Új privát üzeneted érkezett!

EminaKép
Egyedül nem tudok menni velük a játszóra, mert ketten 4-fele mennek.KépKép Van bébiszitterünk, Õ segít.

Játszócumi: Azt olvastam, hogy 2-3 éves korukig muszáj valami nyugtató dolog nekik, ez vagy az ujjuk, vagy cumi, esetleg valami vigasz állatka, párna. Sajna az enyémek elég sokat cumiznak, illetve csak Samu. Szinte mindig a szájában lóg, mert a fogzás miatt igényli. Nyáron én is tervezem leszoktatni, de a módszert még nem tudom.Kép

EriKép
Itt az udvarunkon mi is takarjuk a homokozót fedővel, de nekem pont a játszóra kellett mennem, az én hibám.KépKép Na többet én sem megyek, mert ott nekik még csak a hinta meg a homokozó való, az meg van itt is a kertünkben.

Cat 18 hósak

Cat
Kép
cateye

BrigiKép
Nalunk jartal hetvegen??? - mert, pontosan ue. a szitu... En mar a hajamat teptem ma reggel. Csak azt hajlandok normalisan megenni, ami a sajat kezecskejukkel tuszkolhatnak a szajukba... Egyedul a joghurt es a gyumi az, amit meg en tudok adni nekik. Tapit mar egyaltalan nem hajlandoak enni, sot semmit cumisuvegbol. Nalunk most kenyer/kalacs, sajt (rengeteg) es sonka a reggeli es esti menu... En nem tudtam mit kezdeni veluk... Remelem neked sikerul majd valamit kitalalni...Kép

AnnamariKép
Nalunk meg nem is nagyon akarnak onalloan kanallal enni, csak a kezuket hasznaljak erre...Kép Verekedes nalunk ment egy rovid ideig, altalaban Eme utotte Reka fejet. Most nem csinaljak, inkabb puszilkodnak.Kép
Gratula Adamnak a lepkedeshez!Kép

ViktaKép
En most a narancssarga uj PP Aria Twin-re acsingozom, csak nem azt nezted te is ki??? Kép

SimonesKép CatKép
Itt a jatekboltban lehet venni zsakos homokot, es olyan homokozot, amihez van teto is... Ja, es en meg egyik itteni jatszon se lattam homokozot...
Nagyon durva hogy ilyen dolog tortenhet. Gyogyuljatok hamar Cat!

bgy

Ditke!
Találtam egy rakás pamperses zacsit, amit annakidején tettem félre, hátha lesz valami játék. Szívesen elküldöm neked, ha kéred. Írj címet, és elküldöm.

Újabb 4 lépéseink vannak, szóval lassan de biztosan gyakorlunk. 4-nél több, még nem jött össze, de ezzel is elégedettek vagyunk.
Jaj, és Gergő ma felmászott az ágyra. Nem tudom, hogy örüljek-e vagy sem, mert így akkor már nincs megállás, bárhová eljut, ha fel tud mászni.

Köszönöm a kanalas válaszokat. Megnyugodtam, h másnál is hasonló a helyzet.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Cat!

Sajnálom a fiúkat és az anyukájukat isKépKép
Mi még sosem voltunk homokozni, a játszótérre járunk ugyan rendszeresen de csak hintázni meg libikókázni. Meg amíg birom szusszal csúzdázni, csak felmászni még nem engedem őket, emelgetni meg már elég nehézKép De szerencsére én egyedül is tudok menni játszizni velük, nem szaladnak nagyon el. ÕPersze néha valamelyik megindul de akkor a másikkal is indulok abba az iránybaKép
De ahogy látom homokozni még nem fogunk egy ideig... Szeretnék ide a kertbe egy homokozót, csak most még munkások dolgoznak, most csináltatjuk a kerítést meg egy grillező-szalonnasütő sarkot, így most nem nagyon tudok kimenni velük, állandóan ott lábatlankodnának ahol a munkások vannak.

Önálló evés: én kezdetektől fogva hagyom őket beleturkálni, eleinte kézzel, most már kanállal. Igaz, minden evés után átöltözünk, de engem ez annyira nem borít ki. (Már megszoktamKép)
annak idején Petra nem volt hajlandó elfogadni semmi szilárd kaját, csak szopni akart és akkor kaptam egy anyukától azt a tanácsot hogy hagyjam hogy belenyúljon az ételbe, a kezét úgyis a szájához viszi, és ha így megkóstolja akkor megszeret enni. És igaza volt, nagyon bejött (ha esetleg másnak van hasonló problémája csak ajánlani tudomKép) így aztán nálunk mindig úgy nézett ki minden evés után mint a disznóólKép Ahogy nagyobbak lettek adtam kanalat a kezükbe és mindig mondtam, hogy bele szabad nyúlni, de csak kanállal. Mostanra már soha nem nyúlnak bele kézzel a főzelékbe, a kanalat viszont használják, már a szájukba is viszik a kaját, csak ha híg akkor a fele lefolyik mire beérKép Ha én etetem akkor is kiveszi a kanalat a kezemből és magától viszi a szájához, én csak irányítom hogy minél több bejussonKép De ettől függetlenül is át kellene öltöztetni mert inni is egyedül isznak, ami megy is addig míg valóban szomjasak, addig egy csepp sem megy mellé, de mikor már csak játszik akkor elkezdi kiköpni a vizet meg buborékot fújni... és sajna nem mindig sikerül elkapni az "éppen nem vagyok szomjas-de még nem köpök" pillanatot.

Verekedés: Nálunk pont fordítva van, inkább egymást bántják, más babával még sosem verekedtek, bár lekopogom mostanában egymást sem ütik annyit, szerintem ez annak is köszönhető hogy jó idő van és egész nap kint vagyunk, ott meg van annyi érdekes dolog hogy nem vesznek össze állandóan. Szerintem már a lakásban nem találnak felfedeznivalót, a játékokon meg mindig összevesznek. Hiába van két egyforma mindig az kell ami a másiknál vanKép

Annamari!
Köszönöm a Pampers zacsikat, priviben írok címet!KépKép

Ja, és hogy mennyire megfigyelnek mindent: van egy láda alma a garázsban, és mivel imádják az almát, ha kint vagyunk mindig vesznek belőle. Én mindig megmosom nekik, (van a garázsban is egy csap), erre ma mind a kettő kivett egy-egy almát és szép sorban odavonultak vele a csaphoz és tartották hogy mossam megKép Addig egyik sem harapott beleKép

Nem tudom ismeritek-e a Helen Doron módszert ami kisgyerekeknek oktat angolt. 1 éves kortól lehet járni, nálunk most indult egy új csoport, ma voltunk a bemutató órán, nekem nagyon tetszettKép 30 perces egy óra, játszanak, énekelnek, báboznak velük, a csajok nagyon élvezték. Volt egy olyan feladat hogy a karjukat széttárva-lengetve repülni kellett, hát egész délután azt csináltákKép
A barátnőm kislánya most 1,5 éves, ő is most jött velünk először, hazafele menet már mondogatta a számokat: one, two, three, fourKép Még az ujján is próbált számolni, de az még nem ment.Kép Én nem hittem hogy ennyire hatásosKép Persze ő már nagyon szépen beszél magyarul is, 7 hónaposan mondta az első szót, mostanra már mondatokban beszél, pl. Baba gyere ide, anya takaró be (=anya takarj be), vagy pl. óra után mondta hogy anya jövök mégKép
Kíváncsi leszek hosszú távon milyen. Valakinek van esetleg tapasztalata?

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

NettkeKép
Nagyon sok boldog szuletesnapot kivanok Natinak, Sarikanak es Beninek!

Kép

bgy

Sziasztok!

Annamari!
Akkor nálatok is nemsokára kezdődik a gyerekek utáni hajsza.Milyen idősek is ők?

Ditke!
Én már hallottam erről a módszerről.Egyedül vitted a két gyereket?Te is benn voltál velük az órán?Mesélnél róla bővebben?

Egész délelőtt kinn voltunk a kertben.Úgy kifáradtak a picurok,hogy még az ebédet is alig tudták kivárni.Ebéd után pedig pár másodperc alatt elaludtak.

Mindenkinek szép napot!
Emina 18hóKépKép

Kép
emina

Anett!
Boldog szülinapot az egyéveseknek! Ugye, milyen hamar telik az idő? Kép
Miket csinálnak már a nagyok? Mondta a védőnéni, hogy nagyon ügyesek mind, de régóta nem találkoztunk, te meg elég ritkán jársz erre.
Költözéssel hogy álltok? Gondolom, nem lesz egyszerű a három kicsivel.
És természetesen várjuk a fényképeketKép

Emina!
A fiúk most egyévesek, azaz 31.-én lesznek 13 hósak, de koriigált kor szerint csak 10,5, mert 31. hétre születtek.

Nálatok hányszor alszanak a gyerekek napközben? Az enyémek egyszer 10-11-ig egy órát, aztán 2-3-ig még egy órát, de 6-kor már olyan nyűgösek, hogy alig bírok velük. A fürdetés pedig fél 8-kor van, így elég hosszú az a másfél óra esténkéntKép

olyan gyönyörű idő van, de egyedül nem megyek le velükKép

Puszi:
Annamari (majdnem 13 hó)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok

A lányaim az utóbbi két napban kicsi angyalok. (kop-kop-kop) Alig sírnak, szépen esznek, jól alszanak. Mit is kívánhatnék még? Kép
Ma lefekvés előtt kacagva hancúroztak egymással. Olyan helyesek. Kép

Annamari
Mi is kétszer alszunk egy nap. Délelőtt fél 11-11 körül fekszenek, alszanak 1-1,5 órát. Délután változó. ÁLtalában 3 körül alszanak 1,5 órát, de előfodrul, hogy csak uzsi után egy órát, úgy 5-től. A fürdés előtti nyűgi nekünk is ismerős, pedig mi hétkor fürdetünk. De hat-fél hétkor már alig lehet bírni velük. Ezért jó, hogy ilyenkorra már hazaér apa, és játszik velük. Most sajna nincs egy hétig, úgyhogy egyedül küzdök. Ötletem nincs, hogy mit lehet csinálni.
Én egyedül is leviszem őket. Ha más nem a babakocsiban biztos elalszanak. Meg nekem is szükségem van levegőre. És hát sajnálnám kihagyni ezt a szép időt.
Gratula, nagyon ügyesek a fiúk. Az én lányaim nem elég motiváltak. Réka ha nem gondolkodik, akkor esetleg tesz egy-két lépést, csak úgy reflexből, de egyébként inkább mászik.
És felmászásban az enyémek profik. Most már a "biztonságos" helyeken sem merem ott hagyni őket.

Ditke
Azért nem semmi vagy. Engem teljesen kikészítene, ha minden evés után át kellene őket öltöztetnem. Nem tudom, hogy csinálod, hogy ennyi mindenre van időd. Az én lányaim tényleg kis angyalok, de így is alig van időm a háztartásra. Persze én szeretek azért aludni és szoktam is. Kép

Edit
A srácok tündériek. Irígykedem rátok a kert miatt. Na majd egyszer nekünk is lesz. Remélem. Kép

Üdv MIndenkinek

Brigi
11 és fél hó

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Szasztok!

Brigi

Én is szerettem aludni, de már leszoktam rólaKép Amint látod most is elég késő van, de még ezután fogok neki tanulni, mert szombaton megint vizsgázomKép
Valahogy meg lehet szokni, 4-5 órát alszom naponta. Persze heti 1x beiktatok egy 6 órás dőzsöléstKép
Öltöztetni nem vészes, harisnya le, body le, body fel, harisnya fel, kész. Itthon nem adok több ruhát rájuk, csak ha kimegyünk akkor még valami naci, vagy mióta jó idő van ruhaKép
Petra egyébként mostanában önállósítja magát, mindig vetkőzik. Ha nem figyelek, egy pillanat alatt kint van a harisnyájából és pucér lábbal szaladgál. Nagyon élveziKép én kevésbéKép
Igaz, állandóan mosok és némelyik kajafoltot nem tudom kiszedni a ruhájukból (vagy a ruha színével együtt jön kiKép) de azért annyira nem vészes.
Házimunka nagy része éjszaka. Bár a múltkor nem volt erőm felmosni így nappal mostam amikor ott lábatlankodtak körülöttem, persze mind a kettő azonnal ott tapickolt ahol vizes volt a kő: plusz egy harisnyacsereKép

Annamari

Mi is kétszer alszunk egy nap, de. és du. is 1-1 óra, bár mostanában volt hogy az egyik alvás kimaradt és nem zavarta nagyon őket...sajna.

Nettke

Boldog szülinapot a piciknek!

Emina

Egyedül voltam velük (mint mindigKép), de nem volt vészes. 30 perc egy foglalkozás, a csaj aki tartja nagyon rendes, tényleg figyel a gyerekekre. Bábozott nekik, labdázott, kukucsozott, külön-külön szól minden gyerekhez. Egyszerű dalokat énekelget, mutogatja közben amit énekel (szeme, szája, stb.)
A módszer lényege, hogy nem tanítani akar hanem a passzív tanulásra épít. Adnak egy CD-t amit napközben itthon 2x meg kell hallgatni, de csak a háttérben kell szólnia miközben a gyerek játszik, eszik, stb. Így folyton hallja a szavakat és állítólag megragad. A nyelv dallamát tanulják meg vele, a kiejtést, meg a nyelvtan ösztönösen "beül" a fülükbe. Legalábbis ezt mondják róla. Az én gyerekeim nem egy egyhelyben ülő fajták de egész jól megvoltak, inkább az a nehéz, hogy mikor mondja a csaj hogy forgassuk körbe a gyereket vagy repüljünk, nyissuk szét a karjukat, stb. akkor elég nehéz két gyerekkel egyszerre. Ilyenkor úgy irigylem az egygyerekes anyukákat...
Láthatólag tetszett a lányoknak, bár gondolom az újdonság varázsaKép
Meglátjuk később milyen lesz. Van egy szomszédunk, ő az angol tanszéken tanít az egyetemen, ő megígérte hogy egyszer eljön velem, talán 2 hét múlva, mert jövő héten nem ér rá. De szerinte sem rossz dolog.

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Nettke

Boldog Szülinapot az egyéveseknek!!!Kép Képeket mindenképp rakjál fel!

Annamari

Gratula a 4 lépéshez! Õk mikor álltak fel? Csak hogy tudjam, mikor várhatok Nikitől is ilyen attrakciót.Kép Õ már 1 hónapja áll.
Aludni az enyémek is 2-szer alszanak, ált 1-1 órát, fél 11-től és 2-3-tól, mikor hogy. De az tény, hogy ha nagy ritkán délután 2 órát alszanak, sokkal jobban lehet velük bírni este. Bár ők elég jól bírják, mi csak 8 után kicsivel fürdetünk, szopi a Barátok közt alatt.KépÍgy viszont alszanak reggel 8-ig általában. Ami nekem is nagyon jó, mert én is szeretek aludni.
Jól láttam, hogy a fiúk még mindig csak 2-szer esznek? Nálunk már 3-szor kapnak mást, szopi reggelire és fürcsi után van. Reménykedtem, hogy a több kajáltatással majd kicsit jobban híznak, de ehhez enniük is kéne. Ez meg nem annyira megy nálunk sem, főleg fogzáskor. Bár, most már 1 hete elég jól esznek, csak néha tépem a hajamat miatta. Fejni is fejsz még?

Ditke

Biztos jó ez az angol. Anyu most küld nekünk angol gyerekdalos CD-t, mi azzal fogunk angolozni. Aztán majd vmikor ha be merjük vállalni, meglátogatjuk őket kint.

Brigi

Most az enyémek is jó passzban vannak, nade holnaptól jön állítólag a rossz idő, így sztem mi is elfelejthetjük az angyalkákat.Kép

Lilla

10 és 3/4 hóKép

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Az enyémek 9,5 hónaposan álltak fel. Egy hét alatt tanultak meg mászni, feállni és felülni egyedül. Illetve Ádám csak egy hónappal később ült fel egyedül. A többit egyszerre csinálták.
Ádám tegnap már 5 lépést tettKép Lassan, de haladunk. azért nem nagyon akar menni, csak ha olyan a motiváció, hogy mászásból nem éri el azt a valamit, amit szeretne.
Gergő viszont egy lépést sem megy, sőt, nem is áll még kapaszkodás nélkül, úgyhogy nála el fog tartani egy darabig.
Igen, a fiúk csak kétszer esznek, de naponta többször is a kezükbe adok valami rágcsálnivalót. Főleg akkor, amikor mi is eszünk, mert nem lehet tőlük enni.
Fejni már nem fejek. Most szombaton kint voltam a börzén, és Péter üvegből adott volna nekik fagyi tejet, de nem ették meg, úgyhogy már nem is látom értelmét a raktározásnak. Szaporítani pedig szaporítanak ők eleget maguknak, éjjel legalább egyszer kelnek, de az éjjel pl kétszer is keltek. Napközben pedig állandóan cibálják a pólómat, különösen Ádám. Neki sosem elég a szopiból.

Azért csuda ügyesek a te manóid is! Tulajdonképpen nincsenek lemaradva ők sem semmiről. Azért egy éve még én sem gondoltam, hogy így behozzák azt a nagy lemaradást az enyémek.
Jaj, és a múltkor néztem, hogy nagyon szépek is, csak elfelejtettem írniKép

Na, már nyöszörögnek is, vége a délelőtti alvásnak, majd még jövök.

Puszi:
Annamari (majdnem 13 hó))

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

NettkeKép
Isten éltesse az 1 éveseket!KépKépKép Most látom, hogy milyen gyorsan elszalad az idő, már 1 évesek, Annamari fiai 13 hósak! Fúú de öregszünk.Kép

Hál Istennek nálunk is nagyon jó passzban vannak most, jókedvűek, kiegyensúlyozottak, kezelhetőek. A kajálásban itt is nagy önállósodás van, és muszáj hagyni nekik, mert csak úgy esznek. Amig etetem őket, addig nekik is kell kanál, és próbálkoznak serényen. A szendvicset is már úgy akarják enni egyben, nem esznek falatkákat. Szóval nagy fiúk lettünk.KépKép

Alvás: Mi egyszer alszunk már 13 hós koruk óta 1/2 12-től 2-ig. Ezt nagyon tudom élvezni.KépKép Fürdetés 7-kor, de bizony 6-tól már itt is megy a nyüglődés, csak könnyebb lefoglalni őket már mint kisebb korukban. A párom ilyenkor jön haza, akkor vele hancúroznak, birkóznak, így eltellik az idő. Viszont fürdés után felpörögnek, és este 8-ig még játszanak, csak akkor fekszenek le aludni.

A hajnali keléseink is kezdenek megszűnni, már 1/2 7-7 között kelnek, így teljesen kipihent vagyok. Szóval tényleg mindenre megérnek a gyerkőcök, a saját tempójukban. Elhagyják az éjszakai evéseket, és egyre kevesebb a felsírás, kivéve ha betegek.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke!

Ez az angol biztosan jó dolog,majd írd meg hogy haladtok.
Úgy látszik a lányok ilyen vetkőzősek.Az én pici lányomat is mindig zavarja a ruha,ő is állandóan vetkőzik.Reggel az az első,hogy leveti a pizsamát.Én tisztába teszem,felöltöztetem és csinálom a dolgom.Pár perc múlva kijön a szobából egy szem badyban és a levetett ruháit beledobja a szennyeskosárba.Ma még Dominiknak is segített megszabadulni a ruháitól.És azokat is berakta a szennyesbe.

Mi már csak egyszer alszunk 15 hónapos koruk óta.És ez így nekünk nagyon bevállt.Akkor tértünk át az egyszeri alvásra mikor tovább tartott elaltatni mint amennyit aludtak.Most 12,30-kor megebédelnek és irány az ágy.Ma is már 1 órakor aludtak.Délelőtt jól kifáradnak a levegőn és nem negyon kell őket ringatni,hogy elaludjanak.Én kézben altatom el őket és utánna teszem a kiságyba.Erre rászoktattam kiskorukban és most nehéz leszoktatni.Vagyis én ülök a földön Zsaklin a kezemben Domi meg mellettünk rugkapál egy nagy párnán.Megiszik egy üveg(1,5dl)vizet,félrlöki a párnát,hasra fordul és már alszik is.Kb három óra hosszát alszanak.Ha négyig nem ébrednek fel,akkor felkapcsolom a zenét,mert ha túl sokat alszanak este nem tudnak elaludni.Eddig 7-kor volt a fürdés de most,hogy később sötétedik eltoltuk 7,30-ra és 9 előtt alszanak el.

Cat!

Akkor ezek szerint jobban vagytok?Elmúltak az afták?

Most indulok takarítani.

Emina 18hóKépKép

Kép
emina

Cat!

Az előbb visszaolvastam és láttam,hogy Nettke megköszönte,hogy a segítségeddel mindent eladott.Tudnál nekem is tippet adni?Én úgy látszik ügyetlen vagyok,de sehogy sem tudom eladni amit már nem használunk.
Emina.

Kép
emina

sziasztok!
bocs az offért, hátha valakit érdekel:
opel zafira 7 személyes autómat eladom, 2.5 éves, 25 000 km van benne-nagyon jól elfért benne az 5 gyerkőcömKép
pelikukacmonornetponthu-ide írjatok, ha érdekel
köszi
pkinga

EminaKép
Hólyagocskák még vannak a fiúk szájában, de elkezdtek nagyon enni, így gond már nincs. Éjjel sincs már felsírás, így gondolom nem fáj már nekik.

Nettkének is azt tanácsoltam, hogy a www.ikresek.hu oldalra tegye fel a dolgokat a Keres/Kínál rovatba, mert azt nagyon sok ikres olvassa, még ha csak passzívan is, és minden elkel ott.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok

Ma nagyot sétáltunk. Kaptak a lányok kalapot, kettőt is fejenként. Szóval felkészültünk a nyárra. Kép
Sajnos ezzel a meleggel gombás lett a puncijuk. Kép Doki mondta, hogy legyenek minél többet szabadon. Nem tudom ezt hogy oldjam meg. Valakinek valami tapasztalata? Még kis bugyijuk sincs nekik. Azért teljesen csupaszon mégsem szeretném, ha leülnének a földre.
És sajnos már hetek óta nincs szopi és tejci is alig, pedig fejtem, dehát ha nem működnek együtt. Kép Azt hiszem itt a vége, de azért örülök, hogy legalább eddig tartott. Kép

Lilla
Nem tudom mennyire érdemes a felállás és járás közötti összefüggést időben nézni. Nálunk Réka decemberben felállt. Akkor még ülni nem is tudott, utána tanult meg, de menni még most sem akar. Nagyon véletlenül egy-egy lépés. Pedig már tök stabilan állnak egy ideje.

Ditke
Én is próbáltam a kevés alvás, sok munka, de nálam ez azzal jár, hogy borzasztó ingerült vagyok a lányokkal is, és hát egy kiabáló anyuka rosszabb, mint egy nem rendesen kitakarított lakás. Persze jobb lenne, ha menne egyszerre a mosolygás és a nem alvás, de azt hiszem alkatilag nem vagyok rá alkalmas. Kép

Remélem azért a holnap sem lesz vészes rossz idő ide vagy oda. Mindenkinek szép estét.

Brigi
11 és fél

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Mindig megkönnyebbülök,mikor azt olvasom,hogy máshol is ugyanazok a gondok,mint nálunk.Nem alvás, nem evés és fürcsi előtti nyüszögés.Persze nem azért,mert akkor nem csak én szenvedek,hanem mert legalább ilyenkor úgy érzem,hogy nem rossz anya vagyok,hanem ilyenek a gyerekek.
Mi is nemsokára 1évesek leszünk,pontosan 6nap múlva.A fiúk kapaszkodva mennek,felmásznak székre, ülőgarnitúrára.Lemászni még nem mindig sikerül,de ezt is tanulgatjuk.Olika már kapaszkodás nélkül áll.Marci meg valami furcsa fél-fejenállás szerű pózból próbálna meg felállni.Eddig eredménytelenül.Viszont rájöttek,hogy milyen jó birkózni.A másik hajába,ruhájába kapaszkodva másznak egymásra illetve ha a másik menekülőre fogja,akkor így húzatják magukat.Ez persze sok sírással jár!Bár néha nagyon komikus is tud lenni.Kívülállóként.Mert ha kézközelbe kerülünk,a mi hajunkba is belekapaszkodnak.
Marci egypár napja fél a fürdéstől.Szörnyű körülményessé vált így az esténk.Marcit először egyedül megfürdetem.A nagykádba már be se merem tenni,mert már vetkőzésnél is sírt.Így most belém csimpaszkodva vetkőzünk,aztán a kiskádból mosdunk.Egypár napig csak vizes pelussal,ma már bele tudtam (végre) tenni.Ebben a nagy melegben sokszor megizzadnak és már nagyon aktuális volt a hajmosás.Ezt most szerencsére megejtettük,illetve alaposan lemosdattam.Ez is ráfért.Egy kutya formájú mosdószivacsot "vetettem" be a cél érdekébe és száműztem az összes régi játékot.Gondolván hogy az valami kellemetlenre emlékezteti.Igazából nem tudjuk,hogy mi történt.Egyszercsak jött a sírás és nem volt hajlandó megmaradni a nagykádban.Pedig már közel 2hónapja ott fürdenek együtt.
Miután végeztem a Marcival,jöhetnek a többiek a nagykádban.Így kb. 3/4óra,mire midhárman megfürdenek.
Nettke!
Ezúton is sok boldogságot a gyerkőcöknek!!!

Cat!
Örülök,hogy jobban vagytok!Reménykeltő,amit az evéséről és az alvásról írtál!

Annamari!
Hú de ügyesek vaygtok!Mindjárt szaladhatsz!felkészültél rá lélekben és fizikailag?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Brigi!

Én nem csak a sok munka miatt vagyok ennyit fent. A gyerekek mellett nappal nem jut időm magamra és ez nekem nagyon hiányzik. Hogy netezzek egy kicsit, olvasgassak (mostanában ez ugye a tanulás), hímezgessek, keresztrejtvényt fejtsek vagy bármit, csak kicsit nyugiban. Nekem ez kell, akkor is ha ez az alvás rovására megy. Tulajdonképpen akkor volt nehéz amikor sokszor keltek éjjel, akkor én sem tudtam kialudni magam és fáradt meg ingerült voltam, de így, hogy tudom hogy ha lefekszem akkor 6-ig alhatom, így már nem gond ha 2 óra van hajnalban mire ágyba jutok, mert azt a 4 órát háborítatlanul végig tudom aludni. Én orvos vagyok, a gyerekek születése előtt nagyon sokat ügyeltem mert kellett a pénz, építkeztünk, szóval akkor is sokszor volt hogy ennyit meg még kevesebbet aludtam és másnap szintén dolgozni kellett. Egy idő után megszokja az ember. Igaz, pl. én sokat mentőztem meg kijáró ügyeleteztem akkoriban, aztán mindig mondtam hogy vajon mit gondolnak az emberek akik hajnalban/reggel mennek dolgozni, mert ugye nyáron már 4 órakor is elég világos van. Látják hogy a szirénázó mentőben az ülésen görnyedve alszik a dokiKép Mindig mikor odaértünk a sofőr oldalba bökött hogy keljek felKép Mondtam is neki, hogy még jó hogy ő nem alszik menet közbenKép Persze nekik jó, ők 12 óránként váltják egymást, mi meg 24-ezünkKép Ja és persze ez másodállás, reggel 7-kor vége a mentőknél, fél 8-ra irány a kórház, esetleg ott is ügyelet, akkor majd csak másnap este haza... de a "rekordom" hogy 10 napig nem jártam otthon, a kocsi hátuljában egy zsák ruha, tisztasági csomag, aztán egyik ügyeletből a másikba. Nyár volt, szabadságolás, meg volt néhány jól fizető helyettesítés, szóval összejött. Furcsáltam is mikor kérdezték szülés után eleinte, hogy hogy birom az éjszakázást a két gyerek mellett, nekem természetes volt. Persze nem mondom hogy nem tudnék egy nagyot aludni, de kialakult bennem az hogy rövid idő alatt is ki lehet pihenni magam.

Lilla

Nálunk Csenge állt fel előbb, aztán meg sokkal később kezdett járni mint Petra. Szerintem itt nincs egyenes összefüggés.

Első próbálkozásunk a bilibe kakival:
Csengén látom hogy kakilni készül, hát lerohantam, lekaptam róla a rucit meg a pelust. Persze addigra már bement a pelusba egy kis kaka. Sebaj, gondoltam majd a többi a bilibe. Ráültetem a gyerkőcöt a bilire, aki közben kirántja a kezemben levő kakis pelenkát, mire annak tartalma a kövön köt ki- nekiesem gyorsan feltörölni, mire Csenge feláll a bilin és odanyúl a fenekéhez, így már a keze is csupa kaki. Kép Felkapom hogy megmossam mielőtt a szájához viszi, persze közben az én kezem is olyan lett. Mire végeztem, gyerkőc nem akar bilire ülni. Gondolom akkor mégsincs több kaki, pelus fel. Fél perc sem telik el, leguggol és nyom... Felkapom, harisnya, pelus le (most elővigyázatos vagyok és megmentem a tartalmát, mert persze megint jutott bele) de bénán ültetem a gyereket a bilire, erre a bili széle lett csupa kaik a fenekétőlKép Mosdás, bilizési kísérlet, nyomunk együtt, de nem jön semmi. Biztos már nincs több. Tiszta pelenka , harisnya fel. Fél perc: valami büdös. Nem mostam meg jól a fenekét? Belesek a pelusba: a harmadik adag...Kép
Azt hiszem ezt még gyakorolni kell babának és mamának egyarántKép

Emina!

De legalább a Te lányod rendes és beteszi a szennyesbeKép Az enyém egy ideig hurcolja magával, el sem lehet venni tőle, aztán meg ledobja a lakás legkülönbözőbb pontjain én meg keresgethetemKép

Cat!

Jó hogy javultokKép, szörnyű lehetettKép A mamának isKép
Ti biliztek már?

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Ditke
Nem kárörvendés, de jó ez a bilis sztori. Kép Kép Kép

Hát ezt a rövid idő alatt kipihenni magam ezt nekem is megtaníthatná valaki. Olyan sokat időt "pocsékolok" alvásra. Kép Kép
Gyerekkoromban még kacérkodtam azzal, hogy orvos leszek. Az, hogy nem bírom a vért, meg a tűktől elájulok azért akadálynak tűnt. És még aludni sem hagynának!! Kép Kép

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Hát igen, nem árt ha az orvos nem ájul el miközben megszúrja a betegetKép
Engem a vér nem zavar, a szagokat viszont utálom. Sajna abból is akad bővenKép
Hát igen, ált aludni sem hagynak. Persze a kedvencem mikor hajnal 3-kor telefonál be a beteg, hogy nem emlékszik hogy bevette-e este a vérnyomáscsökkentőjét...mit gondol ha felhív én meg tudom mondani??? Persze aztán forgolódhatok hogy visszaaludjakKép
De a legjobb az mikor álmodtam csak hogy menni kell, felöltöztem, lementem a mentőautóhoz, vártam a sofőrt. Aztán egyszer csak valaki megkérdezte hogy mégis mit akarok itt hajnalok hajnalán, örülnék inkább hogy aludhatok. Mondom, hát menni kell, nem? Mindenki csak nézett hogy ezt honnan szedtem, esküszöm emlékeztem hogy feltelefonáltak... ez a legnagyobb szívásKép Aludhatnék én meg ilyenkor semKép
De nem akarom szétoffolni a topikotKép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Én egy időben,úgy egy éves koruk körül mindjárt ébredés után ráültettem őket a bilire.Dominiknál minden alkalommal volt kaki és pisi is(bőven).Zsaklinnál általában csak pisi.Ezt pár hónapon keresztül így csináltuk és addig jutottunk,hogy reggel mikor levettem az éjszakai pelust,az szinte száraz volt.Ahogy ráültek a bilire már csobogott is,és majdnem félig volt pisivel.Egyszer kórházba kerültünk úgy 10 napra Domival és ott nem raktam rá mivel nagyon nyűgös volt és azóta elmaradt a biliztetés.Pedig megint el kellene kezdenem,hogy nyárig legyen is eredménye,de mivel mostanában reggel főzök,hogy délelőtt is minél több időt tudjunk levegőn lenni mindig rohanásban vagyok és nincs időm ott ülni mellettük.Mert ha félrenézek már fel is pattannak róla.Kb 15 perceket ültünk rajta de egyfolytában foglalkozni kellett velük,hogy megmaradjanak.

Ha már a pihenésről is szó van!Hagyta már valaki pár órától tovább(gondolok itt 2-3napra)a gyerekeket a nagyszülőkre?

Jó éjszakát!
Emina 18hóKépKép

Kép
emina

Emina

Mikor biliztetted őket nem bántották egymást? Én próbáltam már így hogy reggel mindig ráültesem őket, de valamelyik mindig felpattan aztán elmászkál,odamegy a másikhoz és elkezdi cibálni a ruháját, vagy csak megsiogatja, de nem hagyja nyugodtan, pedig Csengén már látom hogy ha kell neki akkor koncentrálnaKép

Én még néhány órára is alig hagyom ott őket, mikor szombaton suliba járok 9-től 3-4-ig tart, akkor is utána nagyon nyűgösek, 2 napig alig lehet bírni velük. Az enyémek még nem értek meg ráKép Meg elaltatni sem nagyon tudja más, nekem meg pillanatok alatt elalszanak. A szoptatás miatt meg pláne nem lehet, szétennék a nagyik agyát a nyafogásukkal ha ez kimaradnaKép

Ditke
17 hóKépKép
ditke62

Ditke!

Mikor a bilin ültek olyan távolságba voltak egymástól,hogy ne érjék el a másikat.Én végig velük szemben ültem,és valamivel lefoglaltam őket.Ha kimentem egy pillanatra már fel is ugrottak.És csak alvás után maradtak meg ennyi ideig a bilin.Ha napközben rá akartam őket ültetni csak sírtak,úgy hogy akkor nem is erőltettem.
Emina.

Kép
emina

EminaKép
Én sem hagytam még itt a kölköket pár óránál többre. Csak őszre tervezünk egy 3 napos kiruccanást a párommal, addig magamat is trenírozni kell, hogy itt kell hagyjam őket. Szerintem nem lesz egy nyugodt percem se.KépKép Most meg még Õk sem bírnák szerintem, olyan anyásak-apásak.

DitkeKép
Mi még nem bilizünk. A nyarat ki akarom várni vele. Amikor megvettük a bilit, akkor pár napig próbáltuk, esténként fürcsi előtt ráültettem őket, de nagyon hamar elunták, és inkább azt élvezték, hogy pucéron szaladgálhatnak a lakásban, és persze valahová odapisiltek a kőre, ahol érte őket az inger. Szerintem még nem érettek rá a fiúk.

EditKép
Nálunk is volt Samuval ilyen fürdésundor valamikor 1 éves kora körül. Kb 1 hónapig tartott. Szerintem elcsúszhatott a kádban, vagy megütötte magát, azért jött ki, de konkrétan nem emlékszünk semmire. Aztán szép lassan visszaszokattuk a kádba, ehhez egy új játék kellett, ami érdekelte.

Cat 18 hó

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Fürdésről: nálunk is volt ilyen időszak, mind a kettőnél. Szerencsére nem egyszerre Kép Anyukáméknál lakunk, és fürdetni lejártunk hozzájuk, mert az emeleten csak zuhanyzótálca volt. Mikor kicseréltük kádra, onnantól kezdve imádtak fürödni. Nem tudom, hogy a kád tetszett-e nekik, vagy a felújított fürdőszoba, mindenesetre azóta alig tudom kiszedni őket a vízből.

Bilizésről: sajnos nálunk Gergő majdnem 3 éves volt, mire szobatiszta lett. A bili mindig kéznél volt, játszottak is vele, de ráülni ..., na azt nem Kép Erőltetni pedig nem akartuk, mert azt olvastam, hogy nem szabad erőltetni, mert annál inkább ellenkezni fog a gyerek. Tehát ki kell várni, amíg megérik rá. Persze az nem árthat, ha próbálkoztok, magyaráztok nekik hátha ráéreznek a dologra. Kép

Távollét: még mi sem hagytuk itt őket több napra. Igazából még 1 egész napra sem. Egyszer volt olyan, hogy Pesten meglátogattuk a barátnőméket, de mikorra alvásidő volt, már itthon voltunk. Olyan volt, hogy Anyukám fektette le őket aludni, mert este volt valami programunk, de szerencsére neki is elalszanak. Kb. 1 éve volt egy ilyen eset: Anyukám letette őket, de Grétike nem volt hajlandó aludni. Erre Anya lefeküdt mellé a földre (jelzem nálunk sosem volt divat az ilyen, mindig egyedül alszanak el) Mikor elaludt Gréti, akkor kijött. Másnap Grétike követelte tőlem is hogy feküdjek mellé úgy a földre "mint tegnap Mama"! Közöltem vele, hogy ez nem így működik, és aludjon csak nyugodtan, itt vagyok a másik szobában. Azóta sem kérte, hál'Istennek. Kép

Ditke! Nagyon irigyellek, amiért ilyen kevés alvással is beéred. Én imáááádok aludni Kép Csak sajnos nekem is kevés időm van erre. Mit szoktál hímezgetni? Én keresztszemeseket szoktam néha.

Andi: (sajnos Kép ) már 3 év 8 hó (repül az idő)

Kép
gandi75

Sziasztok!

Én sem hagytam őket még pár órára sem nélkülem.De most már nagyon gondolkodom rajta,hogy meg kellene próbálni.De nagyon félek hogyan fognak reagálni.Pár hete anyóséknál voltunk,és ők reggel indultak a piacra a gyerekekkel.Mikor elindult az autó és Zsaklin látta,hogy én nem megyek olyan sírásba kezdett,hogy vissza kellett nekik fordulni.Kivettem az autóból,akkor kicsit megnyugodott,de utánna már hiába hívták,hogy megnézik a cicát,lovat nélkülem még az apjához sem akart menni.Mondjuk az én szüleimmel több időt töltöttek a nővéremet is imádják,ha velük maradnának nyugodtabb lennék,de mikor arról esik szó mikor maradnak ott a gyerekek akkor elbizonytalanodom.Mindig félek,nehogy fájdalmat okozzak nekik.

Emina 18hóKépKép

Kép
emina

Ditke!

Én is irigyellek, hogy ilyen kevés alvással is így bírod. Valahogy azt hiszem, a szervezet is alkalmazkodik a kezdetis sok nemalváshoz, legalábbis én úgy éreztem, szülés előtt nem bírtam volna ennyit, de most már mennek ki belőlem a hormonok és én is nagyon nyűgös tudok lenni, ha nem engednek eleget aludni. Ennek ellenére én is szeretek fennmaradni sokáig, én is akkor veégzem el a munkám javát is, illetve szórakorni sem nagyon tudok máskor.

Távollét: az enyémek maradtak itthon 8-10 órára az apjukkal, amikor megkíséreltem az iskolába járást, de akkor még megették a fagyasztott tejet. Azóta már nem eszik meg, sőt most már egyértelműen tudják követelni a cicitKép Szóval én úgy hiszem, amíg szopnak, nem nagyon fogok tudni menni sehová nélkülük. Este is cicivel alszanak el, aztán 11 körül még egyszer ébrednek, úgyhogy teljességgel kizárt az esti szórakozás is egy időre.
Több napra én nem is tudnám senkire sem hagyni, de szerintem főleg én nem mernék tőlük elszakadni. A fodrászhoz is valóságos szívbajjal megyek, aztán rohanok haza, hogy mi van velük. Most már szinte mindenhová viszem őket magammal, és ezt ők így szokták meg. Szerintem nem is lennének már el rajtunk kívül senki mással.

Cat!
Örülök, hogy jobban vagytok.
Hogy bírsz velük, hogy már mennek is?

Tényleg, Orsi is olyan régen járt erre. Hogy vannak a manók?

Edit!
Sajnos fürdésündorhoz nem tudok hozzászólni, de nálunk mindenki külön fürdik, én nem merem beletenni őket a kádba anélkül, hogy fognám. Állandóan állnak fel a vízben, még így is el-elcsúsznak néha, hogy fogom őket.

Bilt még nem is vettünk, de szerintem csak jövő nyáron fogunk próbálkozni vele, addig meg küzdünk a pelenkázással.

Pussz

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok

Emina
Szerintem az otthagyáshoz először olyan szitut érdemes kipróbálni, amikor otthon vagytok, ismerős környezetben, tehát inkább hozzátok jöjjön valaki vigyázni rájuk. Nekem az a tapasztalatom, hogy az enyémek sokkal nyűgösebbek idegen helyen még velem is. Itthon szépen elvannak anyuval, vagy az anyósommal, barátnőmmel, de máshol nem hinném. Persze nagyon okos én sem vagyok, mert én csak 1-2 órára szoktam őket itthon hagyni, amikor vásárolunk, vagy ilyesmi. Olyan már többször volt, hogy összességében többet voltam távol, de közben hazajöttem. Lehet, hogy az is beválik, hogy többször elmenni rövidebb időre, és akkor megszokják, hogy mindig hazajössz.

Annamari
Jó csúszós kádatok lehet. Az én lányaim is mindig felállnak, de olyan stabilak, mint más terepen. Mondjuk én sem fürdetem őket együtt, ha csak egyedül vagyok, mert néha jó kis trükköket mutatnak be, pl. víz alá bukás direkt, aztán köhögés, mert vizet nyel, vagy megpróbálnak felmászni a kád oldalán minél magasabbra, meg ilyenek. Nálunk a férjem a fürdetőmester, csak az öltöztetéshez, vetkőztetéshez megyek be én is.

Én már nagyon szeretném biliztetni őket a nyáron, hátha. Borókát már lassan le kell szíjaznom a pelenkázáshoz. Nem bírom én ezt idegekkel. Lassan már ott tartok, hogy az ágyon fogok pelenkát cserélni úgy, hogy közben lefogom a kezét a lábammal, hogy ne tudjon kifordulni és elmászni.

MIndenkinek szép estét. Én megyek és kipihenem a ma délutánt. Elmaradt a délutáni alvás, és hát a fürdetés előtti 1,5 óra egy horror volt. Szerencsére utána hamar elaludtak.

Brigi
11 és fél

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

A kádunk valóban csúszós, épp most készülünk csúszásgátlót venni. Nálunk is apa fürdet, ő szokott is velük játszani pancsi közben. Én nem nagyon játszom velük, ha netán én fürdetek. Örülök, ha túlvagyunk rajta.

Pelenkázás nálunk is horror, néha le is fogom a kezüket a lábammal, ha nagyon nem bírok velük. Persze olyankor bömbölnek, de nem hagyhatom krémes fenékkel szaladni őket.

Én a bilihez nem fűzök nagy reményeket, azért nem is próbáljuk. Mondjuk, majd meglátjuk, mennyire tudatosul bennük, hogy épp mit csinálnak. Szerintem még korai lenne nekik. Erőltetni pedig semmit nem fogok, majd leszoknak a pelusról előbb-utóbb.

Tudja valaki, hol lehet olcsón jó cipőket venni?

Pussz: Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Kösz a hozzászólást fürdés ügyben!

Cat!
Megvan az új játék.A nagytesó vett nekik szülinapjukra fürdőjátékokat.Hétfőn megkapják,addig a kiskádban pancsolunk.Bár kimenni nem mehetek a fürdőből,sőt fel sem állhattam mellőle,de legalább nem ordít.Szóval haladunk!

Annamari!
Ismerős a pelenkázós sztori!Csak nálunk kakis fenékkel próbálnak megszökni.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Pelenkázásnál azalőtt nálunk is volt elszaladás,küzdelem.De most már nagyon eggyüttműködnek.Mikor mondom,hogy pelenka csere,akkor elszaladnak.Megfogom a kezüket,odavezetem az ágyhoz és lefektetem.Ettől kezdve már nincs gond.Szó nélkül hagyják,hogy kicseréljem a pelenkát.Fürdés előtt 20 percel engedem,hogy meztelenül szaladgáljanak.Azt nagyon élvezik.Vannak azért balesetek,hogy odapisilnek valahová,de mostanában megfogják a kezem és odavezetnek.Már tudják,hogy azt fel kell törölni.

Emina 18 hóKépKép

Kép
emina

CatKép
örülök hogy jól vannak a fiúk.KépKép

de nem értem ezt bármely játszótérről össze lehet szedni? vagy kutya-cica terjszeti?
bocs ha írtátok de csak átfutottam.

NetkeKép
utolag én is boldog szülinapit kívánok a gyerekeknek!!

nálunk megfáztak de ezt leszámítva minden rendben van. (csak anyának kevés az ideje vagy sok a dolgaKép)

pusz: Vikta
7KépKép 22Kép
vikta

Annamari

Én az ikresek fórumon láttam egy linket, ahol neten lehet rendelni magyar és állítólag ortopédiailag is jó kiscipőket olyan 4500 körüli áron. Nekem is nagyon aktuális a téma, de a lányok még nem mennek, úgyhogy én még nem vettem, nincs saját tapasztalatom.

Itt a cím:
http://www.bebicipo.hu/

Brigi
11 és fél

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Annamari!

A Soroksári Auchan áruház üzletsorán van egy cipősbolt Sebastian.Elég nagy választék szokott lenni gyerekcipőkből és elég jók az árak is(4000-6000 ft).

Kép
emina

Annamari!

Nettke rendelt a bébicipőről valamelyik kislánynak. Én úgy tudom elégedett vele,de kérdezd meg őt is.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Sajan nem igazán érek rá még olvasni sem, Pepe tegnap este belázasodott, ma meg szörnyen fulladt... bevittem az ügyeletre, majdnem befektettek minket a KlinikáraKép LaryngitisKép Az "mentett meg" hogy ikrek és nem engedtem hogy szétválasszanak minket, mondtam hogy vagy mind a kettőt felveszik vagy egyiket semKép így azt mondták akkor inkább menjünk hazaKép Most itt virrasztok mellette...
Van valakinek hidegpárásítója? Melyik a jó márka? Milyet érdemes venni? Mire figyeljek?

Köszi!

Mindenkinek minden jót, kellemes hosszú hétvégétKép

Ditke
ditke62

Ditke!

Mi Vivamaxot használunk,tökéletesen megfelelő.7.000Ft körül volt.Azt hiszem 2év rá a garancia.Különösebben nem kell semmire figyelni.Mi az Oli (ő fullad) ágya közelében lévő egyik falipolcra tettük.Az a fontos,hogy gondold ki,hova teszed,legyen a közelben konektor,elég hosszú legyen a zsinórja.Érdemes közel tenni a Pepe ágyához.Ja és mi csak desztilált vizet használunk bele.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke!

Már nem tudom, hány hozzászólásom tünt el a napokban.Kép
Írtam az este, hogy mi Boneco márkájút kaptunk kölcsön, én nagyon elégedett vagyok vele, a zsinórja kb 2 m hosszú. Igaz, alig használtuk, mert nem nagyon volt rá szükség.
Gyógyuljatok meg hamar! Remélem, már jobban vagytok.

Köszönöm mindenkinek a cipős segítséget.

Pussz

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Ditke!

Domi (már valamikor írtam róla) ha összeszed valami virusos megfázást mindjárt fulladni kezd.Azt mondták ezt majd kinövi,ha minden igaz.Nekünk is van hidegpárásítónk szintén Boneco,de nem igazán tudok vélemény mondani róla.
Remélem már jobban van a kicsi lány.
Emina.

Kép
emina

Ditke

Sajnálom Petrát. Nekünk Tefal Baby van, elég jó, kb 15 e volt a Media Markt-ban. Állítólag arra érdemes figyelni, hogy legyen benne vízkőgátló betét v szűrő vagy micsoda. Ja, és nem árt, ha nem nagyon hangosKép

Annamari

Már akartam írni, ha van még fagyasztott tejcsid, próbálj belőle tejberizst v tejbe kukoricadarát főzni (grízt is lehet, ha már esznek gluténest). Dávidnak eléggé bejön, a rizst összeturmixolva Niki is ette. Zabpelyhet is lehet... Szóval, így legalább nem vész kárba. Én ugye alig használtam a fagyasztott készletből, most meg már mindenképp fel is kéne forralni, mert már régi is, így ez a tökéletes megoldás. Legalább nem kell kidobnom, amiért hónapokig keltem éjjel.Kép Egyébként már ők se isszák meg régóta a fagyasztottat és főzelékbe se szeretik. De így még elfogadják.Kép

Cat

örülök, hogy már jobban vagytokKép Felraktam a Mozillát és azzal se tudtam képet feltölteni. Van esetleg még ötleted, hogy miért pikkel rám a Bbanet?!!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

DitkeKép
Jobbulást Pepének! Remélem már azóta jobban is van! Nálunk Boneco volt kölcsön, elégedettek voltunk vele. Arra tényleg kell figyelni, hogy vízkőgátló legyen benne.

LillaKép
Sajnos több ötletem nincs.Kép Még arra gondolok, hogy a gépeden van valami feltöltés letiltva, de ha máshová felmennek a képek, akkor nem az a gond.
Írj esetleg Apának itt a babanet szerkesztőségbe, hátha Õ tudja mi a gond. De nekem elküldheted a képeket bármikor, és felteszem.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke!
Hogy van Petra?

Itt nálunk tegnap egész nap esett az eső,és ma is nagyon szomorkás az idő.
Emina.

Kép
emina

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat, javulunkKép Még húz egy kicsit a légzése de legalább már nem kel fel óránként éjaszaka. Ma talán én is alszom végreKép

Jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok

Ditke
Gyógyuljatok meg! Mindig megijedek, ha betegségekről írtok. Szegény kicsi lány. De legalább már jobban vagytok. Meddig szokott ez tartani? És ha már volt, akkor előjön máskor is, vagy ez csak egyszeri alkalom?

Vikta
Megvettük a pelenkákat. Remélem beválik, bár most nem használom, mert Boróka popójának a gomba miatt nem tesz jót. Amúgy nem nyűgösebbek benne, mint a másikban, és ez jó, de tényleg sokkal gyakrabban kell cserélni, amit néha elfelejtek és ez nem jó. Na majd meglátjuk.

Lányok
Tud nekem valaki bébiszittert ajánlani a 11. kerületbe. Jelenkeztem levélben az au-pair kft-hez, akik itt hirdetik magukat a babaneten, meg a barátnőm is dolgozott náluk, de ma felhívtam őket és hát kicsit húzósnak éreztem a regisztrációs díjat. Kétszer 25 000 ft, ennyit mi nem használnánk a bébiszittert. Hetente egy-két alkalomra pár óra. Ez egy év alatt sem térül meg.

Szombaton leszünk 1 évesek, és most készülődnöm kellene, de azt sem tudom hova kapjak, annyira el vagyok havazva. Remélem azért jó lesz, és a lányok és élvezni fogják a nagy napot. Majd beszámolok.

Szép napot mindenkinek.

Brigi
majdnem 12

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ditke!
Örülök,hogy jobban vagytok!

Brigi!
Akkor most van mivel foglalkoznod!Nagy bulit tartatok?

Emina.
majdnem19hóKépKép

Kép
emina

BgyKép
de de most áttértem az abc design-ra. a pp-nek elég húzós az ára.

Ditke
Jobbulást!!!!!

BrigiKép
ha tudok segíteni szólj!

(épp dalma zsírkrétáját ették. nincs olyan másodperc hogy magukra hagyhatnám őket. ezért is tudok most ritkábban jönni. de nagyon hiányoztok!!!)

BrigiKép
remélem jól megy majd a pelusozás.
sűrű csere!!! mert rossz a poponak. szerintem ha óránként cseréled/nézed akkor a "beteg" popos baba is kaphat moshatót.
számolj be!

boldog szülinapot!

pusz: VIkta
ma 8KépKép és 23Kép
vikta

mamaikKép

2 bontatlan zacskó Mildibé 1 tápszer.
2006.szeptemberi lejárattal

megmaradt. ha valaki babája ezt eszi szívesen (ingyen) odaadom.

pusz: Vikta
vikta

BrigiKép
Én a www.gyermeksziget.hu oldalon találtam meg mindkét bébiszitterünket. Nagyon elégedett voltam/vagyok velük. Feltettem hírdetést, és millióan ugrottak rá, közülük választottam interjúk után. Nem fogtam mellé. Egyébként sok szimpatikus ember jelentkezett.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Brigi!

Nagyon boldog első születésnapot a lányoknak!!!!

Emina

Kép
emina

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?