Sziasztok!
Cat!
Sajnálom a fiúkat és az anyukájukat is
Mi még sosem voltunk homokozni, a játszótérre járunk ugyan rendszeresen de csak hintázni meg libikókázni. Meg amíg birom szusszal csúzdázni, csak felmászni még nem engedem őket, emelgetni meg már elég nehéz
De szerencsére én egyedül is tudok menni játszizni velük, nem szaladnak nagyon el. ÕPersze néha valamelyik megindul de akkor a másikkal is indulok abba az irányba
De ahogy látom homokozni még nem fogunk egy ideig... Szeretnék ide a kertbe egy homokozót, csak most még munkások dolgoznak, most csináltatjuk a kerítést meg egy grillező-szalonnasütő sarkot, így most nem nagyon tudok kimenni velük, állandóan ott lábatlankodnának ahol a munkások vannak.
Önálló evés: én kezdetektől fogva hagyom őket beleturkálni, eleinte kézzel, most már kanállal. Igaz, minden evés után átöltözünk, de engem ez annyira nem borít ki. (Már megszoktam
)
annak idején Petra nem volt hajlandó elfogadni semmi szilárd kaját, csak szopni akart és akkor kaptam egy anyukától azt a tanácsot hogy hagyjam hogy belenyúljon az ételbe, a kezét úgyis a szájához viszi, és ha így megkóstolja akkor megszeret enni. És igaza volt, nagyon bejött (ha esetleg másnak van hasonló problémája csak ajánlani tudom
) így aztán nálunk mindig úgy nézett ki minden evés után mint a disznóól
Ahogy nagyobbak lettek adtam kanalat a kezükbe és mindig mondtam, hogy bele szabad nyúlni, de csak kanállal. Mostanra már soha nem nyúlnak bele kézzel a főzelékbe, a kanalat viszont használják, már a szájukba is viszik a kaját, csak ha híg akkor a fele lefolyik mire beér
Ha én etetem akkor is kiveszi a kanalat a kezemből és magától viszi a szájához, én csak irányítom hogy minél több bejusson
De ettől függetlenül is át kellene öltöztetni mert inni is egyedül isznak, ami megy is addig míg valóban szomjasak, addig egy csepp sem megy mellé, de mikor már csak játszik akkor elkezdi kiköpni a vizet meg buborékot fújni... és sajna nem mindig sikerül elkapni az "éppen nem vagyok szomjas-de még nem köpök" pillanatot.
Verekedés: Nálunk pont fordítva van, inkább egymást bántják, más babával még sosem verekedtek, bár lekopogom mostanában egymást sem ütik annyit, szerintem ez annak is köszönhető hogy jó idő van és egész nap kint vagyunk, ott meg van annyi érdekes dolog hogy nem vesznek össze állandóan. Szerintem már a lakásban nem találnak felfedeznivalót, a játékokon meg mindig összevesznek. Hiába van két egyforma mindig az kell ami a másiknál van
Annamari!
Köszönöm a Pampers zacsikat, priviben írok címet!
Ja, és hogy mennyire megfigyelnek mindent: van egy láda alma a garázsban, és mivel imádják az almát, ha kint vagyunk mindig vesznek belőle. Én mindig megmosom nekik, (van a garázsban is egy csap), erre ma mind a kettő kivett egy-egy almát és szép sorban odavonultak vele a csaphoz és tartották hogy mossam meg
Addig egyik sem harapott bele
Nem tudom ismeritek-e a Helen Doron módszert ami kisgyerekeknek oktat angolt. 1 éves kortól lehet járni, nálunk most indult egy új csoport, ma voltunk a bemutató órán, nekem nagyon tetszett
30 perces egy óra, játszanak, énekelnek, báboznak velük, a csajok nagyon élvezték. Volt egy olyan feladat hogy a karjukat széttárva-lengetve repülni kellett, hát egész délután azt csinálták
A barátnőm kislánya most 1,5 éves, ő is most jött velünk először, hazafele menet már mondogatta a számokat: one, two, three, four
Még az ujján is próbált számolni, de az még nem ment.
Én nem hittem hogy ennyire hatásos
Persze ő már nagyon szépen beszél magyarul is, 7 hónaposan mondta az első szót, mostanra már mondatokban beszél, pl. Baba gyere ide, anya takaró be (=anya takarj be), vagy pl. óra után mondta hogy anya jövök még
Kíváncsi leszek hosszú távon milyen. Valakinek van esetleg tapasztalata?
Jó éjt mindenkinek!
Ditke