz mellé. Ilyenkor nagyon jól meg lehet figyelni a babánkat és sokkal hamarabb lehet felismerni a jelzései jelentését. Szopizni nem csak akkor akarnak a babák amikor éhesek. De gondolom erről a védőnőd beszélt.

Jó lenne azt is tudni, hogyan szoptatsz egy mellből v. kettőböl. Ha egy mellen rövid ideig szopik a baba és gyorsan átteszed a másikra, akkor utána hamarosan újra nyugtalan lesz, mert csak a cukorban gazdag előtejhez jut hozzá ami szomjoltó, de kevésbé laktató mint az un. hátsó tej ami zsírban gazdagabb.

Próbálj meg segítséget kérni, ha fáradt vagy és ne hagyd sírni ilyen hosszú ideig.Hiszen azt írtad, biztos nem azért sír, mert ki akar készíteni benneteket, hanem mert baja van.

Képzeld magad az ő helyébe. Ledobnak ejtőernyővel egy olyan területre, amely számodra ijesztő, hideg, az ott élők nem értik amit mondasz, pedig éhes és szomjas vagy, hulla fáradt és nagyon félsz.

Tudom, hogy neked most milyen nehéz, hiszen nekem 6x volt benne részem.
De hidd el, hogy csak az eleje tűnik ennyire rémisztőnek.
Próbáld meg elfogadni, hogy most egy ideig így lesz. Mivel egy bábának és dúlának jó esetben nem fejeződik be a dolga a szüléssel, nagyon szívesen segítek neked bármiben, ha szükségét érzed.
E-mailben is írok ha gondolod.

Bea
ráhel

Sziasztok!

Eszter!
Ráhel nagyon pontosan megfogalmazta amit írni szerettem volna Neked.
Ne hagyd sírni szegényt, mert csak rosszabb lesz. Sokszor szoptasd meg, nem baj ha kevés idő telik el a szopik között. Bujj ágyba vele, érezze hogy mellette vagy,beszélj hozzá, simogasd. A legfontosabb, hogy ne legyél ingerült, ideges, mert a baba megérzi és egyre sírósabb lesz. A szopizás a legtöbb kisbabát megnyugtatja, ezért mondják a védőnők, orvosok, hogy igény szerint szoptassunk. A napirenddel ráérsz még, ekkora picurkát még nem lehet beszabályozni, értelme sincs. Marcell babánk 4,5 hónapos és még mindig nem alakult ki nála teljesen a rendszer. Attól függ milyen hangulatban van, tudom-e tartani a 4 órát szopik között. Mert ha nyügösebb én megszoptatom, attól mindig megnyugszik. Én mindig igény szerint szoptattam, volt olyan hogy akár 20 percenként is. Mondjuk szerencsére Marcell nem szopik sokáig hamar végez.
Nagyon sok türelem kell most az elején, ne keseredj el, minden anyuka átélt hasonló nehézségeket. Nekem a három gyerkőc közül Marcell a legbalhésabb, de nem hagyom őt bömbölni nevelési célzattal,mert nem akar ő mást, csak engem, a szeretetemet és hát miért ne kaphatná meg. Persze bizonyos határokon belül. Olyan hamar eltelnek ezek az első hónapok , évek, és nagyon gyorsan önállósodnak, amikor már nem lesz ennyire szükségük ránk. Ki kell élvezni ezt az időszakot.
A hasfájásra nekünk sem vált be az Infacol, próbáltuk az Espumisant is, az valamivel hatásosabb volt, de a legjobb az a görcsoldó lett amit a doki nénik írt fel, úgy keverték ki a gyógyszertárban, ha jól emlékszem papaverines görcsoldó. Kérdezd meg az orvosotokat.

Kitartás, türelem és hidd el nem lesz semmi baj.

Puszi!
Bea
beátab

Eszter!

Azt még elfelejtettem írni, hogy lehet kapni Medela tejgyűjtő kagylót. Én azt használtam és nem ázott át a melltartóbetét és a tejet összegyűjtöttem és lefagyasztottam.

Bea
beátab

Sziasztok!

Eszter!
Csatlakozni szeretnék az előttem sazólokhoz,hidd el lesz ez könnyebb is.Mi is átéltük ezt,Panna már a korházban hasfájós volt,éjjel-nappal sírt.Itthon sem javult a helyzet,kipróbáltunk többféle görcsoldott is,nekünk végül az Espumisant vált be.De szerintem ez egyéni,hogy kinek mi használ.A gyerekorvosotok biztosan tud segíteni ebben.
De szerintem is a szeretet és a testi kontaktus átfog segíteni titeket is ezen a nehéz helyzeten.Én sokat simogattam,és ha sírt mindíg felvettem,nem volt szivem hagyni egyedül ordítani.
Kitartás,minden rendben lesz.

Bea!
Nem programozott császárom lesz.Azt mondta a dokim,hogy ha az első fejvégű,akkor simán is megszülhetem őket,de ez csak akkor derül ki.Most fejvégű,remélem már nem fog megfordulni.A másik meg forgolódik rendesen.Minden UH-on másképp feküdt.Én a Bödecs dokival fogok szülni,másfél éve is vele szültem,és nagyon megvagyok vele elégedve.

Mindenkinek jó hétvégét a hideg idő ellenére.

Csilla,Panna,és a pocaklakók Luca és Sára
Vendég

Sziasztok!

Ráhel,
vmire felkaptam a fejem. Most már tudom, hogy Neked 6 gyermeked van. Mit tanácsolsz, ha vkinek hasfájós a babája? Neked volt vmelyik gyermeked? Én anno olvasgattam az LLL írásait, és bevallom, ha meghallom azt, hogy igény szerinti szopi, feláll a hátamon a szőr. Az én gyerekdokim a hasfájás miatt azt tanácsolta, hogy próbáljak legalább 2,5 órát kihúzni szopi nélkül, és ez tényleg bevált, javult a helyzet, napközben jobb volt, de persze esti hasfájás előfordult ezután is. Amikor kevés lett a tejem, többször mellre tettem, de nem lett több. Na mindegy, végülis Zita csak 3 hónapig szopott, de a végén alig volt már tejem.
Szóval kíváncsi lennék a véleményedre, tapasztalatodra! Köszi!
Amúgy tökéletesen egyetértek az írásoddal. Kép
Vendég

Kedves Eszter!

KITARTÁS ! Most még tán el se hiszed,de hamar javulni fog a helyzet,és lesz nektek is napi rutinotok! Nem ám szomorkodsz! Kép

Anno nekem is azt mondták hogy legalább 2- 2,5 órát tartsak a szopik közt. egyszer mégis sikerült túletetnem. kb egy óra különbséggel etettem,és totál begörcsölt a pocija. Az ügyeleten kötöttünk ki. Szóval nekem is magas,mért tanácsolják az igény szerinti szopit.

Marengo!

Akkor pörögtetek rendesen! Sok sikert a vizsgáidhoz!

Niki!

Teljesen egyetértek veled! Ilyenkor duplán érzékeny az ember. Én elhiszem hogy nem lehet valakinek mindig jó kedve,csak az ne menjen ilyen pályára.

Kriszi!
nagyon örülök hogy írtál. gyere többet!

Lassan min denki hírt ad magáról. Orsi! Te hol vagy?

Pusz mindenkinek:

Zsu
zsu2

Sziasztok,
Eszter!
nekem/lekopogom / nem volt egyik babóm sem hasfájós, remélem még a pocakomban lakóm sem lesz az, de egy ismerős anyuka aki nemrég szült, épp a minap mondta, hogy nála mind a 3 baba hasfájós volt és ő kapormag olajat adott neki, amit a patikában vett...nekik bevált, én nem ismerem, de gondolotam megirom neked hátha...érdeklődj esetleg a patikában vagy a dokinénidnél.
puszi Erzsi
erzsi100

Erzsi-Eszter,
a kapormagolaj az a Gripe Water, amit írtam., de csak 1 hónapos kortól lehet adni. Tényleg nagyon jó, mi is ezt isszuk. Kép
Vendég

Sziasztok!
(tegnap már írtam, de elveszettKép )

Eszter,
Először is GRATULÁLOK az új jövevényhez! Nagyon jó érzés volt olvasni a szüléstörténetedet! Felelevenedtek bennem is az emlékek, és egy kicsit könnybe is lábadt a szemem!
Az első napok nehézségei hamar elmúlnak, nemsokára már nem is fogsz emlékezni rá. Ráhelnek igaza van, türelem.
Hasfájásra nekünk a Saab Simplex vált be, dokinéni javasolta, de azt már nem tudom mennyi idős kortól lehet adni.

Jól vagyunk, csak nem igazán volt időm írni, de azért időnként olvastalak benneteket. Nagyjából képben vagyok, de ne haragudjatok, ha nem reagálok minden hozzászólásra.

A héten már készülünk az ikrek szülinapjára, valami klassz játékot szeretnék nekik venni. Hihetetlen, hogy máris 2 évesek lesznek! Sajnos már előre látom, hogy nem lesz időm itthon tortát gyártani nekik. És ha már csináltatom, azt gondoltam, hogy valami helyes figurásat kéne. Nincs vkinek ötlete, hol lehet ilyet csináltatni?

Csilla,
jó volt olvasni rólatok. Örülök, hogy eddig minden ok. Máris 1 héttel tovább húztad mint én annak idején!

Érdekelne minket is a babaruhabörze, pontosan hánytól hányig lesz?

(ha készül táblázat már az én koromhoz is hozzá lehet írni 1-el többet)

ÜDV Mindenkinek: Márti (megpróbálok gyakrabban jelentkezni)

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Márti!

Mi a Pannának a szülinapjára Csanakon csináltattuk a tortát,a Melba cukrázdában.Tudom nektek ez messze van,de nagyon aranyos tortákat sütnek.De szerintem máshol is megcsinálják,csak rendelésre.Ha érdekel megtudom adni a tel. számot.
Én is nagyon örülök,hogy holnap már a 35-dik hetet töltjük.Még szivem szerint húznám 2 hetet.
De majd meglátjuk meddig bírjuk.
Írtam neked e-mailt,elolvastad?

Bogi!
Lehet még rendelni az akciós maxi pelusból?

Ja,és a Márti megjegyzéséről a korával kapcsolatban jut eszembe,én sem vagyok már 31.

Szép napot mindenkinek
Csilla
Vendég

Márti,
Szabadhegyen az Öcsiben is csinálnak rendelésre figurás tortát, úgy tudom.
És biztos a Kisokosban is találsz cukrászt.
Vendég

Sziasztok!

Köszi a tippeket!
Van egy cukrászunk akivel szoktuk csináltatni a tortákat, de nem tudom, hogy figurásat csinál-e, eddig még nem volt rá szükség.

Csilla,
nem kaptam meg az emiltKép A telefonszámot add meg légyszi!
Ha betöltitek a 36. hetet már az is nagyon jó! Persze minél tovább bent maradnak a lányok, annál jobbKép

ÜDV: Márti

Márti
Kép
hideyoshi

Sziasztok!

Eszter!
Első és legfontosabb! Ne keseredj el, és ne ijedj meg! A szülés utáni lehangoltságra még nagyon rá tud tenni az is, ha a baba sírós.

Nekem Lili is Katica is hasfájós volt. Lili nem sokáig, Katica 3 hónapos koráig, de nála 1 hónaposan kezdődött. Én is kipróbáltam Gripe watert, Sab simplexet, meg még egy csomó mindent, de semmi nem vált be. Mondjuk nálunk csak este jelentkezett a dolog.

Szóval szerintem se hagyd sírni. Nálunk én elejétől fogva Lilivel aludtam éjjel. Katicát meg betettem a kiságyba és magától elaludt, ami mára már megváltozott. Mostmár ő is jobban szeret Lilivel és velem összebújva aludni egy egy személyes kanapén Kép

Eszter! Ha segítség kell, vagy csak beszélgetnél valakivel nyugodtan hívj fel. A pelenkás honlapon ott a számom. Kérj nyugodtan tanácsot, vagy sírd ki magad! Nagyon ijesztő lehet most az első otthon töltött napokban rögtön ezzel kűzdeni.

Csilla!
Persze, ha szeretnél rendelni, nyugodtan. Még van belőle, de gyorsan fogy. Amúgy is fizu körül egy csomó rendelés van.
Ha most rendelsz, csütörtökön oda is tudom vinni!

Márti!
Boldog szülinapot. Gondolom nem olyan rég lehetett. Kép

Oké, értem a célzásokat táblázat ügyben. Most ugyan kicsit el vagyok havazva, de a kedvetekért megcsinálom Kép

Tünde!
Nem is tudtam, hogy az én drága Zitán pocakfájós. Gondolom voltál vele már emiatt dokinál, és kivizsgálták. Mit mondtak?

Amúgy szerintem az igény szerinti szoptatás a babák 98%-ánál beválik. Vannak kivételek, lehet, hogy pont a pocakfájósok, bár szerintem ez inkább alkati kérdés. Én az alatt a rövid idő alatt amíg szoptak, igény szerint szoptattam őket. Hasfájás ide vagy oda. És soha nem volt gond velük, inkább az volt a baj, hogy kevés volt a tejem.

Eszter!
Amúgy nekem akkor szűnt meg igazán mindegyiknél a hasfájás, amikor áttértünk a tápszerre. De nekem azért kellett, mert elapadt a tejem teljesen, és hiába próbálkoztam bármivel (masszázs, fejés, tea, homeobogyó, gyakori szoptatás) semmi nem használt. Aztán a menzeszem megjött egy-két napon belül, és mintha elvágták volna, úgy szűnt meg a tejem.
Nekem pl. egyik sem büfizett nap közben sem, és éjjel sem. Aztán végül mikor már mindent kipróbáltam Katicánál, az maradt, hogy addig fogtam, amíg nem büfizett egyet. és ez bevált. Volt, hogy negyed-fél óra volt, de megérte, mert kevésbé fájt a hasa.

Napi rutin. Ezt kicsit rosszul értelmezted, bárki is mondta neked. Ilyenkor első a biztonság és a bizalom kialakítása anya és gyermeke között. A napi rutinnal még hónapokig ráértek!
Bevallom Neked, hogy a felpörgött életünkben néha nyűg a rutin betartása, de mindenképpen használ és beválik, mert a legfőbb a gyerekek nyugalma.

Képzeljétek lányok. Amióta kitoltam a fürdés idejét 7-ről 8 órára, azóta mindegyik gyerekkel 9-kor bemegyek aludni, és hamar el is alszanak.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok Lányok!
Eszter gratulálok a kislányodhoz. Anna is hasfájós volt. A védőnő elmondta, hogy mire figyeljek az étkezéseimnél. Zöldséges ételek közül a "k" betüsök a krumpli kivételével szoptatás idejére nem ajánlottak mert a kicsinek nem jó. Nekem az édesköményes teát javasolták, használt is csak én ott rontottam el hogy cumisüvegből adtam, és utána nem akart szopni. Cumisüveg el és csak kiskanállal adtam. Ezen kívül a nővérem mutatta, hogy az alkaromra hasaltassam a kicsit mikor nyügösebb és az segít neki pocakjának. Tényleg működik. Egyébként pedig hónapos koráig nemcsak hogy velem aludt Anna, hanem szó szerint rajtam. Mindketten nagyon élveztük, ő nyugodt volt, és pedig végtelenül boldog. Még most is este igy alszik el, de már kicsi vagyok neki igy egy idő után lemászik rólam, hogy ki tudja magát nyújtoztatni.
Eszter kitartás, adj időt magatoknak az összeszokáshoz. A többi teendőbe pedig kérj és fogadj el segítséget, hogy te is tudj pihenni.

Az utóbbi időben elég sűrű lett az életem igy csak olvasni tudtalak titeket, bár volt, hogy egy hét után olvastalak vissza.
Remélem a betegek is meggyógyultak és a héten már végre újra tavasz lesz.
Tegnap elmentünk majálisozás helyett Plazazni és a moziban kötöttünk ki. A Bambi 2-t néztük meg majdnem végig. Annának a végén már inkább a lépcsők tetszettek, csak amikor zene volt akkor táncolva figyelte figyelmet. Az elején mint a nagyok ült a széken és figyelte a történetet, de ezen kivül is annyi érdekes volt, hogy a végén elindult felfedezni a környezetét. Kiprobálta szivószállal ivást és nagyon élvezte, belekostolt a popkornba. Szóval bulivolt. Délután 3 órát aludt úgy kimerült a programtól.
Bocs hogy nem irok névszerint mindenkinek, de még dolgoznom is kell.
Szép napot mindenkinek.
nicsi1

Bogi,
Kép
Zita tejfehérje allergiás, és ezért van a hasfájás. Kép Még mindig HA1-es tápszert kap, egyszer próbáltuk a sima 1-est, de nagyon kiütötte, és a bőre is csúnya (atópiás dernmatitisz) lett. Így nincs gondunk, ha kapja mellé a Gripe Water-t, érdekes, kevesebbet is bukik. Ami szintén a tejfehérje allergia egyik tünete. Kép Így szegényemnek beszűkül egyelőre a kajaválaszték, de hát ez van, bízom benne, hogy idővel kinövi.

együtt alvás: Zita amióta hazajöttünk, a saját ágyában alszik. Mi aludtunk (apával) 6 hetes koráig vele, az ő szobájában. Amikor apa kiküldetésbe megy, akkor át szoktam tenni magam mellé, de csak akkor, amikor már alszik. Múlt héten viszont megint betettem apa helyére, de annyit ficánkolt, mozgott, forgolódott, nyögött, röfögött meg csinált mindenfélét, hogy inkább visszavittem, és aludt mindenki békésen a megszokott közegben. Nekünk ez vált be, és szerencsére nincs gondunk az elalvással, átalvással sem; de ez nyilván gyerekfüggő is.
Vendég

Tünde!
Alvás terén ügyik vagytok Kép
Van itt is egy baba, akinek ez a baja. Õ sem kaphat anyatejet szegény.

Ja, meg nálunk az is oldotta a pocakfájást, hogy vettem neki olyan cumisüveget, ami szelepes, és nem tud levegőt nyelni. Ez nagyon bevált.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Zita is olyanból ivott, már nem.
Amúgy ezek a babák ihatnak anyatejet, csak az anyukának kell tej és tojásmentesen ennie. Kép
Vendég

Sziasztok!
Visszaolvastam ugyan de még mindig nehezen tudom követni, hogy ki-kivel és kivel-mi van Kép Ezért bocsánat Kép

Beátab!
Igen Nagy doki volt, és nem hiszem, hogy rossz szakember lenne, de engem eléggé beijesztett kétszer is, és nem sokmindent mond el magától én meg ha jön a hidegzuhany nem tudok mit kérdezni, úgyhogy most Maár, régebben jártam hozzá, kényelmi okok miatt váltottam, nem kellett volna. Bp-en én az Istenhegyi klinikán voltam http://www.gendiagnosztika.hu, de a kismamás magazinokban reklámoznak mégegy helyet is, azt így nem tudom fejből.

Eszti!
Nagyon tündéri kis család vagytok, gratulálok, a hasifájáshoz meg én nem sok mindent tudok hozzászólni, de kitartás remélem valami beválik.

Farkasbogi!
Ha jól emlékszem te írtad a babaruhabörzét, azt szeretném kérdezni, hogy meddig lesz nyitva, mert mi pont most hétvégén megyünk haza anyuékhoz (200 km) viszont nem lenne rossz ezt sem kihagyni
Köszi.

Mindenkinek üdv: Niki

kancellárka

Szia Niki!

Nem én írtam, hanem pont Bea. Én nem is tudom meddig lesz nyitva, mert nem láttam róla plakátot.

Tünde!
Akkor lehet, hogy a kisfiúnak nem az a baja, mert ő nem ihat anyatejet sem. Pontosabban ő mindig kihányja vagy kif...a az anyatejet.

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?