Új privát üzeneted érkezett!

Lányok! Segítsetek! Megőrülök! Mit lehet tenni olyankor, ha Bálint kimászik a kiságyból s nem akar aludni?? Simogatni nem hagyja magát, rászólásra nem fogad szót. Egyébként meg kiabálással adja tudtunkra, hogy meg van sértve, miért kell neki ágyba feküdnie... 2,5 órán át kűzdöttünk, "feláll, lefektetem" módszerrel.

Csirkesz, édes ez a kép! Kép

Csengo, jó is a két fiú! Kép

Kriszti, Apukádnak sok sok jót kívánok!

Niácska
niácska

Sziasztok!Kép

Akkor egy beköszönés ide is (az előbb gratuláltam Besztinek a másik topikban):

Márknak, Noéminek boldog névnapot így utólag is!KépKépKép

CsengőKép
Még egy kukis?Kép Azért csak találtok egy jó kis nevet neki, mire kibújik, nem?Kép

CsirkeszKép
Jó a fotó. Hol merült a kis "viziszörnyed"?Kép
Csengéről, most hogy láttam élőben is, simán elhiszem a 8 kilót.Kép Aranyos kis pufi csajsziKép

Maccs
Gratu a szakdogához! Most tudsz azért egy picit pihenni vagy már kezded is a melót? Lili (aki nagyon szépKép) szopizik még? Csak a bölcsi miatt kérdezem...

Az én kis mini gyerekem nemhogy lefelé szokik a szopiról, de mintha egyre inkább erősödne a cicirajongásaKép (LivKép: mintha csak én írtam volna a napi huszatKép). De azért lassan eszeget más kajákat is, bár az eddigi sok kefír- és sajtevés már a múlté. Úgyhogy nálunk is az anyatej a fő kálciumforrás. Viszont kaptunk néhány kálcium tartalmú homeós bogyeszt, és azt már egy ideje szedjük. Nem tudom, minek köszönhető, de a legutóbbi vérvételek alkalmával "tankönyvi" értékei voltak ZsombócnakKép.

Az én manóm egyébként rengeteget dumál. Gyakorlatilag mindent mond, és ennek nagy részét teljesen érthetően. Ragoz isKép. És ami nagyon tetszik, hogy újabban már nem csak úgy ismétel minket, vagy megmondja egy tárgy nevét, hanem a saját gondolatait is szavakba önti.Kép Érdekes, miken agyalKép. Ja, és a háztartási zajokat (fúró, turmixgép, mosógép, stb.) továbbra is profi módon utánozzaKép. A kedvenc szavam természetesen az "annyúccíí" és a "plaszon"=plafon (amikor ezt mondja, belepuszilhatok a kis tokájábaKépKép)

Most egy kicsit off módon csak a ránk (konkrétabban is) kíváncsi érdeklődőknek írnékKép (Móni, Edit):
Szóval, Zsombinál a katéterezés során az derült ki, hogy a tüdőér szűkülete nem anatómiai eredetű, hanem valszeg a bevarrt billentyű tolja felfelé és csavarja el az eret, ezzel beszűkítve azt. Most esetleg nagy nehezen be tudtak volna rakni egy hálót, amit aztán tágítgatni kellett volna, ezt ilyen piciknél nem szívesen alkalmazzák. Illetve úgy voltak vele, hogy szigorúbb kontroll mellett (3havonta megyünk izotópdiagnosztikára) jobb ezt is a billentyűcsere idejére elhalasztani, mivel akkor úgyis újra fel kell nyitni a szívet, azzal együtt ezt az eret is megplasztikázzák... (bocs, ha nem gondoltatok ilyen részletes magyarázatraKép)

ReditkeKép
Gratulálok Milánhoz!Kép Ügyesek vagytok! Most már nyugodtabbak vagytok Ti is, nem?
Bocs, de nagyon megörültem Bálint hisztizős sztorijának, mert kezdtem kicsit aggódni, hogy csak az én fiam kezdi ilyen korán a kézből kicsavarodós, földre lerogyós visítozástKép. Persze, ez egyelőre még nem öltött ilyen komoly formát, de ami késik, tuti nem múlik nálunk sem.Kép (Egyébként meg többnyire végtelen jó fej kisbékám van, és viszonylag kompromisszumkész isKép.)
Jó, hogy a kistesót így szereti BálintKép

Liv
Fütyi téma elég ijesztő volt, remélem, már jól vagytok! Nálunk is piros ZS fütyijének a vége már egész régóta, viszont rendesen, sugárban pisil, és eddig már több doki is látta, senki nem mondta, hogy gáz lenne. Én azért persze aggódom, mert totál nem lehet hátrahúzni a fütyijén a bőrt (nem is szoktam eröltetni), viszont egy nagy hosszú berepedés mégiscsak lett rajta valahogy...Kép. Ja, és megkérdeztem a párom anyukáját, náluk mi volt a módi, és akkoriban ők nem foglalkoztak a hátrahúzogatással, hanem majd csak az oviban vizsgálta meg a kisfiúkat a doki, aki ha kellett, elküldte őket sebészetre. (Titanilla?Kép)

NoémiKép
Nagyon jól áll Helénának a kis fülbevalója, és a háttérbeli tulipánok isKép

VirgikeKép
Jó a képKép Hát, nektek is Duracell elemmel működik a kicsi?Kép Remélem, sikerült a műtét. Ha hazajöttél, jelentkezz!

Kriszti Kép
Sajnálom, hogy így rátok jár/járt a rúd. Remélem, most már minden gyerek jól van! Apukádnak javulást kívánunk!

PocóKép
A csajok tényleg csodaszépek!Kép Mi repültük Zsombival, de ő akkor még csak 8 hónapos volt és csak rövidebb útra mentünk. Viszont annak idején, mikor Amerikába utaztunk, volt néhány ilyesmi korú kisgyerek a fedélzeten, és meglepően jól bírták az utat. Sokat szaladgáltak, de ezek a gépek általában kicsit tágasabbak, mint a csak a kontinensen repülők (hacsak nem charter járattal mentek...). láttam, hogy vittek a szülők rajzolnivalókat/szinezőket, és nálunk folyamatosan rajzfilmeket (egy bogár élete és valami donald kacsás) vetítettek. Senki nem hánytKép

InimmaKép
Nekem fürtösen és kopaszon is bejön a kiskrapekodKép. Én is most készülök megnyírni az én kis bárányomatKép

ViolaKép
Kitartás! Majdcsak megoldódnak a lakásgondjaitok! Nagymamád elvesztéséhez pedig sok erőt kívánok!
Mira gyönyörű.Kép

Tonyó!
Mi van veletek? Hogy vagytok?

Na, most egy időre eldugulok, jó?

Sziasztok
Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Niácska!Kép

Sajnos segíteni nem tudok, viszont a válaszokra én is nagyon kíváncsi vagyokKép

Erika
aki csak nem tud eldugulniKép

Erika

Kép

Kép
zsombi

Kriszti Kép, őszintén kívánom, hogy gyógyuljon meg mielőbb az apukád.

Csirkesz, szokás szerint nagyon jó a kép a kiskópédról. Kép

Csengő, gratula a kisfiúhoz! Kép

Beszti, neked pedig - itt is - a negyedik bébihez! Olyan jó lenne, ha néha ide is benéznél, kíváncsi vagyok ám rátok, ezer éve nem hallottunk Hannáról!

Maccs Kép, ha addig esetleg nem jelentkezel, azért az első munkanapod után mindenképp írj, hogy hogy viselted le, illetve Lili az új helyzetet!

Erika, ragozás: ejha, ez igen! Kép
Piros fütyivégre tudom ajánlani a Betadine-os lemosást, ártani nem árthat!

Liv

Kép

Kép
liv

Beszti Kép, nálad véletlenül maradt ki a Kép, bocs. KépKép

Maccs, elírás: viselted te (és nem le)

Kép

Kép
liv

Liv,Erika
Megnyugtatás nekem is a husszor Kép Bandó is olyan mint egy bébi van hogy pontosan 3 óránként jön Kép

Hiszti:Nálunk 1 éves kora óta van a földhöz verem magam típus,most egy kicsit felújította a sikítással is Kép

Bhimlő:én nem adatom be

Nia
Alvásban nem vagyok nagy segítség mert Bandóval 7 hónapos kora óta nem lehet bírni alvás terén.este 10-11 körül alszik el vagy 20x ébred és napközben is csak fél-egy órát alszik Kép Kép

Kriszti
Ez nem túl jó hír apukádról,csak ne adja fel
Lányok már teljesen jól vannak?

Pocó
mi kanadába készültünk Bandóval,de most az esküvő miatt elmarad.meg jövő héten megyünk Londonba.Kiváncsi leszek én is ,de még a k anadai turnénál beszéltük hogy majd rohangál viszünk játékot és vhogy megpróbáljuk lekötni,meg remélem azért aludni is fog vmit.A többi utas meg majd tűr :D

Redit
Jó hallani rólatok.Milánnak további betegségmentes fejlődést.Mi lett a down kóros sztorival?

Kata
mi mennénk a talira Kép

Mindenki másnak most bocs ,jön a jó idő sajna kevesebbet netezünk és tudunk egymásról Kép Mi si sokat vagyunk kinn,Bandó egész nap csak sétálna és ahogy hazajövünk már mondja is hogy éta,éta Képauto busz éta :D

Márknak boldog névnapot Kép
Beszti neked meg gratula a tesóhoz Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

A tobbi friss duplamutti bejelentkezeset latva megprobalok en is szamot adni magunkrol, ha hagyja a gep. Sorry, de az ekezeteket megette a mumus, valahanyszor vissza akarom allitani az ekezeteket, lefagy a gep. Megprobalok kepeket is felrakni, azok atmeretezese kozben kb 5-szor fagyott le ez a ***. Meg az a szerencse, hogy a csak olvasast meg ugy-ahogy toleralja, nagyon hianyozna, ha az se menne.

Megvagyunk, Levente kedden kapta meg a 2 hos oltast, ekkor lemazsaltak, 6800 gr 2 honaposan es egy hetesen. Mivel elotte a furdoszobamerlegre allva lemerve mar mindenkivel kozoltem, hogy het kilos, vicces volt hallgatni, ahogy a parom a rokonsaggal kozli, hogy Levente "csak" 6800 gr. Egy anyukanak mar elsutottem azt a poent, hogy ha igy halad, Csipike 4 honaposan megduplazza a szuletesi sulyat, 6 hosan lehagyja a batyjat, en meg akkorra beszerzek ket uj kart, mert addigra biztos leszakadnak a jelenlegiek. Oltast jol turte, estere szolidaritasbol Benedek lazasodott be helyette. Neki a 16. foga jon, igen nagy nyuglodessel. Tegnapra azert Levente is hoemelkedeses es nyugos lett, ma is egesz nap kezben kellett lennie. Ehhez mar csak a szokasos fullgyulladasom jott, hogy teljes legyen a kitolas. Azert piszok rosszul turom, ha mindkettonek valami baja van egyszerre, pedig ezek csak aprocska bajok.

Foldonfetrengos hiszti nalunk is nagyon megy. Husvetra a parom szuleihez utaztunk a frissen vasarolt kocsinkkal (ocsem ugy nez ki, meg jo darabig nem jon haza Sidneybol, igy eladta nekunk az autojat). Gyozkodtek elotte, hogy hagyjuk majd ott par napra Benedeket, jol jon majd nekem egy kis pihenes. En ugyan szkeptikus voltam, de azert kulon csomagoltam neki, itthonra meg piheneskepp beterveztem egy tavaszi nagytakaritast. Ez elmaradt, mert Benedek igen szepen bemutatkozott, akkor tort at epp a 15. foga, s ilyenkor a szokasosnal is nehezebben kezelheto, gyakorlatilag non-stop hisztizett, meg nem lehetett az apjarol levakarni. Igy a nagyszulok nem mertek bevallalni.

Reditke,
szepen fejlodik Milan! Csak igy tovabb!!!

Beszti,
en is Gratulalok az uj testverkehez!

Csengo,
neked meg a kisfiuhoz! Nekem azt szoktak mondani, hogy legalabb majd jot tudnak egyutt jatszani (no meg hogy akkor majd a harmadik csak lany lesz)

Csirkesz,
a nagylanyrol nem raknal fel kepet?

Megprobalok nehany kepet felrakni:
Benedek ket kezzel eszik, egyik kez:
Kép
masik kez:
Kép
Levente Husvetkor:
Kép
Benedek a mulatos:
Kép
Levente, a repper:
Kép
S vegul egy zenelo-forgo, ami ket gyereket is lekot:
Kép

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Szia Mindenki!
Bölcsi nálunk is befigyelt. Szerettem volna Ákit a melóhelyhez közeli bölcsibe vinni, de közölték velem, csak a kerületieket kötelesek felvenni, és abból is van elég. Mindenki oldja meg a lakhelyén. Pedig jó lett volna reggelente fél óra plussz szundi a kocsiban, vagy délután nem rohanni hazafelé, hanem korán begyűjteni a manót és ha dolgom van a városban esetleg nyugiban elintézni. De hát kit érdekelnek a gyerek és a szülő érdekei???
Noémi! Ez a lányka gyönyörű! Nekem is egy ilyet ide!
Reditke! Örülök, hogy kicsit megnyugodhattok a manót illetően. Hisztire mit mondjak? Nálunk is van ilyen, én is menekültem már pánikszerűen a játszótérről, ahol a sapka miatt tört ki a balhé. Majd elmúlik, hidd el. Tapasztalat. A nagyfiaim már nem vágják földhöz magukatKép. Viszont balhézni kamasz korban is ugyanúgy tudnak. Múltkor nem sok kellett, hogy a Cora közepén szájon ne töröljem az elsőszülöttet. Szóval nem múlik, csak átalakul.
Pocó! Enyém fióka is vámpírként növesztette a fogait. A hármas mikor jött ki, észre se vettem, egyszer csak ott csillogott a hegye. Hogy most hátul hány foga van, fogalmam sincs, nem nyúlkálok életveszélyes helyekre, megmutatni nem hajlandó. Doki néni múltkor próbálta megszámolni, egy fa spatula bánta a műveletet, úgyhogy ő is lemondott róla.
Csirkesz! kis alkoholistaKép hol volt ennyire jó idő, hogy pancsolni lehetett? Nekünk csak az uszoda jut, az viszont hetente többször.
Niácska! Nálunk is voltak ilyen balhék, főleg délután. A megoldás az lett, hogy kapott pár játékot amivel tudtam mindig elvan. Legtöbbször álomba játsza magát. Veszekedni tök felesleges. Én rájöttem, hogy én fáradok bele hamarabb, és kisköjköt kiveszem. Õ elkönyveli, hogy győzött, legközelebb újra próbálkozik. Este kis mesével, énekelgetéssel tudtam rávenni az ágyban maradásra. Na azért van olyan is, hogy mindent kipakol az ágyból, még a szivacsot is, nemtetszése jeléül. Akkor aztán jól összeveszünk és otthagyom. Múltkor nem volt szerencséje, apa ment be és nem pakolt vissza csk egy takarót. Kicsit keményre sikeredett a délutáni alvás. Viszont azóta nem pakol ki. Spártai nevelésKép néha nem árt.
Kicsit rólunk: Áki a beszéddel nem kényeztet el minket. Mintha csak állatok léteznének: szisza, vau, papaááá (papagáj), gagang (galamb), gyiha (ló), hápppp, gágá. Na és apa,apa,apa. Mintha én nem is lennékKép Legnagyobb mánia a labda. Mindegy mekkora, csak guruljon. Persze az igazi a bátyus nagy kosárlabdája. Múltkor elmentünk meccsre, ott aztán tobzódott, melegítés után megkapta a csapat összes labdáját. Legalább eljátszott a meccs alatt, szurkolhattunk nyugottan.

Anyuszi
anyuszi3

Liv: Hát én meg olvastam könyveket és biza elkezdtem felhúzni...aztán szépen lassan fel is jött. Az elsőnél letapadás volt csak asszem. A másodiknál már szükület is. Még mondta nagyobb korában, hogy még van, de azóta már nem mondja jó pár éve már....csak írogat vele. Kép))

Titanilla
titanilla

bocs, csak kérdés most:
Milán csak anyatejes és 1 hete nem kakilt. Láthatóan kutya baja, nem görcsöl, nem szenved, eszik rendesen, de védőnénit most hívtam és azt mondta az már túl sok, adjak neki cukros kamilla teát (ettől vonakodom) illetve glicerin kúpot.
Vélemény?

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke, ha a lazmero nem segit, lehet hogy lefaragnek jo picire egy glicerines kupot, ugyanis azt csak 3 eves kortol ajanljak. Tehat ha megveszed a ketgrammosat, az meg mindig torpedo az o kis popsijanak.ja es jol bekremeznem a kupot. Szerintem hallgass az osztoneidre es varj meg...vagy hivd fel a dokit is.

csengo 24+1
Vendég

Edit!

Nekünk annak idején azt mondta a védőnéni és a doki is, hogy anyatejes babáknál akár a két hét kakamentesség is rendben van. Csak akkor adjak neki bármi hashajtót (kamilla tea pl.), ha látom, hogy nyom, de nem sikerül kinyomnia a kakitKép. Szóval, én még várnék a helyedben. Esetleg egyél te valami olyasmit, ami a tejcsin keresztül picit besegít Milánnak is (nálam pl. bejött a csipkebogyó-hibiszkusz tea (tejtermelést is serkent egyébként))Kép

erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

CsengoKép
Kispocsoshoz gratulaKépKép

BesztiKép
Pocaklakodhoz jo egeszseget kivanokKép

ReditkeKép
kaksimentes ket het meg okes az anyatejeseknel. Csak semmi para. Egyel te barackot, vagy valami hajtosabb kajat, hatha az anyatejen keresztul is hat. Akkor megsem Milan baba kapja a hajtos kajcit.

KormiKép
Lurkeszok tok edikKép

AnyusziKép
Bolcsi miatt ne aggodj! Biztosan hozza tudtok szokni majd mindketten.
Kolkom a Balcsiban furdott - hol mashol??Kép Aki februarban mar megfurdott, annak aprilisra mar forro a vizKépKép

Na, ime a csajom egy honappal ezelott. Azota sem fogyottKép

Kép

megyek gyereketnevelni, mert Boti ma nem bir magavalKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Egy cseppet le vagyok maradva...

Olvasásban egyébként nem, mert abból naprakész vagyok, de fogalmam sincs, mikor írtam utoljára...

Úgy megörültem, hogy egy-két napja többen is újra feltűntek a színen, hogy muszáj vagyok én is írniKép

Na, szóval a lurkók egyszerűen zabálnivalóak!!!KépKépKépKépKép Egytől-egyigKépKép

Örülök, hogy a Ketteskék ilyen jó húsban vannak és, hogy mindannyian jól vannak.

Milán babás híreknek meg külön örültem, mert sokat gondoltam ám Rá! Stramm kis kölkök ezekKép
Jut eszembe: kakit szerintem sem kell erőltetni egyébként.

Besztinek gratula a pocakhoz!KépKép

És bocsi: a névnaposoknak is csak így utólag és egyben kívánok Boldog Névnapot!Kép

CsengoKép
Gratula az öcsikéhez!KépKép

LivKép
Remélem Dávid egyre jobban van. Láttam, hogy írtad, hogy javult, csak így tovább!Kép

ViolaKép
Ti is gyakran eszembe juttok. Remélem lassan eltűnnek a csúnya, sötét felhők felőletek és csupa jó hírrel jössz majd. Én drukkolok, ahogy szoktam!!
Az én egyik nagymamám is meghalt, egy hónapjaKép Együttérzek...

Mi jól vagyunk. Eszti növeszti a fogait rendületlenül. Nagyon okos és ügyes kiscsajszi a drágám. Simán megesz minket reggelire egy mosollyal és annyi a nevelési próbálkozásainknakKép. Egyébként tényleg extra kedves kislány, mindenkivel közvetlen, de amit velünk művel: simogat, puszilgat, olyan néha, mint egy doromboló kiscica. Aztán meg rosszalkodik, aztán meg kedveskedik megint. Igazi nőKépKép
Jókat esik, főleg hintalóról szeret és bébitaxirólKép
Kikapcsolgatja a tévét/számítógépet/mosó- és mosogatógépet, szóval mindent, amit elér.
Imád kutyát/macskát/virágot tépkedni, de aztán persze simi és puszi is megy ezerrel a megtépázottaknakKép
Õ is dumál, elég sok szót használ, most próbálom majd összeírni.
Egyszóval imádnivaló a lánykaKépKép
Pocakbaba is jól van, az UH-on minden rendben volt. Persze a doki elég szűkszavú volt, mint mindig, de ha baj lett volna, szólt volna. Baj meg nincs. Kalapál a kis szíve, méretei okésakKép. Jövő héten megyek AFP-re, aztán megint UH-ra.

Vettünk fel kölcsönt, egy hónap múlva csinálják a tetőterünket. Izgi lesz...Kép

DuplamuttikKép
Nálatok a tesók egy szobában alszanak, külön a szülőktől?
Tudom, hogy anno írtatok arról, hogy a terv az, hogy külön lesznek a gyerkőcök, de érdekel, hogy valóban sikeresen működik-e a dologKépKép

Mennem kell, bocsi, hogy külön-külön nem tudtam írni mindenkinek!
Sok mukk!Kép

Puszi
Anita
(15+3)

Kép
Kép

KépKép
KépKép
vasani

AnitaKép

Gyorsan válaszolok, mert hétvégére lelépünk.
Nálunk a tesók külön szobában alszanak tölünk, de együtt vannak. A szobaajtó nyitva van, a mienk is, így amikor éjszaka Csenge ébred szopizni, beosonok, felveszem, a nappaliban megszoptatom, aztán attól függöen, hogy hány óra van, vagy a nappaliban levö ágyába teszem le aludni, vagy vissza a közös hálószobájukba. Ha még jócskán éjszaka van szopi végén (4-5 óra), akkor a közös szobába megy a csaj, ha más hajnalodik, akkor a nappaliban marad, mert nincs kedvem ahhoz, hogy Botesz felébredjen rá hajnalban, és együtt csiripeljünk a madarakkal.
Bár általában nem kelnek fel egymásra. Szóval nálunk beválik a gyerekek együtt, szülök együtt szisztéma.
Boti ha felkel, rögtön megy az ágyhoz betekeniteni, hogy kistesó rendben megvan-eKép
Már 15+3?? Hogy rohan az idö!
Eszti még mindig szépKép. Szerintem ez már így maradKépKép

Mindenkinek jó hétvégét!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Besztinek hatalmas gratulaKépKépKépKépKépKép
Azért nem a másik fórumból szerettem volna megtudniKépKép

KormiKép
Nem semmi méretekKép A karcserére én is gondolok, pld szuperman/women karra.
Kétkezes evés, nálunk is ez van, majd el dönti egyszer melyikkel akar enni!Kép Benedek továbbra is jó krapekKépKocsihoz gratula!

CsirkeszKép
Tiszta Botond a leányzó, fogyóra ezért ne fogjátokKép

ZsombiKép
Köszi a névnapit!
Mi is cicizünk, nem is bánom, de ha így megy tovább cicikorrekció lesz a végénKép e lis neveztem ciciakrobatának, tornászik és mindenféle pózban szopizik nem tudom néha sírjak vagy nevessek (ezt nem írtam komolyan).
Vérképhez gratula! Nálatok ezt rutinból csinálják, tőlünk még nem vettek sose.(csak amikor született)

GnéKrisztiKép

Apukádnak erőt és hitet, remélem hamarosan jobban lesz.

VasaniKép
Jó hogy te is írtál!Eszti továbbra is bűbájosKép
Nagyon tuti a széketek!Régi álmom egy hintaszék, majd szülinapra azt kérek.

CsengoKép
Nem tudom megköszöntem e már a CD-t, ha nem ezuton megteszem, köszönöm!Pöcsöshöz gratulálokKépKépKépKépKép A névválasztás tényleg nem egyszerű dolog.

Nem tudom le e merjem írni, hogy Heléna miket beszél, egyfolytában, 3 mondókat tud (hinta-palinta, zsip-zsup,csigabiga), az E sz 2 személye mellett most már 1 szám elsőben is beszél,és 7-ig számol.Jó volt egy kicsit dicsekedniKép Mindenki 2,5 évesnek nézi, magas 90 cm.Szintén elektronikai eszköz mániás, bekapcsolja a dvd-t berakja a cd-t. átkapcsolja a dvd-t rádióra stb.

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

Nem tudom, hogy mindenkinek tudok-e írni most, de azért megpróbálomKép

Minden név- és szülinapos babónak nagyon sok szeretettel gratulálokKépKépKép

KrisztiKép
Sokat gondolok Apukádra, sok erőt kívánok neki és azt, hogy tudjon bízni a gyógyulásban.

ViolaKép
Múltkor már kérdeztem, de még nem válaszoltál, hogy meddig kell pontot tenni a lakásügyetek végére (mikorra kell kiköltöznötök)?

CsengoKép
Nyugi, azért van még időtök egy jó kis frappáns név kitalálásáhozKép

KormiKép
Olyan szép baba LeviKép De azért az a mulatós kép sem semmiKép

CsirkeszKép
Csenge tényleg olyan, mintha Botit látnámKép
Te jó ég! Hogy lehet ilyenkor a Balcsiban fürdeni????? Kép

MacsKép
Grat a szakdolihoz és én is remélem, hogy azért egy kis szusszanásnyi időd lesz, mielőtt elkezdődik a "mókuskerék"Kép

VasaniKép
Eszti már olyan nagylányosKép

Lányok!
A talinkkal nem tudom mi lesz, ugyanis az van, hogy az oviban ismét dúl a bárányhimlőKépKépKépKép Kb. 2 hónapja már volt egy roham, akkor elkerült bennünket, pedig innen is, onnan is szorongatva voltunk.
Most is a kiscsoportosoknál indult, de ugye vannak tesók Hanna csopijában, úgyhogy most megint számíthatunk rá. Igazság szerint azért már igencsak jó lenne túllenni rajta, mielőtt nekem is melóznom kellene.
Mindenesetre most úgy számolok, hogy (a hosszú lappangási idő miatt) mindenképpen várnék május végéig, aztán akkor a pontos dátumot egyeztetnénk.

Még két képet engedjetek meg:
Marci mindent, amit csak lehet, a fejére rángat (jelen esetben Hanna bugyiját):
Kép
Fürcsi:
Kép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Jó régen írtam, köszönöm mindenkinek a hiányolást és a gratulációkat!KépKép

Nem, nem akartam, hogy máshonnnan tudjátok meg (kukucskálókKépKép, én is szoktamKép), csak eddig még nem tudtam ide írni.
Pedig Liv többször hiányolt, bocs!!!

Szóval akkor, hogy ide is be legyen írva: igen, pár hónap próbálkozás, és Hanna minden ellentétes hozzájárulása ellenére (rengeteg szopi) a pociba költözött a legapróbb gyermekünk.
Ugyan azt még nem tudom, hova tesszükKépKép, mert a házunk még nincs kész, de majd csak szorítunk neki helyetKép. Nagyon örülök!

Liv!

Szegény Dávid.
Be kell valljam, én pont az előzmények miatt nem huzogattam Nátánét (Beninél végül műtét lett), és nála huzogatás nélkül megoldódott, pedig nagyon sokáig le volt tapadva. Azóta mindig azt mondom, hogy nem kell huzogatni, pedig tudom, hogy egy csomó doki másképp gondolja, de én bízom abban a sebészdokiban, aki Benit operálta, és ezt a nem huzogatást ő mondta.
Remélem Dávidnál megoldódik az egész, és talán mégsem lesz szükség műtétre.

Noémi!

Nagyon szép Heléna!

Barihimlő: nekem a két nagyobb már volt, és nagyon egyszerűen megúsztuk. Én szeretném, ha Hanna is hamar lenne, ezzel egész életére védelmet szerezne. Én nem fogom oltatni.

Beszéd: Hanna (mint sokszor a lányok) szerintem korábban beszél, mint a fiúk tették. Bátr nagyon sok dolog még csak nekem érhető (mert én tudom, hogy az a bizonyos szót mindig mire használja), de azért próbálkozik. Ill. akkor is, ha tök halandzsa, próbál mondani dolgokat, pl. valamelyik nap jöttünk ki a boltból, kösszöntem, erre ő is ugyanazt elismétli halandzsa módon (de azért egyértelmű volt, hogy most ő is elköszönKép), annyira aranyos volt.

Szopi: nállunk is van, de most talán már csökken. Az első pár héten kellemetlen volt, de elmúlt, most már jobb. Ami jó hír, hogy úgy néz ki, talán átaluszza végre az éjszakát, ill. ha nem, akkor sem szopizik, csak átjön és hozzámbújik, vagy csak hallom, hogy felébredt, mert mocorog az ágyunkban (még nem midnig alszik a saját ágyábán). Nappal még 3-4-szer szopzik. (Persze a "cici" jól érhető módon szerepel a szavai közöttKépKép.)

Csengo!

Gratula a második pöcsöshöz!Kép

Zsombi!

És mikor csinálják meg neki ezt a billentyűcserés műtétet? Hát, még olvasni is borzasztó, még belegondolni is, hogy egyszer ilyen komoly műtétje lesz.

Kormi!

Ne tudd meg a két "jól eljátszó fiú" milyen hisztit tud egymással csapni jól eljátszás helyett. Aztán Hannával meg esetleg tényleg jól eljátszanak.

Bocs, majd jövök, de más topikokban is van némi lemaradásomKépKép

KépKép
KépKépKép
beszti

Reditke, szerintem egy hét belefér, én várnék még pár napot, de ha aggaszt a dolog, és a védőnőre is akarsz hallgatni, viszont cukrosat nem akarsz adni (megértem), esetleg adj neki kamillateát cukor nélkül, állítólag az is jó. Meg van még, ugye, a lázmérőzés, de én azt utáltam, 2x csináltam, soha többet.
Szóval én is várnék még...

Noémi, nem semmi a lányod teljesítménye beszédügyileg. Dicsekedés jogos. Kép

Minden gyerkőc tüneményes, az összes kép nagyon jó!

Beszti, örülök, hogy írtál.
Irod, hogy Hanna továbbra is szopizik - mikortól változik meg a tejcsi íze? El akarod majd választani, vagy hagyod, hogy ha akar, a legkisebbel együtt szopizzon majd?
Nátánnál mit jelent a "nagyon sokáig"? (fütyikérdés) Meddig volt letapadva, és hogyan oldódott meg magától? Gondolom, szűkület nem volt.
Nagyon becsüllek azért, hogy negyedik gyerkőcöt is vállaltok, meg egyáltalán, a hozzáállásodért minden téren. Sajnálom, hogy személyesen még mindig nem találkoztunk.

Liv

Kép

Kép
liv

Lányok, most vállalom, hogy hülyének néztek, akkor is megkérdezem.
Tök nem ide tartozó kérdés, de akkor is.
Egyetlen ismerősöm sincs, akinek van Story tv-je, és láttam, hogy a jövő héten lesz egy egyórás műsor Olivia Newton-Johnról. Nekem ő, amióta az eszemet tudom, hatalmas példakép és kedvenc. Nem ragozom, a lényeg, hogy a tévében, újságokban soha nem hallani róla semmit, csak a külföldi sajtóban meg a neten. Nagyon kíváncsi lennék erre a műsorra, és szeretném megkérdezni, hogy nem tudná-e valaki felvenni nekem.

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

BesztiKép
Én is gratulálok 4 bébihezKép Már az előző hsz-omban is akartam, aztán a nagy igyekezetben lemaradt.

U.i: már meg is néztem, szerdán leszKép

LivKép
Nekünk van Story Tv-nk, majd felveszem Neked azt a műsort. Mindjárt meg is nézem, hogy mikor lesz pontosan.

Pusz,
Kata

U.i.: Már meg is néztem, szerdán leszKép

Kép

Kép
anyamanya

Remélem azokon az utóiratokon kiigazodtok, a Besztis hsz után tárgytalanKépKépKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Beszti Kép
gratulálunk Nektek!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kata, köszönöm szépen! Meghálálom!
KépKépKép

Kép

Kép
liv

Beszti Kép Nagy gratula Kép Huhh, én el sem tudom képzelni, hogy meg bírnék bírkózni még egy manóval, le a kalappal KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

végre eljutottam idáig, nem hiszem el, hogy nincs egy óra nyugtom, amikor tudnék írni, olvasni...vagyis van, de akkor alszom Lilivel.

Szóval.

LivKép
Remélem már javul Dávid fütyije, drukkolok!
Lili mesélése (apja fejberugása után)csakis halandzsa volt, amit igazán nem tudok leírni. Szabályos mondtaok voltak, szünetekkel, fejmozgással, megbánó hangsúllyal, csak nem értettük. Apjával alig bírtuk ki nevetés nélkül, annyira édi volt, és így legyen az ember szigorú...

Nálunk is megy a hízelgés ezerrel, ha valami olyat csinál, ami fáj, rögtön megpuszilja a helyét, és mondja szeeee(szeretlek). Ha akar valamit, először jön, kapjuk a puszit, szeee, aztán elrángat, megmutatja mit szeretne, vagy elmondja egy két szóval.

InimmaKép
Máj elsejei hét ha nem zsúfolódik be túlságosan, akkor okés, egyeztessünk sms-ben, aztán irány a játszóKép
Csongi nekem kopin tetszikKép

VirgiKép
Shreket én is szeretem, kép nagyon jóKép
Lili ma a Vuk-ra aludt el, miközben apa meg én a konyhában voltunk. Nagyon rég csinált ilyet, hogy így kidől(fél 11 volt), ha álmos napközben, nyűgösködik...
Mi újság a műtéttel?

MacsKép
Sikerült elintézni mindent az utolsó pár szabadnapon?

NoémiKép
Heléna nagyon szép a fülbevalóval (is)!
Szent István parkba jártok? Mi is voltióunk az elmúlt héten párszor. Anyósomék a közelben laknak.

ReditkeKép
További jó gyarapodást, örülök, hogy Milán szépen fejlődik!
Kaki megoldódott?

KataKép
Bárányhimlő járványKép Pedig akartam írni, hogy jó lenne a taliKép

ZsombiKép
Kösz a magyarázatot!
Mondjuk elég érdekes, hogy egy billentyű, amit javító céllal ültettek be, új zűrt csinál...a billentyű csere esetén ezt a bill-t cserélik? Nem tudják úgy csinálni, hogy plusz bajt ne okozzon?
A háló "jópofa" dolog, nagyon csúcs technológia. Bár jobb lenne, ha nem lenne rá szükség...

NiácskaKép
Alvás.
Remélem, most hogy leírom, nem romlik el Lili.
Nálunk sokáig úgy volt hajlandó Lili az ágyában maradni, és ott elaludni,(egy átmeneti anyán-apán alvós időszakot követően), hogy mellette ültünk addig, míg el nem aludt. Nálunk az ágyban cak a kedvenc babái vannak, ez egy halacska, Zsuzsi baba, és Malacka(macaka). Ez mind a három kell. Ez az ott ülős szelídült úgy, hogy a nagy ágyon ültünk( mi egy szobában alszunk).
Most ott tartunk, hogy tápszer után(van, hogy belealszik, de nem ez a jellemző)elbúcsúzunk apától/anyától(ha mindketten otthon vagyunk), jó éjt puszi, integetés. Beteszem a kiságyba, odaadom neki a fent említett állatokat és Zsuzsit, betakarom, megitatom(vagy fordítva), elmondom, hogy itt vagyunk a másik szobában, aludjon jól, ha van valami szóljon. És kimegyek. Nem csukom rá az ajtót, mert azt nem szerette, mindent hall(tv, beszéd). Általában még egyszer be kell menni betakarni, vagy megsimizni(biztos ellenőrzi ott vagyunk e tényleg), de aztán elalszik szépen.
És általában átalussza az éjszakát. Ha felkel, akkor is csak inni.

Ha jön a foga, akkor zűrösebb, de csak többször ébred, és bekenem az ínyét.

Na bedugulok.
Mindenkinek jó éjt, és nagy muk, amkinek nem írtam személyesen!

Puszi:
MÓni

Kép
sunimum

Sziasztok!

Csak nagyjából tudtam visszaolvasni, ne haragudjatok!
Köszönöm az érdeklődést!
Műtét megvolt. Nem részletezem...szerdán műtöttek, csütörtökön hazaengedtek. Péntekre megjött a havim, aminek az lett a következménye, hogy már beszélni is alig tudtam a vérveszteség miatt. Mentőt hívtunk, de azt mondták, semmi gond, csak pihenjek, igyak, egyek. Étvágy, szomj= 0, de azért próbálkozom. Tegnapra megfájdult az azrcüregem, mert ugye azt is műtötték. Ma reggel viszont már én adtam LEvinek reggelit, és együtt reggeliztünk (végre ülve) a kisasztalkájánál.Kép Talán lesz belőlem valami. Kép
Fotókat gyorsan megnéztem, egytől egyig nagyon édesek!
Még egy kicsit szédülök, mosz ennyire futotta.

Puszi, Virgi

Lilypie Kids Birthday tickers

virgike

SziasztokKép

TonyóKép
Annyiszor akartam már írni, hogy mikor Húsvétkor otthon voltunk, találkoztunk Balázs atyával és mondta, hogy Sümegen már felajánlott egy misét Lauért.
Régen írtál, minden rendben?

LivKép
SzívesenKép

SunimumKép
Azért a tali nincs még teljesen veszve, szerintem legkésőbb jún. első hetében meg tudnánk tartani.

VirgikeKép
Drukkolok Neked, hogy minél előbb felépülj.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

VirgiKép

Tőlünk is megy a drukk, hogy teljesen rendbe jöjj minél hamarabb!!! KépKép

Most ennyi, mert "anyósom"Kép nálunk van Zsombit köszönteni, és mégiscsak pofátlanság lenne tőlem, ha órákat töltenék a gép előttKép.

Mindenkinek további jó pihizést-gyerekezést-apázást!Kép

(És köszi az együttérző reagálásokat Zsombi műtétjével kapcsolatosan!)

erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Lányok!

Nem fogjátok elhinni ma Míra ÖSSZETÖRTE az autónkatKép.Apa ölében kormányozott,kulcs bent maradt véletlenül(máskor kivettük elővigyázatosságból)elindította egy óvatlan pillanatban és mivel sebességbe volt a kocsi felszaladtunk a padkára neki egy oszlopnak...Szerencsére nekünk nem lett bajunk,de a lökhárító kuka(kb:50.000)mindez egy tized másodperc alatt.Komolyan arra a következtetésre jutottam,hogy valaki megátkozott bennünkKép.Drága mamámat kedden temettük,rengeteget sírok azóta is,talán most egybe gyászolom már az összes szerettemet aki "itthagyott".Sokat gondolok Tonyóra és a fiúkra,remélem majd jelentkeznek...Vevőnket szintén átvágták a palánkon,100% mondták a hitelét és mégsem kap annyitKép.Most minden áll,talán személyi kölcsönnel kiegészítve meg tudja oldani.Kata,bocs hogy nem írtam választ már feb.20-ig ki kellett volna fizetnünk a lakást,jelenleg mint "albérlők" vagyunk itt,az építtetőnél lévő pénzünk kamata(kb havi 60.000Ft)fedezi ezt.Különben már 1MFt elállási kötbért kellene fizetnünkKép.Csajok ha ebből kikeveredünk egyszer megígérem felmegyünk Pestre és a tavalyi állatkerti játszóházas talihoz hasonlóan remélem párotokkal találkozhatom megint személyesen is,hisz olyanok vagytok mint a második családomKépKépKép.Azt csak zárójelben mesélem,hogy begörcsölt a vesém szerdán,kórház injekció hegyek(vizelet:++++ genny és vér)de hazaengedtek,és megint antibiotikumot szedek pedig 3 hete az arcüreggyulladásra is kaptam.Lehet,hogy a sok sssssssstressz is gyengíti az immunredszeremKép.Szoták mondani,hogy sok rossz után jön a jó én már úgy várom...

Beszti,gratula a pocakbabáhozKép!

Anita,ha ebből kikeveredünk megfűzöm Apát és meglepünk nyáron,már tavaly is ígértemKép!

Millió puszi MINDENKINEK,MUKK és talán legközelebb jót is tudok írni végre!!!
h_viola

Kép
Apa foteljában jó ám olvasni!
h_viola

Viola!Kép

Hát, tényleg nem lehet mondani, hogy mostanában elkényeztet Titeket a sorsKép. De szerencse, hogy nektek nem lett bajotok.Kép Úgy tűnik, Mira elég korán kezdi a szülők autójának nyüstölésétKépKép.

Nagyon várom már, hogy a sok rossz hír(nagyid, veséd, lakásmizéria, stb.) után végre a régi jópofa, vidám hozzászólásaidat olvashassam!Kép Kívánom, hogy nagyon hamar így legyen!Kép

Addig is, írj Míráról kicsit többet: miket csinál, mit mond már!

szia
erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

szia lányok! Segítsetek!!! Keringett itt egy szupi kalácsrecept. Ezerszer megsütöttem, nagyon jó lett. Mostanában sorozatban jártam úgy, hogy feljött a gép tetejéig, és mielőtt kész lett volna, egyszer csak összezuhant. És a teteje meg nyers lett. Mitől???? Valaki valami tipp?

SOS segítsetek, a gyerekeknek holnapra kalácsot igértem.
anyuszi3

Virgi, most már gyorsan gyógyulj, erősödj meg, egyél és pihenj sokat! Kép

Míra, ez nem semmi, ez a kocsiösszetörés. (Ha vigasztal: gyanítom, hogy egyszer ezen, hogy a másfél évesetek összetörte az autótokat, még nevetni fogtok. De most nem vicces, tudom.) Sajnálom, hogy ennyi negatív dolog ér titeket mostanában, meg még ez a kórház is...
Remélem, most már tényleg jó dolgok jönnek.

Orsi, nem tudom, az én kalácsreceptemre gondolsz-e, mindenesetre azt leírom. Elöljáróban annyi, hogy én is rengetegszer megsütöttem már és szuper lett, míg mostanában rendszeresen elcsesződik. Talán a porélesztő miatt, ez csak tipp, nem tudom, legközelebb kipróbálom rendes élesztővel, régen azzal sütöttem. Tettem bele múltkor egy fél teáskanál sikért, így ehető lett, de korántsem az igazi. De legalább foszlós volt, nem kenyérállagú, vajjal finom volt.
Rögtön leírom a receptet, de elő kell keresnem, addig elküldöm ezt a hozzászólást, nehogy elvesszen.

Én most (!) tudtam letenni aludni Dávidot. Du. 3-tól 1/2 6-ig aludt, így hiába próbáltam elaltatni, éjfél előtt nem sikerült. Akkor egyik pillanatban még halandzsázott, hülyéskedett, a következő pillanatban (szó szerint a következőben) pedig már aludt.
A fütyin a berepedések szépen begyógyultak, viszont így, hogy csak naponta 1x húzom vissza a bőrt, egyre szűkebb megint, és félek, hogy újra be fog repedni több helyen. De mondta az orvos, hogy ha bereped, akkor is húzzam vissza naponta 1x, hogy ne tapadjon vissza. Rá akarok hallgatni, ő az orvos, ő tudja, meg hátha így lassan tágul a bőr és nem lesz szükség műtétre, de napról napra érezhetően nehezebb visszahúzni, és már előre rettegek az újabb berepedésektől.

Liv

Kép

Kép
liv

Tej 300 ml
liszt 450 g
margarin 2 ek
cukor 3 ek
só 1,5 kk
élesztő 20 g
mazsola 70-100 g

sültségi fokozat: világos

Kép

Kép
liv

Míra helyett Viola. Kép

Kép

Kép
liv

Megint én. Egy kérdés. Régóta gondolkodom, hogy megkérdezem. Igazából semmi jelentősége nincs, csak a saját vigasztalásomra. KépKép
Nektek mennyit dolgozik a férjetek?

Na, ígérem, most már elhúzok aludni.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Gyorsan pár szót magaunkról:

A héten nagyjából minden lerendeződött, persze azért mégsem teljesen minden, mer nehogy máááá az úgy menjen a hivatalokban! Kép OEP-nél hülyére szivatták az agyam, GYED-et kellett volna lemondani, GYES igényelni. Megkérdeztem könyvelőnket, Sunimumot, 3
helyen az internetet kurkásztam /Magyarország, MÁK és OEP honlap/ mire kitaláltam, hogy OEP-hez kéne mennem. Elmentünk a Teve utcában, de ott átirányítottak a Váci út 173-ba. Ott azt mondták, hogy nem ott kell intézni, hanem a MÁK-nál a Lőportár utcában. A Lőportár utcában 1 óra sorbanállás után azt mondták, hogy ott csak a GYES-t lehet intézni, és előtte kellett volna a GYED-et lemondani AZ O E P -nél(!!!!), de azért ha húzok újra sorszámot és kitöltöm az igénylő lapot, akkor elfogadják az igénylést, de a lemondást majd pótlólag be kell mutatni. Újabb több, mint 1 órás sorban állás után leadtam a lapot, de akkor már nem tudtam visszamenni az OEP-hez lemondani a GYED-et, mert péntek lévén mindenütt csak 12-ig volt ügyfélszolgálat. Arról nem is beszélve, hogy 12-re vártak volna minket a bankba a hitel miatt, de jól elkéstünk, mert mivel a MÁK-nál elb.sztuk az időt, "rohantuk" a párommal és elnyaltunk a Margit körúton a motorral az esős úton... Kép Ilyen most fordult elő velünk először, és szerencsére (koppkoppkopp)irtó mázlink volt, sem mi, sem a motor nem sérültünk meg különösebben. Lehetett volna belőle nagyobb baj is, mert mögöttünk is megindult a zöldnél a kocsisor is..
A bankban persze kitalálták a nemtudomhánymillliomodik egyeztetés után, hogy mégis inkább nem az albérleti, hanem az állandó lakcímszerinti közüzemi számláink kellenének... Újabb túra lesz szükséges egy az anyámhoz a nyóckerbe, mert oda vagyunk most éppen bejelentve, egy a bankba, hogy leadjam.

Úgyhogy maradt még az OEP, a MÁK és a bank elintézendőnek - naná, hogy nyitvatartás szigorúan munkaidőben.. Új helyen meg nem kezdhetek állandó elkéretőzéssel.. Na majd csak megoldom valahogyan ezeket is. Kép

Beszoktatás viszonylag jól sikerült, bár a reggeli elválás elég szívszaggatóra szokott sikerülni, mindig a sírás kerülget.Azért napközben egész jól érzi magát, és a délutáni elalvás is meglepően könnyen megy, pedig ettől tartottam, mert eddig cicin aludt el. Kép Cici még van, reggel azzal ébred, aztán ha itthon vagyunk napközben is többször kéri, elalvás szopival, de nélküle is elvan a bölcsiben, viszont ahogy megérkezek csatlakozik a töltőállomásra.. Kép Éjszaka is sokszor ébred, főleg, ha nől valamelyik foga, bár most szerencsére héten kibújtak a felső szemfogacskák is .. Kép /? bár akár várhatott volna is 2-3 hetet, hogy ne egyszerre történjen minden Kép/
Na meg ha megérkezek onnantól csak azt hallom, hogy MAMAAAA... megállás nélkül, és rám van a kisasszony estig cuppanva, mint egy kis tapadókorongos levelibéka Kép

Sajnos már benyalt valami enyhe fertőzést, mert fájt a torka, és folyik az orra, szerencsére láz nincs - kúrálom, remélem nem is lesz.. Kép A baj, hogy én is elkaptam tőle.. Kép Ma már nekem is elég rossz volt a torkom.. Kép Kúrálom magamat is. Kép

Azt azért meg kell jegyezni, hogy kevés nála mozgékonyabb, rosszcsontabb kisember van a csoportban.. Kép Kép Kép

Munkakezdés: május 2-án.. Kép Érdekes lesz! Kép

Láttam hogy mennyit agonizáltatok a bárányhimlőoltáson, még szerencse, hogy az utóbbi időben egyáltalán nem volt lehetőségem a tévé rémhíreit figyelni, így meg sem fordult a fejemben, hogy nekem ilyeneken is törnöm kéne a buksimat..Kép Szerintem nézzetek Ti is kevesebbet ebből a rémhírmédiából, egyszerűbbek lesznek a napjaitok! Kép

Nikk! Szakdoga címe: "A barlangok, mint Magyarország kihasználatlan turisztikai lehetőségei". Nálad hogy áll a suli?

Niácska! Köszi a szép szavakat tanulás ügyben! Kép Állami bölcsi ügyben sajnos nem volt lehetőség: 1.) anyunál vagyunk bejelentve a 8.kerben, 2.) ha be is jelentkeznénk ide Biára itt nincs bölcsi egy sem, 3.) apája Börsön melózik, de minden bölcsiben azt a választ kaptuk, hogy a helyieket részesítik előnyben, és túltöltés van, 4.) az én melóhelyem környékén dettó ugyanez, csak pepitában, még durvább válaszokkal.. Kép Úgyhogy most azzal próbálkozunk, hogy börsre papa fönökéhez bejelentkezünk, és úgy próbálunk meg legalább szeptembertől ott bölit keresni.

Magi! De jó neked, hogy ilyen segítségekre futja majd! Kép Képmost tök sárga vagyok: irigyirigyirigy! Kép Kép Kép Tényleg mi van papa praxisával, rendbe jöttek már a dolgok? nem emlékszem pontosan, de volt valami kavarás nem?

Noémi! Kép Képzeld el, hogy ez a bölcsi még olcsónak számít ebben a kategóriában, ahogy így utána érdeklődtem!!!! Börsön 50+ kaja+pelus+stb... Pesten meg 60-70e/hó, de volt 100e is!!!! Helénád gyönörű, mint mindig, és rettentő csuda ügyes, de már ezt is sokszor mondtam! Kép Természetes, hogy jól esik a dicsekvés, hiszen joggal vagy büszek a tudományára. Ja, ma láttalak Benneteket, de hiába dudáltunk, nem néztetek fel, a Gundel előtt bajlódtatok a babakocsival, mi meg mentük a nagy BPi Zoo-ba kocsivalKép

Kiszti! Papátoknak nagyon nagyon nagyon nagy köszönet az árvízvédelmi munkák miatt, azok nevében is, akiknek a házát elmosta volna a katonák munkája nélkül a víz!!!! Ne úgy fogd fel, hgy rossz volt a húsvét, hanem úgy, hogy ők most tényleg hősök lettek, ezért bár neház, de lekellett mondani az együttlétről. Lánykáidnak jobbulást, szörnyű, hogy így megbetegednek! Kép Papádnak dettó jó egészséget kívánok!!!!

Judy! Golyó fejűkéd KépKépKépcsaládi napközi alatt a www.csana.hu-s intézményeket érted? van esetleg vmi elérhetőséged? Meló teljesen nem passzol a leendő végzettségemhez szokásomhoz híven Kép hasonló, mint az előző volt, csak az "asztal másik oldala", eddig bankautomata szervizben dolgoztam, most meg az üzemeltető cégnél nyomom a sódert, és én fogom kiadni a gépeket a volt cégemnek szervizre .. khm... és majd jól b...gathatom őket, hogy mi van máááá vazzeg??? Kép Kép Kép ez is egy komoly elégtételt jelent majd nekem Kép

REditke! Kép Jó hallani rólatok! Kép Milánnak további jó fejlődést, növekedést kívánok, és remélem nem lesz semmi gond a kis lurkóval a3 éves korig. Kép B-nek üzeni a kis menyasszony, hogy hisztit felejtse el, mert átküldöm és móresre tanítja KépKépKép
Liv! Dávidkának további jobbulást kukiügyileg, remélem jól alakul majd a helyzet..Kuglóf receptet is feltehetnéd még egyszer ha nem gond, mert múltkor nem mentettem le, és nem találom.. .Kép Köszi Kép

Pocó! Nálunk is hasonló volt a fogak sorrendje, és kicsit rosszabbak is voltak a szemfogak, de azért már türhetően bírta a kismuki.. Kép Lánykák szépségesek Kép

CSengő! Kép Köszi a bíztatást, eddig nem volt példa rá, hogy hétvége lett volna a tali, mert azt gondolom a legtöbben a "végreegyüttapapával" mottó szellemiségében tölti, de azért ha összejönne én örülnék neki! Kép Kép Gratula a kis kukacbercihez, hajrá névügyileg! Kép

BESZTIII!! NAGYON SOK GRATULA!!! Kép

Erika! Fentiek szerint is, igen szopi még van, nem is akarom hirtelen még azt is megvonni tőle teljesen, elég lelkifurkám van így is, hogy nem maradtam itthon tovább, de hát oénz beszél, kutya ugat... Kép Meg abban is reménykedem, hogy a szopi az első idők immunrendszert próbára tevő időszakában az anyatej is kicsit támogatja majd a kis szervezetetét, és talán nem lesz olyan sokat beteges a bölcsitől... - mondjuk most pont nem ezt igazolja torokfájás.. Kép-

Kormi! Szép ez a két kis manóember! Kép méretek sem semmik! Kép Kép Benekdek hisztije Kép

CSirkesz! Kép Édes a kisasszony, főleg akis dunci lábai tetszenek Kép sok sikert az előszerződéshez! Rosszcsont nagyobbad sosem volt egy nyugis tutyimutyi alkat, meg lettem volna lepődve, ha ez a tesó hatására megváltozott volna. Kép

Ani! CSak szépen gömbölyödj Kép Eszti édes nagyon! KépHizelgésből nálunk is van repertoár bőven el tudom képzelni milyen lehet a dorombolásotok.. Kép Házépítéshez drukk megy! Kép

Viola! Tényleg nem túl kedvező a csillágok állása számotokra mostanában.Azt azért ne felejtsd el, hogy a szavaknak és a gondolatoknak hatalma van. Ha azt mondogatod magadnak - félre ne érts, tudom hogy te itt soha nem panaszkodtál így, csak magamból kiindulva írom- hogy milyen szerencsétlen vagy, akkor az is leszel, mert a negatív gondolkodás bevonzza a többi negativ eseményt az életedbe. Nekem az elmúlt időszakom szintén nagyon nagyon zűrös, nehéz volt, most meg hirtelen egy csapásra úgy tűik, minden lendületbe jött, és minden jól alakul. Szóval van remény, talán nem vigasztal, de mi ennél jóval mélyebbés kacifántosabb slamasztikában voltunk, mégis megindult lassan azon a bizonyos lejtőn felfelé is a szekérkénk.. Ahogy az Tulipán elvtárs mondta a Tanúban: "Ja kérem elvtársak, az élet nem egy habostorta!" Kép Avagy: fel a fejjel, nincs remény! Kép Ne csüggedj, próbáld meg mgelátni a jót a rosszban, hiszen bármilyen nehézségeket is állít eléd anyagilag,lakásügyileg, autótöréssel vagy szocpollal az élet, van egy gyönyörű, szerető egészséges családod, és ennél nagyobb gazdagság nincs is a földön!!!!

Kata! Remélem bari-ügyileg jól alakultok, és összejön nálatok a tali majd után a munka neked is.. Hátha véletlen úgy alakul, hogy akár mi is el tudunk menni a talira... Kép Csini a fejfedője Marcinak, előnyös ez a narancssárga szín Kép A fürdetés meg nagyon édes Kép

Na mára ennyi, így is rettentő hosszúra sikeredtem! Kép
Puszi:
Macs
maccs

Kata, az jutott eszembe, hogy ha mégis elkapnátok a barányhimlőt, akkor azoknak akik nem akarják beadatni az oltást, hanem azt szeretnék, hogy kismuki átessen a betegségen, szervezhetnél egy speciális bari-talit.. .. Kép Kép Kép
maccs

Maccs!

Sajnalom ezt a h*lye GYED, GYES kavalkadot!
Sajnos ilyen burokracia!

A praxissal mi is megszenvedtunk. Megvan, mar a ferjem ott dolgozik. 11 millio ft volt, abbol 7,7-et kellett hitelbe kerni.
Na az a kavalkad nekunk sem volt semmi.

Termeszetesen a hitelt megkaptuk, ez ilyen Fejlesztesi bankos tamogatasos hitel volt, de a Volksbank sajnos nem tudta elintezni, hogy meg is kapjuk. Marmint mi mondtuk vissza es megoldottuk maskeppen, mert egyszeruen az ugyintezesuk katasztrofa volt. Mint neked az OEP-pel. A ferjem a vegen besokalt es visszamondta.

Szerencsere mi mashogy is meg tudtuk oldani. Csak hat most nekunk is van 11 millio hitelunk a praxisra, meg meg 2,5 a fogorvosi szekre.

Szoval majd valahogy lesz.
Kép

Ha gyerkoc jol elvan a bolcsiben az jo. Gondolom te is nyugodtabb vagy igy.

A motoros dolog tenyleg szerencse.
Nekem most halt meg az egyik rokonom motorbalesetben. 40 eves volt 2 kicsi gyerek maradt.
Most meg tegnap tudtam meg, hogy egy evfolyam tarsam is meghalt agyverzesben 28 evesen. 4-en maradtunk az egesz evfolyamban. Jo mi?

Szoval kozlekedessel tessek vigyazni.

Magi
Vendég

Sziasztok!

FantikKép Heléna csodaszép, igazi hölgy! Kép

MaccsKép Szakdoli: taps, taps, taps! Bár már én is itt tartanék!Kép

ReditkeKép irigylésre méltó a hozzáállásod a dolgokhoz! Imádom a mosolygós hsz-eidet! Nagyon örülök, hogy Milánnal minden rendben.

ZsombiKépha ezt olvasom: szív, műtét, arra gondolok, istenem, mennyi erő ebben az anyukában! Én már akkor is tiszta para vagyok, ha Levi csak náthásKép Csak így tovább! Kép

KrisztiKép sajnálom, hogy apukád ennyit szenved, remélem a kemo segíteni fog!

KormiKép édesek a manók!

CsengoKép Gratulálok a kispöcsöshöz!

VasaniKép Eszti csodaszép nagylány!

AnyamanyaKép Marci Hannabugyiban...jóóóóKép Kép Kép

ViolaKépMaccsKép Felétek terelek egy pár szerencsecsillagot mostmár!Kép

MagiKép 4-en egy évfolyamból??? Kép

Pussz, virgi

virgike

SziasztokKép

ViolaKép
Hát én is remélem, hogy ennek a pech-sorozatotoknak hamarosan tényleg vége lesz!
Autóösszetörés: tudom, csekély vígasz, de próbáld úgy felfogni (mivel segíteni ezen már nem lehet), hogy lesz mit mesélni az unokáknakKép

LivKép
Párom reggel 7-kor megy, este 6-kor jön. Szóval nem vagyunk túlságosan elkényeztetve. A munkaidő 8-tól 5-ig van, oda-vissza utazgálással elmegy plusz 1-1 óra.
Már mondtam is neki, hogy olyan vagyok, mint egy egyedülálló anya, gyakorlatilag egész nap egyedül vagyok a gyerekekkel. Párom jó, ha este fürdetésre hazaér. De pld. a múlt héten volt egy termékbemutató, akkor este 8-kor ért haza.

MacsKép
Épp a múlt héten beszélgettem Hanna egyik csopitársának az anyukájával, náluk is 2 gyerek van, a kisebbik most kiscsopis (ahonnan a múltkor is és most is a barihimlő indult), őket is nagy ívben kerülte eddig ez a kórság. Õk is már nagyon várják, hogy túlessenek rajta, úgyhogy megbeszéltük, ha valamelyikőnknél kitör a kór, akkor összerakjuk a skacokat, aztán jöjjön aminek jönnie kellKép
Én most már sokkal jobban féltem Hannát, ő már 6 éves elmúlt, attól tartok, jóval nehezebben viselné a betegséget, mint Marci.
Beszoktatás: örülök, hogy ennyire sima ügynek tűnik. Nálunk annak idején, mikor Hannát szoktattam, kellett 1 hónap, mire egész napra ott tudtam hagyni. Az elalvás egy katasztrófa volt, visított, nem volt hajlandó lefeküdni, ezért mindig el kellett hoznom, mert a többieket sem hagyta aludniKép Remélem Marcival könnyebb dolgunk lesz.

Tali (most mindenkit kérdezek):
Nektek jó lenne hétvégén is? Valamelyik szombat délután.
Akkor el tudna jönni Macs is + azok is, akik távolabb laknak + apák is (persze amelyiknek van kedve).

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Jaj, vmit el kell mesélnem...
Amikor kismama voltam, egyszer vettek le vért vércsoportra. A- lettem. Szülés után kaptam ellenszérumot is.
Most a műtét előtt vettek le megint vért, és A+ ot mutatott. Szóltam, hogy pontosítani kéne, de azt mondták, jó, leveszik a vért, de az csak másnapra lesz meg, úgyhogy most vércsoport nélkül műtenek. Másnap kiderült, A+ a vércsoportom, tehát a terhesség alatt végig rosszul tudták...még jó, hogy nem kellett a szüléskor hirtelen vért kapnom!

virgike

Virgike!

Igen 4-en vagyunk. Kb. 20-an indultunk es most 2. vegen 4en vagyunk mar csak. De egy tuti fog maradni az en vagyok, mert eleg jol es vegig szeretnem csinalni.
De a megmaradt masik 3 osztalytarsam is nagyon be akarja fejezni, igy szerintem megmaradunk negyen.

Egy jo abban, hogy mar csak 4-en vagyunk. Vigyaznak rank, hogy nehogy ne maradjon senki, mert a folottunk levo evfolyam elfogyott. Kép

Magi
Vendég

Orsi!

Több dolgot is megpróbálhatsz (szerintem túlkel):
- Amikor kellően feljön, indítsd rá kézzel a sütésprogramot, ne várd meg a gépet.
- Ha a gépi programot használod, próbáld meg valamival kevesebb vízzel, lehet, hogy a liszt nem ugyanolyan. A gépi kalácstésztának tömör gombócnak kell lennie, akkor jó.
- Segíthet 1 EK sikér, ill. késhegynyi aszkorbinsav.
- Az élesztő csökkentésével is megpróbálhatod, ill. haport használsz, próbáld frissel.

Viola!

AutóKép.

Liv!

Fütyi: mivel az orvos azt mondta (Beninél is így volt), hogy csak a pelusos kor után műtenék, ezért 3 éves korig nem is kellene szerinte bántani (sebész főorvos a Madarászban a doki). Nátánnál én egyszer-egyszer megnéztem, de nem erőltettem, és tényleg, 3 éves elmúlt, amikor elkezdett fokozatosan feljönni magától a bőr, mostanra már teljesen fel lehet húzni.Kép
Szopi: ha jól tudom, akkor már az elején is változik az íze, de mivel Hannát a menzesz sem tavarta szopizási szempontbólKépKép, ezért rajta most sem látszott változás. Másodszor a félidőnél változik majd, akkor csökkenhet a mennyisége és fokozatosan a kolosztrum felé tolódik. Ez az, ami Nátánnál már olyan változás volt, ami miatt leszokott, majd meglátjuk Hannát... Engem nem zavarna, ha együtt szopiznának, most már nem kellemetlen a szopi, meg a mennyisége is csökkent (többinyire alváshoz kellek), így már bőven viselhető. Úgy érzem, hogy a szervezetem is bírja, meg persze bőszen vitaminozom magamatKép, mert azért ez így együtt már nem kis megterhelés lehet a szervezetemnek.
Munka: az én párom 7-kor megy, elsősorban azért, mert Benit vinni kell iskolába (egyébként egy kicsit később menne valószínű). Időnként előfordul. hogy korábban, ha vidékre kell mennie messzire, koránra (pl. Pécsre 9-re). Szerintem ő elég időben jön, bár nagyon változó. Viszont mivel saját cége van, ezért nagyon rugalmas, ha kell napközben is tud időt szakítani.

Maccs és mindenki, aki bölcsiben akarja adni a csemetét!

Nem ijesztegetésképpen, de azért készüljetek fel arra, hogy lehet, hogy az első időben lesz otthon a manócska betegség miatt. Főleg ha ciki lenne a munkahelyről hiányozni (Maccs), akkor már most gondoljatok arra, hogy legyen aki vigyázzon rájuk.

Maccs!

Látom ez előbbi nálatok sajnos már megvanKép, jobbulást mindkettőtöknek.

Virgike!

Hát ez meg hogy lehet? Én azt hittem, ennél jobban figyelnek. Ez a vércsoportos dolog pont azért kellene, nem? Szerintem ott már nem nézegetnék, ha valami gond van...

KépKép
KépKépKép
beszti

Kata, szerintem nekünk jó a hétvége, de ez Maccstól is függ, mivel a férjem hétvégén dolgozik, így csak akkor tudunk menni, ha Maccs van olyan jó, és - szokás szerint - elvisz minket.

Magi, bocs a figyelmetlenségemért, de én nem tudom: mit tanulsz?

Maccs, kuglófreceptet majd előkeresem és küldöm!

Dávidnak napról napra nehezebb visszahúzni a bőrt, ma már azt hittem, nem is sikerül. A berepedések szépen begyógyultak, viszont így, ugye, még szűkebb a bőr. De az orvos a lelkemre kötötte, hogy minden nap 1x visszahúzom. Viszont azt már most látom, hogy holnap vagy holnapután ebből berepedés lesz, annyira szűk a bőr, de azt se akarom, hogy visszatapadjon. Úgyhogy most nem tudok jobbat kitalálni, mint hogy próbálom mégsem csak 1x, hanem naponta 2x-3x visszahúzni, hátha akkor nem lesz napról napra szűkebb.

Beszti, amit a fütyivel kapcsolatban írsz, gondolom, a letapadásra igaz. A szűkület, úgy tudom, nem szokott megoldódni magától.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv, Beszti! Kösz a tippeket, holnap újból nekiindulok egy adagnak. A mai ígéretet két adag szuper csokis muffinnal kiváltottam Kép
Apa és a munka? 0-24 óráig folyamatos telefon az élet hétfőtől-vasárnapig. Néha éjjel is. Utálom. Viszont a bentléttel elég rugalmasan bánnak. 3 kisgyerekes apuka egy csapatban egy 4 gyerekes főnökkel. Reggel gyakran apa indítja a nagyokat, ez azt jelenti, csak 7 körül megy el, de van hogy már fél6-kor és telefonon ébreszt minket. Másképp rendesen elaludna mindenkiKép Délután 5-6 között jön, de hazafelé bevásárol, amit én roppantul élvezek, hogy nem a manóval kell szatyroznom. A munkája miatt sokat jön-megy apa, így ha kell, napközben ezt-azt elintéz, vagy pár órára vagy néha kora délután is le tud lépni, ha van valami. Csak ezért a lazaságért viselem el a mobilját.
Kiváncsian várom a bölcsis történeteket. Mi csak szeptembertől megyünk, feltéve ha addigra átadják az új épületet. Én szerencsés helyzetben vagyok, csak heti20 órát fogok dolgozni egyenlőre, és nem 5x4 órát, hanem valószínűleg csak heti 3 napot és 9-től, hogy reggel ne keljen korán kelni, rohanni. Szóval szerencsés vagyok. Az igaz, a pénz lehetne jobb, de valamit valamiért. Aztán ha manó bírja, meg én is a 3 ördög mellett, lehet emelni az óraszámon. Sajna segítség az nincs, de legalább megértő, alkuképes főnökök vannak mindkét oldalon.

Áki hétvégén nagyot alakított. Nagyapjával kertészkedtek, ültettek, gaztalanítottak. Amikor meg nem figyeltünk, a tövestül kiszedett gazt szépen visszaültette. Kép Papa csinált neki saját kertecskét, együtt ástak, ültettek. Na erre a nagyok kitalálták, nekik is kell saját ágyás. Mondtam, ha maguknak megcsinálják, hajrá. Elvégre ők már tízen túliak. Eddig tartott a lelkesedés, mondták inkább Ákosnak segítenek, ha papa nincs itt.Kép
anyuszi3

KépKép
anyuszi3

Liv!

Gazdasz-kommunikacio szakpar

Magi
Vendég

Sziasztok!
Én ma megyek a bölcsibe megkérdezni,hogy van e még hely.Utánna a munkahelyre,hogy tudnának e munkát biztosítani.Nem így terveztem de ha már kaphatok jóval több pénz akkor futok egy kört.Ha nem sikerül az legalább nem rajtam múlik.Apa nem örül a dolognak.Mindíg azt mondja,hogy ő előteremti a szükséges anyagiakat.De közben meg félek,hogy ha nincs plusz munka nem elég a havi bevétel.
Amitől a legjobban félek az Adrienn....Amikor vezetni jártam a dédi vigyázott rá (kb.5-6 alkalom).De annyira megmaratt benne ha megyünk a dédihez fel kell venni mert fél,hogy ott marad.
Meg aztán Ágotának is három év anya volt és ő még nem is anyás.Adriennkém nagyon anyás.
Sorolhatnám még az érveimet.Majd utánna ráérek panaszkodni ha ma megmondják a válaszokat a melóhalyen és a bölcsibe.
Képzeljétek el itt tök sok olyan anyuka van aki csak azért adja be a gyereket bölcsibe mert nem bír vele.Egész nap csavarog,jól érzi magát.És ami a legszebb elsők között van aki beadja reggel és délután utolsónak megy érte.Ezt én nem értem.Szivem szerint (eszem szerint nem tehetem)soha nem dolgoznék csak a családom kényelmét szolgálnám.Olyan nehéz ez az elszakadás.
GnéKriszti
gnékriszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?