Új privát üzeneted érkezett!

LujzaKép
Most kislányt érzek!KépKépKép Remélem bejön!
Jó szórakozást Anyukádéknál, pihenj sokat, hagyd a nagymamát unokázni.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKépKépKépKép
lujza

JovikaKép
Megkaptad a mailt?
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

CatKép
Szegény fiúk! És szgény mamájuk!
Remélem hamar meggyógyultok!
Rémes egy nyavalya lehet ez, amit összeszedtetek!

Szem alatti karikákat nem is látom a fáradtságtól. És különben sincs időm a tükörre Kép!
Az ősz hajszálak pedig kihullanak Kép, sajnos elég nagy tömegben. Remélem azért marad egy-két szál a fejemen is Kép!

LujzaKép
Gratula a ficánkához!!!

NoémiKép
Ne törődj a kilókkal. A védőnő nekem is mondta néhányszor, hogy jelentős a gyarapodás, de én nem éreztem annak.
összesen 18 kg jött fel terhesség alatt. Mire hazajöttünk a kórházból csak +5 maradt. De úgy érzem ez a kis plussz kell is a kezdeti időben.

Bercik gyönyőrüek!!!
Pusza
Stella

Kép
stella9

ne haragudjatok, nem tudok visszaolvasni, de kérdezni szeretnék.
asszem Virágnak volt valami hasonló kérdése.
Milánnak néha beremeg a szája széle. Ez mi lehet?

Edit
Kép

Kép
reditke

OFF leszek, bocsi..
Noemi,
A suly miatt ne izgasd magad! tudnod kell, hogy ez a doki (a "mienk") FANATIKUSAN harcol a kilok ellen, nem egy husisabb kismamit eluldozott mar a folyamatos kotekedessel a rendeleserol. UTALJA, ha valaki szerinte tulsulyos. A 7 kilo teljesen jo a 25. hethez szerintem.
En - bevallom - sokszor a merlegelesnel levontam 1 kilot ha tul sok volt. Ugyse nezte meg. Inkabb, mint hogy piszkaljon! fel a fejjel. Kicsit bogaras a doki, de szakmailag szuper, es nem gonosz, erted mondja amit mond! (Nincs nala mentseg, ne is probalkozz, inkabb ne valld be, de tenyleg)

Kép
nettke

CatKép
Jobban vagytok már? Szörnyülködtem egy sort amikor olvastam mit kaptatok el a játszótéren.Nem csoda, hogy rosszul esznek a fiúk, gondolom nagyon fájhat szegényeknek.Kép

Nálunk a takonykór tombol, most a férjemen a sor.Kép A gyerkőcök és én már jól vagyunk. Tegnap vásárolni is voltunk, gyereksereg és apa, meg én. Érdekes volt.Kép

StellaKép
Hányszor kelnek a fiúk éjszaka? Sokat sírnak? A karikák majd eltűnnek, a hajad meg visszanő.KépHa nem akkor meg nagyon vagány parókák is vannak.Kép
Megyek reggeliztetni...Üdv mindenkinek.

Egcsi

Soarayáról senki nem tud semmit?

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nettke Kép

Annyira örülök, hogy írtál. Nem tudom, hogy elköltöztetek-e már, de most már nem várok tovább, rádzúdulok apára és megyek hozzátok!
Holnap hívlak! Nagyon köszi a bátorítást, nagyon örülök neki. Puszi!

Cat Kép én nem is gondoltam volna, hogy ilyen nyavalyákat össze lehet szedni játszótéren. Pedig gondolom nem útszéli elhagyatott helyekre jártok. Remélem hamar kigyógyultok belőle Kép

Lujza Kép a kislány jól hangzik, amint megtudjátok a nemét, szerintem rögtön másképp fogsz érezni vele kapcsolatban. Én Daninkkal így voltam. Ezért vártam már annyira, hogy megmondják, hogy kisfiú-e vagy kislány. Holnap megyek babalátogatóba egy barátnőmhöz, akinek a második gyereke is kisfiú lett és végig attól félt, hogy sosem fogja tudni úgy szeretni a kicsit, mint az elsőt. A születéstörténetében aztán leírta, hogy amint meglátta az arcát, végérvényesen beleszeretett. Megoldja ezt a természet, ne aggódj. Kép

Stella Kép gyönyörűek vagytok! Köszi a neked is a hozzászólást, már sok kismami vígasztalt, hogy ne essek kétségbe, de a dokik tényleg nem tudják milyen terhesnek lenni Kép

Andi Kép nem ismerem a történeted, de nagyon drukkolok nektek! Biztosan sikerülni fog! Csak sz*r kivárni. De megéri. Lujza aztán tudja! Kép

Felteszek egy mai pocis képet most már, ha ennyire paráztam a súlyomon. Szerdán megyek a dokihoz, de tuti letagadok párat, ha így neki jó a lelke, az enyém is jó lesz Kép.

Kép

Puszi
Noémi és Dani baba
25+3
Vendég

NoémiKép
A képet látva, ismét csak nyugtatni tudlak, ne aggódj a súlyod miatt.Kép Szép pocid van.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

EgcsiKép
Csak halkan mondom, de már második éjszaka aludtak úgy, hogy 8-tól 2-ig, aztán szopi után 1/2 6-ig.
Ha ez így marad semmi okom a panaszra.
Amúgy nagyon jó fiúk, csak akkor belhéznak, ha bajuk van (éhesek, fáj a poci). ha nem egyszerre lesznek nyügösek, akkor simán lehet bírni velük egyedül is.
Jobbulást a családnak!

NoémiKép
A kép magáért beszél! A mérleg pedig mindig csal!
Pusza
Stella

Kép
stella9

Noémi: nagyon szép pocid vanKép

Reditke: semmi gáz a szájremegéssel! Berci is csinálta, majd elmúlikKép

Helyzetjelentés: ma voltunk mérlegelésenKép+szurinKép Berci 6550g, pont fél kilót hízott egy hónap alatt! Viszont a két szuri miatt (meningitis ellenit is kapott) nagyon nyűgi egész nap. Alig bírtam elaltatni, de akkor aludt 3 órát szó szerint ájultan...nézegettem is a légzésfigyelőt, hogy bizti bekapcsoltam-e?

Nekem nem csak Soraya hiányzik, hanem Shaloya, Alena, Orsi is! Csajok, tessék írni, ne csak olvasniKép

pusza:

Jovi+nyafiú

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

LÁnyok! Köszi a biztatás mindenkinek!
Noemi! Gyönyörű a pocakod. Kép (Röviden a történetem: 1.5 év várakozás után 2003. okt. született Péter. A tesó projectnél 1.5 év után kiderült, hogy endometriózisom van. Márc.-ban műtöttek, most szurikat kapokat, amitől hónapokig mensim sem lesz. Kép )

Karmen! Ha erre jársz, Te is kaptál szurikat, amikor endód volt?

Viszont a mai nap fantasztikus híre, hogy 9 nap túlhordás után be kellett volna feküdnie reggel húgomnak a kórházba, de hajnalban megindultak a fájások, és saját elmondása szerint, nagyon könnyű szülés után 12.15-kor megszületett az unokaöcsém. Kép Bocsi, hogy beirtam, de Õ sem kapta könnyen a babáját.

Jó éjszakát mindenkinek!

Andi
andi28

AndiKép
Gratula a húgodéknak! Mi a neve a picinek?
Kívánom, hogy gyorsan legyen kistesója Petinek!KépAddig pedig kitartás!Kép

JovikaKép
Nekem egy e-mail hiányzik tőled, de nagyon!Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi! Hosszas küzdés, fejtörés után Dominik lett unokaöcsi neve! Kép És köszi!

Nagy erre a pangás mostanában, hiába a jó idő! Nálam is halmozódik a házi munka.

Andi
andi28

JóregKépBocs, de OFFolok.

Egcsi: tegnap délben válaszoltam a fotós leveledre! Az uccsó 2 alkalommal küdött cuccok (is) jöhetnekKép

puszi:
Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Kicsit jöttem, mert azon ritka alkalmak egyike van, hogy pici és kicsi egyidőben alszik napközben Kép

Pár hozzászólás a teljesség igénye nélkül:
CatKép szörnyen hangzik ez a nyavalya, amit elkaptatok. Jobbulást gyorsan!
StellaKép Nagyon szép család vagytok. éjszakákhoz hosszútávon is ilyen jókat!
JoviKépKöszi száj remegős választ. Akkor nem parázok meg nem megyek utána 25 helyen.
AndiKép Szorítok nagyon kisteccshez. Húgodéknak gratula Kép
EgcsiKép taknyolásból gyorsan tesék kikeveredni...
NoémiKép Tagadj le a kilókból. Tök jól nézel ki. Elárulom én elsőnél 18 kilót híztam és mikor hazajöttem a kórházból 3 nap után volt rajtam 5, majd 2 hét múlva 0. Szerintem ha nem hízok ennyit a terhesség alatt én a kezdeti idegeskedésben, nem alvásban, szoptatásban el is pusztultam volna.
Most 2.-nál kevesebb jött fel, olyan 14 körül, de még 8 megvan Kép Kép és plötyi lettem, úgy lóg a hasam mint a franc. Sajnos már nem vagyok a régi csibe Kép
LujzaKép izgi, nekem mindkettőt 17 hetesen mondták 100%-ra négydén, hogy pöcsös.

Magunkról: tegnap voltunk kardiológia kontrollon. Ha a reális keretek között maradunk, akkor a lehető legjobb verzió történt, ami várható volt. Csoda lett volna, ha benőnek a lyukak, ezt meg is mondták (de azért tudjuk hogy csodák vannak, főleg ebben a topikban nem kell ezt ecsetelnem Kép)
Szóval Milán szépen fejlődik (ez nála fpleg kardiális Kép Kép kérdés), 7 hetesen 5150 gramm. Keringése EKGja rendben. Pitvari lyuk csökkent, várhatóan az összenő 1 éves koráig, ezt elsőre is megmondták. kamrai lyuk stagnál. Elég nagy mennyiségű vér folyik vissza a tüdőbe, de most úgy tűnik manó jól veszi az akadályt és úgy kell kezelni, mintha teljesen egészséges lenne. Ez a lyuk nagyon kis esélyes hogy magától összenő.
Cél:
1. fejlődni (heti súlygyarapodást nézni és minden evést mérlegelni, mert fontos hogy olyan 100 gramm körül 10-15 perc alatt meg tudjon enni),
2. betegséget nem elkapni (magas láz, fertőző biszbaszok) illetve ha mégis befigyel, akkor brutális antibiotikum kúra azonnal
3. legalább 3 éves korig megpróbálni kihúzni a szép egyenletes fejlődést, hogy csak azután kelljen műteni a szívét. Előtte nagyobb a műtéti kockázat, persze ha muszáj, akkor megcsinálják, de jobb lenne ha nem kerülne rá sor addig.
Szóval jól vagyunk. Koppkoppkoppkoppkopp.
Sokat gagyorog, mosolyog, hangosan kacag van, hogy álmában is. És kopp, de nekem szokatlan módon éjszaka csak 1x kel enni. Eszik este 8-9 körül, majd hajnal 2-kor, akkor bezabban vagy 150 grammot és szunya reggel 6-7 ig. Ilyet én bálinttal csak kb 10 hós korában tapasztaltam először.
Naffiú Bálintom eszméletlen rosszcsont, ugyanakkor egy bűbáj zabálnivaló manó.
Folyamatosan magyaráz, hol teljes halandzsát, mint klittyklattyhablibbububátitutá, hol teljesen érthetően apa-olló-kesztyű-csúszda és még vagy 40-50 szó. Hol csak anya és apa által érthető szavakkal: tratto=traktor, kóva=róka stbstb.

Hihetetlen hisztik vannak, abban a pillanatban, hogy nem az történik amit ő kiagyalt vagy nem azonnal történik meg. Visító, sivító, földhöz verős, majd 5-10-20 perc múlva magától elmúlós és mosolygós verzióban.
Lejátszott egy ilyet a Fehérvári úton a Salvus cipőboltban, összefutott minden vevő és ottdolgozó, majd a végén úgy menekítettem ki a gyereket, hogy cipője, sapkája, kabátja kezemben (mert ezt ahogy rátettem rúgta és dobta le magáról, miközben csapkodva verte magát a földhöz Kép ), eladó karomra húzta a nylon táskát amiben a vásárolt holmik voltak és gyereket izomból magamhoz szorítva elhagytuk a színhelyet.
Szóval hihetetlen akaratos egy kis pöcsös, de öcsit imádja.

Anya meg ma nagyon boldog, mert ma van a 3 éves házassági évfordulónk és este apa visz vacsizni, tökik meg itthon maradnak barátnőmmel. Fejek egész nap, hogy ha netám most borul meg a pici, legyen mihez nyúlni.
Na pussz, lépek.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Én is csak röviden és velösen irok, idöm semmi, az is be van táblázva ami mégis akad..

..Merthogy már csak 2 hét, és indulunk haza, közben a házunk még csak félig van kész, és amilyen a mázlink tuttira akkor kellene átvenni amikor mind a ketten otthon leszünk...Szóval szervezkedek, intézkedek, de már lassan 5 hónapja, amióta ez a házikó épülget.

Ádámom hullámzóan nagyon jó és nagyon rossz, mikor milyen lábbal kel fel. Sajna öcsit ö nem szereti korlátlanul, iszonyú irigy és féltékeny rá, sokszor ezt tudomására is hozza, azzal a játékkal üti amit elvesz töle Dani...Ez van, bizom benne,hogy hamarosan kinövi, illetve Dani már nagyobb korában inkább a közös játék lesz a domináns.

Na, szóval ez van velünk, nem vesztem el, de annyira nem tudok topkolni, hogy már iszonyat...

Azért ilyen röppentyüket mindig megpróbálok irni, legföljebb löjetek le, ha már nem emlékszik senki itt rám...

Barbi
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
barbi

JovikaKép
Egyetlen levelet sem kaptam.Kép

EditKép
Jó hírek.Kép Okos Bálint, az enyém gyerek nem használ túl sok szót, mentségére legyen, hogy egyszerre két nyelvet tanul.Kép Még mindig lázas, kimegy a Panadol és máris 38. Nem magas, de azért aggasztó. Egyébként semmi más baja. Szerintetek lehet a foga? Most jön az utolsó szemfogunk.

BarbiKép
Cukik a fiúk, a féltékenység pedig normális, majd elmúlik.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Elvittem manócskámat dokihoz, mire sorra kerültünk 4O fokos láza lett.Kép Megvizsgálták és semmi látható oka nem volt a magas láznak, torka, füle rendben. Kapott egy lóadag antibiotikumot a fenekébe és holnap vissza kell mennünk. Már jobban van, nem lázasodott be azóta, végre evett is valamit és a kedve is jobb lett.
Szegényem nagyon ordított, ahogy beléptünk a vizsgálóba, tudta ez már jót nem jelent. Okosak ezek a kölkök, nem felejtik el a kellemetlenségeket egyhamar.Kép
Most alszik. Remélem a mai nappal végeztünk ezzel a nyavajával.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: tegnap is, meg ma is próbálkoztam...a tegnapelőttire a méler démon válaszoltKép Kép
BercibajKépKép lehet, h figyelmetlen vagyok, de ez csak most kezdődött, nem? Nem lehet, h csak ún. háromnapos láza van?

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

JovikaKép
Próbálkozz az edinaboros@freemail.hu-val.Kép
Nem tudom hány napos láz lett volna, mert a 2. napon elfogyott a cérnám és elvittem a gyerekológushoz.Kép Még mindig nem lázas és alszik mint a bunda, úgyhogy megérte.Kép
Egy pár napig meg volt fázva egy kicsit, folyt az orra, beijedtem, hogy ráment a fülére. Az utobbi 2 napban volt lázas. Mi ez a 3 napos láz?Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi: mél mentKép

Háromnapos láz
Vírus okozta fertőző, kiütéssel járó betegség, mely három napos lázas szakot követően a láz megszűnésekor jelenik meg. A betegség cseppfertőzéssel terjed, a fogékonyság nem nagy. Hat hónapostól a 3 éves korig gyakori gyermekbetegség. 1-2 éves kor közt a leggyakoribb. A betegség lezajlását tartós immunitás követi.
Szövődmény: A magas láz alatt néha lázas görcs jelentkezik (babaszoba.hu-ról)

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Nálunk volt 3 napos láz, a dokinénik beijedt, antibiotikumot adott, (én is beijedtem, mert 39 fok feletti volt a láza és nagyon elesett volt 14 hónaposan) beadtam, aztán pöttyös lett, akkor leállította dokinéni az antibiobogyót, mert azt hitte allergiás lett rá, de továbbra is nagyon nyügi és elesett volt, másik dokinénihez mentünk, azt mondta pár napon belül jobban lesz, mert ez a vírus. Nálunk nem volt lázgörcs (szerencsére), csak ezek a pöttyök, állítólag ez is hozzá jár, de nem feltétlen.
Tényleg elmúlt hamarosan utána. Sajnos azóta rájöttem, hogy a mi dokinénink mindenre antibiotikumot ad, én meg eléggé ellene vagyok, csak akkor kapjon, ha tényleg kell.
Ezért inkább próbálok nyugodt maradni ha Dana megbetegszik, 38,5 feletti lázat csillapítom, tüneti népi kezeléseket kap, és csak 3 nap komoly betegség után megyünk dokinénihez. Eddig bevált.

Egcsi!Kép
Egyébként meg az antibiotikumnak 24 óra kell hogy hasson, tehát nem attól lett hirtelen jobban Bertold. Hacsak nem kapott még egy kis lázcsillapítót is.
Ja, és Dana is emlékszik a váróteremre és a rendelőre, pedig csak a kötelező oltásokon volt ott, 7 hónapnyi kihagyás után mentünk megint, de rögtön rájött mi a helyzet és a vizsgálat alatt is rettenetesen sír, le is kell fogni, mert nagyon hadakozik. Most doktorost játszunk itthon, bár remélem jó sokáig nem kell majd oda menni.

Puszi, Leone

KépKép
leone

EgcsiKép
Jobbulást a manónak! Remélem én is, hogy vége ennek a fránya állapotnak.

EditKép
Örülök, hogy minden a legoptimálisabban alakul Milánnal. Csak így tovább! A vacsiért meg irigy vagyok, mi már megint 1000 éve nem voltunk sehol kettesben, és kezd ez nagyon hiányozni. Már lassan beszélni se tudok "felnőttül", csak gagyogok.KépKép

BarbiKép
Helyesek a fiúk! Nem is értem, hogy nem érsz rá, amikor Ádám elpesztrálgatja a tesót láthatóan.KépKép

Nagy itt a pangás! Hol vannak a többiek: Marcsi,Soraya, Beus,Virág,Bogár,Alena, KnéRita,Edi,Doris,Orsoly,Beszti,Hurki,Krissi ???????????

Cat

Cat
Kép
cateye

Egcsi:-)
Jobbulást a manónak! Remélem én is, hogy vége ennek a fránya állapotnak.

Edit:-)
Örülök, hogy minden a legoptimálisabban alakul Milánnal. Csak így tovább! A vacsiért meg irigy vagyok, mi már megint 1000 éve nem voltunk sehol kettesben, és kezd ez nagyon hiányozni. Már lassan beszélni se tudok "felnőttül", csak gagyogok.:-):-)

Barbi:-)
Helyesek a fiúk! Nem is értem, hogy nem érsz rá, amikor Ádám elpesztrálgatja a tesót láthatóan.:-):-)

Nagy itt a pangás! Hol vannak a többiek: Marcsi,Soraya, Beus,Virág,Bogár,Alena, KnéRita,Edi,Doris,Orsoly,Beszti,Hurki,Krissi ??????????? Igazolatlan távollét!!!!!!!!!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
és ti hogy vagytok? elmúlt a nyavalya?

Lányok megint kérdés.
Milán csak anyatejes és 1 hete nem kakilt. Láthatóan kutya baja, nem görcsöl, nem szenved, eszik rendesen, de védőnénit most hívtam és azt mondta az már túl sok, adjak neki cukros kamilla teát (ettől vonakodom) illetve glicerin kúpot.
Vélemény?

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Én a Glicerin kúpra szavazok, kamillatea nélkül.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Edit: én is kupipárti vagyok (bár lehet, h csak azért, mert Berci nem iszik meg semmit az anyatejen kívül?Kép)

Cat: hábilubigágiguuuKépKépKép

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Edit Kép
én nem adnék neki semmit.
Máté kb. 3 hós kora után 7-10 naponta kakilt, végig 6 hós koráig... az anyatej nagyon jól emészthető, szinte 100%ban fel tudják dolgozni egyes babák.

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Mi elunk-virulunk, minden ok, fiuk jol vannakKép Olvasni olvasok am, csak irni nem irokKép Betegeskedoknek jobbulast, remelem mindenki gyogyul szepen.

Edit: az en fiaim ugyan nagy kakilosak, de en is ugy tudom, hogy 7-10 nap siman belefer csak anyatejes babanal, foleg ha nem faj a hasa. Szal szerintem varjal megKép

o.
orsoly

Beszti Kép
irgum-burgum... ide meg nem jössz a hírekkel????

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok,

Köszi, hogy hiányoltatok! Én is olvasó üzemmódban vagyok. Bevallom, sokszor lusta vagyok írni.
Jól vagyunk, nincsen semmi különös szerencsére. Zéti már nagy fiú, egyre önállóbb. Minden félét rá lehet bízni. Hozd ide, vidd oda, dobd ki, stb. Szépen jön az utcán is kézenfogva. Úgyhogy mire megjön a kistesó, ő már egy csomó mindent fog tudni egyedül. Minden nap tud valami újat, ez nagyon élvezetes időszak.
Pocaklakó is jól van, május 8-án megyünk nagy ultrahangra meg cukorterhelésre. Most már nagyon sokat mozog, érzem, ahogy megerősödött. A pocakom pedig hatalmasra nőtt!
Bocsánat, hogy nem szólok most senkihez személyesen, ígérem, ezentúl gyakrabban jövök.

Puszi, Alena
27+5

Kép
Kép
alena9

EditKép
Köszi már jól vagyunk. Ennek jól látható tanújele, hogy a fiúk egyfolytában esznek, és ipari mennyiségeket. Most gondolkozhatom melyik olcsóbb, etetni vagy öltöztetni őket?KépKép

Én csak akkor adnék kúpot a picinek, ha szenved a nem kakilástól. Nekünk abban a korban egy fél glicerines kúpot mondott a doktornő, ha már nagyon tekereg a kaki nélküliségtől.

Cat

Cat
Kép
cateye

Csajok Kép
a ti gyerekeitek esznek kanállal?
már 1 éves koruk óta küzdünk ezzel. levi még csak-csak, mert ő a reggeli tejpépet már egyedül is megenné, ha bírnék utána takarítani, csa Máté csak hadonászik a kanállal. Azt sem hagyja, hogy segítsek neki, és a szájába irányítsam.
Valami ötlet??? fognak ezek valaha önállóan kanállal enni???

puszi.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Berci eszik kanállal, ha akar, de kézzel jobban szeret. Majd belejönnek.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

OrsiKép
No para, nálunk ugyanez a helyzet.Kép Samu már eszik kanállal, bár a fele az előkéjében végzi, de Oli Csak hadonászik a kanállal, turkál a kajában, és ha segíteni akarok neki, akkor mérgében eldobja a kanalat. Viszont kézzel gyönyörűen eszik az egész szendvicset is.KépKép Én addig örülök amíg nem esznek kanállal, mert irtó mocskot csinálnak.

Cat

Cat
Kép
cateye

Csak bejelentkezek, idöm netezni sincs, bocs.
Orsi végre nem beteges, kis nátha szokott lenni, de most nem komoly a baj. Bölcsit nagyon szereti, 1 hete már ott is alszik. 10,8kg és 91,5cm. Munkám sajnos már nem sokáig van, keresgélek, de elég halott dolog.
Baba még sehol, júl. lesz beültetésem.

Visszaolvasni nem tudok, remélem lett közben több friss anyuka és kismama, gratulálok nekik!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Bocánat bocánat, hogy eltűntem, jól esett, hogy nem feledkeztetek el rólunk.
Jól vagyunk köszönjük.Még stresszesen de remélem hamar vége lesz tényleg ennek az időszaknak. KIssé elhavazódtam, mert heti2szer angolra járok, heti 2szer számtek tanfolyamot tartok, amire persze fel is kell itthon készülnöm. Közben meg örökös lemaradásom van mindennel, és elhanyagolok mindenkit, és alig alszom és a sokminden mellett korábbi életemmel kell szakítanom. Volt egy fél cégem ami eddgi a biztonságot és munkát jelentette a számomra bár az utolsó időszakban már csak gyereket akartam és az egyáltalán nem érdekelt. És most köteleznek az eladására, amit egyfelől megértek mert ingyenélő kismama vagyok, nem várnak rám tovább, hallani sem akarnak arról, hogy én még szeretnék gyereket. Másfelől meg ebben éltem és ezentúl fpgalmam sincs mit fogok csinálni, (azt már utáltam olyat soha többet)de úgyis lesz valahogy. Kétségbe egyáltalán nem esek csak remélem hogy találok valami új testhezálló dolgot. Nemszeretem dolgot nem akarok csinálni.
Balázs tündéri, annyit beszél, és elmondta az első önálló mondókáját isÉs talán kezd kijönni a verekedős időszakából remélhetőleg. Hiányom is van most Balázsból mert így heti 3 nap alig tudok vele játszani, és puszihiányom is van.
Remélem hamarosan lezárul minden stresszes jogi prcedúra és nyugis időszak jön és jó lenne ha jönne babuci is. Fürjm annyira jó apa, én meg annyira jó anya vagyok (csak így szerényen Kép ) hogy igazán jól járna velünk egy új kisbüdös Kép És mivel most körülöttem már szinte mindenki terhes így már csak én maradtam...nekem kell következni Kép Ugye milyen logikus az eszmefuttatás? Kép
Szóval ezek vannak. Láttam eléggé pangott az utóbbi időben a topik, én is csak olvastam, sokszor volt véleményem de erőm nem volt már írni. De siettetem majd az ubiszezont és akkor ráérek majd írni is. Puszi mindnkeinek Erika
hurki

ErokaKép

Hát ez rövid, lényegretörő mondóka volt.Kép Biztosan találsz magadnak olyan munkát amit szeretsz is és remélem hamarosan főállású, várandós anyuka leszel!Kép Kicsit megnyugodtam, amit írtál Balázsról, hogy már nem verekszik anyit, ugyanis az én Bercim is egy Macsó Junior, állandóan csépeli a vendég gyerekeimet, főleg a kicsit.Kép Van valami módszered amivel elérted, hogy ne verekedjen?
Most nekem is mennem kell, fent van a banda.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

sziasztok Csajszik!

Nahát gondoltam most, ha törik, ha szakad, én is bejelentkezem és most kiírom magamból...

szóval a számunkra legaktuálisabb témák: Eszter csajomat felvették az oviba. Úgyhogy bennem számtalan kérdés megfogalmazódott. Annyira hihetetlen, hogy már ovis lesz. Az első útjára engedem című fejezethez érkezünk, lelkileg nekem is fel kell készülnöm. Igazából furi az egész szitu, mert úgy jelentkeztünk, hogy ha felveszik, felveszik, ha nem, akkor sincs baj. Túljelentkezés miatt számtalan gyereket elutasítanak. Meg mázlista az is, ha gyeden lévő kismaminak nagyobb gyermekét felveszik. Nálunk két ovi van, ők 3 helyen. Nyílt napon mind a két oviban bent voltunk. Egyiket alapból elutasítottam, a kontyos, számomra konzervatív hozzáállás miatt. A másikba bementem, egyszerűen beleszerettem. Gyönyörű napos szoba, külön terasza a szobának, arra az esetre, ha esik az eső. Szimpi óvónők. Persze mit lehet lemérni első blikkre, csak saját tapasztalataidra, benyomásaidra hallgathatsz. Így választva neki óvónőt, csoportot. Számomra szimpatikus óvodában az 5 csoportból 2-t jelöltem meg. Vezetőnő a beiratkozáskor kérdezte, hogy jelöljek meg még 1-et, mert az első csoportba csak 3 gyereket vesznek fel (vegyes csoportok vannak), és abból is már 2 gyereknek lefoglalták a helyet, mert jönnek a nagyobbak tesói. Maradt egy. Nahát gondoltam , jó akkor ide nem veszik fel, majd felveszik a másik csoportba. A vezetőnőnek mondani egy harmadik lehetőséget persze nem tudtam, vagy nem akartam, már így is elég nehéz volt a döntés. Valamennyire olyan is, mint egy játék, aki mer az nyer. Nahát és hová sikerült, hát nem oda, ahol csak egy hely volt??? Hát csajok, mikor megkaptam, hogy felvették Esztert, minden átfutott a fejemben. Jól választottam-e neki, fogja-e szeretni, csak nehogy úgy érezze, hogy én eltessékelem otthonról, mert abszolút nem ezért adnám be, hogy sok lenne belőle, csak mert úgy gondolom, hogy Esztert ismerve imádni fogja, gyerekek között van, és csak ebédig lenne ott. Így is minden nap programot kell szervezni, gyerekek közé kell menni vele, mert imádja őket. Némelyik kétgyermekes véleménye az, hogy minek adná be a nagyobbat, ha otthon van a kisebbel. Néha pedig negatívoskodás csapódik le nekem. Eszter kérdése pedig állandóan az, hogy ma mit csinálunk, találkozom a barátommal, ma ki jön hozzánk, kivel fogunk ma sétálni? Vallom én is azt a véleményt, hogy gyereknek gyerek a társa. A gyerek pedig biztos érzi, hogy szeretik. Igazság szerint a legjobban a betegségektől félek. Gondolkozom a bárányhimlő elleni oltás beadásán, mert állítólag, ahol kicsi is van, ott már ő esetleg egy másik fajtáját kapná el, a többi betegségről nem beszélve. Szóval ovikezdésig még van egy kevés idő. Meg beszoktatásnál is megláthatjuk, hogy mennyire élvezi. Plul ma is az egyik ovi előtt jöttünk el, ahol kint voltak a kertben a gyerkőcök. Benéztünk a kerítésnél. Jöttünk el, Eszter első kérdése, hogy nem megyünk be?

Hogy Zsóról is néhány szót. Szegénykémnek belgyógyászt keresünk. Már eszik rendesen. Hozzáteszem állandóan tömné a kis fejecskéjét a drágám, annyira szereti a pociját. Csakhát alul meg igazán csekélyke távozik. Nagy átlagban 3 naponta kakil. Ha pedig kakil is, akkor is, mintha megszülné a kis bogyókból összefüggő csomóit. Már többször voltam ezügyben a gyerekorvosnál. Szerinte kinövi!? Pocija még sosem volt a kivizsgáláskor a doki szerint kemény. Azért még szívesen meghallgatnék más szakvéleményt is.

ERa
te már dolgozol csak úgy néhány napban? annyira közeledik az idő a szabadság végének, mármint, hogy itthon vagyunk. anyuék meg állandóan azt mondják, hogy majd akkor megtudom, ha visszamegyek dolgozni, mert ez még nem is igazán nehéz úgy, hogy itthon vagyok. De hát kérem, akkor sem áll meg az élet.

Karmen
Drukkolok munka és baba ügyben is

Icsija
ezek szerint Besztiéknél jön a következő baba, vagy milyen hírekre gondolsz?

Cat
most látom hiánylásomat, köszi. a fent leírtak felmentenek? nálunk Zsófa többet eszik, mint Eszter!

na most lépek, asszem így is sok volt belőlem, de lagalább kiírtam magamból... nemsokára kelnek a csajaim, addig meg még rendbehozom magam. lehet, hogy beiktatok egy fodrászt, ha van ma.

pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok Lányok!

Eltűntem én is. Eladtuk a házunkat, költöztünk, így megszűnt az internet hozzáférésem. Néha azért benézek és adok életjelt magunkról. Most is egy internet kávézóból írok!

Noncsikám már 11. hónapos. Van öt fogacskája és már szalad másfél hónapja. Tündéri egy kiscsaj.
Most a mamiéknál lakunk, amíg fel nem húzzák az új házunkat, nagyon élvezik a gyerekek, meg persze a nagyszülők is.
Milcsikém is nagyon nagy fiú. Borzasztó sokat komolyodott az elmúlt egy évben, igazi óvodás korú lett. Szeptembertől kezdi az ovit. (Nagyon nem szeretné)!

Pusza mindenkinek
Hóvirág

Hóvirág
milianya

Csajok, olyan jó, hogy néha írtok magatokról!

Era: én is drukkolok mindkettőhözKép
Karmen: Neked is! (a babához)Kép

Bogár: csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. A két lányom között 2 év van, Viri 3 évesen ment oviba. Nem viselte meg egyáltalán, sőt egy idő után (talán 1 hónap? nem emléxem) ott is akart aludni. Én is azt gondolom, hogy ha tudja, hogy otthon szeretik, nem érzi kiebrudalva magát, akkor baromira élvezni fogja! És nagyon szerencsés vagy, hogy bevették EsztertKép (Bár szvsz ezt is eltúlozzák a K. óvónénik. Gyerek alig van, úgyhogy bőven elférnének a GYESes mamák nagyobb gyerkői is. Csak ők akkor is annyi fizut kapnak, ha 10 gyerekük van, mint amikor 20...ja, nem vagyok ám epebajosKépKépKép)

Csajszik, jól gondoljátok meg a gyerekeitek nyevtanulását!!! beleőszülök a cseregyerek mizériába! Addig még szép a dolog, amíg a gyerek kimén, oszt jól érzi magát, na de vissza is kell fogadni őket, szórakoztatni, ungarisse speciálitét főzni nekik, meg minden. Ja, és jellemzően 2-5 (!!!) naponta fürdenek, szóval még szagolni is kellKép

Na, mára ennyi, jönnek a törökök...ja, nem, osztrákok, de egy kutyaKép

puszi:
Jovi

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok, mi is élünk!
Helyzet az, hogy betegek voltunk a zurammal, olyan torokfájós, náthás vírusfélével küzdöttünk. Nekem majd 3 hétig tartott, és napokra teljesen elvesztettem a hangom (ez idő alatt ugrásszerűen fejlődött Ádám kommunikációs készségeKép).
Semmihez sem volt energiám és ugye vannak a kötelező dolgok, de beírni végképp nem volt erőm.

Cat: köszi a hiányolást. Ma legalább 5 percre összefutottunk!

Bogár: jövő héten bátran pótolhatjuk az elmaradt talit! Látom még mindig gyötröd magad az ovis témával! Meglátod, hogy fogja élvezni a csajod!

Jovi: nálunk is maci-szerelem van!! Úúúgy mosolyog a mackókra és beszél is hozzájuk, főleg a kedvenchez! Bercibuci nagyon cuki!Kép

Noémi: nagyon szép kismami vagy!

Reditke: nálunk 3 hónapos korra múlt el a láb- és szájremegés teljesen. Azt olvastam, hogy egyes idegpályák még nem zárultak le és ez okozza. Főleg kaja után jelentkezik, amikor változik a kálium koncentráció vagy mi. Nem kell aggódni miatta!

Era: szóval te is munkásasszony lettél, üdv a klubban!

Egcsi: végül azért nem írtam, mert sógornőm rámzúdított egy nagy adag kinőtt bébiholmit...

Ádám átállt a napi 4(!) étkezésre, igaz napi szinten így is ugyanannyit eszik, mint eddig (kb.1000 grammot). Ebből egy étkezés már rizspép gyümölcspürével. (Bea épp ma állapította meg, hogy hamarosan utolérjük súlyban 7 hónapos Csengéjét!)
Ja és újabban folyton kiabálva magyaráz (vicces mély hangja van!), szóval tiszta Humor Harold!

Felteszek pár friss fotót:
Kép
Kép
Kép

KépKép
virág33

VirágKép
Egyszerűen tüneményes Ádám! És mekkorát nőtt! Látom kis tokája is van, nem éhezik a gyerek.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Virág: tündéri kismanó ez az ÁdámbabaKép

Csajszik, help me! Bercikémnek a múlt hét óta elég rendesen lecsökkent a kakimennyisége, ami miatt én arra gyanakodtam, hogy nem biztos, hogy elég neki a tejci. Kétségbe nem estem, lementem a rendelőbe mázsálásra. 10 nap alatt egy grammot sem hízott a gyermek. Még mindig nem estem kétségbe, van ilyen, max. nem várok június-júliusig a gyümikóstoltatással. Na, de nem kapni se égen, se földön fagyasztott barackot! (Szegény uram tegnap 4 nagy bótban is volt, sikertelenül). Ezek után mondtam, vegyen bébiételt. Hozott is a drágám, egykomponensű almapürét, sütőtököt, vilmoskörtét (HIPP, ill. Kecske márkájúakat). De ezekben is van mindenféle módosítóanyag, tizs-, vagy burgonyakeményítő, meg minden... Ti adnátok, adtátok az 5 hós, épp csak kóstolgató babának első körben ilyet?

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Persze nem tizs, hanem rizsKép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

VirágKép
Tündéri Ádám baba, de úgy látom, hogy hamarosan élőben is meg kell gyömöszköljem.KépKép

JoviKép
Helyes a macis pasid nagyon! Én nem adnék még neki módosított HIPP cuccot, de én alapban elég para-mama vagyok a kajával. Ezektől a gyümiktől meg nem fog hízni, mert sokkal kevesebb bennük a kalória mint az anyatejbe. Ha hízlalni akarod, és étkezést kiváltani, akkor inkább a Sinlac pépet javaslom. Mondjuk ettől függetlenül elkezdheted a gyümik bevezetését, mondjuk almával először.

Cat

Cat
Kép
cateye

BogárKép
Látom elsősorban magadat kell meggyőznöd, hogy jó lesz Eszternek a bölcsi.KépKép Én azt látom, hogy egyre inkább igénylik a gyerektársaságot a fiúk is, remekül eljátszanak más gyerkőcök mellett, így biztos vagyok benne, hogy a pörgős Eszter imádni fogja az ovit.

HurkiKép
Remélem nem sokáig leszel munka nélkül, mert hamarosan egy szaros-pisis bőgős csomagocska elég elfoglaltságot ad neked Balázs mellett.Kép

Na akkor még jó lenne, ha Soraya és Szöszi is hírt adna magáról, irgum-burgum.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

BogárKép
Bocsi ovit akartam írni, csak az enyémek bölcsibe mennek, és engem meg ez foglalkoztat.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

JoviKép

Boti se hízott a múltkor 1,5 hétig egy grammot sem, már készültem megijedni, de megnyugtatott a gyerekdokink és a védőnő
is, hogy 4 hónapnál idősebb anynatejes babáknál akár 1 hónapot is stagnálhat a súly, akkor sincs feltétlen baj!Kép
Most nem is viszem már olyan sűrűn méricskélni, elég a havi gyarapodást nézni!
A kakis pelus mennyisége sem mérvadó, akár 5 nap is eltelhet két kaki között - az anyatej nagyon könyyen emészthető, és lehet, hogy Berci mostmár feldolgozza az egészet!
Én várnék a hozzátápival, néznék egy havi gyarapodást, és ha az kevés, akkor kezdeném csak el.
Bocsi, hogy okoskodtam, tapasztalatom végülis még nulla, de azt hiszem én így fogom csinálni!KépKép

VirágKép
Ádi gyönyörű, és hatalmas babó!KépKép
Nagyon telik az idő!!

Bocsi lányok, de csak épphogy volt időm olvasni, már szólít is a kishercegem!Kép

Pusza!

...na, még pár kép gyorsanKép

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X